Hållbarhetsredovisning 2015 För verksamhetsåret 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hållbarhetsredovisning 2015 För verksamhetsåret 2014"

Transkript

1 Hållbarhetsredovisning 2015 För verksamhetsåret (24)

2 Innehåll Sid VD har ordet 3 Vår organisation 4 Våra kärnvärden och certifikat 5 Vår omvärld och Fokusområden 6 Våra värderingar 7 Utdrag ur Code of Conduct 8 Våra kunder 9 Våra medarbetare 10 Våra sociala policys Etik leverantörer 13 DSV och miljön 14 Miljömål DSV ECO 19 Vår miljöbelastning Transporter av farligt gods 23 Avfallshantering 24 2(24)

3 VD har ordet På DSV har vi sedan länge arbetat aktivt för att minimera påverkan på miljö och människors hälsa. Det betyder att vi arbetar för att minska utsläppen från transportarbetet, t.ex. har CO 2 utsläppen sedan 2010 minskat med 33% för våra sjötransporter, över 80% av fordonen är Euro 4 eller bättre, mycket återstår dock att göra innan vi kommer tillrätta med problemen. Det enklaste och effektivaste sättet att spara miljön är att samordna och förenkla produktionsflödet. DSV tar hand om hela transportkedjan. Genom att kombinera olika transportsätt skapar vi logistiklösningar och en optimal kedja med hänsyn till både ekologi och ekonomi. Det visar sig ofta att den lösning som bäst svarar mot kraven på hållbarhet oftast är den mest kostnadseffektiva. DSV Solutions erbjuder kompletta lösningar inom tredjepartslogistik, där vi integrerar transporter, lagring och mervärdestjänster. Hållbarhet är en viktig konkurrensfaktor och miljöfrågorna kommer allt högre upp på agendan hos våra kunder. Kunder ställer specifika kvalitets- och miljökrav och tillsammans skapar vi transport- och logistiklösningar som ger minsta möjliga miljöpåverkan och långsiktiga partnerskap med våra kunder. Vårt nät av medarbetare gör det möjligt för DSV att ta vara på kunskap, erfarenhet och idéer från världens alla hörn och tillgodose krav från kunder och samhälle. Magnus Malmquist Svante Larsson Jan Runge VD, DSV Road AB VD, DSV Air & Sea AB VD, DSV Solutions AB 3(24)

4 Vår organisation DSV Air & Sea DSV Air & Sea erbjuder genom ett globalt nätverk traditionella och branschanpassade transporter kompletterad med en projektavdelning som hanterar stora och komplexa specialuppdrag. Våra anställda worldwide hanterade under TEU sjöfrakt och ton flygfrakt. DSV Road DSV Road är Europas tredje största och erbjuder vägtransporter som hel- och styckegodstransporter, men även mer specialiserade transporter som t.ex. tempererade transporter. Med mer än lastbilar dagligen på vägarna och över 200 terminaler ser de ca medarbetarna till att leverera gods effektivt och flexibelt över hela Europa. DSV Solutions På DSV Solutions är specialiserade på kompletta logistiska lösningar. Divisionen bidrar till att skapa konkurrensfördelar för kunderna med att löpande utveckla, optimera och genomföra effektiva lösningar till hela försörjningskedjan. Ca medarbetare är anställda i Europa, Asien och USA. Divisionen förfogar över m 2 lageryta. DSVs Hållbarhetsredovisning omfattar samtliga DSV-bolag i Sverige och innehåller uppgifter och siffror avseende På flera orter delar bolagen lokaler och arbetar även som underleverantörer till varandra. Inga organisationsförändringar som påverkar företagsgruppen har ägt rum sedan föregående redovisning. Bolagen har inga anmälningspliktiga verksamheter enligt Miljöbalken. Vårt danska moderbolag, DSV A/S, är noterat på NASDAQ OMX Copenhagen. DSV-aktien är en av de mest omsatta aktierna på Københavns fondbörs. Ingen aktieägare innehar mer än 5 % av aktiekapitalet. DSV:s Corporate Social Responsibility Report 2014 redovisar hållbarhetsarbetet globalt för DSV. 4(24)

5 Våra kärnvärden DSVs kärnvärden är: Dynamik, Stolthet och Värdeskapande En dynamisk tillväxtstrategi med hänsyn till vår omvärld och våra kunder i kombination med stolta och engagerade medarbetare skapar det starkaste värde vi kan tänka oss en bättre miljö. Vi är förpliktade att löpande förbättra våra insatser inom hållbarhetsområdet. Dels för att uppfylla egna ambitioner, men också för att kunna uppfylla kraven och önskemålen från våra kunder. DSV har ett antal policys, riktlinjer för att säkerställa upprätthållandet av koncernens hållbarhetsansvar Våra certifikat Vårt ledningssystem är certifierat enligt ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004. Certifierande organ är SP. Vi är AEO-certifierade för både tull och säkerhet. Våra arbetsmiljörutiner uppfyller kraven enligt arbetsmiljöstandarden OHSAS och AFS 2001:01. Rutinerna i vårt brandskyddsarbete är uppbyggt enligt Lagen om skydd mot olyckor. Detta innebär att verksamheten regelbundet kontrolleras vid externa och interna revisioner för att säkerställa en trygg och säker arbetsplats och förvissa oss om att upprätthåller den service som våra kunder förväntar sig av oss. Kopior av våra certifikat finns att ladda ner på 5(24)

6 Vår omvärld och fokusområden DSV är en global transport och logistik leverantör. DSV Group har över anställda worldwide. Med egen verksamhet i 75 länder och agenter och partner över hela världen har vi global täckning och möjlighet att ta vara på kunskap, erfarenhet och idéer från världens alla hörn. DSV är ett av de sex största transportföretagen i världen. Transport och logistikmarknaden är under ständig förvandling vilket skapar stora utmaningar för företag som DSV att förfina och förbättra produkter och service. Vi skräddarsyr våra tjänster efter kundernas behov skrev DSV under FN:s Global Compact och formulerade den strategi som skulle bli grunden till en mer systematisk implementering och integrering av CSR i den globala organisationen. Våra väsentligaste fokusområden är miljö och klimat, etik och antikorruption samt medarbetarnas arbetsmiljö. Under 2014 uppdaterades vår CSR-strategi. Målet är att skapa en ännu starkare koppling mellan CSR-strategin och DSV:s fem operationella nyckelstrategier, tillväxt, kundfokus, organisation, verksamhetsprocesser och medarbetarna och därmed stödja koncernens framtida utveckling. Kunder Ägare e Finansiärer Medarbetare Säkerhet Arbetsmiljö Kvalitet Myndigheter Leverantörer Etik Hälsa Socialt ansvar Miljö Allmänheten Interna riktlinjer och policies Relationerna med dessa intressenter är avgörande för ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. En löpande, professionell och öppen dialog med vår omvärld är ett viktigt verktyg för att förbättra verksamheten. 6(24)

7 Våra värderingar FN:s Global Compacts tio grundläggande principer för företagens ansvar inom områden som mänskliga rättigheter, arbetstagarrättigheter, miljö och antikorruption är rättesnöret för CSRarbetet inom DSV-koncernen. Principerna är anpassade till den verklighet och de primära problemställningar som DSV befinner sig i som ett internationellt speditionsföretag. I ett stort företag som DSV är det viktigt att ha gemensamma värderingar som binder oss samman, och vi är också övertygade om att ett närmande till dessa frågor är en avgörande faktor för vårt företags långsiktiga framgång. DSV har ett grundläggande ansvar att utveckla och upprätthålla ett etiskt och ekonomiskt friskt företag. För att möta detta ansvar ska vi Följa lagar och förordningar i de länder där vi verkar Respektera FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna Hålla en hög etisk standard Anta en öppen attityd till dem som påverkas av vår verksamhet Svara på frågor från externa intressenter och kommunicera med berörda parter på ett bra sätt DSV:s medarbetare och partners ska i sitt arbete följa de etiska principer som beskrivs i företagets uppförandekod. Ett annat grundläggande element har varit implementeringen av ett globalt Whistleblower Programme för att bättre få reda på kritiska förhållanden och ev. olagligheter. Vi uppmuntrar våra medarbetare att dryfta ev. misstankar om överträdelse med sin chef, men man kan också välja att rapportera via en global Whistleblower ordning. Alla medarbetare, ledare och styrelsemedlemmar kan anonymt rapportera situationer, händelser och omständigheter, som kan synas felaktiga eller direkt strider mot DSV:s policys och riktlinjer. Under 2014 inkom ett mindre antal anmälningar. 7(24)

8 Utdrag ur regler för etiskt uppförande (Code of Conduct) inom DSV koncernen Mänskliga rättigheter DSV stöder och önskar följa internationellt tillkännagivna mänskliga rättigheter. Icke-diskriminering och lika rättigheter DSV erkänner och stöder människors lika rättigheter och är emot diskriminering, särbehandling, trakasserier, olämplig eller orimlig inblandning i arbetet och liknande i fråga om anställnings- och arbetsvillkor, vare sig det sker på grund av ras eller kön, eller sexuell läggning, religiös eller politisk tillhörighet eller etnisk eller social bakgrund Rätt till medlemskap i fackförening och till kollektivavtal DSV erkänner de anställdas rätt att gå med i en fackförbund och delta i kollektivförhandlingar. DSV stödjer en konstruktiv dialog mellan arbetsgivaren och den anställde. Påtvingat arbete DSV är emot alla typer av påtvingat arbete och påtvingade arbetsförhållanden. Barnarbete DSV anställer inte barn och erkänner ramverket om minimilöner för tillträde till arbete som anges i ILOS:s konventioner, och att ungdomar bör arbeta med andra typer av arbeten än vuxna. Anställningsvillkor DSV:s anställda måste få en skriftlig bekräftelse på sina anställningsvillkor om så krävs i nationell lagstiftning. Lön Lönen till DSV:s anställda ska uppfylla eller överskrida de lagstadgade eller överenskomna nationella minimistandarderna i branschen. Arbetstider DSV följer gällande nationell lagstiftning och överenskomna standarder, när det rör sig om den anställdas arbetstid. DSV:s Code of Conduct i sin helhet presenteras på Koncernmål 2014 Utfall 2014 DSV:s Code of Conduct måste vara kommunicerad och tillgänglig för alla anställda Antalet rapporterade kategori A brott mot DSV:s Code of Conduct måste vara 0 25% av alla DSV:s enheter måste ha genomfört en intern kontroll av deras CSR-rapportering Alla medarbetare på ledningsnivå ska ha genomgått utbildning i koncernens etiska regler Före utgången av % 0 35% 93% 8(24)

9 Våra kunder Hållbarhet är en viktig konkurrensfaktor. CSR bidrar primärt till DSV:s tillväxt genom att stödja våra kunders önskan om en effektiv och trovärdig transportpartner, som kan bidraga till en värdeskapande servicenivå. Våra kunder förväntar sig att vi driver vår verksamhet på ett sätt som är miljömässigt försvarbart på lång sikt. Ett konkret exempel på detta är vi kunnat fördjupa samarbetet med flera större kunder tack vare att vi kunde utöka antalet transporter med bilar som drivs med gas, HVO och RME. Ren HVO kan reducera CO 2 utsläppen med upp till 90%. DSVkoncernen har satt som mål att förbättra energieffektiviteten med 15 % innan 2015 och förhållande till Vi upplever ett ständigt ökat intresse bland våra kunder för CO 2 rapportering. Detta intresse sätter press på en ökad standardisering av rapporteringen. På koncernnivå arbetar DSV aktivt med dessa via medlemskap i den europeiska organisationen Green Freight Europe. Vi kommer under 2015 att bygga ut vår rapportering av CO 2 data. Vi kommer på sändningsnivå att göra en beräkning av de CO 2 emissioner som förorsakas av våra transportaktiviteter. För våra kunder kommer det att bli möjligt att se utsläppen för en specifik sändning. Dessa data kan exempelvis bidraga till en beräkning av en alternativ transportväg eller transportsätt som kan nedbringa utsläppen ytterligare. 800 Utveckling miljörapporter Air&Sea Road Kvalitet - Vår policy DSV strävar efter att alltid uppfylla kundernas kvalitetskrav på effektiva och pålitliga transport- och logistiktjänster, och ständigt utveckla verksamheten och processerna Vi ska sätta kunden i fokus, vara proaktiva och flexibla inför kundens önskemål Vi ska utveckla och förbättra våra tjänster i takt med att kundens behov förändras Vi ska kartlägga, dokumentera och fortlöpande förbättra våra processer Vi ska ha en hög leveranssäkerhet och alltid förknippas med kompetens, engagemang, ansvarskänsla och hög kvalitet Vi ska alltid sträva efter att göra rätt från början 9(24)

10 Våra medarbetare De anställda är en nyckeltillgång för DSV-koncernen. Att trygga personalens välbefinnande och stödja deras handlande är avgörande för DSV:s framgång och framtid. Hos DSV bör en sund fysiskt och psykosocial arbetsmiljö bidra till att skapa tillfredsställelse på arbetet, undvika arbetsrelaterade sjukdomar och förebygga arbetsplatsolyckor för alla DSV:s anställda. Alla anställda har rätt till en trygg och säker arbetsplats, där ingen utsätts för onödiga risker. Det är viktigt för DSV, att våra medarbetare kan utföra sina arbetsuppgifter under bra förhållanden. Speciellt på våra terminaler och lager kan det i samband med hantering av gods uppstå farliga situationer. Därför är det viktigt att det finns lokala rutiner som förebygger dessa situationer. För att underlätta rapportering och utredning av olyckor och öka tillbudsrapporteringen görs rapporteringen elektroniskt. Rapporterna är en viktig del i arbetet med att minska olyckor och arbeta förebyggande. Alla DSV:s chefer är ansvariga för de anställdas säkerhet och måste, förutom att ge instruktioner och se till att dessa följs, även skapa en förståelse för de nödvändiga säkerhetsåtgärderna. Alla DSV-anställda ansvarar för sin egen säkerhet, när de utför sitt arbete och måste därför följa alla säkerhetsföreskrifter och iaktta lämplig försiktighet för att bidra till att förebygga olyckor. Under året genomfördes ett truckprojekt med fördjupade riskbedömningar för att säkerställa en trygg och säker arbetsmiljö på våra terminaler och lager. Detta, tillsammans med en förbättrad tillbudsrapportering, ska ge önskad effekt i form av färre tillbud och ytterligare steg närmare vårt 0-mål på arbetsplatsolyckor. Under 2014 hade vi 9 st. olyckor som renderade i sjukskrivning mer än en dag. Sjukfrånvaro Air & Sea 1,59 % 2,75 % 3,82% 5,66% Road 2,80 % 2,7 % 2,9% 3,86% Solutions 5,29 % 5,32 % 7,7% 6,14% 10(24)

11 Våra sociala policys Arbetsmiljö - Vår policy Ledningen i DSV ska verka för en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö för att på ett tillförlitligt sätt stödja företagets affärsidé. Vi ska skapa en utvecklande och sund arbetsmiljö för våra medarbetare. Detta får vi genom att integrera hälsa och säkerhet i det dagliga arbetet, uppmuntra ledarskap som verkar förebyggande och främjar säkerhet på alla nivåer. DSV ska arbeta enligt aktuella regler för systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM). Detta innebär bl.a. att vi; Har ett gott ledarskap och samarbete som utvecklar medarbetarna och utgör grunden för en bra arbetsmiljö Har ett förebyggande och aktivt arbetsmiljöarbete och ständiga förbättringar som minimerar riskerna för olycksfall och arbetsrelaterade sjukdomar Har ett aktivt arbetsmiljöarbete där DSV är en attraktiv partner på arbetsmarknaden och i affärslivet Har ett arbete med säkerhet och brandskydd, främjar en trygg miljö och skyddar liv, hälsa och egendom Ser aktuell lagstiftning och avtal som ett minimikrav Säkerhet - Vår policy Arbetet med att ständigt förbättra säkerheten präglar DSV på många sätt. Det handlar om att arbeta förebyggande med gemensamma mål. Säkerhetsarbete kan beskrivas som en form av risk- och säkerhetsmedvetenhet som ska finnas med varje medarbetare i det dagliga arbetet. En god säkerhetskultur inom DSV förutsätter ett engagemang hos all personal också om att vara delaktiv och ibland stanna upp samt tänka till hur vi tillsammans kan förbättra säkerheten inom DSV. Det är därför viktigt att skapa en rimlig, balanserad säkerhet som är lätt att förstå och leva med. Säkerhetsarbetet syftar till att skydda DSV:s verksamhet och dess resurser Vi ska tillsammans skapa en trygg och säker arbetsplats för våra medarbetare, så att anställdas liv och hälsa inte äventyras Ledningen ska, genom en konsekvent hållning i säkerhetsfrågor tillse att säkerhetsarbetet genomsyrar hela organisationen Vi ska vara uppmärksamma på och omedelbart rapportera skada, risk eller hot Vi ska även visa vårt säkerhetsansvar mot såväl våra kunder och samarbetspartner som våra ägare Vi ska följa lagar, förordningar och fastställda regler och rutiner Brott eller underlåtenhet mot gällande regelverk kommer att betraktas allvarligt 11(24)

12 Hälsa - Utdrag ur alkohol- och drogpolicy Att eftersträva en alkohol- och drogfri arbetsplats Att genom information och utbildningsinsatser öka medarbetarnas kunskaper kring de negativa effekter som alkohol och droger medför Att genom en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö minska risken för utslagning i samband med missbruksproblem Att genom stödjande insatser medverka i rehabiliteringen för återanpassning till arbetet i samband med missbruksproblem Att uppnå större öppenhet kring missbruksproblem för att på sikt effektivisera hanteringen av dessa ärenden Säkerhet - Vår trafiksäkerhetspolicy Vi i DSV ska arbeta för en ökad trafiksäkerhet. Alla som är anställda i DSV och som arbetar på DSV:s uppdrag ska uppträda som ett föredöme i trafiken och medverka till att säkerheten på våra vägar ökar och nollvisionen kan förverkligas. DSV Road AB. Detta innebär bl.a. Att vi alltid ska följa gällande lagar och förordningar och ta hänsyn till medtrafikanter Att vi anpassar hastigheten till rådande trafik- och väderförhållanden Att vi alltid håller lämpligt avstånd till framförvarande fordon Att vi alltid använder handsfreeutrustning vid mobilsamtal under färd Att vi kontinuerligt utbildar i lastsäkring Att tillbud och olyckor rapporteras till DSV 12(24)

13 Etik Leverantörer Eftersom DSV:s transporter övervägande utförs av underleverantörer är en ansvarsfull styrning av leverantörerna en viktig parameter med hänsyn till kundtillfredsställelse. Tillsammans har vi ett gemensamt åtagande gentemot kunderna. För partnern är det naturligtvis avgörande att DSV är en pålitlig samarbetspartner, och vi strävar efter långsiktiga relationer med våra underleverantörer. För att välja de mest kvalificerade leverantörerna till sjö-, luft- och landstransporter använder DSV klara kriterier för värdering av potentiella underleverantörer, som t.ex. kvalitet, service, pris, prestationsnivå och lagefterlevnad. Utöver dessa kriterier ska underleverantörerna vara beredda att ingå i ett tätt samarbete och följa DSV:s regler och policyer samt gällande lagar och bestämmelser. DSV:s Etiska regler för leverantörer (Supplier Code of Conduct) uppdaterades under Supplier Code of Conduct innehåller bl.a. krav på leverantörerna att minska sin miljöbelastning, krav på affärsetik och ett klart förbud mot mutor. Reglerna kräver också en god arbetsmiljö, vilket är viktigt i samarbetet med DSV:s anställda på terminaler och lager och i samarbetet med våra kunders anställda i samband med lastning och lossning. Under 2014 mottog 77 % av DSV:s alla globala underleverantörer de etiska bestämmelserna. Även om vi ställer krav på våra underleverantörer kan vi förbättra den löpande uppföljningen, som idag sker lokalt i resp. land. Centralt arbetar man med att stärka och likrikta kriterierna för bedömning och uppföljning. Den största utmaningen ligger i transportleverantörerna som består av många olika slags verksamheter, från stora väletablerade flygbolag och rederier till tusentals åkerier i många olika länder. Med anledning av den stora mängden åkerier har det varit en utmaning att får ut det viktigast budskapet så enkelt som möjligt, och därför kompletterades de etiska reglerna med en Quick-to-read-guide. 13(24)

14 DSV och miljön Regler för miljömässigt beteende inom DSV koncernen Som en av de ledande leverantörerna av transport- och logistiktjänster, känner DSV ett ansvar för minska transportindustrins inverkan på miljön. DSV är ett speditions- och logistikföretag och förlitar sig nästan uteslutande på underleverantörer, när det rör sig om den fysiska transporten av kundernas gods. För att minska vår negativa miljöpåverkan har DSV godkänt policyer för transport- och logistiksystem, för efterlevnad av gällande lagar och val av leverantörer Miljö - Vår policy DSV ska genom ett aktivt och långsiktigt miljöarbete bidra till en hållbar utveckning och god omsorg om den yttre miljön genom att ständigt effektivisera transport- och logistiksystemen Det innebär bl a att vi: Utvecklar produktionen för att minimera miljöpåverkan, använder våra resurser på bästa sätt och integrerar miljöhänsyn i verksamheten Utbildar våra medarbetare så att de har möjlighet att ta hänsyn till vår miljö i det dagliga arbetet Samverkar med kunder, leverantörer, myndigheter och andra intressenter för att minska miljöpåverkan Arbetar för ständiga förbättringar och förebyggande av förorening av luft, vatten och mark Ser miljökrav i tillämpliga lagar, förordningar och föreskrifter som minimikrav 14(24)

15 Koncernmål 2014 Utfall 2014 Förbättra energieffektiviteten per transport med 15% till 2015 (jämfört med 2010 års siffror) Minst 60% av Roads fordon ska ha Euro 5 motorer 85% av DSV:s anläggningar Worldwide ska ha fullt utbyggd återvinning 85% av DSV:s anläggningar Worldwide ska ha system för att följa upp energiförbrukningen Air Sea Road 13 % 33 % 13 % 64 % 83 % 78 % Miljömål Detaljerade miljömål för att nå koncernens övergripande mål Vi ska relativt minska utsläppen till luft och mark från produktionen Effektivt utnyttja våra transportmedelsresurser och ha en hög fyllnadsgrad i lastbärarna och så liten tomkörning som möjligt För alla företag inom transportbranschen är det viktigt att effektivisera transporterna. Hög fyllnadsgrad är ett direkt bevis på att våra kunniga och engagerade trafikledares lyckats med sitt arbete med att maximalt utnyttja tillgänglig kapacitet. Målet är maximal fyllnadsgrad med så liten tomkörning som möjligt. Det handlar om att effektivt planera flödena för att minimera miljöpåverkan och kostnader. Hög fyllnadsgrad, liten tomkörning, rätt val av däck tillsammans med chaufförens körvanor bildar en optimal kedja med hänsyn både till miljö och ekonomi Vi följer löpande upp fyllnadsgrader och tomkörning och arbetar aktivt för att sätta in åtgärder. Information om sändningar och fordon finns tillgänglig i våra IT-system, vilket skapar bättre förutsättningen för en bra hantering av uppgifterna. 15(24)

16 Fyllnadsgrader Hög fyllnadsgrad ger minskad miljöpåverkan Trafik Mål export Utfall export Mål import Utfall import Belgien 99 % 97 % 100 % 100 % Danmark 96 % 93 % 89 % 92% Estland 94 % 92 % 96 % 95 % Finland 95 % 92 % 94 % 95 % Frankrike 100 % 97 % 100 % 99 % Holland 99 % 98 % 100 % 99 % Italien 98 % 96 % 98 % 100 % Lettland 94 % 93 % 99 % 99 % Litauen 96 % 94 % 98 % 96 % Norge 95 % 94 % 86 % 85% Polen 97 % 97 % 97 % 99 % Portugal 96 % 95 % 100 % 100 % Ryssland 100 % 100 % 100 % 100 % Schweiz 96 % 95 % 98 % 97 % Slovakien 99 % 97 % 99 % 96 % Slovenien 98 % 98 % 97 % 100 % Spanien 100 % 100 % 100 % 100 % Tjeckien 98 % 95 % 99 % 97 % Turkiet 97 % 97 % 96 % 97 % Tyskland 98 % 97 % 98 % 98 % UK/Irland % % 95,5 % 94,4 % Ukraina 100 % 100 % 100 % 100 % Ungern 97 % 97 % 97 % 100 % Vitryssland 100 % 100 % 100 % 100 % Österrike 97 % 98 % 98 % 99 % 16(24)

17 Tomkörning Liten tomkörning ger minskad miljöpåverkan Trafik Mål export Utfall export Mål import Utfall import Belgien 9 % 10 % 7 % 10 % Estland 12 % 10 % 12 % 10 % Finland 13 % 13 % 13 % 13 % Frankrike 6 % 7 % 10 % 15 % Holland 11 % 11 % 10 % 10 % Italien 7 % 8 % 10 % 12 % Lettland 12 % 10 % 12 % 10 % Litauen 12 % 10 % 12 % 10 % Polen 13 % 13 % 13 % 14 % Schweiz 4 % 6 % 8 % 8 % Slovakien 10 % 10 % 9 % 9% Slovenien 7 % 7 % 7 % 5 % Spanien 5 % 5 % 5 % 8 % Tjeckien 10 % 11 % 10 % 11 % Tyskland 9 % 9 % 12 % 12 % UK/Irland 22 % 22 % 22 % 22 % Ungern 8 % 7 % 9 % 8 % Österrike 9 % 9 % 8 % 7 % Fordonsparken Nyare fordonspark ger lägre miljöpåverkan Under 2014 förbättra fordonsparken jämfört med 2013 års uppföljning Under 2014 inga Euro 2-motorer, max 10 % Euro 3-motorer, minst 80 % Euro 5 eller bättre Underleverantörer Euro-motor Euro 2 9 % 8 % 4 % 2 % Euro 3 39 % 32 % 34 % 22 % 19 % 18 % Euro 4 20 % 20 % 18 % 16 % 10 % 12 % Euro 5 32 % 40 % 44 % 58 % 70 % 61 % Euro 6 1 % 1 % 9 % Genomsnittsbil: Årsmodell 2009, Euro 5, max last 21,8 ton, bränsleförbrukning 0,32 l/km DSV åkeri Euro-motor Euro 2 13 % 10 % 7 % Euro 3 4 % 7 % 3 % Euro 4 13 % 10 % 2 % Euro 5 69 % 72 % 88 % 100 % 73 % Euro 6 27 % Genomsnittsbil: Årsmodell 2012, Euro 5, max last 6,5 ton, bränsleförbrukning 0,23 l/km 17(24)

18 Miljöbilar Andel miljöbilar 41 % 37 % 38 % 28 % Tjänsteresor Tjänsteresor Bilresor (mil) Flygresor (antal) Tågresor (antal) Road AB (52 467) 796 (797) 120 (83) Solutions AB (5 154) 180 (180) 36 (60) Air & Sea AB (4 768) 98 (150) 10 (12) Totalt (62 389) (1 127) 166 (155) (förra årets siffror inom parentes) Våra kostnader för tjänsteresor i relation till omsättningen Road AB 0,16 % Solutions AB 0,19 % Air & Sea AB 0,11 % Totalt 0,15 % CO 2 utsläpp från egna anläggningar CO 2 utsläpp ton ton ton ton 18(24)

19 DSV ECO DSV ECO en tjänst för kunder som kan vara flexibla när det gäller hämtning och leverans av gods och samtidigt vill minska sin miljöbelastning. DSV ECO flexibilitet för miljö och ekonomi. Vi erbjuder DSV ECO för transport av partigods och fulla laster till ett lägre pris. DSV ECO innebär att du ger oss ett spelrum på 5 arbetsdagar efter att du bokat, tills vi senast måste hämta godset. Under denna tid planerar vi för att ditt gods skall passa in på bästa sätt i våra transportflöden. När vi ser att godset passar bäst in i vårt dagliga pussel lämnar vi besked om när vi hämtar det. Därefter levererar vi enligt de transportplaner eller ledtidsscheman som normalt gäller. Att utnyttja lastkapaciteten maximalt gör att vi kan sänka den miljöbelastning som godstransporten medför. Samtidigt innebär detta en ekonomisk fördel som du får ta del av i form av en rabatt på ditt ordinarie pris. Antalet sändningar som transporterades som ECO fortsatte att öka under 2014, men vi är inte nöjda med utfallet, utan arbetar vidare för en fortsatt ökning. 19(24)

20 Vår miljöbelastning För Road och Air & Sea kommer den största miljöbelastning från det transportarbete vi utför för våra kunders räkning. Uppvärmningen, elförbrukningen och tjänsteresorna står för en förhållandevis liten del av vår påverkan på miljön. För Solutions har energiförbrukningen vid logistiklagren en stor miljöpåverkan. Transporterna är en förutsättning för den ekonomiska och sociala utvecklingen och en konsekvens av att de flesta av oss vill leva ett behagligt liv med allt vad det innebär i form av mat från världens alla hörn, den senaste teknologin i våra hem och alla andra bekvämligheter vi vant oss vid, helst till bästa möjliga pris. Även om det sker en positiv utveckling av de olika transportmedlen, så bidrar transporterna till nästan alla dagens miljöproblem, om än i varierande utsträckning. Framför allt bidrar den påtagligt till buller, hälsofarlig luft, försurning, övergödning och förstärkt växthuseffekt. Landområden används för vägar och övrig infrastruktur. Transporterna leder till oljespill till sjöss, olyckor och trängsel i städer och tätorter. Bidrar till växthuseffekten och påverkar klimatet Förbränningen av fossila bränslen står för det största bidraget till växthuseffekten både i Sverige och i övriga världen. Utsläppen av växthusgaser leder till en förstärkning av växthuseffekten, vilket gör att klimatet förändras och jordens medeltemperatur stiger och bidrar till den globala uppvärmingen. Övergödning av sjöar och hav Övergödning orsakas främst av för höga halter av kväve och fosfor i marken eller vattnet. Merparten av kväveoxidutsläppen kommer från trafiken, där biltrafik och sjöfart är de huvudsakliga källorna. Försurning av mark och vattendrag De ämnen som främst påverkar försurning är svaveldioxid och kväveoxider. Dessa utsläpp uppstår bland annat vid förbränning av fossila bränslen för transporter. En stor del av det sura nedfallet som drabbar Sverige har förts hit med vindarna från andra länder eller kommer från internationell sjöfart, som fortfarande använder oljor med hög svavelhalt och som dessutom har dålig kväverening. Buller Ljudmiljön i samhället uppmärksammas alltmer. Buller från vägtrafik är ett stort miljö- och hälsoproblem och är den bullerkälla som stör flest människor. Vår terminal- och lagerverksamhet kan ge upphov till bullerstörningar framför allt i områden där bostäder ligger nära industriområden. En utmaning Trots att transportsektorns utsläpp av koldioxid och andra klimatpåverkande gaser minskar, är transportbranschen fortsatt en av de största utsläpparna av växthusgaser globalt. Även om trenden nu är att utsläppen minskar pekar Trafikverkets prognos fram till 2030 och 2050 på att utsläppen inte kommer att fortsätta minska. Samtidigt finns det mål om en fossiloberoende fordonsflotta är 2030 och mål om att Sverige inte ska ha några utsläpp av växthusgaser år Det kommer inte att räcka med tekniska åtgärder. Transporterna måste högre upp på agendan inom samhällsplaneringen. Detta gäller speciellt godstransporterna som måste lyftas fram när ny infrastruktur planeras. 20(24)

21 DSV ROAD AB CO 2 utsläpp under 2014 CO 2 (koldioxid) ton - 3,76 kg WTW CO 2 e per 100 kg fraktdragande vikt Det finns flera vägar att gå när det gäller att minska koldioxidutsläppen från lastbilar. Det behövs både nationella och europeiska regler och tydliga lagkrav för utsläppsnivåer av emissioner från tunga fordon. Utsläppsgränser som gäller lika i hela Europa. Ett annat sätt att öka energieffektiviteten från landsvägstransporterna är att ändra regelverket och öka den tillåtna fordonslängden på våra vägar. Allt mer gods kan transporteras per fordonsenhet, vilket även innebär ett mer effektivt utnyttjande av vårt vägnät. Något som även bidrar till minskat koldioxidutsläpp är övergång till alternativa bränslen. T.ex. LNG/LBG, RME och HVO. Andelen fordon som kan köra på dessa bränslen begränsas tyvärr av brist på motorer samt begränsad tillgång till de nya bränslena. En ökad användning av kombitransporter bidrar till minskad miljöpåverkan. Vattenkraften i Sverige gör att järnvägstransporter kan vara ett bra miljöalternativ, men det behövs en järnväg med tillräcklig kapacitet och moderna kombiterminaler för att hantera godsflödena på ett konkurrenskraftigt sätt. Det är långtifrån alltid man konkurrerar om samma gods, så intermodala transporter får ses som ett komplement till godstransporterna på väg. Vi arbetar vidare med att effektivisera transportarbetet bl.a. genom förbättrade fyllnadsgrader, minskade tomdragningar på landsväg, förbättrad fordonspark och genom att försöka påverka våra kunder att vara flexibla när det gäller lastnings- och lossningsdagar. DSV SOLUTIONS AB Energiförbrukningen från logistikverksamheten är den miljöbelastning som vi har störst möjlighet att påverka. Solutions har begränsade möjligheter att påverka transporterna till och från lagren. Kundernas avtal och bokningar styr i stor omfattning valet av transportsätt och transportör. I de fall DSV Road används finns utsläppen redovisade ovan under DSV Road 21(24)

22 DSV AIR & SEA AB CO 2 utsläpp under 2014 CO 2 (koldioxid) ton 528 kg WTW CO 2 e per 100 kg fraktdragande vikt Flygtransporter har de största utsläppen per transporterad godsmängd. Det innebär i gengäld den största potential för effektivitetsförbättringar, men tyvärr betyder trängsel i luftrummet och på flygplatser samt en dyr utveckling av nya flygtyper med effektivare motorer en långsammare utveckling. Aktiva val av underleverantörer, vilka fortsatt investerar i modernisering av flygplansflottan och optimering av rutter och utnyttjande av kapacitet hjälper till att stötta utvecklingen. Luftfarten bidrar till en uppvärmning av klimatet vid förbränning av flygbränsle vilket främst bildar koldioxid och vattenånga. Luftfartens totala miljöpåverkan är i dag relativt liten. Globalt sett står luftfarten för drygt två procent av människans totala utsläpp av koldioxid. CO 2 utsläpp under 2014 CO 2 (koldioxid) ton 10,1 kg WTW CO 2 e per 100 kg fraktdragande vikt Transport av gods sjövägen är ett effektivt alternativ till transport av stora mängder gods, speciellt när godset inte är tidskrävandet. Under många år har containertransporter över haven varit ett oundvikligt transportsätt till att förbinda världens olika marknader och säkra en stabil försörjning av varor. De rederier som DSV använder har under årens lopp arbetat målinriktat med att förbättra sin energieffektivitet. Genom att bygga större fartyg, reducera hastigheten och genom att genomföra olika tekniska förbättringar har man löpande lyckats reducera CO 2 utsläppen per transporterad container. DSV kan bidra till en bättre energieffektivitet genom att utnyttja kapaciteten bättre och lasta mer gods i containrarna. Vi har under de senaste åren inför ett globalt IT-system. Som bl.a. hanterar våra sjötransporter. 22(24)

23 Transporter av farligt gods Road Den dominerande klassen var klass 3 (brandfarligt) Under året har ingen olycka rapporterats till MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) Air & Sea Solutions Inget att rapportera till MSB Inget att rapportera till MSB Arbetet med farligt gods leds av företagets säkerhetsrådgivare och lokala resurspersoner. Vi tillämpar försiktighetsprincipen, där utbildning och information inom företaget och till underleverantörer är en del av arbetet med att försöka reducera och eliminera riskerna. Samarbete med lokala Räddningstjänster och Miljöförvaltningar utgör också en del av detta arbete. Under 2014 noterades endast ett fåtal incidenter, ingen som resulterade i personskada. De incidenter som varit har i princip alla inträffat på våra godsterminaler. Inga incidenter har heller inte varit av den storlek att de rapporterats till MSB. Under året har vi utbildat nyanställd personal och även genomfört en del uppdateringskurser enligt ADR och IMDG 1.3. MSB genomförde under året tillsyn av vår verksamhet vad gäller farligt gods. Inga anmärkningar noterades. Precis som 2013 genomförde vi under året ett antal kontroller av företagets underleverantörer, som utför transporter av farligt gods, med hänsyn tagen till utrustning och tillstånd. Under hösten påbörjade vi arbetet mot en SQAS-granskning med mål att bli granskade i början av Farligt gods policy Genom ett professionellt agerande ska kunder, myndigheter och allmänhet kunna ha fullt förtroende för hur DSV Road AB hanterar farligt gods I begreppet professionellt agerande ingår: Att uppfylla lagstadgade krav Att förebygga skador på människor, miljö och egendom Att företagets personal har en god kunskapsnivå Att endast utbildad personal hanterar farligt gods Att kunna hjälpa kunderna med råd och anvisningar Att ständig förbättras och följa utvecklingen inom området Att ställa krav på underleverantörer För att kunna uppnå detta har företaget säkerhetsrådgivare som leder arbetet kring farligt gods. Dokumenterade rutiner, instruktioner och utbildningsplaner för farligt gods är en integrerad del i ledningssystemet. 23(24)

24 Avfallshantering Avfallsslag Kg per anställd DSV Road Inkl. Air & Sea i Göteborg och Landskrona Kg per anställd DSV Solutions Inkl. Air & Sea i Arlandastad Papper 34 (44) 15 (21) Brännbart 280 (23639) 608 (361) Metall 15 (13) 183 (35) Plast 22 (21) 56 (59) Sorterbart 15 (9) 11 (8) Trä 202 (281) (425) Wellpapp 48 (29) (371) Elektronik 1,4 (1) 2 (0,5) Glas 2 (3) 11 (13) Farligt avfall 4,5 (4) 20 (16) (förra årets siffror inom parentes) 24(24)

Vårt hållbarhetsarbete 2019 DSV Sverige

Vårt hållbarhetsarbete 2019 DSV Sverige Vårt hållbarhetsarbete 2019 DSV Sverige DSV i korthet 1976 grundades DSV av tio oberoende transportföretag. 3 st divisioner finns inom DSV Sverige; DSV Road AB, DSV Air & Sea AB och DSV Solutions AB. I

Läs mer

Hållbarhetsredovisning 2009

Hållbarhetsredovisning 2009 Hållbarhetsredovisning 2009 1(18) VD har ordet Som transportföretag har vi ett stort ansvar för den miljöpåverkan vår verksamhet har, det är inget vi försöker sticka under stol med. Därför redovisar vi

Läs mer

DSV-presentation 2018

DSV-presentation 2018 DSV-presentation 2018 DSV Group - Översikt Global leverantör av transport- & logistiktjänster Börsnoterat och listat på NASDAQ OMX Copenhagen 2017 74,9 miljarder DKK Egna kontor i mer än 80 länder +45

Läs mer

DSV- presentation DSV 2017

DSV- presentation DSV 2017 DSV- presentation 2017 DSV Group - Översikt Global leverantör av transport- & logistiktjänster Börsnoterat och listat på NASDAQ OMX Copenhagen Omsättning 2016 9,1 miljarder Euro Egna kontor i mer än 80

Läs mer

En vägledning i vårt dagliga arbete

En vägledning i vårt dagliga arbete Vår uppförandekod En vägledning i vårt dagliga arbete Specialfastigheter är ett helägt statligt bolag. Det medför ett särskilt ansvar. Såväl som arbetsgivare, medarbetare, affärspartner och samhällsaktör

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Vår uppförandekod. (Code of Conduct)

Vår uppförandekod. (Code of Conduct) Vår uppförandekod (Code of Conduct) 2012 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder gentemot omvärlden

Läs mer

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy Verksamhetspolicy Datum: 2018-03-27 Version: 01 Verksamhetspolicy Scandi Bulk ABs främsta ledord är att alltid vara en pålitlig partner. Vi ska alltid uppfylla de relevanta krav som ställs på oss. Det

Läs mer

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy Bilaga till Q0308, utgåva 1 Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy UTGÅVA 1, 2019 ERAB (ENTREPRENADREPARATIONER I ÖREBRO AB ORG. NR: 556476-2424) BESÖKS 0 Uppförandekod Kort version Inledning ERAB

Läs mer

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct)

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct) Version 2.0, 2013-09-24 Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonister till företag, myndigheter och organisationer inom ett mycket stort spektra av verksamheter.

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER Ragn-Sellskoncernen 2 (5) Detta dokument är en lokal översättning av Ragn-Sells Code of Conduct for Supplier som antogs den 15 oktober 2018. Tänk på att det är den engelska

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Hållbarhetsredovisning 2017 För det svenska verksamhetsåret 2016

Hållbarhetsredovisning 2017 För det svenska verksamhetsåret 2016 Hållbarhetsredovisning 2017 För det svenska verksamhetsåret 2016 1 VD har ordet Inom DSV arbetar vi aktivt för att minimera påverkan på vår omgivning och människors hälsa. Med ett systematiskt hållbarhetsarbete,

Läs mer

Policy för Miljö och hållbarhet

Policy för Miljö och hållbarhet Policy för Miljö och hållbarhet Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank 2017-04-25 116 Datum för fastställelse 2017-04-25 Sidan 2 Innehåll 1. Syfte... 3 3. Organisation och ansvar... 3 3.1 Styrelsen...

Läs mer

VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING

VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING VÄRMEKs Upphandlingskoncept HÅLLBAR UPPHANDLING VÄRMEK vill att man vid användande av VÄRMEK-avtal ska känna sig säker på att man engagerar leverantörer som tar ansvar för sina produkter miljömässigt,

Läs mer

Uppförandekod / Code of Conduct

Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekoden är Sono Sveriges policy när det gäller mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, arbetsmiljö, miljö och antikorruption Innehållsförteckning Förord 2 1 Allmänna

Läs mer

Semcon Code of Conduct

Semcon Code of Conduct Semcon Code of Conduct Du håller nu i Semcons Code of Conduct som handlar om våra koncerngemensamma regler och förhållningssätt. Semcons mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer

Läs mer

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Inledande ord Jämtkraft är ett ansvarsfullt företag, som tar ansvar för den påverkan som verksamheten faktiskt innebär. Vi är medvetna om att

Läs mer

Miljö- och Hållbarhetspolicy. Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank

Miljö- och Hållbarhetspolicy. Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank Miljö- och Hållbarhetspolicy Fastställd av styrelsen i Orusts Sparbank 2016-04-19 110. Datum för fastställelse 2016-04-19 Sidan 2 Innehåll 1. Syfte... 3 3. Organisation och ansvar... 3 3.1 Styrelsen...

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR DIÖS ANSTÄLLDA För att skapa långsiktiga värden för ägare, hyresgäster, medarbetare, samarbetspartners och samhälle

Läs mer

SOS Alarms Uppförandekod

SOS Alarms Uppförandekod SOS Alarms Uppförandekod Fastställd av styrelsen i SOS Alarm Sverige AB den 15 maj 2019 VD ord Bästa kollegor, Vi har ett av samhällets viktigaste uppdrag och för det behöver vi som organisation alltid

Läs mer

Sunda transporter från sunda åkeriföretag. Programförklaring

Sunda transporter från sunda åkeriföretag. Programförklaring Sunda transporter från sunda åkeriföretag Programförklaring Bra val ska löna sig. Både för dem som köper och säljer transporter. M ed Fair Transport vill vi på Sveriges Åkeriföretag lyfta fram och uppmärksamma

Läs mer

Uppförandekod (Code of Conduct)

Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod (Code of Conduct) Våra åtaganden Vår uppförandekod definierar hur vi alla arbetar i Kährs Groups verksamheter globalt och vi är stolta över den etiska affärssed som är etablerad inom bolaget.

Läs mer

Infranords uppförandekod

Infranords uppförandekod Uppförandekod Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartners, arbetsgivare och samhällsaktör. Uppförandekoden har beslutats av Infranords styrelse och

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016.

Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner. Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Uppförandekod för leverantörer och samarbetspartner Denna policy fastställdes av Castellum AB:s (publ) styrelse den 20 januari 2016. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Affärsetik... 2 3. Arbetsetik...

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens uppförandekod 1 Bakgrund Den familjeägda Stena Metallkoncernen skapar arbetstillfällen och ger samhället mervärde genom att

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens innehåll BAKGRUND...3 Stena Metallkoncernens åtaganden... 4 Förhållande till kunder och andra aktörer... 4 Förhållande till

Läs mer

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat:

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: Uppförandekod Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: 2018-11-28 Innehåll Uppförandekod... 1 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Policy... 3 2.1 Etiska värderingar och affärsmässiga

Läs mer

Code of Conduct. Senast uppdaterad Utgivare: Johnny Gunnarsson

Code of Conduct. Senast uppdaterad Utgivare: Johnny Gunnarsson Code of Conduct Palm & Partners har en unik position inom branschen och vi är extremt stolta över var vi befinner oss idag. Vi tror att grunden till vår framgång kommer från våra underliggande värderingar

Läs mer

Norron AB. Hållbarhetspolicy och policy för ansvarsfulla investeringar. Fastställd av styrelsen i Norron AB, org. nr ( Bolaget )

Norron AB. Hållbarhetspolicy och policy för ansvarsfulla investeringar. Fastställd av styrelsen i Norron AB, org. nr ( Bolaget ) Norron AB och policy för ansvarsfulla investeringar Fastställd av styrelsen i Norron AB, org. nr 556812-4209 ( Bolaget ) den 11 juni 2018 Riktlinjerna ska, minst en gång per år, föredras och fastställas

Läs mer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer POLICY Uppförandekod för leverantörer OM UPPFÖRANDEKODEN Denna uppförandekod gäller för leverantörer, och dess underleverantörer, till Sydskånes avfallsaktiebolag med dotterbolagen Sysav Industri AB samt

Läs mer

Infranord AB Box Solna Tel

Infranord AB Box Solna Tel Uppförandekod Infranord AB Box 1803 171 21 Solna Tel 010-121 10 00 www.infranord.se Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

Läs mer

SWEDEGAS Uppförandekod

SWEDEGAS Uppförandekod SWEDEGAS Uppförandekod 2018-03-08 Innehåll Uppförandekod för Swedegas som arbetsgivare, samarbetspartner och samhällsaktör samt för Swedegas leverantörer... 3 Vision... 3 Swedegas kärnvärden... 3 Framtid...

Läs mer

Uppförandekod. Have a safe journey

Uppförandekod. Have a safe journey Uppförandekod Have a safe journey Viktiga principer Saferoad ska verka i enlighet med sunda, etiska affärsmetoder, sätta höga krav på oss själva och på vår på verkan på miljön och samhället i stort. Vi

Läs mer

SOS Alarms uppförandekod

SOS Alarms uppförandekod SOS Alarms uppförandekod SOS Alarm har ett viktigt uppdrag och som offentligägt ägt bolag och som en ansvarfull samhällsaktör förväntas SOS Alarm alltid agera föredömligt. Detta innebär att vi i alla våra

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS 1. Inledning För oss på Martinsons är det naturligt att gå i utvecklingens första led. Vi är en föregångare inom det industriella

Läs mer

Global Transport and Logistics. Etiska regler för leverantörer till DSV - Supplier Code of Conduct

Global Transport and Logistics. Etiska regler för leverantörer till DSV - Supplier Code of Conduct Global Transport and Logistics Etiska regler för leverantörer till DSV - Supplier Code of Conduct Innehåll 2 Introduktion av CEO 3 3 Affärsintegritet 4 3.1 Mutor 4 3.2 Underlättande betalningar 4 3.3 Gåvor,

Läs mer

DFDS Fraktarna fusioneras med DFDS Nordisk Transport. DFDS Transport Group delas in i 3 divisioner. DSV köper tillbaka 50% av aktiekapitalet

DFDS Fraktarna fusioneras med DFDS Nordisk Transport. DFDS Transport Group delas in i 3 divisioner. DSV köper tillbaka 50% av aktiekapitalet DSV 2015 Vår historia 10 självständiga åkerier etablerar DSV: De Sammensluttede Vognmænd den 13/7-1976 DSV köper Samson Transport som blir DSV Samson Transport DFDS Fraktarna fusioneras med DFDS Nordisk

Läs mer

Uppförandekod - intern

Uppförandekod - intern Uppförandekod - intern Vår uppförandekod beskriver Svenska Retursystems förväntningar på ett etiskt och hållbart agerande och förhållningssätt i vardagen. Uppförandekoden gäller i sin helhet för samtliga

Läs mer

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik SKAPA RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR 1 INNEHÅLL Vår uppgift 4 Vilka vi är 6 Nära våra kunder 7 Samhälle och miljö 8 Arbetsmiljö och medarbetare

Läs mer

2.1 Omfattning Denna policy gäller alla NCC:s affärsområden och verksamheter.

2.1 Omfattning Denna policy gäller alla NCC:s affärsområden och verksamheter. NCC:s hållbarhetspolicy 1. Inledning Det krävs stora förändringar i samhället om vi på ett effektivt sätt ska kunna ta itu med globala utmaningar som klimatförändringarna och överkonsumtionen av resurser

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare och samarbetspartners 1. Varför en uppförandekod AFA Fastigheter har en verksamhet som medför påverkan på människor och miljö, liksom på ett stort antal intressenter.

Läs mer

fagerhult group Code of Conduct

fagerhult group Code of Conduct fagerhult group Code of Conduct Fagerhult Group Code of Conduct Vår globala närvaro ställer krav på att våra medarbetare och affärspartners tar ansvar för sig själva och för varandra. Vi har därför skapat

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2017 Innehåll Om Magnolia Bostad...3 Om uppförandekoden...4 Affärsetik...5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor...6 Korruption...7 Intressekonflikter...7 Information och

Läs mer

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative.

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative. Uppförandekod Husqvarna Groups uppförandekod följer FNs Global Compacts principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption riktade till företag. Husqvarna Group stödjer FN Global Compact

Läs mer

Val av leverantör och leverantörens ansvar

Val av leverantör och leverantörens ansvar - förord De flesta företag kräver en bra produkt och kvalitet till ett motsvarande relevant pris av sina leverantörer. Vi på Nudie Jeans tycker dessutom att det är mycket viktigt att ta ett större ansvar

Läs mer

Policy för hållbar utveckling

Policy för hållbar utveckling Moraknivs utgångspunkt är att ett väl fungerande samhälle bygger på hållbar utveckling, vilket för oss innebär en väl avvägd balans mellan ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvarstagande. Detta dokument

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

HAR ORDET VD ANNELI SJÖMARK

HAR ORDET VD ANNELI SJÖMARK UPPFÖRANDEKOD VI VI LADDAR LADDAR LULEÅ LULEÅ FÖR FÖR FRAMTIDEN FRAMTIDEN VARJE VARJE DAG, DAG, PÅ PÅ OLIKA OLIKA SÄTT SÄTT VD ANNELI SJÖMARK HAR ORDET För oss innebär hållbarhet att vi skapar affärsmässig

Läs mer

Hållbarhetsrapport Mitel Sweden AB 2017

Hållbarhetsrapport Mitel Sweden AB 2017 Hållbarhetsrapport Mitel Sweden AB 2017 Innehåll Hållbarhetsrapport 1 Affärsmodell 2 Fokus kring hållbarhet 2 Miljö-, Etik-, och samhällsfrågor 3 Uppförandekod 3 Miljömässigt ansvarstagande 4 Systematiskt

Läs mer

Code of Conduct Wulff Supplies

Code of Conduct Wulff Supplies Code of Conduct Wulff Supplies Dokumentnamn: Code of Conduct Wulff Supplies Ansvarig: Ledningsgruppen Datum: 110321 Miljö, kvalité, säkerhet och hälsa En del av vår vardag Innehållsförteckning Wulff Group/Wulff

Läs mer

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad:

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad: Aura Light Uppförandekod Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: 2016-07-08 Senast reviderad: Inledning I Aura Lights uppförandekod kan du läsa om våra etiska riktlinjer som utgör grunden för hur

Läs mer

KONE Code of Conduct. KONE kräver att företagets leverantörer läser och följer de principer som definieras nedan.

KONE Code of Conduct. KONE kräver att företagets leverantörer läser och följer de principer som definieras nedan. KONE Code of Conduct KONE har som mål att vara en attraktiv affärspartner och eftersträvar pålitliga, rättvisa relationer som gagnar både KONE och dess leverantörer. Av sina leverantörer förväntar sig

Läs mer

KINNARPS UPPFÖRANDEKOD KINNARPS UPPFÖRANDEKOD

KINNARPS UPPFÖRANDEKOD KINNARPS UPPFÖRANDEKOD 1 KINNARPS UPPFÖRANDEKOD 2 INLEDNING Kinnarps, som grundades av Jarl och Evy Andersson 1942, har sina rötter i den svenska landsbygden. Från början var Kinnarps ett litet familjeföretag, men har idag vuxit

Läs mer

NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD VÅRA VÄRDERINGAR VÅRA RIKTLINJER START ANSVAR MÄNNISKORNA KUNDERNA FÖRETAGET EFTERLEVNAD PARTNERS

NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD VÅRA VÄRDERINGAR VÅRA RIKTLINJER START ANSVAR MÄNNISKORNA KUNDERNA FÖRETAGET EFTERLEVNAD PARTNERS NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD Det här dokumentet sammanfattar vår affärsetiska kod. Koden bygger på våra värderingar och vägleder oss i sam- arbetet med kollegor, kunder, partners och andra intressenter.

Läs mer

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD 1 Bakgrund Denna uppförandekod utgör grunden för hur vi arbetar. Genom att integrera hållbarhet i Ahlsells verksamhet är vi övertygande om vi skapar långsiktig nytta för såväl oss

Läs mer

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct Erteco Rubber & Plastics AB Uppförandekod - Code of Conduct Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Värderingar och affärsprinciper... 3 3. Medarbetare... 4 4. Marknad, kunder och leverantörer... 4 5.

Läs mer

Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box MALMÖ Telefon

Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box MALMÖ Telefon Sonesson Inredningar AB Sturkögatan 9 Box 50335 202 13 MALMÖ Telefon 040-383900 info@sonesson.se www.sonesson.se Förord Sonesson Inredningar AB ställer höga krav på den egna verksamheten och tar stort

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB INLEDNING Denna uppförandekod är i första hand ett verktyg och en vägledning för att beskriva och påverka Hako Ground & Gardens beteende och kultur. Det är våra gemensamma

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

Gunnebos uppförandekod

Gunnebos uppförandekod Gunnebos uppförandekod 2 VD:s introduktion Gunnebos vision är att bli en världsledande leverantör av en säkrare framtid. För att uppnå den visionen måste vi ta ett stort ansvar i alla delar av vår verksamhet,

Läs mer

Vårt kvalitets- och miljöarbete

Vårt kvalitets- och miljöarbete Vårt kvalitets- och miljöarbete MÅLINRIKTAT KVALITETS- OCH MILJÖARBETE Temporent är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Med kunden i fokus arbetar vi målinriktat

Läs mer

SHH BOSTAD. Hållbarhetspolicy 2019

SHH BOSTAD. Hållbarhetspolicy 2019 SHH BOSTAD Hållbarhetspolicy 2019 Introduktion Denna hållbarhetspolicy anger ramverket för hur SHH Bostad AB (SHH) ska bedriva ett hållbart företagande. Syftet är att beskriva SHH:s miljömässiga, sociala,

Läs mer

RZ Gruppens Uppförandekod

RZ Gruppens Uppförandekod RZ Gruppens Uppförandekod Allmänt För att RZ Koncernen skall åtnjuta ett högt anseende som ett ansvarstagande Företagsgrupp, måste gruppens arbeten konsekvent bygga sin affärsverksamhet på integritet och

Läs mer

Code of Conduct. Arbetsvillkor

Code of Conduct. Arbetsvillkor Code of Conduct AddLifekoncernen är Nordens största oberoende distributör av diagnostiska produkter samt en ledande oberoende leverantör av medicinteknisk utrustning och förbrukningsartiklar. Bolagen inom

Läs mer

CODE OF CONDUCT. A5_Petro_CodeOfConduct_MB1.indd 1 2015-08-21 13:40

CODE OF CONDUCT. A5_Petro_CodeOfConduct_MB1.indd 1 2015-08-21 13:40 CODE OF CONDUCT A5_Petro_CodeOfConduct_MB1.indd 1 2015-08-21 13:40 INLEDNING Den viktigaste uppgiften för alla anställda i PetroBio är att utveckla och upprätthålla en ekonomiskt sund och framgångsrik

Läs mer

Vårt uppdrag. Solna den 27 oktober 2017 Norrenergi AB. Stefan Persson Verkställande direktör

Vårt uppdrag. Solna den 27 oktober 2017 Norrenergi AB. Stefan Persson Verkställande direktör Hållbarhetspolicy Vårt uppdrag Bolagets verksamhet skall drivas på affärsmässiga grunder och utifrån kundernas behov erbjuda fjärrvärme och fjärrkyla, med tillhörande energilösningar och tjänster, till

Läs mer

Ahlsells Uppförandekod

Ahlsells Uppförandekod Ahlsells Uppförandekod 1 Bakgrund Ahlsells mål är att vara kunders och leverantörers självklara val när det gäller inköp och distribution av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter. Ahlsell strävar

Läs mer

limatsmarta Klimatsmarta logistiktjänster ogistiktjänster

limatsmarta Klimatsmarta logistiktjänster ogistiktjänster limatsmarta Klimatsmarta logistiktjänster ogistiktjänster Nordanå skall vara en attraktiv part när det gäller klimatsmarta logistiktjänster till företag i Sverige samt Europa. Vi skall också vara en attraktiv

Läs mer

HÅLLBARA TRANSPORT- UPPHANDLINGAR

HÅLLBARA TRANSPORT- UPPHANDLINGAR HÅLLBARA TRANSPORT- UPPHANDLINGAR Klimat och miljö Socialt ansvar Trafiksäkerhet 1400 företag (50 % av alla medlemsfordon) har skrivit under 341 Fair transport-företag gör tillsammans affärer för 1,2 miljarder

Läs mer

Code of Conduct för leverantörer

Code of Conduct för leverantörer Code of Conduct för leverantörer Endast tillsammans når vi våra mål Swedavias Code of Conduct för leverantörer är grundläggande för ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete mellan oss på Swedavia och

Läs mer

DATUM: 17 MARS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANTÖRS- DEKLARATION

DATUM: 17 MARS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANTÖRS- DEKLARATION DATUM: 17 MARS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANTÖRS- DEKLARATION 1 / 4 Bästa leverantör! Sapa är en internationell och diversifierad industrikoncern. Sapas värderingar och principer för hållbar utveckling är

Läs mer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer

NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer Introduktion NSG-gruppen Uppförandekod för leverantörer NSG-gruppens mål är ett gott rykte över hela världen när det gäller yrkesmässiga, lagliga och etiska förfaranden inom vår verksamhet och som anges

Läs mer

Vattenfalls uppförandekod för leverantörer

Vattenfalls uppförandekod för leverantörer Vattenfalls uppförandekod för leverantörer Inledning Vattenfall tillhandahåller energi för dagens samhälle och bidrar till morgondagens energisystem. Vi åtar oss att bedriva vår affärsverksamhet i enlighet

Läs mer

CSR Ansvarsfullt företagande

CSR Ansvarsfullt företagande CSR Ansvarsfullt företagande Det finns ett ökat tryck på våra företag att respektera mänskliga rättigheter, grundläggande arbetsrättsprinciper och grundläggande miljöstandarder oavsett var i världen vi

Läs mer

Vår vägvisare. * MTD betyder morgontidig distribution.

Vår vägvisare. * MTD betyder morgontidig distribution. * Vår vägvisare * MTD betyder morgontidig distribution. Det som kännetecknar framgångsrika företag är förmågan att skapa värden för sina kunder. Att helt enkelt göra nytta. Ett starkt varumärke, goda relationer

Läs mer

Sinfras interna uppförandekod:

Sinfras interna uppförandekod: Sid: 1 08-52509940 s interna uppförandekod: Fastställd 20140603 Verksamhetsidé är en inköpscentral som på uppdrag av medlemmarna sluter ramavtal i enlighet med Lag om Upphandling inom försörjningssektorn

Läs mer

Fortum Värmes hållbarhetspolicy

Fortum Värmes hållbarhetspolicy (7) Fortum Värmes hållbarhetspolicy Denna hållbarhetspolicy är beslutad av styrelsen i AB Fortum Värme samägt med Stockholms stad (Fortum Värme). Policyns principer skall följas av medarbetare i Fortum

Läs mer

Svedabs uppförandekod

Svedabs uppförandekod Svedabs uppförandekod Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att verksamheten bedrivs i överensstämmelse med Sveriges och Danmarks internationella

Läs mer

Corporate Social Responsibility En hållbar affärsverksamhet

Corporate Social Responsibility En hållbar affärsverksamhet Corporate Social Responsibility En hållbar affärsverksamhet En affärsmässig och hållbar CSR-insats Vår verksamhet kännetecknas av våra rötter i det grönländska samhället. Det innebär att när du möter Royal

Läs mer

VÅR AFFÄRSKOD BillerudKorsnäs syn PÅ relationer och AnsVAr

VÅR AFFÄRSKOD BillerudKorsnäs syn PÅ relationer och AnsVAr VÅR AFFÄRSKOD BillerudKorsnäs SYN PÅ RELATIONER OCH ANSVAR Billerudkorsnäs arbetar aktivt med att kommunicera koden i hela organisationen. Koden fastställdes av BillerudKorsnäs styrelse 7 maj 2013. 2 INNEHÅLL

Läs mer

Vårt mål är att bli den miljömässigt mest hållbara logistikleverantören i världen.

Vårt mål är att bli den miljömässigt mest hållbara logistikleverantören i världen. DB Schenker Miljöfrågan i fokus Vårt miljöarbete Presentation vid Kristianstads kommuns miljöfika, 2014-09-18 Annika Jönsson myschenker e-business EDI DB Schenkers övergripande miljömål Vårt mål är att

Läs mer

Vi tror på ansvar. Med vänliga hälsningar, Per Johansson, VD Brinova

Vi tror på ansvar. Med vänliga hälsningar, Per Johansson, VD Brinova 1 Vi tror på ansvar Ansvar är ett centralt begrepp i Brinovas organisation. Det är en viktig del av vår affärsidé och det präglar de kärnvärden vi lever efter och de attityder vi arbetar för att säkerställa

Läs mer

VD HAR ORDET. VD och koncernchef

VD HAR ORDET. VD och koncernchef UPPFÖRANDEKOD VD HAR ORDET Det är viktigt att vår omvärld kan lita på oss. Lita på vår professionalitet och integritet. Därför måste vi vara professionella i vårt handlande gentemot kunder, leverantörer

Läs mer

Fagerhult Group CODE OF CONDUCT

Fagerhult Group CODE OF CONDUCT Fagerhult Group CODE OF CONDUCT Fagerhult Group Code of Conduct Vår globala närvaro ställer krav på att våra medarbetare och affärspartners tar ansvar för sig själva och för varandra. Vi har därför skapat

Läs mer

HUR HÅLLBAR ÄR DU? TRANSPORTKÖPARNAS KRAV TRAFIKSÄKERT KLIMATSMART ANSVARSFULLT

HUR HÅLLBAR ÄR DU? TRANSPORTKÖPARNAS KRAV TRAFIKSÄKERT KLIMATSMART ANSVARSFULLT HUR HÅLLBAR ÄR DU? TRANSPORTKÖPARNAS KRAV på en sundare transport? TRAFIKSÄKERT KLIMATSMART ANSVARSFULLT ETT SAMARBETE MELL AN SVERIGES ÅKERIFÖRTEAG OCH Q3 FORUM FÖR HÅLLBARA TRANSPORTER Hållbar kunskap

Läs mer

Inspirationsmöte FMV Upphandlingsutredningen. 18 november Lena Jupiter Larsson, FMV. Datum, Bild 1, Författare

Inspirationsmöte FMV Upphandlingsutredningen. 18 november Lena Jupiter Larsson, FMV. Datum, Bild 1, Författare Datum, Bild 1, Författare Inspirationsmöte FMV Upphandlingsutredningen 18 november 2011 Lena Jupiter Larsson, FMV Datum, Bild 2, Författare Agenda Presentation av uppdrag: Fas 1 Inhämtning Underlag och

Läs mer

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss Uppförandekod Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss VARFÖR EN UPPFÖRANDEKOD? Heimstaden är en pålitlig partner i alla relationer, med våra kollegor, våra hyresgäster,

Läs mer

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Vår vision Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD Code of conduct HANS LINNARSON, VD och koncernchef Husqvarna har under sin l ånga och tr aditionsrik a historia byggt upp et t mycket got t anseende som är ovärderligt.

Läs mer

Code of Conduct Wulff Supplies Miljö, kvalité, säkerhet och hälsa En del av vår vardag

Code of Conduct Wulff Supplies Miljö, kvalité, säkerhet och hälsa En del av vår vardag nsvarig för dokumentet: Miljö, kvalité, säkerhet och hälsa En del av vår vardag Wulff Group/ Wulff-Group Plc. (Wulff) är en professionell sälj- och marknadsorganisation av kontorsmaterial. Vår vision är

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer

SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer SJ koncernens Uppförandekod för leverantörer I SJs uppförandekod för leverantörer anger vi våra grundläggande krav vad gäller mänskliga rättigheter och arbetsvillkor, miljö och affärsetik. SJ förväntar

Läs mer

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter Uppförandekod Det är viktigt för Sjöräddningssällskapet att alla medarbetare och frivilliga sjöräddare strävar åt samma håll och skapar förtroende. Därför arbetar vi efter en uppförandekod med regler och

Läs mer

I. Våra affärsprinciper

I. Våra affärsprinciper Vår Code of Conduct Innehåll I. Våra affärsprinciper II. Hur Code of Conduct skall användas III. Midsonas fyra grundläggande principer IV. Respekt för mänskliga rättigheter V. Miljö VI. Personal VII. Antikorruption

Läs mer

Säkerhet i fokus. Ansvarskod för leverantörer

Säkerhet i fokus. Ansvarskod för leverantörer Säkerhet i fokus Ansvarskod för leverantörer Specialfastigheters ambition är att vara det fastighets bolag som bäst kan förutse och tillfredsställa hyresgästernas behov av ändamålsenliga och säkra lokaler

Läs mer

LASSILA & TIKANOJAS RIKTLINJER FÖR VÅRT SÄTT ATT AGERA

LASSILA & TIKANOJAS RIKTLINJER FÖR VÅRT SÄTT ATT AGERA LASSILA & TIKANOJAS RIKTLINJER FÖR VÅRT SÄTT ATT AGERA Hos oss på L&T är ett ansvarsfullt och etiskt arbetssätt en grundförutsättning för vår verksamhet. Bolagets goda rykte har byggts upp under mer än

Läs mer

AbbVie Sverige. Hållbarhetsrapport. Människor. Medkänsla. Möjligheter.

AbbVie Sverige. Hållbarhetsrapport. Människor. Medkänsla. Möjligheter. AbbVie Sverige Hållbarhetsrapport 2017 Människor. Medkänsla. Möjligheter. AbbVie hållbarhetsrapport 2017 Vårt samhällsansvar AbbVie vill bidra till en hållbar framtid för hälso- och sjukvården i Sverige.

Läs mer