Rapport Gymnasiearbete Bodbygge

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport Gymnasiearbete Bodbygge"

Transkript

1 Rapport Gymnasiearbete Bodbygge Johan Ridder Jacob Eriksson Wiklund Håkan Elderstig TIS Stockholm Te13D Gymnasiearbete 100p Abstract

2 Working together in a group is often hard. It is a process that require focus and great cooperation. With interviews and facts about our project you can read about our journey from the beginning with drawing small sheds to actually bringing it out into real life. Also helping each other to achieve the great result and learn more about construction and cooperation. Pictures from our work is also included. Innehållsförteckning

3 Inledning Bakrund Frågeställningar Syfte Avgränsningar Metod Faktadel Resultat Diskussion Slutsatser Bilagor Inledning

4 Det här är ett arbete om hur det går till när man ska konstruera något för första gången. Ni ska få följa med vår resa genom vårt bygge utav en bod. Bakgrund Arbeta i grupp, samarbeta är båda viktiga egenskaper som man kommer långt med. Speciellt när man jobbar/går i skolan då grupparbeten är en nödvändighet. Att rita, planera och bygga en bod inom en viss tidsram kräver att man samarbetar. Vi har då valt att berätta om hur vår 1 process gick till. Allt ifrån själva ritandet (gjordes i SketchUp), till själva byggandet. Framförallt så vill vi ta reda på om en klass kan enas och samarbeta. Frågeställningar Kan man rita, designa och bygga en mindre bod på några veckor? Kan en klass samarbeta? Syfte Syftet med denna uppgift är att visa hur det kan gå till när en grupp individer måste samarbeta för att fram framställa en bod inom några veckor. Vi har då valt att undersöka vår alldeles egna klass, dvs en grupp tonåringar. Avgränsningar I vårt arbete har vi valt att fokusera enbart på hur vår klass samarbetar och framställer en bod. Metod Genom att använda oss av både observationer och intervjuer så kommer vi följa hela processen från start till slut på ett effektivt och smidigt sätt. Vår analys kommer använda sig av bilder tagna från olika tidpunkter under projektets gång. Faktadel 1

5 Det finns saker man ska tänka på innan man börjar skissa på en bod. Det finns olika krav om man ska ha få bygglov. Om den bod du ska bygga följer kraven behövs ej något bygglov. Du behöver göra en anmälan till byggnadsnämnden och få ett startbesked. De byggbefriade, de som inte kräver anmälan och de som kräver det har oavsett vad det är även andra krav. För att få tillstånd får man inte bygga närmare än 4,5m från tomtgränsen (Om inte de grannar tillåter). Det godkännandet man får bör vara skriftligt för tydligaste tillåtelsen. Om det skulle vara så att grannarna nekar dina önskemål, så får man ansöka ett bygglov via byggnadsnämden. Om du bygger en bod får den inte vara högre än 3 meter och inte heller vara större än 15m^2. Om något ska byggas ute på landsbygden så får du utan bygglov eller ansökan bygga en bod. Vår plan i början var att vi skulle samarbeta med en gymnasieskola i Sollentuna Alla i klassen skulle rita sina egna bodar och sedan skicka in dem till eleverna på den andra skolan. Det var tänkt att dom skulle ha som uppgift att sedan bygga den bästa boden. Men tyvärr brast den planen då det var lite för avancerat för oss. Vi beslöt oss istället för att bygga en av bodarna själva istället. Det var en bra plan som inkluderade att vi fick vara med och arbeta med boden och lära oss på så sätt hur det gick till. Det är viktigt att tänka på vilka breddar och längder man ska välja på sin bod. Klassen samarbetade med att tillsammans testa och experimentera om hur vi skulle göra. Vi försökte göra det så enkelt som möjligt med att ta två trästommar och en plywoodskiva och sedan testa vilket avstånd som skulle vara möjligt och hållbart att kunna gå på. Vi kom fram till ett hållbart resultat och arbetade med det. För att kunna genomföra den här konstruktionen behövdes nu ett tillstånd och även ett godkännande till bidrag från skolan. Som vi fick. Byggprocess

6 Vi startade bygget av boden med att konstruera grunden, vi började med att sätta plankor under vår stora skiva som slutligen skulle bli vår grund. Vi behövde justera plankorna för att möta längden på skivan. För att stabilisera allt så satte vi en regel mitt i som skulle hjälpa skivan att hålla.

7 Efter en liten observation så insåg vi att vi behövde ha ännu fler reglar för att göra en stabil grund. Pga. misstag och felberäkningar så stötte vi på några skruvfel som vi därefter löste snabbt och effektivt så vi kunde gå vidare.

8 Röstar om våra reglar ska ligga horisontellt eller vertikalt Vi kom nu till nästa steg, väggarna. Vi hade idéer om hur vi skulle göra väggarna. Vår plan var att man enkelt skulle kunna plocka ner väggarna vid behov utan att behöva borra nya hål. På bilden ser ni hur vi tänkte. Att man skulle sätta en regel mot hörnet och sedan borra hål genom regel ut genom skivan. Därefter sätta igenom en bult med mutter som enkelt skulle vara lossbar. Ett problem med denna konstruktion var tyvärr att det var svårt att få det tätt i hörnen. Vi försökte flera gånger att borra hålen bättre så de skulle passa bättre. Men tyvärr så fick vi tänka om och komma på en bättre lösning. Inte bara var det inte tätt i hörnet. Det var även rätt instabil.

9 Efter att ha tänkt så kom vi fram till att ta en 45x90cm bräda och borra fast i hörnet. Det här var mer simpelt och en mycket enklare lösning. Dock kan det vara jobbigt när man ska konstruera ner boden. Eftersom att skruvarna kan skapa spår som ej är så attraktivt. Men det var mycket mer stabilt om man jämför med vår tidigare idé. Inte bara var det för tätt i vissa hörn och ostabila väggar, väggen på en utav sidorna var för kort och matchade inte längden på boden. Som vi sedan var tvungna att fixa. Här har vi markerat vad som måste sågas bort för att få väggarna att passa grundens form. Vi var först tvungna att ta bort bitar från plankorna som satt i grunden, inklusive reglarna.

10 Vi håller just nu på att såga av små bitar av reglarna, nu återstår det plankorna på sidan och själva skivan. Vi måste nu mäta och markera hur mycket vi ska såga av för att matcha reglarna och väggen. Nu har vi markerat var vi måste såga. Här är grunden avsågad så att den passar till väggen.

11 Fixat ett misstag som tillkom pga. slarv med såg och mätning Här har vi markerat vart vi ska såga av för att få vårt lutande tak. Nu är väggarna uppsatta med hjälp av reglar. Sågat av bitar för att anpassa sig till vårt tak som ska ha en lutning. Om man jämnför med förra idéen så var det här mycket lättare och snabbare att konstruera. En annan vinkel

12 Ingången är placerad. Vi satte en regel i kanten för att stabilisera vårt kommande tak. Vi satte upp en regel för att lyfta upp taket och låta det vila på något. En takskiva är också ut placerad för att sedan kunna mäta hur de andra bitarna ska se ut och passa. Vi har nu mätt och lagt på en till skiva.

13 Resultat Kan man rita, designa och bygga en mindre bod på några veckor? Kan en klass samarbeta? Vi har nu lyckats rita, designa och framställa en bod under en viss tidsperiod (Ca timmar) Eftersom projektet inte var så välplanerat och impulsiv så kände vi att det kunde gått bättre. Med tidsplanen vi hade så fanns det inte tid för fel, vilket gjorde att när vi väl gjorde fel så vart det slarviga åtgärder. Det gjorde så att boden blev lite felkonstruerad och o stabil till en början. Men vi löste alltid misstagen på ett ganska simpelt sätt vilket sparade oss tid. Konstruktionen blev bra med tanke på hur mycket erfarenhet vi hade inom bygge. Tycker dock att om man hade planerat bättre och utfört på ett försiktigare sätt så hade det påverkat slutresultatet. Vi fungerade bra som en klass, vi lyckades dela upp och samarbeta med våra uppgifter som tillgavs. Utbudet av uppgifter var minimalt vilket orsakade att många för det mesta blev sittandes och kollade på. Vilket i sin tur gjorde att motivationen minskade. Tror det mesta ligger i utrymmet vi jobbade i, ett litet rum med få möjligheter att få alla inblandade att jobba. Bilagor Intervju Tankar kring bodbyggandet? Nils Reichard (18) klasskamrat. Vårt bodbygge som vi utförde i skolan var väl en utmaning som fick oss att försöka ta på oss en uppgift tillsammans med andra i klassen och utföra den på ett enkelt sätt. Jag tyckte att det var lite oplanerat tanke på att vi jobbade ganska rakt utan att använda en ritning vilket gav oss lite problem i början med att vi hade mätt fel och behövde såga saker. Samarbetet var lite svårt för att vi var för många personer med det här bygget i min teori, vi kanske bara skulle behövt 3 4 personer som utförde det. Jag kände ett behov av att behöva leda projektet ibland och det är väl okej men jag tycker att det är lärarens jobb att veta vad man ska göra i olika situationer och problem som uppstår, samt kunna utföra och rätta till dessa problem på ett effektivt men ändå proffsigt sätt. Joakim Johansson (18) Klasskamrat.

14 Bodbygget som vi utförde var en rätt så oplanerad och impulsiv process som tydligt reflekteras på arbetet, såsom småfel, missberäkningar osv. Det var även en kul uppgift och en liten utmaning för hela klassen som behövde samarbeta för att genomföra det. Med bättre planering så tror jag dock det hade fungerat lite bättre då det var en väldigt liten yta för byggandet vilket ledde till att några få kunde arbeta med själva byggandet och resten bara satt vidsidan av och gjorde annat. Men som helhet så tycker jag att det var en rolig uppgift som testade många olika kunskaper på ett annorlunda sätt, med en lite bättre planering så tror jag man skulle kunna gjort det ännu roligare. Som klass tyckte jag att vi jobbade på ett någorlunda effektivt sätt med de omständigheter vi befann oss i, litet klassrum, få uppgifter och en lite halvdålig planering.

Luftförvärmare reportage. Namn: Joakim Sand Klass: TE15 Gruppmedlemmar: Joakim Sand, Oskar Elving, Henry Toro, Rasmus Fredriksson och Odin Malm.

Luftförvärmare reportage. Namn: Joakim Sand Klass: TE15 Gruppmedlemmar: Joakim Sand, Oskar Elving, Henry Toro, Rasmus Fredriksson och Odin Malm. Luftförvärmare reportage. Namn: Joakim Sand Klass: TE15 Gruppmedlemmar: Joakim Sand, Oskar Elving, Henry Toro, Rasmus Fredriksson och Odin Malm. Inledning. Vi har byggt en luftförvärmare, det är en slags

Läs mer

Vindkraftverk Rapport Energiprojektet VT16

Vindkraftverk Rapport Energiprojektet VT16 Vindkraftverk Rapport Energiprojektet VT16 Namn: Shawn Örnerstedt Klass: TE15A Gruppmedlemmar: Ebba Tubin, Theodor Berg, Amir Honarmand, Yang Du Inledning: En princip av ett vindkraftverk är väldigt simpelt

Läs mer

Luftförvärmare. Vår idé och design. Mohammed Muhsin. För dig som gillar att återvinna och bygga!

Luftförvärmare. Vår idé och design. Mohammed Muhsin. För dig som gillar att återvinna och bygga! För dig som gillar att återvinna och bygga! Luftförvärmare Mohammed Muhsin Vi i gruppen byggde en luftförvärmare av återanvänt materiel i detta projekt. För dig som inte vet hur en luftförvärmare ser ut

Läs mer

Luftförvärmare artikel

Luftförvärmare artikel Text: Henrik Håkansson Gruppmedlemmar: Henrik Håkansson, Mateusz Gierkowicz, Oscar Ringqvist och William Skarpling. Luftförvärmare är ett smart sätt att värma upp t.ex. hus, det kräver ingen el och är

Läs mer

ELEVER BYGGER EGNA LUFT- FÖRVÄRMARE

ELEVER BYGGER EGNA LUFT- FÖRVÄRMARE ELEVER BYGGER EGNA LUFT- FÖRVÄRMARE En luftförvärmare är ett miljövänligare och framtidens sätt att värma upp ett rum. Med bara en låda och solljus kan en luftförvärmare värma upp ett helt rum, om inte

Läs mer

Bygginstruktion Bygg Annas utekök

Bygginstruktion Bygg Annas utekök Bygginstruktion Bygg Annas utekök Text & bild: Anna www.godastunder-tokigaideer.blogspot.se Ett stilrent bygge som inspirerar. Bygg ett stilrent utekök! Hemmafixaren Anna ger dig sina tips. Vi har länge

Läs mer

Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran

Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställandesätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Sida 1/19 Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Till modell 712, 714 och 716 monteras sockelprofilerna till långsidan, med hjälp av en skruvplattan. Skruvplattan monteras invändigt i sockelprofilen.

Läs mer

Bygginstruktion Bygg ett riktigt cykelskjul

Bygginstruktion Bygg ett riktigt cykelskjul Bygginstruktion Bygg ett riktigt cykelskjul yklar ska parkeras under tak som ger skydd. I det här enkla cykelgaraget är cykeln alltid redo. På väggarna finns plats för krokar och hyllor för cykelpumpar,

Läs mer

Made in Sweden MONTERINGSANVISNING. Solfångare på bentrianglar

Made in Sweden MONTERINGSANVISNING. Solfångare på bentrianglar MONTERINGSANVISNING Allmänt Bentrianglarna monteras i första hand på platta tak eller på marken med syftet att få en mer fördelaktig vinkel på solfångaren mot solen. Aquasol levererar tre modeller av benställningar,

Läs mer

Monteringsanvisningar Uteboxen Standard

Monteringsanvisningar Uteboxen Standard Monteringsanvisningar Uteboxen Standard FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställandesätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta

Läs mer

När får man bygga? FAQ OM BYGGLOV OCH SÅNT

När får man bygga? FAQ OM BYGGLOV OCH SÅNT När får man bygga? FAQ OM BYGGLOV OCH SÅNT Innehåll Klicka på en länk för att komma till svaret. Vad gäller om man vill bygga en Friggebod? Finns det andra fall då jag inte behöver varken bygglov eller

Läs mer

Lokal Pedagogisk planering- Teknik åk 9- VT 13 Grimstaskolan

Lokal Pedagogisk planering- Teknik åk 9- VT 13 Grimstaskolan Lokal Pedagogisk planering- Teknik åk 9- VT 13 Grimstaskolan Syfte - Att utveckla elevernas möjligheter att kommunicera - Att använda det svenska språket i tal och skrift i teknik - Skapande arbete ger

Läs mer

Mål att sträva mot: Arbetets utförande: Praktiskt arbete att bygga en robot. Skriva loggbok över vad ni gör.

Mål att sträva mot: Arbetets utförande: Praktiskt arbete att bygga en robot. Skriva loggbok över vad ni gör. Lokal Pedagogisk Planering i Teknik Ämnesområde: Robotbygge Ansvarig lärare: Mohsen Afghani mail: mohsen.afghani@edu.upplandsvasby.se Mål att sträva mot: Skolan skall i sin undervisning i teknik sträva

Läs mer

Elbilstävlingen. Tilläggsuppdrag till. Magneter och Motorer. och. Rörelse och Konstruktion

Elbilstävlingen. Tilläggsuppdrag till. Magneter och Motorer. och. Rörelse och Konstruktion 060508 Elbilstävlingen Tilläggsuppdrag till Magneter och Motorer och Rörelse och Konstruktion Av: Pauliina Kanto NO-lärare och NTA-utbildare, Håbo kommun 1 Inledning Dessa tilläggsuppdrag passar utmärkt

Läs mer

Kyrkomiljö på Jamtli -kompletterande byggnadshistorisk undersökning

Kyrkomiljö på Jamtli -kompletterande byggnadshistorisk undersökning Kyrkomiljö på Jamtli -kompletterande byggnadshistorisk undersökning Takfotens konstruktion Christina Persson JAMTLI, 2008 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Undersökning av takfoten... 3 Beskrivning

Läs mer

Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja

Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja Välj ett träd Välj ett friskt träd med lämplig form det är avgörande för att trädkokan ska bli solid och stabil. Lämpliga träd för en trädkoja är bokar, ekar,

Läs mer

Montera Basic Vindskydd 12m2-24m2-36m2 eller större.

Montera Basic Vindskydd 12m2-24m2-36m2 eller större. Montera Basic Vindskydd 12m2-24m2-36m2 eller större. Vindskydd Basic har impregnerad stomme samt täckväggar. Vindskyddet kräver därför mycket ringa underhåll. Placera Vindskyddet i en riktning som normalt

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

Bruksanvisning. Så ska framtiden byggas. Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong. Kan laddas ned från www.bewi.com. Godkännandebevis 0204/05

Bruksanvisning. Så ska framtiden byggas. Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong. Kan laddas ned från www.bewi.com. Godkännandebevis 0204/05 Bruksanvisning Så ska framtiden byggas Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong Godkännandebevis 0204/05 Kan laddas ned från www.bewi.com Grundarbete Grundarbete Sidan 2 Flexibel bredd Sidan 3 Flexibel

Läs mer

Sommarstuga med alla reglar

Sommarstuga med alla reglar Sommarstuga med alla reglar Planlösning och mått Golvreglar och plintar D=200 200x200 45x220 Golvreglarna har två funktioner. 1) att bära upp huset 2) att vara utrymme för golvisolering I vårt hus har

Läs mer

PRODUKT NAMN ANGERS REFERENS NUMMER 1

PRODUKT NAMN ANGERS REFERENS NUMMER 1 PRODUKT NAMN REFERENS NUMMER ANGERS 1 2 3 VIKTIGT (Läs noga innan du börjar)! - Följande instruktioner inkluderar båda bilderna (indikerar varje del av siffrorna - se del lista ovan) och illustrationer.

Läs mer

Bygginstruktion Bygg en blomsterstege

Bygginstruktion Bygg en blomsterstege Bygginstruktion Bygg en blomsterstege Låt blommorna klättra i avsatser uppför en praktisk blomsterstege. Snickra både stege och planteringslådor som passar ihop. ar du redan en lagom stor stege kan du

Läs mer

Vildas byggtips - var med i Scouternas nya Bygga-bok

Vildas byggtips - var med i Scouternas nya Bygga-bok Vildas byggtips - var med i Scouternas nya Bygga-bok Här kommer några byggtips till dig som ska på Vilda läger i sommar! Vi som har skrivit ihop tipsen är i full gång med att producera en ny bok i den

Läs mer

Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem

Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem Tack för ditt köp av Herrljunga ledstångsfabriks räckessystem. Vi önskar dig all lycka med monteringen av ditt nya räcke och hoppas att instruktionerna är tydliga.

Läs mer

Montagevägledning SWG 120

Montagevägledning SWG 120 Montagevägledning SWG 120 Maj 2012 1 Kontrollera att höjden och bredden för väggen överensstämmer med ritningen. 2 Kontrollera att väggarna, golvet och taket är i våg. 01 02 Justering om golvet ej är plant.

Läs mer

Längd i mm. Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer.

Längd i mm. Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer. Sida 1/14 Placera paviljongen på ett solig plats där den också skyddas så bra som möjligt mot vinden. Genom kraftig vind, stäng alla fönster och dörrar. Vid kraftigt snöfall, ta bort snö från taket på

Läs mer

Denna lista ger en översikt över de ritningar som finns att köpa på www.stenssmahus.se

Denna lista ger en översikt över de ritningar som finns att köpa på www.stenssmahus.se Denna lista ger en översikt över de ritningar som finns att köpa på www.stenssmahus.se 10 & +staket Ett hus med 2 rum och en trapp upp till takterass. Ritningarna levereras i både 10 och 15 m² version.

Läs mer

Denna lista ger en översikt över de ritningar som finns att köpa på www.stenssmahus.se Uppdaterad: 28 mars 2008

Denna lista ger en översikt över de ritningar som finns att köpa på www.stenssmahus.se Uppdaterad: 28 mars 2008 Denna lista ger en översikt över de ritningar som finns att köpa på www.stenssmahus.se Uppdaterad: 28 mars 2008 15 m 2 Stens korsvirkeshus har fyllningar av glas i stället för tegel och lämpar sig som

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

Inventering av brandskyddet i radhusen i Brunna Upplands-Bro Kommun

Inventering av brandskyddet i radhusen i Brunna Upplands-Bro Kommun Inventering av brandskyddet i radhusen i Brunna Upplands-Bro Kommun BESÖK POSTADRESS TELEFON TELEFAX Org.nr 222000-0976 Pommernvägen 1 Box 464 08-594 696 00 08-96 39 48 mail@brandkaren-attunda-se Sollentuna

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

Glastak. med aluminiumprofiler

Glastak. med aluminiumprofiler Glastak med aluminiumprofiler Glastak med aluminiumprofiler Stomme Glastak Glastak med aluminiumprofiler för limträstomme. Glasbredd 780 mm anpassat för c/c mått 800 mm. Tvärreglar ska monteras enligt

Läs mer

Gyptone Plank system Monteringsanvisning

Gyptone Plank system Monteringsanvisning Monteringsanvisning Design och teknik Produktbeskrivning/användning Gyptone Plank är ett självbärande akustikundertak som passar utmärkt att användas i gångar och korridorer. Gyptone Plank kan företrädesvis

Läs mer

Denna lista ger en översikt över de ritningar som finns att köpa på www.stenssmahus.se Uppdaterad: 1 augusti 2009

Denna lista ger en översikt över de ritningar som finns att köpa på www.stenssmahus.se Uppdaterad: 1 augusti 2009 Denna lista ger en översikt över de ritningar som finns att köpa på www.stenssmahus.se Uppdaterad: 1 augusti 2009 15 m 2 Bågarna/spaljéns maxhöjd 3,5m Vera är ett litet hus som fortsätter ut i en spaljé.

Läs mer

DET ÄR EN PUSSELVÄGG DU SKA HA!

DET ÄR EN PUSSELVÄGG DU SKA HA! DET ÄR EN PUSSELVÄGG DU SKA HA! Till Nordbygg har vi velat ta fram en paviljong som ska skapa nyfikenhet hos besökarna för materialet trä, samt erbjuda en lugn oas i det allmänna mässlarmet. Vi tror att

Läs mer

Kanalplasttak. Isolux 10 & 16 mm med aluminiumprofiler

Kanalplasttak. Isolux 10 & 16 mm med aluminiumprofiler Kanalplasttak Isolux 10 & 16 mm med aluminiumprofiler Kanalplasttak Monteringsanvisning för: 10 & 16 mm med aluminiumprofiler. Isolux Kanalplast med profiler. Exempel på stommkonstruktion för kanalplastmontering.

Läs mer

Klickvägg av gips med skruvlöst och spackelfritt montage

Klickvägg av gips med skruvlöst och spackelfritt montage Klickvägg av gips med skruvlöst och spackelfritt montage Skivmontering Såhär klickar du enkelt ihop två skivor och regel till golv- och takskena När en skiva är klickad med skivan innan träs regel i spåret

Läs mer

Modell: Cenia-62 / 62G Mått (LxBxH): 320X195X213cm

Modell: Cenia-62 / 62G Mått (LxBxH): 320X195X213cm V8 Hobbyväxthus Sverige AB MANUAL: CENIA-6 / 6G Modell: Cenia-6 / 6G Mått (LxBxH): 30X95X3cm Innehållsförteckning Sidan Viktig information 3 Lista över ingående komponenter 4 Montering av växthusets sockel

Läs mer

Sammanfattning. Problem att lösa: Mål. Verklighetsbaserat. Förmågor. Kunskaper

Sammanfattning. Problem att lösa: Mål. Verklighetsbaserat. Förmågor. Kunskaper Fågelbo Sammanfattning Age category 9-12 år Topic Geometri Måttenheter Total duration 480 minutes Eleverna ska lära sig om lokala fåglar och designa ett fågelbo i Tinkercad. Problem att lösa: Vilka slags

Läs mer

Fasta avisolerade tak. Taksats till trästomme.

Fasta avisolerade tak. Taksats till trästomme. Fasta avisolerade tak. Taksats till trästomme. Kontrollera alltid att du har fått med rätt antal artiklar innan du börjar montera. Se inventeringslista på nästa sida. OBS! Skruvarna är Torx-skruvar. Du

Läs mer

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

Tema Fågelholk - ett teknikarbete för klass 6-7

Tema Fågelholk - ett teknikarbete för klass 6-7 HÄLLEBERGSSKOLAN Björne Torstenson Tema Fågelholk - ett teknikarbete för klass 6-7 2 och 2 ska ni utforma en egen holk utifrån vissa ramar. Max virke: 1,5 m Storlek på utrymmet och hålet: Ska anpassas

Läs mer

Modellbygge Vikingatida hall

Modellbygge Vikingatida hall Modellbygge Vikingatida hall Mål: Skapa en modell av ett hus och undersöka vad byggnaden kan berätta om människornas levnadsvillkor. Material: Frigolitplatta, en per hus Limpistol A4-papper Rundstavar

Läs mer

ASSEMBLY INSTRUCTIONS SCALE SQUARE - STANDARD

ASSEMBLY INSTRUCTIONS SCALE SQUARE - STANDARD ASSEMBLY INSTRUCTIONS ALL COMPONENTS Metal profile 0 mm Gripper Ceiling attachments Screws for ceiling attachements (not included) Wires Metal profile 60 mm Metal profile 00 mm Felt - Full Felt - Half

Läs mer

PRODUKT NAMN LILLE REFERENS NUMMER 1

PRODUKT NAMN LILLE REFERENS NUMMER 1 PRODUKT NAMN REFERENS NUMMER LILLE 1 2 VIKTIGT (Läs noga innan du börjar)! - Följande instruktioner inkluderar båda bilderna (indikerar varje del av siffrorna - se del lista ovan) och illustrationer. Tänk

Läs mer

SYSTEM 10H MONTERINGSANVISNING SKÄRMVÄGGAR. produktma ab

SYSTEM 10H MONTERINGSANVISNING SKÄRMVÄGGAR. produktma ab SYSTEM 10H MONTERINGSANVISNING SKÄRMVÄGGAR produktma ab 2 Monteringsanvisning Skärmväggar 1. 2. Profiler, beslag och detaljer 1. Vägganslutning 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2. Överliggare 3. Golvpelare 4. Hörnprofil

Läs mer

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21 SLUTRAPPORT Sebastianlund.com Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430 Abstrakt Denna rapporten handlar om mitt arbete jag gjort i kursen Individuellt Mjukvaruprojekt under våren 2012. I rapporten

Läs mer

Energiprojektet. Luftförvärmare

Energiprojektet. Luftförvärmare Energiprojektet Luftförvärmare Vi, TE15, har fått i uppgift att bygga ett energisystem och vår grupp har då konstruerat en luftförvärmare. En luftförvärmare är ett miljövänligt energisystem som använder

Läs mer

Modell: Cenia-50 Mått (LxBxH): 257X195X213cm

Modell: Cenia-50 Mått (LxBxH): 257X195X213cm Modell: Cenia-50 Mått (LxBxH): 57X95X3cm Innehållsförteckning Sidan Viktig information 3 Lista över ingående komponenter 4 Montering av växthusets sockel (Kapitel ) 5 Montering av skjutdörren (Kapitel

Läs mer

ASSEMBLY INSTRUCTIONS SCALE CIRCLE - STANDARD

ASSEMBLY INSTRUCTIONS SCALE CIRCLE - STANDARD ASSEMBLY INSTRUCTIONS ALL COMPONENTS Metal profile 0 mm Gripper Ceiling attachments Screws for ceiling attachements (not included) Wires Metal profile 60 mm Metal profile 00 mm Felt - Full Felt - Half

Läs mer

BYGG OCH KONSTRUKTIONSLEK I FÖRSKOLAN. TiS-dagen

BYGG OCH KONSTRUKTIONSLEK I FÖRSKOLAN. TiS-dagen BYGG OCH KONSTRUKTIONSLEK I FÖRSKOLAN TiS-dagen Göteborg 181009 KRISTINA THORSHAG Föreläsningens upplägg: Varför forska om teknik i förskolan? Bygg och konstruktionslek vad kan det vara? Vad studierna

Läs mer

Fasta avisolerade tak. Taksats till trästomme.

Fasta avisolerade tak. Taksats till trästomme. Fasta avisolerade tak. Taksats till trästomme. Kontrollera alltid att du har fått med rätt antal artiklar innan du börjar montera. Se inventeringslista på nästa sida. OBS! Skruvarna är Torx-skruvar. Du

Läs mer

Stadshuset. En manual för att bygga din egna bostad.

Stadshuset. En manual för att bygga din egna bostad. Stadshuset En manual för att bygga din egna bostad. Förord. Nästan en halv miljon människor står i bostadskö i Stockholm. Vi har byggt ett samhälle där människor är beroende av staden för att leva och

Läs mer

MONTERINGSANVISNING TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV

MONTERINGSANVISNING TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV TYCROC TWP BYGGSKIVA FÖR VÄGGAR OCH GOLV Underlaget där Tycroc TWP-byggskivor ska monteras bör vara torrt, starkt, styvt och stabilt, fritt från smuts, olja och övriga smörjmedel samt inte fruset. SKÄRNING

Läs mer

fastighetsägare i Växjö kommun

fastighetsägare i Växjö kommun Du som är fastighetsägare i Växjö kommun Det här är ditt ansvar för växtlighet, renhållning, snöröjning och att bygga i tomtgränsen 1 VI HAR DELAT ANSVAR Växjö kommun och du som fastighetsägare har ett

Läs mer

ASSEMBLY INSTRUCTIONS SCALE - SYSTEM

ASSEMBLY INSTRUCTIONS SCALE - SYSTEM ASSEMBLY INSTRUCTIONS 60 mm 00 mm 600 mm 000 mm R50 mm ALL COMPONENTS Metal profile 60 mm (start and end of system) Metal profile connection Wire Felt square Metal profile 00 mm Metal profile connection

Läs mer

Montering Aluminiumstomme / Isolertak

Montering Aluminiumstomme / Isolertak Tomtaholmsvägen Östra Karup 9 Båstad SVERIGE Tel 043-00 Fax 043- www.willabgarden.se. info@willabgarden.se 05-04-/ts Montering Aluminiumstomme / Isolertak Skärmtaksstomme Stomme för inglasning 9 9 5 3

Läs mer

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt.

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. Bygg en löpsimulator HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. presenterar. Löptrumma. Fondvägg. Doftaggregat. Stomme. Stomme Stomdel (plywood, 8 mm) Förbered materialet Förbered delarna till stommen efter

Läs mer

trätrappor Monteringsanvisning Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

trätrappor Monteringsanvisning Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

Rapport Gymnasiearbete - Exempelmall

Rapport Gymnasiearbete - Exempelmall Rapport Gymnasiearbete - Exempelmall Wikiskola ett fint hjälpmedel i undervisningen Håkan Elderstig Christer TIS Stockholm Ht- 13 Gymnasiearbete 100p Abstract Sitter längst fram i arbetet efter framsidan.

Läs mer

Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer.

Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer. sida 1/15 Placera paviljongen på ett solig plats där den också skyddas så bra som möjligt mot vinden. Genom kraftig vind, stäng alla fönster och dörrar. Vid kraftigt snöfall, ta bort snö från taket på

Läs mer

Fråga oss dekal räkning

Fråga oss dekal räkning Du använder stadens mark för din uteservering. För att få göra det ska du följa villkoren här. Villkoren finns för att: alla ska kunna använda gator, trottoarer och torg på bästa sätt, även personer som

Läs mer

Välkommen hem. Din guide i din byggprocess

Välkommen hem. Din guide i din byggprocess Välkommen hem Din guide i din byggprocess l J f H Välkommen till Berg! Varmt välkommen till oss på miljö- och byggenheten i Bergs kommun. Vi finns här för att hjälpa dej i ditt byggprojekt. En del av vårt

Läs mer

Modulbyggt pelletsförråd

Modulbyggt pelletsförråd Modulbyggt pelletsförråd 0610-7 Beståndsdelar Nr Artnr. Benämning Depo består av olika delar som tillsammans blir ett modulbyggt pelletsförråd. 3 11 5 6b 6a 2 4 12 9 8 13 10 1 14 7 1. 1363 Spiral PFlex

Läs mer

Dubbel trä carport med Redskapsbod

Dubbel trä carport med Redskapsbod PRODUKT NAMN REFERENS NUMMER Dubbel trä carport med Redskapsbod 1 VIKTIGT (Läs noga innan du börjar)! - Följande instruktioner inkluderar båda bilderna (indikerar varje del av siffrorna - se del lista

Läs mer

system 16 mm / 25 mm / 32 mm MONTERINGSANVISNING

system 16 mm / 25 mm / 32 mm MONTERINGSANVISNING 16 mm / 25 mm / 32 mm MONTERINGSANVISNING Sidoprofil Monteringsprofil Murprofil (tillval) Klick! Innan du börjar montera ditt nya tak bör du kontrollera att du har tagit emot alla delar samt att alla delar

Läs mer

BYGGINSTRUKTION Bygg en Kärleksoffa

BYGGINSTRUKTION Bygg en Kärleksoffa BYGGINSTRUKTION Bygg en Kärleksoffa En äkta svärmerisoffa. Den har plats för två personer, men bara om de sitter riktigt nära varann. En rejäl utefåtölj för en person eller en romantisk soffa för två som

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. För takläggare eller för dig som lägger taket själv. Strängpressat lertegel (För måttuppgifter se separat produktblad) BENDERS TAK

LÄGGNINGSANVISNING. För takläggare eller för dig som lägger taket själv. Strängpressat lertegel (För måttuppgifter se separat produktblad) BENDERS TAK BENDERS TAK LÄGGNINGSANVISNING Strängpressat lertegel (För måttuppgifter se separat produktblad) För takläggare eller för dig som lägger taket själv benders.se Tillbehör och taksäkerhet till Benders strängpressade

Läs mer

VILKA HANDLINGAR BEHÖVS NÄR JAG SKA SÖKA BYGGLOV?

VILKA HANDLINGAR BEHÖVS NÄR JAG SKA SÖKA BYGGLOV? VILKA HANDLINGAR BEHÖVS NÄR JAG SKA SÖKA BYGGLOV? För att handläggningen av ditt bygglov ska gå snabbt och smidigt är det viktigt att ritningarna innehåller rätt information från början. Följande handlingar

Läs mer

PRODUKT NAMN CARPORT CLASSIC 6X6 REFERENS NUMMER 1

PRODUKT NAMN CARPORT CLASSIC 6X6 REFERENS NUMMER 1 PRODUKT NAMN REFERENS NUMMER CARPORT CLASSIC 6X6 1 VIKTIGT (Läs noga innan du börjar)! - Följande instruktioner inkluderar båda bilderna (indikerar varje del av siffrorna - se del lista ovan) och illustrationer.

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Lusthus

MONTERINGSANVISNING Lusthus UTG 2013 MONTERINGSANVISNING Lusthus www.grastorpstugan.se VIKTIG INFORMATION (Lusthus) Husen är före leverans behandlade med en färglös impregnerande grundolja. Denna behandling ger ett temporärt skydd

Läs mer

Byggbeskrivning UC-Box Byggbeskrivning för Unit Counter - Box

Byggbeskrivning UC-Box Byggbeskrivning för Unit Counter - Box Byggbeskrivning för Unit Counter - Box CDT 2009-09-01 2009-08-07 EXCEPTO1150A 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Översikt... 3 Kontrollera material... 3 Byggbeskrivning... 3 Förbered materialet...

Läs mer

Monteringsanvisning Byggstommar.se

Monteringsanvisning Byggstommar.se Monteringsanvisning Byggstommar.se 1. Markera väggblockens placering på grundplattans (alt bjälklagets) långsidor. Markera ett streck 1200mm från gaveln, ett streck 2400mm från gaveln osv, 1200 mm mellan

Läs mer

Byggritningar Ritsätt Fästelement. Construction drawings Representation of fasteners SWEDISH STANDARDS INSTITUTE

Byggritningar Ritsätt Fästelement. Construction drawings Representation of fasteners SWEDISH STANDARDS INSTITUTE SVENSK STANDARD SS 32269:2008 Fastställd/Approved: 2008-03-17 Publicerad/Published: 2008-04-07 Utgåva/Edition: 2 Språk/Language: svenska/swedish ICS: 01.100.30; 92.100.20 Byggritningar Ritsätt Fästelement

Läs mer

Bygginstruktion Bygg en dubbelgrind med stolpar

Bygginstruktion Bygg en dubbelgrind med stolpar Bygginstruktion Bygg en dubbelgrind med stolpar En vacker dubbelgrind som dessutom är lätt att bygga låter väl perfekt? Det tuffaste momentet är faktiskt att få plintarna på plats, men särskilt svårt är

Läs mer

Villkor för uteserveringar

Villkor för uteserveringar Villkor för uteserveringar Villkorsbilaga US 2015 Innehållsförteckning Du får inte bygga golv 2 Avgränsning (staket) 2 Allt ska få plats innanför avgränsningen 2 Rullstolar ska kunna komma in 3 Nödutgångar

Läs mer

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt.

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. Bygg en fiskeoas HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. presenterar. Lyftanordning. Tillbyggnad. Inredning. Grundstomme. Grundstomme Kapa reglarna till grundstommen enligt ritningen. Såga till golvplattorna

Läs mer

ONDULINE MONTAGEGUIDE

ONDULINE MONTAGEGUIDE ONDULINE MONTAGEGUIDE ONDULINE Montageguide Introduktion Onduline är en korrugerad bitumentakskiva som har utvecklats i över 50 år för att förses med enastående väderegenskaper. Tillverkat av ett enkelskikt

Läs mer

Ditt nya tak B tak ess

Ditt nya tak B tak ess Ditt nya tak B-112-11.2018 tak ess Tak-ess Inspiration - spännande lösningar som varar Antingen du bygger nytt eller renoverar kan du uppfylla drömmen om ett elegant och stilfullt tak med Tak-ess Inspiration.

Läs mer

Byggbeskrivning. Tillfälliga Fältskyttemål för Korthållsskytte. Lars-Gunnar Hedström Trosa-Vagnhärads Skyttegille

Byggbeskrivning. Tillfälliga Fältskyttemål för Korthållsskytte. Lars-Gunnar Hedström Trosa-Vagnhärads Skyttegille Byggbeskrivning Tillfälliga Fältskyttemål för Korthållsskytte Lars-Gunnar Hedström Trosa-Vagnhärads Skyttegille larhed6@gmail.com Bakgrund För att underlätta arrangerandet av korthållsfältskjutningar så

Läs mer

Vetenskapligt reportage - Ett vindkraftverk med en twist

Vetenskapligt reportage - Ett vindkraftverk med en twist Vetenskapligt reportage - Ett vindkraftverk med en twist Vi har under tre veckors tid arbetat med ett projekt där vi i grupp skulle bygga en luftförvärmare eller vindkraftverk. Vår grupp skulle bygga ett

Läs mer

montageanvisning Viltstängsel

montageanvisning Viltstängsel montageanvisning Viltstängsel Stängslets delar Viltstängsel består av ett galvaniserat vridknutsnät, träpålar och märlor. Vid montage på berg används bergdubb eller bergfästen. För att få viltstängslet

Läs mer

MURAR, PLANK OCH STAKET I BJUVS KOMMUN

MURAR, PLANK OCH STAKET I BJUVS KOMMUN Bjuvs kommun Box 501, 267 25 Bjuv BESÖKSADRESS TELEFON E-POST WEBBPLATS Mejerigatan 3 042-458 50 00 info@bjuv.se www.bjuv.se MURAR, PLANK OCH STAKET I BJUVS KOMMUN Riktlinjer och rådgivning Läs våra riktlinjer

Läs mer

Rapport elbilar Framtidens fordon

Rapport elbilar Framtidens fordon Teknikprogrammet Klass TE14. Rapport elbilar Framtidens fordon Namn: Joel Evertsson Datum: 2015-03-09 Abstract This report is about electric car. We have worked with future vehicles and with this report

Läs mer

Bruksanvisning till markis (manuell)

Bruksanvisning till markis (manuell) Bruksanvisning till markis (manuell) Grattis till din nya markis, vi hoppas att du kommer att få stor glädje av markisen i många år. Följ instruktionerna för en säker och korrekt montering. Vi råder Er

Läs mer

Rita ett rum i en-punktsperspektiv.

Rita ett rum i en-punktsperspektiv. Rita ett rum i en-punktsperspektiv. Du behöver linjal, penna, sudd och ett papper i A3-format. VÅGRÄTT (15 cm) LODRÄTT (10 cm) 90 GRADERS VINKEL Rita en rektangel med måtten 10x15 cm ungefär mitt på pappret

Läs mer

MONTERING av PVC fönster

MONTERING av PVC fönster MANUAL Verktyg som behövs Monteringsjärn Kofot Skruv/skruv +plugg om betongvägg Vattenpass Skruvdragare Fogskum svällande fogband, drevremsa, etc Falstång Kilar (trä eller plast) Plåtsax 1 ~1,5 cm 1170

Läs mer

Montage av Färdigkapad Halle Stomme.

Montage av Färdigkapad Halle Stomme. Montage av Färdigkapad Halle Stomme. Lite kompletterande bildinfo utöver monteringsanvisningen På följande sidor ges kompletterande förklaringar till hur Färdigkapade limträstommar från Halle är utförda

Läs mer

Byggbeskrivning UC-Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole

Byggbeskrivning UC-Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole CDT 2009-09-01 2009-08-04 EXCEPTO1155A 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Översikt... 3 Kontrollera material... 3 Byggbeskrivning... 3 Förbered materialet...

Läs mer

Monteringsanvisning Växthus Jupiter - 8,4 m²

Monteringsanvisning Växthus Jupiter - 8,4 m² Monteringsanvisning 9500 Växthus Jupiter - 8, m² MODEL: 9500 PRODUKTSTORLEK (LxBxH): 95x95x70 cm LÄS NOGA INNAN MONTERING INNEHÅLL. Monteringsråd Sida. Produktens funktioner Sida -3 3. Reservdelslista

Läs mer

City-Boxens Vindskydd B3000xL6000. Vindskydd på bilden är 3x9m Finns även med en bit heltäckt vägg i fronten.

City-Boxens Vindskydd B3000xL6000. Vindskydd på bilden är 3x9m Finns även med en bit heltäckt vägg i fronten. City-Boxens Vindskydd B3000xL6000 Vindskydd på bilden är 3x9m Finns även med en bit heltäckt vägg i fronten. Innan du börjar montera vindskyddet Innan du startar uppmonterar ber vi dig noggrant läsa igenom

Läs mer

RIKSBYGGENS BRF. YSTADSHUS NR 10

RIKSBYGGENS BRF. YSTADSHUS NR 10 RIKSBYGGENS BRF. YSTADSHUS NR 10 ANVISNINGAR OCH FÖRKLARINGAR VID ISOLERING AV LÄGENHETSFÖRRÅD 2015-02-23 AB SKÅNSKA TEKNIK-& KONSULTTJÄNSTER ARBETSNUMMER 15005 AB Skånska Teknik- & Konsulttjänster Hyllie

Läs mer

Töre. sid 1/10. www.nola.se. Specification/ MONTERINGSBESKRIVNING. standardbredd 260cm bestäm längd själv, bygg på med 60 eller 120cm

Töre. sid 1/10. www.nola.se. Specification/ MONTERINGSBESKRIVNING. standardbredd 260cm bestäm längd själv, bygg på med 60 eller 120cm sid 1/10 som förråd: standardbredd 260cm bestäm längd själv, bygg på med 60 eller 120cm som cykelställ: komplett med cykelstöll, körramp finns som tillbehör som lägenhetsförråd: varjeförråd är avskilt

Läs mer

Monteringsanvisning Isolertak

Monteringsanvisning Isolertak Monteringsanvisning Isolertak 10 MM / Plastprofilsystem 2015-2 WT10 X-struktur 10 mm Polykarbonat U-värde 2,5 Skivbredd 1050 mm c/c 1070 mm Skivorna är gjorda av UV-beständig polykarbonatplast. Isolerplastskivorna

Läs mer

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt.

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. Bygg en svävande fåtöljen HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. presenterar Fåtölj. Bottenplatta. Drivaggregat. Styrspak. Lyftaggregat. Lyftspak. Bottenplatta Skaffa en matta i rätt storlek. Gör två

Läs mer

system 16 mm / 25 mm / 32 mm MONTERINGSANVISNING

system 16 mm / 25 mm / 32 mm MONTERINGSANVISNING 16 mm / 25 mm / 32 mm MONTERINGSANVISNING Sidoprofil Sideprofil Samleprofil Monteringsprofil Murprofil (tilvalg) (tillval)! Innan du börjar montera ditt nya termotak bör du kontrollera att du har tagit

Läs mer

Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare

Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare IM_RotaryHE_SE-0 Innehåll Innan installation, läs noggrant igenom anvisningen och förvissa dig om att du förstår innehållet. Vid frågor, var vänlig kontakta

Läs mer

Displayställ Display stands Présentoir

Displayställ Display stands Présentoir Displayställ Display stands Présentoir Fördelar med displayställ Med våra snygga displayställ kan du på ett lätt och inbjudande sätt visa upp hela ditt utbud av våra produkter. Du skapar effektiv merförsäljning

Läs mer