Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad"

Transkript

1 Utskottet Vård och omsorg Plats och tid Garvaren, röd Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund (M) Birgitta Frödin (FP) ers Per-Olof Åhlander (C) Harry Eklöf (KD) Eva Nilsson, verksamhetschef Barbro Wallin, sekreterare Elin Eriksson, controller 47 Maria Björn, avdelningschef 48 Inga-Lena Schütz, enhetschef 49 Justerare Hans Forssell Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 21 augusti 2013 Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Barbro Wallin Barbro Wallin Sten Fransson Sten Fransson ANSLAG/BEVIS Justerare Hans Forssell Hans Forssell Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Arvika Kommun, Vård och omsorg Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Underskrift Barbro Wallin Barbro Wallin

2 Utskottet Vård och omsorg VOO 47 Dnr KS 2013/4 042 Verksamhetsuppföljning Verksamhetschef Eva Nilsson och controller Elin Eriksson redovisar verksamhetsuppföljning ekonomiskt resultat maj-juli viktiga händelser under perioden mål och måluppfyllelse Verksamhetsuppföljning Utskottets beslut Utskottet tar del av informationen och överlämnar den till kommunstyrelsen.

3 Utskottet Vård och omsorg VOO 48 Dnr KS 2013/8 730 Information, nya riktlinjer för biståndshandläggning Biståndsavdelningen har fått i uppdrag att se över riktlinjerna för biståndshandläggning. Avdelningschef Maria Björn redovisar ett arbetsmaterial till riktlinjer för biståndshandläggning. Utskottet lämnar synpunkter på materialet. Avdelningschefen återkommer till nästa möte i september med förslag till nya riktlinjer för biståndshandläggning.

4 Utskottet Vård och omsorg VOO 49 Dnr KS 2013/ Förslag på införande av fixartjänst En fixartjänst är en tjänst som riktas till äldre och funktionshindrade med syfte att förebygga fallolyckor i hemmet. Fixartjänster tillhandahålls i de flesta fall i kommunal regi och i dagsläget har 191 av 290 kommuner (66 %) någon form av fixartjänst. Övriga vinster förutom de fallpreventiva aspekterna, är ökad möjlighet till kvarboende, skapa trygghet, positiv service till kommuninnevånarna, medverka till social samvaro och samhällsekonomiskt positivt. Fixartjänsten innebär ej behovsbedömda lättare insatser till personer i eget boende, huvudsakligen inomhus och uppdragen ska inte ta mer än minuter. Fixartjänsten får inte konkurrera med privata leverantörer, tjänster som ingår i fastighetsskötarens eller hemtjänstens arbetsuppgifter. Exempel på lämpliga arbetsuppgifter, byta glödlampor, sätta upp gardiner, omflyttning av möbler, fästa sladdar och halksäkra mattor, göra säkerhetsrond m.m. Fixartjänsten är en avgiftsfri service, men var och en får stå för eventuella kostnader för material. Förslag att Vård och omsorg med start 15 september 2013 startar upp Fixartjänst inom befintlig budgetram. Initialt i projektform med utvärdering september Tjänsten kommer organisatoriskt ligga under rehabiliteringsenheten, avdelning hälso- och sjukvård/ rehab. Uppdrag från utskottet 19 juni 2013 att ta fram förslag till införande av Fixartjänst. Verksamhetens tjänsteskrivelse 15 juli Utskottets beslut Utskottet antar förslag om införande av Fixartjänst inom befintlig budgetram.

5 Utskottet Vård och omsorg VOO 50 Dnr KS 2013/ Ändring i s delegationsordning Delegationsordning för behöver uppdateras när det gäller verksamheten Vård och omsorg. Några författningar har utgått och det gäller nr: Anmälan om allvarlig personskada på person som omfattas av LSS, samt nr: Anmälan till länsstyrelsen av allvarliga missförhållanden i enskild verksamhet. Delegationsordningen behöver uppdateras med Beslut om anmälan enligt lex Maria enligt lagrum SOSFS 2005:28 med förslag på delegat MAS (Medicinskt ansvarig sjuksköterska). Dessutom behövs uppdatering med Beslut om anmälan enligt lex Sarah enligt lagrum 14 kap. 2 SoL, 24 a LSS, SOSFS 2011:5 samt SOSFS 2013:16 med förslag på delegat, tillsynshandläggare. Till ersättare föreslås verksamhetschef. Verksamheten Vård och omsorgs tjänsteskrivelse 29 juli Utskottets förslag till kommunstyrelsen antar förslag till ändring i delegationsordningen för verksamheten Vård och omsorg.

6 Utskottet Vård och omsorg VOO 51 Dnr KS 2012/ Ekonomisk prövning resor daglig verksamhet Brukare som reser till och från daglig verksamhet betalar en symbolisk summa för dessa resor enligt tidigare beslut. I dagsläget finns ingen möjlighet att enligt LSS (Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) göra en ekonomisk prövning gällande kostnader för dessa resor. För att få en möjlighet till denna prövning måste ett specifikt politiskt beslut fattas i frågan. Vård och omsorg har fått i uppdrag av att ta fram ett beslutsunderlag för att möjliggöra en ekonomisk prövning för resor till och från daglig verksamhet utifrån varje brukares förutsättning från och med den 1 januari Enligt rättsfall RÅ 1996 ref 45, framgår att en kommun inte har skyldighet enligt LSS att utföra sådana transporter och att de inte utgör en del av insatsen daglig verksamhet. I kommunerna har detta dock skett av hävd även efter kommunaliseringen. Avdelningschef LSS, tjänsteskrivelse den 5 nov 2012 Avdelningschef LSS, tjänsteskrivelse den 13 feb 2013 Avdelningschef LSS, tjänsteskrivelse den 16 juli 2013 s förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige uppdrar till verksamheten Vård och omsorg att från den 1 januari 2014 göra en ekonomisk prövning utifrån varje brukares ekonomiska förutsättningar vad gäller kostnaden för resor till och från daglig verksamhet.

7 Utskottet Vård och omsorg VOO 52 Dnr KS 2013/ Yttrande över revisionsrapport Samverkan kring barn och unga med psykisk ohälsa Arvika kommuns revisorer har gemensamt med revisorer i Landstinget och kommunrevisorer i Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng uppdragit år KPMG att granska samverkan kring barn och unga med psykisk ohälsa. Syftet med granskningen har varit att bedöma om ändamålsenliga arbets- och samverkansformer inrättats, om rutin för informationsöverföring inrättats utifrån landstingets och kommunernas uppdrag för att kunna tillgodose barns- och ungas behov av psykiatrisk vård, omsorg och stöd. Revisorernas granskning visar att strukturer för samverkan måste upparbetas och ändamålsenliga rutiner skapas för att säkerställa goda och jämlika insatser. I individärenden kan samverkan många gånger fungera bra, men det bygger på att personliga kontaker är upparbetade. Granskningen visar på fyra områden som det är särskilt angeläget att förbättringar i strukturen för samverkan mellan kommunen och landstinget måste ske. För det första måste gemensamma utgångspunkter för definition av första linjens vård på skyndas. Dessutom behöver huvudmännens roller och ansvar definieras så att det blir möjligt att insatser följer en röd tråd över åldersgränser. Rutiner för beslutsfattande, styrning och intern kontroll för samverkan behöver upprättas så att huvudmännen kan ta ansvar för att samverkan sker. Slutligen bör gemensamma styrdokument ses över för att uppnå bättre förankring och delaktighet från företrädare i verksamheten. Arvika kommun behöver aktivt arbeta för att kommunerna och landstinget får i uppdrag att utarbeta ett dokument som tydliggör ansvarsfördelningen när det gäller psykiatrisk vård, stöd och omsorg till barn och unga.

8 Utskottet Vård och omsorg VOO 52 forts Ansvarfördelning såväl inom som mellan huvudmännen. Ett förtydligande behövs i nuläget eftersom granskningen visar att samverkan mellan landstinget och kommunerna varierar och därmed är behovet av psykiatrisk vård, omsorg och stöd inte likvärdig för barn och unga i Värmland. Arbetet med att ta fram Hjälpredan i Värmland är ett gott exempel på hur ansvarsfrågan mellan huvudmännen framgår tydligt. Arvika kommun behöver aktivt arbeta för att en gemensam definition av första linjens vård i länet kommer till stånd. Lagstiftningen inom verksamhetsområdet torde ge vägledning om fördelning och ansvar. Företrädare för huvudmännen föreslås ges i uppdrag att i samverkan ta fram ett gemensamt förslag. Arbetet skulle genomföras inom ramen för utvecklingsarbetet Nya Perspektivs delmål psykisk hälsa. Arvika kommun behöver aktivt arbeta för att upprättade gemensamma styrdokument ses över och blir kända inom kommunens verksamhet. Detta sker lämpligen genom upparbetade gemensamma arenor och närverk t.ex. Nya Perspektiv, yrkesträffar för IFO-chefer och IFO-ansvariga samt närverksträffar mellan kommenens elevhälsa och barn- och ungdomspsykiatrin. Lärande och stöd samt Vård och omsorgs gemensamma yttrande. Utskottets förslag till kommunstyrelsen antar yttrandet.

9 Utskottet Vård och omsorg VOO 53 Rapport Resursfördelning Verksamhetschef Eva Nilsson redovisar den rapport som Ramböll Management Consulting gjort angående översyn av Arvika kommuns resursfördelningssystem för hemtjänstverksamheten med fokus på utformande av verksamhetens fördelningsnyckel av resurser, de schabloner som idag uppfattas missvisande. En handlingsplan kommer att upprätts och redovisas på nästa möte i september. Rapport juni 2013 Utskottets beslut Utskottet Vård och omsorg tar del av rapporten som läggs till handlingarna.

10 Utskottet Vård och omsorg VOO 54 Dnr KS 2013/ Redovisning av ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f SoL samt beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS Kommunen har skyldighet att till Socialstyrelsen rapportera in gynnande beslut som inte verkställts inom tre månader från beslutsdatum. Under andra kvartalet 2013 har verksamheten Vård och omsorg 19 ej verkställda beslut att rapportera. Kvartalsrapport, kvartal 2 Utskottets beslut Utskottet Vård och omsorg tar del av anmälan om ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f SoL, samt beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS. Utdrag till Akten

11 Utskottet Vård och omsorg VOO 55 Dnr KS 2013/ Anmälningsärenden Listan med anmälningsärenden läggs med godkännande till handlingarna.

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-05-16 38 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-10-24 87 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) ej 69-70, 505 Sara Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-02-21 10 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund (M) Harry Eklöf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 21 augusti, kl 13.00 16.20 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-09-19 65 Plats och tid Garvaren, röd 13.15-16.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-05-24 54 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S), ordförande 35-36 Hans Forssell (S) Sara Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-04-13 33 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-11-13 96 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-12-20 103 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-09-20 80 Plats och tid Garvaren röd, kl 8.30 12.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-04-19 32 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Stolt (M) ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2013-03-21 22 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 kl 13.15 16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-10-20 70 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-09-16 72 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.45 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Kerstin Svensson S Margareta Jarlstedt M Hans Forssell S Maria Rönnehäll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Vård och omsorg 2011-01-20 1 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Harry Eklöv KD Börje Wahlund M Paul Stolt M Hans Forssell S Rikard Dahlin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-01-17 1 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.45 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Per-Olov Ålander (C) Hans Forssell (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-11-18 99 Plats och tid AKKVA, kl. 13.15-16.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Kerstin Svensson S Margareta Jarlstedt M Hans Forssell S Maria Rönnehäll S

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-03-15 34 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.00 Beslutande Ledamöter Maria Rönnehäll (S), ordförande Elisabeth Hjalmarsson (S) ersätter Sten Fransson (S) Hans Forssell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-06-17 60 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Margareta Jarlstedt (M) Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 08.00 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande (M) Jonas Ås (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-04-15 41 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Rikard Dahlin ers. för Kerstin Svensson (S) Peter Joensuu (M) ers.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-03-17 24 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-12-15 95 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2008-06-18 58 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive, klockan 13.15-16.40 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-05-20 52 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Margareta Jarlstedt (M) Hans

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-10-21 87 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.50 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Kerstin Svensson S Margareta Jarlstedt M Hans Forssell S Maria Rönnehäll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid A-salen, Servicehuset Smedberg, Tingsgatan 15, Arvika, kl. 13.15 16.40 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e

Läs mer

Anne-Louise Andersson, avdelningschef Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Anne-Louise Andersson, avdelningschef Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2008-04-17 34 Plats och tid Beslutande Stadshuset, klockan Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Hans Forssell (s) Maria Rönnehäll (s) Ragnar Mensner

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2009-03-19 28 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-18.00 Beslutande Övriga deltagande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande Hans

Läs mer

Utskottet Vård och omsorg 2007-06-14 48

Utskottet Vård och omsorg 2007-06-14 48 Utskottet Vård och omsorg 2007-06-14 48 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive klockan 13.15-16.25 Beslutande Kerstin Svensson ers Sten Fransson, ordförande (s) Rikard Dahlin ers Kerstin Svensson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den Utskottet Vård och omsorg 2008-11-20 113 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.55 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) 100-104 Kerstin Svensson, ordförande 97-99 Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2009-02-19 16

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2009-02-19 16 Utskottet Vård och omsorg 2009-02-19 16 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.55 Beslutande Övriga deltagande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Skive, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.15 17.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2008-10-02 91 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.50 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-01-21 1 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Margareta Jarlstedt (M) Hans

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg. Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika

Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg. Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Utskottet Vård och omsorg 2008-05-14 44 Plats och tid Arvika Näringslivscentrum klockan 13.15-17.40 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt, vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-02-17 12 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-01-19 1 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16-30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl 08.00-11.40 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Margareta Jarlstedt, vice ordförande (m) Hans Forssell (s) Maria Rönnehäll (s) Ragnar Mensner (mp)

Margareta Jarlstedt, vice ordförande (m) Hans Forssell (s) Maria Rönnehäll (s) Ragnar Mensner (mp) Utskottet Vård och omsorg 2008-02-21 13 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive, klockan 13.15-18.00 Beslutande Kerstin Svensson, ordf. (s) ersättare för Sten Fransson (s) Pia Embretsen (s) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-02-18 13 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Margareta Jarlstedt (M) Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-11-23 82 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande 71-75, 77-78 Maria Rönnehäll (S), ordförande 70, 76 Hans Forssell

Läs mer

Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74

Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74 Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74 Plats och tid F.d. Folkets Hus lokal, Garvaren klockan 13.15-17.05 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) 13.15-16.00 Margareta

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2009-05-20 55 Plats och tid Sammanträdesrum Garvaren, klockan 08.30-11.50 Beslutande Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson, vice ordförande (S) Hans Forssell (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-10-14 81 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Kerstin Svensson S Margareta Jarlstedt M Hans Forssell S Maria Rönnehäll

Läs mer

Caroline Engström. Sten Fransson. Per-Olov Ålander

Caroline Engström. Sten Fransson. Per-Olov Ålander Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Scandic Hotell, kl. 13.00 17.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander (C),

Läs mer

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2007-10-18 86 Plats och tid Edane, klockan 13.15-16.20 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt, vice ordförande (m)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00-16.45 Beslutande ledamöter Lena Kandergård, ordförande (S), till kl 15.15, 63-65 Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Aina Whålund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Stöd och omsorgsnämnden Stöd och omsorgsnämndens arkiv

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Stöd och omsorgsnämnden Stöd och omsorgsnämndens arkiv 1 (15) Plats och tid Tingshuset stöd o omsorg, vån 3, 14.00 15.30 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Mårten Karlsson, V. Ordförande (S) Agneta Eklund (S) Märta Ruus (S) Esbjörn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Stadshuset, Kansliet, Ö:a Esplanaden 5, Arvika

Stadshuset, Kansliet, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Utskottet Vård och omsorg 2007-12-13 107 Plats och tid Verkstaden plan 3, C-salen klockan 13.15-18.00 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7) Utskottet Lärande och stöd 2009-01-07 1 (7) Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 00-10 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 12.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 18.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 4 september, kl 13.00-17.20 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden, sal C kl. 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice ordförande Maria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.20 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Joensuu (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41 Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41 Plats och tid Västängsgården, klockan 13.15-17.00 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande Maria Rönnehäll (s) Ragnar Mensner (mp)

Läs mer

Therese Nyström Karlsson studerande. Olof Lindh Olof Lindh ANSLAG/BEVIS. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Therese Nyström Karlsson studerande. Olof Lindh Olof Lindh ANSLAG/BEVIS. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2009-10-15 118 Plats och tid Sammanträdesrum Garvaren, röd klockan 13.15-17.00 Beslutande Sten Fransson, (S) ordförande Kerstin Svensson, (S) vice ordförande Hans Forssell, (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-10-14 177 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08.00-17.20 Beslutande Aina Wåhlund, (S), ordförande Carina Bönström (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid ANC, repslagaren, 08.00 11.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Lisbeth Öjstrand, Vice

Läs mer