604 wifi. Var god besök för att ladda ner den senaste versionen av denna manual.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "604 wifi. Var god besök www.archos.com/manuals för att ladda ner den senaste versionen av denna manual."

Transkript

1 604 wifi WIFI & Internet FUNKTIONER Tillägg till ARCHOS 504/604 Användarmanual Version 1.2 Var god besök för att ladda ner den senaste versionen av denna manual. Denna manual inehåller information om WiFi- och Internetfunktionerna i din ARCHOS 604 WiFi. Instruktioner om hur alla de andra funktionerna används återfinns i Användarmanualen för ARCHOS 504/604. All information i denna manual var korrekt vid publiceringen. På grund av att våra ingenjörer ständigt uppdaterar och förbättrar våra produkter, kan det hända att programmet i din Archos skiljer sig en aning, eller har fått förändrade funktioner, från de som visas i denna manual.

2 INNEHÅLL > p. 2 Innehållsförteckning Inledning...3 ARCHOS 604 WiFi beskrivning av gränssnitt Att använda touchskärmen Att koppla upp mot ett WiFi-nätverk Att koppla in WiFi WiFi-nätverksinställning Att komma åt ANDRA DATORER på nätverket Surfa på internet på Opera Starta Opera Att använda Opera Trådlös filserver Inställningar i filservern Tekniska specifikationer...14

3 Introduktion > p. 3 Inledning ARCHOS 604 WiFi beskrivning av gränssnitt Startskärmen i ARCHOS 604 WiFi har en ikon mer än ARCHOS 604: Opera Webbläsare. Se: Surfa på internet på Opera. Det finns även en extra funktion på menyn: Enable (Aktivera) WiFi. Se: Att koppla till ett WiFi-nätverk. Att använda touchskärmen Din ARCHOS 604 WIFI är utrustad med en pekskärm. Större delen av skärmens yta reagerar på att du pekar med den medföljande pennan, eller ditt finger. Nedan finner du en beskrivning av de viktigaste rörbara ytorna på touchskärmen. Pekbara skärmytor Statusrad När ett kryss syns längst till höger i statusraden innebär det att du kan peka på det för att stänga aktuell skärm. Detta är detsamma som att trycka på knappen. Flikar Du kan peka på en flik-ikon ( ) för att byta mellan tillgängliga skärmar. Detta är detsamma som att trycka på knappen. Du kan även peka direkt på en av flikarna för att komma åt motsvarande skärm.

4 Meny 604 wifi MANUAL V1.2 Introduktion > p. 4 Du kan peka på ordet MENU i nedre högra hörnet på skärmen eller direkt på en av ikonerna. De tillgängliga menyerna kommer då fram. Detta är detsamma som att trycka på MENU-knappen. Du kan peka direkt på en post eller dess ikon för att välja den. Att välja ikoner, starta filer etc. På skärmen Home (Start) eller Setup (Inställningar) kan du klicka direkt på en ikon för att välja den. Peka en gång till för att starta programmet. Detta är detsamma som att markera ikonen med navigeringsplattan och sedan klicka OK. När du befinner dig i ett webbläsarfönster, ARCLibrary, fotoväggen, etc., kan du peka två ggr på en fil, låt, eller video för att öppna den. Andra funktioner på pekskärmen När man tittar på video eller lyssnar på musik, kan man peka på raden som visar hur mycket av filen som spelats upp, för att gå direkt till en annan position i videon eller låten. Du kan även förflytta markören i denna uppspelningsrad till en annan position i videon eller låten. På skärmar där volymstapeln visas, kan denna dras på samma sätt. I Archos filutforskare, kan du dra scrollisten upp och ner. I PDF-visaren och i webbläsaren Opera kan du scrolla upp och ner genom att peka på sidan och dra den upp eller ner (se upp så du inte pekar på en länk!). Försiktighetsåtgärder För att hålla pekskärmen i gott skick, och för att undvika att skada skärmens yta skall du endast använda den penna som ingår, eller ditt finger.

5 Att koppla till ett WiFi-nätverk > p Att koppla upp mot ett WiFi-nätverk Din ARCHOS 604 WIFI kan kopplas upp sig mot ett flertal trådlösa nätverk, och därmed kan du surfa på Internet och dela filer med andra ARCHOSprodukter eller datorer t.ex. 1.1 Att koppla in WiFi AKTIVERA WiFi Gå in på Home-skärmen (Startskärmen) och tryck MENU och välj Enable (Aktivera) WiFi på menyn. Enheten kommer att söka efter tillgängliga WiFi-nätverk. Första gången du använder enheten, kanske du får ett meddelande: No configured networks found" (inga konfigurerade nätverk funna). Markera View available networks (Visa tillgängliga nätverk) och peka på OK. En lista över tillgängliga nätverk visas. Om din ARCHOS hittar nätverk som du tidigare använt och konfigurerat, kommer den automatiskt att koppla uppp mot dem. Om du får meddelandet Could not connect to any network (Kan ej koppla upp mot något nätverk), markera View available networks (Visa tillgängliga nätverk) och peka på OK. En lista över tillgängliga nätverk visas. När du är uppkopplad mot ett WiFi-nätverk ändras statusradens ikon från (WiFi not connected) (Ej uppkopplad) till (WiFi connected) (Uppkopplad). Ingen ikon syns alls på statusraden när WiFi inte är aktiverat. LISTAN ÖVER TILGÄNGLIGA NÄTVERK Listan över tillgängliga nätverk visar alla trådlösa nätverk inom räckhåll för din Archos. För att uppdatera listan, välj Scan for networks (Skanna nätverk) i menyn.

6 Att koppla till ett WiFi-nätverk > p. 6 I listan över nätverk, kan du se denna information om varje nätverk: nätverksnamnet (SSID), om det sänds (om SSID inte sänds ut, ombes du ange det i påföljande inställningsskärm) konfigurationsstatus: konfigurerat nätverk okonfigurerat nätverk typ av verifieringsnyckel som krävs Öppet nätverk WPA-nyckel WEP-nyckel WPA2-nyckel denna ikon visas om du för tillfället är ansluten till detta nätverket signalstyrka kanal använd av nätverket nätverkstyp (Infrastruktur eller Ad-Hoc) (Ad-Hoc-nätverk stöds inte för närvarande) För att välja ett nätverk och påbörja uppkopplingsprocessen, peka på det nätverk du vill koppla upp mot (ditt hemnätvek eller en gratis "hotspot"), eller välj med / och tryck på OK. Du kommer att tas till inställningsskärmen för detta nätverk, där ska du skriva in information för att ställa in tillgång till detta nätverk. 1.2 WiFi-nätverksinställning För att koppla upp mot ett trådlöst nätverk behöver ARCHOS 604 WIFI viss specifik information om nätverket. Din enhet snappar automatiskt upp viss information som den behöver. Du kan ange resten av informationen automatiskt i nätverkets inställningsskärm, vilket visas i följande avsnitt. Notera att enheten automatiskt kommer ihåg nätverkskonfigurationen som du anger, så att den kan återanvända den och koppla upp automatiskt nästa gång nätverket är inom räckhåll.

7 Att koppla till ett WiFi-nätverk > p. ÖPPNA NÄTVERK Öppna nätverk kräver ingen verifieringsnyckel. Om nätverket har aktiverat automatisk konfiguration (DHCP), kan du helt enkelt peka på Connect (anslut)- knappen så kommer din ARCHOS 604 WiFi att koppla upp sig mot detta nätverk, om signalen är stark nog. Om nätverket måste konfogureras manuellt, tryck på knappen och välj Manual i avdelningen Configuration. Andra inställningar kommer att visas: informationen som behövs kan du få från personen som har hand om nätverket. När all information är inskriven, peka på knappen Connect (Anslut) så kommer din ARCHOS 604 WiFi att koppla upp sig mot detta nätverk, om signalen är stark nog. SKYDDADE NÄTVERK (WEP, WPA OR WPA2 KEY) Krypterade nätverk kräver en verifieringsnyckel för anslutning. Vilken typ av nyckel (WEP, WPA eller WPA2) som behövs upptäcks automatiskt av enheten. Resten av uppgifterna som behövs kan du få från personen som har hand om nätverket.

8 Att koppla till ett WiFi-nätverk > p. 8 Du måste specificera följande inställningar: Authentication (Verifiering): (endast WEP nätverk) nätverkets verifiveringsmetod kan vara baserat på Open system (standard) eller en Shared key. Key length (nyckelns längd): (endast WEP nätverk) verifieringsnyckeln kan vara 10 tecken lång (64bit) eller 26 tecken lång (128bit) (hexadecimala tecken). Nyckel: skriv in verifieringsnyckeln. ett virtuellt tangentbord kommer att visas: skriv in nyckeln och peka på OK när du är klar. Konfiguration: kan vara Automatic (DHCP) eller Manual. - Om den är Automatic (DHCP), behöver du inte ange mer information. Peka helt enkelt på knappen Connect (Anslut) så kommer ARCHOS 604 WiFi att ansluta till detta nätverk, om signalstyrkan är stark nog. - Om du måste konfigurera nätverksinställningarna manuellt, välj Manual. Andra inställningar kommer att visas: Den information som behövs kan du få från personen som har hand om nätverket. När all information är inskriven, peka på knappen Connect (Anslut) så kommer din ARCHOS 604 WiFi att koppla upp sig mot detta nätverk, om signalen är stark nog. 1.3 Att komma åt ANDRA DATORER på nätverket När du är kopplad till ett Windows -nätverk, kan du söka bland delade mappar på andra datorer i nätverket, med Archos Filhanterare. Utgå från Startskärmen, välj sedan Browser (Filhanterar) -ikonen. När du är inne i filhanteraren, välj Network (Nätverk). Din enhet kommer då att söka efter andra datorer i Windows nätverket så att du kan börja bläddra bland deras delade innehåll. Om WiFi ej är aktiverat, eller om du inte är ansluten till ett nätverk, kommer enheten att söka efter tillgängliga nätverk och koppla upp sig mot ett känt nätverk eller visa en lista över tillgängliga nätverk så att du kan ansluta till ett av dem.

9 Att koppla till ett WiFi-nätverk > p. Med Archos dubbelfönsternavigator, kan du föra över filer från en dator till din enhet, eller överföra filer från din enhet till en icke skrivskyddad, delad mapp på en dator (se Att kopiera filer och mappar i ARCHOS 604 användarmanual).

10 Surfa på internet på Opera > p Surfa på internet på Opera Din ARCHOS 604 WIFI har en Opera webbläsare som är designad speciellt för denna ARCHOS-enhet. Opera gör att du kan surfa på sajter, läsa dinepost, ladda ner innehåll, etc. 2.1 Starta Opera Utgå från Startskärmen och markera ikonen Opera och tryck OK, eller peka direkt på ikonen. Om du redan är ansluten till ett nätverk, kommer Opera webbläsaren att öppnas så att du kan börja surfa på Internet. Om WiFi ej är aktiverat, eller om du inte är ansluten till ett nätverk, kommer enheten att söka efter tillgängliga nätverk och koppla upp sig mot ett känt nätverk eller visa en lista över tillgängliga nätverk så att du kan ansluta till ett av dem. Vänligen notera: inte alla trådlösa nätverk erbjuder tillgång till Internet. Vissa WiFi-nätverk kopplar bara samman ett antal datorer utan Internetanslutning. 2.2 Att använda Opera Du kan använda webbläsaren Opera för att läsa webbaserad e-post, surfa på webbsajter, ladda ner dokument från Internet, etc. Webbläsaren Opera erbjuder "fliksurfande". Du kan ha flera fönster öppna samtidigt: de visas i flikarna i övre vänstra delen av skärmen. När flera sidor är öppna, peka helt enkelt på en flik för att komma åt sidan du vill se. Se webbläsaren Opera 's menyfunktioner.

11 Surfa på internet på Opera > p. 11 Webbläsaren Opera s knappkontroller I webbläsaren Opera, fungerar ARCHOS knappar på följade sätt: Nästa sida Skrolla vänster Förra sidan Stäng Opera Gå från flik till flik Skrolla upp Skrolla höger Skrolla nedåt Bekräfta (Enterknappen) Visa menyinnehåll Opera s Menyfunktioner Zooma - Zooma in: förstorar aktuell webbsida. - Zooma ut: förminskar aktuell webbsida. - Set zoom (ställ in zoom): gör så att du kan ställa in zoomnivån direkt genom att dra med markören. Render mode (Visningsläge) - Ändrar sättet på vilket webbsidan visas. - Auto: anpassar webbsidan automatiskt så att den passar skärmens bredd, så att ingen horisontell scrollning behövs. - Desktop: (Skrivbord) visar webbsidan som på en stor skärm. Vertikal och horisontell scrollning behövs för att kunna se allt på webbsidan. Navigation (Navigering) - Back: (Bakåt) backar till den förra besökta sidan. - Forward: (Framåt) går till nästa sida i din besökshistorik, om du använde "Back" förut.

12 Surfa på internet på Opera > p Stop: stoppar inläsningen av sidan. - Reload: (Uppdatera) uppdaterar aktuell webbsida. Tab (Flik) - Add: (Lägg till) öppnar en ny, tom, flik i flikområdet (övre vänstra delen av skärmen). - Close: (Stäng) stänger aktuell flik. Go to (Gå till) - Enter URL...: (Ange URL...) låter dig ange en adress till en webbsajt du vill besöka. Peka på bokstäverna på det virtuell atangentbordet för att ange adressen. - Search...: (Sök...) låter dig söka direkt i en av de inställda sökmotorerna. Peka på bokstäverna på det virtuella tangentbordet för att ange dina sökord. - Home: (Hem) går till Startsidan. Bookmarks (Bokmärken) - öppnar bokmärkeshanteraren. Här kan du sortera dina bokmärken, ta bort dem etc. - Välj ett bokmärke och tryck OK för att öppna denna webbadress i en ny flik. - Du kan även ställa in din startsida: markera en bokmärkt adress och välj Set as Home Page (Välj som startsida) i menyn. - För att gå tillbaka till webbläsaren Opera från skärmen Bookmarks, tryck. Settings (Inställningar) - öppnar Opera s inställningsskärm. Här kan du välja om du vill blockera popuppfönster, och du kan även radera din Internethistorik och cookies. - För att gå tillbaka till webbläsaren Opera från Operas Settings-skärm (Inställningar), tryck. Vänligen notera att en del Internetfunktioner kräver speciella plugins eller Active X som eventuellt inte fungerar i denna specialversion av webbläsaren Opera Web Browser.

13 TRÅDLÖS FILSERVER> p Trådlös filserver Din ARCHOS 604 WiFi låter dig dela filer med andra datorer eller 604 WiFi enheter på ditt nätverk. Viktigt: vänligen kontrollera de lagar som gäller i ditt land eller jurisdiktion så att du vet vilka mediafiler du får dela eller kopiera. 3.1 Inställningar i filservern Först måste du aktivera WiFi, vilket visas i avsnitt 1.1,och ansluta till ett nätverk. Du kan sedan aktivera filservern direkt genom att välja WiFi status i menyn, från Startskärmen, och peka på knappen Enable file server (Aktivera filserver). När filservern är på, är andra funktioner i enheten inaktiverade Hårddisken på ARCHOS 604 WiFi är då tillgänglig från din dators nätverksplatser. Om du vill göra så att ARCHOS syns med ett specifikt namn i en specifik arbetsgrupp på nätverket, tryck för att gå till inställningsskärmen och välj File server (filserver) och tryck OK. Dessa parametrar kommer att visas: Workgroup (Arbetsgrupp): ange arbetsgruppens namn, med det virtuella tangentbordet. Computer name (Datornamn): ange vilket namn ARCHOS 604 WiFi ska ha i nätverket, med det virtuella tangentbordet. Vanligtvis behöver du inte ändra denna inställning om du inte har fler än en ARCHOS 604 WiFi i nätverket. Write access (Skrivåtkomst): On gör att andra datorer kan skriva till hårddisken på din ARCHOS 604 WiFi. Off hindrar andra datorer från att skriva till din disk. Password (Lösenord): syns bara om Write access (Skrivåtkomst) är satt till On. Ange lösenordet som du vill kräva av datorer för att kunna skriva till din hårddisk. Enable file server (Aktivera filserver): tryck på denna knapp för att sätta igång filservern. Notera: en del nätverk filtrerar MAC-adresser. Du hittar din enhets MAC-adress i säkrmen System Settings (Systeminställningar).

14 Tekniska specifikationer > p. 14 Tekniska specifikationer Detta är endast specifikationer för WiFi-funktionerna. För generella specifikationer för ARCHOS 604-serien, vänligen se ARCHOS 504/604 användarmanual. SKÄRM: Pekskärm, 4.3 TFT (480x272 pixlar) 16/9, över 16 miljoner färger. TRÅDLÖS ANSLUTNING: WiFi b/g. Webbläsare Opera webbläsare. En specifik version för ARCHOS 604 WiFi. Alla varumärken och produktnamn är registrerade varumärken som tillhör deras respektive ägare. Specifikationerna kan komma att ändras utan förhandsmeddelande. Fel eller underlåtenheter undantagna. Bilder och illustrationer kanske inte alltid stämmer överens med innehållet. All information i denna manual var korrekt vid publiceringen. COPYRIGHT ARCHOS Alla rättigheter reserveras.

Din manual ARCHOS 604 WIFI http://sv.yourpdfguides.com/dref/1227011

Din manual ARCHOS 604 WIFI http://sv.yourpdfguides.com/dref/1227011 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ARCHOS 604 WIFI. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Win95/98 Nätverks Kompendium. av DRIFTGRUPPEN

Win95/98 Nätverks Kompendium. av DRIFTGRUPPEN Win95/98 Nätverks Kompendium av DRIFTGRUPPEN Sammanfattning Vad håller jag i handen? Detta är en lättförståelig guide till hur man lägger in och ställer in nätverket i Windows 95 och 98 Efter 6 (sex) enkla

Läs mer

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB OBS! Utsätt inte Sweex Wireless 300N Adapter USB för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Sweex

Läs mer

Telia Connect för Windows

Telia Connect för Windows Telia Connect för Windows Version 3.0 Användarguide Updaterad: 3 juli 2007 Innehåll Ansluta till Internet...3 Information som presenteras av Telia Connect...4 Konfiguration av Telia Connect...7 Fliken

Läs mer

Skärmbilden i Netscape Navigator

Skärmbilden i Netscape Navigator Extratexter till kapitel Internet Skärmbilden i Netscape Navigator Netscape är uppbyggt på liknande sätt som i de flesta program. Under menyraden, tillsammans med verktygsfältet finns ett adressfält. I

Läs mer

SGH-A400 WAP Browser Användarhandbok

SGH-A400 WAP Browser Användarhandbok * Vissa innehåll i denna handbok kan skilja sig från din telefon beroende på mjukvaran som installerats eller din operatör. SGH-A400 WAP Browser Användarhandbok ELECTRONICS Behöver du hjälp eller har frågor,

Läs mer

Installationshandbok

Installationshandbok Installationshandbok för Observit RSS Version 5.1 Observera Manualen används vid nyinstallation. Medföljande Axis kamerapaket innehåller ett produktblad som skall användas. Vid frågor kontakta support,

Läs mer

V400m VIM Installationsguide programversion

V400m VIM Installationsguide programversion V400m VIM Installationsguide programversion 2.5.0.2.0 Ladda batteriet Batteriet är inbyggt i terminalen och laddas genom att ansluta den medföljande strömsladden. Terminalen startar automatiskt när ström

Läs mer

Svensk version. Installation av Windows XP och Vista. LW311 Sweex trådlösa LAN Cardbus-adapter 300 Mbps

Svensk version. Installation av Windows XP och Vista. LW311 Sweex trådlösa LAN Cardbus-adapter 300 Mbps LW311 Sweex trådlösa LAN Cardbus-adapter 300 Mbps Utsätt inte Sweex trådlösa LAN Cardbus-adapter 300 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor. Använd

Läs mer

Wireless Image Utility användarguide

Wireless Image Utility användarguide För Wireless Image Utility ver. 1,1 Androidapplikation för NEC-projektorer Wireless Image Utility användarguide NEC's Image Innehåll 1. Beskrivning av Wireless Image Utility... 2 1-1. Funktioner... 2 1-2.

Läs mer

Snabbguide mini-router.

Snabbguide mini-router. TM TP_0_06-0 Med reservation för tryckfel. Funderar du över något? Läs mer på tele.se eller kontakta oss på: Kundservice Privat: 077-5 5 5 Kundservice Företag: 000- är ett varumärke som tillhör ETSI. Snabbguide

Läs mer

Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell Latitude E4300

Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell Latitude E4300 Dell Latitude ON Flash återkommande frågor 1. Stödjer alla Dell datorer Latitude ON Flash? Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell

Läs mer

P400 Installationsguide programversion

P400 Installationsguide programversion P400 Installationsguide programversion 2.5.0.2.0 Anslutningar Öppna luckan. Symboler och texter Anslut kommunikationskabel och stäng luckan. Anslut strömkabel och nätverkskabel. Det dröjer ca 5 sekunder

Läs mer

Den här manualen tar upp läsplattans olika läsfunktioner, samt hur man laddar ner bibliotekets e-böcker via datorn och via wifi.

Den här manualen tar upp läsplattans olika läsfunktioner, samt hur man laddar ner bibliotekets e-böcker via datorn och via wifi. Manual E600 Den här manualen tar upp läsplattans olika läsfunktioner, samt hur man laddar ner bibliotekets e-böcker via datorn och via wifi. För att du ska kunna låna böcker behöver du ha ett Adobe id.

Läs mer

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter Innehåll Vad finns i paketet. 2 Lär känna ditt modem.. 3 Förbered modemet för användning 5 Starta modemet första gången. 6 Koppla upp en dator via USB.. 8 Koppla upp en eller flera enheter via WiFi.. 9

Läs mer

Internet. En enkel introduktion. Innehåll:

Internet. En enkel introduktion. Innehåll: Internet En enkel introduktion Innehåll: Datorns olika delar Starta datorn Så gör du om du kan webbadressen Så gör du om du inte kan webbadressen Kortfattad repetition Alingsås bibliotek, 2012 2 3 4 6

Läs mer

Konfigurering av eduroam

Konfigurering av eduroam Konfigurering av eduroam Detta dokument beskriver hur en användare med konto från Chalmers konfigurerar nätverksanslutning till ett trådlöst nätverk på en eduroam-ansluten organisation, t.ex. Chalmers.

Läs mer

Användarmanual för mycaddie version 2.0

Användarmanual för mycaddie version 2.0 Användarmanual för mycaddie version 2.0 Sida 2 Innehåll Installera och starta mycaddie... 3 Välja positioneringsmetod... 3 Inbyggd GPS (Gäller ej Windows Mobile)... 3 Trådlös GPS (Via bluetooth)... 3 Windows

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av Windows XP och Vista. LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av Windows XP och Vista. LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps Inledning Utsätt inte Sweex trådlösa LAN cardbus-adapter 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor.

Läs mer

Snabbguide. till Mini-router

Snabbguide. till Mini-router Snabbguide till Mini-router Välkommen till din nya surftjänst! Med den här trådlösa Mini-routern surfar du på ett smartare sätt. Dels kan flera personer surfa på ett och samma abonnemang, dels kan du

Läs mer

Handbok för WiFi-inställningar

Handbok för WiFi-inställningar Handbok för WiFi-inställningar uu Inledning Det finns två lägen för trådlöst nätverk: infrastrukturläget för att ansluta via en åtkomstpunkt och adhoc-läget för att upprätta en direktanslutning till en

Läs mer

Flexiboard. Lathund kring hur du kommer igång med att skapa egna överlägg till Flexiboard. Habilitering & Hjälpmedel

Flexiboard. Lathund kring hur du kommer igång med att skapa egna överlägg till Flexiboard. Habilitering & Hjälpmedel Flexiboard Lathund kring hur du kommer igång med att skapa egna överlägg till Flexiboard. Habilitering & Hjälpmedel Förord Denna lathund är enbart ett axplock av allt det material som finns i Flexiboards

Läs mer

Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824.

Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824. Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824. Trådlös radio är inte startad på dessa router vid köp (fabriksinställning). Anledningen till detta är för att undvika att man installerar om

Läs mer

Hemmanätverk. Av Jan Pihlgren. Innehåll

Hemmanätverk. Av Jan Pihlgren. Innehåll Hemmanätverk Av Jan Pihlgren Innehåll Inledning Ansluta till nätverk Inställningar Bilaga 1. Om IP-adresser Bilaga 2. Inställning av router Bilaga 3. Trådlösa inställningar Manuella inställningar Inledning

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

INSTRUKTIONSTEXT FÖR PLEXTALK Pocket PTP1 - Direktuppspelning av webbradio -

INSTRUKTIONSTEXT FÖR PLEXTALK Pocket PTP1 - Direktuppspelning av webbradio - INSTRUKTIONSTEXT FÖR PLEXTALK Pocket PTP1 - Direktuppspelning av webbradio - Shinano Kenshi Co., Ltd. Äger rätt att utan förvarning ändra innehållet i denna instruktionstext. Innehållsförteckning 1 Vad

Läs mer

VPN (PPTP) installationsguide för Windows 7

VPN (PPTP) installationsguide för Windows 7 VPN (PPTP) installationsguide för Windows 7 Följ instruktionen nedan för att sätta upp och använda 3T-PPTP. Innan du gör detta så måste du dock först kontakta internsupport för att få ett användarnamn

Läs mer

404 CAMCORDER VIDEOKAMERA & KAMERAFUNKTIONER

404 CAMCORDER VIDEOKAMERA & KAMERAFUNKTIONER SVENSKA SWEDISH 404 CAMCORDER VIDEOKAMERA & KAMERAFUNKTIONER Tillägg till ARCHOS 404 Användarmanual Version 1.1 Var god besök www.archos.com/manuals för att ladda ner den senaste versionen av denna manual.

Läs mer

Felsökningsguide för Asgari-kameror

Felsökningsguide för Asgari-kameror Felsökningsguide för Asgari-kameror Välkommen till vår felsökningsguide! Här finner du lösningar på de vanligaste problemen som kan uppstå på vissa datorer och enheter. Om du fortfarande behöver mer hjälp

Läs mer

JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok

JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok Svenska Det här är bruksanvisningarna för programmet (för iphone) till Live Streaming Camera GV-LS2/GV-LS1 tillverkad av företaget JVC KENWOOD. Modellerna som

Läs mer

Fråga: Hur ställer jag in min router utan att använda CD skivan? Svar: Du kan ställa in din router manuellt genom att följa stegen nedan.

Fråga: Hur ställer jag in min router utan att använda CD skivan? Svar: Du kan ställa in din router manuellt genom att följa stegen nedan. Fråga: Hur ställer jag in min router utan att använda CD skivan? Svar: Du kan ställa in din router manuellt genom att följa stegen nedan. Produkter som täcks in av denna guide : De flesta routrar i DIR

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

Hur man ändrar från statisk till automatisk tilldelning av IP i routern.

Hur man ändrar från statisk till automatisk tilldelning av IP i routern. Hur man ändrar från statisk till automatisk tilldelning av IP i routern. Om du ansluter till Internet via en router, behöver du oftast inte ändra några inställningar i din dator, utan det räcker med att

Läs mer

Konfigurera Xenta från Babs

Konfigurera Xenta från Babs Konfigurera Xenta från Babs Nedan följer en instruktion hur du konfigurerar din nya Xenta terminal från Babs PayLink med JobOffice Kassa. Om du känner dig osäker på det här, kontakta någon lokal data-

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Svensk version LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Med denna Wireless LAN Adapter kan

Läs mer

Användarmanual för Pagero Kryptering

Användarmanual för Pagero Kryptering för Pagero Kryptering Version 1.1-1 - Allmänt... 3 Kryptering av filer... 3 Dekryptering av filer... 3 Installation... 4 Inställningar... 5 Skapa nycklar... 6 Lägg till kataloger för övervakning... 6 Lägg

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE. ViTex

ANVÄNDARGUIDE. ViTex ANVÄNDARGUIDE ViTex ViTex snabbguide 1. Inläsning till ViTex från inskannat dokument via kopiatorn 2. Uppläsning i ViTex 3. Navigation & Zoner 4. Ändra inställningar 5. Kontakt och Support 1. Inläsning

Läs mer

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVNING ] [ Detta smarta skärmtangentbord med virtuella musklicksfunktioner och ljuduppspelningsfunktion möjliggör snabb skrift

Läs mer

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord Ver 130912 Innehåll 1 Använda Citrix Desktop - Fjärrskrivbord... 2 2 Inställningar i Fjärrskrivbordet... 7 Kontrollera att de applikationer du har tillgång

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0 Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 1.0 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Utveckling av appen... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Ladda ner böcker... 3 Bokhyllan... 4 Ta bort en bok... 4 Appens

Läs mer

Användarmanual för läsplattor

Användarmanual för läsplattor Användarmanual för läsplattor Allmän information Funktioner i läsplattan Denna information beskriver i korthet vissa allmänna funktioner som finns i din läsplatta. Vilo-/väckningsknappen När du håller

Läs mer

Användarguide mbox.se webbmail. Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya mbox.se konto

Användarguide mbox.se webbmail. Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya mbox.se konto Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya mbox.se konto Sida 1 av 15 Version 1.0 Document name: MboxWebbmail_Guide.docx Issued by: Date: 2015-02-06 Reg. no: Description: Approved: M.P

Läs mer

Konfigurationsdokument M1

Konfigurationsdokument M1 Filename: Konfigurationsdokument M1 Page: 1(15) Konfigurationsdokument M1 Revision history Date Version Changes Changed by 2014-10-24 0.1 First draft AB 2015-01-21 0.2 Uppdaterad AB 2015-01-29 0.3 Uppdaterad

Läs mer

Lathund FE-edit i Typo3

Lathund FE-edit i Typo3 1(6) Lathund Front-end-editing (FE-edit) i Typo3 Front-end-editing (FE-edit) är ett förenklat sätt att redigera innehåll med Typo3. Helt kort går det ut på att man redigerar innehållet medan man surfar

Läs mer

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Komma igång med 3L Innehåll LOGGA IN I 3L... 3 Verktyg och kortkommandon... 6 Övriga tangenter... 9 RAPPORTUTSKRIFT I 3L... 10 Instruktioner för att skriva till fil:... 11 Logga in i 3L Ikonen för 3L Pro

Läs mer

Kom igång med din SKY WiFi SmartPen

Kom igång med din SKY WiFi SmartPen Kom igång med din SKY WiFi SmartPen Se till att du har din SKY WiFi SmartPen och ditt block framför dig. Gå till Livescribes hemsida (om du skrivit ut denna guide och inte kan klicka på länken så gå till:

Läs mer

LW052 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps. Wireless LAN PCI Card 54 Mbps CD-ROM med programvara, drivrutin, manual och Panda Antivirus programvara

LW052 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps. Wireless LAN PCI Card 54 Mbps CD-ROM med programvara, drivrutin, manual och Panda Antivirus programvara Svensk version LW052 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av detta Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps. Med denna Wireless LAN Adapter kan du säkert, enkelt

Läs mer

Del 1: Skapa konto i Exchange

Del 1: Skapa konto i Exchange Adminguide Del 1: Skapa kontot i Exchange Del 2: Aktivera kontot i Office 365 Del 3: Anpassa kontot till ITarbetsplatsen Del 4: Installera dator i ITarbetsplatsen Del 5: ITarbertsplatsen - dator till användarkonto

Läs mer

Internet En enkel introduktion

Internet En enkel introduktion Internet En enkel introduktion Innehåll: Inledning 2 Datorns olika delar 3 Starta datorn 4 Hur du gör om du kan webbadressen 6 Hur du gör om du inte kan webbadressen 9 Kortfattad repetition 11 Jan Andrée

Läs mer

Installationsguide läsplatta

Installationsguide läsplatta Installationsguide läsplatta 1. Du startar läsplattan genom att hålla in på/av-knappen (power) som sitter längst upp på långsidan på läsplattan. Släcks skärmen så trycker du bara en gång nätt på på/av-knappen

Läs mer

Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro

Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Acrobat Connect Pro samt användning av headset och webbkamera. Skapad: 2009-07-03 Version: 1.1 1 Innehåll Hur startar

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

INVEST LIVING WIFI C. Användarmanual IOS. Ver. 2

INVEST LIVING WIFI C. Användarmanual IOS. Ver. 2 Användarmanual IOS Ver. Innehåll. Installation.... Installera APP... 3. Registrera/skapa användarkonto... 3 4. Registrera värmepump och konfigurera WiFi C... 4 5. Skapa grupp med fler värmepumpar... 0

Läs mer

Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera. Utgåva 2.0

Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera. Utgåva 2.0 Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera Utgåva 2.0 Innehåll Bruksmanual för uppsättning av Wanscam övervakningskamera... 1 installation... 3 Anslut kameran till nätverket första gången...

Läs mer

Lathund - webbsidor och filer

Lathund - webbsidor och filer Lathund - webbsidor och filer 2005-09-07 Manualen nås via denna webbadress: http://www.med.lu.se/support Lathund - webbsidor och filer... 1 1. Inloggning... 2 Efter inloggningen... 2 2 Översikt över gränssnittet...

Läs mer

DIN SURFPLATTA FÖR KONGRESSEN HUR MAN GÅR TILLVÄGA

DIN SURFPLATTA FÖR KONGRESSEN HUR MAN GÅR TILLVÄGA DIN SURFPLATTA FÖR KONGRESSEN HUR MAN GÅR TILLVÄGA Hur sätter jag på min surfplatta: Strömbrytaren är placerad på kanten av surfplattan, strömbrytaren känns igen på denna symbol skärmen tänds. Tryck och

Läs mer

Snabbguide Trådlöst modem

Snabbguide Trådlöst modem Snabbguide Trådlöst modem Allt du behöver veta för att koppla in ditt modem! HEM 2355-Wireless_TE067-1106.indd 1 2011-06-28 11.14 Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Användarmanual Legimus för. Android

Användarmanual Legimus för. Android Användarmanual Legimus för Android Innehåll Användarmanual Legimus för Android... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en talbok... 4 Ladda ner taltidningar...

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

Manual för Plextalks Inställningsverktyg

Manual för Plextalks Inställningsverktyg Manual för Plextalks Inställningsverktyg Rev.1. 2010/06 Shinano Kenshi Co., Ltd. 1. Plextalks Inställningsverktyg Detta verktyg skapar en inställningsfil för att konfigurera nätverksinställningarna för

Läs mer

Ellibot 1.0. Interaktivmedia Content Management System. Publicera för webben

Ellibot 1.0. Interaktivmedia Content Management System. Publicera för webben Ellibot 1.0 Interaktivmedia Content Management System Publicera för webben Innehåll Logga in 3 Skapa en ny webbsida 4 o Publicering 5 o Information 5 o Standardfiler 6 o Innehåll 7 Hur man skapar en länk

Läs mer

Komma igång med OneD. Allt på en plats

Komma igång med OneD. Allt på en plats Komma igång med OneD Allt på en plats I Windows 8.1 och Windows RT 8.1 kan du enkelt spara dina filer på OneDrive så att du kan nå dem från alla dina enheter, till exempel din dator, surfplatta eller telefon.

Läs mer

Microsoft Windows 8 Grunder

Microsoft Windows 8 Grunder WINDOWS 8 GRUNDER Inledning Mål och förkunskaper...5 Pedagogiken...5 Hämta övningsfiler...6 Del 1 1 Introduktion till Windows Grundläggande om operativsystem...7 Starta och avsluta Windows 8...8 Välja

Läs mer

Användarmanual Legimus för Android. Version 1.0

Användarmanual Legimus för Android. Version 1.0 Användarmanual Legimus för Android Innehåll Användarmanual Legimus för Android... 1 Vad är Legimus?... 3 Utveckling av appen... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Ladda ner böcker... 3 Ladda ner tidningar...

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

Instruktioner för Axxell's Trådlösa Nät

Instruktioner för Axxell's Trådlösa Nät Tobias Ahlfors Revisionshistorik Revision 1.1 2 Dec 2014 Innehållsförteckning Snabbguide... 1 Instruktioner... 1 Steg 1 - Network and Sharing Center... 1 Steg 2 - Skapa en ny nätverksprofil...

Läs mer

1. Inkoppling till bredbandsnätet

1. Inkoppling till bredbandsnätet Sid 1 (19) Innehåll 1. Inkoppling till bredbandsnätet a) Aktiv utrustning CTS 2. Nätverksinställningar för datorer med Windows XP eller 2000 3. Nätverksinställningar för datorer med Windows 95, 98, ME

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5 INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP Ver. 2.5 KOM IGÅNG Kom igång NORDIC-SYSTEM WEBB-001/002 ger dig möjlighet att skapa en mängd olika funktioner, styra och programmera dina

Läs mer

Blackboard learning system CE

Blackboard learning system CE Blackboard learning system CE Inställningar (Del av studentmanual, Kap 7) 20080101 1 Inställningar Det finns vissa grundläggande krav på din dator och dess inställningar för att Blackboard ska fungera

Läs mer

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansolserien luftvärmepump med WiFi

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansolserien luftvärmepump med WiFi Okt 2016 BRUKSANVISNING Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansolserien luftvärmepump med WiFi Distributör: Tillfällavägen 15 433 63 Sävedalen www.scanmont.se Tack för valet av detta

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android )

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Innehållsförteckning Innan du använder din Brother-maskin... Definitioner av anmärkningar... Varumärken... Introduktion... Hämta

Läs mer

Detta är en guide för snabbinstallation av IP kameran 14-156. För fullständig programfunktion hänvisar vi till medföljande manual.

Detta är en guide för snabbinstallation av IP kameran 14-156. För fullständig programfunktion hänvisar vi till medföljande manual. Detta är en guide för snabbinstallation av IP kameran 14-156. För fullständig programfunktion hänvisar vi till medföljande manual. 1) Packa upp din IP-kamera ur kartongen (vrid ej manuellt på kamerahuvudet)

Läs mer

Installationsguide Junos Pulse för MAC OS X

Installationsguide Junos Pulse för MAC OS X 1 (14) Installationsguide Junos Pulse för MAC OS X 1 Inledning Denna guide beskriver hur du installerar programmet Junos Pulse på MAC OS X Junos Pulse är en klientprogramvara som används i tjänsten Telia

Läs mer

Benga s IT-hörna. Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma

Benga s IT-hörna. Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Av Martin Appel Använd samma internetuppkoppling och nå dina filer överallt. Med ett hemmanätverk kan du som har flera datorer utnyttja kraften maximalt. Nätverk.

Läs mer

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning.

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. I det här dokumentet får du information om Mobile WiFi så att du kan börja använda enheten direkt.

Läs mer

A. Datorn från grunden

A. Datorn från grunden A-1 A. Vad är en dator? En dator är en apparat som du kan utföra en mängd olika uppgifter med t.ex: Skriva och läsa e-post, lyssna på musik, titta på film, spela spel. De olika uppgifterna utförs av program

Läs mer

Skärmtangentbordet som är enkelt att använda både med mus, touchskärmar och interaktiva whiteboards

Skärmtangentbordet som är enkelt att använda både med mus, touchskärmar och interaktiva whiteboards Skärmtangentbordet som är enkelt att använda både med mus, touchskärmar och interaktiva whiteboards Tel: 031-769 00 60 info@frolundadata.se www.frolundadata.se Introduktion WizKeys är flexibelt och kostnadseffektivt

Läs mer

Guide för trådlös nätverkskonfiguration NPD4759-00 SV

Guide för trådlös nätverkskonfiguration NPD4759-00 SV Guide för trådlös nätverkskonfiguration NPD4759-00 SV Kontrollera nätverket Bekräfta datorns nätverksinställningar, och välj sedan vad som ska göras därefter. Följ anvisningarna för miljön i vilken dina

Läs mer

TeamViewer Installation och användning

TeamViewer Installation och användning TeamViewer Installation och användning Funktioner i TeamViewer TeamViewer möjliggör för lärare och faddrar att hjälpa elever och användare på distans. Det finns 2 huvudsakliga användningsområden: Fjärrstyrning

Läs mer

Bruksanvisning Applikationsplats

Bruksanvisning Applikationsplats Läs handboken noggrant innan du använder maskinen och ha den nära tillhands för framtida bruk. Bruksanvisning Applikationsplats INNEHÅLL Hur handboken ska läsas...2 Symboler i handboken...2 Friskrivningsklausul...

Läs mer

AD OnLine AD OnLine 2008-09-12

AD OnLine AD OnLine 2008-09-12 Användarmanual till AD OnLine AD OnLine 2008-09-12 2 Inledning I denna kortfattade manual kommer vi att visa och berätta om AD OnLine som är Arkiv Digitals onlinetjänst för att titta på det historiska

Läs mer

DCS-950G SECURICAM nätverk 802.11g trådlös internetkamera med ljud.

DCS-950G SECURICAM nätverk 802.11g trådlös internetkamera med ljud. Denna produkt kan installeras med Internet Explorer 6.x eller högre. DCS-950G SECURICAM nätverk 802.11g trådlös internetkamera med ljud. Innan du börjar Du måste åtminstone ha följande: Windows XP/2000/Me

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. Installation av Windows XP. LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps LW057V2 Sweex trådlösa LAN PCI-kort 54 Mbps Inledning Utsätt inte det trådlösa LAN PCI-kortet 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor. Använd inte

Läs mer

DATA CIRKEL VÅREN 2014

DATA CIRKEL VÅREN 2014 DATA CIRKEL VÅREN 2014 Ledare: Birger Höglund och Sten Halvarsson Sida:1 av 6 Kursdag 22 januari 2014 Olika kablar: Sten berättade och visade upp olika möjligheter att ansluta kablar till dator och telefoner.

Läs mer

Memeo Instant Backup Snabbguide. Steg 1: Skapa ett gratis Memeo-konto. Steg 2: Anslut din lagringsenhet till datorn

Memeo Instant Backup Snabbguide. Steg 1: Skapa ett gratis Memeo-konto. Steg 2: Anslut din lagringsenhet till datorn Inledning Memeo Instant Backup är en enkel lösning för säkerhetskopiering i en komplicerad digital värld. Dina värdefulla filer på din C-enhet säkerhetskopieras automatiskt och kontinuerligt av Memeo Instant

Läs mer

Internets historia Tillämpningar

Internets historia Tillämpningar 1 Internets historia Redan i slutet på 1960-talet utvecklade amerikanska försvaret, det program som ligger till grund för Internet. Syftet var att skapa ett decentraliserat kommunikationssystem som skulle

Läs mer

Var god besök www.archos.com/manuals för att ladda ner den senaste versionen av denna manual.

Var god besök www.archos.com/manuals för att ladda ner den senaste versionen av denna manual. SVENSKA BRUKSANVISNING Version 1.0 Var god besök www.archos.com/manuals för att ladda ner den senaste versionen av denna manual. Bäste kund, tack för att du valt denna Archos-produkt. Vi hoppas att du

Läs mer

Handbok. Installation av Dovado Tiny

Handbok. Installation av Dovado Tiny Handbok Installation av Dovado Tiny Dela med dig av ditt 4G-modem Med din trådlösa 4G-router Dovado Tiny och ett usb-modem för mobilt bredband, kan du dela din 4G-uppkoppling med flera andra användare

Läs mer

DDS-CAD. Installation av student-/demolicens

DDS-CAD. Installation av student-/demolicens S DDS-CAD Installation av student-/demolicens Användande av DDS-CAD är skyddat via licensbehov.detta sker via en fysisk USB-nyckel som innehåller krypterad licensinformation. Programvaran är därmed skyddad

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

UPPFÖLJNING AV- OCH SÄKERHETSINSTÄLLNINGAR FÖR WEBBSIDOR 1 (8)

UPPFÖLJNING AV- OCH SÄKERHETSINSTÄLLNINGAR FÖR WEBBSIDOR 1 (8) UPPFÖLJNING AV- OCH SÄKERHETSINSTÄLLNINGAR FÖR WEBBSIDOR 1 (8) Utöver dessa anvisningar är det viktigt att föräldrarna diskuterar internettryggheten och strävar att tillsammans skapa egna spelregler för

Läs mer