Välfärdsberedningen (14)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välfärdsberedningen (14)"

Transkript

1 Välfärdsberedningen (14) Plats och tid Friskolan, Färjestaden klockan Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Inger Bergman (M), ordförande Rolf Berger (S) Tord Rosenqvist (S) Birgitta Roskvist (S), Sigrid Fredriksson (MP) Ylva Bengtsson (V) Günter Ruchatz (M) Eva Folkesdotter-Paradis (M), Sven-Åke Svensson (KD) Jan Nilsson (FP) Johan Sigvardsson ( C ) 16 ungdomar från Friskolan och Skansenskolan tillsammans med Anki Alm, Barbro Knutsson och Linus Hellman Inga-Lena Herrman Magnus Sjöstedt Jonas Jansson Kerstin Olofsson, beredningsansvarig Ritva Persson, kommunsekreterare Ylva Bengtsson Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ritva Persson Ordförande... Inger Bergman Justerande... Ylva Bengtsson Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret i Mörbylånga Underskrift... Ritva Persson

2 Välfärdsberedningen (14) 30 Val av justerare och tid för justering Ylva Bengtsson valdes till att justera dagens protokoll. Justeringen äger rum onsdagen den 30 maj kl

3 Välfärdsberedningen (14) 31 Godkännande av dagordning Utsänd kallelse godkändes som dagordning för sammanträdet.

4 Välfärdsberedningen (14) 32 Föregående protokoll Föregående protokoll lades till handlingarna.

5 Välfärdsberedningen (14) 33 Betänkande: Barn- och ungdomspolitiskt program Anki Alm hälsade oss välkomna till Friskolan. Därefter fick beredningen möjlighet att träffa 9 elever från Friskolan och 7 från Skansenskolan. Elever och politiker delades in i grupper och olika frågor diskuterades i grupperna. Vad tycker du om att göra när du är ledig? Saknar du något inom t ex idrotten, musiken, mötesplatser eller annat? Vad tyckte du om att göra när du gick i mellanstadiet? Åker du till Kalmar/Färjestaden när du är ledig? Funkar det? Trygghet rädsla Transporter kollektivtrafik Lokaler aktiviteter Skolan rasterna Grupp 1 På fritiden gör man: Besök på Zokker (inte Lågan eftersom klientelet där inte känns ok), åker inlines och longboard, besöker Dartklubben i Mörbylånga, umgås med vänner, tränar boxning i Kalmar, promenerar, shopping i Kalmar, dansar på dansinstitutet, sitter vid datorn (fast i mindre utsträckning än jag trodde) Man saknar/önskar sig Fler butiker i Mörbylånga, bättre butiker i Köpstaden, Köpstaden behöver fixas till rent allmänt för att bli attraktiv, butik i Algutsrum, helgöppet på Zokker med känd personal nu finns där ibland folk man inte känner till och som egentligen inte kan lokalen eller verksamheten, önskar att man lättare kunde få tillgång till musikinstrumenten och studion på Zokker, bättre bussförbindelser från Algutsrum att gå över 136:an speciellt sommartid är svårt och direkt livsfarligt, inomhushall för inlines och skateboard, gärna en graffitivägg.

6 Välfärdsberedningen (14) 33 forts Saknar gamla bryggan i Kalvhagen där det var lite djupare vatten, bryggan i gamla hamnen där det var lite mysigt och man kunde ligga och sola, de nya bryggorna är fina men man kan inte ligga och sola, problem när det är simskola för då kan man inte bada förrän efter kl 15, På rasterna i skolan vandrar man mest omkring, det finns aktiviteter men man nyttjar dem inte så mycket, stort önskemål om ett modernt fik i Färjestaden dit man kan gå som ungdom gärna som internetcafé, Subway alternativt Mc Donalds i Färjestaden, dansgrupper i Färjestaden, saknar info om fritidsaktiviteter och föreningar, dålig info om musikskolan. Man känner sig trygg i kommunen. Det finns belysning men många lampor är trasiga och ofta på de mörkaste platserna. Ungdomarna verkade i stort sett nöjda med tillvaron. Samtliga ville dock iväg efter gymnasiet och se andra delar av Sverige och övriga världen. Kanske kunde man tänka sig att flytta tillbaka i framtiden men då låg just nu Kalmar bättre till som boendealternativ. En flicka hade redan flyttat 8 ggr i sitt liv och skulle nu flytta igen. Det var härligt med så många positiva ungdomar det lovar gott för framtiden. Mitt eget önskemål är att det skall vara tryggt, spännande och utvecklande att växa upp i Mörbylånga kommun. Grupp 2 Ungdomarna Åker till Kalmar på fritiden, går på bio Saknar bokaffären, fler butiker När man gick på mellanstadiet längtade man mer Kommunikation mellan Kalmar Färjestaden fungerar bra Friskolan är tillgänglig efter skoltid, vilket är mycket positivt. Grupp 3 Kommunikation: busshållplatser i Algutsrum, som inte trafikeras längre. Förslag: Övergångsställe med ljus vid 136:an. Bättre ljussättning vid vägen in till byn.

7 Välfärdsberedningen (14) 33 forts Skolan: Våra ungdomar hade medvetet valt Skansenskolan, som är en större skola där allt finns samlat, trots att de är bosatta i norra kommundelen. Fritidsgårdarna: Våra ungdomar upplever inget behov av fritidsgårdarna. De är mycket aktiva i olika verksamheter och föreningar i både Färjestaden och Kalmar. Önskemål: en scen (kulturhus) i Färjestaden Grupp 4 Vår grupp hade ett bra samtal med nöjda elever. Vad som lever kvar hos mig som viktigt och konkret var dels bussarna i Algutsrum. Skall de gå från stora vägen får man ordna belysning och övergång. Vidare var det fritidsgårdsfrågan där våra elever inte var på fritidsgården utan hade aktiviteter hemma eller i Kalmar. Fritids var för andra tyckte de. Vad några saknade var en träffpunkt, typ Internetcafé och så förstås bussförbindelser. Har man väl kommit hem till runsten får man vara där om ingen skjutsat. Grupp 5 Vi samtalade med fyra flickor. Två gick i Friskolan och två på Skansenskolan. Två bodde i Färjestaden, en i Skogsby och en i Kalmar. Det alla fyra var överens om var att bussar och kollektivtrafiken fungerade bra. Dock kunde det vara lite billigare. Det enda negativa som framkom var att ungdomarna lidit mycket av att cykelbussen slutat gå eftersom de flesta ungdomar hade med sig cykeln till Kalmar innan. Gällande miljön och tryggheten i skolan svarade alla fyra att de kände sig trygga och säkra i skolans miljö. Även fritidsmiljön var bra. Det fanns inga direkta ställen i tätorterna som de kände sig otrygga i.

8 Välfärdsberedningen (14) 33 forts Ingen av de vi samtalade med var besökare på fritidsgårdarna. De ansåg att de som gick till fritidsgårdarna var ungdomar som behövde extra stöd. Att fritidsgårdarna kunde erbjuda även dem bra aktiviteter var inget som lockade. Det som skulle locka var ett centralt beläget café, helst i hamnen eller på Köpstaden. Ingen av de vi pratade med var kvar i Mörbylånga efter skoltid. Förutom skolan var det ingen av dem som besökte Mörbylånga på fritiden. Det utbud av sport, musik och övriga fritidsaktiviteter som fanns var bra tyckte man. Det fanns inget konkret man kom på att man ville ha. Grupp 6 3 elever från friskolan Vad gör ni på fritiden? Vi åker till Kalmar och shoppar. Vad fattas där ni bor? I Färjestaden borde det finnas ett café där man kan sitta och prata. Till fritidsgården går bara en viss grupp ungdomar. Biblioteket borde vara större. Där kunde vara en särskild ungdomsavdelning med plats för utställningar och musik. Vad gjorde ni på mellanstadiet? Spelade innebandy, höll på med musik och sång. Vad fungerar dåligt idag? Det är bristfällig information om musik/kulturskolans aktiviteter (dansgrupper, musik mm). Sportutbudet i kommunen är bra för tillfället. Ölands Köpstad har inte så bra butiker. Det är för dyrt att åka buss och båt. Bussarna går inte så ofta sent på kvällen. Gatlysena fungerar inte där jag bor. 1 elev från friskolan och 1 elev från Skansenskolan De bor i Mörbylånga. Vad gör ni på fritiden? Åker inlines, dart, datorn, musik och Zokker. Vad fattas där ni bor? En skatehall för inlines. Det kunde vara tillåtet att måla graffiti i hallen. Det borde finnas bänkar på en vindskyddad plats centralt i Mörbylånga. Kommunens bryggor borde läggas ut i tid, dvs maj. Kalvhagens brygga är i för dåligt skick och borde repareras. Det vore jättebra med en klädaffär i Mörbylånga.

9 Välfärdsberedningen (14) 33 forts Vad gjorde ni på mellanstadiet? Vi gick mest runt och gjorde inte så mycket. Vad fungerar dåligt idag? Det är för höga biljettpriser på bussarna mellan Mörbylånga och Färjestaden. Fyra elever från Mörbylånga går på Ölands friskola men får inget busskort. Om man ska åka buss från Mörbylånga till Algutsrum måste man byta buss i Kalmar eftersom bussbytet vid Träffpunkten är borttaget. Det finns inga busshållplatser uppe i Mörbylånga kyrkby. Inga-Lena Herrman med verksamhetsansvar för barn 1 5 år och flyktingbarn berättade att det är stor inflyttning av barnfamiljer och höga födelsetal i kommunen. Det är viktigt att utbyggnad av förskoleverksamheten hänger med vid planering av nya bostadsområden. Vid nyår öppnades natt- och helgomsorg vid Snäckstrand. Där är det stor efterfrågan på platser. Det är fler barn på helger än på nätter. Där finns enbart barn från Mörbylånga kommun. De är t ex från Färjestaden, Algutsrum, Torslunda och Mörbylånga. Mörbylånga kommun tar emot 13 ensamkommande flyktingungdomar för tillfället från Afghanistan vid HVB-hemmet Bidaya. Ungdomarna följs upp till dess att de har fyllt 21. De går först på Skansenskolan och därefter en förberedelseklass inför gymnasiet på Lars Kaggskolan i Kalmar. Personal på Bidaya arbetar för att ungdomarna skall bli integrerade. De försöker få dem att besöka Zokker samt till att delta i någon fritidsaktivitet som t exfotboll, fiol, boxning eller simning. När de lämnar Bidaya får de eventuellt jobb inom äldrevården, på Guldfågeln eller som lastbilschaufförer. Många av dem har svårt att hitta bostad. Inga-Lena Herrman föreslår någon typ av faddersystem för flyktingbarn kanske med jämnåriga ungdomar.

10 Välfärdsberedningen (14) 33 forts Magnus Sjöstedt med verksamhetsansvar för fritid och utbildning för 6 25 år informerade om skolan, fritidsgårdar och kulturskolan. Han poängterade behovet av samordning vid användandet av kommunens lokaler. Skolan Om ca 2 år kommer antalet ungdomar att öka kraftigt. Skolan har hög kvalitet på undervisningen i samtliga verksamheter. Elever som är i behov av särskilt stöd tenderar att öka. Eleverna lider av psykisk ohälsa, vilket kan bero på att antalet skilsmässor ökar att betyg ges i allt tidigare åldrar eller att det överlag ställs stora krav i skolan. Fritishem och fritidsgårdar Eleverna slutar ofta vid fritidshemmen redan i årskurs 2. Det kan bero på att skolan inte har tillräckligt attraktiva miljöer eller ekonomin hos föräldrarna. Det finns tre fritidsgårdar i kommunen: Lågan i Färjestaden för årskurs sex och uppåt, Zokker i Mörbylånga för årskurs sex och uppåt och Fritte i Degerhamn för årskurs fem och uppåt. En del ungdomar i årsåldern blir kvar på fritidsgårdarna. En del av dem hjälper till andra inte. Samverkan mellan de olika fritidsgårdarna och AME är önskvärd. Kulturskola Kulturskolan är till för ungdomar som vill lära sig spela, sjunga och dansa. Många ungdomar vill delta. Kulturskolan planerar att starta upp musical och studioverksamhet. Ungdomarna har visat ett stort intresse även för detta. Det bör vara ett större samarbete mellan skola och kulturskola. Jonas Jansson, som är tf IFO-chef, informerade om sin verksamhet. Han poängterade att eftersom det går bra för Mörbylånga kommun så har samtidigt kommunen en tillväxtproblematik. Jonas jobbar med följande frågor: 1. Barn- och familjefrågor, myndighetsutövning, vårdnadstvister 2. Försörjningsstöd hänger ihop med sysselsättning. Det behövs praktikplatser och bostäder 3. Missbruksfrågor långsiktig planering och föräldrastöd

11 Välfärdsberedningen (14) 33 forts Jonas påpekade följande: Socialtjänsten behöver utvecklas. Det är fler att samarbeta med i den nya organisationen, vilket ställer större krav. Praktikplatser behövs via ett väl utvecklat näringslivskontor. Även kommunen bör hjälpa till. Praktikplatser behövs till ungdomar, flyktingar och missbrukare. Punkten fortsatt diskussion om utvecklingsområdena flyttades till nästa möte.

12 Välfärdsberedningen (14) 34 Rapport från SKL:s seminarium om fullmäktigeberedningar Inger Bergman rapporterade att hon tillsammans med Göran Backrot, Tommy Eliasson och en representant från varje beredning hade varit på ett seminarium om fullmäktigeberedningar på SKL i Stockholm den 4 maj. Se bilaga..

13 Välfärdsberedningen (14) 35 Nästa möte Nästa möte äger rum onsdagen den 13 juni i stora konferensrummet.

14 Välfärdsberedningen (14) 36 Tillkommande ärenden Inga ytterligare ärenden togs upp.

Välfärdsberedningen (10)

Välfärdsberedningen (10) Välfärdsberedningen 2012-01-18 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 13.00 16.00 Beslutande Inger Bergman (M), ordförande Rolf Berger (S) Tord Rosenqvist (S) Birgitta Roskvist (S) Ylva

Läs mer

Välfärdsberedningen 2012-06-13 1 (11)

Välfärdsberedningen 2012-06-13 1 (11) Välfärdsberedningen 2012-06-13 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet klockan 13.00 15.30 Beslutande Inger Bergman (M), ordförande Rolf Berger (S) Tord Rosenqvist (S) Sigrid Fredriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-10-15 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-10-15 1 (7) Barn- och ungdomsutskottet 2012-10-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8) Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9.00 12.15 Beslutande Hans Sabelström (C), ordförande Margaretha Lööf-Johanson (S) Nina Åkesson-Nylander (KD) Berne Klysing (FP) Bength Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet (12) Barn- och ungdomsutskottet 2013-05-13 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson

Läs mer

Barn- och ungdomsutskottet

Barn- och ungdomsutskottet 1(7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00-11.35 Beslutande Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson (C) Ulf Magnusson (S) Agneta Stjärnlöf (M) Eva Öberg (MP) Bo Blad (S) Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet (5) Barn- och ungdomsutskottet 2012-04-16 1 (5) Plats och tid Allégården i Kastlösa klockan 15.00-16.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson (C) Ulf

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) Demokratiberedningen

PROTOKOLL 1 (10) Demokratiberedningen PROTOKOLL 1 (10) Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl 13.00 16.20 Närvarande: Liselott Nilsson ( C ), ordförande Agneta Stjärnlöf (M) Margareta Ingemansson

Läs mer

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN!

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! VILKA TEMAN FÖR SPANING? Miljö Jobb / Skola Fritiden Kultur / Mediavanor Lagar och regler Pengar / Ekonomi Teknik Öppet tema MILJÖ Vi måste börja skapa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5) Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.05 Beslutande Övriga deltagande Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson (C) Ulf Magnusson

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9-11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Eva Öberg (MP) Bertil Johansson (S) Bength Andersson (S) Annika Olsson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum Hamnen, plan 3, stadshuset klockan 15:00-18:00 ande Ingela Rossi (S) Ordförande Roberth Österman (M) Vice ordförande Ulf Widell (S) Klockan 15.00 17.20 Matilda

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11. PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.30 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson (FP) Sven-Åke

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8

Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8 Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8 Enkät från Öppet Stadshus 2014 Bakgrund Öppet Stadshus anordnas varje år av ungdomsombuden tillsammans med tjänstemän och politiker. Alla ungdomar som går i

Läs mer

Ungt Inflytande medborgardialog Kultur- och fritidscentra

Ungt Inflytande medborgardialog Kultur- och fritidscentra Summering av de viktigaste frågorna med förslag från dialog med unga UNGT INFLYTANDE & DEMOKRATI Gör det lättare att förstå politiken och hur beslut tas Politiker på besök i skola och tvärtom Tydliga svar

Läs mer

LUPP Åk 7-9. Dnr KS/2017:43/60

LUPP Åk 7-9. Dnr KS/2017:43/60 LUPP 16 Åk 7-9 Dnr KS/17:43/ PRIVAT I vilken grad är du orolig för dina föräldrars ekonomi? Under de senaste sex månaderna, har det hänt att du inte kunnat göra något eller inte kunnat köpa något som många

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

Sommarlovsprogram 2018

Sommarlovsprogram 2018 Sommarlovsprogram 2018 Fritidsgårdarna Parkour i Färjestaden Prova på Parkour på banan nere vid Smaragdskolan. Aktiviteten vänder sig till er mellan åk 5 och 2:a året på gymnasiet och är helt kostnadsfri.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (9) Vård- och omsorgsutskottet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Annika Olsson

Läs mer

Ungdomarnas Årstafält

Ungdomarnas Årstafält Trafikpedagog Åsa Lindgren asa.lindgren@tk.stockholm.se 08-50826542, 0761-226542 Ungdomarnas Årstafält Sammanfattning För att fånga ungdomarnas perspektiv på framtidens Årstafält togs kontakt med ungdomsgårdarna

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, sammanträdesrummet i källaren 5 september 2012, klockan 09.00 12.10 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (7) Vård- och omsorgsutskottet 2012-12-19 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

Surahammars brandstation Måndag , klockan Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Olle Thorell (S)

Surahammars brandstation Måndag , klockan Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Olle Thorell (S) SURAHAMMARS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid: Surahammars brandstation Måndag 2006-09-18, klockan 18.00 19.10 Beslutande: Övriga deltagande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (6) Vård- och omsorgsutskottet 2012-05-02 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

Tid och plats: Klockan 13.15 14.50, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten

Tid och plats: Klockan 13.15 14.50, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten 2013-02-07 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 14.50, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Bo Kron (s) Henry Larsson (s) Zita Boman, vice ordf

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan.

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Brandbergen tar klivet in i framtiden En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Undersökningen gjordes i november 2014 av Arvsfondsprojektet Speak app.

Läs mer

Kommunstyrelsen. Se närvarolista. Ann-Charlott Karlsson, kommunsekreterare. Anna-Kajsa Arnesson Anna-Kajsa Arnesson ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. Se närvarolista. Ann-Charlott Karlsson, kommunsekreterare. Anna-Kajsa Arnesson Anna-Kajsa Arnesson ANSLAG/BEVIS 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 17.00 17.20 Beslutande Se närvarolista Övriga närvarande Ann-Charlott Karlsson, kommunsekreterare Justerare Anna-Kajsa Arnesson Justeringens plats

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (7)

Tjänsteskrivelse 1 (7) Tjänsteskrivelse 1 (7) 2010-08-10 FRN 2009/82 Fritidsnämnden Redovisning av fritidsvanor bland personer med viss funktionsnedsättning, genomförd i samarbete med FUB, föreningen för utvecklingsstörda barn

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Sven-Åke Svensson (KD) Anette Håkansson (FP) Bength Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 13.50-16.40 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Gunilla Nilsson, c Arne Fäldt, s Lennart Eklund, c Carola Nilsson, s Eréne

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Plats och tid Mörrumssalen, Rådhuset, klockan

PROTOKOLL Socialnämnden Plats och tid Mörrumssalen, Rådhuset, klockan sid 1 av 12 Plats och tid Mörrumssalen, Rådhuset, klockan 15.40 16.30 Beslutande: Jan-Åke Berg Ordförande (S) Sofie Dahlqvist Vice Ordförande (S) Liz Wennerberg Ledamot (MP) Anna Wihlstrand Ledamot (SD)

Läs mer

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention 2014-02-06 1 (7) Rapport FRN 2014/56 Fritidsnämnden Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention Bakgrund En enkätundersökning i samarbete med Attention Nackas har genomförts under hösten 2013.

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-20 1(17)

Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 8.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD)

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 8.00 12.30 Beslutande Henrik Yngvesson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Margaretha Lööf-Johanson (S) Nina Åkesson-Nylander (KD) Berne Klysing

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2013-01-31 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2013-01-31 1 (9) Kommunledningsutskottet 2013-01-31 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.45 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Annika Olsson (C) Eva Folkesdotter-Paradis

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-10 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50 Utses att justera

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15-12.00 Plats Kommunhuset, Stollen Närvarande Se sidan 2 Remzija Kolasinac (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset onsdagen den 21 september Justerade paragrafer

Läs mer

Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot

Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot 1(8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 09.30 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot Övriga närvarande Marie-Christine Svensson,

Läs mer

Tid och plats: Klockan , Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad

Tid och plats: Klockan , Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad Kommunala Rådet för 2010-04-08 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 15.45, Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Barbro Kärrstrand (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 13.30-14.40 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Sammanträdesdatum Västerhäll i Tenhult, klockan 18.30-21.00 Beslutande Anders Eriksson (M) Bengt Fischer (C) Danuta Bäckman (KD) Hans-Erik Andersson (S) Tomny Lindqvist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) Tillgänglighetsrådet 2012-09-27

PROTOKOLL 1 (13) Tillgänglighetsrådet 2012-09-27 PROTOKOLL 1 (13) 2012-09-27 Vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 14.00 16.30 Närvarande: Elisabeth Cima Kvarneke (V), ordförande Anne Wilks (MP) Birgitta Rolfsdotter,

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-24 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.05 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1(15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.35 12.30 13.50 i Stora sammanträdesrummet. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordförande Bength Andersson (S) Tore Andersson (-) 41-48 Anne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare, ledamot 14 Ella-Britt Andersson (S), ersättare

Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare, ledamot 14 Ella-Britt Andersson (S), ersättare 1(12) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 10.45 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande, ej 14 Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare,

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S)

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S) Sida 1 av 5 Tid och plats 22 maj 2018 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Sven-Arne Persson (S), vice ordförande, tjg ordförande på mötet Jörgen Svensson Mats Erik Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Kennert Johansson, PRO Färjestaden. Ritva Persson, sekreterare

PROTOKOLL 1 (22) Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Kennert Johansson, PRO Färjestaden. Ritva Persson, sekreterare PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, St sammanträdesrummet 2012-04-25 09.00 12.15 Närvarande: Sven-Åke Svensson (KD), ordförande Charlotte Barvestad

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (6) Vård- och omsorgsutskottet 2012-11-21 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 09.00-12.20 Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä (M) Helmuth Petersén (SD) Ina

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-03-06 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Helena Dahlström Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall Blixt Malin Persson

Läs mer

Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer. Jonny Bengtsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer. Jonny Bengtsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 13:e maj 2015 kl. 13:00 17.00 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer 65-74 Sekreterare

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Föregående protokoll... 2 2... 3 3 Presentation Jesper Ekberg, folkhälsochef... 5 4 Livsmedelsverket besöker Salemkyrkan 27 februari... 6 5 Datum för årets hälsovecka... 7 6 Prioriteringar

Läs mer

Vad tycker Tjörns unga?

Vad tycker Tjörns unga? Vad tycker Tjörns unga? Kultur- och fritidsförvaltningen 2014-10-21 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Bakgrund 3 2 Luppenkätens frisvar, årskurs 8 4 3 Återkoppling efter Luppen, årskurs 8 6 4 Luppenkätens

Läs mer

Kultur- och tillväxtnämnden

Kultur- och tillväxtnämnden 1(16) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09:00 11:45, ajournering 10:30 10:45 Beslutande Per-Olov Johansson (C) ordförande Pär Palmgren (M) Elisabeth Fransén (S) Henriette Koblanck (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Se närvarolista

Kommunstyrelsen. Se närvarolista 1(10) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 13.00-14.43 Beslutande Se närvarolista Övriga närvarande Monica Högberg, kommunchef Ann-Charlott Karlsson, kommunsekreterare Miamaria Runnqvist,

Läs mer

Monica Högberg, kommunchef Ann-Charlott Karlsson, kanslichef. Kent Ingvarsson och Bertil Johansson

Monica Högberg, kommunchef Ann-Charlott Karlsson, kanslichef. Kent Ingvarsson och Bertil Johansson 1(19) Plats och tid Skansenskolans Aula, Mörbylånga, klockan 18.00 19.20 Beslutande Se närvarolista Övriga närvarande Monica Högberg, kommunchef Ann-Charlott Karlsson, kanslichef Justerare Kent Ingvarsson

Läs mer

Anders Björklund (ÅÅ)

Anders Björklund (ÅÅ) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-05-04 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 2:a våningen 16.30 17.45 Beslutande Ewa Wemby (M) Heléne Fritzon

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 13.15. Ajournering 12.30-12.35. Beslutande Övriga närvarande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M) Humanistisk nämnd 2011-11-15 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30 Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Läs mer

Medborgardialog ÖP-boden

Medborgardialog ÖP-boden Medborgardialog ÖP-boden Sammanfattning av svar från alla orter 2016-07-26 Nordanstig Naturligtvis Här förverkligar du dina livsdrömmar Den viktigaste frågan när det gäller kommunikationer är att Satsa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2013-02-26 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2013-02-26 1 (6) Vård- och omsorgsutskottet 2013-02-26 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alerummet, kl 09:30-10.30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Kjell Stensson (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Marianne Olsson (c) Daniel

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Beslutande: Se närvarolista Övriga deltagande: Tommy Aarna, 105 Majlis Johansson, kommunsekreterare Utses

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige (22) Kommunfullmäktige 2012-11-28 1 (22) Plats och tid Skansenskolans Aula, Mörbylånga klockan 18.00 21.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagande Elisabeth Wahlström, stf kommunchef Ann-Charlott Karlsson,

Läs mer

Christer Eklund, sekreterare Denise Iivonen Gustafsson, praktikant. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 16 mars 2010

Christer Eklund, sekreterare Denise Iivonen Gustafsson, praktikant. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 16 mars 2010 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2010-03-11 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.00, 10.00-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, socialchef

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Trossen i Färjestaden, klockan 9.00 12.00 Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks (MP) Per-Olof Johansson (S) Bertil Johansson (S) Henriette

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Ann-Sofie Gustafsson Helena Svanberg Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Eva Hellstrand (C) Ann-Marie Johansson (S) Maria Söderberg (C)

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2016-10-06 1 (16) Plats och tid, Uppsala, 2016-10-06, kl. 09.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Christina Lundh ordf (S) Jeanette Escanilla 1:a vice ordf (V) Monica Lundberg

Läs mer

Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare

Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare 1(12) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 10.30 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare Övriga närvarande Marie-Christine

Läs mer

Rolf Gustavsson, ekonomidirektör Lena Carlsson, sekreterare Leif Rülf, personaldirektör. Heléne Fritzon

Rolf Gustavsson, ekonomidirektör Lena Carlsson, sekreterare Leif Rülf, personaldirektör. Heléne Fritzon KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-03 1 (7) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.55 Beslutande Bengt Gustafson (M) Nils-Arne Bidsell

Läs mer

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 1(5) PM Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 2013-09-10 2(5) Dialog om Ursviks västra delar NAI Svefa och Sundbybergs kommun träffade elevråden och pratade om Ursvik idag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, SO. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, SO. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens barn- och ungdoms utskott Sida 1 2008-01-23 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 16.00-19. SO Deltagande Beslutande Gert Franzen ( c), ordfärande Jaan Kello (m) Anna Johansson

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-09-21 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Redovisning av prioriterade enkäter 2015 och tillsvidare 4 Regional ANDT-strategi Jämtlands län

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 oktober kl 14.00-15.40 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2005 03 16 1(10) Plats och tid Skogstorpsskolan, Kumla onsdagen den 16 mars 2005, kl. 15.20 17.00 Beslutande

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer