Länsstyrelsen Blekinge inbjuder till anbudsgivning avseende köp av kompetensutveckling inom Greppa Näringen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Länsstyrelsen Blekinge inbjuder till anbudsgivning avseende köp av kompetensutveckling inom Greppa Näringen"

Transkript

1 1(10) Kontaktperson Åsa johansson Avd. för samhällsutveckling Länsstyrelsen Blekinge inbjuder till anbudsgivning avseende köp av kompetensutveckling inom Greppa Näringen Allmänt om uppdraget Länsstyrelsen i Blekinge län inbjuder intresserade att lämna anbud på kompetensutveckling inom Landsbygdsprogrammet i Blekinge i enlighet med nedanstående. Anbudsinbjudan omfattar enskild rådgivning inom Greppa Näringen (delåtgärd 2.1, Rådgivningstjänster, inom Landsbygdsprogrammet ). Företag eller annan aktör som säljer handelsgödsel och/eller bekämpningsmedel till lantbruket får varken stå som uppdragstagare eller som ansvarig arrangör för de i anbudet ingående aktiviteterna. 2. Kravspecifikation 2.1 Krav på tjänsten Uppdragstagarna ska genomföra enskild rådgivning inom Greppa Näringen, delåtgärd 2.1, Rådgivningstjänster, inom Landsbygdsprogrammet Rådgivning inom Greppa Näringen bygger på att de lantbrukare som anmäler sig till projektet samtidigt ska välja ett rådgivningsföretag som ska fungera som fadder för lantbrukaren. Uppdragstagaren/rådgivningsföretaget ska i normalfallet genomföra den inledande startrådgivningen, upprätta rådgivningsplan för tre år framåt och se till att lantbrukaren erbjuds rådgivning enligt upprättad plan. Om kompetensen att genomföra en specifik rådgivning saknas inom det egna företaget ska uppdragstagaren förmedla kontakt med annat rådgivningsföretag som har den aktuella kompetensen. Uppdragstagaren/rådgivningsföretaget ska kontinuerligt hålla kontakt med lantbrukaren och vid förändrade omständigheter uppdatera både rådgivnings-planen och brukaruppgifter i Greppa Näringens medlemsregister (registret administreras i övrigt av Jordbruksverket och Länsstyrelsen). Greppa Näringens aktiviteter styrs av Jordbruksverkets beslut Krav och rekommendationer 2015 och 2017 (bilaga 1): Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post www Karlskrona Skeppsbrokajen blekinge@lansstyrelsen.se

2 2(10) Uppdragstagaren ska dokumentera enskild rådgivning och redovisa denna i enlighet med de krav som anges i tabell 2 under rubriken Resultat och krav i dokumentet. Av dokumentet framgår att Utbildning och rådgivning inom Greppa Näringen i första hand riktas till lantbrukare med gårdar som har mer än 25 djurenheter eller 50 ha åkermark. Observera följande begränsningar för rådgivning som finns angivna i dokumentet: - Växtnäringsbalanser får utföras på samma gård med startbesök ett år följt av upp-repade balanser de följande två åren. Därefter bör det inte utföras balanser oftare än vart annat år. Totalt får maximalt 8 växtnäringsbalanser ha utförts på samma gård fr.o.m. år 2007 eller senare, undantag från denna begränsning ska godkännas i förväg av Länsstyrelsen. - Senast efter sju besök ska ett uppföljningsbesök enligt modul 1B genomföras som nästa rådgivningsbesök. Efter ytterligare sju besök ska ännu en gång modul 1B utföras som nästa rådgivning. I samband med 1B-rådgivningarna ska det tas ställning till om lantbrukaren fått tillräcklig rådgivning eller om fortsatt rådgivning ska planeras. - Om två rådgivningar genomförs samma dag och till samma lantbrukare ska detta godkännas skriftligen i förväg av Länsstyrelsen. Jordbruksverket kommer att införa tekniska spärrar i Gnw-adm för att förhindra att lantbrukare av misstag erbjuds rådgivning utöver ovanstående. Utfallet av genomförd verksamhet i förhållande till avtalad ska vid anmodan avrapporteras till Länsstyrelsen. Uppdragstagare ska omgående meddela Länsstyrelsen om förutsättningarna för avtalade aktiviteter ändras. 2.2 Särskilda prioriteringar Utöver Länsstyrelsens ordinarie prioriteringar inom Greppa Näringen, dvs Regionala miljömål, efterfrågan i rådgivningsplaner mm, kommer Länsstyrelsen under att särskilt prioritera: Fosforstrategi 11B på jordar med > 15% ler. N- och P-strategi i potatis 11C och grönsaker 11D. Kvävestrategi på ekologiska gårdar 11E. Markvård; Markpackning 12A, Mullhalt och bördighet 12B samt Översyn av dränering 14D. Integrerat växtskydd 13I.

3 3(10) 2.3 Krav på uppdragstagare Uppdragstagare ska kunna uppfylla kraven för företag och personal som finns angivna i Krav och rekommendationer 2015 och 2017 (bilaga 1). Uppdragstagare ska kunna utföra rådgivningen på det svenska språket och kunna genomföra verksamhet i hela länet. Enligt Landsbygdsprogrammet måste Länsstyrelsen säkerställa att anordnaren har: Erfarenhet inom området (referenser mm, se bilaga 5). Relevant akademisk utbildning (utbildningsbevis ska kunna uppvisas vid anmodan.). Plan för fortbildning av den personal som kommer att delta i verksamhet inom Greppa Näringen. Dessa nya krav ska redovisas enligt punkt 5.2, Uppgifter om anbudsgivaren. 2.4 Underleverantörer Inga underleverantörer får anlitas utan Länsstyrelsens skriftliga medgivande. 2.5 Register-, skatte- och avgiftskontroll En upphandlande myndighet ska, enligt 10 kap 1 lagen om offentlig upphandling (LOU 2007:1091), utesluta en leverantör från att delta i ett kvalificeringssystem eller en upphandling, om myndigheten får kännedom om att leverantören enligt en lagakraftvunnen dom är dömd för brott som innefattar 1. sådan brottslighet som avses i artikel 2.1 i rådets rambeslut 2008/841/RIF av den 24 oktober 2008 om kampen mot organiserad brottslighet 2. bestickning enligt definitionen i artikel 3 i rådets akt av den 26 maj 1997 om utarbetande på grundval av artikel K 3.2 c i fördraget om Europeiska unionen av konventionen om kamp mot korruption som tjänstemän i Europeiska gemenskaperna eller Europeiska unionens medlemsstater är delaktiga i, respektive artikel 3.1 i rådets gemensamma åtgärd 98/742/RIF av den 22 december 1998 beslutad av rådet på grundval av artikel K.3 i fördraget om Europeiska unionen rörande korruption inom den privata sektorn, 3. bedrägeri i den meningen som avses i artikel 1 i konventionen som utarbetats på grundval av artikel K.3 i fördraget om Europiska unionen, om skydd av Europeiska gemenskapernas finansiella intressen, eller 4. penningtvätt enligt definitionen i artikel 1 i rådets direktiv 91/308/EEG av den 10 juni 1991 om åtgärder för att förhindra att det finansiella systemet används för tvättning av pengar, ändrat genom Europaparlamentets och rådets direktiv 2001/97/EG.

4 4(10) Är leverantören en juridisk person, ska leverantören uteslutas om en företrädare för den juridiska personen har dömts för brottet. En anbudsgivare får, enligt 10 kap 3 LOU, uteslutas från att delta i ett kvalificeringssystem eller upphandling om leverantören 1. är i konkurs eller likvidation, är under tvångsförvaltning eller är föremål för ackord eller tills vidare har inställt sina betalningar eller är underkastad näringsförbud, 2. är föremål för ansökan om konkurs, tvångslikvidation, tvångsförvaltning, ackord eller annat liknande förfarande, 3. genom lagakraftvunnen dom är dömd för brott avseende yrkesutövningen, 4. har gjort sig skyldig till allvarligt fel i yrkesutövningen och den upphandlande myndigheten kan visa detta, 5. inte har fullgjort sina åligganden avseende socialförsäkringsavgifter eller skatter i det egna landet eller i det land upphandlingen sker, eller 6. i något väsentligt hänseende har låtit bli att lämna begärda upplysningar eller lämnat felaktiga upplysningar som begärts med stöd av bestämmelserna i 10 eller 11 kap. Är leverantören en juridisk person, får leverantören uteslutas om en företrädare för den juridiska personen har dömts för brott som avses i första stycket 3 eller gjort sig skyldig till sådant fel som avses i första stycket 4. Enligt 10 kap 4 LOU skall den upphandlande myndigheten som bevis för att det inte finns grund för att utesluta en leverantör godta utdrag ur officiellt register eller annan likvärdig handling när det gäller ett förhållande som avses i 10 kap 1 eller 2 första stycket 1, 2 eller 3 LOU och intyg från behörig myndighet när det gäller ett förhållande som avses i 10 kap 2 första stycket 5 samma lag. För att styrka att det inte finns någon grund för uteslutning enligt ovan ska en anbudssökande och anbudsgivare avge en utsaga på heder och samvete Sannings-försäkran, bilaga 2, och bifoga denna försäkran med anbudet. 3 Utvärdering 3.1 Utvärderingskriterier Anbud kan förkastas enligt LOU. Exempel på när anbud kan förkastas är om anbudet eller uppgifter i anbudet är ofullständiga. Utvärdering av anbuden kommer att ske utifrån huvudprincipen om lägsta pris. Detta innebär att Länsstyrelsen kommer att anta det anbud som, efter det att alla ska-krav uppfyllts, har det lägsta anbudspriset.

5 5(10) Prövningen av anbuden kommer att genomföras i tre steg: 1. prövning av kraven på leverantören, 2. prövning av att ställda krav på tjänsten uppfylls, 3. utvärdering av anbud. Beträffande utvärdering av anbud på enskild rådgivning gäller också följande: Anbuden på varje enskild modul kommer att värderas oberoende av aktörens anbud på andra moduler, anbud kan komma att antas helt eller delvis. Den prismässiga anbudsutvärderingen kommer att ske i femhundrakronorsintervall, dvs. anbud ex. mellan kr kommer att jämställas. Länsstyrelsen kan komma att teckna avtal med flera uppdragstagare per modul. Anbud som inte uppfyller samtliga ska-krav kommer inte att kunna antas. 4. Kommersiella villkor 4.1 Genomförande- och avtalsperiod Genomförandeperioden omfattar tiden till medan avtalsperioden omfattar tiden till Anbudspris Enligt Landsbygdsprogrammet får kostnaden för enskild rådgivning inte överstiga Euro/rådgivningstillfälle. Beräknat utifrån Jordbruksverkets fastlagda kurs 9,1895 svenska kronor per euro, som är den kurs som ska användas vid omräkning, motsvarar detta SEK. Anbud lämnas på enskild rådgivning inom Greppa Näringen. Anbudsgivare kan fritt välja att lämna anbud på enstaka, flera eller samtliga moduler i anbudsinbjudan. Ersättning för anbudsräkning utgår inte. Lämnat anbud ska inkludera restid och övriga resekostnader tillsammans med alla övriga kostnader som kan finnas förenade med ett eventuellt uppdrag. Varken kostnad för deltagares deltagande i aktivitet eller deltagares kostnader för kost och/eller övernattningar får ingå i lämnade anbud.

6 6(10) 4.3 Särskilda villkor för avtalat pris I tidigare upphandlingar av enskild rådgivning inom Greppa Näringen i Blekinge har avtalade företag fått en särskild premie vid värvning av nya medlemmar inom projektet, denna premie är nu slopad. I tidigare upphandlingar har det också funnits möjlighet att genomföra rådgivning inom ett antal moduler utan gårdsbesök mot en lägre ersättning. Denna möjlighet är nu slopad och all rådgivning förutsätts ske vid gårdsbesök. För modulerna 21C Energikollen för djurgårdar och 21D Energikollen för uppvärmda växthus ska företagaren själv faktureras 10% av avtalat pris av uppdragstagaren/rådgivningsföretaget. Inom avtalad totalram för enskild rådgivning får aktör omfördela enligt följande: Ökning av planerad omfattning för enstaka avtalad modul med maximalt 20 % utan Länsstyrelsens godkännande. Ökning av planerad omfattning för enstaka avtalad modul överstigande 20 % får ske först efter det att en skriftlig ansökan om minskning eller ökning, undertecknad av firmatecknare, har bifallits skriftligt av Länsstyrelsen. Överskrids avtalad omfattning, utöver ovanstående och utan Länsstyrelsens godkännande, kan ersättning för utförd rådgivning komma att utebli. 4.4 Särskilda villkor för finansiering Det är förbjudet att finansiera samma verksamhet med EU-stöd från olika program (dubbelfinansiering). Aktiviteter som det avses sökas stöd för, har sökts eller som beviljats annat EU-stöd för ska meddelas Länsstyrelsen skriftligt vid anbudsgivandet. 4.5 Redovisning och uppföljning mm Redovisning av avtalad, marknadsförd, genomförd, utvärderad och dokumenterad verksamhet sker i efterhand utifrån avtalat pris. Redovisningen kan ske fortlöpande under avtalsperioden fram till slutredovisningsdatumet För sent inkommen redovisning kan komma att medföra att redovisningen avvisas, vilket då kan innebära att utförd aktivitet inte ersätts. Enskild rådgivning ska redovisas via Greppas administrativa system Gnw-adm, Rådgivningsbreven ska skickas in till Länsstyrelsen. För fakturering gäller nya rutiner, se vidare nedan.

7 7(10) 4.6 Fakturering Länsstyrelsen tillämpar digital fakturahantering. Vid redovisning av verksamhet ska det skickas en faktura tillsammans med fakturasammanställning (utdragen från Gnw-adm ska fungera som fakturaunderlag) till Länsstyrelsen. Fakturan ställs till: Länsstyrelsen Blekinge, FE207, Frösön, tillsammans med en beställarreferens som anges i kommande avtal, där den skannas för vidare hantering av Länsstyrelsen. Rådgivningsdokumentationen som tillhör den utförda verksamheten som fakturan omfattar ska skickas direkt till: Länsstyrelsen Karlskrona Utbetalning kommer att ske så fort fakturan och redovisningen har granskats och godkänts av Länsstyrelsen. Inga extra avgifter som till exempel expeditions- och faktureringsavgifter får debiteras. Betalningsvillkor är 30 dagar från fakturadatum. Dröjsmålsränta vid försenad likvid utgår enligt räntelagens bestämmelser. 4.7 Kontroller Uppdragstagare är skyldig att medge Jordbruksverkets/Länsstyrelsens personal att på firmans/bolagets kontor utföra kontroller samt ta del av samtliga handlingar avseende de genomförda aktiviteterna och samtliga tillhörande handlingar. Denna rätt gäller även för andra behöriga nationella organ samt behöriga tjänstemän från Europeiska gemenskapen. 4.8 Sekretess Anbudshandlingarna omfattas av sekretess enligt 19 kap 3 offentlighets- och sekretesslagen (2009:400). Enligt offentlighets- och sekretesslagen gäller absolut anbudssekretess till dess att tilldelningsbeslut har tagits. Därefter blir anbudsansökningarna, anbud och andra i upphandlingen ingående uppgifter normalt offentlig allmän handling. Anbudsansökningarna, anbud eller delar av dessa dokument kan dock omfattas av sekretess på grund av andra bestämmelser enligt offentlighets- och sekretesslagen. Länsstyrelsen prövar detta varje gång en handling begärs utlämnad. Det faktum att en anbudsgivare begärt sekretess är dock ingen garanti för att uppgiften i fråga kommer att anses omfattas av sekretess. 4.9 Tvist Länsstyrelsens och uppdragstagarens rättigheter och skyldigheter enligt kommande avtal bestäms i sin helhet av svensk rätt. Tvist angående tillämpning eller tolkning av avtalet och därmed sammanhörande rättsförhållanden skall avgöras i svensk domstol.

8 8(10) 4.10 Uppsägning av avtal Om Uppdragstagaren inte uppfyller angivna krav i Avtalet ska denne omgående åtgärda de brister Länsstyrelsen påpekat. Om uppdragstagaren inte åtgärdat bristerna inom trettio (30) dagar från Länsstyrelsens påpekande har Länsstyrelsen rätt att säga upp Avtalet i förtid med en uppsägningstid på tre (3) månader. Vid en sådan uppsägning ska Länsstyrelsen få ersättning från Uppdragstagaren för samtliga kostnader som uppsägningen medför Hävning I händelse av att antagen anbudsgivare inte visar sig uppfylla angivna krav på sitt genomförande av uppdraget och/eller eventuella angivna brister inte åtgärdas på ett godtagbart sätt kan avtal hävas i förtid. Om bristerna är väsentliga, kan avtal hävas med omedelbar verkan. I händelse av sådan hävning skall uppdragsgivaren erhålla skälig ersättning av antagen anbudsgivare för den olägenhet eller merkostnad detta kan orsaka Överlåtelse av avtal Uppdragstagare har inte tillåtelse att överlåta kommande avtal till annan part utan Länsstyrelsens i Blekinge läns skriftliga medgivande Miljökrav I de fall uppdragstagaren behöver använda transporter med anledning av uppdraget ska uppdragstagaren i största möjliga mån använda sig av miljömässigt fördelaktiga alternativ. Det kan exempelvis röra sig om val av fordon som drivs av miljömässigt fördelaktiga bränslen (exempelvis viss miljöklassning av diesel, elbil, gasbil mm) Social hänsyn krav på jämställdhetsplan Länsstyrelsen är mån om att dess uppdragstagare bedriver ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Om uppdragstagaren sysselsätter tjugofem (25) arbetstagare, eller fler, och därmed omfattas av Diskrimineringslagens (SFS 2008:567) regler gällande upprättande av jämställdhetsplan ska uppdragstagaren, på uppmaning från Länsstyrelsen, delge Länsstyrelsen nämnda jämställdhetsplan Force majeure

9 9(10) Parter befrias från sina åtaganden enligt Avtalet om omständigheter som är utanför partens kontroll medför att Avtalet inte går att fullgöra. Omständigheterna ska dessutom vara av sådant slag att parten skäligen inte kunde ha räknat med dem när Avtalet tecknades. Parten ska heller inte ha kunnat undvika eller övervinna följderna av omständigheterna. Oavsett vad som anges ovan som skäl för befrielse från avtalade förpliktelser har båda parter rätt att häva Avtalet om dessa omständigheter har medfört försening av avtalad prestation med mer än tre (3) månader. 5. Administrativa bestämmelser 5.1 Förenklad upphandling Upphandlingen sker genom förenklad upphandling enligt LOU vilket innebär att anbud kan antas utan föregående förhandling. Det är därför viktigt att anbudsgivaren redan från början offererar sina bästa villkor. 5.2 Uppgifter om anbudsgivaren Företagsuppgifter mm ska lämnas genom att Huvudblankett (bil. 3) Företags- och personalblankett (bil. 4) samt blanketterna Erfarenhet (bil. 5) och Fortbildningsplan (bilaga 6) ifylls av anbudsgivaren, tillsammans med däri begärda uppgifter och dokumentation och bifogas anbudet. 5.3 Anbudets form och inlämnande Anbud ska lämnas på Anbudsblankett för enskild rådgivning (bil. 7). Anbudet ska innehålla alla de i anbudsunderlaget och dess bilagor begärda uppgifterna, vara skriftligt, på svenska och undertecknat av firmatecknare. Om annan än firmatecknare undertecknar anbudet ska fullmakt för denne bifogas anbudet. Anbudet ska lämnas i två exemplar och i dubbla kuvert varav det inre förslutna kuvertet med anbudshandlingarna märks med Anbud avseende köp av kompetensutveckling inom Greppa Näringen Det yttre kuvertet adresseras och skickas till: Länsstyrelsen Blekinge län Karlskrona Anbudet ska vara Länsstyrelsen till handa senast måndagen 23 januari För sent inkommit anbud prövas inte, liksom inte heller anbud via fax eller mail. Anbudet ska vara bindande till och med den 31 maj 2017.

10 10(10) 5.4 Besked om vilket/vilka anbud som antagits När ett anbud har antagits kommer Länsstyrelsen att underrätta anbudsgivarna om detta snarast möjligt via e-post. Länsstyrelsen kommer att skicka tilldelningsbeslutet till den e-postadress som ska ges in med anbudet. 5.5 Avtal Efter avslutad upphandling kommer ett avtal att slutas mellan antagna uppdragstagare och Länsstyrelsen i Blekinge län. Detta sker genom att ett skriftligt avtal upprättas. Avtalet träder i kraft först sedan det undertecknats av behöriga företrädare för parterna. 5.6 Frågor Frågor om anbudsunderlaget ska ställas till kontaktpersonen på Länsstyrelsen Åsa Johansson, på telefon eller epost asa.johansson@lansstyrelsen.se Länsstyrelsen besvarar och publicerar svar på de avidentifierade frågorna via systemet som annonserar denna anbudsinbjudan, dvs Sista dag att ställa frågor är onsdagen 16 januari Lars Olsson Avdelningschef Åsa Johansson Handläggare Bilagor 1. Krav och rekommendationer 2015 och Sanningsförsäkran 3. Huvudblankett 4. Företags- och personalblankett 5. Erfarenhet/referenser 6. Fortbildningsplan 7. Anbudsblankett för enskild rådgivning

1 Krav på ramavtalsleverantören

1 Krav på ramavtalsleverantören 1/6 1 Krav på ramavtalsleverantören Nedan anges de krav som har ställts på anbudsgivaren i den upphandling som föregått avtalet. Leverantören har i anbudet accepterat de krav som gäller för avtalad Leverantör

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin från slutna behållare, tankar och fettavskiljare 1(9) Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin

Läs mer

Pris I anbudet ska för respektive rådgivningsmodul/kort rådgivning följande anges: Anbudets totala storlek för respektive anbudsområde.

Pris I anbudet ska för respektive rådgivningsmodul/kort rådgivning följande anges: Anbudets totala storlek för respektive anbudsområde. Bilaga 1. Kommersiella villkor Avtalet ska innehålla minst nedanstående villkor, vilka inte är förhandlingsbara. Villkoren utgör tillsammans med kraven i förfrågningsunderlaget underlag för det slutliga

Läs mer

3. Leverantörskvalificering samtliga anbudsområden

3. Leverantörskvalificering samtliga anbudsområden Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

Lag (2008:962) om valfrihetssystem

Lag (2008:962) om valfrihetssystem Lag (2008:962) om valfrihetssystem 1 kap. Lagens tillämpningsområde Lagens omfattning 1 Denna lag gäller när en upphandlande myndighet beslutat att tillämpa valfrihetssystem vad gäller tjänster inom hälsovård

Läs mer

Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN

Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN 1. UPPHANDLINGSFORMALIA 1.1 Upphandlande myndighet PÅ Limhamns Ekonomiska förening. 1.2 Upphandlingsform

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN

Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN 1. UPPHANDLINGSFORMALIA 1.1 Upphandlande myndighet PÅ Limhamns Ekonomiska förening. 1.2 Upphandlingsform Förenklad

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra utbildningssamordning till kunden enligt detta avtal, förfrågningsunderlaget samt leverantörens anbud. Kunden garanterar inga angivna volymer under avtalsperioden.

Läs mer

BILAGA 1 ANBUDSFORMULÄR

BILAGA 1 ANBUDSFORMULÄR Polisens verksamhetsstöd Administrativa enheten Upphandlingssektionen ANBUDSFORMULÄR Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1246 BILAGA 1 ANBUDSFORMULÄR 1 FÖRETAGSUPPGIFTER Anbudsgivarens

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

BILAGA L ANBUDSFORMULÄR

BILAGA L ANBUDSFORMULÄR Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen ANBUDSFORMULÄR Bilaga L Diarienr (åberopas vid korrespondens) BILAGA L ANBUDSFORMULÄR 1 FÖRETAGSUPPGIFTER Anbudsgivarens kontaktuppgifter Kontaktperson

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

Avtalet har tillkommit genom en förenklad upphandling enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Avtalet har tillkommit genom en förenklad upphandling enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. Bilaga 1. Kommersiella villkor 1 Parter Mellan nedanstående parter har följande avtal träffats. Länsstyrelsen i Hallands län 301 86 Halmstad Org.nr: 202100-2353 Nedan kallad Länsstyrelsen Namn på leverantören

Läs mer

Korruption i upphandlingskontext

Korruption i upphandlingskontext 1 Korruption i upphandlingskontext Martin Vildhede, Setterwalls Advokatbyrå Göteborg 2 mars 2017 Korruption i upphandlingskontext Hur hänger korruption och upphandling ihop? Riskfaktorer Tät kontakt mellan

Läs mer

Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud gällande Skolläkartjänst till Elevhälsan i Haparanda kommun.

Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud gällande Skolläkartjänst till Elevhälsan i Haparanda kommun. HAPARANDA KOMMUN FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Dnr 1 (8) Skolläkare till elevhälsan i Haparanda kommun Anbudsinbjudan Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud gällande Skolläkartjänst till Elevhälsan i Haparanda

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se Förfrågningsunderlag Perstorps kommun Konsulttjänster inom revisionsområdet 1 ALLMÄN INFORMATION För Perstorps kommun, dess nämnder och förvaltningar, nedan kallad kommunen, infordras anbud på Konsulttjänster

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Ansökan om godkännande som extern utförare av serviceoch/eller omsorgsinsatser inom hemtjänst i Vaxholms stad

Ansökan om godkännande som extern utförare av serviceoch/eller omsorgsinsatser inom hemtjänst i Vaxholms stad Vaxholms stad Socialförvaltningen 185 83 Vaxholm Ansökan om godkännande som extern utförare av serviceoch/eller omsorgsinsatser inom hemtjänst i Vaxholms stad Denna ansökan ska tas ut på papper och undertecknas

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 DIREKTUPPHANDLING till lågt värde Ny sargutrustning till Hockeyplanen i Svanstein Övertorneå kommun önskar offert på ny sargutrustning till hockeyplanen i Svanstein.

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan

Övertorneå kommun Offertförfrågan Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-09-02 Nya värmefläktar samt installation i Aapua, Juoksengi, Pello och Svansteins avloppsreningsverk Denna upphandling görs som en direktupphandling till lågt värde

Läs mer

6. Bilaga Leverantörskvalificering

6. Bilaga Leverantörskvalificering 6. Bilaga Leverantörskvalificering 6.1 Inledning I kapitlet preciseras de kvalificeringskrav som ställs på anbudsgivaren. Uppfylls inte kvalificeringskraven, kommer anbudet att förkastas. Syftet med kraven

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR STEG 1

ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Polisens verksamhetsstöd Administration/Upphandling ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1 OMBUD MFL. Vårt ombud under anbudstiden är: Frågor med anledning

Läs mer

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering Inbjudan 2017-08-16 Upphandlande organisation Region Västmanland Caroline Qwarfordt Upphandling Valfrihet inom tandreglering i Region Västmanland Sista ansökansdag: 2027-08-12 00:00 Symbolförklaring Texten

Läs mer

Övertorneå kommun - Offertförfrågan 2013-09-06

Övertorneå kommun - Offertförfrågan 2013-09-06 Övertorneå kommun - Offertförfrågan 2013-09-06 Ny utebelysning till ridanläggningen i Haapakylä Denna upphandling görs som en direktupphandling till lågt värde enligt LOU. Offert önskas på ny utebelysning

Läs mer

Förfrågningsunderlag. Tjänstekoncession avseende insamling av skrymmande hushållsavfall inom Stockholms Stad

Förfrågningsunderlag. Tjänstekoncession avseende insamling av skrymmande hushållsavfall inom Stockholms Stad Förfrågningsunderlag Tjänstekoncession avseende insamling av skrymmande hushållsavfall inom Stockholms Stad 1(9) Upphandling tjänstekoncession avseende insamling av skrymmande hushållsavfall inom Stockholms

Läs mer

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen OFFERTFÖRFRÅGAN 1(5) 2014-01-14 Dnr: 303-577-2014 Upphandling av Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen 1 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 Upphandlande myndighet Länsstyrelsen Dalarna, Näringslivsenheten

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser.

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2011-11-08 Dnr 576/2011 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. 1. Parter Mellan Konkurrensverket

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

Offertförfrågan avseende utbildning i livsmedelshygien

Offertförfrågan avseende utbildning i livsmedelshygien OFFERTFÖRFRÅGAN 1(5) Kontaktperson Landsbygdsavdelningen Eva Rolander 010-224 16 08 eva.rolander@lansstyrelsen.se Offertförfrågan avseende utbildning i livsmedelshygien Landsbygdsavdelningen vid Länsstyrelsen

Läs mer

Upphandling av Översättare engelska för Swedish Lapland

Upphandling av Översättare engelska för Swedish Lapland Förfrågningsunderlag Upphandling av Översättare engelska för Swedish Lapland 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 2 1.4 Projektets syfte och målgrupp...

Läs mer

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 2011-XX-XX Bilaga 1 AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 Dnr. 511-719-2011 1. AVTALETS PARTER Mellan Länsstyrelsen

Läs mer

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ Direktupphandling 11 januari 2017 Sista anbudsdag: 2017-01-17 Referens: SBF HÖ 2016-11-30 Kartsystem - GIS tjänster Tingsryds kommun inbjuder Er att lämna anbud på rubricerad direktupphandling i enlighet

Läs mer

Försäkran på heder och samvete om uteslutnings- och urvalskriterier

Försäkran på heder och samvete om uteslutnings- och urvalskriterier Försäkran på heder och samvete om uteslutnings- och urvalskriterier Undertecknad [namn på den person som undertecknar handlingen], som företräder: (fysisk person) mig själv Nummer på ID-handling eller

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

MODULSKISS Bilaga 1 Interaktiv utbildning utlänningsrätt Grundläggande nivå Fördjupning Repetition Examination Teori Teori Teori Teori Teori Teori Interaktiv utbildning - utlänningsrätt PVS-714-5305/10

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av översättare tyska för Swedish Lapland Visitors Board

Förfrågningsunderlag Upphandling av översättare tyska för Swedish Lapland Visitors Board Förfrågningsunderlag Upphandling av översättare tyska för Swedish Lapland Visitors Board 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 3 1.4 Syfte och målgrupp...

Läs mer

Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen Diarienr (åberopas vid korrespondens) PVS-653-4155/11 DEL 2 ANBUDSFÖRFRÅGAN Kraven på anbudsgivaren och tjänsten I denna del står vilka krav

Läs mer

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film.

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film. Anbudsförfrågan Datum Beteckning Sida 1/5 Jens Mattsson Naturavdelningen 036-395030 Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tfn 036-39 50 00 Fax 036-12 15 58 E-post lansstyrelsen@f.lst.se

Läs mer

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne:

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne: Upphandlingscenter Skallkrav Diarie UH-2014-402 Namn Revisionstjänster Linköpings Stadshus AB Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

LEVERANTÖRSINFORMATION

LEVERANTÖRSINFORMATION 07.1 Formulär till anbud 2015-05-05 1 av 5 LEVERANTÖRSINFORMATION För anbudsgivare i annat land än Sverige gäller motsvarande krav i tillämplig omfattning Denna bilaga ska bifogas anbud, samtliga uppgifter

Läs mer

Avtal. Parter: 3. Bilaga Allmänna villkor. 3.1 Allmänna villkor. Referensnr: 96-77-2014

Avtal. Parter: 3. Bilaga Allmänna villkor. 3.1 Allmänna villkor. Referensnr: 96-77-2014 Avtal Avtalets namn: Upphandling: Startdatum: Tjänstefordon och förmånsbilar 2015 Tjänstefordon och förmånsbilar 2015 Referensnr: Upph. ref.nr: 96-77-2014:004 96-77-2014 2015-11-01 Slutdatum: 2017-10-31

Läs mer

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Bilaga 2 Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens

Läs mer

Upphandlingen omfattar kommunerna Dals-Ed, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus och Edshus.

Upphandlingen omfattar kommunerna Dals-Ed, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus och Edshus. 1 Parter Leverantör: Företagsnamn Organisationsnummer Beställaren: Organisation: Organisationsnummer: Mellan ovanstående leverantör och beställare har följande avtal träffats. 2 Omfattning Dalslandskommunerna

Läs mer

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Sida 1(7) Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Kapitel 2 Kravkatalog Utförare 2(7) Innehållsförteckning 2 Kravkatalog utförare...3 2.1 Krav på juridisk form...3 2.2 Uteslutningsgrunder...3

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av Grafisk designer för Swedish Lapland Visitors Board

Förfrågningsunderlag Upphandling av Grafisk designer för Swedish Lapland Visitors Board Förfrågningsunderlag Upphandling av Grafisk designer för Swedish Lapland Visitors Board 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 3 1.4 Projektets syfte

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun.

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun. ÄNGELHOLMS ANBUDSFÖRFRÅGAN Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun." Köpare Ängelholms kommun, org.nr 212000-0977 Sista

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de:

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de: Haninge kommun Skakrav Diarie SUN 119/2015 Namn Matlådor Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skakravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du klickar

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av Webbyrå för Swedish Lapland Visitors Board

Förfrågningsunderlag Upphandling av Webbyrå för Swedish Lapland Visitors Board Förfrågningsunderlag Upphandling av Webbyrå för Swedish Lapland Visitors Board 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 2 1.4 Syfte och målgrupp... 3 2.

Läs mer

Avtalsperiod: tillsvidare enligt lagen om läkarvårdsersättning eller från och med tiden för avtalets ingående dock tidigast: 2015-07-01.

Avtalsperiod: tillsvidare enligt lagen om läkarvårdsersättning eller från och med tiden för avtalets ingående dock tidigast: 2015-07-01. Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning, diarienummer HSNG 2015-00365 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att få ingå

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler KKV1000, v1.2, 2011-02-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2014-08-13 Dnr 540 /2014 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler 1. Parter Mellan Konkurrensverket med organisationsnummer

Läs mer

Handläggare Tel.nr. Datum Ärendenummer Niclas Olofsson 0144-350 36 2011-12-10 12/2011

Handläggare Tel.nr. Datum Ärendenummer Niclas Olofsson 0144-350 36 2011-12-10 12/2011 1(8) Anbudsinbjudan Handläggare Tel.nr. Datum Ärendenummer Niclas Olofsson 0144-350 36 2011-12-10 12/2011 Leveransadress Anbudsgivare Anbudsadress Anbud ska vara kommunen tillhanda Anbud - Maskintjänster

Läs mer

KVALIFICERINGSUNDERLAG PLANARKITEKT DIARIE NR: 2014-KS0163 TILL TYRESÖ KOMMUN

KVALIFICERINGSUNDERLAG PLANARKITEKT DIARIE NR: 2014-KS0163 TILL TYRESÖ KOMMUN DIARIE NR: 2014-KS0163 TILL TYRESÖ KOMMUN Tyresö kommun Tel: 08-5782 9100 Org.nr: 212000-0092 Upphandlingsenheten Fax: 08-5782 9154 Marknadsgränd 2 135 81 Tyresö 1(6) INNEHÅLL Beställare:... 3 BESTÄLLARENS

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Ansökan om godkännande som utförare av hemtjänst i Färgelanda Kommun

Ansökan om godkännande som utförare av hemtjänst i Färgelanda Kommun Ansökan om godkännande som utförare av hemtjänst i Färgelanda Kommun 1. Sökande företag Företagets namn Organisationsnummer Utdelningsadress Postnummer Postadress Hemsida Plusgiro/bankgironummer 2. Kontaktperson,

Läs mer

Förfrågningsunderlag. LEKRÄTT - Valfrihetssystemet enligt LOV. Om upphandling enligt LOV VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN

Förfrågningsunderlag. LEKRÄTT - Valfrihetssystemet enligt LOV. Om upphandling enligt LOV VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN Ansök an Om upphandling enligt LOV att bedriva hemtjänst i kommunerna Leksand och Rättvik Förfrågningsunderlag VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN Leksands kommun Rättviks kommun - Valfrihetssystemet enligt

Läs mer

Skillnader mellan LOU och LUF

Skillnader mellan LOU och LUF Skillnader mellan LOU och LUF Upphandling The VÄRMEK Way Lag om offentlig upphandling, LOU, är en lagstiftning som är processinriktad. Den är gjord så för att garantera att små leverantörer ska ha samma

Läs mer

Valfrihetssystem inom boendestöd. Boendestöd - Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare

Valfrihetssystem inom boendestöd. Boendestöd - Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare UPPDRAGSBESKRIVNING 1 (8) Dnr: 2014:115 Valfrihetssystem inom boendestöd Boendestöd - Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare Socialtjänsten Sociala avdelningen Postadress Besöksadress Telefon (vx) Fax 451 81

Läs mer

1) Om EKN. 2) Bakgrund. Förfrågningsunderlag avseende upphandling av juridiska tjänster

1) Om EKN. 2) Bakgrund. Förfrågningsunderlag avseende upphandling av juridiska tjänster Datum/Date 2012-03-12 Beteckning/Reference 2012-80036 Handläggare/Attending to this matter Förfrågningsunderlag avseende upphandling av juridiska tjänster Exportkreditnämnden (EKN) inbjuder Er att lämna

Läs mer

Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk

Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk LOGGO AVTAL Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk Avtal 1. ALLMÄNT 1.1. Avtalsparter Detta avtal upprättas av?? vattenvårdsförbund. Beställare?? vattenvårdsförbund Adress:??

Läs mer

Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne

Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. Ansökan avser uppdrag om

Läs mer

Vi söker aktörer som vill arbeta med kompetensutvecklingsåtgärder på landsbygden i Skåne län 2015-2016 inom fokusområdet Skapa nya jobb

Vi söker aktörer som vill arbeta med kompetensutvecklingsåtgärder på landsbygden i Skåne län 2015-2016 inom fokusområdet Skapa nya jobb OFFERTFÖRFRÅGAN 1(10) Avdelning Landsbygdsavdelningen Vi söker aktörer som vill arbeta med kompetensutvecklingsåtgärder på landsbygden i Skåne län 2015-2016 inom fokusområdet Skapa nya jobb Länsstyrelsen

Läs mer

Ansökan ska vara angiven adress tillhanda senast 2013-11-20 enligt avsnitt 9. För sent inkommen ansökan får ej prövas.

Ansökan ska vara angiven adress tillhanda senast 2013-11-20 enligt avsnitt 9. För sent inkommen ansökan får ej prövas. Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för sjukgymnastik, diarienummer HSN11-119-2013 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att

Läs mer

Upphandling av städtjänst

Upphandling av städtjänst 2016-03-21 Dnr UPP 2016/59 Anbudsinbjudan och förfrågningsunderlag Upphandling av städtjänst Neptuniplan 7, Malmö, Västra Esplanaden 9A, Växjö och Södra långgatan 62 i Kalmar Sid 1(12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

MALL Inbjudan till anbudsgivning på. Vara/Tjänst. Titel. 200x-xx-xx

MALL Inbjudan till anbudsgivning på. Vara/Tjänst. Titel. 200x-xx-xx MALL Inbjudan till anbudsgivning på Vara/Tjänst Titel 200x-xx-xx MALL, Dnr xx-xxx/xx Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 1 Allmän orientering om upphandlingen...1 2 Administrativa bestämmelser

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR ALL UPPHANDLING

TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR ALL UPPHANDLING TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR ALL UPPHANDLING 1. INKÖP / UPPHANDLING ÖVER TRÖSKELVÄRDENA Inköp över tröskelvärdena innebär att upphandlingen uppgår till ett belopp som enligt lagstiftningen tvingar den att

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

VÅRDVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne

VÅRDVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne VÅRDVAL SKÅNE Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN

Läs mer

Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun. Kapitel 2 Kravkatalog utförare

Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun. Kapitel 2 Kravkatalog utförare Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun Kapitel 2 Kravkatalog utförare Innehållsförteckning 2 Kravkatalog Utförare... 3 2.1 Krav på juridisk form... 3 2.2 Uteslutningsgrunder... 3 2.2.1 Sanningsförsäkran...

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 Stockholm, 2006-XX-XX Dnr KUR 2005/XXXX 1(7) Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm

Läs mer

1.0 KRAV PÅ LEVERANTÖREN - UTESLUTNING OCH KONTROLL

1.0 KRAV PÅ LEVERANTÖREN - UTESLUTNING OCH KONTROLL Statens Institutionsstyrelse Skallkrav Diarie 2.2-3614-2014 Namn Konsulterande läkare för SiS ungdomshem Råby Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra drift av fastighetsnät och trådlöst nät till kunden Skellefteå enligt bilaga 1 svarsformulär uppdragsbeskrivning, bilaga 2a objektlista fastighetsnät,

Läs mer

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga.

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga. Bakgrund Sjunde AP-fonden har nöjet att bjuda in er att inkomma med anbud avseende hantering av fondens ekonomifunktion. Fonden efterfrågar en utkontrakterad ekonomitjänst där ni som leverantör ansvarar

Läs mer

BILAGA 1 ANBUDSFORMULÄR

BILAGA 1 ANBUDSFORMULÄR Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen ANBUDSFORMULÄR Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) BILAGA 1 ANBUDSFORMULÄR 1 FÖRETAGSUPPGIFTER Anbudsgivarens kontaktuppgifter Kontaktperson

Läs mer

Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för fysioterapi

Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för fysioterapi 2017-08-29 Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för fysioterapi Ni inbjuds att ansöka om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering.

Läs mer

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 1 (5) Omsorgskontoret 2009-09-15 Bilaga 1 Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 Frågorna i detta ansökningsformulär måste vara

Läs mer

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande:

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Vår beteckning Dnr Ks 18/44 Anbudsförfrågan Verksamhetskonsulter Allmänt Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Utredning

Läs mer

Vi söker företag som vill arbeta med kompetensutveckling på landsbygden i Skåne län under sommaren och hösten 2014

Vi söker företag som vill arbeta med kompetensutveckling på landsbygden i Skåne län under sommaren och hösten 2014 OFFERTFÖRFRÅGAN 1(8) Avdelning Landsbygdsavdelningen Vi söker företag som vill arbeta med kompetensutveckling på landsbygden i Skåne län under sommaren och hösten 2014 Länsstyrelsen i Skåne län inbjuder

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av Interaktionsdesigner för Swedish Lapland Visitors Board

Förfrågningsunderlag Upphandling av Interaktionsdesigner för Swedish Lapland Visitors Board Förfrågningsunderlag Upphandling av Interaktionsdesigner för Swedish Lapland Visitors Board 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 3 1.4 Syfte och målgrupp...

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

Offertförfrågan, spångvirke

Offertförfrågan, spångvirke 1 / 5 Datum Dnr (anges vid skriftväxling) 2011-12-13 512-7756-2011 Offertförfrågan, spångvirke Länsstyrelsens naturvårdsenhet har ansvar för underhåll av det statliga ledsystemet i fjällen och av leder

Läs mer

Anbudsinbjudan. Handläggare Tel.nr. Datum Linda Lundström 0371-815 86 2006-12-22

Anbudsinbjudan. Handläggare Tel.nr. Datum Linda Lundström 0371-815 86 2006-12-22 1(11) Anbudsinbjudan Handläggare Tel.nr. Datum Linda Lundström 0371-815 86 2006-12-22 Anbudsadress Anbud ska vara kommunen tillhanda senast Anbud Glass 06-252-22 2007-01-17 Gislaveds kommun Upphandlingsenheten

Läs mer

Upphandling av Creative Digital Director för Swedish Lapland

Upphandling av Creative Digital Director för Swedish Lapland Förfrågningsunderlag Upphandling av Creative Digital Director för Swedish Lapland 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 3 1.4 Projektets syfte och målgrupp...

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

Förfrågningsunderlag för godkännande av utförare inom Borås Stads valfrihetssystem för daglig verksamhet

Förfrågningsunderlag för godkännande av utförare inom Borås Stads valfrihetssystem för daglig verksamhet Förfrågningsunderlag för godkännande av utförare inom Borås Stads valfrihetssystem för daglig verksamhet Gäller från 1 juni 2010 Reviderat genom beslut i Sociala omsorgsnämnden 2012-01-02 Reviderat genom

Läs mer

Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun

Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun Skickas till Robertsfors kommun Socialförvaltningen Storgatan 13 915 81 Robertsfors Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun 1. Sökande företag Företagets

Läs mer

Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation)

Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation) Datum: 2 januari 2018 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation) Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA I HUDDINGE KOMMUN Vänligen fyll i denna ansökningsblankett elektroniskt. Med nedanstående underskrift intygar vi att informationen i dokumentet är aktuell, sanningsenlig och korrekt,

Läs mer

Offertförfrågan Förstärkt InfoPoint Förfrågningsunderlag

Offertförfrågan Förstärkt InfoPoint Förfrågningsunderlag Motala 2019.02.14 Offertförfrågan Förstärkt InfoPoint Förfrågningsunderlag 1. ALLMÄNT 1.1 Upphandlande företag Tillväxt Motala AB är Motalas näringslivsbolag sedan 2011. Vi ägs av den ekonomiska föreningen

Läs mer