Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer Varje lägenhet byggs på fabrik som en modul på 32 kvadratmeter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 2 2015. Varje lägenhet byggs på fabrik som en modul på 32 kvadratmeter."

Transkript

1 Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer Ritningar av Pia Jonson Landskaplaget & Adrian Utrilla Andreas Martin-Löf Arkitekter Varje lägenhet byggs på fabrik som en modul på 32 kvadratmeter. Aktuellt s. 2 Två spadtag i vår. Studentlägenheter på Kungsholmen och hyresrätter i Liljeholmen. BOENDE s. 6 Så sätts hyran. Nu har Svenska Bostäder och Hyresgästföreningen kommit överens om årets hyror. miljö s. 7 Källsortering ger resultat. Svenska Bostäders hyresgäster har källsorterat över ton material i miljöstugorna under förra året. Det räddar miljön! Nu blir Snabba Hus verklighet Nu har alla instanser sagt sitt och Snabba Hus, flyttbara modullägenheter för unga vuxna, kan börja byggas i Västberga. Projektet är ett resultat av ett gott samarbete mellan Svenska Bostäder och organisationen jagvillhabostad.nu Det känns helt fantastiskt att projektet nu blir verklighet, säger Vanda Kehr, projektledare för Snabba Hus på jagvillabostad.nu Läs mer om Snabba Hus på sidan 4. sista sidan s. 8 SB Bredband fibernät. Ett modernt bredband med den bästa tekniken och stor valfrihet.

2 2 GG Nummer 2 AKTUELLT Smått & gott som är bra att veta Stort intresse för sommarjobb Tre veckor under sommaren erbjuds ett antal ungdomar sommarjobb hos Svenska Bostäders entreprenörer. Arbetsuppgifterna består av trädgårdsskötsel, sopning, vattning och skräpplockning. Enklare måleri- och reparationsarbeten förekommer också. Enligt Pernilla Eckeskog, HR-konsult hos Svenska Bostäder, har intresset för sommarjobben varit stort: Vi fick in ungefär 300 sökande till de 45 platser som vi har att erbjuda genom våra entreprenörer, säger hon. En av innerstadens entreprenörer tar emot fem sommarjobbare, Järvas och Västerorts distrikt tar emot tio vardera, och Söderort 20. Åldern på de sökande är mellan år. Två spadtag i vår Vallgossen Kungsholmen Gamla Sankt Görans gymnasium byggs nu om till 237 studentlägenheter, en utökad förskola och kommersiella lokaler. Inflyttning sker under Merparten av lägenheterna blir på ett rum och pentry på 24 kvadratmeter. Det kommer också att finnas ett mindre antal 2:or och 3:or. I mitten av huset byggs förråd och tvättstugor. På varje våningsplan blir det gemensamhetsutrymme med balkong. Det byggs även cykel- och bilgarage Nybohovsbacken Liljeholmen I backen upp mot Nybohovshöjden bygger Svenska Bostäder 96 hyreslägenheter. Husen är byggda med miljövänliga material och blir mellan fyra och åtta våningar. I anslutning byggs parkering i befintligt garage och i markplan. En förskola och butikslokaler byggs också i området. Lägenheterna finns i olika i de två källarvåningarna. En del av byggnaden kommer att vara kvar som den är idag. I entréns stora ljushall planeras det bland annat för ett kafé. Huset som är kulturhistoriskt värdefullt är ritat av arkitekten Léonie Lola Geisendorf. Det invigdes 1961 som yrkesskola för hushålls- och sömnadsutbildning. År 1971 övergick skolan till gymnasieskola men har under de senaste åren stått oanvänt. Många film- och tv-serier har spelats in i huset under den tiden. storlekar från 35 kvm till 107 kvm. Området ligger centralt med närhet till Liljeholmens centrum och grönområden kring sjön Trekanten. Tunnelbana, bussar och tvärbana ligger strax intill. Alla lägenheter förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm och inflyttning sker under Mikael Källqvist Ny chef Svenska Bostäder har rekryterat Mikael Källqvist som ny förvaltningschef. Han kommer närmast från Stockholmshem där han arbetar som tillförordnad vd samt bygg- och teknikchef. Mikael Källqvist har även arbetat som förvaltnings- och servicechef inom samma bolag. Det ska bli roligt och intressant att börja på Svenska Bostäder och få bidra med mina erfarenheter av att skapa attraktiva boendemiljöer, både när det gäller äldre bostadsområden och nyproduktion, säger han. Mikael Källqvist börjar sitt arbete hos Svenska Bostäder efter sommaren.

3 GG NUMMER 2 3 PÅ GÅNG Pelle Björklund tipsar om Perennparken i Skärholmen som ett fint utflyktsmål i sommar. God dialog får goda resultat Stockholm växer och i det sammanhanget är Svenska Bostäder en oerhört viktig aktör. Under de närmaste fyra åren räknar vi med att bygga cirka hyresrätter per år och arbetet är i full gång. Nyligen fick vi bygglov för att bygga mobila bostäder för unga vuxna i Västberga. Projektet är ett samarbete med organisationen jagvillhabostad.nu och innebär att vi ska bygga mobila hyresrätter på tillfälliga bygglov vilket sammantaget leder till en kortare plan- och byggprocess. I bästa fall kan vi få huset på plats på ett år. Studentlägenheter i Albano Nyligen fick vi också bygglov för studentlägenheter i Albano, vilket gladde oss mycket eftersom vi väntat på detta i nästan 10 år. Detta är bara ett axplock ur våra nyproduktionsplaner och projekt som vi är särskilt stolta över. Drygt personer bor i våra fastigheter runt om i Stockholms stad, hyresgäster som vi värnar om och månar om en god relation med. Därför utvecklar vi ständigt vårt arbete för en god dialog med våra boende. På Järva fortsätter våra ombyggnader i snabb takt vilket självklart ställer höga krav på en öppen och ömsesidig dialog med våra hyresgäster. För hyresgästen innebär vårt dialogarbete bland annat tidig information, inflytande och en stor möjlighet att påverka utformningen av bostäderna. Resultat av delaktighet Vi ser också direkta resultat av vårt arbete med ökad delaktighet. Som vi berättat tidigare uppger 83,8 procent av våra hyresgäster att vi har en bra service, en siffra som ligger högt i jämförelse med andra aktörer. En annan lite oväntad effekt av dialogarbetet är att många hyresgäster lärt känna varandra bättre, vilket bland annat lett till Facebook-grupper och gårdsföreningar. Det finns idag cirka 51 gårdsföreningar i Svenska Bostäders områden. Men vi är inte nöjda med det, vi fortsätter att utveckla vår förvaltning och kundservice eftersom vi ska vara som en hyresvärd borde vara. Ett litet sommartips Nu är våren och sommaren äntligen här och i det sammanhanget vill jag rekommendera vår fina perennpark i Skärholmen som varit föremål för utmärkelser och besök. Ta tunnelbanan till Skärholmen och sedan är det en kort promenad på cirka fem minuter. Perennparken ligger mellan Svenska Bostäders fastigheter med Vårbergsvägen som gräns i söder. Vi kanske ses där. Trevlig sommar! Pelle Björklund, vd på Svenska Bostäder

4 4 GG Nummer 2 Under 2015 blir det inflyttning i Västberga. Då står den första fasen av projektet Snabba Hus klart. Lösningen med flyttbara modullägenheter med god standard är resultatet av ungas önskemål om ett bra boende. Men också av att Svenska Bostäder öppnat för ett nytt sätt att tänka kring bostäder för unga. Text Anne Hammarskjöld Schysst boende enligt ungas önskemål Snabba Hus är resultatet av ett gott samarbete mellan organisationen jagvillhabostad.nu och Svenska Bostäder. Samarbetet har pågått sedan Vanda Kehr är projektledare för Snabba Hus på jagvillhabostad.nu Vi är jätteglada för att Svenska Bostäder vågat satsa på detta projekt. Byggbranschen är konservativ men Svenska Bostäder och deras vd Pelle Björklund har haft modet att tänka nytt och inkludera unga. Nu hoppas vi att fler kommuner tar efter den här modellen. Frågat de unga Jagvillhabostad.nu har gjort flera undersökningar där unga fått berätta om sina önskemål på en bra bostad; standard, läge, Foto: Philippa Björnbom trygghet och utemiljö. Dessa och andra viktiga aspekter finns med i konceptet för Snabba Hus. Att unga fått delta och fått gehör på det här sättet är unikt. Konceptet Snabba Hus innebär att bygga mobila bostäder på tomter med tillfälliga bygglov. Varje lägenhet byggs på fabrik som en modul på 32 kvadratmeter och transporteras till byggplatsen. Planen är att över tid bygga små lägenheter enligt denna modell. Bostäderna ska ha Byggbranschen är konservativ men Svenska Bostäder och deras vd Pelle Björklund har haft modet att tänka nytt och inkludera unga. Vanda Kehr motsvarande standard som vanligt boende. Ingen besittningsrätt De unga som bor här har inte besittningsrätt och behåller sin plats i bostadskön. Snabba Hus blir ett bra första steg mot vuxenlivet och ett permanent boende. Målet för unga är en egen bostad. Fram till dess behöver man ett tryggt och schysst boende. Snabba Hus erbjuder en sådan lösning, säger Vanda Kehr.

5 GG Nummer 2 5 Alla lägenheter ser likadana ut, är på 32 kvadrat, och har badrum, kök och egen balkong. Snabba Hus i korthet Svenska Bostäder har fått tre tomter av Stockholms stad med möjlighet att söka tidsbegränsade bygglov för att bygga Snabba Hus. Tomterna ligger i Västberga, Norra Ängby och Råcksta. Modulernas storlek: 32 kvm Hyra/månad: strax under kronor Antal planerade bostäder: 671 lägenheter under kommande året Inflyttningsklart: Sista kvartalet 2015 Byggherre: Svenska Bostäder Entreprenör: Junior Living Arkitekt: Andreas Martin -Löf Arkitekter (Årets Arkitekt 2014 enligt tidningen Residence.) Landskapsarkitekt: Landskapslaget Snabba Hus är resultatet av ungas önskemål om ett bra boende. Standard, trygghet och bra kommunikationer är några viktiga delar i detta. Se snabbahus.nu för mer information. AQ Arkitekter

6 6 GG Nummer 2 BOENDE Så sätts din hyra Text: Anne Hammarskjöld Foto: Istockphoto Nu har Svenska Bostäder och Hyresgästföreningen kommit överens om årets hyror. Men hur går det till när den nya hyran bestäms? Fredrik Juhnell, förhandlare på Svenska Bostäder, reder ut begreppen. Här är fyra steg till ny hyra: 1. Du företräds av Hyresgästföreningen I varje hyresavtal finns en så kallas förhandlingsklausul. Det betyder att varje hyresgäst förbinder sig att följa alla överenskommelser med Hyresgästföreningen, som företräder våra hyresgäster. 2. Hyresförhandlingar varje höst Varje höst träffas Svenska Bostäder och Hyresgästföreningen för att förhandla om nästa års hyror. Båda parter har en grupp, en förhandlingsdelegation, som jobbar med detta. Målet är att de nya hyrorna ska vara förhandlade innan det nya året börjar. 3. Bruksvärdet ska styra Enligt lagen ska hyror sättas enligt något som kallas bruksvärde, som bland annat innebär att likvärdiga lägenheter ska ha samma hyra. Självklart finns det Trygghet med bra villkor Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder har gjort en upphandling för att erbjuda sina hyresgäster en fördelaktig hemförsäkring. Det är en service till hyresgästerna som alla är skyldiga att ha en hemförsäkring. Tidigare samarbetade Svenska olika uppfattning om vad det betyder. Därför behövs förhandlingar. Ibland blir det många möten för att komma överens. I år träffades vi åtta gånger. 4. Ny hyra Det är mycket arbete med hyresförhandlingar. Men alla vill att hyresgästerna ska påverkas så lite som möjligt. Därför sker förhandlingarna varje år. Mer sällan skulle innebära större hyreshöjningar vid varje tillfälle. Bostäder med Trygg-Hansa. Det avtalet har nu löpt ut. Därför får andra försäkringsbolag på marknaden tillfälle att lämna förslag. Hyresgäster som har en hemförsäkring i Trygg-Hansa omfattas av överenskomna villkor under försäkringsperioden. Foto: Istockphoto Peter Stark, jurist på oberoende Konsumenternas försäkringsbyrå säger att en hemförsäkring ersätter mer än man tror. Både skador på husbyggnaden och i hemmet. Den kompenserar vid bland annat brand och förlust av möbler och saker i hemmet. Men hemförsäkringar innehåller också rese-, ansvars-, rätts- och överfallsskydd för dig och hela din familj, säger han.

7 GG Nummer 2 7 Foto: Kristin Päeva MILJÖ Er källsortering sparar träd Svenska Bostäders hyresgäster har källsorterat över ton material i miljöstugorna under Bara det returpapper som samlats in totalt ton motsvarar en besparing på träd. Text: Carola Ålstig Andersson Svenska Bostäder har 329 hämtställen/miljöstugor utspridda i sina bostadsområden. I många av miljöstugorna finns det möjlighet att lämna upp till tio olika sorters avfall, till exempel glas, papper, plast och metall. Under 2014 samlades ton material in i miljöstugorna. Det motsvarar 285 kilo per lägenhet. Det är framförallt returpapper som samlats in men även en hel del glas, plast och elavfall. Totalt samlades till exempel 105 ton plast in, vilket innebär Visste du att en besparing på liter olja och 210 ton koldioxid för miljön. Det motsvarar utsläppet från en bil som åker cirka 23 varv runt jorden. Utöver det material som återvunnits i Svenska Bostäders miljöstugor tillkommer ton grovsopor som hyresgästerna lämnat in. Det är 131 kilo grovsopor per lägenhet. Genom Svenska Bostäders samarbete med Human Bridge samlades dessutom drygt 159 ton textilier in på 44 insamlingsplatser. om en plastflaska hamnar i naturen tar det 450 år innan den brutits ned. Plasten i en förpackning kan återvinnas upp till sju gånger innan den är utsliten och går till energiutvinning. Så här källsorterar du: I Svenska Bostäders miljöstugor kan du oftast sortera: färgade glasförpackningar ofärgade glasförpackningar plastförpackningar metallförpackningar pappersförpackningar (kartong och wellpapp) tidningar och returpapper grovavfall elavfall I de flesta miljöstugor har du också möjlighet att lämna glödlampor och lågenergilampor. Det finns också en batteriholk för alla typer av småbatterier. Undantaget är bilbatterier som ska lämnas till kommunens återvinningscentraler eller till stadens miljöstation. Hushållsavfall ska aldrig lämnas i miljöstugan. Tack för din hjälp!

8 Sista sidan Foto: Istockphoto SB Bredband för hela hushållet Svenska Bostäder har investerat i ett modernt fibernät med den bästa tekniken. Via SB Bredband kan hela hushållet surfa, ringa, titta på TV, streama film och musik, ladda upp/ner stora filer, jobba/ plugga och spela online. SB Bredband har många fördelar: Du kan välja den hastighet som passar dig och din ekonomi bäst, från 10/10 Mbit/s upp till supersnabba 1000/100 Mbit/s. Du kan välja mellan många olika leverantörer för de tjänster som nätet erbjuder, t ex Telia, Comhem, Bahnhof och Bredband2. Det ger både stor val-frihet och möjlighet att få ett bättre pris på dina bredbandstjänster. Samma hastighet oavsett var du bor, eftersom informationen i nätet sänds med ljussignaler som inte påverkas av avstånd. Nätet är mycket driftsäkert och stabilt och byggt med den senaste bredbandstekniken, fiberoptik, hela vägen in i lägenheten för att vara framtidssäkert. SB Bredband finns i de flesta av Svenska Bostäders lägenheter. Lägenhetsnätet består av bredbandsuttag i alla rum och ett bredbandsskåp som oftast sitter i hallen nära elcentralen. Alla bredbandsuttag kan användas för både bredband, tv och telefoni. Hela tjänsteutbudet hittar du på qmarket.se/ svenskabostader. För mer information om SB Bredband: Svenska Bostäders hemsida: SB Bredband Kundservice: Telefon: , öppet måndag-fredag kl (helgdagar stängt). Qmarket.se/svenskabostader (webbplats som drivs av vår kommunikationsoperatör, Zitius) Tidningen Goda grannar! ges ut av Svenska Bostäder 4 gånger per år. Svenska Bostäder grundades 1944, ägs av Stockholms stad och är idag Stockholms största hyresvärd. Goda grannar! är tryckt på Reprint de luxe 80 gr som är ett miljövänligt papper från Papyrus. Ansvarig utgivare Anne Kuylenstierna Arnström Redaktör Carola Ålstig Fotografer Peter Lydén, Skribenter Anne Hammarskjöld Carola Ålstig Form & produktion Appelberg Tryck Åtta45 Svenska Bostäder Box 95, Vällingby Tel

NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER 1 2011

NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER 1 2011 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER 1 2011 PÅ GÅNG s3 Ungdomar i rabatten. Nu får ungdomar som bor hos Svenska Bostäder chans att sommar jobba. Rensa ogräs och hålla rent är

Läs mer

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2014

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2014 Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2014 Aktuellt s. 2 God Jul önskar vi Er alla! Vi önskar Er alla en God Jul och ett Gott Nytt År lokaler s. 4-5 Kärrtorp centrum är i fokus.

Läs mer

Ökat boinflytande. Boinflytande påverka ditt boende. Lär känna dina grannar

Ökat boinflytande. Boinflytande påverka ditt boende. Lär känna dina grannar BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM Nr 1 2012 www.ludvikahem.se Det blir bättre och bättre Jag tycker att det är extra roligt att vi i detta nummer av BoNytt kan presentera en rad

Läs mer

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2012

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2012 Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2012 PÅ GÅNG s. 3 Byta lägenhet? Familjen Al-Draisawi fick en ny lägenhet via det interna bostadskön. Läs om hur du kan göra för att byta

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM JÄRVAFÄLTET DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Rinkeby, Tensta,

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM INNERSTAN DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor på Norrmalm och Södermalm

Läs mer

bränder? Vad händer vid Stockholmshemmet Boka lägenheterna i Hammarbyhöjden Nu bygger vi nytt bredband Nya fräscha lokaler i bra lägen Nr 1 Mars 2005

bränder? Vad händer vid Stockholmshemmet Boka lägenheterna i Hammarbyhöjden Nu bygger vi nytt bredband Nya fräscha lokaler i bra lägen Nr 1 Mars 2005 Stockholmshemmet Nr 1 Mars 2005 Vad händer vid bränder? Som vanligt är hemförsäkringen Som vanligt är hemförsäkringen den bästa hjälpen när lägenheten och dina saker skadas. Vart ska telefonkatalogerna?

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM SYDVÄST DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Skärholmen, Vårberg,

Läs mer

Nu pilottestar vi fiberbredband

Nu pilottestar vi fiberbredband OKTOBER NOVEMBER 05 MED BOSTADS AB POSEIDON Nu jobbar vi vidare för att bli ännu bättre ÄR DU EN av dem som fyllde i vår årliga hyresgästenkät i våras? Stort tack för hjälpen i så fall! Undersökningen,

Läs mer

Du är väl försäkrad? Dubbelt miljöprisade. möt våra ekonomer. Inne på kontoret. Nr 02 2011. gotlandshem

Du är väl försäkrad? Dubbelt miljöprisade. möt våra ekonomer. Inne på kontoret. Nr 02 2011. gotlandshem gotlandshem Nr 02 2011 Dubbelt miljöprisade Du är väl försäkrad? Inne på kontoret möt våra ekonomer Hyresförhandlingarna klara XXX XXX finaste uteplatsen utsedd BO&HYRA Nr 02 2011 Staffan Thurgren Året

Läs mer

TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN. 3-11 Fr. Förvaltaren. Så gör familjen Tilling. Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK

TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN. 3-11 Fr. Förvaltaren. Så gör familjen Tilling. Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK 3-11 Fr. Förvaltaren Så gör familjen Tilling TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK Sundbybergs nya stadsdel STADSNÄTET BÄST. DAGS FÖR BESIKTNING.

Läs mer

NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 4 2011

NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 4 2011 NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 0 AKTUELLT Ta hand om din gran. Gör en insats för miljön och ditt område. Släng granen på rätt ställe när du tröttnat på den. PÅ GÅNG s

Läs mer

Lägenheter för unga. Stockholmshemmet. E- signera bilplatsavtalet. Mobil miljöstation gör det enkelt att återvinna avfallet

Lägenheter för unga. Stockholmshemmet. E- signera bilplatsavtalet. Mobil miljöstation gör det enkelt att återvinna avfallet Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2014 E- signera bilplatsavtalet Lägenheter för unga Försäkra dig och ditt hem därför ska du ha hemförsäkring Välkommen på Hållbarhetsfestival

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM SYDÖST DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Farsta och Kärrtorp med

Läs mer

I mina kvarter. 1-10 Fr. Förvaltaren ALLTIALLO. I kvartersvärdens värld SLÄCKT. Tobias stoppade branden NYTT. Hitta hem på webben

I mina kvarter. 1-10 Fr. Förvaltaren ALLTIALLO. I kvartersvärdens värld SLÄCKT. Tobias stoppade branden NYTT. Hitta hem på webben I mina kvarter 1-10 Fr. Förvaltaren ALLTIALLO I kvartersvärdens värld SLÄCKT Tobias stoppade branden NYTT Hitta hem på webben Elina Yli-Torvi och hennes kille vill ha en lägenhet hos Förvaltaren Vill du

Läs mer

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga?

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga? BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2015 www.ludvikahem.se Så här används dina hyrespengar sidan 4 Tävla om biljetter till CIRKUS BRAZIL JACK Personalnytt Vi välkomnar Tomas

Läs mer

INNEHÅLL. Ny lya till rimlig hyra 28 Gestaltningstävlingen skapar prisvärt boende. Vd hälsar välkommen 2

INNEHÅLL. Ny lya till rimlig hyra 28 Gestaltningstävlingen skapar prisvärt boende. Vd hälsar välkommen 2 GUIDEN rundtur i FAMILJEBOSTÄDERS stockholm 2008 2009 INNEHÅLL Vd hälsar välkommen 2 Hyresrätt Hyresrätt ja tack! 4 Om vår affärsidé, våra mål och vår vision Vi bor under samma tak Kollektivboendet i kvarteret

Läs mer

»nu går vi hem« MÄSTAREN FRÅN ARLÖV. 200 kr. Sök lägenhet i nya Granliden Guldläge i Burlövs kommun Sveriges modernaste nät.

»nu går vi hem« MÄSTAREN FRÅN ARLÖV. 200 kr. Sök lägenhet i nya Granliden Guldläge i Burlövs kommun Sveriges modernaste nät. »nu går vi hem«en tidning utgiven av Burlövs Bostäder AB hösten 2011 Hitta rätt hus och vinn ett presentkort på 200 kr hos Coop MÄSTAREN FRÅN ARLÖV Sök lägenhet i nya Granliden Guldläge i Burlövs kommun

Läs mer

»nu går vi hem« Mästaren från Arlöv. Vi har guldläge Kommunchefen om Vision Burlöv. Burlövsfestivalen årets sommarfest Här är hela programmet

»nu går vi hem« Mästaren från Arlöv. Vi har guldläge Kommunchefen om Vision Burlöv. Burlövsfestivalen årets sommarfest Här är hela programmet »nu går vi hem«en tidning utgiven av Burlövs Bostäder AB sommaren 2011 Mästaren från Arlöv Första paret in i nya Ripan Yvonne och Bengt längtar till nya lyan Burlövsfestivalen årets sommarfest Här är hela

Läs mer

Larsberg lockar - Nya företag flyttar in

Larsberg lockar - Nya företag flyttar in En kundtidning från John Mattson, december 2012 Höga resultat i årets kundenkät 2 Träning, hälsa och mat 4 Ser fram emot sitt nya jobb 6 Låna böcker i tvättstugor 7 Tips och råd inför julhelgen 8 Larsberg

Läs mer

Till dig som bor på Vasagatan 9

Till dig som bor på Vasagatan 9 15 november 2012 Till dig som bor på Vasagatan 9 Ombyggnationen av Vasagatan 9 står för dörren. 1 april nästa år påbörjar vi arbetet med att bygga om huset så att det kan erbjuda ett modernt boende även

Läs mer

INNEHÅLL. Mer i tiden än någonsin 2 Vd summerar ett år som varit ett lyft på många plan. Nyproduktion 27 Pågående och planerad nyproduktion

INNEHÅLL. Mer i tiden än någonsin 2 Vd summerar ett år som varit ett lyft på många plan. Nyproduktion 27 Pågående och planerad nyproduktion rundtur i FAMIL JEBOSTÄDERS stockholm 2009 2010 INNEHÅLL Mer i tiden än någonsin 2 Vd summerar ett år som varit ett lyft på många plan 2009 på en minut 4 Snabb genomgång av årets viktiga händelser Hyresrätt

Läs mer

Hair Fashion utökar redan. Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro?

Hair Fashion utökar redan. Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro? BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM Nr 3 2012 www.ludvikahem.se Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro? Nu kommer den vackra

Läs mer

ARANÄS ÅRSREDOVISNING 2014

ARANÄS ÅRSREDOVISNING 2014 ARANÄS ÅRSREDOVISNING 2014 3 ARANÄS ÅRSREDOVISNING 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING KORTFAKTA ANTAL ANSTÄLLDA MEDELÅLDER, ÅR INNEHÅLL 47 49 ANTAL KVINNOR ANTAL MÄN ÅRET I KORTHET KORTFAKTA

Läs mer

Starta gårdsförening! ] Skaparglädje i silversmedjan ] Tips! Så går du tillväga VINN!

Starta gårdsförening! ] Skaparglädje i silversmedjan ] Tips! Så går du tillväga VINN! NY MILJÖMÄRKT HYRESGÄSTTIDNING! HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN BOSTADS AB POSEIDON ] FEBRUARI 2008 Starta gårdsförening! ] Skaparglädje i silversmedjan ] Tips! Så går du tillväga VINN! 25 termosar i vinstpotten!

Läs mer

Syföreningen har ett eget litet rum med kaffebryggare och ett stort bord som man kan bre ut tyger på eller sitta och fika vid. Några damer brukar

Syföreningen har ett eget litet rum med kaffebryggare och ett stort bord som man kan bre ut tyger på eller sitta och fika vid. Några damer brukar Det är Sirkka Harju som har startat en gårdsförening för dem som är intresserade och som kan sy på symaskin. Symaskinerna är från ett riktigt skrädderi. De har stått undanställda tre år i en källare. En

Läs mer

Vår affärsidé är att erbjuda attraktiva bostäder och lokaler med hyresrätt i trygga och välskötta områden.

Vår affärsidé är att erbjuda attraktiva bostäder och lokaler med hyresrätt i trygga och välskötta områden. rundtur i FAMIL JEBOSTÄDERS stockholm 2009 2010 1 Kort om Familjebostäder Familjebostäder är ett allmännyttigt bostadsbolag som har till uppgift att äga, förvalta och hyra ut bostäder och lokaler i Stockholm.

Läs mer

Ursäkta röran! Vinn vacker konst Förmånligt erbjudande om hemförsäkring

Ursäkta röran! Vinn vacker konst Förmånligt erbjudande om hemförsäkring Stockholmshemmet 2 JUNI 2009 Ursäkta röran! Vinn vacker konst Förmånligt erbjudande om hemförsäkring Fixa ordningen i din hall Läxhjälp sporrar unga i Rågsved Många hyresgäster tyckte till Första månaden

Läs mer

BästaBoendet. Byggebos nya filosofi EXTREME MAKEOVER. Ett tjugohundrafemton. Visionen är inga felanmälningar Besök Byggebo under Latitud 57

BästaBoendet. Byggebos nya filosofi EXTREME MAKEOVER. Ett tjugohundrafemton. Visionen är inga felanmälningar Besök Byggebo under Latitud 57 MARKLÄGENHETER Nu byggs gamla lokaler om till lägenheter i Kristineberg SALTSJÖBAD Exklusivt boende precis vid havet Nyheter & information från Byggebo i Oskarshamn AB VINN! LATITUD BILJETTER Läs mer på

Läs mer

Till dig som bor på Vasagatan 9

Till dig som bor på Vasagatan 9 Juni 2012 Till dig som bor på Vasagatan 9 Snart är det dags att bygga om huset på Vasagatan 9. Sedan årsskiftet har vi genom nyhetsbrev informerat dig och dina grannar om planerna och hur de kommer att

Läs mer