BO-Finken BRF GBG XIII. Ordföranden har ordet. Nr. 3 september 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BO-Finken BRF GBG XIII. Ordföranden har ordet. Nr. 3 september 2014"

Transkript

1 Hustidning fr sedan 1949 Ordfranden har ordet En lång och härlig och mycket varm sommar har till slut vergått till hst och de flesta har återgått från sina semestrar och så även vi i styrelsen. Vi har startat upp vårt arbete efter sommaren och avhållit både ett styrelsemte under augusti månad och ett bokslutsmte under september. Vid bokslutsmtet beslt styrelsen att freningens årsstämma skall avhållas den 11 dec 2014, som brukligt i freningslokalen. En formell kallelse till stämman kommer som vanligt att anslås i våra trappuppgångar och årsredovisningen kommer lämnas i respektive lägenhets brevinkast. Resultatet fr fregående verksamhetsår kommer att visa på ett verskott (~ kr), detta positiva resultat beror främst på att freningen under verksamhetsåret utfrt mindre planerat underhåll samt att räntekostnaden fr freningens lån minskat något. Under inledningen av hsten kommer en del arbete utver den lpande sktseln utfras i parken, bland annat kommer planteringarna i anslutning till entréerna 9A-C att frnyas med Dvärgblåen fr att bibehålla det vintergrna. Hstens städdag kommer, som anslagits i trappuppgångarna, att bli lrdagen den 11/10, ett utmärkt tillfälle att träffas, själv arbeta i parken och umgås grannar emellan. Tveka inte att ta kontakt med mig eller någon annan i styrelsen fr att framfra synpunkter och tankar om frbättringar, alternativt lämna ett meddelande till oss i styrelserummets brevinkast. Johan Ohlsson Ordfrande Bofinken utges av Styrelsen och Medlemsservice och utkommer ca fem gånger per år. Vi vill påpeka att det inte är tillåtet att kopiera Bofinken utan upphovsmännens skriftliga tillstånd. Kontakta oss gärna via e-post:

2 Underhållsarbete I frra numret av bofinken annonserades att nästa stora underhållsarbete kommer bli ommålning av våra trappuppgångar. Detta arbete har sedan dess fortskridit och vi är nu inne i slutfasen av frhandlingar med offertlämnare och hoppas kunna gå till beslut om några veckor. Arbetet kommer utfras innan maj nästa år men vi har inte ännu satt exakt datum då detta lämnats ppet till firman som skall gra jobbet mot att vi får ett riktigt bra pris. Utver detta tittar vi också på vad kostnaderna skulle vara fr att åtgärda entrétrappor som på sina håll fått sättskador. Vår frhoppning är att med en bra upphandling kring ommålningen skall även detta arbete rymmas inom budget. Städdag lrdagen den 11 oktober Kom och hjälp till! Vi är angelägna att så många som mjligt ställer upp. Gr vi det så går det fort och blir fint. Vi skall bland annat plocka in alla sommarmbler, parasoller, dynor, gra rent grillar osv. Nu står flera flaskor tändvätska samt tändare kvar, har du glmt, ber vi dig hämta och plocka med hem. De är ju inte lämpliga att lämna kvar med tanke på alla barn som leker i parken och kanske vill prva på. Tack vare det fina vädret har vi ju många haft glädje av vår fina park, grillplatsen har varit flitigt använd. Det är ju glädjande. Tar var och en reda på sitt kar ju trivselbn fr alla. Var sak på sin plats Komposten har ju bidragit med fin och bra jord till våra rabatter. Därfr är det är viktigt att inte slänga annat än komposterbart i de olika facken. Tänk på att sånt som plast- och lerkrukor, blompinnar och glas har sin plats i soprummet. Farligt avfall-bilarna En chans att lämna farligt avfall i närheten finns osdagen den 24 september mellan kl och vid Shell bensinstation nere vid Mlndalsvägen. Den 25e står de vid Utlandagatan 43, mellan kl och De tar emot elektronik, kemikalier och färg bl.a. Deras schema finns i utskicket Kretslopp som skickats ut till hushållen. Var uppmärksam! Det har varit åtminstone en cykelstld i ett av cykelskydden.

3 ² ² ²² ² ²² ² ² Vi hälsar nya medlemmar i freningen välkomna Christer Hylén Falkenbergsgatan 11B Inflyttning 19/5 Sandra Paulsson Brynolfsgatan 3C Inflyttning 4/7 Oliver Bohm Falkenbergsgatan 9C Inflyttning 14/7 Philip Fredholm & Rosinela Paes Chaves Brynolfsgatan 3B Inflyttning 14/7 Jonathan Eriksson Falkenbergsgatan 13B Inflyttning 16/7 Hoppas Ni kommer att trivas i vår frening. Rundvandring fr nyinflyttade kontakta oss så visar vi dig runt Vi ändrar nu rutinerna! Vi vill att du ringer oss på Medlemsservice, kontaktnummer , så bestämmer vi tillsammans en dag som skulle passa dig att gå runt i våra lokaler. Vi kommer att visa runt i freningens olika lokaler och då visa gästlägenheten, freningslokalen med porslinsfrråd, biljardrummet, bastun, mattvättstugan, träsljd, vävstugan och soprum. Till salu / bortskänkes Har du något intresse av att ha en fast punkt i BO-Finken där du kan annonsera eventuella saker du har som du vill bli av med. T.ex. saker till frsäljning eller något du kan tänka dig skänka bort till en annan medlem. Skicka i så fall ett mail med beskrivning av fremålet, ditt namn och telefonnummer alt. din adress till: Finns något intresse tar vi med punkten i nästa nummer.

4 ² ² ² Medlemsservice informerar ² ² ² Frenings-/Fritidslokalen Lokalen på Fredriksdalsg. 6B är till fr freningens medlemmar och skall ses som en frmån. Tanken är att så många som mjligt skall ges mjlighet att hyra den mot en låg avgift, fr närvarande 300 kr/kväll. Uthyrningen handhas av Medlemsservice som tar emot betalning, lämnar ut nyckel samt ger allmän info. Du når alltid rätt person genom att ringa telefonnummer Ring också fr vriga prisuppgifter. Lättast att nå oss är mellan och Tänk på att vi som tar emot bokningarna är frvärvsarbetande. Att hyra den innebär ansvar, se till att lämna lokalen så den är fräsch till din grannes fest eller mte. Golven skall dammsugas och våttorkas. Kket skall vara rent och snyggt. Matrester får inte lämnas kvar. Eventuella svåra fläckar skall tas bort. Lokalen inspekteras efter nyttjandet. Lokalen skall vara städad och klar dagen efter, nyckeln återlämnas. Annat kan givetvis bestämmas om den inte hyrts ut till någon (vilket givetvis kan ske i sista minuten). Skulle något inte fungera meddela Medlemsservice. Lås alla drrar när du lämnar lokalen. Gästlägenheten Gästlägenheten på Fredriksdalsgatan 12C är till fr alla freningens medlemmar och skall ses som en frmån. Tanken är att så många som mjligt skall ges mjlighet att hyra den mot en låg avgift, fr närvarande 200 kr/dygn. Uthyrningen handhas av Medlemsservice, vars medlemmar turas om att ha en jour-/expeditionstid en/två veckor i taget. Du når alltid rätt person genom att ringa telefonnummer: , vilket är det nummer du använder fr allt som har att gra med gästlägenheten samt freningslokalen, se detaljerad information nedan. Vi strävar efter att uppdatera bokningsläget fr gästlägenheten på hemsidan cirka två gånger per månad, men det är bara genom att ringa direkt som du kan vara säker på att din nskade bokningsperiod är ledig. Regler fr gästlägenheten Fr gästlägenheten gäller att denna endast får bokas av medlemmar i freningen och inte av andrahandshyresgäster. Gästlägenheten är bara till fr medlemmar som bor i freningen Medlem som bokar är ansvarig fr sina gäster och att lägenheten lämnas städad. Är lägenheten inte städad måste det gras om av dig som är medlem. Du kan boka max två perioder åt gången, varav en period får vara max sju dagar i fljd. Avbokning av gästlägenheten måste gras senast fyra dagar innan frsta bokade dag, annars får medlemmen betala hyran ändå. Betalningen, i form av kontanter, sker i frskott vid nyckelhämtningen. Städning ansvarar medlemmen fr. Städlista att flja finns tillgänglig i lägenheten. Kylskåpet skall inte stängas av men lämnas tomt. Om det inte är städat vid tillträdet uppmanas medlemmen att ta kontakt med fregående medlem som hyrt lägenheten så att denne får komma och städa Meddela oss på om det saknas städutrustning. Eller om något skulle vara trasigt.

5 En uthyrning innefattar tre steg: 1. Bokning: Bokning sker genom att ringa Din nskan kontrolleras då mot vriga bokningar och, om gästlägenheten är ledig, bokas den i ditt namn. Du kan ringa varje dag och strst chans att någon svarar är mellan och Tänk på att vi som tar emot bokningarna är frvärvsarbetande och inte alltid kan ta emot samtal, men tar kontakt med er så fort vi kan. 2. Nyckelhämtning: Nyckelhämtning sker genom att du ringer , 2-5 dagar fre frsta bokningsdatum och får information om vem du skall beska fr att få nyckeln. Vid hämtningen sker också betalningen, kontant! 3. Nyckelåterlämning: Nyckelåterlämning skall ske omedelbart efter bokningens slut eftersom nycklarna behvs till nya gäster. Om inget sagts vid hämtningen om i vilken brevlåda nycklarna ska återlämnas, ringer du: fr besked. 4. Incheckning/Utcheckning Klockan 12,00 Då skall lägenheten vara städad och klar. VIKTIG INFORMATION betr. gästlägenheten Tänk på att det är självhushåll som gäller. Toalettpapper, hushållspapper, handdukar etc skall var och en stå fr. Den svarta nyckeln fungerar till Sophuset utanfr 12:an. Påpeka fr dina gäster som lånar lägenheten att källardrren alltid måste låsas (den har inget patentlås), vi vill ju inte ha in obehriga i fastigheten. Parkering utanfr 12C är inte tillåten.

6 ² ² ² Övrigt ² ² ² Styrelsen Gteborgshus Johan Ohlsson Ordfrande Tel: Emil Tirén Tel: Maria Tibe Tel: Hillevi Lindblad Suppleant Tel: Erika Donko Suppleant Tel: Thommy Ekegren Vice ordfrande Tel: Anders Aver Tel: Peter Wold Tel: Joachim Thorn Suppleant Brynolfsgatan 3C Ulrika Johansson / Riksbyggens Tel: Övriga funktioner: e-post till: Styrelsen: Hemsidan: Bo-Finken: Parken: Fastighetssktare FTE, Falkenbergsg 13A, källarplanet Nycklar Fastighetssktaren Andrahandsuthyrningar Johan Ohlsson Lokaluthyrning (frråd) Peter Wold Lägenhetsverlåtelser Maria Tibe Garage & P-platser Karin Kalldert Gästlägenheten Medlemsservice jourtelefon Frenings-/Fritidslokalen Medlemsservice jourtelefon

7 Journummer Vid behov av omedelbar hjälp då fastighetssktaren ej är i tjänst, eller till strningsjour, ring SOS Alarm: Riksbyggen Dag&Natt frågor om avier, betalning, panter etc Fastighetssktaren Telefon: Medlemsservice fr bokning av gästlägenheten & freningslokalen Telefon: BO-Finken Nästa BO-fink kommer preliminärt ut i december. Vi tar tacksamt emot material som du vill ha publicerad. Skicka som text skriven direkt i ett , eller som bifogad word-fil eller jpg-bild till: Fredrar du att uttrycka dig på riktigt papper, kan du lägga ditt bidrag i Styrelsens brevlåda.

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Vi är alla en del av någon annans värld

Vi är alla en del av någon annans värld Vinter 2013 Vi är alla en del av någon annans värld Sök pengar till ökad trivsel Vad händer just nu? Störande grannar De stora 3 PuL Inledning På Gotlandsfärjan så ser man överallt små skyltar med texten

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Information från A Ö. För oss som bor i. Brf. Gumshornet

Information från A Ö. För oss som bor i. Brf. Gumshornet Information från A Ö För oss som bor i Brf. Gumshornet Andrahandsuthyrning Anticimex Avgift Avlopp Balkonger Du måste ha styrelsens tillstånd för att hyra ut din lägenhet. Tillstånd till andrahandsuthyrning

Läs mer

Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2012-2

Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2012-2 Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2012-2 Hej alla medlemmar! Här kommer årets andra informationsbrev från styrelsen. Tyvärr blev det av olika anledningar lite försenat, och just denna

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Brf. Barkassen 15

Kallelse till årsstämma i Brf. Barkassen 15 Kallelse till årsstämma i Brf. Barkassen 15 Tid: 2015 05 21 kl 18:30 Plats: Helmia. Gå in via stora entren 1. Stämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande 3. Val av protokollförare 4. Upprättande av förteckning

Läs mer

Köpguide - Bostadsrätt

Köpguide - Bostadsrätt Köpguide - Bostadsrätt Innehåll Hur fungerar sidan BotillBo.se... 2 Hur fungerar lånelöfte... 2 Pant... 3 Lagfart... 3 Planritning... 3 Visning... 3 Begär föreningens årsredovisning:... 4 Undersökningsplikt...

Läs mer

VAD KAN VI GÖRA. Boendelista på samtliga hushåll Hålla denna uppdaterad

VAD KAN VI GÖRA. Boendelista på samtliga hushåll Hålla denna uppdaterad VAD KAN VI GÖRA Boendelista på samtliga hushåll Hålla denna uppdaterad Se över våra egna bostäder, garage, insynsskydd m.m. (T.ex. fönsterlås, larm, altandörrar). Tänk på att fönster och altandörrar oftast

Läs mer

Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra

Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra Att vara hyresgäst: Vad du får och inte får göra Att hyra ny bostad är en stor händelse, speciellt om det är den första egna lägenheten. Här finns lite användar information: Innehåll 1. Avtal 2. Besittningsskydd

Läs mer

Hur lånar jag på biblioteket?

Hur lånar jag på biblioteket? Bibliotekets startsida / Hur lånar jag på biblioteket? Hur lånar jag på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker, filmer, cd-skivor, tidskrifter och annat. För att låna behöver du ett bibliotekskort.

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Ordning och reda i ekonomin

Ordning och reda i ekonomin Ordning och reda i ekonomin handledning för styrelser, kassörer och revisorer i den lokala hyresgästföreningen i region stockholm 1 juni 2010 Innehållsförteckning Hyresgästföreningens organisation 4 Lokala

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Vinn! miljö. Källsortera mera! ] Smarta miljöhus ] Källsorteringsguide. Nyhet! P-assistans ] Så används hyrespengarna ] Trädgårdsfest

Vinn! miljö. Källsortera mera! ] Smarta miljöhus ] Källsorteringsguide. Nyhet! P-assistans ] Så används hyrespengarna ] Trädgårdsfest NY MILJÖMÄRKT HYRESGÄSTTIDNING! HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN BOSTADS AB POSEIDON ] APRIL 2008 Vinn! ] Lisebergsbiljetter ] Gångstavar miljö Källsortera mera! ] Smarta miljöhus ] Källsorteringsguide Nyhet! P-assistans

Läs mer

Effektiv dialog. Tips för bättre kontakt mellan företag och myndigheter

Effektiv dialog. Tips för bättre kontakt mellan företag och myndigheter Effektiv dialog Tips för bättre kontakt mellan företag och myndigheter Sid 2 Lantbrukarnas Riksförbund De gröna näringarnas verksamheter styrs av många olika regler, obligatoriska och frivilliga. Dessa

Läs mer

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss.

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss. Att bo hos Bygg Göta Tips och regler för dig som bor hos oss. 1 Innehållsförteckning 1. Hyreskontraktet... 3 2. Att flytta in och ut... 4 3. Trivselregler för alla... 6 4. Sophanteringen... 7 5. Tips om

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

PYROLABLADET. Tvättstugan. Nya TV-kanaler. Förbjudet att vistas på taken utanför piskbalkongerna

PYROLABLADET. Tvättstugan. Nya TV-kanaler. Förbjudet att vistas på taken utanför piskbalkongerna PYROLABLADET Medlemsinformation för HSB Skärsätra nr 45 augusti -07 Tvättstugan Som de flesta säkert redan märkt har vi fått nytt lås och bokningssytem till tvättstugan. Låsbytet var planerat, eftersom

Läs mer

Trapphuset - ett utrymme på liv och död. Inledning

Trapphuset - ett utrymme på liv och död. Inledning December 2011 Inledning Egen härd är guld värd stod det på broderade bonader i gamla svenska kök. Nu för tiden är det nog få som betalar för sin lägenhet i guld faktum är att de flesta betalar sina hyresavier

Läs mer

NR 1 2011. blomrabatt. sidan 7. Hit går. sidan 5. hyresrabatt. sidan 8. skolan på Mölle. sidan 10. informationstidning från Falkenbergs Bostads AB

NR 1 2011. blomrabatt. sidan 7. Hit går. sidan 5. hyresrabatt. sidan 8. skolan på Mölle. sidan 10. informationstidning från Falkenbergs Bostads AB NR 1 2011 blomrabatt sidan 7 Hit går hyran sidan 5 hyresrabatt sidan 8 Nya skolan på Mölle sidan 10 1 informationstidning från Falkenbergs Bostads AB OM FABONYTT INNEHÅLL 2 Thomas har ordet 3 Kall byggstart

Läs mer

Nyhet! Lägenhetsfond med valfrihet sid 2 Nyhet! Botid blir kötid sid 4 Nyhet! Ny hemsida sid 8 Ljuset kommer snart sid 7 Vi bjuder på cirkus!

Nyhet! Lägenhetsfond med valfrihet sid 2 Nyhet! Botid blir kötid sid 4 Nyhet! Ny hemsida sid 8 Ljuset kommer snart sid 7 Vi bjuder på cirkus! Augusti 2012 Nyhet! Lägenhetsfond med valfrihet sid 2 Nyhet! Botid blir kötid sid 4 Nyhet! Ny hemsida sid 8 Ljuset kommer snart sid 7 Vi bjuder på cirkus! sid 6 Inledning Nu inför Alingsåshem Om man äger

Läs mer

Hej alla föreningsmänniskor!

Hej alla föreningsmänniskor! Hej alla föreningsmänniskor! När jag började på detta brev för några dagar sedan var det vårigt och soligt ute och jag tänkte inleda med några rader om lövräfsningstalkon och liknande. Nu är det däremot

Läs mer

Ersättning vid arbetslöshet

Ersättning vid arbetslöshet PÅ LÄTTLÄST SVENSKA Ersättning vid arbetslöshet INFORMATION OM ARBETSLÖSHETSFÖRSÄKRINGEN 1 2 Det här är arbetslöshetsförsäkringen... 4 Vem gör vad?...... 6 När har du rätt till arbetslöshetsersättning?...

Läs mer

ESL Ekonomi. Upplaga nr 3, 2014. Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström

ESL Ekonomi. Upplaga nr 3, 2014. Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström ESL Ekonomi Upplaga nr 3, 2014 Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström Innehållsförteckning Inledning 1 Arbetsblad Nå mål och klara hinder 3 Ordning och reda på papper 4 Kostnader 5 Checklista kostnader

Läs mer

VEM BRYR SIG!? 1 ARBETSMATERIAL TILL ETIKVIDEO ANNA EHDE MALMBERG FÖR ÅLDRARNA 9-14 ÅR OCH ROLF HAMARK

VEM BRYR SIG!? 1 ARBETSMATERIAL TILL ETIKVIDEO ANNA EHDE MALMBERG FÖR ÅLDRARNA 9-14 ÅR OCH ROLF HAMARK VEM BRYR SIG!? 1 ARBETSMATERIAL TILL ETIKVIDEO FÖR ÅLDRARNA 9-14 ÅR ANNA EHDE MALMBERG OCH ROLF HAMARK 1 2007 Datatext Anna Ehde Malmberg, Hamark Produktion Layout: Datatext Anna Ehde Malmberg Materialet

Läs mer

HJALP! OMBILDA. Natverket Radda hyresratten. Mina grannar vill. En handbok fran

HJALP! OMBILDA. Natverket Radda hyresratten. Mina grannar vill. En handbok fran HJALP! Mina grannar vill OMBILDA En handbok fran Natverket Radda hyresratten Hjälp! Mina grannar vill ombilda! Elva råd till dig som vill bo kvar som hyresgäst i ett allmännyttigt fastighetsbolag. 1 Informationsmöte

Läs mer

Gullspång. Bra att veta om regler och avgifter för förskolan i Gullspångs kommun

Gullspång. Bra att veta om regler och avgifter för förskolan i Gullspångs kommun Gullspång Bra att veta om regler och avgifter för förskolan i Gullspångs kommun VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Snart är det dags för ditt barn att börja på förskola. Vi vill hälsa er välkomna och hoppas att

Läs mer

Styrelsens ansvar och arbetsuppgifter.

Styrelsens ansvar och arbetsuppgifter. Styrelsens ansvar och arbetsuppgifter. Tillsammans är vi starka och kan göra förändringar STYRELSENS ANSVAR OCH UPPGIFTER: Styrelsen i en förening är mycket viktig. Den är motorn och den drivande kraften

Läs mer