Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1 NYA Panda Platinum Internet Security 2007 Snabbguide Viktigt! Läs avsnittet om onlineregistrering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator.

2 Avinstallera andra program Viktigt! Om det redan finns ett antivirusprogram installerat på datorn kontrollerar du att det har avinstallerats innan du installerar Panda Internet Security Avinstallera andra program Du gör detta genom att följa instruktionerna nedan: 1. Klicka på knappen Start i Windows och välj Kontrollpanelen (vanligtvis under Inställningar). 2. Klicka på Lägg till eller ta bort program. 3. Välj det program som du vill ta bort och klicka på Ta bort. 4. Följ stegen i avinstallationsguiden. Panda Software 2007.

3 Avinstallera andra program

4 Installation Följ stegen nedan för att säkerställa en korrekt installation. När du har följt stegen i den här guiden är din dator helt skyddad mot virus och andra hot. 1. STARTA INSTALLATIONEN: Sätt i CD:n i datorns CD- eller DVD-enhet. Om du har hämtat Panda Internet Security 2007 från Internet kör du tillhörande fil går till steg Panda Internet Security 2007 startar installationsguiden. Om funktionen för automatisk uppspelning är aktiverad på datorn går du till steg 3. Installation Om du installerar från en CD och automatisk uppspelning inte är aktiverat på datorn, startar inte installationen när du sätter i CD:n. I det här fallet följer du stegen nedan: 2a. Dubbelklicka på Den här datorn på datorn. 2b. Högerklicka på CD- eller DVD-enheten. 2c. Välj Utforska och klicka en gång på den (med vänster musknapp). 2d. Dubbelklicka sedan på autorun-filen så startar installationsguiden. 3. Klicka på den animerade ikonen för att starta installationen. 4. Välj det språk som du vill installera programmet på och klicka på OK.

5 Installation 5. En välkomstskärm visas med de Panda Internet Security komponenter som kommer att installeras på datorn. Installation Klicka på Nästa. 6. Nu visas skärmen med licensavtalet. Klicka på Ja för att acceptera licensvillkoren. Om du klickar på Nej fortsätter inte installationen. 7. När du har accepterat licensavtalet visas följande skärm: Välj alternativet Standardinstallation om du vill installera de vanligaste komponenterna av Panda Internet Security 2007 och klicka på Nästa för att fortsätta. OBS: I den här guiden beskrivs en typisk installation av Panda Internet Security Om du har mer erfarenhet och vill välja vilka inställningar du vill installera kan du göra det genom att välja alternativet Anpassad installation under installationen. Som standard installeras endast de mest nödvändiga skyddsmodulerna, beroende på datorns minne. Samtliga skyddsmoduler installeras endast om din dator har minst 256 MB RAM-minne.

6 Installation 8. Panda Internet Security 2007 analyserar nu minnet för att säkerställa att programmet installeras i en virusfri miljö. När analysen är klar visas en rapport med eventuell fientlig programvara som har upptäckts och den åtgärd som har vidtagits för varje skadlig kod. Installation Klicka på OK. Panda Internet Security 2007 börjar att kopiera de filer som behövs för att installera skyddet mot skadlig programvara och brandväggen. 9. När filerna har kopierats så kommer ett samarbetsavtal visas. Om du vill kan du tillåta att anonym information skickas om hot som Panda Internet Security 2007 upptäckte på din dator. Detta hjälper oss att hålla vår information uppdaterad om hur virus påverkar datorer runt om i världen. Fortsätt genom att klicka på Nästa.

7 Installation 10. Sen öppnas ett fönster där du kan registrera dig online. Installation Även om det är viktigt att ha registrerat sig online för att kunna utnyttja tjänsterna, rekommenderar vi att du väljer alternativet Nej, Jag har redan registrerat mig eller jag vill göra det senare här för att göra installationen smidigare. Kom dock ihåg att registrera dig senare om du vill kunna använda alla tjänster. Klicka på Nästa. 11. Ett fönster öppnas med information om att installationen är klar. Vi rekommenderar att du startar om datorn nu för att aktivera brandväggsskyddet. Kontrollera att alternativet Ja, jag vill starta om datorn nu är aktiverat, ta ut CD:n från CDläsaren och klicka på Slutför.

8 Online-registrering Det är viktigt att du registrerar din produkt för att kunna använda tjänsterna som medföljer Panda Internet Security 2007 (automatiska dagliga uppdateringar, teknisk support online, SOS-virus mm). När du har fyllt i registreringsformuläret på Pandas webbsida får du ett meddelande med dina kunduppgifter (användarnamn, lösenord och kundnummer). Med denna information kan du identifiera dig som licenstagare av Panda-programvara. Kom ihåg att du bara behöver registrera produkten en gång. Om du köpt en produkt med flera licenser, behöver du ändå bara registrera produkten en gång. Du behöver bara registrera dig Om du har köpt antivirusprogrammet i en butik. 2. Om du har köpt en ny dator och Panda Internet Security 2007 ingick i programvaran som medföljde datorn. Om det är fallet följer du instruktionerna nedan för att registrera dig. B) I huvudfönstret i Panda Internet Security 2007 klickar du på frågetecknet (i det övre högra hörnet av skärmen) och sedan på alternativet Onlineregistrering. Onlineregistrering Om det inte är fallet och du har fått ett e-postmeddelande med kunduppgifter kan du nu konfigurera programmet så att det uppdateras automatiskt genom att följa instruktionerna i avsnittet Konfigurera uppdateringar i den här guiden. Följ stegen nedan för att registrera dig online: A) I Aktivitetsfältet i Windows (bredvid klockan), dubbelklickar du på pandaikonen. C) Nu kommer webbläsaren att öppnas. Gör så här: 1. Välj det land där du befinner dig och motsvarande språk. Klicka på OK. 2. Ange om du vill förnya din Panda-produkt. Om du valt Ja, klickar du på Nästa för att fortsätta. Om du valt Nej, ange om du har registrerar en Panda-programvara vid annat tillfälle. Välj Ja eller Nej och klicka på Nästa.

9 Online-registrering 3. Om du har registrerat en Panda-produkt visas en skärm där du anger kundnumret som du fick tidigare och din e-postadress. Klicka sedan på Nästa. Om du inte har registrerat någon Panda-produkt visas en skärm där du kan ange om du har köpt Panda Internet Security 2007 för ett företag. Välj Ja eller Nej och klicka på Nästa. 4. Fyll i registreringsformuläret med dina uppgifter. De fält som är märkta med en asterisk måste fyllas i för att du ska kunna fortsätta. Två fält är särskilt viktiga: Onlineregistrering E-postadress: Panda skickar kunduppgifter till den här adressen (dessa uppgifter är viktiga för att uppdateringar ska kunna konfigureras och för att du ska få tillgång till andra tjänster). Det måste vara en giltig e-postadress om du ska kunna ta emot viktig information. Aktiveringskod: Du hittar den här koden fäst på produktpaketet eller på CD:ns ficka. 5. En skärm visas med viktig information. Skriv ut den här informationen och förvara den på en säker plats. Vi rekommenderar att du skriver följande information här: Användarnamn: Lösenord: Kundnummer: OBS! Anteckna uppgifterna nu innan du stänger den sista skärmen i onlineregistreringen. För säkerhets skull skickar Panda även denna information per e-post till den adress som du angav i formuläret. 6. När du har registrerat Panda Internet Security 2007 online på Pandas webbsida föreslår vi att du konfigurerar de automatiska uppdateringarna: OBS! Om du inte kan registrera nu (du kanske inte har någon Internet-anslutning för tillfället), kan du göra det senare. Vi rekommenderar dock att du registrerar produkten så snart som möjligt. Det går inte att garantera optimalt skydd om produkten inte är registrerad.

10 Konfigurera uppdateringar Konfigurera uppdateringar Panda Internet Security 2007 uppdateras automatiskt första gången en öppen Internet-anslutning upptäcks. Om du vill kunna utföra dagliga uppdateringar i framtiden och på så sätt upprätthålla en optimal skyddsnivå mot skadlig programvara bör du dock konfigurera uppdateringarna. Gör detta genom att följa instruktionerna nedan: 1. När Panda Internet Security 2007 har installerats visas en pandaikon i Aktivitetsfältet (bredvid klockan). Detta visar att det automatiska skyddet är aktiverat. Dubbelklicka på den ikonen. 2. Huvudfönstret i Panda Internet Security 2007 öppnas. Expandera panelen Uppdateringar och prenumerationer och klicka på Inställningar. Kontrollera att Aktivera automatiska uppdateringar är markerat. När du registrerade Panda Internet Security 2007 online visades ditt användarnamn och lösenord på den sista skärmen (du kanske antecknade de uppgifterna i den här guiden). Ta fram dessa uppgifter och ange dem i det nya fönstret i avsnittet Användar-ID. Konfigurera uppdateringar OBS! Om du inte har registrerat produkten bör du göra det nu genom att följa instruktionerna i avsnittet Online-registrering i den här guiden. Om du inte har antecknat dina kunduppgifter behöver du inte oroa dig; Panda skickar dem till dig via e-post. När du läser det e-postmeddelandet kan du skriva ut det eller förvara uppgifterna på en säker plats. Du kan behöva använda dem i framtiden.

11 Konfigurera uppdateringar Konfigurera uppdateringar OBS! Du kan använda alternativet Kontrollera data för att kontrollera att det användarnamn och lösenord som du har angett är riktiga (du behöver en Internet-anslutning). Om du nyligen har registrerat Panda Internet Security 2007 online kan programmet visa att uppgifterna inte är riktiga även om de är det. Om detta inträffar väntar du ett par minuter och kontrollerar sedan igen. Avsluta processen genom att klicka på OK Från och med nu kommer Panda Internet Security 2007 att uppdateras automatiskt när det behövs och när en öppen Internet-anslutning upptäcks.

12 Självdiagnostik och analys Nu är det dags att utföra en självdiagnos (en analys av programstatus), som talar om status på datorns skydd. Så här gör du: 1. Högerklicka på pandaikonen i Aktivitetsfältet (bredvid klockan). 2. På den meny som visas klickar du på (med vänster musknapp) Starta självdiagnostik. Ett varningsmeddelande visas med information om skyddsstatus för datorn och ser ungefär ut så här: OBS! Ett meddelande om hög skyddsnivå visar att datorn är tillräckligt skyddad. Nu är det bra om du utför en analys av hela datorn. Så här gör du: 1. Dubbelklicka på pandaikonen i Aktivitetsfältet (bredvid Windowsklockan). Huvudfönstret i Panda Internet Security 2007 öppnas. Självdiagnostik och analys

13 Självdiagnostik och analys Självdiagnostik och analys 2. Välj Analys. 3. Klicka på Analysera hela datorn. Analyseringen startar. När du har utfört den här analysen är datorn skyddad och fri från all känd skadlig programvara såväl som intrång och andra hot.

14 Översikt Panda Internet Security 2007 är ett komplett säkerhetsprogram som erbjuder inbyggt skydd för din dator med en uppsättning kompletterande funktioner. Om du dubbelklickar på pandaikonen i Aktivitetsfältet (bredvid Windows-klockan) öppnas huvudfönstret i programmet. Här visas status för varje enskild skyddsfunktion. Nedan hittar du en kort beskrivning av var och en av dessa funktioner. Mer information om dem finns i hjälpen (se avsnittet Hjälp i den här guiden). Uppdateringar De automatiska uppdateringarna i Panda Internet Security 2007 utförs dagligen. Dessa uppdateringar innebär att en fil som tillhör programmet förnyas, signaturfilen för virus och skadlig programvara, som gör att programmet kan känna igen alla kända virus och hot och skydda datorn mot dem. Du kan utföra manuella uppdateringar av programmet, aktivera eller inaktivera de automatiska uppdateringarna och definiera egenskaper för båda typerna av uppdateringar. Skydd mot kända hot Panda Internet Security 2007 upptäcker och eliminerar automatiskt alla typer av kända skadliga programvaror som kan nå eller lämna din dator på olika sätt (e-post, Internet-nedladdningar, fildelning mm). Skydd mot okända hot I Panda Internet Security 2007 kan okända hot upptäckas och blockeras med hjälp av den innovativa TruPrevent TM -tekniken. Din dator skyddas mot potentiellt farliga hot vars verkliga skadeverkan ännu inte har fastställts men vars beteende är misstänkt. Översikt

15 Översikt Brandväggsskydd Den personliga brandväggen blockerar obehörig åtkomst till din dator från Internet (eller nätverk) eller från datorn till Internet. När ett program på din dator försöker få åtkomst till Internet (eller vice versa) utan behörighet, varnar Panda Internet Security 2007 dig om detta och ger dig möjlighet att tillåta eller neka åtkomst. Kontroll av skyddsnivå för Internet Programmet utvärderar säkerhetsnivån på datorn för att säkerställa att du anslöt till Internet med optimal säkerhet. Skydd mot online-bedrägeri Med Panda Internet Security 2007 är du skyddad mot de flesta Internetbedrägerier: omdirigering av telefonanslutningar till betalnummer, obehörig överföring av konfidentiell information och åtkomst till webbsidor som kontrolleras av bedragare. Skydd mot sårbarheter Panda Internet Security 2007 skyddar dig mot sårbarheter/säkerhetshål som skulle kunna göra datorn till ett lätt byte för alla typer av fientlig programvara och hackare. Nu kan du åtgärda sårbarheterna som upptäckts på datorn och säkra datorn ytterligare. Skydd mot skräppost Detta skyddar dig mot skräppost som normalt innehåller annonsering. Webbfiltrering Webbfiltret gör att den datoransvarige kan förhindra andra datoranvändare från att visa olämpligt innehåll (våld, pornografi mm) på Internet. Säkerhetskopiering Säkerhetskopior hjälper dig att skydda dina filer (dokument, foton, videofilmer, musik mm) mot eventuell förlust. Du kan enkelt göra säkerhetskopior på en extern hårddisk, en DVD eller till och med online. Hjälp I det övre högra hörnet av huvudprogrammets fönster finns ett frågetecken. Om du klickar på detta och sedan på alternativet Hjälp om Panda Internet Security visas en omfattande och detaljerad hjälp om alla aspekter av programmet. Översikt

16 Översikt Panda-tjänster När du klickar på knappen Tjänster i huvudprogrammets fönster visas Tjänster som tillhandahålls registrerade användare. Min hämtningssida Om du klickar på det här alternativet öppnas hämtningssidan på Pandas webbplats där du kan hämta den senaste versionen av Panda Internet Security 2007 så länge dina tjänster är aktiva. Uppdaterad dokumentation online På hämtningssidan på Pandas webbplats ( kan du hämta all dokumentation som medföljer produkten. Teknisk support på Internet Om du söker svar på de vanligaste frågorna om Panda Internet Security 2007 finns en särskild sida för teknisk support ( Teknisk support via e-post Om du inte hittar svaret på din fråga på webbplatsen finns våra tekniker till hands för att hjälpa dig. Skicka ett meddelande till så svarar vi så snart som möjligt. OBS! Om du behöver kontakta teknisk support utanför Sverige hittar du adressen i Panda Worldwide-listan eller på Förslagslåda Din åsikt är väldigt viktig för oss! Med denna tjänst kan du direkt kontakta Panda. Du kan skicka dina idéer, kommentarer eller förslag på hur Panda Internet Security 2007 och de tjänster som ingår kan förbättras eller om andra ärenden. Pandameddelanden Om du klickar på det här alternativet visas en skärm där du kan prenumerera på IT-säkerhetsmeddelanden. Dessutom kan du få åtkomst till Pandameddelandearkivet där du hittar alla nyheter som har publicerats tidigare. Översikt

17 Översikt Skicka misstänkta filer till PandaLabs Om misstänkta filer upptäcks under analysen kan de ha påverkats av ett nytt virus eller hot. I det fallet skickar du filerna till oss så att vi snabbt kan ge dig en lösning, kostnadsfritt, eller bekräftelse på att filerna är i gott skick. Lista med virus och hot som kan upptäckas Med detta alternativ kan du få detaljerad information om virus och andra Internet-hot. Säkerhetsinfo Om du klickar på den här länken får du mer realtidsinformation och resurser för att hjälpa dig hålla virus och hot på avstånd: Global Virus Observatory, Virusometer, reparationsverktyg mm. Tjänsteuppdatering När dina tjänster har gått ut kan du snabbt och enkelt förnya dem från vår webbsida Du kan också förnya tjänsterna genom att köpa produkten från din lokala handlare. Ange i så fall att det är en förnyelse i steg 2 av registreringsprocessen. Globala webbplatser Få åtkomst till lokala Panda-webbplatser där du hittar information som är anpassad för varje land på: Översikt

18 Panda Software P07GR-S-02

Viktigt! Läs avsnittet om tjänsteregistrering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator. MEGA DETEKTION Snabbinstallation Windows Vista, XP och 2000

Läs mer

Viktigt! Läs avsnittet om tjänsteaktivering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator. MEGA DETEKTION Snabbinstallation Windows Vista, XP och 2000

Läs mer

Viktigt! Läs avsnittet om tjänsteaktivering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator. MEGA DETEKTION Snabbinstallation Windows Vista, XP och 2000

Läs mer

Snabb Startguide Internet Security 2009 Viktigt! Läs produktaktiveringsdelen i den här guiden noggrant. Informationen i den delen är nödvändig för att hålla din dator skyddad. För att kunna använda produkten

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

Global Protection 2011

Global Protection 2011 Global Protection 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om

Läs mer

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide Panda Antivirus Pro 2013 Snabbstartguide Viktigt! På cd-fodralet hittar du Aktiveringskoden som du aktiverar produkten med. Förvara den på ett säkert ställe. Om du köpte produkten på Internet, så har du

Läs mer

Internet Security 2013. Snabbstartguide

Internet Security 2013. Snabbstartguide Panda Internet Security 2013 Snabbstartguide Viktigt! På cd-fodralet hittar du Aktiveringskoden som du aktiverar produkten med. Förvara den på ett säkert ställe. Om du köpte produkten på Internet, så har

Läs mer

Antivirus: Identifierar och inaktiverar proaktivt mer känd och till och med okänd skadlig kod än många andra säkerhetsprodukter.

Antivirus: Identifierar och inaktiverar proaktivt mer känd och till och med okänd skadlig kod än många andra säkerhetsprodukter. Snabbstartsguide ESET Cybersecurity ger ett avancerat skydd för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense genomsökningsmotor som först introducerades i det prisbelönta NOD32 antivirussystemet,

Läs mer

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument FÖR MAC Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense-genomsökningsmotor

Läs mer

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Innehållsförteckning 3 Innehåll Kapitel 1: Installation...5 Installation...6 Aktivering...7 Kapitel 2: Skyddar konfidentiell information...9 Börja

Läs mer

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Innehåll F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Innehåll Kapitel 1: Komma igång...3 1.1 Hantera prenumeration...4 1.2 Så här kontrollerar du att datorn är skyddad...4 1.2.1

Läs mer

Grattis till ett bra köp!

Grattis till ett bra köp! Grattis till ett bra köp! Du har valt världens ledande programvara för skydd av din dator. ZoneAlarm har bara i Sverige 100.000-tals användare och programmet finns att köpa i de flesta välsorterade databutiker

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Snabbstartsguide ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense genomsökningsmotor

Läs mer

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Installation av Microsoft Office... 2 Information INFÖR INSTALLATION... 2 Installation av Microsoft Office... 3 Komma igång...

Läs mer

del 12 SKYDDA DIN DATOR

del 12 SKYDDA DIN DATOR del SKYDDA DIN DATOR När du ansluter datorn till Internet får till tillgång till en helt ny värld, full av äventyr och information som du och din familj kan ta del av. Tråkigt nog öppnar du också upp mot

Läs mer

Norton 360 Online Användarhandbok

Norton 360 Online Användarhandbok Användarhandbok Norton 360 Online Användarhandbok Dokumentation version 1,0 2007 Symantec Corporation. Med ensamrätt. Den licensierade programvaran och dokumentationen betraktas som kommersiell programvara

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Smart Security ger ett avancerat skydd för

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVNING ] [ Detta smarta skärmtangentbord med virtuella musklicksfunktioner och ljuduppspelningsfunktion möjliggör snabb skrift

Läs mer

ESET SMART SECURITY 8

ESET SMART SECURITY 8 ESET SMART SECURITY 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Smart Security

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

ESET CYBER SECURITY PRO för Mac Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

ESET CYBER SECURITY PRO för Mac Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET CYBER SECURITY PRO för Mac Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security Pro ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

Kapitel 1: Komma igång...3

Kapitel 1: Komma igång...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Innehåll 2 Innehåll Kapitel 1: Komma igång...3 1.1 Vad gör jag efter installationen...4 1.1.1 Hantera prenumeration...4 1.1.2 Öppna produkten...4 1.2 Så här kontrollerar

Läs mer

Norton AntiVirus Användarhandbok

Norton AntiVirus Användarhandbok Användarhandbok Norton AntiVirus Användarhandbok Den programvara som beskrivs här levereras under licensavtal och får endast användas i enlighet med villkoren i avtalet. Dokumentation version 15.0 2007

Läs mer

Din manual MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3816852

Din manual MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3816852 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för MCAFEE TOTAL PROTECTION 2009. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd för

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

FÖR macos. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

FÖR macos. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument FÖR macos Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security Pro ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense-genomsökningsmotor

Läs mer

mobile PhoneTools Användarhandbok

mobile PhoneTools Användarhandbok mobile PhoneTools Användarhandbok Innehåll Systemkrav...2 Innan du installerar...3 Installera mobile PhoneTools...4 Installation och konfigurering av mobiltelefonen...5 Onlineregistrering...7 Avinstallera

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

Användarhandbok för InCD Reader

Användarhandbok för InCD Reader Användarhandbok för InCD Reader Nero AG Information om upphovsrätt och varumärken Användarhandboken och dess innehåll skyddas av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Användarhandboken innehåller

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system INSTALLATIONSGUIDE Uppdatering av ditt Mamut-system DETALJERAD GUIDE OM HUR DU STEG-FÖR-STEG UPPDATERAR DIN VERSION AV MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRÅN VERSION 9.0 ELLER SENARE Mamut Kunskapsserie, nr. 5-2007

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan skriftligt

Läs mer

Din manual F-SECURE PSB http://sv.yourpdfguides.com/dref/2817573

Din manual F-SECURE PSB http://sv.yourpdfguides.com/dref/2817573 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för F-SECURE PSB. Du hittar svar på alla dina frågor i F-SECURE PSB instruktionsbok (information,

Läs mer

Att komma igång med ELDA

Att komma igång med ELDA Att komma igång med ELDA SmartDisk används tillsammans med programmet ELDA som måste vara installerat på din dator. Programmet laddas ned från Skatteverkets webbplats www.skatteverket.se.om du inte har

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. ANSLUT KABELMODEMET... 4 2. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING... 5 OM DU VILL ANVÄNDA DIN

Läs mer

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00 FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0 Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90 Alla dagar 08:00-22:00 1. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING Er anslutning är klar först när den gröna lampan på Fiberkonverten

Läs mer

Användarhandbok. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Användarhandbok. Nero BackItUp. Ahead Software AG Användarhandbok Nero BackItUp Ahead Software AG Information om copyright och varumärken Användarhandboken till Nero BackItUp och innehållet i den är skyddat av copyright och tillhör Ahead Software. Alla

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Push - installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan

Läs mer

INSTALLATIONSINSTRUKTIONER FÖR VIDA VIDA ON WEB

INSTALLATIONSINSTRUKTIONER FÖR VIDA VIDA ON WEB VIDA ON WEB INNEHÅLL 1 INTRODUKTION... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 Installation från DVD-skivan med VIDA... 4 2.2 Installation från webbplatsen VIDA ISS eller Dealer Development Portal... 5 3 VERIFIERA INSTALLATIONEN...

Läs mer

Snabbstartguide för McAfee VirusScan Plus

Snabbstartguide för McAfee VirusScan Plus Nödvändigt datorskydd McAfee VirusScan innehåller anti-virus- och anti-spywareskydd för din dator. McAfee Total Protection innehåller även dator- och nätverksverktyg samt McAfee SiteAdvisor för säker surfning.

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE PC

INSTALLATIONSGUIDE PC INSTALLATIONSGUIDE PC TELE2 MOBILT INTERNET Den här guiden beskriver hur du kommer igång med Tele2 Mobilt Internet hur du installerar drivrutinerna samt kopplar upp på Internet. 2 SYSTEMKRAV För att kunna

Läs mer

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual 3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual ,QQHKnOOVI UWHFNQLQJ,QVWDOODWLRQDY931NOLHQW 'DWRUHUVRPLQJnULHQ)DVW7UDFNPLOM $QYlQGDUHPHGNRQWRL9+6RFKGDWRUPHG:LQGRZV;3 $QYlQGDUHPHGNRQWRLDQQDQGRPlQlQ9+6HOOHUGDWRUPHG:LQGRZV

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar den Custom PostScript- eller PCLskrivardrivrutinen i Windows-system. Med

Läs mer

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Användarhandbok för SecurDisc Nero AG SecurDisc Information om upphovsrätt och varumärken Användarhandboken och dess innehåll skyddas av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Användarhandboken

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Snabbstartsguide. PC, Mac, Android & ios

Snabbstartsguide. PC, Mac, Android & ios Snabbstartsguide PC, Mac, Android & ios Installation på PC Gå in på Trend Micros webbplats för detaljerade systemkrav. För att ladda ned installationsprogrammet öppnar du nedladdningslänken i din Trend

Läs mer

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet Gunnel Frogedal 2014-07-17 6 32753 1 of 5 Quick Start CABAS Generella systemkrav CABAS / CAB Plan Applikationen stöds av följande operativsystem: Windows Vista SP2 Windows 7 SP1 Windows 8 (inte RT) Windows

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen På Aucotecs hemsiad www.aucotec.com kan du kontrollera de aktuella systemkraven för Engineering Base. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller

Läs mer

Med PrivacyKeeper kan du: Ta bort inloggningsinformation:

Med PrivacyKeeper kan du: Ta bort inloggningsinformation: PrivacyKeeper raderar på ett tillförlitligt sätt alla dina spår både online och offline och aktiverar och säkerställer att din dator rensas från alla sårbara känsliga data som kan bli måltavlor för tredje

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE MAC

INSTALLATIONSGUIDE MAC INSTALLATIONSGUIDE MAC TELE2 MOBILT INTERNET Den här guiden beskriver hur du kommer igång med Tele2 Mobilt Internet hur du installerar drivrutinerna samt kopplar upp på Internet. 2 SYSTEMKRAV För att kunna

Läs mer

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice Din guide till Klientinstallation MS Driftservice September 2012 Innehåll ALLMÄNT... 3 Gamla klienter... 3 Installation... 3 Vid problem... 5 inställningar för brandväggar... 6 Inställningar för Windows

Läs mer

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10 Instruktion till PigWin PocketPigs Del 1 - Installation 2008-07-10 INNEHÅLL Installation...3 Förberedelser - pocket...3 Förberedelser - PC...3 PocketPigs...4 Pocket PC nr. 2...5 Installation av AgroSync...6

Läs mer

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter.

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter. Anvia Säkerhetskopiering 1(6) Anvia Säkerhetskopiering 2.3 Saker som bör beaktas före installationen! Eftersom tjänsten även omfattar en sharing-egenskap, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som

Läs mer

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN Installationshandbok KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA MOBILE PHONES Ltd, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkterna DTN-10 och DTN-11 uppfyller

Läs mer

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice Installation Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är

Läs mer

HASP-felsökningsguide

HASP-felsökningsguide HASP-felsökningsguide Huvudkontor: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright och varumärken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited. Med ensamrätt.

Läs mer

Installation av WinPig

Installation av WinPig Installation av WinPig Grundinstallation av WinPig Slakt ska göras med en cd-skiva, den går inte att hämta från Internet. Efter installationen skall grundinställningar göras, läs om dessa i slutet av detta

Läs mer

Installation av WinPig Slakt

Installation av WinPig Slakt Installation av WinPig Slakt Grundinstallation av WinPig Slakt ska göras med en cd skiva, den går inte att hämta från Internet. I samband med installationen installeras också vissa nödvändiga komponenter

Läs mer

Din guide till. Byte av databas. Från MSDE till SQL Express

Din guide till. Byte av databas. Från MSDE till SQL Express Din guide till Byte av databas 123 Från MSDE till SQL Express Innehållsförteckning 1. Tekniska krav... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Kundservice/Teknisk support... 2 4. Byte av MSDE till SQL Express...

Läs mer

COAX INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00

COAX INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00 COAX INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0 Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90 Alla dagar 08:00-22:00 1. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING Alt. 1. OM DU ANSLUTER EN DATOR 1. Anslut den medföljande

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05

KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05 KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. LOKALISERA FÖRSTA TELEFONJACKET... 4 2. ANSLUT DITT MODEM... 4 3. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING...

Läs mer

Innehåll. McAfee Internet Security 3

Innehåll. McAfee Internet Security 3 Användarhandbok i Innehåll McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter...5 Funktioner i SecurityCenter...6 Använda SecurityCenter...7 Åtgärda eller ignorera skyddsproblem...17 Arbeta med varningar...21

Läs mer

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Läs det här dokumentet innan du installerar Mac OS X. Det innehåller viktig information om att installera Mac OS X. Systemkrav Om du ska uppgradera till

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office Installation av Vitec Mäklarsystem Office 2016-02-18 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 A. Förberedelser... 3 B. Läs noga igenom manualen... 3 C. Systemkrav - minimum... 3 D. Programsupport/Teknisk

Läs mer

Snabbguide. 1. Systemkrav. 2. Installation och aktivering. Installation. Aktivering

Snabbguide. 1. Systemkrav. 2. Installation och aktivering. Installation. Aktivering Snabbguide Denna snabbguide hjälper dig att installera och komma igång med Readiris TM 15. För detaljerad information om Readiris TM alla funktioner, läs hjälpfilen som medföljer programvaran, eller de

Läs mer

Installationsguide fo r CRM-certifikat

Installationsguide fo r CRM-certifikat Installationsguide fo r CRM-certifikat För att säkerställa en säker inloggning till CRM Finance webb så behöver alla kunder installera ett kund-unikt klientcertifikat innan man kan försöka logga in i systemet.

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK. Advance Online

ANVÄNDARHANDBOK. Advance Online ANVÄNDARHANDBOK Advance Online INNEHÅLL Innehåll... 2 Välkommen!... 3 Allmän information... 3 Idén bakom Advance Online... 3 Att logga in på en terminalstation... 4 Allmänt... 4 Citrix-klienten... 4 Inloggning...

Läs mer

DDS-CAD. Installation av student-/demolicens

DDS-CAD. Installation av student-/demolicens S DDS-CAD Installation av student-/demolicens Användande av DDS-CAD är skyddat via licensbehov.detta sker via en fysisk USB-nyckel som innehåller krypterad licensinformation. Programvaran är därmed skyddad

Läs mer

Komma igång med OneD. Allt på en plats

Komma igång med OneD. Allt på en plats Komma igång med OneD Allt på en plats I Windows 8.1 och Windows RT 8.1 kan du enkelt spara dina filer på OneDrive så att du kan nå dem från alla dina enheter, till exempel din dator, surfplatta eller telefon.

Läs mer

Norton 360 Online Användarhandbok

Norton 360 Online Användarhandbok Användarhandbok Norton 360 Online Användarhandbok Dokumentation version 2.0 2008 Symantec Corporation. Med ensamrätt. Den licensierade programvaran och dokumentationen betraktas som kommersiell programvara

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen Kontrollera systemkraven. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller de systemkrav som är specificerade. Vid installering av Engineering

Läs mer

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram Sida 1 (9) SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram SBR-Net är en informations- och mötesplats på webben för SBR:s plusmedlemmar och förtroendevalda samt för

Läs mer

Ladda ner och konfigurera appen

Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner appen via App Store/Play Butik 1 2 1 Starta appen App Store/Play Butik och klicka på Sök. 2 Skriv 3frontoffice i sökrutan och tryck på Sök. 3 Klicka på Hämta följt

Läs mer

Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd

Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd 1. Logga in i lokalnätbutiken med ditt användarnamn. Om du inte har något användarnamn kan du skapa ett genom att registrera dig som användare. a. Användarnamnet

Läs mer

SkeKraft Bredband Installationsguide

SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide Innan du startar installationen av SkeKraft Bredband bör du kontrollera om din dator har ett nätverkskort installerat. OBS! Har

Läs mer

F-Secure Anti-Virus 2003

F-Secure Anti-Virus 2003 F-Secure Anti-Virus 2003 Win 95/98/ME/NT4.0/2000/XP Användarhandbok Alla produktnamn som nämns i detta dokument är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive företag. F-Secure Corporation

Läs mer

Bruksanvisning för Mac

Bruksanvisning för Mac Bruksanvisning för Mac Innehållsförteckning Komma igång... 1 Använda Mac Reformatting Tool (Omformateringsverktyg för Mac)... 1 Installation av FreeAgent... 4 Säker utmatning av enheter... 9 Hantering

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

SNABBGUIDE FÖR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650

SNABBGUIDE FÖR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 SNABBGUIDE FÖR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 Copyright 2002 Nokia. Alla rättigheter förbehållna 9354489 Issue 2 Innehåll 1. INLEDNING...1 2. INSTALLERA MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650...1 3. ANVÄNDA TELEFONEN

Läs mer

TeamViewer Installation och användning

TeamViewer Installation och användning TeamViewer Installation och användning Funktioner i TeamViewer TeamViewer möjliggör för lärare och faddrar att hjälpa elever och användare på distans. Det finns 2 huvudsakliga användningsområden: Fjärrstyrning

Läs mer

Så här installerar du Friluftskartan pro på din dator

Så här installerar du Friluftskartan pro på din dator Så här installerar du Friluftskartan pro på din dator Innan nedanstående påbörjas bör du kontrollera att du har följande: - Kompatibel Garmin-GPS. - Windowsdator med tillgång till Internet - Minimum 500

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Skapa ett eget programnu! NU! Komplett med programvara och konkreta exempel! Patrice Pelland. Swedish Language Edition published by Docendo Sverige AB

Skapa ett eget programnu! NU! Komplett med programvara och konkreta exempel! Patrice Pelland. Swedish Language Edition published by Docendo Sverige AB NU! Skapa ett eget programnu! Patrice Pelland Komplett med programvara och konkreta exempel! Swedish Language Edition published by Docendo Sverige AB Kapitel 2 Installera Visual Basic 2005 Express Edition

Läs mer

Foptec Internet Supervisor

Foptec Internet Supervisor Foptec Internet Supervisor Installation och aktivering 2010 Foptec AB. Vi förbehåller oss rätten att göra andringar i produkten utan medddela detta på förhand Version: 1.0 2 Version 1.0, 2010-08-26 Innehållsförteckning

Läs mer