Vingåker. Så här vill vi ha det! Ditt lokala val 19 september

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vingåker. Så här vill vi ha det! Ditt lokala val 19 september"

Transkript

1 Vingåker Så här vill vi ha det! Ditt lokala val 19 september

2 Vision 2020 Så här blir det om VTL får bestämma i Vingåkers kommun! Tillsammans tar vi, medborgare, näringsliv och kommun, ansvar för vår hälsa och gemensamma livsmiljö. Vi är stolta över att varje plats i kommunen bidrar med sin egen karaktär och historia. Vi uppmuntrar nytänkare och berömmer framgång. Vi vågar bry oss. Medborgare, näringsliv och kommun är på samma våglängd. Därför lyckas vi. Ovanstående vision för Vingåker 2020 stöds av alla partier i kommunfullmäktige. På nästkommande sidor kan du läsa hur det blir om VTL får bestämma i Vingåkers kommun. Ökad inflyttning och tillväxt ger möjlighet till satsningar. Även med egen majoritet är vi öppna för fler förslag och idéer från andra partier och innevånare.

3 VTLs ledord Våra tre ledord sedan partiet bildades i februari 2002 är Närhet, Ansvar och Livskvalitet Närhet mellan människor. Närhet till politiska beslutsfattare. Service nära dig. Tydligt vem som ansvarar för vad. Individuellt ansvar. Gemensamt ansvar. Personlig livskvalitet. Så hög livskvalitet som det är möjligt. Livskvalitet som gör att människor väljer Vingåker. Vi tror på Vingåker Vår uppfattning är att det inte finns någon gräns för hur liten en kommun kan vara. Vi vill utveckla Vingåker genom helhetssyn, samverkan och nytänkande. Vår linje är att Vingåker fortsätter vara en egen kommun. Vi kan dock tänka oss utöka Vingåkers kommun genom ändrade kommungränser. Hela kommunen skall leva. Alla kommundelar skall behandlas lika. Vi tror på samverkan och valfrihet.

4 Vår värdegrund För att utveckla välfärden för såväl äldre som yngre i Vingåkers kommun krävs det att vi blir fler invånare. Vår strategi för att utveckla kommun, näringsliv och medborgare är att: Barnfamiljer och ungdomar i hela kommunen har en så god livskvalitet att fler barnfamiljer flyttar hit. Detta ska uppnås genom en nära, attraktiv och valfri barnomsorg, skola och fritid. Vi är Din röst i politiken även mellan valen genom att aktivt lyssna på Dig och ta initiativ i frågor som angår medborgarna. Vår målsättning är att Du har god livskvalitet. att hela kommunen lever. att Du kan påverka kommunen även mellan valen. Våra grundtankar är att livskvalitet skapas och utvecklas utifrån personliga förutsättningar. att alla människor behandlas med respekt. att vi agerar för klimatfrågan och för ett uthålligt samhälle. att vi ser möjligheter, tar initiativ och skapar konstruktiva och kreativa lösningar. att vi är ett oberoende lokalparti. att vi är öppna för samverkan. Vi är Ditt lokala parti som erbjuder kreativa lösningar istället för ideologiska låsningar.

5 Hur vill du ha det? Söndag 19 september 2010 är det val! Vi presenterar på följande sidor ett lokalt Vingåkersalternativ för dig i valet till kommunfullmäktige oavsett vad du röstar på i landstings- och riksdagsvalet. Läs hur Vingåker ser ut när VTL får ditt förtroende att bestämma. Valresultat och majoritet i pajdiagram för kommunen (antal mandat) Kommunfullmäktigeval 2002 (VTL 4 av 35 mandat) Kommunfullmäktigeval 2006 (VTL 3 av 35 mandat) Kommunfullmäktige val 2010 (VTL? av 35 mandat) Dags för ändring. Ju fler som röstar på oss desto mer av vårt program kan genomföras. Rita in vad du tror och spar till valnatten för att se hur det blev.

6

7 Ungdomars Vingåker

8 Hela kommunen ska leva Näringslivsutveckling i hela kommunen, kultur- och servicecenter samt för- och närskolor med god kvalitet i hela kommunen, ungdomar med meningsfull sysselsättning i hela kommunen. Närskola i form av kvalitetssäkrad skola som drivs som friskola eller kommunal skola. Matservering i närskolan kan vara driven av en privat entreprenör som även kan servera mat till boende och verksamma i närområdet. Service- och kulturcenter. Lokalt anpassat till ortens behov och kan drivas kommunalt, privat, ideellt eller i någon form av samverkan. Vi har investerat mer än 100 miljoner kronor i äldreboenden nu är det dags att satsa på ökad livskvalitet för de äldre samt att investera i skolan och satsa på ökad livskvalitet för barn och ungdomar. Skapa ökad livskvalitet för de äldre genom gott bemötande, empati och resurser anpassade efter de äldres behov. Möjlighet att bo kvar för äldre även utanför centralorten. Stärk identiteten för orterna utanför centralorten. Skapa ökad näringslivstillväxt genom gott bemötande och samverkan enligt näringslivets behov. Effektivisera den politiska apparaten så att kostnaden för den politiska organisationen minskar med minst en miljon kronor. Effektivisera tjänstemannaorganisationen så att vi blir lika effektiva som jämförbara kommuner. Kommunens service skall vara inriktad och anpassad till behoven för en kommun av vår storlek Vi vill utveckla Vingåker tillsammans med dig!

9 Läppe-Lindbol. Service- och kulturcenter samt för- och närskola i Läppe. Bredda bostadsutbudet med tex hyres- eller bostadsrätter. Bättre anpassade busstider. Gång- och cykelvägar med belysning inom tätorten. Ökad trafiksäkerhet tills förbifarten finns. Rörvik-Maren-Kalkbrottsvillorna. Bättre kommunikationer. Sänkt hastighet på väg 214 utanför Kalkbrottsvillorna. Utveckla linbanan till en turistattraktion. Ättersta-Österåker-Hulla-Skogen-Låttra. Service- och kulturcenter samt för- och närskola i Österåker. Bättre anpassade busstider. Gång- och cykelvägar med belysning inom tätorten. Marmorbyn-Målka-Gropptorp-Ålsäter. Service- och kulturcenter samt för- och närskola i Marmorbyn. Bättre anpassade busstider. Utveckla Ålsäter med bland annat kommunalt vatten och avlopp. Verka för bättre vägunderhåll. Baggetorp-Sjögölet. Service- och kulturcenter samt för- och närskola i Baggetorp. Säkrare vägövergångar tills förbifarten finns. Bättre anpassade busstider. Gång- och cykelvägar med belysning inom tätorten samt Baggetorp-Sjögölet-Viala. Marknadsför det befintliga kommunala tomtområdet. Marsjö-Byle-Ekesjö. Verka för att utöka Vingåkers kommungräns så att Byle-Ekesjö blir del av Vingåkers kommun. Service- och kulturcenter samt för- och närskola i Ekesjö. Högsjö-Billsbro-Brevens Bruk. Verka för att utöka Vingåkers kommungräns så att Brevens Bruk blir del av Vingåkers kommun. Service- och kulturcenter samt för- och närskola i Högsjö. Tillsammans med näringslivet utveckla ett företagshotell i Högsjö. Säkrare vägövergångar. Bättre anpassade busstider. Bättre vägar och kommunikationer. Vingåker-Båsenberga-Kjesäter-Viala-Vårnäs. Service- och kulturcenter på Säfstaholms slott. För- och närskola samt skola upp till årskurs nio i Vingåkers tätort. Gång- och cykelvägar Vingåker - Båsenberga, Vingåker-Kjesäter-Viala samt Vingåker-Vårnäs. Verka för att påskynda förbiled Vingåker. Utveckla badhuset till ett hälsohus. Aktivitetspark för ungdomar i Vingåkers tätort. Quickstop (övernattningsmöjlighet) centralt i Vingåker för husbils- och husvagnsbesökare. Utveckla Tennisparken till en levande park med aktiviteter, tex Boule. Tillsammans med näringslivet utveckla Köpmangatan till en levande gata med affärer och servicebutiker samt skapa ett företagshotell i Vingåker. Utveckla området längs Vingåkersån med bostäder och småbåtsplatser.

10 Vi är glada över responsen på tidigare utskick Vingåkers Skolor Tankar, idéer och förslag Vingåker 2015 Hur vill du ha det? Ditt lokala parti Ditt lokala parti Din röst är viktig även mellan valen Vem väljer du? I valet söndagen 19 september 2010 har du möjlighet att kryssa en kandidat. Genom ditt kryss kan den du kryssat flyttas upp på listan. Använd gärna din möjlighet att kryssa i alla val. Det är numera inte ovanligt att rösta på olika partier i riksdags-, landstingsoch kommunfullmäktigevalen. VAL TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Vägen till Livskvalitet Du får bara markera en av dessa anmälda kandidater. 1 Martin Larsson, Civilingenjör, Skogens gård 2 Marie Janson, Maskiningenjör, Ekhaga 3 Roger Fredman, Musiklärare, Vingåker 4 Linda Heed Bergsland, Hästskötare, Jonslund 5 Olov Osmark, Miljöchef, Brukskvarnsallén 6 Agneta Skarp, Receptarie, Skogshyddan 7 Fredrik Appelgren, Transportledare, Baggetorp 8 Erica Larsson, Entreprenör, Båsenberga 9 Hans Averheim, Arbetsmarknadscoach, Hacksta 10 Annecharlotte Dahlström, Hudvårdskonsult, Nästorp 11 Orla Sjöholm, Kock, Vingåker 12 Ingegerd Fredman, Musiklärare, Vingåker 13 Raimo Pesonen, Leg. sjukgymnast, Högsjö 14 Agneta Rönnqvist, Björkhamra 15 Alf Andersson, Entreprenör, Stenvred 16 Anitha Jonsson, Undersköterska, Stenvred 17 Torgny Sixtensson, Maskinoperatör, Vingåker 18 Margareta Lotterberg, Småföretagare, Uggelboda 19 Per-Erik Lif, Byggnadsentreprenör, Näs 20 Bo Söderqvist, Lantbrukare, Vannala Gård 21 Owe Lennarthson, Chaufför, Vingåker VINGÅKERS KOMMUN

11 Vi tror på Vingåker, hela Vingåker Nu när ni läst vårt program vill vi gärna ha dina synpunkter kom till: Måndag 30 augusti, Läppe, i anslutning till campingen Rörvik, i anslutning till campingen Tisdag 31 augusti Österåker, Lanthandelcenter Onsdag 1 september Baggetorp, Bygdegården Marmorbyn, Bygdegården Torsdag 2 september Högsjö, Lias värdshus Marsjö, I anslutning till vägskälet Lördag 4 september Vingåker, Köpmangatan 17 Se annons i Katrineholmskuriren samma dag för mer detaljer. Om du inte har möjlighet att komma till oss kontakta oss gärna per telefon eller mail se baksidan. Dina synpunkter och idéer är värdefulla för oss.

12 Ditt lokala parti Vi är Ditt lokala parti som erbjuder kreativa lösningar istället för ideologiska låsningar. Vi är ett parti som siktar framåt inte åt vänster eller höger. Det är viktigt att hela kommunen lever och utvecklas. Vi är öppna för nya idéer och förändringar. Vi vill utveckla inte avveckla Vingåkers kommun. Vi är stolta över att kallas både blåögda och populistiska. Blåögdheten har lärt oss att det omöjliga är möjligt. Populism betyder för oss att vi lyssnar på dig även mellan valen. Besök oss gärna i vår lokal på Köpmangatan 17 Har du idéer eller vill veta mer kontakta Martin Larsson Marie Jansson Olov Osmark Erica Larsson Tycker du att det du läst känns bra rösta på oss i kommunfullmäktigevalet söndagen 19 september Din röst är viktig för utvecklingen av Vingåker. Vi bryr oss. Vägen till Livskvalitet linderoths tryckeri, vingåker 2010

Vingåker 2015. Hur vill du ha det? Ditt lokala parti

Vingåker 2015. Hur vill du ha det? Ditt lokala parti Vingåker 2015 Hur vill du ha det? Ditt lokala parti Vision 2020 Tillsammans tar vi, medborgare, näringsliv och kommun, ansvar för vår hälsa och gemensamma livsmiljö. Vi är stolta över att varje plats i

Läs mer

Strategisk inriktning Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet. - i Vingåker

Strategisk inriktning Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet. - i Vingåker Strategisk inriktning 2016-2019 Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet - i Vingåker Politisk plattform Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna tar gemensamt ansvar för att leda Vingåkers

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2010-09-20 09-29 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: VINGÅKER Plats: I Försäkringskassans lokaler, Östra Rundgatan 11, Nyköping Dnr: 201-3643-2010

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Alla behövs i ett växande Stenungsund!

Alla behövs i ett växande Stenungsund! Alla behövs i ett växande Stenungsund! Stenungsund - en ort för alla Stenungsund ska vara attraktivt för alla som bor här, våra besökare och för näringslivet. Kommunens verksamheter ska ge bästa möjliga

Läs mer

Här vill vi leva våra liv!

Här vill vi leva våra liv! GÄLLIVARE KOMMUN Här vill vi leva våra liv! Partiprogram 2011 2014 Rösta på oss i kommun- och landstingsvalet Ett ovanligt parti för vanliga människor 1 Partiets grundstenar Norrbottens sjukvårdsparti

Läs mer

PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR

PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR Detta kapitel syftar till att beskriva kommunen samt de förutsättningar som ligger till grund för översiktsplaneringen. Poängteras bör att presentationen är en nulägesbeskrivning

Läs mer

Alla behövs för ett bättre Lysekil

Alla behövs för ett bättre Lysekil Alla behövs för ett bättre Lysekil Bäst i klassen i ekonomi Kommunens utgifter är alldeles för stora i förhållande till intäkterna. Moderaterna lovar att skapa en ekonomi som tar oss ut ur krisen. Med

Läs mer

Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE!

Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE! Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE! Allians för Sundsvall Sundsvall är en kommun med fantastiska möjligheter och en stor mängd outnyttjad kraft. Vi har barn och unga som kan bli framtidens ledare om de

Läs mer

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Kommunalt Handlingsprogram 2014-2018 Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Socialdemokraterna Framtidspartiet Lilla Edets kommun har med oss i majoritet utvecklats till en tillväxtkommun. Detta är

Läs mer

STORA BESÖKSDAGEN. Suzan Östman Bäckman Vingåkers Kommun 2012-06-08

STORA BESÖKSDAGEN. Suzan Östman Bäckman Vingåkers Kommun 2012-06-08 2012 STORA BESÖKSDAGEN Suzan Östman Bäckman Vingåkers Kommun 2012-06-08 Stora besöksdagen 2012 Syfte Syftet med besöken är att förbättra näringslivsklimatet, vårda befintligt näringsliv, ta del av företagarnas

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

Ökad befolkning i Sotenäs är valets viktigaste fråga!

Ökad befolkning i Sotenäs är valets viktigaste fråga! Ökad befolkning i Sotenäs är valets viktigaste fråga! Mats Abrahamsson Att vända den sedan mitten av 90-talet nedåtgående trenden med minskad befolkning i vår kommun är Sotenäsmoderaternas viktigaste fråga

Läs mer

hela Vi ser älvkarleby kommun omsorg med respekt och värme trygg och attraktiv boendemiljö smartare skola och tryggare barn Agneta Lundgren

hela Vi ser älvkarleby kommun omsorg med respekt och värme trygg och attraktiv boendemiljö smartare skola och tryggare barn Agneta Lundgren omsorg med respekt och värme Vi ser hela älvkarleby kommun trygg och attraktiv boendemiljö smartare skola och tryggare barn Clarrie Leim Agneta Lundgren kommunvalet Eget ansvar ger styrka tillsammans Att

Läs mer

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 Sunne kan bättre! Vi Moderater i Sunne kommun är beredda att ta ansvar och leda kommunen efter valet 2014. Vi vill bidra till att alla i högre grad ska kunna

Läs mer

Nuvarande kollektivtrafik och resande i område Flen, Katrineholm och Vingåker

Nuvarande kollektivtrafik och resande i område Flen, Katrineholm och Vingåker Nuvarande kollektivtrafik och resande i område Flen, Katrineholm och Vingåker Nuvarande trafik och resande Regional kollektivtrafik Linjetrafiken i området utgörs av stadstrafik och strafik. Stadstrafik

Läs mer

Tillsammans skapar vi. Vision 2030 Storfors framtid

Tillsammans skapar vi. Vision 2030 Storfors framtid Tillsammans skapar vi Vision 2030 Storfors framtid VISION? Hur får vi ett bra liv för boende, besökare och företagare i Storfors kommun? Hur tar vi tillvara och utvecklar hela vårt geografiska område?

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Flik 6.23 Kommunikationspolicy 2014-2018 Flik 6.23 Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16, 76 att gälla från 2014-08-01. Kommunikationspolicy 2014-2018 Innehåll: 1 Syftet med kommunikationen... 2 2 Strategi...

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun Förslag 2013-03-28 Framtid Ånge 2.0 Strategi för utveckling av Ånge kommun 2014-2020 1 Du håller framtiden i din hand Framtid Ånge 2.0 är Ånge kommuns utvecklingsstrategi för den bygd som vi lever och

Läs mer

Möjligheternas Katrineholm skapar vi tillsammans Vår politik för jobb, välfärd och utveckling

Möjligheternas Katrineholm skapar vi tillsammans Vår politik för jobb, välfärd och utveckling Möjligheternas Katrineholm skapar vi tillsammans Vår politik för jobb, välfärd och utveckling 2011 2014 Socialdemokraterna i Katrineholm Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande Katrineholm i jobb

Läs mer

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet Projektet Varumärket Grästorp Bakgrund s verksamhetsmål för 2013 är att förbättra profileringen av Grästorp. För att skapa förutsättningar för en framgångsrik marknadsföring krävs att alla som finns och

Läs mer

Övergripande mål för Olofströms kommun. t är

Övergripande mål för Olofströms kommun. t är bb till 10 jo 0 i Övergripande mål för Olofströms kommun 0 barnen n ill all at t är rum nt ce Visionen - Heja Olofström Olofströms kommun ska vara expansivt och stolt! År 2025 är vi 14000 invånare. Utifrån

Läs mer

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt 2020-2023ff Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt Mål och inriktning 2020-2023 Antaget av kommunfullmäktige 2019-04-23 Förord Tillsammans gör vi Varberg ännu bättre Vi har i kommunen under

Läs mer

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg VÄXTKRAFT EMMABODA Fotograf Anette Odelberg Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda 2009 KF 15 december VÄXTKRAFT EMMABODA! ETT NÄRINGSLIVSPROGRAM FÖR ETT FÖRETAGSAMMARE EMMABODA. Ett väl fungerande

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN

MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN VISION I Karlskrona ska idrotts- och fritidsverksamheten vara ett naturligt inslag i det dagliga livet. Med ett rikt, varierat och synligt fritidsutbud gör vi vår kommun

Läs mer

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29 - mer än bara en informationsplats - Dalsjöfors 2013-01-29 I Borås står möten mellan människor i fokus Möten där tillit och respekt är honnörsord och där vi tar till vara individernas unika kraft, kunskap,

Läs mer

Sundbybergs stads näringslivspolicy 1

Sundbybergs stads näringslivspolicy 1 KOMMUNKONTORET 2013-04-05 1 (5) Sundbybergs stads näringslivspolicy 1 Övergripande mål Grunden för välfärd för Sundbybergs stads invånare är en hållbar och långsiktig ekonomisk tillväxt. Företagandet är

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun

Medarbetarskap i Umeå kommun Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget www.umea.se/kommun 2 Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra

Läs mer

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun Enkät rörande boende för äldre i s Kommun 2015-10-14 I din hand håller du just nu en enkät som vi vill att du skall fylla i. Enkäten är helt anonym och skall endast användas för att få fram önskemål om

Läs mer

Nytt ledarskap för Borlänge Framåt!

Nytt ledarskap för Borlänge Framåt! Nytt ledarskap för Borlänge Framåt! BORLÄNGE Att lyssna är en förutsättning för att leda I Centerpartiets Borlänge lyssnar politikerna på invånarna och medborgardialogen är väl utvecklad. Varje kommuninvånare

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer

Näringslivspolitiskt program

Näringslivspolitiskt program Sida 1/5 Näringslivspolitiskt program 2016 2018 Sammanfattning Näringslivsprogrammet för Kungsbacka kommun ska fastställa en långsiktig strategi för kommunens insatser för att främja utveckling och tillväxt

Läs mer

Blomstrande näringsliv

Blomstrande näringsliv Blomstrande näringsliv i Hudiksvalls kommun En gemensam näringslivsstrategi framtagen i samverkan mellan näringsliv och offentlig sektor. Samhällstjänster av högsta kvalitet Attraktiv och hållbar livsmiljö

Läs mer

Eftervalsundersökning Attityder till Stockholms läns landsting och dess verksamheter

Eftervalsundersökning Attityder till Stockholms läns landsting och dess verksamheter Eftervalsundersökning 2010 Attityder till Stockholms läns landsting och dess verksamheter Valet till landstingsfullmäktige i Stockholms län 2010 Procent 40 35,7 36,7 30 27,4 25,6 2006 2010 20 10 4,0 3,8

Läs mer

Följ med oss på resan till framtidens kommun

Följ med oss på resan till framtidens kommun Följ med oss på resan till framtidens kommun Handlingsprogram för Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun vill ha ditt förtroende att fortsätta ta ansvar för utveckling

Läs mer

Vision för Alvesta kommun

Vision för Alvesta kommun Sida 1 av 5 Vision för Alvesta kommun 1 Bakgrund och utgångspunkter Under våren 2014 har Alvesta kommun genomfört ett visionsarbete som omfattat flera olika aktiviteter med möjlighet för invånare, föreningar,

Läs mer

till sammans utvecklar vi SLUS Vimmerby kommun SOCIAL LOKAL UTVECKLINGSSTRATEGI

till sammans utvecklar vi SLUS Vimmerby kommun SOCIAL LOKAL UTVECKLINGSSTRATEGI till Vimmerby SLUS kommun SOCIAL LOKAL UTVECKLINGSSTRATEGI med sikte på hållbar framtid och stärkt lokal attraktionskraft För oss som bor och/eller verkar i Vimmerby kommun sammans utvecklar vi Vimmerby

Läs mer

Sammanställning av dialogmöte Landsbygdsutveckling

Sammanställning av dialogmöte Landsbygdsutveckling Sammanställning av dialogmöte Landsbygdsutveckling Arnemark 2014-02- 26 Om synpunkter eller frågor när det gäller sammanställningen, kontakta helena.lindehag@pitea.se Inledning: I Piteå kommun pågår flertal

Läs mer

Hur ser framtiden ut i Rengsjö? Sammanställning av medborgardialog 8 december, 2011 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET

Hur ser framtiden ut i Rengsjö? Sammanställning av medborgardialog 8 december, 2011 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Hur ser framtiden ut i Rengsjö? Sammanställning av medborgardialog 8 december, 2011 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2 Kvällen den 8 december 2011 samlades medborgare i Rengsjöbygden och tjänstemän från Bollnäs

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Kortversion KIL.SE

ÅRSREDOVISNING Kortversion KIL.SE ÅRSREDOVISNING 2017 Kortversion KIL.SE SÅ HÄR GICK DET FÖR KILS KOMMUN 2017 Så här använde vi skattepengarna och det här är på gång 2018. VIKTIGA HÄNDELSER 2017 Befolkningen ökade med 110 personer. Vecka

Läs mer

Barn- och ungdomsdemokratiplan 2014 2020

Barn- och ungdomsdemokratiplan 2014 2020 Barn- och ungdomsdemokratiplan 2014 2020 Upprättad: 2013-11-21 Antagen av: kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-02-24, 6 Kontaktperson: Susanna Ward Jonsson Innehåll 1. Inledning... 3 2. Värdegrund...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-03-16 48 (53) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, måndagen den 16 mars 2009, kl 10.00-14.20 Beslutande Viking Jonsson (S), ordf Camilla Anglemark (S) Björn Blid (S) Björn Andersson (M) Olov Osmark

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA.

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. VALPROGRAM 2018 ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. Rösta den 9 september! För en hållbar kommun där alla får chans att växa. UTBILDNING ÄR TRYGGHET FÖR FRAMTIDEN Genom att investera i utbildning

Läs mer

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun Det här är Centerpartiet i Torsås kommun ett hållbart val för dig! Centerpartiet i Torsås kommun arbetar för att skapa ett hållbart, inbjudande och modernt samhälle. Detta i nära samverkan med kommunens

Läs mer

Lokal utvecklingsplan för Vadstenas södra kommundel framtagen av Östgöta Dal ekonomisk förening 2012-05-31

Lokal utvecklingsplan för Vadstenas södra kommundel framtagen av Östgöta Dal ekonomisk förening 2012-05-31 Lokal utvecklingsplan för Vadstenas södra kommundel framtagen av Östgöta Dal ekonomisk förening 2012-05-31 Inledning Dals härad är en gammal kulturbygd i Vadstena kommun i västra Östergötland. Den består

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Policy för Sponsring

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Policy för Sponsring FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 5.26.1 Policy för Sponsring Dokumenttyp Policy Dokumentnamn Policy för sponsring Fastställd 2014-03-17, 51 Beslutande Kommunfullmäktige Giltighetstid Tills vidare Processägare

Läs mer

Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är

Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är Sammanfattning meningsfullhet hållbarhet från den och 31 delaktighet. augusti 2015 Detta

Läs mer

ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY

ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY 0022.in 1 2018-05-03 13:46:34 För ett tryggt och levande Mjölby Sverigedemokraterna i Mjölby vill ha en kommun där alla trivs och känner sig trygga. Våra barn är vår framtid

Läs mer

Vision 2030 Burlövs kommun

Vision 2030 Burlövs kommun Vision 2030 Burlövs kommun Den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur. Målorden för Burlövs kommun är: Trygg & nära, Grön & skön, Liv & rörelse Alla som bor och vistas i Burlövs

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra till ett gott liv i Umeå

Läs mer

Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015

Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015 Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015 Kommunal administration Kommunens verksamhet måste effektiviseras. Särskilt administrationen! Man ska undvika dyra politikerresor. För mycket arbete med

Läs mer

Visioner och övergripande mål för Vimmerby kommun 2012-2022

Visioner och övergripande mål för Vimmerby kommun 2012-2022 Visioner och övergripande mål för Vimmerby kommun 2012-2022 Antaget av kommunfullmäktige 2012-12-17 230 1 1 Visioner och övergripande mål för Världens bästa Vimmerby Den politiska ambitionen i Vimmerby

Läs mer

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning.

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning. Utveckling för Skellefteå 2012 2014 Må alla samlas. Det här är det första steget i en lokal utvecklingsstrategi för allas vårt Skellefteå. Därför vill vi att så många som möjligt i Skellefteå ska läsa

Läs mer

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN Andreas Erlandsson Kommunalråd TRYGGHET TILLSAMMANS Oskarshamn är en fantastisk kommun att leva, bo och verka i. Tillsammans har alla vi som finns här arbetat för att utveckla

Läs mer

vingaker.se Strategi för utveckling i Vingåkersbygden

vingaker.se Strategi för utveckling i Vingåkersbygden vingaker.se Strategi för utveckling i Vingåkersbygden Syftet med denna landsbygdsstrategi 2018 2023 är att skapa ett långsiktigt arbetssätt för landsbygdsutveckling, som ingår som en naturlig del i kommunens

Läs mer

Vaxholm och vägen framåt. Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm

Vaxholm och vägen framåt. Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm Vaxholm och vägen framåt Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm Demokrati Moderaterna har tagit initiativ till att se över vår politiska organisation i Vaxholm för att se hur vi på bästa

Läs mer

Ett bättre LEKSAND. Valprogram 2015-2018 för Socialdemokraterna i Leksand. Liv Lunde Andersson, Krister Ellström och Maria Qvarnström

Ett bättre LEKSAND. Valprogram 2015-2018 för Socialdemokraterna i Leksand. Liv Lunde Andersson, Krister Ellström och Maria Qvarnström Ett bättre LEKSAND. För alla. Valprogram 2015-2018 för Socialdemokraterna i Leksand Liv Lunde Andersson, Krister Ellström och Maria Qvarnström En attraktiv kommun för fler Leksand ska vara en bra kommun

Läs mer

Sammanställning av gruppernas redovisningar: Kaxås

Sammanställning av gruppernas redovisningar: Kaxås 1 (5) 2019-10-23 Sammanställning av gruppernas redovisningar: Kaxås Del 1: Swot KROKOM4000, v3.0, 2018-05-25 Styrkor och möjligheter Mångkulturellt Ursprungsbefolkning Bra läge Levande föreningar, starkt

Läs mer

MÄNNISKOR SÄGER INTE VAD DE TÄNKER. DE VET INTE VAD DE KÄNNER OCH GÖR INTE SOM DE SÄGER.

MÄNNISKOR SÄGER INTE VAD DE TÄNKER. DE VET INTE VAD DE KÄNNER OCH GÖR INTE SOM DE SÄGER. 2015-01- 29 Ida Hult om: A3 vara människa Medborgarvärldar nu och framåt MÄNNISKOR SÄGER INTE VAD DE TÄNKER. DE VET INTE VAD DE KÄNNER OCH GÖR INTE SOM DE SÄGER. Vad är arbete utan anställning? Vad är

Läs mer

Josefin Frank Sekreterare. Samhällsbyggnadsnämnden

Josefin Frank Sekreterare. Samhällsbyggnadsnämnden 1 (1) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Tid: Tisdag den 19 mars 2019 kl 17,00 Plats: Olle Olsson Ordförande Kommunhuset, Hjälmaren Josefin Frank Sekreterare Föredragningslista Godkännande av dagordning Val av justerare

Läs mer

Fem mål för framtiden Köping rikare på fantasi, laganda och drivkraft Fantasi Laganda Drivkraft

Fem mål för framtiden Köping rikare på fantasi, laganda och drivkraft Fantasi Laganda Drivkraft Mål 2006-2012 Fem mål för framtiden I det här dokumentet anges de mål som ska vara vägledande för den kommande utvecklingen av Köpings kommun. För att vi ska stå starkare i framtiden behöver vi tydliga

Läs mer

3. Ny taxekonstruktion för brukningstaxa - Gävle Vatten AB

3. Ny taxekonstruktion för brukningstaxa - Gävle Vatten AB Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-02-23 Plats: Statshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Hagforsstrategin den korta versionen

Hagforsstrategin den korta versionen Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun Hagforsstrategin 2017-2027 den korta versionen Vill du ta del av fullversionen av Hagforsstrategin? Den hittar du på hagforsstrategin.se och hagfors.se Mitt liv

Läs mer

Politisk Målsättning 3 (8)

Politisk Målsättning 3 (8) 2013-10-04 2 (8) Innehåll Politisk Målsättning... 3 Kommunikativa målgrupper... 5 Vår bild av verkligheten... 6 Politiska prioriteringar... 6 Vår bild av oss... 7 Våra kännetecken... 8 Praktiska prioriteringar...

Läs mer

Tillsammans har vi mod att skapa livskraft i hela vår kommun.

Tillsammans har vi mod att skapa livskraft i hela vår kommun. Vision 2031 Vad är en vision? Visionen är vår gemensamma önskan om hur det ska vara att leva, arbeta och besöka Kramfors kommun i framtiden. Ett läge som utmanar, inspirerar och ger energi. Med visionen

Läs mer

ÖVERGRIPANDE MÅL

ÖVERGRIPANDE MÅL ÖVERGRIPANDE MÅL 2015-2018 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vår vision sid 3 Kvalitet sid 4 Hållbarhet sid 6 Service sid 8 Trygghet sid 10 Fastställda av kommunfullmäktige 2015-06-09 2 Foto: Christian Almström,

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Äldreplan för Härjedalens kommun. år

Äldreplan för Härjedalens kommun. år Äldreplan för Härjedalens kommun år 2011-2018 Fastställd av kommunfullmäktige 2010-11-24 Dnr 709-189-10 Sn 2 (7) Äldreplan för Härjedalens kommun år 2011-2018 Syfte och användning Enligt 3 kap 1 i socialtjänstlagen

Läs mer

Medborgarundersökning 2016

Medborgarundersökning 2016 Medborgarundersökning 2016 Medborgarna om 1. Kommunen som en plats att bo och leva i Nöjd Region Index (NRI) 2. Kommunens verksamheter Nöjd Medborgar Index (NMI) 3. Inflytande i kommunen Nöjd Inflytande

Läs mer

Tillsammans. Vår väg mot visionen

Tillsammans. Vår väg mot visionen Vision 2031 Vad är en vision? Visionen är vår gemensamma önskan om hur det ska vara att leva, arbeta och besöka Kramfors kommun i framtiden. Ett läge som utmanar, inspirerar och ger energi. Med visionen

Läs mer

Nykvarnspartiets VALLISTA 2014

Nykvarnspartiets VALLISTA 2014 Nykvarnspartiets VALLISTA 2014 En presentation av våra kandidater inför valet till Nykvarns kommunfullmäktige En politik för Nykvarn i tiden, för framtiden! Vår utgångspunkt är att kommunalpolitik till

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 2023 2 MALMÖLUNDREGIONEN VERKSAMHETSPLAN 2019 2023 Inledning MalmöLundregionen är tillväxtmotorn i Skåne och en dynamisk del av Öresundsregionen och Europa. Vi har många styrkor att

Läs mer

Plattform för den politiska majoriteten på Orust 2014-2018 Samverkan för ett mer hållbart och jämlikt Orust

Plattform för den politiska majoriteten på Orust 2014-2018 Samverkan för ett mer hållbart och jämlikt Orust Plattform för den politiska majoriteten på Orust 2014-2018 Samverkan för ett mer hållbart och jämlikt Orust Den politiska majoriteten i Orust kommun, Socialdemokraterna, Centernpartiet, Miljöpartiet de

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Humlegården, Vingåker, tisdagen den 14 februari 2017 klockan 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Sven-Arne Pettersson, socialnämnden, ordf. Maud Holmström, PRO Vingåker Ann-Marie

Läs mer

Vår kommun är en bra kommun att leva och bo i

Vår kommun är en bra kommun att leva och bo i Vi vill leda utvecklingen #framåt! Vår kommun är en bra kommun att leva och bo i För att kunna behålla vår service och utveckla kommunen krävs framtidstro, kreativitet och samverkan. Tillsammans skapar

Läs mer

Koncernövergripande styrkort Ovanåkers kommun

Koncernövergripande styrkort Ovanåkers kommun Koncernövergripande styrkort 2016-2019 Ovanåkers kommun Vision Ovanåker ska vara en trygg och hållbar landsbygdskommun som växer med hjälp av ett gott företagsklimat, ett engagerat föreningsliv och ett

Läs mer

Kommunstyrelsen, Ekonomi, Information, Näringsliv, IT, Personal, Översiktsplanering, Utredning, Kultur och fritid, Folkhälsa

Kommunstyrelsen, Ekonomi, Information, Näringsliv, IT, Personal, Översiktsplanering, Utredning, Kultur och fritid, Folkhälsa Så styrs kommunen Strömstads kommunfullmäktige, som består av 39 politiker, är kommunens högsta beslutande organ. Där beslutas om de viktigaste frågorna för kommunen till exempel om hur kommunens pengar

Läs mer

Vision 2010. Timrå - kommunen med livskvalitet, det självklara valet

Vision 2010. Timrå - kommunen med livskvalitet, det självklara valet Vision 2010 Timrå - kommunen med livskvalitet, det självklara valet Verksamhetsidé Kommunens verksamhet syftar till att tillhandahålla medborgarna förstklassig service genom en effektiv förvaltning och

Läs mer

Valplattform VÄNSTER PARTIET SALEM. Gå och rösta den 14 september!

Valplattform VÄNSTER PARTIET SALEM. Gå och rösta den 14 september! Valplattform 2014 2018 VÄNSTER PARTIET SALEM Gå och rösta den 14 september! VÄLFÄRDEN ÄR INTE TILL SALU! Vänsterpartiet vill värna välfärden, minska löneklyftorna, skapa full sysselsättning och ett jämställt

Läs mer

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör...

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör... VISION och strategisk plan grunden till varför vi gör det vi gör... VISION Tranemo kommun är vårt naturskön naturliga val av bostadsort. Här bor vi i en kommun i storstadens närhet. Här finns ett boende

Läs mer

hur kan man jobba med attraktivt boende på landsbygden?

hur kan man jobba med attraktivt boende på landsbygden? 1 ett metodexempel hur kan man jobba med attraktivt boende på landsbygden? Maria Hagelberg & Pernilla Jacobsson 12 utgångspunkter tema: attraktivitet boende 1 3 utgångspunkter tema: attraktivitet boende

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun Projektet Varumärket Grästorp Målet är att öka profileringen av Grästorp. Det första steget är att ta fram Grästorps varumärke. Den första etappen efter projektstart är en nulägesanalys Den andra etappen

Läs mer

Piratpartiet Skinnskatteberg. Bilaga A Konstituerande medlemsmöte Deltagarförteckning

Piratpartiet Skinnskatteberg. Bilaga A Konstituerande medlemsmöte Deltagarförteckning Bilaga A Konstituerande medlemsmöte Deltagarförteckning Anders S Lindbäck Simon Lindgren Jonathan Ström Roger Sperrling Mattias Lennartsson Kent-Ola Hågebrand Bilaga B Konstituerande medlemsmöte Kommunlista

Läs mer

Äntligen har du en strukturkalender i dina händer! Nu är du på god väg att leva ett mer produktivt och strukturerat liv.

Äntligen har du en strukturkalender i dina händer! Nu är du på god väg att leva ett mer produktivt och strukturerat liv. STRUKTURKALENDERN Äntligen har du en strukturkalender i dina händer! Nu är du på god väg att leva ett mer produktivt och strukturerat liv. Den här kalendern består av tre olika delar: Övergripande målplanering

Läs mer

KIRUNA. Ett ovanligt parti för vanliga människor. Här vill vi leva våra liv! Kommunalt politiskt program för Kiruna 2011 2014

KIRUNA. Ett ovanligt parti för vanliga människor. Här vill vi leva våra liv! Kommunalt politiskt program för Kiruna 2011 2014 NORRBOTTENS SJUKVÅRDSPARTI KIRUNA KIRUNA Kommunalt politiskt program för Kiruna 2011 2014 Här vill vi leva våra liv! Ett ovanligt parti för vanliga människor 1 KIRUNA NORRBOTTENS SJUKVÅRDSPARTI Vårt partis

Läs mer

ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018. Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA

ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018. Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018 Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA I Trosa kommun är det lätt att trivas. Fantastisk natur och läget i Mälardalen ger resurser

Läs mer

Mer resurser till jobb, skola och välfärd eller fler skattesänkningar? Socialdemokraternas valplan 2014

Mer resurser till jobb, skola och välfärd eller fler skattesänkningar? Socialdemokraternas valplan 2014 Mer resurser till jobb, skola och välfärd eller fler skattesänkningar? Socialdemokraternas valplan 2014 Innehåll Vad avgör val? Förmågan att: Se människors problem och utmaningar Föreslå konkreta åtgärder

Läs mer

Ett ökat bostadsbyggande Näringsliv och arbetsmarknad Barnomsorg och skola

Ett ökat bostadsbyggande Näringsliv och arbetsmarknad Barnomsorg och skola Faktablad 2007-05-21 Falköpings kommuns budget 2008-2011 Utveckling tillväxt - välfärd Falköpings kommun bygger idag för utveckling, tillväxt och välfärd. Den budget som allianspartierna presenterar innehåller

Läs mer

Budget 2018 och plan

Budget 2018 och plan 1(8) Budget 2018 och plan 2019-2021 Antagen av: Kommunfullmäktige Antagningsdatum: 2017-06-19 Diarienummer: 2017/51 2(8) Inledning Majoriteten i Älvkarleby kommun, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och

Läs mer

Dina pengar. Fakta ur Munkedals kommuns Årsredovisning

Dina pengar. Fakta ur Munkedals kommuns Årsredovisning Dina pengar Fakta ur Munkedals kommuns Årsredovisning 2015 Kommunstyrelsens ordförande Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet har lett kommunen under 2015. Årets resultat landar på ett litet

Läs mer

Medborgardialogen i Berga Statistik & Utredningar Erik Nygårds

Medborgardialogen i Berga Statistik & Utredningar Erik Nygårds Medborgardialogen i Berga Statistik & Utredningar Erik Nygårds 2018-05-15 Linköpings kommun linkoping.se Innehåll 1. Inledning 3 2. Tillit till kommunen 4 3. Upplevelser av processen 5 4. Dialogmötenas

Läs mer

Medborgarundersökning

Medborgarundersökning Medborgarundersökning SCB Hösten 2011 Vision för Vänersborg Vänersborg är den framgångsrika kommunen vid Vänerns sydspets. En kommun känd för nytänkande, effektivitet och god service, en kommun där medborgarna

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Ortsutveckling Skebokvarn. Stormöte. 2 september Välkommen!

Ortsutveckling Skebokvarn. Stormöte. 2 september Välkommen! Ortsutveckling Skebokvarn Stormöte 2 september 2013 Välkommen! Kvällens program 19.00 Välkommen och hur kom vi hit? 19.10 Rapport från grupperna 19.35 Presentation av olika finansieringsformer för lokala

Läs mer