MFK Jupiter LULEÅ Sida 1 (12) Motioner till årsmöte för verksamhetsår 2012 utkast 1. Motion nr 1 (Gunnar Eriksson)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MFK Jupiter LULEÅ Sida 1 (12) Motioner till årsmöte för verksamhetsår 2012 utkast 1. Motion nr 1 (Gunnar Eriksson)"

Transkript

1 LULEÅ Sida 1 (12) Motioner till årsmöte för verksamhetsår 2012 utkast 1 Motion nr 1 (Gunnar Eriksson) Motion till 2013 års årsmöte med MFK Jupiter, Luleå. Motions krav: Entledigande av ordförande Vart är vi på väg, när MFK Jupiters styrelse 2012 tagit beslut som strider mot gällande lagar (MFK Jupiters stadgar och dess intensioner är föreningens lag) och genom manipulationer (I protokoll utlovat att klubbens medlemmar skulle få rösta om bilbana eller inte) före beslut om bilbana, inte gett medlemmarna möjlighet att rösta för eller emot om en bilbana.. Det ryktas om att jag skulle vara motståndare till bilbanan är inte riktigt sant - jag är motståndare till att styrelsen tagit beslut som strider mot stadgarna men också de beslut om medlemmarnas möjlighet att i ett extra årsmöte ta ställning för eller emot som utlovats men aldrig blivit av. Att som styrelsen i strid mot gällande stadgars intensioner tagit vad man kallar - ett interimistiskt beslut- som strider mot stadgarnas intensioner kan aldrig rättfärdigas i ett fall som detta, då frågan varit på tapeten redan under 2011 och borde rimligen tagit vid årsmötet Att i sin motivering för beslutet hävda att beslutet togs för att få hjälp av skogsvårdstyrelsens med skogsröjning håller inte. Jag har full förståelse för att såväl styrelsen för 2011 som styrelsen för 2012 efter det stormiga öppna styrelsemöte som höll i augusti 2011 inte trodde att förslaget om att anordna en bilbana i anslutning till modellflygfältet aldrig skulle fått 2/3 dels majoritet och därför valde att aldrig ta upp frågan. Att styrelsen manipulera ärendet så att frågan får dimissionen av ett för eller mot styrelsens uppgörelse med L.M.S. och eller styrelsens beviljade kommunala arrende är vad styrelsen är beredd förelägga årsmötets deltagande medlemmar att rösta om, är inte vad man kan vänta sig i en förening som antagit RF:s stadgar. Den teknik styrelsen har använt är känd från diktaturer runt om i världen kan aldrig försvaras. Demokrati enligt RF (Våra stadgar) Varje deltagare ska, inom de ramar som är tillgängliga, få möjlighet att utvecklas efter sina och den egna gruppens önskemål. Detta uppnås genom att alla medlemmar, oavsett ålder och kön, är delaktiga i de beslut som formar verksamheten. En viktig del av idrottsrörelsens demokratiska fostran är att varje människa kan påverka genom at ta ansvar för sig själv och sin grupp, såväl genom en demokratiskt uppbyggd mötesverksamhet som i den vardagliga träningen och tävlingen. Motions sammanfattning: De beslut om Modellbilbana som ordförande låtit styrelsen ta strider mot stadgarnas intensioner och kan aldrig försvaras, varför undertecknad kräver att ordförande entledigas, då denne i sin roll som ordförande tagit beslut som inte stöds av gällande stadgar. Förslag till årsmötet:

2 LULEÅ Sida 2 (12) - Då ordförande inte följt gällande stadgar entledigas han. Luleå den 23 januari 2013 Gunnar Eriksson Motion nr 2 (Gunnar Eriksson) Motion till MFK Jupiters årsmöte UTVIDGANDE AV PARKERING Marken som 2012 års styrelse Arrenderat i MGK Jupiters namn föresås bli i den utvidgning av parkering som i så väl behöver vid större arrangemang. Om behovet av ytterligare Husvagns/Husbilsplatser uppstår föreslås att denna yta också används till detta ändamål. Förslag till årsmötet: - Marken i det ingångna avtalet med Luleå Kommun blir parkeringsyta som vid framtida behov också kan bli Husvagns/Husbilsplatser. Luleå den 23 januari 2013

3 LULEÅ Sida 3 (12) Gunnar Eriksson Marken är inplanerad att användas för modellbilbana och för utbyggnad av parkeringsplats. Motion nr 3 (Håkan Danielsson) Frågan om av styrelsen planerad anläggning av bana för RC-bilar bör inte behandlas vid detta årsmöte med anledning av att sittande styrelse ej presenterat den analys / konsekvens-beskrivning av vår nuvarande verksamhet som utlovats vid flera möten från första mötet i augusti 2011 fram till i dag. Frågan är av så stor betydelse eftersom den troligtvis kräver ändring eller komplettering av våra gällande stadgar. Stadgeändringar skall ske vid årsmöte. Alla medlemmars demokratiska rätt och möjlighet att yttra sig i god tid före att beslut fattas har inte beaktats av styrelsen. Motion nr 4 (Håkan Danielsson) Om motion 1 ej antages föreslår jag följande. Området för påbörjad anläggning av RC-bilbana (markeras på karta/ritning) får upplåtas och nyttjas tills vidare av annan förening för RC-bilverksamhet utan krav på medlemskap i MFK Jupiter. Erfordrar bilbaneverksamheten tillgång till toalett, vatten, elkraft, parkeringsyta, bomnycklar mm skall detta skriftligt regleras i avtal. Viss årlig ersättning (får ej kallas medlemsavgift) skall erläggas till MFK Jupiter för detta. MFK Jupiter skall även reglera/begränsa nyttjandet av bilbanan under MSFIveckan och ev andra tillfällen. Modellflygsverksamheten inom övriga ytor och anläggningar (även lokaler på Kronan) skall ej förändras eller begränsas som följd av markupplåtelsen för RCbilsverksamheten. Verksamheten ska regleras av MFK Jupiter. Se även motion nr 15 av Marcus von Elling.

4 LULEÅ Sida 4 (12) Motion nr 5 (Håkan Danielsson) Av styrelsen föreslagna avgiftshöjningar enl styrelseprotokoll saknar relevanta motiveringar samt bygger på felaktiga ekonomiskt beräkningar varför de ej bör genomföras. (Förhoppningsvis stämmer uppgiften om att MFK Jupiters ekonomi är god.) Föreslår därför att följande skall gälla: - Medlemsavgiften bibehålles på nuvarande nivå. - Priset på fikabröd 5 kr, kaffe 5 kr, och dricka 10 kr bibehålles. - Inomhusflygarna bidrar symboliskt med 20 kr/deltagare/tillfälle. -Eventuellt behov av RC-bilavgift regleras i särskilt avtal. Ej medlemsavgift. Förslaget från styrelsen angående ändrade medlemsavgifter för 2014 tas tillbaka och styrelsen förordrar oförändrade medlemsavgifter. Priset för varje sak är 10 kr. Angående inomhusflyg så hänvisas till motion nr 9 av Hans Danielsson. När det gäller RC-bilavgift hänvisas till motion nr 15 av Marcus von Elling. Motion nr 6 (Håkan Danielsson) Utbyggnad av hangaren på Knöppelåsen bör anstå till dess ett reellt behov av ytterligare lokalytor efterfrågas av MFK Jupiters medlemmar. Drifts och underhållsbördan är idag redan tillräckligt stor. Kostnad för tillbyggnaden är även troligtvis ganska hög. Medlem Håkan Danielsson Styrelsen fortsätter att ta fram kostnadsförslag och ritning innan ett bygge påbörjas. Vid årsmötet kommer information att ges angående planeringsläget.

5 LULEÅ Sida 5 (12) Motion nr 7 (Hans Danielsson) Medlemsavgiften Jag föreslår att: - Nuvarande medlemsavgifter för MFK Jupiter bibehålles. Motivering: 1. Eventuell avgiftshöjning är inte motiverad av ekonomiska skäl. 2. SMFF avgifter för 2013 är oförändrade (370/100) 3. För helt nyrekryterad senior är avgiften till SMFF bara 100 kr. Detta innebär att klubben får behålla ytterligare 270 kr. av avgiften. 4. För helt nyrekryterad familj är avgiften till SMFF bara 100 kr. Detta innebär att klubben får behålla ytterligare 270 kr. av avgiften. Luleå den 31 januari 2013 Hans Danielsson Medlemsavgifter för 2013 bibehålls. Styrelsen utarbetar i slutet av 2013 ett reviderat förslag till medlemsavgifter inför Motion nr 8 (Hans Danielsson)

6 LULEÅ Sida 6 (12) Motion Tävlingslicens Förslag: 1. Den tävlande betalar själv sin tävlingslicens. 2. Klubben står för tävlingslicensavgiften för den som under verksamhetsåret deltagit i en tävling som krävt tävlingslicens. Den som fått tävlingslicensen betalt av klubben skall senast innan verksamhetsåret slut till kassör redovisa att den deltagit i någon tävling som krävt tävlingslicens, om man inte deltagit i någon tävling som krävt tävlingslicens betalas tävlingslicensen till klubben. Luleå den 31 januari 2013 Hans Danielsson Klubben betalar tävlingslicens för de som tävlar i klubbens namn (minst en tävling). Tävlingsresultat ska redovisas till klubben. Motion nr 9 (Hans Danielsson) Motion Inomhusflyg Jag föreslår - Gratis för medlemmar i MFK Jupiter.

7 LULEÅ Sida 7 (12) Motivering: 1. Avgiftshantering känns besvärande och genant. 2. Hallhyran finansieras genom aktivitetsbidrag för deltagare i åldersgruppen 7-20 år. 3. Om kostnaden för hallhyror överstiger det aktivitetsbidrag står klubben för denna kostnad. 4. Jag anser att flygning under vinterhalvåret ökar samhörigheten i klubben och denna satsning är mycket stimulerande under vinterhalvåret och värt att satsa på! Luleå den 31 januari 2013 Hans Danielsson Villkor för hallhyra kommer att tas fram av styrelsen. Motion nr 10 (Hans Danielsson) Motion Priser vid tävlingar Jag föreslår detta: 1. Priser till topp 3 placering (1-, 2-, 3- platsen) skall inte lottas. 2. Övriga priser lottas ut.

8 LULEÅ Sida 8 (12) Motivering: 1. Det måste kännas meningsfullt att sträva efter topp 3 placering, det ska inte vara slumpen som avgör vilket pris man får. 2. Detta ökar motivationen i tävlandet. 3. Att bara genom att vara med i tävlingen kunna vinna bästa priset. Luleå den 31 januari 2013 Hans Danielsson Det är upp till den som arrangerar en tävling att bestämma hur priser ska delas ut. Motion nr 11 (Hans Danielsson) Motion Uppdragsbeskrivning i klubben Jag föreslår att: 1. Styrelsen tillsammans med den som får ett uppdrag i klubben gör en arbetsbeskrivning innehållande vad uppdraget innebär. 2. Denna arbetsbeskrivning skall publiceras på medlemssidan där övriga medlemmar ta del av vad uppdraget innebär. Motivering: 1. Den som fått uppdraget vet vad uppdraget innebär. 2. Den enskilda medlemmen kan om han så vill får korrekt

9 LULEÅ Sida 9 (12) Förslag: information om vad ett uppdrag innebär. Arbetsbeskrivning bör göras för bl.a. - Utställningsansvarig. - Lokalansvarig klubblokalen. - Fika ansvarig bygglokalen. - Fika ansvarig flygfältet. - Inomhusflyg ansvarig. - Flygläger ansvarig - Tävlingsansvarig - Hemsidan ansvarig - Registeransvarig. - Byggledare. - Idrottslyfts ansvarig. - Fältansvarig. - Skolflyg ansvarig. - Informationsansvarig. - MSFI ansvarig - Nyckel ansvarig bygglokalen. - Nyckel ansvarig flygfältet. - SISU Idrottsutbildarna ansvarig - LOK-stödsansvarig firmatecknare. Luleå den 31 januari 2013 Hans Danielsson Styrelsen tar fram en funktions- och arbetsplan. Motion nr 12 (Marcus von Elling) Motioner inför MFK Jupiter årsmöte 2012 / Marcus von Elling Ändra 16 i stadgarna: Nuvarande text motioner - - senast 31:a januari ändras till motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 4 veckor före utsatt datum för årsmötet.

10 LULEÅ Sida 10 (12) Styrelsen är skyldig att i god tid meddela datum för styrelsemöte. Detta då datumet 31:a januari inte är relevant med hänsyn till att årsmötet kan hållas ända till mars månad utgång. För att få in motioner och förslag från medlem bör denne i god tid påminnas om detta. Styrelsen anser att RF stadgar ska följas. Motion nr 13 (Marcus von Elling) Ändra 15 i stadgarna: Nuvarande text Kallelse till årsmötet skall av styrelsen senast tre veckor före mötet delges medlemmarna, eller kungöras i ortspressen ändras till kallelse till årsmöte skickas ut till medlem digitalt och skall även anslås på klubblokal, hemsida och facebook. Endast i undantagsfall skickas inbjudan postvägen. Detta då alla medlemmar finns registrerade med e-post i MFK Jupiter underlättar det för alla inblandande parter. Styrelsen anser att det går att nå medlemmarna med elektronisk kommunikation och för de som inte har den möjligheten så finns informationen anslagen i klubblokalen. Motion nr 14 (Marcus von Elling) Ändra 1 i stadgarna Nuvarande text MFK Jupiters ändamål är att bedriva MODELLFLYGVERKSAMHET ändras till MFK Jupiters ändamål är att bedriva R/C-modellverksamhet. Detta för att följa med utvecklingen och inte bli låst av ett ord. Tex Multirotor, FPV etc som idag ej inryms i modellflyg. (Se smff teknik)

11 LULEÅ Sida 11 (12) Motion nr 15 (Marcus von Elling) Färdigställ en bana för modellbilar på avsett område vid modellflygfältet. Detta är attraktivt, såväl i medlemsrekryteringssyfte såväl för utövarna. Banan upprättas helt och hållet i MFK Jupiters regi och för att köra på denna måste man vara medlem i MFK Jupiter eller betala en årlig Träningsavgift. Banan kan hyras ut till klubb som vill arrangera tävling. Dock får en tävling ej genomföras så att den kan komma att störa flygningen på fältet vid eventuell sammankomst eller tävling såsom MSFI. Icke medlem i MFK Jupiter äger ej rätt att kvittera ut nyckel till bom/kiosk men må använda toaletter och faciliter om annan medlem finns på plats. (OBS ej uppställning av utrustning i hangaren.) Fasta träningstider om exempelvis två dagar per vecka med gällande tider skall finnas reglerat. Motionen förtydligar motion 2, 3 och 4. Motion nr 16 (Marcus von Elling) Anslå säkerhetsföreskrifter vid användandet av roddbåt. Köp in flytväst och säkerhetslina som skall finnas lättillgängliga. Motion nr 17 (Marcus von Elling) Styrelsen bör upprätta ett anständighetsdokument! Detta skall innehålla beskrivning av hur man tilltalar och beter sig i allmänhet mellan medlemmar. (Moral/etik) Medlem som underlåter sig att följa uppsatta regler kan bestraffas med varning motsvarande tidsbegränsad icke närvaro eller uteslutning.

12 LULEÅ Sida 12 (12) Motion nr 18 (Marcus von Elling) Förhindra singelkompetens vid viktiga funktioner i MFK Jupiter. En funktion, tex licensansvarig får ej enbart finnas på EN person. Om denne person blir sjuk/lämnar klubben försvinner även funktionen. Styrelsen föreslås genomarbeta en funktionslista och på de positioner där det behövs även skriva en enklare beskrivning av arbetet. Se även motion nr 11. Motion nr 19 (Marcus von Elling) Förslag till ny logotype/klubbmärke bör tas fram. Detta så att klubbmärket även kan innehålla texten LULEÅ. Alla medlemmar får lämna in förslag före visst datum. Beslut kommer att tas genom medlemsomröstning. Motion nr 20 (Marcus von Elling) Medlem som ställer upp på arbetsdag vid fältet, på mässor eller andra sammankomster beslutade av styrelsen skall erhålla mat och dryck! Föreslår härmed till styrelsen att utarbeta ett för medlem enkelt förslag att följa. Förslaget gäller även för de som ställer upp och arrangerar aktiviteter. Styrelsen beslutar i varje enskilt fall vad som gäller i detalj, exempelvis ersättning för drivmedel (t.ex. bensin).

Mötet beslöt att följa den av ordföranden föreslagna dagordningen.

Mötet beslöt att följa den av ordföranden föreslagna dagordningen. Sida 1 (5) Protokoll från styrelsemöte MFK Jupiter 2012-04-01 1 Tid och plats Tid: 2012-04-01 kl. 17.00 19.00 Plats: Bygglokalen 2 Deltagare 2.1 Styrelse Marcus von Elling (ordförande) Anders Anderberg

Läs mer

5 Medlemsantal och nyblivna medlemmar (stående punkt)

5 Medlemsantal och nyblivna medlemmar (stående punkt) Sida 1 (5) Protokoll från styrelsemöte MFK Jupiter 2012-09-16 1 Tid och plats Tid: 2012-09-16 kl. 12.00 13.05 Plats: Fältet 2 Deltagare 2.1 Styrelse Marcus von Elling (ordförande) Anders Anderberg (vice

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Stadgar för Linköpings fäktklubb

Stadgar för Linköpings fäktklubb 1(6) Stadgar för Linköpings fäktklubb Syfte 1 Föreningens namn är Linköpings fäktklubb, i förkortad form LFK. Föreningens syfte är att bedriva fäktning i Linköping. Föreningen skall vara organiserad enligt

Läs mer

REVIDERADE: November 1972 November1979 September 1982 Mars 1986 Januari 2016 April 2017

REVIDERADE: November 1972 November1979 September 1982 Mars 1986 Januari 2016 April 2017 Stadgar REVIDERADE: November 1972 November1979 September 1982 Mars 1986 Januari 2016 April 2017 Stadgar för Kristinehamns Fotoklubb Org.nr: 873600-1713 Antagna i Kristinehamn den 29 mars 2017. Föreningens

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund Äpplegårdens Boule Center 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. Innehåll

Läs mer

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Antagna vid årsmöte 7 juni 2007 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål, sammansättning och hemort Wings Hockey Club Arlanda ( Föreningen ) har som ändamål att bedriva ishockeyverksamhet.

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. 2019 Genomgång och ändringar av

Läs mer

STADGAR FÖR BODENS GOLFKLUBB

STADGAR FÖR BODENS GOLFKLUBB STADGAR FÖR BODENS GOLFKLUBB ÄNDRINGSHISTORIK... 1 IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING... 2 ÄNDAMÅL... 2 HEMORT... 2 1 MEDLEMSKAP... 2 2 UTTRÄDE... 2 3 UTESLUTNING... 3 4 MEDLEM... 3 5 MEDLEMSAVGIFTER... 3 6

Läs mer

STADGAR FURULUNDS RC KLUBB

STADGAR FURULUNDS RC KLUBB SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND Normalstadgar för idrottsförening STADGAR För FURULUNDS RC KLUBB Antagna den 31/2 1981 Fastställda av Årsmöte den 30/1 1981 STADGAR För FURULUNDS RC KLUBB Stiftad den 31/2 1981

Läs mer

Stadgar för Falkenbergs Motorklubb (FMK)

Stadgar för Falkenbergs Motorklubb (FMK) Stadgar för Falkenbergs Motorklubb (FMK) Framlagda för årsmötet 2009 och antagna som reviderade stadgar årsmötet 2010-02-13 Organisationsnummer: 849 000 5157 Föreningsnummer RF: 1564-04 Stadgar för Falkenbergs

Läs mer

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , ,

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , , Stadgar för FBI Tullinge bildad 1981 Antagna av årsmötet 2003-05-27 och reviderade av årsmöten 2009-06-01, 2010-05-25, 2013-06-13, 2015-05-24 Stadgar för Föreningen för Bollspel och Idrott (FBI) Tullinge

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Stadgar för Systema Uppsala

Stadgar för Systema Uppsala Stadgar för Systema Uppsala Organisations nr: 802508-9049 med hemort i Uppsala Bildad 2016 Systema Uppsalas verksamhetsidé: Föreningens verksamhetsidé är att bedriva självförsvars utbildningar och kurser.

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun.

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. STADGAR för Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. 1 Ändamål Kägelhanesällskapet är en ideell förening och har till ändamål att främja kägelsporten och att

Läs mer

Förslag till nya stadgar inför årsmöte den 29 september 2019: STADGAR FÖR HOLMÖNS UTVECKLINGSFORUM INSTIFTAT DEN 11 SEPTEMBER 1999.

Förslag till nya stadgar inför årsmöte den 29 september 2019: STADGAR FÖR HOLMÖNS UTVECKLINGSFORUM INSTIFTAT DEN 11 SEPTEMBER 1999. Förslag till nya stadgar inför årsmöte den 29 september 2019: STADGAR FÖR HOLMÖNS UTVECKLINGSFORUM INSTIFTAT DEN 11 SEPTEMBER 1999. 1. FÖRENINGENS NAMN Holmöns Utvecklingsforum 2. ÄNDAMÅL Föreningens syfte

Läs mer

STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING. Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte

STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING. Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte 2015-03-26 Mål och inriktning Skebäcks Varfsförening är en ideell, förening vars verksamhet skall inriktas

Läs mer

Huddinge Sändaramatörer I texten benämnt med texten klubben Allmänt

Huddinge Sändaramatörer I texten benämnt med texten klubben Allmänt Huddinge Sändaramatörer I texten benämnt med texten klubben Allmänt Klubben är en sammanslutning av personer som är intresserade av samband, amatörradio och/eller radioteknik. Klubben skall genom sammankomster,

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001.

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING SIBF Antagna av årsmöte den 14 april 1999. Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. Hemort Föreningen har sin hemort i Surahammars kommun.

Läs mer

STADGAR för LiTHe Syra

STADGAR för LiTHe Syra STADGAR för LiTHe Syra Senast reviderad 2012-10-17 Tidigare versioner: 2012-05-07 2008-08-25 2009-07-15 2010-03-20 2011-05-17 1 LiTHe Syra LiTHe Syra är en politiskt oberoende sammanslutning för studenter,

Läs mer

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland, ideell förening. 1 FÖRENINGENS NAMN Byrån mot diskriminering

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

STADGAR. Fastställda av årsmötet WISBY SIMSSÄLLSKAP ÄR STIFTAT DEN 23 AUGUSTI 1922 SÄLLSKAPET HAR SIN HEMORT I VISBY PÅ GOTLAND

STADGAR. Fastställda av årsmötet WISBY SIMSSÄLLSKAP ÄR STIFTAT DEN 23 AUGUSTI 1922 SÄLLSKAPET HAR SIN HEMORT I VISBY PÅ GOTLAND STADGAR Fastställda av årsmötet 2016-03-14 WISBY SIMSSÄLLSKAP ÄR STIFTAT DEN 23 AUGUSTI 1922 SÄLLSKAPET HAR SIN HEMORT I VISBY PÅ GOTLAND 2 ALLMÄNT Idrottens mål och inriktning Idrott är fysisk aktivitet

Läs mer

Motioner om ändringar för att anpassa stadgarna för föreningens ändamål

Motioner om ändringar för att anpassa stadgarna för föreningens ändamål Motioner om ändringar för att anpassa stadgarna för föreningens ändamål 1. Angående läsbarhet En stadga ska vara lättläst och inte något man ska behöva kämpa sig igenom för att förstå. Därför föreslår

Läs mer

ASPO Sverige. Ändamål och syfte

ASPO Sverige. Ändamål och syfte ASPO Sverige Ändamål och syfte Peak Oil, d.v.s. oljeutvinningsstoppen, och konsekvenserna utav de fossila resursernas ändlighet är betydelsefulla för samhället på grund av det stora beroendet av fossil

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. fastställda den 14 september 2009 1 ! " Vår förening vill skapa en positiv idrottsmiljö, där såväl sociala som kulturella inslag är en naturlig del av verksamheten, där våra medlemmar utvecklas till självständiga

Läs mer

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg Antagna 20xx-yy-zz 1 Föreningens namn Föreningens namn är Miljöpartiet de Gröna i Varberg. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att bedriva politisk utveckling i

Läs mer

Stadgar för IFK Malmö FK. Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987, reviderade onsdagen den 17 januari 1996, efter extra årsmöte.

Stadgar för IFK Malmö FK. Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987, reviderade onsdagen den 17 januari 1996, efter extra årsmöte. Stadgar för IFK Malmö FK Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987, reviderade onsdagen den 17 januari 1996, efter extra årsmöte. Stadgar för IFK Malmö Fotbollklubb Stiftad den 23 april 1899, ombildning

Läs mer

Matfors Bridgeklubb stadgar

Matfors Bridgeklubb stadgar Adress: c/o kassör Organisationsnr: 802471-6733 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att spela bridge i trivsamma former. Föreningen verkar speciellt med tanke på pensionärer. Föreningen

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

KFUM ÖREBRO FRISBEE SFMSC

KFUM ÖREBRO FRISBEE SFMSC STADGAR KFUM ÖREBRO FRISBEE SFMSC Stiftad den 16 oktober 1974. Dessa stadgar är antagna och fastställda av årsmötet den 24 november 1994. IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING DEFINITION Idrott är fysisk aktivitet

Läs mer

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening 1 Namn och säte Föreningens namn är Fiber i Ljung ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Linköpings Kommun. 2 Form och ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR Antagna och fastställda Reviderade

STADGAR Antagna och fastställda Reviderade STADGAR Antagna och fastställda 2009-03-26 Reviderade 2018-03-22 Sid 1 (8) Innehållsförteckning 1 Sammansättning... 3 2 Tillhörighet... 3 3 Ändamål... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Stadgar för Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb (SALK)

Stadgar för Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb (SALK) Stadgar för Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb (SALK) Antagna den 22 november 1968, 20 november 1971, 28 november 1981, 23 november 1991 och, 5 mars 2008 och den 21 mars 2017. 1 Klubbens uppgift Klubben

Läs mer

Norra Vi IS Något för alla sid [1] / [6] Stadgar

Norra Vi IS Något för alla sid [1] / [6] Stadgar Något för alla sid [1] / [6] för Föreningen stiftades 1980-12-10 Idrottens mål och inriktning Definition Idrott är en fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

Org.nr: Föreningsstadgar

Org.nr: Föreningsstadgar Föreningsstadgar Upprättad 2007-06-24 vid bildandet av föreningen i Boda, Österåker. Reviderad 2011-11-16 vid extra medlemsårsmöte. Reviderad 2012-10-16 vid extra medlemsårsmöte. Reviderad 2017-03-18 vid

Läs mer

STADGAR MED KOMMENTARER

STADGAR MED KOMMENTARER Koloniföreningen ÅKESHOVS SLOTTSTRÄDGÅRDAR STADGAR MED KOMMENTARER Antagna 1987 03 31 Reviderade 1998 03 23 Godkända av Stockholms stad STADGAR För Koloniföreningen Åkeshovs Slottsträdgårdar 1 Föreningens

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK Stadgar för Obbola Båtklubb OBK 1 Ändamål Obbola Båtklubb bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Långhalsviken, Obbola. Klubben är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att

Läs mer

UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016

UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016 UPPSALA PARKOUR ÅRSMÖTE 2016 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av årsmötets utlysning. 3. Val av mötets ordförande 4. Val av sekreterare för förhandlingarna. 5. Val av justerare. 6. Anmälan

Läs mer

Hantverkarnas Riksorganisation

Hantverkarnas Riksorganisation Hantverkarnas Riksorganisation stadgar - antagna vid årsmötet 1999 (med ändringar fram till och med årsmötet 2002) 1 Grundsatser och målsättning Hantverkarnas Riksorganisation är en riksorganisation som

Läs mer

STADGAR. Arvika Tennisklubb TENNISSPORTENS MÅL

STADGAR. Arvika Tennisklubb TENNISSPORTENS MÅL Arvika Tennisklubb STADGAR TENNISSPORTENS MÅL 0CH INRIKTNING Tennissporten är en fysisk aktivitet som människor utför i syfte att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat. Tennissporten skall

Läs mer

Angående stadgar. Skatteverkets krav för att tilldela organisationsnummer. Av stadgarna skall framgå:

Angående stadgar. Skatteverkets krav för att tilldela organisationsnummer. Av stadgarna skall framgå: Angående stadgar Det är viktigt att klargöra att enligt svensk lag har vem som helst rätt att bilda en förening. Staten kan inte på något sätt förbjuda detta och det finns inte heller någon lag som reglerar

Läs mer

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening 1. NAMN Föreningens namn är 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är partipolitiskt och religiöst obunden, har till uppgift att driva en allmän samlingslokal, erbjuda

Läs mer

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte

STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade vid årsmöte STADGAR FÖR KULTURFÖRENINGEN TÅGET Reviderade 110227 vid årsmöte SYFTE OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningen är en ideell förening. Föreningen har som syfte att erbjuda sina medlemmar ett alternativ till det kommersiella

Läs mer

Stadgar för serieföreningen i Petanca på Costa Blanca

Stadgar för serieföreningen i Petanca på Costa Blanca Stadgar för serieföreningen i Petanca på Costa Blanca 1 Serieföreningen i petanca är en sammanslutning av petancaklubbar som utövar petanca på Costa Blanca kusten. 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål

Läs mer

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T)

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) STADGAR för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) Ändamål 1 Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan, som bildades 1 oktober 1941, är en förening bland personal inom

Läs mer

Landskrona Pistolklubb

Landskrona Pistolklubb Föreningen bildades den 12. augusti 1944. Stadgarna har senast ändrats av årsmötet den 23:e februari 2007. 1 Uppgifter:, nedan kallad föreningen, har till uppgift att främja och utveckla skyttet med pistol

Läs mer

BOFORS FRITID, KARLSKOGA

BOFORS FRITID, KARLSKOGA BOFORS FRITID, KARLSKOGA Stadgar för Bofors Fritid, Karlskoga antagna i november 1993. Reviderat och antaget: 2007-03-06 1 Föreningens namn och Ändamål Föreningen, vars namn är Bofors Fritid, Karlskoga,

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014)

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla, stödja och bedriva motionsverksamhet för alla åldrar, samt i övrigt verka

Läs mer

STADGAR JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB. Bildad den 15 juni 1976

STADGAR JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB. Bildad den 15 juni 1976 STADGAR JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB Bildad den 15 juni 1976 Stadgarna fastställdes/ändrades den 13 maj 1995, då årsmötet beslutade anta de av Riksidrottsstyrelsen antagna Normal stadgar för idrottsförening 1992-10-15.

Läs mer

Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA)

Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA) Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA) Föreningen vill sprida Dr Mohammad Ali Taheris lära Erfane Halghe, dess undergrupper samt de två komplementärmedicinska metoder Faradarmani och

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013)

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening STADGAR (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening Innehåll Eldsberga gymnastikförening... 1 Eldsberga gymnastikförening... 2 Stadgar... 2 1 Eldsberga gymnastikförenings verksamhet...

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens extra årsmöte 2014-04-07 Fastställda av Umeå studentkårs fullmäktige 2014-04-16 Innehåll Kap. 1 Ändamål... 2 Kap. 2 Medlemskap... 2

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Ideella intresseföreningen DELA FLERA

Ideella intresseföreningen DELA FLERA ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att aktivt arbeta för att sprida samhällsinformation om, samt uppmuntra till, delningsekonomi genom olika produkter och tjänster. Föreningen skall

Läs mer

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening.

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Antagna vid årsmöte den..org. Nr: 802473-9081 1 Föreningens namn. Föreningens namn är Miljöpartister i Svenska

Läs mer

STADGAR FOR AIKIDO DOJO GAMLESTADEN

STADGAR FOR AIKIDO DOJO GAMLESTADEN STADGAR FOR AIKIDO DOJO GAMLESTADEN Stiftad den 2 april 1989 och har sin hemort i stadsdelen Gamlestaden, Göteborg. 1 SYFTE Idrott är fysisk aktivitet som människor för att få motion och rekreation. Den

Läs mer

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter Välkommen till Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter -Vad har man att rätta sig efter vad styr en förening -Styrelsens ansvar

Läs mer

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken Välkommen alla medlemmar till Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande,

Läs mer

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel Stadgar Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel 2016-02-03 Innehåll 1 Föreningens namn... 1 2 Föreningens sätesort... 1 3 Föreningens ändamål... 2 4 Elektronisk kommunikation... 2 5 Medlemskap... 2

Läs mer

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper Ändamål 1 MediUm har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vi Umeå universitet. 2 Föreningen fungerar som kårförening inom Humanistiska

Läs mer

Rev Georg Blom 1

Rev Georg Blom 1 Stadgar för Stockholms Radioflygklubb, SRFK A028. Klubben är ansluten till Sveriges Modellflygförbund, SMFF. 1 ÄNDAMÅL Stockholms Radioflygklubb som bildades 1961 har som ändamål att stödja och uppmuntra

Läs mer

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå STADGAR för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/12 2011. Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

Stadgar för KVARNBY Idrottsklubb MEDLEMSKAP

Stadgar för KVARNBY Idrottsklubb MEDLEMSKAP Stadgar för KVARNBY Idrottsklubb ÄNDAMÅL Kvarnby IK har som ändamål att bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med Svenska Fotbollförbundets stadgar och bestämmelser. Dessutom med särskild målsättning

Läs mer

1 Föreningens namn skall vara Irländsk Röd Setterförening (ISF).

1 Föreningens namn skall vara Irländsk Röd Setterförening (ISF). Stadgar för Irländsk Röd Setterförening 1 Föreningens namn skall vara Irländsk Röd Setterförening (ISF). 2 Föreningens ändamål skall vara att på ideell basis väcka intresse för irländsk röd setter, sprida

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

Svenska Pastafarikyrkan

Svenska Pastafarikyrkan Svenska Pastafarikyrkan Standardstadgar lokal församling 1 Församlingens Namn Församlingens namn är [Föreningens Namn]* 2 Föreningen har sitt säte i [Ort] 3 Föreningsform Församlingen är en ideell förening.

Läs mer

Stadgar Fastställda av årsmöte

Stadgar Fastställda av årsmöte STADGAR För den ideella föreningen Biathlon Östersund, med hemort i Östersunds kommun. Vår verksamhetsidé Vi riktar oss till de som är intresserade av skidskytte på alla nivåer och de som på andra sätt

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN,

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, 849201-4041 1 Firma Föreningens namn är Montessoriföreningen Katten. Föreningen är en ideell förening med organisationsnummer 849201-4041. 2 Säte Styrelsen har

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018 STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet relaterad till utveckling av kunskap och forskning kring mjölk,

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun.

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. STADGAR FÖR CLUB 65 Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell och social verksamhet

Läs mer

Dagordning)för)Astronomisk)Ungdoms)årsmöte)2013803803) )

Dagordning)för)Astronomisk)Ungdoms)årsmöte)2013803803) ) Dagordning)för)Astronomisk)Ungdoms)årsmöte)2013803803) ) 1. #Mötet#öppnas.# 2. Upprop#av#närvarande.# 3. Fråga#om#årsmötets#stadgeenliga#utlysande.# 4. Val#av#mötesfunktionärer.# 4.1. #Val#av#mötesordförande.#

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

STADGAR FÖR GUNNEBO BÅTSÄLLSKAP

STADGAR FÖR GUNNEBO BÅTSÄLLSKAP STADGAR FÖR GUNNEBO BÅTSÄLLSKAP MÅL OCH INRIKTNING Gunnebo Båtsällskap har till ändamål att i Gunnebo med omnejd verka för båtsportens främjande genom att: verka för hänsynsfullt användande av båtar och

Läs mer

Stadgar Göteborg Lacrosse

Stadgar Göteborg Lacrosse Stadgar Göteborg Lacrosse 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Göteborg lacrosse med smeknamnet Seadrakes. Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun. 2 Syfte Föreningens syfte är att främja

Läs mer

Stadgar för. Kallbadhusets Vänner Saltholmen. Besöksadress: Saltholmsgatan 54 426 76 Västra Frölunda. Postadress: Box 5004 426 05 Västra Frölunda

Stadgar för. Kallbadhusets Vänner Saltholmen. Besöksadress: Saltholmsgatan 54 426 76 Västra Frölunda. Postadress: Box 5004 426 05 Västra Frölunda Stadgar för Kallbadhusets Vänner Saltholmen Besöksadress: Saltholmsgatan 54 426 76 Västra Frölunda Postadress: Box 5004 426 05 Västra Frölunda Telefon: 031-29 03 77 Bankgiro: 189-6588 Hemsida: www.saltholmenskallbadhus.se

Läs mer

Stadgar för Västerås-Fridnäs Tennisklubb, antagna av årsmötet

Stadgar för Västerås-Fridnäs Tennisklubb, antagna av årsmötet Stadgar för Västerås-Fridnäs Tennisklubb, antagna av årsmötet 2012-03-11 Föreningen har sitt säte i Västerås stad och föreningen grundades 1922. MÅL OCH INRIKTNING 1 Ändamål Att genom främjande av tennis

Läs mer

Stadgar för den ideella idrottsföreningen Friskis&Svettis Göteborg

Stadgar för den ideella idrottsföreningen Friskis&Svettis Göteborg Stadgar för den ideella idrottsföreningen Friskis&Svettis Göteborg 1 Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen Friskis&Svettis, Göteborg. 1.2 Styrelsen har sitt säte i Göteborgs

Läs mer

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna 2017-04-27 Namn, mål och uppgift 1 Namn Funktionsrätt Göteborg är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för allmännyttiga ideella

Läs mer

2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL

2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL STADGAR Stadgar antagna vid föreningens årsmöte 20170323 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Koloniträdgårdarna Ängstugan. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1. Koloniträdgårdarna Ängstugan är en ideell förening,

Läs mer

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering S t a d g a r för föreningen Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering Reviderade 26 mars 2015 1 Föreningens namn Föreningens namn är Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering. Föreningen är en

Läs mer

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING 1 FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är: Gårdsjöbygdens Förening. Verksamhetsområdet är Gårdsjö m.o. 2. FÖRENINGENS ORGAN Föreningens organ är ÅRSMÖTET, STYRELSEN OCH REVISORERNA.

Läs mer

STADGAR. för. Carlstads Bordtennisklubb CBTK. Antagna och fastställda av Årsmöte den 3 juni 1983

STADGAR. för. Carlstads Bordtennisklubb CBTK. Antagna och fastställda av Årsmöte den 3 juni 1983 STADGAR för Carlstads Bordtennisklubb CBTK Antagna och fastställda av Årsmöte den 3 juni 1983 Reviderade juni 1999, augusti 2006, augusti 2016 STADGAR för Carlstads Bordtennisklubb (CBTK). Stiftad den

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERN REGIONALT

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERN REGIONALT NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERN REGIONALT Antagna på Riksteaterns kongress den 10 maj 2015 Dispens 17 antaget av nationella styrelsen 11 maj 2016 Inledande bestämmelser 1 Riksteatern regionalt, internt benämnd

Läs mer

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Styrelse i Göteborgs Ornitologiska Förening (GOF) föreslår årsmötet att anta nya stadgar vid ordinarie årsmöte 2017-04-02. För att dessa ska

Läs mer

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005.

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. DEFINITION 1 Föreningen Gesneriasterna är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden. MÅLSÄTTNING 2 Föreningens mål är att sprida

Läs mer