Kandidater till riksdagen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kandidater till riksdagen"

Transkript

1 Kandidater till riksdagen Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1992, Sverige Yrke: Vårdbiträde Polat Akgül Jag studerade journalistik på gymnasiet och arbetar som vårdbiträde inom hemtjänsten. Arbetslösheten bland unga samt för stora barngrupper på förskolor och skolor ökar klyftorna i samhället. De frågorna tycker jag är viktiga att arbeta med. Jag har en stor drivkraft och engagemang inom mig som är en förutsättning för att utföra uppdraget. Född: 1984, Sverige Yrke: Utredare Caroline Andersson Jag vill gärna vara med och forma socialdemokraternas idéer för bättre välfärd och en samhällsutveckling utifrån värderingar om jämlikhet och jämställdhet. Min erfarenhet av att bedriva politik i kommun, landsting och regering varvat med ett civilt yrke som utredare i hälso- och sjukvårdsfrågor tror jag kan vara ett viktigt bidrag i detta arbete. Född: 1990, Sverige Yrke: Juridisk rådgivare Hyresgästföreningen Nominerad av medlem Henrik Andersson Jag jobbar som hyresjuridisk rådgivare och har dagligen kontakt med personer som utnyttjas eller hamnar i kläm på grund av bostadsbristen. Jag har suttit i styrelsen för Sveriges största hyresgästförening för studenter och har därför erfarenhet och kunskap om hyresmarknaden och dess brister. Jag vill driva dessa frågor och söker ditt förtroende.

2 Född: 1986, Sverige Yrke: Studerande Jonas Andersson Jag studerar statskunskap och juridik och har under min studietid varit engagerad inom både kårpolitik och nationsliv. Under förra mandatperioden satt jag i landstingsfullmäktige i Jämtland där jag främst arbetade med demokrati- och länsutvecklingsfrågor. Jag tror att jag kombinerar politisk erfarenhet med ett ungdomsperspektiv på ett bra sätt Född: 1967, Sverige Yrke: Säljare, avdelningsordförande Tomas Andersson Har jobbat i butik (Coop) i dryga 30 år och fackligt aktiv i Handels ca 25 år och nyvald avd. ordf. Har varit suppl/ledamot i landstingsfullmäktige sedan Känner mig redo för ett uppdrag som riksdagsledamot där jag tror att mina fackliga erfarenheter/kunskaper kan vara till stor nytta Född: 1943, Sverige Yrke: Pensionär Nominerad av valberedningen Anita Berger Jag vill ha ett samhälle som håller ihop, där rättvisa, jämlikhet, jämställdhet och solidaritet är ledstjärnor. Där vi får vara olika, men ända ha likvärdiga förutsättningar för att utvecklas och leva ett gott liv. Samarbete och gemensamma lösningar ger trygghet och välfärd för alla. Därför behövs en socialdemokratisk politik på alla nivåer.

3 Född: 1965, Frankrike Yrke: Lärare i språk, idrott och hälsa Eric Dalban Mitt engagemang o min drivkraft är obegränsad i politiken. Jag är intresserad av allt som gör livet värdefullt. Att ha rätt till bostad, utbildning, jobb, vård o skydd. En aktiv utrikespolitik som kan skapa Demokrati, Fred o Stabilitet i världen. Därför krävs det att Vi S ställer upp o skapa dessa förutsättningar. Född: 1993, Sverige Yrke: Banktjänsteman Leo Essemyr "Jag sitter i SSU Upplands styrelse som fackligt (f.d internationellt) ansvarig. Varit i Palestina för SSU - utrikespolitik är en hjärtefråga. Sitter i partidistriktets idrottspolitiska grupp. Fackliga frågor står mig nära arbetar nu utan kollektivavtal men har anslutit kollegor till facket vilket resulterat i att avtalsförhandlingar har inletts." Född: 1952, Sverige Yrke: Utredare Sten Gellerstedt Efter många år i skognäringen arbetar jag på LO med hur vi löntagare ska få en bättre vardag på jobbet. I riksdagen vill jag verka för fler och bättre jobb i Uppland genom satsning på infrastruktur och ett bredare näringsliv. Dessa jobb ska vara både ekologiskt och socialt uthålliga. Jag vill även driva på för mer ekonomisk demokrati samt för att få en bättre ordning på arbetsmarknaden. Jag är emot vinster i välfärden.

4 Född: 1956, Sverige Yrke: Barnskötare, riksdagsledamot Agneta Gille Som barnskötare och fackligt aktiv har det alltid varit viktigt för mig att kunna påverka politiken. Allt från tiden som Kommunals arbetsplatsombud till nu som riksdagsledamot. Jag tror på och vill jobba för ett solidariskt, jämlikt och jämställt samhälle där alla känner trygghet. Ett tryggt Sverige ger trygga människor, det vill jag verka för. Född: 1977, Sverige Yrke: Kulturpolitisk ansvarig ABF, Politisk redaktör Peter Gustavsson Jag är en rastlös reformist med mer än tjugo års erfarenhet av arbetarrörelsens organisationer fackligt och politiskt, lokalt och centralt som brinner för jämlikhet, hållbarhet och arbete åt alla. Socialdemokratin är framgångsrik när vi är tydliga, både med bristerna i samhället som det är och med hur vi skapar samhället som det borde vara. Född: 1971, Nederländerna Yrke: Jurist Miljödepartementet Leo Jager Förnuft, känsla och en socialdemokratisk människosyn. Miljö, demokrati och välfärdsstatens framtid är viktiga frågor. Att rättvist fördela resurser mellan länder är en hjärtefråga. Jag har deltagit i beslutsprocesser från lokal till EU-nivå och vet hur land skall med lag byggas. Regler ska bidra till demokrati, inte byråkrati. Jag är kritisk till EU:s utveckling.

5 Född: 1991, Sverige Yrke: Studerande, Diskplockare, Informationsassistent Mattias Kristenson Jag brinner för socialdemokratins förmåga att omvandla ilska över ojämlikhet till konstruktiv politik. Många års engagemang i SSU har gett mig erfarenhet och kunskap att arbeta vidare med mina viktigaste frågor; internationell solidaritet, gemensam säkerhet och den växande ungdomsarbetslösheten. Dessa frågor vill jag prioritera i rikspolitiken. Född: 1981, Sverige Yrke: Jurist på Hyresgästföreningen Gustaf Lantz "Framtidens socialdemokrati får aldrig släppa idén om ett samhälle som håller ihop. Rättvisa och solidaritet måste gå som en röd tråd genom alla politikområden. I en tid när klimatet hotas, bostäder saknas och rekordmånga människor går utan arbete behövs en stark, tydlig och modern socialdemokrati." Född: 1982, Sverige Yrke: Civilingenjör UU, arbetar med utbildningspolitik och samverkan forskning & samhälle. Även egen företagare. Nominerad av S-föreningar Klas-Herman Lundgren Jag arbetar för en utbildningspolitik som inte stänger dörrar och vill bygga ett jämlikt, jämställt och hållbart samhälle. Har företrätt Sveriges studenter som ordf. för SFS, arbetat med nationell politik och suttit i styrelsen för Uppsala univ. Engagerad i infrastruktur, bostäder, hållbar utv., demokrati- & jämställdhet, utb. samt migrationspolitik.

6 Född: 1992, Sverige Yrke: Ombudsman SSU Uppland Johanna Mejding Jag vill representera Socialdemokraterna i Riksdagen för att driva ungas röst i den beslutande församlingen. Idag jobbar jag som ombudsman för SSU Uppland och mitt politiska engagemang sker just nu i den lokala S-föreningen. Jag vill arbeta med att utöka den generella välfärden, öka jämställdheten på arbetsmarknaden och förbättra grundskolan. Född: 1982, Sverige Yrke: Forskningsassistent Marcus Nilsson I riksdagen vill jag vara med och återskapa en hållbar svensk socialdemokratisk utrikespolitik. FN, snarare än Nato, är det forum som Sverige bör fokusera på för att utjämna resursfördelningsgap och bekämpa förtryck. En sådan politik måste också vara förankrad inom forskningen, där jag har min bakgrund och goda kontakter. Född: 1987, Sverige Yrke: Studerande Josefine Pasanen Engagerad i S sedan 2010, har bl.a. varit ordförande för Laboremus samt lett S-studenters migrationspolitiska nätverk. Fördelningsfrågor i stort är viktiga för mig och jag anser att politiken alltid bör utgå från medborgaren snarare än kunden. Frågor som rör migration, internationell solidaritet och jämställdhet ligger mig närmast hjärtat.

7 Född: 1989, Sverige Yrke: Statsvetare, inriktning mot internationella relationer Milischia Rezai Jag vill driva på och föra upp frågor om bland annat hållbar utveckling, internationell solidaritet och anti-rasism på dagordningen i riksdagen, och tror att jag med snart 10 års värdefull politisk erfarenhet, en masterexamen i statskunskap och framförallt ett helhjärtat engagemang skulle göra ett bra arbete i att representera Socialdemokraterna. Född: 1957, Sverige Yrke: Professor, forskare, riksdagsledamot Lena Sommestad Jag vill bidra till ett mer jämlikt, jämställt och hållbart samhälle. Jag tror på mod, kunskap och starka värderingar i politiken. Politiskt har jag en bakgrund som miljöminister, riksdagsledamot och ordförande för S-kvinnor. Jag har varit forskare, journalist och folkhögskollärare. Jag skriver gärna och tycker om att föreläsa om samhälle och politik. Född: 1990, Sverige Yrke: Studerande i statistik och nationalekonomi Erik Spånberg Jag är en engagerad student, som har kunskaper i statistik, nationalekonomi och statsvetenskap. Det framtida socialdemokratiska samhällsbygget måste vara socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart. Stoppa privatiseringarna och välfärdsvinsterna, bygg ut det offentliga och ta gemensamt ansvar över infrastruktur, bostadsbyggande och sysselsättning.

8 Född: 1979, Sverige Yrke: Organisationsutvecklare Tommy Söder "Som socialdemokrat vill jag verka för att åter sätta Sverige som garant för att mänskliga rättigheter och demokrati respekteras världen. Internationella frågor ligger mig varmt om hjärtat och jag har tidigare som ordförande för Utrikespolitiska förbundet fått breda erfarenheter och kontakter. Sverige har en viktig roll att spela och vi måste jobba hårt för att uppnå en rättvis värld." Född: 1978, USA Yrke: Universitetslektor i förnybar energi Rafael Waters I mitt politiska & professionella arbete drivs jag av ett engagemang för hållbar utveckling. Den förutsätter ett demokratiskt & jämlikt samhälle & en politik förankrad i vetenskap. Idag driver jag ett miljö- & energinätverk för S i Uppsala & vill att vi nationellt & lokalt ska hjälpas åt att bygga den bästa politiken för en hållbar framtid! Född: 1958, Sverige Yrke: Ekonom Nominerad av s-förening/-ar Ulrik Wärnsberg Brinner för vår ideologi med frihet, jämlikhet, rättvisa och solidaritet. Vill arbeta för ett samhälle för alla, med offensiva satsningar på arbete och utbildning. Ett inkluderande samhälle som bryter den ökande segregationen. Mer fokus på jämställdhet, folkhälsofrågor, demokrati och delaktighet. Lång erfarenhet av kommunalpolitik. Har även jobbat fackligt

Född: 1944, Palestina. Yrke: Civilingenjör/projektledare. Född: 1995, Sverige. Yrke: juridikstuderande. Yrke: Säljare/taxiförare

Född: 1944, Palestina. Yrke: Civilingenjör/projektledare. Född: 1995, Sverige. Yrke: juridikstuderande. Yrke: Säljare/taxiförare Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1944, Palestina Yrke: Tolk Jag kommer att driva två huvudfrågor som ligger mig nära hjärtat; den ena utrikespolitiska frågor och synnerhet

Läs mer

Kandidater till riksdagen

Kandidater till riksdagen Kandidater till riksdagen Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1980/Iran Yrke: projektledare Nominerad av Centrala Staden Viktigaste nuvarande uppdrag: ledamot kommunfullmäktige

Läs mer

Yrke: Civilingenjör/projektledare

Yrke: Civilingenjör/projektledare Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1944, Palestina Yrke: Tolk Jag kommer att driva två huvudfrågor som är hjärtnära för mig; den ena utrikespolitiska frågor och synnerhet

Läs mer

Presentation kandidater

Presentation kandidater Presentation kandidater Riksdag & Landsting 2014-2018 Distriktskongressen 5-6 april i Ånge I denna broschyr hittar du den politiska valberedningens förslag till de sex översta namnen på valsedeln till

Läs mer

2 (6) Måste det vara så?

2 (6) Måste det vara så? 2 (6) Vi vill att Karlskrona ska vara den kommun där vi kan förverkliga våra drömmar, en kommun där man känner att man har möjligheter. Vi vill att barnen och ungdomarna ska få en bra start i livet och

Läs mer

Kandidater till landstingsfullmäktige

Kandidater till landstingsfullmäktige Kandidater till landstingsfullmäktige Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1954, Irak Yrke: IT-tekniker Abbas al-janabi Medlem i Årsta S-förening och aktiv även i Integrationsutskottet

Läs mer

Valberedningens förslag till valkonferensen 2013-11-23

Valberedningens förslag till valkonferensen 2013-11-23 Uppsala län Uppsala 2013-10-16 Valberedningens förslag till valkonferensen 2013-11-23 Förslag till valsedel till Riksdagen Nominering av landstingsråd Förslag till valsedlar till landstinget 2 (9) Innehållsförteckning

Läs mer

Vi vill bygga framtiden

Vi vill bygga framtiden å p n e k fi y N? Socia a n r e t a r ldemok Vi vill bygga framtiden Politiken måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan

Läs mer

2000. Alla behövs stoppa rasismen 1 maj Alla behövs 1 maj Tillsammans mot klyftor och egoism.

2000. Alla behövs stoppa rasismen 1 maj Alla behövs 1 maj Tillsammans mot klyftor och egoism. 2000. Alla behövs stoppa rasismen 1 maj 2000. 2001. Alla behövs 1 maj 2001. 2002. Tillsammans mot klyftor och egoism. 2003. Tid tillsammans 1 maj 2003. 2004. Anna Lindh 1 maj 2004. 1 2005. Trygghet och

Läs mer

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen.

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen. Vi socialdemokrater är övertygade om att med demokrati förändra samhället. Vi bygger därför vårt samhälle på demokratins ideal med folkvalda politiker, fri opinionsbildning och respekt för allas lika värde.

Läs mer

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Valkrets 1 Habo, och Mullsjö Arbetarekommuner 1 Kandidatpresentation inför Socialdemokraternas extra partikongress 25-27 mars 2011 i Stockholm.

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Socialdemokraterna i Jönköpings län Residensgatan 1 556 13 Jönköping T: 036-165140 www.socialdemokraterna/jonkopingslan

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

Kandidater till kommunfullmäktige,

Kandidater till kommunfullmäktige, Kandidater till kommunfullmäktige, Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1992, Sverige Yrke: Vårdbiträde Polat Akgül Jag studerade journalistik på gymnasiet och nu har jag

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö arbetarekommuner 5 ombud skall väljas i valkretsen. Presentation av de 16 kandidater som kandiderar i valkrets

Läs mer

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet.

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Socialdemokraterna Umeå AK Valprogram Kyrkovalet 2017 Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar om alla människors

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

Fastslagna toppkandidater till riksdagen, regionen och kommunfullmäktige

Fastslagna toppkandidater till riksdagen, regionen och kommunfullmäktige Fastslagna toppkandidater till riksdagen, regionen och kommunfullmäktige Valda till kommunfullmäktigelistan i Malmö 1. Hanna Thomé, 37 år, kommunalråd Vilka politiska frågor är du mest intresserad av?

Läs mer

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg 9B01, KONGRESS 2019 Målområden för verksamhetsplanering 2019-2031 Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg POLITIK Vår politik syftar till att bygga ett solidariskt samhälle, i Sverige

Läs mer

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater.

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater. Socialdemokraterna Umeå AK Valmanifest Kyrkoval 2017-09-17 Svenska kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, frihet, försoning och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar

Läs mer

FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS

FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS TORSÅS KAN BÄTTRE. Det spelar roll vem som styr och leder kommunen. Här kan du läsa om några av de politiska prioriteringar

Läs mer

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX Valplattform Vänsterpartiet Umeå 2018-2022 Umeå är inte till salu! Ulrika Edman (V), 1:a till Umeå kommunfullmäktige Mattias Sehlstedt (V), 2:a till Umeå kommunfullmäktige

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa framtidstro. Där skolbarn hålls tillbaka

Läs mer

KRYSSA EN KRISTEN SOCIALDEMOKRAT DEN 19 SEPTEMBER KRISTNA SOCIALDEMOKRATER I JÖNKÖPINGS KOMMUN BRODERSKAPSRÖRELSEN

KRYSSA EN KRISTEN SOCIALDEMOKRAT DEN 19 SEPTEMBER KRISTNA SOCIALDEMOKRATER I JÖNKÖPINGS KOMMUN BRODERSKAPSRÖRELSEN X KRYSSA EN KRISTEN SOCIALDEMOKRAT DEN 19 SEPTEMBER KRISTNA SOCIALDEMOKRATER I JÖNKÖPINGS KOMMUN BRODERSKAPSRÖRELSEN Jonas Magnusson KANDIDAT TILL LANDSTINGSFULLMÄKTIGE OCH RIKSDAGEN YRKE: Folkhögskolelärare

Läs mer

Ett rött Europa. för jobb och rättvisa

Ett rött Europa. för jobb och rättvisa Ett rött Europa för jobb och rättvisa 2 Fotografer: Nils Sjöstedt sid 1, Bea Tigerhielm sid 5, 9, 11, Jonas Lundborg sid 7, Lars-Örjan Josefsson sid 13 och Jeanette Larsson sid 15. Ett rött Europa för

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS GGVV JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Partikongress 2017 Kandidatpresentation Umeå Arbetarekommun Val av ombud till partikongressen 22 mars - 24 mars 2019 Valet av ombud Sveriges Socialdemokratiska Arbetarepartis 40:e ordinarie partikongress

Läs mer

Jens Nilsson. Europaparlamentariker (S) Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation.

Jens Nilsson. Europaparlamentariker (S) Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation. Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation. Vad gör Europaparlamentet? Europaparlamentet kan liknas vid Europas riksdag. 754 ledamöter från 27 länder sitter i Europaparlamentet.

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009

KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009 KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009 Kvinnornas Europa S-kvinnors kandidater Den 7 juni 2009 är det val till Europaparlamentet. Det är ett viktigt val och vår chans

Läs mer

tighet s a em i F ams, medl Ad y k Ric

tighet s a em i F ams, medl Ad y k Ric Nu drar vi igång! Så kan löntagarna vinna valet 2006 Nu har LO-förbundens medlemmar sagt vad de tycker! Maria Lindberg, medlem i Handels. I undersökningen Valet är ditt har 30 032 medlemmar deltagit och

Läs mer

Utbildningar hösten 2016

Utbildningar hösten 2016 STUDIEPLAN HT 2016 Utbildningar hösten 2016 September 5 september Inspirationskväll tema Arbete Plats: Kristianstad 7 september Inspirationskväll tema Arbete Plats: Landskrona 17 september Medlemsutbildning,

Läs mer

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen.

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen. 2 (8) Den här verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Bohuslän sträcker sig från 1 januari 2015 till 31 december 2018. Eftersom det är en flerårig verksamhetsplan håller den sig på en övergripande verksamhetsnivå.

Läs mer

Studiemallar för grundkurser 2013

Studiemallar för grundkurser 2013 Studiemallar för grundkurser 2013 Studier är en av våra viktigaste och mest uppskattade verksamheter. Den skolning som vår studieverksamhet skapar är så viktig att det nämns som en av vår organisations

Läs mer

SSU Upplands Arbetsmarknadspolitiska program

SSU Upplands Arbetsmarknadspolitiska program SSU Upplands Arbetsmarknadspolitiska program Arbetet är en av grundstenarna i byggandet av det jämlika samhället. Arbetet skapar självständighet och frihet samt formar oss som individer. Men arbetet är

Läs mer

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Handlingsprogram 2011-2014 Socialdemokraterna i Mark Frihet är grunden för att du ska ha ett gott liv och kunna ta vara på möjligheternas Mark men friheten ska

Läs mer

Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna. arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då

Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna. arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då Kära kamrater och mötesdeltagare! Det är för mig en stor ära att på denna arbetarrörelsens högtidsdag få tala inför er. Första maj är ett datum då människor från alla världens hörn samlas för att demonstrera

Läs mer

Tidigare folkhälsoarbete i kommunen

Tidigare folkhälsoarbete i kommunen Tidigare folkhälsoarbete i kommunen Några exempel Blomman pengar Urbanprojekt Storstadssatsningar Välfärd för alla Områdesprogrammet Förståelsen för Malmö Migration Antal 310 000 300 000 290 000

Läs mer

Överenskommelsen Botkyrka. Idéburna organisationer och Botkyrka kommun i samverkan. för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Botkyrka

Överenskommelsen Botkyrka. Idéburna organisationer och Botkyrka kommun i samverkan. för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Botkyrka 1(6) Överenskommelsen Botkyrka Idéburna organisationer och Botkyrka kommun i samverkan för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Botkyrka Gemensam deklaration Vår gemensamma deklaration om samverkan

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

Program för social hållbarhet

Program för social hållbarhet Dnr: KS-2016/01180 Program för social hållbarhet Ej antagen UTKAST NOVEMBER 2017 program policy handlingsplan riktlinje Program för social hållbarhet är ett av Västerås stads stadsövergripande styrdokument

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige

Antagen av kommunfullmäktige Antagen av kommunfullmäktige 2015-05-13 1 Innehåll... 2 1. Inledning och bakgrund... 3 2. Uddevalla kommuns vision... 3 3. Omvärldens påverkan... 3 3.1 Nationell påverkan... 3 3.2 Lokal påverkan... 4 4.

Läs mer

Gemensamma värderingar, gemensamt ansvar och det gemensamma goda

Gemensamma värderingar, gemensamt ansvar och det gemensamma goda Gemensamma värderingar, gemensamt ansvar och det gemensamma goda #ep2014 TIGT. MAKE AN Ett hurdant Europa vill Du ha? Gör något. Gör det bättre. Gör skillnad. Rösta i EU-valet! EV.LUTH KYRKAN I FINLAND

Läs mer

Kamrater Mötesdeltagare!

Kamrater Mötesdeltagare! 2014-05-01 Christer Engelhardt Kamrater Mötesdeltagare! Varmt välkomna till supervalårets första majfirande här i Bingebyparken och jag vill rikta ett varmt tack till Gråbo- Bingeby Socialdemokratiska

Läs mer

Ett Norrköping för alla inte bara några få

Ett Norrköping för alla inte bara några få Ett Norrköping för alla inte bara några få Vänsterpartiet Norrköping Valfrågor 2018 Norrköping behöver jämlikhet Sverige och Norrköping är rikare än någonsin tidigare. Ändå säger de flesta politiker att

Läs mer

Övriga handlingar. SSU:s 38:e förbundskongress 2015

Övriga handlingar. SSU:s 38:e förbundskongress 2015 Övriga handlingar SSU:s 38:e förbundskongress 2015 1 2 Uttalanden Jämlik framtid Det är det jämlika samhället som vi människor blir fria att forma våra liv utan att vår bakgrund bestämmer förutsättningarna.

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 1 Fi Lund vill se en annan utveckling och en ny syn på politiken. Vår politik handlar om jämlikhet, mänskliga rättigheter och frihet från alla former av diskriminering. Vi vill

Läs mer

Ett bättre Gotland. För alla.

Ett bättre Gotland. För alla. Ett bättre Gotland. För alla. Socialdemokraterna F R A M T I D S PA R T I E T Valprogram 2014.indd 1 2014-07-19 11:35:15 För oss socialdemokrater har ordet rättvisa alltid haft en speciell betydelse. Det

Läs mer

SKL:s kongressmål och prioritering

SKL:s kongressmål och prioritering SKL:s kongressmål och prioritering SKL ska stödja medlemmarna i deras hälsofrämjande och förebyggande arbete för att utjämna hälsoskillnader och långsiktigt säkerställa en effektiv resursanvändning i den

Läs mer

ARBETARRÖRELSENS FORSKARNÄTVERK. Inbjudan. till konferens maj 2008 i Stockholm

ARBETARRÖRELSENS FORSKARNÄTVERK. Inbjudan. till konferens maj 2008 i Stockholm ARBETARRÖRELSENS FORSKARNÄTVERK Inbjudan till konferens 17 18 maj 2008 i Stockholm En mötesplats för nya kunskaper, goda idéer och kritiska synpunkter Välkommen till nätverkskonferens i Stockholm den 17-18

Läs mer

Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg

Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Mats Andersson, 1970 Rissne Jag vill ge alla barn och ungdomar en chans att lyckas i livet. Då krävs bra skolor, vettiga

Läs mer

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Lokalt valprogram för Socialdemokraterna Oxelösund 2015-2018

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Lokalt valprogram för Socialdemokraterna Oxelösund 2015-2018 ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Lokalt valprogram för Socialdemokraterna Oxelösund 2015-2018 Från fullmäktigelistan: Martin Bergström - plats 13 Annika Heed - plats 21 Tommy Karlsson - Plats 22. Fotograf

Läs mer

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan 2017 2019 KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Vi är Verdandi! för social rättvisa och ett drog- och alkoholskadefritt samhälle

Läs mer

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening:

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Ersbodabladet UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Den 18/9 har Ersboda S-förening sin årliga Grillkväll på Ersboda. Alla är välkomna! Trattgränds kvarterslokal,

Läs mer

Hur kan vi stärka solidariteten och bekämpa fattigdomen i världen?

Hur kan vi stärka solidariteten och bekämpa fattigdomen i världen? RÅDSLAG VÅR VÄRLD F Ö R O S S SO C I A L D E M O K R AT E R Ä R M Ä N N I S K A N M Å L E T hennes utveckling och frihet, vilja att växa, ansvarskänsla för kommande generationer, solidaritet med andra.

Läs mer

Med sikte på framtiden

Med sikte på framtiden Med sikte på framtiden inspirationstexter extrakongress 17 18 mars 2007 i Stockholm Med sikte på framtiden Socialdemokratin är en folkrörelse på demokratins grund. Partiets politiska vision för samhället

Läs mer

VALPLATTFORM 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I HÄRNÖSAND

VALPLATTFORM 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I HÄRNÖSAND VALPLATTFORM 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I HÄRNÖSAND En solidarisk, hållbar och livaktig kommun Socialdemokraterna vill att Härnösand ska vara unikt. Vi vill att Härnösand ska ha lägsta arbetslösheten i regionen

Läs mer

10 löften och ett handslag! - En ny Socialdemokratisk arbetsgivarepolitik i Östergötland!

10 löften och ett handslag! - En ny Socialdemokratisk arbetsgivarepolitik i Östergötland! Östergötland 2009-11-16 10 löften och ett handslag! - En ny Socialdemokratisk arbetsgivarepolitik i Östergötland! Socialdemokraterna i Östergötland har presenterat ett program som ska genomföras efter

Läs mer

FN-FÖRBUNDETS AMBASSADÖRER FÖR AGENDA 2030, FLICKA OCH SKOLMAT SVENSKA FN-FÖRBUNDETS AMBASSADÖRER & ALUMNER

FN-FÖRBUNDETS AMBASSADÖRER FÖR AGENDA 2030, FLICKA OCH SKOLMAT SVENSKA FN-FÖRBUNDETS AMBASSADÖRER & ALUMNER SVENSKA FN-FÖRBUNDETS AMBASSADÖRER & ALUMNER Agenda 2030, Flicka och Skolmat hösten 2018 1 Svenska FN-förbundets ungdomsambassadörer läsåret 2017-2018. SVENSKA FN-FÖRBUNDETS AMBASSADÖRSPROGRAM Svenska

Läs mer

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland På rätt väg - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland 19 steg mot ett bättre Gotland Dessa 19 steg är socialdemokratiska tankar och idéer om hur vi tillsammans här på Gotland kan skapa

Läs mer

Kandidater till landstingsfullmäktige

Kandidater till landstingsfullmäktige Kandidater till landstingsfullmäktige Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1943, Aleppo, Syrien Yrke: Lärare, fil kand Nominerad av: Kvarngärdet, Kjell Johansson Viktigaste

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS VÄTTERBYGDEN JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018. Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA

ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018. Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018 Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA I Trosa kommun är det lätt att trivas. Fantastisk natur och läget i Mälardalen ger resurser

Läs mer

Socialpolitik (Socialt utanförskap och integration) Demokratifrågor (Folkbildning, folkrörelser, skolans demokratiansvar)

Socialpolitik (Socialt utanförskap och integration) Demokratifrågor (Folkbildning, folkrörelser, skolans demokratiansvar) Espen Bjordal Jag heter Espen Bjordal och är aktiv i Nacka Arbetarkommun. Jag är nominerad till partikongressen och det frågor som jag vill driva är. Utbildningsfrågor (likvärdig skola, Fria skolvalet,

Läs mer

S-studenters långtidsplan fram till 2020

S-studenters långtidsplan fram till 2020 S-studenters långtidsplan fram till SOCIALDEMOKRATISKA Inledning S-studenter är det socialdemokratiska studentförbundet i Sverige och har sin ideologiska och organisatoriska grundsyn inom socialismen och

Läs mer

Politisk inriktning för Region Gävleborg

Politisk inriktning för Region Gävleborg Diarienr: RS 2016/293 Datum: 2016-04-27 Politisk inriktning för Region Gävleborg 2016-2019 Beslutad i regionfullmäktige Region Gävleborg 2016-04-27 diarienummer RS 2016/293 Politisk inriktning 2016-2019

Läs mer

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA SÄTT VÄXJÖ I ARBETE Det viktigaste Växjö står inför är att klara jobben. Genom att fler växjöbor kommer i arbete så lägger vi grunden till att skapa det Växjö vi vill

Läs mer

Social hållbarhet. Minskade skillnader i hälsa. Jonas Frykman, SKL Centrum för samhällsorientering 20 maj, 2016

Social hållbarhet. Minskade skillnader i hälsa. Jonas Frykman, SKL Centrum för samhällsorientering 20 maj, 2016 Social hållbarhet Minskade skillnader i hälsa Jonas Frykman, SKL Centrum för samhällsorientering 20 maj, 2016 Högt på dagordningen hos SKL SKL:s kongressmål 2016-2019 SKL ska verka för att kommunerna,

Läs mer

Framtidskontraktet. Avsnitt: Ekonomin växer när människor växer. Version: Beslutad version

Framtidskontraktet. Avsnitt: Ekonomin växer när människor växer. Version: Beslutad version Framtidskontraktet Avsnitt: Ekonomin växer när människor växer Version: Beslutad version Ekonomin växer när människor växer Vi socialdemokrater vill ha ett samhälle som ger välfärd och möjligheter åt alla.

Läs mer

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt Socialdemokraterna i Göteborg är en förening som drivs av viljan att skapa ett jämlikt samhälle, en stad som ger barn de bästa möjliga uppväxtvillkor, där alla som kan jobba också ska ha ett jobb och där

Läs mer

Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb.

Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb. Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb. 1. Att befästa och stärka S förtroende vad gäller jobbpolitiken. 2. Att stärka S förtroende vad gäller

Läs mer

LOs politiska plattform valet 2018

LOs politiska plattform valet 2018 LOs politiska plattform valet 2018 Landsorganisationen i Sverige 2018 Grafisk form: LO Produktion och tryck: Bantorget Grafiska AB, Stockholm 2018 isbn 978-91-566-3298-3 lo 18.03 2 000 Trygghet för vanligt

Läs mer

1 1!2 #&#'(/&'( 3 +.(4(/(,-4/4(& 56!&#.#&(7)&#(#&(/ 56 1 1 1 "8!!1 9 #&/&('/ 5: #&#.-&/&+/& 5 " 1 8;8!!9 ;/&#&##. 5* #&#$%+/&#.#& 50 "8 4#/=7&>#&(

1 1!2 #&#'(/&'( 3 +.(4(/(,-4/4(& 56!&#.#&(7)&#(#&(/ 56 1 1 1 8!!1 9 #&/&('/ 5: #&#.-&/&+/& 5  1 8;8!!9 ;/&#&##. 5* #&#$%+/&#.#& 50 8 4#/=7&>#&( 2 #$%) * +#,-./ 0 1 1 2 ##/ 3 +.4/,-4/4 56 #.#7)##/ 56 1 1 1 81 9 #// 5: ##.-/+/ 5 1 8;89 ;/###. 5* ##$%+/#.# 50 7-./#..# 5 8 4#/=7># >=?@- @ A.>++,->7-%/A %=6- A8#$%>#....A 1 /=*?- 5? A#.>#>#,#A =/B06-5@

Läs mer

Ingenjör och högskoleanställd

Ingenjör och högskoleanställd Ingenjör och högskoleanställd Välkommen till Sveriges Ingenjörer Ingenjörernas visioner leder oss steg för steg mot ett bättre samhälle. Det är er innovationskraft som löser våra gemensamma problem, höjer

Läs mer

EU-VALET 2019 PÅ 10 MINUTER

EU-VALET 2019 PÅ 10 MINUTER EU-VALET 2019 EU PÅ 10 MINUTER Det här är EU Sverige är en av 28 * medlemmar i Europeiska unionen, EU. Det är över tjugo år sedan Sverige gick med det var den 1 januari 1995. Medlemskapet innebär att Sverige

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 VALKRETS 2 Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda 4 ombud ska väljas i kretsen Presentation av de 8 kandidater som kandiderar i valkrets 3

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Kandidatpresentation Extrakongress 25 mars - 27 mars 2011 Umeå Arbetarekommun Sveriges socialdemokratiska arbetarepartis extrakongress hålls den 25-27 mars 2011 i Stockholm. 350 ombud ska väljas till extrakongressen.

Läs mer

Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val.

Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val. Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val. Jag bryr mig om valet i höst! För jag tror på alla människors lika värde och rätt. Och jag vägrar ge upp.

Läs mer

FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland.

FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland. FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland. FRAMTIDSPARTIET I NORRA ÄLVSBORG Gert-Inge Andersson och Lena Hult FÖR ALLAS BÄSTA Vi tror på att alla ska kunna leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro.

Läs mer

Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Internationell solidaritet genom föreningens arbete för

Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Internationell solidaritet genom föreningens arbete för Vision & idé Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Internationell solidaritet genom föreningens arbete för att alla människor ska omfattas av mänskliga

Läs mer

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun.

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun. ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun. Till dig som väljer väg för Sverige. Sverige är ett land att vara stolt över. Jag vet det. Min uppväxt, min trygghet

Läs mer

Dessutom skall i samband med det skriftliga provet följande uppgift lämnas in skriftligen:

Dessutom skall i samband med det skriftliga provet följande uppgift lämnas in skriftligen: prövning samhällskunskap grund Malmö stad Komvux Malmö Södervärn PRÖVNING Prövningsanvisningar Kurs: Samhällskunskap Kurskod: GRNSAM2 Verksamhetspoäng: 150 Prövningen består av ett skriftligt prov och

Läs mer

Integrationsprogram för Västerås stad

Integrationsprogram för Västerås stad för Västerås stad Antaget av kommunstyrelsen 2008-10-10 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås som ort

Läs mer

Kommission för ett socialt hållbart Malmö Vinnare av Sveriges Arkitekters Planpris 2014

Kommission för ett socialt hållbart Malmö Vinnare av Sveriges Arkitekters Planpris 2014 Kommission för ett socialt hållbart Malmö Vinnare av Sveriges Arkitekters Planpris 2014 HEMSIDA: www.malmo.se/kommission BLOGG: www.malmokommissionen.se Josephine Nellerup Planchef/avdelningschef Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Därför EU. Är du intresserad av frågor som berör ditt arbete och din vardag? Då är du intresserad av EU-frågor.

Därför EU. Är du intresserad av frågor som berör ditt arbete och din vardag? Då är du intresserad av EU-frågor. Därför EU Är du intresserad av frågor som berör ditt arbete och din vardag? Då är du intresserad av EU-frågor. 2 Ett EU för oss EU kan kännas krångligt och långt borta, men är mer tydligt och nära än du

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun Fastställd på medlemsmöte 2016-12-19 Inledning I vår kommun är alla välkomna och här sätter vi människan främst. Vi lever i en föränderlig värld där tidigare

Läs mer

Handlingsprogram

Handlingsprogram Handlingsprogram 2018-2022 2 Ett handlingsprogram för framtidens Kungsbacka Vår politik framöver är inriktad på att Kungsbacka ska fortsätta att växa på ett hållbart sätt. När vi växer krävs det god kontroll

Läs mer

Landsorganisationen i Sverige 2013

Landsorganisationen i Sverige 2013 Integrationspolicy Landsorganisationen i Sverige 2013 Foto: Lars Forsstedt Grafisk form: LO Original: MacGunnar Information & Media Tryck: LO-Tryckeriet, Stockholm 2013 isbn 978-91-566-2907-5 lo 13.12

Läs mer

FÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2011-06-01

FÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2011-06-01 UTVECKLINGSPLAN FÖR DALS-EDS KOMMUN 2012-2015 Dals-Eds kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2011-06-15, FÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2011-06-01 Genomstruken text föreslås att tas bort Vision för Dals-Eds kommun

Läs mer

Kurs: Samhällskunskap. Kurskod: GRNSAM2. Verksamhetspoäng: 150

Kurs: Samhällskunskap. Kurskod: GRNSAM2. Verksamhetspoäng: 150 Kurs: Samhällskunskap Kurskod: GRNSAM2 Verksamhetspoäng: 150 Människor har alltid varit beroende av att samarbeta när de skapar och utvecklar samhällen. I dag står människor i olika delar av världen inför

Läs mer

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Ett solidariskt samhälle en ekonomi för alla Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Vänsterpartiets prioriterade huvudfrågor: 1. Öka grundbemanningen inom äldreomsorgen för högre kvalité

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Kommunalt Handlingsprogram 2014-2018 Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Socialdemokraterna Framtidspartiet Lilla Edets kommun har med oss i majoritet utvecklats till en tillväxtkommun. Detta är

Läs mer

Till varje Aktion FN finns förslag på aktiviteter på skolan, material att använda till dem samt förslag på fördjupning i det aktuella ämnet.

Till varje Aktion FN finns förslag på aktiviteter på skolan, material att använda till dem samt förslag på fördjupning i det aktuella ämnet. 2 Aktion FN är en aktion som görs av FN-elevföreningar på FN-skolor fyra gånger per år. Aktion FN ger FN-elevföreningar chansen att sprida information och skapa engagemang för FN och en bättre värld. Genom

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Förbundsstyrelsens förslag till kongressen Inledning I år antar kongressen för första gången en långtidsplan. Den drar upp riktlinjerna för de kommande fem åren och hur vi ska

Läs mer

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg.

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Emilie! Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Hoppas att du har anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det

Läs mer

Valberedningens förslag till Afrikagruppernas styrelse och revisorer 2014

Valberedningens förslag till Afrikagruppernas styrelse och revisorer 2014 Valberedningens förslag till Afrikagruppernas styrelse och revisorer 2014 Ordförande, väljs på ett år Calle Sundstedt, Stockholm Calle Sundstedt 32 år. Uppvuxen i Borlänge med omnejd. Bor i Stockholm.

Läs mer

Facklig-politisk Spetsutbildning

Facklig-politisk Spetsutbildning facklig-politisk spetsutbildning 2019!1 En spetsig ledarutveckling för dig med fackligt uppdrag och/eller politiskt intresse!2 Facklig-politisk Spetsutbildning En spetsig ledarutveckling för framtidens

Läs mer