Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer."

Transkript

1 sida 1/15 Placera paviljongen på ett solig plats där den också skyddas så bra som möjligt mot vinden. Genom kraftig vind, stäng alla fönster och dörrar. Vid kraftigt snöfall, ta bort snö från taket på paviljongen. Den lätt och enkelt att sätta ihop paviljongen på det standardiserade sockeln.sockeln är 15 cm hög. Det ger extra markfrigång i paviljongen. Vänta med att gjuta fast sockeln tills du har monterat ihop paviljongen. Istället. Palla upp den, så att du har möjlighet att göra små justeringar. Det är viktigt att paviljongen står vågrätt och att vinklarna är överensstämmer innan den gjuts fast. Om du inte är klar med paviljongen första dagen, är det viktigt att stabilisera den om det skulle vara blåsigt. Gjut en solid grund som bilden visar. Gräv hål ner till frostfritt djup och gjut fast vinkelbenen. Det går också bra att gräva ner papprör och gjuter fast vinkelbenen. Kontrollera att allt är vågrätt och i vinkel. Det är viktigt att sockeln är 100% vågrätt och vinklarna i de 6 hörnen är 120 grader. Mät 3 hörn diagonalt från hörn till hörn. När alla 3 måtten är desamma har du 120 grader i 6 hörn. Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer. Bygger ni en egen sockel som gjuts fast eller byggs i trä, är det viktigt att måtten är de samma som i ritningen. Placera gjutformarna vid respektive hörn och rita en radie med lite marginal, för att markera var hålen skall grävas. Placera gjutformarna vid respektive hörn och rita en radie med lite marginal, för att markera var hålen skall grävas. Använd Ø 9,3 plastbricka när sockeln är målad. Fixera växthuset till sockeln med blecken (1d). Använd ø 9.3 plastbrickan. Om växthuset är målat. Anslut 1d i den 4 hörnen.

2 sida 2/15 För montering av växthuset måste man vara minst 2 personer. För montering av växthuseet används stålbultar och muttrar. Är växthuset målat används också plastbrickorna ø 9,3 för att skydda färgen på profilerna. Börja med att samla sidorna nr 2, 4 och 6 (se figur. nedan) profiler som används för detta framgår av till höger. Innan du börjar måste bestämma om du vill ha det dubbla skjutdörrar och 3 fönster belägna. Vi rekommenderar att placera dörrar och fönster som beskrivs här. I de 2 sektioner utan fönster och dörrar SIDA 2 och 6 ingår följande per avsnitt. 1 st tröskelprofil nr st topprofil nr st hörnprofil nr 89-L (båda profilerna ingår i de stöttande profilerna) 2 st mellanprofil nr 88-L 1 st nr st nr 90a I sektionen till dörren SIDA 1, ingår följande per avsnitt. 1 st bottenprofil nr 15q-L 1 st topprofil nr 155-L 2 st hörnprofil nr 89-L 2 st dörramsprofiler, nr 781-L och 782-L I de 3 sektioner med fönster, sida 3, 4, 5 följande per avsnitt. 1 st bottenprofil nr st topprofil nr st hörnprofil nr 89-L 2 st mellanprofil nr 88-L 1 st profil nr 164-L 2 st. profil nr 90a 1 st profil för fönster 26 1 st låsbeslag fönster nr 29 På nästa sida illustreras montering av sidosektionerna i tur och ordning.

3 sida 3/15 Börja med att montera sidor 2-4 och 6 på marken. Sedan monteras 3 sidor av sockeln (skall vara styva). Börja nu att bygga SIDA 3 direkt på sockeln och sedan SIDAN 5. SIDA 1 byggs sedan direkt på sockeln, vänta med att montera topprofilen nr 155-L. Kom ihåg att dra i stålbultar i de bifogade profilerna. - stötta nr 164-L och 90a - profil för fönster 26 - låsbeslag 29 Om standardsockeln används för paviljongen måste ca 2 cm skäras av stöttan 90 A (se det skuggade). Gör plats för att ansluta sockeln 1d. Detta görs enkelt med en avbitare eller tång. Till samtliga paviljonger användes stålbultar och muttrar. Är paviljongen målad används också plastbrickorna ø 9,3 för att skydda färgen vid åtdragning

4 sida 4/15 Vid montering skall takhättan användas, samt profilerna 93-1, och Börja med att montera takkonstruktionen som illustreras nedan. Fäst 2 stycken profiler på taghättan nr 93-1, var och en med 2 st. stålbultar och sedan lyft upp den på paviljongen. Fäst profil över profil med nr 1. stål bultar i (1:a hörn) och med 2 st stålbultar i motsatt (4:e hörnet). Kom ihåg att sätta dit ytterligare 2 stålstift i varje profil punkt 156,1 för senare användning. Sätt 2 trästöttor från marken upp till takhättan, en på varje sida så att den inte kantrar. Följ de angivna och uppsatta måtten. Måtten är de angivna parallellt med takhattens lutning. Kom ihåg 1 extra stålbult på vänster sida av profilen. Kom ihåg 2 extra stålbultar per profil.

5 sida 5/15 Montera nu iohop takkonstruktionen från 1:a hjörnet till 6:e hjörnet. Det finns sammanlagt 12 st polykarbonalplattor. 6 st. höger och 6 st vänster. Ta bort skyddsfilmen på båda sidorna innan de monteras. Observera filmen med text är den sida polykarbonatskivan har skydd mot solljus. Denna sida är behandlad med UVskydd. När du har tagit bort skyddsfilmen kan inte se vilken sida som är UV behandlad. Det är en bra idé att märka rätt sida med en liten svart markering i respektive hörn. Polykarbonatskivorna blåses rena med tryckluft. Sätt dit den bifogade alutapen på skivornas diagonala sida. Det är viktigt att skivorna är rena för maximalt fäste. Tapen stänger luftkanalema så att fukt och insekter inte kommer in i luftkanalerna. Sätt dit de svarta plastlistorna med förteckningar nr L och 6R. Dessa sätts på undersidan av plattorna. För att underlätta dit sättning av plastlisterna kan en blandning av diskmedel och vatten på skivorna underlätta plastlisten att glida på. Det är viktigt att plastlisterna har samma avstånd från båda ändar och till kanten av plattan.

6 sida 6/15 När skivan är på plats fästs aluprofilen mot polykarbonatskivan, se ritningar för placering på takhättan nr 93-1 och vid den andra änden av profil nr Kom ihåg att lägga till en extra stålbult för senare användning. Följ noga angivna mått. Måtten mäts parallellt med takhattens lutning. Även med den första profil nr monteras, ansluts till hållare 22-a, som bilden visar. När fästet 22 är monterad, använder 2 stålbultar i takhättan till installation av profil nr 158-1, i den andra änden av profil nr 153-1, med 1 stålbult. Se illustration nedan. Dessutom finns det en extra stålbultar i profil nr 158-1, för senare användning. Kom ihåg 1 extra stålbult för senare användning.

7 sida 7/15 Efter att den första är monterad och silikon dit satt längs båda profilerna och 158-1, se detaljerad beskrivningen nedan. Nu använder samma metod för andra takskivorna. Fäst plattorna i medurs. När du kommer ut på motsatt sida och måste installera takläggning Nr.6 avlägsnar profil först och sedan kan du sätta in skivan och sedan lägga profilen igen. Fortsätt montering av takskivorna tills du behöver den senaste 2 paneler i dörren. Montering av översta takhättan Börja med att fixera lång bult M8 x 165 till takhättan Bulten sätts in ovaninfrån av takhättan. Dra fast den med muttern M8 från insidan, det är viktigt att den spänns bra. Lägg lite silikon runt hatten när den är fastsatt. Sätt nu fast takhättan ovanför den undre takhättan, Här måste du använda ett starkt snöre, min. 4 meter. Börja med leda snöret genom takhättan 93-1 från insidan genom ventilationshålen och låt den falla ner över taket och bind fast den översta takhällan 94-1 med snöret. Nu kan du stå inne i paviljongen och dra takhättan upp till hålet. Skruva nu fast takhättan med tvärbeslaget 22-a. Avsluta monteringen och skruva fast med 2 st M8 mutter i änden av M8 bulten. Spänn de 2 muttrarna hårt. Muttrana skall sitta bredvid varandra. Montering av ventilationsreglage för att kontrollera takhättan. Gör fast plastbeslaget med silikon eller en skruv/spik.

8 sida 8/15 För att montera de sista två skivorna till dörrpartiet är det nödvändigt att lätta på ramen av dörrpartiet. Detta görs på följande (se även ovan teckning) 1. Börja med att lossa stålbulten på den cirkelmarkerade punkten. 2. Skjut nu ramar 2-3 cm. i hörn 1 och 6 3. Fäst nu tagprofil158-1 på takhättan. (kom ihåg 1 extra bult i profil) 4. Skjut nu de två sista takskivan på plats underifrån. 5. Sätt dit den övre profil Taket sänks nu på plats igen och dra stålbultarna igen. 7. Kom ihåg att ge de sista 2 skivorna silikon Fäst nu de 6 st avdelare nr 165. Detta görs inifrån i paviljongen. På ritningen finns 1 av 6 takskivor från insidan, samma förfarande används för de resterande 5. Till samtliga paviljonger användes stålbultar och muttrar. Är paviljongen målad används också plastbrickorna ø 9,3 för att skydda färgen vid åtdragning.

9 sida 9/15 Sätt in glaset samtidigt som dörren monteras, fäst glaset med silikon som medföljer. När dörren är monterad, är det viktigt silikonen får verka i minst 1dygn innan den monteras på paviljongen. Alla illustrationer är sett utanför paviljongen.

10 sida 10/15 Montering av dörr, följ bilderna i tur och ordning. Bläck till snabblås monteras efter att dörren är ansluten till paviljongen. Borra med en Ø3 mm borr. Dörrhållaren monteras efter dörren att dörren är på plats på paviljongen. Han-delen monterat på dörr hon-delen monteras på plj hörnprofil / nr 89-L. Borra hål medl Ø3 mm borr. Bläck till snabblås monteras efter att dörren är ansluten till paviljongen. Borra med en Ø3 mm borr. Alla illustrationer är sett utanför paviljongen.

11 sida 11/15 Alla illustrationer är sett utanför paviljongen.

12 sida 12/15 De 4 gångjärnen monteras i de förborrade hålen på Profil nr 782-L, som är den lilla lilla distansbrickan nr 764 sänks ned över gångjärnet, som bilden visar. Innan dörrarna monterade fäst den medföljande tätningslisten ca 5 meter. Tätningslisten är självlimmande och fäst runt dörrkarmar där dörrarna ligger an mot dörrlisten när dörren är stängd. Dörrarna är nu installerade i paviljongen. Börja med den nedre dörren och sedan den övre. Sätt lite olja på gångjärnen och lås huset 1-2 gånger per år.

13 sida 13/15 Använd plastbrickor Ø 10,5 mellan alla skruvar 34a om paviljongen är lackerad. Borra upp profilen 750-P och 751-P (Ø 4) där skruven monteras, om paviljongen är lackerat. Sätt silikon på profil nr 752-P där säkerhetsglaset ligger an, upp och ned till. Låt fönstret ligga platt i ett dygn tills silikonen härdat. Där efter monteras fönstren i paviljongen. Använd plastbricka Ø 10,5 till alla rostfria skruvar och mutter, om paviljongen är lackerad.

14 sida 14/15 Montera profil nr. 101 där fönster skall sitta. Profilerna monteras med skruv och mutter, 3 st på varje profil. Skjut där efter in den översta profilen på fönstret nr. 750-P i profil nr.101. Använd Ø 9,3 splastbricka om paviljongen är lackerad.

15 Använd alltid skor och handskar när du arbetar med glas. Kanterna av glaset kan vara vassa. Låt inte glaset vara utan tillsyn om det finns barn i närheten. Det finns totalt 23 stycken. glas. dessa monteras med hjälp av slikon och plastlisterna 81-L-och 82-L och alu-klämma profii781a-l. Sätt på silikon på profiler där glaset skall vara. Rengör ytorna väl för bästa vidhäftning innan av silikon påsätts. Ytorna måste vara torra innan silikonet sätt dit. sida 15/15 Placera glaset som illustrationen nedan. Det skall vara ett avstånd på 1-2 mm. Alltså röret är inte vilar direkt på bundprofilet. Flytta avståndsklossar när silikonet slutat att härda (2-3 dagar). Sätt dit plastliterna 81-L och 82-L på plats. (se figur. 2) De 6 korta plastlisterna nr 82-L används i fönster. I sidosektionerna vid dörren används glas C. Fäst gummilisten (2 mm tjock) på de 2 lodrätta karmprofilerna 781 L, 782 L, där glaset skall ligga an. Detta skall göras innan glaset monteras. Sätt dit 2 mm. Gummilisten och pressa dit klämprofilen 781-L. (se figur 1) Till fönster använd glas D. Använd plastbrickor Ø8 om paviljongen är målad.

Längd i mm. Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer.

Längd i mm. Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer. Sida 1/14 Placera paviljongen på ett solig plats där den också skyddas så bra som möjligt mot vinden. Genom kraftig vind, stäng alla fönster och dörrar. Vid kraftigt snöfall, ta bort snö från taket på

Läs mer

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Sida 1/19 Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Till modell 712, 714 och 716 monteras sockelprofilerna till långsidan, med hjälp av en skruvplattan. Skruvplattan monteras invändigt i sockelprofilen.

Läs mer

Modell 100.: 6,5-8,5-10,5 och 12,5 m2.

Modell 100.: 6,5-8,5-10,5 och 12,5 m2. Sida 1/19 Modell 100.: 6,5-8,5-10,5 och 12,5 m2. På 12,5 m2 modellen monteras sockelprofilerna till långsidan, med hjälp av en skruvplattan. Skruvplattan monteras invändigt i sockelprofilen. Viktigt att

Läs mer

euro-serre Plus 5 och plus 6

euro-serre Plus 5 och plus 6 euro-serre Plus 5 och plus 6 (Standardutförande) 4550B Allmän information Aluminiumprofilerna ligger paketerade i ett paket, glaset i ett och om du har valt isolerplast så ligger det i ett eller flera

Läs mer

euro-serre MAXI 3 och 4

euro-serre MAXI 3 och 4 Sida 1 av 11 Uppdaterad 2010-11 NK euro-serre MAXI 3 och 4 (Standardutförande) Allmän information Aluminiumprofilerna ligger paketerade i ett paket, glaset i ett och om du har valt isolerplast så ligger

Läs mer

euro-serre mural 3 och 4

euro-serre mural 3 och 4 Sida 1 av 12 Uppdaterad 2011-11 NS euro-serre mural 3 och 4 (Standardutförande) Allmän information Aluminiumprofilerna ligger paketerade i ett paket, glaset i ett och om du har valt isolerplast så ligger

Läs mer

euro-serre Tropic-MAXI

euro-serre Tropic-MAXI Sida 1 av 11 Uppdaterad 201208 euro-serre Tropic-MAXI (Standardutförande) Allmän information Aluminiumprofilerna ligger paketerade i ett paket, glaset i ett och om du har valt isolerplast så ligger det

Läs mer

Montering av Lustväxthus. 8-kant med Skjutdörr OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 26 sep-2014

Montering av Lustväxthus. 8-kant med Skjutdörr OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 26 sep-2014 Montering av Lustväxthus 8-kant med Skjutdörr OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 26 sep-2014 Detta behövs vid montering Det krävs minst två personer för att montera växthuset.

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

Monteringsanvisning. Modell: Lean-28. För att förebygga skador, läs och förstå monteringsanvisningen innan monteringen påbörjas.

Monteringsanvisning. Modell: Lean-28. För att förebygga skador, läs och förstå monteringsanvisningen innan monteringen påbörjas. H Monteringsanvisning Modell: Lean-28 För att förebygga skador, läs och förstå monteringsanvisningen innan monteringen påbörjas. SIDA VIKTIG INFORMATION 3 PLOCKLISTA 4 KANALPLASTSRITNING 5 RITNING ALUMINIUMSTOMME

Läs mer

Monteringsanvisning Flärd 8,2

Monteringsanvisning Flärd 8,2 Monteringsanvisning Flärd 8,2 Detta behövs för monteringen: Rev.nr 130903 Borrmaskin + Bits Bågfil Vattenpass Skruvmejsel (kryss & spår) Tumstock Gummiklubba Tvingar 10 mm nyckel Silikonspruta Spackelverktyg

Läs mer

Montering av Lustväxthus. 9-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 25 maj 2017

Montering av Lustväxthus. 9-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 25 maj 2017 Montering av Lustväxthus 9-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 25 maj 2017 Detta behövs vid montering Det krävs minst två personer för att montera växthuset. Följande verktyg

Läs mer

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Montering av Lustväxthus 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Detta behövs vid montering Det krävs minst två personer för att montera växthuset. Följande

Läs mer

Pyrola. (Standardutförande)

Pyrola. (Standardutförande) Sida 1 av 8 Pyrola (Standardutförande) Allmän information Aluminiumprofilerna ligger paketerade i ett eller flera paket, glaset i ett och om du har valt isolerplast så ligger det i ett eller flera paket

Läs mer

Modell: Cenia-62 / 62G Mått (LxBxH): 320X195X213cm

Modell: Cenia-62 / 62G Mått (LxBxH): 320X195X213cm V8 Hobbyväxthus Sverige AB MANUAL: CENIA-6 / 6G Modell: Cenia-6 / 6G Mått (LxBxH): 30X95X3cm Innehållsförteckning Sidan Viktig information 3 Lista över ingående komponenter 4 Montering av växthusets sockel

Läs mer

Monteringsanvisningar

Monteringsanvisningar Monteringsanvisningar MODELL: HG-B, HG-DG STORLEK (L x B x H): 390 x 343 x 290 cm LÄS IGENOM NOGGRANT FÖRE MONTERING INNEHÅLL 1. Monteringsråd... sida 1 2. Funktioner... sida 2 3 3. Lista över delar...

Läs mer

Bruksanvisning till markis (manuell)

Bruksanvisning till markis (manuell) Bruksanvisning till markis (manuell) Grattis till din nya markis, vi hoppas att du kommer att få stor glädje av markisen i många år. Följ instruktionerna för en säker och korrekt montering. Vi råder Er

Läs mer

Monteringsanvisning Gazebo 404

Monteringsanvisning Gazebo 404 Monteringsanvisning Gazebo 0 Gazebo 0 (LxBxH): 95x95x70cm SIDA VIKTIG INFORMATION 3- VÄXTHUSETS GRUND 5 FÖRPACKNINGARNAS INNEHÅLL 6-8 MONTERING AV VENTILATIONSLUCKOR 9-0 MONTERING AV DÖRRAR -3 MONTERING

Läs mer

Kvalitetskontroll No. Rev.2007

Kvalitetskontroll No. Rev.2007 Kvalitetskontroll No. Rev.2007 Innehållförteckning - Index - Inhalt S GB D Montering av grund...4 Översikt...6 Paket 8 (mont.det.)...6a Paket 1 (dörrgavel)...7 Paket 2 (bakgavel)...12 Paket 3-4 (långsida)...17

Läs mer

MODELL: LIONA-31G STORLEK (LxBxH): 216x145x221CM LÄS MANUALEN INNAN MONTERING

MODELL: LIONA-31G STORLEK (LxBxH): 216x145x221CM LÄS MANUALEN INNAN MONTERING MODELL: LIONA-3G STORLEK (LxBxH): 6x45xCM LÄS MANUALEN INNAN MONTERING VÄXTHUSPLACERING Växthuset skall placeras på en plan och jämn plats som är skyddad från starka vindar. Platsen skall vara där växthuset

Läs mer

Växthus Monteringsanvisning

Växthus Monteringsanvisning Växthus Monteringsanvisning M-A+ 6000x3000x2783 VIKTIGT Du måste läsa anvisningen noggrant innan du börjar montera växthuset. Se till att alla delar finns med i kartongen, och att typ och antal stämmer

Läs mer

Modell: Cenia-50 Mått (LxBxH): 257X195X213cm

Modell: Cenia-50 Mått (LxBxH): 257X195X213cm Modell: Cenia-50 Mått (LxBxH): 57X95X3cm Innehållsförteckning Sidan Viktig information 3 Lista över ingående komponenter 4 Montering av växthusets sockel (Kapitel ) 5 Montering av skjutdörren (Kapitel

Läs mer

Titan förråd. Monteringsinstruktioner för Titan förråd

Titan förråd. Monteringsinstruktioner för Titan förråd Titan förråd Monteringsinstruktioner för Titan förråd Komponentlista Bilderna av komponenterna är bara en visuell vägledning och visas inte i rätt proportion Artikelnummer Artikelnamn Kvantitet Artikelnummer

Läs mer

Garanti - Guarantee - Garantie

Garanti - Guarantee - Garantie Garanti - Guarantee - Garantie Bästa kund! Lycka till med Ditt JULIANA växthus. Vi är säkra på, att du kommer att få mycket glädje av det och att monteringen skall gå utan några problem. Vi har försökt

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

Växthus Monteringsanvisning

Växthus Monteringsanvisning Växthus Monteringsanvisning M-AS4 VIKTIGT Du måste läsa anvisningen noggrant innan du börjar montera växthuset. Se till att alla delar finns med i kartongen, och att typ och antal stämmer enligt den lista

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

M O N T E R I N G N O R D F A R B O F L E X

M O N T E R I N G N O R D F A R B O F L E X M O N T E R I N G G O L V Nu är det dags att börja montera friggeboden, golvet blir den naturliga delen att börja med. Det första Ni måste göra är att göra i ordning plintar enligt plintritningen från

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Bohus Dusch

MONTERINGSANVISNING Bohus Dusch Monteringsanvisning-Bohus 1 av 8 20120312-2.2 RSK 7380845-7380748, 7380884, 7380885 Viktigt Härdat säkerhetsglas måste skyddas från slag och stötar. Slag mot glaskant kan göra att glaset splittras. Monteringsanvisning-Bohus

Läs mer

Monteringsanvisning OAS Växthus

Monteringsanvisning OAS Växthus Monteringsanvisning OAS Växthus Art nr: 65-4267 Rev.nr 140115 10mm nyckel Vattenpass Borrmaskin/Skruvdragare 4.2 & 6.5mm borr Vinkelhake Skruvmejsel (kryss & spår) Tumstock Sax (för klippning av gummilist)

Läs mer

IMPERIAL ORANGERY MODEL: IMPERIAL ORANGERY LÄS MANUALEN NOGGRANT INNAN MONTERING

IMPERIAL ORANGERY MODEL: IMPERIAL ORANGERY LÄS MANUALEN NOGGRANT INNAN MONTERING IMPERIAL ORANGERY MODEL: IMPERIAL ORANGERY LÄS MANUALEN NOGGRANT INNAN MONTERING SIDA VIKTIG INFORMATION - VÄXTHUSETS GRUND 5 FÖRPACKNINGARNAS INNEHÅLL 6-9 INFORMATION OM GUMMILISTER 9 ÖVERSIKTSBILDER

Läs mer

HOBBYVÄXTHUS MONTERINGSANVISNING

HOBBYVÄXTHUS MONTERINGSANVISNING HOBBYVÄXTHUS MONTERINGSANVISNING Modell: Lean-28 För att förebygga skador, läs och förstå monteringsanvisningen innan monteringen påbörjas. SIDA VIKTIG INFORMATION 3 PLOCKLISTA 4 KANALPLASTSRITNING 5 RITNING

Läs mer

Silver Line E.Z 6 X10 Växthus Multi Wall Panels

Silver Line E.Z 6 X10 Växthus Multi Wall Panels Catalog No. 6663 * Version #3 VIKTIGT MONTERINGSANVISNING Silver Line E.Z 6 X0 Växthus Multi Wall Panels 35x93x03 cm / 4 X76 X80 Innan du börjar montera växthuset måste du läsa igenom den här monteringsanvisningen

Läs mer

Monteringsanvisningar Uteboxen Standard

Monteringsanvisningar Uteboxen Standard Monteringsanvisningar Uteboxen Standard FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställandesätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

Montagevägledning SWG 120

Montagevägledning SWG 120 Montagevägledning SWG 120 Maj 2012 1 Kontrollera att höjden och bredden för väggen överensstämmer med ritningen. 2 Kontrollera att väggarna, golvet och taket är i våg. 01 02 Justering om golvet ej är plant.

Läs mer

Monteringsanvisning, basturum 190x200 Karungi

Monteringsanvisning, basturum 190x200 Karungi Monteringsanvisning, basturum 190x200 Karungi Gratulerar till ditt köp. Innan du påbörjar montaget av basturummet så ber vi dig läsa instruktionen noggrant. Montera din bastu på rätt sätt och med omsorg

Läs mer

Monteringsanvisning Växthus ODLA Orangeri

Monteringsanvisning Växthus ODLA Orangeri Monteringsanvisning Växthus ODLA Orangeri Detta behövs för att montera ett Växthus: Rev.nr 130226 10mm nyckel (medföljer) Vattenpass Vinkelhake Skiftnyckel Skruvmejsel Tumstock Introduktion Läs igenom

Läs mer

MONTERINGSANVISNING WALK IN DE LUXE DUSCHDÖRR. DUSCHBYGGARNA AB TEL

MONTERINGSANVISNING WALK IN DE LUXE DUSCHDÖRR. DUSCHBYGGARNA AB TEL MONTERINGSANVISNING DUSCHDÖRR WALK IN DE LUXE Läs hela anvisningen noga innan installationen påbörjas. Se till att Vatten/elledningar i väggarna inte skadas av borrning under installationen. Borrade hål

Läs mer

Monteringsanvisning Växthus Jupiter - 8,4 m²

Monteringsanvisning Växthus Jupiter - 8,4 m² Monteringsanvisning 9500 Växthus Jupiter - 8, m² MODEL: 9500 PRODUKTSTORLEK (LxBxH): 95x95x70 cm LÄS NOGA INNAN MONTERING INNEHÅLL. Monteringsråd Sida. Produktens funktioner Sida -3 3. Reservdelslista

Läs mer

Solarfångare SUN+ system

Solarfångare SUN+ system 20120601 BRUKSANVISNING och beskrivning av Solarfångare SUN+ system Observera! Läs igenom hela manualen före arbetet startar. Se till att följande detaljer, förutom själva panelen, finns med i SUN+ system

Läs mer

Montering av SolarVenti SV30: TAK Typ 1 och 2

Montering av SolarVenti SV30: TAK Typ 1 och 2 Montering av SolarVenti SV30: TAK Typ 1 och 2 Bra tips: Bestäm den bästa placeringen så nära inblåsningsplatsen som möjligt. Inblåset placeras bäst i ett större centralt rum evt i flera rum. Rikta in solfångaren

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Gotland Dusch

MONTERINGSANVISNING Gotland Dusch Monteringsanvisning-Gotland 0100-.0 RSK 78088 Viktigt! Härdat säkerhetsglas måste skyddas från slag och stötar. Slag mot glaskant kan göra att glaset splittras. Monteringsanvisning-Gotland 1 av 0100-.0

Läs mer

Uppland Dusch MONTERINGSANVISNING RSK 7380864-7380867. Nr Detalj Antal. MONTERING. Bild: 1

Uppland Dusch MONTERINGSANVISNING RSK 7380864-7380867. Nr Detalj Antal. MONTERING. Bild: 1 Monteringsanvisning-Uppland 010501.0 RSK 780864-780867 Viktigt! Härdat säkerhetsglas måste skyddas från slag och stötar. Slag mot glaskant kan göra att glaset splittras. Monteringsanvisning-Uppland 1 av

Läs mer

euro-serre Tropic mural 3 och 4

euro-serre Tropic mural 3 och 4 Sida 1 av 11 Uppdaterad 2011-06 NS euro-serre Tropic mural 3 och 4 (Standardutförande) Allmän information! Aluminiumprofilerna ligger paketerade i ett paket, glaset i ett och om du har valt isolerplast

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Lusthus

MONTERINGSANVISNING Lusthus UTG 2013 MONTERINGSANVISNING Lusthus www.grastorpstugan.se VIKTIG INFORMATION (Lusthus) Husen är före leverans behandlade med en färglös impregnerande grundolja. Denna behandling ger ett temporärt skydd

Läs mer

MONTERINGSANVISNING SKJUTBARA & FASTA PARTIER SOLUX 315, 415, 525 & 725. Artnr: 000682

MONTERINGSANVISNING SKJUTBARA & FASTA PARTIER SOLUX 315, 415, 525 & 725. Artnr: 000682 MONTERINGSANVISNING SKJUTBARA & FASTA PARTIER SOLUX 315, 415, 525 & 725 Artnr: 000682 MONTERINGSANVISNING FÖR SOLUX SKJUTPARTIER SAMT FASTA PARTIER Detta är en generell monteringsanvisning för skjutpartier,

Läs mer

Montageanvisning skjutpartier GLASA INGLASNING

Montageanvisning skjutpartier GLASA INGLASNING Montageanvisning skjutpartier GLASA INGLASNING Måttband Krysskruvmejsel Borrmaskin Du behöver följande: Vattenpass Märkpenna Borr 4 och 6 mm Börja med att lägga vattenpasset på det stället där du skall

Läs mer

Eleganta myggnätslösningar. Installationsmanual

Eleganta myggnätslösningar. Installationsmanual Eleganta myggnätslösningar Installationsmanual Version 2.2, 2016-02-24 Grattis till din nya myggnätsdörr/-fönster! Vår installationsanvisning kommer hjälpa dig med installationen av din ClearView myggnätslösning.

Läs mer

Monteringsanvisning Växthus ODLA 82, 98 & 114

Monteringsanvisning Växthus ODLA 82, 98 & 114 Monteringsanvisning Växthus ODLA 82, 98 & 114 Detta behövs för att montera ett ODLA växthus: Rev.nr 110406 OBSERVERA! Ska växthuset monteras med väggar i kanalplast, läs monteringsanvisningen för kanalplasten

Läs mer

Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran

Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran Monteringsanvisningar Vindskydd Stabil Gran FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställandesätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta

Läs mer

Installation System T, System HATT VertiQ. Lösningar för väggabsorbenter med hög slagtålighet

Installation System T, System HATT VertiQ. Lösningar för väggabsorbenter med hög slagtålighet Installation System T, System HATT VertiQ Lösningar för väggabsorbenter med hög slagtålighet System T, System HATT VertiQ Innehåll Systemalternativ..................... 3 Kanter och storlekar.................

Läs mer

KOMPLEMENT TILL Monteringsanvisning Norgate Garageport

KOMPLEMENT TILL Monteringsanvisning Norgate Garageport Rev.nr: 170201 KOMPLEMENT TILL Monteringsanvisning Norgate Garageport Innehållsförteckning Norgate garageportar: A1 Skruv B 80 st + 15st A2 Självborrande skruv 8 st A3 Mutter 30 st A4 Skenbult D 30 st

Läs mer

H&L Iglo Veranda Monteringsinstruktioner

H&L Iglo Veranda Monteringsinstruktioner H&L Iglo Veranda Monteringsinstruktioner Vi gratulerar till ditt köp av en H&L Iglo Veranda. Vi hoppas att Verandan kommer att motsvara dina förväntningar till en hälsosam kalvuppfödning. Följande instruktioner

Läs mer

Hobbyväxthus Sverige AB

Hobbyväxthus Sverige AB Hobbyväxthus Sverige AB Modell: Bellis-PLUS (G) SIDA VIKTIG INFORMATION 2 PLOCKLISTA 3 KANALPLASTSRITNING 4 RITNING ALUMINIUMSTOMME 5 MONTERING AV VÄDRINGSLUCKOR 6 DEMONTERING AV BAKSIDAN 7-8 MONTERING

Läs mer

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna - 1 - Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna CityBoxens Monteringsanvisning Innan du börjar montera boxarna Innan du startar uppmonterar av City-Boxen

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. Palladium de Luxe Plus. Vikdörr DUSCHDÖRR

MONTERINGSANVISNING. Palladium de Luxe Plus. Vikdörr DUSCHDÖRR MONTERINGSANVISNING DUSCHDÖRR Palladium de Luxe Plus Vikdörr Läs hela anvisningen noga innan installationen påbörjas. Se till att Vatten/elledningar i väggarna inte skadas av borrning under installationen.

Läs mer

Monteringsanvisning PVC fönster - Fjord & Fjäll Infästning med karmhylsa eller karmskruv

Monteringsanvisning PVC fönster - Fjord & Fjäll Infästning med karmhylsa eller karmskruv Monteringsanvisning PVC fönster - Fjord & Fjäll Infästning med karmhylsa eller karmskruv Viktigt före installation! Se över produkterna före installation. Detta gäller både ytliga skador på karm och båge

Läs mer

Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet.

Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet. Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet. Kontrollera först innehållet i förpackningen enligt förteckningen nedan.

Läs mer

Monteringsanvisning Funkis 11

Monteringsanvisning Funkis 11 Monteringsanvisning Funkis 11 Vid frågor kan du ringa Stig Wikström VD/Säljare. Montering/Tekniska frågor. Telefon: 0910-78 17 80 Telefon: 0910-78 17 84 Stig@Botniastugan.se info@botniastugan.se Lycka

Läs mer

Montageanvisning Maximal Compactkarm

Montageanvisning Maximal Compactkarm Montageanvisning Maximal Compactkarm 1. Börja med att ta ur bågen ur karmen genom att dra ur sprinten i det övre gångjärnet. Tryck med en skruvmejsel in det undre fjädringslåset och vrid till. För sprinten

Läs mer

Halle Primo MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER. Halle Plast AB Kundtjänst 0430-12280 E-post sales@halle.se www.halle.se. 9060031 20140217 lfo sli

Halle Primo MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER. Halle Plast AB Kundtjänst 0430-12280 E-post sales@halle.se www.halle.se. 9060031 20140217 lfo sli Halle Primo MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER Halle Plast AB Kundtjänst 0430-12280 E-post sales@halle.se www.halle.se Vi tackar för Ditt förtroende att välja en kvalitetsprodukt från HALLE. Läs igenom hela

Läs mer

Goggle MONTERINGSBESKRIVNING

Goggle MONTERINGSBESKRIVNING sid 1/5 1100 Ø300 1600 400 138 2100 650 i 100 i 200 C-C 500 695 380 490 370 C-C 2300 400 Ø150 C-C mått mellan stolparna = Följarörets längd + i Leveransspecifikation/ Ö03-45/ Specifikationer/ Ö03-45 cykelställ

Läs mer

M-C3. Växthus Monteringsanvisning. Mått (L x B x H) 225 x 225 x 216 cm VIKTIGT

M-C3. Växthus Monteringsanvisning. Mått (L x B x H) 225 x 225 x 216 cm VIKTIGT Växthus Monteringsanvisning Mått (L x B x H) 225 x 225 x 216 cm VIKTIGT M-C3 Du måste läsa anvisningen noggrant innan du börjar montera växthuset. Se till att alla delar finns med i kartongen, och att

Läs mer

Monteringsanvisning INSEKTSGARDIN ROLLO FÖR DÖRR. lundbergs.com

Monteringsanvisning INSEKTSGARDIN ROLLO FÖR DÖRR. lundbergs.com Monteringsanvisning INSEKTSGARDIN ROLLO FÖR DÖRR lundbergs.com Verktyg som behövs Ø3, Ø4 mm Ph 2 RHA676 (3 mm) 3,5x16 mm (2x) RHP583 (2x) RHA655 (2x) 3,5x28 mm (8x) RHP582 (4x) RHP507 RHP506 RHP424 RHP423

Läs mer

Solbacka Stuga 25m 2 med loft

Solbacka Stuga 25m 2 med loft Monteringsanvisning Solbacka Stuga 25m 2 med loft v1.0 Tack för att du valde en stuga från Baseco. Innan ni påbörjar monteringen, öppna paketen och sortera upp materialet efter plocklistan på kommande

Läs mer

Bygginstruktion Bygg en dubbelgrind med stolpar

Bygginstruktion Bygg en dubbelgrind med stolpar Bygginstruktion Bygg en dubbelgrind med stolpar En vacker dubbelgrind som dessutom är lätt att bygga låter väl perfekt? Det tuffaste momentet är faktiskt att få plintarna på plats, men särskilt svårt är

Läs mer

Primolux Primolux Isoler

Primolux Primolux Isoler Primolux Primolux Isoler 2d - 3d - 4d Skjutbar Primolux Primolux isoler Skjutbar 2d - 3d - 4d 3d Exempel 3d 3d Skjutbara partier höjd 990mm 2d 3d 4d Skjutbara fönsterpartier höjd 90mm 2d 3d 4d Skena övre

Läs mer

M-D3. Växthus Monteringsanvisning. Mått (L x B x H) 220 x 125 x 216 cm VIKTIGT

M-D3. Växthus Monteringsanvisning. Mått (L x B x H) 220 x 125 x 216 cm VIKTIGT Växthus Monteringsanvisning Mått (L x B x H) 220 x 125 x 216 cm VIKTIGT M-D3 Du måste läsa anvisningen noggrant innan du börjar montera växthuset. Se till att alla delar finns med i kartongen, och att

Läs mer

Funkis 5. (Standardutförande)

Funkis 5. (Standardutförande) Sida 1 av 12 Funkis 5 (Standardutförande) Allmän information Aluminiumprofilerna ligger paketerade i ett eller flera paket, glaset i ett och om du har valt isolerplast så ligger det i ett eller flera paket

Läs mer

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt.

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. Bygg en löpsimulator HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. presenterar. Löptrumma. Fondvägg. Doftaggregat. Stomme. Stomme Stomdel (plywood, 8 mm) Förbered materialet Förbered delarna till stommen efter

Läs mer

IMPERIAL MODELL: IMPERIAL 50 / IMPERIAL 100 / IMPERIAL 150 LÄS MANUALEN NOGGRANT INNAN MONTERING

IMPERIAL MODELL: IMPERIAL 50 / IMPERIAL 100 / IMPERIAL 150 LÄS MANUALEN NOGGRANT INNAN MONTERING IMPERIAL MODELL: IMPERIAL 50 / IMPERIAL 00 / IMPERIAL 50 LÄS MANUALEN NOGGRANT INNAN MONTERING SIDA OM VÄXTHUSET IMPERIAL -6 VIKTIG INFORMATION 7-8 VÄXTHUSETS GRUND 9 FÖRPACKNINGARNAS INNEHÅLL 0- INFORMATION

Läs mer

Instruktionsbok DeLaval-skorsten P2

Instruktionsbok DeLaval-skorsten P2 Instruktionsbok DeLaval-skorsten P2 QAE_105104-0906 - Innehållsförteckning DeLaval-skorsten P2... 1 Allmän beskrivning... 1 Ventilationsskorsten P2 - hög kapacitet, flexibel planering... 1 Grundläggande

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Värmland Dusch

MONTERINGSANVISNING Värmland Dusch Monteringsanvisning-Värmland av 8 009-. RSK 780868-780870 Viktigt! Härdat säkerhetsglas måste skyddas från slag och stötar. Slag mot glaskant kan göra att glaset splittras. Monteringsanvisning-Värmland

Läs mer

system 16 mm / 25 mm / 32 mm MONTERINGSANVISNING

system 16 mm / 25 mm / 32 mm MONTERINGSANVISNING 16 mm / 25 mm / 32 mm MONTERINGSANVISNING Sidoprofil Monteringsprofil Murprofil (tillval) Klick! Innan du börjar montera ditt nya tak bör du kontrollera att du har tagit emot alla delar samt att alla delar

Läs mer

Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*)

Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*) Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*) Vikpartier med isolerglas 0-0 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske partiet inte att fungera

Läs mer

GPL / GPU. Monteringsanvisning för takfönster.

GPL / GPU. Monteringsanvisning för takfönster. GPL / GPU Monteringsanvisning för takfönster. Placera takfönster så att ovankanten kommer 1850-2200 mm över färdigt golv. Fönstret blir då lätt att manövrera. Ta även hänsyn till utsiktsmöjligheterna vid

Läs mer

Vertikal Screen-Zip. Nordic Light ZS82 INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING

Vertikal Screen-Zip. Nordic Light ZS82 INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING -Zip INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera att

Läs mer

Luftförvärmare- Manual + Faktablad

Luftförvärmare- Manual + Faktablad Luftförvärmare- Manual + Faktablad Luftförvärmarens funktion och hur den är konstruerad Luftförvärmare är ett riktigt energismart och miljövänligt sätt att värma upp ett hus på. Den här luftförvärmaren

Läs mer

M-AS5. Växthus 12 x 8 fot Monteringsanvisning VIKTIGT. Mått (L x B x H) 366 x 244 x 227 cm

M-AS5. Växthus 12 x 8 fot Monteringsanvisning VIKTIGT. Mått (L x B x H) 366 x 244 x 227 cm Växthus 12 x 8 fot Monteringsanvisning Mått (L x B x H) 366 x 244 x 227 cm VIKTIGT M-AS5 Du måste läsa anvisningen noggrant innan du börjar montera växthuset. Se till att alla delar finns med i kartongen,

Läs mer

SIDA VIKTIG INFORMATION 3 PLOCKLISTOR 4-7 MONTERING AV DÖRR 8-9 MONTERING AV VÄDRINGSLUCKOR 10 MONTERING AV FRAMSIDA 11-15 MONTERING AV BAKSIDA 16-20

SIDA VIKTIG INFORMATION 3 PLOCKLISTOR 4-7 MONTERING AV DÖRR 8-9 MONTERING AV VÄDRINGSLUCKOR 10 MONTERING AV FRAMSIDA 11-15 MONTERING AV BAKSIDA 16-20 SIDA VIKTIG INFORMATION 3 PLOCKLISTOR 4-7 MONTERING AV DÖRR 8-9 MONTERING AV VÄDRINGSLUCKOR 10 MONTERING AV FRAMSIDA 11-15 MONTERING AV BAKSIDA 16-20 MONTERING AV LÅNGSIDOR 21-32 MONTERING AV TAKSTÖD 33-34

Läs mer

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se Monteringsanvisningar Fönster och dörrar 046-122 440 www.fonsterdirekt.se FönsterDirekt 2012 Installationsanvisningar Anvisningarna gäller fönster och dörr som monteras i vägg. Placering av distansbrickorna/kilarna

Läs mer

MONTERINGSANVISNING DUSCHDÖRR Bad Modell 23

MONTERINGSANVISNING DUSCHDÖRR Bad Modell 23 MONTERINGSANVISNING DUSCHDÖRR Bad Modell 23 Läs hela anvisningen noga innan installationen påbörjas. Se till att Vatten/elledningar i väggarna inte skadas av borrning under installationen. Borrade hål

Läs mer

Monteringsanvisning Växthus ODLA 49 & 60

Monteringsanvisning Växthus ODLA 49 & 60 Monteringsanvisning Växthus ODLA 49 & 60 Detta behövs för att montera ett Växthus: Rev.nr 111212 OBSERVERA! Ska växthuset monteras med väggar i kanalplast, läs monteringsanvisningen för kanalplasten innan

Läs mer

Fyrdelade glidskjutpartier

Fyrdelade glidskjutpartier Montering: Våra monteringsanvisningar guidar dig steg för steg i arbetet. Om du känner dig osäker kan du alltid kontakta oss eller låta en fackman montera fönstren. Kom ihåg att våra produkter inte är

Läs mer

Kanalplasttak. Isolux 10 & 16 mm med aluminiumprofiler

Kanalplasttak. Isolux 10 & 16 mm med aluminiumprofiler Kanalplasttak Isolux 10 & 16 mm med aluminiumprofiler Kanalplasttak Monteringsanvisning för: 10 & 16 mm med aluminiumprofiler. Isolux Kanalplast med profiler. Exempel på stommkonstruktion för kanalplastmontering.

Läs mer

Monteringsanvisning Exclusive (0113)

Monteringsanvisning Exclusive (0113) Monteringsanvisning Exclusive (0113) 1 2 Lägg ut bottendelarna på något mjukt och rent underlag så att plastytan inte får repor. Skruva ihop de tre bottendelarna. Använd 12 st skruv 4,2x55mm (1). Montera

Läs mer

Säkerhet. Vid monteringen behövliga verktyg. Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer.

Säkerhet. Vid monteringen behövliga verktyg. Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer. Säkerhet Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer. lyftning, flyttning och vändning av kåpan montering av avlastningsfjädrar montering av vindhake säkerställ, att släpvagnen hålls stadigt på plats

Läs mer

Monteringsanvisning Takskjutport GPE400

Monteringsanvisning Takskjutport GPE400 Monteringsanvisning Takskjutport GPE400 Monteringsanvisning GPE400 Takskjutport GPE400 Fjädrarna är placerade åt sidan. Överhöjder som krävs är: SM- Sidomonterad SM: Manuell 120 mm Automatisk 160 mm Paketet

Läs mer

Legend Plus & Expert Plus edition. Veranda. Monteringsanvisning V17/16

Legend Plus & Expert Plus edition. Veranda. Monteringsanvisning V17/16 Veranda SE Monteringsanvisning V17/16 SE - Monteringsanvisning för veranda Manual för slutanvändaren och montören Bästa kund, tack för ditt köp av verandan! I den här manualen får du all information som

Läs mer

Monteringsanvisning KLARVALV TAKLJUSLANTERNIN

Monteringsanvisning KLARVALV TAKLJUSLANTERNIN Monteringsanvisning KLARVALV TAKLJUSLANTERNIN . Montering av sarg för Klarvalv Takljuslanterniner Sargen till Klarvalv Takljuslanterniner levereras i delar. 8 6 7 9 Bild. Komponenter i sargen till Takljuslanternin

Läs mer

MONTERING 12KANTS LUSTVÄXTHUS. Utkast ej komplett

MONTERING 12KANTS LUSTVÄXTHUS. Utkast ej komplett MONTERING 12KANTS LUSTVÄXTHUS Utkast ej komplett 2017-07-16 Hortum växthus AB Samtliga bilder och text till är upphovsrättskyddade och får inte spridas Bra att veta Det kan te sig avskräckande att montera

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR RÖK

INSTRUKTIONER FÖR RÖK Komplettera instruktionerna med vår instruktionsfilm som du hittar på thebok.se DU BEHÖVER 10 st 38 löpmeter spontad plank, 20 x 95 mm 28 löpmeter läkt, 15 x 15 mm 2 kvm takfotsnät Termometer Reglerbar

Läs mer

MONTERINGSANVISNING TAKSKJUTPORT R40

MONTERINGSANVISNING TAKSKJUTPORT R40 MONTERINGSANVISNING TAKSKJUTPORT R40 MONTERINGSANVISNING TAKSKJUTPORT R40 Fjädrarna kan vara placerade nedåt, åt sidan eller ovan skenan. Överhöjder som krävs är: UM- Undermonterad SM och UM: Manuell 120

Läs mer

MONTAGE GLAS Installationsinstruktioner ö f r skärm tak glas DESIGN LINEAR S STEM Steg ö f r steg till helt monterade skärmtak

MONTAGE GLAS Installationsinstruktioner ö f r skärm tak glas DESIGN LINEAR S STEM Steg ö f r steg till helt monterade skärmtak MONTAGE GLAS Installationsinstruktioner för skärmtak glas DESIGN LINEAR SYSTEM Steg för steg till helt monterade skärmtak F ÖRBEREDELSER FÖR MONTERING Material och verktyg Penna för att markera Tumstock

Läs mer

Skjutparti, Dörr / Fönster

Skjutparti, Dörr / Fönster Uterumssystem med Enkelglas Skjutparti, Dörr / Fönster! OBS! Läs detta innan du börjar. Läs igenom hela monteringsinstruktionen innan du börjar. Tänk på din säkerhet. Partierna kan vara tunga så ta hjälp

Läs mer

GARAGE BRUKSANVISNING

GARAGE BRUKSANVISNING GARAGE BRUKSANVISNING INNAN DU BÖRJAR Innan du börjar installationen, kontrollera med de lokala myndigheterna om det behövs en bygglov. Följ alla monteringsinstruktioner i denna manual; om instruktionerna

Läs mer

Leveransspecifikation/ Specifikationer/ 1100 Ø300 i 100 i 200 C-C 500 C-C mått mellan stolparna = Ø150 Följarörets längd + i C-C 2300

Leveransspecifikation/ Specifikationer/ 1100 Ø300 i 100 i 200 C-C 500 C-C mått mellan stolparna = Ø150 Följarörets längd + i C-C 2300 Goggle sid 1/5 1100 Ø300 1600 400 138 2100 650 C-C 500 i 200 i 100 380 695 370 490 400 Specifikationer/ C-C 2300 Ö03-45 Goggle cykelställ enkelt Ö03-46 Goggle cykelställ dubbelt Ö03-45/V Goggle cykelställ

Läs mer

Montering av växthus Falkenberg

Montering av växthus Falkenberg Montering av växthus Falkenberg 24 kvm 40 kvm 64 kvm 105 kvm Utkast, ej komplett Reviderad 2014-10-03 OBS, Läs instruktionen i sin helhet innan ni börjar Inget ansvar tages för instruktionerna i detta

Läs mer