Projektredovisning drop-in futsal 1.0

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektredovisning drop-in futsal 1.0"

Transkript

1 Projektredovisning drop-in futsal 1.0

2 Bakgrund Futsal är detsamma som inomhusfotboll och Sveriges näst största lagidrott, större än innebandy till antalet utövare och lag. Stockholm Futsal Club (SFC) är Sveriges äldsta futsalförening och har funnits i tio år. SFC är en innovativ förening som ständigt har provat nya metoder för att utveckla sporten och har även integration inskrivet i stadgarna som mission. Under perioden januari mars 2015 genomförde SFC regelbundna, sk drop-in på söndagkvällar med syftet att hitta fler spelare. På ett tiotal tillfällen kom ett hundratal olika spelare, de flesta med invandrarbakgrund, som deltog och spelade utan krav eller avgift. Vi märkte då att det fanns ett stort behov av fotboll inomhus vintertid, framför allt för ungdomar med invandrarbakgrund. Än hade inga större flyktingströmmar kommit, det var mest unga killar från förorterna som var med och vår förening hittade ett tiotal spelare, men de flesta fick inte plats i vår verksamhet på grund av hallbristen i Stockholm. Eller rättare sagt de principer som gör att halltider fördelas till andra idrotter än futsal. Projekt 1.0 Hösten 2015 startade SFC projektet drop-in futsal enligt samma modell men nu med fokus på integration och för att hjälpa till med flyktingkrisen som då blev aktuell. Vi ansökte då om fast halltid av Stockholms kommun för att formalisera drop-in men fick inte detta, därför överlät SFC de tider de fått för sina lag på sena kvällar och helger till det projekt vi då startade. SFC fick ett litet bidrag från Stockholm fotbollförbund och för dessa pengar köpte vi tio stycken sena halltider samt nya bollar. Resultatet gav mersmak så vi ansökte om ytterligare medel från Stockholms kommun och fick detta för att kunna fortsätta projektet ända till mars Vi fick senare även ett bidrag av Nacka kommun, då vi började med drop-in även i Nacka kommun tillsammans med Älta Futsal Club på sena fredagskvällar. En vanlig kväll på en drop-in, ca 25 personer. Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

3 Formatet En drop-in har gått till så att våra coacher först bokar en halltid. Ofta är det en återbudstid som lämnats tillbaka i systemet eller en tid så sent på kvällen att ingen annan vill ha den. Sedan annonserar man senast 6 timmar innan på vår Facebookgrupp var och när det är. Väl där så delar man in alla deltagarna i 3-5 lag och alla delar ut västar till alla. I varje lag utses en lagkapten som också är domare i de matcher denne inte spelar. Innan vi startar samlas vi och pratar regler samt varför vi gör detta och trycker på att vi spelar för integration och inte för att vinna. Sedan spelar man under 2-3 timmar vinnaren står kvar. Dock max tre matcher. Vinnare är det lag som efter 4 minuter leder eller det lag som först går två mål. Efteråt samlas vi igen för insamling av feedback på hur vi kan göra detta bättre. Coacherna är med och spelar även dom så fort allt rullar på. På loven finns möjlighet till att boka längre sammanhängande pass. Då bjuder vi in till Drop-in futsal cup. Det är samma sak fast vi spelar 3-6 timmar och de fyra bästa lagen möts i semifinal efter det. Ett av de två flyktinglag som projektet gav gratis deltagande i Stockholm Futsal Cup samt ett eget matchställ. Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

4 Figur 1 En deltagarlista från en drop-in Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

5 Coacherna nyckeln till framgången Vi har rekryterat och utbildat de vi kallar drop-in coacher. En drop-in coach rekryteras från de som kommer och spelar på våra drop-in. I det första steget tillfrågas vilka som vill vara lagkaptener när vi spelar våra matcher. Under en drop-in ser vi till att alla får chansen att vara lagkapten, de flesta vill ju vara detta och få en bindel på armen. Nästa steg är att de som vill vara lagkaptener får frågan om att bli coach i vårt projekt. Vid intresse får denne en fadder, dvs en coach som denne får gå tillsammans med tills den kan köra Peter Ahlström, Stockholms Idrottsförvaltning Ni har ju verksamhet för flyktingar i Olympen på bla onsdagar. Vi har en egen innebandytid kl och brukar då dela hallen med er. Jag har prata lite med den ledare som brukar vara där och det är en trevlig kille som verkar hålla ihop verksamheten bra. Ganska mycket folk har det varit också de gånger jag har varit där. Ville bara framföra det så du vet hur de dina sköter sig ute på fältet. en drop-in själv. Det är många saker en coach måste bemästra: hygglig svenska, stökiga spelare, IT-kunskaper, akuta skador och givetvis futsal. Det är ingen som har alla dessa kompetenser men det ser vi till att utbilda på och genom att vi alltid går två och två på så sätt täcker vi upp för och lär oss av varandra. En coach ser framför allt till att vår slogan att komma in i matchen sätts främst. Det sker genom att se till att nya, och framförallt ensamkommande spelare, fås att känna sig som en i gänget och får ett lag att spela med och så att lagen blandas på alla tänkbara sätt. När den nye coachen är godkänd så får hen material för att hålla i drop-in själv samt arvoderas sparsamt för detta arbete. (Den coach som tjänade mest under projektet fick ett halvt gymkort i arvode för ca 80 timmars arbete och lika mycket restid). Vår grundtanke är alltså att coacher utbildar nya coacher. Det är tack vare att vi lyckats med denna rekrytering som vårt projekt blev en sådan succé. Engagemang en framgångsfaktor Övriga saker vi har engagerat oss i Vi har deltagit på en mässa för flyktingar anordnad av SISU och visat upp vår verksamhet Vi har samlat in 3.800:- till Röda Korsets flyktinginsamling Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

6 Vi har besökt och stöttat Essinge IK för att lära ut det vi gör så att de kan kopiera vårt lyckade koncept. Vi har bildat tre flyktinglag och anmält till cuper. Vi har skickat 15 begagnade bollar till Älvkarleby IKs integrationsprojekt. Vi har deltagit på alla träffar om integration Stockholms stad och Nacka kommun har anordnat. 15 st bollar som vi stöttat Älvkarleby IKs integrationsprojekt med. Halltiderna största utmaningen Halltiderna vi bokat är de som blivit över efter att innebandy, handboll och basket tagit de bästa tiderna. Dvs de mes oattraktiva tiderna såsom lördagar 19-21, måndagar Men trots detta har vi ändå lyckats att fylla upp dessa tider med i snitt 17 personer på varje gång. Halltiderna har historiskt fördelats till de traditionella svenska inomhusidrotterna som basket, innebandy och handboll. Tillsammans har dessa idrotter 89% av halltiderna (futsal 6%). Det är projektets största problem att få bra halltider. Vi har en fortlöpande dialog med politiker i Stockholm samt Idrottsnämnden för att ändra på detta. Inom projektets ramar ligger att upplysa ovan nämnda grupper att vi nu har nya utmaningar med tillgången till hallar iom den stora flyktingström som nu Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

7 har kommit. Vi menar att detta måste reflekteras i de principer som styr fördelningen av hallar så vi och andra inte enbart tvingas till aktiviteter sena lördagskvällar. Vi vill speciellt tacka Nacka kommun och Stockholms stad för att vi fick sk nolltaxa. Dvs gratis halltider, utan detta hade det aldrig gått. Deltagarna, det enklaste. För att hitta deltagare har vi aktivt jobbat med uppsökande verksamhet på flyktingboenden för att engagera flyktingar. Vi har dessutom bjudit in via vår enda marknadsföringskanal - vår Facebooksida. På så sätt har vi engagerat både nyanlända samt etablerade Stockholmare. Det har varit mycket enkelt. Ett problem har dock varit att det kommit för många vissa gånger. Vi har inte haft något anmälningssystem annat än först till kvarn så det har ibland inneburit att vi fått sätta upp fullsatt på dörren och folk har besvikna fått vända hem igen. Det har varit helt gratis att vara deltagare. Men vi har puffat för vår insamlingssida där man kan bidra frivilligt till flyktinghjälpen. Vi har en egen insamling via Röda Korset där deltagarna kan betala frivillig avgift :- är insamlade. Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

8 Ekonomi Det ekonomiska utfallet av projektet blev: Intäkter Budget Utfall Bidrag Stockholm Fotbollförbund Bidrag Stockholm Kommun Bidrag Nacka Kommun Summa Utgifter Budget Utfall Ledararvoden Material Hallhyra Övrigt Utbildning Summa Statistik Projektet har genererat följande statistik: 2227 deltagartillfällen 118 drop-in på 200 dagar Ca 20% är nyanlända (utan personnummer) Ca 80% har invandrarbakgrund (uppskattat) 7% tjejer Snitt 18,9 personer på varje drop-in Åldrar mellan 7-53 år Snittålder 17 år 15 coacher utbildade Arrangerat fem drop-in Cuper. 3 lag bildade (1 i Korpen och 2 till en cup) Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

9 Efter varje drop-in rapporterar vi på Facebookgruppen Betyg Vi skickar ut enkäter med jämna intervall för att få feedback till vår kontinuerliga förbättring. I vår enkät vi skickade ut i början på januari fick vår verksamhet 3,9 i snittbetyg på en skala mellan 1-5 där 5 var mycket bra. Dessa är nyckeltal vi strävar efter att förbättra. Betyget fördelades på Tiderna vi har: 3,52 Hallarna vi är i: 4,23 Coacherna: 3,55 Materialet (bollar, västar etc): 4,09 Formatet (vinnaren står kvar): 3,76 Informationen via Facebook: 4,35 Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

10 Spelarna som är med: 4,05 Har vi lyckats med Integration?: 3,89 Nio av de femton coacherna i projekt 1.0: Övre raden: Pavel Shyshkouski, Mohammed Salami, Cecilia Belvén, Ove Holmberg, Thuy Do, Gabriel Gouzo Bohlin. Undre raden: Teoman Löfgren, Andres Umana, Christian Quintana. Saknas: Mikael Eriksson, Marcelo Rivera, Jorge Hellsten, Tobias Fall och Percy Villegas Tello. Måluppfyllnad Projektet hade mål uppsatta. Hur mötte vi dessa? Målen var att efter projektets slut skall ha Minst tio nya ledare utbildats i futsal varav o Minst 2 är tjejer Minst 100 ungdomar ska ha prövat på (varit med en gång) futsal varav o Minst hälften fortsätter med futsal (varit med mer än en gång). Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

11 o Minst 25 är tjejer Skapat en struktur för kommande liknade satsningar inkluderande mallar och råd för övriga föreningar att ta efter. Minst tre nya futsalföreningar har bildats. Minst 20 spelare har funnit en futsalklubb att spela vidare med Den enda målsättningen som inte uppfylldes var att tre nya futsalföreningar skulle bildas. Vi har lärt oss att det inte finns förutsättningar för detta just nu då vi har brist på halltider. I övrigt har målen överträffats med råge. Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

12 Deltagarna vid vår projektredovisning i april 2016 Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

13 Summering Jag har jobbat som projektledare i 20 år inom IT och jag har aldrig varit med om ett projekt som överträffat förväntningar som detta. Alla vi som har jobbat med projektet vill fortsätta i större skala till hösten med projekt 2.0, men vare sig Stockholm Stad eller Stockholm fotbollförbund anser att vi kvalificerar för mer bidrag än det vi fått. Nacka kommun har dock bidragit med ytterligare medel för kommande säsong men det krävs mycket mer för att vi skall ha råd med ytterligare en säsong. Tack till alla deltagare, coacher och sponsorer - vi kommer kämpa vidare, vi vet att vårt projekt behövs. Vi kommer tillbaka i projekt 2.0 som startar Under tiden kommer vi ha tre drop-in per vecka utomhus för att hålla momentum. Se även vår film vi gjorde: Stockholm Ove Holmberg, projektledare och ordförande Stockholm Futsal Club Swish: , Orgnr: , Fören.nr: (13)

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Projektbidrag hösten 2014

Projektbidrag hösten 2014 2014-10-17 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2014/167 Fritidsnämnden Projektbidrag hösten 2014 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden avslår projektet Nacka Futsal Allians ansökan om bland annat upplåtelse av

Läs mer

SDF konferens. 22-23 november 2013. Dokumentation av grupparbeten

SDF konferens. 22-23 november 2013. Dokumentation av grupparbeten SDF konferens 22-23 november 2013 Dokumentation av grupparbeten Vi finns till för er! Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna arbetar för att stötta och serva föreningar och SDF. Vi vill vara

Läs mer

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY 2015/2016 TILLSAMMANS VÅGAR VI VÄXA Foto: Johan Eriksson T orsdagen den 18 december 2014, på kvällen, hände det något magiskt i Fisksätra Sporthall. Det var fullt på läktarna

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

Svenska Basketbollförbundet tar sikte på 2020. Vi vill växa för att kunna utvecklas ännu mer!

Svenska Basketbollförbundet tar sikte på 2020. Vi vill växa för att kunna utvecklas ännu mer! Svenska Basketbollförbundet tar sikte på 2020 Vi vill växa för att kunna utvecklas ännu mer! Foto: Niklas Larsson Svensk basket tar sikte på 2020 Nu sätter vi upp nya mål. Och siktar framåt. På Svenska

Läs mer

Syfte SBBK-modellen. påverkas positivt

Syfte SBBK-modellen. påverkas positivt 2016-12-11 Syfte SBBK-modellen SBBK vill vara en förebild inom svensk idrott och ta ett stort samhällsansvar i Södertälje det uppdraget har vi gett oss själva! SBBK vill generera fler aktiva utövare och

Läs mer

Moderna fördelningsprinciper

Moderna fördelningsprinciper Moderna fördelningsprinciper Bakgrund Dagens halltider är till 90% bokade av föreningsidrotten för basket, innebandy och handboll - de som kallas de vedertagna inomhusidrotterna. Dagens fördelningsprinciper

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

Sundbyberg .

Sundbyberg  . Till: Barn- och Ungdomsförvaltningen 172 92 Sundbyberg Från: Duvbo IK 172 33 Sundbyberg Ansökan om Verksamhetsbidrag Höstlovsbasket 2016 Duvbo IK ansöker härmed om 19 000:- i verksamhetsbidrag för 2016

Läs mer

SDF KONFERENS. 27-28 november 2015. Dokumentation

SDF KONFERENS. 27-28 november 2015. Dokumentation SDF KONFERENS 27-28 november 2015 Dokumentation IDROTTENS STRATEGIARBETE Livslångt idrottande - Svenskidrott ska vidareutveckla verksamheten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening

Läs mer

Välkomna Föräldrar P

Välkomna Föräldrar P Välkomna Föräldrar P12 2018-10-20 Föräldramöte P12 2018-10-20 Agenda 1. Välkommen 2. Klubbens utveckling planerna Lagkassa /Sponsring /pengar till klubben 3. Att vara förälder i Näsets SK 4. Träningsupplägg

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Mall för att arrangera en. Handbollsskolan

Mall för att arrangera en. Handbollsskolan Mall för att arrangera en Handbollsskolan Hur kan en handbollsskola fungera? Stockholms Handbollförbunds mall på hur en handbollsskola kan organiseras och genomföras. Här finner ni en mall på hur en handbollsskola

Läs mer

Handbok för lagledare i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening

Handbok för lagledare i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening Handbok för lagledare i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening Inledning Som lagledare eller vice lagledare i Korpen Stockholms seriespel får du denna handbok. Den har tagits fram som ett hjälpmedel

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP

HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP Integration med hjälp av handboll i Vivalla och Brickebacken Örebro SK Handboll Herr Projektansvarig: Vice Ordförande Jerker Lindgren Bakgrund HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH

Läs mer

Inledning. Vad är Korpen? Att vara lagledare. Att vara lagkapten

Inledning. Vad är Korpen? Att vara lagledare. Att vara lagkapten Inledning Som lagledare eller vice lagledare i Korpen Stockholms seriespel får du denna handbok. Den har tagits fram som ett hjälpmedel så att du som lagledare ska veta vad dina uppgifter innebär och hur

Läs mer

Gränna AIS IB 0405 Gränna AIS IB 0405

Gränna AIS IB 0405 Gränna AIS IB 0405 Som synes mycket god träningsvilja med i stort sett alla med närvaro över 80%. Truppen har matchats jämnt. Frånvaro har oftast berott på sjukdom eller att man varit bortrest. Serien slutar med en fin fjärdeplats

Läs mer

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Motion 2014-01-11 Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Sida 1 av 2 Motion 2014-01- 11 Inköp av IF- båt för att stimulera kappsegling Bakgrund historik: 2013 startade ett unikt initiativ i Gäddvikens

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000.

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Rekrytering av nya medlemmar till lokalföreningen Inledning Att marknadsföra CISV är

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK

Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK 2016-11-16 1 (5) Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens skrivelse den 16 november

Läs mer

Föräldramöte inför säsongen 2018/2019 LULEÅ SK P09 FOTBOLL

Föräldramöte inför säsongen 2018/2019 LULEÅ SK P09 FOTBOLL Föräldramöte inför säsongen 2018/2019 LULEÅ SK P09 FOTBOLL Agenda Föreningen Luleå SK Laget P09 Tränare och ledare Nya spelformer 5 mot 5 Träning (syfte och upplägg) Serie- och cupspel Föräldragrupp Ekonomi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

PARTNER Askims IK i korthet Klubben grundades: 1933 Ca 750 aktiva spelare Föreningsnummer: Arena Kobbens IP 3 konstgräsplaner

PARTNER Askims IK i korthet Klubben grundades: 1933 Ca 750 aktiva spelare Föreningsnummer: Arena Kobbens IP 3 konstgräsplaner Askims IK är en breddförening vars viktigaste uppgift är att engagera ungdomarna i fotboll. Vi kommer aldrig att kvalificera oss till Allsvenskan. I bästa fall kommer vi ibland att kunna leverera en och

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari

Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari Välkomna till P-02 föräldramöte 10 februari Agenda 1. Gula tråden 2. Alkohol och drog policy IF Lödde 3. Antal lag och spelidé 4. Förälder vid matcher 5. Utvecklingssamtalen 6. HIF samarbetet 7. Cuper

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN

Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN Norrbottens Fotbollförbunds STRATEGIPLAN för åren 2018-2022 Idrottens Hus, Kronan A3, 974 42 Luleå norrbotten.svenskfotboll.se Strategiplanen 2018-2022 har utarbetats utifrån en Swot-analys: STYRKOR -

Läs mer

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte 2018-09-13 18 glada flickor som gillar fotboll Vilka vi Flickor 09 är Flickornas föräldrar som gillar att engagera oss med/ i våra barn Närvarande i kväll.. Agenda

Läs mer

Projektbidrag våren 2016

Projektbidrag våren 2016 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2016/27 Fritidsnämnden Projektbidrag våren 2016 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att bevilja Älta Futsal Clubs ansökan om drop-in futsal med nolltaxa för projektets

Läs mer

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Jag heter Jörgen Persson från Landskrona GK och jag anser att golfen är den idrott som har de bästa förutsättningarna för att bli den populäraste idrotten bland ungdomar

Läs mer

Föreningslyftet Fotboll

Föreningslyftet Fotboll Föreningslyftet 2019 Fotboll 190207 Idrottslyftet 2019 Paket 1: Spelarlyftet 5.000 kr (1-2 ungdomslag 12-19 år) 7.500 kr (3-6 ungdomslag 12-19 år) 10.000 kr (7 eller fler ungdomslag 12-19 år) Paket 2A:

Läs mer

Samsyn Dalarna. vårt bästa för barnens bästa. För lagidrotterna: Bandy Fotboll Handboll Innebandy Ishockey. FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån

Samsyn Dalarna. vårt bästa för barnens bästa. För lagidrotterna: Bandy Fotboll Handboll Innebandy Ishockey. FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån Samsyn Dalarna vårt bästa för barnens bästa För lagidrotterna: Bandy Fotboll Handboll Innebandy Ishockey FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån Våra värdeord för Samsyn är Samverkan Kommunikation Uppföljning

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2012 Allmänt Stockholms Fäktförbund grundat 1945 verkar framgångsrikt för fäktsportens utveckling i Stor-Stockholmsområdet. Förbundet och

Läs mer

Greencare Lilla Sundis Cup 2019

Greencare Lilla Sundis Cup 2019 Greencare Lilla Sundis Cup 2019 11-12 maj 2019 Sundis konstgräsplan Södra Sunderbyn Flickor och pojkar födda -07 Varmt välkommen till Greencare Lilla Sundis Cup 2019 För 23:e gången anordnar Sunderby SK

Läs mer

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014/2015 Innebandy 2014/ 2015 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2 * 16 minuter (gäller samtliga serier) Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan

Läs mer

Inspiration för Integration. 19 november Dokumentation Från workshops

Inspiration för Integration. 19 november Dokumentation Från workshops Inspiration för Integration 19 november 2016 Dokumentation Från workshops MEDLEMSAVGIFTER Ge idéer på hur man ska kunna ha lägre medlems- och träningsavgifter - Bidrag via SISU/ VIF/ Kommun - Söka fondmedel

Läs mer

Fritidsnämnden föreslås besluta att godkänna informationen och lägga den till handlingarna

Fritidsnämnden föreslås besluta att godkänna informationen och lägga den till handlingarna Malmö stad Frisförvaltningen Handläggande avd: Föreningsavdelningen Ärende nr: 6 Datum: 2012-09-04 Ärende: Sammanfattning: Tilldelning av er Inomhussäsongen vecka 35 2012 vecka 17 2013 och Ishallssäsongen

Läs mer

Verksamhetsplan Senast reviderad (8)

Verksamhetsplan Senast reviderad (8) Verksamhetsplan 2019 Innehållsförteckning 1. Innehållsförteckning 2. Inledning. 3. Verksamhet 2017 3.1 Föreningen 3.2 Företags idrott 3.3 Lagsporter 3.4 Gruppträning 3.5 Arrangemang 3.6 Projekt 3.7 Fokus

Läs mer

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF Historia / bakgrund. 1996 bildades skolidrottsföreningen (SSIF), en förutsättning för att få delta i skol-dm arrangerat av Stockholms skolidrottsförbund. Elever var också med att

Läs mer

Utvärdering av svensk fotbolls arbete med förening. Standardrapport

Utvärdering av svensk fotbolls arbete med förening. Standardrapport Utvärdering av svensk fotbolls arbete med förening Standardrapport Procent Antal Instämmer med påståendet 73,3% 85 Instämmer delvis med påståendet 26,7% 31 Instämmer inte med påståendet 0% 0 Medel 1,73

Läs mer

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala HK Aranäs 2017/2018 Flickor -05 Onsala Föräldragrupp Ansvar Namn F-grupp Micaela Pilo Föräldragrupp F-grupp Sanna Olausson Ansvarig Anna verdin Ledare Ansvar Namn Lagansvarig Per Lindmark Tränare Anders

Läs mer

Föräldramöte F07/F08. September 17, 2015

Föräldramöte F07/F08. September 17, 2015 Föräldramöte F07/F08 September 17, 2015 1. Recap 2015 AGENDA Page 2. Peters syn på laget och utvecklingen 3. Bra och dåligt under året, förbättringar 2016 4. Ansvarsområden 2016 A. Huvudtränare, Lagledare,

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll.

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. I helgen som kommer utspelar sig den 6:e upplagan av knattecupen åldrarna 7 och 8. Cupen går av stapeln Lördagen den 16:e i och Söndagen den 17:e Augusti.

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Projektbidrag hösten år 2015

Projektbidrag hösten år 2015 2015-10-20 1 (9) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2015/131-805 Fritidsnämnden Projektbidrag hösten år 2015 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att bevilja Älta Futsals ansökan om Drop-in futsal med 18 000

Läs mer

Information inför säsongen

Information inför säsongen Information inför säsongen 2015-2016 Internationell basketcup 2017 På ett styrelsemöte nyligen klubbades det igenom att Onsala Pirates ska försöka åka på en internationell basketcup våren/sommaren 2017

Läs mer

Lägerrapport 2015. KFUM Umeå. Nydala och Norrbyskär. Vi skapar möjligheter för unga människor

Lägerrapport 2015. KFUM Umeå. Nydala och Norrbyskär. Vi skapar möjligheter för unga människor Lägerrapport 2015 Nydala och Norrbyskär K F U M KFUM Umeå Vi skapar möjligheter för unga människor LÄGERSOMMAR PÅ NYDALA OCH NORRBYSKÄR 2015 KFUM Umeå har sedan 1953 bedrivit lägerverksamhet på Norrbyskär

Läs mer

RBK Mål Idrottsliga mål:

RBK Mål Idrottsliga mål: RBK Mål 2010-2013 RBK Mål 2010 Idrottsliga mål: Få igång ett samarbete med Knut Hahnskolan med syfte att på sikt ha ett fotbollsgymnasium Alla lag från 9 år och uppåt ska åka på minst en cup/säsong After

Läs mer

Idrottslyftet 2013. Goda exempel från några studentidrottsföreningar

Idrottslyftet 2013. Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet 2013 Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet 2013 tips och råd om ansökningar! Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) har mellan 1 januari och 31 december 2013 drygt

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Futebol dá força Åland

Futebol dá força Åland Futebol dá força Åland Varför? Med växande psykisk ohälsa bland unga tjejer, ätstörningar, sexuella övergrepp och våld, höga krav på prestation, integrationsproblematik, en icke jämställd fördelning av

Läs mer

NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4

NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4 NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4 Agenda Boo FF lag 12 (- 04) - Föräldramöte 22 oktober Närvarande: Kristina (tränare), Jonas (tränare), Kristin (lagledare), Magnus, (Arthur), Anders (Noel), Lottie

Läs mer

Skövde Handbollsflickor. Kick Off Säsongen SKÖVDE HF F03

Skövde Handbollsflickor. Kick Off Säsongen SKÖVDE HF F03 Skövde Handbollsflickor Kick Off Säsongen 2015-2016 SKÖVDE HF F03 Agenda 09:00- Samling 09:05- Information 10:00- Utdelning matchställ Spelarfoto 10:15- Lagfoto 10:20- Träningspass 1 11:30- Lunch med TV-

Läs mer

BLI EN DEL AV HANDBOLLEN

BLI EN DEL AV HANDBOLLEN BLI EN DEL AV HANDBOLLEN ETT AV SVERIGES POPULÄRASTE LANDSLAG Handboll är den tredje mest populära lagsporten efter fotboll och hockey. Populariteten har visat sig tydlig på tittarsiffrorna. När herrlandslaget

Läs mer

Föreningsträdet Framtiden. Handledning Aktiva 16 år. Junior- och seniortiden Skola - idrott Framtidens ledare

Föreningsträdet Framtiden. Handledning Aktiva 16 år. Junior- och seniortiden Skola - idrott Framtidens ledare Föreningsträdet Framtiden Handledning Aktiva 16 år Junior- och seniortiden Skola - idrott Framtidens ledare Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla frågor

Läs mer

Inhyrning av Liljeholmshallarna

Inhyrning av Liljeholmshallarna Idrottsförvaltningen Ekonomienheten Sida 1 (5) 2019-01-27 IDN 2019-02-19 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Inhyrning av Liljeholmshallarna Förvaltningens förslag till

Läs mer

1. Väsby IK friidrott

1. Väsby IK friidrott Bilaga 1. Projektbidragsansökningar 15 april 2015 1. Väsby IK friidrott Väsbyspelen 2015 och distriktmästerskap i friidrott för ungdomar 2. Biografföreningen Sober Söndagsjazz med levande musik 3. Väsby

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Verksamheten i siffror 2015

Verksamheten i siffror 2015 SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET Verksamheten i siffror 215 Den lagidrott som växer mest till 22 SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET Version 216 5 18 Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 SF Rapport... 3 1.1 Deltagartillfällen

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse STREET MENTALITY PARKOURKLUBB Street Mentality arbetar för... att främja spontanidrotten Vi skapar miljön, ungdomarna utformar aktiviteten. Vi vill att dagens ungdomar födda

Läs mer

Samtalsunderlag och studieplan: VM 2015 SAFF

Samtalsunderlag och studieplan: VM 2015 SAFF Samtalsunderlag och studieplan: VM 2015 SAFF VM 2015 kan ge stora effekter på verksamheten VM kommer synliggöra Amerikansk fotboll i Sverige vilket ger flera möjligheter. Ta chansen - det är inte ofta

Läs mer

Idrottslyftet. Goda exempel från några studentidrottsföreningar

Idrottslyftet. Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet 2016 tips och råd om ansökningar! Idrottslyftet är en fantasisk möjlighet för alla studentidrottsföreningar att sätta utveckla

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

AGENDA. Övrigt: Golf Tour 2017 Skills competition National Cup 2017 Matchens Viking!

AGENDA. Övrigt: Golf Tour 2017 Skills competition National Cup 2017 Matchens Viking! AWS KICK OFF 2017 AGENDA Ledord AWS (Respekt Glädje Gemenskap) Serie, Spelschema, positioner, inhemska cupen. Uttagningar Tröjor Gala/avslutning, Priser & statistik. Träningar & Träningsansvariga. Övrigt:

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med:

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Fotbollsglädje En satsning på Barnfotbollen Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se

Läs mer

En satsning på Barnfotbollen

En satsning på Barnfotbollen En satsning på Barnfotbollen Framtaget av en arbetsgrupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med Upplands fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarna Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg

Läs mer

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning Rapport 2015-05-19 Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning KS 2013/0967 Resultatet av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning rapporterades till projektgrupp

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

PG Fahlström Susanne Linnér Mats Glemne

PG Fahlström Susanne Linnér Mats Glemne PG Fahlström Susanne Linnér Mats Glemne Var står vi och vart går vi? Syfte identifiera likheter och skillnader i framgångsrika idrottsmiljöer. Miljöer som lyckas utveckla nya elitidrottsutövare ur egna

Läs mer

Assyriska IK Dam. Assyriska tjejlag

Assyriska IK Dam. Assyriska tjejlag Assyriska IK Dam Tack för sponsringen/bidraget vi fick förra året, här kommer en redovisning på vad vi har åstadkommit under 2015. Vi i Assyriska IK Jönköping har haft den stora äran att få starta upp

Läs mer

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Projekt Ensamkommande flyktingbarn

Projekt Ensamkommande flyktingbarn Projekt Ensamkommande flyktingbarn Syfte: Att erbjuda ensamkommande flyktingbarn och ungdomar i Örebro län en meningsfull och aktiv fritid genom fritids- och föreningslivet. Tidsperiod: 20120805-20150201

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2016-2017 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen WTÖALA K O M M U N S T Y R E L S E ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen 1. Varför startade ni projektet och vad ville ni åstadkomma? Ronjabollen startades för att vi på TRIS såg och ser än idag

Läs mer

Utvecklingsförvaltningen. Fritidsenheten. Enhetsplan 2011

Utvecklingsförvaltningen. Fritidsenheten. Enhetsplan 2011 Utvecklingsförvaltningen Fritidsenheten Enhetsplan 2011 Syfte Kommunens fritidsverksamhet syftar till att skapa goda förutsättningar för meningsfulla aktiviteter, främst bland barn och ungdomar, genom

Läs mer

Innebandy. Tävlingsbestämmelser Regler

Innebandy. Tävlingsbestämmelser Regler Innebandy Tävlingsbestämmelser Regler Innebandyns tävlingsbestämmelser och regler tar utgångspunkt i SIBF s regelbok för Innebandy. I detta dokument tar vi upp avvikelser från dessa samt presenterar de

Läs mer

Sponsorpaket. www.halmstadfutsalklubb.se. Halmstad Futsal Klubb C/o: Per Lunnebjer Hemgårdsvägen 7 302 24 halmstad. halmstadfk@gmail.

Sponsorpaket. www.halmstadfutsalklubb.se. Halmstad Futsal Klubb C/o: Per Lunnebjer Hemgårdsvägen 7 302 24 halmstad. halmstadfk@gmail. Sponsorpaket www.halmstadfutsalklubb.se Halmstad Futsal Klubb C/o: Per Lunnebjer Hemgårdsvägen 7 302 24 halmstad halmstadfk@gmail.com 0730-503585 Inledning Halmstad Futsal Klubb är en ideell förening och

Läs mer

Svensk Vattenpolo och Poolkampen

Svensk Vattenpolo och Poolkampen Svensk Vattenpolo och Poolkampen PETER HODOR 37 år Arbetat på Svenska Simförbundet sedan februari 2013 Bakgrund inom volleyboll som elitspelare och tränare på olika nivåer Fru, ett barn och hund SVENSK

Läs mer

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F05 Kaparehallen 2017.03.22 Fotboll, Glädje och Gemenskap Mål med Föräldramötet Målsättning med tjejerna? Hur driver vi laget? Vad händer under säsongen? Reflektioner från 2016 Bra

Läs mer

Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8

Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8 Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8 Enkät från Öppet Stadshus 2014 Bakgrund Öppet Stadshus anordnas varje år av ungdomsombuden tillsammans med tjänstemän och politiker. Alla ungdomar som går i

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P 07 Datum 2015-05-06! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Claes Särevall Peter Bodefalk Ingela Tågsjö Thomas Karlsson Patrick Lindqvist (Jonas Feyrer Amundin)?? Målsättning

Läs mer

Många är positiva till träningen, och tränarna och ser fram emot varje tillfälle.

Många är positiva till träningen, och tränarna och ser fram emot varje tillfälle. Många är positiva till träningen, och tränarna och ser fram emot varje tillfälle. Vissa tycker tränarna är för stränga och ibland orättvisa med hur speltid på träningar fördelas. Andra upplever att kompisar

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

INNOVATION CAMP. 9-10 november 2010, Campus Norrköping. Koncept, praktiska detaljer program

INNOVATION CAMP. 9-10 november 2010, Campus Norrköping. Koncept, praktiska detaljer program INNOVATION CAMP 9-10 november 2010, Campus Norrköping Koncept, praktiska detaljer program & Innovation Camp BAKGRUND Innovation Camp är ett koncept som riktar sig till gymnasieungdomar. Under 24 timmar

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DALABRIDGENS 2012

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DALABRIDGENS 2012 TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DALABRIDGENS 2012 DISTRIKTSTÄVLINGAR Som grund för distriktets mästerskapstävlingar ligger Förbundet Svensk Bridges, FSB, aktuella Tävlingsbestämmelser för SM-tävlingar. Dalabridgens

Läs mer

Föräldramöte LB07 P februari 2016

Föräldramöte LB07 P februari 2016 Föräldramöte LB07 P11 15 februari 2016 Agenda 1. Information och statistik från 2015 2. Organisation 3. Serie- och cupplanering vår 2016 4. Träningsläger våren 2016 5. Ekonomi och Sponsring 6. Truppstorlek

Läs mer

Förslag till seriespel för ungdomar 2015

Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Förslag till seriespel för ungdomar 2015 Vad gör 10 13 åringarna helst på sin fritid? Ø A" träffa kompisar är mest populäraste fri3dssysselsä"ningen Ø Fotboll är den största sporten både bland tjejer och

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer