ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Sammanträdesdatum (30) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, , kl Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Gudrun Lindberg (s) tjg ersättare Thord Dahlberg (v) Margareta Johansson (åkl) Brage Sundberg (åkl) Ann-Cathrine Karlsson (åkl) tjg ersättare Övriga deltagande Erik Danielsson ej tjg ersättare Bo Wallin sekreterare/socialchef Ann-Marie Byström 1:e socialsekreterare, Eva Söderqvist flyktingsekreterare, Ann-Katrin Barreby flyktingsekreterare, Petra Dahlström socialsekreterare, Elleonor Borgryd socialsekreterare, Kristina Bervelius biståndsbedömare, 74 Christine Englund enhetschef, 74 Ulla Norrman MAS, 83 Utses att justera Justeringens plats och tid Brage Sundberg Socialkontorets kansli, Sekreterare Paragrafer Bo Wallin Ordförande Justerare Gunnel Jonsson Brage Sundberg ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialkontorets kansli Sonja Vikman Utdragsbestyrkande

2 Genomgång av föregående protokoll beslutar att lägga de föregående protokollen till handlingarna.

3 SN Redovisning av försörjningsstöd Ann-Marie Byström, 1:e socialsekreterare, redovisar försörjningsstödet. beslutar att notera informationen.

4 SN Jourboende/familjehem Makarna Gaby och Dirk Bisping driver sedan en tid tillbaka ett jourboende med inriktning mot våldsutsatta kvinnor och deras barn. Makarna är utredda och godkända enligt Kälvestens intervjumetod att ta emot barn i sitt hem. Gaby och Dirk har under ett antal år fungerat som familjehem samtidigt som de drev Höglands Wärdshus. Wärdshuset är nu nedlagt och lokalerna används nu som jourboende. Familjen Bisping består idag av 5 vuxna barn vilka idag är utflyttade. De två yngsta barnen studerar på gymnasiet i Umeå och är hemma på ledigheterna. beslutar, , 26 att ärendet överlämnas till socialnämnden för beslut. beslutar att bjuda in Gaby och Dirk Bisping till arbetsutskottets möte den 8 juni för information att uppdra till arbetsutskottet att besluta om eventuellt ettårsavtal.

5 SN God man och Särskilt förordnad vårdnadshavare På en fråga till Socialstyrelsen angående god man och särskilt förordnad vårdnadshavare blev svaret enligt följande: I Lag (2005:429) om god man för ensamkommande barn står det i 10 : Beviljas barnet uppehållstillstånd, skall socialnämnden i den kommun där barnet vistas hos rätten väcka talan om eller anmäla behov av en särskilt förordnad vårdnadshavare enligt föräldrabalken, om inte särskilda skäl talar emot det. Överförmyndaren skall underrätta socialnämnden om att förutsättningar för en sådan talan eller anmälan föreligger. (Särskilda skäl att inte göra det kan vara att den unge snart fyller 18 år.) I Socialstyrelsens handbok Om barnet behöver en ny vårdnadshavare december 2006, står det på sid 55 Om socialnämnden på eget initiativ anmäler behov av särskilt förordnad vårdnadshavare till domstolen behöver utredningen som lämnas in till domstolen bara omfatta den person (eller de två personer) som föreslås till särskilt förordnad vårdnadshavare (se avsnittet om utredningen). En sådan framställning till domstolen beslutas av socialnämnden och kan inte delegeras till utredaren (10 kap 5 SoL). I vissa fall framstår det inte som naturligt vem som bör anförtros vårdnaden och nämnden behöver sin tid för utredning. Samtidigt är det angeläget att barnet får en företrädare utsedd så snabbt som möjligt. Det förekommer ibland att tingsrätter på socialnämndens begäran utser vårdnadshavare interimistiskt utan att nämnden har hunnit genomföra utredning om vem som bör föreslås till särskilt förordnad vårdnadshavare. Rättsläget är emellertid oklart om vad som är möjligt. Socialstyrelsen anser att när kommunen utreder omfattningen av hur många ensamkommande barn de skall ta emot måste ett helhetstänkande finnas. En bedömning av hur barnens behov inom alla områden kan tillgodoses bör finnas med. Exempel på andra områden som måste vägas in i bedömningen är samverkan med samhällsorgan, organisationer och andra som berörs ( 5 kap 1 a SoL), som exempel kan tas skola, vårdcentral och BUP, folktandvård, frivilla organisationer. Här måste också barnens behov av god man och särskilt förordnad vårdnadshavare vägas in. Vid en inspektion av verksamheten där Socialstyrelsen uppmärksammar en sådan brist, som att socialnämnden inte kan ta fram förslag till särskilt förordnade vårdnadshavare, leder det till ett krav på åtgärd från socialnämnden. Nämnden får i första skedet återredovisa till Socialstyrelsen vilka åtgärder de vidtar för att lösa frågan.

6 beslutar att överlämna Socialstyrelsens skrivelse till kommunstyrelsen att uppmärksamma näst sista stycket i skrivelsen att notera att sanktionsavgifter kan utgå om man inte klarar av att få fram särskilt förordnade vårdnadshavare.

7 SN Ekonomisk rapport Ekonomisk rapport för perioden för socialnämndens verksamhetsområde föreligger. Sociala avdelningens kamrer redovisar den ekonomiska rapporten som visar följande för Äldre och handikapp omsorgen och övrig social verksamhet Riktpunkten Äldre och handikapp omsorgen är 24,07% istället för beräknat 21,50%. Riktpunkten för övrig socialverksamhet är 24,25% istället för beräknat 24,90%. Program 51 Gemensam verksamhet 425 Program 51 Nämnd 23 Program 52 Vård SoL o HSL Program 53 LSS -446 Program 54 Färdtjänst -81 Program 55 Öppen verksamhet 194 Program 56 Institutionsvård -358 Program 57 Ekonomiskbistånd -132 Program 58 Familjerätt 3 beslutar att notera informationen.

8 SN Ekonomisk rapport Ekonomisk rapport för perioden för socialnämndens verksamhetsområde föreligger. Sociala avdelningens kamrer redovisar den ekonomiska rapporten som visar följande för flyktingverksamheten och projekt. Program 59 Flyktingverksamheten och projekten ligger på en avvikelse på kkr. Program 59 Flykting / Projekt beslutar att notera informationen

9 SN Förslag till ändring från nuvarande avgiftsnivåer till en nivå gällande särskilt boende beslutar, , 30 att ärendet tas upp vid nästa arbetsutskott. Kommunernas möjlighet till att ta ut avgifter inom äldreomsorg, regleras i socialtjänstlagen 8 kap I lagen regleras vilken avgift kommunerna får ta ut. Inom särskilt boende finns tillgång till personal dygnet runt. Alla vårdtagare inom särskilt boende har rätt till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut då behov uppstår. Våra särskilda boende har regelbundna läkarronder som kommer alla vårdtagare till del. Alla vårdtagare har tillgång till samma omfattning av service och omvårdnad. Med anledning av ovanstående föreslår ledningsgruppen, äldreomsorgen, att alla som erbjuds plats inom särskilt boende i Åsele kommun ska placeras i nivå 3. Förslaget från ledningsgruppen, äldreomsorgen, innebär att det enbart finns en service-/omvårdnadsavgift, s k maxtaxa, som 2010 är kr/månad. Maxtaxan är inkomstrelaterad enligt reglerna om maxtaxa. Det innebär att service-/omvårdnadsavgiften kan bli lägre beroende på den enskildes inkomst. Socialkamrer Karin Orädd föredrar ärendet. s förslag till socialnämnden, , 16 beslutar att godkänna förslag till ny taxa inom särskilt boende. beslutar, , att återremittera ärendet för förtydligande med anledning av rättvisekravet.

10 Frågan diskuterades utifrån eget boende kontra särskilt boende. I eget boende får man betala för tjänster mot landsting och kommun. I särskilt boende ingår all service utan extra kostnad. beslutar, , 40 att överlämna ärendet till socialnämnden för beslut. Ordförande Gunnel Jonsson föreslår att en avgiftsnivå införs för boende i särskilt boende Brage Sundberg yrkar att vi behåller de nivåer som finns nu. Ordförande ställer proposition på eget förslag och Brage Sundbergs yrkande och finner att socialnämnden antagit ordförandens förslag. beslutar att från och med införa en nivå på avgifter för särskilt boende.

11 SN Hyreshöjning på Stugans gruppboende Hyrorna på Stugans gruppboende har varit desamma under många år. Förslaget är att höja 5 % fr o m 1 juni Se bilaga. beslutar att höja hyran med 5 % från och med 1 juli 2011 att fortsättningsvis höja hyran enligt kommunens övriga särskilda boenden.

12 SN Äldreomsorgsplan Arbetsutskottet går igenom inkomna remissvar. beslutar, , 23 att socialchefen sammanställer remissvaren till nästa socialnämnd. beslutar, , 55 att utse Peter Danielsson och Margareta Johansson att utifrån inkomna remissvar omarbeta omsorgsplanen till nästa sammanträde. beslutar att godkänna upprättat förslag till äldreomsorgsplan att överlämna förslag till äldreomsorgsplan till kommunfullmäktige för fastställande.

13 SN Analys av Avvikelsehantering för 2010 och Kvalitetsmätning 2011 De kvalitetsindikatorer som använts har utarbetats av de medicinskt ansvariga sjuksköterskorna i inlandskommunerna Vilhelmina, Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele, Lycksele, Malå och Norsjö. Samarbetet mellan Inlands-Masarna har fortsatt under året genom regelbundna träffar och utbildningar, reviderat gemensamma rutiner och riktlinjer samt utformat vårdprogram och andra kravspecifikationer. Syftet med de årliga mätningarna av kvalitet är att inventera och få en samlad bild av läget. Inventeringen ska även utgöra underlag för behov av utbildning och förändringsarbete. Ulla Norrman går igenom avvikelsehantering och kvalitetsmätning. beslutar att notera informationen att uppdra till sjukgymnasten att prioritera och arbeta med fallprevention att medicinska enheten och enhetscheferna ser över rutinerna för läkemedelshantering för att minska avvikelserna att tacka personalen för ett gott jobb med nattfastan.

14 SN Bidragsansökan Södra Lappmarkens reumatiker Södra lapplands reumatikerförening söker ett bidrag till en resa till Jamtli i Östersund den 22 maj. Det är Södra Lapplands reumatikerförening som tänker ordna en resa för våra medlemmar, det skulle vara roligt att göra det för det är många sjuka som sitter hemma i sin värk och har svårt att komma ut på några utflykter. Vi räknar att det kommer att kosta cirka kr. De som är mest handikappade får ta färdtjänst som vi betalar. beslutar att avslå ansökan då socialnämnden inte lämnar bidrag till föreningar.

15 SN Bidragsansökan Brottsofferjouren, Åsele Skrivelse från BOJ gm ordförande Bengt Kraft. Åsele Brottsofferjour, BOJ, är en helt ideell organisation som sorterar under Brottsoffermyndigheten och Brottsofferjourernas Riksförbund. BOJ innehåller kommunmedborgare som representerar olika områden inom kommunen, räddningstjänsten, kyrkan, men arbetar fristående. För att det ideella brottsofferstödet ska fungera krävs ekonomisk stöttning från kommunen. BOJ finns som komplement eller extra resurs, till nytta för oss kommunmedborgare. BOJ har god förutsättning att ge brottsoffer medmänskligt stöd, hjälp och råd. Önskvärt vore om Åsele kommun kunde bidraga med ett årligt belopp på kr eller 8 kronor per invånare, som en del kommuner ger. Det finns andra grundfunktioner som måste få kosta pengar, t ex behöver jouren lokal, telefon, och internetuppkoppling, vilket vore bra om kommunen bidrar med. beslutar att avslå ansökan då socialnämnden inte har ekonomiska förutsättningar att lämna bidrag att överlämna ansökan till kommunstyrelsen för beslut.

16 SN Bidrag för utbildning Joke Johanna Leonard söker bidrag för en utbildning på distans som anordnas av ASP-centrum i Boden. Joke har en grundutbildning från ASP-centrum och vill gärna gå en pedagogisk utbildning. Joke jobbar på timtid som handledare inom Handikappomsorgen. Just nu har hon en klient. beslutar att avslå ansökan då Joke Johanna Leonard inte har fast anställning i kommunen.

17 SN Delgivningar delegationsbeslut Delegationsbeslut beträffande försörjningsstöd och annat ekonomiskt bistånd är vad som följer av 4 kap 1 SoL tom enligt listor Delegationsbeslut beträffande annat bistånd i form av feriehemsvistelse, hemmahos-insatser samt kontaktperson/familjehem t o m enligt lista Delegationsbeslut beträffande hjälp i hemmet, särskilt boende och annat bistånd än vad som framgår av 4 kap 1 SoL t o m enligt listor Delegationsbeslut beträffande färdtjänst t o m Delegationsbeslut beträffande ärenden enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) t o m enligt lista. Vårdtyngdsmätning t o m enligt lista. beslutar att lägga delgivningarna delegationsbeslut till handlingarna.

18 SN Delgivningar övriga ärenden Miljö- och Byggnadsnämnden, Miljöenhetens livsmedelskontroll av köket på Vårdcentralen, Generellt bedöms verksamheten som mycket välstädad och ordnad med goda och genomarbetade rutiner. Astma o Allergiföreningens skrivelse angående nedmonteringen av det fasta telefonnätet. Socialstyrelsens begäran om yttrande, angående en anmälan från anhörig om det särskilda boendet Åseborg i Åsele kommun. beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

19 SN Budget 2011 skall fatta beslut om nämndens budget för år 2011, då nämndens budget är underfinansierad med kr. beslutar att arbetsutskottet får besluta om besparingar på kr samt därefter fastställa budget 2011 att underlaget till besparingarna skickas ut till nämndens ledamöter innan arbetsutskottets möte den 8 juni.

20 SN AU nämnden för folkhälsa och primärvård i södra Lappland Inbjudan till en samverkansträff i Åsele den 16 maj på Folkets hus. beslutar att Gunnel Jonsson, Margareta Johansson och Peter Danielsson deltar vid mötet.

21 Socialpolitisk konferens i Boden Konferens i Boden den maj. beslutar att Brage Sundberg, Thord Dahlberg och Bo Wallin utses att delta i den socialpolitiska konferensen den maj i Boden.

22 Konflikt inom ledningsgruppen Socialchef Bo Wallin informerar nämnden om pågående konflikt inom äldreomsorgens ledningsgrupp och pågående diskussioner. beslutar att notera informationen.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Socialnämnd 2012-08-15 1(32) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-08-15, kl 10 00 15 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Erik Danielsson (s) Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2011-10-12 1(38) Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-10-12, kl 10 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg (v) Margareta Johansson (åkl) Gudrun

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2010-05-26 1(28) Sida Plats och tid Åsele Kommunkontor, 2010-05-26, kl 09 00 16 00 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Maris Norberg (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2009-06-03 1 (39) Plats och tid Åsele Folkets Hus, kl 10 00 17 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) 99-100, 102 Maria Norberg (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-06-13 1(24) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-06-13, kl 08 00 12 00 Beslutande Gunnel Jonssonn (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-12-17 1(13) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-12-17, kl 09 00-10 30 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-11-09 1(17) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-11-09, kl 09 00 13 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Brage Sundberg (åkl) Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-09-14 1(20) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, kl 08 00 12 30 Beslutande Margareta Johansson (åkl) ordförande Peter Danielsson (s) Pernilla Norberg (s) tjg ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-02-08 1 (15) Sida Plats och tid Åsele Kommunhus, 2012-02-08, kl 09 00 12 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2010-02-10 1 (30 ) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 10 00 14 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Selin (s) Evert Vestberg (s) Maria Norberg (v) Stefan Åhlin

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2014-05-21 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:30 11:30 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Margareta Johansson (Åkl) vice ordförande Tjänstgörande ersättare Urban Lindström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2014-08-27 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 09:40 11:20 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Margareta Johansson (Åkl) vice ordförande Thord Dahlberg (V) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2013-10-16 1 (5) Sida Plats och tid Kulturhuset, kl 08:35 09:15 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Thord Dahlberg (V) Tjänstgörande ersättare Brage Sundberg (Åkl) Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2007-04-16 1(8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 12 00 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2009-08-26 1 (33) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 10 00-15 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) Maria Norberg (v) Stefan Åhlin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-06-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 60 Budget 2012 socialnämndens verksamheter 61 Socialnämndens verksamheter,

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2008-08-27 1(27) Plats och tid Kommunhuset Åsele kl 09 00 15 45 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Stefan Åhlin (fp) Margareta Johansson

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2012-02-29 1 (29) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-02-29, kl 10 00 18 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg (v) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/7. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/7. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl Socialnämndens arbetsutskott 2016-02-03 1/7 Sammanträdestid: 2016-02-03 kl. 9.00 12.15 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S),

Läs mer

Socialnämnd 2011-03-21 1

Socialnämnd 2011-03-21 1 Socialnämnd 2011-03-21 1 Plats och tid Socialtjänsten 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Andersson (C), ordf Per Gren (S), vice ordf Siw Malmsten

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare 1 (5) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 15.40 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2005-10-27 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 16.05 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel Elg (kd) Elisabeth

Läs mer

Politikern, stadshuset kl

Politikern, stadshuset kl 1(18) Plats och tid Räddningstjänstens sammanträdesrum kl 8.00-12.00 Politikern, stadshuset kl 13.00-14.30 ande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Karl-Erik Törner (S), tjg ersättare för Anne-Lie

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Britt-Marie Berg (S) Kate Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2018-01-29 3 Gäller från: 2018-01-01 Ansvarig: Socialchef Revideras: Vid behov REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN NÄMNDENS UPPGIFTER Ansvarsområde 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(29) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, Orsa, 2017-12-13 kl. 13:00 15:15 Beslutande: Hans Sternbro (S), ordförande Håkan Yngström (C) Jan Segerstedt ( - ) 220-240,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-02-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Ekonomisk uppföljning socialnämndens verksamheter 19 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 20 Reglemente

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby 2012-05-15, kl 09.45 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

Socialnämnden, protokoll

Socialnämnden, protokoll 1(17) Plats och tid Kommunhuset Harrie onsdagen den 7 juni kl. 18:30-19:25 ande ledamöter Se nästa sida Ersättare Se nästa sida Övriga närvarande Se nästa sida Utses att justera Birgitta Dahlén Mårtensson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ann-Christin Strandqvist

Ann-Christin Strandqvist 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.00 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Ann-Christin Strandqvist (PF) Catharina Tann

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-16, kl. 08:30-11.06 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M) Krister Wiman (M)

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Ärendelista. Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ärendelista. Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Stadshuset Lycksele, klockan 13.00-14.30 ande Ledamöter Elis Ivarsson, ordförande Eva Strömberg ersättare för Peter Danielsson Margareta Berg Eva Borgström ersättare för Gun-Brith Stenvall

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2006-04-27 1(11) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2006-04-27 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel

Läs mer

Margareta Heimer, socialdirektör Maria Victorin, nämndsekreterare Maria Strandell, enhetschef 141 Lotten Rudberg Flismark, kval utv 136-140

Margareta Heimer, socialdirektör Maria Victorin, nämndsekreterare Maria Strandell, enhetschef 141 Lotten Rudberg Flismark, kval utv 136-140 Sammanträdesdatum Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby C 18.00 19.45 Paragrafer 136-145 Beslutande Isabella Jernbeck (M) Ersättare Bo Wihlborg (KD) Anna-Lena Corell (M) (ej 138) Åke Alm (M) (

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kavelbro event, kl 15.00-16.45 ande Bengt Andersson (C) Per Gren (S) Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas Danielsson (M) Erlinda Andersson (S) Bengt Ferm (S) Roger Magnusson

Läs mer

Övriga: Birgit Nilsson socialchef, föredragande. Marlene Stoltz socialsekr, 9-16 Karin Lundberg-Bergstedt enhetschef BoF, 9-16

Övriga: Birgit Nilsson socialchef, föredragande. Marlene Stoltz socialsekr, 9-16 Karin Lundberg-Bergstedt enhetschef BoF, 9-16 PROTOKOLL 1 (18) Tid: Kl 8:00-11:30 Plats: Kommunförvaltningen, Storgatan 27, Selet Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) - SOCIALA NÄMNDEN - Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-10.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-03-23 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:25-12:00, 13:00-14:10 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer