ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Sida (33) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) Maria Norberg (v) Stefan Åhlin (fp) Margareta Johansson (c) Ann-Cathrine Karlsson (åp) Gunnel Jonsson (s) ej tjg ers Övriga deltagande Bo Wallin Sekreterare/socialchef Karin Orädd kamrer, , Ulla Norrman MAS, 154, 165 Ann-Mari Byström 1:e socialsekreterare, Eva-Lena Johansson socialsekreterare, 152 Eva Söderqvist flyktingsekreterare, Ann-Katrin Barreby flyktingsekreterare, Karin Scherdin St.förb Vuxenskolan, 161 Utses att justera Justeringens plats och tid Stefan Åhlin Socialkontorets kansli, Åsele, Sekreterare Paragrafer Bo Wallin Ordförande Justerare Lars Birger Jonsson Stefan Åhlin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialkontorets kansli Sonja Vikman Utdragsbestyrkande

2 Genomgång av socialnämndens föregående protokoll s protokoll från s protokoll från s protokoll beslutar att lägga föregående protokoll till handlingarna.

3 Redovisning av försörjningsstöd 1: e socialsekreterare Ann-Mari Byström redovisar statistik vad gäller försörjningsstödet. beslutar att notera informationen.

4 Fortsatt finansiering av PAUS (Psykiatriskt Arbete, Utveckling och samverkan) i Södra Lappland Socialpsykiatriskt Kunskapscentrum i Västerbotten har sedan 2004 drivit PAUS-projektet tillsammans med samtliga 7 kommuner i Södra Lappland samt den psykiatriska kliniken i Lycksele. Överenskommelsen sträcker sig t o m år Arbetet har gått ut på att samordna och stärka arbetet med psykiskt funktionshindrade. Egil Sjögren har fungerat som samordnare av kompetensutveckling och utbildningssatsningar i Södra Lappland. Styrgruppen för Socialpsykiatriskt Kunskapscentrum önskar nu undersöka möjligheterna till fortsatt basfinansiering för verksamheten i PAUS. Styrgruppens förslag är att en överenskommelse träffas om 3 år där satsningen från varje kommun uppgår till en grundavgift på kr per år samt en fördelningsavgift på 4,16 kr per invånare i respektive kommun. Samt att psykiatrins satsning uppgår till ett fast belopp kr per år. Socialsekreterare Eva-Lena Johansson lämnar information om PAUS projektet och svarar på ledamöternas frågor. beslutar att delta i det fortsatta PAUS-projektet och tillstyrka fortsatt finansiering av PAUS i Södra Lappland enligt ovanstående förslag.

5 Ekonomisk rapport Karin Orädd, kamrer, lämnar information om nämndens ekonomiska läge. beslutar att notera informationen att uppmana enhetscheferna att hålla sina budgetar.

6 Genomförande av åtgärder med anledning av genomlysningen av äldre- och handikappomsorgen Ulla Norrman, MAS, lämnar kort information kring det fortsatta arbetet med genomlysningen av äldre- och handikappomsorgen. beslutar att notera informationen.

7 Länsstyrelsens beslut angående tillsyn enligt 13 kap 2 SoL av äldreomsorgen i Åsele kommun Länsstyrelsen har enligt Socialtjänstlagen, SoL, tillsyn över socialtjänstens verksamheter i länet. Länsstyrelsen i Västerbotten genomförde ett tillsynsbesök den 6-7 april 2009 vid den särskilda boendeformen Åseborg i Åsele kommun. Syftet med tillsynen har varit att granska kvalitetsarbetet enligt Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM, och LSS avseende mål, organisation, handläggning, samverkan och samarbete, fel och brister i verksamheten samt personal- och kompetensförsörjning. Verksamhetens arbete med frågor som rör jämställdhet samt våldsutsatta äldre kvinnor har berörts. Länsstyrelsen har gjort en sammanställning av vad som framkom vid tillsynen. ska redovisa senast den 15 oktober 2009 vilka åtgärder som vidtagits eller kommer att vidtas för att komma till rätta med de påtalade bristerna. Länsstyrelsen avslutar ärendet. Redovisningen medför en förnyad tillsyn. beslutar att uppdra till socialchefen att besvara länsstyrelsens tillsynsrapport.

8 KS Granskning av kommunens organisation för ensamkommande flyktingbarn revisionsrapport från Komrev Åsele kommun och Migrationsverket har sedan 2006 tecknat avtal om mottagande av ensamkommande asylsökande barn. Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers har på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna granskat om kommunens organisation för de ensamkommande flyktingbarnen är ändamålsenlig och effektiv. Följande förslag lämnas: Kommunstyrelsen och socialnämnden bör i beslut tydliggöra organisationen för ensamkommande flyktingbarn samt det politiska ansvaret för de olika delarna i kommunens mottagande Kommunstyrelsen bör säkerställa att sårbarheten i överförmyndarens handläggnings- och beslutsprocess minimeras bland annat genom att vald ersättare utbildas Kommunstyrelsen och socialnämnden bör utveckla en tydligare politisk ledning och styrning genom att upprätta tydliga och utvärderingsbara mål och inriktningsmål för verksamheten Kommunstyrelsen och socialnämnden inleder en dialog kring kommunens åtaganden för att säkra en god kvalitet av verksamheten bör säkerställa att riktlinjer och rutiner upprättas för handläggning och insatser för målgruppen och att dessa även beskriver hur insatserna ska utvärderas. Detta gäller även för överförmyndarens verksamhet bör ta fram en plan för hur nämnden ska utöva tillsyn över de HVB-hem som kommunen har avtal med samt säkerställa att det sker en årlig inspektion av hemmens verksamhet i enlighet med kravet i lagstiftningen säkerställer en regelbunden och strukturerad uppföljning av verksamheten och dess kvalitet, förslagsvis i delårsbokslut och bokslut Kommunstyrelsen bör säkerställa att det finns en övergripande uppföljning och utvärdering för kommunens mottagande av ensamkommande flyktingbarn Kommunstyrelsen och socialnämnden bör säkerställa att berörda tjänstemän ges möjlighet till kompetensutveckling på området för att på bästa sätt kunna hantera sina arbetsuppgifter och säkra god kvalitet.

9 Kommunens svar ska vara revisorerna tillhanda senast den 28/8 Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar , 108 att socialnämnden får i uppdrag att lämna förslag till åtgärder avseende socialnämndens verksamhetsområde att kommunchef/personalchef får i uppdrag att lämna förslag på åtgärder avseende kommunstyrelsens verksamhetsområde samt samordna socialnämndens och kommunstyrelsens förslag. beslutar att uppdra till socialchefen att utarbeta förslag till åtgärder med anledning av revisorernas rapport.

10 Frågor om socialtjänstens samverkan med organisationer och föreningar Carl-Gustaf Hultman, socialdirektör, Länsstyrelsen Västerbotten skriver följande: Länsstyrelserna i landet har under år 2009 i uppdrag att uppmärksamma hur kommunerna efterlever socialtjänstlagens bestämmelser om samverkan med organisationer och föreningar. Länsstyrelsens sociala tillsyn önskar därför få svar på följande frågor: Finns framtagna mål, rutiner eller riktlinjer för nämndens samverkan med frivilliga organisationer eller föreningar? Om ja, inom vilka områden? Har nämnden regelbunden samverkan med verksamheterna? Hur efterfrågar nämnden information och synpunkter från verksamheterna? Länsstyrelsen önskar nämndens svar på ovanstående frågor senast 1 september Föreligger skrivelse från socialchefen. beslutar att överlämna socialchefens skrivelse till länsstyrelsen som svar på förfrågan om samverkan med organisationer och föreningar.

11 Redovisning av socialnämndens verksamhetsmål 1. Anhörigträffar har inte genomförts fullt ut. Inom äldreomsorgen finns frivilliggruppen, Vuxenskolan och Studiefrämjandet, som har olika verksamheter. 2 Slutrapport från Vuokko Enare kommer att avlämnas under hösten. När det gäller seniorboendet, så har nämnden meddelat att bedömningarna för att flytta in, inte skall göras av biståndsbedömaren. 3 annonserar tillsammans med övriga förvaltningar i annonsbladet 4 ggr/år. Information kring nämndens arbete utökas på hemsidan. Protokollen finns på hemsidan. Vardagsrehabiliteringsutbildningen har genomförts. 4 Nämnden har nyligen beslutat om en bemötandeenkät. Medarbetarsamtal har inte genomförts fullt ut. 5 Nämnden har sänkt sjuktalet med 1,7 %, vi är på väg att uppnå målet. Hälsokontroll genomförs för all personal, kommunstyrelsen är huvudansvarig. Motion på arbetstid får göras 2 timmar per vecka men max 30 timmar om året, vidare erhåller alla friskvårdscheckar. Kommunstyrelsen har beslutat om hälsokontroll för personalen vilket har uppstartats. 6 När det gäller samverkansavtal så vill inte facken genomföra detta med enbart socialnämnden. Bollen ligger nu hos kommunstyrelsen. Genomlysningen pekar också på avsaknad av samverkansavtal. Arbetsrotationen fungerar ej, genomlysningen pekar också på detta, styrgruppen kommer att jobba med frågan. Regionsamverkan pågår genom regelbundna träffar för nämndens presidium och för vissa yrkesgrupper. 7 Nämnden får vid varje möte redovisning av det ekonomiska läget, arbetsbelastning inom äldreomsorgen och redovisning av försörjningsstödet. Äldre- och Handikappomsorgsplanen ligger hos Stefan Åhlin, nu när genomlysningen är avklarad kan arbetet med planen fortskrida. Kvalitetsmätning har ännu inte gjorts men kommer att genomföras genom en bemötandeenkät inom äldre- och handikappomsorgen.

12 Nya riktlinjer har tagits av nämnden och kommer att gälla fr o m 1 juli i år. Nyckeltal har framtagits i och med genomlysningen. Genomlysningen har visat att SCB:s redovisning inte är riktig beroende på att kommunerna inte lämnar in likvärdiga uppgifter. beslutar föreslå nämnden , 21 att uppdra till enhetscheferna att genomföra minst en anhörigträff under detta år att undersöka om föreningar/organisationer kan ta på sig uppgifter inom nämndens verksamhetsområde. att meddela samtliga arbetsledare att medarbetarsamtal skall genomföras under detta år att nämndens ledamöter funderar över om nya mål skall införas eller vissa mål skall tas bort. Socialchef Bo Wallin lämnar information om nämndens mål och hur långt arbetet förtskridit. beslutar att avvakta nya mål att för övrigt bifalla socialnämndens arbetsutskotts förslag.

13 KS Alternativa driftsformer Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar , 100 att samtliga nämnder får i uppdrag att till och med den 30/9 inventera om det finns något inom respektive verksamhetsområde som går att konkurrensutsätta. beslutar att meddela att i stort sett all verksamhet inom socialnämnden kan konkurrensutsättas, bara det inte är myndighetsutövning.

14 Skrivelse från PRO angående fotvården Åsele PRO, Åke Eriksson skriver följande: Angående indragningen av fotvården i Åsele Kommun Avtalet om köpt fotvård av Åsele kommun utgår den Varvid fotvården kommer att förflyttas till Dorotea. Landstinget anger som skäl att det krävs förbättring av nuvarande lokal som måste förses med utsug samt installation av dator för att tillgodose kraven på arbetsmiljö samt dokumentation. Att fotvårdspatienterna hänvisas till Dorotea blir en avsevärd försämring samt längre resväg. En del patienter kommer att få en resväg på över 10 mil enkel väg. En diabetiker skall erhålla fotvård var tredje månad för att förebygga eventuella problem. Åsele PRO ser med stor oro på denna negativa förändring och uppmanar socialnämnden: att med kraft agera mot en nedläggning av fotvården i Åsele. konstaterar att landstinget redan gjort sin förändring vad gäller fotvården. beslutar att meddela PRO att nämnden skall agera aktivt för att fotvården skall fungera för boende inom Åsele kommun.

15 Vuxenskolans terapiverksamhet Egon Persson och Karin Scherdin informerar om att de har utökat verksamheten både i Åsele och Fredrika. Vidare har Vuxenskolan köpt in en storbilds TV till matsalen. Utflykter har också införts med besök bl a på Kronan och Hembygdsområdet och man har gjort båtturer. Torsdagar är berättardagar. Vuxenskolan har också uppsökande verksamhet för att få de boende aktiva. Man ska utbilda sig om olika handikapp och hur man förbättrar verksamheten. De som bor i egna boenden får också delta i den dagliga verksamheten. Målet är att aktivera Fyrklövern och Gullvivan, men också att man nyttjar datorer för att kunna kommunicera med anhöriga. Hörslingan på Åseborg bör ses över. Vuxenskolan meddelar att de går minus kr/mån. beslutar , 23 att bifalla en ökad kostnad med kr/mån fr o m 1 juli att Studieförbundet Vuxenskolan till nämndens möte den 26 augusti lämnar in en rapport vad gäller den dagliga verksamheten. Karin Scherdin, Vuxenskolan, informerar om den dagliga verksamheten i Åsele och Fredrika, samt lämnar en skriftlig rapport för perioden beslutar att notera informationen att rapporten skickas till nämndens ledamöter.

16 Information av verksamhetens faddrar Evert Vestberg meddelar att han besökt Tallmon och även besökt Sommartorpscafeét två gånger under sommaren. beslutar att notera informationen.

17 Delgivningar delegationsbeslut Delegationsbeslut beträffande försörjningsstöd och annat ekonomiskt bistånd än vad som följer av 4 kap 1 SoL fr o m t o m enligt listor Delegationsbeslut beträffande annat bistånd i form av feriehemsvistelse, hemmahos-insatser samt kontaktperson/familjehem t o m enligt lista Delegationsbeslut beträffande hjälp i hemmet, särskilt boende och annat bistånd än vad som framgår av 4 kap 1 SoL t o m enligt listor Delegationsbeslut beträffande ärenden enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) fr o m enligt lista Delegationsbeslut beträffande färdtjänst fr o m t o m Vårdtyngdsmätning t o m Juni beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

18 Delgivningar övriga ärenden Länsstyrelsens beslut angående medling med anledning av brott begångna av personer under 24 år. Länsstyrelsens beslut angående tillsyn enl 13 kap 2 SoL, av handläggning av enskilt ärende gällande ensamkommande barn. Länsrättens beslut angående överklagat beslut angående bistånd enligt SoL. Länsrättens beslut angående överklagat beslut angående LVU. Länsrättens beslut angående omedelbart omhändertagande enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU. Kommunfullmäktiges beslut angående delårsbokslut Att godkänna rapporten och att allmän återhållsamhet skall gälla för kommunens samtliga nämnder p g a det dåliga ekonomiska läget. Kommunfullmäktiges beslut angående ombudgeteringar från 2008 till 2009 års budget. Att avslå förslag till ombudgeteringar avseende objekten ch 9514, industrihus men att bifalla övriga förslag till ombudgeteringar. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut angående Brukarstödscentra. Att bifalla Brukarstödcentras ansökan om bidrag 2009 med kr och att uppmana socialnämnden att fr o m 2010 inarbeta kostnaden i budget. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut angående processledare socialnämnden för genomförande av åtgärder med anledning av genomlysningen av äldre- och handikappomsorgen. Ulla Norrman utses som processledare på timtid. Kommunfullmäktiges beslut angående Budgetramar beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna att ärendet om Brukarstödscentras ansökan tas upp vid nästa nämnd.

19 Extra ärenden Vaccinationsplan för socialnämndens verksamhet Ulla Norrman, MAS, har arbetat fram en planering inför vaccination av personal och vårdtagare mot H1N1-influensan. beslutar att anta upprättad plan för vaccination att uppdra till enhetscheferna att planera vaccination att meddela att all personal skall vaccineras inkl vikarierna.

20 Information i olika frågor Diskuterades nämndens reglemente som återremittrades från kommunfullmäktige. Därefter diskuterades landstingets prioriteringar och om dessa påverkat nämnden. Slutligen diskuterades tvångsvården inom psykiatrin, HVB-hem i Fredrika och budget för 2010.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2009-06-03 1 (39) Plats och tid Åsele Folkets Hus, kl 10 00 17 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) 99-100, 102 Maria Norberg (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2010-05-26 1(28) Sida Plats och tid Åsele Kommunkontor, 2010-05-26, kl 09 00 16 00 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Maris Norberg (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Socialnämnd 2012-08-15 1(32) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-08-15, kl 10 00 15 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Erik Danielsson (s) Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-06-13 1(24) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-06-13, kl 08 00 12 00 Beslutande Gunnel Jonssonn (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2010-02-10 1 (30 ) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 10 00 14 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Selin (s) Evert Vestberg (s) Maria Norberg (v) Stefan Åhlin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2008-08-27 1(27) Plats och tid Kommunhuset Åsele kl 09 00 15 45 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Stefan Åhlin (fp) Margareta Johansson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2011-10-12 1(38) Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-10-12, kl 10 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg (v) Margareta Johansson (åkl) Gudrun

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Politikern, stadshuset kl

Politikern, stadshuset kl 1(18) Plats och tid Räddningstjänstens sammanträdesrum kl 8.00-12.00 Politikern, stadshuset kl 13.00-14.30 ande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Karl-Erik Törner (S), tjg ersättare för Anne-Lie

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2008-03-26 1(48) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 10 00 17 00 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) Maria Norberg (v) Stefan Åhlin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2011-05-04 1 (30) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-05-04, kl 10 00 16 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Gudrun Lindberg (s) tjg ersättare Thord

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-09-14 1(20) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, kl 08 00 12 30 Beslutande Margareta Johansson (åkl) ordförande Peter Danielsson (s) Pernilla Norberg (s) tjg ersättare

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20.15 ande Persson, Reino (s) ordf. 1-6 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 1-6 Hellman, Gertrud (m) 2:e vice ordf. 1-6 Eriksson, Lennart (s) 1-6 Andersson,

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-11-09 1(17) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-11-09, kl 09 00 13 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Brage Sundberg (åkl) Övriga

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2014-08-27 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 09:40 11:20 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Margareta Johansson (Åkl) vice ordförande Thord Dahlberg (V) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2009-03-18 1(27) Plats och tid Åsele Folkets Hus, kl 10 00 17 00 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Gunnel Jonsson (s) tjg ers Maria

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2013-10-16 1 (5) Sida Plats och tid Kulturhuset, kl 08:35 09:15 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Thord Dahlberg (V) Tjänstgörande ersättare Brage Sundberg (Åkl) Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-02-08 1 (15) Sida Plats och tid Åsele Kommunhus, 2012-02-08, kl 09 00 12 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-02-23 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:00-08:15, 09:10-10:30 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2012-02-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Studiebesök vid socialnämndens verksamheter i Hede 19 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 20 Socialnämndens

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1111 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (29) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 14.00 15.45 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Stig Andersson,

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kavelbro event, kl 15.00-16.45 ande Bengt Andersson (C) Per Gren (S) Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas Danielsson (M) Erlinda Andersson (S) Bengt Ferm (S) Roger Magnusson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-16.15 ande Annica Eriksson (s) Sölve Persson (s) Gunnel Kask (s) Stefan Svensson (s) tom 32 Anette Friman (c) Lisbet Björklund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 17.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2014-05-21 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:30 11:30 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Margareta Johansson (Åkl) vice ordförande Tjänstgörande ersättare Urban Lindström

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid IFO:s sammanträdeslokal, torsdagen den 6 april 2017 kl 08.00-12.10 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande Marita

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2009-06-11 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.30-16.00 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Lars Bohman (s) Magnus Andersson (s) Roland Johansson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby 2012-05-15, kl 09.45 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Övriga: Birgit Nilsson socialchef, föredragande. Marlene Stoltz socialsekr, 9-16 Karin Lundberg-Bergstedt enhetschef BoF, 9-16

Övriga: Birgit Nilsson socialchef, föredragande. Marlene Stoltz socialsekr, 9-16 Karin Lundberg-Bergstedt enhetschef BoF, 9-16 PROTOKOLL 1 (18) Tid: Kl 8:00-11:30 Plats: Kommunförvaltningen, Storgatan 27, Selet Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt Johansson,

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 36

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 36 36 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.10 ande Persson, Reino (s) ordf. 50-55 Friberg, Gun (s), vice ordf. 50-55 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 50-55 Eriksson, Lennart (s) 50-55

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2014-11-18 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2014-11-18, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Sylvia

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 9 juni 2014 kl. 08:15 11:30

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 9 juni 2014 kl. 08:15 11:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 9 juni 2014 kl. 08:15 11:30 Beslutande Åke Bertils (S) Yvonne Kardell (C) Sigbritt Persson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

1 Inledning och presentation. 3 Val av ledamöter i arbetsutskott och individutskott. 4 Delegation att besluta i brådskande individärenden

1 Inledning och presentation. 3 Val av ledamöter i arbetsutskott och individutskott. 4 Delegation att besluta i brådskande individärenden REGISTER Sammanträdesdatum 1 Inledning och presentation 2 Sammanträdesplan 2007 3 Val av ledamöter i arbetsutskott och individutskott 4 Delegation att besluta i brådskande individärenden 5 Verksamhetsbesök

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-02-23 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2009-02-23, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Lise-Lott Lidström (S) tjg ers Jan Engman (C) tjg ers Mikael Johansson (S) Yvonne

Läs mer

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden)

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden) PROTOKOLL 1(23) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt Johansson, c Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 14 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.30 ande Persson, Reino (s) ordf. 32-43 Friberg, Gun (s), vice ordf. 32-43 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 32-43 Eriksson, Lennart (s) 32-43

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl

Sammanträdesdatum Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl. 15.00 16.50 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.3014.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-08-27 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.30, 11.30-11.50, 13.00-15.30 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden 2015-06-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Ansökan om medgivande för adoption 78 Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson FALKENBERGS KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 1 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica Hansson (c), gick

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-10-24 87 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) ej 69-70, 505 Sara Andersson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer