Samrådsredogörelse, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelse, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS)"

Transkript

1 Datum Sida (15) Godkänd av KSau Samrådsredogörelse, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS) Samrådstiden för LIS-planen gick ut Då hade samrådet pågått i nästan 2 månader. Detta är samrådsredogörelsen, det vill säga en redogörelse för vad som framkommit av samrådet. Med denna samrådsredogörelse redovisar kommunen de inkomna synpunkterna efter ämne, bemöter synpunkterna samt beskriver hur förslaget skall revideras. Vaggeryds kommun och styrgruppen för LIS-planen vill tacka alla som lämnat synpunkter. Ert bidrag är viktigt och kommunen hoppas på fortsatt intresse från föreningar, privatpersoner, myndigheter m.fl. om kommunens utveckling. Nu pågår arbetet med att göra en revidering för att sedan skicka ut en omarbetad LIS-plan, en så kallad utställningshandling. Då får man en ny möjlighet att lämna synpunkter innan planen antas av fullmäktige. Läshänvisning: Understrukna skrivningar har kommenterats. Kommunens svar är markerat med gult.

2 2 (15) Generella synpunkter I planen bör sambandet mellan redovisade kriterier för LIS, den metod som kommunen använt sig av och de utpekade LIS-områdena tydliggöras. Det innebär att kommunens kriterier för LIS-områdena bör förtydligas och motiveras för varje område. Exempelvis saknas förklaring till kriteriet säkerhet. Upplägget på planen är som sådant att kriterierna beskrivs i planhandlingen för att sedan återkopplas från de specifika områdena. En förklaringe till kriteriet säkerhet läggs till i planhandlingen. Kopplingen mellan beskrivningarna av kriterierna och LIS-områdena tydliggörs och utvecklas. Texten på varje område utvecklas för att på ett mer tydligt sätt redovisa syftet med utpekat LIS-område samt vilka kriterier som anses vara uppfyllda. Planen behöver kompletteras med en översiktlig redovisning av befintliga förhållanden till skola, barn- och äldreomsorg, dagligvaruhandel och drivmedelsförsäljning, kollektivtrafik och annan infrastruktur samt företagande och verksamheter. I de fall sådana underlag finns i den kommuntäckande översiktsplanen ska en tydlig hänvisning finnas till denna. Synpunkten beaktas. Översiktliga kartor där ovan nämnda förhållanden läggs till i planhandlingen. Till detta kommer en beskrivning av förhållandena eller en hänvisning till ÖP i de fall det finns. Redovisning av på vilket sätt varje utpekat område förväntas bidra till positiva sysselsättningseffekter eller ökat serviceunderlag på landsbygden bör göras i planen. Likaså bör ändamålet med utpekandet kompletteras med, till exempel turistanläggning, bostäder eller verksamhet. Synpunkterna beaktas. Med en tydligare koppling mellan kriterier och områdena bör det vara tydligt nog hur områdena anses bidra till positiva sysselsättningseffekter eller ökat serviceunderlag. Tänkt exploatering inom LIS-området tydliggörs.

3 3 (15) Länsstyrelsen vill särskilt påpeka vikten av att redogöra för strändernas friluftsvärden (tillgänglighet, förutsättningar för och områdenas kvalitéer för friluftsliv) och naturvärden (på land) i de utpekade områdena. Synpunken beaktas. Beskrivningar över friluftsvärden och naturvärden beskrivs inom utpekade LIS-områden. Länsstyrelsen anser inte att det finns några skäl till att vatten ska ingå i de utpekade områdena. Finns det anledning att peka ut vattenområdena ska det motiveras ytterligare i respektive områdesvisa beskrivning. Synpunkten beaktas. Avgränsningarna för LIS-områdena ändras så att vattnet inte längre ingår i utpekade områden. Generellt är slänter kring sjöar och vattendrag ras- och skredriskområden. Låglänta områden kan vara känsliga för översvämningar. En översiktlig redovisning av de geotekniska förutsättningarna och en värdering av dessa bör redovisas för samtliga områden. Se bifogat yttrande från SGI. Statens geotekniska institut, SGI, De geotekniska förhållandena har inte beskrivits i rubricerad handling vilket vi allmänt anser vara en brist. Vi anser att det är viktigt att tidigt i planeringsprocessen översiktligt ha kunskap om de geotekniska förhållandena och rekommenderar att geotekniska förutsättningar, möjligheter och eventuella riskfaktorer (ras, skred, erosion) redovisas eftersom de utgör viktiga utgångspunkter vid strategiska val av markanvändning. Översiktlig värdering kan göras utifrån bl.a. topografiska och geologiska kartor. Utgående från den översiktliga jordarskartan ser SGI att förhållandena kan vara gynnsamma med hänsyn till geotekniska säkerhetsfrågor. Kommunen har en strategi att utreda risken för ras och skred vid exploatering. SGI instämmer i att en geoteknisk utredning är nödvändig och vill trycka på att en sådan utförs redan i det fortsatta planarbetet. Vid upprättande av planer ska prövning av markens lämplighet med hänsyn till geotekniska säkerhetsfrågor utföras för avsett planändamål, livslängd hos bebyggelse och anläggningar och med hänsyn tagen till förväntade klimatförändringar och omgivningspåverkan. I den geotekniska stabilitetsbedömningen ska även risken för erosion beaktas. Vid markanvändning i anslutning till vatten bör risken för stranderosion beaktas och särskilt vid framtida markanvändning. Klimatförändringen indikerar att ökad nederbörd förväntas leda till mer extrema nederbördsperioder med förhöjda nivåer i sjöar och vattendrag.

4 4 (15) Detta kan öka risken för översvämning, erosion och skred, vilket bör värderas vid översiktlig planering. Den geotekniska utredningen bör även innehålla en översiktlig bedömning av grundläggningsförutsättningar. Aktuell frågeställning kan även vara bedömning av risk för bergras/blocknedfall vid höga branta bergspartier. Vidare föreslår vi att en strategi tillfogas över hur de geotekniska förutsättningarna för utbyggnad måste klarläggas vid framtida detaljplaneläggning eller bygglovsgivning utanför detaljplanelagda områden. Sammanfattningsvis anser SGI att redovisningen av de geotekniska förutsättningarna och riskfaktorerna (ras, skred, erosion) bör förtydligas eftersom de kan vara avgörande för markens lämplighet för byggnation. Synpunkten beaktas delvis. En mer utförlig beskrivning av riskerna med ras, skred och erosion vid byggnation läggs till i planen. Översiktliga beskrivningar av förhållandena vid utpekade LIS-områden läggs till. Även avsnittet gällande översvämning förtydligas och utökas. De geotekniska förutsättningarna beaktas och undersöks mer utförligt vid detaljplan eller bygglov på landsbygden. Vederydssjön, Långsjön och Eckersholmsdammen ligger nära kommungränsen och utbyggnad av tillkommande LIS-område kan komma att påverka Jönköpings kommun. Detta bör beaktas i planhandlingen. Synpunkten beaktas. Se yttrande från Jönköpings kommun. En beskrivning av det mellankommunala intresset läggs till. Länsstyrelsen anser att det vore bra att i LIS-planen ta upp om sjön eller vattendraget omfattas av en miljökvalitetsnorm för vatten. I nulägen redovisas endast statusklassning för sjöarna. Sedan miljökvalitetsnormer beslutades 2009 har Länsstyrelsen tagit fram ett förslag till ny statusklassning, det vill säga ny bedömning hur vattnet är påverkat ur kemiska och ekologiska aspekter. Statusklassningen är ännu inte fastställd men underlaget går att ta del av via Viss-databasen.

5 5 (15) Synpunkten beaktas. Där det i Viss-databasen finns en miljökvalitetsnorm för utpekade sjöar/vattendrag kommer den redovisas i LIS-planen. Kultur I samtliga områden kommer framtida exploatering att kräva arkeologisk utredning då sjönära lägen och de nivåer över havet de ligger på ger förutsättningar för förekomst av boplatslämningar från främst stenåldern men även från andra förhistoriska och historiska perioder. Även andra typer av lämningar kan förväntas då tidigare utförda inventeringar är översiktliga. Tillkomsten av ny bostadsbebyggelse kan i flera fall ha en negativ inverkan på landskapet inom respektive område. Exploatering kan därtill även inverka negativt på sådana värden som lyfts fram som värdefulla för områdets attraktivitet, till exempel i fråga om bebyggelsemiljöer, odlingslandskap och landskapsbild. Uttrycker för kulturmiljö- och landskapsvärden är i flera fall också bärare av till exempel rekreationsvärden och ekologiska miljövärden. Då kulturmiljöbeskrivningarna saknas helt eller är mycket översiktliga, belyser planen varken eventuella konsekvenser för kulturmiljöns värden eller hur negativa effekter kan undvikas eller mildras, till exempel genom prioriteringar, anpassning av placering och utformning. En mer utförlig beskrivning av generella kulturlandskapsvärden, enskilda kulturmiljöer och kulturmiljövärden inom de enskilda områdena skulle därför ge ökade förutsättningar för att kunna genomföra exploateringsprojektet på ett mer hållbart sätt inom de utpekade områdena. Det handlar då dels om att vid förekomst förtydliga bärande värden inom till exempel kommunala kulturmiljöintressen och statliga riksintressen dels om att på ett mer utförligt sätt beskriva landskapet och bebyggelsen inom och i anslutning till de olika områdena samt att tydliggöra eventuella behov av anpassning till exempel till bebyggelsens och landskapets karaktärsdrag. Synpunkten beaktas delvis. Ett program för kulturmiljö i kommunen ska tas fram, det vore då dumt att föregå den planen med att allt för utförligt jobba med kulturmiljöer i denna planhandling. Översiktsplanen beskriver och ringar in de kulturmiljöer som finns. En tydlig koppling mellan LIS-planen och översiktsplanen läggs till, samt att ett avsnitt gällande kulturmiljö läggs till i planen. I avsnittet kommer det tydligt beskrivas att det kan komma ställas krav på placering och gestaltning vid exploatering. På tillhörande kartor läggs de kommunala kulturmiljöerna till och en beskrivning görs i texten. Samma sak görs för riksintresset för kulturmiljövård.

6 6 (15) Natur Planbeskrivningen bör kompletteras med befintliga underlag såsom äng och betesmark, skogliga nyckelbiotoper, hotade arter m.m. Synpunkten beaktas. Kartorna över utpekade områden kompletteras med lager vilka redovisar eventuella naturvärden inom och i närheten av LISområden. Även tillhörande text om vilka värden som kan tänkas finnas inom och i närheten av LIS-områdena läggs till. Konsekvenser och miljökonsekvensbeskrivning Konsekvenserna (de sociala, miljömässiga och ekonomiska) av ett genomförande av planförslaget ska beskrivas, bland annat hur förslaget långsiktigt bedöms påverka tillgången till strandområden för allmänheten och för att bevara goda livsvillkor för djur- och växtlighet. Det kan också handla om hur kommunens bebyggelseutveckling kan tänkas påverkas, vad konsekvenserna blir för kulturmiljövärden, friluftslivet och växt och djurlivet, vilka konsekvenser planförslaget får för utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp, vattentäkter samt hur strändernas kvalitet och kvantitet påverkas i kommunen som helhet. Vidare ska en miljökonsekvensbeskrivning upprättas om planförslaget kan innebära betydande miljöpåverkan. Avgränsningen ska göras i samråd med länsstyrelsen. Om avsikten är att detta samråd görs under avsnittet miljökonsekvenser bör det tydliggöras vad som gäller för detta förslag på tillägg i relation till den kommunomfattande översiktsplanen. Synpunkten beaktas. Konsekvenserna finns beskrivna i ÖP2012. En hänvisning till de beskrivningarna görs i LIS-planen. Likaså gäller för miljökonsekvensbeskrivningen. Även för miljökonsekvensbeskrivningen görs det en hänvisning till ÖP2012. Planförslaget anses inte av Vaggeryds kommun ha mer påverkan än vad som beskrivs i ÖP2012. Jönköings kommun, Jönköpings kommun har tagit del av samrådshandlingarna för landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS), Vaggeryds kommun. Jönköpings kommun har inga invändningar mot samrådsförslaget. Synpunkten noteras.

7 7 (15) Barn och utbildningsnämnden, Vaggeryds kommun, Lämnar inga synpunkter på planens innehåll, men vill lyfta fram att behovet av förskolor och skolor beaktas vid all samhällsplanering. Samt att redaktionella ändringar görs på elevantal. Synpunkten noteras. Ändringar görs gällande antalet elever vid kommunens skolor. Miljö- och byggnämnden, Vaggeryds kommun, Miljö- och byggnämnden beslutar att tillstyrka samrådshandling för landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS). Synpunkten noteras. Yttranden gällande specifika LIS-områden Länsstyrelsen anser inte att områdena kring Käringasjön och Skogshyltasjön uppfyller kriteriet i 7 kap. 18 e miljöbalken, vilket betyder att Länsstyrelsen inte delar kommunens uppfattning om att dessa områden är lämpliga för utvecklingen av landsbygden. Dessa områden ligger i anslutning till centralorten Vaggeryd och bedöms vara viktiga för tätortsnära rekreation i ett längre perspektiv. LIS-området vid Käringasjön anses utveckla den befintliga bebyggelsen vid sjön. De ekonomiska konsekvenserna för den framtida utbyggnaden av det kommunala VA:t stärks. Dessutom är detta ett område där de flesta av husen är fritidshus och en tillkomst av fler permanenta skulle leda till en ökad säkerhet, då fler människor skulle röra sig i området under årets alla dagar. Ett ökat antal permanentboende i området skulle långsiktigt gynna skolan i Hok. Cykelvägen mellan Hok och Vaggeryd möjliggör miljövänliga transportalternativ. Området är inte heller utpekat i grönplan för Vaggeryd, inte heller ligger det i närheten av utpekade rekreationsområden i grönplanen. Det nordöstra området vid Skogshyltasjön (Sjöbo gården) pekas ut, just som en del i utvecklingen av rekreationsområden kring Vaggeryd och området är utpekat i grönplanen för Vaggeryd, vilket förtydligas i planhandlingen. Det sydöstra området av Skogshyltasjön ligger utanför den grönplan som finns för Vaggeryd. Det är dessutom ett område där det idag finns både fritids- och permanenthus. En eventuell avgränsning görs av området för att minska påverkan på vandringsleden som går längs vägen. Servicen i Vaggeryds kommun är uppdelad främst mellan de två centralorterna Vaggeryd och Skillingaryd. De två orterna stödjer varandra och tillsammans erbjuder de en relativt utvecklad service.

8 8 (15) I propositionen till lagändringen framgår det vad som bör anses vara landsbygd i dessa sammanhang och därmed kunna stödjas av ett LISområde. Prop. 2008/09:119 Det finns områden i och i närheten av landets större tätorter som inte kan komma i fråga för en landsbygdsutveckling enligt det föreslagna regelverket. I de delar av de tre storstadsområdena som karaktäriseras av tätbebyggelse och i andra större tätortsområden, bl.a. länscentra, där det inte finns god tillgång till orörda stränder bör det inte vara möjligt att redovisa områden för landsbygdsutveckling i strandnära lägen. Däremot bör det vara möjligt att i och i närheten av andra tätorter peka ut områden som bidrar till landsbygdsutveckling, så till vida detta inte förhindrar att strandskyddets syften fortfarande tillgodoses långsiktig. Länsstyrelsen har i andra fall beslutat att godta områden som ligger betydligt närmre en ort som är av Vaggeryds storlek (Anderstorp). I det fallet handlade det både om bostadsbebyggelse, samt utveckling av bl.a. camping. Det vore mycket olyckligt och problematiskt om Länsstyrelsen gör olika bedömningar för orter av samma storlek och med samma serviceunderlag. Det skapar oklara förutsättningar för kommunerna i sitt planarbete. Försvarsmakten, LIS-området Långserumssjön är delvis lokaliserat inom ett så kallat ö- område. Med ett ö-område refereras till anläggningar av riksintresse enligt Miljöbalken 3 kap, 9 som av sekretesskäl inte kan redovisas öppet. Att utveckla området kring Långserumssjön enligt samrådshandlingen anses ej möjligt och en realisation av LIS-planen vid Långserumssjön medför risk för påtaglig skada på riksintresset för totalförsvarets militära del. Synpunkten beaktas. Utpekade LIS-områden kring Långserumssjön utgår. Länsstyrelsen är tveksam till om områdena vid Fängen, Sandsjön, Eckersholmsdammen, Långsjön och Vederydssjön uppfyller kriterierna enligt 7 kap. 18 e miljöbalken att vara LIS-områden. Planen behöver kompletteras med ytterligare analys och motivering till utpekande. Synpunkten beaktas. De ekonomiska, sociala och miljömässiga konsekvenserna av att etablera LIS-områden vid ovan nämnda sjöar är stora. De ekonomiska genom etableringen av utbyggnaden av kommunalt VA längs Fängen och Sandsjön. Ett ökat antal fastigheter inom kommande verksamhetsområde gör investeringen mer lönsam. Även skolorna på landsbygden gynnas då elevantalet antas öka. De sociala genom att säkerheten i dessa områden ökar, då det finns en hel del fritidshus vilket gör att områdena under vissa delar av året

9 9 (15) är glest befolkade. En ökad andel av permanenta bostäder skulle leda till att fler människor är i rörelse i områdena. De miljömässiga genom förbättrade VA-lösningar, dels kommunalt VA, men även genom att olika typer av gemensamhetslösningar kan komma tillstånd vid ettablering av nya fastigheter. Ett förtydligande gällande detta läggs till på respektive område. Trafikverket, Enligt Trafikverket ska en utglesad bebyggelsestruktur i görligaste mån undvikas. En sådan motverkar möjligheterna att kunna upprätthålla och utveckla en attraktiv kollektivtrafik. Exploateringen av strandnära lägen kan motiveras om det handlar om relativt tätortsnära områden där ett ökat befolkningsunderlag gör det möjligt att vidmakthålla och utveckla befintlig service. Begreppet tätortsnära är relativt. Människors benägenhet att gå eller cykla till målpunkten ökar om det handlar om en större tätort med ett rikare utbud. För kommunens centralorter, Vaggeryd och Skillingaryd, kan det möjligtvis fungera med 3-4 km. För övriga tätorter som Hok och Klevshult handlar det om kortare avstånd, runt 2-3 km och för småorter (understigande 200 invånare) som Bondstorp och Byarum 1-2 km. Vid längre distanser väljer flertalet bilen om detta alternativ finns och väl i bilen så kör man inte till närmsta lanthandler utan väljer snarare en livsmedelsbutik med större utbud och lägre priser. Enligt Trafikverkets uppfattning bör kommunen gallra bort områden som ligger alltför lång bort från den samhällsservice en eventuell bostadsutbyggnad ska understödja. Möjlighet att gå eller cykla till befintlig service och väl utbyggd kollektivtrafik till centralorterna bör ingå som en viktig faktor i prioritering av nya LIS-områden. Mot denna bakgrund kan Trafikverket inte rekommendera att Långserumssjön, Fängen, Sandsjön, Eckersholmsdammen, Långsjön och Vederydssjön utses till nya LIS-områden. Det är mycket sannolikt att ny bebyggelse intill nämnda sjöar/vattendrag kommer att leda till ökat bilberoende. Dessa strandlägen kan knappast beskrivas som tätortsnära. Enligt SCB:s definition är t ex Svenarum inte ens småort (sammanhängande bebyggelse med invånare). Trafikverket verkar vara av samma uppfattning som Vaggeryds kommun att hela kommunen är landsbygd. Dock anser Vaggeryds kommun att landsbygd är något mer än utveckling i närhet till tätorterna. Skolorna är ett av de uppsatta kriterierna som ska stärkas vid exploatering. Byggnation inom de olika områdena skulle leda till att exempelvis skolan i Byarum (vilken det investerats mycket pengar i) stärks av ett ökat elevunderlag. Kollektivtrafiken stärks även den av ett ökat befolkningsunderlag. I fallen Långsjön och Eckersholm är det ca 500 m till hållplats för

10 10 (15) buss. Fängen, Sandsjön och Vederydssjön har ca 4 km till närmsta hållplats. VA kan stärkas på alla utpekade platser, ibland genom mer hållbara enskilda lösningar och gemensamhetslösningar (Eckersholmsdammen, Långsjön, Vederydssjön) och ibland genom anläggning av kommunalt VA (Fängen och Sandsjön). Verksamheter som ligger utsprängda lite överallt i kommunen och som skulle kunna stärkas av möjligheten att locka till sig arbetskraft med att kunna erbjuda attraktiva boendemöjligheter. LIS-området vid Vederydssjön berör riksintresse för kulturmiljövård. En bedömning av eventuell påverkan av riksintresset ska redovisas. Se även Länsstyrelsen synpunkter nedan under avsnittet kultur. Synpunkten beaktas. En beskrivning gällande hur vida riksintresset påverkas av planen läggs till. Bondstorpsbygdens samhällsförening, Bondstorpsbyggdens samhällsförening har tittat på materialet och sträckningen av LIS i Rasjön. Det vi ifrågasätter är sträckningen, varför kan denna inte gå över hela östra sidan på Rasjön? Detta då det kan finnas andra markägare och intressenter på dessa sidan av sjön. Sedan tycker vi att det är mycket viktigt att det byggs på det sättet så att allmänheten har tillgång till strandområdet nedanför ev. byggnationer. Omfattningen av det utpekade LIS-området är från första omgången av LIS, vilket var en del i arbetet med framtagandet av ÖP2012. Områdets storlek har avgränsats som sådant att det går så långt söderut som verksamhetsområdet för det kommunala VA:t. Det finns heller ingen ytterligare bebyggelse längre ut, än den som ligger precis utanför utpekat område. En fri passage ska alltid lämnas vid byggnation inom strandskyddat område.

11 11 (15) Gunilla Johansson, Eckersholm, Jag önskar att hänsyn tas till arrendatorns möjlighet att bruka marken rationellt. Tomterna mot kanten. Ett fint samspel mellan två områden. Synpunkten gällande utökande av LIS-området beaktas ej. En utökning av LIS-området skulle ge ett allt för stort avtryck på hela områdets karaktär med tanke på kulturmiljön. Området behåller samma omfattning som i samrådshandlingen. Jerker Andersson, Flahult, Som markägare vid sjön Fängen har jag några synpunkter att lämna på det området som är markerat i samrådshandlingen. Det befintliga förslaget är rödmarkerat och min föreslagna utökning är grönmarkerad och kan ses i bild 1. I detta grönmarkerade område finns flera mindre stugor som ligger inom gränsen för strandskydd. Det är flera här som har visat intresse eller diskuterat för framtiden att omvandla sitt fritidsboende till ett mer permanent boende och har önskan om större renovering eller expansion av det befintliga huset. Därmed skulle de behöva söka bygglov. Detta intresse har bekräftats i förening för anslutning av fiber till området. Med tanke på den kuperade terrängen och den redan hävdade stugtomtmarken i norra delen av det utökade förslaget och vägens avskiljning mot vattnet i den södra delen är det en ytters liten yta som i praktiken skyddas åt allmänheten i form av strandskydd. En yta vars egenskaper återfinns på hela den orörda östra sidan av sjön. De familjära intressena och de möjligheter som ett permanent boende i denna miljö skulle kunna skapa borde enkelt överväga för att förenkla för de som vill investera i detta område. Sluttningen mot sjön har också möjligheter att erbjuda attraktiva lägen för nybyggnation.

12 12 (15) Fredrik Gustafsson, Brevduvevägen, Ägarna till Krängshult 1:5 anser, likt övriga ägare vid sjösystemet, att LISplanen för området Fängen/Sandsjön skall omfatta gården Krängshult 1:5 skifte mellan Fängen och Sandsjön enligt bifogad karta Karta sjöskifte Krängshult 1.5. Genom Krängshult 1:5 skifte går en samfälld väg okcså strandskyddet har en sådan betydande storlek av skiftets totala yta att den inte går att utveckla mot tex ökad turistnäring för området. Med hänsyn taget till detta vill vi få till en utökning av LIS-planen att även gälla markerade områden. Även områdets topografi bör ligga till grund för en utökning av LIS-planen. Det har under samrådet inkommit flertalet yttranden gällande områden kring Fängen och Sandsjön. Vaggeryds kommun har tagit ställning till hur området kring de båda sjöarna skulle kunna ändras till det bättre efter inkomna synpunkter. Nya avgränsningar av LIS-områden har gjorts, en del har minskats ner medan andra tillkommit. Detta har gjorts efter nya besök på platsen samt granskning av kartor för att få till en hållbar helhet av området.

13 13 (15) Redogörelse från samrådsmöte 9/ Den 12 december 2014 hölls ett samrådsmöte rörande landsbygdsutveckling i strandnära lägen på Fenix kunskapscentrum i Vaggeryd. Mötet var aviserat i förväg via lokaltidning, hemsida samt att berörda samhälls- och intresseföreningar var inbjudna via brev. Närvarande tjänstemän från kommunen var Ivar Pettersson, Jan-Olof Olsson och Joakim Stjärndahl. Frågor och synpunkter från mötet 1. Marker som ägs av Sveaskog och varför inte de yttranden som kommit in i tidigare arbete med LIS inte tagits i beaktande denna gång heller. 2. Tänka på avgränsningarna av LIS-områdena, ska de vara större eller mindre, på andra platser? Eckern förs fram som en sjö vilken bör omfattas av LIS. 3. Kommunen bör ta kontakt med markägare för att förklara vid LIS handlar om och att planen utarbetas. 4. Intressant och positivt med LIS. Gällande Linnesjön bör östra sidan av sjön vara mer intressant än den västra. På den östra sidan finns det fler bostäder samt infrastruktur i form av en väg. 5. Vattennivåerna varierar i Hok, vilket är viktigt att tänka på. 6. Det finns många platser i kommunen som man kan bebygga vilka inte är strandnära. 7. Kriterierna som ställs upp för LIS anses bra. 8. Hur ser det ut med framtida kommunala avlopp? 9. Tallnäs har fått pris för sin avloppsanläggning är inte det bra? 10. Det handlar inte bara om kommunala avlopp, utan alla hållbara lösningar är bra och aktuella i LIS. Tallnäs är föredömligt med sin gemensamhetslösning. 11. Bra att byskolor stärks. Är tanken att det ska byggas få eller flera hus i områdena som omfattas av LIS? 12. Viktigt att ta riskerna med översvämning på allvar. Det riskerar annars bli ett bakslag för kommunen. 13. Positiv till LIS. Har talat med kommunen om att bygga sjönära för 20 år sedan. Ett stort lyft för landsbygden. Terrängen har ofta bakfall mer än 100 m från sjön. 14. Vad anses stärkas i Åker? 15. Ta med de norra delarna av Långasjön. 16. Strandnära, mycket och många synpunkter. Det handlar om politik. 17. Var och när ska man lämna synpunkter? 18. LIS-planen är viktig att köra fram. 19. Risk att befintliga hus inte vill ha grannar. 20. Det strandnära läget är mer attraktivt, det blir lättare att få lån samt att byggnationen är värdebeständig.

14 14 (15) Synpunkter i form av kartmaterial, vilka inkom i anslutning till samrådsmöte I samband med att mötet hölls och där efter, fick Vaggeryds kommun in ett antal kartor med markerade områden vilka ansågs vara en del av planen. Södra Fängen Målagölen och Västra Sandsjön

15 Det har under samrådet inkommit flertalet yttranden gällande områden kring Fängen och Sandsjön. Vaggeryds kommun har tagit ställning till hur området kring de båda sjöarna skulle kunna ändras till det bättre efter inkomna synpunkter. Nya avgränsningar av LIS-områden har gjorts, en del har minskats ner medan andra tillkommit. Detta har gjorts efter nya besök på platsen samt granskning av kartor för att få till en hållbar helhet av området. 15 (15)

LIS-områden Utpekande av områden för landsbygdsutveckling i strandnära lägen Karlstad CCC 2011-11-07

LIS-områden Utpekande av områden för landsbygdsutveckling i strandnära lägen Karlstad CCC 2011-11-07 LIS-områden Utpekande av områden för landsbygdsutveckling i strandnära lägen Karlstad CCC 2011-11-07 Magnus Ahlstrand Länsstyrelsen Värmland Nya strandskyddslagen Den nya lagen trädde ikraft 1 juli 2009

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Landsbygdsutveckling i strandnära lägen Tematiskt tillägg Översiktsplan ÖP2001 HYLTE KOMMUN SAMRÅD 2011-03-21-2011-05-23 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr OP 2009/0153

Läs mer

Tematiskt tillägg till ÖP 2002, Landsbygdsutveckling i strandnära läge SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Tematiskt tillägg till ÖP 2002, Landsbygdsutveckling i strandnära läge SAMRÅDSREDOGÖRELSE Tematiskt tillägg till ÖP 2002, Landsbygdsutveckling i strandnära läge SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR Planbeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande (efter granskning) Planförslaget har varit föremål för

Läs mer

ÖP STORSJÖNS STRAND ÅRE KOMMUN LIS, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen

ÖP STORSJÖNS STRAND ÅRE KOMMUN LIS, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen ÖP STORSJÖNS STRAND ÅRE KOMMUN LIS, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen VAD ÄR EN FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN? Översiktsplanen (ÖP) regleras i plan- och bygglagen och ska visa: -Grunddragen i den avsedda

Läs mer

Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS)

Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) Tematiskt tillägg till kommunens översiktsplan Förslag till utställningshandling, augusti 2013 (ver 2013-08-05 12:26) Landsbygdsutveckling i strandnära läge

Läs mer

Tillägg till tematiskt tillägg till översiktsplanen avseende strandskydd, LIS

Tillägg till tematiskt tillägg till översiktsplanen avseende strandskydd, LIS 1 (7) Landsbygdsutveckling i strandnära läge Tillägg till tematiskt tillägg till översiktsplanen avseende strandskydd, LIS Robertsfors kommun, Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerat förslag

Läs mer

Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) 2011

Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) 2011 Strandskyddsdispens Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) 2011 Lagändring MB & PBL Syftet med Vårgårdas LIS-plan Sedan 1 juli 2009 får kommunerna i sin översiktsplan peka ut lämpliga LIS-områden.

Läs mer

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge Remiss 1(5) Regeringskansliet m.remissvar@regeringskansliet.se Märta Alsén Planhandläggare 010 2233424 marta.alsen@lansstyrelsen.se m.naturmiljoenheten@regeringskansliet.se Remiss av Naturvårdsverkets

Läs mer

Yttrande Ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge

Yttrande Ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge 01054 1(5) Datum Diarienummer 2018-10-30 RS180706 Miljö- och energidepartementet m.remissvar@regeringskansliet.se Yttrande Ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge Region Halland

Läs mer

Miljökonsekvensbeskrivning

Miljökonsekvensbeskrivning Upprättad av planeringskontoret 2014-10-22 Miljökonsekvensbeskrivning Bilaga till samrådshandlingen för Översiktsplan Växjö kommun, del Ingelstad 1 Innehållsförteckning: Bakgrund Icke-teknisk sammanfattning

Läs mer

ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS FÖR UPPFÖRANDE AV AVLOPPSPUMPSTATION PÅ DEL AV FASTIGHETEN ÅGESTA 1:4 ANSÖKAN FRÅN STOCKHOLM VATTEN AB

ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS FÖR UPPFÖRANDE AV AVLOPPSPUMPSTATION PÅ DEL AV FASTIGHETEN ÅGESTA 1:4 ANSÖKAN FRÅN STOCKHOLM VATTEN AB 1 (2) HANDLÄGGARE Nicklas Johansson 08-535 364 68 nicklas.johansson@huddinge.se Tillsynsnämnden ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS FÖR UPPFÖRANDE AV AVLOPPSPUMPSTATION PÅ DEL AV FASTIGHETEN ÅGESTA 1:4 ANSÖKAN

Läs mer

Landsbygdsutveckling i strandnära läge

Landsbygdsutveckling i strandnära läge Landsbygdsutveckling i strandnära läge Kristofer Svensson Mariestads kommun Presentation vid seminarium Arbeta smart i planering och byggande 10 februari 2011 Mariestads kommuns tematiska tillägg till

Läs mer

Allt utom stadskärnan är landsbygd. stadskärnan en förutsättning för utveckling av landsbygden

Allt utom stadskärnan är landsbygd. stadskärnan en förutsättning för utveckling av landsbygden Allt utom stadskärnan är landsbygd Arvika: natur och kultur stora orörda naturområden och många sjöar(365) industri och upplevelseturism på spåret: Oslo - Stockholm översvämningsrisk runt Glafsfjorden

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. TÖP LIS-områden, Forshaga kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. TÖP LIS-områden, Forshaga kommun TÖP LIS-områden, Forshaga kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Kommunfullmäktige i Forshaga kommun har gett miljö- och byggnämnden i uppdrag att ta fram förslag på s.k. LIS-områden (landsbygdsutveckling i strandnära

Läs mer

P ROGRAM 1(15) tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. inom Arkösund i Norrköping

P ROGRAM 1(15) tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. inom Arkösund i Norrköping 1(15) P ROGRAM tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde inom Arkösund i Norrköping, fysisk planering den 22 september 2009 G O D K Ä N N A N D E H A N D L I N G

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

LIS-bilaga. Översiktsplan 2010 Karlskoga kommun. Antagande KS-KF LIS. Landsbygdsutveckling inom strandskyddsområden

LIS-bilaga. Översiktsplan 2010 Karlskoga kommun. Antagande KS-KF LIS. Landsbygdsutveckling inom strandskyddsområden LIS-bilaga Översiktsplan 2010 Karlskoga kommun Antagande KS-KF LIS Landsbygdsutveckling inom strandskyddsområden Bakgrund LIS-områden LIS - Landsbygdsutveckling inom strandskyddsområden är ett nytt särskilt

Läs mer

Utdrag ur Översiktsplan för. Nyköpings kommun

Utdrag ur Översiktsplan för. Nyköpings kommun Samhällsbyggnad, Plan- och naturenheten Utredning Datum 2012-06-03 Dnr KK 08/118 Utdrag ur Översiktsplan för Nyköpings kommun Kapitel 13. Strandskydd Postadress Nyköpings kommun Samhällsbyggnad, Plan-

Läs mer

STRANDSKYDD. Landsbygdsutveckling Tillägg till Översiktsplan

STRANDSKYDD. Landsbygdsutveckling Tillägg till Översiktsplan STRANDSKYDD Landsbygdsutveckling Tillägg till Översiktsplan 1 SAMRÅDSHANDLING STRANDSKYDD Allmänt Ändrade strandskyddsbestämmelser gäller fr o m 1 juli 2009. För ett utvecklat strandskydd med bättre lokal

Läs mer

Bilaga 1. Riktlinjer för kommunens hänsyn till naturvärden vid planering och tillstånd

Bilaga 1. Riktlinjer för kommunens hänsyn till naturvärden vid planering och tillstånd Bilaga. Riktlinjer för kommunens hänsyn till naturvärden vid planering och tillstånd Kommunen ska i all planering och i beslut som gäller exploatering av mark och vatten (översiktsplanering, bygglov, strandskyddsprövning

Läs mer

Slottsmöllans tegelbruk

Slottsmöllans tegelbruk BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande planprogram för Slottsmöllans tegelbruk Byggnadsnämnden 2010-08-25 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV PLANER OCH PROGRAM Enligt de lagar som gäller för miljöbedömningar

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LANDSBYGDSUTVECKLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LANDSBYGDSUTVECKLING LANDSBYGDSUTVECKLING I STRANDNÄRA LÄGEN (LIS) AVSEENDE TRANEMO KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE En samrådshandling för Landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS) avseende Tranemo kommun har varit ute på samråd

Läs mer

Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl.

Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl. 1(7) 2018-11-14 Antagandehandling Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl. Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(7)

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING SAMRÅDSHANDLING. fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. tillhörande detaljplan för. inom Arkösund i Norrköping

BEHOVSBEDÖMNING SAMRÅDSHANDLING. fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. tillhörande detaljplan för. inom Arkösund i Norrköping SPN 263/2008 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde inom Arkösund i Norrköping Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering den 27 mars 2009 SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS)

Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) 2018-11-12 500-29552-2018 1(5) Regeringskansliet m.remissvar@regeringskansliet.se m.naturmiljoenheten@regeringskansliet.se Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna

Läs mer

Regional, översiktlig och strategisk planering

Regional, översiktlig och strategisk planering Regional, översiktlig och strategisk planering Fokus på social och ekologisk hållbarhet. Frågeställningen syftar till att på en övergripande strategisk nivå besvara frågor som berör markanvändningen och

Läs mer

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS).

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS). YTTRANDE 1 (5) Avdelningen för tillsyn och prövning Hanna Lind 010-2240184 Regeringskansliet 103 33 Stockholm Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna

Läs mer

LIS tematiskt tillägg till översiktsplan

LIS tematiskt tillägg till översiktsplan SAMRÅDSREDOGÖRELSE Laxå kommun LIS tematiskt tillägg till översiktsplan Askersund, Laxå och Lekeberg kommuner Sammanställning av yttranden inkomna under samrådstiden 10 dec 2014 30 jan 2015 och som berör

Läs mer

LANDSBYGDSUTVECKLING

LANDSBYGDSUTVECKLING Utdrag ur tillägget till den kommuntäckande översiktsplanen. Tillägget kommer inom en mycket snar framtid vara tillgängligt på www.alvkarleby.se, boende och miljö, bostäder och tomter, gällande planer

Läs mer

Planbeskrivning Upphävande av detaljplan B 124A för del av Vässenbo 1:35 - Hansalandsvägen

Planbeskrivning Upphävande av detaljplan B 124A för del av Vässenbo 1:35 - Hansalandsvägen Samhällsbyggnadskontoret Handläggare: Hans Nerstu, tfn 0322-616258 Dnr 2018.128 211 Samrådshandling Upphävande av detaljplan B 124A för del av Vässenbo 1:35 - Hansalandsvägen Planbeskrivning 2018-12-17

Läs mer

Konsekvenser ÖP2030 KONSEKVENSER BILAGA. Översiktsplan för Piteå

Konsekvenser ÖP2030 KONSEKVENSER BILAGA. Översiktsplan för Piteå KONSEKVENSER BILAGA Översiktsplan för Piteå Där denna symbol förekommer finns mer information att hämta. Alla handlingar som hör till översiktsplanen hittar du på: www.pitea.se/oversiktsplan Läsanvisningar

Läs mer

Älvkarleby kommun. Foto: Joel Ericsson

Älvkarleby kommun. Foto: Joel Ericsson Det här är en plats att växa upp på. kommun kommun ÖP - Interaktionen mellan tätort och landsbygd Utvecklingen utanför kommunens stationsorter ska: komplettera och utveckla befintliga bebyggelsestrukturer

Läs mer

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Projektbeställare Projektledare Fredrik Nestor Camilla Bennet Datum 2016-11-23 Version 1 Projekt-, ärendenr. KS 2016/0360 Innehållsförteckning

Läs mer

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge Yttrande 1 (5) Enheten för naturskydd Charlotte Lindqvist Direkt 010-2250319 charlotte.lindqvist@lansstyrelsen.se Regeringskansliet m.remissvar@regeringskansliet.se m.naturmiljoenheten@regeringskansliet.se

Läs mer

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge YTTRANDE 1 (6) Enheten för samhällsutveckling Monica Lindström 010-225 12 33 monica.lindstrom@lansstyrelsen.se Regeringskansliet Miljö- och energidepartementet Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag

Läs mer

Vårt framtida Gnosjö

Vårt framtida Gnosjö Vårt framtida Gnosjö Översiktsplan 2001 Tidsplan Samråd 19 mars-31 maj 2014 Granskning Preliminärt september-oktober 2014 Antagande i kommunfullmäktige januari-februari 2015 Dialogen hösten 2012 339 förslag

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Yttrande över remiss om LIS-utredning, landsbygdsutveckling i strandnära läge, för Ekerö kommun

Yttrande över remiss om LIS-utredning, landsbygdsutveckling i strandnära läge, för Ekerö kommun 1 (4) Handläggare: Elisabeth Mårell Tillväxt- och regionplanenämnden Yttrande över remiss om LIS-utredning, landsbygdsutveckling i strandnära läge, för Ekerö kommun Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting

Läs mer

Landsbygdsutveckling i strandnära lägen

Landsbygdsutveckling i strandnära lägen Landsbygdsutveckling i strandnära lägen Tillägg till ÖP2012 Vaggeryds kommun Samrådshandling Flygfoto: Örjan Carlström Introduktion/bakgrund En ny strandskyddslag trädde i kraft 2009/2010. En av de största

Läs mer

Lerdal 15:32 (Fyrklöverns stugby)

Lerdal 15:32 (Fyrklöverns stugby) 1(5) Samhällsutvecklingsförvaltningen Detaljplan för Lerdal 15:32 (Fyrklöverns stugby) Lerdal, Rättviks kommun Behovsbedömning/Avgränsning av MKB En behovsbedömning ska alltid göras i samband med detaljplanering.

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN (LD 128) FÖR FASTIGHETEN HUNSTUGAN 1:119 M.FL. I LERUMS KOMMUN

BEHOVSBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN (LD 128) FÖR FASTIGHETEN HUNSTUGAN 1:119 M.FL. I LERUMS KOMMUN 1 (9) BEHOVSBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN (LD 128) FÖR FASTIGHETEN HUNSTUGAN 1:119 M.FL. I LERUMS KOMMUN Allmänt Syftet med behovsbedömningen är att avgöra om planens genomförande kan komma att innebära

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-09-27 Innehållsförteckning Ärende 71 Remiss Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära lägen... 134 2018-09-27 133 Plats och tid

Läs mer

PM Underlag till beslut om aktualisering av Kungsbacka översiktsplan Kungsbacka

PM Underlag till beslut om aktualisering av Kungsbacka översiktsplan Kungsbacka PM Underlag till beslut om aktualisering av Kungsbacka översiktsplan 2006 Kungsbacka 2018-10-03 1 Inledning Aktualiseringen avser översiktsplanen för Kungsbacka kommun, här kallad ÖP06. Översiktsplanen

Läs mer

Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun. Granskningshandling. Detaljplan för. Samrådsredogörelse

Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun. Granskningshandling. Detaljplan för. Samrådsredogörelse Granskningshandling Detaljplan för Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun Samrådsredogörelse Plan- och byggenheten i Karlsborg dec 2013 Karlsborgs kommun, Byggnadsnämnden, Storgatan 16, 546

Läs mer

Storumans kommun. Behovsbedömning Detaljplan för del av Granås 1:4. Dnr: 2010.0511-315 Upprättad: 2011-01-20

Storumans kommun. Behovsbedömning Detaljplan för del av Granås 1:4. Dnr: 2010.0511-315 Upprättad: 2011-01-20 Storumans kommun Behovsbedömning Detaljplan för del av Granås 1:4 Dnr: Upprättad: 2011-01-20 Detaljplan för del av Granås 1:4 Samråd om miljöpåverkan Lagen om Miljöbedömningar av planer och program Enligt

Läs mer

Konsekvenser. Miljökonsekvenser. 37 planstudie Rörvik. Konsekvenser

Konsekvenser. Miljökonsekvenser. 37 planstudie Rörvik. Konsekvenser Miljökonsekvenser Landskapsbild Alla större förändringar av den fysiska miljön medför i större eller mindre utsträckning påverkan på landskapsbilden. Förslaget utgår från att den övergripande landskapsbilden

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

>> aktion : Mönsterås kommun

>> aktion : Mönsterås kommun >> aktion : Mönsterås kommun del 3 Fallstudie Mönsterås kommun en expansiv del av Smålandskusten Mönsterås kommun är en kustkommun i östra Småland intill Kalmarsund och marknadsförs ofta som en kommun

Läs mer

PM PM - Introduktion till strandskyddslagstiftningen Dnr KS18/ Maria Cassel Miljöstrateg

PM PM - Introduktion till strandskyddslagstiftningen Dnr KS18/ Maria Cassel Miljöstrateg 2018-10-10 Maria Cassel Miljöstrateg 08-124 571 00 Maria.Cassel@ekero.se PM - Introduktion till strandskyddslagstiftningen Dnr KS18/157-160 Strandskydd är normalt 100 meter från strandkanten, både på land

Läs mer

Del av DANSKBO 2:2 CHECKLISTA-UNDERSÖKNING. Danskbo, Smedjebackens kommun, Dalarnas län UNDERSÖKNING 1(6)

Del av DANSKBO 2:2 CHECKLISTA-UNDERSÖKNING. Danskbo, Smedjebackens kommun, Dalarnas län UNDERSÖKNING 1(6) CHECKLISTA-UNDERSÖKNING Detaljplan för del av DANSKBO 2:2 Danskbo, Smedjebackens kommun, Dalarnas län UNDERSÖKNING 1(6) En undersökning genomförs för att svara på frågan om planens genomförande kan antas

Läs mer

Utställning av kommuntäckande översiktsplan för Pajala kommun

Utställning av kommuntäckande översiktsplan för Pajala kommun 1 (5) Pajala kommun Plan- och miljöenheten 984 85 Pajala Utställning av kommuntäckande översiktsplan för Pajala kommun Ett förslag till översiktsplan för Pajala kommun har ställts ut för granskning mellan

Läs mer

Vindbruksplan Tillägg till Översiktsplan 2009 Orust kommun Antagen

Vindbruksplan Tillägg till Översiktsplan 2009 Orust kommun Antagen Bilaga Vindbruksplan Tillägg till Översiktsplan 2009 Orust kommun Antagen 2016-08-31 Särskild sammanställning av miljökonsekvensbeskrivningen 2016-09-01 Innehåll 1 Särskild sammanställning... 3 2 Integrering

Läs mer

Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS)

Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) Bilaga 3: Miljökonsekvensbeskrivning (MKB) Antagen av kommunfullmäktige 2013-11-25 Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) Bilaga 1 Landsbygdsutveckling

Läs mer

FAMMARP 8:2, Kronolund

FAMMARP 8:2, Kronolund BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för FAMMARP 8:2, Kronolund Frösakull, HALMSTAD Upprättad av samhällsbyggnadskontoret 2012-04-30 Reviderad 2013-11-25 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE. Fördjupad översiktsplan för Filipstad Filipstads kommun, Värmlands län. Antagen av kommunfullmäktige 13 juni 2013, 62

SÄRSKILT UTLÅTANDE. Fördjupad översiktsplan för Filipstad Filipstads kommun, Värmlands län. Antagen av kommunfullmäktige 13 juni 2013, 62 A Antagen av kommunfullmäktige 13 juni 2013, 62 Dnr P 2006-01 Fördjupad översiktsplan för Filipstad Filipstads kommun, Värmlands län Inledning Bakgrund och syfte Miljö- och stadsarkitektkontoret, Filipstads

Läs mer

Kap. 5 FRILUFTSLIV - REKREATION

Kap. 5 FRILUFTSLIV - REKREATION Kap. 5 FRILUFTSLIV - REKREATION I kapitlet behandlas följande aspekter: -Riksintresse för friluftsliv -Riksintresse med geografiska bestämmelser / Det rörliga friluftslivet - Kullaberg och Hallandsåsen

Läs mer

Rekommendationer för hantering av översvämning till följd av skyfall

Rekommendationer för hantering av översvämning till följd av skyfall Rekommendationer för hantering av översvämning till följd av skyfall Rörnät och klimat 27 mars 2019 Patrik Jansson, Lars Westholm Länsstyrelsen i Västra Götalands län 49 kommuner 1,7 miljoner invånare

Läs mer

Länsstyrelsens remiss om utökat strandskydd KS-2014/625

Länsstyrelsens remiss om utökat strandskydd KS-2014/625 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Sara Frykberg Datum KS-2014/625 2014-05-19 Kommunstyrelsen Länsstyrelsens remiss om utökat strandskydd KS-2014/625 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Bjurholms kommun har reviderat förslag till översiktsplan Samrådshandling februari 2012 vilken varit ute på samråd under

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Bjurholms kommun har reviderat förslag till översiktsplan Samrådshandling februari 2012 vilken varit ute på samråd under SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bjurholms kommun har reviderat förslag till översiktsplan Samrådshandling februari 2012 vilken varit ute på samråd under perioden 2012-03-12-2012-04-22. Samrådshandlingarna

Läs mer

Diarienummer MBR Beskrivning. Upphävande av del av Byggnadsplan Ambjörby

Diarienummer MBR Beskrivning. Upphävande av del av Byggnadsplan Ambjörby Diarienummer 2016-12-07 MBR-2015-658 Beskrivning Upphävande av del av Byggnadsplan Ambjörby Torsby kommun Värmlands län Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR... 3 2 SYFTE MED UPPHÄVANDE AV DEL AV BYGGNADSPLANEN...

Läs mer

SÄKERSTÄLLANDE AV RIKSINTRESSEN

SÄKERSTÄLLANDE AV RIKSINTRESSEN SÄKERSTÄLLANDE AV RIKSINTRESSEN Riksintressen ska skyddas från åtgärder som påtagligt kan skada intresset. Om det blir fråga om en avvägning mellan olika konkurrerande riksintressen måste en avvägning

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan.

Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan. Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan. BEDÖMNINGSOBJEKT: DETALJPLAN FÖR GAMLA RUNEMO SKOLA, RUNEMO 7:1 MFL.

Läs mer

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för DEL AV HULABÄCK 19:1 STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-03-26 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun.

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Diarienr 13-2012 Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan, checklista Plan- och bygglovsarkitekt, Vlasta

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2018-11-29 Granskningshandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan Kosta samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Munktorp. Antagandehandling 2012-09-24 71 Översiktsplan för Köpings kommun

Munktorp. Antagandehandling 2012-09-24 71 Översiktsplan för Köpings kommun Ställningstaganden Munktorps tätort Bostäder ska erbjudas i anslutning till Sorbykyrkan enligt gällande detaljplan. Ny detaljplan för bostadsändamål kan vid behov upprättas öster om Sorbykyrkan. Kommunen

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(7) 2017-01-13 Antagandehandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Djurhult 1:31 m.fl Lessebo samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör underlag

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl

Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl 1(6) 2018-09-25 Granskningshandling version 2 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl Gåsamålavägen, Skruvs camping Skruvs samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

MÖRHULT DETALJPLAN FÖR FJÄLLBACKA 163:1 M.FL. TANUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN BEHOVSBEDÖMNING

MÖRHULT DETALJPLAN FÖR FJÄLLBACKA 163:1 M.FL. TANUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN BEHOVSBEDÖMNING 1 (6) DETALJPLAN FÖR MÖRHULT FJÄLLBACKA 163:1 M.FL. TANUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN BEHOVSBEDÖMNING FÖRUTSÄTTNINGAR En behovsbedömning har genomförts efter koncept för planhandlingar daterade 2012-03-06,

Läs mer

Samråd om utställt förslag till Tematiskt tillägg till Ronneby kommuns översiktsplan Blekinge län

Samråd om utställt förslag till Tematiskt tillägg till Ronneby kommuns översiktsplan Blekinge län GRANSKNINGSYTTRANDE 2013-06-20 Dnr 401-1705-13 1 (6) Avdelningen för samhällsutveckling Carina Burelius Planarkitekt tfn 010/22 40 122 carina.burelius@lansstyrelsen.se Samhällsbyggnadsenheten Stadshuset

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för del av Grängshammar 1:2 ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-14 i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1 000, vilken också redovisar

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

Datum PLANBESKRIVNING. Antagandehandling. Antagen av Bygg- och miljönämnden: Laga kraft:

Datum PLANBESKRIVNING. Antagandehandling. Antagen av Bygg- och miljönämnden: Laga kraft: 1 (6) Datum 2015-10-07 Detaljplan för Ås-Hov 1:49 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Planområdet Antagandehandling Antagen av Bygg- och miljönämnden: 2015-10-29 123 Laga kraft: 2015-11-25 Krokoms

Läs mer

Planens syfte är att i enlighet med Plan- och bygglagen möjliggöra för bostäder inom fastigheten Rönnbäret 2.

Planens syfte är att i enlighet med Plan- och bygglagen möjliggöra för bostäder inom fastigheten Rönnbäret 2. UNDERSÖKNING AV BEHOVET ATT UPPRÄTTA EN STRATEGISK MILJÖBEDÖMNING Enligt Plan- och Bygglagen (2010:900), Regeringens proposition 2016/17:200 Miljöbedömningar och enligt Miljöbedömningsförordning (2017:996)

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av fritidshus inom fastigheten Näs 3:33

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av fritidshus inom fastigheten Näs 3:33 Datum 2018-08-29 Handläggare Johanna Söderholm Telefon ep. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: SHBK 2018-702 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET 1(7) Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN Upprättad: 2015-10-21 Standardförfarande Antagen av SBN: 2017-12-19 I enlighet

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING

ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN: Anolfsbyn 1:43 i Skållerud Melleruds kommun, Västra Götalands län Behovsbedömningen är en analys som leder fram

Läs mer

Vårt framtida Gnosjö

Vårt framtida Gnosjö Vårt framtida Gnosjö Översiktsplan 2001 Tidsplan Samråd 19 mars-31 maj 2014 Granskning Preliminärt september-oktober 2014 Antagande i kommunfullmäktige januari-februari 2015 Dialogen hösten 2012 339 förslag

Läs mer

Planeringsunderlag till översiktsplanen Områden för vindkraftsetablering

Planeringsunderlag till översiktsplanen Områden för vindkraftsetablering ÖREBRO KOMMUN 2017-10-26 Sam 493/2014 Bilaga till MKB Planeringsunderlag till översiktsplanen Områden för vindkraftsetablering Stadsbyggnad orebro.se Box 33400, 701 35 Örebro Stadsbyggnadshus 1 Åbylundsgatan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING Tänkt lokalisering på stranden i rött 1(17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar...

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Planprogram för Hok 2:119 m.fl. Ny väg norr om Hok Vaggeryds kommun

Planprogram för Hok 2:119 m.fl. Ny väg norr om Hok Vaggeryds kommun Planprogram för Hok 2:119 m.fl. Vaggeryds kommun Programmet är utsänt på samråd under tiden 2010-06-07 t.o.m. 2010-08-27. Om ni har några synpunkter skall dessa framföras skriftligen till miljö- och byggnämnden

Läs mer

PROGRAM TILL ÖVERSIKTSPLAN 2030 2013-04-11

PROGRAM TILL ÖVERSIKTSPLAN 2030 2013-04-11 Ska vi förändra eller konservera Tanum? PROGRAM TILL ÖVERSIKTSPLAN 2030 2013-04-11 Ska vi cykla, gå, åka kollektivt eller ta bilen till jobbet? Hur skapar vi bra förutsättningar för det lokala näringslivet?

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Särskild sammanställning, Köpings kommuns översiktsplan - Köping i framtiden

Särskild sammanställning, Köpings kommuns översiktsplan - Köping i framtiden Särskild sammanställning, Köpings kommuns översiktsplan - Köping i framtiden Köpings kommuns översiktsplan Köping i framtiden antogs av kommunfullmäktige den 24 september 2012. Eftersom en kommunal översiktsplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(6) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2018-02-09 Standardförfarande Samrådstid: 2017-05-31 2017-06-15 Antagen av SBN: 201x-xx-xx

Läs mer

Utställt förslag till Översiktsplan för Olofströms kommun - Nära till allt!, aktualitetsprövad 2011-05-03, Blekinge län

Utställt förslag till Översiktsplan för Olofströms kommun - Nära till allt!, aktualitetsprövad 2011-05-03, Blekinge län GRANSKNINGSYTTRANDE 2011-10-20 1 (5) Yvonne Egnér Telefon 0455-871 29 yvonne.egner@lansstyrelsen.se Olofströms kommun Box 302 293 24 Olofström Utställt förslag till Översiktsplan för Olofströms kommun

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Mälarbaden, Norr. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Ändring av detaljplan för. Torshälla Eskilstuna kommun

Mälarbaden, Norr. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Ändring av detaljplan för. Torshälla Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-02-28 SBN/2017:377 1.25 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Samrådshandling Ändring av detaljplan för Mälarbaden,

Läs mer

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

PM Landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS) i Jönköpings län

PM Landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS) i Jönköpings län PM Landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS) i Jönköpings län Bakgrund och syfte Strandskydd råder vid land- och vattenområden intill 100 meter från strandlinjen vid normalt medelvattenstånd. Länsstyrelsen

Läs mer

SÄRSKILD SAMMANSTÄLLNING

SÄRSKILD SAMMANSTÄLLNING UPPSALA KOMMUN Särskild sammanställning tillhörande Fördjupad översiktsplan för Södra Staden i Uppsala UPPDRAGSNUMMER 1554212000 ÖREBRO VATTEN OCH MILJÖ TEXT SAMMANSTÄLLD AV: MARTYNA MIKUSINSKA, SWECO

Läs mer

VINDBRUK Tematisk revidering av ÖVERSIKTSPLAN FÖR OSBY KOMMUN Utställningsversion 2011-09-15

VINDBRUK Tematisk revidering av ÖVERSIKTSPLAN FÖR OSBY KOMMUN Utställningsversion 2011-09-15 Swansons vindmölleatrapp i centrala Osby. Foto Knud Nielsen VINDBRUK Tematisk revidering av ÖVERSIKTSPLAN FÖR OSBY KOMMUN Utställningsversion 2011-09-15 1 Innehållsförteckning Utgångspunkter...3 Revidering

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av garage inom fastigheten Sikeå hamn 1:10

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av garage inom fastigheten Sikeå hamn 1:10 Datum 2017-08-29 Handläggare Johanna Söderholm Telefon ep. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: 2017-B0213 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

Landsbygdsutveckling i strandnära nägen

Landsbygdsutveckling i strandnära nägen PERSTORPS KOMMUN LIS Landsbygdsutveckling i strandnära nägen Underlag till Översiktsplan 2017 för Perstorps Kommun Foto: Petersson, R (2017), Naturskyddsföreningen och Perstorp Naturskyddsförening Innehållsförteckning

Läs mer

Södra Älvsborgs Räddningstjänstsförbund, SÄRF. Barn- och Utbildningsnämnden Kultur- och fritidsnämnden. Politiska partier representerade i fullmäktige

Södra Älvsborgs Räddningstjänstsförbund, SÄRF. Barn- och Utbildningsnämnden Kultur- och fritidsnämnden. Politiska partier representerade i fullmäktige ANTAGANDEHANDLING LIS-plan UTLÅTANDE Handlingar Antagandehandling daterad 2012-05-09 Översiktskarta Utlåtande med bilaga Granskningens genomförande Utställningstiden har pågått från halva november månad

Läs mer