Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 8 april 2010, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 8 april 2010, kl"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (25) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 8 april 2010, kl Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson (c) Kerstin Berglund Förster (c) Madeleine Gavelli Poulsen (m) Therese Silvander (m) Weiner Bergström (kd) Niklas Jonsson (s) Lars Erik Hammarström (s) Ingela Holgersson (s) Paul Käll (s) Kent Helgesson (mp) Övriga närvarande Margareta Jonsson, vård och omsorgschef, Kerstin Mogård, med.ansv. sjuksköterska, Susanne Carlsson, utvecklingsledare, 50 Emmy Johansson, projektledare, 51 Kaj Månsson, socialsekreterare, 52 Hans Österman, Ifo chef, 54 Violetta Stankovic, socialsekreterare, 53 Tanja Vebster, socialsekreterare, 53 PO Ekelund, socialchef Ulla Maj Bergh Johansson, sekreterare Utses att justera Niklas Jonsson Justeringens plats och tid Tisdagen den 20 april 2010 Underskrifter Sekreterare Ulla Maj Bergh Johansson Paragrafer: Ordförande Thomas Lindberg Justerande Niklas Jonsson

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (25) BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Socialförvaltningen, Lenhovda Underskrift Ulla Maj Bergh Johansson

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (25) 43. Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utses Niklas Jonsson.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4 (25) 44 D.nr Verksamhetsberättelse för Smedsgård Bakgrund. Smedsgård redovisar varje år en verksamhetsberättelse och medverkar vid Socialnämnden för information och dialog. Underlag i ärendet. Inkommen skrivelse daterad Förslag till beslut Socialnämnden godkänner verksamhetsberättelsen. godkänner verksamhetsberättelsen.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5 (25) 45 Information från Vård och omsorg. Vård och omsorgschef Margareta Jonsson ger en information från vård och omsorg. Christina Törnqvist ska vara områdeschef på Lingården under tiden Anna Fagerlund har fått tjänsten som enhetschef i öppenvården. Chatharina Karlsson tar över lite handläggaruppgifter. Lis Mari Heggsell och Margareta Jonsson arbetar med demensvårdens framtid. 8 tomma permanenta platser varav 3 tomma platser på Lingården Även tillgång på tillfälliga platser. godkänna informationen.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6 (25) 46 D.nr Justering av Vård och omsorgsorganisationen. Sammanfattning. I samband med omorganisationen 2008 då man slog ihop handikapp och äldreomsorg förflyttades de personliga assistenterna som tidigare fanns organiserade i handikappomsorgen över till äldreomsorgen. Anledningarna var flera. En var att assistenterna skulle få en mera tillgänglig chef i närheten av sin arbetsplats och att man lättare skulle kunna få arbetsuppgifter om den egna brukaren var borta av någon anledning. Det skulle också bli lättare att få hjälp av personal i närheten om någon assistent var borta eller om dubbelbemanning krävdes vid vissa tillfällen. En annan anledning var att vi vid organisationsförändringen minskade antalet chefer i handikappomsorgen till en. Detta för att bereda möjlighet till tjänst som utvecklingsledare och för att få möjlighet till ett samlat grepp om administrationen. Under 2009 konstaterades att det var svårt att utveckla verksamheten vidare i handikappomsorgen om man var ensam att ansvara för den. Vi hade diskussioner med nämnden och kommunal och chefstjänst skapades genom omfördelning från daglig verksamhet. Vid utvärdering i februari och under många diskussioner tidigare framkommer både positiva och negativa delar i organisationen av personliga assistenterna. Assistenterna har nu blivit kända ute i kommundelarna och kan ta del av aktiviteter i de särskilda boendena tillsammans med de brukare som så önskar. De har nära att hämta material de behöver, nära till hemsjukvård m.m. Aktuell situation. Cheferna i äldreomsorgen har svårt att hinna med. De har många medarbetare i sin verksamhet och assistenterna är självgående. Uppföljning av insatserna för brukaren, för antal timmar, för arbetsmiljö ute i ärendena blir lidande. Diskussion har förts med ledningen inom handikappomsorgen om att föra tillbaka de personliga assistenterna till handikappomsorgen men att behålla de positiva effekter som kommit av tiden i äldreomsorgen. Handikappomsorgen ser det som positivt, då man nu har resurser, att återta ansvar för de personliga assistenterna och brukarna. Forts.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7 (25) 46 Forts. D.nr Så här i efterhand kan vi se att det aldrig är fel att våga prova nya vägar, vissa vinster har man hittat på vägen. Det är också viktigt att våga vända tillbaka för att uppnå ett bättre resultat på sikt. Ansvar, uppföljning, tid för både brukare och personliga assistenter finns nu åter inom handikappomsorgen. Förslag till beslut Att ge förvaltningen i uppdrag att justera organisationen och föra tillbaka ansvaret för personlig assistans från äldreomsorgen till handikappomsorgen. ge förvaltningen i uppdrag att justera organisationen och föra tillbaka ansvaret för personlig assistans från äldreomsorgen till handikappomsorgen.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8 (25) 47 D.nr Förändring av antal platser i särskilt boende. Sammanfattning. Under socialnämndens dialogdagar i Ramkvilla, november 2009 diskuterades möjligheten att minska antalet särskilda boendeplatser med tio. Anledningen var att vi under lång tid haft mellan 10 och 15 lediga lägenheter. Vi fick i uppdrag att titta på en minskning med tio platser och att se över möjligheten att återskapa ett demensboende i Åseda. Beslut var redan taget om nedläggning av Ekebo vilket minskade antalet lägenheter med sex. Olofsgården. Socialchef, områdeschef på Olofsgården och vård och omsorgschefen har tittat på möjligheter att inom befintlig byggnad med justeringar och renovering återskapa två lägenheter på gamla Ekebo, dela av boendet i den delen av huset och på så sätt skapa förutsättningar för ett nytt demensboende. I samband med utökningen av lägenheter, finns också ett önskemål att använda två andra lägenheter att tillsammans med de små befintliga dagrummen kunna användas som matrum/sällskapsrum. Detta skulle innebära möjligheter att på Olofsgården få samma möjligheter som på Lingården. Skillnaden i standard för brukaren är stor om man jämför möjligheterna vid måltiderna och den skulle kunna undanröjas. Solgården och Storgården. I förhållande till uppdraget har vi ytterligare fyra platser att plocka bort och önskemål om små matrum/sällskapsrum finns även på Solgården och Storgården. På samma sätt som vi tänker på Olofsgården skulle två lägenheter på vardera enhet byggas om och skapa möjlighet att förverkliga detta. Kommunen skulle på ett smidigt sätt minska med 10 platser och samtidigt ha fyra moderna särskilda boenden med enheter som skapar förutsättningar för ett bra omhändertagande av samtliga brukare. Vårdpersonalen skulle också få en lugnare arbetssituation och ha en större närhet till brukarna. Forts.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 (25) 47 Forts. D.nr Övrigt. De nya nationella riktlinjerna för demensvård talar om små enheter, upp till 13 personer/enhet och ett individcentrerat omhändertagande. Det som beskrivs ovan innebär att behovet att flytta enskilda personer till demensenheter minskar. Detta har vi också konstaterat då det gäller Lingården som redan har de små enheterna. Förslag till beslut Att ge förvaltningen i uppdrag att arbeta vidare enligt planerna som beskrivs ovan. Att fortsätta diskussionen med Uppvidingehus och ta fram kostnadsförslag och ritning för Olofsgårdens ombyggnad. Att ta fram ritningar och kostnadsförslag för ombyggnad på Storgården och Solgården. 1. ge förvaltningen i uppdrag att arbeta vidare enligt planerna som beskrivs ovan. 2. fortsätta diskussionen med Uppvidingehus och ta fram kostnadsförslag och ritning för Olofsgårdens ombyggnad. 3. ta fram ritningar och kostnadsförslag för ombyggnad på Storgården och Solgården. 4. ta fram ritningar och kostnadsförslag för tillbyggnad av dagverksamheten på Lingården.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10 (25) 48 D.nr Information om ny författning angående egenvård av sjukvård. Ärende. Information om ny författning angående egenvård av sjukvård. Sommaren 2009 kom en ny föreskrift, SOSFS 2009:6 (M och S). Bedömning av om en hälso och sjukvårdsåtgärd kan utföras som egenvård. Till den kom även ett meddelandeblad från Socialstyrelsen. Under hösten har diverse diskussioner förts om tillämpningar och SKL har genomfört en utbildning. Enligt föreskriften ska en gemensam rutin för samverkan av egenvård hälso och sjukvård och socialtjänst utarbetas. Förslag till beslut Socialnämnden föreslås att godkänna informationen, uppdra åt medicinsk ansvarig sjuksköterska att tillsammans med Vård och omsorgschef utarbeta en rutin för samverkan vad gäller Hälso och sjukvårdsåtgärd som kan utföras som egenvård och att uppdra åt Medicinsk ansvarig sjuksköterska att medverka för kommunens räkning i eventuell samverkan med landstinget i denna fråga. 1. godkänna informationen. 2. uppdra åt Medicinsk ansvarig sjuksköterska att tillsammans med Vård och omsorgschef utarbeta en rutin för samverkan vad gäller den hälso och sjukvårdsåtgärd som kan utföras som egenvård och att 3. uppdra åt Medicinsk ansvarig sjuksköterska att medverka för kommunens räkning i eventuell samverkan med landstinget i denna fråga.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11 (25) 49 D.nr Information om Nationell tematisk tillsyn avseende kommunernas insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning. Ärende. Information om Nationell tematisk tillsyn avseende kommunernas insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning. Socialstyrelsen fick i uppdrag av Regeringen att granska kommunernas insatser för personer med psykisk funktionsnedsättning. Granskningen omfattar den hälso och sjukvård som har getts. För Uppvidinge kommun har två personers journaler granskats vad gäller journaler från Vårdcentralerna, Psykiatrin och från kommunen. Ett antal brister påpekas, krav på åtgärder framförs och en plan för åtgärder ska redovisas i maj till Socialstyrelsen. Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta godkänna informationen och att ge Medicinsk ansvarig sjuksköterska i uppdrag att utarbeta planen för åtgärder. 1. godkänna informationen 2. ge Medicinsk ansvarig sjuksköterska i uppdrag att utarbeta planen för åtgärder.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12 (25) 50 D.nr Delredovisning av projekten socialt innehåll, förebyggande hembesök och demensvård. Sammanfattning. Delredovisning av 2009 års stimulansmedel för socialt innehåll, demensvård och uppsökande verksamhet gjordes till socialstyrelsen den 2 mars 2010, denna ska även delges och godkännas av ansvarig nämnd. Redovisningen innehåller förbrukning och åtgärder t.o.m Innehållet ska redogöra för pågående och avslutade projekt, orsaker till låg förbrukning samt åtgärder, antalet tillsvidare anställda som finansieras med stimulansmedel, erfarenheter samt samverkan mellan kommun, landsting och andra intressenter. Stimulansmedel som inte förbrukades av 2007 och 2008 års medel överfördes till Mottagare av stimulansmedel har via webbenkät redovisat åtgärder och förbrukning enligt socialstyrelsens angivelser. Redovisning har tidigare gjorts Bakgrund. Uppvidinge kommun har sökt och beviljats stimulansmedel från socialstyrelsen för insatser inom vård och omsorg om äldre. Stimulansmedel har betalats ut för åren 2007, 2008 och Ekonomi. Stimulansmedel har betalats ut vid 3 tillfälle, : för 2007, : för 2008 och : förbrukade vi 0%, överfördes till Av 2007 och 2008 års medel förbrukades 115 och motsvarar : : överfördes till var den totala förbrukningen : och motsvarar 44%. Kvarstående belopp från tidigare år förs över till 2010 och motsvarar : Förslag till beslut Att socialnämnden ställer sig bakom delredovisningen till socialstyrelsen och godkänner informationen. 1. Ställer sig bakom delredovisningen till socialstyrelsen 2. godkänner informationen. Forts.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13 (25) 50 Forts. D.nr Beslutsexpediering. Socialförvaltningens ledningsgrupp. Områdeschefer och biståndshandläggare inom äldreomsorgen.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 (25) 51 D.nr Information LOV, Lagen om valfrihetssystem. Projektledare Emmy Johansson informerar om hur LOV arbetet framskridit den senaste månaden. Hon informerar om att hur biståndshandläggarnas arbete ser ut idag, och redovisar resultatet av de mätningar som genomförts i hemtjänsten, i ordinärt boende. Emmy Johansson avslutar med att redogöra för vilka delar som ingår vid framräknande av ekonomisk ersättning, baserat på en mall från Sveriges kommuner och landsting, SKL. Emmy Johansson delade ut minnesanteckningar från presentationen. godkänna informationen.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 15 (25) 52 D.nr Ansökan om permanent tillstånd enligt alkohollagen 1994:1738 att servera starköl, vin och spritdrycker till allmänheten vid serveringsstället KAo Shay i Klavreström. Ansökan. Joachim Rasmussen har den 16 mars 2010 ansökt om tillstånd enligt 7 kap 5 Alkohollagen att få servera starköl, vin och spritdrycker till allmänheten vid restaurang Kao Shay i Klavreström. Ansökan avser alla dagar med serveringstiden Förslag till beslut Att med stöd av 7 kap 5 Alkohollagen (1994:1738) bevilja Joachim Rasmussen tillstånd att servera starköl, vin och spritdrycker till allmänheten vid Restaurang Kao Shay i Klavreström i matsal samt inhägnad uteservering. Tillståndet avser servering alla dagar med serveringstiden Att beslutet justeras omedelbart enligt 9 kap 1 Alkohollagen. med stöd av 7 kap 5 Alkohollagen (1994:1738) bevilja Joachim Rasmussen tillstånd att servera starköl, vin och spritdrycker till allmänheten vid Restaurang Kao Shay i Klavreström i matsal samt inhägnad uteservering. tillståndet avser servering alla dagar med serveringstiden beslutet justeras omedelbart enligt 9 kap 1 Alkohollagen.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16 (25) 53 D.nr Ansökan om tillsvidare licens avseende BBIC, Licensavtal mellan Socialnämnden i Uppvidinge och Socialstyrelsen. Ansökan om tillsvidare licens avseende BBIC, licensavtal mellan socialnämnden i Uppvidinge samt Socialstyrelsen. Socialnämnden i Uppvidinge har haft prövolicens sedan Samtliga handläggare i den sociala barnavården samt öppenvårdspersonal har erhållit grundutbildning och har sedan den 13 oktober 2008 följt villkoren angivna i licensavtalet. Bilagor avseende tillvägagångssättet vid implementeringen bifogas. Det finns ett kontinuerligt behov av att fortsätta arbeta med grundprinciperna samt olika delar i BBIC flödet (utredningsplan, genomförandeplan m.m.) samt att fördjupa sig i innehållet i formulären även i framtiden. I detta syfte har en konsult från VoB anlitats under våren BBIC organisationen där två stycken utbildare, ifo chef samt It ansvarig ingår bedömer att socialnämnden är redo att ansöka om tillsvidare licens. Förslag till beslut Att socialnämnden i Uppvidinge ansöker om tillsvidare licens hos Socialstyrelsen. Socialnämnden i Uppvidinge ansöker om tillsvidare licens hos Socialstyrelsen.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17 (25) 54 D.nr Regelbundna rapporter till Socialnämnden från avdelning individ och familjeomsorg. I syfte att ge Socialnämnden en avdelningsrapport som är regelbunden och likvärdig och därmed också jämförbar från år till år föreslås att nedanstående grupper ger en redovisning enligt förslaget. Försörjningsstöd. Övrigt bistånd Öppenvård Ekonomisk rådgivning. Föreslås att rapporterna redovisas var 4:e månad enligt följande. Perioden januari april redovisas på maj månads socialnämnd. Perioden maj augusti redovisas på september månads socialnämnd. Perioden september december redovisas på januari månads socialnämnd. Beslutsunderlag. Framtaget förslag på regelbundna rapporter till Socialnämnden från avdelning individ och familjeomsorg. anta förslaget om regelbundna rapporter från Individ och familjeomsorg.

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18 (25) 55 D.nr Ekonomisk rapport Föredrages ekonomisk uppföljning per den 31 mars Beslutsunderlag. Ekonomisk uppföljning per den 31 mars godkänna den ekonomiska rapporten. 2. överlämna ekonomiska rapporten till kommunstyrelsen.

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19 (25) 55 a. D.nr Åtgärder med anledning av förväntat överskridande. Sammanfattning. Kommunstyrelsen gav vid sammanträde Socialnämnden i uppdrag att till kommunstyrelsen redovisa ett åtgärdsprogram för att kunna redovisa budgeterat resultat för Bakgrund. Socialnämndens första prognos, , redovisade ett förväntat överskridande med tkr. Nämnden beslutade ge förvaltningen/ presidiet att vidtaga åtgärder på grund av den presenterade rapporten samt att begära överläggning med kommunstyrelsen. Aktuell situation. Den prognos som redovisas till nämnden presenterar ett förväntat överskridande med tkr. Underlag för beräkning av prognosen är genomgången med presidiet. I denna prognos ingår utrymme för en placering av barn/ungdom till resten av året. IFO går med ca på placeringar och på försörjningsstödet räknat. Ifo chefen och presidiet har gått igenom samtliga placeringar och diskuterat dessa med handläggarna. De alternativa möjligheterna är i nuläget mycket begränsade. Placeringssituationen redovisas sedan tidigare på arbetsutskottet varje månad. VoO går ca 500, administrationen ca +500 och hemsjukvården + 0. Även i dessa verksamheter pågår diskussioner om möjliga besparingar. Budgetarbetet pågår inför 2011 och dessa sammanhang lyfts de aktuella verksamhetsförändringar som kan bli aktuella. Demensvården, dagverksamheterna platsbeläggningen etc. Som tidigare är det viktigt att hitta en bärighet i ekonomin över tid och försöka undvika kortsiktiga besparingar som kan ge negativ effekt på lång sikt. Förslag till beslut Socialnämndens vice ordförande medverkar vid kommunstyrelsen 13/4 för att redovisa de aktuella diskussioner som pågår. Forts.

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 20 (25) 55 a Forts. D.nr Socialnämndens vice ordförande medverkar vid kommunstyrelsen 13/4 för att redovisa de aktuella diskussioner som pågår. Beslutsexpediering. Anna Magnusson Förvaltningens ledningsgrupp

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21 (25) 56 Kurser och konferenser. Anhörigriksdag 2010 den maj, i Varberg. godkänna informationen.

22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 22 (25) 57 Rapportering från kurser. Socialchef PO Ekelund informerade från Ledningsgruppens presidiekonferens. godkänna informationen.

23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23 (25) 58 Delegationsbeslut. Delegationsbeslut försörjningsstöd ( ) Delegationsbeslut övrigt bistånd ( ) Delegationsbeslut enligt LVU/LVM ( ) Delegationsbeslut personal o MBL protokoll (52 64) Delegationsbeslut SoL. Äldreomsorgen och LSS ( ) Delegationsbeslut tillfälliga alkoholtillstånd (1 2) Ej inledda utredningar aktualisering vuxna ( ) Ej inledda utredningar aktualisering barn och ungdom (t.o.m. 18 år) ( ). godkänna delegationsbesluten.

24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 24 (25) 59 Delgivningar. Kammarrätten i Jönköping. Dom Mål nr Förvaltningsrätten i Växjö. Dom , Mål nr SN D.nr Kommunstyrelsens sammanträdesprotokoll , 169. Firmatecknare för Uppvidinge kommun för mandatperioden Kommunstyrelsens sammanträdesprotokoll , 24. Revisionsrapport Granskning av investeringar och anläggningsredovisning. Kommunfullmäktiges sammanträdesprotokoll , 8. Rapportering ej verkställda beslut enligt LSS. SN D.nr Kommunfullmäktiges sammanträdesprotokoll , 9. Rapportering av ej verkställda beslut enligt Socialtjänstlagen. SN D.nr Landstinget Kronober. Verksamhetsberättelse, Patientnämndens årsrapport, Kronobergs län SN D.nr VOB Kronober. Direktionens sammanträdesprotokoll 1/ FOU Välfärd i Södra Småland. Årsredovisning godkänna delgivningarna.

25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 25 (25) 60 Ändring av Arbetsutskottets sammanträdesdatum, och ett extra Socialnämnds sammanträde budget. Arbetsutskottets sammanträde den 15 april 2010 ändras till Tisdagen den 20 april 2010, kl Extra Socialnämnds sammanträde budget, torsdagen den 22 april 2010, kl

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 11 mars 2010, kl. 13.00 16.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 11 mars 2010, kl. 13.00 16.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (144) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 11 mars 2010, kl. 13.00 16.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhoda. Torsdagen den 3 juni 2010, kl

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhoda. Torsdagen den 3 juni 2010, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhoda. Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 13.00 16.15. Thomas Lindberg (c) Ingrid Hugosson (c) Kerstin

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17) 2012-02-21 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 21 februari kl. 8:30 11:20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Lars Ingvert (S) Ingrid Bergström (S) Viktor

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-23

Socialnämnden 2013-10-23 245 Delegationsbeslut... 2 245 Delgivningar... 3 247 Tillstånd att servera alkohol till allmänheten... 4 248 Verksamhetsinformation... 5 249 Yttrande över förslag till samverkansorganisation för vissa

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Britt-Marie Berg (S) Kate Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2013-06-18 1. Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Ove Bäck (C) Kommunkontoret, Ödeshög

Socialnämndens arbetsutskott 2013-06-18 1. Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Ove Bäck (C) Kommunkontoret, Ödeshög 2013-06-18 1 Plats och tid Socialkontoret, Ödeshög, tisdagen 18 juni 2013, kl 08:00-10:50 Beslutande Weine Bäck (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne Holm, vård och

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-05-25 2 SN 66 Dnr 35.11 700 Fastställande av patientsäkerhetsplan 2011 Patientsäkerhetslag (SFS 2010:659) syftar till att främja hög patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården. Vårdgivaren

Läs mer

Ann-Christin Strandqvist

Ann-Christin Strandqvist 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.00 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Ann-Christin Strandqvist (PF) Catharina Tann

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf 1 (15) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.30-14.00 Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Krister Lundström

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00 16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors, v ordf (c) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Annette Åstrand

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-03-30 2 SN 35 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Information om att redovisning av stimulansbidrag 2007-2010 har gjorts till Socialstyrelsen.

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-04-27 2 SN 53 Dnr 56.11 770 Patientdatalag Patientdatalag (PdL) SFS 2008:355 trädde i kraft 2008-07-01 och ersatte patientjournallag samt vårdregisterlag och medförde ändringar även

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl ÖL Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.00-12.30 arina Albertsson (S), ordförande Britta Sohlin (M), vice ordförande Birgitta Örjas (S) Jörgen Norén (S) Britt-Marie

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.10-16.30 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 ande Övriga deltagande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Kenneth Magnusson (C) Christoffer Gullberg (M) Linda

Läs mer

Övriga deltagare: Mikael Krusell och Carina Krusell, O75. Barbro Lund Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Barbro Lund ANSLAG/BEVIS

Övriga deltagare: Mikael Krusell och Carina Krusell, O75. Barbro Lund Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Barbro Lund ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Siw Malmsten (FP) Barbro Lund (KD) Inger Strand (FP) Tomas Danielsson (M) Erlinda Andersson (S) Bengt Ferm

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl 13.00 16.30 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda Torsdagen den 5 november 2009, kl. 13.00 18.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda Torsdagen den 5 november 2009, kl. 13.00 18.15. Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (23) 2009 11 05 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda Torsdagen den 5 november 2009, kl. 13.00 18.15. Thomas Lindberg (c)

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 februari 2017, kl

Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 februari 2017, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 februari 2017, kl 13.00 16.00 Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl 13.00 16:00 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för Janet

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.15-15.45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elisabeth Henningsson (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Viveca Andersson

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 15 juni 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 15 juni 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 15 juni 2016, kl 13.00 16.30 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(12) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Svalövs Öppna insatser, Viva, lokal på Carl XI:s gata nr 17 i Svalöv, kl. 14.35-15.55 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl

Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga Deltagande Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl 13.00 15.15 Hans Sternbro (s), ordförande Bernt Westerhagen (c), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-06-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 60 Budget 2012 socialnämndens verksamheter 61 Socialnämndens verksamheter,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott fe? Sammanträdesprotokoll.o 1 Plats och tid Socialkontoret, Malung, kl. 06,15-10.45 Beslutande Carina Albertssson (3), ordförande Brita Sohlin (M), vice ordförande Jörgen Norén (S) Övriga deltagande Kerstin

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 mars 2017, kl

Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 mars 2017, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 2, Orsa onsdagen den 15 mars 2017, kl 13.00 15.35 Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.00 16.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.15-15.25 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 134 Godkännande av ärendelista... 170 135 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 171 136 Riktlinje Skydds- och begränsningsåtgärder revidering... 172 137 Ledningssystem för

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 23 september 2015 kl. 14:00-16:00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård, ordf. (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13:30-15:00 Beslutande Janet Kling (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Nils-Erik Henningsson (S) ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Patrik Tellander Christine Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Patrik Tellander Christine Andersson Nr Socialnämnden 2010-12-14 1(12) Plats och tid Karolinen Dals-Rostock, tisdagen den 14 december 2010 klockan 08.30-12.00 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2009-06-11 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.30-16.00 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Lars Bohman (s) Magnus Andersson (s) Roland Johansson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(27)

Sammanträdesprotokoll 1(27) Sammanträdesprotokoll 1(27) Plats och tid Soc. konferens, Öjersbogården, 16.30-19.45 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Åke Andersson (V) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(25) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-06-13 kl. 13:00 16:30 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Jan Segerstedt

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-08-25 2 SN 96 Dnr 20.10 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Resursfördelningssystem - Förteckning boendeformer Socialnämnden 2010-08-25 3 SN 97 Dnr

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet 2015-02-05

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet 2015-02-05 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) WEBB-VERSION. Protokollet finns i sin helhet på kommunledningskontoret Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 5 februari 2015 kl 08.30-16.00 Beslutande Marcus

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Socialnämnden 2010-06-15. Föredragningslista

Socialnämnden 2010-06-15. Föredragningslista 1 (11) Föredragningslista 107 Val av protokolljusterare 108 Anmälan av övriga ärenden 122 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård b. Kvarteret

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c) 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Pirjo

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Förteckning över socialnämndens ärenden den 28 november 2012

Förteckning över socialnämndens ärenden den 28 november 2012 Socialnämnden 2012-12-19 Förteckning över socialnämndens ärenden den 28 november 2012 152 Presentation av enhetschefer 153 Ekonomisk uppföljning 154 Anhållan om extra medel från socialnämndens centrala

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2017-03-01, kl 09.00 12.10. Ajournering för studiebesök kl 13.15 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden 2015-06-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Ansökan om medgivande för adoption 78 Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 mars 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 mars 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 mars 2015, kl 13.00 14.30 Beslutande Håkan Yngström (C), ordförande 24-29, 31-39 Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-11-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-11-13 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordförande Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 17.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 1 april 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 1 april 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 1 april 2015, kl 13.00 17.10 Beslutande Håkan Yngström (C), ordförande 40-47, 49-58 Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl 13.00 15.20 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet 2014-09-18

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet 2014-09-18 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid IFO:s sammanträdeslokal, torsdagen den 18 september 2014 kl 08.30-14.30 Beslutande Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer