Infobrev nr Kortfattad information från styrelsens möte 11/

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Infobrev nr Kortfattad information från styrelsens möte 11/"

Transkript

1 Infobrev nr Kortfattad information från styrelsens möte 11/ Hallkommittén efterlyser fler medlemmar som har olika erfarenhet av att hitta och utveckla lokaler. Är du intresserad ta kontakt med kansliet (kansliet@sol-flickorna.se). Cheersektionen arrangerar Stars Winter Cup den 28 januari med rekordmånga deltagande lag. Arrangemanget äger rum i Brännkyrkahallen och håller på hela dagen. SOL-flickorna söker nu en sportchef. Mer info med annons finns på hemsidan Vi ser gärna att ansökningar kommer in till den 2 februari. Helgen den januari är det dags för vårens utbildningshelg. Inför det vill styrelsen påminna om att det är viktigt att alla går uppförandekodens två utbildningar om man inte redan gjort det. De kurserna är obligatoriska för alla utom för pryor och för ledare i familjegympan. I januari sänds terminsfakturan för vårens träningsavgifter ut till våra grupper (de som inte fick den redan i december). Viktigt att betala den i tid så att inte någon förlorar sin plats pga. obetald faktura. Ta kontakt med kansliet om det dyker upp några frågor angående fakturan eller betalningen. Gymnastikforum kommer att hållas 6-8 oktober Gymnastikforum är Svenska Gymnastikförbundets förmöte inför nästa förbundsmöte som hålls Då antalet bidrag till SOL-utsikter har minskat dramatiskt bara under det senaste året kommer tidningen i dess nuvarande form tillsvidare att läggas på is. I stället kommer insända bidra att publiceras på hemsidan och i andra kanaler i anslutning till att de sänds in. Förhoppningsvis kommer det innebära att bidragen känns mer aktuella när de publiceras och att det i sin tur ska innebära att vi få in fler bidrag från alla typer av grupper och arrangemang. Med tanke på att vi ligger på rekordnivåer när det gäller både grupper och antal arrangemang borde även bidragen till SOL-utsikter (oavsett publiceringsform) också kunna vara rekordstort. Vid arrangemang (som t.ex. en tävling en sektion genomför eller ett läger som en grupp åker på) uppmanar vi alla att i checklistan för arrangemanget lägga till någon som är ansvarig för att sända in några bilder och en text (lång eller kort) till kansliet. Bidragen kommer även att läggas ut på hemsidan i form av ett nyhetsblad (i PDF-format) som heter SOL-utsikter för de som vill ladda hem och spara/skriva ut. Styrelsen vill påminna om våra riktlinjer när det gäller hanteringen av sociala medier ute i sektionerna eller grupperna.

2 T.ex. får inte omyndiga medlemmar länkas/taggas så att man därmed kan klicka sig vidare till deras privata konton. Väljer de att själva kommentera ett inlägg sker det under eget ansvar och det går bra att svara på en sådan kommentar men varken i originalinlägget eller i kommentarer ska nya personliga konton taggas. Det är viktigt att det tas upp i de grupper som har egna konton. Se föreningens policy för internet efter detta infobrev (utdrag från Verksamhetshandboken): Kommande ordinarie styrelsemöten: Tisdag 7 Februari, Torsdag 23 Februari med sektionerna Onsdag 15 Mars, Tisdag 18 April, Tisdag 23 Maj Budgetmöte, Onsdag 14 Juni, Eventuella skrivelser ska vara styrelsen tillhanda senast en vecka innan för att kunna behandlas e-post: styrelsen@sol-flickorna.se 17 POLICY FÖR INTERNET 17.1 ALLMÄNT Föreningen har sedan slutet av 1990-talet haft en hemsida på Internet för att kunna sprida information om vår verksamhet. Hemsidan ska bestå av en officiell (öppen) och en intern (stängd) del enligt nedan: Den officiella (öppna) delen, vänder sig till våra medlemmar, blivande medlemmar och andra (allmänheten) som är intresserade av att få information om föreningen och vår verksamhet. Den interna (stängda) delen, vänder sig till våra tränare och ledare och ska fungera som ett hjälpmedel för er så länge ni är verksamma i föreningen. I samband med uppdelningen har vi tagit fram vår Internetpolicy som beskriver hur de båda sidorna ska skötas. Internetpolicyn innehåller även riktlinjer för hur grupper som väljer att göra egna hemsidor ska sköta dessa.

3 17.2 POLICY FÖR DEN OFFICIELLA HEMSIDAN Föreningen är ansvarig för allt som skrivs på föreningens officiella hemsida (med underdomäner samt oavsett vem som har skrivit det. Det innebär att allt som skrivs på hemsidan ska ha SOL-flickorna samt våra arrangemang, gymnaster och medlemmar som utgångspunkt, vara korrekt och skrivet i en positiv anda som är förenlig med PUL, Personuppgiftslagen. Föreningen ska ej ha någon gästbok eller något liknande öppet forum på den officiella hemsidan då vi inte har möjlighet att bevaka en sådan i den utsträckning som behövs för att korrigera eventuella olämpliga inlägg, spam och länkar. Föreningens officiella sida uppdateras av kansliet. Information som grupper, sektioner och kommittéer vill få ut sänds per e-post till kansliet. Om det blir mycket information som kommer in från grupper, sektioner och kommittéer kommer styrelsen att utvärdera möjligheten för andra att kunna lägga ut information direkt på sidan POLICY FÖR DEN INTERNA SIDAN (SIDAN ÄR FN VILANDE) Föreningen är ansvarig för allt som skrivs på vår interna sida Webbkansliet är en lösenordskyddad sida som bara kommer att vara tillgänglig för våra tränare och ledare. För att komma in på sidan behöver man logga in med sina personliga uppgifter och alla tränare och ledare som erhåller användarnamn och lösenord till sidan är ansvarig för att inte lämna ut detta till någon annan. I övrigt gäller samma regler för Webbkansliet som för den officiella sidan POLICY FÖR SOCIALA MEDIER Denna policy beskriver riktlinjer för sociala medier och riktar sig till samtliga anställda, tränare, förtroendevalda och medlemmar som representerar SOL-flickorna. Med sociala medier avses till exempel bloggar, hemsidor, Twitter, Facebook, Linkedin, Youtube, diskussionsforum, osv. SOL-flickorna har en positiv inställning och en öppen attityd till att alla ska få uttrycka sina åsikter i de sociala medier som finns idag. Vårt engagemang i sociala medier sprider vårt budskap och stärker vårt varumärke. Det stärker också bilden av organisationen som öppen och tillgänglig. Det finns dock begränsningar i vilken information som får spridas vidare på sociala medier. SOL-flickorna eftersträvar en sund och frisk fysisk och psykosocial miljö där förtal, förolämpningar, kränkningar eller annan mobbing inte får förekomma/skrivas på sociala medier.

4 Föreningens grupper kan, om de så önskar, göra egna hemsidor på Internet där de presenterar sig och sin verksamhet. Alla egna gruppsidor ska anmälas till kansliet. Dessa sidor kan utformas efter egna idéer och med egen grafisk formgivning. Det ska dock klart framgå att det inte är föreningens officiella hemsida och innehållet måste även på egna gruppsidor vara korrekt, ha en positiv utformning och skrivet på sådant sätt att det är förenligt med PUL. Om man väljer att ha en gästbok på sin gruppsida, där det är fritt för besökare av sidan att skriva egna kommentarer, så måste denna övervakas på ett sådant sätt att olämpligt innehåll skyndsamt tas bort. Om man under en period inte kan övervaka nya inlägg måste den funktionen stängas av tills man åter kan göra det. Webbadresser som man har använt till egna gruppsidor för grupper i vår förening får, om sidan läggs ner, inte användas till någon ny sida. Lägger man ner sidan ska den rensas på sitt innehåll. Vill man att innehållet ska ligga kvar som ett arkiv under en tid måste man på sidan notera att den inte längre uppdateras och man måste stänga av eventuella möjligheter för besökare att lämna kommentarer på sidan. Är du osäker på vad du kan publicera/skriva frågar du kansliet eller styrelseledamot. Officiella Facebook-sidor, Twitter, bloggar, hemsidor osv. administreras av SOL-flickorna utsedda administratörer. Det godkännande för publicering, av bl.a namnuppgifter och bilder, som varje medlem gör i enlighet med PUL när de ansöker om medlemskap, gäller enbart för dessa officiella sidor och måste alltid inhämtas separat för fristående eller privata sidor. Sådant underlag måste sparas så länge det är aktuellt samt förnyas inför varje nytt verksamhetsår. Du är alltid personligt ansvarig för sådant du publicerar på eget initiativ oavsett om publiceringen skett i egenskap som anställd/ledare/förtroendevald/medlem eller privat. Förhållningsregler: Visa respekt. Kommentera aldrig något på ett nedsättande sätt. Var alltid korrekt och använd sunt förnuft. Även om ditt svar är riktat till en viss person kommer det att läsas av många andra. Lägg inte ut filmer eller bilder på personer utan att ha deras godkännande. Är personen under 18-år krävs godkännande från målsman. Använd aldrig andras material utan tillåtelse. Ange källan för materialet och följ de upphovsrättsliga regler som gäller. Lägg inte ut hänvisningar (taggningar) till minderårigas egna konton eller uppgifter om ålder, grupptillhörighet, adress eller andra personuppgifter, då medlemmar ej skall kunna spåras av olämpliga. Debatter på Facebook och andra sociala medier ska ha högt i tak, men personliga påhopp, mobbing, ryktesspridning, utpekning av specifik person, spekulationer eller annan medveten publicering av felaktig information ska inte förekomma.

5 17.5 PUL (PERSONUPPGIFTSLAGEN) Enligt PUL får personuppgifter (namn, bilder och händelser där någon enskild person kan identifieras) inte, utan samtycke, behandlas på sådant sätt att informationen sprids till tredje land som saknar adekvat dataskydds lagstiftning. Från 2000 har PUL fått ett tillägg som säger att när det gäller harmlösa uppgifter kan sådana publiceras på Internet utan att i förväg inhämtat samtycke från berörd person har erhållits. Från 2007 gäller även att de flesta bestämmelserna i PUL inte behöver tillämpas när man behandlar personuppgifter i så kallat ostrukturerat material, till t.ex. löpande text. I samband med att man anmäler sig eller sitt barn till SOL-flickorna godkänner man även nedanstående text varför föreningen har möjlighet att använda information om våra medlemmar på hemsidan och annat publikt material som ges ut: Genom att Ni sänder in Er anmälan godkänner Ni att vi använder hanterar i vårt medlemsregister. Ni godkänner även att namnuppgifter (förnamn och efternamn), resultat, bilder och annan föreningsanknuten information om medlemmen kan publiceras i vår klubbtidning, på vår hemsida (eller liknande informationsplats) och i informationsmaterial för föreningen samt att de hanterade och publicerade uppgifterna, för historik, kan vara kvar där de blivit publicerade även om medlemmen väljer att sluta i föreningen. Motsvarande text finns även med på de terminsfakturor som sänds ut.

RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC

RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC 2011-12-05 Sid 1(6) RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC Text: Petra Holmlund 2011-12-05 Sid 2(6) SMC:s sociala medie-ansikte utåt För en intresseorganisation som kan sociala medier utgöra

Läs mer

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar.

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar. DIARIENUMMER: FASTSTÄLLD: KS 81/2017 945 2017-05-16 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: -- DOKUMENTANSVAR: Kanslichef Policy Policy för sociala medier i Herrljunga kommun Dokumentet antas av

Läs mer

Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier

Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier Sid 1 (5) Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier Försvarsutbildarna har en positiv inställning till och uppmuntrar ingående förbund och föreningar att använda sig av digitala medier och att

Läs mer

POLICY FÖR SOCIALA MEDIER skapad 2012

POLICY FÖR SOCIALA MEDIER skapad 2012 POLICY FÖR SOCIALA MEDIER skapad 2012 Denna policy gäller för organisationen Svenska Blå Stjärnan, både anställda och medlemmar med överenskommelse eller förtroendeuppdrag, som skapar eller skriver i sociala

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier Riktlinjer för sociala medier Inriktning och syfte Dessa riktlinjer är upprättade i syfte att ge anställda och förtroendevalda stöd när de i egenskap av representanter för uttalar sig/agerar i sociala

Läs mer

Datum 2013-09-18 1 (6) Antaget av Kommunstyrelsen 2013-11-14 17

Datum 2013-09-18 1 (6) Antaget av Kommunstyrelsen 2013-11-14 17 2013-09-18 1 (6) Sociala medier ger möjligheter till ökad öppenhet och dialog. Genom att använda sociala medier kan vi nå fler människor och fler målgrupper. Vi kan möta medborgarna på nya sätt och på

Läs mer

Att använda sociala medier. råd till dig som arbetar i Göteborgs Stad

Att använda sociala medier. råd till dig som arbetar i Göteborgs Stad Att använda sociala medier råd till dig som arbetar i Göteborgs Stad Vad är sociala medier? Med sociala medier menar vi internetbaserade sociala nätverk, forum, bloggverktyg och fildelningssajter för

Läs mer

Rutin för användning av sociala medier. Beslutad av Kommundirektören 2010-11-24. Reviderad 2012-12-14. Reviderad 2014-06-13

Rutin för användning av sociala medier. Beslutad av Kommundirektören 2010-11-24. Reviderad 2012-12-14. Reviderad 2014-06-13 Rutin för användning av sociala medier Beslutad av Kommundirektören 2010-11-24 Reviderad 2012-12-14 Reviderad 2014-06-13 Dnr KK13/451 2/8 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Vad är sociala medier?...

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier inom Hallstahammars kommun

Riktlinjer för användning av sociala medier inom Hallstahammars kommun Riktlinjer för användning av sociala medier inom Hallstahammars kommun Reviderad maj 2014 2 Bakgrund och mål Kommunen har ett behov av att på olika sätt föra en dialog med medborgarna och att finnas där

Läs mer

Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen

Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen Bakgrund Nordmalings kommun använder idag sociala medier för att kommunicera med allmänheten. Syftet med särskilda riktlinjer är att säkerställa

Läs mer

Riktlinjer Sociala Medier

Riktlinjer Sociala Medier Riktlinjer Sociala Medier 1 Innehållsförteckning: 1.Kort information om Sociala medier..3 2. Inledning..3 3. Privat eller i tjänsten?...4 3.1 Yttrandefrihet och meddelarfrihet..4 4. Användning privat och

Läs mer

Policy för Skånes Ridsportförbunds närvaro i sociala medier

Policy för Skånes Ridsportförbunds närvaro i sociala medier Policy för Skånes Ridsportförbunds närvaro i sociala medier Vi vill uppmuntra till användning av sociala medier i arbetetssyfte men också påminna om att du representerar din arbetsgivare/förbundet, både

Läs mer

Riktlinje. Sociala medier. Riktlinje antagen av kommundirektör 2015-12-18

Riktlinje. Sociala medier. Riktlinje antagen av kommundirektör 2015-12-18 Riktlinje Sociala medier Riktlinje antagen av kommundirektör 2015-12-18 2016 2019 sidan 1 av 6 Sociala medier definition Sociala medier avser aktiviteter som kombinerar teknik, social interaktion och användargenererat

Läs mer

Rutin för användning av Social Medier. Dnr. Beslutad av kommundirektören Reviderad Reviderad Reviderad

Rutin för användning av Social Medier. Dnr. Beslutad av kommundirektören Reviderad Reviderad Reviderad Dnr Rutin för användning av Social Medier Beslutad av kommundirektören 2010-11-24 Reviderad 2012-12-14 Reviderad 2014-06-13 Reviderad 2014-08-26 Reviderad 2017-04-18 Dnr 2/8 Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Att arbeta med sociala medier

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Att arbeta med sociala medier FÄRGELANDA KOMMUN Policy Att arbeta med sociala medier Jonas Berggren och Josefine Blid 2016-11-16 Dnr: 2016/732 Version: 1 Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-16, 146 Den senaste versionen finns tillgänglig

Läs mer

Riktlinjer Sociala medier

Riktlinjer Sociala medier FÖRFATTNINGSSAMLING (8.1.2) Riktlinjer Sociala medier Tillägg till Riktlinjer för kommunikation Dokumenttyp Styrdokument, Tillägg till Riktlinjer för kommunikation Ämnesområde Information Ägare/ansvarig

Läs mer

sociala medier), e-post och telefoni i Jönköpings kommun

sociala medier), e-post och telefoni i Jönköpings kommun Program för Internetnvändning (inklusive sociala medier), e-post och telefoni i 2010:510 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Program för Internetnvändning (inklusive sociala medier),

Läs mer

Skapa riktlinjer för hantering av Sociala medier. Kretstips från Naturskyddsföreningens kansli Mälardalen

Skapa riktlinjer för hantering av Sociala medier. Kretstips från Naturskyddsföreningens kansli Mälardalen Skapa riktlinjer för hantering av Sociala medier Kretstips från Naturskyddsföreningens kansli Mälardalen Sammanställt av Kristina Keyzer 2016 Sociala medier handlar om dialog. På Facebook innebär en dialog

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER Antagen av kommundirektör 2017-12-08 Ärendebeteckning: KS/2017:253-009 Övrigt Ansvarig handläggare: Sofia Löf Kommunikationschef INNEHÅLL Syfte... 3 Definition av sociala

Läs mer

Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun

Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun Sida 1/5 Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun Sociala medier och hur de används Sociala medier är kommunikationskanaler i form av nätverk, forum, chattar och bloggar med innehåll som användarna

Läs mer

I II Landstinget. PllAGA AU?; 1 D. flickr. Riktlinjer för användning av sociala medier inom Landstinget Dalarna. Dnr: LD12/00942 S 2012-03-27 DALARNA

I II Landstinget. PllAGA AU?; 1 D. flickr. Riktlinjer för användning av sociala medier inom Landstinget Dalarna. Dnr: LD12/00942 S 2012-03-27 DALARNA I II Landstinget DALARNA PllAGA AU?; 1 D Dnr: LD12/00942 S 2012-03-27 Riktlinjer för användning av sociala medier inom Landstinget Dalarna flickr,~, -. -'.".,, '"?o~ ~ "'.. " ~. - ~., I Landstinget DALARNA

Läs mer

Vad är sociala medier?

Vad är sociala medier? Sociala Media Guidelines Mars 2012 Att nätverka via sociala medier som Facebook, Twitter och LinkedIn är spännande kanaler för personlig och professionell kommunikation. Eftersom det som kommuniceras på

Läs mer

Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information och kommunikation KS-2012/837

Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information och kommunikation KS-2012/837 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2012/837 2012-10-29 Kommunstyrelsen Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information

Läs mer

Riktlinjer sociala medier. Antagen i kommunstyrelsen den

Riktlinjer sociala medier. Antagen i kommunstyrelsen den Riktlinjer sociala medier Riktlinjer - Användning av sociala medier Syftet med att använda sociala medier i Smedjebackens kommun är i första hand för att ha en plats för dialog, nå nya och redan etablerade

Läs mer

Riktlinjer för Knivsta kommuns användning av digitala medier vid extern information och kommunikation

Riktlinjer för Knivsta kommuns användning av digitala medier vid extern information och kommunikation Riktlinjer för Knivsta kommuns användning av digitala medier vid extern information och kommunikation KS-2012/837 Fastställt av kommunstyrelsen 5 november 2012 Sidan 1 av 5 Inledning Knivsta kommun vill

Läs mer

Regler Sociala medier. Antaget av kommunfullmäktige 28 maj 2012 att börja gälla 1 juni Reviderad , 29

Regler Sociala medier. Antaget av kommunfullmäktige 28 maj 2012 att börja gälla 1 juni Reviderad , 29 Regler Sociala medier Antaget av kommunfullmäktige 28 maj 2012 att börja gälla 1 juni 2012. Reviderad 2017-04-24, 29 2 (7) Sociala medier används allt mer som kommunikationskanal bland många andra. Det

Läs mer

Bilaga 2. 2013-05-06. Vi använder gärna bilder på våra webbsidor, det gör kommunikationen effektivare.

Bilaga 2. 2013-05-06. Vi använder gärna bilder på våra webbsidor, det gör kommunikationen effektivare. Generell Internetpolicy Policy har valt www.idrottonline.se som webplattform för klubben och www.laget.se som plattform för alla våra lag. Varje lag/träningsgrupp ska ha sin egen webbplats på www.laget.se

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun

Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun 1 (6) 20111010 Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun Riktlinjerna beskriver hur Fagersta kommun och dess verksamheter kan använda sociala medier på ett sätt som stämmer överens med kommunens

Läs mer

POLICY FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION

POLICY FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION POLICY FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION Inledning PRO är beroende av att medlemmar och omvärlden har ett starkt förtroende för organisationen. Det är av stor betydelse hur vi kommunicerar så att det inte innebär

Läs mer

kommunikation Riktlinjer Extern

kommunikation Riktlinjer Extern Riktlinjer Extern kommunikation Detta är en sammanfattning av Karlshamns kommuns riktlinjer gällande de externa kommunikationskanalerna. Hela dokumentet hittar du i First Class under Kommunikation. Som

Läs mer

Riktlinjer för digitala medier

Riktlinjer för digitala medier Policy Mind/styrdokument Senast uppdaterad: 2015-04-07 Ansvarig: LS Riktlinjer för digitala medier Om Minds riktlinjer för digitala medier Dessa riktlinjer är till för att vägleda hur Mind agerar i digitala

Läs mer

Rutin för användande av webb och sociala medier inom utbildningskontorets verksamheter

Rutin för användande av webb och sociala medier inom utbildningskontorets verksamheter Rutin 2014-10-20 Rutin för användande av webb och sociala medier inom utbildningskontorets verksamheter BUN 2014/1542 Rutinen antagen av Tommy Fabricius, utbildningsdirektör, den 20 oktober 2014. Revideras

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier

Riktlinjer för användning av sociala medier Antaget av kommunstyrelsen 2018-10-16 159. Gäller från: 2018-11-01 Ansvarig: Kommunikatör Revideras: Vid behov Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Riktlinjer för användning av sociala medier I de här riktlinjerna

Läs mer

Rutin för användning av sociala medier

Rutin för användning av sociala medier Diarienummer: Rutin för användning av sociala medier Gäller från: 2013-09-24 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Informationschefen Utarbetad av: Informationschefen och informatörsgruppen Revideras

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER Riktlinjer för hur sociala medier hanteras inom Surahammars kommun. Antagen av. Ansvarig tjänsteman: Axel Kjellin Kommunikatör axel.kjellin@surahammar.se Bakgrund Sociala

Läs mer

Policy för sociala medier

Policy för sociala medier Policy för sociala medier Degerfors kommun Antagen av kommunfullmäktige 127/2014-11-24 Innehållsförteckning Strategi...3 Nyttan med sociala medier... 3 Syftet med kommunens närvaro i sociala medier...

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier i Tyresö kommun

Riktlinjer för användning av sociala medier i Tyresö kommun Riktlinjer för användning av sociala medier i Tyresö kommun Innehållsförteckning 1 Ansvar... 3 1.1 Varje förvaltning... 3 1.2 Uppstart av ny kanal... 3 1.3 Ansvarig för social kanal... 3 1.4 Kommunikationsenheten...

Läs mer

Guide till veckans instagrammare

Guide till veckans instagrammare 1(5) Datum 2016-05-16 Kommunikationsavdelningen Guide till veckans instagrammare Vad roligt att du vill dela med dig av din vardag i Hässleholms kommun! Att vara veckans instagrammare är ett spännande

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen ALLMÄNNA VILLKOR FÖR SVENSKA SPELS MEDLEMSTJÄNSTER 1. ALLMÄNT 1.1 Detta avtal fastställer villkoren ( Allmänna Villkor ) för AB Svenska Spels ( Svenska Spel ) tillhandahållande av interaktiva tjänster

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier

Riktlinjer för användning av sociala medier Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09 2 (6) Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för användning av sociala medier...3 2 Tonalitet, bemötande och tilltal...4 3 Hantering av inkomna synpunkter,

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER. Bakgrund. Syfte. Användning av sociala mediekanaler. Ansvar för publicering. Sida 1(5)

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER. Bakgrund. Syfte. Användning av sociala mediekanaler. Ansvar för publicering. Sida 1(5) Sida 1(5) RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER Bakgrund Sociala medier är ett samlingsnamn för digitala interaktiva medier som gör det möjligt för användare att både ta del av, skapa och dela innehåll. Det handlar

Läs mer

ABF Gotlands policy för användande av sociala medier Antagna vid styrelsemöte 2012-09-27.

ABF Gotlands policy för användande av sociala medier Antagna vid styrelsemöte 2012-09-27. ABF Gotlands policy för användande av sociala medier Antagna vid styrelsemöte 2012-09-27. Bakgrund Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för såväl privatpersoner som företag

Läs mer

Manual gjord av Liv Zetterling 2010

Manual gjord av Liv Zetterling 2010 när man filmar på bambuser är det smidigt att länka från bambuser till andra sociala media. Med några enkla inställningar kan du få ett automatiskt flöde till din facebook, din twitter, din hemsida mm.

Läs mer

Att använda sociala medier råd till verksamheter och medarbetare i Västra Götalandsregionen

Att använda sociala medier råd till verksamheter och medarbetare i Västra Götalandsregionen Att använda sociala medier råd till verksamheter och medarbetare i Västra Götalandsregionen Att använda sociala medier råd till verksamheter och medarbetare i Västra Götalandsregionen Chattar, bloggar,

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier, Lilla Edets kommun. Framtagen av: Kommunikationsteamet Diarienummer: 2014/KS0101 Datum: 2014-03-24 Version: 1.

Riktlinjer för sociala medier, Lilla Edets kommun. Framtagen av: Kommunikationsteamet Diarienummer: 2014/KS0101 Datum: 2014-03-24 Version: 1. Riktlinjer för sociala medier, Lilla Edets kommun Framtagen av: Kommunikationsteamet Diarienummer: 2014/KS0101 Datum: 2014-03-24 Version: 1.0 Innehåll 1. Vad är sociala medier?... 3 2. Varför och när ska

Läs mer

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Landstinget har öppen och positiv inställning till att verksamheter använder sociala medier i sin kommunikation

Läs mer

Användarvillkor för Folkets Väder

Användarvillkor för Folkets Väder Användarvillkor för Folkets Väder Avtalsparter m.m. 1. Dessa användarvillkor gäller mellan Folkets Väder AB, (nedan kallad FV ) och den person (nedan kallad Användaren ) som använder FV:s internetbaserade

Läs mer

Instruktioner för roedeers.se

Instruktioner för roedeers.se Instruktioner för roedeers.se Allmänna instruktioner Roller Gäst Anonym användare, ej inloggad Inloggad användare Inloggad användare Administratör Kan utföra allt och även fixa design osv, endast en eller

Läs mer

KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK

KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Ställföreträdande kommundirektör Annette Andersson Enhetschef Christina Karlberg 2014-01-28 1 (5) Sociala medier 2 (5) Sociala medier

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09

Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09 Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09 Tyresö kommun / 2015-09-09 2 (6) Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för användning av sociala medier...3 2 Tonalitet, bemötande och tilltal...4 3 Hantering

Läs mer

Blogg.se användarvillkor

Blogg.se användarvillkor Blogg.se användarvillkor 1. Godkännande av användarvillkoren 1. Blogg.se (Life of Svea AB) tillhandahåller en plattform där användare kan skapa en blogg, blogga, samt även läsa andra bloggar. 2. För att

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Ansvarig förvaltning: kommunledningskontoret Ansvarig tjänsteman: kommunikatör

Antagen av kommunfullmäktige Ansvarig förvaltning: kommunledningskontoret Ansvarig tjänsteman: kommunikatör Antagen av kommunfullmäktige 2016-10-31 122 Ansvarig förvaltning: kommunledningskontoret Ansvarig tjänsteman: kommunikatör Riktlinjerna för sociala medier beskriver hur vi ska hantera konton och kommunikation

Läs mer

Internetpolicy Styrdokument för Klevbergets Samfälligheter på Internet

Internetpolicy Styrdokument för Klevbergets Samfälligheter på Internet 2010-04-14 Utgåva 1.0 Internetpolicy Styrdokument för Klevbergets Samfälligheter på Internet Revisionshistorik Utgåva Datum Kommentar 1.0 2010-04-14 Upprättad Klevbergets samfälligheter på Internet Detta

Läs mer

Riktlinjer för arbete med sociala medier

Riktlinjer för arbete med sociala medier Kommunledningskontoret Sofia Magnusson, 0531-526003 sofia.magnusson@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 2011-05-18 1(5) Riktlinjer för arbete med 2 Inledning Sociala medier är kommunikationskanaler

Läs mer

Publicering på Internet

Publicering på Internet Publicering på Internet I personuppgiftslagen (PuL) finns inga särskilda regler för publicering på Internet. Personuppgiftslagens generella regler för behandling av personuppgifter gäller även när man

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier vid Försvarshögskolan

Riktlinjer för sociala medier vid Försvarshögskolan Riktlinjer 1 (7) 2011-09-21 Riktlinjer för sociala medier vid Försvarshögskolan 1 Riktlinjer i korthet 1.1 Riktlinjer för medarbetare vid Försvarshögskolan i allmänhet Medarbetare vid Försvarshögskolan

Läs mer

RIKTLINJER & REGLER KRING SOCIALA MEDIER FÖR GISLAVEDS KOMMUN

RIKTLINJER & REGLER KRING SOCIALA MEDIER FÖR GISLAVEDS KOMMUN RIKTLINJER & REGLER KRING SOCIALA MEDIER FÖR GISLAVEDS KOMMUN ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 Om sociala medier Det finns flera definitioner av vad begreppet sociala medier står för. I det digitala

Läs mer

SOL flickornas GF Verksamhetshandbok Utdrag

SOL flickornas GF Verksamhetshandbok Utdrag SOL flickornas GF Verksamhetshandbok Utdrag Stockholm 2015 01 27 Version: 2015:P Utdrag Distribution: Styrelsen Sektionsstyrelser Kommittéer Publicering på hemsidan SOL-flickornas GF Verksamhetshandbok

Läs mer

Blogg.se användarvillkor

Blogg.se användarvillkor Blogg.se användarvillkor 1. Godkännande av Användarvillkoren 1. Företaget Blogg Esse AB (nedan "Blogg Esse") tillhandahåller tjänster avseende skapande och upprätthållande av s.k. bloggar (nedan "Blogg-tjänsterna").

Läs mer

Riktlinjer och rutiner för sociala medier

Riktlinjer och rutiner för sociala medier 1 (7) Handläggare Beslutad datum Beteckning Robert Davidsson 2017-05-07 KS.2017.0445 Kommunikatör Tfn 0122-851 37 Riktlinjer och rutiner för sociala medier 1. Inledning Nya sätt att kommunicera och nya

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier

Riktlinjer för användning av sociala medier 2012-06-12 Riktlinjer för användning av sociala medier Beslutade av kommunstyrelsen 2012-06-12, 91. Sociala medier är ett sätt att kommunicera, föra dialog och dela kunskap på. Exempel på sociala medier

Läs mer

Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier. En lathund

Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier. En lathund Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier En lathund Inledning Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för kyrkan. Många av Svenska kyrkans anställda använder dagligen

Läs mer

Riktlinjer sociala medier

Riktlinjer sociala medier Riktlinjer sociala medier Fastställd av kommunfullmäktig, 58, 2011-09-26 Riktlinjer för användning av sociala medier i Essunga kommun Bakgrund Sociala medier är ett samlingsbegrepp för en rad Internetbaserade

Läs mer

En Lathund. om kyrkans närvaro i Sociala medier. för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping

En Lathund. om kyrkans närvaro i Sociala medier. för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping En Lathund om kyrkans närvaro i Sociala medier för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping Inledning Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för kyrkan. Många

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter

Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter APPENDIX 11 INTEGRITETSPOLICY Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter LOBAS, 846001-5988, Ringvägen 11 23441 Lomma (Box 58 23421 Lomma) (nedan kallad föreningen) är personuppgiftsansvarig

Läs mer

Malmö stads riktlinjer för sociala medier

Malmö stads riktlinjer för sociala medier Malmö stads riktlinjer för sociala medier Bakgrund Sociala medier är i första hand en plats för dialog och inte en traditionell reklamkanal. Det handlar först och främst om kommunikation, konversation

Läs mer

Tips & Trix. Under konstant arbete, senaste utkast NÖDVÄNDIGT:

Tips & Trix. Under konstant arbete, senaste utkast NÖDVÄNDIGT: Tips & Trix Hej! Kul att du hittat till Tips & Trix-dokumentet. Det betyder förhoppningsvis att du bryr dig om sociala medier och kommunikation. Inget gör oss på marknads- och kommunikationsavdelningen

Läs mer

Rutin för användning av Social Medier. Dnr. Beslutad av kommundirektören Reviderad Reviderad Reviderad

Rutin för användning av Social Medier. Dnr. Beslutad av kommundirektören Reviderad Reviderad Reviderad Dnr Rutin för användning av Social Medier Beslutad av kommundirektören 2010-11-24 Reviderad 2012-12-14 Reviderad 2014-06-13 Reviderad 2014-08-26 Reviderad 2017-04-18 Reviderad 2018-05-24 Dnr 2/9 Innehållsförteckning

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier Beslutad av: Kommunstyrelsen 2018-10-30 Reviderad: Dokumentet gäller för: Hallsbergs kommun Dokumentansvarig: Kommunikationsavdelningen Ärendenummer: 18/KS/187 Riktlinjer för sociala medier Användandet

Läs mer

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier WEBBSTRATEGI Datum 2015-05-29 Dnr Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier Detta är den strategi/riktlinjer som styr Regionförbundet Sörmlands verksamhet och närvaro

Läs mer

Regler och riktlinjer för Lidingö stad på sociala medier

Regler och riktlinjer för Lidingö stad på sociala medier Regler och riktlinjer för Lidingö stad på sociala medier Antagna av stadens ledningsgrupp 2010-12-15 Regler och riktlinjer för Lidingö stad på sociala medier 1 Innehåll Regler och riktlinjer Vad är sociala

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Riktlinjer för sociala medier. 13 Dnr 2017/00021

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Riktlinjer för sociala medier. 13 Dnr 2017/00021 Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Ks 13 Den 2017-02-07 13 Dnr 2017/00021 Riktlinjer för sociala medier Kommunstyrelsen beslut Riktlinjer för sociala medier antas enligt

Läs mer

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Nyhetsbrev 2018-03-28 Här kommer den senaste informationen från Föreningen Norden med tyngdpunkt på lokalavdelningarnas årsmöten som ligger på agendan strax efter jul. Nyhetsbrevet går till alla styrelsemedlemmar,

Läs mer

Rutin för webbpublicering av personuppgifter

Rutin för webbpublicering av personuppgifter 1(5) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens kansli Caroline Uttergård, Administratör 0171-525 61 caroline.uttergard@habo.se Antagen av kommundirektören 2014-10-15 Rutin för webbpublicering av personuppgifter

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier Riktlinjer för sociala medier Fastställd av: Kommunstyrelsen Datum: 2016-01-18 Ansvarig för revidering: Kommunikatör Diarienummer: KS 15-734 Policy Program Plan >Riktlinje Regler Riktlinje 2 (13) Lekebergs

Läs mer

Datum Sida 12-01-09 1(11) Strategi och Riktlinjer för användning av sociala medier i Tibro kommun

Datum Sida 12-01-09 1(11) Strategi och Riktlinjer för användning av sociala medier i Tibro kommun Datum Sida 12-01-09 1(11) Strategi och Riktlinjer för användning av sociala medier i Tibro kommun Fastställda av ledningsgruppen december 2011 2(11) Innehållsförteckning 1. Strategi... 3 1.1 Övergripande

Läs mer

RIKTLINJE. Riktlinjer för sociala medier. Beslutad av kommunchefen 2013-11-27

RIKTLINJE. Riktlinjer för sociala medier. Beslutad av kommunchefen 2013-11-27 Riktlinjer för sociala medier Beslutad av kommunchefen 2013-11-27 Innehållsförteckning Sociala medier... 2 Mål och syfte med sociala medier... 2 Interna regler... 3 Hantering av allmänna handlingar, arkivering,

Läs mer

TILLÄMPNING. Hudiksvalls kommun. och. sociala medier

TILLÄMPNING. Hudiksvalls kommun. och. sociala medier TILLÄMPNING Hudiksvalls kommun och sociala medier Sociala medier Vad är sociala medier? Sociala medier betecknar aktiviteter som kombinerar teknologi, social interaktion och användargenererat innehåll

Läs mer

Alla webbplatser och sociala mediekanaler där LTH står som avsändare räknas som en webbplats vid LTH och omfattas av dessa regler.

Alla webbplatser och sociala mediekanaler där LTH står som avsändare räknas som en webbplats vid LTH och omfattas av dessa regler. Riktlinjer för kommunikation och innehåll på LTH:s domän lth.se och i sociala medier syftar till att säkra en tydlig och enhetlig avsändare, att gällande lagstiftning följs samt att universitetets och

Läs mer

Nybro kommuns policy för. sociala medier. Antagen av kommunstyrelsen 2011-04-26

Nybro kommuns policy för. sociala medier. Antagen av kommunstyrelsen 2011-04-26 Nybro kommuns policy för sociala medier Antagen av kommunstyrelsen 2011-04-26 Policy för sociala medier är en del av Nybro kommuns informations- och kommunikationsstrategi. Sociala medier definieras som

Läs mer

Medelhavsseglarna, klubben för den moderna seglaren. 2012-02-18 1 Rydin&Partner

Medelhavsseglarna, klubben för den moderna seglaren. 2012-02-18 1 Rydin&Partner Medelhavsseglarna, klubben för den moderna seglaren 2012-02-18 1 Många medier att hålla reda på Medelhavsseglaren Medelhavsseglarnas Logg Har gemenskap med andra Medelhavsseglare Din Blogg / Hemsida Har

Läs mer

Riktlinjer och tips Digital kommunikation via sociala medier och hemsidor.

Riktlinjer och tips Digital kommunikation via sociala medier och hemsidor. Riktlinjer och tips Digital kommunikation via sociala medier och hemsidor. Detta är Frivilliga Automobilkårens officiella kanaler: Hemsida: www.fak.se Sociala medier: Facebook LinkedIn Instagram #frivilligaautomobilkaren

Läs mer

Riktlinje för Göteborgs Stad i sociala medier

Riktlinje för Göteborgs Stad i sociala medier (Styrelsemöte i Förvaltnings AB Framtiden 2015-12-09) Göteborgs Stad Kommunikation Gemensamt för staden Riktlinje för Göteborgs Stad i sociala medier - Policy/riktlinjer/regler N010G00446 Version: 1 Gällande

Läs mer

Partille Ridklubb Kommunikationspolicy

Partille Ridklubb Kommunikationspolicy 1 INLEDNING OCH SYFTE Syftet med denna policy är att beskriva de olika kommunikationskanaler och hur de skall användas för att informera föreningens medlemmar om verksamheten och för att effektivt hantera

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier

Riktlinjer för användning av sociala medier Riktlinjer för användning av sociala medier Beslut i kommunstyrelsen 2010-04-28 91 Riktlinjer - Användning av sociala medier Katrineholms kommun på sociala medier ska nås samlat. Detta sker på två platser,

Läs mer

Ibland får vi in dina uppgifter från andra och då berättar vi för dig varifrån vi har fått dem. Det gör vi vid första kontakten med dig.

Ibland får vi in dina uppgifter från andra och då berättar vi för dig varifrån vi har fått dem. Det gör vi vid första kontakten med dig. Integritetspolicy för Rädda Barnens Ungdomsförbund hur vi behandlar dina personuppgifter Allmänt Rädda Barnens Ungdomsförbund vill att du ska känna dig trygg i alla dina kontakter med oss. Vi följer GDPR,

Läs mer

Medlemsregler Goodgame

Medlemsregler Goodgame Medlemsregler Goodgame Riksförbundet Goodgame Tullgatan 2E 252 70 Råå tel. 0736 440882 info@goodgame.se org.nr. 802412 2718 Ansöker du om medlemskap och inte gör ett aktivt föreningsval kommer du att bli

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER 2013-04-23 Inledning Riktlinjerna för sociala medier beskriver hur kommunens verksamheter kan utveckla sin service, informationsarbete och medborgardialog genom att dra nytta

Läs mer

Riktlinje för Informationsspridning

Riktlinje för Informationsspridning Riktlinje för Informationsspridning Kemi- och Biotekniksektionen Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola 2015-04-29 Redigerad 2017-11-15 Innehållsförteckning 1 Historik... 2 2 Syfte... 2 3 Sociala medier...

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier Riktlinjer för sociala medier Universitetsförvaltningen Kommunikationsavdelningen Dnr 1-92/2018 (Ersätter Dnr 1880/2012-010) Version 2.0 Gäller från och med 2018-12-14 Riktlinjer för sociala medier Innehåll

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK

KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK Version 2013-09-01 Godkänd och fastställd vid styrelsemötet 2013-10-13 Kommunikationsplanen ska ses över årligen av styrelsen. Förslag på ändringar framförs till och beslutas av

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Göteborgs scoutdistrikt 2018-01-01 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn finns för att skapa en så enhetlig kommunikation som möjligt med en tydlig avsändare. Den är tänkt att

Läs mer

SÅ HANTERAR VI PERSONUPPGIFTER I SOCIALA MEDIER HANDBOK FÖR ANSTÄLLDA OCH FÖRTROENDEVALDA

SÅ HANTERAR VI PERSONUPPGIFTER I SOCIALA MEDIER HANDBOK FÖR ANSTÄLLDA OCH FÖRTROENDEVALDA SÅ HANTERAR VI PERSONUPPGIFTER I SOCIALA MEDIER HANDBOK FÖR ANSTÄLLDA OCH FÖRTROENDEVALDA För dig som för Fackförbundets STs räkning hanterar en avdelningssida, sektionssida eller klubbsida på Facebook,

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

SFF Kommunikationsplan 2012-2013

SFF Kommunikationsplan 2012-2013 SFF Kommunikationsplan 2012-2013 Mål med kommunikationen 2012-13 All kommunikation ska stärka Svenska Fallskärmsförbundets vision och strategi 2012-2016. All kommunikation ska ske på mottagarens villkor.

Läs mer

Policy Inledning. Kontaktuppgifter:

Policy Inledning. Kontaktuppgifter: Policy 2015 Inledning Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för styrelsen att sprida information till

Läs mer

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor Manual Att skapa lokala Facebooksidor Skapa en Facebooksida 1. Logga in på Facebook med din vanliga, privata inloggning. När du har skapat sidan kommer du alltid att publicera på sidan som just sida, och

Läs mer