Bernt Jons (C) Ove Wallberg (FP) Fredric Segerbrand (M) Margareta Wästlund (S) Elisabeth Svedman (V)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bernt Jons (C) Ove Wallberg (FP) Fredric Segerbrand (M) Margareta Wästlund (S) Elisabeth Svedman (V)"

Transkript

1 Protokoll 1 (22) Plats och tid: Räddningstjänsten, Hudiksvall Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Jan-Erik Jonsson (C) ordf Bengt-Åke Nilsson (C) Tord Larsson (C) Bibbi Segerbrand(M) Anders Bengtsson (M) Sven-Olov Westin (FP) Lena Husén (MP) Bente Sandström (S) Kent Kanon (S) Susanne Östh (S) Lilian Holmgren (S) Dan Larsson (S) Petra Modée (V) Fredric Segerbrand (M) Bernt Jons (C) Ove Wallberg (FP) Fredric Segerbrand (M) Margareta Wästlund (S) Elisabeth Svedman (V) Övriga deltagare: Utses att justera: Räddningschef Lennart Juhlin Miljöchef Margareta Eiserman Byråinspektör Erik Myrlund Kommunekolog Åsa Terent 88 Livsmedelsinspektör Maria Larsson Miljö- och hälsoskyddsinspektör Emma Frändén Hälsoskyddsinspektör Kenneth Johansson 90 Miljö- och hälsoskyddsinspektör Mats Axbrink 91 Handläggare Risk och sårbarhetsanalyser Tomas Persson 92 Lena Husén Justeringens plats och tid: Norrhälsinge miljökontor kl Underskrifter: Paragrafer: Sekreterare: Erik Myrlund Ordförande: Jan-Erik Jonsson Justerande: Lena Husén

2 Protokoll 2 (22) Bevis/anslag Protokollet är justerat. Justeringen tillkännagiven genom anslag. Anslagstid, från och med till och med Förvaringsplats för protokollet Norrhälsinge miljökontor Underskrift Erik Myrlund

3 Protokoll 3 (22) Innehållsförteckning 88 Information om lokala miljömål och ekokommunarbetet Rapporter, miljökontoret Medlemskap i luftvårdsförbund Yttrande över tematisk översiktsplan för vindkraft i Hudiksvalls kommun Handlingsprogram enligt lag om skydd mot olyckor Rapporter, räddningstjänst Ekonomisk rapport, räddningstjänsten Ekonomisk rapport, miljökontoret Nämndsåtagande Information från verksamheterna , överklagan av beslut om avslag på ansökan om egensotning Beslutsförteckning över delegerade ärenden, räddningstjänsten Beslutsförteckning över delegerade ärenden, miljökontoret...20 Omröstningsbilaga Omröstningsbilaga

4 Protokoll 4 (22) 88 Information om lokala miljömål och ekokommunarbetet Åsa Terent informerar om arbetet med de lokala miljömålen för Hudiksvalls kommun och kommunens medlemskap i Sveriges ekokommuner. Miljö- och räddningsnämnden beslutar att tacka för informationen.

5 Protokoll 5 (22) 89 Rapporter, miljökontoret Föredrages och läggs till handlingarna: 1 Strandbadskontroll Glassprovtagning Årlig översyn av samverkan enligt samverkansavtal.

6 Protokoll 6 (22) 90 Medlemskap i luftvårdsförbund Dnr Hudiksvalls kommun har fått erbjudande om att gå med i Stockholms och Uppsala läns luftvårdsförbund. Kommunerna och naturvårdsverket har till uppgift att kontrollera luftkvaliteten i förhållande till miljökvalitetsnormerna. Detta görs genom mätning, beräkning eller objektiv skattning beroende på rådande luftkvalitet. Varje kommun ska kontrollera att miljökvalitetsnormerna för kvävedioxid, svaveldioxid, kolmonoxid, bensen, partiklar, bens(a)pyren, arsenik, kadmium, nickel och bly följs. Omfattningen av kontrollen avgörs dels av rådande luftkvalitet, dels av om kommunen kontrollerar på egen hand eller samverkar med andra kommuner, men även befolkningsmängd. Miljökontoret har under många år mätt luften i centrala Hudiksvall i en punkt och på en bakgrundsstation utanför staden. Någon samlad strategi vad gäller luftmätningar för kommunen som helhet har inte funnits, utan frågan har behandlats på miljökontoret. Frågan om luftmätningarna och luftkvalitet behöver få en mer samlad strategi, som hänger ihop med kommunens planering som helhet och berör flera förvaltningar. Ansvaret vad gäller kontroll av luftkvalitet och att ta hänsyn till denna i planeringen ligger på kommunen och inte som är en tillsynsmyndighet. Det blir bättre och billigare att vara med i ett luftvårdsförbund än att mäta själv och försöka upprätthålla kompetens inom hela detta komplicerade område. Kraven på mätningarna ökar och ger mera kostnader om vi ska fortsätta mäta själva. Om man går ihop i luftvårdsförbund får man mätrabatter jämfört med om man mäter på egen hand. Om vi ska gå med till 2012 så måste beslut fattas så snart som möjligt. Kenneth Johansson redovisar i skrivelse , dnr , miljökontorets bedömning och förslag till beslut. Bente Sandström föreslår att nämnden uppdrar till miljökontoret att utreda kraven på och omfattningen av luftkvalitetskontroll i Nordanstigs kommun. Jan-Erik Jonsson yrkar på bifall till Bente Sandströms förslag och föreslår att miljöoch räddningsnämnden beslutar att föreslå kommunstyrelsen att Hudiksvalls kommun söker medlemskap i Stockholms och Uppsala läns luftvårdsförbund.

7 Protokoll 7 (22) Bengt-Åke Nilsson och Anders Bengtsson yrkar på bifall till Jan-Erik Jonssons förslag. Miljö- och räddningsnämnden beslutar att föreslå att kommunstyrelsen besluta att Hudiksvalls kommun söker medlemskap i Stockholms och Uppsala läns luftvårdsförbund, samt att uppdra till miljökontoret att utreda kraven på och omfattningen av luftkvalitetskontroll i Nordanstigs kommun.

8 Protokoll 8 (22) 91 Yttrande över tematisk översiktsplan för vindkraft i Hudiksvalls kommun Dnr Hudiksvalls kommun har utarbetat en utställningshandling med förslag till områden för vindkraft inom kommunen. För s framtida yttrande och beslut över vindkraftsetableringar i kommunen är planen av central vikt. I arbetet med framtagande av planen har Norrhälsinge miljökontor tagit en aktiv roll fram till våren Kontakter med kontoret har varit små under senare delen av planförfattandet och tre områden har tagits fram utan kontorets kännedom. I handlingen lämnas förslag till att utse tio områden där kommunen föreslår att vindkraft kan etableras. Mats Axbrink redovisar i skrivelse , dnr , miljökontorets bedömning och förslag till yttrande. Bente Sandström förslår nämnden besluta att områdena Vallåsen, Åsberget och Finnicka i första hand avstyrks, i andra hand utreds bättre, att nämnden bifaller miljökontorets förslag att det i planen tydliggörs hur man ser på vindkraftsetableringen utanför föreslagna vindkraftsområden, att järnblästområdet inte exploateras utanför riksintresseområdet för vindkraft, samt att nämndens synpunkter vid tillståndsprövningen av Glombo bifogas yttrandet. Susanne Östh yrkar på bifall till Bente Sandströms förslag. Bengt-Åke Nilsson, Anders Bengtsson och Sven-Olov Westin yrkar på bifall till miljökontorets förslag. Ordföranden sammanfattar förslagen till yttrande och ställer proposition på delförslagen; att det i planen tydliggörs hur man ser på vindkraftsetableringen utanför föreslagna vindkraftsområden, samt att nämndens synpunkter vid tillståndsprövningen av Glombo bifogas yttrandet. Ordföranden finner att miljö- och räddningsnämnden nämnden bifaller delförslagen.

9 Protokoll 9 (22) Ordförande ställer därefter proposition om bifall eller ej till förslagen om områdena Vallåsen, Åsberget och Finnicka och finner att miljö- och räddningsnämnden bifaller miljökontorets förslag. Omröstning begärs. Miljö- och räddningsnämnden godkänner följande beslutsgång. Ja-röst till miljökontorets förslag Nej-röst till Bente Sandströms förslag. Med 7 ja-röster för miljökontorets förslag och 5 nej-röster för Bente Sandströms förslag beslutar miljö- och räddningsnämnden bifalla miljökontorets förslag. Se omröstningsbilaga 1. Ordförande ställer därefter proposition om bifall eller ej till Bente Sandströms förslag om att Järnblästen inte exploateras utanför riksintresset för vindkraft och finner att miljö- och räddningsnämnden avslår Bente Sandströms förslag. Omröstning begärs. Miljö- och räddningsnämnden godkänner följande beslutsgång. Ja-röst till att avslå Bente Sandströms förslag Nej-röst till att bifalla Bente Sandströms förslag. Med 7 ja-röster för avslag och 6 röster för bifall till Bente Sandströms förslag beslutar miljö- och räddningsnämnden att avslå Bente Sandströms förslag. Se omröstningsbilaga 2. Miljö- och räddningsnämnden beslutar att föreslå att områdena Vallåsen, Åsberget och Finnicka utreds bättre, att föreslå att det i planen tydliggörs hur man ser på vindkraftsetableringen utanför föreslagna vindkraftsområden, att nämndens synpunkter vid tillståndsprövningen av vindkraftverksparken i Glombo bifogas yttrandet, samt att i övrigt tillstyrka miljökontorets förslag till yttrande. Bente Sandström, Susanne Östh, Dan Larsson, Kent Kanon och Lilian Holmgren reserverar sig till förmån för Bente Sandströms förslag.

10 Protokoll 10 (22) 92 Handlingsprogram enligt lag om skydd mot olyckor Dnr Enligt lagen om skydd mot olyckor ska en kommun ha handlingsprogram som beskriver målen för kommunernas förebyggande verksamhet gällande de risker som kan leda till räddningsinsats. Det ska också finnas ett handlingsprogram för kommunernas förmåga att utföra räddningsinsatser såväl i fredstid som under höjd beredskap. Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner samarbetar kring räddningstjänst och säkerhetsfrågor. Verksamhetens organisation, åtagande, förmåga m.m. finns beskrivet i handlingsprogrammet. För säkerhetsfrågor är dock respektive kommunstyrelse ansvarig. Båda kommunerna har valt ett gemensamt program för det förebyggande arbetet och för räddningsinsats. Fokus ligger på respektive verksamhets ansvar och förmåga att förhindra uppkomst av brand och oönskade händelser. Härmed förstärks räddningstjänstens ansvar att stödja verksamheter och enskilda i det förebyggande arbetet. Kommunernas nämnder, styrelser och bolag har medverkat i upprättandet av handlingsprogrammet genom att inventera risker och upprätta förslag till prestationsmål för sina verksamheter. Handlingsprogrammet har för yttrande översänts till de kommunala nämnderna, styrelserna och bolagen. Remisstiden går ut den 4 november. Tomas Persson informerar om de remissvar som hittills inkommit. De fackliga organisationerna föreslår att punkten Kompetenskrav för operativ verksamhet kompletteras. Räddningstjänsten föreslår att punkten kompletteras med Insatsledare och brandman - Möjlighet att läsa tillsyn A. Bente Sandström föreslår att punkten kompletteras med Utföra förebyggande arbete mot anlagd brand riktad mot målgruppen barn och ungdomar. Jan-Erik Jonsson föreslår att punkten kompletteras med dokumentet Uppdrag till avseende skydd mot oönskade händelser ska ligga som underlag för verksamhetsplanering.

11 Protokoll 11 (22) Anders Bengtsson föreslår att punkten kompletteras med Förstärka brandskyddet vid om och nyproduktion enligt konceptet brandsäkert hem. Mobila sprinkler övervägs till riskpersoner. Miljö- och räddningsnämnden beslutar att punkten Kompetenskrav för operativ verksamhet kompletteras. Räddningstjänsten föreslår att punkten kompletteras med Insatsledare och brandman - Möjlighet att läsa tillsyn A, att punkten kompletteras med Utföra förebyggande arbete mot anlagd brand riktad mot målgruppen barn och ungdomar, att punkten kompletteras med dokumentet Uppdrag till Norrhälsinglands miljöoch räddningsnämnd avseende skydd mot oönskade händelser ska ligga som underlag för verksamhetsplanering, att punkten kompletteras med Förstärka brandskyddet vid om och nyproduktion enligt konceptet brandsäkert hem. Mobila sprinkler övervägs till riskpersoner, att i övrigt godkänna förslag till handlingsprogram för Hudiksvall och Nordanstig, att uppdra till ordförande och vice ordförande att godkänna smärre justeringar i förslaget till handlingsprogrammet i händelse av att ytterligare synpunkter inkommer innan remisstidens utgång, samt att föreslå kommunfullmäktige i Hudiksvall och Nordanstig att anta handlingsprogrammet. _

12 Protokoll 12 (22) 93 Rapporter, räddningstjänst Föredrages och läggs till handlingarna: 1 Utryckningsverksamhet. 2 Första insatsperson. 3 Konferensen Skolan brinner. 4 Skorstensfejarmästarens beslut om eldningsförbud

13 Protokoll 13 (22) 94 Ekonomisk rapport, räddningstjänsten Dnr Lennart Juhlin redovisar en ekonomisk rapport baserad på kostnader och intäkter fram till och med oktober. Räddningstjänsten har sedan i maj legat högre än ram vilket bland annat beror på: Höga krav på intäkter, vi arbetar förebyggande med åtgärder som följer åtagande men inte ger intäkter, t ex dörrknackning. Rakel är delvis i drift och ger nu driftskostnader Många olyckor med vår utrustning, borttappad egendom, sönderkörda bilar, havererad båt samt sönderkörd port. Semestervikariat slår under några månader och släpar sedan med resten av året. Inga veckoslutskurser köpt av friskolan under hösten För att komma i balans med budget gäller återhållsamhet inom verksamheten. Miljö- och räddningsnämnden beslutar att godkänna den ekonomiska rapporten för räddningstjänsten.

14 Protokoll 14 (22) 95 Ekonomisk rapport, miljökontoret Dnr Margareta Eiserman redovisar en ekonomisk rapport baserad på kostnader och intäkter fram till och med augusti. Miljökontorets budget är endast delvis periodiserad. En hopslagning av samtliga poster ger därför en skev bild av nuläget. Miljökontoret visar i september på överskott. Vakant tjänst och tjänstledigheter har genererat ett överskott på 438 Tkr trots vikarier och tillfälligt anställd personal. Mer intäkter än budgeterat ger ett överskott på 165 Tkr för livsmedelskontrollen varav 117 Tkr från fasta tillsynsavgifter. Miljöskyddet visar ett totalt överskott på 336 Tkr genom mer intäkter än budgeterat från fasta tillsynsavgifter och handläggning av enskilda avlopp. Margareta Eiserman redovisar i skrivelse , dnr , miljökontorets bedömning och förslag till beslut. Tillsynsutredningen visar på ett behov av ytterligare 1,5 tjänst inom miljöbalkstillsynen. Överskott på kostnader för personal innebär mindre utförd planerad tillsyn. En genomgång av utförd planerad tillsyn av objekt med fast årlig tillsynsavgift, visar att särskilt miljötillsynen släpar efter. Nämnden beslöt vid sammanträdet i september, att uppdra till miljökontoret att vidta åtgärder för att nå tillsynsåtagandet inom miljöbalksområdet. Det måste säkerställas att intäkter för planerad tillsyn används till tillsyn. Kommunens tjänstemannaledning har uppmärksammats på situationen och visat förståelse för detta.

15 Protokoll 15 (22) Under kvarvarande del av året finns inte tid att anställa ytterligare personal med rätt kompetens. Däremot finns pågående vikariat med bra kompetens inom miljötillsyn som kan förlängas för att under nästa år komma ikapp inom tillsynsverksamheten. Möjligheterna till detta finns ekonomiskt eftersom intäkter och kostnader skall balanseras under samma verksamhetsår. Miljö- och räddningsnämnden beslutar att godkänna den ekonomiska rapporten för miljökontoret.

16 Protokoll 16 (22) 96 Nämndsåtagande 2012 Dnr Enligt Hudiksvalls kommuns tillämpningar för verksamhetsstyrning skall nämnderna teckna ett åtagande med kommunfullmäktige. Åtagandet utgår från det verksamhetsområde och de uppgifter som kommunfullmäktige bestämt att nämnden ska ansvara för. Vilka dessa verksamhetsområden och uppgifter är framgår av respektive nämnds reglemente. Erik Myrlund redovisar i skrivelse , ett förslag till nämndsåtagande för miljö- och räddningsnämnden under verksamhetsåret Förändringar i åtagandet jämfört med föregående år är att nettokostnadsåtagandet ändrats till att endast omfatta nämndens nettokostnad. Uppdelning av nettokostnadsåtagandet för miljökontoret och räddningstjänsten tas lämpligen upp i ett åtagande mellan nämnd och respektive avdelning. Utifrån räddningstjänstens erfarenheter av tillsyn över brandfarliga och explosiva varor har det kvantitativa åtagandet kunnat kvantifieras. Det kvalitativa åtagandet rörande arbetet enligt miljöbalken var tidigare för snävt och kunde tolkas som att det endast rörde tillsyn av miljöfarliga verksamheter. Därför har detta åtagande redigerats till att få samma stil som övriga åtaganden inom miljökontorets verksamhetsområde. Miljö- och räddningsnämnden beslutar att godkänna förslaget till nämndsåtagande för miljö- och räddningsnämnden för verksamhetsåret 2012, samt att föreslå kommunfullmäktige godkänna nämndsåtagandet för Norrhälsinglands miljö- och räddningsnämnd

17 Protokoll 17 (22) 97 Information från verksamheterna Lennart Juhlin, och Margareta Eiserman informerar nämnden om aktuella frågor inom respektive verksamhet. Miljö- och räddningsnämnden beslutar att tacka för informationen.

18 Protokoll 18 (22) 98, överklagan av beslut om avslag på ansökan om egensotning Dnr , ägare av fastigheten, överklagar ett beslut , dnr , om avslag på ansökan om få sota själv. Överklagan inkom Norrhälsinge räddningstjänst konstaterar att överklagan inkommit i rätt tid. Miljö- och räddningsnämnden beslutar att vidhålla tidigare fattat beslut, samt att översända ärendet med tillhörande handlingar till länsstyrelsen.

19 Protokoll 19 (22) 99 Beslutsförteckning över delegerade ärenden, räddningstjänsten Dnr Lennart Juhlin redovisar delegationsbeslut under Miljö- och räddningsnämnden beslutar att lägga förteckningen till handlingarna.

20 Protokoll 20 (22) 100 Beslutsförteckning över delegerade ärenden, miljökontoret Dnr Miljökontoret har upprättat en förteckning över delegationsbeslut under perioden Miljö- och räddningsnämnden beslutar att lägga förteckningen till handlingarna.

21 Protokoll 21 (22) Omröstningsbilaga 1 Ledamot/tjänstgörande ersättare Ja-röst Nej-röst Avstår från att rösta Jan-Erik Jonsson Bengt-Åke Nilsson Bibbi Segerbrand Anders Bengtsson Sven-Olov Westin Lena Husén Bente Sandström Kent Kanon Susanne Östh Petra Modée Tord Larsson Lilian Holmgren Dan Larsson

22 Protokoll 22 (22) Omröstningsbilaga 2 Ledamot/tjänstgörande ersättare Ja-röst Nej-röst Avstår från att rösta Jan-Erik Jonsson Bengt-Åke Nilsson Bibbi Segerbrand Anders Bengtsson Sven-Olov Westin Lena Husén Bente Sandström Kent Kanon Susanne Östh Petra Modée Tord Larsson Lilian Holmgren Dan Larsson

Bente Sandström. Erik Myrlund. Jan-Erik Jonsson. Bente Sandström

Bente Sandström. Erik Myrlund. Jan-Erik Jonsson. Bente Sandström Protokoll 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Bergsjö 13.00-15.30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Jan-Erik Jonsson (C) ordf Bengt-Åke Nilsson (C) Sven-Åke Eriksson (C) Bernt Jons (C) Anders

Läs mer

Margareta Eiserman. Jan-Erik Jonsson. Kent Kanon

Margareta Eiserman. Jan-Erik Jonsson. Kent Kanon Protokoll 1 (12) Plats och tid: Räddningstjänsten 9.00-12.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Jan-Erik Jonsson (C) ordf Bengt-Åke Nilsson (C) Carina Olsson (C) Mattias Galin (M) Richard Schleenvoigt

Läs mer

Norrhälsinge miljökontor. Erik Myrlund. Jan-Erik Jonsson. Lena Husén

Norrhälsinge miljökontor. Erik Myrlund. Jan-Erik Jonsson. Lena Husén Protokoll 1 (13) Plats och tid: Kulturhuset Glada Hudik, Hudiksvall kl 09.00-12.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Jan-Erik Jonsson (C) ordf Bengt-Åke Nilsson (C) Ove Wallberg (FP) Bibbi Segerbrand

Läs mer

Tord Larsson (C) Fredric Segerbrand (M) Per Asp (M)

Tord Larsson (C) Fredric Segerbrand (M) Per Asp (M) Protokoll 1 (20) Plats och tid: Kommunkontoret, Bergsjö kl 9.00-14.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Jan-Erik Jonsson (C) ordf Bengt-Åke Nilsson (C) Sven-Åke Eriksson (C) 85-89 Bibbi Segerbrand

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48

REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48 REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48 Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-13. Utöver det som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Med kommunfullmäktige

Läs mer

Stefan Luukkonen (S), Jerry Emanuelsson (S), Kurt Jonsson (KD) Paragrafer 44-51. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Stefan Luukkonen (S), Jerry Emanuelsson (S), Kurt Jonsson (KD) Paragrafer 44-51. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN 2013-12-10 1 Plats och tid Rum 611, AVA-huset, Katrineholm kl 08.15 9.30 ande Erik Liljencrantz ordförande (M), Marie-Louise Karlsson (S) vice ordförande, Göran Ivarsson (C)

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson Protokoll 1 (14) Plats och tid: Camp Igge, Iggesund klockan 08.30-15.30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M) Marcus

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 7 oktober 2004 kl. 08:15-12:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 7 oktober 2004 kl. 08:15-12:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 7 oktober 2004 kl. 08:15-12:35. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Tommy Ljung och Olle Borgström. Pia Embretsén. Sven Bergström

Tommy Ljung och Olle Borgström. Pia Embretsén. Sven Bergström Protokoll 1 (18) Plats och tid: Kulturhuset Glada Hudik, KL 17.30-18.50 Förtroendevalda beslutande: Sven Bergström (C), ordf Agneta Brendt (S), 2 v ordf Caroline Schmidt (C) Matts Persson (C) Bernt Jons

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

Ordföranden samt Eva Bengtsson. Underskrifter Sekreterare... Per-Ola Svensson

Ordföranden samt Eva Bengtsson. Underskrifter Sekreterare... Per-Ola Svensson Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2015-08-19 Sammanträdestid 13:00-14:40 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tjänstemän Ingemar Johansson (M), ordförande Bengt Hackberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats Brandstationen, Tid kl.17.30-19.00 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se förteckning Tjänstgörande Se förteckning ersättare Ersättare Se förteckning Övriga Se förteckning Justerande Mona Andersson

Läs mer

Jorma Saarela (S) Lilian Holmgren (S) Göran Thapper (S) Leif Rogell (S) Torsten Myrgren (M) Tord Larsson (C)

Jorma Saarela (S) Lilian Holmgren (S) Göran Thapper (S) Leif Rogell (S) Torsten Myrgren (M) Tord Larsson (C) Protokoll 1 (23) Plats och tid: Räddningstjänsten, Hudiksvall 9.00 17.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Svensson (S) ordf Margareta Wästlund (S) Kent Kanon (S) Hans Trybom (S) Erik Sundberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 14:00-14:12 Beslutande Övriga deltagande Torgny Lindau (PF), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1 vice ordförande Ronny Nilsson (S), 2 vice ordförande Lennart

Läs mer

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45 Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp, kl 14.00-17.30 Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner 2019-06-10 ande Niclas Palmgren (M) ordförande Kristine Hästmark (M) Nicklas Huuva (KD) Gunilla

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl. 09:30-11:20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

peke» SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Viktoria, 17:00 19:50 Plats och tid: Ledamöter:

peke» SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Viktoria, 17:00 19:50 Plats och tid: Ledamöter: peke» 1(8) Plats och tid: Ledamöter: Viktoria, 17:00 19:50 Catrin Johansson (S) Anders Gustafsson (S) Terence Hongslo (MP) James Jonsson (V) Stefan Edelsvärd (L) Daniel Enholm (M) Maria Jansson (M) Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-7 2015-02-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-7 2015-02-04 MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-7 2015-02-04 Plats och tid Miljökontoret, Orsa kommun kl. 8.00 11.00 ande Christina Bröms (C), ordförande Åke Falk (C), vice ordförande Margareta Ahlström (MOP) Karolina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00 1 Plats och tid: Stadshuset, 429, 2013-08-21 kl 08:30-09:00 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Ola Carlsson (M) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Onsdag den 20 mars Fågelviksalen Mötet ajourneras för gruppmöten kl

Onsdag den 20 mars Fågelviksalen Mötet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (11) Tid och plats Ledamöter Onsdag den 20 mars 2013 13.00-16.05 Fågelviksalen Mötet ajourneras för gruppmöten kl. 14.35-15.30 Martin Oscarsson (MP) ordförande Håkan Svenneling (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 2 februari 2009, kl 14.00-16.05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 2 februari 2009, kl 14.00-16.05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 2 februari 2009, kl 14.00-16.05 ande Grandelius Sören, s Melin Strandberg Kitty, s Fahlborg Lars-Göran, m Karlsson Tore,

Läs mer

A g(s9'----- Tord Andersson, justerare )Led SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Tierps kommunhus, 17:00 20:00. Ledamöter: Övriga deltagare:

A g(s9'----- Tord Andersson, justerare )Led SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Tierps kommunhus, 17:00 20:00. Ledamöter: Övriga deltagare: Plats och tid: Tierps kommunhus, 17:00 20:00 Ledamöter: Jan Ulmander (C), Vice ordförande Catrin Johansson (S) Anders Gustafsson (S) Terence Hongslo (MP) Daniel Enholm (M) Maria Jansson (M) Margareta Widén

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40 Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-03-14 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Räddningsnämnden 2014-01-16 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Direktionen Brandkåren Norra Dalarna

Direktionen Brandkåren Norra Dalarna Protokoll Direktionen Brandkåren Norra Dalarna Sammanträdesdatum: 20181123 Direktionen Brandkåren Norra Dalarna Plats och tid: KSrummet, Mora, 20181031 kl. 13:0013.30 ande: Lennart Sohlberg (S) Mora, tjänstgörande

Läs mer

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden KOMMUNSTYRELSEN 2004-04-21 Godkännande av dagordningen Beslutsärenden KS 1 Projekt Utväg Södra Älvsborg 2 Kommunens arbete med övergripande risk- och sårbarhetsanalys 3 Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter

Läs mer

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 13.00-15.45 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Måndag 12 mars 2012 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-09-10 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.10, 11.10-11.30 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-12-15 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 11.00-11.45 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid: Rotemästaren, Viktoria, Almungevägen 33, Uppsala, klockan 17: Utses att justera: Lars-Olof Färnström (S) Paragrafer: 22-32

Plats och tid: Rotemästaren, Viktoria, Almungevägen 33, Uppsala, klockan 17: Utses att justera: Lars-Olof Färnström (S) Paragrafer: 22-32 Sid 1 (7) Räddningsnänruiden 20 1 9-0 3-20 Plats och tid: Rotemästaren, Viktoria, Almungevägen 33, Uppsala, klockan 17:45-19.15 ande: Jan Ulmander (C), vice ordförande Ersättare Håkan Tribell (M) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

kl. 13 30 15 15 Ulf Dahl, s, ordförande 13 Joakim Magnusson, c ---

kl. 13 30 15 15 Ulf Dahl, s, ordförande 13 Joakim Magnusson, c --- Plats och tid Ören, tisdagen den 17 februari 2009, kl. 13 30 15 15 Beslutande Magnus Hesse, m, ordförande, ej 13 Ulf Dahl, s, ordförande 13 Joakim Magnusson, c Ej tjänstgörande Anders Eskilsson, m, tjänstgörande

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Stig Eng (c) ordf Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen PROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Brandstation, Molinsgatan 2, Ljusdal. Kl 09.30 14.30 Christina Embretsen, ordförande (s) Lennart Sjödin, 1:e vice ordförande (c) Ulla-Britt Gidemalm 2:e vice ordförande

Läs mer

Lovisa Eriksson (C) Ulf Uebel (FP) Anders Bergstrand (M) tjg ers Kjell Rosén (MP)

Lovisa Eriksson (C) Ulf Uebel (FP) Anders Bergstrand (M) tjg ers Kjell Rosén (MP) 1(9) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 19.00-21.05 Paragrafer 15-22, ej 16 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden 2015-12-10 56 Verksamhetsplan 2016 för miljönämndens verksamhet... 91 57 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet 2015... 92 58 Handlingsplan för det systematiska arbetsmiljö-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 Miljöskyddsnämnden 2 Miljöskyddsnämnden Plats och tid Skräddaren, Sveagatan 12 Paragrafer 10-16 kl. 08:30-11:35 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S) Nämnd Plats och tid Utses att justera Rådhuset, 18:00-20:20 Sven-Erik Lindestam (S) Justeringens plats och tid Rådhuset,, kl. 21:00 Paragrafer 155-161 Underskrifter John Staffas (S), ordförande Stéphanie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18 1 MORA ORSA MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 OBS! På grund av felaktigt datum i föregående utskrivet och justerat protokoll. Justeras protokollet om 2011-09-08. Plats och tid Kulturhuset, Orsa kl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Hässleholm Kulturhus, Röda salongen, kl. 08.13-08.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande

Läs mer

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun 2018-02-22 1 (15) Plats och tid, sammanträdesrummet, klockan 13:00-15:10 Mötet ajourneras, klockan 14:05 14:30 Beslutande Ersättare Ellinor Karlsson (S), ordförande Stig Adolfsson (S) Lars-Göran Hjelm

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

kommun Vansbro Jävsnämnden Protokoll Plats och tid Järnarummet, torsdagen den 17 december 2015, kl. 13:00 13:30

kommun Vansbro Jävsnämnden Protokoll Plats och tid Järnarummet, torsdagen den 17 december 2015, kl. 13:00 13:30 Beslutande Bertil Wanke (S) Annika Simm-Eriksson (C) Ovriga deltagare Bo Lundberg, räddningschef, 41, 43 Mattias Ström, tillsyneförrättare, 4 1, 43 Justeringens Kommunkontoret, Medborgarhuset Paragrafer

Läs mer

Protokoll

Protokoll Tid Plats 09:00-11:30 Lannalodge golfresort ande ledamöter Ingrid Fries Hansson (MP) (ordförande) Elisabeth Lennartsson (S) Jens Törnmarck (M) Michael Larsson (S) Kerstin Svärd (C) ersätter Kjell Schlyter

Läs mer

JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-03-12 1 Plats och tid Sessionssalen, Juneporten, Västra Storgatan 16, Jönköping, kl. 13.30-16.00 Beslutande Bert-Åke Näslund (M) 1:e vice ordf

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2018-10-04 Nämnden för support och lokaler Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Guldrummet. Klockan 10.00 12.00 Beslutande Tomas Teglund (S), ordförande Hans Brettschneider (MP), vice

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

REGLEMENTE FÖR RÄDDNINGSNÄMNDEN I FALKÖPINGS OCH TIDAHOLMS KOMMUNER

REGLEMENTE FÖR RÄDDNINGSNÄMNDEN I FALKÖPINGS OCH TIDAHOLMS KOMMUNER 2011:30 REGLEMENTE FÖR RÄDDNINGSNÄMNDEN I FALKÖPINGS OCH TIDAHOLMS KOMMUNER Antaget av kommunfullmäktige i Tidaholm 2010-12-13 att gälla från och med 2011-01-01. Ändring antagen av kommunfullmäktige 2011-10-31.

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) 2005-01-19 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.35 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) Kommunchef Per Hildingson Utvecklingschef/bitr

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 17-22 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Arne Svärm, räddningschef Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare. Stig Axelsson Kommunstyrelsekontoret den 16 mars 2011

Arne Svärm, räddningschef Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare. Stig Axelsson Kommunstyrelsekontoret den 16 mars 2011 Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (9) Plats och tid Räddningsstationen, Åbacken Gnosjö, kl 14.00 16.00 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S)

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Räddningstjänsten, Malung KL 08.00-09.00. Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Per Hampus, räddningschef

Räddningstjänsten, Malung KL 08.00-09.00. Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Per Hampus, räddningschef Räddningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Räddningstjänsten, Malung KL 08.00-09.00 Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Göran Tenn (C) Daniel Johansson (FP)) Övriga

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Robin Holmberg tjg ers för Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga

Läs mer

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 9juni 2014 kl. 17.00-18.00 Beslutande Karl Björklund, M Lars-Olov Liss, C Anders Edlund, 5 Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson,

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering.

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige OBS! Lokal KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. Tid: Måndag 3 november 2014 kl. 18:00. 1. Upprop, val av

Läs mer

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson Protokoll 1 (8) Plats och tid: Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Nordberg (V) Bo Lindgren (S) Louise Jonsson (M) Lena Gustafsson (S) Eva Hallander (S)

Läs mer

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Plats och tid Centrumhuset, Robertsfors 2014-11-05, kl 18.00-20.15 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av: Margaret Swande (s), ersättare Peder Forsberg Cecilia Löfbom (s), ersättare Åsa Andersson

Läs mer

Räddningsnämnden

Räddningsnämnden Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2014-03-24 1 Plats och tid Beslutande Räddningstjänsten, Malung Kl. 13.00-16.00 Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Göran Tenn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer

Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30

Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30 2015-03-09 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30 Hanna Ershytt (C), ordförande Marianne Ragntoft (S), 1:e vice ordf Ingemar Kristensson

Läs mer

upekeillue ihtå SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Gäddan, Ulls väg 28, klockan 16:30 Bengt Fladv d (MP), ordförande

upekeillue ihtå SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Gäddan, Ulls väg 28, klockan 16:30 Bengt Fladv d (MP), ordförande upekeillue 1(5) Plats och tid: ande: Gäddan, Ulls väg 28, klockan 16:30 Bengt Fladvad (IVIP), ordförande Hanna Victoria Mörck (V), 1:e vice ordf. Kerstin Westman (S) Ove Johansson (S) Fred Eriksson (S)

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret 1(10) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 19.00-20.15 Paragrafer 52-59 Beslutande Anders Bergstrand (M) ordförande Elvy Svennerstål (FP) 1:a vice ordförande Siv Sahlström (C) 2:a vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.55 Beslutande Ledamöter Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Mats Johansson (S) Eva

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2013-09-24 1 (10) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15:20-16:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Övriga deltagare Mats Andresen,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Räddningsnämnden. Utses att justera: Lars-Olle Tuvesson Göran Larsson Paragrafer: Sekreterare. Ordförande. Justerare

Räddningsnämnden. Utses att justera: Lars-Olle Tuvesson Göran Larsson Paragrafer: Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadshuset, 429, 2013-09-18 kl 12:45-13:00 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Ola Carlsson (M) Jasna Martinsson (M) tjg. ersättare för

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer