Fia med Knuff. Är ni med? O synliga röster från publiken: Sång:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fia med Knuff. Är ni med? O synliga röster från publiken: Sång:"

Transkript

1 O synliga röster från publiken: -Hej du! -Hej på dig du! -Sk a vi hit t a på nåt? -Ja det gör vi, men vadå? -Jag vet int e. Hit t på nåt! -Sk a vi spela nåt roligt spel? Fia? -Ja, vi spelar Fia. Fia med KN UFF!!! Fia med Knuff Är ni med? Är ni med, vi är med det är klart att vi är med. För vi är dom blåa. Såklart att vi ställer upp. Är ni med vi är med, det är klart att vi är med. Nu är det vi gula som kommer. Är ni med vi är med det är klart att vi är med. För vi är dom röda. Vi kommer i samlad trupp. Är ni med vi är med det är klart att vi är med. Nu är det vi gröna som kommer. Gamla unga killar tjejer varmt välkomna hit. Emma, Ina, Rose-Marie och Kjell. Det är tydligt att ni är en underbar publik. Hoppas att ni får en rolig kväll. Är ni med vi är med det är klart att vi är med. Då gör vi tillsammans vad ingen kan klara själv. Är ni med vi är med det är klart att vi är med. Då låter vi spelet få börja. Då låter vi spelet få börja.

2 Vux en säger: - Vänt a lit e. Först måst e vi se så at t alla är här. M elvin? Ja Tilde? Ja.. Osv. Gul Paulina: Okej! Den som får högst börjar! ( En från varje lag slår t ärningen) Tärningen är kastad Ettan den är alltid sist. Tvåan den är också trist. Trean någonstans i mitten den är lite si och så. Fyran börjar likna nåt. Femman lovar riktigt gott. Sexan ja då ropar vi HURRA och gasar på. För när tärningen är kastad, spelet är igång vet man aldrig vad som händer men att kvällen kan bli lång. För när tärningen är kastad är vi alla med. Vi tar slaget som det kommer och gör något bra av det. (EN GÅNG TILL) Ettan den är alltid sist. Tvåan den är också trist. Trean någonstans i mitten den är lite si och så. Fyran börjar likna nåt. Femman lovar riktigt gott. Sexan ja då ropar vi HURRA och gasar på. För när tärningen är kastad, spelet är igång vet man aldrig vad som händer men att kvällen kan bli lång. För när tärningen är kastad är vi alla med. Vi tar slaget som det kommer och gör något bra av det. Tärningen är kastad ÅÅÅÅÅH. Spelet är IGÅNG! Grön Tilde I: Vems tur är det nu då? Grön N at halie: Det är dom gula. Fula gula. Grön Tilde I: Kom igen, Fula gula! Gul Paulina: Lägg av. Gult är ju lugnt den snyggast e färgen här!! Blå: Ronja: Det k an ju du drömma om!

3 Färgsången Visst är du vacker visst är du snygg det är inte nåt snack om det men nu ska jag va riktigt ärlig mot dig och säga precis som det är. Att visst är du vacker visst är du snygg men inte så fin som jag. Se dig omkring på allt vackert som finns så fattar du att jag vill va: Blå som himlen, Blå som havet, Blå som blåbär, Blå som sippan på våren där vi går, det är klart att jag är blå. Gul som solen, Gul som maskros, Gul som gulan, Gul som påsken som jämt är lika kul det är klart att jag är gul. Visst är du vacker visst är du snygg men inte så finns om jag, se dig omkring på allt vackert som finns så fattar du att jag vill va: Röd som julen, Röd som blodet, Röd som rosen, Röd som kärlek i både lust och nöd, det är klart att jag är röd. Grön som gräset, Grön som träden, Grön som Grodan, Grön som sommarn som är så varm och skön, det är klart att jag är grön. Visst är du vacker visst är du snygg men inte så finns om jag, se dig omkring på allt vackert som finns så fattar du att jag vill va: Gul Paulina: Hej! VI i Gula part iet t ack ar för fört roendet. Eftersom gult vann omröst ningen om den snyggast e färgen, k ommer vi nu at t göra allt ing gult. Vi börjar med at t ändra det röda. Det är gansk a enk la grejer. Först a M aj, julen och rödgubbe t ill ex empel. Sen är det det blåa. Vi får jobba myck et med himlen, men det får vi k lara av. Och t ill sist det gröna. Varenda väx t. Varje lit et grässt rå Gul Thilde A: M en du, vänt a lit e! Jag gillar gult jät t emyck et. M en int e t ror jag at t mask rosen blir lik a snygg på en gul gräsmat t a. Gul Jonat an: Eller solen på en gul himmel. Jag t yck er det låter helt k näppt. Det är väll olik het erna som är det häft iga?? Röd Emmy: Jaa, jag ser RÖTT när jag hör sånt här!! Blå Agnes: Det var nog blåögt av oss at t gå med på en omröstning. Grön Tilde I: Vi är nog för gröna i de här sammanhangen.

4 ALLA!! : Vi vill ha alla färger k var!! Vi vill ha alla färger k var!! Blå som himlen Gul som solen Röd som julen Grön som gräset Blå som havet Gul som maskros Röd som blodet Grön som träden Blå som blåbär Gul som gulan Röd som kärlek Grön som grodan Ja färgerna vi har vi låter dom va kvar! Grön Tilde I: Sex a! Då k ommer jag änt ligen ut!! Grön N at halie: Sex a?? M en då k an vi ju k omma ut båda t vå!! Grön Tilde I: Fast då k ommer ingen av oss särsk ilt långt. Det är bät t re jag går själv! Röd M elvin G: N u k om du på min rut a. Då blir jag bort k nuffad. Grön M oa: N ej, du kan st å k var. Jag k nuffar int e ut dig. Det är så t revligt at t vara på samma rut a. Det är int e så ofta man st öt er ihop nu för t iden. Hej på dig du Vi går på skilda vägar vi går åt skilda håll. Och alltför sällan träffar vi varann. Det är alltid någonting man ska göra. Men vi säger att vi borde ses ibland. Vi går på skilda vägar vi går åt skilda håll. Och alltför sällan träffar vi varann. Vi hinner aldrig bara va tillsammans. Men nu är vi här nu gör vi vad vi kan. Hej på dig du vad roligt att se dig hoppas att du stannar en stund. Slå dig ner och ta en kopp om jag ber dig. Tänk vad trevligt att du tittar in. Vi går på skilda vägar vi går åt skilda håll. Och alltför sällan träffar vi varann. Vi hinner aldrig bara va tillsammans. Men nu är vi här nu gör vi vad vi kan. Hej på dig du vad roligt att se dig hoppas att du stannar en stund. Slå dig ner och ta en kopp om jag ber dig. Tänk vad trevligt att du tittar in. Hej på dig du vad roligt att se dig hoppas att du stannar en stund. Slå dig ner och ta en kopp om jag ber dig. Tänk vad trevligt att du tittar in.

5 Gul Jonat an: Jamen så k an du väll int e göra, låt a henne st å k var? Såna är int e reglerna. Grön M oa: Jo, det t yck er jag! Dessut om är det ju fak t isk t genom möt en man ut veck las som människ a. Gul Thilde A: M en HALLÅÅÅ! Det ju fak t isk t bara fia med k nuff vi prat ar om. Blå Ronja: N ämen t itta jag fick sex a igen! Då får jag slå om. Röd Pyt t e: Allt så, får man en sex a, då blir man ju glad eller hur? Varför sk a man då dessut om slå om? Vi i det röda laget t ycker det vore bät t re om man fick slå om, om man fick en etta! Röd M elvin G: Ja, det sk ulle ju bli jämnare ock så! Röd Hannah: Kamrater!! Bort med ext raslaget på sexorna! En ut jämning måst e sk e! Alla borde ge så myck et dom k an, och få så myck et dom behöver! M ot Sherwoodsk ogen!! Robin Hood Ingenting är lagom, inget i balans, knappast nåt är rättvist och det saknar vett och sans. Det kan gälla bostad, byxor eller bröd. Någon har för lite och en annan överflöd. Alla vill att Robin Hood ska komma hit igen för Robin Hood är den som ställer allt till rätta. Robin Hood ska komma hit igen för Robin Hood har mycket kvar att göra än. Den frusne får ett täcke, den varma får en fläkt och den som jämt är ensam få en stor och härlig släkt. En stressad får en snigel, en långsam få en häst och den som är för velig den får det som passar bäst. Alla vill att Robin Hood ska komma hit igen för Robin Hood är den som ställer allt till rätta. Robin Hood ska komma hit igen för Robin Hood har mycket kvar att göra än. INSTRUMENTAL VERS

6 Röd Pyt t e : Kan vi int e göra som vi bruk ar? Jag fick sex a och jag t änk er slå om. Regler är t ill för at t följas! Röd Julia: Då t yck er jag at t vi gör nya regler! Röd Pyt t e: Ja, det k an man ju göra. Bara man är överens och gör dom ihop! Grön Tilde I: M en vi är ju int e överens. Röd Pyt t e: Du sk a allt id vara så t jurig! Grön M oa: Vi gröna leder fak t isk t, och jag vill fort sät t a på rik t igt! Blå Agnes: Om ni röda fick best ämma skulle vi väll t a bort t ärningen så k unde alla flyt t a t re varenda gång. Blå Ronja: Och hur k ul blir det, helt ärligt?? Blå Agnes: Vi vill väll ha lit e spänning. Lit e ut maningar! Grön M oa: Och först en. Kan man int e unna någon lit e framgång nån gång?? Som alla andra Det är väl bara bra om det skiljer lite granna man måste inte vara precis som alla andra och om någon vågar gå dit där ingen vart förut finns chansen för oss andra att komma dit till slut. -MÅSTE MAN GÖRA SOM ALLA ANDRA DÅ? -NEJ DET MÅSTE MAN INTE! Det är väl bara bra om det skiljer lite granna man måste inte vara precis som alla andra och om någon vågar gå dit där ingen vart förut finns chansen för oss andra att komma dit till slut. -KLÄDER DÅ? MÅSTE MAN KLÄ SIG SOM ALLA ANDRA? - DET ÄR KLART MAN INTE MÅSTE! Det är väl bara bra om det skiljer lite granna man måste inte vara precis som alla andra och om någon vågar gå dit där ingen vart förut finns chansen för oss andra att komma dit till slut. - MÅSTE MAN SPELA SOM ALLA ANDRA DÅ? - INTE ALLS, HÖR SJÄLV!

7 Instrumental Och om någon vågar gå dit där ingen vart förut finns chansen för oss andra. Finns chansen för oss andra att komma dit till slut. Gul Paulina: Kolla!! N U et t a igen. Det är så t ypisk t mig! Jag har sån ot ur! Åh Nej det är inte synd om mig. Mjölken kokar över. Aj aj aj! Guppyna förblöder. Oj oj oj. När jag behöver pengar så är jag alltid pank det hjälper inte att min mamma jobbar på en bank. Och mitt i alltihopa så säger jag till dig: Åh nej det är inte synd om mig. Missar sista bussen. Aj aj aj! Och munnen missar pussen. Oj oj oj! Och skjuter jag ett långskott så blir det stolpe ut. Och när jag ska på bio har biljetterna tat slut. Och mitt i alltihopa säger jag till dig: Åh nej det är inte synd om mig. Åh nej det är inte synd om mig. Strypt utav en boa. Aj aj aj. Upptaget på toa. Oj oj oj. När jag är på semester så öser regnet ner och kommer ett bekymmer ja då kommer alltid fler. Och mitt i alltihopa så säger jag till dig: Åh nej det är inte synd om mig. Åh nej det är inte synd om mig.

8 Blå Samuel M : Om du nu har sån ot ur jämt. Varför är det inte synd om dig då?? Gul Paulina: Äsch. Det är ju bara smågrejer. Jag menar det finns ju fak t isk t vik t igare sak er i livet! Blå Samuel M : Jag håller med. M en sen går det int e i alla fall. Jag vill så väldigt gärna vinna. Gul Jonat an: Jaså. Ja mig spelar det i alla fall ingen roll vem som vinner. Bara man har k ul ihop! Gul Thilde A: Det t yck er jag med! Dålig förlorare Spelar det nån roll vem som vinner. Spelar det nån roll hur det går. Huvudsaken är att man har roligt. Huvudsaken är väl hur man mår. Jag vet jag borde va precis som dom där men nu är det inte sådan som jag är. Jag är en dålig förlorare och jag spyr min galla över alla är en dålig förlorare och jag är nästan aldrig nöjd. Spelar ingen roll vem som vinner. Så länge denna någon är jag. Jag vet att all min lycka försvinner av ett enda litet dåligt slag. Jag är en dålig förlorare och jag spyr min galla över alla är en dålig förlorare och jag är nästan aldrig nöjd. Varje gång jag surar och faktiskt helst vill vråla säger någon läskig retlig typ: - ÄR MAN MED I LEKEN FÅR MAN LEKEN TÅLA! Och jag tänker Tigger du om stryk?? Jag är en dålig förlorare och jag spyr min galla över alla är en dålig förlorare och jag är nästan aldrig nöjd. Jag är en dålig förlorare och jag spyr min galla över alla. Är en dålig förlorare och vinner inte jag ska ingen annan heller få va glad.

9 AN N E OCH EM M A -Du! Jag har lit e svårt at t hänga med. Vem är det som leder egent ligen? -Jag t ror int e det är så vik t igt här vem som leder. -Jag hejar i alla fall på grönt. Och en sak t ill. I den här musik alen; sk a dom VARA fiapjäser, eller är det dom som spelar? -Ja det kan man undra. Det har man fakt isk t undrat själv ibland. I verk l iga livet allt så! Slutsång Nu närmar vi oss slutet och det vore inte fel med någonting, typ att livet är ett jättefiaspel. Men så är det ju inte, för minsta unge vet, att livet det är faktiskt verklighet. Och hade ni nån fråga fick ni säkert inga svar. Men kanske nån ide och någon tanke här och var. Och fick ni sen ett skratt och en chans att sjunga med. Då är det bra för det var meningen det. Lalalalalalalalalalala.. Så vandrar vi med öppna ögon in i framtiden. Med olika ideer om hur vi ska klara den. Men vi törs ändå säga att ska vi ha nån chans, så får vi möta den tillsammans. Sedan lååånga applåder!! Alla medverk ande t ackar och bugar och går ut ) Osynliga röst er: -Är det slut eller vadå? -Jag vet int e. -Konst igt slut i så fall. M an fick ju int e ens reda på hur det gick. -Schhh!! Applåder och de medverk ande k ommer in igen!

10 Grön Tilde I: Oj oj oj!! Tack t ack!! Det är så många man vill t ack a en sån här dag. M amma, pappa, ja hela släk t en förest en. Alla k ompisar, medspelare och mot spelare. Alla er i publik en!! VI VORE IN GET UTAN ER!!! ( Håller en gyllene fia-pjäs i handen och i bäst a Oscars-anda!!) Inget utan er När vi kom till världen var vi alla väldigt små. Det var tydligt då, hur beroende vi var av andra. Sedan har vi fortsatt vandra och vi har förstått, att det som är gott det är nästan alltid sånt vi fått. Och vi vet: Vi vore inget utan er. Ni gav oss allt och ger oss mer. Det är en väldig värld där mycket står på spel. Nej, vi vore inget utan er. Ni bara fortsätter och ger. Det är en härlig värld en härlig värld där vi får va en del. Vad vore månen utan natten? Ingenting att se. Nästan lika lite som regnet vore utan vatten. Vad är bilen utan ratten? Vart är den på väg? Något skulle fattas, som ditten utan datten: Och vi vet: Vi vore inget utan er. Ni gav oss allt och ger oss mer. Det är en väldig värld där mycket står på spel. Nej, vi vore inget utan er. Och det förstår vi mer och mer. Det är en härlig värld där vi får va en del. Vi vore inget utan er. Ni gav oss allt och ger oss mer. Det är en väldig värld där mycket står på spel. Nej, vi vore inget utan er. Och det förstår vi mer och mer. Det är en härlig värld där vi får va en del.

Jonna Lindberg 2007. Jossan

Jonna Lindberg 2007. Jossan Jossan Jag blir så arg! Nu har vi suttit här i en timme och jag fattar inte hur han kan vara så dum! Lukas och jag har varit ihop i ett halvår, och han litar inte på mig. Han tror att bara för att jag

Läs mer

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA Vem är min vän? Tema för de olika dagarna: Dag 2: Vän med andra Dag 1: Vän med Gud Dag 3: Vän med Guds familj Dag 4: Vän med Guds värld Inledning: Årets bibelstudier kan ses

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu...

Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu... Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu...får jag höra lite glöd nu...jag måste se det i ögonen. Nu kämpar vi

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria Rond Nummer. 2 Av: Sara Jussi Personer: Interiör: Ett hem, kväll. En kvinna fixar i ordning ett middagsbord, ser på klockan, ser sig själv i spegeln, ställer fram vin och vinglas, städar lite. Det knackar

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Ramp svenska som andraspråk

Ramp svenska som andraspråk Om sex, kärlek och relationer (sas) Programmanus AV-nummer: 31404/tv 1 Ord och uttryck i manuset som är markerade med asterisk* förklaras i gloslistan som finns i ett separat dokument. 1. /Miljö: Ett Stockholmcafé.

Läs mer

Tidningsartikeln. kapitel 1

Tidningsartikeln. kapitel 1 kapitel 1 Tidningsartikeln När Amanda öppnar ögonen känner hon sig olustig. Hon vet inte riktigt varför. Efter en stund, när hon har vaknat ordentligt, kommer hon ihåg. De har idrott idag. Amanda hatar

Läs mer

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför? Kapitel1 Hej! Hej!JagheterOlivia.Jagär10år,harblontochlångthår ochgårpåenskolasomheterhighschool.härgörsmånganya filmerochviharmycketidrott!jagtyckermycketom bibliotekarienstellaochärliteräddföridrottsläraren

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

n Dagboke Av: Sandra Lindholm

n Dagboke Av: Sandra Lindholm Dagboken Av: Sandra Lindholm Felix Hampus Marcus Zac Kenny Tom Margareta 7 september Linnea Saga Kära dagbok, jag heter Linnea förresten. Jag skriver denna dagboken, för att jag har alltid skrivit dagbok.

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Familjen Dolorosa. av Tina Messing. Roller: Vera 63 år. Tomas 60 år. Främlingen 31 år. Spelplatser: Ett tomrum. Köket. Tamburen.

Familjen Dolorosa. av Tina Messing. Roller: Vera 63 år. Tomas 60 år. Främlingen 31 år. Spelplatser: Ett tomrum. Köket. Tamburen. Familjen Dolorosa av Tina Messing Roller: Vera 63 år Tomas 60 år Främlingen 31 år Spelplatser: Ett tomrum Köket Tamburen Vardagsrummet Scen 1 (I ett tomrum) Ska vi säga hans namn? Nej! Bara en gång. Jag

Läs mer

De stulna skratten. copyright 2010. Kontakt Emil Kekonius 0736 28 26 19 emil@emilkekonius.com www.emilkekonius.com

De stulna skratten. copyright 2010. Kontakt Emil Kekonius 0736 28 26 19 emil@emilkekonius.com www.emilkekonius.com De stulna skratten Manus: Emil Kekonius Musik: Martin Stenberg, Erik Stenberg, Sara Fredriksson Sångtexter: Sara Fredriksson Sista sången skriven av: Morgan Svensson copyright 2010 Kontakt Emil Kekonius

Läs mer

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf Använd av Gud Av: Johannes Djerf Under den här adventstiden så har vi talat om en sak. Guds angelägenhet att få komma nära ditt liv. Vi har talat om Jesus som sann konung och Gud, som kommer ridandes in

Läs mer

TÖI ROLLSPEL G 007 Sidan 1 av 6 Psykiatri

TÖI ROLLSPEL G 007 Sidan 1 av 6 Psykiatri TÖI ROLLSPEL G 007 Sidan 1 av 6 iatri Ordlista remittera gynekolog neurolog underliv koncentrera sig psykiskt betingat kroppstillstånd psykisk barn- och ungdomsvård, PBU motivera någon Detta rollspel handlar

Läs mer

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det.

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. 1 Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. - Vi hinner inte om du ska hålla på och bråka. - Jag

Läs mer

Anders Danielsson svarar på barns frågor

Anders Danielsson svarar på barns frågor 1 2014-03-12 Anders Danielsson svarar på barns frågor I slutet av februari 2014 träffade Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson BRIS generalsekreterare Kattis Ahlström för att prata om hur

Läs mer

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas Inu, vakna! Inu, vakna! Mamma bultar på dörren. Går du inte upp nu så kommer du för sent till skolan! Låt mig vara, tänker jag, jag bryr mig inte om jag kommer för sent. Jag vill inte till skolan, till

Läs mer

Idéer och berättelser till. Martin Lönnebos. Frälsarkransen

Idéer och berättelser till. Martin Lönnebos. Frälsarkransen Idéer och berättelser till Martin Lönnebos Frälsarkransen Frälsarkransen Varför en frälsarkrans? Med en form och rutin för bönelivet, kan man hela livet vila i det. Därför är det fantastiskt att kunna

Läs mer

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson Guide för nätdejting AV: Dennis Danielsson I den här guiden kommer jag att beröra de viktigaste delarna av nätdejting för att ge dig så bra hjälp som möjligt i ditt nätdejtande. I mina exempel kommer jag

Läs mer

Första Ring. - en ungdomsnovell av Pia Lerigon - -1-

Första Ring. - en ungdomsnovell av Pia Lerigon - -1- -1- Första året på gymnasiet. Första ring. Jag går i första ring. Jippi! Nu är jag som i låten: Jag går i första ri-hing och jag fattar ingenting. Jag borde lyssna bättre men vad ska jag ta mig till när

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer

Killar, bollar & kör. Marianne Bokblad

Killar, bollar & kör. Marianne Bokblad Killar, bollar & kör Marianne Bokblad Av Marianne Bokblad har tidigare utkommit: Före Sverige (2003) Isaberg förlag AB Mogatan 26 330 27 Hestra 0370-33 63 10 e-mail: info@isaberg.nu web: www.isaberg.nu

Läs mer

Foto: Frida Jansson. Dikter om livet. Tingbergsskolan. S:t Peders Väg 8. susanne.nilvall@lillaedet.se 463 71 LÖDÖSE. Tel.

Foto: Frida Jansson. Dikter om livet. Tingbergsskolan. S:t Peders Väg 8. susanne.nilvall@lillaedet.se 463 71 LÖDÖSE. Tel. Foto: Frida Jansson Dikter om livet Tingbergsskolan S:t Peders Väg 8 463 71 LÖDÖSE susanne.nilvall@lillaedet.se Tel. 0520-659929 Redaktör: Susanne Nilvall Poesiförfattare: Matilda Körnsberg Therese Berglund

Läs mer

Hoppet. av Patrik Bergner

Hoppet. av Patrik Bergner 1. Hoppet av Patrik Bergner Personer: (Karin) (Valle) (Katta) (Göran) Mannen (Axel) Killen (Pontus) Tjejen (Anja) Kvinnan (Pia) Spöken (Synliga endast för ): (Böbe) - Kan spelas av Kvinnan (István) - Kan

Läs mer

Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en

Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en www.uppsalastadsteater.se, 018-14 62 00 Sagan om Losern & Skönheten Iett

Läs mer

Så länge det finns sånger så finns det också hopp

Så länge det finns sånger så finns det också hopp In Benny We Trust Så länge det finns sånger så finns det också hopp 1. Fyllesånger till fyllemusik 2. Tomhylsor 3. Silikon och bakelit 4. Nu studsar hon vackert mellan knytnäve och säng 5. Aktiebolaget

Läs mer