GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden"

Transkript

1 1(8) Tid: kl , Konferensrum Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19 A, vån 3 Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz, ej 13:3 Sven-Åke Lindgren Carl Martin Allwood Monika Djerf-Pierre Mikael Gilljam Företrädare för studenterna Stefan Carlsson Martin Thulin Mats Bengtsson professor, dekan, ordförande professor, prodekan, vice ordförande professor, vicedekan universitetslektor professor studeranderepresentant studeranderepresentant studeranderepresentant Hans Abelius, 1-11:1 Emelie Arnesson Hilda Lennartsson, 1-11 Göran Liljedahl Anna Lindholm, 1-11 utbildningsledare, kansli S Haga studentkår, suppleant kvalificerad utredare, kansli S avdelningsdirektör, kansli S kanslichef, kansli S Frånvarande Isabell Bengtsson företrädare för Seko, annat tjänsteärende Leila Billquist universitetslektor, tjänsteresa Astrid Igerud företrädare för OFR-S, annat tjänsteärende Martin Selander SACO, annat tjänsteärende Vid protokollet Lena Kindborg avdelningsdirektör

2 2 (8) 1 Protokolljusterare Fakultetsnämnden beslutar utse Mikael Gilljam att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 2 Fastställande av föredragningslistan Fakultetsnämnden beslutar att som extra ärende under punkten 15:1 besluta om höstens sammanträdestider, samt att i övrigt fastställa föredragningslistan. 3 Anmälan av protokoll från fakultetsnämndens sammanträde Protokollet är justerat och expedierat Martin Thulin anmäler att ett stycke under punkten meddelanden har formaterats fel och att viss information fallit bort. Rättas i originalprotokollet. 4 Dekanusåtgärder Enligt förteckning bilaga 4 5 Meddelanden Enligt förteckning bilaga 5 Ordföranden informerar att det nu föreslås en lägre kompensation än vad som tidigare sagts i utredningen om kårobligatoriet. Det kan komma att bli svårigheter för studenterna att upprätthålla medlemskapet. Frågan kommer att diskuteras på rektorsnivå. Martin Thulin informerar att medlemsintäkterna är det största inkomstkällan. Det är svårt att prognostisera hur många som blir kvar i som medlemmar i kåren. För närvarande är intäkten kronor per student. I det nya förslaget utgör kompensationen ca 100 kronor per student. Ordföranden informerar vidare att den tredje arbetsmiljöbarometern vid Göteborgs universitet nu börjar bli klar och att det har gjorts en preliminär föredragning för ledningsrådet. I början av maj kommer resultat nedbrutna på fakultetsnivå. Även denna gång kommer Olle Persson att vara fakulteterna behjälplig i analyserna. f o r t s

3 3 (8) f o r t s Vidare informerar ordföranden att det har diskuterats vad resultatet blir av de stora utredningarna om högskolan som varit under det senaste året. I den kommande högskolepropositionen förväntas förslag kring bland annat en ny resursfördelningsmodell och införande av studieavgifter för studenter från tredje land. Det förväntas även komma en proposition om ny lärarutbildning samt förslag ur Autonomiutredningen, vilken för närvarande är på remiss. Ordföranden informerar att det i verksamhetsuppdraget från rektor för 2009 anges att fakulteten skall redovisa bibliometri och citeringsmönster för de tio mest citerade forskarna inom fakulteten. Håkan Carlsson, UB kommer att ta fram uppgifterna. Fakulteten skall även göra en analys av beviljningsgraden för ansökningar till forskningsråden för perioden Dessutom skall fakulteten identifiera starka och svaga utbildningar vilket kan ge konsekvenser vid omprioriteringar. Sven-Åke Lindgren informerar att rapport från arbetsgruppen för konsekvensanalys av den nya OHmodellen som införts kommer under vecka 14. Rapporten visar på att OH-modellen inte enbart är en teknikalitet utan att den innebär verksamhetskonsekvenser. Systemet är en utmaning mot den ekonomiska kompetensen inom ekonomiadministrationen. Det ställer även mer krav på mer beslut av prefekterna genom att modellen ger mer information som föranleder beslutsfattande. Det har även visat sig att för många instanser/nivåer är inblandade i samma uppgifter. I rapporten observeras att den långtgående decentraliseringen vid Göteborgs universitet gör att samma sak sker på fler nivåer. Den mellanliggande nivån är inte slimmad på GU såsom den är på många andra lärosäten. Små enheter kan få problem med sin kostnadsbas i systemet. Anna Lindholm informerar att genom det beslut om ny lokalpolicy som fakultetsnämnden fattade i juni 2008 finns ett uppdrag att föreslå en fakultetsgemensam serviceorganisation för vaktmästerierna. Frågan har diskuterats med institutionerna, vaktmästarna och personalorganisationerna. En nyrekrytering av vaktmästare efter en kommande pensionsavgång tidigareläggs och denna kommer även att innehålla en arbetsledande del. Förslag till beslut om den nya serviceorganisationen kommer före sommaren.

4 4 (8) 6 Likabehandlingsfrågor Sven-Åke Lindgren meddelar att det för närvarande inte finns något nytt att informera om likabehandlingsfrågorna. 7 Kvalitetsarbete Ordföranden informerar att det finns ett uppdrag till Högskoleverket att se över utbildningsutvärderingen så att den mäter kvaliteten i resultatet istället för i processen vilket är fallet för närvarande. Detta kan komma att förändra upplägget av utvärderingarna. 8 Miljöarbete Ordföranden informerar att årets interna miljörevision pågår för närvarande med besök i måndags på institutionen för globala studier och institutionen för socialt arbete samt på onsdagen psykologiska institutionen. Hittills har det sett bra ut enligt revisorerna. 9 Internationalisering Ordföranden informerar att det finns en utlysning ute nu om administrativ mobilitet så att även administratörer ges möjlighet till internationellt utbyte. Lärarmobiliteten är inte så bra på universitetet, däremot reser forskarna mycket. Detta föranleder frågor om vilka hindren är för ut- och inresa samt hur en ändring kan fås till stånd. Ett förslag kring ökad lärarmobilitet kommer att ställas till fakultetsnämnden. 10 Samverkan Hilda Lennartsson meddelar att det för närvarande inte finns något nytt att informera kring samverkan.

5 5 (8) 11 Utbildningsärenden Sven-Åke Lindgren informerar att en arbetsgrupp kring masterutbildningar på Göteborgs universitet har gjort en genomgång och inventerat vilka program som finns. Det skall komma ett förslag kring vilka program man vill satsa på. Det görs även en internationell jämförelse i detta arbete. Arbetsgruppen kommer till GANs sammanträde den 7 april. Sven-Åke Lindgren informerar vidare att den högskolepedagogiska kursen om 15 högskolepoäng innehåller de tre delarna introduktion, ämnesområdesinriktning på fakulteten samt ett självständigt arbete som examineras i kollegium. Diskussioner har förts inom olika utbildningsorgan kring att samverka administrativt över fakultetsgränserna, vilka ej är samma som ämnesgränserna. Det finns möjligheter till samarbeten med humanistiska och utbildningsvetenskapliga fakulteterna samt med Handelshögskolan. Ordföranden informerar att annonskampanjen inför vårens ansökningsperiod är igång på webben. Man kommer i kampanjen också att använda sig av annonspelare i staden. 11:1 Samordnad forskarutbildning - redovisning av pågående arbete Föredragande: Carl Martin Allwood Carl Martin Allwood informerar att arbetet med samordnad forskarutbildning fortskrider i god takt. Arbetet pågår parallellt i fem arbetsgrupper. Arbetsgruppernas texter som till viss del överlappar varandras skall ställas samman i ett dokument vilket kommer att utgöra FUNs förslag. Detta förslag kommer att behandlas av arbetsutskottet i maj innan det sänds på remiss till institutionerna över sommaren. Carl Martin Allwood redogör för de principer som ligger till grund för arbetet samt de fem arbetsgruppernas förslag och diskussioner hittills. Diskuteras Ordföranden föreslår att fakultetsnämnden samlas under en halvdag i maj för att diskutera FUNs förslag innan remissen går ut till institutionerna.

6 6 (8) 12 Forskning Ordföranden informerar att när det gäller ansökningarna till de strategiska satsningarna som skall innehålla tvärvetenskap så blir det i de stora medicinska satsningarna inte så mycket tvärvetenskap. Dessa satsningar är inte så öppna för andra ämnen och det är problematiskt om det blir en koncentration till enbart medicinsk forskning. 12:1 Styrkeområde Demokrati och opinion Ordföranden informerar att ansökningarna för styrkeområdena skall vara inlämnade till rektor den 31 mars. Mikael Gilljam informerar att direktiven kring ansökningarna har varit otydliga och att detta kan skapa osäkerhet om på vilka grunder rektor kommer att fatta beslut om tilldelningen för de olika styrkeområdena. Två grupper kommer inte att lämna någon ansökan förrän till hösten och det är oklart hur detta påverkar medelstilldelningen till de övriga, eftersom ansökningarna skall innefatta förslag om tre olika stora budgetar. 13 Personalärenden 13:1 E /08 Ansökan om att bli antagen som oavlönad docent i offentlig förvaltning från Osvaldo Salas Föredragande: Göran Liljedahl Lärarförslagsnämnden föreslår fakultetsnämnden att Osvaldo Salas skall antas som oavlönad docent i offentlig förvaltning samt att han befrias från föreskrivet lärarprov. Fakultetsnämnden beslutar, i enlighet med lärarförslagsnämndens förslag, att Osvaldo Salas skall antas som oavlönad docent i offentlig förvaltning samt att han befrias från föreskrivet lärarprov. 13:2 E /08 Ansökan om att bli antagen som oavlönad docent i psykologi från Malin Broberg. Olsson Föredragande: Göran Liljedahl Lärarförslagsnämnden föreslår fakultetsnämnden att Malin B Olsson skall antas som oavlönad docent i psykologi samt att hon befrias från föreskrivet lärarprov. Fakultetsnämnden beslutar, i enlighet med lärarförslagsnämndens förslag, att Malin Broberg Olsson skall antas som oavlönad docent i psykologi samt att hon befrias från föreskrivet lärarprov.

7 7 (8) 13:3 E /08 Ansökan om att bli antagen som oavlönad docent i freds- och utvecklingsforskning från Camilla Orjuela Föredragande: Göran Liljedahl Lärarförslagsnämnden föreslår fakultetsnämnden att Camilla Orjuela skall antas som oavlönad docent i freds- och utvecklingsforskning samt att hon befrias från föreskrivet lärarprov. Fakultetsnämnden beslutar, i enlighet med lärarförslagsnämndens förslag, att Camilla Orjuela skall antas som oavlönad docent i freds- och utvecklingsforskning damt att hon befrias från föreskrivet lärarprov. Helena Lindholm Schulz anmäler jäv och lämnar sammanträdesrummet. 13:4 E /08 Ansökan om befordran till professor i psykologi från Jan Johansson Hanse Föredragande: Göran Liljedahl Lärarförslagsnämnden föreslår fakultetsnämnden att till rektor inge förslag om att till professor i psykologi, befordra Jan Johansson Hanse med hänvisning till de sakkunnigas utlåtanden inklusive komplettering, och att han med utgångspunkt i dessa och i de av fakultetsnämnden fastställda anvisningarna som lärare, kan anses äga behörighet för anställning som professor i detta ämne. Fakultetsnämnden beslutar, i enlighet med lärarförslagsnämndens förslag, att till rektor inge förslag om att till professor i psykologi, befordra Jan Johansson Hanse med hänvisning till de sakkunnigas utlåtanden inklusive komplettering, och att han med utgångspunkt i dessa och i de av fakultetsnämnden fastställda anvisningarna som lärare, kan anses äga behörighet för anställning som professor i detta ämne. 14 Lokaler Sven-Åke Lindgren informerar att de nya cafélokalerna i Haga invigs den 2 april. Studietorget i Haga kommer att invigas den 17 april. Vad gäller etapp 4 i ombyggnationen av Haga kommer förslag att ställas till fakultetsnämnden för beslut angående att separera förslag om ny entré ur etappen och att utvidga den pågående etapp 3 med övriga delar, i huvudsak undervisningssalar, ur etapp 4

8 8 (8) 15 Övriga frågor 15:1 Sammanträdestider ht 2009 Föredragande: Lena Kindborg Fakultetsnämnden föreslås fastställa höstens sammanträdestider, i enlighet med tidigare periodicitet, med arbetsutskott (AU) två veckor och prefektråd en vecka innan fakultetsnämndens sammanträden. Fakultetsnämnden beslutar, i enlighet med förslag att fastställa sammanträdestider för höstterminen 2009 enligt följande: SFN Tisdag 1/9 kl Tisdag 29/9 kl Tisdag 27/10 kl Tisdag 24/11 kl Torsdag 17/12 kl 9.15 Prefektråd Onsdag 26/8 kl Tisdag 22/9 kl Tisdag 20/10 kl Tisdag 17/11 kl Tisdag 8/12 kl AU Torsdag 20/8 heldag Tisdag 15/9 kl 9.15 Tisdag 13/10 kl 9.15 Tisdag 10/11 kl 9.15 Tisdag 2/12 kl 9.15 Vid protokollet Lena Kindborg Justeras Helena Lindholm Schulz Ordf, ej 13:3 Sven-Åke Lindgren Ordf, 13:3 Mikael Gilljam

9 Göteborgs universitet MEDDELANDEN Bilaga 5 Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Lena Kindborg Sekreteraren meddelar J /09 att Lars Göran Wallgren framlägger en licentiatuppsats i psykologi med titeln Job characteristics, motivation and stress among information technology (IT) consultants.

10 Göteborgs universitet DEKANUSÅTGÄRDER Bilaga 4 1 (2) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden L Kindborg Dekanus har G 25 50/ beslutat fastställa ändring från tre- till tvågradig betygsskala (Underkänd och Godkänd) för praktikkurserna FH1401 Handledd studiepraktik, 30 p inom Förvaltningsprogrammet samt FH2400 Praktik för masterprogrammet i offentlig förvaltning, 30 p i enlighet med förslag från förvaltningshögskolan. Ändringen gäller retroaktivt från A 2 438/ beslutat att fastställa att Monika Djerf Pierre, JMG, Peter Esaiasson, statsvetenskaplilga institutionen, Mikael Gilljam, statsvetenskaplig institutionen, Björn Halleröd, sociologiska institutionen, Agneta Ranerup, ITuniversitetet, Olof Johanson Stenman, nationalekonomiska institutionen samt Lena Wängnerud, statsvetenskapliga institutionen att ingå i arbetsgruppen för att framta ansökan för rektors beredning kring styrkeområdet Demokrati och opinion. G / beslutat fastställa programnämndens för Personalvetarprogrammet beslut 26/1 2009, att lottning skall användas inom gruppen alternativt urval om det är fler sökande än platser. Minimigränsen för antalet år av arbetslivserfarenhet skall vara fyra år, dock sätts inte maximigräns för antal för tillgodoräknande, utan om det är fler sökande än antalet platser sker lottning bland alla sökande som har minst fyra års arbetslivserfarenhet. G 25 50/ beslutar fastställa kursplaner för kurserna GS2346 Globalisering, kunskap och identitet, 30 hp och GS2347 Globalisering och identitet, 15 hp i enlighet med förslag från institutionen för globala studier. B / beslutat bevilja Maria Wängqvist att nyttja det tilldelade stipendiet för deltagande i och presentation av paper vid konferens Society för Research and Identity Formation år Prefekten vid psykologiska institutionen åläggs att se till att resan genomförs och att medlen finns disponibla år J 6 388/ beslutat utse dr Amanda Ravetz, Manchester till opponent och professor Marita Eastmond, docent Erik af Edholm och dr Paolo Favero till ledamöter i betygsnämnden samt professor Kaj Århem till ordförande vid fil mag Anna Laines disputation för filosofie doktorsexamen i socialantropologi på en avhandling med titeln In conversation with the kolam practice: auspiciousness and artistic experiences among women in Tamilnadu, South India.

11 Göteborgs universitet DEKANUSÅTGÄRDER Bilaga 4 2 (2) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden L Kindborg J 6 223/ beslutat utse professor Ravinder Kaur, New Dehli och docenterna Hans Blomkvist och Mats Friberg och fil dr Anna Lindberg till ledamöter i betygsnämnden samt docent Maria Stern som ordförande vid Mattias Larsens disputation för filosofie doktorsexamen i freds- och utvecklingsforskning på en avhandling med titeln Vulnerable Daughters in Times of Change: Emerging contexts of Discrimination in Himachal Pradesh, India. Prodekanus har J 6 674/ beslutat utse dr Christopher Kinsey, London som opponent och professorerna Anna Leander och Joakim Öjendal och docent Ann-Marie Ekengren till ledamöter i betygsnämnden samt professor Helena Lindholm Schulz som ordförande vid Joakim Berndtssons disputation i freds- och utvecklingsforskning på en avhandling med titeln The Privatisation of Security and State Control of Force: Canges, Challanges and the Case of Iraq. Prodekanus har på fakultetsnämndens vägnar G 11 3/ till Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildningen (UFL) översänt yttrande över remissen En hållbar lärarutbildning (SOU 2008:19)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(9) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(9) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 1(9) 2009-10-27 Tid: 13.15 16:10, Konferensrum Stora Skansen (B336a), Sprängkullsgatan 19, vån 3 Närvarande: Ledamöter Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz Sven-Åke Lindgren Carl Martin

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2009 1(6) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens lärarförslagsnämnd

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2009 1(6) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens lärarförslagsnämnd GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2009 1(6) Tid 2009-08-13 kl. 09.15-11.30 Plats Konferensrum Kronan C410, Sprängkullsgatan 21 våning 4 Närvarande ledamöter Lindholm Schulz Helena professor, dekan och

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte 2017-10-12 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll styrelsemöte Datum: 2017-10-12 Tid: 13:15 16:10 Plats: Konferenssal Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Frånvarande: Närvarande Ordförande:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(10) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(10) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 1(10) Tid: kl 13.15 15.40, Konferensrum Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19 A, vån 3 Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz professor, dekanus, ordförande Sven-Åke Lindgren professor, prodekanus,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5 1(7) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5 1(7) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 1(7) Tid: 13.15 14.35, Konferensrum Stora Skansen (B336a), Sprängkullsgatan 19, vån 3 Närvarande: Ledamöter Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz, Sven-Åke Lindgren Leila Billquist Marina

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 1(8) Tid: 13.15-15.10, konferensrum B336a, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Närvarande: Ledamöter Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz Sven-Åke Lindgren Boo Johansson Leila Billquist Bo Rothstein

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 1(8) Tid: 13.15 15.45, Konferensrum Stora Skansen (B336a), Sprängkullsgatan 19, vån 3 Närvarande: Ledamöter Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz, Sven-Åke Lindgren Carl Martin Allwood Leila

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 10.00 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, ordförande, VD Apotekens Service AB Marie Eneman, ny doktorandledamot Mats Johansson, I-institutionen,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Måndagen den 15 januari 2007 kl 13.00-16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, Hus A Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Mikael Alexandersson Inga Wernersson Christina Berg Ulla

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007 1(6) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens lärarförslagsnämnd

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007 1(6) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens lärarförslagsnämnd GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007 1(6) Tid 2007-11-29 kl. 09.15-12.00 Plats fakultetskansliets konferensrum, Sprängkullsgatan 21 våning 4 Närvarande Ledamöter: Lindholm Schulz Helena Sahlin Ingrid

Läs mer

Humanistiska fakultetsstyrelsen Sammanträdesdatum Företrädare för verksamheten

Humanistiska fakultetsstyrelsen Sammanträdesdatum Företrädare för verksamheten Tid 09.00 11.00 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Mats Björkin Britt-Marie Karlsson Marcus Nordlund Auður Magnúsdóttir Ola Sigurdson Företrädare för studenterna Katarina

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Tisdagen den 29 augusti 2006 kl 10.30-14.00. Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, A1 136. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Per-Olof Thång Elisabeth Hesslefors Arktoft Barbro

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 1(7) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2009-05-05

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 1(7) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2009-05-05 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 1(7) Tid: kl 13.15 15.10, Konferensrum Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19 A, vån 3 Närvarande: Ledamöter Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz, ej 12:2

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 3 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 1(8) Tid: 13.15 15.15, Konferensrum Stora Skansen (B336a), Sprängkullsgatan 19, vån 3 Närvarande: Ledamöter Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz, Sven-Åke Lindgren Carl Martin Allwood Leila

Läs mer

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 3 Sammanträdesdatum 2012-10-25 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie dekanus,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Tid: kl.13.10 15.30 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Tid: kl.13.25 16.05. Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders Lernberg Lars Olov

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Tid: kl.09.00 12.25 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, vice ordförande Franzén

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43.

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl. 09.10 12.20 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Bengt Franzén Christina Kärrqvist

Läs mer

Hans Dahlgren bitr kanslichef, 7.1, 11.1

Hans Dahlgren bitr kanslichef, 7.1, 11.1 Tid: Tisdagen den 12 juni 2007 kl 09.00-16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, Hus A Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Mikael Alexandersson Inga Wernersson Christina Berg Ulla

Läs mer

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Ersättning till Högskolan för Scen och Musik för kvalitetsutveckling 8 Sammanträdestid i november 2008 9 Täckande av underskott inom den verksamhetsförlagda

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(7) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(7) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(7) Tid: 13.15 15.40, Konferensrum Stora Skansen (B336a), Sprängkullsgatan 19, vån 3 Närvarande: Ledamöter Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz, Sven-Åke

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Besluts- och delegationsordning för UFL 8 Handlingsplan för IKT 9 Placering av interdisciplinärt examensarbete inom Samhällskunskap och Svenska Närvarande

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 3 Antagning till CUL:s forskarskola 8 Besluts- och delegationsordning för UFL 9 Examensarbetet på Lärarprogrammet 11 Policy för IKT inom lärarutbildningen

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Tid: kl. 10.20 16.45 Plats: Ågrenska villan, Högåsplatsen 2. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor, ordförande Lars

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2007:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2007:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 14.00 17.10, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 7 Förlängning av nuvarande mandatperiod för ledamöterna i lärarutbildningsråden

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL 2018:6 Sammanträdesdatum 2018-09-20 Tid 09.15 11.50 Närvarande Företrädare för verksamheten Marie Demker Åsa Andersson Anders Gustafsson Gunilla Hermansson Susanna Karlsson

Läs mer

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 11 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola dekanus, ordförande prodekanus Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Tid: kl.13.35 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina Nilsson

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 9 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Hohmann, Stefan prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Berndtsson, Bo Celander, Malin Hilmersson, Göran Lagerqvist,

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Föredragande: Prefekten 2, 5, 7 a, 9 Utbildningsledaren 2, 6, 8, 10, 11. Mikael Sjöberg 4 b Anders Bäckström 12

Föredragande: Prefekten 2, 5, 7 a, 9 Utbildningsledaren 2, 6, 8, 10, 11. Mikael Sjöberg 4 b Anders Bäckström 12 Tid: 2001-12-14 13.00-17.20, 2001-12-19 16.00-17.15 Plats: Teologiska fakultetsrummet, Universitetshuset Närvarande Sven- Erik Brodd, professor, dekanus, ordförande ledamöter: Stig Norin professor Oloph

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 6 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Andersson, Staffan Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Olshammar,

Läs mer

Övriga närvarande: Informatör Heli Kivimäki Hedin, Humanistiska fakultetskansliet (t. o. m. p. 7a).

Övriga närvarande: Informatör Heli Kivimäki Hedin, Humanistiska fakultetskansliet (t. o. m. p. 7a). Protokoll nr 3/2009 fört vid sammanträde med Närvarande ledamöter: Dekanus, professor Gunnar Svensson (ordf.), prodekanus, professor Astrid Söderbergh Widding, studentrepresentant Aron Ambrosiani, universitetslektor

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Företrädare för verksamheten

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Företrädare för verksamheten 1(8) Tid: 9.45-11.20, Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Ledamöter Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz Sven-Åke Lindgren Boo Johansson Leila Billquist Bo Rothstein professor, dekanus,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum 2008-09-24 Tid: kl 13.15 15:50, Konferensrum Spegelsalen, Varbergs stadshotell, Kungsgatan 24-26, Varberg,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) och teologi kl Arbetsutskottet

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) och teologi kl Arbetsutskottet LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) kl.9.15 12.15 Närvarande Ledamöter: Fredrik Lindström professor, prodekan Magnus Roslund studerande Marianne Thormählen professor, prodekan Eva Wiberg docent, prodekan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats2007-09-11, kl. 13.15 15.15, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A.. 7 Ändrade beslutsregler för nämndens utvecklingsmedel 8 Ändrat

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2007 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens lärarförslagsnämnd

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2007 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens lärarförslagsnämnd GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2007 1(8) Tid 2007-09-06 kl. 09.15-12.00 Plats Fakultetens konferensrum, Skanstorget 18 Närvarande Ledamöter: Lindholm Schulz Helena professor, dekanus, ordförande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(9) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(9) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(9) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum 2010-02-02 Tid: 13.15 16.40, Konferensrum Stora Skansen (B336a), Sprängkullsgatan 19, vån 3 Närvarande:

Läs mer

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-12-19 Tid 10.00 11.10 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson

Läs mer

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Dnr G 213 4367/07 Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Nedanstående riktlinjer är antagna av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens sammanträde

Läs mer

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets 1 (2) 2012-03-12 Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2012-03-12, reviderad genom delegationsbeslut

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 13.00 13.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Kerstin Norén (ej 7) prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande (ej 5.2, 5.4) Hohmann, Stefan prodekanus, ordförande 5.2, 5.4 Rådbo, Marie vicedekanus

Läs mer

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-20 Tid 09.00 09.50 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL. Företrädare för studenterna Viktor Edgren, HHGS Billy Jörgensen, HHGS Hannes Lenk, HHGS, doktorandrepresentant. Mikael Brisslert, SACO

PROTOKOLL. Företrädare för studenterna Viktor Edgren, HHGS Billy Jörgensen, HHGS Hannes Lenk, HHGS, doktorandrepresentant. Mikael Brisslert, SACO Tid: kl 13.00-15 Plats: Kurt Grönforsrummet, Vasagatan 1 Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande 1-8 samt 10-12 Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(9) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2010-10-07

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(9) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2010-10-07 1(9) Tid: 13.00 15.25, Konferensrum Kattegatt, Elite Hotel Strandbaden, Havsbadsallén 2 A, vån 2, Falkenberg Närvarande: Ledamöter Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz, Sven-Åke Lindgren,

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E5F Tid och plats kl. 16.00 19.05, Hörnan, Föreningsgatan 20. Närvarande Ledamöter Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Jan-Eric Gustafsson Anna Hannesdóttir Ulla Runesson

Läs mer

Protokollförare: Fakultetssekreterare Karin Hedberg, Humanistiska fakultetskansliet. 1. Utseende av justerare. Universitetslektor Tomas Björk utses.

Protokollförare: Fakultetssekreterare Karin Hedberg, Humanistiska fakultetskansliet. 1. Utseende av justerare. Universitetslektor Tomas Björk utses. Protokoll nr 2/2010 fört vid sammanträde med Närvarande ledamöter: Dekanus, professor Gunnar Svensson (ordf.), prodekanus, professor Astrid Söderbergh Widding, universitetslektor Tomas Björk, professor

Läs mer

Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie. Företrädare för de studerande Amund, Oskar

Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie. Företrädare för de studerande Amund, Oskar nr 2 Närvarande Ledamöter: Övriga: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie Företrädare för de studerande

Läs mer

Protokoll Fakultetsstyrelse

Protokoll Fakultetsstyrelse SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll Fakultetsstyrelse Datum: 2017-12-14 Tid: Kl. 13.15 15.50 Plats: Stora Skansen B336, Sprängkullsgatan 19, vån. 3 Frånvarande: Simonson, Birger Hultin-Treutiger,

Läs mer

2. Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan fastställes. 3. Föregående protokoll nr 2 Ingen åtgärd. Protokollet läggs till handlingarna.

2. Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan fastställes. 3. Föregående protokoll nr 2 Ingen åtgärd. Protokollet läggs till handlingarna. Protokoll nr 3/2010 fört vid institutionsstyrelsen för orientaliska språks sammanträde Närvarande ledamöter: Prefekt, docent Peter af Trampe (ordf.), studentrepr.-fo Eva Aggeklint, (t o m p. 5), studentrepr.-

Läs mer

23 augusti 2007 Rum U103 Klockan PROTOKOLL. Dekanus, ordförande Professor. Professor. Professor. Professor Professor

23 augusti 2007 Rum U103 Klockan PROTOKOLL. Dekanus, ordförande Professor. Professor. Professor. Professor Professor NÄMNDEN FÖR FORSKNINGS- OCH FORSKARUTBILDNINGSFRÅGOR HÄLSA OCH SAMHÄLLE Sammanträdesdatum 23 augusti 2007 Rum U103 Klockan 9.00-11.00 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Margareta Östman Thomas Arnebrant Tautgirdas

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 15.00 16.40, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Obligatoriska kurser

Läs mer

Suppleanter. Almendal. Ersättare: () vakant

Suppleanter. Almendal. Ersättare: () vakant 1 (5) Ordinarie ledamöter (x) Professor Jonas Ebbesson, dekanus (x) Professor Marie Sandström, prodekanus (x) Professor Jan Rosén, prodekanus (x) Professor Henrik Edelstam (x) Professor Wiweka Warnling

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET PROTOKOLL Nr 2. Teologiska fakultetsrummet, Universitetshuset

UPPSALA UNIVERSITET PROTOKOLL Nr 2. Teologiska fakultetsrummet, Universitetshuset Tid 09.15 12.20 Plats Teologiska fakultetsrummet, Universitetshuset Närvarande Carl Reinhold Bråkenhielm professor, dekanus, ordförande ledamöter: Ruth Franzén professor Eberhard Herrmann professor Stig

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Tid: kl. 13.00 16.25 Plats: Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Nämnden för utbildning på forskarnivå PROTOKOLL 36-47 2018 2018-10-23 Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Tid: kl. 13.00 15.30 Plats: Stenasalen, Ågrenska villan. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg Börje Rådesjö

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-06 Protokoll nr 3/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lars-Göran Mattsson Lena Mårtensson Håkan

Läs mer

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta

Läs mer

Anställningsutskottet

Anställningsutskottet Beslutsorgan Anställningsutskottet 1 (5) Anställningsutskottet Datum för mötet: 2014-10-07 Närvarande (beslutande): Lärarrepresentanter Sophia Hober, dekanus, ordförande Ana Rusu Bo Wahlberg Kaj Lindecrantz

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-03-23 Protokoll nr 2/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Fredrik Laurell Lars-Göran Mattson Håkan Olsson Göran Stemme

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 13/06. Övrig närvarande Maria Lindencrona, sekreterare Leif Brodersen

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 13/06. Övrig närvarande Maria Lindencrona, sekreterare Leif Brodersen PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2006-09-27 Protokoll nr 13/06 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Mårtensson Fredrik Laurell Håkan Olsson Lars-Göran

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning Företrädare för lärarna

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning Företrädare för lärarna GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Tid: kl. 13.20 15.45 Plats: Villa Ekman, Ekmansgatan 7. NÄRVARANDE Ledamöter: Övriga: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg Företrädare

Läs mer

Protokoll 1 (6) Rektorssammanträde 2008: kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken

Protokoll 1 (6) Rektorssammanträde 2008: kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Protokoll 1 (6) Tid och plats kl. 13.00 14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Margareta Wallin Peterson prorektor Per-Olof Rehnquist förvaltningschef

Läs mer

Protokoll Fakultetsstyrelse

Protokoll Fakultetsstyrelse SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll Fakultetsstyrelse Datum: 2017-11-02 Tid: Kl. 13.16 15.10 Plats: Stora Skansen B336, Sprängkullsgatan 19, vån. 3 Frånvarande: Rybina, Alla Nilsson, Anna

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET Humanistiska fakultetsnämnden

STOCKHOLMS UNIVERSITET Humanistiska fakultetsnämnden STOCKHOLMS UNIVERSITET BESLUT Humanistiska fakultetsnämnden 2011-03-15 RIKTLINJER FÖR DISPUTATIONER VID HUMANISTISKA FAKULTETEN (antagna av Humanistiska fakultetsnämnden 2003-11-11, ändrade 2005-01-25,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Tisdagen den 9 maj 2006 kl 08.30-13.30. Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, rum B2 32. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Per-Olof Thång Elisabeth Hesslefors Arktoft Barbro Hedenström

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-05-09 Tid Måndag den 9 maj klockan 13 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist stf

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 11 1(9) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Tid: , konferensrum Clubben, Hotel Eggers

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 11 1(9) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Tid: , konferensrum Clubben, Hotel Eggers GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 11 1(9) Tid: 9.15 12.15, konferensrum Clubben, Hotel Eggers Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Lennart Weibull Lisbeth Johnsson Ulla Björnberg Annika

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 1(11) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 1(11) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 1(11) Tid: 13.15 15.45, Konferensrum Stora Skansen (B336a), Sprängkullsgatan 19, vån 3 Närvarande: Ledamöter Företrädare för verksamheten Helena Lindholm Schulz, Sven-Åke Lindgren Leila Billquist Marina

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Tid: kl.13.00 16.30. Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders professor, ordförande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Tid: kl. 13.20 16.10 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

Forskarutbildningsnämnden vid Tekniska högskolan sammanträder. Torsdag den 12 oktober 2017 ld Mötesrum B, Hus D

Forskarutbildningsnämnden vid Tekniska högskolan sammanträder. Torsdag den 12 oktober 2017 ld Mötesrum B, Hus D LINKÖPINGS UNIVERSITET 1(5) Forskarutbildningsnämnden vid Tekniska högskolan sammanträder Tid: Lokal: Närvarande: Torsdag den 12 oktober 2017 ld. 13.15-15 Mötesrum B, Hus D Ledamöter: Nicolette Lakemond

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Katarina Renström, studievägledare Sara

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 4 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Eliasson, Ingegärd Hohmann, Stefan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Tid: kl.13.30 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén Bengt

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 14/06

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 14/06 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2006-10-11 Protokoll nr 14/06 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Häggström Göran Stemme Lena Mårtensson Fredrik Laurell

Läs mer

Protokoll nr 5/2008 fört vid sammanträde med Humanistiska fakultetsnämnden

Protokoll nr 5/2008 fört vid sammanträde med Humanistiska fakultetsnämnden Protokoll nr 5/2008 fört vid sammanträde med. Närvarande ledamöter: Dekanus, professor Gunnar Svensson (ordf.), universitetslektor Barbro Blehr, professor Per-Arne Bodin, direktör Bo Damberg, professor

Läs mer

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-12-18 Tid 13.00 14.40 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Tid: Måndagen den 24 november kl. 13.00 16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, A2 136 Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 1(8) Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum 2008-08-26 Tid: kl 13.15 15.50, Konferensrum Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Företrädare för

Läs mer

Protokoll Fakultetsstyrelse

Protokoll Fakultetsstyrelse SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll Fakultetsstyrelse Datum: 2017-06-08 Tid: Kl. 13:15 16:30 Plats: Konferensrum Pilen, Pilgatan 19A, vån. 3 Frånvarande: Hultin-Treutiger, Christina Bucken-Knapp,

Läs mer

Upprättad av: Fastställd av/datum: Reviderad av/datum Miljösamordnare Miljösamordnaren vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 05xxxx -

Upprättad av: Fastställd av/datum: Reviderad av/datum Miljösamordnare Miljösamordnaren vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 05xxxx - Grundelement: Element: MILJÖHANDBOKEN SFN 4.6 Ledningens genomgång 4.6 Ledningens genomgång Dokumentnr: Dokumenttyp: Diarienr: Bilagor: Sidor: 4.6.1.2.SFNRD1 Redovisande dokument F8 4547/04 0 1 Upprättad

Läs mer

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck GÖTEBORGS UNIVERSITET Protokoll Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Mats Andrén, ordförande Thomas Bossius Petra Platen Företrädare för arbetstagarna Susanna Zivic Solveig Persson Patrik Möller Bo

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Christin de Flon 2011-06-13 Tid Måndag den 13 juni klockan 13 16.30 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2011-09-28 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Plats: Onsdagen den 5 oktober Kl.09.15 U3-104, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Öhman Ordförande Anna Chryssafis

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Christin de Flon 2012-02-27 Tid Måndag den 23 januari klockan 13 15:45 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 1-19/2019 2019-01-22 Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Innehållsförteckning 1 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

UMEÅ UNIVERSITET. Närvarande, beslutande

UMEÅ UNIVERSITET. Närvarande, beslutande Sid 1 (6) Närvarande, beslutande Patrik Danielson Marie Bixo, närvarande vid pp 27-41 illrich von Pawel-Rammingen Erik Johansson Malin Sund, närvarande vid pp 28-31, 33-41 Annika Nordin-Johansson Stina

Läs mer

Kallelse och ärendelista

Kallelse och ärendelista IT-FAKULTETEN 2015-09-03 Kallelse och ärendelista IT-fakultetsstyrelsen kallas till sammanträde torsdag 10 september, kl 10.00 12.00 i seminarierum 342, Kuggen, plan 3 (det inglasade rummet mitt emot entrén),

Läs mer

Doktorandrådet beslutar att utse Linnéa Lindsköld till sekreterare

Doktorandrådet beslutar att utse Linnéa Lindsköld till sekreterare Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Protokoll Sammanträdesdag 2010-05-03 Närvarande: Inger Kjellberg (Socialt arbete) Oskar Svärd (FUN, Förvaltningshögskolan) Sofie Hellberg

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl. 13.00 15.55, Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. Närvarande Ledamöter Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:8 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:8 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Tid och plats kl. 14.45 17.10, Ljusvågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 6 Inriktning Yrke, skola och arbetsliv 7 Lärarutbildningsrådens ikraftträdande

Läs mer