TEATER REFLEX VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TEATER REFLEX VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014"

Transkript

1 TEATER REFLEX VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 EN BETRAKTELSE Vi har tillryggalagt en spännande seglats under året som passerat. Många små teaterfartyg har passerat under vårat idoga lotsarbete. Många matroser har mönstrat på. De värsta blindskären har kunnat undvikas. Vi håller på för fullt att göra vår skuta seglingsbar till 5-års jubileet av Reflexen Ocean Race under hösten. Håkan sitter i utkiken och spanar efter välgörare. Styrelsen renoverar rodret. Kvinno- och manskapet sitter och övar arbetssånger i lustrummet för att kunna ro skutan i hamn i ett gudomligt rytmiskt flöde. Tillsammans har vi lagt ut kursen. Mot soluppgången! Först en utmanande kabaréseglats i höststormar... Sen redo att bemästra en förrädisk malström för att komma till lugnare vatten, en trygg Fogelström. Här och nu gör vi ett kortare strandhugg, anlöper en lugn vik, kastar ankar, fixar lite kaffe och har ett kortare skeppsråd, en samling över årorna ett årsmöte. Var har vi seglat, följde vi kursen, var låg grynnorna, hade vi satt rätt segel, har vi några skador i bordläggningen, behöver vi splitsa nytt tågvirke. Många småsysslor återstår, men vi är många och erfarna och passionerat beslutna att möta gryningen till havs... Kent

2 VERKSAMHETEN År 2014 på Teater Reflex kännetecknas av mångfald. En blandning av egna produktioner och gästspel av olika slag har avlöst varandra under året. En del av de egna arrangemangen har skett i samarbete med andra organisationer. Den 8 februari ordnade Teater Reflex tillsammans med Linje 17 mot rasism och Turteatern en kulturell manifestation om rasism med seminarier och workshops på olika teman, musik, dans, kafé och avslutningsvis fest. Teater Reflex och Linje 17 mot rasim bjöd lördagen den 12 april in till en teaterworkshop med Kent Ekberg, för oss som vill mötas och kommunicera som motsats till nazistens och rasistens hatbudskap. The Buskaleros underhöll i foajén och kvällen inleddes med Cykelsällskapet med egen musik från förorten, därefter var det dags för Stefan Sundström att komma loss på scenen. VALVAKA PÅ TEATER REFLEX SÖNDAG 14 SEPTEMBER från kl Soppa & bar. Teater Reflex MINIREVY. Under kvällen spelar också Nike Markelius med Lotta Partapuoli på gitarr, doun Eriksson&Hedberg, Den Nya generationen m fl. Programmet drar igång vid åttatiden, vi håller på fram till rösträkningen börjar och följer den på stor skärm. Varmt välkomna kära vänner! Entré 50 kr I samarbete med ABF Stockholm På valdagen möttes många av Teater Reflex medlemmar för att valvaka på teatern. Röstsammanräkningen kunde man följa på storbildskärm. När röstresultatet verkade bli alltför bedrövligt kunde publiken muntra upp sig lite med bland annat en rolig minirevy med Reflexkamrater på scenen och med musikanter av olika slag. Texterna hade förtjänstfullt skrivits av Kerstin Svart Eriksson.

3 Barn i en stad var en operamusikal med nyskriven musik av Elisabet Sköld i regi av Kent Ekberg, sjöng gjorde Stockholm gosskör. Den hade premiär i april och spelades ytterligare två gånger i oktober. Den handlar om konfrontationen mellan barns behov av staden och stadsplanerarnas idéer. Ett kärleksfullt inlägg i stadsplaneringsdebatten. Till Teater Reflex egna arrangemang hör också föreställningar i onsdagsbaren, som är öppen varje onsdag efter Teaterkörens repetitioner. Vissa kvällar erbjöds underhållning i baren, bland annat Barbro Hörbergsånger med Maria Peters och Kajsa Stenfelt, flamenco med Pia Pohjakallio, Ellen Pontara och Per Lenner, rockmusik med Anna och den långa farbrorn, jazzmusik med bandet Tales from the Backwoods bestående av Magnus Karlsson, Marcus Bouquelon, Mikko Iskanius och Lauri Antila, sånger med Lisa & Klara och musik och sång med Märta Nilsson band, dvs Kajsa Stenfelt, Marie Holmqvist och Caroline Jensen.

4 Höstens färgstarka kabaré, Klubb Verboten, var ett slags upptakt till Kabaré Verboten, som Teater Reflex ska sätta upp hösten Det var en kväll med många olika artistiska inslag hisnande luftakrobatik, häftig sång, dans, poesi och husbandet med Lauri Antila som kapellmästare. Tre dagar finsk festival med namnet Sent i november innehöll bland annat urpremiär av föreställningen Rå! en berättelse med flamenco och finsk folkmusik av och med Pia Pohjakallio och Anna Fält, film, teater, lördagsbrunch, barnteaterföreställning en Dykare, finsk 70-talsrock, tango, workshops i finsk sång och flamenco.

5 Teater Reflex var också engagerade i Enskede Marknad i september där vi stod för kaféet. Teaterkören med sina ca 150 medlemmar har sin fasta punkt på Teater Reflex och repeterar två gånger i veckan. GÄSTSPEL Året på Teater Reflex har också inneburit gästspel med ovanligt många ungdomar på scenen. Först ut var teatergruppen Det sovande folket som gjort en pjäs baserad på Fredriks Reinfelts bok med samma namn. Teatergruppen Accent gav tre föreställningar i mars av Goethes Faust. 17 unga skådespelare gestaltade historien om vetenskapsmannen Faust som säljer sin själ till djävulen i utbyte mot lycka och framgång. Under augusti gästade oss delar av Paradisofestivalen som arrangerades av Unga Tur och Rastplats Sylvester. Under första veckan augusti pågick festivalen både på Turteatern och Teater Reflex med ett stort antal teaterföreställningar, workshops och musik. En grupp unga musikanter gav i september tre föreställningar av musikteatern Vi äro tusenden, en gammal bekant från 70-talet. Det var gruppen Den nya generationens tolkning av det gamla tältprojektet. En musikteater om arbetarrörelsens historia med blicken mot framtiden. Delar av gruppen framträdde också på Teater Reflex valvaka och kommer också att återuppta föreställningen med nypremiär 1 maj 2015.

6 Teatergruppen Spångs orkester gav åtta föreställningar av pjäsen Jag har inte tid just nu, en uppgörelse med västvärldens lyxproblem och människors behov av att bli sedda. Vox Pacis fredens röst kallar sig en förening som arbetar interkulturellt och interreligiöst. I december gav de fem föreställningar av En HipHopKabaré från Orten i regi av Gunilla Nordlund. Unga rappare tillsammans med etablerade musiker och sångerskor. Kajsa Nordin var producent. Operamusik har de senaste åren framförts på Teater Reflex. Framför allt är det operakören ConVoce /Con Opera gett olika föreställningar. Kören gjorde på vårvintern det här året tio gästspel med varierande operamusik och återkom i oktober med sex föreställningar av Tudor Blood. En berättelse där Elisabeth I av England minns släkten Tudors blodiga historia. Opera på bioduken har också visats. Biograf Reflexen har i samarbete med oss visat bland annat Carmen och Figaros bröllop i direktsändning från Metropolitan. Helt annan körmusik bjöd gruppen Sånåra på i november. De firade 50 år med en jubileumskonsert där de bjöd på folkton och annan musik med röd politisk prägel. Tango på en soptipp kallade gruppen Avart Dans & Rörelse sin föreställning som de gav tre gånger i februari. En berättelse om livet och prylarna vi lämnar efter oss. Sammanlagt har ca personer deltagit i aktiviteter på Teater Reflex under Inräknat är då egna arrangemang, gästspel och Teaterkören.

7 MEDLEMSAVGIFTER Vid årsmötet i april 2014 beslöts att medlemsavgiften skulle uppgå till 150 kr. STYRELSENS ARBETE Styrelsen har under 2014 genomfört åtta protokollförda sammanträden, alltid med styrelsemedlemmarna för Teater Reflex AB adjungerade. På detta sätt har föreningen och bolaget traskat patrull - dvs arbetat gemensamt och i samma riktning. Årsmötet 2014 fann ingen ersättare för kassören Per Sjögren, men med stort tillmötesgående har Per ändå fortsatt sin kassörssyssla med den äran, och i nära kontakt med Kajsa Nordin och Håkan Lindhoff. TEATER REFLEX AB Vårt bolag fick ta den största stöten för att ta hand om förlusten efter uppsättningen av Den goda människan i Sezuan år Sedan dess är ambitionen att ta sig upp ur den gropen; det går steg för steg. Eftersom bara de stora uppsättningarna skall tas om hand av bolaget, så har inga större intäktskällor funnits för bolaget under Inför den första ordinarie bolagsstämman i slutet av året upptäcktes vissa brister med registreringen av nyemissionen. Med revisorns hjälp klarades detta upp; bolagsstämman fick skjutas upp några veckor, men genomfördes i tid före årsskiftet. PERSONAL Under året har Anders Palm och Stephen Kabuubi Lwanga haft FAS 3-anställning hos Föreningen Teater Reflex. Sedan 1 oktober har Malin Sandell varit anställd med lönebidrag i Teater Reflex AB. Kajsa Nordin har varit arvodesanställd i föreningen som producent och mentor för gästspelande grupper; en del av hennes arbete har kunnat faktureras ABF i Stockholm. Kent Ekberg har varit teaterns konstnärliga ledare under året, men ständigt adjungerad till styrelsen. SAMARBETET MED ABF STOCKHOLM Det nära samarbetet med ABF har fortsatt under 2014 enligt ett förlängt avtal. Genom att öppna Teater Reflex för unga och andra teatergrupper, för vilka vi står för mentorskap och lokalservice, har bidrag till vår lokalhyra kunnat utgå under ca åtta månader från ABF. Detta kompletterar ersättningar för studiecirklar och kulturevenemang under året

8 REFLEXEN VÅR LOKAL Vår lokal hyr vi i andra hand under fyra av veckans dagar av Skarpnäcks kulturkommitté, som driver bion under övriga tre dagar. Vårt hyresavtal löper sedan 1 mars 2012 med tre månaders uppsägningstid. Samarbetet har löpt fint under året, för vilket vi gärna vill uttrycka vår tacksamhet mot kulturkommittén och föreningen Reflexens vänner som sköter biografen. Ibland har vi bytt dagar, t ex har bion kunnat förfoga över lördagar vid ett antal tillfällen för att sända live opera bl a från Metropolitan i New York via den nya digitala projektorn. Fuktskador i logerna har kunnat åtgärdas med hyresvärdens bistånd (Svenska Bostäder). Ny belysning och nya golv i de yttre logerna har också kunnat läggas, med samma finansiär. Målning är påbörjad och pågår in på det nya året. ANSÖKNINGAR En ansökningsgrupp på sex personer har bildats för att intensifiera arbetet med att söka finansiera större uppsättningar. Under 2014 utgick bara ett anslag på kr, från stadsdelsnämnden i Skarpnäck (sedan vi sökt kr för renovering, särskilt av logerna, jfr ovan).

9 SLUTORD FRÅN STYRELSEN Vid en genomgång av styrelsens protokoll är det lätt att fastna i faktum att Teater Reflex brottas med ständiga ekonomiska problem. Det är sant, men det är inte hela sanningen. Om vi inte alla brann av en vilja att spela folklig teater, så skulle föreningen inte leva vidare. Och denna eld driver oss vidare mot de uppsättningar som nu står på dagordningen: hösten 2015 väntar Kabaret Verboten och under 2016 förbereder vi uppsättningen av en Fogelströmpjäs i samband med PA Fogelströms 100-årsdag 2017; kanske kommer den att heta Vita bergens barn. Samtidigt finns skäl att uttrycka både glädje och stolthet över 2014 års verksamhet trots avsaknaden av en stor uppsättning har det spelats mycket teater och spelats mycket musik i samband med gästspel och onsdagsbarer. Teater Reflex ihop med Bio Reflexen är ett verkligt lokalt kulturhus i Kärrtorp. Och ett antirasistiskt kulturhus, som gynnas av ett gott samarbete också med Linje 17 mot rasism. Men de ekonomiska problemen måste vi också ta oss an. Ansökningsgruppen har redan under 2015 haft tre möten, och sänt in ansökningar till stadsdelsnämnden och Kulturnämnden/ Kulturförvaltningen i Stockholm (för Kabaret Verboten). Under våren går vi in med två ansökningar till, till statliga Kulturbryggan och till Postkodlotteriets Kulturstiftelse. Vi planerar en nyemission i Teater Reflex AB i samband med höstens uppsättning. Vi bör alla betala in vår medlemsavgift till föreningen. Vi måste gemensamt ansvara för ett gott publikarbete i samband med höstens uppsättning. Full salong är vårt mål. Det är den folkliga teatern värd. Kärrtorp den 25 mars 2015 Håkan Lindhoff, Kajsa Nordin, Kent Ekberg, Martin Skånberg, Kajsa Stenfelt, Johanna Wahlberg Couch, Björn Widstrand

Verksamhetsberättelse. Teater SAT

Verksamhetsberättelse. Teater SAT Verksamhetsberättelse 2015 Sida 1 av 7 Ordförandens ord. Föreningen 26:e verksamhetsår har gått till ända. Vi har fått se många bra produktioner under året, både egna,. Samarbeten och en inköpt föreställning

Läs mer

MELLANDAGSREA PÅ KONST

MELLANDAGSREA PÅ KONST Lördag 28/12 Program 12.00 Arrangörerna Sanni Breisch och Emma Weidenhielm hälsar välkomna Bo Nils Sebastian Lindén / Bildkonst DYSTOPI/UTOPI/DJUR/SKOGEN/MÖRKER/ LYCKA/GLÄDJE/SKRÄCK/ HUMOR/VÅLD/ MYSTIK/MÄNNISKOR/MAGI/RÄDSLA/

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2014 för föreningen: Teater Thea Söndagen 16 mars klockan 18.00 i sal 6 (ingång N. Skolgatan 10 B) $! %!# &'''( #)*+,!

Kallelse till årsmöte 2014 för föreningen: Teater Thea Söndagen 16 mars klockan 18.00 i sal 6 (ingång N. Skolgatan 10 B) $! %!# &'''( #)*+,! Kallelse till årsmöte 2014 för föreningen: Teater Thea Söndagen 16 mars klockan 18.00 i sal 6 (ingång N. Skolgatan 10 B)!" ## $! %!# &'''( #)*+,!#)*+,# )*+,! #)*+$ #! Dagordning för årsmötet + & ##)*+$(

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

NÖJESPARKEN PROJEKTBESKRIVNING FÖR ÄLDREOMSORG. Martin Ellborg Anna Lahmer. Peder Nabo

NÖJESPARKEN PROJEKTBESKRIVNING FÖR ÄLDREOMSORG. Martin Ellborg Anna Lahmer. Peder Nabo NÖJESPARKEN PROJEKTBESKRIVNING FÖR ÄLDREOMSORG Martin Ellborg Anna Lahmer Peder Nabo BAKGRUND Med utgångspunkt i en modell som sedan 2007 med stor framgång spelats runt om i Skåne, presenterar Byteatern

Läs mer

Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2017

Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2017 Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2017 Vill din förening medverka på Malmöfestivalen 2017? Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna att skicka in

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

Öppna en egen biograf!

Öppna en egen biograf! STARTA BIOGRAF! Öppna en egen biograf! Intresserad av bra film? Sugen på att förbättra filmutbudet där du bor genom att öppna en ny bio? Då kan Folkets Bio vara något för dig! Folkets Bio är Sveriges ledande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2018

Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2018 Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2018 Vill din förening medverka på Malmöfestivalen 2018? Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna att skicka in

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar är en årligen återkommande filmfestival med fokus på mänskliga rättigheter. Vi arrangerar

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

FINSK KULTUR BOTKYRKA, HUDDINGE & HANINGE

FINSK KULTUR BOTKYRKA, HUDDINGE & HANINGE FINSK KULTUR BOTKYRKA, HUDDINGE & HANINGE våren 2016 Läthö, foto: Tom Hakala Här är ett kalendarium som samlar mycket av den kultur med finsk anknytning som arrangeras i Botkyrka, Huddinge och Haninge

Läs mer

Hantverksmässa. Utställning och Försäljning Missionskyrkan har musikcafé Ca 30 utställare/försäljare

Hantverksmässa. Utställning och Försäljning Missionskyrkan har musikcafé Ca 30 utställare/försäljare Lördag 6 oktober kl 09.00-11.00 Kåkstans Kafé Malmberget Kvinnofrukost är en varm gemenskap med spännande gäster som berättar utifrån sitt liv och sin vardag. Missionskyrkan serverar en fantastisk frukostbuffé

Läs mer

Marstrands Sjungande Trädgårdar

Marstrands Sjungande Trädgårdar Marstrands Sjungande Trädgårdar 21-23 aug 2015 Medverkande Claudia Thorn Boström Går avslutande året på Mimers Hus estetiska musikalprogram, där fokus läggs på sång, dans och teater. Marion Larsson Slöjdare

Läs mer

galaxens bästa Operaverkstad

galaxens bästa Operaverkstad www.malmoopera.seomåhända galaxens bästa Operaverkstad 05 08 19 28 24 03 13 32 O _ n? 23 06 14 30 26 09 o s 02-03: Operaverkstan spelar musikteater för små barn, stora barn och vuxna barn. Vi är Malmö

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 dansfunk [dansfunk ] s. -en -er förk. av dans & funktionsnedsättningar KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 Skånes Dansteater har sedan

Läs mer

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin!

Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! Nr 7163 november april 2007 2009 Teatersmedjan + Kammarkören = Lilla Sångakademin! En nystartad barngrupp med teaterövningar mixade med sång! Björn Stoltz, Agneta Ljungström och Sylvi Viberg är ledare.

Läs mer

Näktergalningarna Mötesprotokoll 14/1 2015. Kvartersteaterföreningen Näktergalningarnas styrelse

Näktergalningarna Mötesprotokoll 14/1 2015. Kvartersteaterföreningen Näktergalningarnas styrelse Sidan 1 av 1 Näktergalningarna Mötesprotokoll 14/1 2015 Möte i: Datum: 14/1 2015 Plats: Närvarande Kvartersteaterföreningen Näktergalningarnas styrelse Rosa rummet Dagny, Malin, Ingela, Johannes, Lennart,

Läs mer

Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013

Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013 Innehåll och förklaringar till de statistiska diagrammen år 2013 Produktioner uppdelade i genrer samt barn/ungdom och vuxenproduktioner av urpremiärer, premiärer och nypremiärer 1 Totalt antal produktioner

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

Hällefors Hembygdsförening

Hällefors Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2015 Hällefors Hembygdsförening Styrelsen för Hällefors Hembygdsförening får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 1 / 1 2015 31 / 12 2015 Föreningsstyrelse Ordförande

Läs mer

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej!

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej! 2015-03-07 E-information 2015/1 Hej! Vi närmar oss med stormsteg årets Tattoo som kommer att bli lite annorlunda. Det handlar mycket om att, trots ökade kostnader, få det att gå ihop så det gäller att

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Nytt från Blekinge spelmansförbund

Nytt från Blekinge spelmansförbund Nytt från Blekinge spelmansförbund Juli 2014 Pelle Fors-tävlingen Det var ju meningen att vi skulle arrangerat spelmanstävlingen som kallas Pelle Fors-tävlingen i vintras i samband med Midvintertonfestivalen

Läs mer

Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen

Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen 2007-04-24 1(4) Tid 19.00 21.30 Plats Närvarande Presidium: Skepplanda Bibliotek Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande Sekreterare: Inbjudna: Antal övriga mötesdeltagare:

Läs mer

Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson

Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson Foton i detta nummer: Jonathan Helgesson Nr Nr 63 80 oktober april 2007 2012 Verksamhetsledaren Hej du medlem! En ny teaterhöst har dragit igång i lokstallarna. Nya gruppkonstellationer och nybörjare samsas

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Plats: Vänkretslokal på Tidagatan i Tidaholm Tid: Lördagen den 18 februari 2012, kl. 15.00 Närvarande: Årsmötesordföranden, 6 styrelseledamöter,

Läs mer

MEDIAVERKSTAN, BOTKYRKA KOMMUN

MEDIAVERKSTAN, BOTKYRKA KOMMUN SOMMAR 2017 SJÖNG PÅ FUNKISMELLON VAD GÖR EN SÅDAN? BILDER FRÅN MÄSSAN I TUMBA VAD GÖR DE PÅ NYÄNGEN? MEDIAVERKSTAN, BOTKYRKA KOMMUN 2 Inblick Daglig verksamhet Botkyrka kommun Inblicks redaktion FRÅN

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december!

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! CLEO EN AV SVERIGES FRÄMSTA RAPPARE UPPTRÄDER NÄKTERGALNINGARNA MARKNAD KULTURKVÄLL CHORUS STOCKHOLMIA SCREENTRYCK MUSIKWORKSHOPS UTSTÄLLNING FRAMTIDENS SKARPNÄCKS

Läs mer

Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård.

Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård. Protokoll fört vid Ljustorps Hembygdsförenings Årsmöte den 16 mars 2014 kl. 18.00 i Ljustorps Hembygdsgård. Mötesdeltagare: ca; 18 st. 1 Årsmötet öppnades. 2 Fastställdes att kallelsen till mötet gjorts

Läs mer

Barnens. Datum: 6 9 september. musik, dans, konst, teater ja, kultur i alla dess former, för alla åldrar! Läs mer på vaven.se

Barnens. Datum: 6 9 september. musik, dans, konst, teater ja, kultur i alla dess former, för alla åldrar! Läs mer på vaven.se Barnens Datum: 6 9 september Datum: 9 10och september Plats: Väven Plats: ochmed Väven Brokiga och lustfyllda dagar laddade musik, konst, teater ja, kultur med i Brokigadans, och lustfyllda dagar laddade

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 22 februari 2017 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Monica Helgesson hälsade de drygt 140 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Föreningen Norden Örebroavdelningen VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Övriga ledamöter: Suppleanter: Eva Bellsund Torgny Larson

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen 2013 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Vice

Läs mer

Arrangörer. Fråga mer:

Arrangörer. Fråga mer: 18 april 24 april 2016 Arrangörer ABF Barkhyttans byalag Entré Ungdom Folkets Hus Föreningen Nya Vävstugan Hofors Bibliotek Hofors Finska Förening Hofors Hembygdsförening Hofors kommun Hofors Konstintresse

Läs mer

ANTIRASISTISKA FILMDAGAR Landskrona

ANTIRASISTISKA FILMDAGAR Landskrona ANTIRASISTISKA FILMDAGAR Landskrona 21 22 november 2012 BIO MAXIM ANTIRASISTISKA FILMDAGAR Landskrona 21 22 november 2012 Antirasistiska filmdagar är en tematisk festival med film och samtal kring mänskliga

Läs mer

15 FEB 2014. EASTFIELD S LINEDANCERS Ljusterö Bygdegård

15 FEB 2014. EASTFIELD S LINEDANCERS Ljusterö Bygdegård 15 FEB 2014 EASTFIELD S LINEDANCERS Ljusterö Bygdegård Verksamhetsberättelse 2013 Eastfield s Linedancers Club Styrelsen för Eastfield s Linedancers Club får härmed lämna följande berättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

WOODSTOCK MUSIK DANS POESI LITTERATUR SÅNG

WOODSTOCK MUSIK DANS POESI LITTERATUR SÅNG WOODSTOCK MUSIK DANS POESI LITTERATUR SÅNG Informationshäfte om framträdanden och uthyrning av scener hos EQ House. Framträdanden på scen i Woodstock Den ideella kulturföreningen EQ Kultur har en önskan

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

SAGA OCH SANNING - ett collage av teater trots på lilla teatern

SAGA OCH SANNING - ett collage av teater trots på lilla teatern SAGA OCH SANNING - ett collage av teater trots på lilla teatern presenterar SAGA OCH SANNING - ett collage PÅ SCENEN: Annmari Asker Ingela Björck Mona Frick Gudrun Grampp Ulla Hallström Margret Ohlsson

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2014 God Jul och ett riktigt Gott Nytt Squaredans År 2015 1 Ordförandens spalt Som en tack för ännu en mycket trevlig danstermin kommer här en liten

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Välkomna till oss på Corazon Dance

Välkomna till oss på Corazon Dance Välkomna till oss på Corazon Dance Nu planerar vi inför vårterminen på Corazon Dance och hälsar både gamla och nya elever välkomna till oss. Terminen startar under månadsskiftet januari februari 2014 och

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturberedningen

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturberedningen Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Yxningen, kl. 18.30 21.30 Beslutande Inga-Britta Jungeström, ordförande Lotten Alveling Agneta Ekström Denis Dysholm Pia Oredsson-Tember Ej tjänstgörande Övriga

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!!

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! Tisdag 13 mars kl 13.30 Kättilstad församlingshem Vikten av en god munhälsa Information av tandhygienist från Folktandvården. Einar Samuelsson med

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse FÖRENINGEN LÄSTRINGEBYGDEN Verksamhetsberättelse För år 2014 Föreningen Lästringebygden 2015-01-22 Verksamhetsberättelse för år 2014, innehållande Miljöplan, Balans- och Resultaträkning, Budgetförslag

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden. 1 PRO Tierp VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2013. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare 47 2013-0515 Studieorganisatör, Reseansv. och Webbansvarig Gert Berlin Per Axelsson Eivor Johansson Ingbritt

Läs mer

Konstepidemin utökar!

Konstepidemin utökar! Konstepidemin utökar! Konstepidemin i Göteborg har nu existerat i 20 år. Förutom att vara en arbetsplats för 100-talet konstnärer som verkar lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, drivs också

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM

ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM 1 ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM Protokoll fört vid årsmöte på Tullhuset - 2014 04 08 1 Öppnande Mötet öppnas av ordförande Richard Nordgård som hälsar all välkomna.. 2 Fastställande av dagordning

Läs mer

5 Fok Festival 2017! Romenge

5 Fok Festival 2017! Romenge Romenge 5 Fok Festival 2017! Årets upplaga av 5 Folk Festival blev en ny publiksuccé. Det dansades som aldrig förr framför scenen under danslektionerna och många sökte sig till minoritetstältet. Men framför

Läs mer

Kort sagt det handlar om livet.

Kort sagt det handlar om livet. Sånt är livet! Teater Trots Sånt är Ett tragikomiskt drama, som handlar om glädje och sorg, om kärlek och vänskap, om otrohet och skilsmässor, om mobbing och svek, om våldtäkt och alkoholism, om gräl och

Läs mer

Kottarna har överlevt i 25 år

Kottarna har överlevt i 25 år Kottarna har överlevt i 25 år Luleå När andra revyer har det tungt fortsätter Kottarna i Bjurå att dra fulla salonger. I år firar revygruppen 25 år och de gör det med en blandning av gammalt och nytt.

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge INBJUDAN Postskidan i Borlänge 9 februari 2008 Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge Varmt välkommen till Borlänge! Vi välkomnar Er till ett underbart skiddistrikt

Läs mer

Information från Bestorps Byalag www.bestorp.se. Maj 2014 Nummer 14. Midsommar i Bestorpsparken 20 juni

Information från Bestorps Byalag www.bestorp.se. Maj 2014 Nummer 14. Midsommar i Bestorpsparken 20 juni Information från Bestorps Byalag www.bestorp.se Maj 2014 Nummer 14 Midsommar i Bestorpsparken 20 juni 14:00 Midsommarstången kläs 15:00 Dans kring stången Musik, Dans runt midsommarstången, Lotteri, Midsommarfika,

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Kulturprogram våren 2015

Kulturprogram våren 2015 Kulturprogram våren 2015 Säters bibliotek och kulturhörna Utställningar - musik - teater - litteratur barnprogram Folkets hus digitala sändningar Litterära klubben Tycker du om att läsa böcker? Vill du

Läs mer

Mina äventyr på Vänern

Mina äventyr på Vänern Mina äventyr på Vänern 2011 2012 Utvärdering av projektet Johannes och Mina Mina låg nybyggd vid bryggan på Brommö. För bröderna Johannes och Oskar Persson från det lilla torpet på ön var det en oemotståndlig

Läs mer

Adventsoppa på Knoppegården.

Adventsoppa på Knoppegården. Adventsoppa på Knoppegården. God jul och gott nytt år önskar styrelsen till alla! Camilla Welin vann vuxen tipstävlingen och Jalmar littke vann ungdomstävlingen. Ett stort grattis till er båda. {besps}advent2013{/besps}

Läs mer

"Tillsammans är vi olika"

Tillsammans är vi olika Torsdag 4 oktober Plats/Tema: Arrangör Se sid: 18-23 Malmberget, Gunillaskolan 24 Invigning Studiefrämjandets musik- och aktivitetshus 19.00 Nordan, Malmberget 21 Föreställning Tur och Retur 19.00 sjukhus

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 2012 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

NY MUSIK GÖTEBORG våren 2016

NY MUSIK GÖTEBORG våren 2016 NY MUSIK GÖTEBORG våren 2016 NY MUSIK GÖTEBORG - våren 2016 Sedan hösten 2014 har vi, ett antal arrangörer av ny musik i Göteborg, träffats för att diskutera hur vi tillsammans kan arbeta för att sprida

Läs mer

Läsnyckel. Mingla och Errol av Åsa Storck. Copyright Bokförlaget Hegas

Läsnyckel. Mingla och Errol av Åsa Storck. Copyright Bokförlaget Hegas Läsnyckel Mingla och Errol av Åsa Storck Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras på olika

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Vårens programtips följer här under

Vårens programtips följer här under Hej! Hoppas det finns möjlighet att sprida info kring dessa många spännande, roliga och intressanta programtips för våren 2014 med bland annat Skådespelarna Albin Flinkas och Fredrik Meyer från Soppteatern

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

ROMEO OCH J THIS IS VÄSTERNORRLAND. Lärarhandledning. En munter skröna om vårt län

ROMEO OCH J THIS IS VÄSTERNORRLAND. Lärarhandledning. En munter skröna om vårt län En munter skröna om vårt län THIS IS VÄSTERNORRLAND Lärarhandledning ROMEO OCH J Bodil Carr Granlid Maurits Elvingsson Anja Rajic Anders Öhrström Manus och Regi: Therese Söderberg Scenografi och Kostym:

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

Turbo får panik LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial ULF SINDT SIDAN 1. Namn: Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.)

Turbo får panik LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial ULF SINDT SIDAN 1. Namn: Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.) SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE 1. Vad heter Turbo egentligen? 2. I vilken klass går Turbo? 3. Vem är Tove? 4. Vem vill gifta sig med Tove? 5. Vad är en kabaré? 6. Vad hände med räven i Olles

Läs mer

Kultur för barn och ungdom

Kultur för barn och ungdom Kultur för barn och ungdom Biblioteken på Orust Våren 2019 Hur du bokar biljetter finns angivet vid varje arrangemang. Entrébelagda arrangemang kan betalas kontant eller med swish. På www.orust.se kan

Läs mer

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog Hej! Vi tänkte ge er lite tips och förhoppningsvis lite inspiration inför ert teaterbesök med MolièreEnsemblen. Barnen kommer att få se en pjäs som heter Äta själv!. Pjäsen handlar om att klara av saker

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Ronneby Folkteater Verksamhetsberättelse 2011-2012 Ronneby Folkteater har under sitt andra förlängda verksamhetsår genomfört ett stort antal studiecirklar och ett flertal kulturevenemang i samarbete med

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 7 november 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist,

Läs mer

Mellanlandakonferensen 17/18 mars 2017

Mellanlandakonferensen 17/18 mars 2017 Mellanlandakonferensen 17/18 mars 2017 Två Skyttlar i Örby är platsen för årets landsbygdskonferens Tema för Mellanlanda 2017 är LevaBo Konferencier: Marie Arturén Vad är Mellanlanda? Konferensen arrangeras

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

www.brastadgolfcenter.nu/golfklubb Ordinarie årsmöte, Brastad GK Plats: Stångenäs AIS klubbstuga Datum 2009-02-14 Tid: 13:00 Förslag till dagordning 1 Öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Fastställande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

ARKITEKTUR 4 LJUSKULTUR 2 / 14

ARKITEKTUR 4 LJUSKULTUR 2 / 14 ARKITEKTUR 4 LJUSKULTUR 2 / 14 konst Där ljus möter dans aleksandra stratimirovic I föreställningen In Motion målar en konstnär och en koreograf tillsammans upp ett nordiskt landskap med hjälp av ljus

Läs mer

SVERIGES VACKRASTE KONFERENS? ÅRET RUNT ULLNA GOLF CLUB SKAPAR MÖTEN MED KVALITET

SVERIGES VACKRASTE KONFERENS? ÅRET RUNT ULLNA GOLF CLUB SKAPAR MÖTEN MED KVALITET SVERIGES VACKRASTE KONFERENS? ÅRET RUNT ULLNA GOLF CLUB SKAPAR MÖTEN MED KVALITET ALLT SOM KRÄVS FÖR ER KONFERENS ÅRET RUNT! Vi kan glädjas åt många höga betyg från våra konferensgäster och kanske främst

Läs mer