Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1 Viktigt! Läs avsnittet om tjänsteregistrering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator. MEGA DETEKTION Snabbinstallation Windows Vista, XP och 2000

2 Nyttjandet av denna produkt kräver att medföljande Panda-licensavtal för slutanvändare godkänns. Panda Security. TruPrevent: Registrerade hos patentverket (Patent and Trademark Office), USA. Windows Vista- och Windows-logotyperna är varumärken eller registrerade varumärken tillhörande Microsoft Corporation i USA och/eller andra länder. Alla andra produktnamn kan vara registrerade varumärken tillhörande deras respektive innehavare. D.L. BI Panda Software International, S.L., Buenos Aires 12, Bilbao, Spanien. Antiskräppost-tekniken som denna produkt innehåller tillhör MailShell. Tekniken för innehållsfiltrering i denna produkt tillhör MailShell. Panda Med ensamrätt.

3 > Avinstallera andra program Avinstallera andra program Viktigt! Om det redan finns ett antivirusprogram installerat på datorn kontrollerar du att det har avinstallerats innan du installerar Panda Internet Security Du gör detta genom att följa instruktionerna nedan: 1. Klicka på knappen Start i Windows och välj Kontrollpanelen. 2. Klicka på Lägg till eller ta bort program (Program och funktioner om du använder Windows Vista). 3. Välj det program som du vill ta bort och klicka på Ta bort (Avinstallera om du använder Windows Vista). 4. Följ stegen i avinstallationsguiden.

4 Avinstallera andra program Snabbinstallation

5 > Installation Följ stegen nedan för att säkerställa en korrekt installation. När du har följt stegen i den här guiden är din dator helt skyddad mot virus och andra hot. 1. Starta installationen: Sätt i CD:n i datorns CD- eller DVD-enhet. Om du har hämtat Panda Internet Security 2008 från Internet kör du tillhörande fil går till steg 4. Installation 2. Panda Internet Security 2008 startar installationsguiden. Om funktionen för automatisk uppspelning är aktiverad på datorn går du till steg 3. Om du installerar från en CD och automatisk uppspelning inte är aktiverat på datorn, startar inte installationen när du sätter i CD:n. I det här fallet följer du stegen nedan: 2a. Dubbelklicka på Den här datorn på datorn. 2b. Högerklicka på den CD- eller DVD-enhet som du satte skivan i. 2c. Välj Utforska och klicka en gång på den (med vänster musknapp). 2d. Dubbelklicka på autorun-filen så startar installationsguiden. 3. Klicka på den animerade ikonen för att starta installationen. 4. Välj det språk som du vill installera programmet på och klicka på OK. 5. En välkomstskärm visas med de Panda Internet Security 2008-komponenter som kommer att installeras på datorn. Klicka på Nästa.

6 Snabbinstallation Installation 6. Nu visas skärmen med licensavtalet. Klicka på Ja för att acceptera licensvillkoren. Om du klickar på Nej fortsätter inte installationen. Installation 7. När du har accepterat licensavtalet visas följande skärm: Välj alternativet Standardinstallation om du vill installera de vanligaste komponenterna av Panda Internet Security 2008 och klicka på Nästa för att fortsätta. OBS! I den här guiden beskrivs en typisk installation av Panda Internet Security Om du har mer erfarenhet och vill välja vilka inställningar du vill installera kan du göra det genom att välja alternativet Anpassad installation under installationen. Som standard installeras endast de mest nödvändiga skyddsmodulerna, beroende på datorns minne. Samtliga skyddsmoduler installeras endast om din dator har minst 256 MB RAM-minne. 8. Panda Internet Security 2008 analyserar nu minnet för att säkerställa att programmet installeras i en virusfri miljö. När analysen är klar visas en rapport med eventuell fientlig programvara som har upptäckts och den åtgärd som har vidtagits för varje skadlig kod. Klicka på OK. Panda Internet Security 2008 börjar att kopiera de filer som behövs för att installera brandväggen och skyddet mot skadlig programvara.

7 Snabbinstallation Installation 9. När filerna har kopierats så kommer ett samarbetsavtal visas. Om du vill kan du tillåta att anonym information skickas om hot som Panda Internet Security 2008 upptäckte på din dator. Detta hjälper oss att hålla vår information uppdaterad om hur virus påverkar datorer runt om i världen. Installation Fortsätt genom att klicka på Nästa. 10. Ett fönster öppnas som ber dit att aktivera produkttjänsterna på webbsidan. Vi rekommenderar att du aktiverar produkttjänsterna nu så att du kan dra nytta av de automatiska uppdateringarna och övriga tjänster med en gång. För att göra detta väljer du Aktivera tjänsterna på webbsidan (den kommer att vara förvald) och klicka på Nästa. Efter att du fyllt i Webbformuläret får du den information du behöver för att konfigurera de automatiska uppdateringarna och få tillgång till övriga tjänster. 11. Ett fönster öppnas med information om att installationen är klar. Vi rekommenderar att du startar om datorn nu för att aktivera brandväggsskyddet. Kontrollera att alternativet Ja, jag vill starta om datorn nu är aktiverat, ta ut CD:n från CD-läsaren och klicka på Slutför.

8 Guía Snabbinstallation de Instalación Installation

9 Du måste aktivera produkttjänsterna för att: > Aktivering av tjänster 1. Kunna dra nytta av dagliga automatiska uppdateringar, så länge dina produkttjänster gäller. 2. Använda teknisk support och SOS-virus, den service som ger snabb respons på attacker från okända virus. 3. Få tillgång till din personliga hämtningssida, där du kan ladda ner de senaste tillgängliga produktversionerna och dokumentationen. Du behöver bara aktivera produkttjänsterna om Om du har köpt produkten i en butik. 2. Om du har köpt en ny dator och Panda Internet Security 2008 ingick i programvaran som medföljde datorn. Om det är fallet följer du instruktionerna nedan för att registrera dig. Om det inte är fallet och du har fått ett e-postmeddelande med kunduppgifter kan du nu konfigurera programmet så att det uppdateras automatiskt genom att följa instruktionerna i avsnittet Konfigurera uppdateringar i den här guiden. Aktivering av tjänster OBS! Även om din produkt har mer än en licens behöver du bara aktivera tjänsten en gång. Du kan använda samma användarnamn och lösenord när du konfigurerar uppdateringarna på de olika datorerna. Följ stegen nedan för att aktivera tjänsterna: A Dubbelklicka på programikonen i Aktivitetsfältet i Windows (bredvid klockan). B I huvudfönstret i Panda Internet Security 2008 klickar du på frågetecknet (i det övre högra hörnet av skärmen) och sedan på alternativet Aktivera (Webb). C Nu kommer webbläsaren att öppnas. Gör så här: 1. Välj det land där du befinner dig och motsvarande språk.

10 Snabbinstallation Aktivering av tjänster 2. Om du har aktiverat tjänsterna för en av produkterna förut anger du ifall du vill förlänga avtalet och klickar på Nästa. Ange kundnumret som du fick tidigare och din e-postadress. Klicka sedan på Nästa. OBS! Om du inte minns ditt kundnummer ska du klicka på knappen som visas längst ner i fönstret så skickar vi dina användaruppgifter till dig i ett e- postmeddelande. Om du inte har aktiverat tjänsterna för en av produkterna förut måste du ange om du har köpt produkten för ett företag. Välj Ja eller Nej och klicka på Nästa. Aktivering av tjänster 3. Fyll i registreringsformuläret med dina uppgifter. De fält som är märkta med en asterisk måste fyllas i för att du ska kunna fortsätta. Två fält är särskilt viktiga: E-postadress: Dina kunduppgifter (som krävs för att konfigurera uppdateringar) skickas till den här adressen. Det måste vara en giltig e-postadress om du ska kunna ta emot viktig information. Aktiveringskod: Du hittar den här koden fäst på produktpaketet eller på CD:ns ficka. 4. En skärm visas med viktig information. Skriv ut den här informationen och förvara den på en säker plats. OBS! Skriv ner den här informationen innan du stänger det sista fönstret i aktiveringsprocessen. För säkerhets skull skickar vi informationen via e- post till den adress du har angivit i formuläret. Om du för tillfället inte kan aktivera tjänsterna (till exempel för att du inte är ansluten till Internet) är det ingen fara: du kan göra det när du vill. Det är dock starkt rekommenderat att du aktiverar produkttjänsterna så snart som möjligt. Vi kan inte garantera optimalt skydd om produkttjänsterna inte har aktiverats. Efter några dagar kommer dessutom produkten sluta att uppdateras. När du aktiverat tjänsterna för Panda Internet Security 2008 på webbsidan måste du konfigurera de automatiska uppdateringarna.

11 > Konfigurera uppdateringar Panda Internet Security 2008 uppdateras automatiskt första gången en öppen Internet-anslutning upptäcks. Du måste dock konfigurera de automatiska uppdateringar för att de ska fortsätta att uppdateras i framtiden. Följ instruktionerna nedan: 1. Dubbelklicka på programikonen i Aktivitetsfältet (bredvid klockan) i Windows. 2. Kontrollera att automatiska uppdateringar är aktiverat med hjälp av följande steg. a) Klicka på Konfigurera under Uppdateringar och prenumerationer. b) Kontrollera att kryssrutan Aktivera automatiska uppdateringar är markerad. 3. Ange det användarnamn och lösenord som du fick när du aktiverade produkttjänsterna i avsnittet Användar-ID. OBS! Om du inte har aktiverat produkttjänsterna ännu bör du göra det nu genom att följa instruktionerna i avsnittet Tjänsteaktivering i den här guiden. Konfigurera ppdateringar Om du inte har antecknat dina kunduppgifter behöver du inte oroa dig; vi har skickat dem till dig via e-post. Skriv ut e-postbrevet och förvara uppgifterna på en säker plats. Du kan behöva använda dem i framtiden. Efter att du angivit ditt användarnamn och lösenord bör du kontrollera att de är korrekta genom att klicka på Kontrollera data. Du måste ha en öppen Internet-anslutning för att göra det. OBS! Ibland kan det, om du nyligen aktiverat tjänsterna, hända att programmet visar att uppgifterna inte är riktiga även om de är det. Om detta inträffar väntar du ett par minuter och försöker sedan igen.

12 Snabbinstallation Konfigurera uppdateringar Avsluta processen genom att klicka på OK. Från och med nu kommer Panda Internet Security 2008 att uppdateras automatiskt när det behövs och när en öppen Internet-anslutning upptäcks. Konfigurera uppdateringar

13 > Självdiagnostik och analys Nu är det dags att utföra en självdiagnos (en analys av programstatus), som talar om status på datorns skydd. Så här gör du: 1. Högerklicka på pandaikonen i Aktivitetsfältet (bredvid klockan). 2. På den meny som visas klickar du på (med vänster musknapp) Starta självdiagnostik. Ett varningsmeddelande visas med information om skyddsstatus för datorn och ser ungefär ut så här: OBS! Ett meddelande om hög skyddsnivå visar att datorn är tillräckligt skyddad. Om självdiagnostistiken visar ett varningsmeddelande om att skyddsnivån är medel är låg kan det hända att programmet ännu inte har uppdaterats. Trots att Panda Internet Security 2008 uppdateras automatiskt när din datorn är ansluten till Internet, kan du enkel göra en uppdatering när du vill, med hjälp av följande steg: 1. Högerklicka på Panda-ikonen i Aktivitetsfältet (bredvid klockan) i Windows. 2. Klicka på Uppdatera i den meny som visas för att starta processen. OBS! Kom ihåg att din dator måste vara ansluten till Internet för att kunna uppdatera programmet. Självdiagnostik och analys När uppdateringen är klar kan du utföra en självdiagnos för att kontrollera att skyddsnivån är korrekt.

14 Snabbinstallation Självdiagnostik och analys Nu är det dags att utföra en självdiagnos (en analys av programstatus), som talar om status på datorns skydd. Så här gör du: 1. Dubbelklicka på pandaikonen i Aktivitetsfältet (bredvid Windowsklockan). Huvudfönstret i Panda Internet Security 2008 öppnas. 2. Välj Analys. 3. Klicka på Analysera hela datorn. Analyseringen startar. När du har utfört den här analysen är datorn skyddad och fri från all skadlig programvara såväl som intrång och andra hot. Självdiagnostik och analys

15 > Översikt Panda Internet Security 2008 är ett komplett säkerhetsprogram som erbjuder inbyggt skydd för din dator med en uppsättning kompletterande funktioner. Om du dubbelklickar på pandaikonen i Aktivitetsfältet (bredvid Windows-klockan) öppnas huvudfönstret i programmet. Här visas status för varje enskild skyddsfunktion. Nedan hittar du en kort beskrivning av var och en av dessa funktioner. Mer information om dem finns i hjälpen (se avsnittet Hjälp i den här guiden). Uppdateringar De automatiska uppdateringarna i Panda Internet Security 2008 utförs dagligen. Dessa uppdateringar innebär att en fil som tillhör programmet förnyas: signaturfilen för virus och skadlig programvara. Den här filen gör att programmet kan känna igen alla kända hot och skydda datorn mot dem. Du kan utföra manuella uppdateringar av programmet och aktivera eller inaktivera de automatiska uppdateringarna. Skydd mot kända hot Panda Internet Security 2008 upptäcker och eliminerar automatiskt alla typer av kända skadliga programvaror som kan nå eller lämna din dator på olika sätt (e-post, Internet-nedladdningar, fildelning mm). Skydd mot okända hot Tack vare den innovativa TruPrevent-tekniken upptäcker och blockerar Panda Internet Security 2008 misstänkta hot vars funktioner ännu inte är helt fastställda. Brandväggsskydd Den personliga brandväggen blockerar obehörig åtkomst till din dator medan du är ansluten till Internet. När ett program på din dator försöker få åtkomst till Internet (eller vice versa) utan behörighet, varnar Panda Internet Security 2008 dig om detta och ger dig möjlighet att tillåta eller neka åtkomst. Översikt

16 Snabbinstallation Översikt Kontroll av skyddsnivå för Internet Programmet utvärderar säkerhetsnivån på datorn för att säkerställa att du anslöt till Internet med optimal säkerhet. Skydd mot online-bedrägeri Med Panda Internet Security 2008 är du skyddad mot de flesta Internetbedrägerier: omdirigering av telefonanslutningar till betalnummer, obehörig överföring av konfidentiell information och åtkomst till webbsidor som kontrolleras av bedragare. Optimering av datorprestandan (TuneUp) Den här funktionen förbättrar datorns prestanda och gör det enkelt för dig att rensa bort överflödiga objekt och defragmentera disken. Skydd mot skräppost Detta skyddar dig mot skräppost som normalt innehåller annonsering. Webbfiltrering Webbfiltret gör att den datoransvarige kan förhindra andra datoranvändare från att visa olämpligt innehåll (våld, pornografi mm) på Internet. Säkerhetskopiering Säkerhetskopior hjälper dig att skydda dina filer (dokument, foton, videofilmer, musik mm) mot eventuell förlust. Du kan enkelt göra säkerhetskopior på en extern hårddisk, en DVD eller till och med online. Hjälp I det övre högra hörnet av huvudprogrammets fönster finns ett frågetecken. Om du klickar på detta och sedan på alternativet Hjälp om Panda IS 2008 visas en omfattande och detaljerad hjälp om alla aspekter av programmet. Panda Security-tjänster När du klickar på knappen Tjänster i huvudprogrammets fönster visas Tjänster som tillhandahålls registrerade användare. Min hämtningssida Här kan du hämta den senaste versionen av Panda Internet Security 2008 så länge dina tjänster är aktiva ( Översikt Uppdaterad dokumentation online På hämtningssidan på Panda Securitys webbplats ( kan du hämta all dokumentation som medföljer produkten.

17 Snabbinstallation Översikt Teknisk support på Internet Om du söker svar på de vanligaste frågorna finns en särskild sida för teknisk support på Panda Securitys webbsida ( Teknisk support via e-post Om du inte hittar svaret på din fråga på webbplatsen finns våra tekniker till hands för att hjälpa dig. Skicka ett meddelande till så svarar vi så snart som möjligt. OBS! Om du behöver kontakta teknisk support utanför Sverige hittar du adressen i Panda Security Worldwide-listan eller på Förslagslåda Din åsikt är väldigt viktig för oss! Skicka dina idéer, kommentarer eller förslag på hur Panda Internet Security 2008 och de tjänster som ingår kan förbättras eller om andra ärenden. Panda Security-meddelanden Om du klickar på det här alternativet visas en skärm där du kan prenumerera på IT-säkerhetsmeddelanden. Dessutom kan du få åtkomst till Panda Securitymeddelandearkivet där du hittar alla nyheter som har publicerats tidigare. Skicka misstänkta filer till PandaLabs Om misstänkta filer upptäcks under analysen kan de ha påverkats av ett nytt virus eller hot. I det fallet skickar du filerna till oss så att vi snabbt kan ge dig en lösning, kostnadsfritt, eller bekräftelse på att filerna är i gott skick. Lista med virus och hot som kan upptäckas Med detta alternativ kan du få detaljerad information om virus och andra Internet-hot. Säkerhetsinfo Om du klickar på den här länken får du mer realtidsinformation och resurser för att hjälpa dig hålla virus och hot på avstånd: Global Malware Observatory, Global ThreatWatch, reparationsverktyg mm. Översikt

18 Snabbinstallation Översikt Tjänsteuppdatering När dina tjänster har gått ut kan du snabbt och enkelt förnya dem från vår webbsida Du kan också förnya tjänsterna genom att köpa produkten från din lokala handlare. Ange i så fall att det är en förnyelse och att du vill förlänga produkttjänsterna i steg 2 av registreringsprocessen. Globala webbplatser Få åtkomst till lokala Panda Security-webbplatser där du hittar information som är anpassad för varje land på: Översikt

19 MEGADETEKTION: PANDAS SÄKERHETSMODELL Den säkerhetsmodell som Panda Security erbjuder är baserad på fyra grundstenar som garanterar detektering av mer än en miljon virus och andra hot. Panda Security erbjuder en säkerhetsnivå som är betydligt högre än andra säkerhetslösningar PERMANENT SKYDD Dagliga uppdateringar automatiskt och kontinuerlig produktutveckling ger ett permanent skydd mot Internethot PROAKTIVT SKYDD TruPrevent-teknologierna detekterar och blockerar okända hot. Den gör en intelligent analys av programmets beteende och kan göra en bedömning om programmet är skadligt eller inte DJUPARE ONLINE-SKANNING De exklusiva Panda TotalScan Pro-teknologierna gör periodisk djupskanning för att detektera och ta bort de mest sofistikerade hoten som slinker igenom traditionellt skydd TEKNISK SUPPORT DYGNET RUNT Teknisk support 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året, via e-post eller Panda P08GR-S-02

Viktigt! Läs avsnittet om tjänsteaktivering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator. MEGA DETEKTION Snabbinstallation Windows Vista, XP och 2000

Läs mer

NYA Panda Platinum Internet Security 2007 Snabbguide Viktigt! Läs avsnittet om onlineregistrering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator. Avinstallera

Läs mer

Viktigt! Läs avsnittet om tjänsteaktivering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator. MEGA DETEKTION Snabbinstallation Windows Vista, XP och 2000

Läs mer

Snabb Startguide Internet Security 2009 Viktigt! Läs produktaktiveringsdelen i den här guiden noggrant. Informationen i den delen är nödvändig för att hålla din dator skyddad. För att kunna använda produkten

Läs mer

Global Protection 2011

Global Protection 2011 Global Protection 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide Panda Antivirus Pro 2013 Snabbstartguide Viktigt! På cd-fodralet hittar du Aktiveringskoden som du aktiverar produkten med. Förvara den på ett säkert ställe. Om du köpte produkten på Internet, så har du

Läs mer

Internet Security 2013. Snabbstartguide

Internet Security 2013. Snabbstartguide Panda Internet Security 2013 Snabbstartguide Viktigt! På cd-fodralet hittar du Aktiveringskoden som du aktiverar produkten med. Förvara den på ett säkert ställe. Om du köpte produkten på Internet, så har

Läs mer

Antivirus: Identifierar och inaktiverar proaktivt mer känd och till och med okänd skadlig kod än många andra säkerhetsprodukter.

Antivirus: Identifierar och inaktiverar proaktivt mer känd och till och med okänd skadlig kod än många andra säkerhetsprodukter. Snabbstartsguide ESET Cybersecurity ger ett avancerat skydd för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense genomsökningsmotor som först introducerades i det prisbelönta NOD32 antivirussystemet,

Läs mer

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument FÖR MAC Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense-genomsökningsmotor

Läs mer

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense genomsökningsmotor

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd för

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Norton 360 Online Användarhandbok

Norton 360 Online Användarhandbok Användarhandbok Norton 360 Online Användarhandbok Dokumentation version 1,0 2007 Symantec Corporation. Med ensamrätt. Den licensierade programvaran och dokumentationen betraktas som kommersiell programvara

Läs mer

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Installation av Microsoft Office... 2 Information INFÖR INSTALLATION... 2 Installation av Microsoft Office... 3 Komma igång...

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Innehållsförteckning 3 Innehåll Kapitel 1: Installation...5 Installation...6 Aktivering...7 Kapitel 2: Skyddar konfidentiell information...9 Börja

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Smart Security ger ett avancerat skydd för

Läs mer

ESET SMART SECURITY 8

ESET SMART SECURITY 8 ESET SMART SECURITY 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Smart Security

Läs mer

del 12 SKYDDA DIN DATOR

del 12 SKYDDA DIN DATOR del SKYDDA DIN DATOR När du ansluter datorn till Internet får till tillgång till en helt ny värld, full av äventyr och information som du och din familj kan ta del av. Tråkigt nog öppnar du också upp mot

Läs mer

Snabbstartguide för McAfee VirusScan Plus

Snabbstartguide för McAfee VirusScan Plus Nödvändigt datorskydd McAfee VirusScan innehåller anti-virus- och anti-spywareskydd för din dator. McAfee Total Protection innehåller även dator- och nätverksverktyg samt McAfee SiteAdvisor för säker surfning.

Läs mer

Norton AntiVirus Användarhandbok

Norton AntiVirus Användarhandbok Användarhandbok Norton AntiVirus Användarhandbok Den programvara som beskrivs här levereras under licensavtal och får endast användas i enlighet med villkoren i avtalet. Dokumentation version 15.0 2007

Läs mer

ESET CYBER SECURITY PRO för Mac Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

ESET CYBER SECURITY PRO för Mac Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET CYBER SECURITY PRO för Mac Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security Pro ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat

Läs mer

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Innehåll F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Innehåll Kapitel 1: Komma igång...3 1.1 Hantera prenumeration...4 1.2 Så här kontrollerar du att datorn är skyddad...4 1.2.1

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan skriftligt

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Installation av WinPig Slakt

Installation av WinPig Slakt Installation av WinPig Slakt Grundinstallation av WinPig Slakt ska göras med en cd skiva, den går inte att hämta från Internet. I samband med installationen installeras också vissa nödvändiga komponenter

Läs mer

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVNING ] [ Detta smarta skärmtangentbord med virtuella musklicksfunktioner och ljuduppspelningsfunktion möjliggör snabb skrift

Läs mer

Användarhandbok för InCD Reader

Användarhandbok för InCD Reader Användarhandbok för InCD Reader Nero AG Information om upphovsrätt och varumärken Användarhandboken och dess innehåll skyddas av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Användarhandboken innehåller

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter.

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter. Anvia Säkerhetskopiering 1(6) Anvia Säkerhetskopiering 2.3 Saker som bör beaktas före installationen! Eftersom tjänsten även omfattar en sharing-egenskap, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som

Läs mer

FÖR macos. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

FÖR macos. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument FÖR macos Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security Pro ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense-genomsökningsmotor

Läs mer

mobile PhoneTools Användarhandbok

mobile PhoneTools Användarhandbok mobile PhoneTools Användarhandbok Innehåll Systemkrav...2 Innan du installerar...3 Installera mobile PhoneTools...4 Installation och konfigurering av mobiltelefonen...5 Onlineregistrering...7 Avinstallera

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Push - installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan

Läs mer

Att komma igång med ELDA

Att komma igång med ELDA Att komma igång med ELDA SmartDisk används tillsammans med programmet ELDA som måste vara installerat på din dator. Programmet laddas ned från Skatteverkets webbplats www.skatteverket.se.om du inte har

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen På Aucotecs hemsiad www.aucotec.com kan du kontrollera de aktuella systemkraven för Engineering Base. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller

Läs mer

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar den Custom PostScript- eller PCLskrivardrivrutinen i Windows-system. Med

Läs mer

Norton Internet Security

Norton Internet Security Norton Internet Security Norton Internet Security Den här cd-skivan innehåller programvaran Norton Internet Security. Programmet är utformat för att skydda ditt privatliv och din säkerhet när du är uppkopplad

Läs mer

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet Gunnel Frogedal 2014-07-17 6 32753 1 of 5 Quick Start CABAS Generella systemkrav CABAS / CAB Plan Applikationen stöds av följande operativsystem: Windows Vista SP2 Windows 7 SP1 Windows 8 (inte RT) Windows

Läs mer

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10 Instruktion till PigWin PocketPigs Del 1 - Installation 2008-07-10 INNEHÅLL Installation...3 Förberedelser - pocket...3 Förberedelser - PC...3 PocketPigs...4 Pocket PC nr. 2...5 Installation av AgroSync...6

Läs mer

Kapitel 1: Komma igång...3

Kapitel 1: Komma igång...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Innehåll 2 Innehåll Kapitel 1: Komma igång...3 1.1 Vad gör jag efter installationen...4 1.1.1 Hantera prenumeration...4 1.1.2 Öppna produkten...4 1.2 Så här kontrollerar

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system INSTALLATIONSGUIDE Uppdatering av ditt Mamut-system DETALJERAD GUIDE OM HUR DU STEG-FÖR-STEG UPPDATERAR DIN VERSION AV MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRÅN VERSION 9.0 ELLER SENARE Mamut Kunskapsserie, nr. 5-2007

Läs mer

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Användarhandbok för SecurDisc Nero AG SecurDisc Information om upphovsrätt och varumärken Användarhandboken och dess innehåll skyddas av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Användarhandboken

Läs mer

Din guide till. Byte av databas. Från MSDE till SQL Express

Din guide till. Byte av databas. Från MSDE till SQL Express Din guide till Byte av databas 123 Från MSDE till SQL Express Innehållsförteckning 1. Tekniska krav... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Kundservice/Teknisk support... 2 4. Byte av MSDE till SQL Express...

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Läs det här dokumentet innan du installerar Mac OS X. Det innehåller viktig information om att installera Mac OS X. Systemkrav Om du ska uppgradera till

Läs mer

Norton 360 Online Användarhandbok

Norton 360 Online Användarhandbok Användarhandbok Norton 360 Online Användarhandbok Dokumentation version 2.0 2008 Symantec Corporation. Med ensamrätt. Den licensierade programvaran och dokumentationen betraktas som kommersiell programvara

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Grattis till ett bra köp!

Grattis till ett bra köp! Grattis till ett bra köp! Du har valt världens ledande programvara för skydd av din dator. ZoneAlarm har bara i Sverige 100.000-tals användare och programmet finns att köpa i de flesta välsorterade databutiker

Läs mer

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice Din guide till Klientinstallation MS Driftservice September 2012 Innehåll ALLMÄNT... 3 Gamla klienter... 3 Installation... 3 Vid problem... 5 inställningar för brandväggar... 6 Inställningar för Windows

Läs mer

Din manual MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3816852

Din manual MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3816852 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok

Läs mer

QuarkXPress 9.3 Informationsfil

QuarkXPress 9.3 Informationsfil QuarkXPress 9.3 Informationsfil INNEHÅLL Innehåll QuarkXPress 9.3 Informationsfil...4 Systemkrav...5 Systemkrav: Mac OS...5 Systemkrav: Windows...5 Installation: Mac OS...7 Utföra en tyst installation...7

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE PC

INSTALLATIONSGUIDE PC INSTALLATIONSGUIDE PC TELE2 MOBILT INTERNET Den här guiden beskriver hur du kommer igång med Tele2 Mobilt Internet hur du installerar drivrutinerna samt kopplar upp på Internet. 2 SYSTEMKRAV För att kunna

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual 3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual ,QQHKnOOVI UWHFNQLQJ,QVWDOODWLRQDY931NOLHQW 'DWRUHUVRPLQJnULHQ)DVW7UDFNPLOM $QYlQGDUHPHGNRQWRL9+6RFKGDWRUPHG:LQGRZV;3 $QYlQGDUHPHGNRQWRLDQQDQGRPlQlQ9+6HOOHUGDWRUPHG:LQGRZV

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. ANSLUT KABELMODEMET... 4 2. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING... 5 OM DU VILL ANVÄNDA DIN

Läs mer

Komma igång med OneD. Allt på en plats

Komma igång med OneD. Allt på en plats Komma igång med OneD Allt på en plats I Windows 8.1 och Windows RT 8.1 kan du enkelt spara dina filer på OneDrive så att du kan nå dem från alla dina enheter, till exempel din dator, surfplatta eller telefon.

Läs mer

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00 FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0 Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90 Alla dagar 08:00-22:00 1. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING Er anslutning är klar först när den gröna lampan på Fiberkonverten

Läs mer

Foptec Internet Supervisor

Foptec Internet Supervisor Foptec Internet Supervisor Installation och aktivering 2010 Foptec AB. Vi förbehåller oss rätten att göra andringar i produkten utan medddela detta på förhand Version: 1.0 2 Version 1.0, 2010-08-26 Innehållsförteckning

Läs mer

Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd

Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd 1. Logga in i lokalnätbutiken med ditt användarnamn. Om du inte har något användarnamn kan du skapa ett genom att registrera dig som användare. a. Användarnamnet

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

F-Secure Anti-Virus 2003

F-Secure Anti-Virus 2003 F-Secure Anti-Virus 2003 Win 95/98/ME/NT4.0/2000/XP Användarhandbok Alla produktnamn som nämns i detta dokument är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive företag. F-Secure Corporation

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

Flytt av. Vitec Mäklarsystem

Flytt av. Vitec Mäklarsystem Flytt av Vitec Mäklarsystem Augusti 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 Förutsättningar... 2 Läs noga igenom manualen... 2 Systemkrav... 2 Kundservice/Teknisk support... 2 2. Skapa säkerhetskopia...

Läs mer

Net id OEM Användarhandbok för Windows

Net id OEM Användarhandbok för Windows Net id OEM Användarhandbok för Windows Net id OEM Användarhandbok för Windows Copyright 2012 SecMaker AB Klassning: Publik Version: 5.6 1 / 8 Net id OEM Användarhandbok för Windows Copyright 2012 SecMaker

Läs mer

Snabbstartguide PC, Mac och Android

Snabbstartguide PC, Mac och Android Snabbstartguide PC, Mac och Android Installation på PC Se filen Viktigt på installationsskivan eller Trend Micros webbplats för utförliga systemkrav. Du kan också ladda ner installationsprogrammet på www.trendmicroupdate.com.

Läs mer

HASP-felsökningsguide

HASP-felsökningsguide HASP-felsökningsguide Huvudkontor: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright och varumärken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited. Med ensamrätt.

Läs mer

Uppdatering av programvaror

Uppdatering av programvaror Uppdatering av programvaror Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras

Läs mer

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice Installation Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Sida 2 av 21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-byod... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel

Läs mer

SkeKraft Bredband Installationsguide

SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide Innan du startar installationen av SkeKraft Bredband bör du kontrollera om din dator har ett nätverkskort installerat. OBS! Har

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen Kontrollera systemkraven. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller de systemkrav som är specificerade. Vid installering av Engineering

Läs mer

Messenger. Novell 1.0 HITTA DOKUMENTATIONEN ÖVER NOVELL MESSENGER. www.novell.com SNABBSTART

Messenger. Novell 1.0 HITTA DOKUMENTATIONEN ÖVER NOVELL MESSENGER. www.novell.com SNABBSTART Novell 1.0 SNABBSTART www.novell.com Novell är en företagsanpassad, plattformsoberoende produkt för snabbmeddelanden baserad på Novell edirectory TM. Ditt -system kan installeras på NetWare, Linux* Windows*.

Läs mer

Installation av WinPig

Installation av WinPig Installation av WinPig Grundinstallation av WinPig Slakt ska göras med en cd-skiva, den går inte att hämta från Internet. Efter installationen skall grundinställningar göras, läs om dessa i slutet av detta

Läs mer

Användarhandbok. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Användarhandbok. Nero BackItUp. Ahead Software AG Användarhandbok Nero BackItUp Ahead Software AG Information om copyright och varumärken Användarhandboken till Nero BackItUp och innehållet i den är skyddat av copyright och tillhör Ahead Software. Alla

Läs mer

INSTALLATIONSINSTRUKTIONER FÖR VIDA VIDA ON WEB

INSTALLATIONSINSTRUKTIONER FÖR VIDA VIDA ON WEB VIDA ON WEB INNEHÅLL 1 INTRODUKTION... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 Installation från DVD-skivan med VIDA... 4 2.2 Installation från webbplatsen VIDA ISS eller Dealer Development Portal... 5 3 VERIFIERA INSTALLATIONEN...

Läs mer

Manual Godman Redovisning

Manual Godman Redovisning Installation Sid 2 Avinstallera Sid 4 Installation från CD Sid 6 Uppdateringar Sid 7 Manual Godman Redovisning Sid 8 Skapa huvudman, God man Sid 8 Skapa ditt första räkenskapsår Sid 8 Bankkonton Sid 9

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Norton 360TM. Användarhandbok

Norton 360TM. Användarhandbok Norton 360TM Användarhandbok Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec har tagit bort omslaget till den här manualen för att minska de ekologiska fotavtrycken från våra produkter. Användarhandbok

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 1 (10) Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 2 (10) Installationsguide ROPA ROPA version Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Avdelningen för utbildning,

Läs mer

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram Sida 1 (9) SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram SBR-Net är en informations- och mötesplats på webben för SBR:s plusmedlemmar och förtroendevalda samt för

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Instruktion: Trådlöst BYOD-nätverk Sida 2 av 24 2017-05-17 1.4 Instruktion - orebro-byod.pdf Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Så ansluter

Läs mer

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN Installationshandbok KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA MOBILE PHONES Ltd, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkterna DTN-10 och DTN-11 uppfyller

Läs mer

Din manual F-SECURE PSB http://sv.yourpdfguides.com/dref/2817573

Din manual F-SECURE PSB http://sv.yourpdfguides.com/dref/2817573 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för F-SECURE PSB. Du hittar svar på alla dina frågor i F-SECURE PSB instruktionsbok (information,

Läs mer

Fullständig prestandahantering

Fullständig prestandahantering Fullständig prestandahantering Fungerar även med Windows XP och Windows Vista 2013 Öka takten och ta hand om datorns prestanda i ett kraftfullt och smidigt program. Hämta och installera Powersuite Powersuite

Läs mer

Installationsguide ELCAD 7.10

Installationsguide ELCAD 7.10 Installationsguide ELCAD 7.10 Innehållsförteckning Inledning... 2 Installation av ELCAD 7.10... 2 Viktiga nyheter om installationen... 2 Före installationen... 2 Ladda hem internationell version... 2 Ladda

Läs mer

Norton Internet Security Användarhandbok

Norton Internet Security Användarhandbok Användarhandbok Norton Internet Security Användarhandbok Den programvara som beskrivs här levereras under licensavtal och får endast användas i enlighet med villkoren i avtalet. Dokumentation version 15.0

Läs mer

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide Anvia Online Backup 1(8) Anvia Online Backup Sådant som du bör beakta före installationen! Eftersom tjänsten omfattar sharing-egenskaper, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som säkerhetskopieras

Läs mer

SNABBGUIDE TILL LÄRANÄRA

SNABBGUIDE TILL LÄRANÄRA SNABBGUIDE TILL LÄRANÄRA Välkommen till LäraNära! Här är en snabbguide till hur du installerar programmet och registrerar dig för kurser. Vad du behöver Dator med Windows 98, 2000, XP eller Vista. CD-spelare

Läs mer