Atlas Copco. Medicinsk luftanläggning (7-145 l/s/ cfm) uair-serien

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Atlas Copco. Medicinsk luftanläggning (7-145 l/s/ cfm) uair-serien"

Transkript

1 Atlas Copco Medicinsk luftanläggning (7-145 l/s/ cfm) uair-serien

2 Medicinsk luftanläggning: En tillförlitlig källa av medicinsk luft Atlas Copcos sortiment av medicinska luftanläggningar (uair-serien) består av 2-6 särskilda kompressorer, två luftrenare och den medicinska ES-centralstyrenheten. uair-anläggningen för medicinsk luft har (multipel) reservkapacitet i händelse av att det uppstår fel på enskilda komponenter. Den installeras, ansluts och kopplas som modulära, stackade komponenter för snabb och enkel installation. En mängd fördelar Vid användning av den medicinska ES-centralstyrenheten får du total kontroll över installationen, fullständig integrering med systemet för byggnadshantering och överensstämmelse med de krav på medicinska larm och övervakning som anges i ISO Atlas Copcos medicinska luftanläggning lämpar sig för både kontinuerlig drift samt drift med många start-/stoppåtgärder och har stöd för olika trycknivåer, medan 11 bar också är tillgängligt. Den ger tillförlitlig, högkvalitativ luft för en rad olika tillämpningar. Tillämpningar med medicinsk luft: Mekanisk ventilation. Anestesi. Läkemedelstillförsel via en nebulisator. Testning av medicintekniska enheter. Torkning av medicintekniska enheter. Tillämpningar med operationsluft: Pneumatiska operationsinstrument (borrning, brotschning, sågning, dissekering, gängning och skruvning). Pneumatisk takupphängd drift. Testning av medicintekniska enheter. Motorer med högt varvtal och högt vridmoment.

3 Medicinskt certifierad Den medicinska sektorn är strängare reglerad än någonsin tidigare. Atlas Copcos medicinska luftanläggning är förcertifierad enligt internationella föreskrifter, till exempel farmakopékrav och kvalitetsnormer som ISO Förcertifieringen förenklar organisation och inspektion som utförs av kontrollerande myndigheter, vilket innebär besparingar av tid och pengar för sjukhuset samt minskad risk för att systemet måste omarbetas i syfte att uppfylla kraven. De medicinska luftanläggningarna uppfyller kraven i den mest krävande standarder och föreskrifter som exempelvis: Direktivet för medicintekniska produkter, MDD 93/42/EEG. EN ISO ISO Health Technical Memorandums HTM och HTM Dessutom har de konstruerats och tillverkats enligt kvalitetshanteringssystemen ISO 9001, ISO och ISO 13485:2003. Energieffektivt Eftersom vi tillverkar alla komponenter (kompressorer, renare, styrsystem ) använder våra kompletta paket alla funktioner hos varje komponent. Digital kommunikation mellan komponenterna uppnår exempelvis full integrering och upp till 50 % minskning av torkens driftstid. Extremt tillförlitligt En tillförlitlig källa av medicinsk luft är mycket viktig för patientsäkerheten. Atlas Copcos medicinska luftanläggning baseras på särskilt konstruerade, tillförlitliga, medicinska scrollkompressorer och torkar och ger därmed oavbruten lufttillförsel i kritiska situationer. Om fel skulle uppstå på centralstyrenheten har varje element i systemet en egen styrenhet. Varje kompressor/tork genomgår omfattande kvalitetskontroller och testas fullständigt före leverans. Enastående renhet Atlas Copcos medicinska luftanläggning är konstruerad enligt stränga standarder och har utvecklats för att tillhandahålla certifierad medicinsk luft, även i situationer där luftinloppet kan innehålla höga föroreningskoncentrationer. Flerstegssystemet för filtrering garanterar patientsäkerheten i de sämsta tänkbara föroreningsförhållanden som kan uppstå i verkligheten. Tillsammans med den trygghet det innebär med service efter försäljningen över hela världen erbjuder våra luftanläggningssystem den kompletta lösningen för alla kritiska tillämpningar med medicinsk luft. Redundanssystem Den medicinska luftanläggningen som överensstämmer med ISO och HTM är utrustad med minst två reservkompressorer och en reservrenare (dvs. flödet hos ett system med tre kompressorer tillhandahålls av en enda kompressor och en tork). Vår anläggning som uppfyller HTM 2022 är utrustad med minst en reservkompressor (dvs. flödet hos ett system med två kompressorer tillhandahålls av en enda kompressor).

4 Kvalitetskomponenter för tillförlitlig luft Arkiv Styrning Larm Kommunikation

5 Medicinska luftkompressorer GA MED-kompressorer har konstruerats, tillverkats och testats enligt ISO 9001, ISO och ISO 1217, utg. 3, bilaga C. Alla GA MED-kompressorer är utrustade med extra säkerhetsskydd. Även under ett feltillstånd garanteras alltid lufttillförseln. Medicinsk ES centralstyrenhet Den avancerade medicinska ES-centralstyrenheten utgör en enda styrpunkt för hela luftanläggningen och ser till att alla kompressorer och renare ger optimala prestanda. Resultatet är lufttillförsel av hög och jämn kvalitet samt ett fullständigt pålitligt och energieffektivt nätverk som ger trygghet och håller kostnaderna på ett minimum. Medicinska luftrenare MED + -luftrenare ger den extremt rena luft som krävs. Det innovativa filtreringssystemet är den definitiva lösningen för medicinsk luft, medan det begränsade utrymmesbehovet gör det möjligt att utnyttja tillgängligt utrymme på bästa sätt. MED + ger enastående ren luft efter aktiv rening i sju steg. Medicinsk luftanläggning funktioner och fördelar Fullständig överensstämmelse med ISO Komplett, medicinskt certifierat paket. Beprövad redundans och säkerhetsnivå. Luftkvalitet enligt farmakopékrav. Komplett lösning från en tillverkare En servicetekniker kan utföra allt underhåll. En kontaktperson för alla ansvarsområden. Full integrering mellan komponenter. Reservdelslager över hela världen. Fabrikstestad som komplett paket. Lagenlig procedur för igångkörning. Färdig att använda Ingen specialisthjälp behövs för att installera och komma igång. Baseras på befintligt, beprövat koncept. Kompakt och modulär konstruktion. Enkel start och enkelt underhåll. Avancerad övervakning och larm Fullständig överensstämmelse med ISO , kapitel 6 "Övervakning och larmsignaler". Övervakar ledningar för "medicinsk luft" och "operationsluft". Kostnadsbesparingar Låg installations- och driftskostnad, högeffektiv teknik. Stöd för VSD-teknik spara upp till 35 % energi. Stöd för aktivt/passivt läge för renare spara 50 % driftstid för renarna. Användarvänlig centralstyrenhet 5,7-tums högupplöst färgdisplay med tydliga bildtecken och lysdiodsindikatorer. Internetbaserad översikt med hjälp av en enkel Ethernetanslutning. Ökad tillförlitlighet: nytt, flerspråkigt användargränssnitt och hållbart tangentbord. Grafisk visning av serviceplanen. Fullständig integrering med system för byggnadshantering och externa system. Larmsystem Funktioner för fjärrövervakning och fjärranslutning. Enkel avläsning av CO/CO 2 /flödesgivare.

6 Medicinsk ES-centralstyrenhet Med ett tryckluftsnätverk som hanteras på rätt sätt kan du spara energi, minska underhållet och stilleståndstiden, samt öka tillförlitligheten och produktkvaliteten. Atlas Copcos medicinska ES-centralstyrenhet är det mest effektiva sättet att övervaka och styra den medicinska luftanläggningen. Eftersom vi tillverkar alla komponenter garanterar vi fullständig integrering mellan dem. Övervakning och larm Den medicinska ES-centralstyrenheten har stöd för alla övervaknings- och larmfunktioner som krävs i ISO i syfte att ge snabb och enkel integrering med systemet för byggnadshantering. Spara driftstid för torken Den medicinska luftanläggningen har alltid bara en renare aktiv och i drift. Det innebär att du sparar förbrukningsartiklar, använder färre torkcykler och minskar underhållskostnaderna. Du kan också vara 100 % säker på att en reservrenare är tillgänglig när som helst. Smalare tryckband Utan centralstyrenhet måste en installation med flera maskiner arbeta i kaskad med ett brett tryckband. Med ES centralstyrenheter körs ditt nätverk inom ett smalt fördefinierat tryckband. Detta ökar processens stabilitet och optimerar den totala energiförbrukningen. Nättryck För varje tryckminskning på 1 bar i ett system på 7-8 bar(e) minskar energiförbrukningen med 7 %. Genomsnittligt tryck Lägsta systemtryck Genomsnittligt tryck Lägsta systemtryck Utan ES Med ES

7 VSD: Sänka energikostnaderna GA 5-11 VSD MED-sortimentet är den idealiska lösningen för varierande luftbehov. Genom att övervaka utloppstrycket justeras luftflödet enligt behovet. Energibesparingar på upp till 35 % blir verklighet tack vare det stora mätintervallet och den nya energibesparingscykeln för fläkten. Energi Energibesparingar med VSD Investering Underhåll Det mest effektiva sättet att ständigt leverera luft Den medicinska ES-centralstyrenheten väljer "bästa kombination" enligt dina varierande behov, vilket möjliggör maximala energibesparingar. m 3 /tim VSD VSD FAST VARVTAL VSD VSD FAST VARVTAL FAST VARVTAL FAST VARVTAL VSD VSD Utjämning av antalet drifttimmar En omfattande och flexibel styrning av maskinsekvenser gör att de installerade maskinerna arbetar i grupp, vilket ger en utjämning av antalet drifttimmar. Den medicinska ES-centralstyrenheten säkerställer att systemets drifttimmar är desamma för alla maskiner. Detta ger drastiskt minskade servicekostnader eftersom alla maskiner kan genomgå service vid samma tillfälle. Mycket anslutningsbar Med vår nya Gateway Profibus/Modbus-modul kan du ansluta till omfattande övervaknings- och statusinformation för att dra mesta möjliga nytta av din medicinska luftanläggning.

8 Garanterad renhet, beprövad tillförlitlighet Atlas Copcos medicinska luftanläggning med MED + -luftrenare ger den extremt rena luft som du efterfrågar. MED + :s innovativa filtreringssystem är den mest avancerade lösningen för medicinsk luft, medan det lilla utrymmesbehovet gör det möjligt att utnyttja tillgängligt utrymme på bästa sätt. MED + ger enastående ren luft efter aktiv rening i 7 steg. Utmanande tester som genomförts av ett externt företag garanterar att MED-serien uppfyller internationella föreskrifter. MED + klarade de här förhållandena med sämsta tänkbara luftkvalitet med bravur, vilket innebär att du kan känna dig helt trygg under mer sannolika förhållanden. Europeiska farmakopékrav Luftkvalitet med MED-systemet O 2 20,4 % < x < 21,4 % 1 CO 2 <500 ppm <220 ppm 2 CO <5 ppm <1 ppm 3 SO 2 <1 ppm <0,2 ppm 4 NOx <2 ppm <1 ppm Vattenånga ADP -45 ºC (-49 ºF)/PDP -31 ºC (-23 ºF) PDP -40 ºC/-40 ºF Oljeånga < 0,1 mg/m 3 <0,003 ppm Smutspartiklar ej angivet <0,01 ppm Smak och lukt smak- och luktfri smak- och luktfri 1) Vid test med 700 ppm (vid inloppet) 2) Vid test med 50 ppm (vid inloppet) 3) vid test med 5 ppm (vid inloppet) 4) Vid test med 5 ppm (vid inloppet) Enkel och användarvänlig hantering Vår avancerade Mk5-styrenhet på den medicinska ES-centralstyrenheten med sin stora, 5,7-tums färgdisplay utgör ett kraftfullt och enkelt verktyg för hantering av hela din installation. Flera utvärderingsnivåer gör det möjligt att ställa in den säkerhetsnivå som krävs. Övervaka ditt nätverk online Tack vare den medicinska EScentralstyrenheten kan du styra och övervaka hela tryckluftsnätet över LAN:et. Systemets funktioner innefattar varningsindikeringar, varningar om säkerhetsstopp av kompressorer och schemalagt underhåll.

9 Högsta tillförlitlighet med GA MED-kompressorer Tre överlägsna kompressorserier GA 5-11 MED, GA 5-15 VSD MED och GA MED innebär att du med säkerhet kommer att hitta den tryckluftslösning som bäst passar dina specifika krav. Med produkter som är tillverkade för att prestera i enlighet med de medicinska normerna ISO och HTM engagerar sig Atlas Copco i att hålla din sjukvårdsverksamhet igång på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt. En mängd olika tillgängliga tekniker I syfte att se till att alla dina krav uppfylls erbjuder Atlas Copco även en lång rad andra tryckluftstekniker, inklusive oljefria system: LFx MED (kolvteknik) Z MED (rotationsteknik) AQ MED (vattensmord skruvteknik) SF MED (scrollteknik) Optimera ditt system För vissa tillämpningar kan det behövas, eller vara fördelaktigt med, ytterligare alternativ och mer förfinade kontroll- och luftbehandlingssystem. Atlas Copcos kompressorer har ett flertal tillval att välja bland för att kunna anpassa din kompressor på ett optimalt sätt. Tillval Katalysator (CO-borttagning). CO/CO 2 -givare. AirConnect - och AirContact -anslutning. Gateway-anslutning (Modbus/Profibus). Flödesmätare. Snabb och enkel installation Den medicinska ES-centralstyrenheten har fabrikstestats som ett komplett paket. Det omfattar anslutningar på maskinens sida tillsammans med detaljerade procedurer för igångkörning för att ytterligare förenkla monteringen på plats.

10 Modulära byggblock Den öppna arkitekturen ger möjlighet att skapa vilken typ av anläggning för medicinsk luft och operationsluft som helst enligt dina krav. 1 2 Alla sjukvårdsinrättningar är olika och har egna krav och begränsningar. Atlas Copco introducerar en ny flexibilitetsnivå. Inga fler fasta utrustningskombinationer, överdimensionerade kompressorer eller torkar, eller komplexitet vid uppgradering av luftanläggningen. Vi ger dig möjlighet att upprätta en anläggning helt enligt dina behov. Med vår nya koncept av byggstenar kan du kombinera en installation som matchar dina krav. Bygg din luftanläggning online Genom att använda den senaste tekniken inom den medicinska sektorn kan vi bygga en luftanläggning som exakt matchar dina behov. Vi har avsiktligt gått ifrån att tillhandahålla listor över fördefinierade kombinationer av kompressorer, torkar och behållare för att ge dig frihet att välja vilket flöde som helst enligt dina lokala föreskrifter och begränsningar. Dessutom föreslår vår onlinekonfigurator den bästa kombinationen av element enligt medicinska standarder som ISO 7396, HTM eller HTM Kontrollera gärna din anläggning på vår webbplats efter bara ett par klickningar:

11 Tekniska specifikationer för typiska luftanläggningar med eltillförsel på 400 V - 50 Hz TYP tryck Anläggningsflöde. ISO Kompressorer Torkar Min. behållare uair-gf 4/8 bar uair-gf 4/11 bar bar l/s l/m Typ Ant. Typ Ant. Volym Ant. 4/8 7,1 426 GA (+2) MED 7 + 1(+1) /8 13,4 804 GA (+2) MED (+1) /8 21, GA (+2) MED (+1) / GA (+2) MED (+1) /8 35, GA (+2) MED (+1) /8 42, GA (+2) MED (+1) /8 50, GA (+2) MED (+1) / GA (+2) MED (+1) /8 81, GA (+2) MED (+1) /8 146, GA (+2) MED (+1) /8 168, GA (+2) MED (+1) /11 7,1 426 GA (+2) MED 7 + 1(+1) /11 11,7 702 GA (+2) MED (+1) /11 15,7 942 GA (+2) MED (+1) /11 25, GA (+2) MED (+1) /11 29, GA (+2) MED (+1) /11 30, GA (+2) MED (+1) /11 38, GA (+2) MED (+1) / GA (+2) MED (+1) /11 50, GA (+2) MED (+1) /11 77, GA (+2) MED (+1) /11 81, GA (+2) MED (+1) / GA (+2) MED (+1) /11 152, GA (+2) MED (+1) Tekniska specifikationer för typiska luftanläggningar med eltillförsel på 380 V - 60 Hz TYP tryck Anläggningsflöde. ISO Kompressorer Torkar Min. behållare uair-gf 4/8 bar uair-gf 4/11 bar bar l/s l/m Typ Ant. Typ Ant. Volym Ant. 4/8 7,6 456 GA (+2) MED 7 + 1(+1) /8 13,1 786 GA (+2) MED (+1) /8 20, GA (+2) MED (+1) /8 25, GA (+2) MED (+1) /8 29, GA (+2) MED (+1) /8 35, GA (+2) MED (+1) /8 41, GA (+2) MED (+1) /8 50, GA (+2) MED (+1) / GA (+2) MED (+1) /8 81, GA (+2) MED (+1) /8 88, GA (+2) MED (+1) /8 145, GA (+2) MED (+1) /11 7,2 432 GA (+2) MED 7 + 1(+1) /11 11,7 702 GA (+2) MED (+1) /11 15,1 906 GA (+2) MED (+1) /11 24, GA (+2) MED (+1) /11 29, GA (+2) MED (+1) /11 31, GA (+2) MED (+1) /11 40, GA (+2) MED (+1) / GA (+2) MED (+1) /11 49, GA (+2) MED (+1) / GA (+2) MED (+1) /11 80, GA (+2) MED (+1) /11 81, GA (+2) MED (+1) / GA (+2) MED (+1) /11 158, GA (+2) MED (+1) Enligt ISO ska det finnas tre tillförselkällor. I syfte att uppfylla detta i vår anläggning reserverar vi två kompressorer och en extra tork som reserv. Det går att skapa andra konfigurationer och flöden genom att ange krav i verktyget för medicinska beräkningar.

12 Drivet av innovation Med mer än 135 år av innovation och erfarenhet levererar Atlas Copco produkter och tjänster för att hjälpa ditt företag att maximera effektivitet och produktivitet. Som marknadsledare arbetar vi för att erbjuda hög luftkvalitet till lägsta möjliga ägandekostnad. Genom kontinuerlig innovation strävar vi efter att säkra ditt luftbehov så att du kan känna dig trygg. Vår affärsidé bygger på samarbete Som en del i vår långsiktiga relation med våra kunder har vi byggt upp en omfattande kunskap om många skiftande processer, behov och mål. Detta ger oss flexibiliteten att effektivt producera anpassade tryckluftslösningar som uppfyller och överträffar dina förväntningar. En engagerad affärspartner Med närvaro i över 170 länder levererar vi kundservice av högsta kvalitet när som helst, var som helst. Våra skickliga tekniker är tillgängliga dygnet runt och stöds av en effektiv logistikorganisation, vilket garanterar snabb leverans av originalreservdelar när du behöver dem. Vi strävar efter att tillhandahålla den bästa kunskapen och tekniken för att hjälpa ditt företag att producera, växa och lyckas. Du kan vara säker på att din överlägsna produktivitet är Atlas Copcos viktigaste mål! Tryckt i Belgien Kan ändras utan förgående meddelande. Andas aldrig in tryckluft som inte renats i enlighet med gällande lagstiftning och standarder.

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Atlas Copco. Rening av medicinsk luft MED-serien (7-145 l/s / 15-307 cfm)

Atlas Copco. Rening av medicinsk luft MED-serien (7-145 l/s / 15-307 cfm) Atlas Copco MED-serien (7-145 l/s / 15-307 cfm) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs att ren medicinsk luft levereras till operationssalar

Läs mer

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Din vakuumspecialist På Atlas Copco har vi utvecklat högtekniska vakuumpumpar i många

Läs mer

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk)

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) Atlas Copco Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) AH-serien med direktdrift: små, praktiska och oljefria AH-seriens oljefria kompressorer är konstruerade för en mängd tillämpningar. Utan

Läs mer

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar VISSTE NI ATT? Energikostnaden är ca 70% av livscykelkostnaden för en typisk tryckluftsanläggning. Vet ni var er anläggning befinner sig i detta genomsnitt?

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Energiförbrukning Tryckluftsproduktion. Spara energi i din tryckluftsanläggning. Livscykelkostnad för tryckluftsanläggningen. Genomsnittliga förluster

Energiförbrukning Tryckluftsproduktion. Spara energi i din tryckluftsanläggning. Livscykelkostnad för tryckluftsanläggningen. Genomsnittliga förluster Spara energi i din tryckluftsanläggning Energiförbrukning Tryckluftsproduktion Svensk industri använder 3% = 1,7 TWh av den totala elenergin till tryckluftsproduktion. 8% = 0,6 TWh av verkstadsindustrins

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 106-136 101-135 l/s, 6,1-8,1 m 3 /min vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Vi bryr oss om dina tryckluftsbehov XA(S) 106 till 136 Dd är specialkonstruerade

Läs mer

Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar. BD 100-3000 100-3000 l/s

Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar. BD 100-3000 100-3000 l/s Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar BD 100-3000 100-3000 l/s Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut maximalt av kärnverksamheten.

Läs mer

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer Drift med variabelt varvtal + (7-37 kw/10-50 hk)

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer Drift med variabelt varvtal + (7-37 kw/10-50 hk) Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer Drift med variabelt varvtal + (7-37 kw/10-50 hk) Exceptionella besparingar Ingen tomgångstid Tyst drift Tar liten plats Den nya revolutionerande kompressorn

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

LZ OLJEFRI KOMPRESSOR. En oljefri lösning utan kompromisser

LZ OLJEFRI KOMPRESSOR. En oljefri lösning utan kompromisser Z OJEFRI KOMPRESSOR En oljefri lösning utan kompromisser ÖGSTA PRESTANDA Kolvkompressorer har alltid varit ett attraktivt alternativ: robusta, med låga underhållskrav och energieffektiva. Men denna höga

Läs mer

Skruvkompressorer under 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer under 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer under 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så gör vårt Om du väljer vårt omfattande erbjudande med oljeinsprutade skruvkompressorer

Läs mer

Atlas Copco. Lösningar för kvalitetsluft. Tryckluftsfilter

Atlas Copco. Lösningar för kvalitetsluft. Tryckluftsfilter Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft Tryckluftsfilter Fullt ansvar för miljön Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut maximalt av kärnverksamheten. Du väljer i vårt

Läs mer

Atlas Copco Adsorptionstorkar. MD l/s

Atlas Copco Adsorptionstorkar. MD l/s Atlas Copco Adsorptionstorkar MD 5-25 88-25 l/s Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut maximalt av kärnverksamheten. Du väljer ur vårt

Läs mer

OLJEFRIA, VATTENINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. AQ 15-55 VSD/AQ 30-55 (15-55 kw/20-75 hk)

OLJEFRIA, VATTENINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. AQ 15-55 VSD/AQ 30-55 (15-55 kw/20-75 hk) OLJEFRIA, VATTENINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER AQ 15-55 VSD/AQ 30-55 (15-55 kw/20-75 hk) KRAFTFULL OLJEFRI LUFT När det handlar om ren, oljefri tryckluft så har du inte råd att kompromissa med kvaliteten.

Läs mer

Atlas Copco. Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare. HD 4-96 och TD 8-650, WSD och WD 80/EWD

Atlas Copco. Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare. HD 4-96 och TD 8-650, WSD och WD 80/EWD Atlas Copco Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare HD -96 och TD 8-650, WSD 25-750 och WD 80/EWD 50-1500 Ett sortiment bestående av effektiva efterkylare och vattenavskiljare som passar till

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 37-97 32-89 l/s, 1,9-5,3 m 3 /min, vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Serie 7 Ett fullständigt sortiment utformat för att ge så nöjda kunder som möjligt Kompressorerna

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar.

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar. Kolvkompressorer Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Ett differentierat erbjudande som matchar ditt behov av tryckluft Vår produktportfölj med kolvkompressorer omfattar ett brett

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 besparingar*

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR AT M O S P H E R ATM FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR TÄCKER ALLA BEHOV Med 42EM erbjuder Carrier ett brett urval av lösningar inom luftkonditionering, anpassade

Läs mer

Skruvkompressorer upp till 37kW. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer upp till 37kW. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer upp till 37kW Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov, så gör Om du väljer vårt omfattande erbjudande med oljeinsprutade skruvkompressorer under

Läs mer

Atlas Copco Oljefri luft för tandläkar- och medicinska tillämpningar

Atlas Copco Oljefri luft för tandläkar- och medicinska tillämpningar Atlas Copco Oljefri luft för tandläkar- och medicinska tillämpningar Högklassig operationsluft Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet för att kunden ska få ut maximalt

Läs mer

Innovation för system integration

Innovation för system integration Innovation för system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR-bakplan En användarvänlig och tillförlitlig montagelösning mellan DCS/PLC/SIS systemet och isolatorer/i.s. gränssnitten TEMPERATUR EX GRÄNSSNITT

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

Förbättra din lösning med 360 energieffektivitet

Förbättra din lösning med 360 energieffektivitet Danfoss komponenter för värmepumpar Förbättra din lösning med 360 energieffektivitet Upplev kraften hos 360 effektivitet med vår marknadsledande expertis och omfattande produktportfölj för värmepumpar

Läs mer

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 5-11/GA 5-15 VSD

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 5-11/GA 5-15 VSD Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 5-11/GA 5-15 VSD Den ultimata lösningen som passar överallt Atlas Copcos GA-kompressorer ger enastående prestanda, flexibel drift och hög produktivitet,

Läs mer

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser.

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Med hundra års erfarenhet Tack vare vår mångåriga erfarenhet av installerade system med vakuumpumpar

Läs mer

Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft. SD-membrantorkar

Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft. SD-membrantorkar Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft SD-membrantorkar Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet för att kunden skall få ut maximalt av sin kärnverksamhet. Du väljer

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. GA 7-37 VSD+ (7-37 kw/10-50 hk)

OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. GA 7-37 VSD+ (7-37 kw/10-50 hk) OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER GA 7-37 VSD+ (7-37 kw/10-50 hk) DEN NYA REVOLUTIONERANDE KOMPRESSORN FRÅN ATLAS COPCO Med sin innovativa vertikala konstruktion är Atlas Copcos GA 7-37 VSD+ revolutionerande

Läs mer

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Tillförlitlighet Tillgänglighet Expertis Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Avgörande faktorer för ditt klimatsystem Optimerad drift av utrustningen Konstant prestanda

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 30 + -90/GA 37-90 VSD (30-90 kw/40-125 hk)

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 30 + -90/GA 37-90 VSD (30-90 kw/40-125 hk) Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 30 + -90/GA 37-90 VSD (30-90 kw/40-125 hk) Den ultimata, intelligenta och effektiva lösningen Atlas Copcos GA 30 + -90-kompressorer ger dig enastående hållbarhet,

Läs mer

Bakgrund till Miljömärkning av Kompressorer. Version 1.0 2003-10-09

Bakgrund till Miljömärkning av Kompressorer. Version 1.0 2003-10-09 Bakgrund till Miljömärkning av. Version 1.0 2003-10-09 1 Inledning...2 2 Relevans...2 3 Potential...2 4 Styrbarhet...4 5 Marknad....5 5.1 Produktion...5 5.2 Andra märkningar...5 2 Bakgrundsdokument 1 Inledning

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Atlas Copco trycklufttorkar. Kyltorkar FX-serie 50Hz INDUSTRIPRESTANDA ENKEL TILLFÖRLITLIGHET

Atlas Copco trycklufttorkar. Kyltorkar FX-serie 50Hz INDUSTRIPRESTANDA ENKEL TILLFÖRLITLIGHET Atlas Copco trycklufttorkar Kyltorkar FX-serie 50Hz INDUSTRIPRESTANDA ENKEL TILLFÖRLITLIGHET Luftförbättring en klok investering Den dolda faran med obehandlad luft När den omgivande luften komprimeras

Läs mer

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter DVCompact med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation ErP 2016 2 Att andas är att

Läs mer

T30 11/14 bar. Kolvkompressorer

T30 11/14 bar. Kolvkompressorer T30 11/14 bar Kolvkompressorer Ingersoll Rand T30 har varit ledare i sin klass ända sedan den kom år 1929. Ingen annan kompressor kan mäta sig med den, vare sig beträffande pålitlighet, effektivitet, robust

Läs mer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer En enkel enhet för övervakning och styrning Det finns många sätt att göra avloppsnät effektivare och mer tillförlitliga

Läs mer

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz)

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz) Elektriska dränkbara länspumpar Medelstora och stora WEDA-pumpar (5 Hz) WEDA länspumpar Pumpar i WEDA-serien och deras tillbehör är konstruerade för en mängd olika applikationer för avvattning. De ger

Läs mer

Mjuka starter smarta stopp. Emotron MSF 2.0 mjukstartare

Mjuka starter smarta stopp. Emotron MSF 2.0 mjukstartare Mjuka starter smarta stopp Emotron MSF 2.0 mjukstartare Mycket mer än mjuka starter Att starta en elektrisk motor medför en mängd utmaningar, såsom hög startström och mekanisk påfrestning på utrustningen.

Läs mer

Kraftfulla dual-core-prestanda för företag idag och imorgon

Kraftfulla dual-core-prestanda för företag idag och imorgon Kraftfull dual-core-prestanda Kraftfulla dual-core-prestanda för företag idag och imorgon Toshibas senaste bärbara datorer för professionellt bruk med Intel Core 2 Duo-processorer är innovativa, kraftfulla

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Ledande inom färg, lack och verkstadsoptimering Nexa Autocolor är en av världens ledande färgleverantörer och finns i över 147 länder. Nexa Autocolor har

Läs mer

STYRSYSTEM. Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer.

STYRSYSTEM. Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer. styrsystem CORROVENTA STYRSYSTEM Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer. 80 www.corroventa.se styrsystem www.corroventa.se

Läs mer

STYRSYSTEM CORROVENTA. Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer.

STYRSYSTEM CORROVENTA. Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer. styrsystem CORROVENTA Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer. 76 styrsystem 77 SUPERVISION Styrsystem SuperVision för

Läs mer

Atlas Copco. Adsorptionstorkar för suverän produktivitet CD + -serien (25 1400 l/s) / BD + -serien (100 3000 l/s)

Atlas Copco. Adsorptionstorkar för suverän produktivitet CD + -serien (25 1400 l/s) / BD + -serien (100 3000 l/s) Atlas Copco Adsorptionstorkar för suverän produktivitet CD + -serien (25 1400 l/s) / BD + -serien (100 3000 l/s) Välja rätt adsorptionstork beroende på användningsområde Ett system för torr tryckluft är

Läs mer

Kylaggregat EWAQ-E-/F- EWYQ-F- Luftkylda multi-scroll kylaggregat och värmepumpar

Kylaggregat EWAQ-E-/F- EWYQ-F- Luftkylda multi-scroll kylaggregat och värmepumpar Kylaggregat Luftkylda multi-scroll kylaggregat och värmepumpar Högeffektiva värden både vid kyla och värme Extremt stort driftsintervall, omgivningsstemperatur upp till 52 C 1 eller 2 köldmediekretsar

Läs mer

Q-System materialhantering

Q-System materialhantering Q-System materialhantering Vägen till framtiden går genom intern materialhantering och logistik En totalleverantör som har kunskap om din produktionsprocess och dina problemställningar och därför kan diskutera

Läs mer

50 % Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50 % Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda. EcoDesign.   Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda Utökat program för ett komplett erbjudande: 0.6-16.5 kw för MBP området 0.7-9.6 kw för LBP området 50 % kortare

Läs mer

KSV. Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw

KSV. Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw Resultatet är en extremt tyst och användarvänlig kompressor med reducerad elförbrukning och återvinningsbara komponenter. = Energibesparingar och lägre CO2 utsläpp

Läs mer

Skruvkompressorer upp till 37kW. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer upp till 37kW. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer upp till 37kW Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov, så gör Om du väljer vårt omfattande erbjudande med oljeinsprutade skruvkompressorer under

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

Serverrack med kyla. Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop. Kapsling av kall korridor

Serverrack med kyla. Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop. Kapsling av kall korridor Serverrack med kyla Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop Racktech har ett heltäckande utbud för bästa möjliga kylning av serverrack med hjälp av kall korridor, EHDC Open Loop samt EHDC Closed

Läs mer

50% Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50% Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda. EcoDesign.   Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda Utökat program för ett komplett erbjudande: 0.6-16.5 kw för MBP området 0.7-9.6 kw för LBP området 50% kortare

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Förslutning för alla behov Effektiv, pålitlig och användarvänlig Hela cirkulationen av sterilgods måste tas i

Läs mer

Söker du rätt information för att effektivisera truckdriften?

Söker du rätt information för att effektivisera truckdriften? Söker du rätt information för att effektivisera truckdriften? Vi erbjuder ISM Online. Informationssystemet för truckhantering. 1 2 ISM Online hjälper dig att styra, analysera och optimera truckflottan

Läs mer

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet PALIFT Lastväxlare Kundernas behov är vår prioritet TELESCOPIC T 17 T 20 T 22 Den kraftiga allväxlaren Våra lastväxlare är kända för optimal balans mellan vikt och lyftkapacitet såväl som för det utmärka

Läs mer

Hiab Multilift Den lätta serien XR lastväxlare

Hiab Multilift Den lätta serien XR lastväxlare Hiab Multilift Den lätta serien XR lastväxlare Produktbroschyr Hiab Multilift XR ger dig ett enastående utförande Maximera din mångsidighet Montering av Hiab Multilift XR lätta lastväxlare på vilken lastbil

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss.

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem 10 % Bättre värmeöverföring Tack vare en innovativ plåtkonstruktion

Läs mer

Frekvensomriktare dedikerad pumpning och hantering av avloppsvatten. Emotron FlowDrive

Frekvensomriktare dedikerad pumpning och hantering av avloppsvatten. Emotron FlowDrive Frekvensomriktare dedikerad pumpning och hantering av avloppsvatten Emotron FlowDrive Energibesparing upp till 30 % Kärnan i Emotron FlowDrive är den automatiska tanknivåregleringen. Emotron FlowDrive

Läs mer

KA - KA PLUS. SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw

KA - KA PLUS. SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw KA - KA PLUS SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw KA - KA PLUS en ny serie teknologiskt avancerade kompressorer är resultatet av en utförlig forsknings- och utvecklingsprocess. Resultatet är en extremt tyst och

Läs mer

SÄKERHETSPRODUKTER. Produktöversikt ABB Jokab Safety

SÄKERHETSPRODUKTER. Produktöversikt ABB Jokab Safety SÄKERHETSPRODUKTER Produktöversikt ABB Jokab Safety Vi erbjuder ett komplett program med produkter och lösningar för maskinsäkerhet. Quick-Guard staketsystem för att förhindra obehörig åtkomst Inca nödstoppsknapp

Läs mer

Muffin Monster avloppskvarnar med rakt genomlopp och för kanalinbyggnad

Muffin Monster avloppskvarnar med rakt genomlopp och för kanalinbyggnad avloppskvarnar med rakt och för kanalinbyggnad Vanliga användningsområden avloppskvarnar är konstruerade för att skydda pumpar och annan utrustning genom att mala sönder allt slags avfall i avloppsvattnet.

Läs mer

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,34 m 3 /min acfm

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,34 m 3 /min acfm www.almig.se SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,34 m 3 /min 7 124 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens inom tryckluftsområdet.

Läs mer

DRILLAIR Y35/V39. Fully empowered

DRILLAIR Y35/V39. Fully empowered DRILLAIR Y35/V39 Fully empowered 4 SKÄL att investera i en DrillAir Y35 3 I DrillAir Y35/V39 500 1 100 % 2,2 Att borra 500 meter per dag är fullt möjligt med DrillAir Y35. Två 4,5-tums geotermiska brunnar

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Luftfiltrering Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Ni, Ert Företag och Vår Miljö Ingersoll Rand Ingersoll Rands nästa generation tryckluftsfilter presenteras med vår nya mätare som visar när det är

Läs mer

SCROLLKOMPRESSORER. SF 1-6 (1,5-5,5 kw/2-7,5 hk)/sf (2,2-22 kw/3-30 hk)

SCROLLKOMPRESSORER. SF 1-6 (1,5-5,5 kw/2-7,5 hk)/sf (2,2-22 kw/3-30 hk) SCROLLKOMPRESSORER SF 1-6 (1,5-5,5 kw/2-7,5 hk)/sf + 2-22 (2,2-22 kw/3-30 hk) KOSTNADSEFFEKTIV HÖGKVALITETSLUFT Atlas Copcos toppmoderna tekniker för oljefria kompressorer, t.ex. skruv-, tand-, centrifugal-,

Läs mer

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution 5 9 tons kapacitet Har du råd att inte välja Kalmar? Slutsatsen är densamma oavsett om du är användare eller ägare. En totallösning från Kalmar ger lägre

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR 42N DEN NYA GENERATIONEN ELEGANS, PRESTANDA, KOMFORT

FLÄKTKONVEKTOR 42N DEN NYA GENERATIONEN ELEGANS, PRESTANDA, KOMFORT FLÄKTKONVEKTOR 42N DEN NYA GENERATIONEN ELEGANS, PRESTANDA, KOMFORT ENERGIEFFEKTIVITET EN SJÄLVKLAR SUCCE Den nya IDROFAN passar väl med de nya normerna för energisnåla byggnader. Den erbjuder ökade energibesparingar

Läs mer

Framtiden för effektiv desinfektion

Framtiden för effektiv desinfektion Framtiden för effektiv desinfektion Intelligent kvalitet framtiden för effektiv desinfektion Avancerad hygienteknik Uppdraget för den nya KEN IQ-serien är att presentera den ultimata intelligenta hygienlösningen

Läs mer

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk 2 MIC Series 550 Sätter standarden inom övervakning Tilltalande, kompakt design för diskret integrering i övervakningsmiljöer Tålig, vandalsäker

Läs mer

COS luftkylda kylaggregat

COS luftkylda kylaggregat 1.1401.13 COS luftkylda kylaggregat Nu även med Bitzer Allmänt COS tillverkar kylaggregat för industriella och kommersiella installationer. Aggregaten är avsedda för utomhusplacering och är korrosionsskyddade

Läs mer

KÖRKLAR. Vad har du på släp?

KÖRKLAR. Vad har du på släp? KÖRKLAR Vad har du på släp? Introducerar 8-serien Atlas Copcos nya 8-serie med kompressorer är resultatet av över tio års kontinuerlig utveckling. Nu är det verklighet för första gången: en kompressor

Läs mer

Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval

Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval Bättre energiutbyte ger fördelar på bred front. Det blir allt viktigare att hushålla med energin i fastigheter. Vi utvecklar system för värme och varmvatten

Läs mer

LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA INSPEKTION

LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA INSPEKTION LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA DRIFTCENTRAL ENERGI INSPEKTION ISBANOR FÄRDIG KYLA KONSTRUKTION VÄLKOMMEN TILL HUURRE I Sverige har vi verkat sedan 70 år tillbaka och Huurre är Sveriges

Läs mer

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post:

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post: Greyhound i kyrkan- vad är Greyhound? Botech har kunskap och erfarenhet av att styra och övervaka uppvärmning, luftfuktighet och luftkvalitet i kyrkor. Greyhound är Botechs egenutvecklade övervakningssystem

Läs mer

www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm

www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Namnet garanterar toppteknologi inom tryckluftsbranschen.

Läs mer

Grundfos PrOdukTguIde SOLOLIFT2 VÄLKoMMEn TILL En ny GEnErATIon

Grundfos PrOdukTguIde SOLOLIFT2 VÄLKoMMEn TILL En ny GEnErATIon Grundfos Produktguide VÄLKOMMEN TILL EN NY GENERATION 2 Innehåll, PRODUKTGUIDE Inspirerad av proffs, konstruerad för proffs. uppfyller såväl dina som kundernas krav. Det här är ett snabbt och enkelt verktyg,

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

PM Double Mag. Elektriskt permanentmagnetiskt uppspänningssystem. Eclipse Magnetics Modulärt uppspänningssystem

PM Double Mag. Elektriskt permanentmagnetiskt uppspänningssystem. Eclipse Magnetics Modulärt uppspänningssystem Eclipse Magnetics Modulärt uppspänningssystem PM Double Mag Elektriskt permanentmagnetiskt uppspänningssystem 08-514 307 60 info@bonthron-ewing.se www.bonthron-ewing.se Det ultimata uppspänningssystemet

Läs mer

GOLD RX/HC. Luftbehandlingsaggregat med reversibel värmepump. Ventilation, värme och kyla i ett är oslagbart

GOLD RX/HC. Luftbehandlingsaggregat med reversibel värmepump. Ventilation, värme och kyla i ett är oslagbart GOLD RX/HC Luftbehandlingsaggregat med reversibel värmepump Ventilation, värme och kyla i ett är oslagbart Allt i ett Ventilation, värme och kyla i ett paket Det finns många olika lösningar för att förse

Läs mer

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,36 m 3 /min acfm

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,36 m 3 /min acfm www.almig.se SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde 0,21 3,36 m 3 /min 7 124 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Namnet garanterar toppteknologi inom tryckluftsbranschen. ALMiG har

Läs mer

PRODUKTÖVERSIKT FÖR TUNGA FORDON

PRODUKTÖVERSIKT FÖR TUNGA FORDON BÄTTRE DÄR DET GÖR SOM MEST SKILLNAD Oväntade haverier medför stora tidsförluster och höga kostnader. Om oönskade förseningar ska undvikas måste reservdelarna fungera pålitligt och problemfritt. Gates

Läs mer

Series R RTAC kw. Oöverträffat värde med A-klassade luftkylda kylaggregat

Series R RTAC kw. Oöverträffat värde med A-klassade luftkylda kylaggregat Series R RTAC 500 1500 kw Oöverträffat värde med A-klassade luftkylda kylaggregat Trane RTAC luftkylda vätskekylaggrega När du väljer ett system i Tranes serie med luftkylda kylaggregat får du en unik

Läs mer

Grundfos Produktguide SOLOLIFT2

Grundfos Produktguide SOLOLIFT2 Grundfos Produktguide VÄLKOMMEN TILL EN NY GENERATIONEN Innehåll 2, PRODUKTGUIDE Inspirerad av proffs, konstruerad för proffs. uppfyller såväl dina som kundernas krav. Det här är ett snabbt och enkelt

Läs mer

Flare. Effektivitet och komfort med LED

Flare. Effektivitet och komfort med LED Flare Effektivitet och komfort med LED Flare Downlights och spotlights med LED-teknik Flare, ett unikt designkoncept Produktdesign Mun* Flare är en komplett familj runda downlights och spotlights. De ger

Läs mer

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network Excellum Network DALI EXCELLUM Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing EXCELLUM KOMBINERAR BESPARINGAR OCH BELYSNINGSKOMFORT Excellum är ett unikt adresserbart styrsystem för belysning

Läs mer

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 3,58 71,15 m 3 /min

SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 3,58 71,15 m 3 /min www.almig.se SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 3,58 71,15 m 3 /min 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens inom tryckluftsområdet.

Läs mer

EN SUND INVESTERING I MILJÖVÄNLIGT AVLOPP VÄLJ RÄTT ENSKILT AVLOPP ÅRS GARANTI ENSKILDA AVLOPP FÖR ALLA BEHOV OCH STORLEKAR

EN SUND INVESTERING I MILJÖVÄNLIGT AVLOPP VÄLJ RÄTT ENSKILT AVLOPP ÅRS GARANTI ENSKILDA AVLOPP FÖR ALLA BEHOV OCH STORLEKAR EN SUND INVESTERING I MILJÖVÄNLIGT AVLOPP 15 GARANTI ÅRS VÄLJ RÄTT ENSKILT AVLOPP ENSKILDA AVLOPP FÖR ALLA BEHOV OCH STORLEKAR VÄLJ DITT ENSKILDA AVLOPP MED OMSORG När man ser hur många enskilda avloppssystem

Läs mer

Upptäck Mono EZstrip Family

Upptäck Mono EZstrip Family Upptäck Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place teknik! Titta på demonstrationer på smartphone: Fördelar med produktfamiljen EZstrip Maintenance In Place Snabbt och enkelt byte av förbrukningsdelar,

Läs mer