Samhällsföreningen Buas Framtid. Verksamhetsberättelse 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samhällsföreningen Buas Framtid. Verksamhetsberättelse 2016"

Transkript

1 Samhällsföreningen Buas Framtid Verksamhetsberättelse 2016 Medlemmar Medlemsantalet är cirka En förutsättning för att föreningen skall vara handlingskraftig är att vi har en stor medlemsskara bakom oss, såväl enskilda personer som företag. Medlemsantalet har varit fortsatt högt vilket i första hand beror på Fiberutbyggnaden som slutfördes i Bua under 2016, men fortsätter i Sanddamm. Vi hoppas naturligtvis att medlemsantalet kommer att fortsättningsvis vara lika högt. Styrelsen Styrelsen har efter val och konstituering haft följande utseende: Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Adjungerade Torgny Olsson Birgitta Sagdahl Wildtberg Jenny Ahnlund Berg Britt Dahlén Magnus Flysjö Jonas Svahn Sara Marie Lindblom Ulla Rönnelius Olsson Thom Olofsbacke Peter Kaschner Kim Griffiths Christian Haglund Per-Erik Wikström Ingela Armbro Styrelsen har under året haft 10 sammanträden.

2 Året som gått Tackfest Den årliga tackfesten genomfördes i början av året. Alla som på något sätt ställt upp i de olika aktiviteterna under året blev inbjudna tillsammans med respektive. Ett 60-tal personer tog tillfället i akt och kom till festen. Valborgsmässofirande på Båle Valborgsmässofirandet genomfördes som brukligt med fackeltåg med start från Bua Center. Kyrkokörerna från Värö och Bua bidrog med vacker vårsång. Kyrkoherde Rasmus Lindén höll ett uppskattat vårtal. Kvällen avslutades med ett sedvanligt fyrverkeri som sponsrades av Ringhals och Södra Cell. Klass 6 i Buaskolan stod för fackelförsäljningen och flera av deras föräldrar gick brandvakt under natten. Sjöbodarnas dag den 4 juni Båtfjordens Hamn anordnade Sjöbodarnas dag den 4 juni. Glassbryggan invigdes. Janne Stenberg berättade om fågellivet på västkusten och Bodarna i Bua hade försäljning av havskräftor, räkor och glass. Buas Framtid arrangerade tipspromenad för både vuxna och barn. Dessutom såldes brickor med motiv av Fyren. Allmänheten fick ge tips på vad de tycker att Buas Framtid ska ägna sig åt framöver. Buas Framtid bjöd barnen på glass från Bodarna i Bua. Makrillfestivalen Varje år besöker tusentals människor Buas egen festival, som sker 2:a lördagen i juli. Makrillfestivalen är en tradition som vi måste värna om. Buas Framtid stod som vanligt för försäljning av våfflor, Buapudding och kaffe. Utmärkelsen årets Buabo tilldelades Inga-Lill Stenman för hennes mångåriga insatser i Buas Framtid och för att göra Bua till en bättre plats att bo och leva på. Ett stort Grattis Inga-Lill. Världens Barn I år stod Buas Framtid med insamlingsbössor vid Bua Center och fick drygt 4000kr i kontanter. Totalt kom det in mer pengar eftersom många bidragsgivare valde att använda swish. 2:a Advent Buas Framtid anordnade en liten julmarknad i Bua Center. De som deltog var hantverkare från trakten, Ica Bua serverade en liten jultallrik, Varbergs Bostad hade fiskdamm för de mindre barnen och Buas Framtid sålde brickor och bjöd på glögg och pepparkaka. Några skolklasser sålde hembakat bröd och jultomtar av granris. Ett uppskattat arrangemang för Buaborna. Vindskyddet vid mossen Långan Buas Framtid har renoverat vindskyddet vid mossen Långan, rivit och lagt på ett nytt tak. Den används idag som en trevlig grillplats för familjer och andra.

3 Fiberutbyggnad Fiberutbyggnaden är avslutad i Bua. Även eftersläntrarna (20st) har fått sina pengar från Varbergs Sparbanksstiftelse. I Sanddamm har Markteknik påbörjat markarbetet under senhösten. Avtalet mellan Buas Framtid och Sparbanksstiftelsen har gett varje medlem en rabatt på 7000 kr. Badstränderna Vi har tre kommunala badplatser i Bua. De ligger vid Kroksta, Båle och Sanddamm. Det är tre fantastiskt fina och bra skötta badplatser. Vi försöker att påverka kommunen till ytterligare förbättringar t.ex. en grillplats och en kommunal brygga vid Båle. Dekorationsbelysning Buas Framtid har köpt in och monterat upp dekorationsbelysning i form av julstjärnor utmed Buavägen. Det har blivit ett omtyckt och trevligt inslag i samhället. Partytält Föreningen har köpt in 2 stycken partytält och 2 beachflaggor, dessa kommer att användas vid olika arrangemang. Trafiksäkerhetsfrågor Föreningen har utövat påtryckningar gentemot kommunen och trafikverket om en hastighetsnedsättning på Industrivägen, framförallt över järnvägsviadukten i Limabacka. Med hänsyn till den tunga trafiken har detta varit ett mångårigt önskemål från Buas Framtid, Limabacka och Gamla Bua Bys vägföreningar, men även från Södra Cell. En omfattande argumentation i form av skrivelser och telefonsamtal under en längre tid ledde fram till att Länsstyrelsen i december beslutade om en hastighetsnedsättning från 70 till 60 km/tim. Föreningen driver också frågan om en rondell i korsningen Industrivägen/Buavägen men det är oklart om och när beslut kan förväntas i detta ärende. Buas Framtid har under året haft ett flertal kontakter med kommunen angående byggnationen av cykelväg längs Buavägen till Limabacka. De bedyrar vid varje kontakt att sträckningen har högsta prioritet när det gäller utbyggnad av cykelvägar längs statliga vägar i kommunen, vilket även framgår av den reviderade FÖP:en (Fördjupad Översiktsplan). En av anledningarna till att projekteringen dröjer är att Trafikverket och Kommunen har olika budgetår och beslutar om investeringar vid olika tidpunkter och med olika tidshorisont. Kommunen är väl medvetna om behovet av cykelvägen och bevakar frågan noga. Buas Framtid har för avsikt att fortsatt utöva påtryckningar i ärendet under Andra trafiksäkerhetsfrågor som drivits är att: Trafiksäkerhetsverket ska göra trafiksäkerhetshöjande åtgärder vid Väröbackaskolans busshållplats. hastigheten vid Fyrens förskola ska sänkas.

4 I Bua har Kommunen anlagt gång- och cykelbana längs Hultavägen efter påtryckningar från Buas Framtid och även på eget initiativ anlagt farthinder i form av chikaner längs Hultavägen och Kustroddarevägen. Vi jobbar för att ha en fortsatt tät dialog med kommunen om hur trafikmiljön i Bua kan förbättras. Hamnängen Exploateringen av Hamnängen och hur det skall gå till är en fråga som många Buabor har delade åsikter om. Föreningen har tidigare, via projektet Destination Bua, arbetat aktivt med hur ängen skall utformas. Projektet Destination Bua är avslutat sedan ett par år tillbaka och kommunen driver nu utvecklingen i egen regi. Föreningen bevakar kommunens planer och har åsikter på den maximalt tillåtna höjden på nybyggda hus, som vi anser är för högt. Kommunen har under hösten 2016 haft en markanvisningstävling. Förslag på byggnation skulle vara inlämnade under januari Föreningen kommer fortsätta att bevaka frågan under Bostäder Varbergs Bostads AB (VBAB) kommer att riva flera hus på Bua norr på grund av svåra sättningar. Föreningen har haft ett informationsmöte med VBAB och kommer att fortsätta jobba för att de skall bygga nya hyreslägenheter så att invånarantalet inte sjunker och att samhället kan fortsätta att utvecklas positivt. Samverkan Bua Tillsammans med Bua IF, Brygghuset och Båtfjordens Hamn AB och Gamla Bua Vägförening arbetar vi med långsiktiga frågor såsom boende, samhällsservice m.m. Arbetet sker i samarbete med Varbergs kommun. Aktuella frågor under 2016 har bl.a. varit: 1. Cykelbana mellan Bua och Limabacka. Eftersom det är Trafikverket som äger väg 850 så ligger ansvaret på planering och utförande helt och hållet på Trafikverket. Rent ekonomiskt är man överens med kommunen om hur de skall fördela kostnaderna. 2. Förslag till nya bostadsområden i Bua. 3. Vi stöder och är engagerade i APV (Aktionsgruppen Pendelstation Värö). APV gruppen har haft informationsmöten med samtliga politiska partier i Varberg 4. Förbättra trafiksituationen med anledning av Södra Cells utbyggnad av massafabriken. Vi har även haft kontakt med Trafikverket i frågan. 5. Arbeta för ett allaktivitetshus i Bua. 6. Ny infart till Hultet, Hovgården och Bua Strand. 7. Arbeta för att få en strandpromenad mellan Båle och hamnen. 8. Arbeta för en offentlig toalett i Bua Center. Parkbänkar I samarbete med Kommunen fick Bua i somras 2 stadiga parkbänkar. En finns vid Kroksta udde och en vid fyren.

5 Bryggebastun Bryggebastun är ett populärt inslag i Bua. Den har under 2016 varit uthyrd vid 162 tillfällen, en ökning med 22 uthyrningar jämfört med Buas Framtids styrelse har vid 5 tillfällen använt lokalen för att ha sammanträden med politiker och tjänstemän från Varbergs kommun. Dessutom har de haft möte med representanter från de större industrierna i Värö/Veddige området. Populärt och en mycket bra reklam för Bua. Följande åtgärder har gjorts för att underhålla och renovera bastun: Byte av båda altandörrarna och entrédörren. Skyddande tak över ytterdörren. Ny entrématta. Nytt, större städskåp med överskåp. Överskåpet används som förråd för förbrukningsmaterial. (Det gamla skåpet används nu på Bua Framtids förråd.) Inköp av 4 st. nya trädgårdsstolar. Trädgårdsmöblerna förvaras under vinter i förrådet. Ny stege inomhus. Renoverat och köpt till en uppsättning lamellgardiner. Altangolvet har algbehandlats. Under året har vi slutat att erbjuda städning. Hyresgästerna får städa själva med enligt en checklista. Det har i stort sätt fungerat mycket bra. Avgifterna för att hyra Bryggebastun föreslås kvarstå. Priserna är följande: Hyra för 3 timmar är 600 kr. Därefter 200 kr/tim. Årskort 1 300kr, häfte på 10 biljetter 400 kr, enskilda biljetter 50 kr. Allt arbete för att detta ska fungera beror på frivilligarbete. Vi har haft 13 bastuvärdar under Utan dem hade detta inte fungerat. De har skött öppethållandet under allmänna kvällar med tillhörande städning. De ser till att bastun är varm till hyresgästerna och kontrollerar att städningen är tillfredsställande. Dessutom städas bastun varje vecka extra noga. Allt för att hålla en bra hygien. Marknadsföring Vi har stöd från drygt 30 lokala företag som gjort det möjligt för oss att ta fram en informationskarta över Bua Fiskeläge. Kartan trycks i 2000 ex och har funnits tillgänglig i Bua hamn, Bua center, turistbyrån i Varberg, Campus i Varberg, Varbergs Bostad, Ringhals Södra Cell m.m. Buas Framtid driver även sidan som är en marknadskanal som riktar sig till Buabor samt besökare med information om vad som händer i Bua.

6 Landsbygdsrådet De huvudsakliga verksamhetsområdena för Landsbygdsrådet är byggnation på landsbygden, vägnätsutbyggnad med tonvikt på väg 153, fiberutbyggnad på landsorten, utbyggnad av cykelbanor på landsbygden, social utbyggnad och gröna näringar. Rådets uppgifter är att samordna de frågor som gäller hela Varbergs landsbygd och driva dem gentemot kommun och region, för att främja en positiv utveckling för landsbygden i hela kommunen. Kommunen har nu tillsatt en ny tjänst vars uppgift är att främja utvecklingen på landsbygden. Aktionsgruppen för Pendeltågstation i Väröbacka (APV) Projektmål APV arbetar för att få en hållplats för Öresundståget belägen i Väröbacka. Den ska färdigställas före tunnelarbetet i Varberg dock senast Aktiviteter under 2016 Följande organisationer har informerats om förutsättningar och hotbilder för byggande av en hållplats för regiontåg i Väröbacka: Samtliga politiska partier i Varberg kommunalfullmäktige. Ca 75 politiker har deltagit. Region Halland. Hallandstrafiken. Värö-Veddige Företagarförening De fyra största företagen i området. APV har: haft tre möten med Varberg kommuns ledande politiker och tjänstemän för att följa upp kommunens aktiviteter och att argumentera för vikten av att det byggs en hållplats i Väröbacka. under året lämnat yttranden på dokument som utfärdats av Varbergs kommun, Region Halland och Trafikverket. informerat besökande på Makrillfestivalen i Bua och Norvalla marknad om varför en hållplats för Öresundståg behöver anläggas i Väröbacka. under året hållit tio interna informations- och planeringsmöten. Sammanfattning APV: Varbergs kommun arbetar aktivt för att hållplatsen i Väröbacka skall byggas. Kommunen har meddelat att de kan finansiera byggandet av hållplatsen med 80 Mkr Avslutningsvis ska alla som under året bidragit med olika arbetsinsatser ha ett stort tack! Bua Torgny Olsson Ordförande Buas Framtid

Årsberättelsen för 2015

Årsberättelsen för 2015 Årsberättelsen för 2015 Medlemmar En förutsättning för att föreningen skall vara handlingskraftig är att vi har en stor medlemsskara bakom oss, såväl enskilda personer som företag. Under året har medlemsantalet

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Buas Framtid

Protokoll styrelsemöte Buas Framtid Protokoll styrelsemöte Buas Framtid 2016-10-26 Närvarande: Torgny, Jenny, Sara Marie, Magnus, Britt, Peter, Birgitta 1. Mötet öppnas. 2. Dagordningen godkänns. 3. Föregående protokoll godkänns. 4. Ekonomirapport.

Läs mer

STYRELSEMÖTE

STYRELSEMÖTE Föreningen Buas Framtid STYRELSEMÖTE 2013-06-11 PROTOKOLL 06/2013 Tid och plats: tisdagen 11 juni kl. 18.00 Hamnkontoret Närvarande: Kenneth Löfgren (ordförande) Ingela Armbro Inga-Lill Stenman Torgny

Läs mer

Välkomna till tackfest

Välkomna till tackfest Välkomna till tackfest Makrillfestival Året som varit Aktionsgruppen Pendelstation i Värö skapas Gångstigar renoveras Husbyggen kommer igång Aktionsgruppen För Hållbar Skola räddade F-6 i Bua Årets Buabo

Läs mer

Anteckningar vid politikermöte 2 juni 2018.

Anteckningar vid politikermöte 2 juni 2018. Anteckningar vid politikermöte 2 juni 2018. Buas framtid företräddes av Kim Griffiths, Peo Nilsson och Mattias Svensson, som också var moderator. Jenny Berg deltog vid diskussion om skolfrågor. Närvarande

Läs mer

Bua, ett samhälle i utveckling vad vill politikerna? Infocenter, Ringhals

Bua, ett samhälle i utveckling vad vill politikerna? Infocenter, Ringhals Bua, ett samhälle i utveckling vad vill politikerna? Infocenter, Ringhals 2018-06-02 Program Inledning och presentation av deltagare Kunskapstest för våra politiker Ett quiz, 10 saker du bör veta om/i

Läs mer

Inga-Lill Stenman. Victoria Wiman, Vägföreningen Bua Kurt Sevehem, Hembygdföreningen Värö-Stråvalla Hembygdsföreningen Värö-Stråvalla

Inga-Lill Stenman. Victoria Wiman, Vägföreningen Bua Kurt Sevehem, Hembygdföreningen Värö-Stråvalla Hembygdsföreningen Värö-Stråvalla Buas Framtid Protokoll Tid: Onsdagen den 4 september 2013, kl 18.00 Plats: Hamnkontoret Närvarande: Kenneth Löfgren Kim Griffiths Birgitta Olofsson Torgny Olsson Frånvarande: Ingela Armbro Åsa Bergren

Läs mer

Catharina Wolcott Sven Lysensky Ingela Armbro Birgitta Sagdahl (19.45)

Catharina Wolcott Sven Lysensky Ingela Armbro Birgitta Sagdahl (19.45) Protokoll Tid: Onsdagen den 9 april klockan 18.30 Plats: Hos Torgny, Parkasvägen 1 Närvarande: Kenneth Löfgren Torgny Olsson Åsa Annerström Jenny Ahnlund Berg Kim Griffiths Inga-Lill Stenman Catharina

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman Verksamhetsberättelse 2017 och budget och verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsåret 2017 Styrelsen Styrelsen bestod under året 2017 av: Ordförande Ordinarie ledamöter Suppleanter Andreas Davidsson Almstedt

Läs mer

Information 140320. Välkommen!

Information 140320. Välkommen! Information 140320 Välkommen! Agenda ü Vad har hänt sedan 130828? ü Projektmål ü Ekonomisk redovisning ü Organisation/ansvar ü Fika/Frågor ca 19:20 ü Presentation av arbetsgrupper och insatser ü Frågor

Läs mer

Fördjupad översiktsplan för norra kustområdet

Fördjupad översiktsplan för norra kustområdet Fördjupad översiktsplan för norra kustområdet Just nu arbetar Varbergs kommun med att ta fram en fördjupad översiktsplan för det norra kustområdet som sträcker sig från kommungränsen i norr till och med

Läs mer

Kompletterande handlingar till kommunfullmäktige

Kompletterande handlingar till kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESHANDLINGAR Datum 2017-06-09 Kommunstyrelsens förvaltning Kansliet Vår handläggare Kanslichef Eva Kristina Andersson Kompletterande handlingar till kommunfullmäktige Ärende 10 Interpellation

Läs mer

2013-10-29. Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared Dnr KS 2013-187

2013-10-29. Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared Dnr KS 2013-187 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2013-10-29 332 Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared

Läs mer

Varmt välkommen till oss på Södra Åstön önskar vägföreningen

Varmt välkommen till oss på Södra Åstön önskar vägföreningen Varmt välkommen till oss på Södra Åstön önskar vägföreningen Vi vill med detta informationsmaterial kort berätta om oss och vår verksamhet. Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att höra av

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Starrkärr/Kilanda Höst 2015 Datum och tid 2015-10-20, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Starrkärrs bygdegård, Starrkärr

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Billeberga byalag 16.06.2011

Protokoll fört vid medlemsmöte för Billeberga byalag 16.06.2011 Protokoll fört vid medlemsmöte för Billeberga byalag 16.06.2011 1. Mötet öppnades av ordförande Christoffer Övén. 2. Som sekreterare valdes Mona Henckel. 3. Till att justera dagens protokoll valdes Christer

Läs mer

Fas$ghetsutveckling Des$na$on Bua

Fas$ghetsutveckling Des$na$on Bua Fas$ghetsutveckling Des$na$on Bua 20131219 Projektets bakgrund, uppdrag och status Varbergs Kommun Goal POST - vision, position, delmål, strategi, taktik och tidsplan Hur går vi vidare? Detta har hänt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2012. Det femte verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

Vi mot ny hamn i Värö

Vi mot ny hamn i Värö Aktionsgruppen Vi mot ny hamn i Värö Henrik Svahn Bakgrund Bildades 1997 700 medlemmar största samhällsförening i Halland Hänt mycket men en hel del kvar Vald till årets utvecklingsgrupp i Halland 2009

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

1(5) Årsmöte för Bergåsa-Västra Marks Villaägarförening Datum 17 mars 2005 Plats Blekinge Tekniska Högskola, sal 2510 Tid kl 19.00-21.

1(5) Årsmöte för Bergåsa-Västra Marks Villaägarförening Datum 17 mars 2005 Plats Blekinge Tekniska Högskola, sal 2510 Tid kl 19.00-21. 1(5) Årsmöte för Bergåsa-Västra Marks Villaägarförening Datum 17 mars 2005 Plats Blekinge Tekniska Högskola, sal 2510 Tid kl 19.00-21.00 Närvaroförteckning, se bilaga 1 (finns hos sekreteraren) Dagordning

Läs mer

Hällefors Hembygdsförening

Hällefors Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2018 Hällefors Hembygdsförening Styrelsen för Hällefors Hembygdsförening får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 1 / 1 2018 31 / 12 2018 Föreningsstyrelse Ordförande

Läs mer

Årsredovisning 2008 Föreningen Framtid Ugglarp,

Årsredovisning 2008 Föreningen Framtid Ugglarp, Föreningen Framtid Ugglarp, Framtid Ugglarps affärsidé: Framtid Ugglarp skall engagera, aktivera och stärka gemenskap och värden för boende och besökare så att så många som möjligt upplever Ugglarp som

Läs mer

Verksamhetsplan Askerödgården

Verksamhetsplan Askerödgården 2015-07-05, Intagan - Hålleröd Verksamhetsplan Askerödgården Verksamhetsplan 2015-2017 Innehåll 1. Inledning 2. Ledning och samordning 3. Prioriterade åtgärdsområden 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Sammanställning. Resultat av workshop genomförd

Sammanställning. Resultat av workshop genomförd Sammanställning Resultat av workshop genomförd 2014-10-22 Förslag gällande utveckling av Sjötorp som besöksort Förslag poäng Övernattning Utökade bäddplatser 0 Total summa 0 Kulturmiljö Bevara den genuina

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum Kyrkorådet.

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum Kyrkorådet. Kyrkorådet 0 Plats och tid: Sockenstugan, Sillerud kl. 18.30 Beslutande: Nils-Erik Thorell Ordförande Gerd Wahlström Britta Nilsson Peter Ring Birgitta Rolöf Kyrkoherde Ulla-Britt Svensson Tjänstg. ers.

Läs mer

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen.

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Förvaltningsberättelse år 2010 för Bostadsrättsföreningen Basunen Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Mål

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Mullhyttans Bygdeförenings styrelse avger följande verksamhetsberättelse för år 2012. STYRELSEN har haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Wivianne Högman, ordförande Lena

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (13) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2014-01-15 1(13) Tid och plats Onsdagen den 15 januari 2014, klockan 18.00 20.00 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Elvira Olsson, ordförande Karolina Hultman, sekreterare Julia

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 6 Kommunala ungdomsrådet 2017-12-11 1(7) Tid och plats Måndagen den 11 december 2017, klockan 10.30 12.00 i kommuncafeterian i kommunkontoret Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Sindre

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Årsstämma Restad vägsamfällighet E775,

Årsstämma Restad vägsamfällighet E775, Årsstämma Restad vägsamfällighet E775, 2017-03-07 Plats: Missionskyrkan, Vånga 1. Lars Johansson valdes till mötets ordförande 2. Marianne Holmström valdes till mötets sekreterare 3. Dennis Holmström och

Läs mer

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 1 DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 2 Styrelsen för Djäkneböle-Bjännsjö Idrotts- och Fritidsförening lämnar härmed verksamhetsberättelse för år 2010. Styrelsen

Läs mer

Skärhamns Samhällsförening

Skärhamns Samhällsförening Skärhamns Samhällsförening Prepared: Magnus Gustavsson Anna Karlsson Anders Sundling Marianne Sundling Berndt Axelsson Susanne Axelsson Date: 2014-11-15 Agenda Introduktion Bakgrund Samhällsförening Vision

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 DAGORDNING HUMMELSTAD BYALAG ÅRSMÖTE 2017-03-16 1 Mötets öppnande. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet 3 Val av justeringsmän och rösträknare 4 Mötets behörighet. 5

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Tillsammans För Bagaregården

Verksamhetsberättelse 2016 Tillsammans För Bagaregården Verksamhetsberättelse 2016 Tillsammans För Bagaregården Styrelsen för Tillsammans För Bagaregården avger härmed följande berättelse över föreningens verksamhet under tiden 12 mars 2016 till 31 december

Läs mer

Årsredovisning. För HSB:s Bostadrättsförening Almvik

Årsredovisning. För HSB:s Bostadrättsförening Almvik Årsredovisning För HSB:s Bostadrättsförening Almvik Styrelsen får härmed lämna redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-09- 01-2014 08 31 Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(8) Vår 2015 Datum och tid 2015-04-15, 19:00-21:00 Plats Presidium Folkets hus, Nol Klas Karlsson, Ordförande Rose-Marie Fihn, 1:e vice ordförande Monica Samuelsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Hällefors Hembygdsförening

Hällefors Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2015 Hällefors Hembygdsförening Styrelsen för Hällefors Hembygdsförening får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 1 / 1 2015 31 / 12 2015 Föreningsstyrelse Ordförande

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2017

Verksamhetsberättelse för år 2017 1 Verksamhetsberättelse för år 2017 Styrelsen för Loftahammars Intresseförening får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017-01-01 till och med 2017-12-31. Torgny Kindh Barbro Hagman Henrik

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 Tid: 2018-02-11 kl 11.00 Plats: Kallade: SIF Klubbstuga Samtliga medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet 3 Val av 2 protokolljusterare

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2013-08-29 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll 2013-08-29 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid: Bostadsbolagets kontor kl. 09.00 12.00 Sammanträde nr 7 ande: Lars Björling, ordf Håkan Olovsson Ingegerd Karlsson Kajsa Andersson Ann-Katrin

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN SÖRFJÄRDENS INTRESSEFÖRENINGS ÅRSMÖTE LÖRDAGEN 17 JULI 2004 I BRUKSGÅRDEN

PROTOKOLL FRÅN SÖRFJÄRDENS INTRESSEFÖRENINGS ÅRSMÖTE LÖRDAGEN 17 JULI 2004 I BRUKSGÅRDEN PROTOKOLL FRÅN SÖRFJÄRDENS INTRESSEFÖRENINGS ÅRSMÖTE LÖRDAGEN 17 JULI 2004 I BRUKSGÅRDEN 1. Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2. Val av ordförande för mötet Årsmötet

Läs mer

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (4) 2017-10-04 Fredrik Lager Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem 2017-10-04 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Katarina Honoré och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Sedvanliga årsmötesförhandlingar äger rum samt tillfälle till diskussioner kommer att finnas.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar äger rum samt tillfälle till diskussioner kommer att finnas. 1 150305 INBJUDAN! Välkommen till årsmöte i Karstorps Villaförening tisdagen den 24/3 kl 18.30. Lokal: Samlingslokalen på Lervägen1, Åkarp. Sedvanliga årsmötesförhandlingar äger rum samt tillfälle till

Läs mer

Årsredovisning. BRF Kummelnäs Gård

Årsredovisning. BRF Kummelnäs Gård 1(10) Årsredovisning BRF Kummelnäs Gård Styrelsen för BRF Kummelnäs Gård får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Om inte annat särskilt anges,

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

Bostadsrättsföreningen SKOGSBACKEN

Bostadsrättsföreningen SKOGSBACKEN Föreningsmedlemskap Vår bostadsrättsförening är medlem i följande organisationer: Fastighetsägarna (tidigare Stockholms Fastighetsägareförening) Föreningen kan genom medlemskapet få juridisk och annan

Läs mer

Årsmöte Söndag 19 februari 2017 Kl 14.00

Årsmöte Söndag 19 februari 2017 Kl 14.00 Årsmöte Söndag 19 februari 2017 Kl 14.00 Lokala hyresgästföreningen Vattenpasset 10, I lokalen mellan uppg. 20 och 22 på bottenplanet På dagordningen sedvanliga årsmötesförhandlingar, bl a: Verksamhetsberättelse

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Rydsnäs 2010-11-03. Ansvarig förtroendevald politiker: Anders Andersson Handläggare: Lennart Jonsson Arbetsmetod Planen har tagits

Läs mer

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen under 2014: Ordförande: Alrik Nilsson Vice ordförande: Rolf Jakobsson Sekreterare: Kerstin Svensson Kassör: Gugge Björstad Ledamöter: Paul Olofsson,

Läs mer

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Paragrafer 87-90 BESLUTANDE Ledamöter Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Musikföreningen i Kävlinge. Verksamhetsberättelse 2015

Musikföreningen i Kävlinge. Verksamhetsberättelse 2015 Musikföreningen i Kävlinge Verksamhetsberättelse 2015 Musikföreningen i Kävlinge bildades 21 juni 2011. Verksamhetsåret 2015 lyckades föreningen genomföra väldigt många bra arrangemang och vi är stolta

Läs mer

Dagordning för mötet

Dagordning för mötet MEDLEMMARNA I BODA-DYVIKS VÄGFÖRENING KALLAS HÄRMED TILL ORDINARIE STÄMMA SÖNDAGEN 6 maj 2018 KLOCKAN 15.00 I NYKVARNS BYGDEGÅRD Dagordning för mötet 1. Mötets öppnande 2. Fråga om kallelse skett i behörig

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

Datum 2013-10-23. 1. Inledning och välkomnande Carina Zachau hälsade välkomna till byastämman

Datum 2013-10-23. 1. Inledning och välkomnande Carina Zachau hälsade välkomna till byastämman MÖTESANTECKNINGAR Datum 2013-10-23 Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Peter Andreasson, 0435-55350 peter.andreasson@orkelljunga.se Byastämma Eket Plats Eket Datum 2013-10-23, kl 19.00 21.10 Politiker

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 Kommunala handikapprådet Verksamhetsberättelse 2010 Kommunala handikapprådet Antagen av Kommunala handikapprådet 2010-11-22 Författad av samordnare Elin Jonsson, december 2009 Kommunala handikapprådets

Läs mer

Protokoll årsmöte Tjärnö Samhällsförening

Protokoll årsmöte Tjärnö Samhällsförening Protokoll årsmöte Tjärnö Samhällsförening Tid och plats: Söndag den 2 oktober, kl: 13-15 Församlingshemmet Tjärnö Närvarande: 57 personer. Ordförande Anna-Karin Ring öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alvhem

Ortsutvecklingsmöte i Alvhem MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2015-04-23 klockan 19:00 Plats Presidium Klubbstugan, Gläntevi Peter Ohlsson, ordförande Vakant, 1:e vice ordförande Willy Kölborg, 2:e vice ordförande Sekreterare

Läs mer

Minnesanteckningar Medborgarmöte Holmeja Söder 2012 10 23

Minnesanteckningar Medborgarmöte Holmeja Söder 2012 10 23 Ett femtiotal personer deltog varav ca 40 Holmejaboende. Sverker Nordgren, moderat politiker och ordförande för bygg och miljönämnden, inledde med att hälsa alla välkomna och reda ut vilka som deltog som

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 4 Kommunala ungdomsrådet 2017-09-11 1(7) Tid och plats Måndagen den 11 september 2017, klockan 10.30 12.00 Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Sindre Skansen, vice ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening

Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening 2015-03-11 Närvarande: Katarina Odéhn, Gunilla Forsberg, Claes Zachrison, Inger Nicklagård, Disa Carlsson, Ann Barnekow, Maja

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

GSF: Göteborgs Skateboardförening

GSF: Göteborgs Skateboardförening Styrelsemöte: 2011-08-04, PROTOKOLL 1. Mötet öppnas Föreningens ordförande Johanna Jonstrand hälsade välkomna och öppnade mötet. 2. Närvarande Närvarande på mötet: Johanna Jonstrand Martin Ohldin Joakim

Läs mer

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009

DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 DJÄKNEBÖLE-BJÄNNSJÖ IDROTTS OCH FRITIDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 1 Styrelsen för Djäkneböle-Bjännsjö Idrotts- och Fritidsförening lämnar härmed verksamhetsberättelse för år 2009. Styrelsen har

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 09.00-13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Yxningen, kommunhuset Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lennart Haraldsson, (S), ordförande Bo Hasselblad, (M), Ann Hemmingsson

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(6) Datum och tid 2013-04, 19:00-21:00 Plats Presidium Nols Folketshus, Nol Rose-Marie Fihn, ordförande Ingmarie Torstensson, vice ordförande Christer Holgersson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Planberedning 2009-05-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Planberedning 2009-05-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, fredagen den 27 maj 2009 klockan 13.15 16.15 ande Kommunstyrelsen: Stefan Gustafsson, ordförande, (kd) Kenneth Olsson, (s) Tillstånds- och myndighetsnämnden: Ingvar Svensson,

Läs mer

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 29(65) TRAFIK Järnväg Cirka 2 km väster om Tanumshede ligger järnvägsstationen med tåg mot Strömstad samt Uddevalla/Göteborg.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Plats: Vänkretslokal på Tidagatan i Tidaholm Tid: Lördagen den 18 februari 2012, kl. 15.00 Närvarande: Årsmötesordföranden, 6 styrelseledamöter,

Läs mer

Kommundelsstämma i Ödsmål

Kommundelsstämma i Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Kommundelsstämma i Ödsmål Datum: 2013-04-10 Tid: 18.30-21.00 Plats: Ödsmåls bygdegård Ordförande: Annette Bergholtz (M) 1:e vice ordförande: - 2:e vice ordförande: - Sekreterare: Elin

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Strängnäs VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Mandattid Ordförande: 1 år till årsmötet 2013 Viceordförande: Saga Svalelid

Läs mer

Mosjö Vägförening Årsmöte 2012

Mosjö Vägförening Årsmöte 2012 Mosjö Vägförening Årsmöte 2012 Söndag den 4:e mars 2012 klockan 16.00 i stationshuset, Mosås Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av mötesordförande 4. Val av mötessekreterare

Läs mer

Välkommen till Torstensvik 2018

Välkommen till Torstensvik 2018 Välkommen till Torstensvik 2018 En informationstext från Frillesås Badförening I ett tidningsurklipp från 1937 kan man läsa att Badföreningen bildades på initiativ av skräddarmästaren H. Magnusson och

Läs mer

FUB-Bladet. Borlänge. Nr 2 våren 2017

FUB-Bladet. Borlänge. Nr 2 våren 2017 FUB-Bladet Borlänge Nr 2 våren 2017 FUB BORLÄNGES STYRELSE 2017 Ordförande Anette Nilsson 0243-23 88 13; 070-588 13 76 flintanette@telia.com Vice ordförande Gunilla Wikblad 0243-603 06; 073-613 79 79 curt.wikblad@telia.com

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

ANTECKNINGAR Sida 1(8) Trygghets- och säkerhetsrådet

ANTECKNINGAR Sida 1(8) Trygghets- och säkerhetsrådet ANTECKNINGAR Sida 1(8) Plats och tid Strömmarummet, kommunhuset klockan 10:00 12:00 Närvarande Kommunstyrelsen Per-Olof Hermansson Peter Landgren Barn- och utbildningsförvaltningen Dennis Reinhold Kultur-

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer