Verksamhetsberättelse 2013 för IFK Lidingö Friidrottsklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2013 för IFK Lidingö Friidrottsklubb"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2013 för IFK Lidingö Friidrottsklubb Ordförandens förord Under de senaste 5-6 åren har IFK Lidingö Friidrott utvecklats på ett anmärkningsvärt sätt. Föreningen har gradvis och långsiktigt byggts upp underifrån genom att fokusera på att bli många barn och på att därefter behålla alla i tonåren. Föreningen har på så sätt vuxit från medlemmar 2007 till 1300 år Föreningen har därmed blivit Sveriges femte största friidrottsförening. En stor och bred förening har givit många fler barn och föräldrar, 3-4 gånger fler tonåringar, fler ledare, tredubblad omsättning, nya verksamheter, Run Lidingö Run och ett kraftigt utvecklat Lidingölopp. Mätt i antalet aktiva som tar SM-poäng i samtliga åldersklasser har vi avancerat till Sveriges 12:e förening enligt Svenska Friidrottsförbundets ranking. Vi har lagt stor kraft och mycket tid på att långsiktigt tydliggöra föreningens inriktning och grundvärderingar. och att bygga upp en stark föreningsorganisation, med nya verksamheter, kommittéer, projekt, kansli, ledare och tränare och andra infrastrukturer i föreningen, inte minst Lidingöloppet. Mycket arbete har också lagts på att åstadkomma en utveckling av Lidingövallen. Nu är vi många gånger fler inom de flesta områden, har ett kraftigt utvecklat Lidingölopp och är en avsevärt starkare förening på de flesta sätt jämfört med tidigare har i alla avseenden varit ytterligare ett steg framåt i denna långsiktiga utveckling. Ekonomiskt har föreningen tredubblat sin omsättning jämfört med 2007, och visar vinst även Den föreslagna verksamhetsinriktningen för kommande år innebär ett fortsatt arbete i samma riktning och efter samma grundvärderingar. På så vis kommer föreningen att ytterligare kunna fortsätta sin tillväxt underifrån och stärka sin ställning bland Lidingös medborgare och i Friidrotts- Sverige. Tack styrelse, kansli, kommittéer, projektmedlemmar, föräldrar, barn, ungdomar, seniorer, veteraner och andra ledare och engagerade för allt arbete för föreningen under året som gått.

2 Styrelsen Vid ordinarie årsmöte mars 2013 valdes följande styrelsemedlemmar: Curt Högberg, ordförande Ann-Mari Hevreng Anders Lärkert Jesper Arkinger Johan Eidmann Marie Säresand Markus Pfister Peter Lagerlöf Pia Gelhaar Under året har Pia Gelhaar avsagt sig styrelsearbetet. Under 2013 har styrelsen har haft 13 protokollförda sammanträden. Föreningen Friidrottstraditionen på Lidingö är stark. En tradition som finns i form av erfarenheter, idrottskunskap, grundvärderingar och ledare och aktiva flera generationer tillbaka. Det är en helt oersättlig tillgång för föreningen och för Lidingös samhälle. Något man inte alltid tänker på. Redan på 1930-talet var IFK Lidingö Friidrott en av de bärande idrottsföreningarna på Lidingö och en av Sveriges mer framstående friidrottsföreningar. Sedan 60-talet dessutom en av de två arrangörerna av Lidingös starkaste varumärke Lidingöloppet. IFK Lidingö Friidrott har under de senaste åren tydliggjort sina grundvärderingar, sin vision och sina strategier med ambitioner att visa att friidrott är en idrott för många och många olika ambitionsnivåer. Med många medlemmar och aktiva i föreningen blir friidrotten en viktig idrott på Lidingö och i Lidingös samhällsliv. Det är vår bedömning att IFK Lidingö Friidrott under 2013 på så vis ytterligare stärkt sin position inom idrotts- och samhällslivet på Lidingö. Föreningens ledare IFK Lidingö Friidrott är en ideell förening ledd av ideella ledare och grundvärderingar. Med grundvärderingar som engagerar, skapar en förening ledare. Grundvärderingarna är i sin tur fundamentet för att skapa en verksamhet som attraherar många medlemmar, basen för verksamheten och styrkan i föreningen och föreningens utveckling. I vårt fall är våra ledare i allra högsta grad också fundamentet för Lidingöloppet, Lidingös viktigaste varumärke. Under 2013 har föreningen genomfört Ledardagar och strategi- workshops för Barn - och ungdomsledare samt senior- och elitledare med hjälp av Per Jutterström, SISU Sundsvall. Dessutom har ett flertal olika tränarutbildningar genomförts. Vid Ledardagen deltog även Roland Lööw, Kil, som gästtalare och Hanna Jansson. Under året har den första årskullen i vår nya tonårsverksamhet, ungdomarna födda -93 till -95, tagit

3 studenten och nått senioråldern. Det har inneburit att föreningen också fått tillgång till en ny kategori kunniga medlemmar som kan driva olika former av projekt. Redan under tidigare år har de haft avgörande roller i Sommaridrottsskolan. Under 2013 hade också Malcolm Sterky och Klara Westin projektledaransvar för Luciaspelen. Föreningen har bedrivit en stor och bred utbildningsverksamhet - se separat punkt längre fram. Under 2013 har också en separat träning för klubbens ledare startats. Träningen har letts både i regi av utomstående ledare men också under ledning av vår egna elitaktiva Charlotte Schönbeck. Organisation Föreningens styrelse har under året fortsatt sin ansträngning att dela upp ledningsarbetet i kommittéer och projekt fanns tre kommittéer: Barn- och ungdomskommittén, Tonårs- och Juniorkommittén och Senior- och elitkommittén. På kansliet avslutade Janne Wanhainen sin anställning i föreningen under 2013 och Hanna Jansson anställdes i dels en roll som idrottsansvarig för Barn- och Ungdomskommitéen och dels en roll som ansvarig för att organisera tonårsverksamheten. Rafael Askros har, utöver sin halvtid på Lidingöloppet, från sommaren arbetat i en tränarroll för Friidrottsgymnasiet och med att stödja läger, SM-resor och annat för senior- och elitverksamheten och i tränar roll för sin/a grupper. Från september till januari har Lars Liljegren varit inhyrd som konsult på deltid i rollen som 't f utvecklingschef' och chef för kanslipersonalen. Information och kommunikation Information och kommunikation är mycket viktiga delar av en förening som vill stärka sin position. Under 2013 har föreningen haft en fortsatt mycket aktiv hemsida med ibland flera nyheter i veckan, i hög grad tack vare ett stort redaktörsarbete av Janne Åkerblom. Arbetet med att utveckla hemsidan med alla funktioner som idrott Online erbjuder har fortsatt, bland annat med att utbilda träningsgruppernas administratörer i att lägga upp nyheter på hemsidan och att administrera gruppens egen flik på hemsidan. 'Oss emellan' är ett nyhetsbrev som med början 2013 skickas till alla medlemmar 4-5 gånger per år, med kort beskrivning av vad som är på gång i klubben. 'Oss emellan' var också namnet på den klubbtidning som under 80-talet i pappersform regelbundet skickades till alla medlemmar, bl a med yngre versioner av Janne Åkerblom och Jacob Hård som redaktörer.

4 Kläder Klubbkläder en viktig del för träning och tävling men också för att profilera och skapa klubbtillhörighet. Under 2013 har vi vid två tillfällen haft klubbkvällar på Intersport. Vid dessa tillfällen har medlemmar kunnat beställa kläder ur klubbens sortiment. Vi har ett samarbete med Adidas och för deras kollektion av tävlingskläder samt ledaroveraller och piké tröjor. Det finns också ett urval av träningskläder i både junior och senior storlekar i sortimentet. Vi har numera en webbshop med klubbens klädsortiment som Intersport hanterar för klubbens räkning. Barn- och ungdomsverksamheten Barnverksamheten leds av Barn- och ungdomskommittén (BUK). BUK har under året bestått av: Jesper Arkinger (ordförande), Per Ljungberg, Annica Sandström, Christer Westerberg, Cecilia Gyldén, Marie Thulesius, Samir Taha, Erik Wernolf, Sandra Pettersson, Jessica Winberg, Elisabeth Lundblad, Kim Johnson. Dessutom har Ingela Stralka, Kai Abrahamsson, Hanna Jansson och Lars Liljegren från kansliet deltagit vid möten. Läger Under året har vi genomfört lägerverksamhet på Bosön, Åland och i Falun. På Bosölägret bjöds aktiva i åldrarna 7-10 år in åringarna sov över från fredag till lördag, 7-8-åringarna deltog endast på lördagen. Föreningens elitaktiva ansvarade för träningarna och gav tekniktips till såväl barn som föräldrar (tränarna), i de olika grenarna. Det var ett mycket lyckat arrangemang och sammanlagt deltog 160 barn och 40 ledare. Tävlingar Barn- och ungdomskommittén har under året genomfört ett utvecklingsarbete för att genom nya tävlingsformer öka antalet deltagare på tävlingar: Klubbmästerskap Klubbmästerskapet genomfördes på våren vilket gav inspiration och lärdomar hur vi kan jobba vidare för att introducera fler till friidrotten, utveckla arrangemang och utbilda funktionärer. Målsättningen var att hela föreningen skulle prioritera deltagande som en del i att öka klubbkänslan över åldrarna. Klubbmästerskapet hade drygt 500 starter. Även klubbmästerskap i terränglöpning genomfördes. Tävlingen avgjordes vid Stockbys motionsområde och 36 löpare födda deltog. Lidingö-OS, Luciaspelen och Sommarsmajlet Klubben hade tre större egna barn- och ungdomsarrangemang även under 2013: Lidingö-OS, Sommarsmajlet och Luciaspelen. Lidingö-OS genomfördes likt 2012 som en vardagstävling på Lidingövallen och gav bra erfarenheter för att ytterligare vidareutveckla arrangemanget, bland annat provade vi att ha våra elever från Friidrottsgymnasiet som skolvärdar, något vi ska arbeta vidare med. De skolor som var med och deltog i tävlingen var, Torsvik, Källängen, Högsätra, Skärsätra, Bodal, Larsberg, Rudboda, Käppala, Vittra, Futura, Utsikten och Albatross. Sammanlagt gjorde skolorna nästan 800 starter, ett antal som var lika stort Efter tävlingen genomfördes ett utvärderingsmöte där synpunkter samlades in inför 2014 års arrangemang.

5 Luciaspelen genomfördes i Sätrahallen och även i år fanns ett antal udda grenar med i tävlingsprogrammet för 17-årsklasserna, till exempel 30 m, 600 m och höjdhopp med fem stegsansats. Vi hade rekordmånga starter (1900 föranmälda grenstarter, att jämföra med förra årets dryga 1600 st.) och tävlingen var ett lyckat arrangemang med många nöjda aktiva. Nytt var att vi tog hjälp av klubbens duktiga unga aktiva som projektledare. Att vi klarade av alla tekniska bitar utan komplikationer ser vi som en framgång. Många föräldrar och aktiva gjorde strålande insatser som funktionärer. Sommarsmajlet arrangerades 18 augusti på Lidingövallen. Tävlingen bjöd in aktiva 8-15 år och på grenprogrammet fanns sprint (60, 80 resp. 100m), medeldistans (400, 600 resp. 800m), hopp (längd eller höjd) och kast (kula eller spjut) åringarna tävlade i en fyrkamp. Tävlingen var ett lyckat arrangemang med många funktionärer, tidsprogram som följdes, caféförsäljning och grillning. 650 starter gjordes i de olika grenarna. Träningsgrupper De åldersgrupper som under 2013 räknats in i barn- och ungdomsverksamheten är barn födda Antalet barn i verksamheten har ökat och vi startade upp flera nya grupper: två grupper med barn födda 05, två grupper med barn födda 06 och en grupp med barn födda 07. Utöver det har flera barn som stått i kö blivit erbjudna plats i befintliga grupper. Sammanfattning Barnverksamheten har under året tagit flera steg mot att kunna erbjuda fler barn och ungdomar plats i vår verksamhet. Det ska vara både roligt och utvecklande för såväl barn som tränare att vara med i verksamheten och ett effektmål är att fler upptäcker glädjen och utmaningen i att tävla. Under 2014 vill vi fortsätta skapa en barnverksamhet som bygger upp IFK Lidingö friidrott för framtiden och utveckla de roller som krävs i verksamheten för att engagera fler. Kontinuerligt med god kvalitet, stämning och klubbanda. Tonår- och juniorverksamheten Tonår- och juniorverksamheten leds av Tonår- och juniorkommittén (ToJ). ToJ har under bestått av: Curt Högberg (ordförande), Johan Marmolin, Patrik Buddgård, Peter Lagerlöf och från kansliet Rafael Askros (till augusti) och Hanna Jansson (från augusti). Svenska traditionella idrottsföreningar har under senare år på ett allt tydligare sätt tappat allt fler aktiva i åldrarna 13 år och uppåt. Det gäller de stora bollsporterna såväl som friidrotten och det gäller på Lidingö. Hösten 2008 startade föreningen därför ett speciellt Tonårsprojekt med syfte att behålla ungdomar och stimulera nya att börja med friidrott i åldrarna år. Till projektet knöts en halvtidsanställd person. Strategin är att skapa en tränings- och tävlingsverksamhet med bra kvalitet för alla olika ambitionsnivåer och att hela tiden levandegöra den sociala miljön. Verksamheten har sedan projektets början 2008 till idag ökat antalet aktiva från 44 totalt i tonårsåldrarna till sattes målet att vara åringar I de årskullarna var vi 87 (95-99) i slutet av Organisationen bygger på en ledning bestående av minst en ledare med helhetsansvar för en sammanhållen årskull, stödda av tränarna och en organisatorisk kansliroll.

6 Under 2013 har föreningens tonårsverksamhet genomfört tävlingsresor till Växjö och Göteborg samt till de olika U/JSM-tävlingarna. Vidare har lägerverksamhet bedrivits; ett vårläger i Spanien, ett sommarläger i Falun och ett löparläger på Lida. Förutom läger- och tävlingsresor har sociala aktiviteter arrangerats på hemmaplan; Under 2013 har föreningens tonårsverksamhet genomfört en hel del aktiviteter, som underlättats av bidrag från Idrottslyftet. Det gäller tävlingsresor till Växjö och Göteborg (Världsungdomsspelen i fyra dagar) samt till de olika U/JSM-tävlingarna. Vidare har lägerverksamhet bedrivits; ett vårläger i Spanien där även en social aktivitet genomfördes i form av besök på Vattenland, ett sommarläger i Falun (fem dagar) och ett löparläger på Lida (en helg). Utöver det har aktiva fått möjlighet att träna thaiboxning. I september genomfördes KM på 5000m på Lidingövallen för tredje gången. Ett antal tonåringar ihop med löpare från Run Lidingö Run och löpare från barnverksamheten. Totalt deltog 45 stycken. Under hösten arrangerades även Veckans gren på Lidingövallen, till största del av Kai Abrahamsson och Janne Åkerblom. Precis som namnet antyder arrangerades en gren varje vecka på en vardagkväll. Aktiva från alla åldrar hade möjlighet att delta. IFK-galan Den 9 december hyrde vi för fjärde året i rad bion Grand på Lidingö och bjöd in aktiva (01-93) till den uppskattade IFK-galan. Priser delades ut för prestationer och klubbrekord. Run Lidingö Run 2013 har varit ett bra löparår för Run Lidingö Run, med ett ökat antal löpare. Vid slutet av 2013 är 104 personer registrerade och det tillkommer hela tiden fler. Verksamheten har pågått terminsvis och från augusti t o m juni. Träningen har bedrivits två gånger i veckan, torsdagar och söndagar. Torsdagarna är teknik och tempodagar och söndagarna är distansdagar. Löpgurun L-G Skoog höll under en lördag en löpardag för föreningens löpare på Bosön. Run Lidingö Run och andra träningsgrupper i BUK och ToJ fick i samband med Lidingöloppet också tränarstimulans och hjälp av Sammy Nyamongo, kenyansk löptränare verksam i USA. Planen för Run Lidingö Run är att få igång fler ledare och att utöka antalet träningspass per vecka, till fyra dagar i veckan. T ex distansträning på söndagar och onsdagar och teknik och tempoträning tisdagar och torsdagar. Veteranverksamheten Under 2013 har det varit 20 veteraner, som tävlat för klubben. De flesta på DM, som IFK Tumba arrangerade både inomhus i Sätra den januari samt utomhus maj. Inomhus-SM arrangerades i Karlskrona 9-10 februari och Gefle IF hade utomhus-sm den augusti på Gunder Hägg Stadion. Extra glädjande för året är tillskottet av flera kvinnliga tävlanden. Översikt medaljörer: IVSM i Karlskrona Elvis Aleman Anthony Treacher Ingvar Lindqvist brons 400m M35 guld 200m och silver 400m M70 guld 400m, silver 60m och 200m M75

7 VSM i Gävle Silla Levin Eva Krönlein Ingvar Lindqvist IDM Sätra Hall Martina Gidlöf Jessica Lindén Silla Levin Eva Krönlein Elvis Aleman Anthony Treacher Ingvar Lindqvist silver längd K40 guld längd K45 guld 400m, silver 200m, brons 100m M75 Silver 200m K35 Guld höjd, brons 60m K40 Guld längd, silver 200m K40 Guld längd, silver 60, 200m K45 Guld 200m, silver 60m M35 Guld 200m och 400m M70 Guld 400m, silver 60, 200m M75 DM ute Silla Levin Guld längd, silver 100, brons 400 Eva Krönlein Guld 200 och längd, silver 100m Henrik Forsberg Silver 800m M35 Roland Lycksell Guld 1500m och 5000m M45 Dan Norrå Silver 100m Anthony Treacher Guld 100m, 200m, 400m, längd VDM Medaljer: 16 guld, 12 silver och 3 brons VSM Medaljer: 4 guld, 6 silver och 2 brons Senior- och Elitverksamheten Verksamheten leds av Senior- och Elitkommittén. Kommittén har under året genomfört en nystart och tagit fram en strategi för verksamheten. Kommittén har under året bestått av : Jesper Arkinger (ordförande), Curt Högberg, Madelene Fahlstedt, Ulf Högberg, Leif Robertson samt Rafael Askros som representerat kansliet. Arbetet fortsätter in i 2014 och arbetet utvecklas successivt. Vid de inledande strategimötena använde kommittén stöd från extern processledare. En viktig del som lagts till under året är att jobba tydligare med den sociala strukturen, klubbkänsla och tillhörighet. Tävlings- och träningsresor särskilt SM mm behöver samordnas ytterligare varför en kansliresurs har tilldelats kommittén under året. Rafael Askros stöttar nu verksamheten med bl.a. träning-, läger- och tävlingskoordinering. Verksamheten har även börjat fokusera i större utsträckning på seniorverksamheten då denna har potential att växa sig starkare. Verksamheten har under 2013 förstärkts ytterligare genom att aktiva som tränar för våra tränare, valt att tävla vidare för oss. Elitverksamheten har haft större resultatframgångar 2013 än året tidigare vilket var en överraskning. I Svenska Cupen som vi gick upp till i år var vi endast 2p från seger, till detta skall räknas att vi hade en oturlig skada i laget som inte gav några poäng. Vårt herrlag, som är

8 två divisioner under damlaget, vann sin division och klättrar upp till division ett där de kommer delta i maj Årets andra stora lagtävling, Stafett-SM bjöd på stora framgångar i form av att vi var topp 7 i landet gällande bredd, samt 5:a i medaljligan. Totalt i klubbligan i landet slutade våra damer på en 6:e plats och hela klubben som helhet 12:a vilket är en högre placering än på många år. På landslagsnivå hade vi också många fler aktiva än på många år, inte mindre än 7 IFK aktiva fick ta på sig landslagsdräkten under 2013 (lista på aktiva finns nedan). Bakom dessa framgångar ligger starka aktiva och lika starka tränare och ledare som vi vill gratulera, tacka och peppa för att nästa år ta ytterligare steg framåt. I landslagsdräkten såg vi följande aktiva under 2013: Nordenkampen Finnkampen Charlotte Schönbeck 1500m Charlotte Schönbeck 1500m Nadja Casadei längdhopp Hanna Adriansson 100m & 4x100m Jakob Thorvaldsson höjdhopp Sofia Öberg 800m & 1500m Inomhus EM Charlotte Schönbeck 1500m Lag-EM Charlotte Schönbeck 1500m Ungdomsfinnkampen Andreas Movin 400m & 4x400m Junior-EM Hanna Adriansson 4x100m Europacupen i mångkamp Nadja Casadei Therese Jernbeck Medaljörer vid 2013 s SM: IUSM Silver Erik Lagerlöf P m Silver Fredrik Lorentzon P16 400m IJSM Silver Andreas Movin P17 400m Brons Hanna Adriansson K22 60m Brons Madeleine Eriksson K22 60mh ISM Silver Charlotte Schönbeck 800m USM Guld Simon Sundström P mh Silver Simon Sundström P m Silver Andreas Movin P17 400m JSM Silver Hanna Adriansson K22 200m Brons Hanna Adriansson K22 100m SM Guld Sofia Öberg 800m Silver Charlotte Schönbeck 800m Silver Sofia Öberg 1500m Brons Hanna Adriansson 100m Brons Jakob Thorvaldsson Höjdhopp Stafett-SM Guld kvinnor 4x800m (Nadja Casadei, Isabelle Eriksson, Sofia Öberg & Charlotte Schönbeck) Guld kvinnor 3x1500m (Rebecka Öberg, Sofia Öberg & Charlotte Schönbeck)

9 Guld P m stafett (Erik Lidén, Fredrik Lorentzon, Erik Hermelin & Andreas Movin) Silver P15 3x800m (Ahmet Demir, Axel Alness-Borg & Simon Sundström) Klubbrekord under 2013: Inomhus KS, Vikt (9,0) Frida Engström ,19 Uddevalla 2013 F19, Vikt (9,0) Clara Westin ,71 Uddevalla 2013 P13, 60 m Ernesto Turro Herrera -00 8,06 Falun 2013 P13, 200 m Ernesto Turro Herrera ,33 Sätra 2013 P13, 600 m Ernesto Turro Herrera ,18 Sätra 2013 P13, Längd (z) Ernesto Turro Herrera -00 5,33 Sätra 2013 P13, Fyrkamp Albin Andersson Sätra 2013 (10, ) P15, 1000 m Simon Sundström ,79 Växjö 2013 P17/19, 200 m Andreas Movin ,22 Sätra 2013 Utomhus P17/ LAG 1.59,98 Huddinge (Erik Lidén, Fredrik Lorentzon, Erik Hermelin, Andreas Movin) P15, 800 m. Simon Sundström ,58 Uppsala P15, 1000 m. Simon Sundström ,35 Halmstad P15, 1500 m. Simon Sundström ,70 Uppsala P15, 1500 m.hi Simon Sundström ,90 Eskilstuna P13, 80 m. Ernesto Turro Herrera ,13 Stockholm/S P13, 200 m. Ernesto Turro Herrera ,51 Uppsala P13, 200 m.hä Albin Andersson ,20 Norrköping P13, HÖJD Elias Sahlin -01 1,60 Lidingö P13, LÄNGD (z) Ernesto Turro Herrera -00 5,62 Lidingö P13, KULA(3,0)Ernesto Turro Herrera ,04 Stockholm/S P13, SPJUT (0,4) Ernesto Turro Herrera ,24 Stockholm/S P13, DISKUS (0,6)Malex Åkerblom ,23 Enskede KS, KULA (4,0) Nadja Casadei ,67 Göteborg/S KS, SLÄGGA (4,0)Madelene Fahlstedt ,41 Bottnaryd KS, 4x100 m. LAG 46,96 Stockholm/E (Madeleine Eriksson, Hanna Adriansson, Nadja Casadei, Maria Gustafsson) F13, 200 m.hä Astrid Bobeck ,66 Enskede

10 Föreningens priser Hanen och Honan Hanen och Honan utdelas årligen från 1976 till en kvinna och en man, som under året presterat högklassiga idrottsresultat för IFK Lidingö, samt i övrigt utgjort ett föredöme! Vid årsmötet 2013 utdelas Hanen till Nadja Casadei och Honan till Jacob Thorvalsson för sina prestationer Årets Tränare Vid årsmötet 2013 utdelades priset till Janne Bäck. Årets Ledare Vid årsmötet 2013 utdelades priset till Ann Lorentzon Årets barn- och ungdomstränare Vid årsmötet 2013 utdelades priset till Annica Sandström och Martin Psilander Utbildning Via Sisu idrottsutbildarna har vi genomfört kurs i hemsidan för administratörerna i träningsgrupperna. Vi har även haft samma kurs i egen regi. Sommaridrottskolans ledare har fått delta i ledarutbildning, även den i Sisus regi. Kanslipersonal har gått Inspirationskväll; Åldersanpassad Träning för barn och ungdomar. Arrangerat av Sisu på Bosön. De har också deltagit i Sisus mycket givande dagkonferens för kanslianställda, där förningsutveckling var ett av ämnena. En av våra junioraktiva, Klara Westin som 2013 gick på Friidrottsgymnasiet, har deltagit i en kurs för unga ledare i samband med SM. Syfte med denna var att få utbyte av andra unga aktiva. Utbildningen utfördes av Göteborgs Friidrottsklubb och Friidrottgymnasiet i Växjö. Klubben har numera två nya starters som har gått starterutbildning via Stockholms friidrottsförbund. Stig Åhman är Förbundstarter och Svitlana Prykhodko är distrikts starter. Tarja Karpinen har gått utbildning och är numera förbundsdomare i löpning. I samband med att vi startade upp nya grupper genomfördes en utbildning för nya tränare med Helén Svan som omfattade tre tillfällen. 17 tränare deltog på ett eller fler tillfällen. Under hösten genomfördes även tre grenfördjupningskvällar riktade till tränare för barn och ungdomar år. Leif Robertson förläste om sprint, Alissa Nilsson White om stav och Anders Walther om kula. 22 tränare deltog på ett eller flera tillfällen. Till utbildningarna bjöds även aktiva som är hjälptränare in. Alla som deltog fick en bok; Friidrott för barn 7-10 år respektive Grundträning friidrott år. Fem tränare har gått någon av de utbildningar som tillhandahålls av Stockholms friidrottsförbund.

11 Sommaridrottsskolan Sommaridrottsskolan har fortsatt sin positiva utveckling och hade 2013 närmare 500 deltagande barn, en 20%-ig ökning jämfört med För första året hade vi 4 istället för 3 lägerveckor. Ledare var som tidigare i huvudsak IFK Lidingös egna tonåringar, vilka också genomgått ledarutbildning under våren. Ansvaret för lägerverksamheten axlas sedan flera åt tillbaka av klubbens ungdomstränare Patrik Buddgård. Verksamheten utvecklas kontinuerligt men en ytterligare expansion begränsas tyvärr i nuläget av bristande lokaliteter på Lidingövallen. Ett exempel här är avsaknad av lokal att äta lunch i för lägerdeltagarna. Lidingöloppet Se separat årsberättelsen i bilaga 1 Övriga arrangemang Utöver Lidingö-OS, Sommarsmajlet och Luciaspelen se avsnittet Barn- och ungdomskommittén har föreningen under 2013 även arrangerat ett KM på 5000, KM i terräng och ett antal onsdagar med Veckans Gren. Föreningen är en av föreningarna i Stadionklubbarna och har där varit med och arrangerat DN-galan i IAAF Diamond League och Finnkampen. Curt Högberg har representerat föreningen i Stadionklubbarnas representantskap. Föreningens Funktionärer För att arrangera tävlingar behövs funktionärer av olika slag. För IFK Lidingö Friidrott är detta ännu mycket viktigare tack vare att vi arrangerar Lidingöloppet. Under 2013 hade föreningen 510 funktionärer ute i samband med Lidingöloppet. Det är ett stort arbete att organisera och leda funktionärsarbetet i samband med Lidingöloppets olika arrangemang. Under 2013 har detta arbete stärkts som en del av Lidingöloppets Organisationsgrupp. Under året har Markus Pfister lett detta arbete. I samband med föreningens andra arrangemang har närmare 70 funktionärer arbetat med Lidingö OS, 70 vid Sommarsmajlet och 120 personer under två dagar vid Luciaspelen. Föreningens tillväxt har avsevärt stärkt föreningens förmåga och kapacitet på arrangemangs och funktionärssidan. Representation i Svensk Idrott och internationellt Under 2013 har både Curt Högberg och Toralf Nilsson varit invalda i Svenska Friidrottsförbundets styrelse. Toralf är fortsatt också styrelsemedlem i Europeiska Friidrottsförbundets styrelse och Curt medlem i dess Clubs Commission. Vid Riksidrottsmötet omvaldes Curt Högberg i Riksidrottsförbundets valberedning. Curt var under året också ordförande i Lidingö Idrottsråd.

12 Anläggningar Föreningen har vuxit mycket. Lidingös anläggningar för friidrott, både inomhus och utomhus är idag ett hinder för att utveckla verksamheten ytterligare. Störst är bristen vintertid då vi inte kan ta emot alla ungdomar som vill friidrotta. Under året har vi haft mellan 5 och 10 tillfällen då vi träffat kommunen i olika sammanhang för att uttrycka våra behov och diskuterat lösningar. För Lidingövallen har vi i flera år påtalat bristerna i behovet av att långsiktigt stärka anläggningen på flera sätt. För utomhusarenan åtgärdade inte det senaste underhållsarbetet de omoderna och skaderiskfyllda kurvradierna på löparbanan och den oreglementsenligt lutande bortre långsidan. Föreningen har under året fortsatt att påtala hos Lidingö Stad att detta på sikt behöver åtgärdas: Det finns numera också med i kommunens långsiktiga planering för Vallen. Vad gäller Lidingövallen är det grundläggande problemet att den del av Lidingövallsområdet som idag upplåts som 'idrottsyta' inte räcker till för alla föreningars behov och ambitioner. Utöver IFK Lidingö Friidrott: IFK Lidingö Fotboll, Lidingö Tennisklubb och Lidingöloppet. I detaljplanearbetet för Inre Kyrkviken har samtliga 'Vallenföreningar' under året ånyo yttrat sig. Samtliga anser att den utökning av idrottsområdet som nu föreslås inte räcker. Idrottsområdet bör inkludera hela ytan upp mot Norra Kungsvägen, inkluderande gamla Canada Bygg/Beijer-området och upp mot kyrkan. Bakgrunden är bl a kommunens nya översiktsplan Lidingö 2030 med en stor befolkningsökning på Lidingö och att en detaljplan är tänkt att sätta ramar för Vallenområdet för de närmaste åren. Ett tillräckligt stort område för idrotten är avgörande för den långsiktiga utvecklingen av Lidingös idrott. IFK Lidingö Friidrott och Lidingöloppet behöver tillförsäkras ett tillräckligt långsiktigt utrymme på Vallenområdet. Både fotbollen och tennisen har stora expansionsbehov. I Lidingöloppet har vi stora behov att värna om Vallen som logistikcenter och av att visa upp sig för Lidingöborna som en del av Lidingös idrottsliv. En miljö behöver skapas på Lidingövallen, där alla friidrottare och löpare på Lidingö kan trivas, träffas och ha en social miljö. Föreningen har under 2013 arbetat mycket aktivt med kommunen med att informera om behoven och föreslå byggnader för 'löpargym' eller ett löparcentrum ihop med ett kansli med möteslokaler etc. Både ritningar och kostnadskalkyler har tagits fram och redovisats. Dessutom har föreningen under 2013 bedrivit ett mer aktivt arbete för att skapa förståelse för att Lidingö behöver en inomhuslokal för friidrott för Lidingöborna. En roll som Bosön - Sveriges elitidrottscentrum - inte har eller räcker till för. Lidingövallens friidrottsanläggning och bristen på inomhuslokaler fortsätter att vara begränsningar för vår ungdomsverksamhet, för vår förening som helhet och för att vi ska kunna ta emot alla barn i våra idrottsskolor.

13 Ekonomi Ekonomin för föreningen är stark. Även år 2013 har gått med vinst. Huvudskälet är att Lidingöloppet, se bilaga, fortsätter att utvecklas väl ekonomiskt. Se vidare den ekonomiska redovisningen. IFK Lidingö Friidrottsklubb styrelsen Curt Högberg, ordförande Peter Lagerlöf.. Marie Säresand. Ann-Mari Hevreng Anders Lärkert Jesper Arkinger Johan Eidmann Markus Pfister

14 Bilaga 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LIDINGÖLOPPET 2013 Stora genrepet inför det kommande 50:e loppet avverkades nästan helt utan störningar Vi fick inte rekorddeltagande under sista helgen i september, anmälda, 557 färre än 2012 var ett avsteg från de senaste åren av tillväxt. Framför allt Lidingö på gång och stafetten fredag var de två tävlingarna som tappade flest deltagare. En nyhet för året var testet av en rullstolsklass inom ramen för Lidingöruset där ca 45 ekipage deltog. Det blev en väldig succé och ser ut att kunna utvecklas vidare. I början av maj startade verksamhetsåret med Runner s World Lidingö Ultramarathon som efter en kall och lång vinter lockade 493 deltagare, något sämre än tidigare år. Dagen efter arrangerade vi 1:a MTB loppet (Mountainbike) på Lidingö med deltagare (1 286 till start). Loppet blev mycket väl mottaget och fick strålande kritik av cykelfolk efteråt. Tyvärr så krockade tävlingarna med 10-mila vilket gjorde att vi fick anlita externa funktionärer. Lidingö Triathlon hjälpte med huvudfunktionärsuppdragen med den äran. Större delen av sverigeeliten på både dam och herrsidan fanns på plats och tävlingen uppmärksammades av TV4 Sport. Nästa nedslag blev Blodomloppet Stockholm som lockade över deltagare. Vi fick akuta problem i början av tävlingarna då Fortum slitit av en elkabel vid Djurgården vilket mörklade hela arenan under ca 1,5 timmar. Deltagarna märkte inte så mycket av händelsen då vi med gemensamma krafter ersatte el med aggregat och kunde lösa start och målgång. I övrigt blev Blodomloppet Stockholm en stor succé och vi fick tacka nej till många som önskade vara med efter stängning av anmälan. Satsningen med Lidingöloppet on Tour resulterade i föreläsningar och seedningslopp på 14 orter runt om i landet med över deltagare i de olika seedningsloppen. För att förstärka kopplingen mellan varumärket Lidingöloppet och hälsa arrangerade Lidingöloppet i samarbete med Riksidrottsförbundet, GIH och Lidingö Stad för tredje gången i ordningen folkhälsokonferensen Folk i Rörelse, på Bosön torsdagen lidingöloppsveckan. Filippa Reinfeldt var åter på plats tillsammans med övriga talare: Ida Hult - inspiratör, Henrik Bäckström Förbundsdirektör Bemanningsföretagen, Marie Söderqvist VD Livsmedelsföretagarna, Mai-Lis Hellénius Professor och överläkare, Marianne Norelius - Hälsostrateg Apoteket Sverige samt Ann- Sofie Forsmark Hälsochef PwC. Årets tema blev Den nya arbetsmarknaden Hälsa en maktfaktor. Kansliorganisationen har under året haft en bemanning på 9,70 årsanställda fördelat på 11 personer. Lidingöloppet ersatte Anna Tarandi-Furuheim (vikarie för mammaledighet) med Sandra Jansson Bröms. Lidingöloppet 2013 i stort Lidingöloppet 2013 blev det perfekta genrepet inför jubileumsåret som väntar. Allt flöt på bästa sätt förutom några små missar, busarna på lördag morgon och funktionärsmatförsörjning på Lidingövallen lördag. Deltagarbetygen blev 4.39 av 5 och sponsorerna gav odelat positiv återkoppling vid utvärdering.

15 Liveproduktionen sågs av över personer via web. Sportmässan med nummerlappsutdelningen genomfördes som brukligt i Lidingö Tennisklubbs lokaler. Fredagstävlingarna gick enligt plan med start Skolstafett följt av Lidingöruset, Stavgångslopp och slutligen med Stafetten. Totalt sett är vi inte nöjda då fredagen blev lite väl gles på deltagare. Inom ramen för Lidingöruset genomförde vi premiär för rullstolslopp vilket blev en riktig succé trots sin enkelhet. Under fredagskvällen genomfördes i samband med den högtidliga invigningen i Lidingö kyrka kröningen av årets kranskulla genom Paul Lindquist, kommunalråd. Sofia Öberg, från IFK Lidingö Friidrott var namnet. Högtidstalare i år var Mark Jensen, VD för Carlsberg. LidingöRuset, fredag 27:e september Markoolio stod på scen åter igen när Ruset genomfördes för åttonde året tillsammans med Svenska och Stockholms Handikapp Idrottsförbund och Lidingö Stad. De över 600 deltagarna spred glädje och värme över hela Grönsta och skapade en positiv stämning som varade hela helgen. Lidingö Skolstafett, fredag 27:e september För sjätte gången genomfördes i samarbete med Lidingö Stads Utbildningsförvaltning en skolstafett med åk 3-5 på förmiddagen och 6-9 på eftermiddagen. Det blev en mycket stor uppslutning från skolorna och vi hade nära elever i rörelse under dagen! Lidingö på gång, fredag 27:e september Lidingö Stavgång fortsatte förstärka sin negativa trend med 356 (554) deltagare. Lidingö Stad bidrar fortfarande med merparten av anmälningar. I år hade inga större ansträngningar för att aktivera personalen gjorts av Staden. Lidingöstafetten fredag 27:e september Lidingöstafetten blev en blek tillställning med enbart 131 lag. Lidingöloppet lördag 28:e september Lidingöloppet 30 km stängde åter igen 8:e augusti. På herrsidan vann Lewis Korir ohotat med en tid på 1:35:23. Tvåa i loppet blev William Nyarundia Morwabe. På 4:e plats kom svenske Lars Södergård på 1:41:17. Lewis gjorde ett allvarligt försök att slå banrekordet, men tyvärr blev det lite kyligt under resan vilket gjorde att han inte orkade dra på hela vägen med hög hastighet. I damklassen segrade Therese Ohlin från Ullevi FK på 1:57:50. I det loppet kom Sandra Eriksson från Finland snöpligt tvåa med en tid på 1:59:05. Sandra blev så besviken att hon satte sig efter loppet bakom en container och vägrade prata på en lång stund. Sedan strålade hon igen med revanschlusta. Knatteloppet, Lilla Lidingöloppet och Lidingö Tjejlopp söndag 29:e september Lilla Lidingöloppet öppnade söndagstävlingarna med nästan deltagande ungdomar. Söndagens tävlingar präglas av en uppsjö med starter, målgångar och glada löpare. Knatteloppet lockade deltagande 3-6-åringar. Lidingö Tjejlopp över 10 km med startande blev en odramatisk tävling där kenyanskan Perine Nengampi för andra året i rad på fina 34:13, nästan en minut bättre än föregående år.

16 De fina resultaten överlag under årets Lidingölopp vittnar om väldigt väl förberedda banor som var rekordsnabba. Övrigt: Det dåliga vädret under hela sommaren 2012 då markerna blev vattensjuka och Lidingöloppets arrangemang skapade synliga skador fick till följd att Lidingöloppet tillsammans med Lidingö Stad åtgärdade Grönsta Gärde med omfattande dräneringsarbete, eldragning och förberedande för fiberdragning. Dessutom åtgärdades diken, duscharna och avloppsavrinning från restaurangtältet. Som vanligt utan den stora insatsen från våra ideella krafter hade alla arrangemangen inte kunnat bli verkliga. Stort tack riktas till alla som bidrar, stort som litet. Lidingöloppet inför är speciellt då vi firar 50 lopp. En hel del olika aktiviteter planeras som t ex jubileumsweb, jubileumstidning, aktivititeter runt arenan och en massa andra händelser under året. Lidingöruset fortsätter at köra rullstolsklass. Stafetten fredag byter plats med Lidingö På Gång för att ge möjlighet till deltagare från företag att hinna hem under kvällen. Lidingö Ultramaraton utökar med en 10 km klass som blir seedningslopp åt Lidingöloppet. Mediasatsningen Mitt Lidingölopp där man kan ladda ner olika passeringar i filmformat kommer att förbättras och marknadsföras. Blodomloppet genomförs den 3:e och 4:e juni ja under två dagar. Det var ett sådant tryck på arrangemanget att vi bestämt tillsammans med Blodcentralen Stockholm att testa två dagarskoncept. Hälsokonferensen Folk i Rörelse är planerad att genomföras torsdagen den 25:e september. Slutord Lidingöloppet 2013 blev inget rekordår, men väldigt väl arrangerade lopp. Tack vare alla starka insatser från ideellt engagerade kollegor till hårt arbetande personal på kansliet och alla de inblandade i olika projekt lyckas vi år från år få allt att fungera i stort sett felfritt. Inför jubileumsåret så kommer vi att arbeta hårt med att säkerställa tävlingar av toppklass. Vi söker nya sponsorkontakter och aktiveringar för att säkerställa kvalitet, upplevelse och fina resultat. Ett jättestort tack till alla för 2013 och det engagemang som redan hörs emot jubileumsåret.! Lidingö i februari 2014 Tomas Hoszek

Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli

Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli Några rader från Ordförande Jesper Arkinger Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli Sommaren börjar närma sig avslutning och även utomhussäsongen går mot sitt slut.

Läs mer

Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott - Information från styrelse och kansli.

Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott - Information från styrelse och kansli. Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott - Information från styrelse och kansli. Några rader från ordförande Jesper Arkinger 2014 blev ett bra år med fantastisk verksamhet men också ett år där vi fokuserat

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 för IFK Lidingö Friidrottsklubb

Verksamhetsberättelse 2012 för IFK Lidingö Friidrottsklubb Final 2013-03-26 Verksamhetsberättelse 2012 för IFK Lidingö Friidrottsklubb Styrelsen Vid ordinarie årsmöte mars 2012 valdes följande styrelsemedlemmar. Curt Högberg, ordförande Pia Gelhaar Ann-Mari Hevreng

Läs mer

Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli

Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli NYHET: Lidingövallen renoveras Lidingö Kommunfullmäktige beslutade i början av veckan att i 2017-års budget anslå budgetmedel

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Antagen av Styrelsen 21 januari 2016 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

OBS! Resultat gjorda under november/december räknas in som följande kalenderår! Reviderad

OBS! Resultat gjorda under november/december räknas in som följande kalenderår! Reviderad OBS! Resultat gjorda under november/december räknas in som följande kalenderår! Reviderad 2017-10-19 Kvinnor 200 meter Ludmila Engqvist 64 23,66 Göteborg 970201 300 meter Charlotte Schönbeck -84 41,32

Läs mer

TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012

TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012 TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2012 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games väger

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2013 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Verksamhetsinriktning och verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsinriktning och verksamhetsplan 2014/2015 Årsmötet mars 2014 Styrelsens förslag till Verksamhetsinriktning och verksamhetsplan 2014/2015 IFK Lidingö Friidrott Box 10057 181 10 Lidingö Tel: 08-767 64 83 Email: ifk@lidingofri.se www.lidingofri.se

Läs mer

LIDINGÖIDROTTEN VILL

LIDINGÖIDROTTEN VILL LIDINGÖIDROTTEN VILL Ett basdokument för idrotten på hälsans ö beslutat vid Idrottsrådets föreningsmöte 30 november 2011 Ett basdokument för idrotten på hälsans ö beslutat vid Idrottsrådets föreningsmöte

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2014 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Veteran-SM 2018 på Öland

Veteran-SM 2018 på Öland Veteran-SM 2018 på Öland Årets veteran-sm gick av stapeln 10 12 augusti på Öland, närmare bestämt på Högby IP i den lilla orten Löttorp på nordvästra Öland. IFK-Lundensare från när och fjärran hade sammanstrålat

Läs mer

Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli

Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli Till alla medlemmar i IFK Lidingö Friidrott Information från styrelse och kansli Välkomna tillbaka efter ett förhoppningsvis skönt och avkopplande sommaruppehåll. I klubben är det som alltid i augusti/september

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2015 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb Verksamhetsinriktning för IFK Lidingö Friidrottsklubb Ett underlag för att under det kommande året, i olika konstellationer av ledare och aktiva, förankra, diskutera, förtydliga, planera för att förverkliga

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2011 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 NOVEMBER 2011 31 OKTOBER 2012 Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning. Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Revisorer

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2017 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010 Hedersordförande Olle Ollward Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Lars-Gunnar Dackeryd V. ordförande

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 NOVEMBER 2010 31 OKTOBER 2011 Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning. Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Revisorer

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

Fjugesta september Jan-Olof Nordén

Fjugesta september Jan-Olof Nordén Fjugesta IF grundades år 1914, samma år som första världskriget bröt ut. Redan från början fanns det en sektion för terränglöpning. Materialförteckningen för klubben 1917 bestod bl.a. av 1 kula, 1 diskus,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för IFK Lidingö Friidrottsklubb

Verksamhetsberättelse 2011 för IFK Lidingö Friidrottsklubb 2012-02-26 Verksamhetsberättelse 2011 för IFK Lidingö Friidrottsklubb Styrelsen Vid ordinarie årsmöte mars 2011 valdes följande styrelsemedlemmar. Curt Högberg, ordförande Pia Gelhaar Ann-Mari Hevreng

Läs mer

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017 Trollbäckens IP den 4 maj, 2017 Månadsbrev maj, 2017 Äntligen känns det som om sommaren är i antågande, åtminstone de senaste dagarna. Jag är full av optimism inför framtiden och något säger mig att den

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Friidrottssektionen i Högby IF - 2006.

Verksamhetsberättelse för Friidrottssektionen i Högby IF - 2006. Verksamhetsberättelse för Friidrottssektionen i Högby IF - 2006. SEKTIONSSTYRELSEN Ordförande: Carl-Gustaf Nilsson, Kassör: Leif Johansson, Övriga: Christer Persson, Arne Olander, Sten Medelius TRÄNINGAR

Läs mer

Erik in action i lanslagsdress i Finland och på Island Games på Shetland

Erik in action i lanslagsdress i Finland och på Island Games på Shetland FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2005. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Island Games, Statistik Sverige Bästa, Insatser

Läs mer

Verksamhetsinriktning och verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsinriktning och verksamhetsplan 2015/2016 Årsmötet 18 mars 2015 Styrelsens förslag till Verksamhetsinriktning och verksamhetsplan 2015/2016 IFK Lidingö Friidrott Box 10057 181 10 Lidingö Tel: 08-767 64 83 Email: ifk@lidingofri.se www.lidingofri.se

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Årsberättelse för verksamhetsåret 2004

Årsberättelse för verksamhetsåret 2004 Idrottssällskapet Göta Friidrottssektionen Årsberättelse för verksamhetsåret 2004 Styrelsen för friidrottssektionen får härmed avge följande verksamhetsberättelse: Styrelsen har 2004 haft följande sammansättning:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Stockholmskampen i friidrott år Inbjudan/PM

Stockholmskampen i friidrott år Inbjudan/PM Stockholmskampen i friidrott 12-13 år 2016 Inbjudan/PM Vi fortsätter succén Stockholmskampen för 12- och 13-åringar i sex av Stockholms större friidrottsklubbar. Tävlingen består av fyra deltävlingar och

Läs mer

FRIIDROTTENS Traditionella topp lista Erik Larsson VIF Gute Olof Thunegard Roma IF

FRIIDROTTENS Traditionella topp lista Erik Larsson VIF Gute Olof Thunegard Roma IF FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2006. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Statistik Sverige Bästa, Insatser i serielaget.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

47:e Danderyds OS Friidrott med glädje, sundhet och utveckling

47:e Danderyds OS Friidrott med glädje, sundhet och utveckling 47:e Danderyds OS - 2018 Danderyds OS i korthet ~600 barn åk 2-6 Gratis att delta! Startade 1972 4 Vandringspriser Löpning, hopp och kast! Stafetter som engagerar! Klasser Lågstadium: 4x100m Mellan: 6x200m

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007 1.(1.) Erik Larsson VIF Gute sjunde året i rad som Erik toppar listan Året har varit Eriks bästa. Efter att Erik ståt över inomhussäsongen för att

Läs mer

Örgryte IS Friidrott. Från nybörjare till olympier.

Örgryte IS Friidrott. Från nybörjare till olympier. Örgryte IS Friidrott Från nybörjare till olympier. Historia Örgryte IS Friidrott är en av de äldsta fortfarande verksamma idrottsklubbarna i Sverige. ÖIS Grundades 1887 av Wilhelm Friberg. Erik Lemming

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet.

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet. --Medlemsblad 1, Januari 2019-- Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Medlemsbladet har gått ut var tredje månad under ett års tid och jag hoppas det är något ni uppskattat. För mig blir

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 ANTAGEN PÅ DISTRIKTSÅRSMÖTET 2013-11-21

VERKSAMHETSPLAN 2014 ANTAGEN PÅ DISTRIKTSÅRSMÖTET 2013-11-21 VERKSAMHETSPLAN 2014 ANTAGEN PÅ DISTRIKTSÅRSMÖTET 2013-11-21 I Göteborgsdistriktet arbetar vi föreningar och förbund tillsammans under namnet Göteborg Friidrott utifrån nedanstående vision och verksamhetsidé.

Läs mer

Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen!

Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! Kraftmätningen är en satsning på laganda och mångsidighet för friidrottare i nedre tonåren. Med en lagtävling som attraktivt tävlingsmål för fler

Läs mer

Aktivas representanter i styrelsen Erik Hagberg Michael Welsapar

Aktivas representanter i styrelsen Erik Hagberg Michael Welsapar Annie Larsson Ordförande Staffan Karlsson Vice ordförande Kristin Bäckström Sekreterare Lotta Karlsson Kassör Raymond Wide Ansvarig 6-15 år Kent Larsson Ansvarig 16+ Anders Gustafsson Arrangemang Susanne

Läs mer

IFK Lidingö Friidrott ska skapa en positiv livsstil där friidrotten, utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och

IFK Lidingö Friidrott ska skapa en positiv livsstil där friidrotten, utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och IFK Lidingö Friidrott ska skapa en positiv livsstil där friidrotten, utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och respekt för varandra. IFK Lidingö Friidrotts policy avseende

Läs mer

Erik vinner guld på ISM.

Erik vinner guld på ISM. FRIIDROTTENS Traditionella topp lista 2003. Förra årets placering inom parentes. Dom viktigaste tävlingarna vid rankingen är Landslagsuppdrag, SM placeringar, Island Games, Statistik Sverige Bästa, Insatser

Läs mer

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Högby IF:s placeringar i SM-tävlingar

Högby IF:s placeringar i SM-tävlingar Högby IF:s placeringar i SM-tävlingar Statistik: Calle Nilsson, Markus Andersson Senior=12 bästa 1 Guld Junior/Ungdom=8 bästa 2 Silver Veteran=3 bästa 3 Brons Skol-SM=3 bästa 1979 Terräng-SM, Huskvarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Anteckningar Hallands Friidrottsförbund Föreningsträff Lördag 13 oktober 2018

Anteckningar Hallands Friidrottsförbund Föreningsträff Lördag 13 oktober 2018 Hallands Friidrottsförbund Föreningsträff Lördag 13 oktober 2018 Närvarande: IFK Halmstad IF Rigor Falkenbergs IK Laholms IF SFIF Linda Åkerman, Kenneth Hansten, Johnny Lingstam Bengt Svensson Birgit Nielsen,

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2009

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2009 Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2009 Hedersordförande Olle Ollward Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Lars-Gunnar Dackeryd V. ordförande

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Medaljörer vid SM för seniorer

Medaljörer vid SM för seniorer Medaljörer vid SM för seniorer 1932-2014 1932. Margareta Färnström 1916 Höjd Silver (Tävlade för Lidingö Läroverk). 1933 Margareta Färnström 1916 Höjd Guld Karin Färnström 1918 Höjd Silver 1934 Margareta

Läs mer

Årsberättelse 1/1-31/12 2010

Årsberättelse 1/1-31/12 2010 Årsberättelse 1/1-31/12 2010 - 2 - Förbundsstyrelse / övriga uppdrag Styrelseuppdrag Ordförande Sekreterare, vice kassör Mats Simonsson Lödde Birgitta Nilsson Lödde Eleonor Ståhl Ängelholm Tommy Persson

Läs mer

SM-medaljörer genom tiderna Tävling Namn Född Gren Medalj Tävlingsort 1932 SM, kvinnliga Margareta Färnström 1916 Höjd Silver Stockholm/S

SM-medaljörer genom tiderna Tävling Namn Född Gren Medalj Tävlingsort 1932 SM, kvinnliga Margareta Färnström 1916 Höjd Silver Stockholm/S SM-medaljörer genom tiderna 1932-2015 Tävling Namn Född Gren Medalj Tävlingsort 1932 SM, kvinnliga Margareta Färnström 1916 Höjd Silver Stockholm/S 1933 SM, kvinnliga Margareta Färnström 1916 Höjd Guld

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2008 Listan baseras på Landslagsmeriter seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

IK Sisu 2011 VAD HAR HÄNT I KLUBBEN UNDER 2011 LITE INSLAG FRÅN DET GÅNGNA ÅRET

IK Sisu 2011 VAD HAR HÄNT I KLUBBEN UNDER 2011 LITE INSLAG FRÅN DET GÅNGNA ÅRET IK Sisu 2011 VAD HAR HÄNT I KLUBBEN UNDER 2011 LITE INSLAG FRÅN DET GÅNGNA ÅRET Tränare (träningskommitten Kioskkommitten Arenakommitten Tävlingskommittén Informationskommitten Ordförande: Tommy Dahlbom

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Hälles Jul Quiz. Två duktiga smålänningar i Hälle. Rizak Dirshe

Hälles Jul Quiz. Två duktiga smålänningar i Hälle. Rizak Dirshe Hälles Jul Quiz 20 15 Rizak Dirshe 1. Rizak Risse Dirshe vann 2 SM guld och gick sedan till MAI. Det finns också en dubbel svensk mästare på 800m som gick motsatt väg från MAI och till Hälle. Vem då? 2.

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2013

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2013 Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2013 Hedersordförande Olle Ollward Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande V. ordförande Camilla Björklund Sekreterare

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Verksamhetsplan Danderyds SK Friidrottsförening. Friidrott med glädje, sundhet och utveckling

Verksamhetsplan Danderyds SK Friidrottsförening. Friidrott med glädje, sundhet och utveckling Verksamhetsplan 2017 Danderyds SK Friidrottsförening Innehåll DSK Friidrottsförening vision o värdegrund Inriktningsmål Verksamhetsplan i sammanfattning Organisation Träningsverksamheten Tävlingsverksamheten

Läs mer

Månadsbrev december, 2016

Månadsbrev december, 2016 Månadsbrev december, 2016 Trollbäckens IP den 16 december, 2016 Nu närmar vi oss jul och lugnet sänker sig förhoppningsvis hos oss alla och vi får lite tid att umgås med nära och kära. Vi kan se tillbaka

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Barmarksläger i Portugal februari 2010

Barmarksläger i Portugal februari 2010 Barmarksläger i Portugal februari 2010 Torsdagen den 11 februari åkte en tapper skara orienteringsbrudar (Karin, Eva E, Eva J, Frida och Johanna) mot Portugal för att slipa formen i en vecka. Fredagen

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb

Helsingborgs Tennisklubb Sofia! Tack för att HTK fått vara delaktiga i en fantastisk karriär och hoppas inte vårt samarbete slutar här? Efter 16 år som proffs, 2 WTA-titlar och 20 ITF titlar i singel, rankad 29a som bäst i singel

Läs mer

16 januari: Runners World artikel

16 januari: Runners World artikel Det har varit ett framgångsrikt år för Stockholm Frontrunners IF. Vid årets slut hade vi hela 102 betalande medlemmar. Träningsverksamhet pågick hela året och vi deltog i många tävlingar i Sverige såväl

Läs mer

Inbjudan till Stockholms Distriktsmästerskap i Terränglöpning 2018

Inbjudan till Stockholms Distriktsmästerskap i Terränglöpning 2018 Inbjudan till Stockholms Distriktsmästerskap i Terränglöpning 2018 När: Söndagen den 7:e oktober 2018 Plats: Arrangör: Första start: Första start TDM: Brantbrinks IP i Tullinge, Botkyrka Tullinge FIF (Tullinge

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 RÅNÄS 4H

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 RÅNÄS 4H 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 RÅNÄS 4H Rånäs 4H är en anrik friidrottsklubb i Norrtälje kommun med ett stort fokus på barn- och ungdomsverksamhet. Klubben har inriktning mot ett brett motions- och friidrottsutövande.

Läs mer

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev Friidrottsklubb Regeldokument rev 2017-11-30 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2014-2020

Verksamhetsinriktning 2014-2020 Verksamhetsinriktning 2014-2020 Vår verksamhetsidé IF Göta Karlstad skall bedriva och skapa möjlighet för en bredd och elitverksamhet för alla som vill delta, oavsett ambition och målsättning, i syfte

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015 Semifinal 1 VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2015 Måndagen den 27 april 2015 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Semifinalerna direktsänds i Radio Värmland 27 och 29 april. Finalen direktsänds i radion tisdagen den 12

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Underlag för distriktets Genomförandeplan 2011 och preliminära mål Smålands FIFs svar

Underlag för distriktets Genomförandeplan 2011 och preliminära mål Smålands FIFs svar Underlag för distriktets Genomförandeplan 2011 och preliminära mål 2012-13 Smålands FIFs svar Fokusområde 1 Elit och landslag Ansvarig från Smålands FIF: Ingen utsedd (ännu?) Hur många finalkandidater

Läs mer

Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! september 2015

Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! september 2015 Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! 12-13 september 2015 Kraftmätningen är en satsning på laganda och mångsidighet för friidrottare i nedre tonåren. Med en lagtävling som attraktivt

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit

Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit Vision Att skapa en levande juniorverksamhet på Kungl. Drottningholms GK med hjälp av hjälpledare, tränare, föräldrar och ungdomar. Övergripande

Läs mer