SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke Berg, nämndsekreterare Sara Ersund, ekonom, AnneLee Larsson, verksamhetschef, David Undén, administrativ chef, 13 Cecilia Eriksson, rektor, 14 Michael Greifeneder, rektor, 14 Cathrin Lundegård, rektor, 14 Pedro Alvarez, förskolechef, 14 Lennart Svanström, kommunens aktivitetsansvarige (KAA), 16 Utses att justera Christer Lindström (M) Justeringens plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Underskrifter Sekreterare.. Paragrafer Per-Åke Berg Ordförande Justerande.. Roger Lamell (S).. Christer Lindström (M) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningskontoret Underskrift.. Per-Åke Berg

2 (14) 12 Tillkommande ärenden - Arbetsformer: Extra barn- och utbildningsnämnd - Inkomna skrivelser till barn- och utbildningsnämnden 13 Gymnasieval: Information Information om de val eleverna i årskurs 9 gjorde till gymnasiet inför läsåret 2015/16 samt det preliminära resultatet av gymnasievalet inför läsåret 2016/17. Arbetsutskottets förslag Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen. David Undén, administrativ chef på Bruksgymnasiet, föredrar ärendet. Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen och tackar för presentationen.

3 (14) 14 Utmaningar för små enheter Skolledarna för de små förskolorna och skolorna redogör för de utmaningar som finns för att leda en liten enhet. Skolledarna Cecilia Eriksson, Michael Greifeneder, Pedro Alvarez och Cathrin Lundegård föredrar ärendet. Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen och tackar för presentationen. 15 Dnr BUN Dpl 002 Delegering i verksamhetsfrågor 2016: Tillägg Barn- och utbildningsnämnden antog delegering i verksamhetsfrågor att gälla från och med Det finns förslag till ändringar när det gäller delegering i verksamhetsfrågor. Arbetsutskottets förslag Barn- och utbildningsnämnden godkänner tillägget till delegering i verksamhetsfrågor. Nämndsekreterare Per-Åke Berg föredrar ärendet. Barn- och utbildningsnämnden godkänner tillägget till delegering i verksamhetsfrågor.

4 (14) 16 Information om projektet #jagmed och aktivitetsansvaret (KAA) Information om arbetet med att fånga upp unga som har hamnat eller riskerar att hamna i utanförskap. Lennart Svanström arbetar som projektledare i projektet #jagmed och är även kommunens aktivitetsansvarige. Kommunens aktivitetsansvarige Lennart Svanström föredrar ärendet. Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen och tackar för presentationen. 17 Dnr BUN Dpl 627 Skolpliktsärende Barn- och utbildningschef Lisbeth Bodén föredrar ärendet. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden tar del av redovisningen. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att en återrapportering av vidtagna åtgärder ska ske vid nämndens sammanträde AnneLee Larsson, verksamhetschef för elevhälsan, föredrar ärendet. Barn- och utbildningsnämndens beslut Barn- och utbildningsnämnden tar del av redovisningen. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att vitesförelägga vårdnadshavarna om inte dessa medverkar till att skolplikten fullföljs.

5 (14) Arbetsutskottets förslag Barn- och utbildningsnämnden behandlar ärendet vid sammanträdet Verksamhetschef Anne Lee Larsson föredrar ärendet. Linus Westin (S) anmäler jäv och deltar inte i behandlingen av ärendet och beslut. Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen. Barn- och utbildningsnämnden konstaterar att en förbättring av elevens närvaro skett, men vill se en fortsatt utveckling mot full närvaro. Skolpliktsärendet följs upp vid ordinarie sammanträden fram till sammanträdet i juni månad. 18 Dnr BUN Dpl 041 Årsbudget 2016: Budgetuppföljning Driftbudgetuppföljning per februari 2016 redovisas. Arbetsutskottets förslag Barn- och utbildningsnämnden tar del av redovisningen. Ekonom Sara Ersund föredrar ärendet. Barn- och utbildningsnämnden tar del av redovisningen.

6 (14) 19 Dnr BUN Dpl 041 Årsbudget 2017: Preliminär budget och verksamhetsplan samt flerårsplan Budgetberedning kommer att genomföras i dialog mellan KSAU och nämndens arbetsutskott och förvaltningschef 19 april. Barn- och utbildningsnämnden ska besluta om preliminär drift- och investeringsbudget och verksamhetsplan för 2017 senast Ekonom Sara Ersund föredrar ärendet. Barn- och utbildningsnämnden tar del av redovisningen och beslutar om preliminär budget och verksamhetsplan samt flerårsplan vid ett extra nämndssammanträde. Datum för detta beslutas i Dnr BUN Dpl 630 Barnomsorg på obekväm arbetstid på en förskoleavdelning Barn- och utbildningskontoret föreslår att en förskoleavdelning i Östhammars tätort anpassas för att kunna användas för barnomsorg på obekväm arbetstid. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet ger barn- och utbildningschefen i uppdrag att till barn- och utbildningsnämndens sammanträde ta fram förslag om barnomsorg på obekväm tid på en förskoleavdelning. Ekonom Sara Ersund föredrar ärendet. Barn- och utbildningsnämnden godkänner att en förskoleavdelning i Östhammars tätort anpassas för att kunna användas för barnomsorg på obekväm arbetstid. Godkännandet gäller under förutsättningar att anpassningarna av lokalerna ryms inom befintlig budget för barnomsorg på obekväm arbetstid.

7 (14) 21 Dnr BUN Dpl 900 Dnr KS Remiss angående Region Uppsala 2017: Yttrande Landstinget i Uppsala län har utifrån beslut i landstingsfullmäktige den 30 september 2015 ansökt hos regeringen om en ändring i Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län (SFS 2010:630) så att landstinget från den 1 januari 2017 omfattas av lagen och att det därmed i Uppsala län bildas en region med direktvalt fullmäktige. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att ärendet ska remitteras till ett antal nämnder för yttrande, däribland barn- och utbildningsnämnden. Yttrandet ska vara lednings- och verksamhetsstöd tillhanda senast Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet ger barn- och utbildningschefen i uppdrag att ta fram förslag till yttrande till barn- och utbildningsnämndens sammanträde Nämndsekreterare Per-Åke Berg föredrar ärendet. Barn- och utbildningsnämnden antar yttrandet och överlämnar det till kommunstyrelsen. 22 Information från förvaltningen Verksamhetschef AnneLee Larsson informerar om: Mottagandet på särskolan där Skolinspektionens tillsyn visar på brister när det gäller utredningar som omfattar en pedagogisk, psykologisk, medicinsk och social bedömning. Många gånger saknas en eller flera av dessa. Skolinspektionens tillsyn visar också att kommunen i vissa fall inte kan redogöra för om beslutet om mottagande i grundsärskolan föregåtts av vårdnadshavares medgivande eller inte. Efter inspektionen beslu-

8 (14) tades om ett föreläggande med vite på kr. Detta vite kan vi få betala om vi inte åtgärdar de påtalade bristerna före den 23 maj Arbetet med att rätta till bristerna pågår och allt ska vara åtgärdat innan den 23 maj. Barn- och utbildningschef Lisbeth Bodén informerar om: SUF-kunskapscentrum. Vi har för närvarande ingen som arbetar med detta och det kommer att bli dyrare att vara med då det kommer att kosta kr, jämfört med dagens kr. Om vi inte ska vara med så måste barn- och utbildningsnämnden ta ett beslut om detta. Det finns investeringsbehov, som är akuta, vid Gräsö skola/förskola, Ekeby skola/förskola och Snesslinge skola. Det gäller bland annat tillagnings- eller mottagningskök. De statsbidrag som barn- och utbildningsförvaltningen söker. Vi söker det mesta och har också en person som arbetar en del av sin arbetstid med att bevaka dessa frågor. Vi kommer att söka fyra YH-linjer till hösten Dessa är process, produktion, life science och automation. Arbetet med ansökningarna om att få ha dessa inriktningar kommer nu att påbörjas. Teknik för alla kommer att vara två kvällar under våren och två kvällar under hösten Det kommer att vara elever från årskurs 8 under våren och dessa elever, som då går i årskurs 9 kommer att fortsätta under hösten. Syftet är att öka teknikintresset och öka möjligheterna att eleverna väljer teknik i framtiden. Regionen behöver denna typ av kompetens. Skolinspektionen kommer att genomföra en kvalitetsgranskning rörande förskolan arbete med jämställdhetsuppdraget. Denna granskning kommer att genomföras under perioden mars 2016 augusti I Östhammars kommun är det förskolorna Furustugan och Logården som får besök av Skolinspektionen. Skolinspektionen kommer att göra en kvalitetgranskning av skolors arbete för att motverka trakasserier och kränkande behandling med särskilt fokus på nätet. I Östhammars kommun kommer Österbyskolan att granskas under :ans fritids och arbetet framöver. Arbetsmiljön på Olandsskolan och arbetet som pågår för att förbättra den.

9 (14) Planeringen för den nya Frösåkersskolan fortgår och nu tittar man på vilken entreprenadform man ska ha. Frösåkersskolan ska inte byggas utifrån någon speciell pedagogik, utan ska kunna anpassas vid behov. En arkitekt, som arbetar med pedagogiska frågor, ska vi träffa nu. Frösåkersskolans rektor Håkan Blom och Edsskolans rektor Cecilia Eriksson ska vara med på detta möte. Barn- och utbildningsnämnden kommer att bli inbjudna tillsammans med personalen. All information kommer fortlöpande att publiceras på hemsidan. Barn- och utbildningschef Lisbeth Bodén och ordförande Roger Lamell (S) informerar om: Den pedagogiska omsorgen i Hargshamn. Lisbeth Bodén, Roger Lamell och Helena Åsberg har besökt Hargshamn och diskuterat frågorna med utvecklingsgruppen, personal och föräldrar. I dagsläget är det ett förskolebarn och fem grundskolebarn som går i verksamheten och personalen uppgår till tre personer. Det går inte att driva en så liten verksamhet med så mycket personal. Ser man till förskolebarnets bästa så är det ju inte optimalt att vara ensamt barn, men detta är i slutändan en fråga för barnoch utbildningsnämnden. Den lokal de nu har till verksamheten är alldeles för stor till så få barn. Föräldrar har påpekat att det finns lediga lägenheter och att en av dessa skulle kunna användas istället. Tekniska undersöker om det blir billigare. Det kommer att bli ett nytt möte under mars månad. Barn- och utbildningschef Lisbeth Bodén och Fredrik Jansson (BOA) informerar om: Scifesten i Uppsala. Det var många klasser från Östhammars grundskolor som besökte evenemanget, där de fick prova på en del experiment. De två första dagarna var klasser inbjudna att delta och dag tre var för allmänheten. KVV-labbet har nu startat. Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen.

10 (14) 23 Rapporter från skolråd m.m. Josefin Nilsson (C) rapporterar från skolråd vid förskolorna i Östhammars tätort Ann-Charlotte Grehn (S) rapporterar från skolråd vid Frösåkersskolan Fredrik Jansson (BOA) rapporterar från skolråd vid Edsskolan Gunnel Wahlgren (C) rapporterar från möte med revisorerna Barn- och utbildningsnämnden tar del av rapporterna. 24 Redovisning av delegationsbeslut v Följande förteckningar över delegationsbeslut redovisas: Verksamhetsfrågor Barn- och utbildningschef Lisbeth Bodén (Stöd för inackordering) Barn- och utbildningschef Lisbeth Bodén (Bidrag till fristående skola, modersmålsersättning) Barn- och utbildningschef Lisbeth Bodén (Yttrande i enskilt elevärende mot annan myndighet, Barn- och elevombudet, Förvaltningsrätten) Verksamhetscontroller Elisabeth Lindkvist (Busskort särskilda skäl växelvisboende, skolskjuts med taxi särskilda skäl, skolskjuts särskilda skäl val av skola, skolskjuts särskilda skäl) Rektor Michael Greifeneder (Beslut att inleda utredning vid kännedom om att

11 (14) en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten.) Rektor Michael Greifeneder (Beslut att inleda utredning vid kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten.) Rektor Michael Greifeneder (Beslut att inleda utredning vid kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten.) Förskolechef Ingrid Wester (Plats i förskola till barn som av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver särskilt stöd i sin utveckling, utökning av tid.) Rektor Cecilia Eriksson (Plats i fritidshem till barn som av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver särskilt stöd i sin utveckling.) Barn- och utbildningsnämnden tar del av redovisningen. 25 Information v 1) Dnr BUN Dpl 600 Beslut från Skolinspektionen avseende tillsyn av vuxenutbildningen i Östhammars kommun. 2) Dnr BUN Dpl 600 Beslut från Skolinspektionen avseende tillsyn av gymnasieskolan i Östhammars kommun. Arbetsutskottets förslag Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen.

12 (14) 3) Dnr BUN Dpl 627 Beslut från Skolinspektionen avseende anmälan om skolsituationen för grundskoleelev vid Österbyskolan i Östhammars kommun. 4) Dnr BUN Dpl 627 Beslut från Skolinspektionen avseende anmälan mot Österbyskolan, grundskola i Östhammars kommun. 5) Dnr BUN Dpl 600 Beslut från Skolinspektionen avseende tillsyn av grundsärskolan i Östhammars kommun. 6) Dnr SN Verksamhetsberättelse 2015 Närvård i samverkan. 7) Dnr BUN Dpl 600 Beslut från Skolinspektionen avseende tillsyn av vuxenutbildningen i Östhammars kommun. 8) Dnr BUN Dpl 600 Skolinspektionen granskar skolors arbete mot kränkningar och trakasserier på nätet 9) Dnr KS Dpl 003 Utdrag ur protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde avseende antagande av Regler och riktlinjer för fordringsbevakning. 10) Dnr KS Dpl 900 Utdrag ur protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde avseende Remiss, betänkande av utredningen om offentlighetsprincipen i fristående skolor, SOU 2015:82 Ökad insyn i fristående skolor. 11) Dnr KS Dpl 007 Utdrag ur protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde avseende Revisorernas granskning av registerutdrag. Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen.

13 (14) 26 Kurs- och konferensinbjudningar Kurs- och konferensinbjudningar redovisas. Arbetsutskottets förslag Barn- och utbildningsnämnden tar del av redovisningen. Barn- och utbildningsnämnden tar del av redovisningen. 27 Inkomna skrivelser till barn- och utbildningsnämnden Följande inkomna skrivelser redovisas: 1) Dnr BUN Dpl 628 Skrivelse från studie- och yrkesvägledarna på grundskolan i Östhammars kommun. Barn- och utbildningsnämnden tackar studie- och yrkesvägledarna för skrivelsen. Barn- och utbildningsnämnden ger barn- och utbildningschefen i uppdrag att bjuda in studie- och yrkesvägledarna på grundskolan i Östhammars kommun för att presentera verksamheten vid barn- och utbildningsnämndens budgetseminarium

14 (14) 28 Dnr 2014BUN083 Dpl 600 Arbetsformer: Extra barn- och utbildningsnämnd Med anledning av en ny tidplan för budgetprocessen behöver barn- och utbildningsnämnden ha ett extra sammanträde under april månad. Barn- och utbildningsnämnden har ett extra sammanträde

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-19 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30 16.05 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-09-14 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30-16.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-10-19 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30-12.05 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 1 (14) Plats och tid Forsmarks skola, Forsmark, kl. 08.30 15.15 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke Berg, nämndsekreterare Sara

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-12 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30 15.50 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-17 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30-16.10 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-05-04 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30-15.15 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-17 1 (15) Plats och tid Hälsoäventyret, Östhammar, kl. 08.30 16.45 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Kristina Dhenstrand, biträdande barn- och utbildningschef Per-Åke Berg, nämndsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-03-30 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30 15.15 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

(8) Barn- och utbildningsnämnden. 1. Redovisning av statsbidrag Föredragande: Birgitta Söderberg

(8) Barn- och utbildningsnämnden. 1. Redovisning av statsbidrag Föredragande: Birgitta Söderberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 2017-11-10 1 (8) KALLELSE Nämnd och tid 2017-11-16 Kl. 08.30 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsön (SR 1), Östhammar Närvarorätt Ärende 1-5, 7-13 ÄRENDELISTA 1. Redovisning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-06-15 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30-16.20 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-12-14 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30-15.15 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

(8) Barn- och utbildningsnämnden. SKB, sammanträdesrum Tvärnö, Östhammar

(8) Barn- och utbildningsnämnden. SKB, sammanträdesrum Tvärnö, Östhammar Barn- och utbildningsnämnden KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum Sid 2016-06-10 1 (8) KALLELSE Nämnd Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid 2016-06-16 Kl. 08.30 Plats SKB, sammanträdesrum Tvärnö, Östhammar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-10-20 1 (18) Plats och tid Bruksgymnasiet, sammanträdesrum S04, Gimo, kl. 08.30 16.05 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke Berg, nämndsekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2019-06-13 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1). Östhammar, kl. 08.30-14.10 ande Matts Eriksson (S) Lennart Norén (S) Marie Hägerbaum (S) Josefine Nilsson (C) Ann-Charlotte

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2019-03-07 1 (26) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1). Östhammar, kl. 08.30-15.00 ande Övriga deltagande Matts Eriksson (S) Lennart Norén (S) Marie Hägerbaum (S) Josefine Nilsson

Läs mer

(16) Barn- och utbildningsnämnden. 4. Anskaffningsbeslut: Skoladministrativt system Föredragande: Sara Ersund

(16) Barn- och utbildningsnämnden. 4. Anskaffningsbeslut: Skoladministrativt system Föredragande: Sara Ersund 2018-10-11 1 (16) KALLELSE Nämnd och tid 2018-10-18 Kl. 08.30 Plats Närvarorätt Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsön (SR 1), Östhammar Ärende ÄRENDELISTA 1. Skolpliktsärende 2. Skolpliktsärende 3. Skolpliktsärende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-22 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

(10) Barn- och utbildningsnämnden. 1. Skolpliktsärende Föredragande: Anna-Karin Sehlstedt Stål

(10) Barn- och utbildningsnämnden. 1. Skolpliktsärende Föredragande: Anna-Karin Sehlstedt Stål 2018-03-02 1 (10) KALLELSE Nämnd och tid 2018-03-08 Kl. 08.30 Plats Närvarorätt Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsön (SR 1), Östhammar Ärende ÄRENDELISTA 1. Skolpliktsärende Föredragande: Anna-Karin

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-12-15 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 09.30-16.25 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsö (SR 1), Östhammar, kl. 08.30 15.10 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

KALLELSE ÄRENDELISTA KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Barn- och utbildningsnämnden (7) Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott

KALLELSE ÄRENDELISTA KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Barn- och utbildningsnämnden (7) Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 2015-02-05 1 (7) KALLELSE Nämnd arbetsutskott och tid 2015-02-12 Kl. 08.30 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Gräsön (SR 1), Östhammar Närvarorätt ÄRENDELISTA 1. Information

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Thord

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2015-06-10 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 10 juni kl.8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.35 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), ledamot Helene

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-17:55 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande kl. 15.20-17.55 Övriga deltagande

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2016-02-22 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-02-22 kl. 13:00-16:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson....

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson.... 98 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum, Haganäset, kl 17.30 18.30, därefter utdelning av gratifikationer till 20.30 Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg

Läs mer

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19 Tid och plats Kl. 18:00 onsdag den 27 februari 2019, Skoklosterrummet/Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Carl-Johan Torstenson (M), Ordförande

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

2016-01-28 1 (6) Barn- och utbildningsnämnden. 1. Enskild pedagogisk omsorg: Ansökan om godkännande Föredragande: Eva Andersson

2016-01-28 1 (6) Barn- och utbildningsnämnden. 1. Enskild pedagogisk omsorg: Ansökan om godkännande Föredragande: Eva Andersson Barn- och utbildningsnämnden KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum Sid 2016-01-28 1 (6) KALLELSE Nämnd Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid 2016-02-11 Kl. 08.30 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum

Läs mer

Se särskild närvarolista

Se särskild närvarolista Plats och tid Beslutande Sessionssalen, kommunhuset Hultsfred onsdagen den 17 oktober 2018 kl. 13:00 16:00 Se särskild närvarolista Övriga deltagande Martin Snickars, barn- och utbildningschef Anna-Karin

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Björkskolan 14:30-17.00 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson (C) Kristina Brundin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11)

Barn- och utbildningsnämnden (11) Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1(11) Plats och tid: Stålvallaskolan, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Sune Frisk

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(18) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 10-18 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningens mötesrum, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) 14-17 Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Charlotte Woge (M) Thomas Swenson

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet (15)

Barn- och utbildningsutskottet (15) Barn- och utbildningsutskottet 2018-10-15 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-10-15 kl. 13:00-15:45 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Ingrid Sundbom (c)

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum Kongsvinger, kl 08.30-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45 ande ledamöter Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson (M) Göran Hellmalm (L)

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Robert Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Robert Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2018-03-26 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-03-26 kl. 13:00-16:00 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer