Rådhuset, Kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rådhuset, Kl"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Rådhuset, Kl Beslutande Övriga deltagare Jan-Erik Steen (s), ordförande Göran Johansson (v), vice ordförande Mats Nilsson (s) Angelica Beijer (s) Gunilla Risberg (mp) Nils Vinteus (c) Helena Eriksson (c) Ulrika Åsåker (m) Margareta Arthursson (kd) Mats Areteg, sekreterare Karin Åberg, föredragande Per Wikström, föredragande Lars-Evert Dahlberg (kd) Utses att justera Justeringens plats och tid Ulrika Åsåker Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mats Areteg Ordförande Justerande Jan-Erik Steen Ulrika Åsåker Organ Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Förvaltningskansliet Mats Areteg Datum för anslags nedtagande

2 Barn- och utbildningsnämnden Anmälan av övriga frågor Utlandsresa med elever, anmäls av Ulrika Åsåker. Skolskjutskostnad anmäls av Mats Nilsson.

3 Barn- och utbildningsnämnden Översiktsplan 2010 för Säters kommun Ärendebeskrivning Synpunkter på översiktsplan för Säters kommun ska vara Miljö och byggnadsnämnden tillhanda Syftet med översiktsplanen är att den ska ge vägledning och stöd i beslut om användning av mark- och vattenområden samt hur den byggda miljön ska utvecklas och bevaras. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att lämna följande synpunkter på förslaget till översiktsplan för Säters kommun: Sidan 8, under rubriken Vision, stycket som inleds med I Säters kommun ska finnas bör skrivas om så att det framgår att verksamheten även ska ha betoning på lärande och kunskaper. Sidan 12, under rubriken Skolor och förskolor, första stycket: Meningen Enligt kommunens beräkningar täcker dessa framtida behov och några utbyggnader eller nyetableringar erfordras inte under planperioden är felaktig och bör utgå. Prognoserna för barn- och elevutveckling påvisar ett behov av ytterligare förskolelokaler. Beslutsexpediering Miljö och byggnadsnämnden

4 Barn- och utbildningsnämnden Ansökan om bidrag, externa organisationer, Bilaga Ärendebeskrivning Ansökan om bidrag från Kampanjen Ett Narkotikafritt Sverige. Förslag till beslut Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att avslå ansökan om bidrag från Kampanjen Ett Narkotikafritt Sverige. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att avslå ansökan om bidrag från Kampanjen Ett Narkotikafritt Sverige, samt att inte avsätta medel för bidrag till externa organisationer i budget för Beslutsexpediering Kampanjen Ett Narkotikafritt Sverige.

5

6 Barn- och utbildningsnämnden Remissvar Barnplan, Bilaga Ärendebeskrivning Barnplanen är ett verktyg för att införliva barnkonventionen på alla nivåer i kommunen. Barnplanen ska vara ett aktivt dokument som är välkänt för förtroendevalda och tjänstemän ute i organisationen. Kommunstyrelsen har i remiss, med Dnr KA 07/ överlämnat förslag till Barnplan i Säters kommun. Förslaget till Barnplan i Säter är framtagen av kommunkansliet. Kommunens förvaltningar har fått i uppdrag att avge ett yttrande senast Barn- och utbildningsförvaltningens ledning har begärt förlängd svarstid hos administrativ chef, Stina Stenberg. Barn- och utbildningsförvaltningens skolledargrupp har tagit del av förslaget. Förslaget har också tagits upp i barn- och utbildningsnämndens och socialnämndens presidiegrupp. Synpunkterna från dessa grupper visar att det innan ett förslag till barnplan antas behöver genomföras en informations- och utbildningsinsats om barnkonventionen. Efter att denna insats genomförts bör förslaget till barnplan revideras. Presidiets förslag till beslut Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att föreslå kommunstyrelsen att inte anta förslag till barnplan samt att föreslå kommunstyrelsen att inleda arbetet med en utbildningsinsats av en implementering av barnkonventionen. Barn- och utbildningsnämndens beslut Att införliva barnkonventionen på alla nivåer i samhället handlar om politisk vilja, nytänkande och förändring. Ansvaret för att tillämpa barnkonventionen i kommunen ligger ytterst hos politikerna. Det är kommunfullmäktige som ska se till att barnkonventionens intentioner får genomslag i alla styrelser, nämnder, förvaltningar och bolag. Förutsättningen för att anta en barnplan kräver därför en bredare implementeringsansats där samtliga förvaltningar måste ingå. Barnombudsmannen har presenterat faktorer som har visat sig vara framgångsrika när kommuner ska arbeta in barnkonventionen i sina verksamheter. Framgångsfaktorerna är bl.a. Ledningens entydiga stöd och engagemang utbildning och information samt dialog och erfarenhetsöverföring. Mot bakgrund av detta beslutar barn- och utbildningsnämnden:

7 Barn- och utbildningsnämnden att föreslå kommunstyrelsen att inte anta förslaget till barnplanen i sitt nuvarande utförande, samt att föreslå kommunstyrelsen att initierar en utbildning kring barnkonventionen där samtliga nämnder och styrelser ska delta, som underlag för det fortsatta arbetet med att formulera en barnplan för Säters kommun. Beslutsexpediering Kommunstyrelsen.

8 Yttrande över Förslag till Barnplan för Säters kommun Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Rådhuset, Säter Besöksadress: Rådhuset, Säter Tfn: Fax: E - post: bun@sater.se Hemsida:

9 Kommunstyrelsen har i remiss, med Dnr KA 07/ överlämnat förslag till Barnplan i Säters kommun. Förslaget till Barnplan i Säter är framtagen av kommunkansliet. Kommunens förvaltningar har fått i uppdrag att avge sitt yttrande senast Barn- och utbildningsförvaltningens ledning har begärt förlängd svarstid hos administrativ chef, Stina Stenberg. Barn- och utbildningsförvaltningens skolledargrupp har tagit del av förslaget. Förslaget har också tagits upp i barn- och utbildningsnämndens och socialnämndens presidiegrupp. Synpunkterna från dessa grupper visar att det innan ett förslag till barnplan antas behöver genomföras en informations- och utbildningsinsats om barnkonventionen. Efter att denna insats genomförts bör förslaget till barnplan revideras. Barnplanen är ett verktyg för att införliva barnkonventionen på alla nivåer i kommunen. Barnplanen ska vara ett aktivt dokument som är välkänt för förtroendevalda och tjänstemän ute i organisationen. Det är då viktigt att barnplanen inte bara också omfattar de områden som är inriktade på enskilda barn, som till exempel barnomsorg, skola och socialtjänst utan också omfattar områden som traditionellt inte förknippas direkt med barn, till exempel samhälls- och bostadsplanering samt trafik- och miljöfrågor. Barnombudsmannen har i olika skrifter beskrivit en rad faktorer som har visat sig framgångsrika i arbetet med barnkonventionen på lokal nivå: Ledningens entydiga stöd och engagemang Arbeta in perspektivet i centrala styrdokument Utbildning och information Utgå från befintliga arbetsprocesser Ekonomiska och personella resurser Dialog och erfarenhetsöverföring Uppföljning och utvärdering Se bilaga Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Rådhuset, Säter Besöksadress: Rådhuset, Säter Tfn: Fax: E - post: bun@sater.se Hemsida:

10 Framtaget förslag till Barnplan utgör en omfattande uppräkning och redogörelse av FN:s barnkonvention och dess artiklar. Redogörelsen är befogad då det är tveksamt om barnkonventionen är känd inom alla nämnder och styrelser. För att införliva och genomföra barnkonventionen i kommunen krävs utbildning för politiker och tjänstemän, kommunövergripande och i respektive nämnder och styrelser. Planen saknar en klar genomförandeplan. Det framkommer inte heller på vilket sätt eller hur barnplan, folkhälsomålen och det ungdomspolitiska programmet kan eller ska kopplas samman. Sammankallande och med ansvar för att planen verkställs, hålls aktiv och följs upp och utvärderas bör tilldelas lämplig tjänsteman med central och övergripande position i kommunen. Tjänstemän i facknämnder och styrelser internt och externt bör och ska kallas till samrådsmöten inför revideringar och uppföljningar. En genomförandeplan måste finnas för hur kontinuerlig information och utbildning i barnkonventionen för politiker och tjänstemän ska genomföras. En ytterst viktig aktivitet är hur uppföljning av arbetet inom respektive nämnd och styrelse ska genomföras, detta måste också framgå av planen. Barn- och utbildningsnämndens presidium föreslår därför barn- och utbildningsnämnden besluta att föreslå kommunstyrelsen att inte anta förslag till barnplan samt att föreslå kommunstyrelsen att inleda arbetet med en utbildningsinsats av en implementering av barnkonventionen Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Rådhuset, Säter Besöksadress: Rådhuset, Säter Tfn: Fax: E - post: bun@sater.se Hemsida:

11 Barn- och utbildningsnämnden Information om icke skolpliktiga ungdomar Ärendebeskrivning Ansvaret för information om icke skolpliktiga ungdomar i Säters kommun ligger på vuxenutbildningen, barn- och utbildningsnämnden. Studie- och yrkesvägledaren har fullgjort uppdraget genom att varje år följa upp hur ungdomarna mellan är sysselsatta och erbjudit berörda ungdomar samtal för att se möjliga sysselsättningsformer. I reglementet för barn- och utbildningsnämnden framgår inte att nämnden ansvarar för ovan nämnda grupp. Arbetet har dokumenterats av studie- och yrkesvägledaren. Däremot har rutiner för återrapportering till barn- och utbildningsnämnden saknats. För att formellt tydliggöra var detta ansvar ska ligga bör ett tillägg göras till barn- och utbildningsnämndens reglemente så att verksamheten också omfattar de ungdomar som omfattas av Skollag 1 kap 18, Information om icke skolpliktiga ungdomar. Utifrån detta beslut kan barn- och utbildningsnämnden formellt delegera ansvaret vidare till rektor för vuxenutbildningen. I delegationsordningen ska det också framgå hur återrapportering ska ske. Skollagen 1 kap 18 En hemkommun skall löpande hålla sig informerad om hur de ungdomar i kommunen som fullgjort sin skolplikt men som inte fyllt 20 år är sysselsatta, i syfte att kunna erbjuda dem lämpliga individuella åtgärder. Kommunens skyldighet enligt första stycket omfattar inte de ungdomar som genomför eller har fullföljt utbildning på nationella eller specialutformade program i gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning. Förslag till beslut Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att föreslå kommunfullmäktige att göra ett tillägg till barn- och utbildningsnämndens reglemente där det framgår att barn- och utbildningsnämnden ansvarar för information om ungdomar i kommunen som fullgjort sin skolplikt men som inte fyllt 20 år är sysselsatta, enligt skollagen 1 kap 18. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att föreslå kommunfullmäktige att göra ett tillägg till barn- och utbildningsnämndens reglemente där det framgår att barn- och utbildningsnämnden ansvarar för information om ungdomar i kommunen som fullgjort sin skolplikt men som inte fyllt 20 år är sysselsatta, enligt skollagen 1 kap 18.

12 Barn- och utbildningsnämnden Avstängning från barnomsorg p.g.a. obetald barnomsorgsavgift Bilaga Ärendebeskrivning Avstängning från barnomsorg enligt barn- och utbildningsnämndens rutin för beslut om avstängning från plats i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg på grund av ej betalda avgifter. Presidiets förslag till beslut Presidiet föreslår att de två barn åtgärden gäller stängs av från barnomsorg p.g.a. obetalda barnomsorgsavgifter. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att de två barn åtgärden gäller stängs av från barnomsorg p.g.a. obetalda barnomsorgsavgifter. Beslutsexpediering Socialnämnden Berörda föräldrar

13 Barn- och utbildningsnämnden Skolplan Ärendebeskrivning Skolplan, frågan anmäld av Helena Eriksson vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde Frågan gäller skolplanens tidsperiod där Helena Eriksson påtalar att skolplanen är daterad 2006 men saknar årtal då ny skolplan ska antas. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att återföra frågan till presidiet.

14 Barn- och utbildningsnämnden Organisationens resultat Ärendebeskrivning Fråga om hur ledamöterna får inblick i verksamheternas resultat, frågan anmäld av Helena Eriksson vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde Frågan gäller resultatredovisning i samtliga ämnen i alla skolår. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att frågan behandlas i samband med att nämnden tar ställning till återrapporteringen till Skolinspektionen.

15 Barn- och utbildningsnämnden Skolans målsystem Ärendebeskrivning Skolans mål, strävansmål och uppnåendemål, frågan anmäld av Margareta Arthursson vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att frågan behandlas i samband med att nämnden tar ställning till återrapporteringen till Skolinspektionen.

16 Barn- och utbildningsnämnden Information Rapport från verksamhetsbesök/-bevakning Angelica Beijer, Margareta Artursson och Jan-Erik Steen rapporterar från besök vid Klockarskolan. Angelica Beijer och Margareta Artursson rapporterar från möte med elevrådet vid Klockarskolan. Göran Johansson redovisar luciabesök vid förskolan Trasten. Läsårstider, Bilaga Information om läsårstider läsåret 2010/2011. Tillsynsrapport Solvarbo skola Presentation av Skolinspektionens tillsynsrapport för Solvarbo skola. Olovlig frånvaro Information om elev med olovlig frånvaro enligt punkt 6 i barn- och utbildningsnämndens Handlingsplan vid olovlig frånvaro. Motion angående IFO-BUN Information om motion angående samgående mellan individ- och familjeomsorg och barn- och utbildningsnämnden i Säter. Förvaltningschefen har begärt förlängd svarstid för motionen till den 15 mars Skolinspektionens tillsyn Genomgång av resultatet från Skolinspektionens tillsyn. Budget 2010 Genomgång av behovskalkyl 2010 och ramavstämning Budgetuppföljning november, Bilaga Genomgång av budgetuppföljning för november månad.

17 Läsårsdata 2010/11 SÄTERS KOMMUN BUN Läsårsdata för elever 2010/11 ht terminsstart lov (komp utv) lov avslutning vt sportlov lov (komp utv) påsklov lov avslutning Läsdagar för elever ht 2010 vt 2011 aug 10 jan 15 sept 21 febr 19 okt 21 mars 19 nov 17 april 14 dec 15 maj 22 juni 5 S:a S:a läsdagar = 178 Arbetsdagar exkl lovdagar, lör- och söndagar och helgdagar Komp utv aug 5, sept 1, nov 3, januari 1, april 1, juni 5 = 16 Arbetsdagar för lärare 2010/11 ht komp utv dagar eleverna börjar komp utv dagar komp utv dagar lov avslutning vt komp utv dag eleverna börjar sportlov komp utv dag påsklov lov eleverna slutar komp utv dagar Arbetsdagar för lärare ht 2010 vt 2011 aug 15 jan 16 sept 22 febr 19 okt 21 mars 19 nov 20 april 15 dec 15 maj 22 juni S:a A-dagar 194 S:a A-dagar 194 (S:a komp utv 16)

18

19

20

21

22 Barn- och utbildningsnämnden Delegationsmeddelande 83 Anpassad studiegång

23 Barn- och utbildningsnämnden Meddelanden Överenskommelse gällande fordran från Säterdalens Buss AB gällande faktura på skolskjutsar. Förslag från personalutskottet på formulär gällande Delegation av arbetsmiljöuppgifter som kan användas vid delegering av arbetsmiljöuppgifter.

24 Barn- och utbildningsnämnden Övriga frågor Ulrika Åsåker tar upp frågan om lärares utlandsresa under v 44. Förvaltningschef Karin Åberg får i uppdrag att ta upp frågan med berörd skolledare. Mats Nilsson efterfrågar en redovisning av skolskjutskostnaderna. Förvaltningsekonom Mats Areteg informerar om att en redovisning av skolskjutskostnaderna kommer att redovisas vid kommande sammanträde.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens utskott 2011-11-03 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 3 november 2011, Kl. 08.30-15.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Mats Areteg, föredragande Karin Åberg, föredragande Per Wikström, sekreterare

Mats Areteg, föredragande Karin Åberg, föredragande Per Wikström, sekreterare Barn- och utbildningsnämnden 2010-05-20 Plats och tid Beslutande Beslutande ersättare Verksamhetsbesök, Enbacka skola, 08.30 14.00 Sammanträde, Enbacka skola, Kl. 14.00-17.00 Göran Johansson (v), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-28 Plats och tid Sammanträde, Klockarskolan, Kl. 13.00 16.30 Beslutande Jan-Erik Steen (s), ordförande Göran Johansson (v), vice ordförande Angelica

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Ärenden

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Ärenden Ärenden 48 Arbetsmiljö och personalfrågor... 2 49 Uppföljning av rutin för obetalda barnomsorgsavgifter... 3 50 Handlingsplan mot hedersrelaterat våld och förtryck för barn- och utbildningsförvaltningen...

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson....

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson.... 98 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum, Haganäset, kl 17.30 18.30, därefter utdelning av gratifikationer till 20.30 Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 BUN 68 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 69 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 70 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, AUGUSTI 2013... 3 BUN 71

Läs mer

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m)

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m) Barn- och utbildningsnämnden 2005-04-14 1 Plats och tid Rådhuset, Säter, kl 10.00 16.30 Beslutande Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-06-17

Barn- och utbildningsnämnden 2010-06-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid Sammanträde, Rådhuset, Kl. 13.00-17.10 Beslutande Beslutande ersättare Ersättare Jan-Erik Steen (s), ordförande Göran Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 13.20

Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Sida 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Kaj Seger, ledamot ( 12-20) Marianne

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 2014-01-08 1 Val till arbetsutskott... 2 2 Val av representant till kommunala pensionärsrådet... 3 3 Val av representant till kommunala handikapprådet... 4 4 Val av representant till Ung i Säter... 5 5

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-05-21

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-05-21 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-05-21 BUN 63 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 64 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, APRIL 2015... 2 BUN 65 RIKTLINJER FÖR KOSTEN INOM FÖRSKOLA OCH

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2003-05-15 1

Barn- och utbildningsnämnden 2003-05-15 1 Barn- och utbildningsnämnden 2003-05-15 1 Plats och tid Rådhuset, Säter kl 13.30 17.30 Beslutande Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Anders Gustafsson (s) Johanna Eriksson (s) Birgitta Gustafsson

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde,

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, 2017-03-15 BUN 19 INFORMATION... 1 BUN 20 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 21 BOKSLUT 2016... 3 BUN 22 REVIDERADE PLACERINGSREGLER FÖR FÖRSKOLA OCH PEDAGOGISK

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Börje Rytiniemi. Tony Eriksson (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden

Börje Rytiniemi. Tony Eriksson (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 5 mars 2019, kl 09:00 16:00 ande Övriga deltagande Börje Rytiniemi (C) Magnus Pettersson (SJVP) Yvonne Kangas (SJVP) Johan Taavo (KD) Camilla Mattila

Läs mer

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, administrativ chef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson, inköpschef Bengt Östblom, gatuchef

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, administrativ chef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson, inköpschef Bengt Östblom, gatuchef Kommunstyrelsen 2009-08-25 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.35 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson ersättare för Jan-Erik Steen (s)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret onsdagen den 7 september 2005 kl. 13.00-14.50. Beslutande Irma Folkesson (c), ordförande 24-30 Ann Ludwigsson

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.45 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Rosenqvist,

Läs mer

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde,

INNEHÅLL. Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde, 2017-04-12 BUN 38 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 39 YTTRANDE ÖVER ÖVERKLAGAN FRÅN FALU FRI... 2 BUN 40 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, MARS 2017...

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Justerande... Orvar Carlsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Justerande... Orvar Carlsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-11-18 1 (15) Plats Konferensrummet, Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 18 november 2008, kl 14.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Fleming Pedersen Dambo (M) Gustaf Axelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 11.10 12.30 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Jessica Bredenberg (S) Josefine Thimberg (S) ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-04-15 24 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.40 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM Utbildningsnämnden sammanträde 66. Ekonomisk uppföljning efter oktober år 2010 67. Interkommunal ersättning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola kalenderåret

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Kommunkontoret, Malung Kl Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Thomas Fehrm (V)

Kommunkontoret, Malung Kl Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Thomas Fehrm (V) irzy* 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 08.00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Thomas Fehrm (V) Övriga deltagande Ulrika Stafås, sekreterare Torbjörn Martinsson,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11)

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Tid och plats Måndagen den 7 december 2009 klockan 15.00 16.40, Hällsnäs konferens, Mölnlycke Ajournering kl.15.50-16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 20 januari (13) Sune Frisk, Jerry Rothin, Robin Hedlund, Henric Forsberg, Benny Ahremark Persson

Barn- och utbildningsnämnden 20 januari (13) Sune Frisk, Jerry Rothin, Robin Hedlund, Henric Forsberg, Benny Ahremark Persson Barn- och utbildningsnämnden 20 januari 2015 1(13) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-16.05 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling, ordf. (s) Patrik Fornander (m) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-04-16

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-04-16 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-04-16 BUN 44 VERKSAMHETSBESÖK VID KOCKARSKOLAN... 1 BUN 45 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 46 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, MARS 2015... 3

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-06 2

Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-06 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-06 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 6 september 2012, Kl. 08.30-11.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.45 13.00 Beslutande Anki Jarl, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret.

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret. Kommunstyrelsen 2012-02-07 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.30 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Maud Jones Jans (s) Annaklara

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15. Beslutande ledamöter 1 / 13 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15 ande ledamöter Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Johan Hammarström (S) (2:e vice ordförande) Camilla

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2019-04-11 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 51 Verksamhetsinformation Folkets Hus... 3 52 Budgetuppföljning mars 2019... 4 53 Budget 2020... 5 54 Nämndplan 2020-2023...

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Se särskild närvarolista

Se särskild närvarolista Plats och tid Beslutande Sessionssalen, kommunhuset Hultsfred onsdagen den 17 oktober 2018 kl. 13:00 16:00 Se särskild närvarolista Övriga deltagande Martin Snickars, barn- och utbildningschef Anna-Karin

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden: 2018-09-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-25 Ärenden: 170 Genomförandeplan för byggande av nytt särskilt boende för äldre i Säter... 2 171 Gemensam överförmyndarnämnd för mandatperioden 2019 2022...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), ,

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), , Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-09-14 1 (19) Plats och tid Barn- och ungdomsnämndens sammanträdesrum, kl. 13.00-17.15 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Plats och tid IS/IT-enheten, Mora, kl. 09.00-11.05 Beslutande Bengt-Åke Rehn (S), ordförande, Mora Marie Olsson (S), Orsa Nils-Åke Norman (M), ersättare för Kjell Tenn, (C),

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2012-10-31 1(15) Plats och tid avgörande Folkets Hus, Hovmantorp Onsdagen den 31 oktober 2012 kl. 08.00-15.30 Ragnar Lindberg (s) ordf. Lina Cesar(s) Dragomir Zekic(s) Åke

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer