ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA"

Transkript

1 ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA 4-11 oktober med Camilla Larsson

2 ULTIMATE BIKE CAMP Välkommen till ett läger som bygger cyklister! Vi är väldigt glada över att kunna presentera ännu ett träningsläger som skall stärka dig både fysiskt och mentalt. Detta är ett läger för dig som vill fokusera på cykling. Att vi då väljer området runt Girona är nästan givet. De som varit där vet vad vi menar. Här erbjuds perfekta förutsättningar för cykelträning i alla avseenden, vilket förstås är skälet till att många cykelproffs gjort detta område till sitt andra hem. Att så många kräsna cyklister väljer Girona gör också att trafikanterna i området är väldigt vana vid cyklister på vägarna, vilket bidrar till att göra våra träningsrundor till helt igenom positiva upplevelser. Förutsatt att du gillar att svettas och ha lite ont i musklerna förstås. Vi tar emot max 20 deltagare och du skall vara van att hantera en racercykel. Du orkar sitta på cykeln i minst 3h och det är linjecykel som körs, inte tempocykel eller mtb denna vecka. Kanske siktar du på en bättre tid på Vätternrundan nästa år, säg h, kanske är du triathlet och vill ta chansen att utveckla din cykling rejält med en fokusvecka för att cykla en IM-cykling under 5 eller 6 h. Eller så älskar du helt enkelt att cykla och vill ta din cykling till nästa nivå med hjälp av riktigt bra cykelcoacher. Under lägret kommer vi givetvis träna mycket. Som komplement kommer vi avhandla träningsupplägg, styrketräning och rörlighet för cyklister. Som alltid på Invictusläger kommer vi också jobba med de mentala bitarna så att du kommer hem stärkt i flera dimensioner det vi kallar You. Just stronger. För dig som åker med blir det lite förberedelser avseende träningsbakgrund, nuvarande fysisk status samt några ytterligare frågeställningar, men de delarna återkommer vi med till de som kommer med.

3 GIRONA & MAS PELEGRI Den historiska staden Girona har under många år varit ett hem för inflyttade triathleter och cyklister. Klimatet är härligt, landskapet bedövande vackert och träningsförutsättningarna kort sagt kanonbra. Så det var med precision som coacherna Fiona och Gareth började leta efter förutsättningar av det de sökte: En lagom stor egendom för att skapa ett sporthotell utöver det vanliga. De hittade Mas Pelegri strax utanför Banyoles som varje år är värd för Europacupen i triathlon. Här har de byggt upp ett fantastiskt ställe med 11 personliga rum i ett härligt renoverat stenhus. I matsalen serveras rejäla portioner träningsanpassad ekologisk mat med katalanska inspirationer. Utanför ligger den egna 25 m bassängen och det finns så väl jacuzzi som fina sällskapsutrymmen. För cykling finns fantastiska förutsättningar med bl.a. två 1000 m stigningar inom 10 km radie från hotellet. Cykling är en nationalsport i Spanien så vägarna är bra och bilisterna visar hänsyn. Flera proffslag brukar förlägga sin träning till regionen runt Girona och med Mas Pelegri som utgångspunkt har vi bästa tänkbara läge för alla typer av pass.

4 PROGRAM Vårt träningsprogram anpassas till gruppen, men så här ser den grova planeringen ut: Dag 1 Resdag. När vi är framme skruvar vi ihop våra cyklar, alt. ordnar med de hyrda och tar en kort testrunda så vi ser att allt sitter som det skall. På kvällen går vi genom presentation och träningsfilosofi för lägret. Dag 2 Första dagen kör vi platt, G1. Det blir alltså distans och uthållighetsträning. Vi snackar cykelteknik och klungkörning. Föreläsning: Cykla smart helt enkelt! Dag 3 Huvudfokus för dagen är fart och teknik i grupp. Vi nöter hur samarbetet skall funka i gänget och upplever den goa känslan av att få det att funka i teamet. Dag 4 Ganska direkt efter frukost gör vi oss redo för ett längre cykelpass som innehåller så väl tuffa backar, vackra vyer som gott kaffe. Lunchen intas under denna heldagstur där vi betar av några rejäla stigningar som proffsen brukar träna i. Dag 5 Efter välsmakande frukost kör vi ett lugnt och skönt förmiddagspass där vi rullar av de (troligtvis) trötta benen. På eftermiddagen står VO2max intervaller på schemat för den som vill ge järnet även denna dag. Dag 6 Fart och teknik är temat för dagen. Vi återkopplar till dag 3 där körde samarbete, men nu går det ut på att köra ifrån varandra J. Dag 7 Återigen en dag med massor av härlig klättring I bergen. Vi repeterar tekniken för både uppför och utförscykling. Den som vill klämmer ur det sista ur benen! Dag 8 Hemresedag. Vi kör ingen cykelträning denna dag, men det finns säkert de som tar en skön simtur i poolen innan hemresan.

5 Coacher som kan! Gemensamt för dessa coacher är att de kombinerar kunskap med en genuin vilja att få varje enskild individ att utvecklas på bästa sätt. Camilla Larsson är tävlingscyklisten som startade cykla seriöst vid 27-års ålder och snabbt utvecklades till landslagsnivå. OS-start i Aten och VM i Verona Efter några intensiva år som heltidscyklist gick hon över till långdistanserna inom triathlon och Camilla har SM-guld från Kalmar 2011 och en 4:e plats från IM Kalmar Lägg därtill fyra raka segrar i Tjörn ½ IM , Sala 2013 och Sövde 2014, så blir det tydligt att den tidigare proffscyklisten samlat på sig väldigt mycket kunskap om hur man tränar rätt. I Camillas träningsfilosofi är balansen mellan träning, jobb och vila är superviktig och hon jobbar med färre och mer välriktade pass för att skapa resultat. Camilla har också cykelförbundets tränarutbildning i bagaget. Roger Berggren började med triathlon 1997 och har bl.a. genomfört Hawaii Ironman fem gånger, senast Sedan han träffade Camilla 2008 har han lärt sig att se cyklingen från helt nya perspektiv och bygger numera sin cykling på samma filosofi som Camilla. Det innebär bl.a. att förstå vägen till att träna rätt istället för att träna mycket. Varje pass skall ge något, och för det behöver varje pass ha ett tydligt mål och syfte. Roger jobbar dessutom på Löplabbet, så skulle någon deltagare vilja ha tips avseende löpning så fixar Roger det med glädje. Gareth Speechley grundade Girona Cycling tillsammans med Fiona Smart 2005 och har sedan dess hjälpt hundratals cyklister att utvecklas i denna ädla sport. Han är certifierad cykelcoach (och triathloncoach) och har också utvecklats till Bike set up guru. Så vill du snacka sittställning har du här en perfekt samtalspartner. Han har hjälpt mängder med proffs och landslag att planera och genomföra sin cykelträning och kan vägarna i området bättre än de flesta.

6 PRIS OCH DETALJER Resmål: Mas Pelegri i Girona, Spanien Datum: 4 11 oktober, 2015 Inkluderat i resans pris: Flyg Stockholm/Göteborg - Barcelona t/r Grupptransfer (inkl. cykeltransport) flygplats hotell t/r 7 nätter i delat dubbelrum med eget badrum på hotell Mas Pelegri 3 måltider per dag; stor frukost, picknick lunch, 3-rätters middag samt vatten, te, kaffe Användning av jacuzzi, IR-bastu & 25 meters simbassäng Kartor för cykling Nödfalls-backup vid cykling Fritt wifi & Lokala skatter Daglig tillgång till personlig coachning av Invictus Coaching Team Kvällsföreläsningar Ej inkluderat i resans pris: Transport av cykel på flyg Övriga aktiviteter, utflykter, annan hyrutrustning, övriga drycker, massage Dricks Tillval: Tillägg för enkelrum: SEK per vecka Hyra av cykel på plats på Mas Pelegri, prisexempel kolfibercykel med Ultegra komponenter: från ca SEK per vecka Pris per person: SEK Vi behöver ha din bokning och anmälningsavgift senast 30 juni. Maxantalet är 20 deltagare.

7 ÖVRIG INFORMATION Vilka är resevillkoren? Invictus förbehåller sig rätten att ändra priserna vid valutaförändringar och vid förändringar på flygpriser. Angivet innehåll på utflykter som Invictus har i sin information t.ex. resans innehåll är angivna för optimala förhållanden, dock kan politiska/myndighets beslut, väder etc. påverka resan. Ansvarig reseledare har alltid rätt att ändra resans innehåll p.g.a. väder, politiskt beslut eller annan åtgärd som ligger utanför dennes kontroll och som kan äventyra resenärernas säkerhet. Vid sådan ändring har resenären ingen rätt till kompensation eller återbetalning. Vad gäller angående försäkring? Avbeställningsskydd via ERV kan läggas till för 6 % av resans totala pris Kan jag ta med mig extra bagage? På grund av de alltmer stränga restriktioner då det gäller bagagevikt på flygplan så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna till ifall ni behöver boka extra bagage. Avgifterna varierar mellan flygbolagen. Kontakta Invictus i god tid inför avresa. Vad gäller kring mitt pass? Ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomstdatum.

8 På vilka sätt kan jag betala min resa? Via bankgiro eller kontoöverföring Hur mycket skall jag betala och när? När du har bekräftat en bokning med Invictus så kommer du att få en bokningsbekräftelse inom en till två arbetsdagar. För att säkra din plats på resan så behöver du betala en anmälningsavgift på SEK inom 7 dagar från bokningsdatumet. Bokar du en resa med reguljärflyg måste även hela flygkostnaden betalas omgående för att Invictus ska kunna boka ditt flyg, innan detta är gjort kan flygkostnad och tillgång förändras. Resterande slutbetalning skall betalas senast 14 dagar innan avresa. Varför välja Invictus? En träningsresa med Invictus får dig att känna dig stärkt, både genom fysisk träning och genom mental utveckling. Vår övertygelse är att den kombinationen ger dig ett större utbyte av din träningsresa så att effekten varar längre. Därför har vi också lagt stort engagemang i val av resmål och anläggningar. Vi har valt att samarbeta med partners som lever för att leverera bästa tänkbara förutsättningar för gästernas träning. Vi samarbetar med hängivna coacher som liksom vi vill bygga verksamheten på att vara personliga, inspirerande, kunniga och kreativa. Oavsett vad du vill uppnå med din träning så vill vi med våra resor få dig att komma närmare ditt mål därför lägger vi också stor vikt vid dina personliga ambitioner och din situation. Träningen bedrivs förvisso i grupp, men du skall uppleva äkta personligt bemötande. På så sätt kan du komma hem som dig själv, bara starkare You. Just stronger! Resegaranti - Vi har en lagstadgad resegaranti ställd till Kammarkollegiet som innefattar alla kunder som köper paketresor av oss.

Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1

Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1 Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1 Den Kroatiska kusten Det bästa sättet att uppleva den Kroatiska skärgården är utan tvekan på en liveaboard! M/Y Vranjak 1 har ett unikt liveaboard

Läs mer

EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE

EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE Stärk din motivation 34 coachande sidor: Väck drivkraften som tar dig i mål 2 Innehållsförteckning Om författaren...3 Inledning... 4 1. Välj en kristallklar målbild...5 2.

Läs mer

I Emigranternas Fotspår 2015

I Emigranternas Fotspår 2015 I Emigranternas Fotspår 2015 2015-06-22 (11 dagar) DELSTATER: MINNESOTA Våra tankar om resan Nu är vi inne på vårt SEXTONDE år som researrangör. Vi har arrangerat över 30 resor och kört mer än 10 000 mil

Läs mer

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN INNEHÅLL Sida 3 Sida SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR 4 FLYGBILJETTER 1. Beställ i god tid Sida 10 2. Res utanför högsäsongen här är det billigast

Läs mer

SÅ JOBBAR VI @ THE BEACH

SÅ JOBBAR VI @ THE BEACH SÅ JOBBAR VI @ THE BEACH Hej! Du läser det här för att du kanske vill jobba eller praktisera hos oss. Här står långt ifrån allt du behöver veta men det ger dig kanske svar på några frågor och en del fakta

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

RESURSNYTT ARBETSINRIKTNING. Tema: FÅR JAG LÖN? Vi svarar på de vanligaste frågorna

RESURSNYTT ARBETSINRIKTNING. Tema: FÅR JAG LÖN? Vi svarar på de vanligaste frågorna RESURSNYTT ser dina resurser #1 FÅR JAG LÖN? Vi svarar på de vanligaste frågorna Tema: ARBETSINRIKTNING Ludde har som mål att få ett jobb och gör idag praktik på en fritidsgård. Han spelar även innebandy

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Resvaneundersökning 1&2

Resvaneundersökning 1&2 Resvaneundersökning 1&2 Anställdas resor till och från Regionförbundet Södra Småland April 2007 maj 2008 Växjö 14 maj 2008 Dokumentinformation Titel: Innehåll: Författare: Resvaneundersökning 1 & 2. Anställdas

Läs mer

Att bli med guldhjälm

Att bli med guldhjälm Att bli med guldhjälm Detta material skall barnledaren dela ut till vårdnadshavaren vid Guldhjälmskursen Välkommen in i vår sport! Vi hoppas att du kommer att trivas tillsammans med oss. Kursen är till

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Vinnare i långa loppet

Vinnare i långa loppet Vinnare i långa loppet Tränings- och tävlingslära i Specialidrott a loppet a i Specialidrott jat läsa ämnet Specialidrott i stationsutveckling inom din jag äta? Hur lär jag mig att skilda kapitel som alla

Läs mer

Tre M dialoggrupper för överviktiga

Tre M dialoggrupper för överviktiga 1(7) Tre M dialoggrupper för överviktiga Vi satt i en dialoggrupp för överviktiga och började närma oss slutet av kvällen. Det var en förtätad stämning. Ingen ville riktigt bryta upp. Ni får mig att tänka

Läs mer

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN Foto: Mostphotos Metodbok Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Läs mer

Följ med till Fondo 3 Valli Bresciane

Följ med till Fondo 3 Valli Bresciane Följ med till Fondo 3 Valli Bresciane Gran Fondo i Brescia 2 maj Nu är det klart! I helgen fick vi det efterlängtade telefonsamtalet från Italienska Cykelförbundet och kan nu satsa på det lopp vi hade

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Absoluta tal Jonasbo 20 14% Munkebo 62 44% Nunnebo 21 15% Toftabo 30 21%

Absoluta tal Jonasbo 20 14% Munkebo 62 44% Nunnebo 21 15% Toftabo 30 21% Förskolor Sallerup 1 vilken förskola går ditt barn på? Jonasbo 20 14 Munkebo 62 44 Nunnebo 21 15 Toftabo 30 21 Obesvarad 9 6 Ack. svar 142 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Jonasbo 20 15 Blåklockan

Läs mer

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE KONSTEN ATT FÅ MÅNGA OCH NÖJDA KUNDER Jens Collskog Fortnox 2009 Text: Jens Collskog Illustrationer: www.illustrationsbolaget.se Tryck: Åtta.45 Tryckeri AB BLI VÄRLDENS BÄSTA

Läs mer

Investera i Dig själv & våga förändra!

Investera i Dig själv & våga förändra! Investera i Dig själv & våga förändra! Bli en av oss på Milook 1 Är Du redo att prova på något nytt, få in flärd och glamour i Din vardag? Som återförsäljare/stylist väntar spännande utmaningar och personlig

Läs mer

Verktyg som gör dig bäst när det gäller

Verktyg som gör dig bäst när det gäller Verktyg som gör dig bäst när det gäller LEDAR- TRÄNAR- OCH FUNKTIONÄRSSKAP 4 BARNS OCH UNGDOMARS FYSISKA, MOTORISKA OCH SOCIALA UTVECKLING 6 ATT SKAPA FÖRTROENDE 8 INLÄRNING 9 LEKENS BETYDELSE VID INLÄRNING

Läs mer

Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg

Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg Det är morgon på ett demensboende. Undersköterskan Maria kommer in till Gustaf som just har vaknat. I den här situationen och i många andra situationer under sin

Läs mer

Dokumentation av ett utvecklingsprogram för kvinnor som driver företag

Dokumentation av ett utvecklingsprogram för kvinnor som driver företag Dokumentation av ett utvecklingsprogram för kvinnor som driver företag Innehåll: 3. Inledning 4. Introduktion till programmet 5. Intervju med Mona Jakobsson 6. Bakgrund till KompetensTrappan 7. Intervju

Läs mer

Över Gränserna. Steget ut i Europa är vägen in i arbetslivet

Över Gränserna. Steget ut i Europa är vägen in i arbetslivet Steget ut i Europa är vägen in i arbetslivet Över Gränserna Projekterfarenheter från KRUT Över Gränserna Utlandspraktik som ett medel för ökad delaktighet i samhället 1 Innehåll VARJE MÄNNISKA EN RESURS...

Läs mer

BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION

BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION RAJA AMPAT UNDERBARA RAJA AMPAT. Mycket få platser kan konkurrera med Raja Ampat's enastående miljöer, undervattensgrottor,

Läs mer

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP innehåll 4 Stöd till klubbar och kommuner DEL 1 5 Organisera ert stöd 7 Nyckelpersoner DEL 2

Läs mer

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang En skrift om vad som engagerar och motiverar oss Drivkrafter 2 Inledning Vad driver volontärer att engagera sig ideellt? Och hur kan vi som volontärsamordnare skapa förutsättningar för volontären att upptäcka

Läs mer