SVENSKA BANKFÖRENINGEN FONDBOLAGENS FÖRENING SVENSKA FONDHANDLAREFÖRENINGEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVENSKA BANKFÖRENINGEN FONDBOLAGENS FÖRENING SVENSKA FONDHANDLAREFÖRENINGEN"

Transkript

1 SVENSKA BANKFÖRENINGEN FONDBOLAGENS FÖRENING SVENSKA FONDHANDLAREFÖRENINGEN YTTRANDE Finansdepartementet STOCKHOLM Synpunkter på Förslag till Rådets direktiv i syfte att sörja för en effektiv beskattning av inkomster från sparande i form av räntebetalningar inom gemenskapen KOM(2001)400 (EUFi2001/1324) Bakom detta yttrande står Svenska Bankföreningen, Fondbolagens Förening och Svenska Fondhandlareföreningen, i det följande benämnda föreningarna. Synpunkterna följer direktivförslagets rubricering. Motiveringstexten I motiveringstextens punkt 4 (sid 3) översätts de engelska begreppen trusts och partnerships till de svenska begreppen stiftelser respektive partnerskap. Detta skulle kunna leda till misstolkningen att t.ex. vanliga svenska stiftelser omfattas av direktivet, vilket inte är fallet. Alternativa översättningar skulle t.ex. kunna vara truster respektive handelsbolag. Artikel 1 Inga synpunkter. Artikel 2 I direktivtexten har det engelska uttrycket individual genomgående översatts till enskild person vilket kan ha en oklar betydelse i Sverige. Föreningarna anser att det mer etablerade uttrycket fysisk person, som delvis används i direktivförslagets kommentarer, bör användas genomgående i direktivtexten. Artikel 3 Föreningarna har tidigare, bl.a. i en framställning , riktat stark kritik mot de förfaranden som föreslagits för att fastställa betalningsmottagarnas identitet och hemvist. Eftersom de förfaranden som föreslås i det nu aktuella

2 2 direktivförslaget är desamma som föreslagits tidigare vill föreningarna ånyo framföra kritiken. De svenska finansiella institutens datasystem för registrering av kunder grundas på att kunderna identifieras genom de svenska personnumren. Identifieringssystemet är väl utvecklat och håller en mycket hög kvalitets- och säkerhetsnivå. Kreditinstituten har lagt ned oerhört stora kostnader på att bygga upp, samordna och implementera detta system. Den miniminorm som i direktivförslaget föreslås för betalningsmottagarens identitet skulle innebära att en mängd nya olika typer av uppgifter skulle behöva användas i de svenska kreditinstitutens kundsystem, eftersom de olika medlemsstaterna har olika typer av identitets- och skattenummer för sina medborgare. Dessutom skulle det i avsaknad av identifieringsnummer bli nödvändigt för betalningsombuden att hantera uppgift om betalningsmottagarens födelsedatum och födelseort. Detta är uppgifter som över huvud taget inte finns i dagens system eller har något utrymme där. Om kreditinstituten skulle tvingas att bygga om sina system för att uppfylla kraven i direktivet är för det första risken stor att den höga kvaliteten och säkerhetsnivån i de nuvarande systemen äventyras. Bland annat skulle det i ett nytt system inte finnas möjlighet att kontrollera riktigheten såsom löpande sker med de svenska identifikationerna. För det andra skulle en systemombyggnad vara mycket kostsam, något som i slutänden drabbar kreditinstitutens kunder. För att värdet av en omfattande systemändring ska stå i rimlig proportion till nyttan anser föreningarna att det krävs att en enhetlig europeisk standard för identifiering först tillskapas. Grundkravet för en sådan gemensam standard är att man inom respektive land kan använda samma typ av identifikationsnummer för alla EU-medborgare. Föreningarna anser därför att uppgifter om betalningsmottagarnas identitet även efter direktivets ikraftträdande ska utgöras enbart av namn och adress - dvs. inte skattenummer etc. och inte heller födelsedatum och födelseort - och att dessa uppgifter ska fastställas på samma sätt som sker enligt dagens penningtvättsregler. En jämförelse kan göras med de avtal som den amerikanska skattemyndigheten IRS har ingått med utländska banker i hela världen. Dessa anses vara synnerligen ingripande och har medfört omfattande merkostnader och merarbete för de inblandade instituten. Men inte ens i dessa krävande avtal har man gått så långt som regeringen nu vill medverka till att man ska få göra inom EU. I de amerikanska Qualified Intermediary-avtalen nöjer man sig med ett intygande från kunden själv där det ska framgå namn och adress.

3 3 Beträffande kravet på hemvistintyg har föreningarna i den tidigare inlämnade framställningen framfört bl.a. - att ett sådant krav kan komma att försvåra öppnandet av bankkonton och andra sparformer inom EU och därmed motverka principen om fria kapitalrörelser, - att införandet av en ny rutin för hantering och lagring av pappersbaserade intyg måste betraktas som en rent tillbakasträvande åtgärd i en tid när kontoadministration inom den finansiella sektorn sker elektroniskt, - att ett hemvistintyg är en färskvara vars värde som bevis för hemvist kraftigt kan ifrågasättas samt - att det blir stora problem för kreditinstituten att fastställa äktheten hos ett hemvistintyg. Föreningarna anser att den stora kostnaden som kreditinstituten åsamkas p.g.a. hanteringen av hemvistintygen inte kan försvaras mot bakgrund av det svaga värde som intygen har. Föreningarna anser att fastställande av hemvist i stället bör ske på samma sätt som enligt de ovan nämnda QI-avtal som svenska banker tecknat med den amerikanska skattemyndigheten IRS. Det skulle betyda att de EU-medborgare som inte ska ingå i informationsutbytet skulle underteckna ett dokument där de intygar att de inte är skattskyldiga i EU. Genom att underteckna ett sådant intyg förbinder sig kunden bl.a. att underrätta betalningsombudet ifall den skatterättsliga hemvisten förändras. Detta skulle också innebära att det räcker med ett självintygande som kunderna gör när de öppnar ett konto eller depå i en svenska bank. Oavsett hur kraven på hemsvistintyg kommer att utformas i det kommande direktivet vänder sig föreningarna mot det retroaktiva kravet i punkt 3 c. Detta krav innebär att betalningsombuden, långt innan det ens står klart om direktivet kommer att träda i kraft och hur det i så fall slutligt kommer att utformas, tvingas kräva hemvistintyg av sina kunder. Artikel 4 En allmän synpunkt är att definitionen av betalningsombud måste överensstämma med dagens svenska regler om vilka som lämnar kontrolluppgift om ränta och fordringsbelopp respektive likvider vid försäljning och inlösen. Föreningarna har i övrigt inga synpunkter med reservation för att innebörden av punkt 2 inte är helt klar. Föreningarna skulle önska ett förtydligande beträffande vilka aktörer som faller in under definitionen i denna punkt.

4 4 Om begreppet är så omfattande att det krävs en sådan ändring som har föreslagits i lagrådsremissen beträffande ny lag om självdeklaration och kontrolluppgifter, där samtliga juridiska personer gjorts kontrolluppgiftsskyldiga, vill föreningarna invända att detta innebär en helt omotiverad och okontrollerbar samhällskostnad. Artikel 5 Inga synpunkter. Artikel 6 Som föreningarna tidigare framfört tillämpas inte look through -principen i Sverige. Det innebär att instituten inte vet hur mycket av en fonds utdelning till fondandelsägarna som härrör från ränteintäkter, aktieutdelningar respektive reavinster i fonden själv. På grund av de svenska skattereglerna delar svenska fonder alltid ut all skattepliktig nettoinkomst. Att av denna utdelning urskilja vad som med beaktande av en viss del av kostnaderna skall anses utgöra ränteinkomster för fondandelsägarna är i praktiken ogörligt för svenska fondbolag. Rapporteringen från de svenska fondbolagen kommer därför att avse hela det utdelade beloppet och inte enbart det belopp som grundar sig på avkastning från räntebärande produkter. Definitionen av ränta innebär att utdelande värdepappersfonder (enligt punkt 1 c) och icke utdelande fonder (enligt punkt 1 d) kommer att behandlas olika under övergångsperioden. Utdelande fonder ska, under förutsättning att de s.k. de minimis-reglerna i punkt 6 sätts i kraft, omfattas av informationsutbytet om andelen räntebärande produkter i fonden är högre än 15%. För icke utdelande fonder är motsvarande andel satt till 40% under övergångsperioden. Det innebär att länder och institut som erbjuder icke utdelande fonder får konkurrensfördelar gentemot länder och institut som erbjuder utdelande fonder. Föreningarna har svårt att inse motiven för den olika behandlingen och anser att det är av största vikt att alla värdepappersfonder omfattas av samma regler. Vidare anser föreningarna att den föreslagna 15%-gränsen i punkt 6 (de minimis-regeln) är alltför lågt satt för att uppfylla syftet att utesluta rena aktiefonder. Dessa måste av likviditetsskäl ha en tillräckligt stor del i kontanter och omedelbart tillgängliga räntebärande produkter för att omedelbart kunna lösa in ett stort antal fondandelar om andelsägarna så skulle önska. För att effektivt uppfylla syftet, och för att undvika att fonder pendlar mellan att ena året tvingas lämna information för nästa år slippa, anser föreningarna att den långsiktiga de minimis-gränsen bör sättas till 25%. Det bör dessutom vara tillåtet att tillfälligtvis överskrida denna gräns, t.ex. i lägen då likviditetsbehovet är stort eller om aktier blivit tvångsinlösta.

5 5 I punkt 8 anges att de procentuella andelar som avses i punkten 1 d och i punkt 6 ska fastställas med hänvisning till placeringsinriktningen enligt fondbestämmelser eller bolagsordning och, när detta inte är möjligt, med hänvisning till den faktiska sammansättningen av företagens tillgångar. För svenska fonder är det inte ovanligt att fondbestämmelserna anger ett spann inom vilket det lämnas till förvaltaren att avgöra andelen aktier respektive räntebärande tillgångar. Det torde därför bli förhållandevis vanligt att hjälpregeln kommer till användning. Enligt kommentaren till denna punkt får medlemsstaterna själva anta närmare regler om tillämpningen av denna bestämmelse. Föreningarna utgår från att utformningen av de svenska reglerna sker i nära samråd med föreningarna. Redan nu bör dock framhållas vikten av att finna en lämplig tidpunkt för avläsning av portföljinnehavet. I punkt 5 föreslås att medlemsstaterna ska ha rätt kräva att olika former av upplupen eller kapitaliserad ränta ska beräknas på årsbasis. Föreningarna vill påpeka att en sådan beräkning inte är möjlig att göra för alla typer av tillgångar, exempelvis inte för räntefondandelar. Artiklarna 7-20 Inga synpunkter SVENSKA BANKFÖRENINGEN FONDBOLAGENS FÖRENING Bengt-Göran Löwenthal Eva Broms SVENSKA FONDHANDLAREFÖRENINGEN Vigg Troedsson

Svenska Bankföreningen, Fondbolagens Förening och Svenska Fondhandlareföreningen

Svenska Bankföreningen, Fondbolagens Förening och Svenska Fondhandlareföreningen Svenska Bankföreningen Fondbolagens Förening Svenska Fondhandlareföreningen 2009-01-30 Finansdepartementet 103 33 Stockholm Kommissionens förslag till rådets direktiv om ändring i rådets direktiv 2003/48/EG

Läs mer

RÅDETS DIREKTIV 2003/48/EG av den 3 juni 2003 om beskattning av inkomster från sparande i form av räntebetalningar (EUT L 157, , s.

RÅDETS DIREKTIV 2003/48/EG av den 3 juni 2003 om beskattning av inkomster från sparande i form av räntebetalningar (EUT L 157, , s. 2003L0048 SV 15.04.2014 003.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B RÅDETS DIREKTIV 2003/48/EG av den 3 juni 2003 om beskattning

Läs mer

AVTAL GENOM SKRIFTVÄXLING OM BESKATTNING AV INKOMSTER FRÅN SPARANDE OCH DEN PROVISORISKA TILLÄMPNINGEN AV DETTA

AVTAL GENOM SKRIFTVÄXLING OM BESKATTNING AV INKOMSTER FRÅN SPARANDE OCH DEN PROVISORISKA TILLÄMPNINGEN AV DETTA AVTAL GENOM SKRIFTVÄXLING OM BESKATTNING AV INKOMSTER FRÅN SPARANDE OCH DEN PROVISORISKA TILLÄMPNINGEN AV DETTA A. Brev från Konungariket Sverige Jag ber att få hänvisa till avtalet mellan Konungariket

Läs mer

Promemoria Vissa ändringar vad gäller automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton

Promemoria Vissa ändringar vad gäller automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton Remissvar 1(6) Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Promemoria Vissa ändringar vad gäller automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton Fi 2016/02342/S3 1 Sammanfattning Skatteverket tillstyrker

Läs mer

1(5) Anmälan nytt konto Finansiella företag. Välkommen som investerare i våra fonder! Företagsuppgifter

1(5) Anmälan nytt konto Finansiella företag. Välkommen som investerare i våra fonder! Företagsuppgifter 160623 1(5) Anmälan nytt konto Finansiella företag Välkommen som investerare i våra fonder! Innan vi kan komma igång måste vi be er om en del uppgifter. Det är viktigt att ni fyller i samtliga uppgifter.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om värdepappersfonder; utfärdad den 19 juni 2013. SFS 2013:588 Utkom från trycket den 28 juni 2013 Regeringen föreskriver följande. Tillämpningsområde 1 Denna förordning

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE. 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden.

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE. 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden. 1(5) 2014-06-23 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden. Fonden

Läs mer

Likvidhantering och insättning på konto

Likvidhantering och insättning på konto PROMEMORIA Datum 2007-04-03 Författare Charlotta Carlberg Likvidhantering och insättning på konto Finansinspektionen P.O. Box 6750 SE-113 85 Stockholm [Sveavägen 167] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13

Läs mer

Yttrande över promemorian En global standard för automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton

Yttrande över promemorian En global standard för automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

R-2003/0026 Stockholm den 31 mars Till Finansdepartementet

R-2003/0026 Stockholm den 31 mars Till Finansdepartementet R-2003/0026 Stockholm den 31 mars 2003 Till Finansdepartementet Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 17 december 2002 beretts tillfälle att avge yttrande över Värdepappersfondsutredningens slutbetänkande

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2011-03-22. Nya regler för elektroniska pengar

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2011-03-22. Nya regler för elektroniska pengar 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2011-03-22 Närvarande: F.d. justitierådet Inger Nyström, f.d. regeringsrådet Lars Wennerström och justitierådet Eskil Nord. Nya regler för elektroniska pengar

Läs mer

Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 11 maj 2007 beretts tillfälle att avge yttrande över Promemorian Vissa kapitalbeskattningsfrågor.

Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 11 maj 2007 beretts tillfälle att avge yttrande över Promemorian Vissa kapitalbeskattningsfrågor. R-2007/0688 Stockholm den 26 juni 2007 Till Finansdepartementet Fi2007/4031 Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 11 maj 2007 beretts tillfälle att avge yttrande över Promemorian Vissa kapitalbeskattningsfrågor.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skatteförfarandelagen (2011:1244); utfärdad den 19 februari 2015. SFS 2015:69 Utkom från trycket den 3 mars 2015 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2001:1227) om självdeklarationer och kontrolluppgifter; SFS 2005:344 Utkom från trycket den 31 maj 2005 utfärdad den 19 maj 2005. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Elektroniska fakturor vid offentlig upphandling, Ds 2017:31

Elektroniska fakturor vid offentlig upphandling, Ds 2017:31 REMISSYTTRANDE Vår referens: 2017/06/027 Er referens: Fi2017/02886/DF 2017-09-29 Finansdepartementet Avdelningen för offentlig förvaltning 103 33 Stockholm Via e-post till: fi.registrator@regeringskansliet.se

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om avtal med Danmark om mervärdesskatt för den fasta vägförbindelsen över Öresund; SFS 2000:142 Utkom från trycket den 11 april 2000 utfärdad den 23 mars 2000. Enligt riksdagens

Läs mer

Vissa frågor vid tillämpning av regelverket om insättningsgaranti

Vissa frågor vid tillämpning av regelverket om insättningsgaranti Finansdepartementet Finansmarknadsavdelningen Vissa frågor vid tillämpning av regelverket om insättningsgaranti Fi2019/00437/B Februari 2019 Promemorians huvudsakliga innehåll I promemorian föreslås vissa

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Investeringsfondens (fonden) namn är Enter Penningmarknadsfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

Investeringssparkonto med förenklad värdepappersskatt

Investeringssparkonto med förenklad värdepappersskatt Investeringssparkonto med förenklad värdepappersskatt investeringssparkonto förenklad värdepappersskatt från årsskiftet Investeringssparkonto, ISK, är en ny kontoform för investerare som är tillgänglig

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om uppskov med beskattningen vid andelsbyten; SFS 1998:1601 Utkom från trycket den 18 december 1998 utfärdad den 10 december 1998. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande.

Läs mer

Skattekonsekvenser av fondverksamhet över gränserna

Skattekonsekvenser av fondverksamhet över gränserna Skatteutskottets betänkande Skattekonsekvenser av fondverksamhet över gränserna Sammanfattning Utskottet tillstyrker regeringen förslag (prop. 2010/11:131) till ändringar i skattelagstiftningen. Lagändringarna

Läs mer

Fråga om en bostadsrättsförening ska beskattas för utdelning på andelar i en värdepappersfond. Inkomsttaxering 2008 och 2009.

Fråga om en bostadsrättsförening ska beskattas för utdelning på andelar i en värdepappersfond. Inkomsttaxering 2008 och 2009. HFD 2014 ref 27 Fråga om en bostadsrättsförening ska beskattas för utdelning på andelar i en värdepappersfond. Inkomsttaxering 2008 och 2009. Lagrum: 13 kap. 1 och 2, 39 kap. 25 inkomstskattelagen (1999:1229)

Läs mer

2. Förslaget att även kupongskatt ska omfattas av skatteflyktslagen

2. Förslaget att även kupongskatt ska omfattas av skatteflyktslagen R-2015/0776 Stockholm den 18 maj 2015 Till Finansdepartementet Fi2015/2314 Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 21 april 2015 beretts tillfälle att avge yttrande över promemorian Begränsad skattefrihet

Läs mer

Kommittédirektiv. Förvaltare av alternativa investeringsfonder. Dir. 2011:77. Beslut vid regeringssammanträde den 8 september 2011.

Kommittédirektiv. Förvaltare av alternativa investeringsfonder. Dir. 2011:77. Beslut vid regeringssammanträde den 8 september 2011. Kommittédirektiv Förvaltare av alternativa investeringsfonder Dir. 2011:77 Beslut vid regeringssammanträde den 8 september 2011. Sammanfattning En särskild utredare ska lämna förslag till hur Europaparlamentets

Läs mer

1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. 1 (5) 2013-08-21 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST SVERIGE BETA 1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. FONDBESTÄMMELSER FÖR PASSIV STIFTELSEFOND SKÅNE VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Passiv Stiftelsefond Skåne, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen

Läs mer

SÖ 2000:10. Avtal mellan Konungariket Sveriges regering och Konungariket Danmarks regering om mervärdesskatt för den fasta vägförbindelsen

SÖ 2000:10. Avtal mellan Konungariket Sveriges regering och Konungariket Danmarks regering om mervärdesskatt för den fasta vägförbindelsen SÖ 2000: 10 Nr 10 Avtal jämte protokoll med Danmark om mervärdesskatt för den fasta vägförbindelsen över Öresund Stockholm och Köpenhamn den 25 och 27 januari 2000 Regeringen beslutade den 13 januari 2000

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD. 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden.

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD. 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden. 1 (6) 2014-06-01 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden. Fonden är

Läs mer

42 kap. 43 och 44 inkomstskattelagen (1999:1229) Högsta förvaltningsdomstolen meddelade den 18 mars 2016 följande dom (mål nr ).

42 kap. 43 och 44 inkomstskattelagen (1999:1229) Högsta förvaltningsdomstolen meddelade den 18 mars 2016 följande dom (mål nr ). HFD 2016 ref. 22 Andelar i en utländsk fond som är en juridisk person motsvarar inte en specialfond vid tillämpningen av bestämmelserna om schablonintäkt i inkomstskattelagen. Förhandsbesked angående inkomstskatt.

Läs mer

Kommittédirektiv. Investeringsfondsfrågor. Dir. 2009:94. Beslut vid regeringssammanträde den 22 oktober 2009

Kommittédirektiv. Investeringsfondsfrågor. Dir. 2009:94. Beslut vid regeringssammanträde den 22 oktober 2009 Kommittédirektiv Investeringsfondsfrågor Dir. 2009:94 Beslut vid regeringssammanträde den 22 oktober 2009 Sammanfattning En särskild utredare ska lämna förslag till hur ett nytt EG-direktiv om samordning

Läs mer

Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017

Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017 Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Jämställda Bolag Sverige. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Läs mer

Undantag från skyldigheten att ge in förbindelse om att lämna kontrolluppgift

Undantag från skyldigheten att ge in förbindelse om att lämna kontrolluppgift Lagrådsremiss Undantag från skyldigheten att ge in förbindelse om att lämna kontrolluppgift Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 29 juni 2006 Sven-Erik Österberg Fredrik Löfstedt

Läs mer

Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen. Kompletterande förslag till ändrade skatteregler för investeringsfonder och deras delägare

Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen. Kompletterande förslag till ändrade skatteregler för investeringsfonder och deras delägare Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Kompletterande förslag till ändrade skatteregler för investeringsfonder och deras delägare 1 Innehållsförteckning 1 Lagtext...5 1.1 Förslag till lag om ändring

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Investeringsfondens (fonden) namn är Enter Trend Räntefond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

8 Kontrolluppgiftsskyldighet för privatbostadsföretag och vissa andra bostadsföretag Gällande rätt Överväganden och förslag...

8 Kontrolluppgiftsskyldighet för privatbostadsföretag och vissa andra bostadsföretag Gällande rätt Överväganden och förslag... Innehållsförteckning 1 Lagtext...3 1.1 Förslag till lag om ändring i lagen (2001:1227) om självdeklarationer och kontrolluppgifter...3 1.2 Förslag till lag om ändring i skattebetalningslagen (1997:483)...10

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse; SFS 2006:1387 Utkom från trycket den 15 december 2006 utfärdad den 7 december 2006. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2010-11-03 Närvarande: F.d. regeringsrådet Rune Lavin, regeringsrådet Carina Stävberg och justitierådet Ella Nyström. Erkännande och verkställighet av beslut

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2015:62) om identifiering av rapporteringspliktiga konton med anledning av FATCA-avtalet Publicerad den 13 december 2018 Utfärdad den 6 december 2018

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Småbolagsfond Sverige och Swedbank Robur Stella Småbolag

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Småbolagsfond Sverige och Swedbank Robur Stella Småbolag Stockholm september 2012 1(4) Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Småbolagsfond Sverige och Swedbank Robur Stella Småbolag Vår ambition är att erbjuda dig ett modernt och attraktivt

Läs mer

Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Enheten för mervärdesskatt och punktskatter. 103 33 Stockholm

Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Enheten för mervärdesskatt och punktskatter. 103 33 Stockholm 2008-02-20 Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Enheten för mervärdesskatt och punktskatter 103 33 Stockholm Kommissionens förslag till ändring av Direktiv 2006/112/EG avseende hanteringen av

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 30.7.2013 COM(2013) 555 final 2013/0269 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om ingående av avtalet mellan Europeiska unionen och Republiken Frankrike om tillämpning vad

Läs mer

Allmänna villkor för Investeringssparkonto

Allmänna villkor för Investeringssparkonto Cerberus AB 1 Allmänna villkor för Investeringssparkonto Definitioner Annat Eget Konto: sådan depå och/eller konto som inte är ett Investeringssparkonto och som Kunden, eller Cerberus för Kundens räkning,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INVESTERINGSSPARKONTO

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INVESTERINGSSPARKONTO ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INVESTERINGSSPARKONTO DEFINITIONER Annat Eget Konto: sådan depå och/eller konto som inte är ett Investeringssparkonto och som Kunden, eller IZave för Kundens räkning, har öppnat hos

Läs mer

Finansdepartementet Skatt- och tullavdelningen/s Stockholm

Finansdepartementet Skatt- och tullavdelningen/s Stockholm REMISSYTTRANDE Vår referens: 2017/08/006 Er referens: Fi2017/02910/S3 1 (5) 2017-08-25 Finansdepartementet Skatt- och tullavdelningen/s3 103 33 Stockholm Kommissionens förslag till ändring av direktiv

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2001:1227) om självdeklarationer och kontrolluppgifter; SFS 2011:1287 Utkom från trycket den 13 december 2011 utfärdad den 1 december 2011. Enligt riksdagens

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Förslagen föranleder följande yttrande av Lagrådet:

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Förslagen föranleder följande yttrande av Lagrådet: 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2003-02-13 Närvarande: f.d. justitierådet Hans Danelius, regeringsrådet Gustaf Sandström, justitierådet Dag Victor. Enligt en lagrådsremiss den 6 februari

Läs mer

Artikel 1. Syfte och tillämpningsområde

Artikel 1. Syfte och tillämpningsområde L 107/76 25.4.2015 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT (EU) 2015/656 av den 4 februari 2015 om villkoren för att kreditinstitut ska få inräkna delårs- eller årsöverskott i kärnprimärkapitalet i enlighet med

Läs mer

Allmänna villkor för investeringssparkonto

Allmänna villkor för investeringssparkonto Allmänna villkor för investeringssparkonto Definitioner Annat Eget Konto: sådan depå och/eller konto som inte är ett Investeringssparkonto och som Kunden, eller Hjerta för Kundens räkning, har öppnat hos

Läs mer

Fondbestämmelser för Handelsbanken Balans 50

Fondbestämmelser för Handelsbanken Balans 50 2008-11-27 Fondbestämmelser för Handelsbanken Balans 50 1 Fondens rättsliga ställning m m Fondens namn är Handelsbanken Balans 50. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Läs mer

Information till andelsägare gällande ändringar av fondbestämmelser för Coeli AB:s fonder med säte i Sverige

Information till andelsägare gällande ändringar av fondbestämmelser för Coeli AB:s fonder med säte i Sverige Information till andelsägare gällande ändringar av fondbestämmelser för Coeli AB:s fonder med säte i Sverige Bäste andelsägare! Finansinspektionen har den 30 juni 2016 godkänt ändringar i fondbestämmelser

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2015:911) om identifiering av rapporteringspliktiga konton vid automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton; SFS 2017:190 Utkom från trycket

Läs mer

SVENSKA FONDHANDLARE FÖRENINGEN AKTUELLT I OMVÄRLDEN 1/2013 SKATT PÅ FINANSIELLA TRANSAKTIONER, FTT

SVENSKA FONDHANDLARE FÖRENINGEN AKTUELLT I OMVÄRLDEN 1/2013 SKATT PÅ FINANSIELLA TRANSAKTIONER, FTT SVENSKA FONDHANDLARE FÖRENINGEN AKTUELLT I OMVÄRLDEN 1/2013 18 FEBRUARI 2013 Utges av Svenska Fondhandlareföreningens Service AB Ansvarig utgivare: Kerstin Hermansson Innehåll SKATT PÅ FINANSIELLA TRANSAKTIONER,

Läs mer

Remissvar. EU-kommissionens förslag till direktiv om ändring i direktiv /16/EU med avseende på skattemyndigheters tillgång till

Remissvar. EU-kommissionens förslag till direktiv om ändring i direktiv /16/EU med avseende på skattemyndigheters tillgång till Skatte- och tuflavdeiningen 2016-08-4 103 33 Stockholm Fi201 6/02727/53 Er referens/dnr: Marcus Sjögren 1/U 0 Finansdepartementet Vår referens!dnr: www.svensktnaringsliv.se Org. Nr: 802000-1858 Postadress/Address:

Läs mer

Sparandedirektivet och kontrolluppgifter, m.m. (prop. 2004/05:113)

Sparandedirektivet och kontrolluppgifter, m.m. (prop. 2004/05:113) Skatteutskottets betänkande 2004/05:SkU30 Sparandedirektivet och kontrolluppgifter, m.m. (prop. 2004/05:113) Sammanfattning I betänkandet tillstyrker utskottet regeringens föreslagna kompletteringar av

Läs mer

Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB

Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Affärsvärlden Fonden, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt

Läs mer

Intyg om verklig huvudman Information om ägare

Intyg om verklig huvudman Information om ägare Kundkännedom Vi är enligt lag skyldiga att förebygga och försvåra förekomsten av penningtvätt och finansiering av terrorism genom att bl a ha god kundkännedom. Som ett led i att uppnå kundkännedom behöver

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Närvarande: F.d. justitieråden Gustaf Sandström och Lennart Hamberg samt justitierådet Dag Mattsson

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Närvarande: F.d. justitieråden Gustaf Sandström och Lennart Hamberg samt justitierådet Dag Mattsson LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2018-06-20 Närvarande: F.d. justitieråden Gustaf Sandström och Lennart Hamberg samt justitierådet Dag Mattsson Genomförande av CFC-regler i EU:s direktiv mot

Läs mer

World Equity Replication Fund

World Equity Replication Fund World Equity Replication Fund 16 juni 2015 Lundmark & Co Fondförvaltning AB 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Informationsbroschyr World Equity Replication Fund... 3 Fonden och

Läs mer

Stiftelser i samverkan FATCA. 2012-03-14 / Annica Woods

Stiftelser i samverkan FATCA. 2012-03-14 / Annica Woods Stiftelser i samverkan FATCA 2012-03-14 / Annica Woods FATCA Foreign Account Tax Compliance Act Lagen antogs den 18 mars 2010 Förebygga och hindra amerikansk skattesmitning genom konton i länder utanför

Läs mer

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. 1 (6) 2013-05-13 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST SRI GLOBAL INVESTERINGSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Invest SRI Global, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond

Läs mer

Handelsbanken Europa Selektiv. Placeringsinriktning och tillgångsklasser

Handelsbanken Europa Selektiv. Placeringsinriktning och tillgångsklasser Handelsbanken Europa Selektiv Placeringsinriktning och tillgångsklasser Fonden är en aktivt förvaltad aktiefond som i huvudsak placerar i företag på de europeiska aktiemarknaderna. Fondens placeringar

Läs mer

Informationsdokument avseende fusion mellan Carnegie Strategy Fund, Carnegie Total och Carnegie Gorilla

Informationsdokument avseende fusion mellan Carnegie Strategy Fund, Carnegie Total och Carnegie Gorilla Stockholm 30 oktober 2013 Informationsdokument avseende fusion mellan Carnegie Strategy Fund, Carnegie Total och Carnegie Gorilla Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förtydliga vårt fondsortiment

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till RÅDETS DIREKTIV

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till RÅDETS DIREKTIV EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 18.7.2001 KOM(2001) 400 slutlig 2001/0164 (CNS) Förslag till RÅDETS DIREKTIV i syfte att sörja för en effektiv beskattning av inkomster från sparande i

Läs mer

SÄRSKILDA VILLKOR FÖR INVESTERINGSSPARKONTO

SÄRSKILDA VILLKOR FÖR INVESTERINGSSPARKONTO SÄRSKILDA VILLKOR FÖR INVESTERINGSSPARKONTO DEFINITIONER Annat Eget Konto: sådan depå och/eller konto som inte är ett Investeringssparkonto och som kunden, eller banken för kundens räkning, har öppnat

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN SVERIGE SELEKTIV

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN SVERIGE SELEKTIV 2014-04-23 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN SVERIGE SELEKTIV Fondens rättsliga ställning m m 1 Fondens namn är Handelsbanken Sverige Selektiv. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

Fondbestämmelser för Öhman Sverige

Fondbestämmelser för Öhman Sverige Fondbestämmelser för Öhman Sverige 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Öhman Sverige, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ).

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2007-10-04. Slopad förmögenhetsskatt m.m.

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2007-10-04. Slopad förmögenhetsskatt m.m. 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2007-10-04 Närvarande: f.d. justitierådet Nina Pripp, f.d. regeringsrådet Bengt-Åke Nilsson och justitierådet Lars Dahllöf. Slopad förmögenhetsskatt m.m.

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (7) meddelad i Stockholm den 18 mars 2016 KLAGANDE Skatteverket 171 94 Solna MOTPART AA Ombud: BB Skeppsbron Skatt AB Skeppsbron 20 111 30 Stockholm ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE

Läs mer

48 kap. 18 inkomstskattelagen (1999:1229) Högsta förvaltningsdomstolen meddelade den 30 oktober 2018 följande dom (mål nr ).

48 kap. 18 inkomstskattelagen (1999:1229) Högsta förvaltningsdomstolen meddelade den 30 oktober 2018 följande dom (mål nr ). HFD 2018 ref. 61 Fråga om tillämpning av undantaget från kapitalvinstbeskattning vid fusion mellan fonder när utländska alternativa investeringsfonder fusioneras. Förhandsbesked om inkomstskatt. 48 kap.

Läs mer

Fonden regleras i enlighet med den norska lagen om värdepappersfonder av den 25 november 2011 ( vpfl ).

Fonden regleras i enlighet med den norska lagen om värdepappersfonder av den 25 november 2011 ( vpfl ). Fondbestämmelser för värdepappersfonden SKAGEN Kon-Tiki 1 Värdepappersfondens och förvaltningsbolagets namn Värdepappersfonden SKAGEN Kon-Tiki förvaltas av förvaltningsbolaget SKAGEN AS (SKAGEN). Fonden

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL DEFINITIONER Begrepp och definitioner i detta Avtal ska ha motsvarande betydelse som i Europaparlamentets och Rådets förordning (EU) 2016/679 (nedan kallad dataskyddsförordningen)

Läs mer

En global standard för automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella

En global standard för automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella Skatteutskottets betänkande 2015/16:SkU9 En global standard för automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton Sammanfattning I betänkandet tillstyrker utskottet regeringens förslag i proposition

Läs mer

ISEC Services AB. Fondbestämmelser. Gustavia Global Tillväxt

ISEC Services AB. Fondbestämmelser. Gustavia Global Tillväxt ISEC Services AB Fondbestämmelser Gustavia Global Tillväxt Fondbestämmelser för Gustavia Global Tillväxt 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Gustavia Global Tillväxt, nedan kallad Fonden. Fonden

Läs mer

Anmälningsblankett fondkonto - juridisk person

Anmälningsblankett fondkonto - juridisk person Sida 1 av 5 Anmälningsblankett fondkonto - juridisk person Investering på fondkontot kan göras först då en komplett ifylld anmälan, inklusive uppgifter för kundkännedom och PEP (Politically Exposed Persons),

Läs mer

EUROPEISKA CENTRALBANKEN

EUROPEISKA CENTRALBANKEN 8.5.2009 Europeiska unionens officiella tidning C 106/1 I (Resolutioner, rekommendationer och yttranden) YTTRANDEN EUROPEISKA CENTRALBANKEN EUROPEISKA CENTRALBANKENS YTTRANDE av den 20 april 2009 om ett

Läs mer

Stockholm den 17 maj 2016 R-2016/0740. Till Finansdepartementet. Fi2016/01353/S3

Stockholm den 17 maj 2016 R-2016/0740. Till Finansdepartementet. Fi2016/01353/S3 R-2016/0740 Stockholm den 17 maj 2016 Till Finansdepartementet Fi2016/01353/S3 Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 7 april 2016 beretts tillfälle att avge yttrande över promemorian Utbyte av upplysningar

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder; SFS 2015:397 Utkom från trycket den 26 juni 2015 utfärdad den 17 juni 2015. Enligt riksdagens

Läs mer

Finansiella Instrument: sådana instrument som avses i lag (2007:528) om värdepappersmarknaden.

Finansiella Instrument: sådana instrument som avses i lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Allmänna villkor för Investeringssparkonto Dessa Allmänna villkor gäller för sparande på Investeringssparkonto hos Investerum AB (Investerum). 2012-01-01 Definitioner Annat Eget Konto: sådan depå och/eller

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2004:66 Utkom från trycket den 2 mars 2004 utfärdad den 19 februari 2004. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 2 kap.

Läs mer

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar.

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS RÄNTEFOND KORT 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Cliens Räntefond Kort, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 13 november 2008 (14.11) (OR. en) 15733/08 Interinstitutionellt ärende: 2008/0215 (CNS) FISC 154

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 13 november 2008 (14.11) (OR. en) 15733/08 Interinstitutionellt ärende: 2008/0215 (CNS) FISC 154 EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 13 november 2008 (14.11) (OR. en) 15733/08 Interinstitutionellt ärende: 2008/0215 (CNS) FISC 154 FÖRSLAG från: Europeiska kommissionen av den: 13 november 2008 Ärende:

Läs mer

RP 168/2018 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

RP 168/2018 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om upphävande av lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i avtalet med Nederländerna för Arubas

Läs mer

Avtal om upplysningar i skatteärenden och partiella skatteavtal med Caymanöarna

Avtal om upplysningar i skatteärenden och partiella skatteavtal med Caymanöarna Skatteutskottets betänkande 2009/10:SkU14 Avtal om upplysningar i skatteärenden och partiella skatteavtal med Caymanöarna Sammanfattning I betänkandet tillstyrker utskottet regeringens förslag (prop. 2009/10:19)

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EUROPA SELEKTIV

FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EUROPA SELEKTIV 2014-02-21 FONDBESTÄMMELSER FÖR HANDELSBANKEN EUROPA SELEKTIV Fondens rättsliga ställning m m 1 Fondens namn är Handelsbanken Europa Selektiv. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

Delbetänkandet UCITS V En uppdaterad fondlagstiftning (SOU 2015:62)

Delbetänkandet UCITS V En uppdaterad fondlagstiftning (SOU 2015:62) 1(7) Finansdepartementet Finansmarknadsavdelningen 103 33 Stockholm Lena Orpana 0704819107 lena.orpana@tco.se Delbetänkandet UCITS V En uppdaterad fondlagstiftning (SOU 2015:62) Yttrande TCO har beretts

Läs mer

Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA läggs samman med Räntefond Kort Plus

Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA läggs samman med Räntefond Kort Plus Stockholm mars 2014 1(5) Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA läggs samman med Räntefond Kort Plus Du sparar i en eller i flera av nedanstående luxemburgregistrerade

Läs mer

Förvaringsinstitut och delegering

Förvaringsinstitut och delegering Förvaringsinstitut och delegering 2004-09-20 - en vägledning INNEHÅLL SAMMANFATTNING 1 BAKGRUND 1 FÖRVARINGSINSTITUTETS UPPGIFTER 1 PRIME BROKERAGEAVTAL 2 FÖRVARINGSINSTITUTETS MÖJLIGHETER ATT DELEGERA

Läs mer

1 (5) Yttrande. Utrikesdepartementet Enheten för internationell handelspolitik och EU:s inre marknad Stockholm

1 (5) Yttrande. Utrikesdepartementet Enheten för internationell handelspolitik och EU:s inre marknad Stockholm Yttrande 851 81 Sundsvall 2017-07-12 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ärendenummer AD 894/2017 1 (5) Utrikesdepartementet Enheten för internationell handelspolitik och EU:s inre marknad 103 33 Stockholm

Läs mer

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige 1 Fondbestämmelser för GustaviaDavegårdh Sverige Godkända av Finansinspektionen 2010-03-01 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är GustaviaDavegårdh Sverige.

Läs mer

Fondbestämmelser IKC Taktisk Allokering

Fondbestämmelser IKC Taktisk Allokering Fondbestämmelser IKC Taktisk Allokering Antagna av styrelsen för 2009-02-13, godkända av Finansinspektionen 2009-12-10, dnr 09-2157, gäller från och med 2009-12- 10 1 Fondens rättsliga ställning Fondens

Läs mer

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget.

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget. FONDBESTÄMMELSER 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Humle FondSelect, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fonden förvaltas av Naventi kapitalförvaltning AB, organisationsnummer 556630-8689, (nedan kallat fondbolaget ).

Fonden förvaltas av Naventi kapitalförvaltning AB, organisationsnummer 556630-8689, (nedan kallat fondbolaget ). Fondbestämmelser 1 Fonden Fondens namn är Naventi Balanserad Flex 2 (nedan kallad fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ). Fonden bildas genom kapitaltillskott

Läs mer

KOM(2004) 728 av den 29 oktober 2004, kommissionens förslag när det gäller förenkling av mervärdesskatterättsliga skyldigheter

KOM(2004) 728 av den 29 oktober 2004, kommissionens förslag när det gäller förenkling av mervärdesskatterättsliga skyldigheter PM till riksdagen 2005-10-21 Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Ekofinrådets möte den 8 november 2005 Dagordningspunkt: MOMS: En enda kontaktpunkt. Lägesrapport Dokument: Tidigare dokument

Läs mer

Promemorian Vissa kapitalbeskattningsfrågor (Fi2007/4031)

Promemorian Vissa kapitalbeskattningsfrågor (Fi2007/4031) 2007-06-26 F O N D B O L A G E N S REMISSYTTRANDE Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Promemorian Vissa kapitalbeskattningsfrågor (Fi2007/4031) Fondbolagens Förening har beretts tillfälle att yttra sig

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION OM INVESTERINGSSPARKONTO FÖRHANDSINFORMATION OM INVESTERINGSSPARKONTO

FÖRHANDSINFORMATION OM INVESTERINGSSPARKONTO FÖRHANDSINFORMATION OM INVESTERINGSSPARKONTO 1 FÖRHANDSINFORMATION OM INVESTERINGSSPARKONTO FÖRHANDSINFORMATION OM INVESTERINGSSPARKONTO ska tillhandahållas Kunden innan avtal om Investeringssparkonto undertecknas. Vad är ett Investeringssparkonto?

Läs mer

Remissvar 1(6) Promemorian "Några ändringar i fråga om informationsutbyte på skatteområdet"

Remissvar 1(6) Promemorian Några ändringar i fråga om informationsutbyte på skatteområdet 1/4411 Remissvar 1(6) Finansdepartementet Promemorian "Några ändringar i fråga om informationsutbyte på skatteområdet" Fi2019/00511 /S3 1 Sammanfattning tillstyrker att förslagen i promemorian genomförs.

Läs mer

BANCO SVENSK MILJÖ FONDBESTÄMMELSER. 1 Fondens rättsliga ställning. Fondens beteckning är Banco Svensk Miljö.

BANCO SVENSK MILJÖ FONDBESTÄMMELSER. 1 Fondens rättsliga ställning. Fondens beteckning är Banco Svensk Miljö. FONDBESTÄMMELSER BANCO SVENSK MILJÖ 1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Banco Svensk Miljö. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. Fondförmögenheten

Läs mer

Allmänna villkor för investeringssparkonto hos SPP Spar AB

Allmänna villkor för investeringssparkonto hos SPP Spar AB Allmänna villkor för investeringssparkonto hos SPP Spar AB Innehåll Allmänna villkor för investeringssparkonto hos SPP Spar AB... 3 1. Förvaring av tillgångar på investeringssparkontot... 3 2. Överföring

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skatteförfarandelagen (2011:1244) Utfärdad den 6 december 2018 Publicerad den 13 december 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skatteförfarandelagen

Läs mer

HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER

HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Humle Sverigefond, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer