Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. Maj 2016 Sprint 9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. Maj 2016 Sprint 9"

Transkript

1 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status Maj 2016 Sprint 9

2 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Det finns nu förslag på övergripande koncept och utvecklingsstrategi för tjänsten på ca 3 års sikt. Målbilden för Hitta och jämför vård är att invånarna enkelt kan hitta, kontakta och jämföra vård på 1177.se. Med hjälp av 1177.se gör fler invånare informerade val, söker vård vid rätt tillfälle och på rätt vårdnivå vilket förbättrar för den enskilda individen och bidrar till en effektiv vård. De rekommendationer som just nu är finansierade och kommer att genomföras nationellt ingår i projektet Genomförande av strategi steg 1 & 2. Parallellt med det nationella projektet pågår två regionalt finansierade projekt kring Hitta och jämför vård Valfrihetsinformation Skåne för Region Skåne och Anpassning utbudsinformation för Stockholms läns landsting. Dessa två regionala projekt avslutas när utvecklad funktionalitet produktionssätts För att säkerställa övergripande koncept och strategi har projekten ingått i ett samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0. I den här presentationen har vi samlat övergripande information om projekten inom samordningsprogrammet: 1. Genomförande av strategi - steg 1 & 2 2. Valfrihetsinformation Skåne 3. Anpassning utbudsinformation SLL Statusrapporter kommer fortsättningsvis enbart att redogöra status för projektet Genomförande av strategi steg 1 & 2. Vi informerar efter varje avslutad sprint och nästa statusrapport beräknas komma vecka 23. För ytterligare information om projektets organisation, syfte och mål se Ineras webbplats:

3 1. Projekt: Genomförande av strategi - steg 1 & 2

4 Projekt: Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Uppdrag SKL har ansökt om finansiering från Socialdepartmentet för att möta nya förutsättningar som kommer med den nya patientlagen. Uppdraget gäller tre delområden för Hitta och jämför vård och 1177.se: Förbättrad informationsstruktur och sökfunktionalitet Guider som ska stödja invånare och patienter i särskilt viktiga användningsfall Utökad valfrihetsinformation (tex väntetider, utvalda kvalitetsindikatorer) Ytterligare uppdrag har lagts in i projektet från andra uppdragsgivare, bland annat förbättrad administration för e- tjänster och förbättrade Kontaktkortsadminprestanda Leverans Funktionalitet som lyftes över till produktionsmiljö den 18 maj: Administration för e-tjänster i Kontaktkortsadmin (varje landsting/region avgör själv när man är redo att beställa inkoppling av tjänsten). Funktionalitet som planeras lyftas över till demonstrationsmiljö i juni och juli: Nya kontaktkort, både ny design och ny funktionalitet Finansiärer Socialdepartementet, SKL - Kvalitetsregistersatsning, Förvaltningsbudget 2015 och 2016, fyra landsting tillsammans. Samverkan En kravreferensgrupp har bildats med representanter från bl.a. berörda förvaltningar (Hitta och jämför vård, 1177.se), inloggade e-tjänster, samt förvaltnings- och nätverksgrupper (Hitta och jämför vård, 1177.se, redaktörsnätverket, Mina vårdkontakter, 1177 Vårdguiden på telefon) Kontaktperson Agneta Östlund, agneta.ostlund@sll.se

5 Status Maj 2016 Sprint 9 Projekt: Genomförande av strategi steg 1 och 2 Administration av e-tjänster i Kontaktkortsadmin (KKA) Utvecklingsarbetet är klart och lyftes över till produktionsmiljö den 18 maj. Ny funktionalitet för att styra presentationsordningen av e-tjänster aktiveras av landsting och regioner när riktlinjer etablerats och funktionerna har testats i utvalda landsting. Detta arbete kommer att samordnas av nätverksgrupperna för Hitta och jämför vård och E-tjänsterna. Se demonstrationsfilm från förra statusrapporten för detaljer. Vidareutveckling kontaktkort Design, användartest och kravarbete är klart. Mindre justeringar görs löpande under utvecklingen. Utvecklingen har påbörjats men är något försenad. Planerad produktionssättning har därför delats upp i två etapper: Version 1 (ny design) den 28 september och Version 2 (ny funktionalitet) den 9 november (Detaljerad tidplan finns i bifogad fördjupningsdel). Från och med 9 juni respektive 1 juli kommer demoversioner av kontaktkorten att finnas tillgängliga för test och feedback från landsting och regioner.

6 Status Maj 2016 Sprint 9 Projekt: Genomförande av strategi steg 1 och 2 Koncept för Väntetider och specialistguide Utredningen av möjligheterna att skapa en väntetidsjämförelseguide på 1177 Vårdguiden fortsätter i samarbete med SKL. Frågor om behov och nytta för invånaren beaktas, liksom ansvarsfrågan om tillförlitlig datakvalitet. Akutguide En utredning pågår i samarbete mellan projektet och representanter för Region Skåne om hur den visuella guiden från Region Skåne skulle kunna användas som grund för en guide till fler landsting. En analys har påbörjats av dagens textuella guidning Hitta rätt i vården med syfte att se hur denna kan förtydligas. Anpassning och design av de två sökfunktionerna på startsidan Förankringsarbetet av de första förslagen har lett till ett omtag av designen för att hantera några komplicerade beroenden och logik för hur sökfunktionerna påverkar varandra. Användartester och en andra förankringsrunda i relevanta forum kommer att genomföras under slutet av maj. Beslutade skisser förmedlas via statusrapport i juni. Förbättrad sökning på geografiska platser kommer att integreras och lanseras tillsammans med dessa förändringar.

7 Fördjupning: Beslutad design för nya kontaktkort (Mindre justeringar kan ske under utvecklingen)

8 Sajthuvud Sajthuvudet är under konstruktion och kommer utvecklas senare i projektet. Brödsmula (Ny) Endast desktop. Skriv ut (Ny) Endast desktop. Enhetsnamn och besöksadress Namnet visas på samma sätt som idag. Klick på adressen leder till Googles karta och vägbeskrivningstjänst (Kollektivt, bil, cykel, gång) (Ny) Tillfällig information (Ny) Kan även publiceras direkt via Kontaktkortsadmin (per mottagning). Visas här bara i mobil vy, men placeras på samma ställe i desktop. Desktop Mobil

9 Kontaktinformation Telefon- och öppettider idag (Ny) Lyfter upp de aktuella tiderna för dagen. Övriga telefon och öppettider Visas på samma sätt som idag Reserverade funktionsnamn Webbplats Nya funktionsnamn läggs till i HSA» Väntetider» Operationskoordinator» Ombokning» Nya patienter» Befintliga patienter» Bildtelefon» Jourtid» Reception/expedition Visas endast om den är registrerad.

10 E-tjänster Många försök att utforma e-tjänsterna i form av knappar har testats. Flera landsting och regioner har långa namn på e-tjänsterna och eftersom det saknas en maxlängd för namnen behålls dagens utformning och funktionalitet som en lista med länkar. Funktionalitet för att administrera kontaktkortens e-tjänster i Kontaktkortsadmin, tex importera tjänster från andra mottagningar samt ändra sorteringsordning. (Ny)

11 Adresser Klick på Hitta hit leder till Googles karta och vägbeskrivning. Samma karta som idag. Om det ryms i budget utvecklas en funktion för att ersätta kartan med en bild på mottagningen från Google Street view (Fritt val i Kontaktkortsadmin) (Ny) Aktuellt (Ny) Lista med kortare aktuell information som publiceras via Kontaktkortsadmin (per mottagning).

12 Vårt utbud Har flyttats ovanför Om oss för att den generellt innehåller viktigare information för besökare. Samma funktionalitet som idag. Relaterade mottagningar Samma som idag.

13 Om oss Samma information som idag förutom Läs mer på 1177 Vårdguiden. Ikon för ingår i vårdval finns bara i Skåne. Miljöcertifieringar finns endast i Stockholm. Läs mer på 1177 Vårdguiden (Ny) De två första länkarna presenteras på samma sätt som idag. Där under kan man via Kontaktkortsadmin lägga till valfria länkar (per mottagning).

14 Personal Samma information som idag.

15 Omdömen & fakta Samma information som idag. Synpunkter på innehållet Heter idag Kontakta informationsansvarig.

16 Övergripande tidplan Kontaktkort jun - Demorelease Kontaktkort Version 1 28 sept- Liverelease Kontaktkort Version 1 juni juli aug sept okt 9-30 juni Regionala tester och feedback i öppen demomiljö 1 juli 1 sept Projektet gör buggrättningar och justeringar, samt färdigställer manualer och riktlinjer 1-28 sept Regionala riktlinjer och lanseringsaktiviter 1 jul 12 sep Regionala tester och feedback i öppen demomiljö 12 sept 14 okt Projektets Buggrättningar och uppdatering riktlinjer 14 okt - 9 nov Regionala riktlinjer & lanseringsaktiviter 25:e maj Nätverksträff HJV 1 jul Demorelease Kontaktkort Version 2?:e sept Nätverksträff HJV 9 nov Liverelease Kontaktkort Version 2 Version 1 Ny design på Kontaktkorten Version 2 Ny funktionalitet på Kontaktkorten

17 Regionala aktiviteter Test och feedback Då de nya versionerna släpps till den öppna demo webbplatsen blir det möjligt för alla som får tillgång till webbadressen att se sina mottagningar i den nya designen. Version 1 testperiod 9/6 till 30/6 Version 2 testperiod 1/7 till 12/9 Motsvarande testversion av Kontaktkortsadmin kommer även vara tillgänglig vilket ger möjlighet att testa att ändra information som kommer därifrån. HSA informationen kommer dock att hämtas live från HSA, så eventuella ändringar i HSA kommer att slå igenom även på 1177.se. Varje region får bedöma om test och feedback av kontaktkorten ska ske helt centralt eller om några/alla regionens administratörer ska bjudas in. Feedback till projektet ska dock ske via EN kontaktperson som förslagsvis är regionens representant i nätverket för Hitta och jämför vård. Riktlinjer och lanseringsaktiviteter Projektet kommer tillsammans med förvaltningen ta fram uppdaterade nationella manualer och riktlinjer i samband med att versionerna släpps till demowebbplatsen. Varje region får sedan bedöma om eventuella regionala riktlinjer och manualer behöver uppdateras, och/eller föreslå förbättringar i de nationella versionerna före produktionssättning. Preliminär tidplan för produktionssättning: Version 1-28/9 och Version 2 9/11 Varje region ansvarar även för att bedöma behovet av eventuella informations- och utbildningsinsatser i samband med releaserna. För Version 1 tillkommer ingen ny funktionalitet, så där räcker det sannolikt med enklare informationsinsatser. För Version 2 kan det dock vara aktuellt att genomföra mindre utbildnings/informationsaktiviteter för de nya funktionerna. 17

18 2. Projekt: Valfrihetsinformation Skåne

19 Projekt: Valfrihetsinformation Skåne Uppdrag (regionalt) Att på 1177.se visa invånare i Region Skåne vilka mottagningar inom specialistvården som ingår i Vårdval samt att visa väntetider för dessa mottagningar. I mån av tid ska även patientenkäter visas*. Två nya informationskällor integreras och Hitta och jämför vård anpassas. Viss anpassning av användargränssnittet 1177.se görs. Projektet omfattar en pilot på hud- och ögonmottagningar. * Görs i och med en kommande release för hela Hitta och jämför vård där patientenkäter börjar hämtas från ny källa, Öppen dataplattform. Leverans Utvecklad funktionalitet och publicering av information lyftes över till produktion den 18 maj. Finansiärer Region Skåne Samverkan Projektgruppen Region Skåne, IT-MT Medicinsk service Region Skåne, tidigare projekt GUTI (Gemensam utbudsinformation)/sll, Inera för nationellt tjänstekontrakt för utbud, projekt HJV Anpassning utbudsinformation för gemensam utveckling, SKL för väntetider. Kontaktperson Anna Igetoft-Dahlström, anna.igetoft-dahlstrom@sll.se

20 Status Maj 2016 Sprint 9 Projekt: Valfrihetsinformation Skåne Två acceptanstestperioder har genomförts och få buggar hittades, inga kvarstående problem finns. Produktionssättning och publicering av producerad utbudsinformation inom Region Skåne samt väntetider från Öppen dataplattform gjordes den 18 maj. På sajten för pilotområdena ögon och hud visas nu: Vilka mottagningar som ingår i vårdval, i träfflistor och på kontaktkort tillsammans med information om vad vårdval är. Väntetider för dessa mottagningar även i jämförelsevy.

21 3. Projekt: Anpassning utbudsinformation SLL

22 Projekt: Anpassning utbudsinformation SLL Uppdrag (regionalt) Att skapa förutsättningar för en höjning av kvaliteten på den utbudsinformation som idag visas i Hitta och jämför vård på 1177.se inom Stockholms läns landsting, genom att till Hitta och jämför vård hämta utbudsinformationen från en ny källa Utbudstjänst SLL, som i sin tur försörjs av Gemensam uppföljningsplattform SLL (GUPS). Även en ny källa för väntetider ska integreras.* * Lösningen byggs inom ramen för projekt Valfrihetsinformation Skåne. Produktionen av SLL:s väntetider kommer dock inte att ske under projektets tid. Leverans Produktionssättning av utvecklad funktionalitet gjordes den 18 maj. Publicering (aktivering av visning) görs när Utbudstjänst SLL bedöms vara tillräckligt komplett för att helt kunna ersätta EK som källa för utbudsinformation från SLL. Finansiärer Stockholms läns landsting Samverkan Förvaltningen Utbudstjänst SLL, Beställaravdelningarna på HSF (indirekt), Inera för nationellt tjänstekontrakt för utbud, projekt Valfrihetsinformation Skåne för gemensam utveckling, SKL för väntetider. Kontaktperson Anna Igetoft-Dahlström, anna.igetoft-dahlstrom@sll.se

23 Status Maj 2016 Sprint 9 Projekt: Anpassning utbudsinformation SLL Produktionssättning av funktionalitet (kod) Acceptanstestning inför produktionssättning har genomförts och godkänts. Produktionssättning av utvecklad funktionalitet gjordes den 18 maj. Publicering Publicering av utbudsinformation från Utbudstjänst SLL kommer att göras då täckningsgraden bedöms vara tillräcklig. Planeringen av ett uppdrag kring publicering är initierat hos och kommer att ledas av 1177 Vårdguiden. Inför publicering behöver ett stort arbete göras kring exempelvis sökord och synonymer, men framför är det nödvändigt att göra omfattande testning. Resurser kommer att behövas både hos 1177 Vårdguiden och informationsägaren SLL.

Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. April 2016 Sprint 8

Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. April 2016 Sprint 8 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status April 2016 Sprint 8 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Det finns nu förslag på övergripande koncept och utvecklingsstrategi

Läs mer

Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status. Juni 2016 Sprint 10

Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status. Juni 2016 Sprint 10 Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status Juni 2016 Sprint 10 Hitta och jämför vård 2.0 Det finns nu förslag på övergripande koncept och utvecklingsstrategi

Läs mer

Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status. Augusti 2016 Sprint 11 och 12

Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status. Augusti 2016 Sprint 11 och 12 Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status Hitta och jämför vård 2.0 Det finns nu förslag på övergripande koncept och utvecklingsstrategi för tjänsten Hitta

Läs mer

Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status. Oktober 2016 Sprint 13,14,15

Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status. Oktober 2016 Sprint 13,14,15 Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status Oktober 2016 Sprint 13,14,15 Utvecklingsprojektet - Hitta och jämför vård 2.0 Målbilden för tjänsten Hitta vård på

Läs mer

Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. Februari/Mars 2016 Sprint 6 och 7

Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. Februari/Mars 2016 Sprint 6 och 7 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status Februari/Mars 2016 Sprint 6 och 7 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Det finns nu förslag på övergripande koncept och utvecklingsstrategi

Läs mer

Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. December 2015 Januari 2016

Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. December 2015 Januari 2016 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status December 2015 Januari 2016 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Det finns nu förslag på övergripande koncept och utvecklingsstrategi

Läs mer

Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. November 2015

Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. November 2015 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status November 2015 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Det finns nu förslag på övergripande koncept och utvecklingsstrategi för tjänsten

Läs mer

HJV 2.0 Genomförande av strategi Steg 1&2. Projektbeskrivning 2015-11-23

HJV 2.0 Genomförande av strategi Steg 1&2. Projektbeskrivning 2015-11-23 HJV 2.0 Genomförande av strategi Steg 1&2 Projektbeskrivning 2015-11-23 Syfte för projektet Syftet för Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi Steg 1 & 2 är att: Stötta nya patientlagen Genomföra

Läs mer

Så syns enheten på 1177 Vårdguiden. En beskrivning av vad som hämtas från Elektroniska Katalogen (EK) och hur det visas på 1177 Vårdguiden

Så syns enheten på 1177 Vårdguiden. En beskrivning av vad som hämtas från Elektroniska Katalogen (EK) och hur det visas på 1177 Vårdguiden Så syns enheten på 77 Vårdguiden En beskrivning av vad som hämtas från Elektroniska Katalogen (EK) och hur det visas på 77 Vårdguiden 207-02-08 Innehåll Om manualen Var visas EK-information kopplat till

Läs mer

Manual. - För att synas på Hitta och jämför vård / 1177 Vårdguiden

Manual. - För att synas på Hitta och jämför vård / 1177 Vårdguiden Manual - För att synas på Hitta och jämför vård / 77 Vårdguiden 209-07-0 Om manualen Manualen ska vara ett stöd och underlätta för dig som är EK-administratör eller har en liknande roll. Manualen beskriver

Läs mer

Manual. - För att synas på 1177 Vårdguiden

Manual. - För att synas på 1177 Vårdguiden Manual - För att synas på 77 Vårdguiden 207-09-2 Innehåll Om manualen Var visas informationen i EK? Språkliga riktlinjer Obligatoriska fält Om Hitta och jämför vård Sök mottagning och vårdutbud Innehåll

Läs mer

Översiktsbild Kontaktkort. Hitta och Jämför Vård

Översiktsbild Kontaktkort. Hitta och Jämför Vård Översiktsbild Kontaktkort Hitta och Jämför Vård 2016-05-24 Denna presentation är en översiktbild över kontaktkorten och hur de visas på 1177 Vårdguiden Många landsting och regioner lägger in kontaktuppgifterna

Läs mer

Översiktsbild Kontaktkort. Hitta och Jämför Vård

Översiktsbild Kontaktkort. Hitta och Jämför Vård Översiktsbild Kontaktkort Hitta och Jämför Vård 2015-11-04 Denna presentation är en översiktbild över kontaktkorten och hur de visas på 1177 Vårdguiden Många landsting och regioner lägger in kontaktuppgifterna

Läs mer

HSA nätverksträff

HSA nätverksträff 2018-11-27 HSA nätverksträff Utbudstjänsten Marcus Claus Lovisa Lundin Agenda Utbudstjänsten i korthet Användningsområden Kundkartläggning Rekommendation från Inera Vad består Utbudstjänsten av? Teknisk

Läs mer

Översiktsbild kontaktkort. Hitta och Jämför Vård 2013-12-16

Översiktsbild kontaktkort. Hitta och Jämför Vård 2013-12-16 Översiktsbild kontaktkort Hitta och Jämför Vård 2013-12-16 Denna presentation är en översiktbild över kontaktkorten och hur de visas på 1177 Vårdguiden Många landsting och regioner lägger in kontaktuppgifterna

Läs mer

Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin

Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin 1177 Vårdguiden Stockholm, 2015-03-31 Revisionshistorik Version Författare Kommentar Datum 1.0 Emine Onati Dokument skapat 2012-10-25 1.1 Anna Rajkowska Dokumentet

Läs mer

Nationellt utvecklingsarbete kring valfrihetsinformation i hälso- och sjukvård

Nationellt utvecklingsarbete kring valfrihetsinformation i hälso- och sjukvård Nationellt utvecklingsarbete kring valfrihetsinformation i hälso- och sjukvård Sofia Tullberg Projektledare Sveriges Kommuner och Landsting 8 april 2014 kl. 14.00-14.30 Innehållsförteckning Bakgrund Sammanhang,

Läs mer

Målbild för första linjens vård och för 1177 Vårdguidens roll. Gemensam målbild för kommuner, landsting, regioner, SKL och Inera

Målbild för första linjens vård och för 1177 Vårdguidens roll. Gemensam målbild för kommuner, landsting, regioner, SKL och Inera Målbild för första linjens vård och för 1177 Vårdguidens roll Gemensam målbild för kommuner, landsting, regioner, SKL och Inera MÅLBILD FÖR FÖRSTA LINJENS VÅRD: Digitalt när det går, fysiskt om det behövs

Läs mer

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nya Mina vårdkontakter En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nyheter i nya Mina vårdkontakter Responsiv design gör Mina vårdkontakter tillgänglig även i mobiltelefon och surfplatta Stöd

Läs mer

Nationellt kliniskt kunskapsstöd. Therese Eklöv September 2016

Nationellt kliniskt kunskapsstöd. Therese Eklöv September 2016 Nationellt kliniskt kunskapsstöd Therese Eklöv September 2016 Kunskapsstöd i primärvård Kartläggning 2014 i syfte att inventera behov för en mer evidensbaserad primärvård. Hur går det för patienten med

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 1_0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Projekt Hitta och jämför hjälpmedel

Projekt Hitta och jämför hjälpmedel Projekt Hitta och jämför hjälpmedel Konferens nikola.nu 2014-10-23 Innehåll 1. Om projektet 2. Hjälpmedelsdatabas 3. Tema hjälpmedel 4. När projektet är slut OM PROJEKTET ehälsa och Strategisk IT Bakgrund

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

Nationellt kliniskt kunskapsstöd. Diagnos- och behandlingsrekommendationer för primärvården

Nationellt kliniskt kunskapsstöd. Diagnos- och behandlingsrekommendationer för primärvården Nationellt kliniskt kunskapsstöd Diagnos- och behandlingsrekommendationer för primärvården Utgångspunkter Nationell strategi för att förebygga och behandla kroniska sjukdomar 2014-2017. Tar lärdom från

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLINJER 117 7 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 2.0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Arbetet med nationell elektronisk remiss fortsätter- framgångar och stötestenar Regina Rodau Lars Palmberg

Arbetet med nationell elektronisk remiss fortsätter- framgångar och stötestenar Regina Rodau Lars Palmberg Arbetet med nationell elektronisk remiss fortsätter- framgångar och stötestenar Regina Rodau Lars Palmberg 20140306 Regina.Rodau@sll.se Lars.Palmberg@sll.se Bakgrund Kvalitet Patientsäkerhet Uppföljning,

Läs mer

FAQ Hitta och Jämför vård

FAQ Hitta och Jämför vård FAQ Hitta och Jämför vård 1177 Vårdguiden Stockholm, 2015-10-14 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Karin Wallenskog FAQ skapad, ersätter tidigare FAQ för tjänsten 1.1 Daniel Erlandsson

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014 jan feb mar apr maj jun GWh GWh GWh GWh GWh GWh 6 859,6 6 342,1 6 814,5 5 965,4 5 706,5 5 382,4 1 213,7 872,3 1 200,3 902,0 681,7 611,8 6 374,9 5 876,2 6 247,9 4 875,8 3 487,7 3 395,2 529,2 496,2 557,8

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Anna-Karin Ekman Hälso-och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 anna-karin.ekman@skane.se 2017-10-19 Förfrågningsunderlag och Avtal avseende

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

FAQ Hitta och Jämför vård

FAQ Hitta och Jämför vård FAQ Hitta och Jämför vård 1177 Vårdguiden Stockholm, 2014-09-09 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Karin Wallenskog FAQ skapad, ersätter tidigare FAQ för tjänsten 1.1 Daniel Erlandsson

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Manual för projektansvariga på arvsfonden.se 20140611, ver2. Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på

Läs mer

Kliniskt kunskapsstöd i Region Jönköpings län. Staffan Ekedahl Distriktsläkare Faktakoordinator

Kliniskt kunskapsstöd i Region Jönköpings län. Staffan Ekedahl Distriktsläkare Faktakoordinator Kliniskt kunskapsstöd i Region Jönköpings län Staffan Ekedahl Distriktsläkare Faktakoordinator Regionens utmaning Medarbetares behov av kunskap från olika nivåer: Arbetsplatsens instruktioner Organisationens

Läs mer

Tjänstespecifik teststrategi. För anslutning till tjänsteplattform för vård- och omsorgsutbud

Tjänstespecifik teststrategi. För anslutning till tjänsteplattform för vård- och omsorgsutbud Tjänstespecifik teststrategi För anslutning till tjänsteplattform för vård- och omsorgsutbud Innehåll 1. Inledning... 3 Kvalitetsmål... 3 Anpassning till testmodell... 3 Ekosystem... 4 Nulägesbild... 4

Läs mer

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23 DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Systemkrav 3 2 Logga in 4 3 Översikt 5 4 Verktygsfält och funktioner 6 4.1 Översikt gränssnitt

Läs mer

KVALITETSINDIKATORER PÅ 1177.se

KVALITETSINDIKATORER PÅ 1177.se KVALITETSINDIKATORER PÅ 1177.se Invånartjänster idag Nationella tjänster från Sveriges landsting och regioner Hälso- och sjukvårdstjänster som kan användas dygnet runt Ger råd om hälsa och relationer,

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

2013-04-02 Ver 3.0. Lathund WP-tema SAGA

2013-04-02 Ver 3.0. Lathund WP-tema SAGA 03-04-0 Ver 3.0 Lathund WP-tema SAGA Om SAGA för wordpress SAGA är ett Wordpresstema framtaget av Psynkprojektet inom SKL för att underlätta kommuner och landsting att presentera vart man ska vända sig

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Nya NPÖ. Möte i Göteborg 2014-10-07. Tomas Ahl Inera

Nya NPÖ. Möte i Göteborg 2014-10-07. Tomas Ahl Inera Nya NPÖ Möte i Göteborg 2014-10-07 Tomas Ahl Inera Journal- och läkemedelstjänster Historik (juni 2013-juli 2014) 1/1 1992? ÄDELREFORMEN Tomas Ahl Inera Tomas Ahl Inera Juni 2013.. Min Journal på nätet

Läs mer

Ökad patientdialog med digitala formulär

Ökad patientdialog med digitala formulär Ökad patientdialog med digitala formulär Nationell Handlingsplan 2013-2018 Målbild 2018 Ökad medverkan från individen, smartare e-hälsotjänster och samarbete över organisationsgränser Individen Kunna nå

Läs mer

Diabit. En förstudie

Diabit. En förstudie Diabit En förstudie 2014-11-18 Regional enighet Diabit 2014 Uppdrag från Regionsjukvårdsledningen Idé om nationell lösning: Temaområde i 1177 Vårdguiden En idé om att bidra till jämlik vård Uppdraget

Läs mer

Checklista för införande av webbokning ProSang JAVA

Checklista för införande av webbokning ProSang JAVA Checklista för införande av webbokning ProSang JAVA Version Kommentar 1.0 2014-03-03 Första version/pernilla Karlefors, Blodcentralen Örebro 1.1 2015-10-26 Uppdaterad version/pernilla Karlefors, Blodcentralen

Läs mer

Ramverk för breddinförande av webbtidbok - förutsättningar, krav och undantag

Ramverk för breddinförande av webbtidbok - förutsättningar, krav och undantag Ramverk för breddinförande av webbtidbok - förutsättningar, krav och undantag 1 (6) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 DOKUMENTHISTORIK 3 2 BAKGRUND OCH SYFTE 3 3 WEBBTIDBOKENS TJÄNSTER 3 4 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH KRAV

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31 mars 2015

Landstingsstyrelsen 31 mars 2015 Landstingsstyrelsen 31 mars 2015 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Ragnhild Holmberg 2014-03-31 Landstingsstyrelsen 1 Faktisk väntetid inom 60 dagar HSF HSF Jan Feb Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov

Läs mer

HSA Schemauppdateringsprocess. Version 1.2.1

HSA Schemauppdateringsprocess. Version 1.2.1 HSA Schemauppdateringsprocess Version 1.2.1 Innehåll Revisionshistorik... 2 1. Översikt schemauppdateringsprocess... 3 2. Planeringsfas... 3 2.1.1 Behovsanalys... 3 2.1.2 Interaktion med kravställare...

Läs mer

Release notes. Axiell Arena version 3.3

Release notes. Axiell Arena version 3.3 Release notes Axiell Arena version 3.3 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiel l.com, www.axiell.se INNEHÅLL

Läs mer

SharePoint Online. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer. Skapa en webbplats eller ett nyhetsinlägg

SharePoint Online. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer. Skapa en webbplats eller ett nyhetsinlägg Snabbstartsguide Gör mer var du än är med säker åtkomst, delning och fillagring. Logga in på din Office 365-prenumeration och välj SharePoint i appfönstret. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer.

Läs mer

Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn.

Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn. Detta talarmanus är framtaget som stöd när du håller en presentation om Fairtrade region. Använd gärna tillhörande presentation med samma namn. Har du frågor, kontakta oss på Fairtrade info@fairtrade.se

Läs mer

Införandestöd vid anslutning till vårdhändelser

Införandestöd vid anslutning till vårdhändelser stöd vid till www.inera.se Kommunikationskanal ndeprojekt aktörer/roller i landstinget i landstinget med bl a teknisk kompetens och skompetens etableringskoordinator från koordinator Testledare Lt 1177

Läs mer

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014 jan feb mar apr maj jun GWh GWh GWh GWh GWh GWh 6 859,6 6 342,1 6 814,5 0,0 0,0 0,0 1 213,7 872,3 1 200,3 0,0 0,0 0,0 6 374,9 5 876,2 6 247,9 0,0 0,0 0,0 529,2 496,2 557,8 0,0 0,0 0,0 5,5 4,3 6,3 0,0 0,0

Läs mer

Guide till Tema Hjälpmedel på 1177 Vårdguiden

Guide till Tema Hjälpmedel på 1177 Vårdguiden Guide till Tema Hjälpmedel på 1177 Vårdguiden Tema Hjälpmedel publiceras 3 juni på 1177 Vårdguidens webbplats, 1177.se. Guiden visar hur en besökare kan navigera från startsidan på 1177.se till specifik

Läs mer

Varumärkesbyte e-tjänster. Senast uppdaterad

Varumärkesbyte e-tjänster. Senast uppdaterad Varumärkesbyte e-tjänster Senast uppdaterad 150818 Bakgrund Redan 2012 togs ett beslut om att Mina vårdkontakter som eget varumärke skulle tas bort och att de inloggade tjänsterna som finns idag i Mina

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Webbstrategi

Webbstrategi Landstingets kansli Informationsavdelningen Sven-Åke Svensson Landstingets ledningsgrupp Webbstrategi 2013-2015 Webbstrategin är Landstingets långsiktiga inriktning för all kommunikation via Internet beskriver

Läs mer

Lantmäteriet Prototyparbete - kunddialog

Lantmäteriet Prototyparbete - kunddialog Lantmäteriet Prototyparbete - kunddialog Presentation Prototyp - Wireframes* * Ingen design Ej slutgiltiga mått Ej slutgiltiga texter/kategorier Ingen hänsyn till teknisk lösning Fokus på funktionalitet

Läs mer

Digitala vårdtjänster - nya riktlinjer för ersättningar vid utomlänsvård

Digitala vårdtjänster - nya riktlinjer för ersättningar vid utomlänsvård Digitala vårdtjänster - nya riktlinjer för ersättningar vid utomlänsvård Ineras konferens Digitala vårdmöten 11 september Agneta Rönn och Lars Kolmodin, SKL 25000 Totalt antal utomlänsbesök hos digitala

Läs mer

Förvaltningsplan för Elektronisk remiss 2014

Förvaltningsplan för Elektronisk remiss 2014 Förvaltningsplan för Elektronisk remiss 2014 FÖRVALTNINGSPLAN Förvaltningsobjekt Elektronisk remiss Utförare Inera AB Tjänsteansvarig Uppdragstagare Bilagor Erica Määttä Lindblad Johan Assarsson Sid 1/8

Läs mer

Release notes. BOOK-IT PUB version 3.3

Release notes. BOOK-IT PUB version 3.3 Release notes BOOK-IT PUB version 3.3 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiel l.com, www.axiell.se INNEHÅLL

Läs mer

ÅA:s bloggverktyg komplett guide

ÅA:s bloggverktyg komplett guide December 2012 Johanna Quiroz-Schauman/Lärcentret ÅA:s bloggverktyg komplett guide 1 Logga in och beställa en bogg... 2 2 Panel... 3 2.1 Några tekniska tips... 4 3 Panel-menyn... 4 4 Inlägg... 5 5 Media...

Läs mer

Användarstöd... 2 Instruktioner för innehåll och administration... 2

Användarstöd... 2 Instruktioner för innehåll och administration... 2 MANUAL 2015-09-01 Catarina Danielsson, May Olsson Uppdaterad 2017-10-24 Annette Mandorff, Mona Lindqvist Användarstöd... 2 Instruktioner för innehåll och administration... 2 2.1 Tjänstetelefon*... 3 2.2

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster Utkast Ramverk för gallring av information i 1177 Vårdguidens e-tjänster Fastställande av personuppgiftsansvar och gemensamma principer för gallring av information Version 2.0 Senast ändrad Innehåll Ramverk

Läs mer

Inställningar för mottagning

Inställningar för mottagning Inställningar för mottagning I detta dokument beskrivs de inställningar som behöver göras inför att mottagningen ansluts till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Använd checklistan här nedanför för att kontrollera

Läs mer

Förslag till aktivitetsplan samverkan e-hälsa

Förslag till aktivitetsplan samverkan e-hälsa 1 (5) 2018-05-20 Förslag till aktivitetsplan 2018-2019 samverkan e-hälsa Bakgrund Chefsgrupp samverkan social välfärd och vård, har godkänt den första versionen av aktivitetsplanen för samverkan inom e-hälsa.

Läs mer

Om vi gör det här bra:

Om vi gör det här bra: Om vi gör det här bra: Då kan vi förbättra livet för enskilda människor nu Öka chansen för en lyckosam etablering Minska risken förframtida sjukdomar/problem Lära oss hur man snabbt skalar upp och sprider

Läs mer

Nationell tjänst för högkostnadsskydd och frikort

Nationell tjänst för högkostnadsskydd och frikort Högkostnadskort och frikort administreras sedan länge med olika lösningar i landstingen, trots att högkostnadsskyddet gäller nationellt. När några landsting nu har övergått från pappersbaserad till elektronisk

Läs mer

Landstinget i Värmlands tre webbplatser

Landstinget i Värmlands tre webbplatser Landstinget i Värmlands tre webbplatser Intranätet Livlinan Målgrupp: Nås endast av medarbetare. Här publiceras information specifikt riktad mot medarbetare. Liv.se Huvudmålgrupper: Medborgare i Värmland

Läs mer

» Vården på webben är det självklara valet när man vill ha. » Vården på webben upplevs av allmänheten som enkel, användbar

» Vården på webben är det självklara valet när man vill ha. » Vården på webben upplevs av allmänheten som enkel, användbar Vision» är det självklara valet när man vill ha information, kunskap och tjänster inom hälso- och sjukvård.» upplevs av allmänheten som enkel, användbar och pålitlig.» förbättrar, tillsammans med landsting/regioner

Läs mer

Motion 2/2016 om möjligheten att utveckla Symptom Checker som integrerad del av 1177.se

Motion 2/2016 om möjligheten att utveckla Symptom Checker som integrerad del av 1177.se Landstingsdirektörens stab Kommunikationsenheten TJÄNSTESKRIVELSE 1 (3) 2017-04-03 Diarienummer 160151 Landstingsfullmäktige Motion 2/2016 om möjligheten att utveckla Symptom Checker som integrerad del

Läs mer

Innovationssprint Region Värmland

Innovationssprint Region Värmland Innovationssprint Region Värmland Rekommendationer Rekommenderat nästa steg: Förenkla för företagare att hitta en väg in till finansiering Vi utvecklade och testade en guide till offentlig finansiering

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum:

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning etjänster inom socialtjänsten Dokumentbeskrivning: Anslutning till den sammansatta basttjänsten SSBTEK

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats

Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats Sammanfattning Detta dokument beskriver hur Kryssarklubbens nya webbplats skall tas fram. Planen är ett resultat av det arbete som gjorts av

Läs mer

Lathund för ifyllnad av fält i Skånekatalogen För visning på 1177.se, i Vård i Skåne-appen och via Öppen data

Lathund för ifyllnad av fält i Skånekatalogen För visning på 1177.se, i Vård i Skåne-appen och via Öppen data Lathund för ifyllnad av fält i Skånekatalogen För visning på 1177.se, i Vård i Skåne-appen och via Öppen data Att tänka på när du fyller i nedanstående uppgifter: Målgrupp du skriver i första hand för

Läs mer

HJÄLPLINJEN - KOSTNADSFRI PSYKOLOGISK HJÄLP

HJÄLPLINJEN - KOSTNADSFRI PSYKOLOGISK HJÄLP VERKSAMHETEN 2010 HJÄLPLINJEN - KOSTNADSFRI PSYKOLOGISK HJÄLP Alla människor hamnar någon gång i en svår livssituation. Många tar kontakt med Hjälplinjen i ett läge där de är övermannade av känslor de

Läs mer

Utbildning i webbtidbok. Workshop 1: Husläkarmottagningar

Utbildning i webbtidbok. Workshop 1: Husläkarmottagningar Utbildning i webbtidbok Workshop 1: Husläkarmottagningar Hur invånare logga in 1. Hur invånare loggar in Boka tid eller Se/Av eller omboka tid Villkorstexter Invånaren tar del av informationen och fortsätter.

Läs mer

Frågor och svar WebCare

Frågor och svar WebCare Frågor och svar WebCare Detta dokument ger svar på en del vanliga frågor om WebCare och hur systemet används. Ytterligare info finns i dokumentet Funktionsbeskrivning som finns länkad från WebCare samt

Läs mer

Senast ändrad: 2014-09-09

Senast ändrad: 2014-09-09 Lathund och riktlinjer för information från Katalog i Väst/HSA-katalogen till Hitta vård på 1177.se för enheter som ingår i Västra Götalandsregionens Vårdval VG Primärvård ehälsoenheten Hälso- och sjukvårdsavdelningen

Läs mer

Manual - Inloggning. Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo)

Manual - Inloggning. Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Uppgifter att visa på 1177 Vårdguiden

Uppgifter att visa på 1177 Vårdguiden Uppgifter att visa på 1177 Vårdguiden Genom att fylla i och skicka in nedanstående uppgifter blir din mottagning sökbar i tjänsten Hitta vård på 1177 Vårdguiden på webben Region Skånes och övriga landsting

Läs mer

Inriktning för genomförandet av uppdrag om digitala vårdmöten under 2018

Inriktning för genomförandet av uppdrag om digitala vårdmöten under 2018 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-11-13 1 (6) HSN 2017-1592 Handläggare: Lisa Hagberg Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-12-19 Inriktning för genomförandet av uppdrag om digitala vårdmöten

Läs mer

Handbok för lokal administratör

Handbok för lokal administratör Handbok för lokal administratör ÄRENDEHANTERING I 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1 Innehåll Inledning... 2 Logga in... 2 Personliga inställningar... 3 Ändra signatur... 3 Aviseringar... 3 Inställningar för

Läs mer

1177 Vårdguiden på webben

1177 Vårdguiden på webben 1177 Vårdguiden på webben Hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård Marie-Louise Elebring, kommunikationsenheten 20160914 1177 Vårdguiden på webben Region Östergötlands

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa program

Läs mer

Manual - Inloggning. Svevac

Manual - Inloggning. Svevac Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden: Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Så syns mottagningen på 1177 Vårdguiden

Så syns mottagningen på 1177 Vårdguiden Så syns mottagningen på 1177 Vårdguiden En beskrivning av vad som hämtas från Elektroniska Katalogen (EK) och hur det visas på 1177 Vårdguiden 2015-11-30 Om manualen och er synlighet på 1177 Vårdguidens

Läs mer

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-03-27 p 18 1 (5) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-02-27 HSN 1202-0133 Handläggare: Ewa Printz Kim Nordlander Yttrande över remiss från Sveriges kommuner

Läs mer

Vad är ArcGIS.com? På ArcGIS.com hittar du:

Vad är ArcGIS.com? På ArcGIS.com hittar du: Vad är ArcGIS.com? ArcGIS.com är en webbplats ESRI Inc tillhandahåller där du kostnadsfritt kan arbeta med kartor och geografisk information. På webbplatsen kan du skapa kartor, hitta kartor och webbaserade

Läs mer

Diagnos och delaktighet. Använd 1177.se i mötet med patienten.

Diagnos och delaktighet. Använd 1177.se i mötet med patienten. Diagnos och delaktighet Använd 1177.se i mötet med patienten. Använd 1177.se i mötet med patienten Det är mycket som ska förmedlas i mötet med patienten. Patienten ska kunna förstå informationen, vara

Läs mer

Sammanhållen Digital Vårdmiljö & ehälsa

Sammanhållen Digital Vårdmiljö & ehälsa Sammanhållen Digital Vårdmiljö & ehälsa Status Region Skåne och 3R Beslut i regionstyrelsen Vision och målbild Upphandling ehälsa & mhälsa pilotprojekt Inera och Vårdguiden 1177 ehälsa i RS 2017 NPÖ Sammanträde

Läs mer

Dokumentation för editering av sl.se

Dokumentation för editering av sl.se Version: 1 Datum: 2014-03-24 evry.com Redaktörsdokumentation Redaktörsdokumentation Dokumentation för editering av sl.se Versionshistorik Ändring nr. Ändring datum Förändringar Reviderad av 1 2014-03-24

Läs mer

Listning över landstingsgränserna. Konferens om nya patientlagen 2014-10-23

Listning över landstingsgränserna. Konferens om nya patientlagen 2014-10-23 Listning över landstingsgränserna Konferens om nya patientlagen 2014-10-23 Nuläge i landsting/regioner Landstingen/regionerna arbetar idag med listning och omlistning inomläns i sina respektive listningssystem.

Läs mer

Patientlagen. Vid frågor kontakta:

Patientlagen. Vid frågor kontakta: Patientlagen För att stödja medlemmarna i genomförandet av patientlagen beslöt hälsooch sjukvårdsdirektörsnätverket, informationsdirektörsnätverket och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) under våren

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 4.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 4.0 Version 4.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 4.0 Sida 2/14 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen användare... 4

Läs mer

Senast ändrad: 2014-09-05

Senast ändrad: 2014-09-05 Lathund och riktlinjer för information från Katalog i Väst/HSA-katalogen till Hitta vård på 1177.se för enheter som ingår i Västra Götalandsregionens Vårdval Rehab ehälsoenheten Hälso- och sjukvårdsavdelningen

Läs mer

5 Justering av förfrågningsunderlag 2018 för husläkarverksamhet med basal hemsjukvård. HSN

5 Justering av förfrågningsunderlag 2018 för husläkarverksamhet med basal hemsjukvård. HSN 5 Justering av förfrågningsunderlag 2018 för husläkarverksamhet med basal hemsjukvård. HSN 2018-0522 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-0522 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Allmänmedicin

Läs mer