Carl Brümmer. Starta upp säsongen 2016 med världsmästarna! OBS: Max 22 deltagare - boka din plats idag!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Carl Brümmer. Starta upp säsongen 2016 med världsmästarna! OBS: Max 22 deltagare - boka din plats idag!"

Transkript

1 Coacher: Clas Björling & Carl Brümmer Starta upp säsongen 2016 med världsmästarna! Fysisk och mental boost 5-12 November 2015 La Manga, SPANIEN Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och mentalt. Tät personlig coachning som utgår från dig Simteknik - med både bassängpass och OW Cykelpass med kvalitet och distans Löpteknik och fina traillöpningar Högklassiga föreläsningar och workshops OBS: Max 22 deltagare - boka din plats idag!

2 Ge dig själv bästa tänkbara start på säsongen 2016 A goal without a plan is just a wish! För att lyckas med det vi vill behöver vi dels veta vad vi vill uppnå, och vi behöver ha en bild av hur vi skall ta oss dit en plan. Detta läger syftar till att både klargöra målsättning för säsongen 2016 och vägen dit. I november är 2015 över för de flesta, och alla bör ha haft några veckors off-season vila. Vi tänker oss därför att det är den perfekta tiden att lugnt och metodiskt staka ut vägen till säsongen Detta är ett triathlonläger med fokus på att hitta dina personliga utvecklingsområden inom respektive gren samt ge dig möjlighet att skapa din plan för hur träningen skall läggas upp så att du systematiskt kan bygga upp dig till din bästa säsong någonsin. Vi kommer jobba på teknik med individuell feedback i respektive gren, vi kommer arbeta med de mentala aspekterna av träning och tävling, och vi kommer diskutera träningsperiodisering och grundupplägg för de kommande månadernas träning. Detta är ett läger för dig som är igång som triathlet och vill utvecklas vidare. Du behärskar frisim, även i öppet vatten, och du kan köra cykeldistanser på 10 mil och däröver. Genomgående utgår vi från deltagarnas vardag och situation. Högtflygande planer med träningsdoser som proffs skapar vanligen mer frustration än inspiration när verkligheten möter drömmen. Vi utgår istället från verkligheten och skapar en plan som faktiskt kan fungera. Vi riktar in oss på att träna smart och fokusera på den träning som ger dig bäst utveckling per investerad tidsenhet. Häng med på en vecka där du får en riktigt bra grund att bygga din träning för säsongen 2016, både fysiskt och mentalt, både i teori och praktik. Under veckan kommer du att få med dig bl a: Simteknik under bassängpass och OW-simning Cykelpass med både kvalitet och distans Löpteknik, fartpass och fin traillöpning Styrketräningsprogram för triathleter Underlag för utveckling av din mentala styrka Möjlighet att göra rörlighetstest, VO2-test och laktattest (mot tillägg) Träningsplanering och periodisering för säsongen 2016

3 La Manga Club ligger i regionen Murcia, i sydöstra Spanien. Det unika läget mellan Medelhavet och landets största saltvattenlagun Mar Menor gör att resorten har en behaglig medeltemperatur året om. Omgivningarna erbjuder ett flertal vackra stränder, två naturparker, ett marint reservat och närhet till den antika staden Cartagena för den kultur- och historieintresserade. La Manga Club är den ultimata destinationen för triathlonentusiaster med tillgång till simning i öppet hav året om samt bassäng, mängder av cykelrundor i vackert landskap samt löpstigar och leder i det enorma området. Dessutom finns tillgång till 3 golfbanor, 28 tennisbanor, 8 FIFA standardiserade fotbollsplaner, ett stort gym och spa mm. Biking La Manga är en fristående operatör som hyr ut landsvägscyklar (och mountainbikes) på resorten för den som föredrar att hyra cykel. Spa La Manga Club är skapat för maximal avslappning och återhämtning efter hårda träningspass. De erbjuder ett stort utbud av behandlingar och gör allt för att kunderna ska koppla bort stressen och bara njuta av stunden.

4 Ansvariga coacher för detta läger: Carl Brümmer I början på 80-talet fick Calle höra talas om Ironman Hawaii. Intresset för triathlon väcktes och det står 1984 på den första pokalen i prisskåpet. Men mer relevant är att Calle efter 12 års träningsuppehåll tog upp det hela hösten 2008 med målet att genomföra sin första Ironman Som föreläsare, konsult och coach inom affärslivet, bestämde han sig för att applicera det han lärt sig i näringslivet för att nå framgångar inom träningen. Resultaten lät inte vänta på sig: Sub 9 i Kalmar 2011 där han kom 8:a på SM SM-guld i duathlon och 2013 vann han sin klass på IM EM i Frankfurt och kom 4:a på Kona. I juni i år vann han sin klass på ITU långdistans VM i Motala. Clas Björling Clas är en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika triathlet med bl a klasseger på Ironman VM på Hawaii och innehavare av det Svenska rekordet på Ironmandistansen från 2005 till Clas har många års erfarenhet som proffstriathlet och har samlat kunskap och lärdomar i samarbete med de absolut bästa i världen inom triathlon. Idag arbetar Clas heltid som triathloncoach och tävlingsledare för Vansbro triathlon. Hans engagemang för de han tränar är välkänt och många är de som uttryckt sin tacksamhet för den hjälp de fått av Clas. Clas & Calles fokus under veckan är att ge var och en personlig feedback avseende både teknik i de olika grenarna och konkret input för planeringen av vinterns träning. Du skall komma hem med både en fysisk och mental boost inför 2016! OBS: Max 22 deltagare - boka din plats idag!

5 Uppstart för säsong 2016 DAG FÖR DAG Preliminärt upplägg för veckan - vi kommer både träna på plats och lägga tid på att ge en struktur för kommande månaders träning. DAG 1 - Ankomst till Alicante flygplats. Grupptransfer till La Manga Club. Incheckning på hotellet följd av en gemensam träff för alla deltagare. Cykelmek så att alla cyklar är i ordning. Middag. DAG 2 - Simpass bassäng med filmning av var och en. Cykelpass kort distans med fartinslag. Cykelteknik. DAG 3 - Morgonjogg. Träningsteori och -planering, föreläsning och workshop. Löpteknik med filmning. OW-simning. Föreläsning Clas Björling DAG 4 - Simpass bassäng. Cykelpass längre distans (med gott kaffe-stopp förstås). Föreläsning - mental styrka för vardag och tävling - Carl Brümmer. DAG 5 - Styrketräning och rörlighet för triathleter - ett utmärkt fokusområde för vintern. Löpteknik och intervaller. OW-simning distans. DAG 6 - Simpass bassäng. Duathlonintervaller med växlingsträning. Workshop - min vinterträning får en struktur. Reflekterande team. DAG 7 - OW simning. Cykelpass distans med kort bricklöpning. Avslutande diskussion inför vinterns träning. Take-home messages, målbilder samt planering för kommande månader. DAG 8 - Avresa från hotellet till flyget hem. OBS: Max 22 deltagare - boka din plats idag!

6 OM RESAN Datum 5-12 november 2015 Resmål Murcia, Spanien Event Uppstart säsongen 2016-läger Inkluderat i priset Flyg Skandinavien - Alicante t/r Grupptransfers Alicante flygplats - resorten t/r 7 nätter i del i dubbelrum på La Manga Club resort 2 måltider per dag: frukostbuffé & middagsbuffé med bordsvatten Dagliga träningspass med individuell coachning Föreläsningar och workshops för en strukturerad säsongsträning Fritt wifi & lokala skatter Ej inkluderat i priset Övriga aktiviteter, utflykter, spa behandlingar, utrustningshyra (t.ex. cykel) Övriga måltider som inte specificeras ovan, snacks och drycker Dricks Pris per person fr. : SEK Tillval: enkelrumstillägg SEK På vilka sätt kan jag betala min resa? Via bankgiro, kontoöverföring eller via onlinebetalning med VISA och Mastercard. Hur mycket skall jag betala och när? När du har bekräftat en bokning med Invictus Travel så kommer du att få en bokningsbekräftelse inom två arbetsdagar. För att kunna säkra din plats på resan så behöver du betala en deposition på SEK inom 7 dagar från bokningsdatumet. Bokar du en resa med reguljärflyg måste även hela flygkostnaden betalas omgående för att Invictus Travel ska kunna boka ditt flyg, innan detta är gjort kan flygkostnad och tillgång förändras. Resterande slutbetalning skall betalas senast 14 dagar innan avresa.

7 OM RESAN Tillägg Hyra av utrustning Cyklar finns tillgängliga. Fråga oss om uppdaterad prislista. All utrustningshyra betalas på plats på resorten. Avbeställningsskydd Avbeställningsskydd via ERV kan läggas till för 6 % av resans totala pris. Extra bagage På grund av de alltmer stränga restriktioner då det gäller bagagevikt på flygplan så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna till ifall ni behöver boka extra bagage. Avgifterna varierar mellan flygbolagen. Kontakta Invictus Travel i god tid inför avresa. Viktigt Alla pass måste vara giltiga minst 6 månader efter hemkomstdatum. Alla som cyklar måste ha en kopia på sitt pass med sig ut på cykelrundan. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna vid valutaförändringar och vid förändringar på flygpriser. När du bokar accepterar du Invictus Travels resevillkor, läs igenom dessa här: Angivet innehåll på utflykter som Invictus Travel har i sin information, t.ex. resans innehåll, antal träningspass, träning på ett speciellt ställe, är angivna för optimala förhållanden t.ex. politiska/myndighets beslut, väder etc. kan påverka resan. Ansvarig gruppledare eller kapten har alltid rätt att ändra resans innehåll p.g.a. väder, politiskt beslut eller annan åtgärd som ligger utanför dennes kontroll och som kan äventyra resenärernas eller fartygets säkerhet. Vid sådan ändring har resenären ingen rätt till kompensation eller återbetalning.