Idrottsmassör utbildning. Deltid/distans 2015 CSN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Idrottsmassör utbildning. Deltid/distans 2015 CSN"

Transkript

1 Idrottsmassör utbildning Deltid/distans 2015 CSN

2 Att arbeta med idrottsmedicin och massage!! Skillnaden mellan en massageterapeut och en idrottsmassör ligger i syftet med massagen och vilka mål man har med varje enskild behandling. Idrottsmassören har en fördjupad kunskap om idrottens villkor på både elit- bredd-, och motionsnivå. Vidare har idrottsmassören en bred kunskap om uppkomstmekanismer vid idrottsskador, undersöknings- och behandlingsmetodik samt rehabilitering. Dessa kunskaper kompletteras med träningslära, fysiska testmetoder, idrottsmetodik och kostens betydelse för prestation. Idrottsmassör är en 1 årig fortbildning på deltid/ distans för massörer som ger dig den teoretiskt och praktiskt bästa grunden för att arbeta med individuella idrottare eller klubbar på alla nivåer. Undervisning i idrottsmedicin kompletteras med massage, träningslära, fysiska testmetoder, idrottsmetodik och kostens betydelse för prestation. Kursen till idrottsmassör ger dig en bredare kunskap om uppkomstmekanismer vid idrottsskador, undersöknings- och behandlingsmetodik. Utbildningen har pågått sedan 1999, först på Bosön under 6 år, några år i Bromma och sedan 3 år på Lillsveds Idrottsfolkhögskola. Nu genomför vi utbildningen i våra egna lokaler i Kräftriket, Stockholm. Utbildningen går på deltid med 50% studietakt under 1 år med rätt att söka CSN för utbildningen. Det finns också möjlighet att söka merkostnadslån för kursavgiften och kurslitteratur. Du behöver utöver närträffarna avsätta ca 1-2 dagar i veckan för eget arbete med egenstudier och projekt. Undervisningen är problembaserad och kräver ett engagerat deltagande såväl under lektionstid som i ett projektarbete i samarbete med en lokal idrottsförening eller en grupp aktiva idrottare/motionärer, gruppstorlek personer. Målet med projektet är att direkt kunna implementera de teoretiska kunskaperna du inhämtat under de gemensamma träffarna. Detta sammanfattas i en handlingsplan på individoch gruppnivå som kan leda till ett förändringsarbete i den klubb eller hos de aktiva du samarbetar med. Avslutningsvis skall projektarbetet redovisas där analys, åtgärd, planering, handlingsplan och slutsatser presenteras.

3 Kursupplägg Deltidsstudier på distans Kursen startar den 5 januari. Därefter kommer vi att ha 12 st närträffar som alla innebär för- och efterarbete enskilt eller i grupp. Tanken är att du ska kunna kombinera utbildningen med din klinikverksamhet eller annat arbete. Under 5 av närträffarna genomför vi klinikdagar med handledning på skolans elevklinik vid Odenplan. Vårterminen går mellan 5/1-12/6 vilket ger en kurstid på 23 kursveckor januari, fre-sön 29 januari-1 februari, tor-sön februari, tor-sön mars, fre-sön april, fre-sön maj, ons-sön 9-12 juni, tis-fre Höstterminen går mellan 24/8-18/12 vilket ger en kurstid på 17 kursveckor augusti, tor-sön september, tor-sön oktober, tor-sön november, tor-sön december, ons-fre med kursavslutning Vad innebär distansarbete? Inför varje närträff kommer du att arbeta med inläsningsuppgifter, instuderingsfrågor mm, som berör momenten i kommande närträff. Detta arbete sker på nätet i ett verktyg där du arbetar enskilt eller i grupp och möter dina mentorer. Handledning för t ex programskrivning och examensarbete sker ofta via mail. Du behöver alltså ha tillgång till bärbar dator på skolan och hemma, skrivare och internet på hemmaplan och ha datavana. Du måste själv kunna ta eget ansvar för distansstudierna. Det är mycket att läsa och flera självständiga arbeten som ska lämnas in. Efter närträffen kommer du att efterarbeta och fördjupa dina nya kunskaper praktiskt och teoretiskt. Även detta sker i det nätbaserade verktyget där du redovisar ditt arbete till resten av gruppen och din mentor. Den praktiska träningen sker på din praktikplats och kompletteras även på din egna klinik.

4 Kursinformation Ansökan Görs direkt på nätet på vår hemsida. För att vara säker på plats bör du ansöka senast en månad före kursstart. Därefter kan du i mån av plats ansöka fram till kursstart. Efter att du sänt in din anmälan kommer du att få en bekräftelse via mail på att vi har fått din ansökan. Ca 2 månader före kursstart kommer du att få ett antagningsbevis via brev. 3-4 veckor före kursen kommer en kurskallelse, kursinformation och faktura via brev. OBS! Boka inga resebiljetter eller boende innan du fått ett antagningsbevis eller en kurskallelse. Är du osäker så kontakta oss. Återbud Återbud skall ske skriftligen, helst som rekommenderat brev och inte via e-post. Brevet skall vara skolan tillhanda senast 14 dagar före kursstart, detta för att personer på reservplats ska erbjudas rimlig förberedelsetid. Är utbildningen helt eller delvis betald återbetalas den inbetalda avgiften och i samband med detta tas en administrativ avgift ut på 500 kr. Vid återbud efter detta datum debiteras en avgift på 10 % av kursavgiften. Behörighet och förkunskapskrav För att vara behörig att söka krävs fullgjord gymnasieutbildning eller motsvarande med lägst betyg G i svenska och engelska. Du kan även söka med arbetslivserfarenhet som grund för tillträde till fri kvot. Urvalsprocessen grundas på skriftlig ansökan. För att vara behörig att söka utbildningen krävs att du är certifierad massör eller motsvarande. Närvaro Då utbildningen till stor del sker som egenstudier, praktik och projekt, styr du din egen studietakt. Du kommer hela tiden att redovisa ditt arbetet i vårt nätverktyg där vissa delar kan ske som obligatorisk närvaro i diskussioner och liknande. När det gäller närträffar gäller obligatorisk närvaro. Eventuell godtagbar frånvaro tas igen vid annat tillfälle. Kursavgift Kursen kostar Skr och det finns flera möjligheter till delbetalning och lån. Kontakat oss för mer info. Medicinskt Kursforums utbildning till idrottsmassör är ställd under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan enligt förordningen (2000:521) om statligt stöd till kompletterande utbildningar. Det innebär att kursen är momsbefriad.

5 Kostnader för kurslitteratur, förbrukningsmaterial, ev studiebesök beräknar vi till totalt cirka Skr. Ev referenslitteratur köper du efter eget intresse. Litteraturlistan presenteras vid första närträffen. Glöm inte heller att räkna med de 14 resorna och ditt boende i Stockholm under närträffarna. Studiemedel Utbildningen till idrottsmassör på 50 % deltid ger dig rätt att ansöka om studiemedel via CSN för kursen. Norska studenter kontaktar Lånekassan för information om motsvarande utbildningslån. Försäkring Alla studenter är försäkrade via Moderna Försäkringar. Vidare information om försäkringar ges vid kursstart. Boende Studerande betalar själv eventuell resa, kost och logi. För dig som saknar boende rekommenderar vi Hotel Oden som ligger vid Odenplan nära skolan. Du har 10% på kostnaden i rabatt om du anger att du går kurs på Medicinskt Kursforum. Hotel Oden tel Lärare och handledare För att ge dig som student den bästa tänkbara utbildningen ställer vi höga krav på våra lärare. De har mångårig klinisk erfarenhet samt flera års erfarenhet av undervisning eller handledarskap på våra utbildningar. Våra lärare och handledare i praktiska ämnen är legitimerade naprapater eller certifierade massörer med minst tre års klinisk erfarenhet och/eller undervisningserfarenhet. Lärare i teoretiska ämnen är läkare, naprapater, sjukgymnaster, vårdlärare eller sjuksköterskor med god undervisningserfarenhet. Examination Efter fullgjord utbildning hålls ett prov som täcker både de teoretiska och praktiska kunskaperna från utbildningen. När du genomfört detta prov med godkänt resultat är du Diplomerad Idrottsmassör. Ytterligare information Har du några frågor angående idrottsmassörutbildningen kontakta vår studieinformatör: Ullacarin ulla@massera.nu

6 Kursinnehåll, Ämnen, totalt 350 timmar Humanbiologi 60 tim Anatomisk och fysiologisk fördjupningskurs avseende rörelseorganen och träningsfysiologi. Stor vikt läggs vid biomekanisk analys för att underlätta undersökning och diagnostik av idrottsskador. Idrottsmassage 30 tim Behandlingsmodeller för idrottsmassage i återhämtande, förebyggande, rehabiliterande och bibehållande syfte samt massage under olika tävlingsfaser som före, under och efter aktivitet. Terapeutisk stretching 30 tim Funktionell rörlighet som begrepp och olika tekniker för att träna, testa och bibehålla rörlighet. Idrottsmedicin/undersökningsmetodik 90 tim Teoretisk och praktisk undersökningsteknik av akuta idrottsskador, funktionella störningar och belastningsrelaterade skador. Rehabilitering 30 tim Rehabilitering syftar till att komma tillbaka till full funktion och prestation. Stor vikt läggs vid grenspecifika skador och hur en träning stegras rätt för att inte nya skador ska ske. Eget företagande 6 tim Här tittar vi på drivandet av ett företag inom massage och friskvård. Idrottsmetodik/Ledarskap/Projekt 23 tim Ledarskap är en viktig egenskap som måste tränas. Här blandar vi praktisk träning i ledarskap med fysisk träning och instruktion. Vi genomför även ett specialarbete inom idrottsmedicin som presenteras för övriga i slutet av utbildningen. Datakunskap 6 tim Prov/utvärdering 15 tim Träningslära/fystester 30 tim Teoretisk och praktisk kunskap i hur du planerar och genomför träning samt test av de olika fysiska egenskaperna hos en idrottare. Kost och näringslära 20 tim Kunskap i kost är viktigt för att kunna fungera som kostrådgivare. Kopplingen mellan vätska/kost och prestation är viktig för en idrottare. HLR/ABC 10 tim Inom idrott är det viktigt att agera rätt vid en akut skada. Här går vi igenom ABC, hjärt-lungräddning och hur du gör den akuta bedömningen när en idrottare skadar sig.

7 Övergripande målsättning för kursen: Kursdeltagaren ska kunna redogöra för: Symtom, orsakssamband och rehabilitering för de mest frekventa idrottsskadorna på elit och motionsnivå. Indikationer och kontraindikationer för massage under rehabiliteringen av olika typer av skador. Indikationer och kontraindikationer för användandet av fysikaliska hjälpmedel. Kursdeltagaren ska kunna utföra: Ett korrekt akut omhändertagande och skadebedömning, dvs. kunna fatta ett beslut huruvida den aktive bör skickas vidare för annan vård. En rörelseanalys för att hitta störningar i rörelseorganen. De mest användbara ortopediska och neurologiska testerna. Stabiliserande tejpning. Manuell behandling i förberedande och rehabiliterande syfte. En elektrisk muskelstimulering i förberedande och rehabiliterande syfte. De vanligaste fysiska testmetoderna. Kursdeltagaren ska förstå: Funktionell anatomi. Idrottens villkor på både elit- och breddnivå (idrottsmedicinsk etik). Grundläggande kunskaper om dopingregler. Massagegreppens olika funktioner samt när och hur dessa kan användas. Teorin bakom effekten för elektrisk muskelstimulering, TENS, Laser och Shockwave. Kursdeltagaren ska känna till: Ortopediska åtgärder för de mest förekommande besvären för den idrottsaktive. Kostens betydelse för prestation. Träningslära, fysiska testmetoder och idrottsmetodik.

8 Utbildningen bedrivs i Medicinskt Kursforums och Naprapathögskolans lokaler i Universitetsområdet Frescati, Stockholm. I det anrika Kräftriket vid Brunnsviken kan du som student glädjas åt såväl närheten till staden som den omgivande naturen. Det natursköna området är en inspirerande och stimulerande plats för studier. Områdets gamla ståtliga tegelbyggnader är k-märkta och den omsorgsfulla renoveringen har utförts med stor hänsyn till bevarandet av den vackra miljön. Det är inte bara ett intressant och givande yrkesliv som ligger framför dig. Väljer du att studera hos oss kommer du även att få uppleva en berikande studietid. På skolan har vi den senaste tekniska utrustningen, en stor datasal och praktiksalar med utsikt över det praktfulla området. Alla utbildningslokaler är utrustade med dataprojektorer, högtalarsystem samt trådlöst nätverk. För självstudier och grupparbeten finns vårt bibliotek samt ett antal grupprum. På skolans klinik är varje behandlingsrum utrustat med ett system för webbaserad journalföring och tidsbokning. Luncher finns under vardagar i flera restauranger/caféer i området. Under helgdagarna tar du med egen mat och det finns kylskåp, mikrovågsugnar på skolan. Studiebesök För dig som är intresserad av idrottsmassörutbildningen föreslår vi ett besök hos oss på skolan i Kräftriket. Ring gärna och boka in en tid på Du får då en chans att träffa några av våra lärare och bekanta dig med skolans lokaler. Vi har goda kommunikationer och parkeringsmöjligheter för dig som kort- eller långpendlar. Vill du ha mer information kontakta oss eller prova SL:s hemsida. Välkommen med din ansökan. Johan Starre Leg naprapat Rektor MKF johan@massera.nu Medicinskt Kursforum Kräftriket 23 A Stockholm Tel +46 (0) info@massera.nu

Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård

Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård Deltid/distans 2014-15 CSN Massageterapeut Idrott & Friskvård Utbildningen till massageterapeut varvar praktiska delar i olika massagetekniker med teoretiska

Läs mer

Fortbildningar Massageterapi 2014-15

Fortbildningar Massageterapi 2014-15 Fortbildningar Massageterapi 2014-15 Att fortbilda sig är att växa som terapeut! Det finns inget mer frustrerande än att dag efter dag göra samma saker. I många branscher är just fortbildning och att hela

Läs mer

MEDICINSK MASSAGETERAPEUT 200 YRKESHÖGSKOLEPOÄNG

MEDICINSK MASSAGETERAPEUT 200 YRKESHÖGSKOLEPOÄNG MEDICINSK MASSAGETERAPEUT 200 YRKESHÖGSKOLEPOÄNG KURSUPPLÄGG Heltidsstudier på distans Kursen startar den 1 september och innefattar sedan 15 stycken närträffar enligt datum nedan. Framtidens arbetsplats

Läs mer

Massageterapeut - Certifierad massör

Massageterapeut - Certifierad massör LINKÖPING Tel 013-137506 Massageterapeut - Certifierad massör En yrkesutbildning med inriktning på friskvård En utveckling inför framtiden Massage är fr o m 2004 fullt avdragsgillt för företag som friskvård.

Läs mer

Ortopedisk medicin och skadelära

Ortopedisk medicin och skadelära Ortopedisk medicin och skadelära Möjlighet för dig som är massageterapeut att delta i kurser på YH-utbildningen Medicinsk massageterapeut som är värda 60 YH-poäng Våren 2019 Bergqvists YH-utbildning till

Läs mer

Friskvårdsmassör. Hösten 2019 och vår/höst Finns i Linköping och Malmö

Friskvårdsmassör. Hösten 2019 och vår/höst Finns i Linköping och Malmö Friskvårdsmassör Hösten 2019 och vår/höst 2020 Finns i Linköping och Malmö Bergqvists utbildningsvägar inom massage Massageterapeut avancerad Utbildningslängd: 51 lärarledda dagar plus ca 80 timmar extern

Läs mer

Friskvårdsmassör. Förlagd till Malmö. Hösten 2018

Friskvårdsmassör. Förlagd till Malmö. Hösten 2018 Friskvårdsmassör Förlagd till Malmö Hösten 2018 Bergqvists utbildningsvägar inom massage Massageterapeut avancerad Utbildningslängd: 500 timmar Utöver det som ingår i Massageterapeut bas, har vi i denna

Läs mer

Avancerad manuell medicin och rehabilitering

Avancerad manuell medicin och rehabilitering Avancerad manuell medicin och rehabilitering Möjlighet för dig som är massageterapeut att delta i kurser på YH-utbildningen Massage- och friskvårdsterapeut som är värda 55 YH-poäng Hösten 2018 Bergqvist

Läs mer

Friskvårdsmassör. Våren 2019

Friskvårdsmassör. Våren 2019 Friskvårdsmassör Våren 2019 Bergqvists utbildningsvägar inom massage Massageterapeut avancerad Utbildningslängd: 500 timmar Utöver det som ingår i Massageterapeut bas, har vi i denna utbildning utökat

Läs mer

Friskvårdsmassör. Våren Finns i Linköping och Malmö

Friskvårdsmassör. Våren Finns i Linköping och Malmö Friskvårdsmassör Våren 2019 Finns i Linköping och Malmö Bergqvists utbildningsvägar inom massage Massageterapeut avancerad Utbildningslängd: 500 timmar Utöver det som ingår i Massageterapeut bas, har vi

Läs mer

utbildningar och kurser vid naprapathögskolan Framtiden i dina händer

utbildningar och kurser vid naprapathögskolan Framtiden i dina händer utbildningar och kurser vid naprapathögskolan Framtiden i dina händer Om Naprapathögskolan Att studera vid Naprapathögskolan Våra utbildningar Naprapatutbildning Yrkesutbildning till massör Ansökningsinformation

Läs mer

Friskvårdsmassör. med inriktning mot idrottsmedicin och träning. Hösten 2015

Friskvårdsmassör. med inriktning mot idrottsmedicin och träning. Hösten 2015 Friskvårdsmassör med inriktning mot idrottsmedicin och träning Hösten 2015 Bergqvists utbildningsvägar inom massage CSN YH-varianten Massageterapeut avancerad Massageterapeut YH Utbildningslängd: 500 timmar

Läs mer

Friskvårdsmassör. med inriktning mot idrottsmedicin och träning. Våren 2015

Friskvårdsmassör. med inriktning mot idrottsmedicin och träning. Våren 2015 Friskvårdsmassör med inriktning mot idrottsmedicin och träning Våren 2015 Bergqvists utbildningsvägar inom massage CSN vid helfart Massageterapeut, avancerad Utbildningslängd: 500 timmar I denna utbildning

Läs mer

Ortopedisk medicin och skadelära

Ortopedisk medicin och skadelära Ortopedisk medicin och skadelära Möjlighet för dig som är massageterapeut att delta i kurser på YH-utbildningen Medicinsk massageterapeut som är värda 65 YH-poäng Våren 2020 i Linköping Bergqvist Massage

Läs mer

Medicinsk Massageterapeut

Medicinsk Massageterapeut Medicinsk Massageterapeut YH-utbildning, 400 poäng Våren 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård sedan 1990. Grundades av

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Idrottsmedicin och träning. Våren 2013

Idrottsmedicin och träning. Våren 2013 Idrottsmedicin och träning Våren 2013 Bergqvists utbildningsvägar inom massage CSN vid helfart Massageterapeut, avancerad Utbildningslängd: 500 timmar I denna utbildning har vi, utöver det som ingår i

Läs mer

Certifierad Massageterapeut & Certifierad Spaterapeut

Certifierad Massageterapeut & Certifierad Spaterapeut Certifierad Massageterapeut & Certifierad Spaterapeut Kursinformation www.evexia.se 08-556 50 300 info@evexia.se Välkommen till Evexia - Hälsopedagogiskt Centrum! Lusten att utveckla människor med ett

Läs mer

Massageterapeut, bas. Hösten 2015

Massageterapeut, bas. Hösten 2015 Massageterapeut, bas Hösten 2015 Bergqvists utbildningsvägar inom massage CSN YH-varianten Massageterapeut avancerad Massageterapeut YH Utbildningslängd: 500 timmar Båda dessa utbildningar har samma innehåll.

Läs mer

Information om Certifieringskursen till:

Information om Certifieringskursen till: Information om Certifieringskursen till: Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare Presentation av kursen I samverkan med Branschrådet För Hälsa finns möjligheten att ansöka om certifiering till Personlig

Läs mer

Diplomerad Massageterapeut med inriktning på traditionell kinesisk medicin - TCM En yrkesutbildning i Eskilstuna på Bergqvist Mälardalen

Diplomerad Massageterapeut med inriktning på traditionell kinesisk medicin - TCM En yrkesutbildning i Eskilstuna på Bergqvist Mälardalen Tel 013-137506 Diplomerad Massageterapeut med inriktning på traditionell kinesisk medicin - TCM En yrkesutbildning i Eskilstuna på Bergqvist Mälardalen Du kan också bli certifierad av Branschrådet Svensk

Läs mer

Idrottsmedicin och träning

Idrottsmedicin och träning Idrottsmedicin och träning Grundutbildning i skadehantering och träningslära Hösten 2018 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Hästskötarkurs med profil trav, monté eller islandshäst - pdf

Hästskötarkurs med profil trav, monté eller islandshäst - pdf Hästskötarkurs med profil trav, monté eller islandshäst - pdf Är du redo för en förändring i livet? Hästskötarkursen är en utbildning för dig som vill lära dig mer om hästar. Efter avslutad utbildning

Läs mer

Diplomerad Massageterapeut Certifierad Massör. Studieplan

Diplomerad Massageterapeut Certifierad Massör. Studieplan Diplomerad Massageterapeut Certifierad Massör Studieplan Studieplan Innehåll Kort fakta om vår utbildning... 3 Svensk klassisk massage... 3 Varför vår utbildning... 3 Framtidsyrke... 3 Certifierad massör...

Läs mer

Projektmaterial. Bosöns Folkhögskola

Projektmaterial. Bosöns Folkhögskola Projektmaterial IDROTTSSKADOR Bosöns Folkhögskola Folkbildningsnätets Pedagogiska resurser Folkbildningsrådet Box 730 101 34 Stockholm 08-412 48 00 www.resurs.folkbildning.net Stockholm 2002-05-06 Idrottsskador

Läs mer

Svenska QINOpraktikskolan

Svenska QINOpraktikskolan Svenska QINOpraktikskolan Inbjudan till: Diplomerad Massageterapeut & Diplomerad QINOpraktikterapeut Kursstart: September 2015 Sveriges tuffaste Massageterapeut-utbildning Välj inte vilken utbildning du

Läs mer

Bosön Idrottsfolkhögskola - idrottens egen skola. Utbildningar 2014/2015 IDROTTSFOLKHÖGSKOLA EN DEL AV SISU IDROTTSUTBILDARNA

Bosön Idrottsfolkhögskola - idrottens egen skola. Utbildningar 2014/2015 IDROTTSFOLKHÖGSKOLA EN DEL AV SISU IDROTTSUTBILDARNA Bosön Idrottsfolkhögskola - idrottens egen skola Utbildningar 2014/2015 IDROTTSFOLKHÖGSKOLA EN DEL AV SISU IDROTTSUTBILDARNA Din karriär inom idrotten börjar nu! Plugga och bo på Bosön - idrottens viktigaste

Läs mer

Friskvårdsmassör. med inriktning mot idrottsmedicin och träning. Våren 2017

Friskvårdsmassör. med inriktning mot idrottsmedicin och träning. Våren 2017 Friskvårdsmassör med inriktning mot idrottsmedicin och träning Våren 2017 Bergqvists utbildningsvägar inom massage Massageterapeut avancerad Utbildningslängd: 500 timmar Utöver det som ingår i Massageterapeut

Läs mer

Vårdutbildningar. som ger dig möjligheter. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg.

Vårdutbildningar. som ger dig möjligheter. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg. Gymnasial vuxenutbildning Vårdutbildningar som ger dig möjligheter Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för framtiden Falun@svok.se Västra

Läs mer

Katalog. Hundutbildningar 2016-2017

Katalog. Hundutbildningar 2016-2017 Katalog Hundutbildningar 2016-2017 Diplomerad Hundfrisör Gillar du hundar och är konstnärlig av dig, då är hundfrisör yrket för dig! Det är en brist på hundfrisörer med rätt kompetens inom hund, päls och

Läs mer

Massageterapeut med inriktning på friskvård

Massageterapeut med inriktning på friskvård Massageterapeut med inriktning på friskvård En yrkesutbildning delvis förlagd till Brasilien. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN!! Natal kallas o cidade do sol (solens stad) och har ett

Läs mer

Friskvårdsmassör. med inriktning mot idrottsmedicin och träning. Hösten 2016

Friskvårdsmassör. med inriktning mot idrottsmedicin och träning. Hösten 2016 Friskvårdsmassör med inriktning mot idrottsmedicin och träning Hösten 2016 Bergqvists utbildningsvägar inom massage Massageterapeut avancerad Utbildningslängd: 500 timmar Utöver det som ingår i Massageterapeut

Läs mer

Fastställd av Faststäl andedatum Diarienummer

Fastställd av Faststäl andedatum Diarienummer 1(5) 8MM230 Idrottsmedicin, 7,5 hp Sports Medicine, 7.5 credits Programkurs Medicinska fakulteten Gäller från: vårterminen 2019 Kursplan Fastställd av Utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå Diarienummer

Läs mer

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans Vårdutbildningar som leder till arbete Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för framtiden Svensk Vård & Kompetensutveckling vardkompetens@svok.se

Läs mer

Massageterapeut YH. Med fördjupning inom idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning Ingår i Yrkeshögskolan och är CSN-berättigad.

Massageterapeut YH. Med fördjupning inom idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning Ingår i Yrkeshögskolan och är CSN-berättigad. Massageterapeut YH Med fördjupning inom idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning Ingår i Yrkeshögskolan och är CSN-berättigad Hösten 2015 Bergqvists utbildningsvägar inom massage CSN YH-varianten

Läs mer

Massageterapeut, bas. Leder till Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör. Våren 2019 i Malmö

Massageterapeut, bas. Leder till Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör. Våren 2019 i Malmö Massageterapeut, bas Leder till Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör Våren 2019 i Malmö Bergqvists utbildningsvägar inom massage Massageterapeut avancerad Utbildningslängd: 51 lärarledda dagar

Läs mer

Massageterapeut, bas. Hösten 2016

Massageterapeut, bas. Hösten 2016 Massageterapeut, bas Hösten 2016 Bergqvists utbildningsvägar inom massage Massageterapeut avancerad Utbildningslängd: 500 timmar Utöver det som ingår i Massageterapeut bas, har vi i denna utbildning utökat

Läs mer

Hälsovägledning. Hösten 2018

Hälsovägledning. Hösten 2018 Hälsovägledning Möjlighet för dig som vill utveckla din kunskap inom hälsa att delta i en CSNberättigad kurs på YH-utbildningen Massage- och friskvårdsterapeut. Kursen ger 35 YH-poäng. Hösten 2018 Bergqvist

Läs mer

Att göra mål FORTBILDNING AT T G Ö R A M Å L. Att göra mål. INBJUDAN Kursanmälan. Svenska Ishockeyförbundet. www.coachescorner.nu ATT GÖRA MÅL sid 1

Att göra mål FORTBILDNING AT T G Ö R A M Å L. Att göra mål. INBJUDAN Kursanmälan. Svenska Ishockeyförbundet. www.coachescorner.nu ATT GÖRA MÅL sid 1 FORTBILDNING Att göra mål INBJUDAN Kursanmälan Svenska Ishockeyförbundet 2006 www.coachescorner.nu ATT GÖRA MÅL sid 1 Du står här inför den stimulerande utmaningen att lära dig bli en bättre tränare när

Läs mer

VARMT VÄLKOMNA. Program kl 18 Information/frågestund kl 19 Rundvandring/studentdemonstrationer

VARMT VÄLKOMNA. Program kl 18 Information/frågestund kl 19 Rundvandring/studentdemonstrationer VARMT VÄLKOMNA Program kl 18 Information/frågestund kl 19 Rundvandring/studentdemonstrationer NAPRAPATHÖGSKOLAN Scandinavian College of Naprapathic Manual Medicine Nordens största högskola avancerad manuell

Läs mer

Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola

Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola Akademin för hälsa, vård och välfärd Distansstudier öppnar nya möjligheter för dig som inte har möjlighet att

Läs mer

Massage och- friskvårdsterapeut

Massage och- friskvårdsterapeut Massage och- friskvårdsterapeut YH-utbildning, 400 poäng Hösten 2013 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård sedan 1990. Grundades

Läs mer

Certifiering till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare

Certifiering till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare Certifiering till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare Ta nästa steg i sommar! Kursen vänder sig till dig som: Har en fullständig Godkänd 1: årig Friskvårdutbildning på någon utav Branschrådet för

Läs mer

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Sidan 1 av 5 PM Version 4 Fortbildning Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Inläsningstjänst startar en utbildningsverksamhet inom området läs- och skrivsvårigheter och dyslexi. Under våren 2014 planeras

Läs mer

BI1331 Träningsfysiologi och rehabilitering för prestation och skadeprevention, 15.0 hp

BI1331 Träningsfysiologi och rehabilitering för prestation och skadeprevention, 15.0 hp Page 1 of 4 Kursplan BI1331 Träningsfysiologi och rehabilitering för prestation och skadeprevention, 15.0 hp Excxercise physiology and rehabilitation for performance and injury prevention. Kursplan fastställd

Läs mer

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 28-31 maj 2014. Svenska Ishockeyförbundet

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 28-31 maj 2014. Svenska Ishockeyförbundet INBJUDAN Målvakt 3 Solna 28-31 maj 2014 Svenska Ishockeyförbundet SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association Medlem i Internationella Ishockeyförbundet IIHF Tfn: +46 707-50 99 49 Fax:

Läs mer

Omvårdnadsutbildning HÖSTEN 2011 MEDLEARN 1. Solna stad i samarbete med Medlearn. Du väljer själv studietakt. Förkunskapskrav.

Omvårdnadsutbildning HÖSTEN 2011 MEDLEARN 1. Solna stad i samarbete med Medlearn. Du väljer själv studietakt. Förkunskapskrav. HÖSTEN 2011 MEDLEARN 1 Omvårdnadsutbildning Du väljer själv studietakt Du väljer om du vill läsa heltid eller deltid. Heltid innebär 20-30 poäng/vecka. Hela yrkesutbildningen omfattar 1350 poäng. Förkunskapskrav

Läs mer

UTBILDNINGAR & KURSER PÅ DISTANS. Öronakupunktur Akupressur Medicinsk mobiliseringsterapeut Massageterapeut Idrottsmassör Massage Kinesiotaping

UTBILDNINGAR & KURSER PÅ DISTANS. Öronakupunktur Akupressur Medicinsk mobiliseringsterapeut Massageterapeut Idrottsmassör Massage Kinesiotaping UTBILDNINGAR & KURSER PÅ DISTANS Öronakupunktur Akupressur Medicinsk mobiliseringsterapeut Massageterapeut Idrottsmassör Massage Kinesiotaping Grundkurs - Öronakupunktur Öronakupunktur är precis som namnet

Läs mer

Västanviks folkhögskola

Västanviks folkhögskola UTBILDNINGAR läsåret 2015/2016 Västanviks folkhögskola Det som skiljer Västanviks folkhögskola från andra folkhögskolor är att skolan erbjuder en teckenspråkig miljö där alla använder teckenspråk. Skolans

Läs mer

Information för anmälan till distansutbildning

Information för anmälan till distansutbildning Information för anmälan till distansutbildning Förebyggandets konst - föräldrastöd 7.5 högskolepoäng, Kurskod: FH401U Statens folkhälsoinstitut i samarbete med Örebro universitet inbjuder till en distansutbildning

Läs mer

KURSUTBUD VÅREN 2017 PERIOD 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING 2017/03/ /05/ /05/ /08/04

KURSUTBUD VÅREN 2017 PERIOD 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING 2017/03/ /05/ /05/ /08/04 KURSUTBUD VÅREN 2017 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING PERIOD 2 3 P2 2017/03/20 2017/05/26 P3 2017/05/29 2017/08/04 Du ansöker till kurser på: Sista ansökningsdag P2: 01 Mars Sista ansökningsdag P3: 02 Maj P3

Läs mer

Krånglar kroppen? Från början till fortsättning www.iksu.se

Krånglar kroppen? Från början till fortsättning www.iksu.se Krånglar kroppen? Fysioterapi är samlingsnamnet för vår rehabiliterande verksamhet Kombinerad behandling och träning Våra terapeuter inom IKSU:s Fysioterapi jobbar med att utreda och diagnostisera problem

Läs mer

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 31 maj - 3 juni Svenska Ishockeyförbundet

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 31 maj - 3 juni Svenska Ishockeyförbundet INBJUDAN Målvakt 3 Solna 31 maj - 3 juni 2017 Svenska Ishockeyförbundet SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association Medlem i Internationella Ishockeyförbundet IIHF Tfn: +46 707-50 99 49

Läs mer

Komvux Södertälje Västergatan 2. Komvux Södertälje. Grundläggande och gymnasiala kurser

Komvux Södertälje Västergatan 2. Komvux Södertälje. Grundläggande och gymnasiala kurser Komvux Södertälje Västergatan 2 Komvux Södertälje Grundläggande och gymnasiala kurser Välkommen till Vuxenutbildning i Södertälje Komvux är en del av Vuxenutbildningen i Södertälje. Vi erbjuder kurser

Läs mer

Massageterapeut, avancerad

Massageterapeut, avancerad Massageterapeut, avancerad Med fördjupning inom idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning Våren 2016 Bergqvists utbildningsvägar inom massage CSN YH-varianten Massageterapeut avancerad Massageterapeut

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi. Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå

PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi. Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå Sociologiska institutionen Avdelningen för pedagogik PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå Postadress Box 114,221

Läs mer

Läs Skydd mot olyckor. och arbeta med räddning och säkerhet

Läs Skydd mot olyckor. och arbeta med räddning och säkerhet Läs Skydd mot olyckor och arbeta med räddning och säkerhet Utbildningen Skydd mot olyckor Skydd mot olyckor är en tvåårig efter gymnasial utbildning som ger dig både de teoretiska kunskaper och de praktiska

Läs mer

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Sidan 1 av 5 PM Version 2 Fortbildning Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Inläsningstjänst bedriver sedan våren 2014 en utbildningsverksamhet inom området läsoch skrivsvårigheter och dyslexi. Syftet

Läs mer

SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS. Foto: Fredrik Petersson

SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS. Foto: Fredrik Petersson SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS Foto: Fredrik Petersson VÄLKOMMEN TILL SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG! Utbildningshelgen är en ny och stor satsning

Läs mer

UTBILDNINGAR & KURSER PÅ DISTANS. Öronakupunktur Akupressur Medicinsk mobiliseringsterapeut Massageterapeut Grundkurs i Massage Friskvårdsmassör

UTBILDNINGAR & KURSER PÅ DISTANS. Öronakupunktur Akupressur Medicinsk mobiliseringsterapeut Massageterapeut Grundkurs i Massage Friskvårdsmassör UTBILDNINGAR & KURSER PÅ DISTANS Öronakupunktur Akupressur Medicinsk mobiliseringsterapeut Massageterapeut Grundkurs i Massage Friskvårdsmassör Grundkurs - Öronakupunktur Öronakupunktur är precis som namnet

Läs mer

Kursinformation Flygläkarkurs 2016

Kursinformation Flygläkarkurs 2016 Kursinformation Flygläkarkurs 2016 Följande kursinformation vänder sig till flygläkare och arbetsgivare med intresse av att delta i flygläkarkurs på avancerad nivå. Kurserna riktar sig i huvudsak till

Läs mer

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Sidan 1 av 5 PM Version 1 2015-11-10 Fortbildning Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Kursledare Anna Fouganthine, fil. dr. i specialpedagogik med inriktning läs- och skrivsvårigheter/dyslexi Christer

Läs mer

Inkontinens och inkontinensvård

Inkontinens och inkontinensvård DNR LIU 1410/06-41 1(5) Inkontinens och inkontinensvård Fristående kurs 7,5 hp Incontinence and Care of Incontinence 8FA002 Gäller från: 2008 VT Fastställd av Grundutbildningsnämnden Fastställandedatum

Läs mer

Medicinsk massageterapeut

Medicinsk massageterapeut Medicinsk massageterapeut YH-utbildning på 400 YH-poäng förlagd till Malmö Hösten 2018 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

INBJUDAN. Junior o Seniortränarkurs 2 (JS 2) SOLNA - STOCKHOLM Lördag 30 maj Onsdag 3 juni 2015. Svenska Ishockeyförbundet

INBJUDAN. Junior o Seniortränarkurs 2 (JS 2) SOLNA - STOCKHOLM Lördag 30 maj Onsdag 3 juni 2015. Svenska Ishockeyförbundet INBJUDAN Junior o Seniortränarkurs 2 (JS 2) SOLNA - STOCKHOLM Lördag 30 maj Onsdag 3 juni 2015 Svenska Ishockeyförbundet SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association Medlem i Internationella

Läs mer

Fysioterapi med inriktning mot fysisk aktivitet och beteendemedicin, 7,5 hp

Fysioterapi med inriktning mot fysisk aktivitet och beteendemedicin, 7,5 hp 1(5) 8MM158 Fysioterapi med inriktning mot fysisk aktivitet och beteendemedicin, 7,5 hp Physiotherapy with the Emphasis on Physical Activity and Behavioural Medicine, 7.5 credits Programkurs Medicinska

Läs mer

PC2275, Kognitiv beteendeterapi, 30 högskolepoäng

PC2275, Kognitiv beteendeterapi, 30 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden PC2275, Kognitiv beteendeterapi, 30 högskolepoäng Avancerad nivå Cognitive behaviour therapy, 30 credits, Second Cycle 1. Fastställande Kursplanen har fastställts

Läs mer

Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö.

Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö. Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö. 2013-06-19 Glokala Folkhögskolan arbetar efter Statens syfte med Folkbildningen. Statens stöd till folkbildningen skall

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning VFU Kommunikation i omvårdnad OM124G Mikrobiologi och hygien BM191G

Verksamhetsförlagd utbildning VFU Kommunikation i omvårdnad OM124G Mikrobiologi och hygien BM191G Institutionen för hälsa och lärande Sjuksköterskeprogrammet Verksamhetsförlagd utbildning VFU Kommunikation i omvårdnad OM124G Mikrobiologi och hygien BM191G Kursansvariga OM124G Stina Thorstensson, stina.thorstensson@his.se

Läs mer

Medicinsk massageterapeut

Medicinsk massageterapeut Medicinsk massageterapeut YH-utbildning på 400 YH-poäng förlagd till Malmö Hösten 2019 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

KOMVUX ÖSTERÅKER 2016

KOMVUX ÖSTERÅKER 2016 KOMVUX ÖSTERÅKER 2016 kurser i klassrum & på distans Välkommen till Vill du förändra din framtid? Vi erbjuder utbildningar på olika nivåer. Du kanske behöver slutföra studier på grundläggande och/eller

Läs mer

Kursen förutsätter aktivt och regelbundet deltagande, såväl på Lillsved som på nätet.

Kursen förutsätter aktivt och regelbundet deltagande, såväl på Lillsved som på nätet. Utbildningen vänder sig främst till dig som har erfarenhet/intresse av friskvårds, hälso eller sjukvårdsarbete. Du vill bredda och fördjupa din kompetens inom området hälsa & livsstil. Du ska efter genomgången

Läs mer

Informationsblad utbildningar 2012 www.kampsportvast.se

Informationsblad utbildningar 2012 www.kampsportvast.se DISTRIKT VÄST SVENSKA BUDO & KAMPSPORTSFÖRBUNDET Informationsblad utbildningar 2012 www.kampsportvast.se Kursplan SB&K klubbinstruktör 1. Innehåll Distrikt Väst har i samarbete med SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

Läs Skydd mot olyckor. och arbeta med räddning och säkerhet

Läs Skydd mot olyckor. och arbeta med räddning och säkerhet Läs Skydd mot olyckor och arbeta med räddning och säkerhet 1 Utbildningen Skydd mot olyckor Skydd mot olyckor är en tvåårig efter gymnasial utbildning som ger dig både de teoretiska kunskaper och de praktiska

Läs mer

Studiehandledning Klinisk Biomekanik, 7,5 Hp.

Studiehandledning Klinisk Biomekanik, 7,5 Hp. Studiehandledning Klinisk Biomekanik, 7,5 Hp. Välkommen till kursen Klinisk biomekanik. Med hjälp av den här studiehandledningen vill vi ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig av kursen och hur

Läs mer

I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08. II. Medicinsk Kur-Spa terapeut vidareutbildning i JÖNKÖPING HT-09

I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08. II. Medicinsk Kur-Spa terapeut vidareutbildning i JÖNKÖPING HT-09 Jönköping, 2008 I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08 Kur-SPA Kurs nivå I distansutbildning, 2 terminer Medicinsk baskurs termin 1 MediSpa/Kur-Spa kurs termin 2 Antagningskriterier * 2 eller

Läs mer

Välkommen till Lunds universitet och fysioterapeututbildningen!

Välkommen till Lunds universitet och fysioterapeututbildningen! INTRODUKTIONSBREV 1 December 2016 Fysioterapeututbildningen Välkommen till Lunds universitet och fysioterapeututbildningen! Upprop och registrering sker måndagen den 16 januari 2017 kl 10.15 på Health

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 29-30 oktober 2016 Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Medicinsk massageterapeut

Medicinsk massageterapeut Medicinsk massageterapeut YH-utbildning på 400 YH-poäng förlagd till Malmö Hösten 2018 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Vård och omsorg Barn och fritid. Klassrum Distans Lärling

Vård och omsorg Barn och fritid. Klassrum Distans Lärling Vård och omsorg Barn och fritid Klassrum Distans Lärling Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig

Läs mer

Undersökning och behandling av yrsel och balansrubbningar, 7,5 hp. Assessment and Treatment in Vertigo and Balance Problems, 7.

Undersökning och behandling av yrsel och balansrubbningar, 7,5 hp. Assessment and Treatment in Vertigo and Balance Problems, 7. 1(5) 8MM237 Undersökning och behandling av yrsel och balansrubbningar, 7,5 hp Assessment and Treatment in Vertigo and Balance Problems, 7.5 credits Programkurs Medicinska fakulteten Gäller från: vårterminen

Läs mer

Kursinformation Flygläkarkurs 2014

Kursinformation Flygläkarkurs 2014 Kursinformation Flygläkarkurs 2014 Följande kursinformation vänder sig till enskilda och arbetsgivare med intresse av att delta i kurs för blivande flygläkare. Kurserna riktar sig i huvudsak till legitimerade

Läs mer

PC2276, Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng

PC2276, Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden PC2276, Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng Avancerad nivå Cognitive behaviour therapy, 45 credits, Second

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Kursprogram hösten 2010

Kursprogram hösten 2010 Kursprogram hösten 2010 Vi ger utbildning du direkt har nytta av. En dag med det du behöver! Snabbt, enkelt och flexibelt! Våra lärare är konsulter med lång praktisk erfarenhet av uppdrag inom sina områden.

Läs mer

Easy movements. Studieplan 2015

Easy movements. Studieplan 2015 Easy movements Studieplan 2015 Easy movements Studieplan 2015 Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Som medlem har du

Läs mer

Medicinsk bildvetenskap för det muskuloskeletala systemet

Medicinsk bildvetenskap för det muskuloskeletala systemet DNR LIU-2017-00744 1(5) Medicinsk bildvetenskap för det muskuloskeletala systemet Fristående kurs 7.5 hp Medical Imaging Science of the Musculoskeletal System 8FA247 Gäller från: 2018 HT Fastställd av

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

INBJUDAN. Junior & Seniortränarkurs 2 (JS 2) Solna Lördag 26 Maj Onsdag 30 Maj Svenska Ishockeyförbundet

INBJUDAN. Junior & Seniortränarkurs 2 (JS 2) Solna Lördag 26 Maj Onsdag 30 Maj Svenska Ishockeyförbundet INBJUDAN Junior & Seniortränarkurs 2 (JS 2) Solna Lördag 26 Maj Onsdag 30 Maj 2018 Svenska Ishockeyförbundet SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association Medlem i Internationella Ishockeyförbundet

Läs mer

KURSPLAN, SVENSK ALPIN TRÄNARUTBILDNING 3

KURSPLAN, SVENSK ALPIN TRÄNARUTBILDNING 3 KURSPLAN, SVENSK ALPIN TRÄNARUTBILDNING 3 Svenska skidförbundet, alpint, version 5 Basdata Omfattning: 8 dagar plus instuderingsuppgifter, hemuppgifter och praktik uppdelat på två kurstillfällen. Del 1

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 29-30 oktober 2016 Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Kurskod X X X X X X X X X X X. Block 1 X X X X. obligatoriska. kurs) Block 2. Geriatrik X X X X X X X. Rehabilitering och. habilitering Psykiatri

Kurskod X X X X X X X X X X X. Block 1 X X X X. obligatoriska. kurs) Block 2. Geriatrik X X X X X X X. Rehabilitering och. habilitering Psykiatri Omvårdnadsutbildning Hösten 2009 1 SÅ HÄR ARBETAR VI OMVÅRDNADSUTBILDNING HÖSTTERMINEN 2009 INTRODUKTION TILL REGULJÄRA OCH FLEIBLA STUDIER INOM OMVÅRDNAD OCH OMSORG Du kan läsa omvårdnadd på två sätt

Läs mer

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Sidan 1 av 5 Fortbildning Kartläggning och åtgärder vid dyslexi PM Version 2 2015-05-04 Sedan våren 2014 bedriver Inläsningstjänst en utbildningsverksamhet inom området läs- och skrivsvårigheter och dyslexi.

Läs mer

Medicinsk massageterapeut

Medicinsk massageterapeut Medicinsk massageterapeut YH-utbildning, 400 poäng Våren 2018 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård sedan 1990. Grundades av

Läs mer

Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning?

Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning? Brinner du för idrott och vill hjälpa andra att nå toppen genom individuell träning och personlig coachning? Management Då är det här rätt utbildning för dig... 40 sp CENTRET FÖR LIVSLÅNGT LÄRANDE VID

Läs mer

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg.

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg. Gymnasial vuxenutbildning Vår och sommar 2013 www.svok.se Vårdutbildningar som leder till arbete Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för

Läs mer

SOAN40, Socialt arbete med äldre, 15 högskolepoäng Social Work with Elderly, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

SOAN40, Socialt arbete med äldre, 15 högskolepoäng Social Work with Elderly, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN40, Socialt arbete med äldre, 15 högskolepoäng Social Work with Elderly, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga

Läs mer

Yrkeshögskola. Yrkeshögskoleutbildningar för dig som är undersköterska. Yrkeshögskoleutbildning

Yrkeshögskola. Yrkeshögskoleutbildningar för dig som är undersköterska. Yrkeshögskoleutbildning Yrkeshögskoleutbildningar för dig som är undersköterska Yrkeshögskoleutbildning 2011 Undersköterska med specialistkompetens inom äldrepedagogik Utbildningsstart: 17 jan 2011 Sista ansökningsdag: 19 nov

Läs mer