ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden (43) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordf Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Stefan Åhlin (fp) Margareta Johansson (c) Ann Catrine Karlsson (åp) , 229, , Pernilla Norberg (s) tjg ers Gunnel Jonsson (s) tjg ers , , Övriga deltagande Gunnel Jonsson (s) ej tjg ers , 229, , Bo Wallin socialchef/sekreterare Karin Orädd kamrer , Ann-Marie Byström 1:e socialsekreterare 221, 230, 232 Eva Söderqvist flyktingsekreterare Ann-Katrin Barreby flyktingsekreterare Vuokko Enare projektledare 229 Beatrice Rydfjäll socialsekreterare 214, 215 Ulla Norrman MAS 228 Eva-Lena Johansson socialsekreterare 240 Utses att justera Stefan Åhlin Justeringens plats och tid Sekreterare Paragrafer Bo Wallin Ordförande Justerare Lars Birger Jonsson Stefan Åhlin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialkontoret Agneta Johansson Utdragsbestyrkande

2 Socialnämnden Genomgång av föregående protokoll Socialnämndens protokoll Socialnämndens arbetsutskott att lägga föregående protokoll till handlingarna.

3 Socialnämnden Ekonomisk rapport Kamrer Karin Orädd redovisar dels vårdtyngden inom äldreomsorgen, dels personalkostnader månadsvis samt socialnämndens ekonomiska läge i förhållande till budget att meddela enhetscheferna att personalresurserna måste användas där de behövs bäst att arbetsrotation införs och att arbetet med detta redovisas vid nästa sammanträde att uppmana enhetscheferna att hålla sig inom budget. Kamrer Karin Orädd informerar om det ekonomiska läget tom oktober 2009 därefter lämnas en rapport på genomförd vårdtyngdsmätning. Socialchef Bo Wallin informerar dels att frågan kring arbetsrotation har MBLförhandlats dels att personalen har arbetat med frågan genom schemaläggning för att gå över på andra avdelningar samt slutligen att hemtjänsten inte har fyllt upp vakanta tjänster. att uppmana enhetscheferna att följa budgeten att notera övrig information om arbetsrotation och nyttjande av personalresurser.

4 Socialnämnden Redovisning av försörjningsstöd 1:e socialsekreterare Ann-Marie Byström redovisar hur läget är vad gäller försörjningsstödet. att notera informationen.

5 Socialnämnden Transport av mat till ordinärt boende 2010 Transport av mat 10 kr/portion för enstaka leverans och 100 kr/månad för månadsabonnemang. Frågan har uppstått vad som menas med enstaka leverans. Föreslås att upp till och med 10 portioner/månad skall anses som enstaka leverans. att en till tio portioner/månad skall anses som enstaka leverans.

6 Socialnämnden Korttidplats Avgifter 2010 En höjning av korttidsplats från 130 kr till 150 kr med uppdelning 85 kr/dag för mat och 65 kr/dag för omvårdnad. Fördelningen av kostnaden för korttidsplats är felaktigt fördelat. Måltidsavgiften skall följa helt kostabonnemang. att avgiften höjs till 150 kr/dag med uppdelning 80:50 kr/dag för mat och 69:50 kr/dag för omvårdnad.

7 Socialnämnden Färdtjänst Avgift 2010 Klarläggande angående färdtjänst. Eftersom man sedan 2007 har beslutat att följa Länstrafikens kollektivtrafiktaxa med ett påslag av 18 kr så bör texten en lägsta avgift på 38 kr per enkelresa för vuxna tas bort. att avgiften för färdtjänst 2010 fastställs att gälla Länstrafikens kollektivtrafiktaxa med ett påslag på 18 kr per enkelresa för vuxna.

8 Socialnämnden Kläd- och uppförandepolicy Uppkom fråga om det finns en kläd- och uppförandepolicy inom hemtjänsten. Diskussion angående lämplig klädsel m m för hemtjänstpersonal. Pensionärsrådet beslutar , 9 att uppmana enhetscheferna att påtala vikten av en respektabel klädsel för personalen vid besök hos vårdtagare i ordinärt boende att uppmana enhetscheferna att ombesörja så att personal som kommer hem till vårdtagare kan legitimera sig. Enhetschef Anneli Markusson har i skrivelse klargjort vad som gäller beträffande anställdas klädsel i hemtjänsten och legitimation hos hemtjänstens personal. Beträffande klädsel så går respektive enhetschef igenom informationsmaterial med den nyanställde, där bl a vikten av att klä sig på ett ändamålsenligt sätt påtalas, kortkort och urringat kan väcka anstöt. På personalmöten ute på arbetsplatser diskuteras valet av klädsel med jämna mellanrum. Diskussionen förs som en öppen dialog och personal uppmuntras alltid att ha ändamålsenliga kläder. Påpekas att enhetscheferna inte har några befogenheter att anmärka på viss klädsel som de skulle anse vara olämplig, eftersom det inte finns någon policy tagen i kommunen avseende klädval. När det gäller legitimation skriver Anneli vidare att legitimation endast får upprättas och bäras av legitimerad personal, vilket en undersköterska inte är. Diskussionen har varit uppe i socialnämnden där man undersökt andra alternativ av identifikation, men problemet kvarstår. Identifikation som görs själv av kommunen är lätt att förfalska och kan skapa en falsk trygghet. Inga pengar tillsköts av nämnden för att göra en sådan identifikation. Diskussion om vikten av att hemtjänstens personal kan uppvisa godkänd legitimation. Pensionärsrådet finner det märkligt att det skulle vara problem med identifikation, när all personal på exempelvis lasarett bär legitimation med namn och foto, tjänstetitel samt arbetsgivarens namn/arbetsställe. Kommunala pensionärsrådet beslutar , 21 att föreslå socialnämnden att återigen undersöka möjligheten att införskaffa godkänd legitimation till hemtjänstens personal.

9 Socialnämnden Karin Orädd informerar att hon fått i uppdrag att undersöka kostnaden för brickor avseende legitimation. JP s Office & Home (fd Åsele Radio-TV Center) har tagit fram ett kostnadsförslag för 25 st brickor á 135 kr + moms per bricka att uppdra till Karin Orädd att ytterligare undersöka alternativ, pris och utseende att uppdra till ansvarig chef att se till att personal klär sig på ett ej anstötligt sätt i tjänsteutövandet. Kostnadsförslag för legitimation för hemtjänstens personal. Kostnad 150 kr/st + moms. Inplastning, hållare med nål, fotografering och layout ingår i priset. att inköpa legitimation för hemtjänstpersonalen att kostnaden belastar förvaltningsresurs.

10 Socialnämnden Förslag på ny avgift för punktinsatser i hemtjänst Utifrån att den lägsta nivån inte är skälig för de som har korta eller enstaka insatser vill vi skapa en ny avgift för de som har punktinsatser. Service- och omvårdnadsavgifter för punktinsats Avgift för punktinsatser 300:-/mån Avser punktinsatser som understiger 3 timmar i månaden. Det kan t ex röra sig om påtagning av stödstumpor, tillfällig hjälp under en vecka, kort tillsyn m.m För punktinsatsen betalar man en avgift som är inkomstrelaterad. Alla insatser som beviljas är avgiftsbelagda och regleras av maxtaxan. föreslå kommunfullmäktige att en service- och omvårdnadsavgift för punktinsatser införs och att kostnaden fastställs till 300 kr/mån.

11 Socialnämnden Planeringssystem av insatser inom äldreomsorgen Utifrån genomlysning kom förslaget från styrgruppen om ett inköp av planeringssystem för äldreomsorgen. Detta gjordes utifrån att man såg olika vinster med programmet. Rättsäkerhet Effektiv Arbetsrotation Ekonomiska vinster - Resurspool Optimal planering och bemanning Kvalité säkring i vård och omsorg Den största vinsten utifrån det ekonomiska perspektivet är att ett program skulle göra det möjligt med arbetsrotation. Eftersom programmet gör en bättre dag planering av insatser, så kan man från dag till dag se hur personalresurserna gentemot insatser ser ut. Utifrån detta kan man nyttja personal som är övertalig till andra enheter där personal behövs, det vill säga en resurspool. Detta bör leda till att vikarie kostnaderna minskar. I hemtjänsten minskade kostnader för bilkörning eftersom det blir en effektivare planering. För enhetscheferna blir det en tidsvinst vilket gör att de kan ägna sig mer åt ledande uppgifter så som vårdplaneringar, uppföljning, handledning av personal, ekonomi m.m. Enhetscheferna får även en bättre överblick av hela verksamheten. Den största vinsten för vårdtagarna är att det blir en större rättsäkerhet som garanterar att de får de insatser de är beviljade. För i dagsläget utförs inte alla insatser av olika anledningar, tillexempel de blir bortglömda, personal skyller på tidsbrist m.m. Vårdtagarna får en större kontinuitet från vårdpersonalen. Sammanfattningsvis skulle programmet ge en ökad kvalité i vård och omsorgen hos de äldre. Utifrån ett sådant här planeringssystem kan man få ut mer exakt vad tiden går åt till. Planeringssystemet räknar på allt från färdtid till insatsen är utförd. Vårdyngdsmätningen kommer ej att behövas längre. Man kommer att kunna ta fram exakta antal timmar på olika insatser, transporter, ledsagning m.m. Programmet kommer att leda till en målstyrdverksamhet med rätt priotering som ger fler vårdtimmar och en bättre fördelning av resurser så att de kommer i balans med behoven. Planeringssystemet är kostnadseffektivt, höjer personalens status och ger mer tid för vård och omsorg. att inbjuda leverantörer för demonstration av planeringssystem.

12 Socialnämnden Professionellt bemötande; Utskick av enkäter till vårdtagare och närstående i ordinärt och särskilt boende I dagens samhälle pågår just nu en debatt angående bemötande av patienter och brukare i den offentliga sektorn. Personal inom kommunal hälso-och sjukvård utsätts även för hot och våld vilket påverkar deras bemötande. Även i vår kommun har det professionella bemötandet ifrågasatts och negativa incidenter har inträffat där brukare och närstående känt sig kränkta och åsidosatta. För att få reda på hur brukarna och närstående uppfattar det professionella bemötandet i vår kommun föreslås en brukar-och närståendeundersökning via enkäter till samtliga personer som har någon form av insatser i särskilt och ordinärt boende. Resultatet av undersökningen kan sedan ligga till grund för utbildning och övriga åtgärder som ska leda till förbättringar i vårt sätt att bemöta brukare och närstående. Ulla Norrman, MAS, föredrar ärendet att genomföra information till nattpersonalen angående bemötande att till hösten genomföra en enkät om bemötande och kvalitet inom äldre- och handikappomsorgen. Enkäterna är nu sammanställda. Resultatet av undersökningen kommer att ligga till grund för utbildning och övriga åtgärder som ska leda till förbättringar i vårt sätt att bemöta brukare och närstående. MAS Ulla Norrman föredrar ärendet. att enhetscheferna redovisar och diskuterar resultatet av bemötandeenkäten vid personalmöten

13 Socialnämnden att nämnden vid nästa möte utarbetar rutiner och åtgärder i bemötandefrågor.

14 Socialnämnden Slutredovisning av projekt Förebyggande hembesök Projektledare Vuokko Enare redovisar slutrapporten av förebyggande hembesök. Därefter diskuterades hur vi skall gå vidare med bl a hembesök, daglig verksamhet, framtida genomförande, upphandling av tjänster m m. att ta upp ärendet vid nästa sammanträde.

15 Socialnämnden Arbetssituationen inom handikappenheten Föreligger skrivelse från enhetschef Christine Englund angående arbetsbelastningen inom handikappenheten. Socialnämndens arbetsutskotts förslag till socialnämnden att inte tillsätta ny arbetsledning att uppdra åt förvaltningen att lämna förslag på hur resurserna kan användas för att lösa den uppkomna situationen. Arbetsutskottet har tagit del av enhetschefens skrivelse angående arbetsbelastningen inom handikappomsorgen. Förvaltningen fick i uppdrag att lämna förslag på hur den uppkomna situationen skall åtgärdas. LSS i åldern 0-21 år har för ett antal år sedan legat på individ- och familjeomsorgen. IFO har normalt en hel del uppgifter att handlägga inom denna grupp. Därför föreslås att individ- och familjeomsorgen tillförs en tjänst under i första hand ett år. Tjänsten skulle då påföras dels LSS i åldern 0-21 år dels budget och skuldrådgivning (som är lagbunden och i nuläget eftersatt) och dels psykiatrifrågorna som har ökat kraftigt. Individ- och familjeomsorgen har arbetat hårt med frågor om olika bistånd. Med en kraftsamling under ett år, så kan troligen nämndens kostnader minska. Finansieringen kan ske genom de kr som återfördes från kommunstyrelsen samt omfördelning från försörjningskontot. att anställa en extra socialsekreterare under ett år i enlighet med förslaget att nämnden informeras hur arbetet fortskrider.

16 Socialnämnden Riktlinjer för dokumentation enligt socialtjänstlagen Äldreoch handikappomsorgen Biståndsbedömare Kristina Henriksson har arbetat fram riktlinjer för dokumentation. Vid Länsstyrelsens granskning av äldreomsorgen i kommunen framkom att vi saknade sådana riktlinjer. Enhetschef Annika Ternestål föredrar ärendet att återremittera ärendet och att LSS inarbetas i riktlinjerna. att anta riktlinjer för dokumentation.

17 Socialnämnden Uppstart av hem för vård och boende (HVB) Vildmarkens HVB AB ansöker om att få starta upp ett hem för vård och boende i Fredrika tätort. Verksamheten är tänkt för personer från 18 år upp till 40 år med sociala problem, missbruk och/eller kriminalitet. Individ- och familjeomsorgen har tagit del av ansökan och har inget att erinra över densamma. att tillstyrka ansökan.

18 Socialnämnden KS8 008 Motion angående rättvisemärkt kaffe inom kommunal verksamhet Fullmäktigeledamot Peter Danielsson inlämnar följande motion : Vi i väst har vant oss vid att kunna köpa allt billigare varor och att pressa priserna maximalt. Men detta är en ohållbar ekvation sett till hela världens välmående. Att uppmärksamma orättvisor och att försöka göra något åt situationen är värdefullt hur lite det än kan tyckas vara. Rättvisemärkt är en etisk och social märkning av varor med fokus på mänskliga rättigheter. Kriterierna har alla en gemensam utgångspunkt, nämligen att garantera ett skäligt pris för produkten och att en långsiktig affärsrelation erbjuder en stabil grund för utveckling för småproducenter och anställda, som annars missgynnas av villkoren för världshandeln. Rättvisemärkningen innebär alltså stora fördelar för framförallt de mindre odlarna. Rättvisemärkningen ställer krav på att kaffeodlarnas kooperativ eller andra organisationer är demokratiska och att medlemmarna har full kontroll över verksamheten. Det får inte förekomma någon diskriminering på grund av kön, hudfärg eller religion. Inte heller barnarbete får förekomma och de anställda skall ha rätt att organisera sig fackligt. Därför yrkar jag: att kommunen övergår till att köpa rättvisemärkt kaffe inom den kommunala verksamheten att kommunen beaktar rättvisemärkta varor vid sina upphandlingar. Peter Danielsson (s) tydliggör att motionen avser inköp av rättvisemärkt kaffe inom kommunen. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att inhämta yttrande från socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden angående motionen och att även följande frågor besvaras :

19 Socialnämnden Hur mycket kaffe köps in? Vad är kostnaden för nuvarande kaffe alt rättvisemärkt? Är nämnden beredd att ta kostnadsökningen? Socialnämnden förbrukar kg kaffe/år. Vid användande av rättvisemärkt kaffe skulle det innebära kr/år. Socialnämndens arbetsutskotts förslag till socialnämnden att meddela kommunstyrelsen att nämnden ej är villig att ta kostnadsökningen. att bifalla arbetsutskottets förslag.

20 Socialnämnden KS Motion angående mönsterarbetsplatser Peter Danielsson, ledamot i kommunfullmäktige inlämnar följande motion : Det socialdemokratiska partiet vill ta krafttag för att tillsammans med de fackliga organisationerna arbeta för att Åsele kommun i framtiden ska vara ett föredöme bland arbetsgivarna. Genom facklig-politisk samverkan ska det arbete som påbörjats förstärkas och påskyndas, allt för att göra den offentliga verksamheten till mönsterarbetsplatser. Arbetet med att skapa mönsterarbetsplatser i kommunen bygger på att det finns en politisk och facklig vilja att förändra arbetsmiljön och arbetsförhållanden till att bli än bättre. Grunden för förändringsarbetet är i korthet: - För att utveckla jämställdheten i samhället, ska offentliganställda kunna välja sin sysselsättningsgrad. Där heltid är en rättighet och deltid en möjlighet. - Alla anställda ska ha rätt till inflytande, delaktighet och kompetensutveckling för att kunna påverka sin egen arbetssituation men också för att förstå sin roll i en helhet. Arbetet ska ta tillvara kompetensen hos de anställda och stimulera till initiativ och kreativitet. - Goda arbetsplatser behöver ett tydligt ledarskap och våra ledare ska ges bra möjligheter för att utvecklas. - Vi vill också upprätta en bra dialog mellan fackligt förtroendevalda, politiker och anställda för att ta fram en gemensam värdegrund. För oss politiker som är verksamma inom kommunen är det inget nytt att vi står inför stora utmaningar i framtiden. Det som sker i vår omvärld påverkar oss på lokal nivå på ett helt annat sätt än tidigare. Ett gott arbete är ett arbete som anpassas efter människorna, som tar tillvara deras olikheter och som låter dem organisera sina liv och sitt arbete olika under olika skeende i livet. Arbetsgivare ska förstå sin roll och ta sitt ansvar. Som arbetsgivare i kommunen kan vi styra utvecklingen. Vi är övertygade om att friska medarbetare som trivs och utvecklas, också ger förutsättningar för en bra och effektiv kommunal verksamhet. Det ska också vara möjligt att försörja sig på sin lön. Därför vill vi att alla anställda ska få den sysselsättningsgrad de önskar. Dessutom måste satsningarna för att minska sjukskrivningarna fortsätta. Målsättningen är att sjuktalen ska minska ytterligare.

21 Socialnämnden Den plattform som redovisas för att skapa mönsterarbetsplatser bör omfatta hela den offentliga verksamheten, d v s alla arbetsplatser inom kommunen bör vara mönsterarbetsplatser. Vi vill erbjuda yrkesstolthet och arbetstillfredsställelse där våra medarbetare känner trygghet i sin anställning. Vi tror att resultatet av tillskapandet av dessa mönsterarbetsplatser innebär ökad effektivitet bättre service och nöjdare brukare samt även friskare och gladare personal och dessutom, på sikt lägre kostnader. Med hänvisning till ovanstående yrkas att Åsele kommun strävar efter att införa mönsterarbetsplatser inom hela sin verksamhet. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Motionen diskuteras. Personalutskottet beslutar att uppdra till kommun-/personalchefen att bereda ärendet vidare. Kommunal och SKTF säger vid MBL-informationen inför dagens sammanträde att frågan om mönsterarbetsplatser är högaktuell och viktig. Peter Danielsson informerar: målet med mönsterarbetsplatser är bl a att skapa en gemensam syn på verksamheten, hur man ska nå uppsatta mål, en tydlig ledningsorganisation mm och att all personal ska delta i arbetet. Genomlysningen inom socialnämndens verksamhetsområde samt den nyligen genomförda arbetsmiljöenkäten har visat på brister när det gäller vetskap om målen för verksamheten och hur man når dem, information till och från chefer mm. Kommunstyrelsens personalutskotts förslag till kommunstyrelsen att kommunstyrelsens arbetsutskott i samverkan med socialnämnden tar in tankegångar om mönsterarbetsplatser i processarbetet som föranletts av genomlysningen av socialnämnden.

22 Socialnämnden Kommunstyrelsens personalutskotts förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att när arbetet inletts anses motionen därmed besvarad. Socialnämndens arbetsutskotts förslag till socialnämnden att meddela att nämnden hela tiden arbetar med frågor som skall möjliggöra bra arbetsplatser bl a har initiativ tagits till samverkansavtal som nu ligger under kommunstyrelsen. att bifalla arbetsutskottets förslag.

23 Socialnämnden Ansökan om medel Brukarstödcentra Västerbotten Brukarstödcentra Västerbotten ansöker om kr för verksamheten år Socialnämndens arbetsutskotts förslag till socialnämnden att avslå ansökan om medel. att bifalla arbetsutskottets förslag.

24 Socialnämnden Ansökan om verksamhetsbidrag Bris Nord år 2010 BRIS Nord ansöker om verksamhetsbidrag om minst 4 kr/barn. För Åsele kommuns del innebär det kr. Socialnämndens arbetsutskotts förslag till socialnämnden att bevilja Bris Nord kr för år att bifalla arbetsutskottets förslag.

25 Socialnämnden Ansökan om bidrag Adoptionscentrum Västerbotten Västerbottensavdelningen av Förbundet Adoptionscentrum ansöker i likhet med tidigare år om bidrag till verksamheten med kr. AC är en ideell organisation som bildades 1969 och har sedan dess bedrivit verksamhet främst riktad till adopterade, adoptivföräldrar och blivande adoptivföräldrar, julfester, öppen förskola, föredrag med olika teman samt Välkommen hem träffar där barnpsykolog medverkar och informerar om den viktiga anknytningen för nyblivna föräldrar. Även aktiviteter för äldre adopterade (och vuxna), främst i form av studiecirklar där de kan diskutera gemensamma erfarenheter och stötta varandra. Adoptionscentrum har en kontaktperson som svarar på allmänna frågor om adoption såväl från deras egna medlemmar som från allmänheten. Det kan vara personer som funderar på adoption, familjer med adoptivbarn som har funderingar kring sitt barn och ungdomar/vuxna som vill veta mer om adoptioner och/eller sitt ursprung. Adoptionscentrums verksamhetssyfte är främst att: Öka kunskapen om adoption i samhället och upplysa allmänheten om möjligheten att bli förälder till ett barn som redan finns Stärka våra barns identitet som adopterade ( förstärka deras självbild etc. ) Erbjuda såväl adoptivföräldrar som adopterade en mötesplats där gemensamma frågor kan dryftas och kontakter knytas för framtiden Arbeta med opinionsbildning mot rasism och främlingsfientlighet att bevilja Adoptionscentrum Västerbotten ett bidrag med kr.

26 Socialnämnden Lokala riktlinjer för personalpolitik inom äldre- och handikappomsorgens verksamhetsområde Genomlysningen som genomförts för äldre- och handikappomsorgen pekar på att göra en översyn av gällande riktlinjer för personalpolitiken främst vad som avser ledigheter, semester m m allt i syfte att förtydliga att riktlinjer är till för att efterföljas. Ledningsgruppen har sammanställt riktlinjerna. Genomlysningsgruppen rekommenderar socialnämnden att anta riktlinjerna att uppdra till socialchefen att förhandla de lokala riktlinjerna med de fackliga organisationerna att ärendet tas upp på nytt vid nästa sammanträde. att anta upprättade riktlinjer.

27 Socialnämnden Granskningsrapport socialnämndens ansvarsutövande aktiviteter Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers, har på revisorernas uppdrag granskat socialnämndens ansvarsutövande aktiviteter att uppdra till socialchefen att arbeta fram förslag till åtgärder med anledning av revisorernas granskningsrapport att vid nästkommande sammanträde planera för en utvecklingsdag för nämnden. I granskningsrapporten framgår följande: - revisorerna vill att nämnden säkerställer att samtliga delegationsbeslut återredovisas Samtliga delegationsbeslut redovisas på listor som delas ut till ledamöterna. - att säkerställa att politiska beslut verkställs Tanken är att samtliga beslut som uppdragits åt någon återrapporteras vid kommande nämnder, så man kan se vad som gjorts eller inte gjorts. Besluten skall bli tydligare vad gäller vem som skall utföra uppdraget, när uppdraget skall vara verkställt. - att nyckeltal skall användas i ökad utsträckning Jämförelser har ökats, dels när det gäller vårdtyngd, försörjningstöd, via genomlysningen med Malå, Sorsele och Dorotea. Användandet av nyckeltal kommer att utökas. Nämnden kommer att ha en planeringsdag i januari/februari 2010 för diskussion av strategiska frågor samt uppföljning. Vidare kommer nämndens mål att diskuteras för att se om justeringar behöver göras. att meddela revisorerna vidtagna åtgärder enligt ovan.

28 Socialnämnden Remiss Systematisk granskning för utveckling av vård och omsorg och annat stöd till vuxna personer som lever med psykiskt funktionshinder LAKO, samarbetsorganet mellan länets kommuner och Västerbottens läns landsting, har beslutat ( 16/2009) att den systematiska granskningen för utveckling av vård och omsorg och annat stöd till vuxna personer som lever med psykiskt funktionshinder ska tillsändas huvudmännen för yttrande. Remisstiden går ut den 31 december Föreligger yttrande från Eva-Lena Johansson, psykiatrisamordnare att inhämta Kommunala Handikapprådets yttrande i ärendet. Kommunala handikapprådet beslutar att KHR har inget att tillägga eller ta bort i det material som utarbetats utan allt verkar vara väl genomtänkt. att som yttrande överlämna psykiatrisamordnarens skrivelse.

29 Socialnämnden Sammanträdesdagar 2010 Till sammanträdesdagar år 2010 för socialnämndens arbetsutskott och socialnämnden föreslås följande dagar: Socialnämndens arbetsutskott Onsdag 20 januari - 24 februari - 14 april - 23 juni - 1 september - 13 oktober Socialnämnden Onsdag 10 februari - 17 mars - 26 maj - 25 augusti - 22 september - 17 november att fastställa förslag till sammanträdesdagar för år 2010.

30 Socialnämnden Information från verksamhetens faddrar Ingen information.

31 Socialnämnden Delgivningar delegationsbeslut Delegationsbeslut beträffande försörjningsstöd och annat ekonomiskt bistånd än vad som följer av 4 kap 1 SoL tom enligt listor Delegationsbeslut beträffande annat bistånd i form av feriehemsvistelse, hemmahos-insatser samt kontaktperson/familjehem t o m enligt lista Delegationsbeslut beträffande hjälp i hemmet, särskilt boende och annat bistånd än vad som framgår av 4 kap 1 SoL t o m enligt listor Delegationsbeslut beträffande färdtjänst t o m Delegationsbeslut beträffande ärenden enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) t o m enligt lista. Vårdtyngdsmätning t o m oktober att lägga delgivna delegationsbeslut till handlingarna.

32 Socialnämnden Delgivningar övriga ärenden Svar på skrivelse angående rätt att ta del av namn på viss personal. att lägga delgivningarna till handlingarna.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2009-06-03 1 (39) Plats och tid Åsele Folkets Hus, kl 10 00 17 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) 99-100, 102 Maria Norberg (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2010-02-10 1 (30 ) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 10 00 14 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Selin (s) Evert Vestberg (s) Maria Norberg (v) Stefan Åhlin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2010-05-26 1(28) Sida Plats och tid Åsele Kommunkontor, 2010-05-26, kl 09 00 16 00 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Maris Norberg (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Socialnämnd 2012-08-15 1(32) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-08-15, kl 10 00 15 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Erik Danielsson (s) Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-09-14 1(20) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, kl 08 00 12 30 Beslutande Margareta Johansson (åkl) ordförande Peter Danielsson (s) Pernilla Norberg (s) tjg ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2009-08-26 1 (33) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 10 00-15 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) Maria Norberg (v) Stefan Åhlin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-06-13 1(24) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-06-13, kl 08 00 12 00 Beslutande Gunnel Jonssonn (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2008-08-27 1(27) Plats och tid Kommunhuset Åsele kl 09 00 15 45 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Stefan Åhlin (fp) Margareta Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 september 2013 kl 14.00-16.15 ande Övriga deltagare Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Emil Wetterling (s) Anita Davoust (m) Leif

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-11-09 1(17) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-11-09, kl 09 00 13 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Brage Sundberg (åkl) Övriga

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2011-10-12 1(38) Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-10-12, kl 10 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg (v) Margareta Johansson (åkl) Gudrun

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-02-08 1 (15) Sida Plats och tid Åsele Kommunhus, 2012-02-08, kl 09 00 12 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-06-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 60 Budget 2012 socialnämndens verksamheter 61 Socialnämndens verksamheter,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c) 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Pirjo

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-04-13 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Övriga deltagare David

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2009-06-11 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.30-16.00 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Lars Bohman (s) Magnus Andersson (s) Roland Johansson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-12 1(26) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 17.30 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Anita Bergman (m) Gullvi

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden)

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden) PROTOKOLL 1(23) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt Johansson, c Ingrid

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2014-05-21 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:30 11:30 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Margareta Johansson (Åkl) vice ordförande Tjänstgörande ersättare Urban Lindström

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10 ) Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande Marita Björkvall (KD), ledamot

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10 ) Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande Marita Björkvall (KD), ledamot HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10 ) Plats och tid IFO Sammanträdeslokal, onsdagen den 15 maj 2013 kl 08.30-13.00 Beslutande Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande Marita

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-12-17 1(13) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-12-17, kl 09 00-10 30 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2006-04-27 1(11) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2006-04-27 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2017-09-18, kl 0800-0845 ande Laila Mäki, S Carolina Suikki, V Anita Sköld, M Övriga deltagande Elin Niemi, personalchef Utses

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf 1 (15) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.30-14.00 Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Krister Lundström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.04.29 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz, (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-06-18 (58)78 Plats och tid Anhörigcentrum Vingåker, onsdagen den 18 juni, klockan 16.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson (S), ordf Bo Sävhammar (KD) Sari Thorén (M)

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-12-03 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 8.00 10.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Socialnämnd 2011-03-21 1

Socialnämnd 2011-03-21 1 Socialnämnd 2011-03-21 1 Plats och tid Socialtjänsten 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Andersson (C), ordf Per Gren (S), vice ordf Siw Malmsten

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer 1-8 Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer 1-8 Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2017-02-01, kl 1000-1530 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Irene Lundholm, KD Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 2016-04-21 1 (22) Plats och tid ande Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf Linda Andersson (S) Lars-Håkan

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2014-01-22 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:35 09:45 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Margareta Johansson (Åkl) vice ordförande Thord Dahlberg (V) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2008-11-21 1 (8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 10 45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1 Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, onsdag den 30 augusti 2006, kl

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46 46 Medborgarnämnden - Allmän 2009-06-08 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20.06 ande Persson, Reino (s) ordf. 40-48 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 40-48 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 18.20 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M) o Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.15-13.00 Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos,

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer