Ahlborg Anna 36 år S i Centrum Jag är ordförande för S i Centrum, ersättare i stadsdelsnämnden centrum och till vardags arbetar jag med frågor kring s

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ahlborg Anna 36 år S i Centrum Jag är ordförande för S i Centrum, ersättare i stadsdelsnämnden centrum och till vardags arbetar jag med frågor kring s"

Transkript

1 Kandidatpresentation Här är samtliga kandidater till kongressen i april Alla medlemmar kommer innan den 15 november få ut ett brev där det förklaras hur röstningen går till. Den kommer vara helt digital. Upplever du att det är svårt att genomföra röstningen hör du av dig till partiexpeditionen på Järntorget, eller kommer förbi så hjälper vi dig att genomföra röstningen. Abrahamsson Elisabet 61 År S i Centrum Vi lever i en tid när solidaritet och omtanke är viktigare än någonsin. Jag vill driva på i frågor om jämlikhet, allas lika värde, sociala företag, migrations och flyktingpolitik. Jag vill driva en demokratiskt socialistisk politik.

2 Ahlborg Anna 36 år S i Centrum Jag är ordförande för S i Centrum, ersättare i stadsdelsnämnden centrum och till vardags arbetar jag med frågor kring social hållbarhet på Länsstyrelsen. Jag vill arbeta för jämlika och rättvisa villkor i samhället och en god inkludering i samhället genom en ökad sysselsättning och ansvarsfull tillväxtpolitik. Akrad David 20 år SSU Hisingen Först fick jag förtroendet av SSU Göteborg, nu ber jag om partiets förtroende till att företräda Göteborg på kongressen. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan skapa trygghet, frihet och jämlikhet. Verktyget måste och ska alltid vara en likvärdig skola, det är så vi skapar en bättre stad och ett bättre Sverige.

3 Alakopsa Täll Joakim 34 år Linnéstaden S förening Jag tycker frågor om utbildning, bostad, jämlikhet, jämställdhet, framtidens arbeten och demokrati är viktigt. Jag hade gärna velat bli ombud för att visa att man som enskild medlem kan vara med och påverka; göra sin röst hörd och vara med och bestämma. Andersson Gert 49 år Göteborgs Transportarbetarförbunds socialdemokratiska förening 7836 Facklig-politiskt förtroendevald inom Transport. Därmed ligger självklart ligger de arbetsrättsliga frågorna mig varmt om hjärtat. Vill driva fokus tillbaka på de ideologiska frågorna och skapa ett tydligt socialdemokratiskt alternativ till Moderaterna såväl som Sverigedemokraterna

4 Andersson Rikard 24 år Byggnads Socialdemokratiska förening, SSU Göteborg Jag är en glad och engagerad ung snickare från Göteborg som brinner för solidaritet och socialdemokratiska värderingar. Jag är ordförande i Byggnads Göteborgskrets och hoppas att få vara en ung och facklig röst på kongressen. Om jag får ert förtroende så vill jag driva frågor som leder till ökad jämlikhet och ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Aronsson Hans 73 år Backa S-förening Jag har blivit nominerad av partidistriktets seniorutskott och ser mig därför som representant för de många medlemmarna som uppnått pensionsåldern. Genom mitt mångåriga engagemang i partiet, såväl som partifunktionär som förtroendevald inom kommun, landsting och region, anser jag ha goda förutsättningar att ikläda mig rollen som kongressombud.

5 Bergman Kristofer 36 år IF Metalls socialdemokratiska arbetareförening och Stampens S- förening Jag vill utöka den facklig/politiska samverkan och tala för förbättringar i arbetsrätten, jämställdheten, jämlikheten och jobba för att kongressen ska besluta att regeringen ska avbryta de tillfälliga migrationslagarna och för en mer mänsklig migrationspolitisk. Berlin Joakim 43 år HBT-S Göteborg, Tro och solidaritet Göteborg, Västra Lundby Göteborg För mig är jämlikhet, frihet och rätt att få vara den du är oavsett identitet viktigt. Jag brinner för rättvisa, att barn och ungdomar ska få möjligheter till utbildning,jobb och fritid under hela livet. I ett samhälle där mångfald råder och alla får plats oavsett vem du är. Där alla har någonstans och bo och få möjlighet att klara sig ekonomiskt.

6 Blomqvist Jesper 29 år Linnestadens S-förening/GSHF och SSU Jag brinner för jämlikhet. Framförallt blir jag bestört över den ojämlika hälsan som finns. Att hälsa skiljer så mycket beroende på var du bor eller vilken utbildning du har är oacceptabelt. I arbetet för att nå målet om jämlik hälsa finns mycket är kvar att göra. Jag vill inte att de frågorna ska glömmas bort. Det är en av frågorna jag vill driva på partikongressen. Tack GSHF & SSU för nominering Boroumand Jasmin 31 år Avantgarde Politik ÄR det möjligas konst och jag är övertygad om att socialdemokratin har förmågan att möta samhällsutmaningarna. Men för att vi ska lyckas med det måste vi förena idealismen och realismen. Utan det, riskerar vi att bli systemförvaltare, snarare än ett idéburet parti. Jag vill bli kongressombud för att jag är beredd att kavla upp ärmarna och ta debatten för en progressiv socialdemokrati.

7 Brandt Daniel 31 år S i Centrum Göteborgs distrikt behöver vara en tydlig och stark röst för en mer ekonomisk jämlik politik i partiet. Allt för länge har den neoliberala agendan fått ta plats till förmån för våra styrkeord, jämlikhet, frihet och solidaritet. Både i vårt samhälle men också i vår egen politik. Jag vill företräda er och era motioner och säkerställa att när vi motionsbehandlar, så prioriterar vi det samhälle vi vill ha istället för att gömma oss bakom det samhälle vi har. Bringsoniou Sofi 34 år Avantgarde Jag är stolt över att vi är ett feministiskt parti och kommer driva på för att det får ett tydligare genomslag i politiken.

8 Cardell Jennifer 21 år Linnéstadens socialdemokratiska förening, SSU Göteborg Att engagera sig politiskt är att stå upp för sig själv, tillsammans med andra. När unga diskuteras ska vi även representeras. Vi drömmer om en bra utbildning, ett bra jobb och chansen att få en egen bostad. Och för oss är en hållbar värld den enda vi kan tänka oss att leva i. Jag vill företräda Göteborg på kongressen med mina egna erfarenheter som ung kvinnlig politiker, miljövän och ekonom. Carlström Marianne 70 år Norra Älvstrandens s-förening och Lundby kvinnoklubb Har lång erfarenhet av partiarbete och politik på alla nivåer och vill gärna vara med och påverka politiken i framtiden tillsammans med partivänner från hela landet. Vi måste tänka nytt inför de stora utmaningar vi står inför idag. Vi socialdemokrater vill ha ett samhälle där alla behövs och får plats. Vi ska utjämna klyftor och orättvisor. Ett jämlikt Göteborg och Sverige står i fokus. Detta vill jag arbeta för.

9 Dahlström Roland 58 år SDF Härlanda Aktiv i klimat- och byggfrågor i SDN och forumgruppen. Vill slåss för den gröna omställningen vår tids stora ödesfråga. Vill arbeta för en öppnare flyktingpolitik, särskilt för lagliga och säkra vägar in i Europa. Och arbeta för att diskrimineringen av äldre i arbetslivet och partiet upphör. Medielärare. Bloggar om mat och vin. Och tar promenader med hunden. Eloff Carina 59 år Tynnereds Socialdemokratiska Förening Styrelseledamot i Tynnereds Socialdemokratiska Förening i Göteborg, ordinarie Ombud i Distriktskongressen (Förste Delegat). Invald i Kyrkoråd, Kyrkofullmäktige och ersättare i Indelningsdelegerade i Frölunda Pastorat. Utbildning :Beteendevetenskaplig grundutbildning vid Gbs:universitet. Brinner för: Demokrati och jämlikhetsfrågor inom Psykiatrin. Konst och kultur är ett måste, har själv tidigare medverkat i konstutställningar m.m.

10 Eriksson Anneli 49 år Volvos Sdf Jag är facklig förtroendevald inom IF Metall och brinner framförallt för arbetsmiljöfrågor, a-kassa, jämställdhet och socialförsäkringarna. Men jag är också SDN politiker Östra Göteborg, har bott i Kortedala i hela mitt liv. Forsberg Nina 47 år Livs socialdemokratiska förening Jag har ingen lång erfarenhet av politiskt arbete, men är livsmedelsarbetare sedan 29 år och fackligt engagerad. I politiska församlingar idag finns många med akademisk bakgrund som knappt yrkesarbetat. Vi behöver få in fler människor med arbetarbakgrund och med fackligt engagemang. Det finns människor som inte kan/vill engagera sig politiskt, men deras åsikter är minst lika viktiga och det är dom jag hoppas få företräda. Partiet måste bli mera av en folkrörelse igen.

11 Gladh Patrick 44 år Kärra Rödbo S-förening, HBT-S, Centrums (S)-förening, Tjänstemännens S-förening, Majornas S-förening. Det finns fantastiska möjligheter för Sverige framför oss. Genom en stark skola, bra skyddsnät och värdig ålderdom så kan vi skapa ett gott samhälle där alla kan få plats. För detta vill jag vara med och bidra som representant för Göteborg på kongressen. Genom min yrkeserfarenhet som rektor och mitt engagemang tror jag att jag kan bidra till bra beslut. Gumbo Floid 46 år S-Högsbo Brinner för ett mer solidariskt samhälle och arbetar med sociala frågor. Mitt mål är att vara med och forma ett varmare Sverige för framtidsgenerationen. Ett humant Sverige där man hjälps åt. Utöver mitt politiska engagemang arbetar jag till vardags som artist och är förtroendevald i musikerförbundet.

12 Hagberg Joakim 43 år IF Metall Socialdemokratiska förening Jag vill påverka och förändra. Kämpa för rätt till heltid och ta väck allmän visstid och förhindra att bemanningsanställda utnyttjas. Se till att de byggs prisvärda och bra bostäder. Vill att vi ska ha en human flyktingpolitik och vill inte se vinster i välfärden som någon stoppar i egen ficka. Jag jobbar på Volvo och tar med mig villkoren för hur det är att vara arbetare. Jag bor i Lövgärdet i Angered. Hahn Hans 44 år Handels s-förening En socialdemokrati som vill vara relevant behöver finnas på arbetsplatserna, verka i hyresgästföreningen och vara tränaren för knattelaget. Genom att finnas i vardagen bygger vi politiken för bostäder, skapar en anständig flyktingpolitik, en fungerande välfärd och går på offensiven för ett tryggt arbetsliv med sysselsättning och medbestämmande som bas. Jag bidrar gärna i det arbetet ytterligare.

13 Hammarstrand Robert 44 år S i Centrum Jag ska kämpa för att partiet blir tydligare ideologiskt med att vi är en frihetsrörelse, och att vi blir fria genom minskade klyftor och ett livslångt lärande. Jag kämpa för att vi ska bli en folkrörelse på riktigt. Då måste vi bli mer öppna och våga ifrågasätta vårt sätt att arbeta för att bli relevanta i människors liv och växa som politisk kraft. Handzar Alma 23 år Lövgärdet s-förening & Avantgarde S- kvinnor Jag vill vara med och kämpa för att bryta segregationen och de ökade klyftorna i Sverige. Vi unga är framtiden och vi måste kunna känna hopp och framtidstro. Alla, oavsett bakgrund, ska ha lika bra chans att kunna uppnå sina drömmar. Jämställdhet och jämlikhet måste genomsyra all vår politik om vi på allvar vill få till en förändring.

14 Hedayati Allaedin 60 år Askims Socialdemokratiska förening Genom att vara kongress ombudsman finns möjligheten att utveckla sig politiskt och påverka politiken i rätt riktning. Jag tror på att man kan minska segregationen genom jobb- och bostadspolitik. Hilmersson Morgan 43 år S-Cenrum Jag vill bli kongressombud för att genom mitt glödande engagemang vara med att påverka min omgivning och skapa rättvisa villkor för alla medborgare. Jag brinner för sociala frågor.

15 Hussein Saida 38 år Biskopsgården SDF Jag är extremt stolt över att vara socialdemokrat, mamma till 5 barn som bor i Biskopsgården och pedagog som jobbar på en förskola. Det finns en anledning till att jag kandiderar till partikongressen för att jag vill se förändringar, när man föds ska man vara trygg och man ska kunna åldras med trygghet, eftersom motionerna som ska behandlas på kongressen speglar människors upplevelser därför borde de bäras fram på guldbrickor. Jivén Anna 42 år Tjänstemännen Jag är egenföretagare och miljökonsult men sedan en tid tillbaka handlar mitt största samhällsengagemang om att integrera flyktingar i arbetslivet, så tidigt som möjligt och i yrken som motsvarar deras kompetens. Detta är glödheta frågor som vi måste bli ännu bättre på att hantera och jag vill gärna vara med i den debatten.

16 Johansson Conny Jan Kärrberg Ann-Sofie 43 år Kärra-Rödbo S-förening Intressant och lärorikt att åka på kongress. En djupare inblick i och kring våra frågor. Ledin Rikard 29 år Biskopsgårdens S-förening Det bästa sättet att förutsäga framtiden är att skapa den. Jag vill bli vald för att trycka på partiet att hantera framtidens utmaningar förebyggande och strategiskt. Min kärnfråga är en socialistisk miljö- och klimatpolitik, som inte tummar på jämlikhet eller välfärd.

17 Lindström Staffan 43 år Västra Frölunda SDF Vår gemensamma framtid hänger på att fler kan fylla hålen i välfärden och bygga landet. Sverige ska vara bäst i världen på att använda kraften hos var och en som bor här, från födseln eller senare. Om du vill och kan arbeta ska du få möjligheten. Detta positiva budskap vill jag föra fram på vår kongress. Vice ordf i Idrotts- och föreningsnämnden, ers. i Kommunfullmäktige, jobbar på LO Västsverige. Lundgren Mari 53 år Hjällbo SDF På kongressen formar vi politiken inför framtiden med öppenhet och engagemang. Där vill jag vara med och bidra med mina perspektiv. Något som också ligger mitt hjärta nära är folkrörelsen som är socialdemokratins ryggrad. I samtalet möter vi de som är på väg in i framtiden med sina frågor. Vi har våra rötter i folkrörelsen och den är också vår framtid.

18 Magnusson Eva 64 år Lövgärdets Socialdemokratiska förening, Volvos socialdemokratiska förening samt Vildrosorna Jag är mycket intresserad av politik. Mina hjärtefrågor är kvinnofrågor, de svagas rätt i samhället, fackliga frågor, utbildning, omsorg, välfärd och ett tryggt samhälle. Jag skrev mina två första motioner i år tack vare medlemsutbildningen. Magnusson Tomas 66 år Älvsborgs socialdemokratiska förening Mitt mål är att stärka socialdemokratins internationella och fredspolitiska profil. Idag är jag ordförande i partidistriktets internationella utskott, och jag är också aktiv i svensk och internationell fredsrörelse, samt solidaritetsarbete i Somalia, Eritrea och Irak. Det är dessa frågor, som jag speciellt vill verka för som ombud på partikongressen.

19 Markianos Emelie 20 år GSHF Nilsson Vivi-Ann 65 år Lundby Socialdemokratiska förening och Alma kvinnoklubb Jag vill vara med och utforma mitt partis politik för framtiden. Särskilt viktig fråga för mig är vi ska få ett jämlikt Sverige. Grunden för att kunna utveckla välfärdspolitiken är att ge alla människor möjlighet att delta i arbetslivet. Då skapar vi också resurser för att förbättra de olika delarna i välfärden. Näslund Ullakarin 64 år Södra skärgårdens s-förening, Kvinnoklubben Röda rosor Sedan 20 år tillbaka är jag förtroende vald i kommunal, sektion Västra Göteborg och lika många år har jag varit politiskt aktiv. Facklig-politisk samverkan ser jag som ett måste om vi skall kunna bygga det jämlika samhället, vi behöver varandra. Alla frågor engagerar mig, men det finns några områden som engagerar mig lite extra och det är, utbildning, kvinnors livsvillkor, säkerhetspolitik.

20 Pasic Jonathan 19 år SSU Göteborg Jag har som ambition att stå upp för den unga socialdemokratin och den socialdemokratiska framtid vi vill se. Socialdemokraterna kan inte vara ett framtidsparti om man inte tar hänsyn till de som kommer forma framtiden. Om jag blir vald till ombud så är det det jag kommer stå upp för: framtidens Socialdemokrati, med ungdomen i spetsen och välfärdsstaten som förutsättning. Rud Pedersen Amalia 23 år SSU Göteborg Som ung socialdemokrat och ordförande för SSU Göteborg vet jag att det är genom jämlik utbildning och jämställdhet vi skapar framtidens Sverige. Alla ska känna att de kan bli vad de vill, oavsett storleken på deras föräldrars plånbok, deras bakgrund och oavsett vilket kön de har. Jag vill representera S i Göteborg på kongressen 2017 och kämpa för att dessa frågor sätts högst på agendan inför valet 2018.

21 Sand Jimmy 40 år Tjänstemännens S-förening Jag vill vara med och utveckla den socialdemokratiska politiken, och vända utvecklingen som nu går mot ökad ojämlikhet. Verktygen för detta ser jag främst i arbetsmarknads-, familje- och socialpolitiken. Sociala investeringar står mot den borgerliga låglönepolitiken. Själv med arbetarbakgrund men numera akademiker. Har uppdrag inom arbetsmarknad och vuxenutbildning och Göteborgs stadsteater. Schagerström Annelie 49 år HBT-socialdemokraterna HBTQ-frågor och rätten att få älska den man vill och vara den man är grunden i mitt engagemang. Jag brinner för mänskliga rättigheter och för mig är det viktigt att Socialdemokraterna fortsätter sin kamp för frihet och jämlikhet. Som ombud kommer jag bland annat att driva frågor som en jämlik arbetsmarknad, rätten till egen bostad och en bra skola.

22 Sjöberg Lars 51 år Transportarbetarnas Socialdemokratiska Förening Mitt engagemang grundar sig i att det skall vara schysta villkor på svensk arbetsmarknad. Det är arbetsmarknadsfrågor jag brinner för och då transportfrågor i synnerhet. Min ambition med mitt deltagande som ombud på partikongressen, förutom att representera mina kamrater är att påverka Socialdemokraternas politik så att den förs i mer arbetarvänlig riktning. Skarsjö Anna 42 år Kommunals S-förening Som undersköterska och fackligt förtroendevald i Kommunal ser jag varje dag problemen som finns i vår gemensamma välfärd. Ofrivilligt deltidsarbete, delade turer och sönderstressad personal i dålig arbetsmiljö. Kvinnorna i låglöneyrkena tar ansvar för det viktigaste vi har och får betalt i usla arbetsförhållanden och låga löner. Det vill jag som kongressombud försöka ändra på.

23 Tenggren Per 57 år Kortedala socialdemokratiska förening Vi Socialdemokrater behöver reformer som löser människors problem och skapar framtidstro för att motverka populism. Vi måste utveckla folkrörelsen och engagera fler i politiken. För mig är det särskilt viktigt att utforma en social bostadspolitik, en aktiv näringspolitik för fler jobb och att satsa på ett livslångt lärande. Det vill jag driva om jag väljs till kongressombud. Theliander Mathias 40 år Högsbo socialdemokratiska stadsdelsförening Mitt politiska engagemang utgår från en tro på att socialdemokratin har nyckeln till ett samhälle där alla har samma värde. Ett samhälle där den som är frisk vill betala till det gemensamma för att den som är sjuk ska kunna få vård. Ett samhälle där solidaritet inte bara är ett ord. Jag vill bli vald till kongressombud för att kunna vara med och forma en tydlig, långsiktig och jämställd politik.

24 Todorovic Dragana 41 år Backa SDF Brinner för folkbildning, kultur och fackliga frågor. Jag tycker det skulle vara väldigt kul och lärorik att få vara med på en kongress. Samtidigt en möjlighet att följa och medverka i intressanta diskussioner om vår politiska framtid. Westerling Gunnar 63 år Hjällbo S-förening Vi behöver utveckla en ny aktiv folkrörelsepolitik. Vårt krav på en jämlikhetsutredning är också viktigt att driva på kongressen. Ett framtidsparti behöver lyfta blicken och föra en idédebatt om hur vi skall utforma en genomtänkt politik som kan möta stora samhällsutmaningar som klimatförändringar, digitalisering och robotisering etc. Till detta vill jag bidra.

25 Widman Camilla 38 år Seko-S och Askim Frölunda Högsbo S- förening Ökad jämställdhet ger ökad sysselsättning. Jämställdhet och tillväxt hänger ihop. Kvinnor och män ska ha samma förutsättningar för att kombinera arbetsliv och föräldraskap. Postens förändringar över tid är grunden för mitt fackligt och politiska intresse. Som ordf för ett SDN ser jag på nära håll vad som behöver förändras i samhället för att skapa framtidstro. Jag vill påverka för en utveckling av partiet och valvinst 2018 Jag vill påverka för en utveckling av partiet och valvinst Zeqiraj Jahja 37 år Biskopsgårdens S-förening Att blicka bakåt och försöka lösa gårdagens problem med gårdagens lösningar ger oss inte nyckeln till framtiden. Socialdemokraterna får inte bedriva en politik där vi backar in i framtiden. Som regeringsbärare behöver vi ha svar på de realpolitiska frågor dagens samhälle ställer, endast då får vi underbara dagar att se fram emot

Extrakongress 18 januari 2016 HANDLINGAR

Extrakongress 18 januari 2016 HANDLINGAR Extrakongress 18 januari 2016 HANDLINGAR Förslag till dagordning för Göteborgs Socialdemokratiska partidistrikts extrakongress måndagen den 18 januari 2016. 1. Öppnande 2. Upprop 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Partikongress 2017 Kandidatpresentation Umeå Arbetarekommun Val av ombud till partikongressen 22 mars - 24 mars 2019 Valet av ombud Sveriges Socialdemokratiska Arbetarepartis 40:e ordinarie partikongress

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

Vi vill bygga framtiden

Vi vill bygga framtiden å p n e k fi y N? Socia a n r e t a r ldemok Vi vill bygga framtiden Politiken måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Socialdemokraterna i Jönköpings län Residensgatan 1 556 13 Jönköping T: 036-165140 www.socialdemokraterna/jonkopingslan

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö arbetarekommuner 5 ombud skall väljas i valkretsen. Presentation av de 16 kandidater som kandiderar i valkrets

Läs mer

OMBUDSVAL OKTOBER 2012

OMBUDSVAL OKTOBER 2012 ALEXANDRA AHO, 22 ÅR GSHF Min förhoppning är att få representera den nya generationens socialdemokrater. SOFIA ARVIDSSON, 39 ÅR Älvsborg sdf Jag vill på partikongressen kunna vara ett sändebud för de konstruktiva

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

DISTRIKTSÅRSKONGRESS INKOMNA NOMINERINGAR

DISTRIKTSÅRSKONGRESS INKOMNA NOMINERINGAR Inkomna nomineringar Partidistriktets ordförande av Anna Johansson Peter Börjeson Eriksberg-Lindholmen sdf Anna Johansson Fredrik Ståhle Livs sdf Anna Johansson Stampens sdf Stampen Anna Johansson Backa

Läs mer

FRAMTIDENS JOBB FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE

FRAMTIDENS JOBB FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE FRAMTIDENS JOBB FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE NOMINERADE OMBUD FRÅN GÖTEBORG TILL PARTIKONGRESSEN 29 31 MAJ 2015 REBECCA ABRAHAMSSON 24 år, SSU Haga-Annedal Jag vill verka för en socialdemokrati där solidariteten

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS HÖGLANDET JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS GGVV JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

Ett rött Europa. för jobb och rättvisa

Ett rött Europa. för jobb och rättvisa Ett rött Europa för jobb och rättvisa 2 Fotografer: Nils Sjöstedt sid 1, Bea Tigerhielm sid 5, 9, 11, Jonas Lundborg sid 7, Lars-Örjan Josefsson sid 13 och Jeanette Larsson sid 15. Ett rött Europa för

Läs mer

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Valkrets 1 Habo, och Mullsjö Arbetarekommuner 1 Kandidatpresentation inför Socialdemokraternas extra partikongress 25-27 mars 2011 i Stockholm.

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 VALKRETS 2 Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda 4 ombud ska väljas i kretsen Presentation av de 8 kandidater som kandiderar i valkrets 3

Läs mer

När delegationens medlemmar ska gör anföranden mejlas texten till richard.rosander@socialdemokraterna.se. De kommer läggas ut, i huvudsak på FB.

När delegationens medlemmar ska gör anföranden mejlas texten till richard.rosander@socialdemokraterna.se. De kommer läggas ut, i huvudsak på FB. Syftet med kommunikationen är att informera både medlemmar och allmänhet om delegationens arbete. Kommunikationen kommer inrikta sig på egna kanaler då medieutrymmet är begränsat. All kommunikations ska

Läs mer

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Handlingsprogram 2011-2014 Socialdemokraterna i Mark Frihet är grunden för att du ska ha ett gott liv och kunna ta vara på möjligheternas Mark men friheten ska

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Kandidatpresentation Extrakongress 25 mars - 27 mars 2011 Umeå Arbetarekommun Sveriges socialdemokratiska arbetarepartis extrakongress hålls den 25-27 mars 2011 i Stockholm. 350 ombud ska väljas till extrakongressen.

Läs mer

Född: 1944, Palestina. Yrke: Civilingenjör/projektledare. Född: 1995, Sverige. Yrke: juridikstuderande. Yrke: Säljare/taxiförare

Född: 1944, Palestina. Yrke: Civilingenjör/projektledare. Född: 1995, Sverige. Yrke: juridikstuderande. Yrke: Säljare/taxiförare Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1944, Palestina Yrke: Tolk Jag kommer att driva två huvudfrågor som ligger mig nära hjärtat; den ena utrikespolitiska frågor och synnerhet

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

Välkommen till. Västra Hisingen. 29 mars 2017

Välkommen till. Västra Hisingen. 29 mars 2017 Välkommen till Västra Hisingen 29 mars 2017 SDN Västra Hisingen så styrs stadsdelen Jahja Zeqiraj, Stadsdelsnämndens ordförande Så styrs staden Stadsdelsnämnder 11 ordinarie ledamöter och 11 ersättare

Läs mer

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Ett solidariskt samhälle en ekonomi för alla Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Vänsterpartiets prioriterade huvudfrågor: 1. Öka grundbemanningen inom äldreomsorgen för högre kvalité

Läs mer

2 (6) Måste det vara så?

2 (6) Måste det vara så? 2 (6) Vi vill att Karlskrona ska vara den kommun där vi kan förverkliga våra drömmar, en kommun där man känner att man har möjligheter. Vi vill att barnen och ungdomarna ska få en bra start i livet och

Läs mer

Ambassadörer i demokratins tjänst

Ambassadörer i demokratins tjänst Ambassadörer i demokratins tjänst Demokratiambassadörer inför valet. Om att engagera människor 2019-04-24, Centrum för Europaforskning, Stefan Lydén, Göteborgs Stad Göteborgarnas möjligheter till delaktighet

Läs mer

Hela staden socialt hållbar

Hela staden socialt hållbar Hela staden socialt hållbar Omfördelning, ojämlikhet och tillväxt Det skulle vara ett misstag att fokusera enbart tillväxt och låta frågan ojämlikhet sköta sig själv. Inte bara för att ojämlikhet kan vara

Läs mer

Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden

Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden 2019-2022 Förord En verksamhetsinriktning beskriver uppgifter, prioriteringar och arbetsfördelning för vår organisation. Mätbara mål och metodval redovisas

Läs mer

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt Socialdemokraterna i Göteborg är en förening som drivs av viljan att skapa ett jämlikt samhälle, en stad som ger barn de bästa möjliga uppväxtvillkor, där alla som kan jobba också ska ha ett jobb och där

Läs mer

Yrke: Civilingenjör/projektledare

Yrke: Civilingenjör/projektledare Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1944, Palestina Yrke: Tolk Jag kommer att driva två huvudfrågor som är hjärtnära för mig; den ena utrikespolitiska frågor och synnerhet

Läs mer

SSU Upplands Arbetsmarknadspolitiska program

SSU Upplands Arbetsmarknadspolitiska program SSU Upplands Arbetsmarknadspolitiska program Arbetet är en av grundstenarna i byggandet av det jämlika samhället. Arbetet skapar självständighet och frihet samt formar oss som individer. Men arbetet är

Läs mer

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX Valplattform Vänsterpartiet Umeå 2018-2022 Umeå är inte till salu! Ulrika Edman (V), 1:a till Umeå kommunfullmäktige Mattias Sehlstedt (V), 2:a till Umeå kommunfullmäktige

Läs mer

LOs politiska plattform valet 2018

LOs politiska plattform valet 2018 LOs politiska plattform valet 2018 Landsorganisationen i Sverige 2018 Grafisk form: LO Produktion och tryck: Bantorget Grafiska AB, Stockholm 2018 isbn 978-91-566-3298-3 lo 18.03 2 000 Trygghet för vanligt

Läs mer

Lerum , distriktsstyrelsens förslag till. Verksamhetsplan 2017

Lerum , distriktsstyrelsens förslag till. Verksamhetsplan 2017 Lerum 2016-10-17, distriktsstyrelsens förslag till Verksamhetsplan 2017 Som grund för verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Västra Götalands Västra ligger det som fastställs som partidistriktets uppgift

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS VÄTTERBYGDEN JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

Med sikte på framtiden

Med sikte på framtiden Med sikte på framtiden inspirationstexter extrakongress 17 18 mars 2007 i Stockholm Med sikte på framtiden Socialdemokratin är en folkrörelse på demokratins grund. Partiets politiska vision för samhället

Läs mer

Handslag för ett framtidsparti

Handslag för ett framtidsparti Handslag för ett framtidsparti Socialdemokratins vision är ett samhälle där alla kan leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro. Det är en vision som grundar sig i övertygelsen att jämlika människor

Läs mer

Alla stadsdelar. Markanvändning Resor Färdmedelsförändring nuläget*->2035. Arbetsmaterial

Alla stadsdelar. Markanvändning Resor Färdmedelsförändring nuläget*->2035. Arbetsmaterial Alla stadsdelar Boende: 683 600 (+33%) Arbetsplatser: 356 600 (+22%) Andel av totalt antal resor: 100% Färdmedelsförändring nuläget*->2035 Bil: 43% -> 25% Koll: 32% -> 44% GC: 26% -> 31% HÅLLBAR STAD ÖPPEN

Läs mer

Jämlikhetsprogrammet - I. Inledning

Jämlikhetsprogrammet - I. Inledning Jämlikhetsprogrammet - I. Inledning Framtiden börjar nu #nr Förslag Avsändare Stöd av 255 Rad 8-16 Stryk Rad 8-16: ändra till SSU kämpar för jämlikheten. Vi kämpar för alla människors lika värde för en

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Extrak Extrakongress rn Wiechel, 27 år arvikarie tiska intresseområden: Samhällsplanering, tsmarknad, socialpolitik, utveckling av ntlig sektor. förande SSU Västerbotten, ersättare ialnämnden, ersättare

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 1

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 1 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 1 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ÅRE 21-22/4 2018 1 5 10 Ett omfattande arbete med att förnya socialdemokraterna sattes igång i och med framtidspartiet. Framtidspartiet handlar om att

Läs mer

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen.

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen. 2 (8) Den här verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Bohuslän sträcker sig från 1 januari 2015 till 31 december 2018. Eftersom det är en flerårig verksamhetsplan håller den sig på en övergripande verksamhetsnivå.

Läs mer

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET.

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. VI ÄLSKAR VÄLFÄRD MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. Välfärden ska erbjuda mer än bara grundtrygghet. Den ska omfatta alla oavsett inkomst och finansieras solidariskt. Välfärden ska hålla en hög kvalitet och styras

Läs mer

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan 2017 2019 KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Vi är Verdandi! för social rättvisa och ett drog- och alkoholskadefritt samhälle

Läs mer

Ett Norrköping för alla inte bara några få

Ett Norrköping för alla inte bara några få Ett Norrköping för alla inte bara några få Vänsterpartiet Norrköping Valfrågor 2018 Norrköping behöver jämlikhet Sverige och Norrköping är rikare än någonsin tidigare. Ändå säger de flesta politiker att

Läs mer

Socialpolitik (Socialt utanförskap och integration) Demokratifrågor (Folkbildning, folkrörelser, skolans demokratiansvar)

Socialpolitik (Socialt utanförskap och integration) Demokratifrågor (Folkbildning, folkrörelser, skolans demokratiansvar) Espen Bjordal Jag heter Espen Bjordal och är aktiv i Nacka Arbetarkommun. Jag är nominerad till partikongressen och det frågor som jag vill driva är. Utbildningsfrågor (likvärdig skola, Fria skolvalet,

Läs mer

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen.

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen. Vi socialdemokrater är övertygade om att med demokrati förändra samhället. Vi bygger därför vårt samhälle på demokratins ideal med folkvalda politiker, fri opinionsbildning och respekt för allas lika värde.

Läs mer

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg 9B01, KONGRESS 2019 Målområden för verksamhetsplanering 2019-2031 Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg POLITIK Vår politik syftar till att bygga ett solidariskt samhälle, i Sverige

Läs mer

SKOLPLAN VUXENUTBILDNINGEN NÄSSJÖ KOMMUN. En samlad vuxenutbildningsorganisation för utbildning, integration och arbetsmarknad

SKOLPLAN VUXENUTBILDNINGEN NÄSSJÖ KOMMUN. En samlad vuxenutbildningsorganisation för utbildning, integration och arbetsmarknad SKOLPLAN VUXENUTBILDNINGEN NÄSSJÖ KOMMUN En samlad vuxenutbildningsorganisation för utbildning, integration och arbetsmarknad 1 SKOLPLAN FÖR VUXENUTBILDNINGEN Skolplanen för vuxenutbildningen i Nässjö

Läs mer

Kandidater till riksdagen

Kandidater till riksdagen Kandidater till riksdagen Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1992, Sverige Yrke: Vårdbiträde Polat Akgül Jag studerade journalistik på gymnasiet och arbetar som vårdbiträde

Läs mer

1. Anneli Hulthén 54 år 2. Johan Nyhus 44 år 3. Marina Johansson 43 år 4. Jahja Zeqiraj 35 år 5. Lena Malm 55 år 6. Tord Karlsson 50 år 7.

1. Anneli Hulthén 54 år 2. Johan Nyhus 44 år 3. Marina Johansson 43 år 4. Jahja Zeqiraj 35 år 5. Lena Malm 55 år 6. Tord Karlsson 50 år 7. 1. Anneli Hulthén 54 år 2. Johan Nyhus 44 år 3. Marina Johansson 43 år 4. Jahja Zeqiraj 35 år 5. Lena Malm 55 år 6. Tord Karlsson 50 år 7. Hanna Lindquist 21 år 8. Linus Glanzelius 24 år 9. Saida Hussein

Läs mer

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen 2 (7) Innehållsförteckning Fler jobb och jämlik

Läs mer

Fler jobb, schyssta villkor och mindre klimatpåverkan i EU och i Sverige. Socialdemokraternas EU-valplan 2014

Fler jobb, schyssta villkor och mindre klimatpåverkan i EU och i Sverige. Socialdemokraternas EU-valplan 2014 Fler jobb, schyssta villkor och mindre klimatpåverkan i EU och i Sverige Socialdemokraternas EU-valplan 2014 Valet är avgörande: Socialdemokraterna kan bli största parlamentsgrupp i EU Mandatfördelning

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa framtidstro. Där skolbarn hålls tillbaka

Läs mer

Hållbar stad öppen för världen

Hållbar stad öppen för världen Medarbetar- och arbetsmiljöpolicy Hållbar stad öppen för världen Göteborg en stad för alla Vi som arbetar i Göteborgs Stad har ett gemensamt uppdrag, att tillgodose göteborgarnas behov och rättigheter.

Läs mer

2000. Alla behövs stoppa rasismen 1 maj Alla behövs 1 maj Tillsammans mot klyftor och egoism.

2000. Alla behövs stoppa rasismen 1 maj Alla behövs 1 maj Tillsammans mot klyftor och egoism. 2000. Alla behövs stoppa rasismen 1 maj 2000. 2001. Alla behövs 1 maj 2001. 2002. Tillsammans mot klyftor och egoism. 2003. Tid tillsammans 1 maj 2003. 2004. Anna Lindh 1 maj 2004. 1 2005. Trygghet och

Läs mer

FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland.

FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland. FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland. FRAMTIDSPARTIET I NORRA ÄLVSBORG Gert-Inge Andersson och Lena Hult FÖR ALLAS BÄSTA Vi tror på att alla ska kunna leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro.

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun Fastställd på medlemsmöte 2016-12-19 Inledning I vår kommun är alla välkomna och här sätter vi människan främst. Vi lever i en föränderlig värld där tidigare

Läs mer

Presentation kandidater

Presentation kandidater Presentation kandidater Riksdag & Landsting 2014-2018 Distriktskongressen 5-6 april i Ånge I denna broschyr hittar du den politiska valberedningens förslag till de sex översta namnen på valsedeln till

Läs mer

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 1 Fi Lund vill se en annan utveckling och en ny syn på politiken. Vår politik handlar om jämlikhet, mänskliga rättigheter och frihet från alla former av diskriminering. Vi vill

Läs mer

10 löften och ett handslag! - En ny Socialdemokratisk arbetsgivarepolitik i Östergötland!

10 löften och ett handslag! - En ny Socialdemokratisk arbetsgivarepolitik i Östergötland! Östergötland 2009-11-16 10 löften och ett handslag! - En ny Socialdemokratisk arbetsgivarepolitik i Östergötland! Socialdemokraterna i Östergötland har presenterat ett program som ska genomföras efter

Läs mer

En starkare arbetslinje

En starkare arbetslinje RÅDSLAG JOBB A R B E T E Ä R BÅ D E E N R Ä T T I G H E T OC H E N S K Y L D I G H E T. Den som arbetar behöver trygghet. Den arbetslöses möjligheter att komma åter. Sverige har inte råd att ställa människor

Läs mer

Diagramrapport BoInvent 1 December 2010

Diagramrapport BoInvent 1 December 2010 Diagramrapport BoInvent 1 December Inventeringen avser de hushåll, som pga sociala och/eller medicinska skäl inte har ett boende som socialsekreteraren bedömer vara det bästa för tillfället och där bistånd

Läs mer

SSU:s uppgift. Organisatoriskstrategi I Rörelse SSU:s 37:e förbundskongress - Täby 9-12 augusti 2013

SSU:s uppgift. Organisatoriskstrategi I Rörelse SSU:s 37:e förbundskongress - Täby 9-12 augusti 2013 I Rörelse SSU:s 37:e förbundskongress - Täby 9-12 augusti 2013 1 SSU:s uppgift 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Vår uppgift är att samla unga människor med socialdemokratiska värderingar samt de unga som delar

Läs mer

O. Organisation och stadgar

O. Organisation och stadgar O. Organisation och stadgar Organisatoriska handlingsprogrammet 453 Ändring bildningsnivåer Att under den första rubriken som lyder skola, sista stycket andra meningen, ändra lydelsen Genom aktiv bildning

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo Socialdemokraterna i Jönköpings län Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo 2 (7) Kandidatpresentation inför Socialdemokraternas ordinarie

Läs mer

Vision och verktyg Visionen - vår berättelse Ett växande Norrbotten Mål kommunikation

Vision och verktyg Visionen - vår berättelse Ett växande Norrbotten Mål kommunikation 2 Innehållsförteckning Vision och verktyg... 3 Visionen - vår berättelse 12.2.1... 4 Ett växande Norrbotten 12.2.2... 4 Ett spännande Norrbotten 12.2.3... 5 Kommunikation... 5 Kommunikationsmodell 12.2.4...

Läs mer

Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen

Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen På väg mot valrörelse Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen 7 juli 2010 Arne Modig David Ahlin Ny situation med två regeringsalternativ 1. Utgångsläget och förutsättningarna 2. Kampen om den politiska

Läs mer

En hållbar stad öppen för världen

En hållbar stad öppen för världen Medarbetar- och arbetsmiljöpolicy En hållbar stad öppen för världen Göteborg en stad för alla Vi som arbetar i Göteborgs Stad har ett gemensamt uppdrag, att tillgodose göteborgarnas behov och rättigheter.

Läs mer

STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~

STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~ STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~ FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR GOD LIVSKVALITET Vår främsta uppgift är att skapa förutsättningar för god livskvalitet. Detta gör vi genom att bygga välfärden på en solidarisk och jämlik

Läs mer

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl Växjö är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Kommunen växer, utvecklas och har alla möjligheter att ligga i framkant på många områden. Det finns också mycket

Läs mer

Demokrati och hållbar utveckling Utbildning är nyckeln till var och ens frihet samt till en gynnsam ekonomisk och personlig utveckling.

Demokrati och hållbar utveckling Utbildning är nyckeln till var och ens frihet samt till en gynnsam ekonomisk och personlig utveckling. Ger fler möjligheter Rätten till utbildning är en central fråga i socialdemokratisk politik. Alla har olika förutsättningar så därför måste utbudet vara brett, ändamålsenligt och anpassat till såväl individens

Läs mer

Motion nr 2 En tandvårdsreform för ålderspensionärer med låg inkomst

Motion nr 2 En tandvårdsreform för ålderspensionärer med låg inkomst Motion nr 1 Tandvård - Att avslå motionen Motion nr 2 En tandvårdsreform för ålderspensionärer med låg inkomst - Att avslå motionen Motion nr 3 Processen kring val i partidistriktet - att anse första och

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Studiehandledning Ledaren och gruppen Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa

Läs mer

KONGRESSBLADET. Sveriges näste statsminister besökte kongressen. 13 juni 2014

KONGRESSBLADET. Sveriges näste statsminister besökte kongressen. 13 juni 2014 KONGRESSBLADET 13 juni 2014 Sveriges näste statsminister besökte kongressen Under fredagseftermiddagen kom Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till Byggnads kongress. Han talade om arbetsrätt

Läs mer

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun.

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun. ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun. Till dig som väljer väg för Sverige. Sverige är ett land att vara stolt över. Jag vet det. Min uppväxt, min trygghet

Läs mer

Vem vinner på en bra arbetsmiljö?

Vem vinner på en bra arbetsmiljö? Vem vinner på en bra arbetsmiljö? Illustration: Robert Nyberg. Är arbetsmiljö viktigt? Vilka är de viktigaste fackliga områdena? Är det anställningstrygghet och uppenbara plånboksfrågor om lön och skydd

Läs mer

!! 1. Feminism för alla. Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september!

!! 1. Feminism för alla. Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september! Feminism för alla Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september Vi har en feministisk politik som också arbetar med antirasism och mänskliga rättigheter.

Läs mer

Ett Salem för alla inte bara de rikaste

Ett Salem för alla inte bara de rikaste Ett Salem för alla inte bara de rikaste Vänsterpartiet Salems kommunalpolitiska program 2018 Ett Salem för alla inte bara de rikaste Vänsterpartiet vill inget mindre än allas frihet. Frihet från våld och

Läs mer

Organisatoriskt handlingsprogram

Organisatoriskt handlingsprogram Bakgrund 5 Till kongressen 2013 gjordes ett omfattande arbete med att göra om form och innehåll i det organisatoriska handlingsprogrammet. Ambitionen var att skapa en långsiktighet i vad SSU är och vart

Läs mer

Kvinnliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg

Kvinnliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Kvinnliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Kajsa Adenbäck, 1960 Hallonbergen Vi lever i ett samhälle där oro har fått ett stort utrymme. För mig är inflytande

Läs mer

tighet s a em i F ams, medl Ad y k Ric

tighet s a em i F ams, medl Ad y k Ric Nu drar vi igång! Så kan löntagarna vinna valet 2006 Nu har LO-förbundens medlemmar sagt vad de tycker! Maria Lindberg, medlem i Handels. I undersökningen Valet är ditt har 30 032 medlemmar deltagit och

Läs mer

Träff för nya medlemmar

Träff för nya medlemmar Träff för nya medlemmar 2014 Upplägg Läget i Vänsterpartiet Organisationen Partiprogrammet Allmänna frågor Fika Vänsterpartiet växer 13 800 medlemmar i jan 2014 Ser ut att växa med ytterligare 3 000 nya

Läs mer

Total Man Kvinna Total Man Kvinna Total Man Kvinna

Total Man Kvinna Total Man Kvinna Total Man Kvinna 1:1 hur välkommen du känner dig när du besöker biblioteket? 2:2 den hjälp du fick? 3:2 tiden då biblioteket öppnar på vardagar? 8-10 91 88 93 8-10 94 93 95 8-10 71 64 74 5-7 8 12 6 5-7 6 7 5 5-7 18 23

Läs mer

Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna. arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då

Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna. arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då människor från alla världens hörn samlas för att demonstrera

Läs mer

Fastslagna toppkandidater till riksdagen, regionen och kommunfullmäktige

Fastslagna toppkandidater till riksdagen, regionen och kommunfullmäktige Fastslagna toppkandidater till riksdagen, regionen och kommunfullmäktige Valda till kommunfullmäktigelistan i Malmö 1. Hanna Thomé, 37 år, kommunalråd Vilka politiska frågor är du mest intresserad av?

Läs mer

En region för några få En region för alla

En region för några få En region för alla En region för några få En region för alla Vänsterpartiet Gävleborgs Regionala valplattform 2018-2022 Kort version Rösta på Vänsterpartiet 9 september Valet 2018 handlar om hur det framtida samhället ska

Läs mer

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet.

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Socialdemokraterna Umeå AK Valprogram Kyrkovalet 2017 Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar om alla människors

Läs mer

ETT RÄTTVISARE EUROPA FÖR ARBETSTAGARE

ETT RÄTTVISARE EUROPA FÖR ARBETSTAGARE ETT RÄTTVISARE EUROPA FÖR ARBETSTAGARE EFS PROGRAM FÖR VALET TILL EUROPAPARLAMENTET 2019 EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Valet till Europaparlamentet den 26 maj 2019 kommer att

Läs mer

Valkommitténs förslag till valsedel för val till RIKSDAGEN

Valkommitténs förslag till valsedel för val till RIKSDAGEN Valkommitténs förslag till valsedel för val till RIKSDAGEN 1 Anna Johansson Ombudsman LO 47 år 2 Mattias Jonsson Ombudsman IF Metall 44 år 3 Gunilla Carlsson Riksdagsledamot 52 år 4 Johan Büser Riksdagsledamot

Läs mer

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater.

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater. Socialdemokraterna Umeå AK Valmanifest Kyrkoval 2017-09-17 Svenska kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, frihet, försoning och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar

Läs mer

KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009

KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009 KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009 Kvinnornas Europa S-kvinnors kandidater Den 7 juni 2009 är det val till Europaparlamentet. Det är ett viktigt val och vår chans

Läs mer

Övriga handlingar. SSU:s 38:e förbundskongress 2015

Övriga handlingar. SSU:s 38:e förbundskongress 2015 Övriga handlingar SSU:s 38:e förbundskongress 2015 1 2 Uttalanden Jämlik framtid Det är det jämlika samhället som vi människor blir fria att forma våra liv utan att vår bakgrund bestämmer förutsättningarna.

Läs mer

Kyrkbyns bibliotek. GÖTEBORGS STAD BIBLIOTEKSENKÄT 2012 Resultat uppdelat på kön. Helhet

Kyrkbyns bibliotek. GÖTEBORGS STAD BIBLIOTEKSENKÄT 2012 Resultat uppdelat på kön. Helhet Helhet Hur nöjd är du med biblioteket i sin helhet? Hur väl uppfyller biblioteket dina förväntningar? Tänk dig ett perfekt bibliotek. Hur nära ett sådant ideal tycker du att detta bibliotek kommer? Betyg

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

1 1!2 #&#'(/&'( 3 +.(4(/(,-4/4(& 56!&#.#&(7)&#(#&(/ 56 1 1 1 "8!!1 9 #&/&('/ 5: #&#.-&/&+/& 5 " 1 8;8!!9 ;/&#&##. 5* #&#$%+/&#.#& 50 "8 4#/=7&>#&(

1 1!2 #&#'(/&'( 3 +.(4(/(,-4/4(& 56!&#.#&(7)&#(#&(/ 56 1 1 1 8!!1 9 #&/&('/ 5: #&#.-&/&+/& 5  1 8;8!!9 ;/&#&##. 5* #&#$%+/&#.#& 50 8 4#/=7&>#&( 2 #$%) * +#,-./ 0 1 1 2 ##/ 3 +.4/,-4/4 56 #.#7)##/ 56 1 1 1 81 9 #// 5: ##.-/+/ 5 1 8;89 ;/###. 5* ##$%+/#.# 50 7-./#..# 5 8 4#/=7># >=?@- @ A.>++,->7-%/A %=6- A8#$%>#....A 1 /=*?- 5? A#.>#>#,#A =/B06-5@

Läs mer

Landsorganisationen i Sverige 2013

Landsorganisationen i Sverige 2013 Integrationspolicy Landsorganisationen i Sverige 2013 Foto: Lars Forsstedt Grafisk form: LO Original: MacGunnar Information & Media Tryck: LO-Tryckeriet, Stockholm 2013 isbn 978-91-566-2907-5 lo 13.12

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA.

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. VALPROGRAM 2018 ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. Rösta den 9 september! För en hållbar kommun där alla får chans att växa. UTBILDNING ÄR TRYGGHET FÖR FRAMTIDEN Genom att investera i utbildning

Läs mer

LOs politiska plattform inför valet 2014

LOs politiska plattform inför valet 2014 LOs politiska plattform inför valet 2014 LOs politiska plattform inför valet 2014 Sveriges löntagare behöver en ny politik och en ny regering. Arbetslösheten är idag högre än vid regeringsskiftet 2006.

Läs mer

Möjligheternas Katrineholm skapar vi tillsammans Vår politik för jobb, välfärd och utveckling

Möjligheternas Katrineholm skapar vi tillsammans Vår politik för jobb, välfärd och utveckling Möjligheternas Katrineholm skapar vi tillsammans Vår politik för jobb, välfärd och utveckling 2011 2014 Socialdemokraterna i Katrineholm Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande Katrineholm i jobb

Läs mer