Förarnytt. En vardag full av möjligheter. TRUCKS IN DALARNA maj En påminnelse gällande säkerhet!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förarnytt. En vardag full av möjligheter. TRUCKS IN DALARNA maj En påminnelse gällande säkerhet!"

Transkript

1 Förarnytt En vardag full av möjligheter TRUCKS IN DALARNA maj 2017 Lastbils- och entreprenadmässan återkommer för sjätte gången, i år på Romme Alpin. Ca 100 utställare i branschen möts och visar upp sina produkter och tjänster. Mässan innefattar dragbilar, entreprenadmaskiner, släp, däck, lysen och tillbehör av alla de slag. Givetvis är MaserFrakt även i år med bland utställarna. Trucks in Dalarna innefattar också tävlingen Dalarnas Finaste Lastbil med två klasser: Modern och Veteran. En jury samt People s Choise utser två vinnare i varje klass. Vi hoppas att se flera av MaserFrakts fordon i de båda klasserna. Mässan har öppet: Fredag kl Lördag kl En påminnelse gällande säkerhet! Efter det tragiska terrordådet i Stockholm så tänk på följande när det gäller AGA transporter (vilket vi även uppmuntrar övriga att följa): Inga obehöriga får vistas i fordonen. Rutterna ska följas utan avvikelser, är detta inte möjligt ska detta rapporteras. Dörrarna ska vara låsta under färd. Vid parkering får inte nyckeln sitta i tändningslåset och hytten ska vara låst. Vid lossning ska motorn stängas av, nyckeln avlägsnas och dörrarna ska vara låsta. (Vi användning av bilens kraftuttag ska dock dörrarna vara låsta) Tänk på att vara uppdaterad på åkeriets nödåtgärdsplan. Tänk på att alltid parkera fordonet så säkert som möjligt. Tveka inte att kontakta oss på MaserFrakt om det skulle uppstå några frågor!

2 För er kännedom Behöver du SIK-certifiering? I avtalen gentemot Trafikverket blir det allt mer förekommande att det ställs krav på SIK-certifiering av förarna. SIKcertifieringen utgår från Arbete På Väg men fås genom att ett kunskapsprov görs hos Trafikverket. Länk till att anmäla sig till provtillfälle finns nedan. För att få utföra provet måste man ha ID06-kort då certifieringen sparas där på (man får inte ut ett separat intyg). Som chaufför är det SIK kompetenskrav enligt nivå 2 (giltig 3 år) som gäller. För att förbereda sig inför provtillfället rekommenderar vi att läsa samma kursmaterial som är till APV2 utbildningen. Vi tillhandahåller detta för 100 kr i utskrivet format eller gratis via mail. För de som kör på uppdrag rörande vinterväghållning är det SIK Vinterväghållning (giltig 6 år) som kommer att gälla. Båda är separata utbildningar och ingen utav dem ger behörighet för även den andra. Så småningom kommer SIK med största sannolikhet ersätta APV men i dagsläget är båda aktuella. Här är webbadresserna till dels sidan för att boka provtillfälle för SIK samt webbaserade utbildningar för APV1 Och APV2. Kom ihåg att höra av er till oss när ni förnyat en utbildning! SIK-certifiering APV1 APV2 Har ni funderingar eller vill ha hjälp med SIK, APV eller ID06 är ni välkomna att kontakta oss! Elin Hellsten och Malin Göthe Delägarservice Information gällande MaserFrakts område på Gjutargatan, Borlänge Skyltar kommer att komma upp vid infarterna till MaserFrakts område med anmodande hastighetsbegränsning 20 km/timmen. All personbilstrafik (både chaufförer och personal) hänvisas till grinden ut mot Bäckelunds. Vänligen ta hänsyn till detta! YKB Helgkurser våren 2017 Datum Delkurs Ort 29 april 3 Lagar & Regler Borlänge Anmäl intresse till: Malin Göthe Elin Hellsten Delägarservice Jag har anlagt ett grönt tak hemma I staden kan ett grönt tak bli en extra fristad för en mängd olika insekter och fåglar. Men det är inte den enda anledningen till att det är en bra idé! Ett grönt tak fångar upp stora mängder regnvatten. Den förbättrar också utomhusluftens kvalitet. Dessutom skyddar det byggnaden från stora temperaturförändringar och kan till och med ge en viss ljudisolering. Vilka växter man väljer beror på typen av tak (den måste vara platt eller bara lätt sluttande), hur mycket extra vikt det kan bära och hur mycket tid du är beredd att lägga på att sköta om det. Till exempel mossa, suckulenter och gräs behöver MILJÖRUTA bara ses om en gång om året.

3 Distribution Maserfrakt Distribution kör styckegods åt Stena Recycling i Dalarna Från och med Maj månad så kommer Maserfrakt Distribution att börja köra distribution av avfall (ex wellpapp, plast, batterier etc.) åt Stena Recycling i Borlänge. Utgångs-scenariot är att köra en rutt-bil en dag varje vecka till att börja med. Bilen utgår från Stena i Borlänge och kommer att köra i 4 olika vecko-slingor runt hela Dalarna samt även lokalt i Borlänge. Information från Reklamationsavdelningen För kännedom så finns det nu två handläggare på avdelningen. Christina Johansson har fått förstärkning av Ann-Katrin Löfwenhamn. Vi vill informera om vikten av att få kvittens vid leverans. Tänk på att kvittensen är en värdehandling. Saknas den kan det bli kostsamt för levererande transportör. Vid försäkringsärenden så blir det förhöjd självrisk (År 2017, kr) För att minimera kostnaderna måste vi alla hjälpas åt, det gagnar alla inblandade parter. Så tänk på: 1. Kvittensen 2. Temperaturloggen Fraktföraren har ett så kallat presumtionsansvar vid skada eller förlust. Vid skada eller påstådd skada åligger det fraktföraren att kunna visa att denne inte orsakat skadan i annat fall presumeras skadan ha inträffat under transporten. Temperaturloggen fyller därför en mycket viktig funktion för att kunna motbevisa eventuella påståenden om avvikande transporttemperatur och avsaknad av temperaturutskrift medför normalt en förhöjd självrisk om ett basbelopp (År 2017, kr) vid förmodad skada. Så vid skada eller påstådd skada, ordna därför fram temperaturlogg snarast, för att undvika förhöjd självrisk och bevis på att man inte orsakat skadan. 3. Rutinkontroll Kolla alltid att godset är helt och rent och att antalet stämmer överens med sedel, både vid lastning och lossning. Vi på reklamationsavdelningen hoppas på en skadefri och skön sommar! Anka och Christina Reklamationer Saba Blommor Det är alltid tid för blommor, det är bara säsongen och sorterna som varierar därför är det glädjande för MaserFrakt Distribution att vi har förnyat vårt avtal med Saba Blommor. Avtalet gäller transporter från Sabas terminal i Malmö till butiker runt omkring i Dalarna, Gästrikland och Hälsingland samt retur av tomgods tillbaka till terminalen i Malmö. OBS!!! Lika viktigt som att leverera blommorna till butikerna är det att chaufförerna tar de tomma blomvagnarna i retur.

4 Anläggning Region Väst Påsken är avslutad och trots 2 3 dm snö på långfredagen så drar nu sommarsäsongen igång på allvar. Vi söker med ljus och lykta efter anläggningsarbetare (spadgubbar) som kan jobba under sommarsäsongen med div mark och kabelarbeten, vi är även i behov extra lastbilar för div schakt och materielleveranser nu under säsongen. Vi har påbörjat ett arbete med att utöka ytorna i Iviken för vår ÅVC verksamhet där, avverkningen är i full gång sedan kommer vi att avtäcka, losshålla och krossa berg. Arbetet med vattenledningen till Spendrups är helt avbrutet efter att NCC hävt entreprenaden och vi vet i dagsläget ingenting om fortsättningen. Mattias Karlsson Regionchef Väst Region Norr Hej på er Maserfraktare! Tiden går fort och vi har snart kommit in i maj månad. Här i region norr så är det mycket förfrågningar som olika kunder vill ha in pris på typ vägar, fiber och grunder. Det är mest uppe i Idre men även i Sälen området så händer det mycket i sommar. Det som efterfrågas mycket är en tipp plats för överskottsmassor i våra områden, så är det någon som har någon idé gällande detta så kontakta oss på kontoret eller Åke Gilén. Det har börjat rulla igång lite mtrl leveranser samt att några maskiner är i gång. Joakim Andersson Namn: Monika Morén Regionchef Norr Befattning: Administratör Tid på MaserFrakt: 9 månader Kontor: Älvdalen Berätta kort om dig själv: Jag är 52 år, gift, en dotter som bor i Falun och en son i Örebro. Intressen är huset och fritidshuset. Vi har en Pontiac Bonneville -58 som vi gärna åker ut med. Vad tycker du är det roligaste med att arbeta på MaserFrakt? Trevliga kollegor. Dagarna går jättefort och jag lär mig något nytt varje dag. Skulle du kunna berätta om en speciell händelse under din tid här som berört dig extra mycket? Jag har känt mig väldigt välkommen till Maserfrakt från dag ett. Namn: Daniel Fornstedt Befattning: Maskin- och Transportförmedlare Tid på MaserFrakt: 3 månader Kontor: Älvdalen Berätta kort om dig själv: 26 år gammal dragkampare som är bosatt i Älvdalen, på fritiden blir det en hel del träning och övrig tid ägnar jag åt att vara i garaget eller fixa med mina fastigheter. Vad tycker du är det roligaste med att arbeta på MaserFrakt? Att ingen dag är den andra lik, det kommer hela tiden nya utmaningar och teamkänslan vi har på kontoret i Älvdalen gör att man går till jobbet med ett leende på läpparna. Skulle du kunna berätta om en speciell händelse under din tid här som berört dig extra mycket? Jag är ju fortfarande ganska ny här så finns väl inte någon speciell händelse men samarbetskänslan för att lösa alla uppdrag är klockren sen varje gång man får en nöjd kund och kan sätta sina delägare i jobb.

5 Anläggning Region Syd Hej! Jag hoppas att alla haft en bra Påsk och tagit chansen att vila upp sig lite mellan påskäggen. Säsongen är i antågande och vi når en högre sysselsättningsgrad för varje vecka som går. Ett av de senaste projekten som dragit igång är GC-väg Koppslahyttan, Halvarsgårdarna, Tolsbo och Sellnäs (väg 635 & 656) där MaserFrakt har erhållit material och schakttransport åt PEAB. Arbetet påbörjades strax före påsk och kommer avslutas under sommaren Projektet innehåll cirka ton bergmaterial och 5000 kubik schaktmassor. Schakten beräknas gå på såväl dumper som med lastbil. Detta ihop med de pågående projekten, tex RV70, Murbo, Dalabanan gör att vi fått en bra start på året. I samband med detta, måste vi också fortsätta att hålla i vår sysselsättningsgrad på övrig marknad tillsammans. Som en del redan vet, så har vi på kort tid i region syd haft 2 st uppsägningar på säljsidan i Daniel Larsson och Filip Franke. Vi önskar dessa killar lycka till med sina nya utmaningar och tackar dem för ett mycket bra utfört jobb hos oss. Rekryteringsarbetet är igång efter dem och vi hoppas att kunna tillsätta dessa tjänster så fort som möjligt. Martin Larsson Regionchef Syd Produktionsavdelningen Den inledande sträckan på arbetet GC-väg Koppslahyttan, Halvarsgårdarna, Tolsbo och Sellnäs Vi har nu fått ett nytt täkttillstånd i Idre vid Vålåberget vilket gett oss ett utökat täktområde där vi får spränga loss och krossa ton berg till. Just nu håller vi på att krossa där samtidigt som vi rensar berget från vegetation och morän så det går att borra och spränga loss nytt berg. Åke Gilén Produktionsansvarig

YKB APV. Förarnytt. Helgkurser våren En vardag full av möjligheter TILL SALU. Arbete på Väg 1 & 2

YKB APV. Förarnytt. Helgkurser våren En vardag full av möjligheter TILL SALU. Arbete på Väg 1 & 2 Förarnytt En vardag full av möjligheter YKB Helgkurser våren 2017 APV Arbete på Väg 1 & 2 Datum Delkurs Ort 1 april 2 Godstransporter Avesta 1 april 5 Säkerhet & Kundfokus Borlänge 29 april 3 Lagar & Regler

Läs mer

Förarnytt En vardag full av möjligheter

Förarnytt En vardag full av möjligheter Förarnytt En vardag full av möjligheter November 2016 no.10 Genomfart förbjuden! Sedan några veckor tillbaka sitter det uppe skyltar om att det är förbjudet för tung lastbil att använda vägen mellan Domnarvsrondellen

Läs mer

Miljöruta. Förarnytt. En vardag full av möjligheter

Miljöruta. Förarnytt. En vardag full av möjligheter Förarnytt December 2016 no.11 En vardag full av möjligheter PEABs Saltlagret i Gävle Hamn För att komma in i saltlagret i Gävle hamn behövs en speciell behörighet läggas in på ID06-kortet. Denna kommer

Läs mer

Januari 2017 no.1. Då kör vi igång med YKB-utbildningarna! Helgkurser våren 2017

Januari 2017 no.1. Då kör vi igång med YKB-utbildningarna! Helgkurser våren 2017 Förarnytt En vardag full av möjligheter Januari 2017 no.1 Då kör vi igång med YKB-utbildningarna! Nytt år och nya tag! Nedan ser ni de kurstillfällen som är inplanerade under våren. Utöver dessa kommer

Läs mer

Vi hälsar samtliga varmt välkomna till MaserFrakt!

Vi hälsar samtliga varmt välkomna till MaserFrakt! Bengt Johansson har anställt som transportledare i Region Syd, med starten den 5 nov. Bengt är 53 år och bor i Borlänge med sin sambo Maria och kommer att vara stationerad vid Borlängekontoret. Bengt har

Läs mer

Välkommen till nya Containerterminalen

Välkommen till nya Containerterminalen Välkommen till nya Containerterminalen Men kom helst inte oanmäld. Nu har vi öppnat den nya containerterminalen i Pampushamnen. Samtidigt tar vi landets modernaste terminalsystem i drift. I den här broschyren

Läs mer

Förarnytt. En vardag full av möjligheter MILJÖRUTA. Skicka in kopia på tillstånd för Transport av Avfall och Farligt avfall

Förarnytt. En vardag full av möjligheter MILJÖRUTA. Skicka in kopia på tillstånd för Transport av Avfall och Farligt avfall Förarnytt En vardag full av möjligheter Ett urplock från vår profilshop! Följande saker finns att köpa i vår profilshop på kontoret i Borlänge. Ta en tur förbi receptionen för att kitta upp dig in för

Läs mer

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter.

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Alwex-koncernen Fakta Alwex Transport AB med huvudkontor i Växjö är moderbolag

Läs mer

Välkommen till VIKTIG INFORMATION!

Välkommen till VIKTIG INFORMATION! Välkommen till VIKTIG INFORMATION! Vi hälsar er välkomna till Entreprenad Expo 2013, och hoppas att ni ska få tre givande dagar! Nedan följer information som är bra att känna till inför och på mässan.

Läs mer

Mottagningsvillkor Kristineheds miljöanläggning avfallsförbränning

Mottagningsvillkor Kristineheds miljöanläggning avfallsförbränning Mottagningsvillkor 2016 Kristineheds miljöanläggning avfallsförbränning mot_2016_v2.indd 1 2016-04-20 08:36:51 Allmänna villkor Leverans av avfall till våra mottagningsanläggningar förutsätter att betalningsansvarig

Läs mer

Säkerhetsrådgivaren informerar

Säkerhetsrådgivaren informerar sid: 1 Regelverk & olycksstatistik Nytt regelverk Till årsskiftet kom ett nytt uppdaterat regelverk, ADR-S 2015. Nedan punkter belyser vissa förändringar. Mer information kan ni läsa i konsekvensutredningen

Läs mer

HANDBOK FÖR ENTREPRENÖRER

HANDBOK FÖR ENTREPRENÖRER HANDBOK FÖR ENTREPRENÖRER INNEHÅLL Om Gavlefastigheter 4-5 Värdegrund 6-7 Vår representant 8 Nöjda kunder 9 Sekretess 10 Nycklar och passerkort 11 Låna utrymmen 12 Legitimera dig 13 Information 14-15 Avstängning

Läs mer

Miljöruta. Förarnytt YKB APV. En vardag full av möjligheter. Helgkurser våren Veckokurs våren Arbete på Väg 1 & 2

Miljöruta. Förarnytt YKB APV. En vardag full av möjligheter. Helgkurser våren Veckokurs våren Arbete på Väg 1 & 2 Förarnytt Februari 2017 no.2 En vardag full av möjligheter YKB Helgkurser våren 2017 APV Arbete på Väg 1 & 2 Datum Delkurs Ort 11 mars 2 Godstransporter Borlänge 18 mars 2 Godstransporter Gävle 18 mars

Läs mer

Mottagningsvillkor 2017

Mottagningsvillkor 2017 Mottagningsvillkor 2017 Kristineheds miljöanläggning avfallsförbränning Allmänna villkor Leverans av avfall till våra mottagningsanläggningar förutsätter att betalningsansvarig är upplagd som kund i vårt

Läs mer

Välkommen till Entreprenad Expo 25-27 september!

Välkommen till Entreprenad Expo 25-27 september! Välkommen till Entreprenad Expo 25-27 september! Nedan följer information som är bra att känna till inför och under mässdagarna. Kontaktpersoner Fredrik Nyström, producent, 073-736 05 68, fredrik.nystrom@mentoronline.se

Läs mer

Central godsmottagning (CGM)

Central godsmottagning (CGM) 1(6) Central godsmottagning (CGM) Innehåll 1. Allmänt... 1 2. Trafikalt... 5 3. Safety... 5 4. Security... 5 5. Miljö... 5 6. Uppföljning och efterlevnad... 6 7. Referenser... 6 7.1 För ytterligare information,

Läs mer

Välkommen till Containerterminalen

Välkommen till Containerterminalen Välkommen till Containerterminalen Men kom helst inte oanmäld. I containerterminalen i Pampushamnen har vi ett av landets modernaste terminalsystem. I den här broschyren visar vi hur det fungerar. Glöm

Läs mer

Välkommen till. 20 21 september 2013 Ring Knutstorp VIKTIG INFORMATION! 2013-06-12

Välkommen till. 20 21 september 2013 Ring Knutstorp VIKTIG INFORMATION! 2013-06-12 Välkommen till 20 21 september 2013 Ring Knutstorp VIKTIG INFORMATION! 2013-06-12 Vi hälsar er välkomna till Bilpark Live 2013, och hoppas att ni ska få två givande dagar! Nedan följer information som

Läs mer

VERKSAMHETSBESÖK. GENOMFÖRT AV M I EDA Partiföreningen på G MODERATERNA I EDA BESÖKER VARJE MÅNAD FÖRETAG, VERKSAMHETER OCH ÖVRIGA

VERKSAMHETSBESÖK. GENOMFÖRT AV M I EDA Partiföreningen på G MODERATERNA I EDA BESÖKER VARJE MÅNAD FÖRETAG, VERKSAMHETER OCH ÖVRIGA VERKSAMHETSBESÖK GENOMFÖRT AV M I EDA Partiföreningen på G MODERATERNA I EDA BESÖKER VARJE MÅNAD FÖRETAG, VERKSAMHETER OCH ÖVRIGA VERKSAMHETSBESÖK 2013-07-10. LUNDENS SOPSTATION Moderaterna i Eda Besök

Läs mer

TRAFIK- OCH TERMINALREGLER

TRAFIK- OCH TERMINALREGLER KONTAKT: ID-services 031-650 700 Port 4/G4s 031-731 28 66 Passerkortsansökan 031-731 22 68 SOS 112 E-mail roroid@alvsborgroro.com Älvsborg RORO AB, Box 2156, 403 13 Göteborg info@alvsborgroro.com, www.alvsborgroro.com

Läs mer

BRF Prästgården Januari 2017

BRF Prästgården Januari 2017 Januari 2017 EXTRASTÄMMA! Vi kommer att ha en extrastämma för val av valberedning den 2/2 klockan 18.30. Tanken är att ha denna extrastämma på expeditionen då endast denna punkt kommer att diskuteras.

Läs mer

Korrekt hantering och transport är den viktigt del av LOGSTORs kvalitetssystem. Var därför rädd om våra produkter.

Korrekt hantering och transport är den viktigt del av LOGSTORs kvalitetssystem. Var därför rädd om våra produkter. Inledning Chaufförs- och mottagarhandbok 1 Korrekt hantering och transport är den viktigt del av LOGSTORs kvalitetssystem. Var därför rädd om våra produkter. Denna handbok beskriver kort hur produkterna

Läs mer

Du som har bokat monterpaket gör färg- och möbelval på www.saco.se/utstallare/malmo - se Info för bokade utställare

Du som har bokat monterpaket gör färg- och möbelval på www.saco.se/utstallare/malmo - se Info för bokade utställare PRAKTISKT/TEKNISK INFORMATION INFÖR SACO STUDENTMÄSSA PÅ MALMÖMÄSSAN 21-22 NOVEMBER 2014 Ansvariga Saco, arrangör Sandra Wahlgren Tfn: 070-7337188 E-post:sandra.wahlgren@saco.se www.saco.se/sacomassor

Läs mer

dags för fräschare garage och modernare gård

dags för fräschare garage och modernare gård Rissneleden 17 95 dags för fräschare garage och modernare gård Vi jobbar med förnyelsen patricia persson projektsamordnare Håller i kontakten med hyresgästerna under arbetet med förnyelsen. caroline cerbach

Läs mer

ATT ARBETA PÅ RAGN-SELLS.

ATT ARBETA PÅ RAGN-SELLS. ATT ARBETA PÅ RAGN-SELLS. DET HÄR ÄR RAGN-SELLS VI SAMLAR IN AVFALLET Vi har över 1 600 fordon och ca 1 700 medarbetare. Sverige Norge AVFALL/SOPOR Danmark Estland Lettland VI SORTERAR AVFALLET Polen VI

Läs mer

Inledande PM Geoteknik. Finnsta 2:5 OKQ8 Kockbacka Ny serviceanläggning Upplands Bro kommun

Inledande PM Geoteknik. Finnsta 2:5 OKQ8 Kockbacka Ny serviceanläggning Upplands Bro kommun 18U1090 Inledande PM Geoteknik Finnsta 2:5 OKQ8 Kockbacka Ny serviceanläggning Upplands Bro kommun Bild från Bjerkings kartportal. Strandbodgatan 1, Uppsala. Hornsgatan 174, Stockholm. Växel 010-211 80

Läs mer

Julmarknad på Oaxen 2015-11-28

Julmarknad på Oaxen 2015-11-28 Julmarknad på Oaxen 2015-11-28 Välkommen som utställare! Innehåll Inför din bordsbokning... 3 Våra olika platser att boka placering på... 3 Gillet... 3 Kalkugnen... 3 Utomhus... 3 Tider... 3 Boka bord...

Läs mer

UTSTÄLLARINFORMATION. IT-MÄSSOR Öresund 2011 5-6 oktober MALMÖ ARENA / MALMÖ

UTSTÄLLARINFORMATION. IT-MÄSSOR Öresund 2011 5-6 oktober MALMÖ ARENA / MALMÖ UTSTÄLLARINFORMATION IT-MÄSSOR Öresund 2011 5-6 oktober MALMÖ ARENA / MALMÖ Vi hälsar Er välkomna som utställare och ser fram emot två givande dagar tillsammans. Nedan följer information som är viktig

Läs mer

USAbilForum Importera bil från USA! 2013/2014

USAbilForum Importera bil från USA! 2013/2014 20 MINUTERS-GUIDE! USAbilForum Importera bil från USA! 2013/2014 Hej och välkommen, vad roligt att du har hittat till vårt forum, men framförallt spännande att du går i tankar om att köpa hem en bil från

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten Personal Fritiden: Alice Lönnemalm Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan!

Läs mer

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Mars 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Årsstämman 2015 Sopning av våra vägar Takprojektet 2015 Fasadprojektet 2015 Rensning av våra avlopp och brunnar Vårens städdag Expeditionens

Läs mer

Julmarknad på Oaxen

Julmarknad på Oaxen Oaxen bygdegårdsförenings årliga Julmarknad på Oaxen 2017-12-02 Välkommen som utställare! www.oaxenbygdegard.se Innehåll Inför din bordsbokning... 3 Våra olika platser att boka placering på... 3 Gillet...

Läs mer

Kom ihåg: Skriv transportsedel parallellt med appen i början tills du känner att den sitter, därefter hör du av dig till oss så tar vi det därifrån.

Kom ihåg: Skriv transportsedel parallellt med appen i början tills du känner att den sitter, därefter hör du av dig till oss så tar vi det därifrån. Kom ihåg: Skriv transportsedel parallellt med appen i början tills du känner att den sitter, därefter hör du av dig till oss så tar vi det därifrån. Viktigt att du inte slutar med transportsedlar utan

Läs mer

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING HEJ! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när er webbutik ska öppna och försäljningen

Läs mer

Undantagen träder i kraft den 12 mars 2018 och gäller endast om omständigheterna kräver det och särskild

Undantagen träder i kraft den 12 mars 2018 och gäller endast om omständigheterna kräver det och särskild Regeringen beslutade på 2018-02-08 att den nya regeln om mobilförbud i fordon inte gäller när fordon används vid vägtransportledning, blåljusverksamhet och annan liknande verksamhet. Från och med den 1

Läs mer

PRISLISTA 2019 TÄKTER & TIPPAR

PRISLISTA 2019 TÄKTER & TIPPAR PRISLISTA 2019 TÄKTER & TIPPAR Uppdaterad 2019-03-14 www.maserfrakt.se info@maserfrakt.se 0243-25 70 00 Borlänge /Falun BERG Ornäs ÅVC Tallen Arvslindan Almo Leksand Amsberg Gårdvik Falukrossen mm kr/ton

Läs mer

Bygg & Anläggning. Betong Tunatorp Container- och avfallstransporter Kranbilar och lyfttjänster Entreprenad Tippbilar

Bygg & Anläggning. Betong Tunatorp Container- och avfallstransporter Kranbilar och lyfttjänster Entreprenad Tippbilar Välkommen till Alwex affärsområde Bygg & Anläggning en verksamhet fylld av produkter och tjänster! Här ryms allt från tillverkning och transport av betong, lyft- och krantjänster, maskiner och entreprenad,

Läs mer

Frösundas fototävling.

Frösundas fototävling. > VD har ordet: Ett viktigt steg mot ett kundfokuserat Frösunda > Välkommen Mjölby! > Från personlig assistent till verksamhetschef Det här fotot av Maria Wahlgren är en av tre vinnare i Frösundas fototävling.

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Tidsplan... 3 Tillvägagångssätt... 3 Säkerhet... 4 Detta förväntas av lägenhetsinnehavaren...

Läs mer

Bybladet. Mars Bybladet innehåller:

Bybladet. Mars Bybladet innehåller: Bybladet Mars 2018 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Att bo i bostadsrätt Årsstämman 2018 Vårens städdag Ny sandlåda i lekparken Renovering av bastun i gula området Kör sakta Vi hälsar alla nya

Läs mer

Säkerheten vid Stora Ensos lossnings - platser för virke

Säkerheten vid Stora Ensos lossnings - platser för virke Säkerheten vid Stora Ensos lossnings - platser för virke 1 innehåll Truckförare... 3 Vedtransportörer... 4 Flis- och barktranspörter... 6 Signalschema... 7 Bestämmelserna i denna folder gäller generellt

Läs mer

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare Januari 2015 Stamarbetet är igång för fullt, nu i Hus 10. Arbetet i samtliga fastigheter kommer att vara slutfört i vår. PEAB kontaktar varje medlem i god tid innan de behöver få tillgång till lägenheten.

Läs mer

Hej alla barn och unga! Här kommer information om FF-gruppen och UG-gruppens aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018

Hej alla barn och unga! Här kommer information om FF-gruppen och UG-gruppens aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Hej alla barn och unga! Här kommer information om FF-gruppen och UG-gruppens aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 Du kan även chatta

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR BORÅS VÄLKOMMEN TILL QUALITY HOTEL GRAND GRAND HOTEL FREDAG 23 FEBRUARI

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR BORÅS VÄLKOMMEN TILL QUALITY HOTEL GRAND GRAND HOTEL FREDAG 23 FEBRUARI KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 BORÅS VÄLKOMMEN TILL QUALITY HOTEL GRAND GRAND HOTEL FREDAG 23 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 23 februari är det dags för HR-Dagen på Quality

Läs mer

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Juni 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 9/5 Fasadprojektet Takprojektet Bollspel förbjudet på innergårdarna Nya trafikskyltar i området

Läs mer

Spikverksbladet. Nr 208 2015-06-18. Trevlig midsommar! www.spikverket.se. Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och

Spikverksbladet. Nr 208 2015-06-18. Trevlig midsommar! www.spikverket.se. Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och Spikverksbladet www.spikverket.se Nr 208 2015-06-18 Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och Trevlig midsommar! SPIKVERKET STYRELSE, REVISORER & VALBEREDNING 2014-2015 STYRELSE

Läs mer

Leveranser till NKS Projekt: Nya Karolinska Solna (NKS)

Leveranser till NKS Projekt: Nya Karolinska Solna (NKS) Leveranser till NKS Projekt: Nya Karolinska Solna (NKS) Produktion Revideringshistorik Rev. nr Datum Notering Upprättad av Granskad av Godkänd av 1 101206 Eliasson K Dokument placering: Leveranser till

Läs mer

Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april!

Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april! Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april! Insekter, i början på våren drar det ihop sig till hajk igen. Denna gång blir det en hajk i Kalla krigets tecken. Vi kommer att mötas av ett äventyr

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Kom igång med en körjournal

Kom igång med en körjournal Kom igång med en körjournal Denna vägledning hjälper dig att komma igång med din Körjournal För att förarhandboken ska logg föra resorna mot rätt förare, är det viktigt att konfigurationen görs så snabbt

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Månadsbrev april I detta nummer kan ni läsa om hur det gick på grilldagen, öppningsdagen och annat som hänt efter det. Det kommer en del uppmaningar och slutligen en inbjudan till jippo från en ny sponsor.

Läs mer

Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället.

Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället. Umeå kommun 2018-09-05 Allmänna villkor avseende låst cykelparkering, Cykelstället. Tack för att du har valt att använda vår låsta cykelparkering på Cykelstället. I och med att du skaffat dig ett abonnemang

Läs mer

Säker transport av gas

Säker transport av gas Säker transport av gas EIGA (European Industrial Gases Association) är ett gemensamt samarbetsorgan i säkerhetsfrågor för Europas gasbolag, skriften är baserat på EIGAs rekommendationer. Säker transport

Läs mer

Krökesbo 1:26, Boarp 1:60, Snuggarp 2:15 resp. Karsbo 2:5 resp. Källarp 2:1 Nässjö och Jönköpings kommun Jönköping Camilla Sarin

Krökesbo 1:26, Boarp 1:60, Snuggarp 2:15 resp. Karsbo 2:5 resp. Källarp 2:1 Nässjö och Jönköpings kommun Jönköping Camilla Sarin Skanska Asfalt och Betong AB 1(5) Samrådsunderlag Samråd enligt 13 Lag (1999:381) om åtgärder för att förebygga och begränsa följderna av allvarliga kemikalieolyckor, Seveso Tre bergtäkter inom fastigheterna

Läs mer

DALABULLEN. Kalendarium

DALABULLEN. Kalendarium DALABULLEN Nr 1 Våren 2018 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Föreläsning Söndag 21/1, se sid 3 Bad och pizza Lördag 10/2, se sid 4 Årsmöte Söndag 11/3, Se sid 5 Lunch och fikaträffar i: Ludvika, lördag

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA Du är inbjuden till... 2016 ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON CITY KONFERENSCENTER FREDAG 30 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

PÅ UPPSPÅRET NR 2 2015

PÅ UPPSPÅRET NR 2 2015 PÅ UPPSPÅRET NR 2 2015 Ordförande har ordet Hösten har även i år dragit sig kvar lite extra länge, kanske tur för tågen i Sverige. Ett mycket intensivt fackligt år går nu mot sitt slut. Många frågor har

Läs mer

Kontoret på fickan. Förbättra likviditeten. Öka lönsamheten. Skippa papperslapparna! En bättre vardag

Kontoret på fickan. Förbättra likviditeten. Öka lönsamheten. Skippa papperslapparna! En bättre vardag Kontoret på fickan Coredination hjälper dig planera och hålla ordning på din mobila verksamhet. Du och dina medarbetare har alltid uppdaterad information om varandra och arbetet ni utför. Oavsett var ni

Läs mer

Fraktsedlarna är de viktigaste värdehandlingar som vi har!

Fraktsedlarna är de viktigaste värdehandlingar som vi har! Fraktsedlarna är de viktigaste värdehandlingar som vi har! Värdehandling Fraktsedeln är en värdehandling, och skall behandlas som en sådan. Det är mycket viktigt att fraktsedeln listas. Ersättning till

Läs mer

SVERIGES ÅKERIFÖRETAG NÄTVERK BYGG- OCH ANLÄGGNINGSTRANSPORTER

SVERIGES ÅKERIFÖRETAG NÄTVERK BYGG- OCH ANLÄGGNINGSTRANSPORTER 1 SVERIGES ÅKERIFÖRETAG NÄTVERK BYGG- OCH ANLÄGGNINGSTRANSPORTER 2 Marcus Wendel SÅ Sveriges Åkeriföretag ABC Stockholm/Uppsala län Transportrådgivning, Transportekonomi, Utbildning, YKB-lärare Remisshantering,

Läs mer

NTE UTRIKES INFORMATIONSBREV Vecka 37, 2018

NTE UTRIKES INFORMATIONSBREV Vecka 37, 2018 NTE UTRIKES INFORMATIONSBREV Vecka 37, 2018 KVC Utrikes Flera av er har kommenterat att vi ligger rätt högt i nivå av avbrutna uppdrag de senaste 3 månaderna. En analys och genomgång av orsakerna håller

Läs mer

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som;

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; Så här går det till att tävla i NKK (uppdaterad 11/1 2017) Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; -Hur gör man för att anmäla sig? -Hur läser man PM:et? -Kan jag tävla fast

Läs mer

U-bike användningsvillkor, gäller från

U-bike användningsvillkor, gäller från U-bike användningsvillkor, gäller från 2017-09-01 Innehåll 1 Inledning... 2 2 Rättigheter vi ger dig... 2 3 Ändringar av Avtalet... 2 4 Användning av U-bike... 3 4.1 Våra Tjänster & Prenumerationer...

Läs mer

Hej UG Gruppen! Här kommer information om aktiviteter för Vår och sommar 2019

Hej UG Gruppen! Här kommer information om aktiviteter för Vår och sommar 2019 Hej UG Gruppen! Här kommer information om aktiviteter för Vår och sommar 2019 Du kan alltid ringa gratis till Bufff`s stödtelefon 020-200 330 Eller chatta med oss via vår hemsida www.bufff.nu Vill du prata

Läs mer

Här hittar du stöd för hur du som entreprenör och samarbetspart hanterar olika saker och situationer, enligt det sätt vi arbetar utifrån.

Här hittar du stöd för hur du som entreprenör och samarbetspart hanterar olika saker och situationer, enligt det sätt vi arbetar utifrån. ENTREPRENÖRSHANDBOK Vi har tagit fram denna handbok för att beskriva hur vårt samarbete ska fungera och hur vi garanterar att våra hyresgäster behandlas på ett professionellt och kundfokuserat sätt. Här

Läs mer

Du som har bokat monterpaket gör färg- och möbelval på www.saco.se/utstallare/malmo - se Info för bokade utställare

Du som har bokat monterpaket gör färg- och möbelval på www.saco.se/utstallare/malmo - se Info för bokade utställare PRAKTISKT/TEKNISK INFORMATION INFÖR SACO STUDENTMÄSSA PÅ MALMÖMÄSSAN 21-22 NOVEMBER 2014 Ansvariga Saco, arrangör Sandra Wahlgren Tfn: 070-7337188 E-post:sandra.wahlgren@saco.se www.saco.se/sacomassor

Läs mer

CV Dennis Börjesson Norra Klöverstigen 1 449 32 NÖDINGE Pnr:790603 Tel: 0738-185 784 E-post dennis.borjesson@gmail.com

CV Dennis Börjesson Norra Klöverstigen 1 449 32 NÖDINGE Pnr:790603 Tel: 0738-185 784 E-post dennis.borjesson@gmail.com CV Dennis Börjesson Norra Klöverstigen 1 449 32 NÖDINGE Pnr:790603 Tel: 0738-185 784 E-post dennis.borjesson@gmail.com Hej! Jag heter Dennis Börjesson och är 36 år gammal. Jag arbetade senast på en kombiterminal

Läs mer

Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2016/2. Snart är våren här.

Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2016/2. Snart är våren här. Flygbladet Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2016/2 Snart är våren här. Valberedningen informerar Hej alla boende! Vi hade satt sista dag för nominering till styrelsen

Läs mer

TLP 10 SAMMANFATTNING

TLP 10 SAMMANFATTNING TLP 10 SAMMANFATTNING 1. Att arbeta med truck Trucken är den maskin som orsakar flest anmälda arbetsolyckor. Varje dag händer flera olyckor där truckar är inblandade. Kunniga truckförare ökar säkerheten,

Läs mer

LOGISTIK BORGEBY FÄLTDAGAR

LOGISTIK BORGEBY FÄLTDAGAR LOGISTIK BORGEBY FÄLTDAGAR Sweco TransportSystem AB Olof Fredholm Hannes Englesson 2 (13) S w e co Hjälmaregatan 3 Box 242 SE-212 42 Malmö, Sverige Telefon +46 (0)10 4846600 Fax www.sweco.se Sweco TransportSystem

Läs mer

Vår Verklighet. Vi har en vision. Grönsakshallen Sorunda. ska med glädje och passion skapa växtrikedom för våra kunder och oss själva.

Vår Verklighet. Vi har en vision. Grönsakshallen Sorunda. ska med glädje och passion skapa växtrikedom för våra kunder och oss själva. Vår Verklighet Vår Verklighet Gunnar Netz, vd Grönsakshallen Sorunda Vi har en vision Grönsakshallen Sorunda ska med glädje och passion skapa växtrikedom för våra kunder och oss själva. Det var en gång..

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2017-10-11 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

teamarver Kolla din air condition i god tid Sid 6 Varmt på jobbet? ERBJUDANDE! Solglasögon på köpet! Se sid 6 www.arverbil.scania.se teamarver extra 1

teamarver Kolla din air condition i god tid Sid 6 Varmt på jobbet? ERBJUDANDE! Solglasögon på köpet! Se sid 6 www.arverbil.scania.se teamarver extra 1 teamarver Sommar 2009 Varmt på jobbet? Kolla din air condition i god tid Sid 6 ERBJUDANDE! Solglasögon på köpet! Se sid 6 www.arverbil.scania.se teamarver extra 1 Vår 2009 Sommartider Under vecka 25 34

Läs mer

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 Vill du ringa någon

Läs mer

Film 6: Avfallssortering vad händer med avfallet?

Film 6: Avfallssortering vad händer med avfallet? Film 6: Avfallssortering vad händer med avfallet? STUDIO DAG Hej, här står jag med en massa saker som jag har tänkt återvinna. Var lämnar jag det och vad händer med det sen? Är det sant att elektronikskrot

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Aspås och Rödön 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Säsongen är igång. Eventuellt i augusti: Skara Sommarland Cup eller Oddebollen (5-7/8)? 2012 Barcelona?

Säsongen är igång. Eventuellt i augusti: Skara Sommarland Cup eller Oddebollen (5-7/8)? 2012 Barcelona? Välkomna! Säsongen är igång. Matcher & Cuper Snickarcupen Valingecup (Placering 2a respektive 4a) Ulricehamns ungdomscup 20/3 Seriespel, F 13-14 Div.1 DM Gothia Cup Eventuellt i augusti: Skara Sommarland

Läs mer

Nr 3 Information om Fiberstadens erbjudande om bredband inom GA2 i Långvind mm

Nr 3 Information om Fiberstadens erbjudande om bredband inom GA2 i Långvind mm Nr 3 Information om Fiberstadens erbjudande om bredband inom GA2 i Långvind mm Unikt erbjudande från Fiberstaden att ansluta sig till bredband före den 31 januari 2015! I anslutning till det avtal som

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Ryttarförening Februari 2013 Hej alla BäRFare! Nu har vårterminen dragit igång för fullt med den vanliga verksamheten men även med en hel del nya inslag! Ett säkert sätt att hålla sig uppdaterad

Läs mer

Utöver dessa föreskrifter kan lokala bestämmelser förekomma för varje enskild industri!

Utöver dessa föreskrifter kan lokala bestämmelser förekomma för varje enskild industri! 5.2 Vid lossningsplatsen Utöver dessa föreskrifter kan lokala bestämmelser förekomma för varje enskild industri! Allmänna regler Trafikregler Hastigheten är begränsad till max 30 km/h inom fabriksområdet.

Läs mer

Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö. Infoblad november

Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö. Infoblad november Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö Infoblad november BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN 2 (4) Hösten är över oss och snart kommer kylan krypandes Alla helgona är runt knuten och snart stundar julen. Tänk på att det är

Läs mer

PRISLISTA 2018 TÄKTER & TIPPAR

PRISLISTA 2018 TÄKTER & TIPPAR PRISLISTA 2018 TÄKTER & TIPPAR Uppdaterad 2018-04-10 www.maserfrakt.se info@maserfrakt.se 0243-25 70 00 Borlänge /Falun BERG Ornäs ÅVC Tallen Arvslindan Almo Leksand Amsberg Gårdvik Falukrossen mm kr/ton

Läs mer

Tips och råd för dig som väljer att packa själv

Tips och råd för dig som väljer att packa själv SIDA 1/2 Tips och råd för dig som väljer att packa själv 1 2 3 FAST INREDNING Ta ned skåp och hyllor som är fastmonterade på väggen. Ta hand om eventuella nycklar, de är ditt ansvar. 4 5 SKRYMMANDE MÖBLER

Läs mer

Entreprenörshandboken

Entreprenörshandboken Entreprenörshandboken I denna handbok beskriver vi på ett enkelt sätt hur vi vill att vårt samarbete med dig och ditt företag ska fungera. Det är inga konstigheter utan handlar bara om ett bra bemötande

Läs mer

Fjordguiden. Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden. version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se

Fjordguiden. Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden. version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se Fjordguiden Din guide till åtta downwindturer på Kungsbackafjorden version 2.0 juni 2014 Emma Levemyr www.emmalevemyr.se Beskrivning av iläggs- och upptagsplatserna Daggudden Detta är bryggan längst in

Läs mer

24-27 september 2009 MÄSSTIDER

24-27 september 2009 MÄSSTIDER 24-27 september 2009 MÄSSTIDER In- & Utflyttning Öppettider Godstransporter Beställningar bör vara oss tillhanda senast: Fredag 21 augusti Vi reserverar oss för slutförsäljning. Beställningar Beställningar

Läs mer

DHL HOME DELIVERY PÅLITLIGA HEMLEVERANSER PÅ DINA VILLKOR. DHL HOME DELIVERY

DHL HOME DELIVERY PÅLITLIGA HEMLEVERANSER PÅ DINA VILLKOR. DHL HOME DELIVERY 1 PÅLITLIGA HEMLEVERANSER PÅ DINA VILLKOR. 2 ALLTID I TID Viktigast av allt när det kommer till hemleveranser: Leverera i tid. Det är vår högsta prioritet och det vi är allra bäst på. Det är också det

Läs mer

Vårt ord håller hela vägen

Vårt ord håller hela vägen Vårt ord håller hela vägen Vår KundWEBB förenklar din vardag Ett förtroende byggt av pålitlighet, kompetens och kapacitet Med hjälp av AkkaFRAKTs KundWEBB kan du minska tiden du lägger på administration

Läs mer

Hej FF Gruppen! Här kommer information om aktiviteter Vår och Sommar 2019

Hej FF Gruppen! Här kommer information om aktiviteter Vår och Sommar 2019 Hej FF Gruppen! Här kommer information om aktiviteter Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 eller chatta med oss via vår hemsida www.bufff.nu Vill du prata med någon i Bufff Stockholm

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

LARMNUMMER 0650-288 88. Säkerhets och besöksrutiner VID IGGESUNDS BRUK

LARMNUMMER 0650-288 88. Säkerhets och besöksrutiner VID IGGESUNDS BRUK LARMNUMMER 0650-288 88 Säkerhets och besöksrutiner VID IGGESUNDS BRUK Viktig information för alla besökare! I den här broschyren har vi samlat den viktigaste skyddsinformationen för Iggesunds Bruk. Syftet

Läs mer

Utmärkt förening i Botkyrka. Steg 3 trygghet. Utbildning och certifiering

Utmärkt förening i Botkyrka. Steg 3 trygghet. Utbildning och certifiering Steg 3 trygghet Utbildning och certifiering 1 Steg 3 trygghet Att leda och ansvara för andras barn och ungdomar kan ibland innebära att man ställs inför oväntade situationer som är svårhanterliga. I detta

Läs mer

Manual Anläggningsentreprenörer

Manual Anläggningsentreprenörer 1 Manual Anläggningsentreprenörer Anläggning allmänna krav på utformning och lagerhållning Rutinbeskrivning utlastning och transport av förpackningsmaterial från anläggningar till slutmottagare 2 Anläggning

Läs mer

teamarver Låt oss göra kontrollen av din digitala färdskrivare Sid 6 TÄVLING! Spara tusenlappar...

teamarver Låt oss göra kontrollen av din digitala färdskrivare Sid 6 TÄVLING! Spara tusenlappar... teamarver Höst 2009 Spara tusenlappar... Låt oss göra kontrollen av din digitala färdskrivare Sid 6 TÄVLING! Var med och vinn en exklusiv skinnjacka från Arver Lastbilar! Läs mer på sid 4 Höst 2009 Ansvarig

Läs mer

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014 Nytt från Steg för Steg VÅR 2014 Ordförandens ruta Hej alla, hur har ni det? Bra hoppas jag, själv har jag det bra, fullt upp som alltid! Ett nytt år har igen börjat, det betyder att mitt sista år som

Läs mer

Jag skrev till er senast i juni. Vi har sprungit igenom vår korta sommar och har genomlevt snart hela hösten. Jag hoppas ni haft en trevlig sommar!

Jag skrev till er senast i juni. Vi har sprungit igenom vår korta sommar och har genomlevt snart hela hösten. Jag hoppas ni haft en trevlig sommar! 13 november 2015 Sida 1 av 2 Finnboda Pirar Finnboda Udde Hej! Jag skrev till er senast i juni. Vi har sprungit igenom vår korta sommar och har genomlevt snart hela hösten. Jag hoppas ni haft en trevlig

Läs mer

Dansbandskampen del 3 Lördag 8 november 2008.

Dansbandskampen del 3 Lördag 8 november 2008. 1 (5) Dansbandskampen del 3 Lördag 8 november 2008. Följetongen fortsätter: Nu laddar vi om batterierna för del 3. STÄLL UPP OCH FÖLJ MED PÅ BUSSRESAN TILL STRÄNGNÄS OCH HEJA FRAM LARZ KRISTERZ! Vilket

Läs mer

Nyhetsbrev, Bygginformation, April 2011

Nyhetsbrev, Bygginformation, April 2011 Nyhetsbrev, Bygginformation, April 2011 Läget på Oljeberget På Oljeberget, där vi bygger nytt parkerings- och teknikhus, har arbetena fortsatt framåt. Sprängningsarbetena är i stort sett avslutade, sammanlagt

Läs mer