Ändring av Byggnadsplan för Strandnorum Nedergård 1:14, Sörgård och Äggestorp 1:14 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ändring av Byggnadsplan för Strandnorum Nedergård 1:14, Sörgård och Äggestorp 1:14 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län"

Transkript

1 Ändring av Byggnadsplan för Strandnorum Nedergård 1:14, Sörgård och Äggestorp 1:14 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Tillägg till PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR - tillägg till plankarta med planbestämmelser - tillägg till planbeskrivning inkl. behovsbedömning och illustrationer (denna handling) - fastighetsförteckning ÖVRIGA HANDLINGAR - Bullerutredning för Strandnorum 7:1 inkl. bilagor 1-3 (COWI , reviderad ) - Bergteknisk undersökning Strandnorum 7:1 (Norconsult ) BAKGRUND Fastighetsägaren för Strandnorum 7:1 har inkommit med en ansökan om att ändra byggnadsplan B06, Del av Strandnorum Nedergård 1:14, Sörgård och Äggestorp 1:14 m.fl. fast. (fastställd ), för den del som omfattar vederbörandes fastighet. Arkitekterna Krook & Tjäder har fått i uppdrag av fastighetsägaren att studera en lämpligt disponering av tomten, samt att upprätta planhandlingar för ändringen av byggnadsplanen i samarbete med tjänstemän inom Stenungsunds kommun. Planändringen handläggs enligt PBL s regler för enkelt planförfarande. Byggnadsplanen B06 anger bebyggelse för fritidsändamål, i form av friliggande hus med en maximal byggnadsarea om 75 m² per fastighet. Bebyggelsen inom byggnadsplanen utgörs idag av ett trettiotal bostadshus i varierande storlek och standard. I området pågår en utveckling där före detta fritidshus permanentats och nu nyttjas för helårsboende. För att möjliggöra denna utveckling har ett antal ändringar av byggnadsplanen, liknande aktuell planändring, utförts för att tillåta bostäder med större byggnadsarea inom enskilda fastigheter. I samband med dessa planändringar har krav ställts på anslutning av aktuella fastigheter till godkända vatten- och avloppsanläggningar. För att samordna områdets utveckling och säkerställa en god långsiktig helhetslösning avser kommunen att framgent göra en översyn av områdets gemensamma plansituation. SYFTE Syftet med planändringen är att möjliggöra byggnation av ett bostadshus för helårsboende inom fastigheten, till en högsta byggnadsarea om 200 m² samt tillhörande komplementbyggnad om maximalt 50 m².

2 Ändring av Byggnadsplan för Strandnorum Nedergård 1:14, Sörgård och Äggestorp 1:14 mfl. 2(7) BYGGNADSPLANEÄNDRINGEN Planändringens avgränsning Ändringen av byggnadsplanen gäller fastigheten Strandnorum 7:1. Byggnadsplaneändringen ska läsas tillsammans med byggnadsplan B06, som gäller jämsides. Vatten och avlopp Inledande planbestämmelse om avloppsvillkor utgår. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp genom samfälligheten Strandnorum ga:5. Byggrätt och markanvändning Markanvändningen förblir bostadsändamål för friliggande hus. Dock utgår bestämmelsen som begränsar byggrätten till en våning : :1 A-A1 A-A1 A-A A-A : :1 36:1 9: illustrationsplan: EXEMPEL PÅ PLACERING AV HUVUDBYGGNAD PÅ TOMTEN SAMT ALTERNATIVA PLACERINGAR Plan, skala FÖR 1:1000 UTHUS/GARAGE. (A3) fet LINJE VISAR PLANÄNDRINGENS AVGRÄNSNING.

3 3(7) Prickmarksbestämmelsen formuleras om till samtida formulering byggnad får ej uppföras. Prickmarkens utbredning minskas till att gälla längs fastighetsgränserna i sådan omfattning att minst åtta meters avstånd till kringliggande huvudbyggnader tryggas. Kryssmark införs längs södra och västra fastighetsgränsen så att uthus/garage ska kunna placeras minst två meter från tomtgräns. Bestämmelse om minsta tomtplats 1200 m² ändras till bestämmelse om att fastigheten ej får styckas i flera fastigheter. Bestämmelse om byggnads läge utgår. Bestämmelse om endast huvudbyggnad och ett uthus kvarstår, dock med justerad formulering för att omfatta även garage, samt med utökad byggrätt till 200 m² för huvudbyggnad och 50 m² för fristående uthus/garage. Bestämmelse om endast en lägenhet i huvudbyggnad kvarstår, dock med justerad formulering för att omfatta även garage. Högsta byggnadshöjd ökas till 6,0 m för huvudbyggnad och till 3 m för uthus/ garage. Bestämmelse om högsta totalhöjd +31 meter över nollplanet tillkommer. Bestämmelse om taklutning kvarstår oförändrad. Uppifrån VOLYMSTUDIE: EXEMPEL PÅ PRINCIPIELL UTFORMNING AV HUVUDBYGGNAD PLACERAD CENTRALT PÅ TOMTEN FÖR ATT ANSLUTA TILL OLIKA NIVÅER I TERRÄNGEN.

4 4(7) Risker och störningar Buller Planområdet ligger ca 150 meter från järnväg (Bohusbanan) och ca 200 meter från väg 160. Trafikbullerförhållanden har utretts i samband med planändringen, se bilagd utredning Bullerutredning för fastigheten Strandnorum 7:1, inkl. bilagor 1-3 (COWI maj 2013, reviderad nov 2013). Utredningen baserar sig på exempel på alternativa byggnadsplaceringar centralt på tomten. Byggnaden i studerade alternativ är delvis i två plan och följer terrängen för att ansluta både till tomtens lägre och högre platåer. Utredningen visar att det finns flera placeringar som ger acceptabla ekvivalenta bullernivåer (under riktvärdet 55 db(a)) vid husets fasader. I detaljplanen har införts bestämmelse som anger att bullernivå inomhus ej får överskrida ekvivalentvärde 30 db(a) eller maximalvärde 45 db(a), samt att ekvivalentvärde utomhus vid fasad ej får överstiga 55 db(a). Enligt utredningen kan maximala bullernivåer från järnvägstrafiken komma att överskrida 70 db(a) vid byggnadens norra, västra och södra sidor. Uteplats med lägre maximala bullernivåer kan dock ordnas på den sida där byggnaden i sig skärmar bullret från järnvägen. Bestämmelse i planen anger att inom minst en av bostadens uteplatser får den maximala bullernivå ej överstiga 70 db(a). Farligt gods På Bohusbanan transporteras farligt gods. Vid tidigt samråd med länsstyrelsen görs bedömningen att ingen särskild riskutredning behöver göras med hänsyn till bland annat terrängförhållanden. Dock ska friskluftsintag riktas bort ifrån järnvägen. Bestämmelse om detta har införts i planen. utsnitt ur bullerutredning för strandnorum 7:1 (cowi maj/nov 2013).

5 5(7) Skredrisk En bergteknisk undersökning har gjorts i samband med planändringen, se bilaga Strandnorum 7:1 Bergteknisk undersökning (Norconsult okt 2013). I denna klargörs markförhållanden med avseende på skredrisk. Som helhet bedöms markstabiliteten inom fastigheten vara betryggande, då marken utgörs av berg i dagen eller nära i dagen. Vid bergets fot förekommer fläckvis ett tunt täcke (<0,3 m tjockt) av silt till sandig silt, i enstaka gropfyllningar med mäktigheten till någon meters tjocklek. I tomtens västliga del finns en liten damm som helt är omgiven av berg i dagen. Under besiktningen har inga ofördelaktiga sprickset identifierats, varför bedömningen är att inga åtgärder behöver göras gällande berggrunden. Dock finns inom tomten ett murverk som ska tas bort då det är murat med ytterst bristfälligt cement. Bedömningen är att det inte föreligger risk för blockutfall efter att murverket är borttaget. Längs platåns ( gårdsplanens ) kant i SV finns ett antal ditlagda block som i flera fall balanserar helt löst på kanten till en flera meter hög slänt. Dessa ska tas bort försiktigt av hänsyn till befintlig stig och byggnad i riktning syd. Murpartiet och de lösa blocken och stenarna ska avlägsnas med hjälp av handkraft och ett skrotspett. Vid omfattande schaktning och sprängningsarbeten ska en ny bedömning göras av bergsakskunnig. En bestämmelse om detta har införts i planen. Radon Enligt kommunens radonriskkarta från 1989 är området normalradonmark. Bestämmelse om radonskyddande kontruktion har införts i planen. Administrativa bestämmelser Bestämmelse har införts att genomförandetiden för den ändrade byggnadsplanen är 5 år från den dag beslutet att ändra planen vunnit laga kraft. ÖVRIGT Dagvatten Dagvatten förutsätts tas omhand lokalt inom fastigheten. Inom fastigheten finns viss mjuk mark som avses vara kvar i befintlig utbredning och som bedöms klara fördröjning och viss infiltration. I övrigt utgörs tomten idag av berg i dagen, vilken antingen beräknas att vara kvar eller ersättas av byggnad. Den omfördelning av massor som beräknas ske i samband med byggnation bedöms ge upphov till fördröjningsmagasin i form av utfyllnad med sprängsten, vilket kan medföra minskade/bromsade dagvattenflöden inom och från tomten, jämfört med dagsläget. Tomten gränsar till och omfattar i sin lägst belägna del en mindre del av en dricksvattendamm för boskap. Markarbeten inom tomtens lägre delar beräknas huvudsakligen utgöras av uppfyllnad, varför de inte bedöms påverka vattennivån och övriga förhållanden i dammen mer än marginellt, och då i form av fördröjt tillflöde av dagvatten. Sprängning inom tomten beräknas ske huvudsakligen i de högre bergspartierna.

6 6(7) Tillgänglighet, tillfart Inom fastigheten finns en nivåskillnad på ca 12 meter, med högsta punkten i öster och lägsta punkten i väster. Den starkt kuperade terrängen utgörs av två huvudsakliga platåer sammanlänkade av mer eller mindre branta slänter. Tillfart till fastigheten från väg 160 sker via en lokalväg och en brant och smal grusväg. Efter avstämning med kommunens räddningstjänst görs bedömningen att räddningstjänstens mindre släckbil klarar tillfart till fastigheten för räddningsinsatser. Från tillfarten i fastighetens sydvästra hörn (höjdnivå ca +18) kan tillgänglighet för biltrafik (lutning ca 1:10) inom tomten ordnas till den lägre platån på ungefärlig plushöjdnivå +22 genom måttlig utjämning/uppfyllnad av mark. För att åstadkomma tillgänglighet med körväg till den övre platån (ca +26) krävs större markarbeten i form av sprängning och uppbyggnad med stödmurar. Behovsbedömning Kommunen har gjort en behovsbedömning enligt PBL 4 kap 34 och miljöbalken 6 kap 11 för aktuell detaljplan. Kommunen har bedömt att planens genomförande vid en sammanvägning av konsekvenserna ej kan antas medföra betydande miljöpåverkan. Vid tidigt samråd med länsstyrelsen har framgått att länsstyrelsen delar kommunens uppfattning. Planförslaget medger ej användning av planområdet för sådan verksamhet eller åtgärd som kräver tillstånd enligt MKB-förordningen bilaga 1 och 3. Vid behovsbedömningen har kriterierna i MKB-förordningen bilaga 4 särskilt beaktats. Ställningstagandet grundar sig på bedömningen att ett genomförande av detaljplanen; - inte påverkar något Natura 2000-område och därmed inte kräver tillstånd enligt 7 kap 28 miljöbalken - inte negativt påverkar möjligheterna att uppfylla nationella eller regionala miljömål, klimatmål och folkhälsomål - inte ger upphov till risker för människors hälsa och säkerhet - inte bidrar till att några miljökvalitetsnormer överskrids - inte på ett betydande sätt påverkar några områden eller natur som har erkänd nationell eller internationell skyddsstatus såsom riksintressen och naturreservat. Genomförandefrågor Gemensamhetsanläggningar Strandnorum 7:1 har del i de tre gemensamhetsanläggningarna ga:4 (väg norr om tomten), ga:5 (VA-anläggning) och ga:8 (väg). Vad gäller ga:5 finns inte någon automatisk rättighet för Strandnorum 7:1 att dra anslutande ledningar till kommunens VA över fastigheten Strandnorum 30:1 där anslutningspunkten ligger. Servitut från 1951 säger att fastigheten har rätt att hämta vatten på stamfastigheten. Rätten att dra ledning över 30:1 bör säkerställas alternativt kan avtalsservitut skrivas in hos inskrivningsmyndigheten eller att ansökan om lantmäteriförrättning görs. Ingen gemensamhetsanläggning finns på grusvägen från stora vägen (ga:8) in till fastigheten 7:1. Dock säger servitut från 1951 att fastigheten har rätt att för utfart till allmän väg begagna den angränsande, stamfastigheten tillhöriga vägen. Det är oklart vilken väg som avses.

7 7(7) För att säkerställa rätten till utfart kan fastighetsägarna till 7:1 tillsammans med övriga fastighetsägare som nyttjar befintlig grusväg från stora vägen (ga:8) ansöka hos Lantmäteriet om en anläggningsförrättning. Vid upprättandet av en gemensamhetsanläggning klargörs rätten och ansvarsfördelning för kostnader och skötsel av vägen. I samband med förrättningsarbete bör även möjligheterna att anordna tillgänglig och framkomlig gemensam hämtplats/kärlplats för renhållning ses över. Ansvarsfrågor Vattenfall har ledningar inom och i närheten av planområdet. Eventuell flytt/ förändringar av befintliga elanläggningar utförs av Vattenfall men bekostas av exploatören. Exploatören ansvarar för att erforderliga geotekniska åtgärder utförs samt bekostar utförandet. Genomförandetid Genomförandetiden är fem år från den dag planändringen vinner laga kraft. Kommunala åtaganden Ett genomförande av planen medför inga tekniska, fastighetsrättsliga eller ekonomiska åtaganden för kommunen. Kommunen bedömer att de eventuella ytterligare genomförandefrågor som berör planområdet och fastigheten är möjliga att hantera i samband med kommande bygglovshantering. MEDVERKANDE tjänstemän Tillägg till planbeskrivningen har upprättats i samråd med berörda tjänstemän inom Stenungsunds kommun. Samhällsbyggnad Plan Samhällsbyggnad Mark och exploatering Birgitta Wall Planarkitekt Andreas Wingfors Mark- och exploateringsingenjör Arkitekterna Krook & Tjäder Karin Löfgren Arkitekt

Ändringen av detaljplan handläggs med enkelt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Ändringen av detaljplan handläggs med enkelt planförfarande enligt PBL 2010:900. Antagandehandling 2015-01-07 Ändring av detaljplan för Getskär Valeberget Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Handlingar - tillägg

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling 2017-01-04 Dnr: 0346/15 Ändring av detaljplan 129 för Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Stenungsunds kommun, Västra Götalands län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Sida 1 av

Läs mer

Stenungsund, Strandnorum 7:1 Bergteknisk undersökning

Stenungsund, Strandnorum 7:1 Bergteknisk undersökning 7:1 7:1 Beställare: Arkitekterna Krook o Tjäder AB Prinsgatan 12 413 05 GÖTEBORG Beställarens representant: Karin Löfgren Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg HannaSofie

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Kaggebo 2:121 Valdemarsviks kommun

Detaljplan för fastigheten Kaggebo 2:121 Valdemarsviks kommun Vy visar del av fastigheten med befintligt bostadshus. Tillägg till gällande detaljplan "Förslag till byggnadsplan för fritidsbebyggelse för Kaggebo 2:1, Tjust Eds kommun". Detaljplan för fastigheten Kaggebo

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet:

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet: SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Stanstorp 1:168 Valhallavägen i Staffanstorp, Staffanstorps kommun TILLÄGG till PLANBESKRIVNING och BESTÄMMELSER Staffanstorps kommun Tillägg till

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2016-02-25 Reviderad 2016-04-22 2 tillägg till

Läs mer

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje 2015-00193-214 Upprättad 2016-11-17 GRANSKNINGSHANDLING Planen hanteras enligt PBL 2010:900, i dess lydelse

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan II för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-12-20 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-05-15 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga 20:5

Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga 20:5 PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Datum Diarienummer Annika Danielson 2015-03-09 PBN 2014-922 Rev. 2015-03-19 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Kaggebo 2:121 Valdemarsviks kommun

Detaljplan för fastigheten Kaggebo 2:121 Valdemarsviks kommun Vy visar del av fastigheten med befintligt bostadshus. Tillägg till gällande detaljplan "Förslag till byggnadsplan för fritidsbebyggelse för Kaggebo 2:1, Tjust Eds kommun". Detaljplan för fastigheten Kaggebo

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1.

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1. 2014-06-24 Sid 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande Dnr: 2013/504 Upprättad: 2014-06-24 Laga kraft: 2014-09-22 Ändring av detaljplan för Hörby 42:1 i Hällevik, Sölvesborgs kommun Syfte Ändringen

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

(5) SAMRÅDSHANDLING. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun Västra Götalands län

(5) SAMRÅDSHANDLING. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun Västra Götalands län 2015-03-05 1(5) SAMRÅDSHANDLING Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun Västra Götalands län 2015-03-05 2(5) HANDLINGAR Detaljplan fastställd 1976-08-11 - bestämmelser och beskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr 0652/05 ANTAGANDEHANDLING 2018-08-02 LAGA KRAFT 2018-11-02 Tillhör Kommunfullmäktige i Stenungsunds kommun beslut 2018-10-08 121... Marcus Stracke Sekreterare Detaljplan för Kyrkeby 3:15 Stenungsunds

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1598/2013 Dnr planmodul: P 13/0020 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 23 januari

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4

Läs mer

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning.

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning. BESKRIVNING Sid 1(5) 2013-04-26 Dnr PLAN.2012.3 Tillägg till stadsplan P 86:1 Sigtuna 2:139 och 2:196-2:248 (Vikingavägen) i Gnesta tätort, Gnesta kommun HANDLINGAR 1:1 Stationsvägen Till planändringen

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret. PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m Vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret. PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m Vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m Vid Gröndalsvägen i Södertälje 2015-00193-214 Upprättad 2016-08-12 Planen hanteras enligt PBL 2010:900, i dess lydelse efter 1 januari

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE

SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGEN BMN: 2014-04-23 LAGA KRAFT: 2014-05-23 2013-11-06, REV. 2014-01-07 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun,

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Detaljplan för kv. Oljan

Detaljplan för kv. Oljan 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-03-15 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Detaljplan för kv. Oljan Diarienummer: SBN-2015-00193 Fastighet: Oljan 1 Sammanfattning av ärendet Ägaren har ansökt

Läs mer

Detaljplan för Vemdalens Kyrkby 57:157 Skalsterrassen, Vemdalsskalet Härjedalens kommun

Detaljplan för Vemdalens Kyrkby 57:157 Skalsterrassen, Vemdalsskalet Härjedalens kommun Detaljplan för Vemdalens Kyrkby 57:157 Skalsterrassen, Vemdalsskalet Härjedalens kommun Enkelt planförfarande Antagandehandling Upprättad den 12 maj 2012 reviderad den 16 aug 2012 Diarienr Plan 7/2011

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser 1 (7) Datum Dnr 2017-01-02 2013-306 Samrådshandling Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för Moningssand å fastigheten Böle 3:2 m. fl. (1965-10-30) Ändring och utvidgning av byggnadsplan

Läs mer

Ändring av detaljplan 129 för Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1

Ändring av detaljplan 129 för Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Antagandehandling 2017-10-11 Dnr: 0346/15 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsunds kommun beslut 2017-11-27 239... Richard Brown Kommunsekreterare Ändring av detaljplan 129 för Getskär-Valeberget för fastigheten

Läs mer

Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län Dnr 2013-05- 30, ANTAGANDEHANDLING 2013-06-19 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2(6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

g-infart B II PLANKARTA ILLUSTRATIONSPLAN Ö II PLANOMRÅDETS LÄGE Repslagaregatan Repslagaregatan 21:142 20:12 20:18 21:64 GRÄNSER

g-infart B II PLANKARTA ILLUSTRATIONSPLAN Ö II PLANOMRÅDETS LÄGE Repslagaregatan Repslagaregatan 21:142 20:12 20:18 21:64 GRÄNSER ILLUSTRATIONSPLAN Repslagaregatan 21:142 PLANKARTA Repslagaregatan Planbestämmelser Följande gäller inom de områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 357, avseende Vinreceptet 13, Viby

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 357, avseende Vinreceptet 13, Viby Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 357, avseende Vinreceptet 3, Viby Godkänt dokument, 0-05-5, Katarina Kämpe Antagandehandling 0-05-07 Dnr 0/079 KS 03 Innehåll Planbeskrivning 3 Syfte 3 Handlingar

Läs mer

Ändring av DETALJPLAN FÖR DEL AV KANALJORDEN 4:1 m.fl.

Ändring av DETALJPLAN FÖR DEL AV KANALJORDEN 4:1 m.fl. Ändring av DETALJPLAN FÖR DEL AV KANALJORDEN 4:1 m.fl. SA M R Å DSH A N D LING A PRIL 2014 Beställare: Töreboda kommun Projektledare: Dan Harryzon, plan- och exploateringschef Konsult: Arkitekterna Krook

Läs mer

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom utpekat område för tilläggsplanen. Endast angiven utnyttjandegrad och placering är tillåten. Tilläggsplanen ska alltid läsas tillsammans med Detaljplan för del av

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18 DNR: 2014/KS0146 SAMRÅDSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-04-23 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan för Lödöse samhälle i Lödöse kommun av

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Förslag till detaljplan för Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Norrviken Sollentuna kommun Samråds-/Underrättelsehandling Syfte Syftet med planarbetet är att möjliggöra att Pensionat Norrviken byggs

Läs mer

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN PL 2011/9,318 0126K-15644 Antagandehandling Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredning med vit streckad linje. Blå linjer är fastighetsgränser. Detaljplan för Kvarteret

Läs mer

Ändring av och tillägg till detaljplan för Inre Sållaren Karlstads kommun, Värmlands län

Ändring av och tillägg till detaljplan för Inre Sållaren Karlstads kommun, Värmlands län Ändring av och tillägg till detaljplan för Inre Sållaren Karlstads kommun, Värmlands län Antagandehandling 212-12-17 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 211-83 2 Detaljplan för Inre Sållaren INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten Älta 105:25 i Älta, Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten Älta 105:25 i Älta, Nacka kommun 1 (4) Planbeskrivning DP 596 Dnr MSN 2015/87-214 Standardförfarande Ändring av PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring av del av detaljplan 96 (Detaljplan för sydvästra Hedvigslund), avseende fastigheten

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Kommunala beslut. Sida 2 av 7

Kommunala beslut. Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Figur 1 Planområdets ungefärliga läge (markeras med röd ring) BEHOVSBEDÖMNING en bedöms vara av begränsad betydelse och inte av allmänt intresse. Då planen också är förenlig med översiktsplanens

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av Böle 24:3 Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken AB.

Planbeskrivning. Detaljplan för del av Böle 24:3 Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken AB. Dnr. PB 2017-366 Version Plannr. 2 D2093 Planbeskrivning Lantmäteriet Detaljplan för del av Böle 24:3 Piteå kommun, Norrbottens län Upprättad av: Arkitekthuset Monarken AB Postadress 941 85 PITEÅ Besöksadress

Läs mer

(6) LAGA KRAFT. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Dnr B

(6) LAGA KRAFT. Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Dnr B 2015-05-25 1(6) LAGA KRAFT Tillägg till detaljplan för Gereby 1:2 M.M. Karlsborgs kommun, Västra Götalands län Dnr B 2014-0212 2015-05-25 2(6) HANDLINGAR Detaljplan fastställd 1976-08-11 - bestämmelser

Läs mer

Kvarteret Balder och Frigg

Kvarteret Balder och Frigg Upprättad 2016-08-29, reviderad 2016-11-04 Antagen av Kommunstyrelsen 20XX-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: KS 2016/00589 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Kvarteret Balder och Frigg i Broby,

Läs mer

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Planområdet Enkelt planförfarande 2010-04-09, just 2010-05-12 Diarienummer: MBN 0235/09 PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning

Läs mer

Detaljplan för FUCHSIAN 6

Detaljplan för FUCHSIAN 6 1(11) Granskningshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för FUCHSIAN 6 1 (11) 2(11) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för en fastighetsreglering där fastigheten kan delas

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Dnr 0716/09. Antagandehandling Upphävande av byggnadsplan Dyrtorp 1:1 m.fl Stenungsund

PLANBESKRIVNING. Dnr 0716/09. Antagandehandling Upphävande av byggnadsplan Dyrtorp 1:1 m.fl Stenungsund Dnr 0716/09 Antagandehandling 2010-04-28 PLANBESKRIVNING Upphävande av byggnadsplan Dyrtorp 1:1 m.fl Stenungsund Stenungsunds kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Antagen av MBN Laga kraft

Antagen av MBN Laga kraft Antagen av MBN 2008-09-11 Laga kraft 2008-10-15 !"##$%&& ' ()*+,-+. / Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Tillägg till planbestämmelser Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Ändring av detaljplan för Mo 1:141, 1:105 mfl, Trångsviken, Krokoms kommun

Ändring av detaljplan för Mo 1:141, 1:105 mfl, Trångsviken, Krokoms kommun 1 (5) Datum 2013-05-16 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Mo 1:141, 1:105 mfl, Trångsviken, Krokoms kommun Tillägg till PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Planhandlingarna består av:

Läs mer

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-06 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds- /underrättelsetid:

Läs mer

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för bostäder Boberg 3:122 Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2014-05-14 B74 Laga kraft 2014-12-27 Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Ändring av detaljplan (ÄDP)

Ändring av detaljplan (ÄDP) Dnr 2014/107 Tillägg till detaljplan för Viks fiskeläge 4:1 m.fl., i Vik, laga kraft vunnen 2005 12 27 Ändring av detaljplan (ÄDP) för Viks fiskeläge 4:7 och 4:39 i Vik, Simrishamns kommun, Skåne län UPPRÄTTAD

Läs mer

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Sida 1 av 7 Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Bakgrund och syfte Fastighetsägaren för Anrås 44:1, i Stora Höga, Stenungsunds kommun, har inkommit

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 357, avseende Vinreceptet 13, Viby. Laga kraft Dnr 2012/0749 KS 203

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 357, avseende Vinreceptet 13, Viby. Laga kraft Dnr 2012/0749 KS 203 Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 357, avseende Vinreceptet 3, Viby Laga kraft 0-07-03 Dnr 0/079 KS 03 Innehåll Planbeskrivning 3 Syfte 3 Handlingar 3 Planområdet 3 Bakgrund och beslut 3 Miljöbedömning

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet P L AN- OCH GENOMFÖR AN DEBE S KRIVNII NG 2010-11-09 Antagen: 2011-01-26 Revideringsdatum: 2011-01-03 Laga kraft: 2011-02-24 Dnr: 10BMN341 Handläggare: Emma Svedberg Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Granskningshandling. Ändring av detaljplan för Västervik 3:1, del av (väster om Vattentornsvägen) Västervik (C238) Västerviks kommun, Kalmar län

Granskningshandling. Ändring av detaljplan för Västervik 3:1, del av (väster om Vattentornsvägen) Västervik (C238) Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2019-08-22 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Västervik 3:1, del av (väster om Vattentornsvägen) Västervik (C238) Västerviks kommun,

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Tibasten

Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Tibasten ANTAGANDEHANDLING Dp 82-66 Bil.2 Bilaga 2 Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Tibasten Ritningsförteckning över typlösningar för Kv. Tibasten Bk-1: Bk-2: Bk-3: Bk-4: Bk-5: Bk-6 Bk-7:

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sunnerby 1:44, (Öboängen),

Ändring av detaljplan för del av Sunnerby 1:44, (Öboängen), p1 p1 p1 p1 p1 p1 p1 p1 PLANBESTÄMMELSER e1 Endast en huvudbyggnad per fastighet och 2. z z 2 p1 p1 p1 Lidköpings kommun SAMHÄLLSBYGGNAD/PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för del av Sunnerby 1:44, (Öboängen),

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

S 381 Lasarettet Laga kraft

S 381 Lasarettet Laga kraft Ändring av detaljplan för LASARETTET Karlskrona kommun. Blekinge län. Dnr: PLAN.2014.1457 Tillägg till PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör följande handlingar: Planhandlingar fastställda

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00223 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 &

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

Sid 1(4) ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan Ä 30 K Detaljplan för FAMMARP 4:1, del av. ( Ändring inom byggnadsplan 589 ) Söndrum, Halmstad.

Sid 1(4) ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan Ä 30 K Detaljplan för FAMMARP 4:1, del av. ( Ändring inom byggnadsplan 589 ) Söndrum, Halmstad. ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Sid 1(4) Plan Ä 30 K Detaljplan för FAMMARP 4:1, del av. ( Ändring inom byggnadsplan 589 ) Söndrum, Halmstad. Byggnadskontoret 12 december 2007. ----------------------------------------------------

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18 DNR: 2014/KS0146 Antagandehandling, UPPRÄTTAD 2015-08-31 JUSTERAD 2015-10-21 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Kroken 2:18 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan för Lödöse samhälle

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Detaljplan för Oljan 1

Detaljplan för Oljan 1 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-12-14 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Detaljplan för Oljan 1 Diarienummer: SBN-2015-00193 Fastighet: Oljan 1 Sammanfattning av ärendet Fastigheten Oljan

Läs mer

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/ Diarienummer BN 2005/0279 214 Detaljplan för OLOF MARKUSGÅRDEN Del av fastigheten Mark Näktergalen 1 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-06-03 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (8) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län Upprättad av VästArkitekter AB 2003-01-20 Antagen av KF 2003-10-16

Läs mer