OMBUDSVAL OKTOBER 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OMBUDSVAL OKTOBER 2012"

Transkript

1 ALEXANDRA AHO, 22 ÅR GSHF Min förhoppning är att få representera den nya generationens socialdemokrater. SOFIA ARVIDSSON, 39 ÅR Älvsborg sdf Jag vill på partikongressen kunna vara ett sändebud för de konstruktiva åsikter och visioner som kommer från socialdemokratiska gräsrötter. ASLAN AKBAS, 48 ÅR S i Centrum Har varit aktiv i partiet sedan 1994, ordförande för S i centrum i fyra år, gruppledare för S i SDN Centrum, varit i SDN sedan TALLA ALKURDI, 28 ÅR Soc.dem. Handelsstudenter Sitter i S-studenters presidium där jag arbetar internationellt och med samhällsanalys. Debatterar gärna för en mer jämställd och jämlik S-politik. MY ALNEBRATT, 26 ÅR GSHF Jag brinner för jämställdhet och integration, och att skapa ett samhälle där alla får möjlighet att utveckla sin fulla potential. Då blir vi starkare tillsammans. GERT ANDERSON, 43 ÅR Transport sdf Vill driva fokus tillbaka på de ideologiska frågorna och skapa ett tydligt alternativ till Moderataterna. SAM ASSADI, 21 ÅR Jag vill som ombud arbeta för en folkrörelse som är relevant i människors vardag. Ett arbete som reformerar ojämlika strukturer som begränsar människors frihet. JONAS ATTENIUS, 44 ÅR Byggnads sdf Jag tycker det är viktigt att fokusera på ökad jämlikhet i varje beslut vi fattar. En bostadspolitik med miljöprofil står mig också nära. MARIA AUGUSTSSON, 39 ÅR Avantgarde sdk Reformstilleståndet i familjepolitiken måste hävas. En reform av föräldraförsäkringen är en av vår tids viktigaste kvinnofrågor. Men det är också en avgörande välfärdsfråga för män och barn. SARA BJÖRNSON, 39 ÅR Handels sdf Internationell solidaritet, icke vinst-princip inom välfärden och en fungerande arbetsmarknad med trygga jobb. Det är frågor som jag tror på och kämpar för. MARTIN ANDERSSON, 39 ÅR Askim sdf Brinner för miljön och även för social rättvisa! Har facklig bakgrund vilket gör att jag kämpar för arbetstagarintressen. SOFI BRINGSONIOU, 30 ÅR Avantgarde sdk Min vision är en jämlik värld där alla ges förutsättningar att växa och förverkliga sina drömmar oavsett vem man är och var man kommer från. ROLF ANDERSSON, 63 ÅR Högsbo sdf Jag vill vara med och utveckla socialdemokratin. Jag vill vara med och skapa Per-Albins folkhem för en ny tid. Ett ekologiskt folkhem. JOHAN BÜSER, 29 ÅR Jag vill att vi är ett parti där reformerna har jämlikhet som strategi. Blicken är vänd mot framtiden, det är där vi ska leva resten av våra liv.

2 GUNILLA DÖRNER BUSKAS, 45 ÅR Biskopsgård. sdf Jag vill skapa en modern och framtidsinriktad socialdemokratisk politik. Vi måste tillsammans bygga ett samhälle där alla människors lika värde blir på riktigt igen. PATRIK BÖRJESSON, 38 ÅR V. Frölunda sdf Jag vill vara med på partikongressen för att hjälpa till och fatta de rätta besluten som folket anser vara rätt. ANNELI ERIKSSON, 45 ÅR Volvo Sdf I mitt arbete ser jag konsekvenserna av hur människor drabbas av försämringarna i dagens socialförsäkringssystem. Det får mitt politiska intresse att brinna. BAHMAN ESMAILNEJAD, 49 ÅR Tuve-Säve sdf För mig är villkoren för barn, ungdomar och äldre viktiga. Jag kommer att arbeta för allas rätt till arbete och utbildning, hållbarhet och rättvisa. DRAGAN DOBROMIROVIC, 70 ÅR Internationella sdf Vi äldre känner till äldres behov och vi har en bred erfarenhet av svenskt samhälle. Jag kan bli en bra representant på kongressen med min erfarenhet av långt engagemang i partiarbete. THOMAS EDIN, 22 ÅR Soc.dem Handelsstudenter Jag tror på en öppen och nytänkande socialdemokrati som fokuserar på långsiktiga lösningar och vågar satsa på dem. Hur ser världen ut 2050? LARS EDMAR, 44 ÅR Linnestaden sdf Jag yrkar bifall på din motion! Därför ska du se till att jag blir ombud.väntar på att driva bland annat HBT-, jämställdhet- och arbetsrättsfrågor. PATRICK GLADH, 40 ÅR Kärra sdf Som gymnasierektor håller jag skola, välfärd och integration som våra viktigaste frågor för ett solidariskt och jämställt samhälle. LINUS GLANZELIUS, 22 ÅR Jag är ordförande för och pluggar på Europaprogrammet. Är övertygad om att vägen till jämlikhet går genom en likvärdig skola. JOAKIM HAGBERG, 39 ÅR Volvo sdf Jag vill ha en välfärd utan vinster. Jag tycker rätt till heltid, fler chanser till utbildning och sociala krav vid upphandling är viktiga frågor. MÅRTEN EISMARK, 22 ÅR Politiken ska öka människors frihet. Vägen dit går genom insikten att vi måste investera i varandra istället för att konkurrera ut varandra. CARL-GUNNAR HAGLUND, 59 ÅR Kortedala sdf Engagemanget i arbetarrörelsen började på 70-talet. Mitt främsta intresseområde är stadsplanering, infrastruktur, energi- och miljöfrågor. BARBRO ELFSTRÖM, 73 ÅR Kulturarbetarna sdf Medlemmarna ska rösta på mig därför att vi behöver mer kultur i vårt parti, samt även att vi äldre behöver göra oss hörda. Vi är många, vi kan och vi finns. BERTIL HALLÉN 58 ÅR SEKO sdf Gbg Jag vill vara med och driva frågor som berör våra medborgare. Ett Sverige för alla. Framförallt de arbetsrättsliga frågorna som måste bli mänskliga.

3 ALMA HANDZAR, 19 ÅR SSU Angered Jag är kassör för SSU Angered och jag brinner för ett hållbart samhälle där miljön och människan är i fokus. Ett samhälle som värnar om våra gemensamma resurser. ASLI KARASIN, 52 ÅR S i Centrum Jag vill jobba för vuxenutbildningen och skapa nya utbildningar som leder till jobb. För att kunna eliminera barnfattigdomen måste föräldrarna ha jobb. DANIEL HAVDELIN, 44 ÅR Bergum sdf Jag anser att det är dags för staten att ta ett större ansvar för bostadsproduktionen. Mitt svar på detta är miljonprogrammet del 2. FARIDEH KHOSHROOZ, 45 ÅR Agnesberg sdf Jag vill att medlemmarna röstar på mig för att jag vill bidra med mina kunskaper och erfarenheter och driva partiet framåt till valseger. ANNA HEDMAN, 43 ÅR Bergsjöns internationella Jag förväntar mig att Stefan Löfven och partiet drar upp riktningen för den politik som vi ska bära med oss in i valet. Huvudfrågor bör vara bostäder, jobb och utbildning. WILLY KIELA, 49 ÅR Bergsjön sdf Mycket engagerad politiker och i föreningar i stadsdelen östra Göteborg Jag vill bli vald för att bidra till internationella frågor. CAROLINA HULTGREN, 64 ÅR Internationella sdf Om ni röstar på mig får ni ett engagerat ombud som kämpar för ett parti, som kan bedriva en stark oppositionspolitik fram till valet 2014 och erövra regeringsmakten från borgarna. ERIC INSULAHN, 21 ÅR V. Lundby sdf Brinner för arbetstid frågor och har som motto att: Välfärden blir som minst, när vi tillåter vinst. KARIN KRISTENSSON, 23 ÅR GSHF Jag brinner för jämställdhet- och jämlikhetsfrågor. På kongressen vill jag föra partidistriktets talan med betoning på ekonomisk analys ur ett genus- och jämlikhetsperspektiv. CLAS LARSSON, 46 ÅR SKF sdf För att vi tillsammans skapar framtidens samhälle och kämpar för hållbara arbeten, för att alla skall ha samma möjligheter i livet och för gemensamma lösningar. CONNY J JOHANSSON, 54 ÅR Jag står för en traditionell socialdemokratisk politik. Allas rätt till bra utbildning, bra boende och en god vård. Oavsett pengar i plånboken. KIM LARSSON, 44 ÅR Bjurslätt sdf Text och bild saknas. GÖRAN JOHANSSON, 67 ÅR SKF sdf Jag tror att vi behöver en delegation som består av erfarenhet och förnyelse. Jag tror att jag kan bidra med en viss erfarenhet. LINDA LARSSON 39 ÅR Jag ser dagligen konsekvensen av regeringens arbetsmarknadspolitik i mitt arbete. Därför vill jag vara med och diskutera dessa frågor och försöka påverka åt rätt håll.

4 RIKARD LEDIN, 25 ÅR Under min relativt korta tid i Socialdemokraterna har jag funnit stor kamratskap och kunskap. Jag vill föra traditionen vidare men behöver er hjälp att hjälpa mig. MAGNUS NILSSON, 47 ÅR Lundby sdf Rösta på mig om du vill ha ett ombud som står för traditionella Socialdemokratiska värderingar och inga nyliberala experiment. HANNA LINDQUIST, 19 ÅR Backa sdf Jag har modet och viljan att förändra. Mitt största uppdrag som ombud blir att se till att S formar en politik för framtidens Sverige, där frihet och jämlikhet är målet. HÅKAN LINNARSSON, 41 ÅR Rannebergen sdf För mig är den viktigaste frågan den om den ojämlika hälsan. Att Socialdemokraterna ska arbeta för att minska skillnaden i hälsa mellan människor. ARNE OLSSON, 64 ÅR Backa sdf Facklig-politisk erfarenhet. Förbättra skolan! Nej till vinster i välfärden! Ja till minskade klyftor! Värna miljön! Alla ska känna sig välkomna i partiet. LENNART ORSTADIUS, 68 ÅR Jag är från Majorna och har lång och bred politisk erfarenhet. Jag har vidare en motion att bevaka. STAFFAN LINDSTRÖM, 39 ÅR V. Frölunda sdf Jag tror att mångfald är samtidens viktigaste ord, ett ord som kräver handling. Jag brinner och jobbar hårt för jämlikhet, frihet och rättvisa i hela samhället. ANN-MARIE PALM, 34 ÅR Högsbo sdf Undersköterska och fackligt aktiv. Drivs av jämställdhetsfrågor och facklig-politisk samverkan. Facket och Partiet behöver varandra för att utvecklas. SVETLANA LUCIC, 41 ÅR Gamlestaden sdf Jag vill vara med på partikongressen för att lyssna och i viss mån påverka en utarbetad strategi för folk som behöver omskolning, vidareutbildning för att ta sig vidare i livet. CLAUDIA PEDRINI 35 ÅR Framtiden sdk Som utländsk kvinna som har levt på samhällets alla nivåer från bidragstagare till tvåbarnsmor och arbetande inom äldrevården vet jag att helheten i samhället är av vikt. LENA MALM, 53 ÅR Lundby sdf Jag vill bidra till bra kongressbeslut, som ger svar på framtidens utmaningar. Vi behöver skapa fler jobb, utbildning för alla, trygg välfärdspolitik och ett spännande kulturliv. ANDERS ROLLINGS, 32 ÅR SKF sdf De frågor jag brinner lite extra för är barnomsorgen, skolan och ungdomarnas situation i samhället. KERSTIN MIKAELSSON, 22 ÅR Soc.dem Handelsstudenter Student med ena foten på landsbygden och den andra i staden. Stort intresse för ekonomi, bistånd/utveckling, antirasism och jämställdhet. AMALIA PEDERSEN, 19 ÅR Med framtidstro och optimism vill jag vara med att skapa morgondagens Sverige. Bättre skola, miljö och fler bostäder.

5 PETRA RÖNNHOLM, 43 ÅR Stampen sdf Med doktorsexamen i kemi och bakgrund inom forskning och utveckling kan jag bidra med gedigen kunskap, erfarenhet till samhällsutvecklingen. GUNN SJÖGREN, 65 ÅR Jag vill förändra, jag är en lyssnare, jag ser andra människor och jag är oerhört stridslysten! JIMMY SAND, 36 ÅR Tjänstemännens sdf Jag blev socialdemokrat för dess vardagsnära pragmatism och tidlösa värderingar. Det vore en ära att företräda Göteborgs medlemmar. ANNA SKARSJÖ, 39 ÅR Kommunal sdf Som tvåbarnsmor, undersköterska och förtroendevald för Kommunal hanterar jag effekterna av det borgerliga styret varje dag. För mig ligger välfärdsfrågorna i fokus. HELÉN SANDGREN STENMARK, 52 ÅR Kärra Sdf Jag skulle vilja bära fram alla vanliga medlemmars röst på kongressen. En röst som är röd i själ och hjärta. JOHANNA SUNDFELT, 35 ÅR Brinner för jämlikhet. Vill ha ett samhälle där man kompenserar för skillnader i förutsättningar människor emellan. ANNELIE SCHAGERSTRÖM, 45 ÅR Jag vill vara med och påverka så människor får samma förutsättningar under sin livstid. REGER SHAFIK, 27 ÅR Kurdiska sdf Jag brinner för integration, utbildning och arbetsfrågor. Jag vill bli vald som kongressombud för att jag är väldigt intresserad av att diskutera de här frågorna. ELISABETH SVEDESTAD, 55 ÅR Rannebergen sdf Mitt politiska engagemang grundar sig i viljan att göra skillnad i människors liv. Att värna de svaga i samhället som funktionsnedsatta, barn som far illa samt missbrukare är det som jag brinner för. INGVAR SVENSSON, 70 ÅR Jag vill sätta en tydlig gräns mot vinster i välfärden. Våra skattepengar ska gå till barn och gamla och inte till privata bolag. DIAKO SHEIKH AGHAEI, 58 ÅR Kurdiska sdf Jag vill jobba med frågor som leder till fler mångnationella arbetsplatser. Framtidens jobb finns i mindre företag och det behövs system som skapar trygghet vid förändringar. OLOF SVENSSON, 49 ÅR HBT S Göteborg Schysst arbetsliv, jämställdhet och jämlikhet, utbildning och bildning, kultur o tillgänglighet ger ett hållbart möjligheternas samhälle för alla. SUSANNE SILLBERG LIGANDER, 58 ÅR Frågor om mänskliga rättigheter engagerar mig särskilt och hur ett samhälle skapas där ledorden är rättvisa, inkludering och jämlikhet. ROBERT TENGROS, 45 ÅR Jag vill förbättra jobben, klimatet, miljön, infrastruktur och barnfattigdomen samt socialförsäkringssystemet. Därför tycker jag att ni ska rösta på mig.

6 DRAGANA TODOROVIC, 37 ÅR Backa sdf Jag har mitt hjärta i arbetarrörelsen. Viljan att påverka är stark. Allt som berör kroppsarbete, offentlig sektor och kvinnors rättigheter engagerar mig. KATARINA ZUPANCIC, 41 ÅR Agnesbergs sdf Jag vill aktivt arbeta för att sjuka, gamla, ungdomar och barn ska få bättre förutsättningar i samhället. Ett mer solidariskt samhälle. VIKTORIA TRYGGVADOTTIR 26 ÅR Tjänstemännens sdf Statsvetarstudent och beroendebehandlare. Partiet bör möta dagens utmaningar med kunskap väl förankrat i vår värdegrund. SARA WALDENFORS, 35 ÅR Gbg kristna soc.dem grupp Mer handling och mindre snack. Alla har rätt till lika sjukvård, utbildning och värdigt åldrande. Detta är inte förhandlingsbart. Jag vill agera, vill du? SIW WITTGREN-AHL, 61 ÅR Näringslivsklubben sdf Jag vill vara med och forma socialdemokratiska partiets framtida samhällsbygge. Hörnstenar- frihet, jämställdhet, jämlikhet och solidaritet. JAKOB YALGIN, 34 ÅR Med kunskap, mod och ärlighet kan vi tillsammans bygga en rättvis värld och bryta de barriärer som finns mellan människor och arbete, utbildning samt utveckling. BETAL-ROSAN YIGIT, 20 ÅR Soc.dem Handelsstudenter Jag vill delta i den demokratiska processen och i det demokratiska samtalet. Jag vill lyfta vikten av att tro och våga satsa på samhällets minst gynnade. ABBAS ZARRINPOUR, 59 ÅR Angered sdf Jag vill verka för en ny ekonomisk fördelningsmodell och en klimatpolitisk plattform som kan möjliggöra en hållbar samhällsutveckling.

1. Anneli Hulthén 54 år 2. Johan Nyhus 44 år 3. Marina Johansson 43 år 4. Jahja Zeqiraj 35 år 5. Lena Malm 55 år 6. Tord Karlsson 50 år 7.

1. Anneli Hulthén 54 år 2. Johan Nyhus 44 år 3. Marina Johansson 43 år 4. Jahja Zeqiraj 35 år 5. Lena Malm 55 år 6. Tord Karlsson 50 år 7. 1. Anneli Hulthén 54 år 2. Johan Nyhus 44 år 3. Marina Johansson 43 år 4. Jahja Zeqiraj 35 år 5. Lena Malm 55 år 6. Tord Karlsson 50 år 7. Hanna Lindquist 21 år 8. Linus Glanzelius 24 år 9. Saida Hussein

Läs mer

DISTRIKTSÅRSKONGRESS INKOMNA NOMINERINGAR

DISTRIKTSÅRSKONGRESS INKOMNA NOMINERINGAR Inkomna nomineringar Partidistriktets ordförande av Anna Johansson Peter Börjeson Eriksberg-Lindholmen sdf Anna Johansson Fredrik Ståhle Livs sdf Anna Johansson Stampens sdf Stampen Anna Johansson Backa

Läs mer

Extrakongress 18 januari 2016 HANDLINGAR

Extrakongress 18 januari 2016 HANDLINGAR Extrakongress 18 januari 2016 HANDLINGAR Förslag till dagordning för Göteborgs Socialdemokratiska partidistrikts extrakongress måndagen den 18 januari 2016. 1. Öppnande 2. Upprop 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

FRAMTIDENS JOBB FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE

FRAMTIDENS JOBB FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE FRAMTIDENS JOBB FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE NOMINERADE OMBUD FRÅN GÖTEBORG TILL PARTIKONGRESSEN 29 31 MAJ 2015 REBECCA ABRAHAMSSON 24 år, SSU Haga-Annedal Jag vill verka för en socialdemokrati där solidariteten

Läs mer

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Valkrets 1 Habo, och Mullsjö Arbetarekommuner 1 Kandidatpresentation inför Socialdemokraternas extra partikongress 25-27 mars 2011 i Stockholm.

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Partikongress 2017 Kandidatpresentation Umeå Arbetarekommun Val av ombud till partikongressen 22 mars - 24 mars 2019 Valet av ombud Sveriges Socialdemokratiska Arbetarepartis 40:e ordinarie partikongress

Läs mer

Ahlborg Anna 36 år S i Centrum Jag är ordförande för S i Centrum, ersättare i stadsdelsnämnden centrum och till vardags arbetar jag med frågor kring s

Ahlborg Anna 36 år S i Centrum Jag är ordförande för S i Centrum, ersättare i stadsdelsnämnden centrum och till vardags arbetar jag med frågor kring s Kandidatpresentation Här är samtliga kandidater till kongressen i april 2017. Alla medlemmar kommer innan den 15 november få ut ett brev där det förklaras hur röstningen går till. Den kommer vara helt

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö arbetarekommuner 5 ombud skall väljas i valkretsen. Presentation av de 16 kandidater som kandiderar i valkrets

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

Vi vill bygga framtiden

Vi vill bygga framtiden å p n e k fi y N? Socia a n r e t a r ldemok Vi vill bygga framtiden Politiken måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa framtidstro. Där skolbarn hålls tillbaka

Läs mer

När delegationens medlemmar ska gör anföranden mejlas texten till richard.rosander@socialdemokraterna.se. De kommer läggas ut, i huvudsak på FB.

När delegationens medlemmar ska gör anföranden mejlas texten till richard.rosander@socialdemokraterna.se. De kommer läggas ut, i huvudsak på FB. Syftet med kommunikationen är att informera både medlemmar och allmänhet om delegationens arbete. Kommunikationen kommer inrikta sig på egna kanaler då medieutrymmet är begränsat. All kommunikations ska

Läs mer

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg 9B01, KONGRESS 2019 Målområden för verksamhetsplanering 2019-2031 Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg POLITIK Vår politik syftar till att bygga ett solidariskt samhälle, i Sverige

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE FALUN

ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE FALUN ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE FALUN SUSANNE NORBERG ROZA GÜCLÜ HEDIN JONAS LENNERTHSON SJUKVÅRD OCH OMSORG Jämlik hälsa är vårt mål. Vi ska korta väntetiderna i vården och stoppa vinstjakten i välfärden.

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS HÖGLANDET JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan 2017 2019 KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Vi är Verdandi! för social rättvisa och ett drog- och alkoholskadefritt samhälle

Läs mer

Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden

Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden 2019-2022 Förord En verksamhetsinriktning beskriver uppgifter, prioriteringar och arbetsfördelning för vår organisation. Mätbara mål och metodval redovisas

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS VÄTTERBYGDEN JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

Motion nr 2 En tandvårdsreform för ålderspensionärer med låg inkomst

Motion nr 2 En tandvårdsreform för ålderspensionärer med låg inkomst Motion nr 1 Tandvård - Att avslå motionen Motion nr 2 En tandvårdsreform för ålderspensionärer med låg inkomst - Att avslå motionen Motion nr 3 Processen kring val i partidistriktet - att anse första och

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS GGVV JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

KONGRESSBLADET. Sveriges näste statsminister besökte kongressen. 13 juni 2014

KONGRESSBLADET. Sveriges näste statsminister besökte kongressen. 13 juni 2014 KONGRESSBLADET 13 juni 2014 Sveriges näste statsminister besökte kongressen Under fredagseftermiddagen kom Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till Byggnads kongress. Han talade om arbetsrätt

Läs mer

FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland.

FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland. FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland. FRAMTIDSPARTIET I NORRA ÄLVSBORG Gert-Inge Andersson och Lena Hult FÖR ALLAS BÄSTA Vi tror på att alla ska kunna leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro.

Läs mer

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX Valplattform Vänsterpartiet Umeå 2018-2022 Umeå är inte till salu! Ulrika Edman (V), 1:a till Umeå kommunfullmäktige Mattias Sehlstedt (V), 2:a till Umeå kommunfullmäktige

Läs mer

Socialpolitik (Socialt utanförskap och integration) Demokratifrågor (Folkbildning, folkrörelser, skolans demokratiansvar)

Socialpolitik (Socialt utanförskap och integration) Demokratifrågor (Folkbildning, folkrörelser, skolans demokratiansvar) Espen Bjordal Jag heter Espen Bjordal och är aktiv i Nacka Arbetarkommun. Jag är nominerad till partikongressen och det frågor som jag vill driva är. Utbildningsfrågor (likvärdig skola, Fria skolvalet,

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Socialdemokraterna i Jönköpings län Residensgatan 1 556 13 Jönköping T: 036-165140 www.socialdemokraterna/jonkopingslan

Läs mer

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Ett solidariskt samhälle en ekonomi för alla Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Vänsterpartiets prioriterade huvudfrågor: 1. Öka grundbemanningen inom äldreomsorgen för högre kvalité

Läs mer

Studiemallar för grundkurser 2013

Studiemallar för grundkurser 2013 Studiemallar för grundkurser 2013 Studier är en av våra viktigaste och mest uppskattade verksamheter. Den skolning som vår studieverksamhet skapar är så viktig att det nämns som en av vår organisations

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Studiehandledning Ledaren och gruppen Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa

Läs mer

Fastslagna toppkandidater till riksdagen, regionen och kommunfullmäktige

Fastslagna toppkandidater till riksdagen, regionen och kommunfullmäktige Fastslagna toppkandidater till riksdagen, regionen och kommunfullmäktige Valda till kommunfullmäktigelistan i Malmö 1. Hanna Thomé, 37 år, kommunalråd Vilka politiska frågor är du mest intresserad av?

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 VALKRETS 2 Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda 4 ombud ska väljas i kretsen Presentation av de 8 kandidater som kandiderar i valkrets 3

Läs mer

SOCIALDEMOKRATERNAS KYRKOPOLITISKA VALPROGRAM I LANDSKRONA FÖRSAMLING

SOCIALDEMOKRATERNAS KYRKOPOLITISKA VALPROGRAM I LANDSKRONA FÖRSAMLING SOCIALDEMOKRATERNAS KYRKOPOLITISKA VALPROGRAM I LANDSKRONA FÖRSAMLING Inför kyrkovalet den 15 september 2013 vill vi informera om våra värderingar i några aktuella och viktiga frågor för det politiska

Läs mer

Född: 1944, Palestina. Yrke: Civilingenjör/projektledare. Född: 1995, Sverige. Yrke: juridikstuderande. Yrke: Säljare/taxiförare

Född: 1944, Palestina. Yrke: Civilingenjör/projektledare. Född: 1995, Sverige. Yrke: juridikstuderande. Yrke: Säljare/taxiförare Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1944, Palestina Yrke: Tolk Jag kommer att driva två huvudfrågor som ligger mig nära hjärtat; den ena utrikespolitiska frågor och synnerhet

Läs mer

2 (6) Måste det vara så?

2 (6) Måste det vara så? 2 (6) Vi vill att Karlskrona ska vara den kommun där vi kan förverkliga våra drömmar, en kommun där man känner att man har möjligheter. Vi vill att barnen och ungdomarna ska få en bra start i livet och

Läs mer

Kyrkopolitiskt program

Kyrkopolitiskt program Kyrkopolitiskt program 2018 2021 den 21 maj 2017 Skriven av: Kyrkopolitiska gruppen Kyrkopolitiskt program 2018 2021 Stora delar av den svenska välfärden har sina rötter i den kyrkliga verksamheten. Skolan,

Läs mer

S-kvinnor i Östergötland vill därför under de kommande fyra åren prioritera följande områden:

S-kvinnor i Östergötland vill därför under de kommande fyra åren prioritera följande områden: 1 Vision för S-kvinnor i Östergötland S-kvinnor i Östergötland är socialdemokratiska feminister som ser ett jämställt och jämlikt samhälle som en förutsättning för att ge alla samma möjligheter i livet.

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016/2017

Verksamhetsinriktning 2016/2017 Förslag till: Verksamhetsinriktning 2016/2017 Förord En verksamhetsinriktning beskiver uppgifter, mål och prioriteringar för vår organisation. Hur vi når målen och vilka metoder vi använder redovisas i

Läs mer

Jämlikhetsprogrammet - I. Inledning

Jämlikhetsprogrammet - I. Inledning Jämlikhetsprogrammet - I. Inledning Framtiden börjar nu #nr Förslag Avsändare Stöd av 255 Rad 8-16 Stryk Rad 8-16: ändra till SSU kämpar för jämlikheten. Vi kämpar för alla människors lika värde för en

Läs mer

Program för social hållbarhet

Program för social hållbarhet Dnr: KS-2016/01180 Program för social hållbarhet Ej antagen UTKAST NOVEMBER 2017 program policy handlingsplan riktlinje Program för social hållbarhet är ett av Västerås stads stadsövergripande styrdokument

Läs mer

En starkare arbetslinje

En starkare arbetslinje RÅDSLAG JOBB A R B E T E Ä R BÅ D E E N R Ä T T I G H E T OC H E N S K Y L D I G H E T. Den som arbetar behöver trygghet. Den arbetslöses möjligheter att komma åter. Sverige har inte råd att ställa människor

Läs mer

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 1 Fi Lund vill se en annan utveckling och en ny syn på politiken. Vår politik handlar om jämlikhet, mänskliga rättigheter och frihet från alla former av diskriminering. Vi vill

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

Övriga handlingar. SSU:s 38:e förbundskongress 2015

Övriga handlingar. SSU:s 38:e förbundskongress 2015 Övriga handlingar SSU:s 38:e förbundskongress 2015 1 2 Uttalanden Jämlik framtid Det är det jämlika samhället som vi människor blir fria att forma våra liv utan att vår bakgrund bestämmer förutsättningarna.

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna. arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då

Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna. arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då människor från alla världens hörn samlas för att demonstrera

Läs mer

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Handlingsprogram 2011-2014 Socialdemokraterna i Mark Frihet är grunden för att du ska ha ett gott liv och kunna ta vara på möjligheternas Mark men friheten ska

Läs mer

Presentation kandidater

Presentation kandidater Presentation kandidater Riksdag & Landsting 2014-2018 Distriktskongressen 5-6 april i Ånge I denna broschyr hittar du den politiska valberedningens förslag till de sex översta namnen på valsedeln till

Läs mer

Valkommitténs förslag till valsedel för val till RIKSDAGEN

Valkommitténs förslag till valsedel för val till RIKSDAGEN Valkommitténs förslag till valsedel för val till RIKSDAGEN 1 Anna Johansson Ombudsman LO 47 år 2 Mattias Jonsson Ombudsman IF Metall 44 år 3 Gunilla Carlsson Riksdagsledamot 52 år 4 Johan Büser Riksdagsledamot

Läs mer

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ÅRE 21-22/4 2018 1 5 10 Ett omfattande arbete med att förnya socialdemokraterna sattes igång i och med framtidspartiet. Framtidspartiet handlar om att

Läs mer

Medlemsutvecklingsstrategi

Medlemsutvecklingsstrategi Stockholm 2013-11-19 Åsa Olsson Folkrörelse & kampanj Medlemsutvecklingsstrategi Medlemsutvecklingsstrategi 2014-2024 Under valåret 2014 kommer vi att sätta fokus på värvningsfrågan eftersom det är ett

Läs mer

Alla stadsdelar. Markanvändning Resor Färdmedelsförändring nuläget*->2035. Arbetsmaterial

Alla stadsdelar. Markanvändning Resor Färdmedelsförändring nuläget*->2035. Arbetsmaterial Alla stadsdelar Boende: 683 600 (+33%) Arbetsplatser: 356 600 (+22%) Andel av totalt antal resor: 100% Färdmedelsförändring nuläget*->2035 Bil: 43% -> 25% Koll: 32% -> 44% GC: 26% -> 31% HÅLLBAR STAD ÖPPEN

Läs mer

Vi socialdemokrater vill att folkkyrkan uppsöker ungdomar och erbjuder dem diskussioner i ungdoms- och konfirmandgrupper om livsfrågor.

Vi socialdemokrater vill att folkkyrkan uppsöker ungdomar och erbjuder dem diskussioner i ungdoms- och konfirmandgrupper om livsfrågor. Socialdemokraternas manifest för kyrkovalet 20 september 2009 i Svenska kyrkan i Eskilstuna Vi socialdemokrater tror att människor är sökare av olika slag. Sökandet måste få en möjlighet att komma till

Läs mer

Kvinnliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg

Kvinnliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Kvinnliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Kajsa Adenbäck, 1960 Hallonbergen Vi lever i ett samhälle där oro har fått ett stort utrymme. För mig är inflytande

Läs mer

Vision och verktyg Visionen - vår berättelse Ett växande Norrbotten Mål kommunikation

Vision och verktyg Visionen - vår berättelse Ett växande Norrbotten Mål kommunikation 2 Innehållsförteckning Vision och verktyg... 3 Visionen - vår berättelse 12.2.1... 4 Ett växande Norrbotten 12.2.2... 4 Ett spännande Norrbotten 12.2.3... 5 Kommunikation... 5 Kommunikationsmodell 12.2.4...

Läs mer

Nytt politiskt landskap för partier och väljare?

Nytt politiskt landskap för partier och väljare? Nytt politiskt landskap för partier och väljare? Väljarnas bild av Alliansen och de Rödgröna 25 maj 2010 Arne Modig David Ahlin Två regeringsalternativ i valet 2010 Sida 2 Stora olikheter mellan befolkningsgrupper

Läs mer

Ombudsval Valkrets 1

Ombudsval Valkrets 1 Ombudsval 2016 Valkrets 1 Anette Jellve, Danderyd Jag vill jobba för ett mer regelrätt inflytande för facken! När MBL kom så började samarbetet mellan arbetsgivare och arbetstagarorganisationer ta fart.

Läs mer

Kandidater till riksdagen

Kandidater till riksdagen Kandidater till riksdagen Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1992, Sverige Yrke: Vårdbiträde Polat Akgül Jag studerade journalistik på gymnasiet och arbetar som vårdbiträde

Läs mer

Dagordningens punkt 18 Vår organisation. Utlåtande Fackligt-politiskt arbete motionerna B24 B30, utom B24 4:e och 5:e att-satserna

Dagordningens punkt 18 Vår organisation. Utlåtande Fackligt-politiskt arbete motionerna B24 B30, utom B24 4:e och 5:e att-satserna Utlåtande Fackligt-politiskt arbete motionerna B24 B30, utom B24 4:e och 5:e att-satserna Motionerna B24 1:a att-satsen och B28 vill stärka den fackligpolitiska samverkan. Motion B30 vill att IF Metall

Läs mer

Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum Dnr 0935/17. Göteborgs Stads Uppföljningsrapport Handling 2017 nr 133.

Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum Dnr 0935/17. Göteborgs Stads Uppföljningsrapport Handling 2017 nr 133. Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 5 Dnr 0935/17 Göteborgs Stads Uppföljningsrapport 1 2017 Handling 2017 nr 133. Yrkanden Tom Heyman (VägV) yrkar att kommunstyrelsen ska återkomma med ett

Läs mer

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening:

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Ersbodabladet UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Den 18/9 har Ersboda S-förening sin årliga Grillkväll på Ersboda. Alla är välkomna! Trattgränds kvarterslokal,

Läs mer

Underlag vision. Kongressombuden November 2008

Underlag vision. Kongressombuden November 2008 Till Kongressombuden November 2008 Underlag vision Underlag till Extra kongressen 2009 På kongressen 2008 behandlas visionen i gruppsittningen och yrkanden har bearbetats av redaktionsutskotten. Ett nytt

Läs mer

POLITIKER I EMMABODA KOMMUN

POLITIKER I EMMABODA KOMMUN POLITIKER I EMMABODA KOMMUN VARFÖR ENGAGERA SIG? EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN FÖRORD Denna broschyr är en sammanställning av ett intervjuarbete som gjorts under slutet av sommaren 2018.

Läs mer

Obunden Samling för Åland r.f.

Obunden Samling för Åland r.f. Obunden Samling för Åland r.f. För det moderna, dynamiska och gröna Åland Åländskt hållbart rättvist Partiprogram 2014 Reviderat 16.10.2014 1. OBUNDEN SAMLING R.F. 1.1 INLEDNING Obunden Samling på Åland

Läs mer

februari - mars 2014 * Skrivarkvällar * Rapport från Årsmötet * Inför EU-valet * Kommunfullmäktigelistan * Valfond och Glädjelotter

februari - mars 2014 * Skrivarkvällar * Rapport från Årsmötet * Inför EU-valet * Kommunfullmäktigelistan * Valfond och Glädjelotter februari - mars 2014 * Skrivarkvällar * Rapport från Årsmötet * Inför EU-valet * Kommunfullmäktigelistan * Valfond och Glädjelotter 2 Skrivarkvällar med Marie Olsson NÄR: 11 mar, 15 apr, 20 maj, 12 aug,

Läs mer

Överenskommelsen Botkyrka. Idéburna organisationer och Botkyrka kommun i samverkan. för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Botkyrka

Överenskommelsen Botkyrka. Idéburna organisationer och Botkyrka kommun i samverkan. för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Botkyrka 1(6) Överenskommelsen Botkyrka Idéburna organisationer och Botkyrka kommun i samverkan för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Botkyrka Gemensam deklaration Vår gemensamma deklaration om samverkan

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

Värmland. Workshop Utkast Överenskommelsen

Värmland. Workshop Utkast Överenskommelsen Värmland Workshop Utkast Överenskommelsen Agenda 14.00 Inledning och presentation Kort paus 14.30 Camilla Olsson och Jan Linde- samverkan före och efter Överenskommelsen! Kort paus 15.30 Kaffe och film

Läs mer

Bestämmande av dag för kommunfullmäktiges budgetsammanträde 2019

Bestämmande av dag för kommunfullmäktiges budgetsammanträde 2019 Handling 2019 nr 49 Bestämmande av dag för kommunfullmäktiges budgetsammanträde 2019 Till Göteborgs kommunfullmäktige beslutade vid sammanträde den 21 februari 2019, 10 att flytta fram fullmäktiges budgetbeslut

Läs mer

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen.

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen. 2 (8) Den här verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Bohuslän sträcker sig från 1 januari 2015 till 31 december 2018. Eftersom det är en flerårig verksamhetsplan håller den sig på en övergripande verksamhetsnivå.

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Valkrets 2 Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda arbetarekommuner 4 ombud skall väljas i valkretsen. Presentation av de 8 kandidater som kandiderar

Läs mer

Facklig-politisk Spetsutbildning

Facklig-politisk Spetsutbildning facklig-politisk spetsutbildning 2019!1 En spetsig ledarutveckling för dig med fackligt uppdrag och/eller politiskt intresse!2 Facklig-politisk Spetsutbildning En spetsig ledarutveckling för framtidens

Läs mer

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland På rätt väg - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland 19 steg mot ett bättre Gotland Dessa 19 steg är socialdemokratiska tankar och idéer om hur vi tillsammans här på Gotland kan skapa

Läs mer

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater.

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater. Socialdemokraterna Umeå AK Valmanifest Kyrkoval 2017-09-17 Svenska kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, frihet, försoning och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar

Läs mer

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Aslan Akbas (S) och Jörgen Fogelklou (SD) tisdagen den 8 maj 2018 kl. 15.30. 2. Dnr Anmälan av länsstyrelsen

Läs mer

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen.

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen. Vi socialdemokrater är övertygade om att med demokrati förändra samhället. Vi bygger därför vårt samhälle på demokratins ideal med folkvalda politiker, fri opinionsbildning och respekt för allas lika värde.

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun Fastställd på medlemsmöte 2016-12-19 Inledning I vår kommun är alla välkomna och här sätter vi människan främst. Vi lever i en föränderlig värld där tidigare

Läs mer

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet.

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Socialdemokraterna Umeå AK Valprogram Kyrkovalet 2017 Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar om alla människors

Läs mer

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet Valprogram för Skövde 2015-2018 FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet För allas bästa. I hela Skövde. Politiken måste alltid blicka framåt och ta

Läs mer

Jens Nilsson. Europaparlamentariker (S) Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation.

Jens Nilsson. Europaparlamentariker (S) Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation. Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation. Vad gör Europaparlamentet? Europaparlamentet kan liknas vid Europas riksdag. 754 ledamöter från 27 länder sitter i Europaparlamentet.

Läs mer

LOs politiska plattform valet 2018

LOs politiska plattform valet 2018 LOs politiska plattform valet 2018 Landsorganisationen i Sverige 2018 Grafisk form: LO Produktion och tryck: Bantorget Grafiska AB, Stockholm 2018 isbn 978-91-566-3298-3 lo 18.03 2 000 Trygghet för vanligt

Läs mer

Plan för Överenskommelsen i Borås

Plan för Överenskommelsen i Borås Plan för Överenskommelsen i Borås Den lokala Överenskommelsen i Borås handlar om hur Borås Stad och de idéburna organisationerna ska utveckla och fördjupa sitt samarbete för att gemensamt upprätthålla

Läs mer

FRAMTIDSKONTRAKT

FRAMTIDSKONTRAKT FRAMTIDSKONTRAKT 2015-2018 Socialdemokraterna i Sandviken socialdemokraterna.se/sandviken twitter.com/ssandviken facebook.com/s.sandviken Sandviken - den moderna industri- och kulturkommunen På följande

Läs mer

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl Växjö är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Kommunen växer, utvecklas och har alla möjligheter att ligga i framkant på många områden. Det finns också mycket

Läs mer

Yrke: Civilingenjör/projektledare

Yrke: Civilingenjör/projektledare Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1944, Palestina Yrke: Tolk Jag kommer att driva två huvudfrågor som är hjärtnära för mig; den ena utrikespolitiska frågor och synnerhet

Läs mer

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla Antagen av kommunfullmäktige 2016-09-26 Tänk stort! I Söderhamn tänker vi större och alla bidrar. Vi är en öppen och attraktiv skärgårdsstad

Läs mer

Ett Norrköping för alla inte bara några få

Ett Norrköping för alla inte bara några få Ett Norrköping för alla inte bara några få Vänsterpartiet Norrköping Valfrågor 2018 Norrköping behöver jämlikhet Sverige och Norrköping är rikare än någonsin tidigare. Ändå säger de flesta politiker att

Läs mer

Lokalt jämlikhetsarbete i praktiken

Lokalt jämlikhetsarbete i praktiken Välkomna till Seminarie B Lokalt jämlikhetsarbete i praktiken Jämlikhetskonferensen 2019 HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN 1 Jämlikhetskonferensen 2019 Seminarie B Lokalt jämlikhetsarbete i praktiken 13.00-13.45

Läs mer

Strategisk inriktning Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet. - i Vingåker

Strategisk inriktning Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet. - i Vingåker Strategisk inriktning 2016-2019 Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet - i Vingåker Politisk plattform Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna tar gemensamt ansvar för att leda Vingåkers

Läs mer

1 1!2 #&#'(/&'( 3 +.(4(/(,-4/4(& 56!&#.#&(7)&#(#&(/ 56 1 1 1 "8!!1 9 #&/&('/ 5: #&#.-&/&+/& 5 " 1 8;8!!9 ;/&#&##. 5* #&#$%+/&#.#& 50 "8 4#/=7&>#&(

1 1!2 #&#'(/&'( 3 +.(4(/(,-4/4(& 56!&#.#&(7)&#(#&(/ 56 1 1 1 8!!1 9 #&/&('/ 5: #&#.-&/&+/& 5  1 8;8!!9 ;/&#&##. 5* #&#$%+/&#.#& 50 8 4#/=7&>#&( 2 #$%) * +#,-./ 0 1 1 2 ##/ 3 +.4/,-4/4 56 #.#7)##/ 56 1 1 1 81 9 #// 5: ##.-/+/ 5 1 8;89 ;/###. 5* ##$%+/#.# 50 7-./#..# 5 8 4#/=7># >=?@- @ A.>++,->7-%/A %=6- A8#$%>#....A 1 /=*?- 5? A#.>#>#,#A =/B06-5@

Läs mer

Protokoll representantskapet

Protokoll representantskapet Protokoll representantskapet Plats: Vagnhallen, Fontänen Dag: Måndag 24 oktober Tid: 18:00-21:00 1. Mötets öppnande Ordförande Helena Balthammar hälsar de närvarande medlemmarna välkomna och förklarar

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 1

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 1 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 1 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~

STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~ STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~ FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR GOD LIVSKVALITET Vår främsta uppgift är att skapa förutsättningar för god livskvalitet. Detta gör vi genom att bygga välfärden på en solidarisk och jämlik

Läs mer

Unionens handlingsprogram 2012 2015

Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Vår vision Vår vision är Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Läs mer

Landsorganisationen i Sverige 2013

Landsorganisationen i Sverige 2013 Integrationspolicy Landsorganisationen i Sverige 2013 Foto: Lars Forsstedt Grafisk form: LO Original: MacGunnar Information & Media Tryck: LO-Tryckeriet, Stockholm 2013 isbn 978-91-566-2907-5 lo 13.12

Läs mer

Överenskommelsen Värmland

Överenskommelsen Värmland Överenskommelsen Värmland för samverkan inom det sociala området mellan Region Värmland och den idéburna sektorn i Värmland 1 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Vision... 4 Syfte och Mål... 4 Värdegrund...

Läs mer

Organisatoriskt handlingsprogram

Organisatoriskt handlingsprogram Bakgrund 5 Till kongressen 2013 gjordes ett omfattande arbete med att göra om form och innehåll i det organisatoriska handlingsprogrammet. Ambitionen var att skapa en långsiktighet i vad SSU är och vart

Läs mer

GÖTEBORGS SOCIALDEMOKRATISKA PARTIDISTRIKTS SENIORUTSKOTT

GÖTEBORGS SOCIALDEMOKRATISKA PARTIDISTRIKTS SENIORUTSKOTT GÖTEBORGS SOCIALDEMOKRATISKA PARTIDISTRIKTS SENIORUTSKOTT VERKSAMHETSRAPPORT 2016 Seniorutskottet Har under året bestått av följande personer: Christina Holmqvist ordförande Bernt Sabel vice ordförande

Läs mer

Utvecklingsstrategi Vision 2025

Utvecklingsstrategi Vision 2025 Utvecklingsstrategi Vision 2025 År 2014-2016 Din kommun Lindesberg - där Bergslagen och världen möts! Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2013-05-21,

Läs mer

---- Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén

---- Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén Handling 2016 nr 81 Strategisk näringslivsdialog Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande den 10 mars 2016

Läs mer

Serieban 2019 Individuellt

Serieban 2019 Individuellt Klass Namn Klubb 23-apr 7-maj 14-maj 21-maj 28-maj 4-jun 3 bästa A 3 1 Roger Björkman Råsbo 269 279 26 269 817 2 Claes Tapper F16 252 27 269 263 261 82 3 Mikael Larsson F16 248 262 249 759 A 2 Thomas Vidgar

Läs mer