Information till lagledare FLL Stockholm Tävlingsdagen 10 november 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information till lagledare FLL Stockholm Tävlingsdagen 10 november 2012"

Transkript

1 Information till lagledare FLL Stockholm Tävlingsdagen 10 november 2012 Alla lag, lagledare, domare, övriga funktionärer samt publik önskas varmt välkomna till årets tävling. Det är vi tillsammans som gör tävlingen till en stor positiv upplevelse för var och en. Tävlingsledare Magnus Wallenborg, , När? Dörrarna till tävlingslokalen öppnas för lagen kl då kan de börja installera sig. De första redovisningarna inför forskningsjuryn (presentation av projektarbetet runt årets tema som lagen gjort) teknikjuryn (hur och varför man byggt och programmerat sin robot som man gjort) samt marknadsföringsjury (som bedömer lagens utställningar samt hur bra lagen har samarbetat) startar kl Robottävlingen startar kl för FLL Stockholm 7-9 i Aulan Och för FLL Stockholm 4-6 i sal 438 Sedan rullar det på. Se vidare detaljschema för alla deltävlingarna. Kom ihåg att noggrant hålla alla tider. Det är nödvändigt för att tävlingsdagen ska kunna genomföras på utsatt tid. Tider Händelser Domarna och övriga funktionärer kommer och installerar sig Domarmöte Lagen börjar komma Övningsborden är öppna Forsknings- och teknikpresentationer för de olika jurygrupperna. Tider enligt separat schema Jurygrupperna för marknadsföring och profilering tittar på utställningarna Olika tider för 4-6 och Invigning i Aulan gemensamt för FLL 4-6 och 7-9, samling lagvis i korridoren Försöksomgångar i robotkörning för FLL Stockholm 7-9 i Aulan Försöksomgångar i robotkörning för FLL Stockholm 4-6 i sal Från nu är det tillåtet att plocka ner sin utställning Kvartsfinaler, semifinaler och finaler i robotkörning i Aulan för 4-6 och Underhållning Avslutande domaröverläggningar Prisutdelning i Aulan

2 Var? Den regionala tävlingen äger rum på KTH/Institutionen för Data och Systemvetenskap vid Stockholms Universitet i Kista, Isafjordsgatan 39 A (följ de röda pilarna på kartan från Kista gallerias/t- banans utgångar). Det finns också gott om parkeringsplatser på gatan. Närmaste allmänna kommunikation är tunnelbana till Kista eller pendeltåg till Helenelund buss till Kista centrum. Det finns också olika busslinjer till Kista centrum t.ex. från Helenelunds och Spånga pendeltågsstationer. KARTBILD Receptionen Receptionen ligger innanför ingången mot Isafjordsgatan. Där anmäler du ditt lag och får ett kuvert med tävlingsinformation, lagskylt samt lagets medaljer. Lag- och utställningsrum Vi kör två tävlingar på samma plats och parallellt med varandra. FLL Stockholm 4-6 med 12 lag från skolår 4-6 och FLL Stockholm 7-9 med 23 lag från skolår 7-9. De båda tävlingarna har i år skilda ytor för sina utställningar. FLL Stockholm 7-9 har sin utställning på plan 5 ovanför huvudentrén och utanför Aulan. FLL 4-6 har sin utställning i entrén och utanför D- salen på plan 4. I utställningsytorna finns bord och skärmar där lagen presenterar och marknadsför sig. Borden är ca 80x180 cm. Skärmarna är vita wellpapp vikskärmar på 3st 72cm x 180cm för FLL Stockholm 4-6 och 2 st. 90cm x 200cm för FLL Stockholm 7-9. Lagen får endast använda den golvyta som är uppmarkerad för laget runt bord och skärm. Om ni behöver tillgång till el vid ert bord så finns det en hel del uttag men det är bra att ha med en lång förlängningssladd för att vara säker på att nå något av dem. Lagen kommer att få gästkoder för tillgång till internet.

3 På morgonen blir det trångt i utställningsområdena, men det lättar snabbt när tävlingen är i gång och lagen är utspridda på olika tävlingsställen. Lagen har under dagen tillgång till ett eget låsbart hemrum att använda. På våning 6, som inte är öppet för allmänheten, ligger rummen tätt. Det kommer att finnas en karta över rummen på våning 6 i lagkuvertet. Rumsfördelning lag Vallatorpsskolan 630 Klastorpsskolan 4234 Hässelbyskolan 632 Södermalmsskolan D- salen Ängsskolan 430 Margarethaskolan 439 Gransäterskolan 633 Österbyskolan 636 Korsängsskolan 635 Högalidskolan 642 Engelbrektskolan 659, 661 Carlsson Skola 644 Viktor Rydberg samskola 431 Fredrikhovs slottskola 4226 Rotskärssolan 651, 653 Gullviva skola 4228 Äppelviksskolan 655 Grimsta Allstars 4223A Västerholmsfriskola 647 Stavsborgsskolan 4230 Träningsbord Tre träningsbord kommer att finnas i lokalerna för lagen att använda för träning under dagen. På borden finns bokningslistor för lagen att skriva upp sig på för övning. Vänligen respektera tiderna då det är många som vill använda borden. Forskningsjuryn Det finns en forskningsjury för FLL Stockholm 4-6, som sitter i sal 540, samt två forskningsjury för FLL Stockholm 7-9 som sitter i sal 531 respektive sal 530. Laget går på utsatt tid till den jury som de fått anvisad. Varje lag har totalt 10 minuter på sig hos juryn. Denna tid inkluderar intåg i juryrummet, juryns frågor och diskussion samt utgång från juryrummet. Lagens redovisning bör därmed inte ta mer än 5 minuter. Formen för redovisningen är helt fri. Ta med egen dator om ni vill använda datorpresentation. Projektor finns.

4 Jurypresentationerna är offentliga, vem som helst får gå in och lyssna, men publiken får bara komma in i och gå ut ur lokalen i samband med lagbyte. Juryn bedömer nyss genomförd presentation i pausen mellan presentationerna. Teknikjuryn Det finns en teknikjury för FLL Stockholm 4-6, som sitter i sal 539, samt två teknikjurys för FLL Stockholm 7-9 som sitter i sal 532 respektive sal 533. Laget går på utsatt tid till den jury som de fått anvisad. I teknikpresentationen får lagen berätta om varför de byggt roboten som de gjort och varför de programmerat den som de gjort. Varje lag har totalt 10 minuter på sig. Denna tid inkluderar intåg i juryrummet, juryns frågor och diskussion och utgång från juryrummet. Redovisningen baseras på en utfrågning från juryns sida. Lagen ska ta med sig sin robot till juryrummet. I juryrummet finns bord med robottävlingsbanan på. Jurypresentationerna är offentliga, vem som helst får gå in och lyssna, men publiken får bara komma in i och gå ut ur lokalen i samband med lagbyte. Juryn bedömer nyss genomförd presentation i pausen mellan presentationerna Robotmatcherna Robottävlingarna går i Sal 438 för FLL Stockholm 4-6 och i Aulan för FLL Stockholm 7-9. Robottävlingen körs med tre försöksomgångar. Sedan går de 8 bästa lagen i vardera tävlingen till kvartsfinal och vinnarna från dessa går vidare till semifinal och därefter är det final. De lag som gör de enskilt mest poänggivande matcherna i försöken går till finalerna. Det är alltså inte sammanlagd poäng på tre matcher som räknas. I kvarts- och semifinalerna är det utslagningsmatcher som gäller. I finalen vinner bästa sammanlagda poäng på två finalmatcher. Kvartsfinaler, semifinaler och finaler sker gemensamt i Aulan för båda tävlingarna. FLL Stockholm 4-6 flyttar således över till Aulan efter försöksomgångarna. Lagen tar med sina robotar med tillbehör och sina pc (så att de kan programmera om ifall de skulle vilja samt visa sitt program för teknikjuryn) till tävlingen. Lagen kan ha med sig en cykelkorg eller dylikt med sina tillbehör till roboten fram till tävlingsborden. Detta hjälpmedel får dock inte vara för skrymmande då det är trångt vid borden. På tävlingsborden är tävlingsbanorna uppbyggda, så dessa ska lagen inte ta med sig. Inga egna delar av tävlingsbanorna får tas med fram till tävlingsborden.

5 Profilerings/marknadsföringsjuryn Det finns två profilerings/marknadsföringsjury för vardera tävlingen (FLL Stockholm 4-6 respektive FLL Stockholm 7-9) som bedömer lagens utställningar samt hur bra lagen har samarbetat. Profilerings/marknadsföringsjury kommer att gå runt ibland utställningarna och ställa frågor och titta på dem. Det finns ett anslaget tidsschema för respektive tävling som kommer att försöka följas. Om lag missar sin anslagna tid eller vill byta redovisningstid för att hinna med övriga redovisningar och robotkörning så får de ta kontakt med respektive tävlings profilerings/marknadsföringsjury. Utställningarna är offentliga, vem som helst får gå in och titta. Låt därför inte värdeföremål ligga i anslutning till lagets plats i lokalen. Projektrapporten Lagen ska göra en kortfattad, sammanfattande projektrapport läggs in på lagsidan senast onsdag 7 november. (glöm ej att skicka rapporten efter det att den slutliga versionen sparats) Enligt reglerna måste en projektrapport finnas inlämnad för att ett lag ska kunna utses som totalsegrare (champion). Lag som inte lämnat in projektrapport kan dock delta i den regionala tävlingen FLL Stockholm och där vinna enskilda deltävlingar. Lunch och annan förtäring Det kommer att finnas fika att köpa i lokalerna via student sektionens försorg. Lagen kan även ta med sig egen matsäck med lunch och fika. Mikrovågsugnar finnas att tillgå på våning 5. Man kan även köpa olika sorters förtäring i närbelägna Kista Galleria. Invigning/Prisutdelning En kort gemensam invigning sker i Aulan klockan Alla lag ska vara uppställda lagvis i korridoren utanför Aulan Lagen tågar sedan in i Aulan i nummerordning bärande en skylt med lagets namn och nummer (tillhandahålls med lagkuvertet vid registreringen) När alla tävlingsmoment är genomgångna samlas domarna och protokollför de olika delsegrarna, efter robotkörningsfinalerna utses tävlingarnas champions. De två lag som blir Champion (ett från vardera tävlingen FLL Stockholm 4-6 och FLL Stockholm 7-9) får åka till den Skandinaviska finalen i Oslo i Norge den 1 december. Då det är många olika pris som kommer att delas ut så uppmanas alla lag att stanna kvar och vara med på prisutdelningen. Vid mottagandet av ett pris går hela laget fram gemensamt och tar emot priset. För Championpriset väger robotmatcherna och projektarbetet/forskningen tyngst medan teknikredovisning och profileringsresultaten väger lite mindre. Enligt reglerna kan ett lag inte vinna fler än två delpris plus championpris. Vi kommer att väga samman resultaten mha en matematisk modell för att få vägledning till championpriset. Sammanvägningen är dock resultatet av flera subjektiva övervägningar och ger inte något matematiskt exakt rättvisande resultat utan kan också kompletteras med domarnas överväganden. Se bilagda informationer.

6 Alla priser utom championpriset är symboliska i form av äran och pokaler gjorda av legobitar. Championpriset består av resa till och uppehälle under den skandinaviska finalen den 1 december där. (Avresa fredag den 30 november och hemkomst söndag den 2 december). Alla deltagare får dessutom medaljer. Dagen avslutas med prisutdelning i Aulan ca i Aulan. Lycka till, Magnus Wallenborg Projektledare FLL Vetenskapens Hus Magnus.wallenborg@vetenskapenshus.se Samarbetspartners och sponsorer Tävlingen är ett samarbete mellan Vetenskapens Hus, Nordväxt Intressenter, KTH och Institutionen för Data och systemvetenskap vid Stockholms Universitet. Dessa står för betydande ekonomiska bidrag. Tävlingen sponsras dessutom av Stockholm Stad, Kungl. Patriotiska Sällskapet, Skolverket, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse, Letterstedska föreningen och Teknik för Äldre (projekt inom Hjälpmedelsinstitutet),

Information till lagledare FLL Stockholm Tävlingsdagen 8 november 2014

Information till lagledare FLL Stockholm Tävlingsdagen 8 november 2014 Information till lagledare FLL Stockholm Tävlingsdagen 8 november 2014 Alla lag, lagledare, domare, övriga funktionärer samt publik önskas varmt välkomna till årets tävling. Det är vi tillsammans som gör

Läs mer

FIRST LEGO LEAGUE 2014. FLL Stockholm, Presenta?on Vetenskapens Hus, 21 oktober Magnus Wallenborg, Projektledare Stefan Åminneborg, Huvuddomare

FIRST LEGO LEAGUE 2014. FLL Stockholm, Presenta?on Vetenskapens Hus, 21 oktober Magnus Wallenborg, Projektledare Stefan Åminneborg, Huvuddomare FIRST LEGO LEAGUE 2014 FLL Stockholm, Presenta?on Vetenskapens Hus, 21 oktober Magnus Wallenborg, Projektledare Stefan Åminneborg, Huvuddomare SAMARBETSPARTNERS Bakom turneringarna i Stockholm står Punkter

Läs mer

Visitas Gymnasie-SM 2015

Visitas Gymnasie-SM 2015 Visitas Gymnasie-SM 2015 Den 20-21 mars anordnas tävlingen vid Wisbygymnasiet, Visby som genomför årets final i samarbete med Visita. Gymnasie-SM arrangeras också tillsammans med en rad samarbetspartners:

Läs mer

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 8-9 februari WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 INBJUDAN Jag känner mig hedrad att än en gång kunna hälsa Er välkomna till Trelleborg. Vi bjuder alltid på det bästa

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS 2015 17 2015 = 1. ORGANISATION 2. ANTAL LAG

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS 2015 17 2015 = 1. ORGANISATION 2. ANTAL LAG VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Seriemotocross 2015 reviderad 17 jan 2015 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa

Läs mer

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik!

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Du är hjärtligt välkommen på agilitytävling i Piteå. Vi håller till på Piteå brukshundklubb under tre tävlingsdagar. Startordningen är agilityklass

Läs mer

VIKTIG INFORMATION JUNIOR SM 2019

VIKTIG INFORMATION JUNIOR SM 2019 VIKTIG INFORMATION JUNIOR SM 2019 190309 Det får plats 336 deltagare. (42 buttar) Välkomna! OBS! 75cm/skytt OBS! RENA skor i hallen! Namnskylt På din första butt finns din namnskylt. Din skylt skall placeras

Läs mer

FEstanmälningsLapp (F.E.L.) Nu har ni chansen att anmäla er till årets häftigaste tävling, nämligen SM-i-Fest!

FEstanmälningsLapp (F.E.L.) Nu har ni chansen att anmäla er till årets häftigaste tävling, nämligen SM-i-Fest! FEstanmälningsLapp (F.E.L.) Nu har ni chansen att anmäla er till årets häftigaste tävling, nämligen SM-i-Fest! Har ni en idé till en fest utöver det vanliga? En fest där de vanliga festlagarna trotsas

Läs mer

Varmt välkomna till Tjörns Sparbank Sjöslaget TÄVLINGSHANDBOK

Varmt välkomna till Tjörns Sparbank Sjöslaget TÄVLINGSHANDBOK Varmt välkomna till Tjörns Sparbank Sjöslaget 2019 TÄVLINGSHANDBOK Välkomna! Varmt välkomna till Tjörns Sparbank Sjöslaget I tävlingshandboken finner ni detaljerad tävlingsinformation om: Registrering,

Läs mer

USM Simhopp Lund maj 2017

USM Simhopp Lund maj 2017 USM Simhopp Lund 26-28 maj 2017 Välkomna till Lund Simklubben Poseidon och Svenska Simförbundet hälsar deltagare och ledare välkomna till Ungdoms-SM i simhopp. Vi hoppas att våra gäster kommer att trivas

Läs mer

FIRST LEGO LEAGUE 2014

FIRST LEGO LEAGUE 2014 FIRST LEGO LEAGUE 2014 Stockholm 20140916 Vetenskapens Hus Magnus Wallenborg, Projektledare Stefan Åminneborg, Huvuddomare Vem står bakom FLL i Skandinavien? SQRelsens FIRST Scandinavia står bakom FIRST

Läs mer

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 PROGRAM Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 Lördag 27/6 Avresedag 10:00 Tintin hämtar upp hyrbilen. Elin och Ida handlar kvällsmat + frukost för söndagen. 10:45 Samling på parkeringen bredvid St1-macken,

Läs mer

PEPE S CUP 2016 VANSBRO 1-3 JULI

PEPE S CUP 2016 VANSBRO 1-3 JULI PEPE S CUP 2016 VANSBRO 1-3 JULI Samling i Vansbro kl. 13.30 vid ICA (på höger sida då du kommer in i Vansbro). Vi har första matchen kl. 15.50 på fredagen. Invigningsparaden är ca 20.00 och går genom

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014

GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014 Sidan 1 GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014 Innehållsförteckning Sida 2 Allmän information 3-4 Gymnastikspelscupen 5 Gympakampen 6 Föreningsmixen 7 Gyllene Hatten 8 GympaKidz uppvisning 9 KARL-OSKAR 10 Prova-på

Läs mer

LAGLEDARMÖTE FÖR SM TÄVLINGAR /15 KM KLASSISKT INDIVIDUELL START. Sundsvall Ängen Södra Berget

LAGLEDARMÖTE FÖR SM TÄVLINGAR /15 KM KLASSISKT INDIVIDUELL START. Sundsvall Ängen Södra Berget LAGLEDARMÖTE FÖR SM TÄVLINGAR 2019 10/15 KM KLASSISKT INDIVIDUELL START Sundsvall Ängen Södra Berget 2019-01-30-02-03 AGENDA Presentation av tävlingsledning, jury och SSF-representant Tävlingsprogram Översikt

Läs mer

Visitas Gymnasie-SM 2015

Visitas Gymnasie-SM 2015 Visitas Gymnasie-SM 2015 Den 20 21 mars anordnas tävlingen vid Wisbygymnasiet, Visby som genomför årets final i samarbete med Visita. Gymnasie-SM arrangeras också tillsammans med en rad samarbetspartners:

Läs mer

REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAPEN I LYDNAD

REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAPEN I LYDNAD 1 REGLER FÖR NORDISKA MÄSTERSKAPEN I LYDNAD Dessa regler har utarbetats av NKU:s Lydnadskommittè, bestående av representanter nominerade av DKK, FKK, NKK och SKK. Reglerna har fastställts vid NKU/AU möte

Läs mer

Flommens Golfklubb Falsterbo

Flommens Golfklubb Falsterbo Flommens Golfklubb Falsterbo Oldboyskommittén 27 MARS 2018 Infomöte 27 mars 2018 Välkommen, info om kvällens program Presentation av OK 2018 Oldboysligan, Gökottegolf Flommen Blå, Sommarcupen Seriegolfen,

Läs mer

INNOVATION CAMP VAR MED OCH LÖS ETT VERKLIGT UPPDRAG, VINN 5000 KR TILL KLASSEN!

INNOVATION CAMP VAR MED OCH LÖS ETT VERKLIGT UPPDRAG, VINN 5000 KR TILL KLASSEN! INNOVATION CAMP VAR MED OCH LÖS ETT VERKLIGT UPPDRAG, VINN 5000 KR TILL KLASSEN! I SAMARBETE MED Vad är Innovation Camp? Hjälp till och lös ett riktigt uppdrag- tävla om 5 000kr! Innovation Camp genomförs

Läs mer

Information inför Riksfinalen 2017

Information inför Riksfinalen 2017 Information inför Riksfinalen 2017 ABB Arena syd, Västerås lördag 3 juni Så här ser det ut vid Riksfinalen i Västerås. Cirka 2500 barn och nästan lika många tillresta föräldrar, syskon, lärare m.fl. fyller

Läs mer

Välkomna till Trelleborg triathlon 6/6 2015

Välkomna till Trelleborg triathlon 6/6 2015 Välkomna till Trelleborg triathlon 6/6 2015 Distans 386 m simning, 18 km cykling, 4,2 km löpning Hålltider Fredagen den 5 juni 17.00-19.30 Uthämtning av startkuvert vid växlingsområdet på Dalabadet. Ta

Läs mer

En tävling i snabbhet, design och innovation SOLBILS RACE. Instruktion till elever

En tävling i snabbhet, design och innovation SOLBILS RACE. Instruktion till elever En tävling i snabbhet, design och innovation SOLBILS RACE 2019 Instruktion till elever Hur går tävlingen till? o m s o l b i l s r a c e t Klimatveckan är ett årligt evenemang med aktiviteter som möjliggör

Läs mer

INNOVATION CAMP. 9-10 november 2010, Campus Norrköping. Koncept, praktiska detaljer program

INNOVATION CAMP. 9-10 november 2010, Campus Norrköping. Koncept, praktiska detaljer program INNOVATION CAMP 9-10 november 2010, Campus Norrköping Koncept, praktiska detaljer program & Innovation Camp BAKGRUND Innovation Camp är ett koncept som riktar sig till gymnasieungdomar. Under 24 timmar

Läs mer

Schema. Hantverkscupen augusti 2017

Schema. Hantverkscupen augusti 2017 Schema Hantverkscupen 11-13 augusti 2017 Fredag Kl. 16.00-17.00 - Inkvartering Ungefärlig ankomsttid för de anmälda lagen. Plats: Ransberg skola. Inkvartering i resp. boende och träffa några cupvärdar.

Läs mer

EIDFAXI FÖRSOMMARKVAL 1-2 JUNI 2019

EIDFAXI FÖRSOMMARKVAL 1-2 JUNI 2019 EIDFAXI FÖRSOMMARKVAL 1-2 JUNI 2019 Eidfaxi hälsar dig varmt välkommen till en fin sommarhelg på Sundbyholm. Nedan följer lite information om vad som gäller på tävlingsplatsen, ett preliminärt tidsprogram

Läs mer

Välkomna till USM 2012 i VARBERG!

Välkomna till USM 2012 i VARBERG! Välkomna till USM 2012 i VARBERG! Varbergs BoIS Brottarklubb hälsar dig, din klubb och dina brottare hjärtligt välkomna till 2012 års Ungdoms-SM i Varberg. Det är vår förhoppning att 2012 års Ungdoms-SM

Läs mer

Välkommen till Eidfaxi KM 3-4 september 2016

Välkommen till Eidfaxi KM 3-4 september 2016 Välkommen till Eidfaxi KM 3-4 september 2016 Eidfaxi hälsar dig varmt välkommen till en fin septemberhelg på Sundbyholm. Nedan följer lite information om vad som gäller på tävlingsplatsen, ett preliminärt

Läs mer

Regler Tävlingen hålls i enlighet med Svenska Konståkningsförbundets tävlingsregler.

Regler Tävlingen hålls i enlighet med Svenska Konståkningsförbundets tävlingsregler. 1 Välkomna Här finner ni detaljerad tävlingsinformation om: Registrering, lottning, kontaktuppgifter, träning, tävling, deltagare, omklädningsrum, uppvärmningsyta, prisutdelning, och lunch Regler Tävlingen

Läs mer

Ryttarbrev. Hej alla tävlingssugna ryttare! Här kommer ryttarbrevet från Gydas ungdomssektion inför Gyda Vinter.

Ryttarbrev. Hej alla tävlingssugna ryttare! Här kommer ryttarbrevet från Gydas ungdomssektion inför Gyda Vinter. Ryttarbrev Hej alla tävlingssugna ryttare! Här kommer ryttarbrevet från Gydas ungdomssektion inför Gyda Vinter. Parkering. Parkeringen sker på stora grusparkeringen om inga andra överenskommelser finns.

Läs mer

Stockholmscupen 2014. 22-23 mars. Botkyrkahallen, Norsborg PM2

Stockholmscupen 2014. 22-23 mars. Botkyrkahallen, Norsborg PM2 Stockholmscupen 2014 22-23 mars Botkyrkahallen, Norsborg PM2 PM 2 Välkommen till Stockholmscupen 2014! Vi hälsar er välkomna till en härlig tävlingshelg med Huddinge GF & TTK Öst! Anmälan vid ankomst Botkyrkahallen

Läs mer

Välkommen till Shetlandsponny-SM 2017! Information till deltagare

Välkommen till Shetlandsponny-SM 2017! Information till deltagare Välkommen till Shetlandsponny-SM 2017! Information till deltagare Välkommen till Grevagården, Skövde den 19-20 augusti 2017! Intresset för våra SM-tävlingar har varit överväldigande med över 350 starter

Läs mer

Frövi brukshundsklubb och vår Agilitytävling Augustisnurren den 14-16 Augusti 2015

Frövi brukshundsklubb och vår Agilitytävling Augustisnurren den 14-16 Augusti 2015 Frövi brukshundsklubb och vår Agilitytävling Augustisnurren den 14-16 Augusti 2015 Domare: Anders Bergqvist, Lena Dyrsmeds, Rene Uhlan, Leif Olsen, Thomas Juhrén, Kjell Pettersson, Yvonne Ahlin, Tina Karlsson.

Läs mer

-Rinkeby Tensta Box Open- (Stockholm 2009)

-Rinkeby Tensta Box Open- (Stockholm 2009) -INBJUDAN Sponsorer/Samarbetspartners 2009 [2] Ett år efter succépremiären tar vi också nu steget utanför nationsgränserna och bjuder in till Internationellt deltagande under 3 dagar av fartfylld och tuff

Läs mer

information www.studentiaden.se mer info, se: studentidrott.se Varmt välkommen till Bosön och Studentiaden 2012!

information www.studentiaden.se mer info, se: studentidrott.se Varmt välkommen till Bosön och Studentiaden 2012! För information mer info, se: Varmt välkommen till Bosön och Studentiaden 2012! I detta brev hittar du all information om helgens händelser. Här finns även kontaktuppgifter till oss i projektgruppen om

Läs mer

2. Organisation Serieföreningen ansvarar för organisatoriska och administrativa frågor samt är högsta beslutande organ i dessa frågor.

2. Organisation Serieföreningen ansvarar för organisatoriska och administrativa frågor samt är högsta beslutande organ i dessa frågor. 1. Inledning Serieföreningen i Västra Distriktet har nöjet att inbjuda till serietävling i motocross. Serien skall ge klubbarna i Västra distriktet en chans att matcha sina bästa förare mot varandra, i

Läs mer

OBS!! Vaccinationsintyg skall uppvisas i sekretariatet innan urlastning.

OBS!! Vaccinationsintyg skall uppvisas i sekretariatet innan urlastning. Ryttarmeddelande Välkommen till Räkanhoppet 2016 Ankomst Du kommer att tas emot av våra parkeringsvakter som anvisar dig var du skall ställa trailer, husvagn, lastbil och personbil. Följ deras anvisningar.

Läs mer

HÖSTCUP 20-21 oktober

HÖSTCUP 20-21 oktober HÖSTCUP 20-21 oktober Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till höstcup där 30 olika klubbar deltar. I det här informationsbladet finner du all viktig information som du behöver för cupen. Foto: Kjelle

Läs mer

GÖTEBORGS FÄKTKLUBB Göteborg, Sverige Vi har det stora nöjet att härmed bjuda in Dig och Din klubb till:

GÖTEBORGS FÄKTKLUBB Göteborg, Sverige Vi har det stora nöjet att härmed bjuda in Dig och Din klubb till: GÖTEBORGS FÄKTKLUBB Göteborg, Sverige Vi har det stora nöjet att härmed bjuda in Dig och Din klubb till: En internationell fäkttävling i florett och värja för pojkar och flickor födda 1993 och senare.

Läs mer

PM2 SOL-CUPEN. 18 November /12

PM2 SOL-CUPEN. 18 November /12 18 November 2017 Varmt välkomna att delta i :s föreningstävling SOL-cupen. Tävlingen är en grentävling där vi erbjuder två tävlingsklasser för gymnaster i åldrarna 7 till 13 år. En lättare klass för trupper

Läs mer

WasaNytt v 46 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter

WasaNytt v 46 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter 4 WasaNytt v 46 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter Nyhetsbrev 2014 Barn och utbildning Mat och måltider Påminnelse att anmäla sig till denna föreläsning (se bilaga.) Fredag den 14 november

Läs mer

Välkomna till Pudel-SM juli 2017

Välkomna till Pudel-SM juli 2017 Välkomna till Pudel-SM 26-27 juli 2017 Gemensam invigning av Pudelnationalen och Pudel-SM kl.9.45. För start i respektive gren - se schema nedan. För er som startar i flera grenar kan det hända att det

Läs mer

Vi i Skövde Dukes välkomnar spelare, lagledare, coacher, föräldrar och publik till Dukes Tourney 2017!

Vi i Skövde Dukes välkomnar spelare, lagledare, coacher, föräldrar och publik till Dukes Tourney 2017! 2017 Välkommen Vi i Skövde Dukes välkomnar spelare, lagledare, coacher, föräldrar och publik till Dukes Tourney 2017! Turneringen började 1993 som en seniorturnering och är nu inne på sitt 25 år. I år

Läs mer

Så funkar det! På varje spelort spelas gruppspel under fredag den 16 mars samt lördag den 17 mars.

Så funkar det! På varje spelort spelas gruppspel under fredag den 16 mars samt lördag den 17 mars. Så funkar det! På varje spelort spelas gruppspel under fredag den 16 mars samt lördag den 17 mars. Lagen kvalificerar sig genom gruppspelet för slutspel i olika nivåer. Placeringen i gruppspelet avgör

Läs mer

INFORMATION TILL TÄVLANDE SVENSKA MÄSTERSKAP. DRAGHUND BARMARK Senior, Junior, Ungdom, Veteran oktober 2017

INFORMATION TILL TÄVLANDE SVENSKA MÄSTERSKAP. DRAGHUND BARMARK Senior, Junior, Ungdom, Veteran oktober 2017 Hemsida: http://sodradalarnasdhk.se/barmarkssm2017/ INFORMATION TILL TÄVLANDE Denna information kommer löpande att uppdateras fram till tävlingsdagarna. Version 2017-10-06 SVENSKA MÄSTERSKAP DRAGHUND BARMARK

Läs mer

Ryttarmeddelande. Välkommen till Räkanhoppet 2018

Ryttarmeddelande. Välkommen till Räkanhoppet 2018 Ryttarmeddelande Välkommen till Räkanhoppet 2018 Ankomst Du kommer att tas emot av våra parkeringsvakter som anvisar dig var du skall ställa trailer, husvagn, lastbil och personbil. Följ deras anvisningar.

Läs mer

Varmt välkomna. Havstrofén

Varmt välkomna. Havstrofén Varmt välkomna Till Havstrofén Tjörn Cupen 2016 Tävlingshandbok 1 Välkomna I tävlingshandboken finner ni detaljerad tävlingsinformation om: Registrering, Lottning, Kontaktuppgifter, Träning, Tävling, Deltagare,

Läs mer

Husum IF Skidor Race Weekend 2019

Husum IF Skidor Race Weekend 2019 Husum IF Skidor presenterar Husum IF Skidor Race Weekend 2019 Lördag 26 januari Söndag 27 januari Husumskidan Sprint klassiskt Första start kl. 10.30 Dubbelklasser En fartfylld tävling! CoreIT Racet Distanslopp

Läs mer

Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR:

Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR: Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR: STOCKHOLMSCUPEN 2011 ARRANGÖR & KONTAKTPERSONER Datum Arrangörsklubb 29:e maj MHF Skarpnäck Kontaktman: Peter Glas Telefon:

Läs mer

Varmt välkomna till Kvaltävling Havstrofén och klubbtävling Tjörn Cupen TÄVLINGSHANDBOK

Varmt välkomna till Kvaltävling Havstrofén och klubbtävling Tjörn Cupen TÄVLINGSHANDBOK Varmt välkomna till Kvaltävling Havstrofén och klubbtävling Tjörn Cupen 2019 TÄVLINGSHANDBOK Välkomna! Varmt välkomna till Havstrofén och Tjörn Cupen. I tävlingshandboken finner ni detaljerad tävlingsinformation

Läs mer

Startbekräftelse och Slutinstruktion

Startbekräftelse och Slutinstruktion Startbekräftelse och Slutinstruktion Vi hälsar Dig som deltagare hjärtligt välkommen till Ale National 2006 Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med CIK-FIA:s internationella och SBF:s nationella

Läs mer

Ryttarbrev. VÄLKOMMEN TILL NATTFARI S ridhustävling på Pålsbo gård, Ullfors, Tierp, 25 mars 2018 GPS adress: Odensfors 360, Tierp

Ryttarbrev. VÄLKOMMEN TILL NATTFARI S ridhustävling på Pålsbo gård, Ullfors, Tierp, 25 mars 2018 GPS adress: Odensfors 360, Tierp Ryttarbrev VÄLKOMMEN TILL NATTFARI S ridhustävling på Pålsbo gård, Ullfors, Tierp, 25 mars 2018 GPS adress: Odensfors 360, Tierp Välkommen till oss, vi är glada åt att vi har många anmälda ekipage, räkna

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2017 rev Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2017 rev Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2017 rev 2017-02-25 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa frågor. 2.

Läs mer

Tullinge Trupp Cup 2018

Tullinge Trupp Cup 2018 Tullinge Trupp Cup 2018 PM 2 17 Mars BOTKYRKAHALLEN, HALLUNDA Välkomna till Botkyrkahallen och Tullinge Trupp Cup 2015 I år är det 33 lag som anmält sig till tävlingen och ca 660 gymnaster kommer att tävla

Läs mer

Varmt välkomna. Till Tävlingshandbok

Varmt välkomna. Till Tävlingshandbok Varmt välkomna Till 2016 Tävlingshandbok 1 Välkomna I tävlingshandboken finner ni detaljerad tävlingsinformation om: Registrering, Lottning, Kontaktuppgifter, Träning, Tävling, Deltagare, Omklädningsrum,

Läs mer

Incheckning: Fredag kl. 19.00-20.00, i Café Påfågeln. Lördag kl 08.00-10.00, i Café Påfågeln

Incheckning: Fredag kl. 19.00-20.00, i Café Påfågeln. Lördag kl 08.00-10.00, i Café Påfågeln Välkommen till StormurMästerskapen 4-5 oktober 2014 Stormur hälsar dig varmt välkommen till vår tävling på Husbyön! Nedan följer info om vad som gäller på tävlingsplatsen och preliminärt tidsprogram under

Läs mer

För ledare och aktiva vid SM i simning för juniorer på Högevallsbadet i Lund 2-5 December 1999

För ledare och aktiva vid SM i simning för juniorer på Högevallsbadet i Lund 2-5 December 1999 PM För ledare och aktiva vid SM i simning för juniorer på Högevallsbadet i Lund 2-5 December 1999 SK Poseidon och Svenska Simförbundet hälsar aktiva och ledare varmt välkomna till Lund och årtusendets

Läs mer

Information från SSF

Information från SSF Välkomna! Information från SSF Bästa kompis pris Delas ut under kamratmåltiden Trevligaste distriktet pris Delas ut under måndagens prisutdelning Dagordning Presentation av tävlingsledning, TD och SSF

Läs mer

Tävlings PM för Stafett SM maj 2017

Tävlings PM för Stafett SM maj 2017 Tävlings PM för Stafett SM 27 28 maj 2017 Malmö Stadion Välkommen till årets SM i stafett som äger rum på Malmö Stadion. Det är enklast att ta sig till arenan kommunalt då det är begränsat med parkeringsplatser.

Läs mer

Inbjudan/Tilläggsregel

Inbjudan/Tilläggsregel Inbjudan/Tilläggsregel SPEEDCROSS + RM I MINICROSS 26/27/28-7-2013 Rev 1.1 2013-07-21 Tävlingens art: Arrangör: Datum: Tävlingsplats: Tävlingsledare: Banchef: Domare: Depåområde: Anmälan: Speedcross Anmälan:

Läs mer

Dina dagar på Junior SM 2019

Dina dagar på Junior SM 2019 Dina dagar på Junior SM 2019 Incheckning Du checkar in på Sekretariatet när du kommer på morgonen innan tävlingarna börjar. Det går också bra att checka in redan på torsdag om du kommer tidigt. Vid incheckningen

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

ELITSERIEN LAG-SM. 1. ELITSERIEKOMMITTÉ Underställd Svenska motorcykelförbundets Motocrossektion Ordförande, sekretare, kassör samt tre ledamöter.

ELITSERIEN LAG-SM. 1. ELITSERIEKOMMITTÉ Underställd Svenska motorcykelförbundets Motocrossektion Ordförande, sekretare, kassör samt tre ledamöter. ELITSERIEN LAG-SM 1. ELITSERIEKOMMITTÉ Underställd Svenska motorcykelförbundets Motocrossektion Ordförande, sekretare, kassör samt tre ledamöter. 2. ANTAL LAG 10 lag 3. LAGSAMMANSÄTTNING 3.1 4 förare/lag

Läs mer

PM FÖR SNAPPHANETUREN 2017

PM FÖR SNAPPHANETUREN 2017 PM FÖR SNAPPHANETUREN 2017 NÄR 20 aug 2017 VAR Hovdalaslott, Hässleholm TÄVLINGSKLASSER Herr/dam 60 km P/F 15-16 43 km P/F 13-14 15 km F/F 10-12 15 km Det åligger varje deltagare att ta del av och följa

Läs mer

Lagledarmöte för Scandic cup. Torsby

Lagledarmöte för Scandic cup. Torsby Lagledarmöte för Scandic cup Torsby 2015-01-08 Välkomna! Se till att ni är uppskrivna på listan. Anmäl strykningar nu! Dagordning Presentation av tävlingsledning, jury och SSF-representant Tävlingsprogram

Läs mer

SCANDINAVIA. Häng med! När torr teori blir inbakad i något som engagerar blir inlärningen rolig! (Runar, lärare)

SCANDINAVIA. Häng med! När torr teori blir inbakad i något som engagerar blir inlärningen rolig! (Runar, lärare) SCANDINAVIA Häng med! När torr teori blir inbakad i något som engagerar blir inlärningen rolig! (Runar, lärare) Vad är FIRST LEGO League Jr.? FIRST LEGO League Jr. syftar till att främja vetenskap och

Läs mer

Välkommen till Eidfaxi Regional SM- kval maj

Välkommen till Eidfaxi Regional SM- kval maj Välkommen till Eidfaxi Regional SM- kval 21-22 maj Eidfaxi hälsar dig varmt välkommen till regional tävling på Sundbyholm. Nedan följer lite information om vad som gäller på tävlingsplatsen, ett preliminärt

Läs mer

Så funkar det! På varje spelort spelas gruppspel under fredag den 21 september samt lördag den 22 september.

Så funkar det! På varje spelort spelas gruppspel under fredag den 21 september samt lördag den 22 september. Så funkar det! På varje spelort spelas gruppspel under fredag den 21 september samt lördag den 22 september. Lagen kvalificerar sig genom gruppspelet för slutspel i olika nivåer. Placeringen i gruppspelet

Läs mer

PM Lag-SM

PM Lag-SM www.workingstest.se PM Lag-SM SSRK / Västra hälsar alla hjärtligt välkomna till 2017 års Lag-SM i Skövde som går av stapeln helgen 8 9 juli. Lag-SM fick 22 lag anmälda till de 28 platser som fanns så lottning

Läs mer

Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014. Regional och Nationell tävling. med Prins Carl Philips pris kval II

Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014. Regional och Nationell tävling. med Prins Carl Philips pris kval II Ryttarmeddelande Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014 Regional och Nationell tävling med Prins Carl Philips pris kval II Ankomst Boxarna är tillgängliga tidigast

Läs mer

PM - Stafett-SM i Karlstad maj 2009! IF Göta Karlstad hälsar alla välkomna till stafett- SM på Tingvalla IP!

PM - Stafett-SM i Karlstad maj 2009! IF Göta Karlstad hälsar alla välkomna till stafett- SM på Tingvalla IP! PM - Stafett-SM i Karlstad 23-24 maj 2009! IF Göta Karlstad hälsar alla välkomna till stafett- SM på Tingvalla IP! Tidsprogram Tidsprogrammet finns på tävlingens hemsida www.ifgota.se, i tävlingsprogrammet

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2016

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2016 VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2016 reviderad 19 april Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa frågor.

Läs mer

ENERGIKICKEN MAJ

ENERGIKICKEN MAJ ENERGIKICKEN 2018 7-9 MAJ HUVUDSYFTET MED ENERGIKICKEN ÄR ATT SKAPA STÖRRE KAMRATSKAP OCH GEMENSKAP. DET GÄLLER SÅVÄL MELLAN ALLA INOM KLASSEN SOM MELLAN KLASSERNA OCH MELLAN SKOLORNA SAMT ATT ENERGIKICKEN

Läs mer

Tilläggsregler Boden Arena super X Head2head

Tilläggsregler Boden Arena super X Head2head Tilläggsregler Boden Arena super X Head2head Arrangör: NMS-Boden Datum: Fredag 2-3-2018 Tävlingsplats: Boden Arena 31, 961 43 Boden Flygfältsvägen 31, 961 43 Boden Klass: Open, Tjej Supervisor: Erik Larsson

Läs mer

INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER

INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER 1 INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER HUVUDANSVARIG FÖR CUPEN: DELTAGARE: Anders Billred, Vetlanda RRC. Tävlingarna är öppna för alla förare med för 2015 giltig SBF-licens Nationell, D- eller utbildningsintyg.

Läs mer

PM FÖR SNAPPHANETUREN 2018

PM FÖR SNAPPHANETUREN 2018 PM FÖR SNAPPHANETUREN 2018 NÄR 26 aug 2018 VAR Hovdalaslott, Hässleholm TÄVLINGSKLASSER Herr/dam 60 km P/F 15-16 43 km P/F 13-14 15 km P/F 10-12 15 km Det åligger varje deltagare att ta del av och följa

Läs mer

1 REGLER FÖR NORDISKT MÄSTERSKAP OCH NORDISKA CUPER I TRIAL

1 REGLER FÖR NORDISKT MÄSTERSKAP OCH NORDISKA CUPER I TRIAL 1 REGLER FÖR NORDISKT MÄSTERSKAP OCH NORDISKA CUPER I TRIAL 1.1 TÄVLINGAR 1.1.1 Ämnen som inte tas upp i denna regelsamling, hänvisas till UEMs regler för trial. 1.1.2 Den svenska versionen av de nordiska

Läs mer

PM2 SOL-CUPEN MAJ /14

PM2 SOL-CUPEN MAJ /14 19-20 MAJ 2018 Varmt välkomna att delta i :s föreningstävling SOL-cupen. Tävlingen är en grentävling där vi erbjuder två tävlingsklasser för gymnaster i åldrarna 7 till 13 år. En lättare klass för trupper

Läs mer

EIDFAXI VÅR MAJ 2019

EIDFAXI VÅR MAJ 2019 EIDFAXI VÅR 18-19 MAJ 2019 Eidfaxi hälsar dig varmt välkommen till en fin vårhelg på Sundbyholm. Nedan följer lite information om vad som gäller på tävlingsplatsen, ett preliminärt tidsprogram samt lite

Läs mer

SERIEREGLER SERIEN SÖDRA 2017.

SERIEREGLER SERIEN SÖDRA 2017. 1.0 ORGANISATION SERIEREGLER SERIEN SÖDRA 2017. Motocrosskommittén i Södra Motorcykelförbundet handlägger organisatoriska och administrativa frågor samt är högsta beslutande i dessa frågor. Anmälan om

Läs mer

Arrangörsreglemente Trupp

Arrangörsreglemente Trupp 1. Avtal och handlingar 1.1 Parter 1.2 Ekonomi 1.3 Handlingar 2. Tävlingens upplägg 3. PM 4. Ackreditering 5. Defilering 6. Publik 7. Lokaler Arrangörsreglemente Trupp 2.1 Tävlingens genomförande 2.2 Startordning

Läs mer

Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016!

Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016! Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016! Även i år kombinerar vi Öresund Meeting och Späckhuggarsim. Ni anmäler er till både Öresund Meeting och Späckhuggarsim på kansliet online. Alla åker ner

Läs mer

Hembrev för veckorna 6 och 7

Hembrev för veckorna 6 och 7 Hembrev för veckorna 6 och 7 Hej alla! Nu var det dags för lite information igen. När ni får hem det här har vi haft föräldramöte och för er som inte kunde närvara hälsar vi att ni kommer att få ta del

Läs mer

Inbjudan, information och förarmöte

Inbjudan, information och förarmöte Inbjudan, information och förarmöte Deltävling 6 Mantorp Park 17-18 Oktober 2015 SLC kl.1 & kl.2 ER-Cup Övriga enduranceklasser för öppna SM-tävlingen Härmed bjuder SLC Racing in till Racingtävling över

Läs mer

Unghundsderbyt Varmt välkomna till årets upplaga av Unghundsderbyt som går i Dalarna, Orsa Grönklitt. Här får alla vara med!

Unghundsderbyt Varmt välkomna till årets upplaga av Unghundsderbyt som går i Dalarna, Orsa Grönklitt. Här får alla vara med! PM Unghundsderbyt 2019 Varmt välkomna till årets upplaga av Unghundsderbyt som går i Dalarna, Orsa Grönklitt. Här får alla vara med! Genomförande Tävlingen är upplagd som ett WT NKL enligt SSRK:s riktlinjer

Läs mer

VETERAN-SM I BORDTENNIS januari 2019 i Östersund

VETERAN-SM I BORDTENNIS januari 2019 i Östersund Jämtland-Härjedalens Bordtennisförbund i samarbete med distriktets föreningar samt Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN-SM I BORDTENNIS 17-20 januari 2019 i Östersund I samarbete med 1 Jämtland

Läs mer

Luleå Simsällskap bjuder in till KVANTUM CUP. 15-16 Februari 2014. Pontusbadet

Luleå Simsällskap bjuder in till KVANTUM CUP. 15-16 Februari 2014. Pontusbadet Luleå Simsällskap bjuder in till KVANTUM CUP 15-16 Februari 2014 Pontusbadet KVANTUM CUP Luleå Simsällskap har härmed nöjet att inbjuda Er till Kvantum Cup - en tävling öppen för alla simmare. TÄVLINGSPLATS

Läs mer

PM HUSUMSKIDAN SPRINT

PM HUSUMSKIDAN SPRINT PM HUSUMSKIDAN SPRINT 2019-01-27 Plats: Degersjön Fritidsområde i Husum (Utås 100) Tävlingsledning: Ulrik Ulander, Tävlingsledare (070-5244960) Tomas Hübenette, Startansvarig Jens Boveng, Tävlingssekreterare

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler Div 1, Div 2 norra, Div 2 Södra 2019

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler Div 1, Div 2 norra, Div 2 Södra 2019 VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler Div 1, Div 2 norra, Div 2 Södra 2019 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa

Läs mer

SCANDINAVIA. Häng med! När torr teori blir inbakad i något som engagerar blir inlärningen rolig! (Runar, lärare)

SCANDINAVIA. Häng med! När torr teori blir inbakad i något som engagerar blir inlärningen rolig! (Runar, lärare) SCANDINAVIA Häng med! När torr teori blir inbakad i något som engagerar blir inlärningen rolig! (Runar, lärare) Vad är FIRST LEGO League Jr.? SC AN DIN AVI A FIRST LEGO League Jr. syftar till att främja

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 9 APRIL 2016 TELEBORGSHALLEN, VÄXJÖ

GYMNASTIKSPELEN 9 APRIL 2016 TELEBORGSHALLEN, VÄXJÖ GYMNASTIKSPELEN 9 APRIL 2016 TELEBORGSHALLEN, VÄXJÖ INNEHÅLLSFÖRTECKNING Arrangemang Beskrivning Sida Inspiration Utbildningar för att få till 3 Uppvisning/show en bra uppvisning/show Gymnastikspelscupen

Läs mer

VÄLKOMNA TILL CHALMERS

VÄLKOMNA TILL CHALMERS VÄLKOMNA TILL CHALMERS EN GAJD FÖR FINURLIGA FEMMOR Den 8-9 november 2018 är ni varmt välkomna till Chalmers och den klassiska tävlingen för finurliga femmor. Det gäller att ha kommit på den mest hållbara

Läs mer

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö 2019 GLÖD CAMP RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD 2019 17-19 MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN Friluftsfrämjandet Malmö LÅT ÄVENTYRET BÖRJA Avståndet mellan Bellevuegården och Järavallen

Läs mer

ARRANGÖRSINFORMATION TÄVLING TRUPP

ARRANGÖRSINFORMATION TÄVLING TRUPP ARRANGÖRSINFORMATION TÄVLING TRUPP Gymnastikförbundet Öst 2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning 1 AVTAL OCH HANDLINGAR 3 1.1 Arrangör 3 1.1.1 Ansökan av arrangemang 3 1.1.2 Ekonomi 3 1.1.3 Inträde

Läs mer

Lagledarmöte för Ungdoms - SM. Filipstad DISTANS

Lagledarmöte för Ungdoms - SM. Filipstad DISTANS Lagledarmöte för Ungdoms - SM Filipstad 2015-02-05 DISTANS Information från Tävlingsledningen Se till att ni är uppskrivna på listan. Anmäl strykningar och återbud direkt, nu! Dagordning Presentation av

Läs mer

Välkomna till DE Cup mars på Danderyds Vallen

Välkomna till DE Cup mars på Danderyds Vallen Välkomna till DE Cup 96 12 mars på Danderyds Vallen DE Hockey DE Cup 96 genomförs under en dag den 12 mars mellan 08.00 19.00. Tävlingen går av stapeln på Danderydsvallen med rullande lunchuppehåll. Lunch

Läs mer

12. Blå flagga Blå flagga ska inte användas vid Västras serietävlingar.

12. Blå flagga Blå flagga ska inte användas vid Västras serietävlingar. VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2018 rev efter 2018-02-24 Röd text = ny text eller regel Överstuken text = tas bort 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska

Läs mer

Gruppindelningen klar med rekordfält på 118 lag

Gruppindelningen klar med rekordfält på 118 lag Gruppindelningen klar med rekordfält på 118 lag 26 oktober 2016 Norden Cup 2016 innebär ett rekordfält då intresset har varit extremt stort för att vara med. Nu kan vi presentera gruppindelningen och i

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Seriemotocross 2019 Div 3 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa frågor. 2. ANTAL

Läs mer