Innehåll. Blanketten Lite om blanketten: ~ 1 ~ Inmatning/redigering av uppgifter i Skärgårdens serviceregister Snabbmanual

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innehåll. Blanketten Lite om blanketten: ~ 1 ~ Inmatning/redigering av uppgifter i Skärgårdens serviceregister Snabbmanual"

Transkript

1 ~ 1 ~ Inmatning/redigering av uppgifter i Skärgårdens serviceregister Snabbmanual Innehåll Registeruppgifterna...1 Blanketten...1 Redigeringssida 1 uppgifter om företaget...2 Adressuppgifter...3 Internet och kartpunkt...4 Redigeringssida 2 - Kontaktuppgifter...4 Redigeringssida 3 Val av bransch(er)...6 Redigeringssida 4 Beskrivning av servicen...7 Redigeringssida 5 Tilläggsservice...9 Ifyllandet av info i webblanketter bör vara smidigt och lätt att göra. I detta fall behövs en stor mängd information som i många fall är svår att presentera enkelt i en blankett. Vi har gjort vårt bästa för att göra det enkelt. Du behöver inte läsa hela manualen klicka på lämplig rubrik i innehållsförteckingen ovan. Registeruppgifterna Det är viktigt för din marknadsföring att uppgifterna i registret stämmer. Registret är skapat för DINA KUNDER, så att konsumenter och turister skall möjligast exakt hitta rätt service genom att söka i serviceregistret. Fyll i så mycket uppgifter du kan så kommer du bäst fram i olika sökningar. Överdriv inte ingen kund blir glad över tomma löften. Blanketten Lite om blanketten: Redigeringsblanketten är indelad i fem numrerade sidor (flikar) 1. Basuppgifter och kontaktuppifter till företaget 2. Kontaktuppgifter till företagare/kontaktperson och servicens tillgänglighet 3. Branschval för företaget 4. Beskrivning av verksamheten, tilläggsinfo och sökord 5. Tilläggsservice Det går också att bläddra av och an i blanketten med pil -knapparna utan att inmatad info går förlorad. Bredvid flikbläddringsknapparna finns en Spara -knapp. Man kan Spara ändringar när som helst och förs då till en tack-sida. På tack-sidan finns en länk tillbaka till den (nu sparade)

2 blanketten. ~ 2 ~ Obligatoriska uppgifter är försedda med en röd asterisk * Vissa fält är försedda med två asterisker **. Det betyder att information på någondera språket är obligatoriskt, men bägge språken krävs inte. På många ställen syns ett frågetecken. Ikonerna öppnar hjälptext om ifrågavarande ifyllingsruta på en sida i blanketten Klicka på frågetecknet för att öppna hjälptexten. Klicka en gång till på frågetecknet för att stänga fönstret med hjälptext. Redigeringssida 1 uppgifter om företaget Leverantörens namn Fyll i ditt företags namn (leverantören för servicen) så som dina kunder känner ditt företag. Eventuella (alfabetiska) listor tas ut enligt detta fält. Skriv därför företagets namn först och typ av företag (Ab, Kb, F:ma) efter själva företagsnamnet. Folk hittar inte ditt namn där de väntar sig ifall ditt företag sorteras enligt ett namn som börjar på Ab eller T:mi. Ifall företaget heter olika på olika språk, fyll i. Om språkversioner av namnet saknas så används det namn som är ifyllt. Det ifyllda språket kopieras över till andra språk automatiskt. Ett företagsnamn på ett språk är obligatoriskt. Företagets officiella namn Detta fält syns inte utåt i besökarvyer.

3 Hit fyller du i företagets namn så som det är officiellt registrerat. ~ 3 ~ Företagets bifirmanamn Detta fält syns i besökarvyer ifall något är ifyllt. Används i sökningar. Moderföretaget kommer fram i sökningar om man söker på bifirmanamnet. FO-nummer Denna info syns inte utåt. Viktigt för att kunna dubbelkolla uppgifter och entydigt identifiera företag. Adressuppgifter I vissa fall är postadress inte samma som besöksadress för en service. Detta är beaktat i registret. Postadress Uppge helst på bägge inhemska, så kan adressen rapporteras på korrekt språk. **två asterisker betyder att ifall endast finska eller svenska postadressen är ifylld, kopieras den ifyllda adressen automatiskt över till det andra inhemska. Postnummer Eftersom serviceregistret täcker endast Åboland så finns nödvändiga postnummer/postorter färdigt inmatade. Välj den som gäller dig. Besöksadress Hos många företag är postadress och besöksadress inte samma. Postadressen hjälper inte kunderna att hitta fram till servicepunkten. Ifall du har en besöksadress som avviker från postadress fyll i här (helst på bägge inhemska). **två asterisker betyder att ifall endast finska eller svenska postadressen är ifylld, kopieras den ifyllda adressen automatiskt över till det andra inhemska. Om besöksadress helt lämnas tomma kopieras automagiskt postadressen till dessa fält. Besöksort

4 ~ 4 ~ Här finns samma postnummer-lista som för postnumror. Välj den ort där din servicepunkt är belägen. Om man tar ut en lista med alla Korpoföretag så får man de företag som har sin besöksort i Korpo (postlådan kan vara belägen i annan kommun). Internet och kartpunkt www-adress Allt fler servcieproducenter har www-sidor där tjänster och produkter presenteras utförligare. Skriv in önskad www-adress i detta fält. Kolla gärna i någon besökarvy att länken fungerar som önskat och för dina kunder till korrekt sida. Placera på karta Ett flertal servicepunkter i Skärgården finns inte invid en gata. Serviceregistrets kartfunktion utnyttjar GoogleMaps enligt GPS-koordinater (inte enligt gatuadress). Öppna kartan och zooma in på önskat område och lägg in en kartpunkt på önskat ställe genom att klicka på din servicepunkt ingen fysisk adress behövs. Automagiskt får man relativt noggranna GPS-koordinater för servicepunkten. Godkänn punkten. Du kan reidgera/flytta din kartpunkt vid behov (Öppna kartan för att redigera punkten), eller ta bort den via länken Radera kartpunkt (se bilden ovan). Ifall kartpunkt är inmatad syns GPS-koordinaterna i blanketten. Redigeringssida 2 - Kontaktuppgifter

5 ~ 5 ~ Dina kunder vill veta vem (namnet på en mänska) de skall kontakta för att få mera info. Kontaktperson Vanligtvis är detta företagarens namn, men i större företag kan det finnas en person som är lätt tillgänglig, som har hand om kundservice och som kan ge klara svar på de flesta frågor om servicen. Huvudnummer Förr efterfrågades telefon och GSM. Numera och speciellt i skärgården har företagare inte trådtelefon. Huvudnummer är kontaktpersonens telefonnummer (tråd eller mobil) Reservnummer Mobiltelefoner kan få slut på accun, kan vara avstängda tillfälligt, kan befinna sig på ett ställe utan täckning. Då är det bra att kunna uppge en reservnummer. Den kan leda till någon annan reserv person i företaget, till en samarbetspartner eller till frun där hemma. Fax Många företag har fortfarande en fungerande fax e-adress En allt viktigare kontaktkanal. Fyll i korrekt! Med e-post stör kunderna dig inte i arbetet, du kan svara utförligt och med eftertanke per e-post när du hinner. För staden är det viktigt att kunna nå serviceproducenter utan att behöva ringa alla eller skicka hundratals brev. Kontakten till staden förbättras. Kontaktpersonens språkkunskaper På vilka språk kan du ge förståelig kundservice? Det är lättare för kunden att på förhand veta kontaktpersonens språkkunskaper så att kunden kan ta kontakt på lämpligaste språket. Speciellt viktigt för turismföretagen. Val av kontaktspråk är också en egenhet för vår region. Kontaktspråk. Vilket språk föredrar du själv? Ifall staden kontaktar dig på vilket språk önskar du information per telefon, post eller e-post? Kommunområden där servicen är tillgänglig Listan på kommunområden till höger på sidan - Åter en egenhet för vår region. Åboland är geografiskt besvärligt. All service är inte tillgänglig inom hela regionen. En barberare i Korpo klipper inte hår i Dalsbruk. Det är viktigt för dina kunder att veta VAR dina tjänster är tillgängliga. Kruxa för de kommunområden där du erbjuder service.

6 ~ 6 ~ Redigeringssida 3 Val av bransch(er) Ifall kunder utför sökningar enligt bransch, så är det ju viktigt att serviceproducenter är kopplade till alla lämpliga branscher. Kategorisering av mångsysslande skärgårdsföretag är inte lätt. Välj den/de branscher som passar dig. Man börjar med att öppna en lämplig branschgrupp genom att klicka på den. På bilden är branschgruppen offentlig service öppnad. Huvudbransch Välj (med prickarna till höger) en huvudbransch för ditt företag. En huvudbransch är obligatorisk. Om du inte väljer den själv, så utses en av dina valda branscher till huvudbransch av systemet. Huvudbranschens betydelse I vissa rapporter får ett och samma företag finnas endast en gång. I de fallen syns ditt företag under den valda huvudbranschen. Huvudbranschen har liten betydelse i webbtjänsten. Branscher Kruxa för de branscher som gäller ditt företag. Du kan välja branscher från många olika branschgrupper. I bransch-sökningar kommer du fram under alla de branscher du valt. Välj med eftertanke det förväntas att du faktisk erbjuder service inom vald bransch!

7 Redigeringssida 4 Beskrivning av servicen Beskriv din service kort och klart, så som du antar att dina kunder vill höra. Fältet rymmer korta uppsatser, men ingen läser dem. ~ 7 ~ Beskrivning på finska och svenska är obligatoriskt. Engelska och tyska är viktigt för turismföretag, men krävs inte. Ingen besrkivning av verksamheten syns på de språk där text saknas. Denna text eller delar av den kan inkluderas i rapporter och listor. Tilläggsinfo Ifall du vill berätta mera om dina tjänster via detta serviceregister så finns den möjligheten. Dina kunder är säkert glada över info om öppethållningstider, rabatter, produktsortiment, eventuella begränsningar i tjänsterna eller annat som dina kunder ofta frågar eller undrar. Helt frivilligt att fylla i, men uppskattas av dina kunder. Det besparar även dig tid då du inte behöver svara i telefonen på samma frågor ideligen.

8 ~ 8 ~ Sökord Sökorden syns inte någonstans! Serviceregistret har en sökmotor som söker igenom alla inmatade textfält så som företagets namn, adress, kontaktuppgifter, beskrivning, tilläggsinfo och sökorden. Här är det bra att mata in vissa nyckelord för din verksamhet, som dina kunder kan tänkas mata in som sökord i webbtjänsten. Ge ENDAST ord som INTE FINNS i andra textfält. Du behöver inte upprepa ord som redan finns i andra textfält. Lämpliga sökord är produktmärken som du representerar, säljer eller reparerar. Vissa åtgärder/tjänster som du utför är också lämpliga ord. OBS1! Endast mellanslag mellan orden inga kommatecken eller annat. Andra tecken råddar bort sökmaskinen.

9 ~ 9 ~ OBS2! Sökmaskinen i denna tjänst söker enligt hela ord, inte delar av ord (som Google gör). Dåligt sökord är cykelreparationer. Sällan ger dina kunder ett så långt sökord. Ge för säkerhets skull t.ex. cykelreparationer cykel reparation reparatör Redigeringssida 5 Tilläggsservice I detta skede finns endast ett krux för att anhålla om koder för att uppdatera dina uppgifter i registret själv. Ytterligare service kan läggas till senare. Enda förutsättningen för självuppdatering är att det finns en e-adress inmatad för servicen. Ett meddelande med en kodad länk levereras per e-post. I mitten av meddelandet finns en länk som för dig till redigering av dina uppgifter i registret. Du kan klicka på längen alltid vid behov. Länken fungerar tills du får ett nytt motsvaranbde meddelande med en ny länk. Vi rekommenderar självuppdatering! Det finns ingen som kontinuerligt tar reda på ändringar i all service och uppdaterar registret som sitt arbete. Det ligger i serviceproducentens intresse att marknadsföra sig med korrekta uppgifter. KOM IHÅG ATT SPARA det som du har matat in!! Lycka till! Smart & Cool

Självredigering av uppgifter i Skärgårdens Händelsekalender Snabbmanual

Självredigering av uppgifter i Skärgårdens Händelsekalender Snabbmanual Självredigering av uppgifter i Skärgårdens Händelsekalender Snabbmanual Innehåll Begär självredigeringskoder...1 Självredigeringsmail med kodad länk...1 Registeruppgifterna...1 Blanketten...2 Redigeringssida

Läs mer

1. Allmänt. 2. Logga in till hemsidan. Manual

1. Allmänt. 2. Logga in till hemsidan. Manual FÖRENINGSVERKTYGET Basuppgifter Fyll i allmänna uppgifter om er förening, fastighet samt kontaktperson Föreningspersonerna Fyll i vem som ansvarar för vilka uppgifter i er förening Medlemskår Fyll i hur

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

För dig som söker etableringslots. Så gör du steg för steg

För dig som söker etableringslots. Så gör du steg för steg För dig som söker etableringslots Så gör du steg för steg Den här broschyren är till för dig som vill hitta en etableringslots (även kallad lots). På Arbetsförmedlingens webbplats arbetsformedlingen.se/nyanland

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Användarmanual för Artportalen.se

Användarmanual för Artportalen.se Användarmanual för Artportalen.se Alla Sveriges arter på Internet Artportalen är en databas på Internet som är till för alla och innehåller observationer av djur, växter och svampar i Sverige. Från början

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning. Version 11,

Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning. Version 11, Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning Version 11, 2018 09 22 1 Hitta leverantör av Stöd och matchning Du väljer själv vilken leverantör av Stöd och matchning du vill

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

Byalag.se Administrationsmanual

Byalag.se Administrationsmanual Byalag.se Administrationsmanual Snabbmeny: Återgå till huvudmenyn - Ladda hem Manual Skriv ut denna sida Inledning Du läser nu ett kompendie på hur man uppdaterar www.byalag.se på ett enkelt och smidigt

Läs mer

Publiceringsverktyget

Publiceringsverktyget Publiceringsverktyget Uppdaterad 2015-03-18 Presentera företaget på eventwebben Inför mässan är det viktigt att du så tidigt dom möjligt uppdaterar din presentation på eventwebben. Många av dina kunder

Läs mer

Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder. Version 4,

Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder. Version 4, Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning Version 4, 2017 03 27 1 Hitta leverantör av Stöd och matchning Du väljer själv vilken leverantör av Stöd och matchning du vill

Läs mer

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto!

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto! Evenemang på na.se Så här skapar man arrangörskonto och lägger in evenemang i guiden, steg för steg Guiden finns på http://na.se/evenemang. Det är också där som man hittar länken till sidan där man loggar

Läs mer

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK MANUAL FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK Innehåll Logga in... 3 Översikt... 4 Kurs...4 Register...4 Kurstillfällen... 5 Skapa kurstillfälle...5 Redigera kurstillfälle...5 Ta bort ett kurstillfälle...6 Bokningar...

Läs mer

Publiceringsverktyget

Publiceringsverktyget Publiceringsverktyget Uppdaterad 2013-11-18 Presentera företaget på mässwebben Inför mässan är det viktigt att du så tidigt dom möjligt uppdaterar din presentation på mässwebben. Många av dina kunder använder

Läs mer

Consilia Solutions Ab februari 2015

Consilia Solutions Ab februari 2015 FSSMF Membra tips Allmänt Då föreningarna använder Membra och håller kontakt- och adressuppgifter uppdaterade i programmet, har förbundet omedelbart tillgång till en del av uppgifterna och kan använda

Läs mer

Använda SYV-spindeln

Använda SYV-spindeln 2015-02-19 Använda SYV-spindeln Instruktioner för att komma igång! 1 av 11 Komma igång! 1. Registrera en användare och logga in För att börja använda SYV-spindeln är det första du måste göra att registrera

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI

SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI Finlands svenska Marthaförbund rf SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI Version 2 28.04.2014 Marika Seger Innehåll 1. INLOGGNING... 3 1.1 Hur loggar jag in?... 3 1.2 Lösenord... 3 1.3 Jag har glömt

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Manual 2014-05-19 Innehållsförteckning In- och utloggning... 1 Support... 2 Start... 2 Navigering... 3 Patient... 4 Sök patient... 4 Avancerat sök av patient... 4 Patientbilden... 5 Redigera patientdata...

Läs mer

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011 IdéTorget Manual Google kalender Skapa din kalender på Internet Uppdaterad oktober 2011 Googles kalender Att göra sin planering på en digital kalender har många fördelar. Det ger möjlighet att få hjälp

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

ForReg Manual. Innehållsförteckning. Förklaring av funktioner och hänvisning sid. 1-5. Fördjupning av mail utskick sid. 6 7

ForReg Manual. Innehållsförteckning. Förklaring av funktioner och hänvisning sid. 1-5. Fördjupning av mail utskick sid. 6 7 0 ForReg Manual Innehållsförteckning Förklaring av funktioner och hänvisning sid. 1-5 Fördjupning av mail utskick sid. 6 7 Fördjupning av företag utan e-post sid. 8 Fördjupning av utsökning sid. 9 12 Fördjupning

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

Föreningsverktyget Manual

Föreningsverktyget Manual Föreningsverktyget 2018 Manual Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Efter inloggningen... 3 3. Om föreningen... 3 4. Föreningspersoner... 6 4.1 Lägga till en ny föreningsperson... 7 4.2 Korrigera felaktiga uppgifter

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Manual Webb-admin för evenemang

Manual Webb-admin för evenemang Manual Webb-admin för evenemang Version: 001 Innehållsförteckning Logga in... 1 Lägg in nytt/redigera evenemang... 3 Prenumerant... 3 Evenemang eller Aktivitet... 3 Huvudtema och Tema... 3 Huvudkategori

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

Företagskatalog. för HLR-Rådet på webben. av posit.se. Innehåll

Företagskatalog. för HLR-Rådet på webben. av posit.se. Innehåll Företagskatalog för HLR-Rådet på webben av posit.se Innehåll Företagskatalog på hlr.nu... 2 Registrera företagsuppgifter... 4 Betalning... 7 Problem... 8 Kan inte logga in... 8 Du får ett mail men länken

Läs mer

Manual för MellanBasen. Mellan Basen

Manual för MellanBasen. Mellan Basen Manual för Filerna i mappen För att ska fungera behöver alla olika filer vara med och inte byta namn eller plats. I mappen Kartex finns alla filer för visning i Kartex I mappen TillFrån finns alla filer

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Det är ett nöje att leta bostad! En liten handledning i konsten att hitta ett nytt hem. www.hemnet.se Sveriges största bostadsmarknad

Det är ett nöje att leta bostad! En liten handledning i konsten att hitta ett nytt hem. www.hemnet.se Sveriges största bostadsmarknad Det är ett nöje att leta bostad! En liten handledning i konsten att hitta ett nytt hem www.hemnet.se Sveriges största bostadsmarknad Välkommen till Hemnet Sveriges största bostadsmarknad Alla som har letat

Läs mer

3. Författare: Ange samtliga författare. Gör så här:

3. Författare: Ange samtliga författare. Gör så här: Gör så här: 1. Logga in i DiVA http://kau.diva-portal.org/login med ditt Net ID (studentkonto). 2. Välj publikationstyp: Studentuppsats (Examensarbete) är förvald. Klicka på fortsätt. Du kan alltid spara

Läs mer

IMS-manual för Netpub

IMS-manual för Netpub IMS-manual för Netpub * IMS = image management system = på klar och (nästan) redig svenska bildhanteringssystem för Svenska Yles webbpubliceringsverktyg Netpub Innehåll: Sidan: 1. För vem är manualen?

Läs mer

Anmälan om arbetsolycksfall > Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning

Anmälan om arbetsolycksfall > Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning Anmälan om arbetsolycksfall 2016 -> Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning Start Välj först skadetyp och klicka på Fortsätt. Om det öppnas tilläggsfrågor i anslutning till försäkringen,

Läs mer

Frakt och webbutiksinställningar

Frakt och webbutiksinställningar Frakt och webbutiksinställningar Detta dokument vänder sig till webbutiker som har en integrerad fraktmodul gentemot Fraktjakt. För att fraktmodulen ska fungera måste man ha registrerat ett webbutik på

Läs mer

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Promemoria 1 (8) Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Innehåll 1 Inledning... 1 2 Ta emot ett skyddat meddelande... 1 3 Läsa ett skyddat meddelande...

Läs mer

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER...

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... Manual för ledare Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... 11 Allmän info Uppe till höger finns ett frågetecken. Ställer

Läs mer

Fraktjakt manual för registrering av Transportföretag och användare

Fraktjakt manual för registrering av Transportföretag och användare Fraktjakt manual för registrering av Transportföretag och användare Version 1.5 2012-09-11 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen...3 Registrera användarkonto till fraktföretag...4 Mina

Läs mer

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem För att komma ifrån problemet med olika versioner av dokument ska alla webbdokument läggas in i dokumenthanteringssystemet Sharepoint. Så här laddar du upp

Läs mer

Webbapplikation för extern uppdatering

Webbapplikation för extern uppdatering SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTINGS ADRESS- OCH MEDLEMSREGISTER Webbapplikation för extern uppdatering ANVÄNDARMANUAL Ansvarig för innehåll Karl Johansson, Avdelningen för administration Tel.: 08-452 74 92

Läs mer

ditt självständiga arbete i DiVA

ditt självständiga arbete i DiVA studentuppsatser/examensarbeten DiVA Lathund för studenter publicera och arkivera ditt självständiga arbete i DiVA Gör så här: (uppdaterad 2013-11-14) Gör 1. så här: Logga in i DiVA http://uu.diva-portal.org/login

Läs mer

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar)

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar) Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar) Innehåller: 1. ScoutID 2. Anmäl dig själv till evenemang 3. Anmäl andra kårmedlemmar till evenemang 4. OBS för kårernas utbildningsansvariga

Läs mer

3 Skadliga program 26 Virus... Förord...3 Lättläst it...7 Bokens uppbyggnad och nivåer...8 Bokens innehåll på olika nivåer...9

3 Skadliga program 26 Virus... Förord...3 Lättläst it...7 Bokens uppbyggnad och nivåer...8 Bokens innehåll på olika nivåer...9 Carina Frondén Petri Ilmonen 4 Förord...3 Lättläst it...7 Bokens uppbyggnad och nivåer...8 Bokens innehåll på olika nivåer...9 1 Grundläggande datorkunskaper 10 Att starta datorn... Användarnamn och lösenord...

Läs mer

Snabbguide för E-lomake

Snabbguide för E-lomake Snabbguide för E-lomake 1 Om E-lomake/E-blankett...1 1.1 Inloggning...1 1.2 Symboler...1 1.3 Användargränssnittets flikar...1 1.4 Skapande av en ny blankett...2 2 Skapande av en ny blankett, Fält-funktionen...3

Läs mer

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum:

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum: ABBs leverantörsfakturaportal Handledning - Användare Version: 1.0 Datum: 2005-10-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Att komma igång... 3 3. Inloggning och huvudfunktioner... 4 4. Företagsinställningar...

Läs mer

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011 1/6 För sökande: 4/2011 Läs också: Användarguide till Akademins e-tjänst (pdf) Innehåll 10 vanligaste frågorna... 2 Hur ändrar jag mitt lösenord?... 2 Varför godkänns inte min personbeteckning?... 2 Jag

Läs mer

Användarhandledning DORUM

Användarhandledning DORUM Demografiska databasen Sid 1 (19) Användarhandledning DORUM Datum: 2012-09-19 Version: 1.0 Projektledare: Carin Hedlund, Mattias Sandström Innehållsförteckning Åtkomst 3 Ej inloggad 3 Inloggning 7 Dorums

Läs mer

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38. Centralen för utredning av penningtvätt WEBBAPPLIKATION 4.1 REGISTERING GUIDE APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.0 Stödtelefon: tfn: 0295 486 833 (vardagar 8 16) e-post: goaml.krp@poliisi.fi Frågor

Läs mer

MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER

MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER - ARKIVERA UPPSATSER/EXAMENSARBETEN I DiVA Bilden visar processen för hur uppsatser/examensarbeten ska hanteras. Den inringade aktiviteten beskrivs i den här manualen.

Läs mer

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE 1 KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE Söka kursplan i KIWAS Sök efter skapade kursplaner genom att klicka på Lista kursplaner i menyn under fliken Kurser. Listan som visas är begränsad till de kursplaner som

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Hjälp vid användning av Geodataportalens Avancerade sökning

Hjälp vid användning av Geodataportalens Avancerade sökning 1(12) Datum: 2014-05-26 Diarienr: Hjälp vid användning av s Avancerade sökning Organisation Postadress Besöksadress Telefon E-post Internet Lantmäteriet 801 82 Gävle Lantmäterigatan 2 0771-63 63 63 geodatasekretariatet@lm.se

Läs mer

Lathund publiceringsverktyget

Lathund publiceringsverktyget Lathund publiceringsverktyget Du som utställare på någon av Stockholmsmässans event har tillgång till din egen sida på eventets webbplats, din e-monter. Din sida är ett digitalt komplement till din fysiska

Läs mer

SimuWorld Internetportal

SimuWorld Internetportal SimuWorld Internetportal Övningsföretag Innehållsförteckning Övningsföretag...1 Innehållsförteckning... 1 Redigering av Övningsföretagets företagsuppgifter... 3 Uppläggning av elevlogin... 6 Ta bort elevlogin

Läs mer

LEMAN / Manual internetbokning

LEMAN / Manual internetbokning LEMAN / Manual internetbokning Välkommen till LEMAN Internetbokning. Manualen omfattar Login, inställningar och registreringsmöjligheter. Adress till internetbokning http://booking.leman.se eller via LEMANs

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page:

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page: COFI/SASLS Lars Andersson 2010-10-13 Andersson Lars V 2011-12-07 sv A 1 (15) Godkänd ABBs Leverantörsfakturaportal - Handledning Användare Giltighetsområde Denna instruktion gäller för samtliga leverantörer

Läs mer

MULTI COMAI WEBBKALENDER

MULTI COMAI WEBBKALENDER 1 MULTI COMAI WEBBKALENDER 1.1 ANVÄNDARE utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 2 Start...

Läs mer

Lathund för studenter

Lathund för studenter Lathund för studenter publicera och arkivera studentuppsatser/examensarbeten i publikationsdatabasen Gör så här: 1. Logga in i publikationsdatabasen http://ltu.diva-portal.org/login med universitetskontot

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Version 2.0 2014-02-14

Version 2.0 2014-02-14 Version 2.0 2014-02-14 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

Marknadsplatser PUBLICERING

Marknadsplatser PUBLICERING Marknadsplatser PUBLICERING Mäklarsamfundet system i Sverige AB Innehållsförteckning Grundinställningar Externa tjänster... 3 Hemnet... 4 Exempel på hur du fyller i URL:er för hemnetpublicering:... 4 Förutsättningar

Läs mer

Instruktion till rapportering via www.naturenskalender.se. 1. Registrera dig 2. Logga in 3. Mitt konto 4. Rapportering 5. Kontrollera egna rapporter

Instruktion till rapportering via www.naturenskalender.se. 1. Registrera dig 2. Logga in 3. Mitt konto 4. Rapportering 5. Kontrollera egna rapporter Instruktion till rapportering via www.naturenskalender.se 1. Registrera dig 2. Logga in 3. Mitt konto 4. Rapportering 5. Kontrollera egna rapporter Registrera dig Som fenologiväktare måste du vara inloggad

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

ditt självständiga arbete i DiVA

ditt självständiga arbete i DiVA studentuppsatser/examensarbeten DiVA Lathund för studenter publicera och arkivera ditt självständiga arbete i DiVA Gör så här: (uppdaterad 2014-02-06) Gör 1. så här: Logga in i DiVA http://uu.diva-portal.org/login

Läs mer

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Manual Interbook Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare och underanvändare... 3 2. Hitta

Läs mer

Handbok - CMG Office Web

Handbok - CMG Office Web Handbok - CMG Office Web CMG Office Web CMG Office Web är portalen för ditt företags interna kommunikation. Med Office Web kan du hitta dina medarbetares telefonnummer, organisationstillhörighet och aktiviteter.

Läs mer

Användarmanual av Anmälan av foderanläggning via Internet ANVÄNDARMANUAL. för Anmälan av foderanläggningar via Internet 1 (5)

Användarmanual av Anmälan av foderanläggning via Internet ANVÄNDARMANUAL. för Anmälan av foderanläggningar via Internet 1 (5) ANVÄNDARMANUAL för Anmälan av foderanläggningar via Internet 1 (5) 1 Webbplats-Logga in... 3 2 Startsida... 4 2.1 Visa uppgifter på anläggningen... 4 2.2 Ändra uppgifter på anläggningen... 4 2.3 Registrera

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

SourceTech Tellus Mobile

SourceTech Tellus Mobile Table of Contents Logga in...2 Hänvisningar...4 Skapa hänvisning...5 Sökningar...7 Standard sökning...8 Avancerad sökning...9 Fonetiksökning...10 Sökresultat...11 Röstbrevlåda...12 Inställningar...13 Copyright

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

Flexibel meny i Studentportalen

Flexibel meny i Studentportalen Guide Flexibel meny i Studentportalen Via en flexibel meny kan lärare och administratörer skapa en menystruktur som består av menyblock och funktioner i valfri ordning. På så sätt kan menyn spegla kursens

Läs mer

Föreningsuppgifter - en beskrivning i hur du uppdaterar föreningsregistret

Föreningsuppgifter - en beskrivning i hur du uppdaterar föreningsregistret Sida 1 av 6 Föreningsuppgifter - en beskrivning i hur du uppdaterar föreningsregistret Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Sida 2 av 6 För att ändra inaktuella uppgifter, klicka på länken Föreningsuppgifter

Läs mer

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Senast uppdaterad av hjälpcentralen: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Kapitel 1: Grunderna... 3 1.1 Skapa ett Ecat_Admin-konto (logga in första gången)...

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil.

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil. Basetool version 3 Genom att lägga in information om ditt företag/verksamhet i Basetool syns du automatiskt på vastgotalandet.se, skaraborg.nu, vastergotland.se och vastsverige.com Webbadress: www.basetool.se

Läs mer

Office 365 Kompetens 2014 / MB

Office 365 Kompetens 2014 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Tema...2 E-post... 2 E-post inställningar (signatur)...2 E-posthistorik samt sökning...3

Läs mer

GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang.

GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang. GUIDE REGISTRERA ETT EVENEMANG PÅ EVENEMANGSGUIDEN Gå in på www.eskilstuna.se/evenemang och klicka på knappen Registrera ett evenemang. OBS!! Viktig information innan du börjar att fylla i registreringsformuläret!

Läs mer

LIPAS - INSTRUKTIONER

LIPAS - INSTRUKTIONER LIPAS - INSTRUKTIONER INNEHÅLL 1 ANVÄNDARNAMN OCH INLOGGNING... 1 1.1 Användarnamn... 1 1.2 Inloggning och val av språk... 1 2 SÖKVERKTYG... 2 2.1 Snabbsökning... 2 2.2 Sökning med hjälp av kartnivåer...

Läs mer

Förbättring av kvaliteten på information om EU-brottslingar

Förbättring av kvaliteten på information om EU-brottslingar Förbättring av kvaliteten på information om EU-brottslingar ANVÄNDARVÄGLEDNING FÖR REFERENSVERKTYG ERIC (Europeisk förfrågan om mottagande av information) är ett referensverktyg som utformats för att bistå

Läs mer

BEHÖRIGHETSHANTERING KÄYTTÖVALTUUSHALINTA. Bruksanvisning till Fastighetsdatatjänstens kontaktpersoner

BEHÖRIGHETSHANTERING KÄYTTÖVALTUUSHALINTA. Bruksanvisning till Fastighetsdatatjänstens kontaktpersoner 1 (16) Bruksanvisningens innehåll s. 1: FÖRSTA INLOGGNING BYTE AV LÖSENORD s. 2 GRUNDVY/STARTVY s. 3 Bild på vyn i kontaktpersonens självbetjäningsgränssnitt. MENYER s. 4 I detta stycke går vi igenom de

Läs mer

Manual. - För att synas på Hitta och jämför vård / 1177 Vårdguiden

Manual. - För att synas på Hitta och jämför vård / 1177 Vårdguiden Manual - För att synas på Hitta och jämför vård / 77 Vårdguiden 209-07-0 Om manualen Manualen ska vara ett stöd och underlätta för dig som är EK-administratör eller har en liknande roll. Manualen beskriver

Läs mer

Internet. En enkel introduktion. Innehåll:

Internet. En enkel introduktion. Innehåll: Internet En enkel introduktion Innehåll: Datorns olika delar Starta datorn Så gör du om du kan webbadressen Så gör du om du inte kan webbadressen Kortfattad repetition Alingsås bibliotek, 2012 2 3 4 6

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Säljarens sida Användarhandledning

Säljarens sida Användarhandledning December 2009 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

Katalogen i 3Växel webb.

Katalogen i 3Växel webb. Katalogen. Katalogen i 3Växel webb visar alla nummer i företagets växel (användare, telefonister, företagsnummer samt externa och privata kontakter). Kata logen visas till höger i fönstret när du har loggat

Läs mer