Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1 NYA Panda Platinum Internet Security 2007 Snabbguide Viktigt! Läs avsnittet om onlineregistrering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator.

2 Avinstallera andra program Viktigt! Om det redan finns ett antivirusprogram installerat på datorn kontrollerar du att det har avinstallerats innan du installerar Panda Internet Security Avinstallera andra program Du gör detta genom att följa instruktionerna nedan: 1. Klicka på knappen Start i Windows och välj Kontrollpanelen (vanligtvis under Inställningar). 2. Klicka på Lägg till eller ta bort program. 3. Välj det program som du vill ta bort och klicka på Ta bort. 4. Följ stegen i avinstallationsguiden. Panda Software 2007.

3 Avinstallera andra program

4 Installation Följ stegen nedan för att säkerställa en korrekt installation. När du har följt stegen i den här guiden är din dator helt skyddad mot virus och andra hot. 1. STARTA INSTALLATIONEN: Sätt i CD:n i datorns CD- eller DVD-enhet. Om du har hämtat Panda Internet Security 2007 från Internet kör du tillhörande fil går till steg Panda Internet Security 2007 startar installationsguiden. Om funktionen för automatisk uppspelning är aktiverad på datorn går du till steg 3. Installation Om du installerar från en CD och automatisk uppspelning inte är aktiverat på datorn, startar inte installationen när du sätter i CD:n. I det här fallet följer du stegen nedan: 2a. Dubbelklicka på Den här datorn på datorn. 2b. Högerklicka på CD- eller DVD-enheten. 2c. Välj Utforska och klicka en gång på den (med vänster musknapp). 2d. Dubbelklicka sedan på autorun-filen så startar installationsguiden. 3. Klicka på den animerade ikonen för att starta installationen. 4. Välj det språk som du vill installera programmet på och klicka på OK.

5 Installation 5. En välkomstskärm visas med de Panda Internet Security komponenter som kommer att installeras på datorn. Installation Klicka på Nästa. 6. Nu visas skärmen med licensavtalet. Klicka på Ja för att acceptera licensvillkoren. Om du klickar på Nej fortsätter inte installationen. 7. När du har accepterat licensavtalet visas följande skärm: Välj alternativet Standardinstallation om du vill installera de vanligaste komponenterna av Panda Internet Security 2007 och klicka på Nästa för att fortsätta. OBS: I den här guiden beskrivs en typisk installation av Panda Internet Security Om du har mer erfarenhet och vill välja vilka inställningar du vill installera kan du göra det genom att välja alternativet Anpassad installation under installationen. Som standard installeras endast de mest nödvändiga skyddsmodulerna, beroende på datorns minne. Samtliga skyddsmoduler installeras endast om din dator har minst 256 MB RAM-minne.

6 Installation 8. Panda Internet Security 2007 analyserar nu minnet för att säkerställa att programmet installeras i en virusfri miljö. När analysen är klar visas en rapport med eventuell fientlig programvara som har upptäckts och den åtgärd som har vidtagits för varje skadlig kod. Installation Klicka på OK. Panda Internet Security 2007 börjar att kopiera de filer som behövs för att installera skyddet mot skadlig programvara och brandväggen. 9. När filerna har kopierats så kommer ett samarbetsavtal visas. Om du vill kan du tillåta att anonym information skickas om hot som Panda Internet Security 2007 upptäckte på din dator. Detta hjälper oss att hålla vår information uppdaterad om hur virus påverkar datorer runt om i världen. Fortsätt genom att klicka på Nästa.

7 Installation 10. Sen öppnas ett fönster där du kan registrera dig online. Installation Även om det är viktigt att ha registrerat sig online för att kunna utnyttja tjänsterna, rekommenderar vi att du väljer alternativet Nej, Jag har redan registrerat mig eller jag vill göra det senare här för att göra installationen smidigare. Kom dock ihåg att registrera dig senare om du vill kunna använda alla tjänster. Klicka på Nästa. 11. Ett fönster öppnas med information om att installationen är klar. Vi rekommenderar att du startar om datorn nu för att aktivera brandväggsskyddet. Kontrollera att alternativet Ja, jag vill starta om datorn nu är aktiverat, ta ut CD:n från CDläsaren och klicka på Slutför.

8 Online-registrering Det är viktigt att du registrerar din produkt för att kunna använda tjänsterna som medföljer Panda Internet Security 2007 (automatiska dagliga uppdateringar, teknisk support online, SOS-virus mm). När du har fyllt i registreringsformuläret på Pandas webbsida får du ett meddelande med dina kunduppgifter (användarnamn, lösenord och kundnummer). Med denna information kan du identifiera dig som licenstagare av Panda-programvara. Kom ihåg att du bara behöver registrera produkten en gång. Om du köpt en produkt med flera licenser, behöver du ändå bara registrera produkten en gång. Du behöver bara registrera dig Om du har köpt antivirusprogrammet i en butik. 2. Om du har köpt en ny dator och Panda Internet Security 2007 ingick i programvaran som medföljde datorn. Om det är fallet följer du instruktionerna nedan för att registrera dig. B) I huvudfönstret i Panda Internet Security 2007 klickar du på frågetecknet (i det övre högra hörnet av skärmen) och sedan på alternativet Onlineregistrering. Onlineregistrering Om det inte är fallet och du har fått ett e-postmeddelande med kunduppgifter kan du nu konfigurera programmet så att det uppdateras automatiskt genom att följa instruktionerna i avsnittet Konfigurera uppdateringar i den här guiden. Följ stegen nedan för att registrera dig online: A) I Aktivitetsfältet i Windows (bredvid klockan), dubbelklickar du på pandaikonen. C) Nu kommer webbläsaren att öppnas. Gör så här: 1. Välj det land där du befinner dig och motsvarande språk. Klicka på OK. 2. Ange om du vill förnya din Panda-produkt. Om du valt Ja, klickar du på Nästa för att fortsätta. Om du valt Nej, ange om du har registrerar en Panda-programvara vid annat tillfälle. Välj Ja eller Nej och klicka på Nästa.

9 Online-registrering 3. Om du har registrerat en Panda-produkt visas en skärm där du anger kundnumret som du fick tidigare och din e-postadress. Klicka sedan på Nästa. Om du inte har registrerat någon Panda-produkt visas en skärm där du kan ange om du har köpt Panda Internet Security 2007 för ett företag. Välj Ja eller Nej och klicka på Nästa. 4. Fyll i registreringsformuläret med dina uppgifter. De fält som är märkta med en asterisk måste fyllas i för att du ska kunna fortsätta. Två fält är särskilt viktiga: Onlineregistrering E-postadress: Panda skickar kunduppgifter till den här adressen (dessa uppgifter är viktiga för att uppdateringar ska kunna konfigureras och för att du ska få tillgång till andra tjänster). Det måste vara en giltig e-postadress om du ska kunna ta emot viktig information. Aktiveringskod: Du hittar den här koden fäst på produktpaketet eller på CD:ns ficka. 5. En skärm visas med viktig information. Skriv ut den här informationen och förvara den på en säker plats. Vi rekommenderar att du skriver följande information här: Användarnamn: Lösenord: Kundnummer: OBS! Anteckna uppgifterna nu innan du stänger den sista skärmen i onlineregistreringen. För säkerhets skull skickar Panda även denna information per e-post till den adress som du angav i formuläret. 6. När du har registrerat Panda Internet Security 2007 online på Pandas webbsida föreslår vi att du konfigurerar de automatiska uppdateringarna: OBS! Om du inte kan registrera nu (du kanske inte har någon Internet-anslutning för tillfället), kan du göra det senare. Vi rekommenderar dock att du registrerar produkten så snart som möjligt. Det går inte att garantera optimalt skydd om produkten inte är registrerad.

10 Konfigurera uppdateringar Konfigurera uppdateringar Panda Internet Security 2007 uppdateras automatiskt första gången en öppen Internet-anslutning upptäcks. Om du vill kunna utföra dagliga uppdateringar i framtiden och på så sätt upprätthålla en optimal skyddsnivå mot skadlig programvara bör du dock konfigurera uppdateringarna. Gör detta genom att följa instruktionerna nedan: 1. När Panda Internet Security 2007 har installerats visas en pandaikon i Aktivitetsfältet (bredvid klockan). Detta visar att det automatiska skyddet är aktiverat. Dubbelklicka på den ikonen. 2. Huvudfönstret i Panda Internet Security 2007 öppnas. Expandera panelen Uppdateringar och prenumerationer och klicka på Inställningar. Kontrollera att Aktivera automatiska uppdateringar är markerat. När du registrerade Panda Internet Security 2007 online visades ditt användarnamn och lösenord på den sista skärmen (du kanske antecknade de uppgifterna i den här guiden). Ta fram dessa uppgifter och ange dem i det nya fönstret i avsnittet Användar-ID. Konfigurera uppdateringar OBS! Om du inte har registrerat produkten bör du göra det nu genom att följa instruktionerna i avsnittet Online-registrering i den här guiden. Om du inte har antecknat dina kunduppgifter behöver du inte oroa dig; Panda skickar dem till dig via e-post. När du läser det e-postmeddelandet kan du skriva ut det eller förvara uppgifterna på en säker plats. Du kan behöva använda dem i framtiden.

11 Konfigurera uppdateringar Konfigurera uppdateringar OBS! Du kan använda alternativet Kontrollera data för att kontrollera att det användarnamn och lösenord som du har angett är riktiga (du behöver en Internet-anslutning). Om du nyligen har registrerat Panda Internet Security 2007 online kan programmet visa att uppgifterna inte är riktiga även om de är det. Om detta inträffar väntar du ett par minuter och kontrollerar sedan igen. Avsluta processen genom att klicka på OK Från och med nu kommer Panda Internet Security 2007 att uppdateras automatiskt när det behövs och när en öppen Internet-anslutning upptäcks.

12 Självdiagnostik och analys Nu är det dags att utföra en självdiagnos (en analys av programstatus), som talar om status på datorns skydd. Så här gör du: 1. Högerklicka på pandaikonen i Aktivitetsfältet (bredvid klockan). 2. På den meny som visas klickar du på (med vänster musknapp) Starta självdiagnostik. Ett varningsmeddelande visas med information om skyddsstatus för datorn och ser ungefär ut så här: OBS! Ett meddelande om hög skyddsnivå visar att datorn är tillräckligt skyddad. Nu är det bra om du utför en analys av hela datorn. Så här gör du: 1. Dubbelklicka på pandaikonen i Aktivitetsfältet (bredvid Windowsklockan). Huvudfönstret i Panda Internet Security 2007 öppnas. Självdiagnostik och analys

13 Självdiagnostik och analys Självdiagnostik och analys 2. Välj Analys. 3. Klicka på Analysera hela datorn. Analyseringen startar. När du har utfört den här analysen är datorn skyddad och fri från all känd skadlig programvara såväl som intrång och andra hot.

14 Översikt Panda Internet Security 2007 är ett komplett säkerhetsprogram som erbjuder inbyggt skydd för din dator med en uppsättning kompletterande funktioner. Om du dubbelklickar på pandaikonen i Aktivitetsfältet (bredvid Windows-klockan) öppnas huvudfönstret i programmet. Här visas status för varje enskild skyddsfunktion. Nedan hittar du en kort beskrivning av var och en av dessa funktioner. Mer information om dem finns i hjälpen (se avsnittet Hjälp i den här guiden). Uppdateringar De automatiska uppdateringarna i Panda Internet Security 2007 utförs dagligen. Dessa uppdateringar innebär att en fil som tillhör programmet förnyas, signaturfilen för virus och skadlig programvara, som gör att programmet kan känna igen alla kända virus och hot och skydda datorn mot dem. Du kan utföra manuella uppdateringar av programmet, aktivera eller inaktivera de automatiska uppdateringarna och definiera egenskaper för båda typerna av uppdateringar. Skydd mot kända hot Panda Internet Security 2007 upptäcker och eliminerar automatiskt alla typer av kända skadliga programvaror som kan nå eller lämna din dator på olika sätt (e-post, Internet-nedladdningar, fildelning mm). Skydd mot okända hot I Panda Internet Security 2007 kan okända hot upptäckas och blockeras med hjälp av den innovativa TruPrevent TM -tekniken. Din dator skyddas mot potentiellt farliga hot vars verkliga skadeverkan ännu inte har fastställts men vars beteende är misstänkt. Översikt

15 Översikt Brandväggsskydd Den personliga brandväggen blockerar obehörig åtkomst till din dator från Internet (eller nätverk) eller från datorn till Internet. När ett program på din dator försöker få åtkomst till Internet (eller vice versa) utan behörighet, varnar Panda Internet Security 2007 dig om detta och ger dig möjlighet att tillåta eller neka åtkomst. Kontroll av skyddsnivå för Internet Programmet utvärderar säkerhetsnivån på datorn för att säkerställa att du anslöt till Internet med optimal säkerhet. Skydd mot online-bedrägeri Med Panda Internet Security 2007 är du skyddad mot de flesta Internetbedrägerier: omdirigering av telefonanslutningar till betalnummer, obehörig överföring av konfidentiell information och åtkomst till webbsidor som kontrolleras av bedragare. Skydd mot sårbarheter Panda Internet Security 2007 skyddar dig mot sårbarheter/säkerhetshål som skulle kunna göra datorn till ett lätt byte för alla typer av fientlig programvara och hackare. Nu kan du åtgärda sårbarheterna som upptäckts på datorn och säkra datorn ytterligare. Skydd mot skräppost Detta skyddar dig mot skräppost som normalt innehåller annonsering. Webbfiltrering Webbfiltret gör att den datoransvarige kan förhindra andra datoranvändare från att visa olämpligt innehåll (våld, pornografi mm) på Internet. Säkerhetskopiering Säkerhetskopior hjälper dig att skydda dina filer (dokument, foton, videofilmer, musik mm) mot eventuell förlust. Du kan enkelt göra säkerhetskopior på en extern hårddisk, en DVD eller till och med online. Hjälp I det övre högra hörnet av huvudprogrammets fönster finns ett frågetecken. Om du klickar på detta och sedan på alternativet Hjälp om Panda Internet Security visas en omfattande och detaljerad hjälp om alla aspekter av programmet. Översikt

16 Översikt Panda-tjänster När du klickar på knappen Tjänster i huvudprogrammets fönster visas Tjänster som tillhandahålls registrerade användare. Min hämtningssida Om du klickar på det här alternativet öppnas hämtningssidan på Pandas webbplats där du kan hämta den senaste versionen av Panda Internet Security 2007 så länge dina tjänster är aktiva. Uppdaterad dokumentation online På hämtningssidan på Pandas webbplats (www.pandasoftware.com/download/documents) kan du hämta all dokumentation som medföljer produkten. Teknisk support på Internet Om du söker svar på de vanligaste frågorna om Panda Internet Security 2007 finns en särskild sida för teknisk support (www.pandasoftware.com/support). Teknisk support via e-post Om du inte hittar svaret på din fråga på webbplatsen finns våra tekniker till hands för att hjälpa dig. Skicka ett meddelande till så svarar vi så snart som möjligt. OBS! Om du behöver kontakta teknisk support utanför Sverige hittar du adressen i Panda Worldwide-listan eller på Förslagslåda Din åsikt är väldigt viktig för oss! Med denna tjänst kan du direkt kontakta Panda. Du kan skicka dina idéer, kommentarer eller förslag på hur Panda Internet Security 2007 och de tjänster som ingår kan förbättras eller om andra ärenden. Pandameddelanden Om du klickar på det här alternativet visas en skärm där du kan prenumerera på IT-säkerhetsmeddelanden. Dessutom kan du få åtkomst till Pandameddelandearkivet där du hittar alla nyheter som har publicerats tidigare. Översikt

17 Översikt Skicka misstänkta filer till PandaLabs Om misstänkta filer upptäcks under analysen kan de ha påverkats av ett nytt virus eller hot. I det fallet skickar du filerna till oss så att vi snabbt kan ge dig en lösning, kostnadsfritt, eller bekräftelse på att filerna är i gott skick. Lista med virus och hot som kan upptäckas Med detta alternativ kan du få detaljerad information om virus och andra Internet-hot. Säkerhetsinfo Om du klickar på den här länken får du mer realtidsinformation och resurser för att hjälpa dig hålla virus och hot på avstånd: Global Virus Observatory, Virusometer, reparationsverktyg mm. Tjänsteuppdatering När dina tjänster har gått ut kan du snabbt och enkelt förnya dem från vår webbsida Du kan också förnya tjänsterna genom att köpa produkten från din lokala handlare. Ange i så fall att det är en förnyelse i steg 2 av registreringsprocessen. Globala webbplatser Få åtkomst till lokala Panda-webbplatser där du hittar information som är anpassad för varje land på: Översikt

18 Panda Software P07GR-S-02

Global Protection 2011

Global Protection 2011 Global Protection 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om

Läs mer

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide Panda Antivirus Pro 2013 Snabbstartguide Viktigt! På cd-fodralet hittar du Aktiveringskoden som du aktiverar produkten med. Förvara den på ett säkert ställe. Om du köpte produkten på Internet, så har du

Läs mer

TREND MICRO INCORPORATED

TREND MICRO INCORPORATED Startguide Trend Micro Incorporated förbehåller sig rätten att göra ändringar i detta dokument och i de produkter som beskrivs i dokumentet utan föregående meddelande. Innan programvaran installeras och

Läs mer

Innehåll. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45

Innehåll. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45 Användarhandbok i Innehåll McAfee Wireless Protection 5 McAfee SecurityCenter 7 Funktioner... 8 Använda SecurityCenter... 9 Huvud... 9 Vänster kolumn... 9 Huvudpanel... 10 Introduktion till SecurityCenter-ikoner...

Läs mer

Norton Security with Backup

Norton Security with Backup TM Norton Security with Backup Produkthandbok Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec har tagit bort omslaget till den här manualen för att minska de ekologiska fotavtrycken från våra

Läs mer

Innehåll. McAfee Internet Security 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45

Innehåll. McAfee Internet Security 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45 Användarhandbok i Innehåll McAfee Internet Security 5 McAfee SecurityCenter 7 Funktioner... 8 Använda SecurityCenter... 9 Huvud... 9 Vänster kolumn... 9 Huvudpanel... 10 Introduktion till SecurityCenter-ikoner...

Läs mer

Kapitel 1: Installation...4

Kapitel 1: Installation...4 F-Secure Anti-Virus 2014 F-Secure Anti-Virus 2014 Innehållsförteckning 2 Innehåll Kapitel 1: Installation...4 1.1 Innan du installerar för första gången...5 1.2 Installera produkten för första gången...6

Läs mer

Kapitel 1: Installation...5

Kapitel 1: Installation...5 F-Secure Internet Security 2014 F-Secure Internet Security 2014 Innehållsförteckning 2 Innehåll Kapitel 1: Installation...5 1.1 Innan du installerar för första gången...6 1.2 Installera produkten för första

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Norton 360TM Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec har tagit bort omslaget till den här manualen för att minska

Läs mer

Användarhandbok. Protector Suite 2009

Användarhandbok. Protector Suite 2009 Användarhandbok Protector Suite 2009 Informationen som ges här anses vara korrekt och pålitlig. Upek tar emellertid inget ansvar för följderna av användandet av denna information, och inte heller för patentintrång

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Före installation... 3 Fungerar Backup It om det finns andra Internetbaserade säkerhetskopieringsprogram installerade på datorn?...

Före installation... 3 Fungerar Backup It om det finns andra Internetbaserade säkerhetskopieringsprogram installerade på datorn?... Backup It FAQ Före installation... 3 Fungerar Backup It om det finns andra Internetbaserade säkerhetskopieringsprogram installerade på datorn?... 3 Är två Internetbaserade säkerhetskopieringsprogram bättre

Läs mer

Norton. AntiVirus. Produkthandbok

Norton. AntiVirus. Produkthandbok Norton TM AntiVirus Produkthandbok Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec har tagit bort omslaget till den här manualen för att minska de ekologiska fotavtrycken från våra produkter.

Läs mer

// Mamut Business Software. Uppdateringsguide

// Mamut Business Software. Uppdateringsguide // Mamut Business Software Uppdateringsguide Innehåll Om uppdatering till ny version 2 Hur skapas en säkerhetskopia? 4 Uppdatera till den senaste versionen 6 Flytta programmet till en annan dator/server

Läs mer

Användarhandbok för PCI-modem

Användarhandbok för PCI-modem Användarhandbok för PCI-modem Innehåll INTRODUKTION...1 DET HÄR BEHÖVER DU FÖR ATT KUNNA ANVÄNDA FAXMODEMET...1 INSTALLERA PCI-FAXMODEMET...2 WINDOWS 95/98/ME/2000/XP...2 WINDOWS NT 4.0...2 INSTALLERA

Läs mer

Bärbar 40 GB USB 2.0-hårddisk med Rapid Restore. Användarhandbok

Bärbar 40 GB USB 2.0-hårddisk med Rapid Restore. Användarhandbok Bärbar 40 GB USB 2.0-hårddisk med Rapid Restore Användarhandbok Bärbar 40 GB USB 2.0-hårddisk med Rapid Restore Användarhandbok Anm: Innan du använder produkten och informationen till den bör du läsa

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Norman Security Suite för arbetsstationer. Version 7. Användarhandboken

Norman Security Suite för arbetsstationer. Version 7. Användarhandboken Norman Security Suite för arbetsstationer Version 7 Användarhandboken ii Norman Security Suite användarhandbok Begränsad garanti Norman garanterar att den medföljande cd:n och dokumentationen inte har

Läs mer

Handbok. Pagero för Danske Bank

Handbok. Pagero för Danske Bank Handbok Pagero för Danske Bank INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA PROGRAMMET 3 Vad är Pagero för Danske Bank? 3 Hjälpsidor 3 Systemkrav 3 INSTALLATION OCH START 3 Installation 3 Efter installationen

Läs mer

FileMaker Server 13. Startbok

FileMaker Server 13. Startbok FileMaker Server 13 Startbok 2007-2013 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är varumärken som tillhör FileMaker,

Läs mer

Datorns förinstallerade program Windows NT Workstation 4.0, tillämpningsprogra och hjälpprogram

Datorns förinstallerade program Windows NT Workstation 4.0, tillämpningsprogra och hjälpprogram IBM Personal Computer Datorns förinstallerade program Windows NT Workstation 4.0, tillämpningsprogra och hjälpprogram IBM Personal Computer Datorns förinstallerade program Windows NT Workstation 4.0,

Läs mer

Norton AntiVirus Användarhandbok

Norton AntiVirus Användarhandbok Användarhandbok Norton AntiVirus Användarhandbok Den programvara som beskrivs här levereras under licensavtal och får endast användas i enlighet med villkoren i avtalet. Dokumentation version 15.0 2007

Läs mer

Ytterligare program. Nokia N95-1

Ytterligare program. Nokia N95-1 Ytterligare program Nokia N95-1 OM TILLÄGGSPROGRAM FÖR NOKIA N95 I enhetens minne och på dvd-rom-skivan som medföljer enheten hittar du ytterligare program från Nokia och andra programutvecklare. INGEN

Läs mer

Bankgiro Link. Handbok

Bankgiro Link. Handbok Handbok Innehåll Läsanvisning 1 Innan ni startar 2 Vad är Pagero Bankgiro Link 2 Förutsättningar 2 Installation och start 3 Installation 3 Efter installationen 3 Radera installationen 3 Att börja med Pagero

Läs mer

Din manual NOKIA N95-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/827868

Din manual NOKIA N95-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/827868 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NOKIA N95-1. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Manual. textil. samlat och strukturerat - direkt online. anpassat för skolan - pedagogiskt granskat

Manual. textil. samlat och strukturerat - direkt online. anpassat för skolan - pedagogiskt granskat Manual textil samlat och strukturerat - direkt online anpassat för skolan - pedagogiskt granskat Innehåll Välkommen till Slöjdlexikon Slöjdlexikon Online Logga in Logga ut 2, 16 eller 32 användare online

Läs mer

FileMaker. Installation och nya funktioner. för FileMaker Pro 13 och FileMaker Pro 13 Advanced

FileMaker. Installation och nya funktioner. för FileMaker Pro 13 och FileMaker Pro 13 Advanced FileMaker Installation och nya funktioner för FileMaker Pro 13 och FileMaker Pro 13 Advanced 2007-2013 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054,

Läs mer

FileMaker Server 13. FileMaker Server - Hjälp

FileMaker Server 13. FileMaker Server - Hjälp FileMaker Server 13 FileMaker Server - Hjälp 2010 2013 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är varumärken som

Läs mer

FileMaker Server 14. FileMaker Server - Hjälp

FileMaker Server 14. FileMaker Server - Hjälp FileMaker Server 14 FileMaker Server - Hjälp 2007-2015 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och FileMaker Go är varumärken

Läs mer

Bra att läsa, bra att spara.

Bra att läsa, bra att spara. Tips och råd är alltid bra att ha nära till hands! Bra att läsa, bra att spara. Om bredband och telefoni Com Hem Kundservice: www.comhem.se Telefon 90 222 BB007-1502 Bra att läsa, bra att spara. Bra att

Läs mer