Sakkunnigutlåtande till Lärarförslagsnämnden för tjänsten Lektor i Inredningsarkitektur vid institutionen DIV.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sakkunnigutlåtande till Lärarförslagsnämnden för tjänsten Lektor i Inredningsarkitektur vid institutionen DIV."

Transkript

1 Sakkunnigutlåtande till Lärarförslagsnämnden för tjänsten Lektor i Inredningsarkitektur vid institutionen DIV. Jag har gjort mitt urval utifrån de angivna krav på behörighet samt utifrån de bedömningsgrunder som anställningen kräver. Jag har även vägt in att tjänsten har en inriktning mot Rumslig gestaltning. Utöver att särskilt granska den pedagogiska skickligheten så har jag i mitt urval lagt stor vikt vid att granska den sökandes praktiska erfarenhet inom ämnesområdet inredningsarkitektur och förmågan att på ett personligt och konstnärligt sätt framförallt gestalta men även teoretisera kring begreppet rumslighet. Om den sökande påvisat sådan praktisk erfarenhet anser jag att den övriga informationen i ansökan, såsom idéer och visioner i ämnesområdet, pedagogiskt utvecklingsarbete, mm blir trovärdigare av större relevans och på sikt då även applicerbar i utbildning. De fyra mest intressanta kandidater att kalla till provföreläsning och intervju har enligt mig den största balansen mellan bedömningskriterierna men med ovan nämna tonvikt. Kandidater som jag anser bör kallas till provföreläsning och intervju: 1. Daniel Norell Jag anser att Daniel Norell uppfyller, som en av få, alla de bedömningsgrunder anställningen kräver. Ansökan i sig präglas av en struktur och tydlighet vilket i sig troligtvis säger en hel del om personen. Han har stor praktisk och teoretisk erfarenhet i ämnet och visar upp aktuella frågeställningar och projekt bland sina referensarbeten. Mycket goda konstnärliga färdigheter inom arkitektur och rumslig gestaltning. Därtill har han stor erfarenhet av undervisning, forskning och visar på stor pedagogiskt skicklighet. F. n är Norell Konstnärlig Universitetslektor i arkitektur och Masterprogramansvarig för Arkitektur & Stadsbyggnad vid Chalmers Tekniska Högskola. Han beskriver att han vill arbeta med aspekter såsom att utmana konventionella uppdelningar mellan inredning och byggnad eller inredning och stad. Och att stärka ämnesområdets avgränsningar och särart. Han har en tydlig vision om att överbygga både teori och praktik. (En aspekt som försvårar bedömningen är att både Daniel Norell och Einar Rohde har i princip samma referensprojekt då de bedriver gemensam verksamhet. Men min bedömning är att Daniel Norell har en större pedagogisk erfarenhet och där av rankar jag honom högre än Einar Rohde, men jag har mycket svårt att bedöma om denna erfarenhet skulle göra någon skillnad i undervisningen).

2 2. Konrad Krupinski Konrad Krupinski har en intressant personlig praktik och erfarenhet i ämnet. Mycket goda konstnärliga färdigheter och erfarenheter inom arkitektur och rumslig gestaltning. Krupinski driver egen verksamhet. Att ha en aktuell och aktiv förankring på marknaden tycker jag är en viktig aspekt och en stor tillgång för institututionen. Många av hans projekt är uppmärksammade både internationellt och nationellt. Stor kunskap och framförallt intresse finns kring material, konstruktion och tillverkning. Hans pedagogiska erfarenheter är något mer begränsad än vissa andra sökandes men väger ändå tungt p g a av hans sätt att redogöra för idéer och visioner inom ämnesområdet. Till viss del kan Krupinskis vision om det pedagogiska utvecklingsarbetet verka ngt vag, men jag tycker att det klart och tydligt framgår att han vill bedriva undervisningen och utvecklingen av institutionen på en grund som handlar om kritiskt ifrågasättande och därmed försäkras den konstnärliga kvalitén, som han skriver i sin ansökan. 3. Einar Rodhe Einar Rodhe uppfyller behörighet och alla de bedömningsgrunder anställningen kräver. Hans ansökan präglas av struktur och tydlighet. Attityden och sättet han beskriver sig själv, sin verksamhet och visionerna på känns oskrytigt och sympatiskt. Han har stor praktisk erfarenhet i ämnet och visar upp aktuella frågeställningar och projekt bland sina referensarbeten. Mycket goda konstnärliga färdigheter inom arkitektur och rumslig gestaltning. Erfarenhet av undervisning och pedagogiskt arbete. Undervisar f. n masterstudenter på KTH. Rohde har en bra och tydlig redogörelse av personliga visioner om ämnet inredningsarkitektur och rumslig gestaltning där det framgår att han tycker det är av största vikt att som inredningsarkitekt förstå materialprocesser, förädling och den nya teknologin som vi alla står inför. Som Rhode skriver i sin ansökan Studenterna behöver utveckla metoder för att kunna driva en fokuserad research och kunna omvandla denna till en personlig gestaltning (En aspekt som försvårar bedömningen är att både Einar Rohde och Daniel Norell har i princip samma referensprojekt då de bedriver gemensam verksamhet. Men min bedömning är att Einar Rohde har en större erfarenhet av inredningsarkitektur och möbeldesign men något mindre pedagogisk erfarenhet än sin kollega Daniel Norell. Vilket av detta om bör väga tyngst har jag mycket svårt att bedöma. Men har ändå rankat Einar Rohde som nummer 3).

3 4. Alberto Altes Arlandis Alberto Altes Arlandis uppfyller behörighet och alla de bedömningsgrunder anställningen kräver. Han har mycket god pedagogiskt erfarenhet och välmeriterad när det kommer till undervisning, forskning, föreläsningar och workshops. För närvarande lektor vid Umeå School of Architecture. I hans ansökan visas stort intresse för grupparbete och dynamiken och diskussion som uppkommer i och med det. Det verkar som om Alberto har en god samarbetsförmåga. Han visar även på kännedom och metoder för konstruktion och tillverkning och har ett tydligt hands-on uttryck i det han gör, gärna utfört i skala 1:1. Han beskriver och visar i sina referensarbeten hur detta driver hans sätt att arbeta vilket jag tror skulle vara till stor fördel för institutionen och inriktningen mot rumslig gestaltning. Kandidater som jag anser är övriga behöriga (ingen inbördes rangordning): Ivan Azerbegi - Pedagogisk erfarenhet med inriktning på klassrumsundervisning och on-line undervisning. Baserad i USA och Kina. - Begränsad beskrivning av idéer och visioner inom ämnesområdet. - Begränsad erfarenhet av praktiskt utförda arbeten inom ämnet. Per-Johan Dahl - Mycket god pedagogiskt erfarenhet och välmeriterad när det kommer till undervisning, föreläsning och forskning. Väldigt teoretiskt orienterad. - Har även stor erfarenhet av realiserade byggprojekt högst relevanta för ämnet. - Många internationell kontakter. Mestadels i Hong Kong och USA. - Stor materialkännedom och intresserad av konstruktion och tillverkning. Per Fransson - Erfarenhet av undervisning och pedagogiskt arbete. F.n universitetsadjunkt och properfekt på KTH. - Visar yrkesskicklighet och många realiserade projekt inom ämnet. (Dock inte bifogade bildreferenser).

4 - Genomgående ngt tunn ansökan där redogörelse för idéer/visioner om ämnesområdet, ämnesinnehåll och konstnärligt utvecklingsarbete inte framgår tydligt nog. Ebba Hallin - Mycket stor erfarenhet av undervisning och pedagogiskt arbete. - Tonvikt bland referensprojekten är av workshopskaraktär i full skala som genomsyras av ett politiskt intresse. - Intressant konstnärlig aspekt på vad arkitektur och ämnesområdet kan vara och innehålla. Jobbar i full skala direkt, samtidighet och verklighetsanknytning. - Intressanta teorier om arkitektur och vad hon vill med utbildningen/institutionen. Sepideh Karami - Välutbildad. Examen både från Sverige och Iran. - Stor erfarenhet av undervisning, forskning och pedagogiskt arbete. - Extremt välformulerad med fokus på teori och det skrivna ordet. - Inga referenser på realiserade projekt som på ett tydligt sätt kan relatera till konstnärliga färdigheter inom rumslig gestaltning. Dock referenser på projekt av mer grafisk karaktär. Peter Lynch - Mycket välmeriterad när det kommer till undervisning, forskning och pedagogisk erfarenhet. - Både teoretisk och praktisk baserad men med tonvikt på teori. - Visar stor yrkesskicklighet med personlig prägel. Många realiserade projekt inom ämnet. - Stort intresse för forskning/realiserade projekt på material, konstruktion och tillverkning. - Många internationella kontakter.

5 Gertrud Olsson - Mycket välmeriterad när det kommer till undervisning, forskning och pedagogisk erfarenhet. - Få/Inga referenser på realiserade projekt som på ett tydligt sätt kan relatera till konstnärliga färdigheter inom rumslig gestaltning. (Kanske att det andra lektoratet på institutionen skulle passa hennes ansökan bättre). Filippa Stålhane - Begränsad erfarenhet av pedagogiskt arbete och undervisning på universitets- /högskolenivå. - Få referenser på realiserade projekt som på ett tydligt sätt kan relatera till konstnärliga färdigheter inom rumslig gestaltning. Kandidater som jag anser är obehöriga: Enver Karakoc Mario Alberto Rodriguez Zamora Undertecknad: Gabriella Gustafson

Sakkunnigutlåtande till Lärarförslagsnämnden på Konstfack angående tjänsten Lektor i Inredningsarkitektur med inriktning mot rumslig gestaltning.

Sakkunnigutlåtande till Lärarförslagsnämnden på Konstfack angående tjänsten Lektor i Inredningsarkitektur med inriktning mot rumslig gestaltning. Sakkunnigutlåtande till Lärarförslagsnämnden på Konstfack angående tjänsten Lektor i Inredningsarkitektur med inriktning mot rumslig gestaltning. I första hand utbildar Institutionen för inredningsarkitektur

Läs mer

Anvisning vid ansökan om och sakkunnigbedömning av anställning som universitetslektor

Anvisning vid ansökan om och sakkunnigbedömning av anställning som universitetslektor Sid 1 (5) Anvisning vid ansökan om och sakkunnigbedömning av anställning som universitetslektor na vid ansökan om och sakkunnigbedömning av anställning som universitetslektor vid den vänder sig till både

Läs mer

Allmänna bedömningsgrunder vid anställning av lärare

Allmänna bedömningsgrunder vid anställning av lärare STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua.2018.1.1.1-1176 Sakområde: Personal Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdeklningen Handläggare: Maria Bergling Beslutsdatum: 2018-04-17

Läs mer

Bedömningsgrunder vid tillsättning eller befordran av disputerad personal vid Högskolan Kristianstad. Sidan 1 av 8 2015-06-11 Bilaga 2

Bedömningsgrunder vid tillsättning eller befordran av disputerad personal vid Högskolan Kristianstad. Sidan 1 av 8 2015-06-11 Bilaga 2 Bedömningsgrunder vid tillsättning eller befordran av disputerad personal vid Högskolan Kristianstad Sidan 1 av 8 2015-06-11 Bilaga 2 Sidan 2 av 8 Innehåll Övergripande bedömningsgrunder... 3 universitetslektor

Läs mer

Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KUnämnden) 2012-05-30, reviderad 2015-04-22.

Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KUnämnden) 2012-05-30, reviderad 2015-04-22. Utbildningsplan Kandidatprogrammet i Inredningsarkitektur och möbeldesign Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KUnämnden) 2012-05-30, reviderad 2015-04-22.

Läs mer

Bedömningsgrunder vid tillsättning eller befordran av disputerad personal vid Högskolan Kristianstad. Sidan 1 av 8 2013-06-19 Bilaga 2

Bedömningsgrunder vid tillsättning eller befordran av disputerad personal vid Högskolan Kristianstad. Sidan 1 av 8 2013-06-19 Bilaga 2 Bedömningsgrunder vid tillsättning eller befordran av disputerad personal vid Högskolan Kristianstad Sidan 1 av 8 2013-06-19 Bilaga 2 Sidan 2 av 8 Innehåll universitetslektor samt biträdande universitetslektor

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR SAKKUNNIGBEDÖMNING: ANNAN VETENSKAPLIG KOMPETENT LÄRARE ÄN PROFESSOR

ANVISNINGAR FÖR SAKKUNNIGBEDÖMNING: ANNAN VETENSKAPLIG KOMPETENT LÄRARE ÄN PROFESSOR STYRDOKUMENT Dnr V 2018/256 ANVISNINGAR FÖR SAKKUNNIGBEDÖMNING: ANNAN VETENSKAPLIG KOMPETENT LÄRARE ÄN PROFESSOR Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://www.hum.gu.se/om-fakulteten/styrdokument/

Läs mer

Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KUnämnden)

Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KUnämnden) Utbildningsplan Kandidatprogrammet i Inredningsarkitektur och möbeldesign Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KUnämnden) 2015-12-09 Gäller studenter antagna

Läs mer

Riktlinjer för anställning av lärare och utnämning av docent vid Blekinge Tekniska Högskola

Riktlinjer för anställning av lärare och utnämning av docent vid Blekinge Tekniska Högskola BTH-3.1.2-0426-2019 R 068/19 Riktlinjer för anställning av lärare och utnämning av docent vid Blekinge Tekniska Högskola Ersätter dnr: BTH-1.2.1-0009-2018 R007/18, 2018-01-01 Dessa riktlinjer kompletterar

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå inom Medieteknik Inom skolan för datavetenskap och kommunikation, KTH

Studieplan för utbildning på forskarnivå inom Medieteknik Inom skolan för datavetenskap och kommunikation, KTH Studieplan för utbildning på forskarnivå inom Medieteknik Inom skolan för datavetenskap och kommunikation, KTH 1. Ämnesbeskrivning samt mål för utbildningen 1.1 Syfte och mål för utbildningen Syftet med

Läs mer

PROTOKOLL PER CAPSULAM

PROTOKOLL PER CAPSULAM KONSTFACK KU-nämnden PROTOKOLL PER CAPSULAM Datum 2013-03-20 Per capsulam skickat med epost 2013-03-20. Svar har inkommit från ledamöter markerade med X. Lärarrepresentanter X Zandra Ahl X Magnus Bärtås

Läs mer

Karolinska Institutets Pedagogiska Akademi

Karolinska Institutets Pedagogiska Akademi s Pedagogiska Akademi Lärare som är involverade i s utbildningar är välkomna att ansöka om att få sina pedagogiska meriter bedömda för att antas som ledamot till s Pedagogiska Akademi. Lärare som kontinuerligt

Läs mer

Studeranderepresentanter Eric Landström. Sandra Strandberg Kia Vejdegren, protokollförare

Studeranderepresentanter Eric Landström. Sandra Strandberg Kia Vejdegren, protokollförare 15/2018 1 (6) Beslutsorgan Anställningsutskottet Anställningsutskottet Datum för mötet: 2018-10-16 Närvarande (beslutande): Lärarrepresentanter Sören Östlund, professor, SCI, ordförande Åsa Emmer, professor,

Läs mer

Dnr: BTH R018/17, Riktlinjer för anställning av lärare och utnämning av docent vid Blekinge Tekniska Högskola

Dnr: BTH R018/17, Riktlinjer för anställning av lärare och utnämning av docent vid Blekinge Tekniska Högskola Dnr: BTH-1.2.1-0060-2017 R018/17, 2017-04-04 Riktlinjer för anställning av lärare och utnämning av docent vid Blekinge Tekniska Högskola Dessa riktlinjer kompletterar Anställningsordning för lärare vid

Läs mer

Dnr: ORU 1.2.1-263/2013 Riktlinjer för att utse särskilt meriterad lärare vid Örebro universitet

Dnr: ORU 1.2.1-263/2013 Riktlinjer för att utse särskilt meriterad lärare vid Örebro universitet Dnr: ORU 1.2.1-263/2013 Riktlinjer för att utse särskilt meriterad lärare vid Örebro universitet Fastställd av: Fakultetsnämnden för ekonomi, naturvetenskap Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap,

Läs mer

Dnr: BTH R007/18, Riktlinjer för anställning av lärare och utnämning av docent vid Blekinge Tekniska Högskola

Dnr: BTH R007/18, Riktlinjer för anställning av lärare och utnämning av docent vid Blekinge Tekniska Högskola Dnr: BTH-1.2.1-0009-2018 R007/18, 2018-01-01 Riktlinjer för anställning av lärare och utnämning av docent vid Blekinge Tekniska Högskola Dessa riktlinjer kompletterar Anställningsordning för lärare vid

Läs mer

Bedömningskriterier vid anställning och befordran

Bedömningskriterier vid anställning och befordran 1 (7) PM Juridiska fakultetskansliet Bedömningskriterier vid anställning och befordran Fastställda av Juridiska fakultetsnämnden 2011-09-05, reviderade 2017-06-07 (del.). Till grund för bedömningen av

Läs mer

Uppdrag som sakkunnig vid tillsättning av högskoleadjunkt i ämnet vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, Dnr

Uppdrag som sakkunnig vid tillsättning av högskoleadjunkt i ämnet vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, Dnr Förnamn Efternamn Adress Postadress Land Uppdrag som sakkunnig vid tillsättning av högskoleadjunkt i ämnet vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, Dnr Vi är tacksamma för att du har åtagit dig uppdraget. Din

Läs mer

Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Gäller studenter antagna fr.o.m. höstterminen 2014.

Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Gäller studenter antagna fr.o.m. höstterminen 2014. Utbildningsplan Masterprogrammet i design Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete 131211. Gäller studenter antagna fr.o.m. höstterminen 2014. 1 GRUNDLÄGGANDE

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Fakulteten för utbildningsvetenskaper

Antagning av excellent lärare vid Fakulteten för utbildningsvetenskaper Dnr Antagning av excellent lärare vid Fastställd av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2012-09-28. Senast reviderad 2013-11-14 Utgångspunkter I Pedagogiskt program för Uppsala universitet 1 betonas

Läs mer

Handledare har handledarmöten så att det gemensamma ansvaret för kvaliteteten i genomförandet av studenternas projekt säkras.

Handledare har handledarmöten så att det gemensamma ansvaret för kvaliteteten i genomförandet av studenternas projekt säkras. KANDIDATEXAMENSPROJEKT INREDNINGSARKITEKTUR o MÖBELDESIGN RIKTLINJER 2015 Examensarbetet Examensarbete, 18 hp Under examensarbete får studenten möjlighet att visa att hen tillgodogjort sig utbildningen

Läs mer

Bedömningskriterier vid anställning av biträdande lektor, universitetslektor och professor inom det Naturvetenskapliga området.

Bedömningskriterier vid anställning av biträdande lektor, universitetslektor och professor inom det Naturvetenskapliga området. Bedömningskriterier vid anställning av biträdande lektor, universitetslektor och professor inom det Naturvetenskapliga området. Typ av dokument Beslutad av Regelsamling (HF, AOSU och Områdesnämndens beslut)

Läs mer

Kriterier för bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid

Kriterier för bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid 1 (7) BESLUT ON/FN 2013-06-10 Rev. 2014-09-16 (del.) SU FV-1.9-2638-14 Carina Nymark Utredare Kriterier för bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid anställning som biträdande lektor och

Läs mer

Vid bedömningen gäller reglerna i högskoleförordningen (1993:100) och Örebro universitets anställningsordning.

Vid bedömningen gäller reglerna i högskoleförordningen (1993:100) och Örebro universitets anställningsordning. ORU 1.2.1-02595/2017 Behörighetskrav och bedömningsgrunder samt anvisningar till sakkunnigutlåtande för professorsanställningar inom ENT-nämndens ansvarsområde vid Örebro universitet Vid bedömningen gäller

Läs mer

Bilaga 1. Anvisningar för sökande till pedagogisk meritering

Bilaga 1. Anvisningar för sökande till pedagogisk meritering Senast reviderad: 2019-04-29 Dnr MIUN 2019/847 (Till RBM för beslut i juni 2019) Bilaga 1. Anvisningar för sökande till pedagogisk meritering Med kriterier för meriterad respektive excellent lärare Innehåll

Läs mer

Språkvetenskapliga fakultetens kompletterande riktlinjer till Anställningsordningen

Språkvetenskapliga fakultetens kompletterande riktlinjer till Anställningsordningen SPRÅKFAK Språkvetenskapliga fakultetens kompletterande riktlinjer till Anställningsordningen Reviderad och fastställd av Språkvetenskapliga fakultetsnämnden 2013-03-21 Innehållsförteckning Kompletterande

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 13/06. Övrig närvarande Maria Lindencrona, sekreterare Leif Brodersen

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 13/06. Övrig närvarande Maria Lindencrona, sekreterare Leif Brodersen PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2006-09-27 Protokoll nr 13/06 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Mårtensson Fredrik Laurell Håkan Olsson Lars-Göran

Läs mer

Movit - regi och dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst, 120 hp Move it - directing and dramaturgy for movement-based performing arts, 120 credits

Movit - regi och dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst, 120 hp Move it - directing and dramaturgy for movement-based performing arts, 120 credits Utbildningsplan Movit regi och dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst, 120 hp Move it directing and dramaturgy for movementbased performing arts, 120 credits Programkod: SMOVA Fastställd av: StDH:s lokala

Läs mer

Grundnivå. Curriculum. First cycle 180

Grundnivå. Curriculum. First cycle 180 KONSTNÄRLIGA FAK KULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i Möbelde esign inriktning trä Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1MDT Curriculum BFA Programme in Wood-oriented Furniture Design

Läs mer

Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga. vetenskapsområdet UPPSALA UNIVERSITET

Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga. vetenskapsområdet UPPSALA UNIVERSITET UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Dessa riktlinjer tillämpas vid befordran

Läs mer

SPA-PROGRAMMET, 120 HÖGSKOLEPOÄNG

SPA-PROGRAMMET, 120 HÖGSKOLEPOÄNG HÄLSOVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-523 /2006 Sida 1 (5) SPA-PROGRAMMET, 120 HÖGSKOLEPOÄNG Spa Programme, 120 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat den 25 mars 2003 av fakultetsnämnden

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga Dnr SAMFAK 2011/65 Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 2017-12-14 Innehållsförteckning Antagning av excellent lärare vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten 3 Pedagogisk

Läs mer

1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER. 1.1 Allmänna mål. 1.2 Särskilda mål. Examensbeskrivning Konstnärlig kandidatexamen

1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER. 1.1 Allmänna mål. 1.2 Särskilda mål. Examensbeskrivning Konstnärlig kandidatexamen 2012-05-30 Utbildningsplan för Kandidatprogrammet Inredningsarkitektur och möbeldesign Gäller från HT 2012. Prefektbeslut 2011-09-09. Fastställd av KU-nämnden 2012-05-30. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 Allmänna

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av anställningsordningen

Riktlinjer för tillämpning av anställningsordningen 1(16) SLU ua 2013.2.5.3-4324 Exp. den: STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Personal Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdelningen Handläggare: Stefan Cederqvist Beslutsdatum:

Läs mer

Riktlinjer för bedömning av pedagogisk skicklighet vid läraranställning

Riktlinjer för bedömning av pedagogisk skicklighet vid läraranställning Högskolepedagogisk utveckling Fastställd genom beslut i Lärarförslagsnämnden 131218 77.7 Gäller fr om 2014-01-01 Riktlinjer för bedömning av pedagogisk skicklighet vid läraranställning Enligt Högskoleförordningens

Läs mer

Anvisning för ansökan om och sakkunnigbedömning av anställning som professor

Anvisning för ansökan om och sakkunnigbedömning av anställning som professor Sid 1 (5) Anvisning för ansökan om och sakkunnigbedömning av anställning som professor Anvisningarna för ansökan om och sakkunnigbedömning av anställning som professor vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten

Läs mer

Omfattning Högskoleingenjörsexamen uppnås efter att studenten fullgjort kursfordringar om 180 högskolepoäng.

Omfattning Högskoleingenjörsexamen uppnås efter att studenten fullgjort kursfordringar om 180 högskolepoäng. Examensordningar Högskoleingenjörsexamen Högskoleingenjörsexamen uppnås efter att studenten fullgjort kursfordringar om 180 högskolepoäng. För högskoleingenjörsexamen skall studenten visa sådan kunskap

Läs mer

Ur Anställningsordning för Stockholms universitet, AOSU

Ur Anställningsordning för Stockholms universitet, AOSU 1 (7) BESLUT ON/FN 2013-06-10 Carina Nymark Utredare Kriterier för bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid anställning som biträdande lektor och anställning som eller befordran till universitetslektor

Läs mer

Ämnesblock matematik 112,5 hp

Ämnesblock matematik 112,5 hp 2011-12-15 Ämnesblock matematik 112,5 hp för undervisning i grundskolans år 7-9 Ämnesblocket omfattar ämnesstudier inklusive ämnesdidaktik om 90 hp, utbildningsvetenskaplig kärna 7,5 hp och VFU 15 hp.

Läs mer

Anvisningar för ansökan till befordran till Meriterad respektive Excellent lärare vid Högskolan Kristianstad

Anvisningar för ansökan till befordran till Meriterad respektive Excellent lärare vid Högskolan Kristianstad Bilaga 2 Anvisningar för ansökan till befordran till Meriterad respektive Excellent lärare vid Högskolan Kristianstad Ansökan sker i MyNetwork, som vanligtvis används för ansökan av tjänster. Ansökan kan

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga Dnr SAMFAK 2011/65 Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten Reviderat beslut Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2012-05-31 UPPSALA UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-06 Protokoll nr 3/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lars-Göran Mattsson Lena Mårtensson Håkan

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga fakulteten

Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga fakulteten SPRÅKFAK 2012/29 Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga Fastställd av Språkvetenskapliga 2012-06-12 Innehållsförteckning 1 Antagning av excellent lärare vid den Språkvetenskapliga 3 Pedagogisk

Läs mer

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt masterprogram i Tillämpad konst och formgivning, 120 högskolepoäng

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt masterprogram i Tillämpad konst och formgivning, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2017/266 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärligt masterprogram i Tillämpad konst och formgivning, 120 högskolepoäng MFA Programme in Programkod: K2TIK 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Ansökan om anställning som lärare, eller befordran av lärare till lektor eller professor vid SMI

Ansökan om anställning som lärare, eller befordran av lärare till lektor eller professor vid SMI POLICYDOKUMENT Ansökan om anställning som lärare, eller befordran av lärare Ur Högskoleförordning (1993:100): Professorer 3 Behörig att anställas som professor inom annat än konstnärlig verksamhet är den

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga Dnr SAMFAK 2011/65 Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 2015-10-15 Innehållsförteckning Antagning av excellent lärare vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten 3 Pedagogisk

Läs mer

Utbildningsplan för Masterprogrammet i Sociologi, med Samhällsanalytisk inriktning 120 högskolepoäng

Utbildningsplan för Masterprogrammet i Sociologi, med Samhällsanalytisk inriktning 120 högskolepoäng Utbildningsplan för Masterprogrammet i Sociologi, med Samhällsanalytisk inriktning 120 högskolepoäng Avancerad nivå Master in Sociology 2(2) 1. Beslut om fastställande Utbildningsplan för Masterprogrammet

Läs mer

Konsthögskolan i Umeå

Konsthögskolan i Umeå Konsthögskolan i Umeå Kandidatprogrammet i fri konst, 180 hp Masterprogrammet i fri konst, 120 hp Konsthögskolan är vackert och centralt belägen vid Umeälvens strand. Skolan startade 1987, i före detta

Läs mer

8.4 Initiering av anställningsärenden Information om anställningen Ansökan Beredning av anställningsärenden

8.4 Initiering av anställningsärenden Information om anställningen Ansökan Beredning av anställningsärenden 1. Inledning... 6 1.1 Generella rekryteringsmål/strategier... 6 1.2 Rekryteringsetik... 6 1.3 Allmänna bedömningsgrunder vid anställning inom det statliga området... 6 1.4 Lärares arbetsuppgifter... 6

Läs mer

HF kapitel 2 2 / / Vidare ska styrelsen själv besluta / / om en anställningsordning.

HF kapitel 2 2 / / Vidare ska styrelsen själv besluta / / om en anställningsordning. HF kapitel 2 2 / / Vidare ska styrelsen själv besluta / / om en anställningsordning. 1 Undantag kan förekomma, exempelvis vid tillämpning av bestämmelserna i Lagen om anställningsskydd (LAS). 2 Undantaget

Läs mer

Beskrivning av bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor vid Medicinska fakulteten, Umeå universitet

Beskrivning av bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor vid Medicinska fakulteten, Umeå universitet Sid 1 (5) Instruktioner till sakkunniga: Beskrivning av bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor vid, Umeå universitet Vid bedömning av anställning som universitetslektor vid, Umeå universitet,

Läs mer

1. Meriteringsmodellen

1. Meriteringsmodellen Sid 1 (7) 1. Meriteringsmodellen Av Umeå universitets visionsdokument Vision 2020 framgår det att vårt pedagogiska meriteringssystem bidrar till att ge skickliga lärare. Det övergripande målet för Umeå

Läs mer

Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Gustav Amberg Henrik Christensen Eva Malmström Lars-Göran Mattsson Seshadri Seetharaman

Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Gustav Amberg Henrik Christensen Eva Malmström Lars-Göran Mattsson Seshadri Seetharaman PROTOKOLL Rekryteringsnämnden Sammanträdesdatum 2004-03-31 Protokoll nr 5/04 Närvarande: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Gustav Amberg Henrik Christensen Eva Malmström Lars-Göran Mattsson Seshadri

Läs mer

Konsthistoria, visuell kommunikation och konstorientering

Konsthistoria, visuell kommunikation och konstorientering Konsthistoria, visuell kommunikation och konstorientering Kursens syfte är att ge en kulturorienterande allmänbildning, en omfattande kännedom om och förståelse för konstens, designens och kulturindustrins

Läs mer

2013-10-17. Fakultetens beredningsorgan av anställningsärenden

2013-10-17. Fakultetens beredningsorgan av anställningsärenden 1 (6) Dnr A 10 S 2013/266 Samh ällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Anställningsordning och allmänna anvisningar vid anställning av lärare vid samhällsvetenskapliga fakulteten Dessa anvisningar ersätter

Läs mer

buhqgh G %HVOXWVI UVODJ

buhqgh G %HVOXWVI UVODJ I vissa fall, exempelvis då man verkat utanför högskolan såsom i det privata näringslivet eller inom annan offentlig verksamhet, kan kunskap och skicklighet förvärvats på annat sätt än vad som är brukligt

Läs mer

Anvisningar för sakkunnigbedömning: annan vetenskapligt kompetent lärare än professor (t.ex. biträdande universitetslektor, universitetslektor)

Anvisningar för sakkunnigbedömning: annan vetenskapligt kompetent lärare än professor (t.ex. biträdande universitetslektor, universitetslektor) STYRDOKUMENT 1 / 6 dnr P2012/178 Anvisningar för sakkunnigbedömning: annan vetenskapligt kompetent lärare än professor (t.ex. biträdande universitetslektor, universitetslektor) Publicerad: http://www.hum.gu.se/om-fakulteten/styrdokument/

Läs mer

Diarienummer STYR 2014/973

Diarienummer STYR 2014/973 Diarienummer STYR 2014/973 Naturvetenskapliga fakulteten Vid befordran till en anställning som professor vid naturvetenskapliga fakulteten tillämpas högskoleförordningen (SFS 2010:1064, inledande text)

Läs mer

Lunds universitets anställningsordning (justerad )

Lunds universitets anställningsordning (justerad ) BESLUT 1 2013-06-15 LS 2013/352 Universitetsstyrelsen Föreskrifter rörande anställning av lärare Lunds universitets anställningsordning (justerad 2013-06-15) Inledning Nuvarande och blivande lärare vid

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2018/239 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Studeranderepresentanter Eric Landström Sebastian Wahlqvist. Maggi Nilsson Kia Vejdegren, protokollförare

Studeranderepresentanter Eric Landström Sebastian Wahlqvist. Maggi Nilsson Kia Vejdegren, protokollförare 7/2018 1 (5) Beslutsorgan Anställningsutskottet Anställningsutskottet Datum för mötet: 2018-04-24 Närvarande (beslutande): Lärarrepresentanter Sören Östlund, professor, SCI, ordförande Åsa Emmer, professor,

Läs mer

Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft/Flexus samt gås igenom i anslutning till kursstart av läraren.

Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft/Flexus samt gås igenom i anslutning till kursstart av läraren. Ämnesfördjupning Kursens syfte är att förstärka och fördjupa den studerandes kunskaper om konstnärliga tekniker och den kreativa processen. Efter slutförd kurs ska den studerande: - förstå samspelet mellan

Läs mer

Beslut. efter tematiska kvalitetsgranskning av hem- och konsumentkunskap vid Rutsborgskolan i Lomma kommun. Beslut. Lomma kommun

Beslut. efter tematiska kvalitetsgranskning av hem- och konsumentkunskap vid Rutsborgskolan i Lomma kommun. Beslut. Lomma kommun Beslut Lomma kommun info@lomma.se 2018-09-27 Dnr 400-2018:1482 Beslut efter tematiska kvalitetsgranskning av hem- och konsumentkunskap vid Rutsborgskolan i Lomma kommun Inledning Skolinspektionen har med

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR SAKKUNNIGBEDÖMNING: ANNAN VETENSKAPLIG KOMPETENT LÄRARE ÄN PROFESSOR

ANVISNINGAR FÖR SAKKUNNIGBEDÖMNING: ANNAN VETENSKAPLIG KOMPETENT LÄRARE ÄN PROFESSOR STYRDOKUMENT Dnr P 2017/112 ANVISNINGAR FÖR SAKKUNNIGBEDÖMNING: ANNAN VETENSKAPLIG KOMPETENT LÄRARE ÄN PROFESSOR Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://www.hum.gu.se/om-fakulteten/styrdokument/ Humanistiska

Läs mer

USU1SK - Skolan i samhället, ett och två språk - Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), 22,5 hp

USU1SK - Skolan i samhället, ett och två språk - Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), 22,5 hp 1 (5) USU1SK - Skolan i samhället, ett och två språk - Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), 22,5 hp Kursen ingår i den utbildningsvetenskapliga kärnan i programmet Kompletterande pedagogisk utbildning

Läs mer

Grundnivå. Curriculum. First cycle 180

Grundnivå. Curriculum. First cycle 180 KONSTNÄRLIGA FAK KULTETEN Utbildningsplan Konstnärligtt kandidatprogram i Textil Kläder - Formgivning Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1TKF Curriculum BFA Programme inn Textile Garment - Design

Läs mer

SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM, 90 HÖGSKOLEPOÄNG

SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM, 90 HÖGSKOLEPOÄNG PEDAGOGISKA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-482/2007 Sida 1 (6) SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM, 90 HÖGSKOLEPOÄNG Special Education Programme, 90 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat den 20 augusti

Läs mer

KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN

KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN Grafisk formgivning och Illustration 1 Graphic design and Illustration 1 26,5 högskolepoäng / 26,5 credits Kurskod:

Läs mer

Dnr: BTH Anställningsordning för lärare vid Blekinge Tekniska Högskola

Dnr: BTH Anställningsordning för lärare vid Blekinge Tekniska Högskola Dnr: BTH-1.2.1-0052-2017 Anställningsordning för lärare vid Blekinge Tekniska Högskola Beslutad av högskolestyrelsen 2017-02-14, 18 Gäller från och med 2017-02-14 Ersätter dnr: BTH-1.2.1-0149-2016 Anställningsordning

Läs mer

Dnr: BTH Anställningsordning för lärare vid Blekinge Tekniska Högskola

Dnr: BTH Anställningsordning för lärare vid Blekinge Tekniska Högskola Dnr: BTH-1.2.1-0326-2017 Anställningsordning för lärare vid Blekinge Tekniska Högskola Beslutad av högskolestyrelsen, 2017-12-19, 95 Gäller från och med 2018-01-01 Ersätter dnr: BTH-1.2.1-0052-2017 Anställningsordning

Läs mer

Uppföljning av kandidatexamen i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Uppföljning av kandidatexamen i idrottsvetenskap vid Malmö högskola BESLUT 1(2) Avdelning Utvärderingsavdelningen Handläggare Charlotte Ejsing 08-563 087 68 charlotte.ejsing@uka.se Till rektor Uppföljning av kandidatexamen i idrottsvetenskap vid Beslut Universitetskanslersämbetet

Läs mer

FIVA01 Filmvetenskap grund- och fortsättningskurs, 60 högskolepoäng Studiebeskrivning. Delkurs 1: Filmens estetik, 7, 5 högskolepoäng

FIVA01 Filmvetenskap grund- och fortsättningskurs, 60 högskolepoäng Studiebeskrivning. Delkurs 1: Filmens estetik, 7, 5 högskolepoäng Språk- och litteraturcentrum Filmvetenskap FIVA01 Filmvetenskap grund- och fortsättningskurs, 60 högskolepoäng Studiebeskrivning Kursen består av följande delkurser, Filmens estetik, Den tidiga filmen,

Läs mer

Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KUnämnden) 2013-02-13.

Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KUnämnden) 2013-02-13. UTBILDNINGSPLAN Utbildningsplan för Kandidatprogrammet i Industridesign, 180 högskolepoäng (hp) Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete (KUnämnden) 2013-02-13.

Läs mer

MALL FÖR PEDAGOGISK MERITPORTFÖLJ

MALL FÖR PEDAGOGISK MERITPORTFÖLJ ORU 1.2.1-05218/2017 MALL FÖR PEDAGOGISK MERITPORTFÖLJ Senast ändrad: 2017-10-31 Allmänt Denna mall för pedagogisk meritportfölj ska användas av sökande till anställningar som innebär pedagogiska arbetsuppgifter

Läs mer

Avancerad nivå 120 högskolepoäng Programkod: K2TIK Inriktningskoder: MEGE, MÖFS, TEKL

Avancerad nivå 120 högskolepoäng Programkod: K2TIK Inriktningskoder: MEGE, MÖFS, TEKL KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt masterprogram i tillämpad konst och formgivning, med specialisering i Metallgestaltning, Möbeldesign inriktning trä eller Textil Kläder Formgivning

Läs mer

beckmans designhögskola

beckmans designhögskola beckmans designhögskola Utbildningsplan Konstnärlig kandidatexamen i visuell kommunikation Grundnivå180 högskolepoäng Study programme BA Programme in visual communication First cycle 180 Higher Education

Läs mer

1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER. 1.1 Allmänna mål. 1.2 Särskilda mål. Examensbeskrivning Konstnärlig kandidatexamen

1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER. 1.1 Allmänna mål. 1.2 Särskilda mål. Examensbeskrivning Konstnärlig kandidatexamen Utbildningsplan för: Kandidatprogrammet Keramik och glas Fastställd av KU-nämnden 2007-07-01. Reviderad i UN 090908. Revidering fastställd av KUnämnden 2009-11-25. Gäller fr o m HT10 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-20 Protokoll nr 4/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Häggström Lena Mårtensson Göran Stemme Studeranderepresentanter

Läs mer

Särskilda riktlinjer och anvisningar för examensarbete/självständigt arbete, grundnivå, vid institutionen för omvårdnad

Särskilda riktlinjer och anvisningar för examensarbete/självständigt arbete, grundnivå, vid institutionen för omvårdnad Umeå Universitet Institutionen för omvårdnad Riktlinjer 2012-10-23 Rev 2012-11-16 Sid 1 (6) Särskilda riktlinjer och anvisningar för examensarbete/självständigt arbete, grundnivå, vid institutionen för

Läs mer

Mall för betygskriterier vid Institutionen för språkdidaktik

Mall för betygskriterier vid Institutionen för språkdidaktik Mall för betygskriterier vid Institutionen för språkdidaktik 1 (9) Förväntade studieresultat ska bedömas enligt skriftligt formulerade betygskriterier. Betygskriterierna ska meddelas studenterna vid varje

Läs mer

CTL302, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp

CTL302, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp Betygskriterier CTL302, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan vuxenutbildningen, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2017-06-07. Gäller fr.o.m. ht 2017.

Läs mer

Ansökningsmall för ansökan om befordran till professor

Ansökningsmall för ansökan om befordran till professor Sid 1 (5) Ansökningsmall för ansökan om befordran till professor Ansökan, som ska vara disponerad enligt nedanstående mall och skriven på engelska ska skickas elektroniskt till prefekt vid institutionen.

Läs mer

RIKTLINJER ANTAGNING AV DOCENT

RIKTLINJER ANTAGNING AV DOCENT 1(5) Beslut av Forsknings- och forskarutbildningsnämnden 2013-02-25 Dnr 2013/229 A 21 ANTAGNING AV DOCENT Allmänt Genom att anta docenter stärks forsknings- och utbildningskvalitén vid Högskolan Väst.

Läs mer

Curriculum MFA Program in Applied Arts and Design Second cycle 120 Higher Education Credits

Curriculum MFA Program in Applied Arts and Design Second cycle 120 Higher Education Credits KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt masterprogram i Tillämpad konst och formgivning Avancerad nivå 120 högskolepoäng Programkod: K2TIK Med inriktning: Metallgestaltning, Möbeldesign inriktning

Läs mer

SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM 60 POÄNG Special Education Programme, 60 points

SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM 60 POÄNG Special Education Programme, 60 points PEDAGOGISKA INSTITUTIONEN UTBILDNINGSPLAN SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM 60 POÄNG Special Education Programme, 60 points Fastställande av utbildningsplan Utbildningsplanen är fastställd av sektionsnämnden

Läs mer

Sammanträdesdatum Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson

Sammanträdesdatum Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-03-28 Protokoll nr 06/07 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson J an Wikander Doktorandrepresentant May-Britt

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK INSTITUTIONEN FÖR FYSIK LTK020 Teknik som skolämne, del 2, 15 högskolepoäng Technology as a school subject, part 2, 15 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för fysik 2013-05-15

Läs mer

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 högskolepoäng

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2017/600 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 högskolepoäng BFA Programme Programkod: K1MDT 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

MEDIEKOMMUNIKATION. Ämnets syfte

MEDIEKOMMUNIKATION. Ämnets syfte MEDIEKOMMUNIKATION Ämnet mediekommunikation behandlar journalistikens, informationens och reklamens innehåll, villkor och roll i samhället. Inom ämnet studeras kommunikationsprocessens olika steg utifrån

Läs mer

Studeranderepresentanter Tobias Bolin, studeranderepresentant Niclas Fuglesang Geuken, studeranderepresentant

Studeranderepresentanter Tobias Bolin, studeranderepresentant Niclas Fuglesang Geuken, studeranderepresentant 9/2017 1 (8) Beslutsorgan Anställningsutskottet Anställningsutskottet Datum för mötet: 2017-05-09 Närvarande (beslutande): Lärarrepresentanter Johan Håstad, ordförande Sören Östlund, vice ordförande Anna

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

ANSTÄLLNINGSORDNING FÖR LÄRARE VID UMEÅ UNIVERSITET GÄLLER FRÅN Personalenheten

ANSTÄLLNINGSORDNING FÖR LÄRARE VID UMEÅ UNIVERSITET GÄLLER FRÅN Personalenheten ANSTÄLLNINGSORDNING FÖR LÄRARE VID UMEÅ UNIVERSITET GÄLLER FRÅN 2018-04-01 Personalenheten Ny anställningsordning beslutades av universitetsstyrelsen 20 februari. Gäller från 1 april 2018. DOKUMENTET Anställningsordningen

Läs mer

KF9 KURSPLAN. Konstnärlig fördjupning 1 år Umeå Konstskola. Umeå konstskola Konstnärlig fördjupning

KF9 KURSPLAN. Konstnärlig fördjupning 1 år Umeå Konstskola. Umeå konstskola Konstnärlig fördjupning KURSPLAN 1 år Umeå Konstskola 1 Utbildningen är ettårig med syfte att utveckla den studerandes förmåga att utarbeta, fördjupa och genomföra en konstnärlig idé. Den ger kompetens att söka till högre studier

Läs mer

8.4 Initiering av anställningsärenden Information om anställningen Ansökan Beredning av anställningsärenden

8.4 Initiering av anställningsärenden Information om anställningen Ansökan Beredning av anställningsärenden 1. Inledning... 6 1.1 Generella rekryteringsmål/strategier... 6 1.2 Rekryteringsetik... 6 1.3 Allmänna bedömningsgrunder vid anställning inom det statliga området... 6 1.4 Lärares arbetsuppgifter... 7

Läs mer

Yttrande över regeringens betänkande Trygghet och attraktivitet en forskarkarriär för framtiden (SOU 2016:29).

Yttrande över regeringens betänkande Trygghet och attraktivitet en forskarkarriär för framtiden (SOU 2016:29). Yttrande Dnr 20160056 TCO Yttrande över regeringens betänkande Trygghet och attraktivitet en forskarkarriär för framtiden (SOU 2016:29). har fått möjlighet att yttra sig till TCO angående betänkandet Trygghet

Läs mer

Instruktion för sökande till titeln excellent lärare vid SLU, ansökningsomgång läsåret 16/17

Instruktion för sökande till titeln excellent lärare vid SLU, ansökningsomgång läsåret 16/17 STYRANDE DOKUMENT ID. SLU ua 2016.1.1.1-4408 Sakområde: Personal Dokumenttyp: Anvisning/Instruktion Beslutsfattare: Nämnden för antagning av excellenta lärare Avdelning/kansli: Ledningskansliet Handläggare:

Läs mer

Teologiska fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning och befordran av biträdande universitetslektor

Teologiska fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning och befordran av biträdande universitetslektor Dnr TEOLFAK 2016/42 Teologiska fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning och befordran av biträdande universitetslektor vid teologiska fakulteten Fastställd av teologiska fakultetsnämnden 2016-09-05

Läs mer

Masterexamen i geografisk informationsvetenskap

Masterexamen i geografisk informationsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Naturvetenskapliga fakulteten 1. Identifikation 1:1 Utbildningsprogram för Study programme for Master (120 credits) in Geographical Information Science 1:2 Omfattning i högskolepoäng 120

Läs mer

Chalmers Pedagogiska Portfölj

Chalmers Pedagogiska Portfölj Chalmers Pedagogiska Portfölj Nedan är ett utdrag ur Chalmers arbetsordning vad gäller definition och föreskrifter om pedagogisk skicklighet ( 4.2.2). Därefter följer instruktioner för utformning av den

Läs mer

Hvordan lykkes vi ved Lunds Pedagogiske Akademi?

Hvordan lykkes vi ved Lunds Pedagogiske Akademi? Hvordan lykkes vi ved Lunds Pedagogiske Akademi? Thomas Olsson NOKUT 2015 Grieghallen, Bergen, Norge 20 maj 2015 LUNDS UNIVERSITET Lunds Tekniska Högskola 2015 Lunds universitet Grundat 1666 8 fakulteter

Läs mer