SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Plats och tid Listerbysalen kl Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Bo Arnesjö Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Astrid Adholm SPF-Ronneby Lars Svensson SPF-Kallinge Nils Olofsson SPRF Karl-Erik Karlsson SKPF Ersättare Åke Andersson PRO Listerby/J-hus Lars Nilsson SPF Bräkne-Hoby Övriga deltagare Per Drysén Laila Pettersson May-Gull Hensche Kommunledningskontoret Verksamhetschef Sekreterare 3 Utses att justera Justeringens plats/tid Omsorgskontoret Underskrifter Sekreterare: Paragrafer: 1-17 Ordförande: Justerande: May-Gull Hensche Bo Johansson Nils-Otto Olsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Ronneby Kommunala Pensionärsråd Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Omsorgskontoret Underskrift May-Gull Hensche

2 1 1 Ordförande Bo Johansson hälsar välkommen och förklarar sammanträdet öppnat. Omsorgsnämnden har nu tre representanter i KPR. Förutom ordförande så är det Ulla Svensson (kd) och Bo Arnesjö (m). Lars Svensson har utsetts till representant för SPF istället för Ulla Svensson och Lars Nilsson har utsetts till ersättare för Astrid Adholm (SPF). Leif Nilsson har av PRO utsetts till att vara ersättare för Rickard Karlsson. 2 Nils-Otto Olsson utses till att justera dagens protokoll. 3 Information om säkerhetsfrågor Med anledning av att Karl Lind på sammanträdet påtalade stora brister inom elförsörjning och telekommunikation i de norra kommundelarna, har Per Drysén från kommunledningskontoret bjudits in. Han presenterar följande sammanställning: Elsäkerhetsarbete Målsättning att gräva ner allt från regionledning och neråt Planerat klart 2010 Finns inget lagkrav på leverans av el Finns krav på återställande av el vid bortfall. Det är tre olika ägare till elnäten inom kommunen. (enligt kartan) Miljöteknik: Ronneby Kallinge - Saxemara och Kuggeboda. Lunds energi (KREAB): Den norra kommundelen EON: Övrigt + en del av norra kommunen. Per Drysén: Det är Post- och Telestyrelsen som bestämmer över leverantörer av el och telefoni. EON gräver ned. Prioriteringen har varit att börja från matarledningarna och gå utåt. Det innebär att man börjat i söder och sedan gått norrut. Idag har man i princip säkrat Bräkne-Hoby samt området längs 27:an norr om Kallinge. Arbetet ska vara klart KREAB gräver också ner men det tar nog något år längre att säkerställa eftersom de i princip har mer skogsområde än EON. Ledningarna är säkrade men inte stolparna. Detta visade sig nu efter stormen PER.

3 2 Forts 3 Alla bolag strävar efter samarbete med vägverket och bredbandsbolag. Telebolagen är ej intresserade. Det finns inget lagkrav på leverans av el. Det är ett avtal mellan leverantör och kund där leverantören kan neka leverans.( ex. det som sker i Övertorneå.) Däremot finns det krav på återställande av el inom 24 timmar vid bortfall. Om så inte sker har kunden rätt till ersättning. Telesäkerhet Är beroende av el Det finns bara en nätägare för fast telefoni = Telia Söker ofta andra lösningar Mobil telefoni har flera operatörer och master Roaming är ej möjligt för närvarande (går ej att använda varandras nät) Använd ej IP-telefoni för trygghetslarm Satelittelefoni är säkrast men dyrt Finns inga lagkrav på leverans av telefoni Per Drysén: Läget för telesäkerheten är betydligt värre än för elsäkerheten eftersom nätägaren inte alltid är intresserad av att återställa ledningar på samma sätt som tidigare. Söker gärna andra lösningar än ledning. Här finns också konkurrens mellan olika operatörer som ställer till det på den fria marknaden. Det finns bara en nätoperatör. Karl Lind: Är de områden som saknar täckning kartlagda? Svar från Per Drysén: Täckning innebär inte hur stor yta det omfattar, utan hur många personer man når ut till. I Norrland saknar stora delar av inlandet täckning. Ansvaret för detta åvilar staten. Kommunerna har inget ansvar. Bo Arnesjö: Det finns många vita fläckar inom vår kommun. Ordförande Bo Johansson bör lyfta frågan för agerande mot bolagen. Svar från Bo Johansson: Kommunstyrelsen har en dialog med Länsstyrelsen. Det är en rikspolitisk fråga. Karl-Erik Karlsson: Det kan uppstå problem när befolkningen protesterar mot uppsättande av master. Detta är vanligt längs kusterna. Lars Svensson: Post- och Telestyrelsen bör ifrågasättas som lämplig leverantör. En kartläggning bör ske över hur täckningen är för de som har trygghetslarm hemtjänst. Ulla Svensson: Vi måste få hjälp med att komma med påtryckningar mot Telia. Astrid Adholm: Trygghetslarm är en falsk trygghet när telenätet inte fungerar. Laila Pettersson: Det krävs fast telefoni för trygghetslarm. Svar från Bo Arnesjö: Post- och Telestyrelsen har ålagt Telia att bygga. Frågan kommer att aktualiseras. Åke Andersson: Kan vi nå Räddningstjänstens system? Svar från Per Drysén: Nej, det är ett slutet system.

4 3 Forts 3 RAKEL RadioKommunikation för Effektiv Ledning. Eget nät Systemet är avsett för blåljusmyndigheter och krisorganisationer. Utökad användarkrets kan innebära att även samhällsviktiga verksamheter kan få använda systemet. Ej för privatpersoner Bo Arnesjö: Många kommuner och myndigheter har sagt att de inte vill ha detta system. Laila Pettersson: Varför Rakel när satellittele finns? Svar från Per Drysén: Rakel är säkrare kan krypteras. Beslut: Kommunala pensionärsrådet beslutar att det skall framföras till Kommunstyrelsen att el och telesituationen är oacceptabel i de norra kommundelarna och att kommunledningen bör agera för att läget skall förbättras. 4 Val av vice ordförande i KPR Föreslag till vice ordförande: Astrid Adholm och Nils-Otto Olsson. Omröstning sker bland ordinarie representanter för pensionärsorganisationerna. Astrid Adholm för 1 röst och Nils-Otto Olsson 4. Kommunala pensionärsrådet beslutar att välja Nils-Otto Olsson till vice ordförande. 5 Val av representanter för pensionärsorganisationerna till KPR:s arbetsutskott samt personliga ersättare för dessa. Pensionärsorganisationerna har utsett följande: Ordinarie ledamot Personlig ersättare PRO Nils-Otto Olsson Karl Lind SKPF Karl-Erik Karlsson Christel Svensson SPF Astrid Adholm Lars Nilsson SPRF Nils Olofsson Bengt Andersson Kommunala pensionärsrådet beslutar att godkänna valet av representanter.

5 4 6 Svar på Astrid Adholms fråga på sammanträdet gällande personalkostnader. Bo Johansson: Astrid Adholm upptäckte att summan för personalkostnader för 2007 var lägre än för Vid kontroll har det visat sig att det var en felskrivning vilket nu har rättats till. Kommunala pensionärsrådet beslutar att godkänna informationen. 7 Reviderad informationsbroschyr om omvårdnads- och serviceinsatser inom äldreomsorgen. Broschyren skickades ut med kallelsen. Laila Pettersson: Broschyren revideras årligen. Det som har skett vid denna revidering är följande: o Information om hemfixarna (sidan 5 ) o Telefonnummer till köket på Vidablicks matdistribution o Ändring av telefonnummer o Sista sidan som är en blankett för synpunkter, är nu perforerad. o Det kostnadsfria anhörigstödet har ökat från 16 till 24 timmar per månad. Åke Andersson påtalar följande: Den nya socialtjänstlagen är en ramlag enligt vilken insatserna inte får begränsas. Regler inskränker möjligheter till ett normalt liv. På sidan 3 i broschyren anser han att HSL (hälso- och sjukvårdslagen) skall åberopas under rubriken målen för kommunens äldreomsorg samt att det skall framgå fler rättigheter enligt SoL (socialtjänstlagen). Begränsningar i antalet promenader har inte stöd i SoL. Lagen förutsätter inte att anhöriga skall uträtta ärende m.m. Man skall ha rätt till nylagad mat. Han överlämnar även synpunkter skriftligt och dessa bifogas till protokollet. Svar från Bo Johansson: Riktlinjer började diskuteras i slutet av 1990-talet med anledning av att insatserna varierade mycket mellan de olika hemtjänstområdena. Det är bra med en enhetlig bedömningsgrund men det skall alltid tas hänsyn till den enskildes behov. Våra riktlinjer är bra i jämförelse med övriga Blekinge. Svar från Laila Pettersson: Varje person är ett separat ärende och bedömning görs utifrån skälig levnadsnivå. Om en person t.ex önskar promenad varje dag så kan delavslag ges och man beviljas var annan dag. Beslutet kan överklagas. Domar finns beträffande skälig levnadsnivå. Länsstyrelsen som är tillsynsmyndighet gör regelbundna granskningar av verksamheten. Tre sådana har gjorts sedan i höstas. Lars Svensson: Socialstyrelsen har utkommit med föreskrifter om biståndsbedömning. Det finns fler lagar än SoL som styr. En kostutredning pågår med utgångspunkt från både HSL och SoL. Det är stora skillnader i kommunernas generositet.

6 5 Forts 7 Avgifterna är för höga och höjningar av pensioner och bostadstillägg bör komma den enskilde till del och inte ätas upp av höjda avgifter. Broschyren är bra. Åke Andersson: Skälig levnadsnivå är ett mycket diffust begrepp och det är många som inte har detta. Mötet mellan den som söker bistånd och biståndsbedömaren är helt avgörande för vad man vågar begära. Ta bort alla begränsningar. Även den som är i behov av vård- omsorg har samma rätt som friska personer att få äta nylagad mat. Bo Arnesjö: De som endast har garantipension lever under existensminimum enligt två olika definitioner på detta. Under valrörelsen gavs det många påstötningar om detta och man jobbar nu med frågan i socialdepartementet. Både hemtjänst och platser i särskilt boende har minskat och därmed också kostnaderna. Vi har därför råd att satsa på förbättringar. Svar från Bo Johansson: Kunskapsinhämtningen kommer att fortsätta när det gäller både pensionärernas ekonomi och kostutredningen. Lars Svensson: Pensionärerna bör upplysas om möjligheten till att söka socialbidrag för att få skälig levnadsnivå. Svar från Laila Pettersson: Vi pratar om skälig levnadsnivå när det gäller insatserna. Möjlighet till socialbidrag står nämnt i broschyren om avgifter. Karl-Erik Karlsson anser att under rubriken särskilt boende på sidan 7 bör följande tas bort: Innan ansökan om särskilt boende behandlas skall det prövas om en bostadsanpassning kan göra det möjligt att bo kvar hemma. Nils-Otto Olsson: Det är bra att broschyren revideras men KPR borde få yttra sig innan revideringar sker. Svar från Laila Pettersson: Det har inte gjorts några förändringar förutom de som redan har nämnts. Bo Arnesjö förslår att vi skall bjuda in en sakkunnig från Länsrätten som kan förklara vad begreppet skälig levnadsnivå innebär. Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet och tillstyrker Bo Arnesjös förslag.

7 6 8 Kvalitetsbarometern Resultaten skickades ut med kallelsen Laila Pettersson: Kvalitétsmätningen har gjorts på enhetsnivå men de redovisade resultaten är de totala för hela äldreomsorgen. Varje enhet får ut sina resultat för att kunna jobba med de saker som visar på brister. Omsorgsnämnden beslutar om vad som skall prioriteras. Svarsfrekvensen är följande Utskickade enkäter Inkomna svar Hemtjänst ordinärt boende Särskilda boende Demensboende Enligt FoU- enheten är Blekinge ett föredöme och samma mätningar skall nu göras i fler län. Bo Arnesjö: Det är bra med kvalitetsindex. Variablerna är viktade och ett kvalitetsindex på 1,10 är bra. Det är förvånande med det positiva resultatet om man jämför med Socialstyrelsens rapport. Bo Johansson instämmer i att det ger konstiga signaler. Lars Svensson: detta fordrar en noggrann analys. Astrid Adholm påtalar de resultat som är dåliga. Svar från Bo Johansson: Förslag till förbättringar kommer att redovisas för KPR Bo Arnesjö: Landstingsrådet har initierat ny utredning angående hemsjukvården. Man avvaktar ansvarsutredningens resultat. Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet. 9

8 7 Socialstyrelsens stimulansbidrag till förbättrad kvalitet inom äldreomsorgen Bilaga 1 till regeringsbeslutet sändes ut med kallelsen. I denna framgår det vilka riktlinjer och villkor som gäller för användning av medel till vård och omsorg om äldre personer. Riktlinjer för insatser Regeringen prioriterar insatser inom följande områden i vården och omsorgen av äldre kvinnor och män: o Läkartillgång såväl i särskilt boende som i ordinärt boende o Läkemedelsgenomgångar o Förebyggande arbete o Demensvård o Rehabilitering o Kost och nutrition o Det sociala innehållet Det statliga stimulansbidraget skall efter lokala behov och prioriteringar användas till de ovanstående områdena där de bedöms göra störst nytta i varje enskilt landsting och enskild kommun. Regeringen har tagit fram mål inom områdena läkartillgång, läkemedelsgenomgångar samt förebyggande arbete. Regeringen avser att återkomma med mål inom övriga områden i takt med att tillräckligt underlag föreligger. Laila Pettersson: Ronneby får 3,4 mkr 2007 för att påskynda utvecklingen av äldreomsorgen. Ansökan görs troligtvis tillsammans med Landstinget och övriga kommuner i Blekinge.när det gäller de tre första punkterna. Förebyggande arbete kan vara hembesök hos alla som är 80 år + och inte har hemtjänst. Idag är det ca 1000 personer. Vi satsar redan idag på förbättringar inom demensvården. Vi har en färdigutbildad Silviasköterska och två är under utbildning. Dessa skall sedan sprida sina kunskaper i vår verksamhet. Inom rehabilitering pågår ett projekt för att vårdtagaren inte skall ramla mellan stolarna sjukhus korttidsvistelse - hemgång. Det är i sådana här fall tre olika ansvariga för rehabiliteringen. Har KPR förslag om vad som bör prioriteras? Skicka gärna in dessa skriftligt i så fall. Astrid Adholm tycker att det är svårt att prioritera något, allt är viktigt. Lars Svensson: Försök görs i några kommuner då man kör pensionärerna till ett ställe där dom kan äta, istället för att köra hem mat till dem. Ulla Svensson: En diakonissa har berättat att när hon kommer till ett särskilt boende för att besök aktivering, så kommer personalen och stör: Vi skall duscha Det är viktigt att satsa på förebyggande arbete, t.ex att förhindra fallolyckor. Detta har man gjort i Kristianstad med gott resultat.

9 8 Forts 9 Bo Arnesjö: I Karlskrona samarbetar Kommunen Röda Korset och pensionärsorganisationerna. Detta fungerar bra. Kupan tjänar bra genom att sälja skänkta saker och detta satsas på besöksverksamhet. Kan man inte mobilisera detta i Ronneby och kanske ge bidrag? 75% av äldreomsorgen utförs av anhöriga. Svar från Bo Johansson: Röda Korset får bidrag till väntjänst. Avtal får inte skrivas med pensionärsorganisationerna men föreningsbidrag utgår till dessa. Åke Andersson: Det är kommunerna som ansvarar för den enskildes rätt till gemenskap och aktivering inte frivilliga organisationer eller föreningar. Det är märkligt att det nu satsas projektpengar för att starta upp nedlagda verksamheter, t.ex. dagcentraler. Svar från Bo Johansson: Ansvaret flyttas inte över. Kommunen har inte lagt ner några dagcentraler och det finns planer på att öppna en ny i Backaryd. Lars Nilsson: SPF i Bräkne-Hoby går gärna ut med pensionärer. Det är viktigt med korttidsboende eftersom en biståndshandläggare har sagt att sjukhusen anser att man är medicinskt färdigbehandlad väldigt snabbt. Nils-Otto Olsson: Har kommunen försäkringar som täcker upp ev. olycksfall som kan uppstå? Försäkringsinformation Informationen gavs av Carl-Magnus Anderberg från Willis (försäkringsmäklare) Ansvarsförsäkring Pensionärsföreningar organisationer som t.ex tar ut vårdtagare på promenader omfattas. Bo Johansson: Omsorgsnämndens AU skall diskutera inriktningen på vad stimulansbidrag skall sökas till. Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet.

10 9 10 Länsstyrelsens tillsyn av rättssäkerheten vid ansökan om hemtjänstinsatser Tillsynsrapporten skickades ut med kallelsen. Länsstyrelsens beslut: Med utgångspunkt från de påpekande som framgår under länsstyrelsens bedömning anser länsstyrelsen o Att Omsorgsnämnden endast delvis uppfyller bedömningskriterierna vad gäller styrdokument, information, ansökan, utredning, bedömning och beslut. De brister som konstaterats föranleder ej kritik från Länsstyrelsen. Länsstyrelsen emotser en plan från Omsorgsnämnden som utvisar vilka åtgärder nämnden avser att vidta med de konstaterade bristerna. Länsstyrelsen kommer att kontakta Omsorgsnämnden för att göra en överenskommelse om när denna handlingsplan skall vara Länsstyrelsen tillhanda. För att uppfylla rättssäkerheten för den enskilda skall följande kriterier vara uppfyllda: o Det ska finnas ett styrdokument för att säkra rättssäkerheten i handläggningsprocessen. o Den enskilde ska ges information om handläggningsprocessen och få den information han/hon behöver för att kunna tillvarata sina rättigheter. o Den enskildes ursprungligen uttryckta önskemål ska framgå/dokumenteras. o Den enskildes behov och önskemål, sociala, fysiska, psykiska och existentiella, ska belysas i utredningen. o Den enskildes behov och önskemål ska ligga till grund för bedömningen och hänsyn ska tas utifrån att alla ska ha samma förutsättningar oavsett kön och etniskt ursprung. o Beslutet ska omfatta alla den enskildes uttryckta önskemål. Genomförande: Länsstyrelsens tillsyn har bestått av följande delar: o Granskning av styrdokument, riktlinjer och mallar/rutiner för handläggning, informationsbroschyrer och kommunens hemsida. o Granskning av de akter för pensionärer som intervjuats o Intervjuer med åtta pensionärer o Individuella intervjuer med två biståndshandläggare Fors 10

11 10 Laila Pettersson: I Blekinge har det skett tillsyn i Ronneby och Karlshamns kommuner. Många andra kommuner har också granskats. Granskningarna är inte föranledda av någon anmälan. Åtgärdsprogrammet till Länsstyrelsen ska vara klart senast i juni. Astrid Adholm : Utredningen är utan värde genom att det mesiga ordet delvis används. Den enskilde får inte läsa utredningen. Svar från Laila Pettersson: Man får vid begäran ta del av utredningen. Bo Johansson: Det finns politiska synpunkter beträffande utredningen. Bo Arnesjö: Det är viktigt att detta ses som ett allvarligt dokument. Lars Svensson: En utredning har visat att biståndsbedömning/utförande bör vara åtskilt. Det är annars risk att man biståndsbedömer utifrån budget. Svar från Laila Pettersson: Biståndsbedömningen kanske blir mer professionell men det blir ett större gap. En variant är att biståndsbedömare och utförare sitter tillsammans. Enligt Tomas Lilja på Länsstyrelsen så är rättssäkerheten densamma oavsett om biståndsbedömare/utförare är samma person eller om det är skilda roller. Svar från Bo Johansson: Det blir större mänsklighet om det är samma person. Det är många kommuner som har återgått till denna modell. Bo Arnesjö: Enligt Socialstyrelsen skall biståndsbedömningen standardiseras så att samma teknik används överallt. Svar från Laila Pettersson: Socialstyrelsen skall se på detta utifrån lagen och rättspraxis. Du får söka vad Du vill. Det har tillsats fyra nya enhetschefer. En av dem ska fördela platser till särskilda boende samt läsa biståndsbedömningar för att se att alla gör lika. Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet. 11 Bokslut 2006 Bokslutet skickades ut med kallelsen. Omsorgsnämndens bokslut 2006 visar ett underskott på totalt :-. Karl-Erik Karlsson frågar varför hyreskostnaderna överstiger budget. Svar från Laila Pettersson: Det beror på outhyrda lägenheter i särskilda boende. Bo Johansson förklarar det stora underskottet inom handikappomsorgen. Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet.

12 11 12 Internbudget 2007 Äldreomsorgen Budgetplanen skickades ut med kallelsen. Äldreomsorgen Handikappomsorgen Budget Budget Bo Johansson: Kommunstyrelsen har beslutat om ett tillskott på 2,5 mkr till äldreomsorgen för att täcka kostnaderna för omorganisationen. Verksamheten har möjlighet att äska nya medel till kvalitetsförbättringar Åke Andersson: Hur har långtidssjukskrivningarna utvecklats? Svar från Laila Pettersson: Det pågår en kartläggning om detta. Resultatet kommer att redovisas till KPR. Karl-Erik Karlsson: Finns det medel för kulturella aktiviteter på enheterna? Svar från Bo Johansson: Ja det finns, det ökade Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet.

13 12 13 Ej verkställda beslut till särskilda boende Vid månadsskiftet januari februari var situationen så här: 2007 Jan Febr Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec Vidablick höghusd. 1 Vidablicksvägen 0 Ågårdsbo 1bb Lyckan och Loftet 0 Skruven 1 Ålycke 1 Lindebo 2 Backen 0 Björkliden 1 Olsgården 1 totalt 7 Varav inflyttade från annan kommun Annan kommun * Makar ** Personer som bytt särskilt boende Ej verkställda beslut 18 Inkl. de som vill byta boende = bb Från annan kommun 2 Tackat nej 5 1 Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet. 14

14 13 Kvartalsredovisning till Länsstyrelsen om ej verkställda beslut. Rapporten skickades ut med kallelsen Laila Pettersson: Kommunerna skall kvartalsvis rapportera beslut som inte verkställts inom tre månader. Rapporten lämnas också till Kommunfullmäktige. Besluts- Ansökan avser Kön Skäl till att beslutet Verkställt datum ej verkställts Särskilt boende K Tackat nej till plats Särskilt boende M Tackat nej till plats Särskilt boende K Tackat nej till plats Särskilt boende K Tackat nej till plats Särskilt boende K Tackat nej till plats Särskilt boende K Tackat nej till plats Särskilt boende K Tackat nej till plats Särskilt boende K Tackat nej till plats Lars Nilsson: Ställs man sist i kön om man tackat nej till plats? Svar från Laila Pettersson: Nej, det är alltid behovet av plats som är avgörande. Bo Johansson: Inom handikappomsorgen finns det en del ej verkställda beslut. Det gäller daglig verksamhet och kontaktpersoner. Anledningen är att det är mycket svårt att få tag på just kontaktpersoner och det pågår nu en rekryteringsdrive. Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet. 15 Hemsändningsbidrag Kommunfullmäktiges beslut skickades med kallelsen. Det har tagits ett nytt beslut om att hemsändningsbidrag kan utgå till alla butiker inom Ronneby kommun som kör hem dagligvaror till enskilda konsumenter. Tidigare gällde det bara butiker utanför Ronneby Kallinge och Bräkne-Hoby. Kravet på att den enskilde konsumenten skall vara mantalsskriven i Kommunen har tagits bort. Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera informationen till protokollet. 16

15 14 Remissvar till Fritids- och turistnämnden Remissen inkom o Förslag från fritids- och turistnämnden om avveckling av representant i Kommunala pensionärsrådet. Svar på remiss dnr : Förslag från Fritids- och turistnämnden. Remissen behandlas på sammanträdet med Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott Arbetsutskottet beslutar att godkänna förslaget från Fritids- och turistnämnden om att deras representant i Kommunala pensionärsrådet avvecklas. Det är Kommunala pensionärsrådets förhoppning att någon från ovanstående nämnd vid behov kan inbjudas som sakkunnig. Karl-Erik Karlsson undrar över motionen från Sune Håkansson om att KPR skall tillhöra Kommunfullmäktige. Bo Johansson: Omsorgsnämnden föreslår en omarbetning av reglementet för KPR efter de principer vi arbetar efter. Kommunala pensionärsrådet godkänner remissvaret. 17 Övriga frågor Var går gränsen mellan äldre- och handikappomsorg? Laila Pettersson har ett förslag om att det skall dras en gräns vid 65 år. Anledningen är att äldreomsorgen styrs av SoL (socialtjänstlagen) och handikappomsorgen styrs av LSS ( Lagen om särskilt stöd och service) Vad anser KPR? Åke Andersson: Man tar funktionshindret med sig efter fyllda 65 år. LSS-insatser bör gälla även då. Rätten till insatser för att ha goda levnadsvillkor är viktig för alla. Handikappomsorgen har bättre kunskaper om handikapp och det finns förslag om att slå ihop LSS och SoL-lagstiftningarna. Karl-Erik Karlsson: 65-årsgränsen är fel när det gäller rätten till att få anlita hemfixarna Astrid Adholm: Man behöver inte vara handikappad för att man är förtidspensionär. Ulla Svensson: Det är fel med två åldersgrupper. Behoven skall avgöra. Forts 17

16 15 Lars Svensson: Har man LSS- insatser när man fyllt 65? Handikappomsorgen kan köpa insatser från äldreomsorgen om personen är beviljad insatser enligt och SoL. Svar från Bo Johansson: Ja, man har rätt till LSS-insatser efter fyllda 65 år Bo Arnesjö: Sveriges Kommuner- och Landsting har tagit ställning till vad de anser om LSS. Detta finns att läsa på nätet. Se undre rubriker våra ståndpunkter. Folkhälsorådet Astrid Adholm: Varför är inte Omsorgsnämnden representerad i Folkhälsorådet? Även pensionärerna borde vara med. Svar från Bo Johansson: Vi diskuterade ju frågan på KPR:s au Jag framförde de synpunkter som kom fram där till Omsorgsnämnden. Sammansättningen av representanter var redan beslutad i Kommunfullmäktige. Astrid Adholm föreslår att samtliga pensionärsorganisationer gemensamt skickar in en skrivelse till Kommunfullmäktige, med krav om delaktighet. Verksamhetsberättelser Laila Pettersson delar ut en sammanställning av enhetschefernas verksamhetsberättelser Övrigt May-Gull Hensche delar ut o Åldersfördelning hemtjänst och särskilt boende o Förteckning över ledamöter och ersättare i KPR Kommunala pensionärsrådet beslutar att notera övriga frågor och svar till protokollet.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 13.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.10 Närvarande: Ordinarie ledamöter Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Ulla Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Vidablick, kalasrummet, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S), Äldrenämnden, ledamot Åke Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Fritids-turistnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2007-04-17

Kommunala Pensionärsrådet 2007-04-17 Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 12.10 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Bo Arnesjö Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Bo Johansson (S) Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke Olsson PRO Johnny Magnusson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-06-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-06-14. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Hoby-salen kl 08.30 11.40 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, kl 08:30 11:15 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Åke Nilsson PRO Listerby/J-hus Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Johnny

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kallingesalen, Ronneby, kl 13.00 15.45 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 09.00-12.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl Pensionärsrådet 2008-03-04 Sidan 1 av 13 Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl. 13.30-16.10 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Lars Vesterlund, ordf Sture Haglund, vice ordf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 13.00 16.45 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne Svensson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-12:00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Ulla-Britt Lindbäck, Reumatiker/Allergi Aina Hortlund, SKPF Karl-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2013-03-21 22 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 kl 13.15 16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20

Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Mötesrum 11 Onsdag den 25 januari 2017 kl.08:15-12:20 Beslutande Åke Bertils (S) ordförande Sigbritt Persson (S) Lisbeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Sune Håkansson Äldrenämnden, ordförande Bo Johansson Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke Nilsson Ingvar Svensson Nils

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-12-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-12-03. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.00 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Stig Pettersson PRO-Ronneby Karl Lind

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Byavångens Dagcentral, den, kl. 08.30-09.40 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson (M) ordförande Elizabet Nilsson (M) ersättare för Carola Lindgren (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson

Läs mer

"[Förvaringsplats för protokollet]"

[Förvaringsplats för protokollet] 1(18) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 13:30 16.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-04-15 41 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Rikard Dahlin ers. för Kerstin Svensson (S) Peter Joensuu (M) ers.

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00 1(7) Plats och tid: C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl. 14.00 16:00 Beslutande: Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2010-02-19 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.30 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Mari-Anne Andersson Sekreterare...

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Johnny Magnusson

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken 1(22) Plats och tid Sessionssalen, onsdagen den 7 februari 2018 kl 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson (S) Sören Åhlström

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Ds 2017:12 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för äldre

Ds 2017:12 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för äldre YTTRANDE Vårt ärendenr: 2017-06-09 Ert dnr: Sektionen för socialtjänst Greger Bengtsson Socialdepartementet 10333 STOCKHOLM Ds 2017:12 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för äldre

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala Pensionärsrådet 2005-04 21 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.20 Ordinarie ledamöter Närvarande: Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Rickard Karlsson PRO-Ronneby Arne Svensson SPF-Ronneby

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, kl 08:30 11:15 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Åke Nilsson PRO Listerby/J-hus Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Lars Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-09-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2003-09-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden 41-42 och 45-52 Tommy Anderson Kultur/frit.nämnd Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 13.00-17.00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2004-04-21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2004-04-21. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 08.30 11.30 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Tommy Andersson Kult.-fritidsnämnd Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s)

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal måndagen den 14 december 2009, kl 09.00-15.15 Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN

HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN Hemtjänst i Kristianstads kommun I den här broschyren kan Du läsa om vilket stöd Du kan söka från hemtjänsten i Kristianstads kommun. Målsättningen med hemtjänst är att

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 09.00 11.15 ande Bengt Nilsson Elsie Larsson Märta Pettersson Lucie Hedmar Sivert Bergström Lennart Fäldt Sture Johansson

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-05-24 54 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S), ordförande 35-36 Hans Forssell (S) Sara Andersson

Läs mer

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande 1-6 Ledamöter Siv Nilsson PRO vice ordförande, ordförande 7-8 Solbritt Lindborg

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-05-22

Omsorgsnämnden 2001-05-22 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson 79-90 V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson KD Göran Andersson 83-95

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2013-10-03 1(12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kl. 15.00-16.45 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer