Personval 4 mars 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Personval 4 mars 2015"

Transkript

1 4 mars 2015

2 1(23) Erik Johansson, Skattmästare Jag heter Erik Johansson är 20 och kommer från Västerås, tycker om att åka skidor. Har varit IT-ansvarig i LINK och sitter med i webgruppen. Jag vill lära mig hur sektionen fungerar ekonomiskt och hur det är att sitta med i styrelsen. Min vision är att genomföra året smidigt och utan problem. Jag slänger mig på magen och glider iväg så gott jag kan och hoppas att jag inte blir träffad av snön som yr.

3 2(23) Margareta Vi, Chefsbyråkrat Hej! Margareta heter jag och går Yi3. 23 år, från Stockholm. Förutom att ha gjort YF (13/14) har jag under min gymnasietid varit med och försökt få en bättre sammanhållning mellan studenterna på mitt gymnasium. Genom att tillexempel anordna tävlingar mellan studentgrupper, organisera en större middag. En av uppgifterna som chefsbyråkrat är att ha hand om arkivet Rymden och jag skulle tycka att det var kul att sektionen får se gamla bilder som sektionen har. Jag tänker mig att vi kommer att se lite mer av arkivgruppen det kommande året. Den McDonaldsleksaken som jag bär runt på ute på nordpolen är en liten musikdosa som spelar upp musiken ifrån disneyfilmen Happy feet. Självklart är min pingvin lika begåvad på att dansa som Mumble och tämjer på så sätt den ursinniga gorillan och den blodtörstiga isbjörnen. Det vill säga att jag nu istället har 3 stycken husdjur, den fluffiga isbjören Kurt, den kramgoa gorillan Grodd och den dansande pingvinen Tux.

4 3(23) Mats Nilsson, Ledamot Jag heter Mats Nilsson, är 20 år och kommer ursprungligen från Borlänge. Andra terminen på LiU jobbade jag som bartender på flamman, där lärde jag mig att snabbt samarbeta med olika människor på kort tid. Förra läsåret satt jag som sexmästare för Y6 där vi anordnade både små och stora arrangemang. Jag tar med mig mycket erfarenheter kring att driva projekt och samarbeta med andra. Jag vill bli styrelseledamot för att jag vill hjälpa och utveckla sektionen. Förra året gav budgetgranskningen mig en stark trygghet och jag vill hjälpa kommande års utskott med de erfarenheter jag tar med från Y6. Som styrelseledamot finns det även stora möjligheter att utveckla sektionen på andra sätt än enbart genom budgetgranskning. Uppenbarligen är kommunikation problemet eftersom både gorillan och isbjörnen inte inser att det är pingvinen som bestämmer. För att kunna lösa situationen skulle jag tillsammans med pingvinen sätta mig ned tillsammans med övriga parter och diskutera saken. Det är pingvinen som bestämmer eftersom det är hans liv och uppväxt vi pratar om.

5 4(23) Björn Tallberg, Ledamot Björn Tallberg heter jag. Jag är 24 år och kommer från Uppsala. Jag började plugga Yi-japanska här Jag har ett ganska stort intresse av japansk kampsport och det var via träningen som jag kom i kontakt med japanskan som sen ledde till Linköping och Yi. Under de senaste två åren har jag varit med i Aktivitetsutskottet, det senaste som ordförande. Jag har haft väldigt kul under de två senaste åren som sektionsaktiv och det är något jag gärna skulle vilja fortsätta med. Efter att både ha varit med i ett utskott och suttit med i kansliet känner jag att jag har en ganska bra förståelse för hur sektionen fungerar. Via kansliet har jag även fått inblick i det arbete som styrelsen gör och jag känner att det gärna är något som jag skulle vilja ta del av. Jag har aldrig suttit i en styrelse på det här sättet och just därför är det ett arbete jag gärna skulle vilja ta mig an. Jag tror att min vision egentligen är rätt enkel. Att göra det jag kan för att göra verksamhetsåret 15/16 till det bästa möjliga för sektionen. Efter att ha hämtat mig lite från den första chocken och accepterat den något bisarra situation jag befinner mig i är det dags att gå till anfall. Jag drar fram McDonaldsleksaken, vrider upp den, placerar den i riktning mot gorillan och släpper iväg den. Som en ståndaktig tennsoldat pinar den iväg. Gorillan verkar förvirrad. Isbjörnen å andra sidan är helt likgiltig och bestämmer sig för att gå till anfall. Jag tittar på min pingvin, Gunter. Han vet vad som måste göras. Han lägger sig på mage och jag placerar en välriktad kick som får honom att susa iväg över isen i med en Sälsom skulle gjort Anja Pärson stolt. Isbjörnen jagar efter. Under tiden har gorillan plockat upp leksaken. Han accepterar den som fredsgåva och pingvinsubstitut. Vi uppfinner ett hemligt handslag, addar varann på Facebook och tar upp jakten på isbjörnen och Gunter. Vi kommer ikapp. Det blir en blodig kamp mellan isbjörnen och min nya kumpan men slutligen står gorillan som vinnare.

6 5(23) Alfred Karonen, Ledamot Hej jag heter Alfred Karonen, 21 år kommer från Kalmar och pluggar Yi2 - Franska (jag kommer inte att åka utomlands nästa år). Jag gillar mat, film, spel och att umgås med vänner. Jag tycker inte om när jag är sen, luktar illa eller känner mig dum. För tillfället är jag ordförande i marknadsföringsutskottet vilket jag har tyckt varit mycket roligt och givande, vilket jag hoppas att även mina minions har tyckt! Jag vill bli styrelseledamot för att verkligen få påverka hur och vad sektionen gör, jag tycker avgående styrelse har gjort ett mycket bra jobb och jag vill gärna vara med och fortsätta att utveckla det som de har påbörjat. Som styrelseledamot anser jag att man har ett stort ansvar gentemot sektionen och att vara med och driva och utveckla de projekt som just nu drivs skulle vara mycket roligt. Min vision är att fortsätta att utveckla det jag har påbörjat i MafU nämligen att driva y-sektionens mentorskapsprogram, som ska underlätta nollans övergång till ettan genom att få en mentor från högre årskurs. Jag börjar med att visa båda parter att min pingvin har fått kraft att flyga så jag kastar den pingvinliknande McDonaldsleksaken mellan de båda rivaliserande parterna och flyger så iväg på min pingvin tryggt vetande att varken isbjörnar eller gorillor kan flyga, tyvärr visar det sig att inte heller pingviner kan flyga så jag står där konfunderad på nordpolen och beslutar mig för att gräva. Och så händer det märkligaste; - Jag hittar en portal till Danmark. Tryggt medveten att isbjörnen och gorillan slåss till döden om McDonaldsleksaken så fortsätter vi vår lugna promenad mot CYD-poolen, i väntan på nya äventyr.

7 6(23) Christoffer Blomberg, Aktivitetsutskottsordförande Född 93 i Sundsvall och är en klassisk sundsvsallspatriot. Jag har två yngre bröder och står familjen nära. Jag är en riktig skojare som gärna är den som får andra att skratta men uppskattar alltid ett bra skämt. Jag ser mig själv som kreativ och bra på att lösa vardagliga problem, vilket är den största anledningen till varför jag vill bli civilingenjör. Jag har erfarenheter från vara en god värd och ge bra service till att överleva på blåbär och björkblad. Jag gick Internationell räddningstjänst och fältinsatser på gymnasiet, där vi gjorde det mesta från att leka brandmän och släcka bränder till att dyka i röda havet. På fritiden gillar jag att hålla mig aktiv med vänner, idrott och äventyr. Jag vill ha posten som ordförande i Aktu för att vara med och påverka vardagen för studenterna på Y genom att skapa roliga aktiviteter och en starkare gemenskap. Min vision är att kunna skapa event som binder samman studenterna och ökar gemenskapen i skolan, att få fler att hälsa på varandra i korridorerna för att de haft en rolig helg tillsammans eller bjuda på en bärs på nästa kravall för att man hade en schysst pratstund förra gången. Eftersom det är Madagascar-tema på McDonalds så fick jag en riktigt cool pingvinmask i Happy Mealet. När isbjörnen får vittring, börjar den jaga oss i en ursinnig jakt, men istället för att fly, slänger sig min trogna pingvin Smirre på mage med mig på ryggen och vi glider likt en ung David Hasselhoff på en våg i södra Kalifornien i riktning mot gorillan. Gorillan, som under en sekund hamnar i chocktillstånd över denna graciösa och drastiska manöver, ställer sig på bakbenen och avger sitt mastodonta djungelvrål. I samma sekund som vi når fram till gorillan kastar vi på honom pingvinmasken och glider smidigt undan mellan benen på det som uppenbarade sig vara en överkompenserade betahanne. I förvirringens stund börjar isbjörnen istället jaga gorillan medan jag och Smirre glider tillbaka till McDonalds och tar en McFlurry. Gorillan och isbjörnen insåg ganska snart att de inte var lämpade som föräldrar och gav snabbt upp drömmen om att få adoptera en liten pingvin.

8 7(23) Ellinor Runquist, Informationsutskottsordförande Hej, jag heter Ellinor Runquist och jag går i Med2. Jag har alltid tyckt om att vara aktiv och att engagera mig och vill gärna hjälpa till på sektionen. Första året var jag med i INUG och gjorde några sittningar och i år är jag är med i Y6 14/15 och är tryckansvarig. För att jag vill hjälpa till på sektionen och det verkar vara bra arbetsuppgifter. Jag ska göra mitt bästa för att hålla Y-sektionens medlemmar uppdaterade :) Jag drar på mig mina turtles-brillor (McDonalds-leksak) och med de ser jag otroligt skräckinjagande ut. Gorillan och isbjörnen kommer i ren skräck bajsa på sig. Som ni alla vet så kan inte pingviner flyga men min pingvin är fan bäst, så den kommer kunna avväpna gorillan och isbjörnen, för trots deras exkrementlekage så är de fortfarande farliga, ty gorillan och isbjörnen är väldigt farliga - summa sumarum - jag och min pingvin är fan bäst, iaf pingvinen.

9 8(23) Magnus Malmström, Intendent Hej, jag heter Magnus Malmström och är tjugo år. Jag uppvuxen i Norrköping och går mitt andra år på Y. Jag har ett stort idrottsintresse och har bland annat spelat handboll och basket. På fritiden åker jag gärna skidor, både längd och alpint, paddlar kajak i skärgården och umgås med vänner och familj. I år har jag varit klassrepresentant, klassförälder under nolle-p och dragcoach. Förra året var jag sponsansvarig i INTU och var med och arrangerade grundvallan. Under hösten så har jag också jobbat som mentor i linjäralgebra. Jag tycker det låter som en roligt och utmanande post, plus att det vore intressant att få lite mer insyn i sektionen och hur den fungerar. Mina visioner är att det är ordning i alla förrådsutrymmen och vid bokningar av Yrla. Jag har ambitioner ordna ett elektroniskt bokningssystem till Yrla. Först slänger jag McDonaldsleksaken till gorillan som blir helt fascinerad av den. Medan gorillan leker med leksaken så tar jag långsamt av mig jackan och lägger de framför mig. Isbjörnen som blir helt förvirrad över mitt beteende vet inte vad den ska göra och i all förvirring så tar jag min pingvin i handen och går mot värme och säkerhet.

10 9(23) Andreas Pettersson, Marknadsföringsutskottsordförande ag heter Andreas Pettersson, är 19 år och går i Y1c. Jag kommer ursprungligen från Fagersanna, en fin liten plats en bit utanför Skövde. Under året har jag varit med i MafU och på så sätt fått en bra inblick i arbetet som MafU bedriver. Under hösten var jag med och anordnade Tackfadderfesten, där jag var mat- och dryckesansvarig. Jag har också varit med och jobbat på Hic Haec Hoc och VSR. Att jobba på och planera evenemang har både varit kul och väldigt lärorikt. Under våren har jag varit med och anordnat TekNatmässan, en mässa för gymnasieelever om ingenjörs- och naturvetenskapliga utbildningar här på LiTH. Under det arbetet har jag fått kontakt med folk från MafU på andra sektioner och på så sätt har vi kunnat utbyta idéer angående marknadsföring. Då jag varit med i MafU under året och tyckt att det har varit väldigt kul känner jag att ordförandeposten i MafU skulle passa mig bra. Jag tycker också det verkar kul att ha mer insikt i sektionen och jag vill bidra med det jag har att ge. Jag tycker det är kul att prata med folk och har tyckt att det har varit givande att försöka rekrytera nya studenter till sektionen. Min vision för året som kommer är att locka ännu fler studenter och göra Y-sektionen omtalad vida omkring. Eftersom jag verkligen älskar min pingvin vill jag inte att varken gorillan eller isbjörnen lyckas adoptera min pingvin, speciellt då de inte verkar vara några särskilt bra föräldrar. Så för att försöka komma undan drar jag upp McDonaldsleksaken och med den lyckas jag distrahera isbjörnen och för att komma ifrån gorillan gör jag som Anja Pärson skulle gjort. Jag slänger mig på mage och gör sälen i snabbaste laget därifrån med pingvinen på ryggen och det går så fort att det enda gorillan ser är ett moln av snö som far upp efter oss.

11 10(23) Tobias Grundström, Pubutskottsordförande Jag heter Tobias är 23 år gammal och jag pluggar just nu mitt fjärde år på Y. Jag har varit aktiv en del inom sektionen tidigare; i år så har jag bland annat varit kassör i YF och varit med i PubU. När jag inte pluggar, räknar pengar eller serverar öl så brukar jag hänga på gymmet eller hemma framför datorn där jag spelar en del Dota. Jag har sökt posten som ordförande för pubutskottet eftersom jag trivts väldigt bra i utskottet i år och gärna vill jobba vidare med det. Min vision är att pubarna ska fortsätta hålla hög kvalité på både mat och dryck. Jag vill också att det ska vara lätt för utskott att få den hjälp de behöver om de vill anordna en pub och att tillsammans med de andra utskotten genomföra utvärderingar och arbeta för att pubarna ska bli ännu bättre. Jag hade slitit av mig tröjan, spänt mina enorma muskler och vrålat som en ursinnigt blodtörstig gorilla-isbjörn. Sedan hade jag lämnat pingvinen och sprungit därifrån snabbare än vinden med min favoritleksak i handen.

12 11(23) Lina Åberg, Sexmästare Jag är en glad och engagerad tjej från Göteborg, 23 år gammal och alltid på jakt efter nya utmaningar. Går i MED1 och är just nu aktiv som Sittningsansvarig i Yvette 14/15. Med en bred hästbakgrund backar jag varken för skit under naglarna, tidiga mornar eller sena nätter, utan jag vet vad det innebär att ta ansvar och få något gjort oavsett vad. Jag är en riktig perfektionist men det ska mycket till för att jag ska tappa humöret eller bli stressad. Något jag ser som en fördel och som gör att jag känner mig lugn inför posten är att jag varit ideellt aktiv i flera år, dels under Gothenburg Horse Show, men framför allt hemma på ridklubben. De senaste fyra åren var jag med i styrelsen som Tävlingsansvarig (m.m) och lagledare för upp till 5 lag vid sidan av mitt egna hästande, och efter mycket planering lyckades vår lilla klubb bl.a. genomföra ett nationellt tredagarsmeeting - något som knappt borde vara möjligt. För att nämna någon erfarenhet från Linköping (förutom Yvette) var jag även en av de huvudansvariga för Faddertackfesten i vintras. Jag ser mig själv som en rak men ödmjuk ledare och jag tror att mina tidigare erfarenheter har gett mig en stabil grund att stå på. Bara genom att ha varit med och planerat några mindre arrangemang nu under ettan har jag verkligen fått mersmak, och det hade varit fantastiskt kul att få chansen att utvecklas med ett festligt gäng Y:are och se vad vi kan prestera tillsammans! Viktigt för mig är att hitta ett pålitligt gäng som kompletterar varandra bra som grupp, som tillsammans sedan kan skapa det bästa som bara går. Med pingvinen bakom mig (pingvinen är givetvis min bästa vän och ska inte komma till skada) använder jag mina högst okända karatemoves mot den ilskna gorillan som av ren chock inte hinner försvara sig utan hamnar i en hög på isen. Gorillan och jag pratade inte riktigt samma språk, men isbjörnen däremot är lättare att prata med (isbjörn/häst, inte så stor skillnad..). Tack vare några väl valda ord och historier om hur mycket bättre adoptivson gorillan skulle vara slänger isbjörnen till slut upp den avsvimmade gorillan över ryggen och vänder om hemåt igen. Med mcdonaldsleksaken fortfarande i säkert förvar kan nu jag och min lilla pingvin traska vidare och leka med favoritleksaken på en annan isfläck.

13 12(23) Anton Kullberg, Motkandidering sexmästare Jag heter Anton Kullberg, B-klassen, 21 år gammal från Kungsbacka (Göteborgsområdet). Jag är en glad man i mina bästa år med enormt ansvarstagande, målinriktning och engagemang. Innan jag började plugga Y läste jag Mediaproduktion på gymnasiet. Där var jag projektledare för två skarpa projekt mot arbetslivet, med riktiga företag som beställare. Där lärde jag mig vikten av tydliga deadlines, ett gemensamt mål och en sammansvetsad grupp. Efter gymnasiet tog jag ett sabbatsår där jag först jobbade och gjorde sedan GMU (Grundläggande Militärutbildning). Under min GMU-period var jag gruppledare för en grupp om 8 personer i ca två veckor där vi bland annat deltog i simulerade krigssituationer. Under denna tiden lärde jag mig att hantera extrem stress, utnyttja en grupps fulla potential och vikten av att ha olika talanger och personligheter i en grupp. Läste sedan tekniskt basår här på LiU och har under det gångna året jobbat på HHH och varit personalansvarig för Grundvallan. Under Grundvallan lärde jag mig att man aldrig kan förutse vad som ska hända och att ta snabba beslut när sådana krävs. Jag var även tilltänkt som Scenansvarig för SOF 15 men tackade nej för att ha möjlighet att kandidera här. Jag vill ha denna post för att kunna förverkliga min vision över hur ett sexmästeri ska se ut och fungera. Som sexmästare bidrar jag med engagemang, ett driv framåt och en tydlig struktur i gruppen. Mitt första mål, om jag blir vald, är att hitta en grupp människor med olika personligheter, olika bakgrunder och olika talanger som kan komplettera varann och samtidigt ha väldigt roligt tillsammans. Jag tycker det är viktigt att ett sexmästeri har ett gemensamt mål och att ingående parter kan avlasta varann oberoende av situation. Jag kan inte nog betona vikten av att må bra för att kunna prestera, vilket jag kommer se till att mitt sexmästeri gör. Det är viktigt som en grupp att ta hand om varandra, att ha kul tillsammans men att aldrig glömma av målet i sikte. Jag kommer sträva efter att överträffa det gångna årets fantastiska Y6 och tvivlar inte på min förmåga att förverkliga det. Då gorillor är människans näst-närmsta levande släkting känns det mest troligt att denne kan distraheras med något så enkelt som en McDonaldsleksak, likt en student efter en kravall. Jag kastar därför leksaken till gorillan och fokuserar sedan enbart på isbjörnen. Nu har jag endast ett vapen kvar och inser direkt att min pingvin liknar en hacka om denne hålls i sina ben. Givetvis

14 13(23) siktar jag, med näbben, på isbjörnens nos och ögon och ser självfallet till så min kära pingvin inte tar skada under attacken. När isbjörnen flyr fältet lägger jag benen på ryggen med min pingvin i famnen och beger mig mot säkrare platser.

15 14(23) Theodor Westny, Motkandidering sexmästare Theodor Westny heter jag och läser första året på MED-programmet. Jag är en glad och social person med båda fötterna på jorden. Jag har en enorm passion för musik, och har spelat och sjungit sedan jag kunde hålla i en gitarr. När jag inte pluggar eller musicerar spenderar jag gärna min tid åt träning, något som jag också jobbat med väldigt länge. Jag är nämligen utbildad instruktör och den som brukar vistas på Campushallen har kanske sett mig där när jag leder pass på kvällarna. Jag är en person med ett väldigt genuint engagemang, oavsett projekt, och gör gärna det lilla extra för att skapa något unikt. Sedan jag kom hit till universitetet har jag tagit mig an flera olika uppdrag och verkligen aktiverat mig i studentlivet. För att nämna några exempel: klassrepresentant, studentambassadör, bartender på Trappan, uteområdesjobbare på Kalas, TM och gyckelansvarig för Faddertackfesten, stationsarbetare på HHH och chef för Grundvallan. Jag är övertygad om att jag skulle göra ett riktigt bra jobb. Tanken att söka har funnits väldigt länge, men jag bestämde mig efter att vi genomfört Grundvallan. Jag kände nämligen att jag fick en väldigt bra förståelse för hur det är att jobba som chef inom ramarna för ett festeri och vet nu att det passar mig väldigt bra. Den enormt häftiga känslan att få se det här arrangemanget som krävt flera månaders planering ta form är också något som jag vill uppleva igen. Jag tror att nyckeln till ett framgångsrikt festeri är att som sexmästare omge sig av duktiga och engagerade personer - folk som verkligen vill. Min vision är då att svetsa ihop ett grymt gäng där vi tillsammans anordnar de mest grandiosa arrangemangen universitetet bevittnat. Inte en patet skulle säga att det var bättre förr! Jokes on them, pingvinen är av det kvinnliga könet och uppfyller således inte kriteriet för adoptivson (ordet Hen existerar inte nordpolens ordbok). Fortsätter gå.

16 15(23) Tobias König, Vice studienämndsordförande Jag heter Tobias König och går andra året på vanliga Y. Jag började läsa Y direkt efter studenten och kommer från Nacka/Värmdö utanför Stockholm. Tidigare erfarenheter som är någorlunda relevanta är att jag var mentor i linjär algebra för kemisk biologi hösten Som en del av det fick jag läsa och vara med och utvärdera en kort genuskurs som enligt LiTHs genulektor ska ges till de som vill vara labbassar, mentorer m.m i höst. Jag har inte varit sektionsaktiv tidigare, men har sedan i höstas varit med i ahead mattecoaching - en förening som hjälper gymnasieelever med matematik. Jag sökte denna post av flera anledningar, men framförallt för att jag tror att det skulle vara både roligt och lärorikt att inneha posten och få mer insyn i hur vår utbildning utformas. Mina visioner är att fortsätta att bidra till utvecklingen av utbildningarna på Y-sektionen, speciellt vanliga Y, så att de blir så bra som möjligt. Alla vet ju vilket djur som går sämst i djungeln - gorillan - och kan man inte gå i djungeln kan man nog inte gå i snö. Som tidigare nämnts är isbjörnen blodtörstig, en känsla som för isbjörnar oftast beror på vanlig törst och tristess eftersom det varken finns någonting att göra eller att dricka på nordpolen. Jag fixar lite vatten till isbjörnen och ger den McDonaldsleksaken så att den blir nöjd och tappar intresset för min pingvin, sen tar jag min pingvin och springer därifrån. Gorillan springer efter, men springer lika illa som den går (illa). Sofia Bengtsson, Vice studienämndsordförande Mitt namn är Sofia Bengtsson, jag är 22 år och ursprungligen från Lund. Nu går jag i Yi1 med tyska. I år har jag varit med i sektionens marknadsföringsutskott och i gymnasiet satt jag med i elevrådet. Åren mellan gymnasiet och Y har jag främst jobbat och pluggat språk. Utanför studierna tycker jag om att resa, läsa, se på film och umgås med vänner.

17 16(23) Jag vill hjälpa till att förbättra vår utbildning och att ge sektionen ett bättre rykte utåt sett. Att bidra med att påverka kursernas uppbyggnad och utbildningens utformning är något jag vill arbeta med. Jag tror att posten som vice ordförande för Yi i SNY kommer vara mycket intressant och givande och jag tror att mina kunskaper och erfarenheter kan komma till stor nytta inom SNY. Som den viking jag är lyckas jag tämja isbjörnen och få över honom på min sida. Med hjälp av min McDonaldsleksak (som råkar vara i form av en pingvin) hängandes framför isbjörnens nos kan jag styra honom precis som jag vill. Eftersom gorillor, om än ursinniga, är en lätt match för en isbjörn kan gorillan snart anses vara besegrad. Isbjörnen adopterar pingvinleksaken och jag och min pingvin kan fortsätta vår promenad. Sara Nilsson, Sekreterare Jag heter Sara Nilsson, är 20 år och pluggar första året på Yi- Japanska. På fritiden gillar jag att spela mahjong och jag är för närvarande kassör i Linköping Riichi Mahjong Association. Jag är klassrepresentant för Yi1 och har därför erfarenhet av kursutvärderingar. Jag vill ha posten som sekreterare i studienämnden för att kunna hjälpa till med att förbättra kurserna på Y, Yi och MED. Som sekreterare vill jag se till att studienämndens arbete går smidigt och lätt.

18 17(23) Efter att jag till en början fått panik skulle jag försöka distrahera gorillan och isbjörnen med McDonaldsleksaken som av en tillfällighet är gosedjur pingvin som är väldigt lik min egen pingvin och sen springa därifrån. Förhoppningsvis dröjer det ett tag innan de märker att något är fel. Oscar Pettersson, Masterledamot Jag är 24 år och läser tredje året. Jag är just nu med i AktU (14/15) och har tidigare varit med i Mafu (13/14). Jag vill ha posten som masterledamot eftersom jag vill hjälpa till att förbättra utbildningen. Jag skulle försöka att lugna ner situationen genom att lugnt och sansat försöka diskutera fram en lösning med isbjörnen och gorillan utan att använda något våld.

19 18(23) Erik Sköld, Webmaster Jag heter Erik och jag går i Y3:an. Har flyttat 4 långa kilometer från mor och fars trygga famn för att plugga i en inte helt okänd stad. Tidigare har jag i Y-sektionen suttit som Marknadsföringsansvarig 13/14 och nu 14/15 sitter jag i styrelsen. Innan det (och nu också) har jag gjort en hel del föreningsverksamhet i den lokala orienteringsföreningen, bland annat har jag varit och är webmaster där. Som tidigare punkt antyder tycker jag föreningsverksamhet är roligt. Mina klasskompisar, nuvarandeoch exwebmaster, har gjort ett bra jobb att sälja in posten som webmaster som intressant. Programmering tycker jag är roligt och det är trevligt att få skapa något nytt. Jag vill ta över på det arbete som har lagts ner i den nya hemsidan och se till att den blir så bra det bara går. En pingvin och en McD-leksak är inte mycket till vapen, så det gäller att bruka det lilla list man har. Först ger jag leksaken till gorillan som, svagsint som han är, tappar fokus från min pingvin och istället sätter sig och leker med leksaken. Sedan tar jag och maskerar lite svarta bitar av gorillans päls med snö (som det finns gott om på nordpolen) så att han blir misstänkt lik en pingvin. Isbjörnen tror nu att gorillan är min pingvin och i förvirringen som råden ser jag min chans att tillsammans med min pingvin sätta det långa benet före (då pingviner inte är kända för sina långa ben får jag troligtvis bära honom på ryggen). När gorillan inser att han har blivit lurad vågar han inget säga av rädsla för isbjörnens reaktion. De lever fortfarande någorlunda lyckligt som far och adoptivson.

20 19(23) Angelina Johansson, Yvetteordförande Hej! Mitt namn är Angelina Johansson och jag går i MED1. Jag har ursprungligen rötter från Ryssland, men flyttade till Norrköping vid två års ålder och har bott där fram tills ett halvår tillbaka, då jag flyttade till Lambohov i Linköping. På fritiden gillar jag att läsa böcker, titta på film, hålla på med DIY (göra om och skapa saker inom bl.a. inredning), men även självklart att umgås med vänner. Innan universitet var föreningslivet inget jag hade testat på, men nu, efter att ha varit med både i Näringslivsutskottet samt Yvette har jag insett att det är något som jag verkligen trivs med och vill fortsätta med. Yvette har förgyllt mitt första år med så många roliga stunder och minnen, att behöva lämna detta utskott är inget jag ser fram emot och skulle därför vilja vara med ännu ett år, men nu som ordförande. Min främsta vision är skapa en ännu bättre sammanhållning inom gruppen. Detta tror jag kommer ge både nyvette samt alla andra en bättre upplevelse av de evenemang som Yvette står för. I full panik lämnar jag över min Mcdonaldsleksak till pingvinen som står och skakar av rädsla. Dess kroppsrörelse får leksaken att skälva, vilket får en ande att komma ut från leksakens inre. Den ursinniga gorillan och blodtörstiga isbjörnen verkar inte längre vara lika ursinniga samt blodtörstiga som förut då de vet vilken makt min pingvin och jag har i våra händer. Det visar sig att anden ger mig och pingvinen totalt tre önskningar som vi får nyttja hur vi vill. För att göra det så rättvist som möjligt tänker vi prata med de andra djuren, de var ju faktiskt en faktor till varför anden visade sig för oss. Efter en lång och sentimental pratstund med gorillan och isbjörnen visar det sig att gorillans ursinnighet grundar sig i det kalla klimatet som finns på Nordpolen. Kylan får dess hormoner att omvandlas till en mer aggressiv variant av samma signalsubstans, som sedan leder till ursinnighet. Isbjörnens blodtörstighet berodde dock på hans frustration i avsaknad av avkomma. Pingvinens och min önskan var ju då rätt självklara, gorillan ska få åka till varmare breddgrader, rättare sagt Kongo och isbjörnen ska få ett gratis medlemskap på alla dejtingsidor som finns för björnar. Den sista sparar vi till oss själva och önskar oss en villa i Monaco med en skridskobana och pool på gården.

21 20(23) Jonas Ehn, Arbetsmiljöombud Mitt namn är Jonas Ehn och jag läser andra året på Y. Jag är en glad kille som på min lilla fritid gillar att träna och att umgås med mina vänner. Innan jag kom till Linköping tillbringade jag min tid i Södertälje där jag gjorde en period som lärarvikarie efter studenten. Jag söker posten för att jag vill värna vår situation här på skolan. Det är många år som vi tillbringar här och då är det viktigt att vi har det bra här under tiden. Min vision är att jag i slutändan inte ska ha något annat än förebyggande arbete att göra för att alla ska trivas. Det är lätt att inse att det här måste vara en dröm, min kungspingvin är nämligen en hona och jag har därför mycket svårt att se att någon skulle vilja ha henne som adoptivson. Så jag skulle göra som Dorothy och slå ihop klackarna och tänka borta bra men hemma bäst, borta bra..." Philip Bernborg, Arbetsmiljöombud Jag heter philip och jag är 21 år och går i med 2. Jag har under året varit klassrepresentant och tyckt att det varit kul. Jag vill ha den här posten eftersom det har varit kul att vara klassrepp och för att jag vill förbättra för framtida studenter. Min vision är att förbättra lärosalar och lektionssalar så att man ska trivas där man är.

22 21(23) Stackars mig och min pingvin. Jag känner att jag nog hade gett pingvinen till gorillan. Eftersom gorillan har rest så långt för att bli mor/far till pingvinen, medan isbjörnen bara har tagit sig mödan att gå en liten bit. Så gorillan får pingvinen och isbjörnen får leka med leksaken.

23 22(23) Mikael Hartman, Revisor Jag heter Mikael och läser 3:e året på vanliga Y-programmet, har ej valt någon master än. För tillfället är jag sektionens skattmästare och har därför rätt så bra koll på hur saker och ting går till i sektionen. Jag har tyckt om att vara aktiv inom sektionen de senaste året och skulle gärna vilja fortsätta med de även under nästa år. Revisor är en viktig post för sektionen som inte behöver ta allt för mycket tid, vilket skulle passa mig som fortfarande vill vara aktiv men kanske minska arbetsbördan något mot nuvarande år. Min vision som revisor skulle vara att se till att stadgar och regler efterföljs samtidigt som sektionens verksamhet och nya idéer inte ska hindras av detta om det inte är nödvändigt. Ta upp koldioxid sprayburken jag fått från McDonalds och spruta ut i luften tills växthuseffekten får nordpolen att smälta. Sen hoppar jag upp på min pingvin och surfar iväg på den resulterande tsunamin hela vägen till Island. Väl framme beger jag mig till Hekla där gorillan och isbjörnen väntar på mig. När de båda greppar tag i min pingvin så sparkar jag ner dem i vulkanens lågor och har då än gång för alla besegrat Putin och hela Sibirien faller ner då i djupet. Anna Persson, Revisor Jag heter Anna Persson är 23 år och kommer från Hudiksvall. Går i tvåan på medicinsk teknik och är just nu kassör i Y6. Innan jag började plugga här i Linköping jobbade jag i tre år på några olika jobb, vilket har gett mig mig många erfarenheter. Jag har också backpackat några månader och pluggat lite på distans.

24 23(23) Som revisor skulle jag få användning av allt jag lärt mig som kassör och även få se vad alla timmar med bokföring faktiskt leder till i slutändan. Jag tycker också att det skulle vara intressant att få en inblick i sektionens ekonomi som helhet. Lyckligtvis är det en saucer jag har i fickan. En snabb. Robert Svensk, Revisorsuppleant Hej jag heter Robert och läser år 4 på Y. Jag är nästan 24 år, ursprunglingen från Hudiksvall. Tidigare erfarenheter inom sektionen är Link-kassör och nu senast bryggmästare i Y-fadderiet. Jag vill gärna bidra till sektionen och revisorsuppleant tyckte jag verkade ypperligt. Visionen är väl att de ordinarie ska få köra hela året ut utan onödig inblandning av mig. Då temat på McDonalds när jag fick leksaken var Lotr så drar jag min mantel (leksaken) över mig och leker sten så får de andra två slåss bäst dom vill om min pingvin.

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

Ordförande för näringsliv:

Ordförande för näringsliv: Ordförande för näringsliv: LINNEA JOHANSSON Hej, jag heter Linnéa och vill söka till ordförande för näringslivet. Jag är en social tjej som är väldigt driven. Det jag tidigare har varit med på inom Karlekon

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Personval. Valberedningen 2016/

Personval. Valberedningen 2016/ Valberedningen 2016/2017 2016-11-11 1 Kandidatledarmot i studienämnden: Anna Hanström Hej! Jag är en engagerad och nyfiken tjej från Linköping som nu i höstas bytt till Teknisk Fysik efter att ha läst

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Lathund till årsbudget 16/17. 14 april 2016

Lathund till årsbudget 16/17. 14 april 2016 till årsbudget 16/17 14 april 2016 1(6) Inledning Detta dokument förklarar betydelsen av de olika posterna i årsbudgeten. Sist i dokumentet finns även en lista med kommentarer till själva budgeten med

Läs mer

Ordförande ANNA MARBLE. Hej!

Ordförande ANNA MARBLE. Hej! Ordförande ANNA MARBLE Hej! Mitt namn är Anna Marble och jag läser just nu min tredje termin på civilekonomprogrammet. Jag är 21 år gammal och är född och uppvuxen i Karlstad. Jag söker posten som ordförande

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida Valberedningen har valt att nominera Karin Jerner till Kårordförande. Karin är en mycket strukturerad och stabil person som kan föra sig väl i olika sociala situationer och har god retorisk förmåga, något

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Personval. Valberedningen 2015/2016. 12 februari 2016

Personval. Valberedningen 2015/2016. 12 februari 2016 Valberedningen 2015/2016 12 februari 2016 1(19) Sektionsordförade Valberedningens nominering: Alfred Karonen Berätta om dig själv Jag heter Alfred Karonen, 22 vintrar ung och kommer från Kalmar. Jag har

Läs mer

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande:

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Nomineringar 2015 Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Ordförande: Gustaf Palmér Vice Ordförande: Karin Rehnberg Kassör: Oscar Lindquist

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-01-24, kl. 18.30 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB Träningsläge Har du kul när du tränar lydnad? Har du din hunds fulla uppmärksamhet? Många, jag träffat, speciellt bruksförare tycker att lydnaden är tråkig. Eftersom nästan halva poängen på bruksprov består

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Man ska vara positiv för att skapa något gott. Ryttare är mycket känslosamma med hänsyn till resultatet. Går ridningen inte bra, faller

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Y-sektionens äskanden år 2018

Y-sektionens äskanden år 2018 Y-sektionens äskanden år 2018 Information om sektionen Y-sektionen är sektionen för studenter på civilingenjörsutbildningarna Teknisk fysik och elektroteknik (Y), Teknisk fysik och elektroteknik internationell

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

LEGOFOXES 2008 DAGBOK. Sanna Josefsson, Evelina Haraldsson, Ellinor Persson, Erika Åmansson, Emelie Sundqvist Kroon, Maja Oskarsson

LEGOFOXES 2008 DAGBOK. Sanna Josefsson, Evelina Haraldsson, Ellinor Persson, Erika Åmansson, Emelie Sundqvist Kroon, Maja Oskarsson LEGOFOXES 2008 DAGBOK Sanna Josefsson, Evelina Haraldsson, Ellinor Persson, Erika Åmansson, Emelie Sundqvist Kroon, Maja Oskarsson FLL DAGBOK 2008 FLL i fjol Vi såg ett problem med energin i skidstugan.

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv sekund kan han flyga iväg som en korp, bort från

istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv sekund kan han flyga iväg som en korp, bort från Reslust Tulugaq tycker att det är tråkigt att öva bokstäverna på tavlan. De gör det så ofta. Varje dag faktiskt! Så han ser ut genom fönstret istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv

Läs mer

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON Hej! Matilda Persson heter jag och i detta mejl kommer ni få reda på varför jag är den bästa kandidaten för att bli KarlEkons nya vice ordförande. Jag är 21 år gammal och

Läs mer

Någon som redan hade växt, det var Björnkram. Men han hade växt under vintern. Han hade alltid varit större än Springer Med Vinden men nu var han

Någon som redan hade växt, det var Björnkram. Men han hade växt under vintern. Han hade alltid varit större än Springer Med Vinden men nu var han Någon som redan hade växt, det var Björnkram. Men han hade växt under vintern. Han hade alltid varit större än Springer Med Vinden men nu var han huvudet längre och nästan dubbelt så bred. Springer Med

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR >>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR Den här föreställningen är skapad av vår ungdomsensemble. Gruppen består av ungdomar i åldern 15-20 år varav en del aldrig spelat teater

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Linköpings Y-teknologsektions Höstmöte 2015

Linköpings Y-teknologsektions Höstmöte 2015 1(9) Linköpings Y-teknologsektions Höstmöte 2015 Onsdag 11 november 2015, kl 17:15, lokal: C4 Kallade: Sektionens medlemmar Närvarande: Se bifogad närvarolista. 1 Mötets öppnande Föredragare: Klas Gudmundsson,

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande... 3 Sekreterare... 4 Programansvarig student (PAS)... 4 Studienämndens Ordförande (SNO)... 4 Näringslivsgruppens

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Innehåll: Vice SNO... 2 Vice NLG... 2 Den som säljer grejer (DSSG)... 3 Sektionslokalsansvarig... 3 Valberedning... 3 Boll-Kalle... 3 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken.

En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken. Manusförslag för Eddaskolan årskurs 1 a. Scen 1 En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken. Alla människor reser

Läs mer

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES Den magiska stenen En gång för länge, länge, länge sedan var det 5 gudar Ty, Wesp, Plopp Sod och Vespan. Vespan och wesp var tvillingar lika så var Ty och Plopp.

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Sida 1 av 6 Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014 Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Kallade: Sektionens medlemmar, representant från LinTek Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state NANNY I KALIFORNIEN Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state Att jobba som Au pair Att fara till Kalifornien och jobba som en Au pair är en fantastisk möjlighet att utvecklas och

Läs mer

Hon kan inte hålla tillbaka tårarna, hon trycker ner sitt ansikte i den stora vinterjackan.

Hon kan inte hålla tillbaka tårarna, hon trycker ner sitt ansikte i den stora vinterjackan. `````Stormen En ensam kula visslade genom natten En ensam kula, var menad för honom En ensam kula kan få den starkaste att falla En ensam kula penetrerar sitt mål En ensam kula som genom för sin mening,

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

JAG FUNDERADE INTE ENS PÅ

JAG FUNDERADE INTE ENS PÅ JAG FUNDERADE INTE ENS PÅ DET HÄR MED KLASS INNAN JAG BÖRJADE PLUGGA OM MEDELKLASSNORMER I UNIVERSITETSMILJÖN Lena Sohl Doktorand Sociologiska institutionen, Uppsala Universitet JENNYS BERÄTTELSE Ja, jag

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

ZOMBIE WORLD. Du är smittad

ZOMBIE WORLD. Du är smittad ZOMBIE WORLD Du är smittad 1. Kannibaler? Bollen träffar mig med en smäll. Skarp smärta i bröstet. Men det hinner jag inte tänka på. Tar bara bollen. Kramar den. Springer. Genom sprickorna i mitt visir

Läs mer

Erik på fest Lärarmaterial

Erik på fest Lärarmaterial sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Erik ska på fest hos Lea. Erik längtar för han är lite kär i henne. Erik ger en vampyrmask till Lea i present. De äter tårta, glass och godis.

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

PIA. Publicerat med.llstånd Titel Text Bild Förlag

PIA. Publicerat med.llstånd Titel Text Bild Förlag PIA Jonatan är så glad att han nästan svävar in genom dörren till sporthallen. Han är barfota och har träningsbyxor och T-shirt på sig. Han ser fram emot att få flyga genom luften med ena benet framför

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer