Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud"

Transkript

1 Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud Nyanmälan. Vi anmäler oss till internetkontoret för första gången. Byte av behörighetsansvarig. Avregistrera nuvarande behörighetsansvarig (i samband med byte av behörighetsansvarig). Uppsägning. Vi vill avsluta företagets behörighet i internetkontoret. Vi vill köpa frilagd premie genom internetkontoret med: Faktura, företag. En faktura för hela företaget. Faktura, kontor. En faktura per kontor. * Obligatorisk uppgift Behörighetsansvarig för internetkontoret Förnamn * Efternamn * Personnummer * Adress till arbetsplatsen Postnummer * Postadress * Telefonnummer till arbetsplatsen * Växelnummer till arbetsplatsen Mejladress * Faktureringsadress för internetkontoret Förnamn * Efternamn * Faktureringsadress Postnummer * Postadress * Genom att underteckna denna blankett bekräftar jag att jag har tagit del av och godkänt de villkor som gäller för internetkontoret. Underskrift av firmatecknare Organisationsnummer * Företag * Ort * Firmateckning * Datum * Namnförtydligande * Blanketten skickas undertecknad till: Alecta, Internetkontoret, Stockholm eller faxas på nummer: eller inskannad som pdf till internetkontoret@alecta.se. 1 (5)

2 för ombud 1 Bakgrund Alecta ansvarar enligt ITP-planen för att producera specifik och detaljerad information kring de försäkringsförmåner som gäller för det enskilda företaget och individen. Inom ramen för affärsverksamhetens behov har internetkontoret utvecklats i syfte att underlätta informationsutbytet. 2 Omfattningen av internetkontoret Alecta ger er som godkänt ombud tillgång till våra elektroniska tjänster (e-tjänster) med de funktioner och den service som vi på Alecta tillhandahåller genom internetkontoret. Vilka e- tjänster som ingår i internetkontoret framgår av vår hemsida För att kunna ta del av internetkontorets e-tjänster förbinder ni er - att följa gällande allmänna villkor - att följa gällande instruktioner som finns på Alectas hemsida. 3 Att använda internetkontoret Internettjänsten når ni via uppkoppling mot internet och genom att gå in på vår hemsida. Ni ansvarar själva för att införskaffa den utrustning som krävs för att nå internetkontoret, till exempel persondator, programvara, kommunikationsutrustning, internetabonnemang och e- legitimation. Vårt internetkontor bygger på etablerad säkerhetsstandard när det gäller - säker identifiering av användare - kryptering av meddelanden - underskrifter genom digitala signaturer. Den e-legitimation som används får inte lämnas ut till eller användas av andra än den person som e-legitimationen är utställd på. Om ni eller vi måste förändra eller spärra en behörighet ska den utfärdande parten informeras om detta. Alecta har rätt till ersättning för tjänsten enligt aktuell prislista på Alectas hemsida. Ombudet ska utöver denna ersättning betala lagstadgad mervärdeskatt. Fakturering sker månadsvis i efterskott med 30 dagars netto. När ni accepterar dessa allmänna villkor förbinder ni er att betrakta en digital signatur som likställd med ett skriftligt undertecknande av ett dokument. Den digitala signaturen har alltså samma verkan som om ni skrivit under på papper. 2 (5)

3 4 Användningsområde Information som ni som ombud får genom Alectas internetkontor får endast användas för era egna ITP-ändamål. 5 Ombudets ansvar - behörighetsadministration Som ombud förbinder ni er att för de personer ni utnämner som behöriga till internetkontorets e-tjänster klargöra innebörden av dessa allmänna villkor och det ansvar dessa personer har. Den särskilt utsedda person som fördelar behörigheter till dem som ska använda internetkontorets e-tjänster benämns Behörighetsansvarig. När ni byter behörighetsansvarig ska ni meddela oss detta på blanketten Behörighet i internetkontoret för ombud. Om ni förlorar e-legitimationen ska ni omedelbart anmäla det till den utfärdande parten. Ni ska även anmäla misstanke om missbruk till oss. Om ni misstänker brott ska ni anmäla det till polisen. 6 Fullmakt/Personuppgiftslagen Utfärdade fullmakter som berör detta avtal ska på anmodan av Alecta förevisas i original. Parternas behandling av personuppgifter i samband med användandet av internetkontoret ska ske i enlighet med Personuppgiftslagens (1998:204) krav på integritetsskydd. 7 Handlingar tillhanda En elektronisk handling anses ha kommit till oss tillhanda när den, via vårt internetkontor, har tagits emot i internetkontorets brevlåda för de berörda handlingarna. Ett skriftligt meddelande som vi har sänt via mejl till den adress som ni angett i internetkontoret, ska anses ha kommit er tillhanda senast dagen efter avsändandet. Det är därför av yttersta vikt att ni håller era mejladresser uppdaterade. 8 Spärr av internettjänsten Alecta har rätt att när som helst spärra e-tjänsten om ni som ombud åsidosätter bestämmelserna i de allmänna villkoren, instruktionerna eller användarmanualen handlar eller kommer att handla på sätt som kan orsaka skada för oss. Vi har även rätt att spärra e-tjänsten under en begränsad tid för till exempel underhåll och uppdatering av e-tjänsten. 3 (5)

4 9 Säkerhet och sekretess Både ni som ombud och vi på Alecta ansvarar för att Datainspektionens och respektive parts regler om sekretess och säkerhet följs. Säkerheten enligt de allmänna villkoren omfattar även kryptering av överförd data. 10 Ändring av de allmänna villkoren Alecta har rätt att besluta om ändring av de allmänna villkoren. Detta kan till exempel ske i samband med att förutsättningarna för avtalet ändras utifrån ny lagstiftning att den tekniska utformningen, säkerhetsarrangemanget, tidsregler med mera ändras. En sådan ändring träder i kraft tidigast en (1) månad efter att vi informerat er om innebörden av ändringen och de nya bestämmelserna. Om en ändring aktualiseras genom att ny lagstiftning omedelbart träder i kraft och detta medför att förutsättningarna för internetkontoret ändras har vi rätt att, i enlighet med dessa krav, omgående ändra innehållet i de allmänna villkoren. Om vi, i enlighet med detta förbehåll, ändrar i de allmänna villkoren har ni rätt att omedelbart frånträda avtalet. Er begäran om att frånträda avtalet ska ni lämna skriftligen till oss. Ändring av de allmänna villkoren framgår av internetkontorets välkomstsida. Aktuella villkor finns på vår hemsida under fliken Vårt erbjudande/internetkontor/för ombud/skaffa internetkontoret och länken Anmälan och allmänna villkor för ombud. 11 Ansvarsbegränsning Både ni som ombud och vi på Alecta ansvarar gentemot den andra parten för ekonomisk skada som inte är av ringa omfattning och som hänför sig till fel och försummelser som begås av den egna personalen vid användningen av internetkontorets e-tjänster. Bägge parter ska skyndsamt avhjälpa uppkomna fel och brister. Ansvaret avser endast direkt skada och begränsas till 35 prisbasbelopp per kalenderår. Alecta ansvarar inte för skada som beror på svenskt eller utländskt lagbrott, svensk eller utländsk myndighetsåtgärd, krigshändelse eller strejk, blockad, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehållet ifråga om strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om vi själva är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd. Formerna för och rättsverkningarna enligt detta avtal ska bedömas enligt svensk rätt. 4 (5)

5 12 IT-ansvar Alecta ansvarar inte för skada som åsamkats ombudet genom att ombudet inte får tillgång till internetkontoret enligt de allmänna villkoren. Det kan orsakas av underhåll av datorsystem, driftsavbrott eller andra störningar i internetkontorets datorsystem eller i av annan leverantör tillhandahållen elektronisk förbindelse mellan internetkontoret och ombudet eller av annat liknande skäl. Alecta är inte heller ansvarigt för skada som åsamkats ombudet på grund av felaktigheter i dennes data- och kommunikationsutrustning, programvara eller internetabonnemang. 13 Uppsägning av avtalet om internetkontorets e-tjänster Avtalet gäller från det att ni som ombud mottagit Alectas bekräftelsemejl och tillsvidare. Ni som ombud har rätt att skriftligen säga upp avtalet om internetkontorets e-tjänster med omedelbar verkan utan att behöva ange skäl för uppsägningen. 14 Tvist Tvist i anledning av detta avtal ska slutligt avgöras genom skiljedom enligt reglerna för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut varvid parterna parten ska utse en skiljeman. Skiljenämndens ordförande ska utses av Stockholms Handelskammare. Till ordförande ska anlitas person med särskild sakkunskap. Skiljeförfarandet ska äga rum i Stockholm, på svenska språket och svensk rätt ska vara tillämplig. 5 (5)

Behörighetsanmälan för Alectas internetkontor Företag

Behörighetsanmälan för Alectas internetkontor Företag Behörighetsanmälan för Alectas internetkontor Företag * Obligatorisk uppgift Vi anmäler oss till internetkontoret för första gången. Vi vill byta behörighetsansvarig. Vi vill lägga till eller ta bort kundnummer.

Läs mer

Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud

Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud Behörighet i Alectas internetkontor - Ombud Nyanmälan. Vi anmäler oss till internetkontoret för första gången. Byte av behörighetsansvarig. Avregistrera nuvarande behörighetsansvarig (i samband med byte

Läs mer

Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag

Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag 1. Allmänt 1.1. Alectas internetkontor för företag ger företag som är kunder hos Alecta ( Företag ) en överblick över de anställdas försäkringsuppgifter

Läs mer

Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst

Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst 1 (2) Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst Avtal avser behörighetsansvarig för företaget eller företagsgruppen och måste undertecknas av behörig firmatecknare på respektive företag eller annan person

Läs mer

Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst

Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst Sida 1 (2) Detta avtal avser åtkomst till PRI Pensionsgarantis webbtjänst i enlighet med vid var tid gällande Allmänna avtalsvillkor för PRI Pensionsgarantis webbtjänst.

Läs mer

Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst

Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst PRI Pensionsgarantis kunder har möjlighet att utnyttja de webbtjänster som erbjuds på PRI Pensionsgarantis webbplats. För att kunna börja använda tjänsten

Läs mer

Allmänna villkor för Arbetsgivare vid nyttjande av AFA Försäkrings kundwebb FÖRSÄKRING

Allmänna villkor för Arbetsgivare vid nyttjande av AFA Försäkrings kundwebb FÖRSÄKRING Allmänna villkor för Arbetsgivare vid nyttjande av AFA Försäkrings kundwebb FÖRSÄKRING v 1.1 maj 2012 1. Bakgrund 1.1 AFA Försäkring är samlingsnamnet för de tre bolagen AFA Sjukförsäkrings aktiebolag,

Läs mer

Allmänna villkor för arbetsgivare som använder AFA Försäkrings e-tjänster FÖRSÄKRING

Allmänna villkor för arbetsgivare som använder AFA Försäkrings e-tjänster FÖRSÄKRING Allmänna villkor för arbetsgivare som använder AFA Försäkrings e-tjänster FÖRSÄKRING 1. Bakgrund 1.1 AFA Försäkring är samlingsnamnet för de tre bolagen AFA Sjukförsäkrings aktiebolag, AFA Trygghetsförsäkringsaktiebolag

Läs mer

AFA Försäkrings kundwebb

AFA Försäkrings kundwebb v 1.02 augusti 2011 Allmänna villkor för Privatpersoner vid nyttjande av AFA Försäkrings kundwebb 1. Bakgrund 1.1 AFA Försäkring är samlingsnamnet för de tre bolagen AFA Sjukförsäkringsaktiebolag, AFA

Läs mer

Allmänna villkor för företag som använder Collectums elektroniska tjänster/collectums internetkontor

Allmänna villkor för företag som använder Collectums elektroniska tjänster/collectums internetkontor Allmänna villkor för företag som använder Collectums elektroniska tjänster/collectums internetkontor 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor för användande av Collectum AB:s ( Collectum ) elektroniska tjänster

Läs mer

Deltagare är oförhindrad att med Deltagare eller annan träffa andra avtal om utväxling i annan ordning av information/data motsvarande detta avtal.

Deltagare är oförhindrad att med Deltagare eller annan träffa andra avtal om utväxling i annan ordning av information/data motsvarande detta avtal. AVTAL OM DATACLEARING 1 (5) 2001-04-23 Avtal om Dataclearing Mellan i bilaga 2 angivna Deltagare och Svenska Bankföreningen träffas härmed följande avtal om de grundläggande bestämmelserna för den tekniska

Läs mer

ActiWay Avtal för ActiWay

ActiWay Avtal för ActiWay ActiWay Avtal för ActiWay Partners för Cykeltjänsten ActiWay AB Ynglingagatan 14, 113 47 Stockholm Org. nr 556686-7890 Tfn: 08-510 622 90 E-post: info@actiway.se www.actiway.se Avtal ActiWay- Cykeltjänsten

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT Dessa allmänna villkor gäller från den 27 mars 2015. 1. Parter Dessa allmänna villkor gäller för kredit som efter godkänd ansökan beviljas företagskund ("Kunden") av

Läs mer

Användare av Skandias Internetkontor (inklusive telefontjänster)

Användare av Skandias Internetkontor (inklusive telefontjänster) Användare av Skandias Internetkontor (inklusive telefontjänster) Allmänna villkor 2009-11-24 1. Allmänt Livförsäkringsaktiebolaget Skandia (publ), Försäkringsaktiebolaget Skandia (publ), och Skandiabanken

Läs mer

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och 1 (5) AVTALSMALL 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och Säljarens namn Adress Telefonnummer Organisationsnummer - nedan kallad Säljaren - sluts följande avtal angående

Läs mer

BETALSERVICE VIA INTERNETTJÄNSTEN

BETALSERVICE VIA INTERNETTJÄNSTEN BETALSERVICE VIA INTERNETTJÄNSTEN Org-nr: 5164019969 0500 46 45 00 jak@jak.se Allmänna villkor Dessa villkor gäller utöver aktuella villkor för Baskontot och transaktionskontot vid användandet av betalservice

Läs mer

1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Leverantörens eller tredje mans upphovsrätt.

1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Leverantörens eller tredje mans upphovsrätt. ANVÄNDARVILLKOR Dessa användarvillkor tillämpas vid användning av tjänsten ( Tjänsten ) som beställts av användaren ( Användaren ) från leverantören ( Leverantören ). Genom att påbörja användandet av Tjänsten

Läs mer

Avtal 20 ( 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, organisationsnummer , och

Avtal 20 ( 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, organisationsnummer , och Sida: 1 av 6 z (` -k e Upphandlingens diarienummer: Af -21241~1 Olk Arbetsförmedlingen Avtal 20 ( 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, organisationsnummer 202100-2114, och Ängelholms kommun 212000-0977

Läs mer

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal.

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal. BILAGA 1 - PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Avtalet ) har träffats mellan [Avtalspart 1], org.nr [nummer], med adress [adress], ( Personuppgiftsbiträde ) och [Avtalspart

Läs mer

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB Allmänna villkor DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB 1. Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller för användning av DPOrganizer som är en programvara tillhandahållen av Beyano AB, org.

Läs mer

AVTAL Övertorneå stadsnät Internet

AVTAL Övertorneå stadsnät Internet Sida 1 AVTAL Övertorneå stadsnät Internet Kund: Namn / Företag Adress: Pers.nr / Org-nummer Telefonnummer Epost Er referens: Faktura till: (Om annan än ovan) Namn Epost : Telefonnummer Hastighet Upp till

Läs mer

M E L L A N P E R S O N U P P G I F T S A N S V A R I G O C H P E R S O N U P P G I F T S B I T R Ä D E

M E L L A N P E R S O N U P P G I F T S A N S V A R I G O C H P E R S O N U P P G I F T S B I T R Ä D E 2013-08-28 0 (5) AVTAL M E L L A N P E R S O N U P P G I F T S A N S V A R I G O C H P E R S O N U P P G I F T S B I T R Ä D E För personuppgifter som är relaterade till Höganäs kommun FÖRVALTNING 1 (5)

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare

BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare Dokumenttyp Datum. Sida Vår referens D-nr: 07-6365 2015-04-14 1 (5) Version C BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare Användarvillkor för Ledningskollen.se Ledningskollen.se är en webbtjänst som syftar

Läs mer

Bilaga 1. Allmänna villkor för IA-företagens informationssystem om arbetsmiljö. 1. Bakgrund

Bilaga 1. Allmänna villkor för IA-företagens informationssystem om arbetsmiljö. 1. Bakgrund v1.5 maj 2015 Bilaga 1 Allmänna villkor för IA-företagens informationssystem om arbetsmiljö 1. Bakgrund Dessa allmänna villkor reglerar förhållandet mellan AFA Trygghetsförsäkringsaktiebolag org. nr. 516401-8615

Läs mer

Informationsfullmakt koncern

Informationsfullmakt koncern Informationsfullmakt koncern Befullmäktigande Härmed befullmäktigas org nr (fullmaktshavaren) att från Alecta pensionsförsäkring, ömsesidigt (Alecta) inhämta sådan information som vi själva (fullmaktsgivaren)

Läs mer

Arbets ivare i Skandias Internetkontor

Arbets ivare i Skandias Internetkontor Arbets ivare i Skandias Internetkontor Allmänna villkor 2006-04-26 1. Allmänt Livförsäkringsaktiebolaget Skandia (publ) och Försäkringsaktiebolaget Skandia (publ), nedan gemensamt kallade Skandia (där

Läs mer

Användarvillkor - Ladda kort

Användarvillkor - Ladda kort Lingua Fastigheter AB Användarvillkor - Ladda kort Reviderad 2014-08-19 Kort från Lingua fastigheter AB (Café Cupcake, Språkskolan i Umeå), nedan kallat Lingua. Dessa allmänna villkor gäller för Lingua

Läs mer

Avtal för användning av märket Från Sverige

Avtal för användning av märket Från Sverige Bilaga 4 Avtal för användning av märket Från Sverige 2017-04-11 Avtal för användning av märket Från Sverige 1. Rättigheter Svenskmärkning AB (SvAB), 105 33 Stockholm, upplåter härmed till Företagsnamn

Läs mer

ANSÖKAN OM NYCKEL/NYCKELKORT

ANSÖKAN OM NYCKEL/NYCKELKORT ANSÖKAN OM NYCKEL/NYCKELKORT Sökanden Efternamn, samtliga förnamn (tilltalsnamn understrykes) Personnummer Nationalitet Meddela mig beslut via: Mobiltelefon E-post SMS E-post Företag Avdelning Befattning

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Senast uppdaterad 5 September, 2018 1 Inledning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Välkommen till My Mall och försäljning via vår marknadsplats på mymall.se. Vårt samarbete är viktigt och innebär såväl juridiska

Läs mer

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket 1 Allmänt 1.1 Posten AB (publ), nedan kallat Posten, erbjuder företag och privatpersoner att ladda ner och använda Postens datorprogram med

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

Avtal för användning av märket Från Sverige

Avtal för användning av märket Från Sverige Bilaga 4 Avtal för användning av märket Från Sverige 2019-06-07 Avtal för användning av märket Från Sverige 1. Rättigheter Svenskmärkning AB (SvAB), 105 33 Stockholm, upplåter härmed till Företagsnamn

Läs mer

Licensavtal. 1.0 Inledning, upplåtelse. 2.0 Kontaktpersoner för parterna. Box 5501 114 85 Stockholm. Monica Björk 08-783 8421

Licensavtal. 1.0 Inledning, upplåtelse. 2.0 Kontaktpersoner för parterna. Box 5501 114 85 Stockholm. Monica Björk 08-783 8421 Licensgivare: Byggmaterialindustrierna Service AB ( BMI ) Postadress: Box 5501 114 85 Stockholm Organisationsnummer: 556132-6157 Licenstagare: [Infoga firmanamn] ( Licenstagaren ) Postadress: Organisationsnummer:

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

RAMAVTAL OM UPPDRAG SOM MENTOR

RAMAVTAL OM UPPDRAG SOM MENTOR Mellan [MENTORNS FIRMA], org.nr [NUMMER], ( Mentorn ), [POSTADRESS], och Nordic Growth Market NGM AB, org.nr 556556-2138, ( NGM ), Mäster Samuelsgatan 42, 111 57 STOCKHOLM, (tillsammans Parterna, och var

Läs mer

DEKRA Automotive AB Blanketten skickas till DEKRA Automotive AB Att: Ekonomi Box Solna. Kreditansökan Företagskund.

DEKRA Automotive AB Blanketten skickas till DEKRA Automotive AB Att: Ekonomi Box Solna. Kreditansökan Företagskund. DEKRA Automotive AB Blanketten skickas till DEKRA Automotive AB Att: Ekonomi Box 1357 171 26 Solna Eller e-post: ekonomi@dekra.com Kreditansökan Företagskund Företagsuppgifter Företagsnamn Organisationsnummer

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Finditys eller tredje mans upphovsrätt

ANVÄNDARVILLKOR. 1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Finditys eller tredje mans upphovsrätt ANVÄNDARVILLKOR Dessa användarvillkor tillämpas vid användning av Findity AB:s, org. nr. 556838-8200, ( Findity ) tjänst sparakvittot.se ( Tjänsten ). Genom att använda tjänsten godkänner användaren (

Läs mer

E. Uppsägning av rapporteringsbehörighet med personligt kort (se anvisningar)

E. Uppsägning av rapporteringsbehörighet med personligt kort (se anvisningar) Periodisk inrapportering Behörighetsanmälan för rapportering A. Rapporterande företag Institutnummer Finansinspektionen Organisationsnummer Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 14483 PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta Personuppgiftsbiträdesavtal ( Biträdesavtal/-et ) har denna dag träffats mellan: (1) Klicka här och skriv Studieförbundets namn, org nr [adress] ( Studieförbundet

Läs mer

Villkor. Allmän information. S&A Sverige AB 556678-2677, september 2015

Villkor. Allmän information. S&A Sverige AB 556678-2677, september 2015 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, september 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

221.082 14 04. Samarbetsavtal. mellan AMF och försäkringsförmedlare.

221.082 14 04. Samarbetsavtal. mellan AMF och försäkringsförmedlare. 221.082 14 04 Samarbetsavtal mellan AMF och försäkringsförmedlare. Samarbetsavtal mellan AMF och försäkringsförmedlare. Försäkringsförmedlaren... org nr/pnr:... Adress:... härefter benämnd Förmedlaren

Läs mer

Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Baskonto hos JAK Medlemsbank.

Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Baskonto hos JAK Medlemsbank. BASKONTO Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Baskonto hos JAK Medlemsbank. Definitioner m.m.... 1 Allmän produktbeskrivning... 2 Betalningar till och från kontot... 2 Begränsningar

Läs mer

Integritetspolicy (Privacy Policy)

Integritetspolicy (Privacy Policy) Integritetspolicy (Privacy Policy) Gäller för IT-team Stockholm AB, organisationsnummer 556691-7455. Innehåll Policy avseende integritet och marknadsföring 1. Allmänt 2. Personuppgiftsansvarig 3. När samlar

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS)

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS) 1 (6) Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS) Detta personuppgiftsbiträdesavtal reglerar Personuppgiftsbiträdets behandling av personuppgifter för den Personuppgiftsansvariges

Läs mer

Framtidskonto. 1 Definitioner med mera. 2 Allmän produktbeskrivning. 3 Begränsning av tjänst. 4 Räntor, priser och avgifter. Gäller från 2012-01-01

Framtidskonto. 1 Definitioner med mera. 2 Allmän produktbeskrivning. 3 Begränsning av tjänst. 4 Räntor, priser och avgifter. Gäller från 2012-01-01 Framtidskonto Gäller från 2012-01-01 1 Definitioner med mera 1.1 Definitioner Banken avser i detta avtal Länsförsäkringar Bank AB (publ). Konto är ett framtidskonto som en kontohavare öppnat i banken enligt

Läs mer

Villkor för Telia Internet För Alla

Villkor för Telia Internet För Alla Villkor för Telia Internet För Alla 1. Allmänt För Telias accesstjänst Telia Internet För Alla gäller Telias allmänna villkor för teleabonnemang. (finns publicerade i telekatalogen ) med följande ändringar

Läs mer

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING LS xxxxx Sid 1 (5) Mellan 1. Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom Hälso- och sjukvårdsnämnden ( Beställaren ); och 2. [**], organisationsnummer [**] ( Vårdgivaren ), har slutits

Läs mer

RAMAVTAL. mellan Riksgälden och Eurocard AB avseende kort- och resekontotjänster för statliga myndigheter. Bilaga 3: Avropsavtal

RAMAVTAL. mellan Riksgälden och Eurocard AB avseende kort- och resekontotjänster för statliga myndigheter. Bilaga 3: Avropsavtal RAMAVTAL mellan Riksgälden och AB avseende kort- och resekontotjänster för statliga myndigheter 1( Innehållsförteckning AVROPSAVTAL... 3 Allmänna Villkor... 4 1. Allmänt... 4 2. Tjänsterna... 4 3. Ersättning...

Läs mer

Har du varit i kontakt med kommunal konsumentvägledning?

Har du varit i kontakt med kommunal konsumentvägledning? Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm E-post: arn@arn.se www.arn.se 1 (11) * = Det här fältet måste du fylla i. Anmälare Förnamn * Efternamn * Postadress (Om du bor i ett annat land än

Läs mer

Användarvillkor Mina meddelanden

Användarvillkor Mina meddelanden Användarvillkor Mina meddelanden 1. Allmänt 1.1 Skatteverket tillhandahåller i enlighet med 5 Förordning (2003:770) om statliga myndigheters elektroniska informationsutbyte tjänsten Mina meddelanden för

Läs mer

Allmänna Villkor för Tjänsten

Allmänna Villkor för Tjänsten Allmänna Villkor för Tjänsten 2014-12-23 1. OMFATTNING OCH DEFINITIONER 1.1. Dessa Allmänna Villkor för Kund gäller när Joblife AB (nedan kallad Joblife ) ger privatpersoner ( Användare ) tillgång till

Läs mer

De allmänna bestämmelserna reglerar förhållande mellan Kund och RedBridge AB.

De allmänna bestämmelserna reglerar förhållande mellan Kund och RedBridge AB. Allmänna Bestämmelser - Redbridge AB Cloud 1. Bakgrund Redbridge är specialiserade på drift av internettjänster och är en ledande leverantör. RedBridge erbjuder en molntjänst (IaaS) med virtuella servrar.

Läs mer

Välkommen till egenerator

Välkommen till egenerator Senast uppdaterad 2018-05-22 Sida 1 av 5 Välkommen till egenerator Tack för att du använder våra produkter och tjänster. egenerator tillhandahålls av Relation & Brand AB, org. nr. 556573 6500, som sitter

Läs mer

Arbets ivare i Skandias Internetkontor

Arbets ivare i Skandias Internetkontor Arbets ivare i Skandias Internetkontor Allmänna villkor 2009-11-24 1. Allmänt Livförsäkringsaktiebolaget Skandia (publ) och Försäkringsaktiebolaget Skandia (publ), nedan gemensamt kallade Skandia (där

Läs mer

Avtalsvillkor för lån av dator vid JENSEN education

Avtalsvillkor för lån av dator vid JENSEN education 1. Allmänna avtalsvillkor 1.1 Avtalets syfte Detta avtal reglerar villkor för lån av dator med tillhörande laddare (nedan kallad Datorn) för elev studerande på någon av JENSEN educations skolor. 1.2 Avtalsparter

Läs mer

Dessa allmänna villkor är tillämpliga för betalningstransaktioner till och från ett betalkonto i Netfonds Bank.

Dessa allmänna villkor är tillämpliga för betalningstransaktioner till och från ett betalkonto i Netfonds Bank. Allmänna villkor för betaltjänster Sida 1 av 6 Allmänna villkor för betaltjänster 1. Definitioner Netfonds Bank Netfonds Bank AS, org.nr. 976 546 180 Bankdag En dag när medverkande betaltjänstleverantörer

Läs mer

Villkor för Resultatservicekonto

Villkor för Resultatservicekonto Villkor för Resultatservicekonto 1. Allmänt 1.1 Resultatservicekonto är Resultatservice Sverige AB:s ( Resultatservice, vi ) sätt att erbjuda särskild service och förenklad administration för sina trogna

Läs mer

Hemnets allmänna annonsvillkor kund

Hemnets allmänna annonsvillkor kund Hemnets allmänna annonsvillkor kund Fastställda av Hemnets styrelse juni 2014. Dessa allmänna villkor ingår som en del av ditt annonsavtal med Hemnet. De beskriver bland annat: Vad det kostar att annonsera

Läs mer

Avtalet: Beställningen med bilagor och dessa allmänna avtalsvillkor, innefattande framtida ändringar och tillägg i någon eller några av dessa

Avtalet: Beställningen med bilagor och dessa allmänna avtalsvillkor, innefattande framtida ändringar och tillägg i någon eller några av dessa 3 1. AVTALET 2018-08-13 1.1. Genom undertecknande av separat beställning eller Kundens val på Entreprenadrådets hemsida, ingås avtal mellan Kunden och Entreprenadrådet enligt kundens val ( Beställningen

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 Allmänt Detta Personuppgiftsbiträdesavtal utgör en integrerad del av avtalet om Directory ( Avtalet ) mellan Leverantören och Kunden. Leverantören kommer

Läs mer

TRANSAKTIONSKONTO DEFINITIONER M.M.

TRANSAKTIONSKONTO DEFINITIONER M.M. TRANSAKTIONSKONTO Org-nr: 5164019969 0500 46 45 00 jak@jak.se Allmänna villkor Dessa allmänna villkor gäller för avtal om Transaktionskonto (Vardagskonto) hos JAK Medlemsbank DEFINITIONER M.M.... 1 ALLMÄN

Läs mer

SÄKERHETSPLAN FÖR PERSONUPPGIFTSBEHANDLING SOCIALFÖRVALTNINGEN GISLAVEDS KOMMUN

SÄKERHETSPLAN FÖR PERSONUPPGIFTSBEHANDLING SOCIALFÖRVALTNINGEN GISLAVEDS KOMMUN Uppdaterad: 2009-08-20 SÄKERHETSPLAN FÖR PERSONUPPGIFTSBEHANDLING SOCIALFÖRVALTNINGEN GISLAVEDS KOMMUN 2 INNEHÅLL 1. Regler för behandling av personuppgifter 3 2. Organisation 6 3. Rutin för att anmäla

Läs mer

Anmälan om föreståndare för explosiv vara

Anmälan om föreståndare för explosiv vara Anmälan om föreståndare för explosiv vara * Obligatoriska fält 1 Sökande 1.1 * Jag godkänner genom användandet av denna tjänst att Svalövs Kommun hanterar mina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen.

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

Dag (annan än lördag eller söndag) då affärsbanker är öppna för allmän bankverksamhet i Sverige.

Dag (annan än lördag eller söndag) då affärsbanker är öppna för allmän bankverksamhet i Sverige. Kommuninvest i Sverige AB ( Kommuninvest ) är ett helägt dotterbolag till Kommuninvest ekonomisk förening, vars medlemmar utgörs av kommuner, landsting och regioner (var och en av dessa medlemmar benämns

Läs mer

SÄKERHETSPLAN FÖR PERSONUPPGIFTSBEHANDLING SOCIALFÖRVALTNINGEN GISLAVEDS KOMMUN

SÄKERHETSPLAN FÖR PERSONUPPGIFTSBEHANDLING SOCIALFÖRVALTNINGEN GISLAVEDS KOMMUN Socialförvaltningen Annika Andersson SÄKERHETSPLAN FÖR PERSONUPPGIFTSBEHANDLING SOCIALFÖRVALTNINGEN GISLAVEDS KOMMUN 2 INNEHÅLL Sida 1. Regler för behandling av personuppgifter 3 2. Organisation 6 3. Rutin

Läs mer

REGISTRERINGSVILLKOR

REGISTRERINGSVILLKOR REGISTRERINGSVILLKOR Gällande för toppdomänen.nu 1 INLEDNING 1.1 Stiftelsen för Internetinfrastruktur (802405-0190), Box 7399, 103 91 Stockholm, är en oberoende allmännyttig stiftelse som ansvarar för

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna ANVÄNDARVILLKOR 1. Allmänt 1.1 Dessa användarvillkor ( Användarvillkoren ) gäller när du som användare ( Användare ) ingår avtal ( Avtalet ) med M.C. WITTE of Sweden AB, org. nr 556871-4298, med adress

Läs mer

Kommunstyrelsen. Godkänt av kommunstyrelsen 2007-04-18, 77 Kompletterad av kommunstyrelsen 2012-11-14, 162

Kommunstyrelsen. Godkänt av kommunstyrelsen 2007-04-18, 77 Kompletterad av kommunstyrelsen 2012-11-14, 162 Kommunstyrelsen Regler och rutin med beskrivning av arbetet enligt PuL samt organisationsbeskrivning och regler för webbpublicering av personuppgifter på www.odeshog.se Godkänt av kommunstyrelsen 2007-04-18,

Läs mer

Visma Utvecklarpaket för eget bruk

Visma Utvecklarpaket för eget bruk Visma Utvecklarpaket för eget bruk Tack för ditt intresse att köpa Visma Utvecklarpaket för eget bruk. Bifogat med detta e-brev finns vårt avtal med tillhörande bilagor. Visma Spcs är en av Sveriges största

Läs mer

Policy avseende integritet och dataskydd

Policy avseende integritet och dataskydd Denna policy avseende integritet och dataskydd (hädanefter Integritetspolicy ) beskriver hur Brunnby EQ, org. nr. 556717-5079, Brunnby, 195 91, Märsta, Sverige, (hädanefter Hippocrates, vi ) samlar in,

Läs mer

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna.

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna. DETTA PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) är dag som nedan träffat mellan: (1) Lomma kommun, organisationsnummer 212000-1066 ( Kommunen ); och (2) [ ], organisationsnummer [ ]

Läs mer

AVTAL/FULLMAKT INTERNETBANKEN - FÖRETAG

AVTAL/FULLMAKT INTERNETBANKEN - FÖRETAG AVTAL/FULLMAKT INTERNETBANKEN - FÖRETAG Handläggare Datum KUNDENS NAMN OCH ADRESS Utdelningsadress, postnummer och ort Telefon (även riktnr) Kunden ansluts till internetbanken - Företag på de villkor som

Läs mer

Kommunstyrelsen. Regler och rutin med beskrivning av arbetet enligt PuL samt organisationsbeskrivning

Kommunstyrelsen. Regler och rutin med beskrivning av arbetet enligt PuL samt organisationsbeskrivning Kommunstyrelsen Regler och rutin med beskrivning av arbetet enligt PuL samt organisationsbeskrivning INNEHÅLLSFÖRTECKNING REGLER OCH RUTIN FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER... 3 Inledning... 3 Personuppgiftslagens

Läs mer

Anmälan om behov: god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7

Anmälan om behov: god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7 ANMÄLAN 1(5) Överförmyndaren Svalövs kommun 268 80 Svalöv Anmälan om behov: god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7 Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat

Läs mer

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information Virre-kundavtal Grunduppgifter om kunden Namn FO-nummer / födelsetid Postadress Adress Postnummer Postkontor Uppgifter om kundens kontaktperson Namn E-postadress Telefonnummer Faktureringsadress Faktureringsadress

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter inom överförmyndarens verksamhet

Information om behandling av personuppgifter inom överförmyndarens verksamhet ANMÄLAN 1(6) Överförmyndaren Svalövs kommun 268 80 Svalöv Information om behandling av personuppgifter inom överförmyndarens verksamhet Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd

Läs mer

Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1.

Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1. Allmänna Villkor Gällande fr.o.m. 2010-01-01 1. Allmänt 1.1 Dessa Allmänna villkor gäller mellan Capiting Group AB, org. nr 556801-8625 1.2 ( Capiting Group ) och fysisk person som hyr en eller flera av

Läs mer

Grundläggande internet - möjliggör även telefonitjänster

Grundläggande internet - möjliggör även telefonitjänster Ansökan om tillgång till telefoni och grundläggande internet FÖRETAG Box 5398 102 49 Stockholm pts@pts.se Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

Företagsnamn:.. ( EDI-användaren ) Adress:... Organisationsnummer:

Företagsnamn:.. ( EDI-användaren ) Adress:... Organisationsnummer: SvK1000, v3.3, 2014-03-26 AVTAL 2015/1169 EDI-avtal för el- och naturgasmarknaden PARTER Affärsverket svenska kraftnät ( Svenska kraftnät ) Box 1200 172 24 Sundbyberg Organisationsnummer: 202100-4284 Företagsnamn:..

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen)

Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen) Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen) Parter: Personuppgiftsansvarig Personuppgiftsbiträde Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Integritetspolicy för Kemihuset Sverige AB, nedan kallat Kemihuset.

Integritetspolicy för Kemihuset Sverige AB, nedan kallat Kemihuset. Integritetspolicy för Kemihuset Sverige AB, nedan kallat Kemihuset. För oss på Kemihuset är det viktigt att du och dina personuppgifter behandlas ansvarsfullt med hänsyn till din integritet och att du

Läs mer

Ansökan Nordnet Tjänstepension (förmedlad)

Ansökan Nordnet Tjänstepension (förmedlad) Ansökan Nordnet Tjänstepension (förmedlad) Det här är en sammanställning över de ansökningshandlingar som behöver fyllas i och skickas in för att teckna tjänstepension hos oss. Använd den här sidan som

Läs mer

Riktlinjer för Intyg om säkerhetshantering vid informationsutbyte via EDI

Riktlinjer för Intyg om säkerhetshantering vid informationsutbyte via EDI Effektiv handel Datum Dnr Lars-Gunnar Nilsson 2012-03-19 STY 2012-240 Tel. 031-63 35 27 Ert datum Er referens lars-gunnar.nilsson@tullverket.se Utvecklare, leverantörer av tullsystem eller innehavare av

Läs mer

Villkor för kommunens användning av GeoVy och behandling av personuppgifter för Lantmäteriets räkning

Villkor för kommunens användning av GeoVy och behandling av personuppgifter för Lantmäteriets räkning Villkor för kommunens användning av GeoVy och behandling av personuppgifter för Lantmäteriets räkning Antagna av Lantmäteriet februari 2017. Dnr 106-2017/687 1. BAKGRUND 1.1 Ansvaret för fastighetsbildningsverksamheten

Läs mer

Bilaga b, (Användaravtal Nyps) Personuppgiftsbiträdesavtal

Bilaga b, (Användaravtal Nyps) Personuppgiftsbiträdesavtal Datum 2017-12-12 Upprättad av Magnus Lövgren Version 1.0 Diarienr/Projektnr Ä 2017-1470 Godkänd av Bilaga b, (Användaravtal Nyps) Personuppgiftsbiträdesavtal I detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Biträdesavtalet

Läs mer

Valfrihet inom hemvård i Grästorps kommun

Valfrihet inom hemvård i Grästorps kommun Grästorps kommun Social verksamhet Valfrihet inom hemvård i Grästorps kommun Kapitel 4 Avtal för bedrivande av hemvård Innehållsförteckning 4. Avtal för bedrivande av hemvård... 3 4.1 Parter... 3 4.1.1

Läs mer

Anmälan om att en utbildningsanordnare brister i arbetet med aktiva åtgärder

Anmälan om att en utbildningsanordnare brister i arbetet med aktiva åtgärder Anmälningsblankett Sida 1 (5) Anmälan om att en utbildningsanordnare brister i arbetet med aktiva åtgärder Använd den här blanketten för att anmäla att en utbildningsanordnare brister i arbetet med diskrimineringslagens

Läs mer

Datum AVTALSVILLKOR VID LÅN AV DATORUTRUSTNING. 1 Allmänna villkor

Datum AVTALSVILLKOR VID LÅN AV DATORUTRUSTNING. 1 Allmänna villkor Datum 2017-04-20 AVTALSVILLKOR VID LÅN AV DATORUTRUSTNING 1 Allmänna villkor 1.1 Detta avtal reglerar villkoren för elevens lån av en bärbar persondator med kringutrustning inklusive programvaror, nedan

Läs mer

RG 2017/33. Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter

RG 2017/33. Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter RG 2017/33 Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter Avropsavtal under ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter Innehållsförteckning 1 Avrop...

Läs mer

PLR i samarbete med. PAS Card AB. för tillverkning av ID06 kort

PLR i samarbete med. PAS Card AB. för tillverkning av ID06 kort PLR i samarbete med för tillverkning av ID06 kort Förutsättningar för tillverkning av ID06 kort hos i samarbete med PLR: Kontroll av medlemskap hos PLR Kontroll att företag och organisationsnummer stämmer

Läs mer

DEPOSITIONSAVTAL INSTRUKTIONER STOCKHOLM HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL DEPOSITION 2014

DEPOSITIONSAVTAL INSTRUKTIONER STOCKHOLM HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL DEPOSITION 2014 1 Handelskammarens Dnr... (Fylls i av Handelskammaren) DEPOSITIONSAVTAL INSTRUKTIONER STOCKHOLM HANDELSKAMMARES MODELLAVTAL DEPOSITION 2014 Detta är ett modellavtal, vilket innebär att parterna skall anpassa

Läs mer

Anmälan om att en arbetsgivare brister i arbetet med aktiva åtgärder

Anmälan om att en arbetsgivare brister i arbetet med aktiva åtgärder Anmälningsblankett Sida 1 (5) Anmälan om att en arbetsgivare brister i arbetet med aktiva åtgärder Använd den här blanketten för att anmäla att en arbetsgivare brister i arbetet med diskrimineringslagens

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal Detta Personuppgiftsbiträdesavtal ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) mellan: 1. Yelles AB / Inleed, org.nr. 556931-6788 ( Inleed ); och 2. Kunder som använder våra tjänster (

Läs mer