Huvudsyftet med samarbetet a) Att säkerställa att vi har resurser till, och fokus på, att rekrytera nya och flera barn och ungdomar till hockeyn.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Huvudsyftet med samarbetet a) Att säkerställa att vi har resurser till, och fokus på, att rekrytera nya och flera barn och ungdomar till hockeyn."

Transkript

1 Mälarö Hockey Ny Hockeyförening i Ekerö kommun - för allas bästa! Skå IK och Ekerö IK har inlett ett unikt samarbete runt hockeyn inom Ekerö kommun. Vi har gemensamt bildat nya Mälarö Hockeyförening, som via ett mångårigt avtal med Skå IK och Ekerö IK, nu tar över och samordnar klubbarnas A-lag, B-lag, AJ och BJ. Barn och ungdomsverksamheten blir alltså fortsatt kvar i Skå IK respektive Ekerö IK. Mälarö Hockey kommer dock aktivt stötta både Skå IK och Ekerö IK Hockey för att få många barn & ungdomar, både tjejer och killar, att spela och träna hockey i både i Allhallen & Vikinga Hallen. Vi som varit med och jobbat mest med detta så här långt är glada och stolta över att vi nu kommit så här långt. Nu hoppas vi att även du vill vara med att skapa hockeyhistoria på Mälaröarna! Samarbetsavtalet Skå IK och Ekerö IK har undertecknat en avsiktsförklaring som inom kort kommer att ersättas av ett komplett avtal som i första hand reglerar: - Huvudsyftet med samarbetet. -Ishockeyverksamheten i de tre föreningarna inkl Mälarö Hockey -Anläggningar -Ekonomi Avtalet gäller löpande från undertecknande med 24 månaders ömsesidig uppsägningstid för alla tre parter. Uppsägning kan dock tidigast ske från den 1 juni Huvudsyftet med samarbetet a) Att säkerställa att vi har resurser till, och fokus på, att rekrytera nya och flera barn och ungdomar till hockeyn. b) Och sedan kunna ta hand om ALLA i Ekerö kommun som vill spela och träna ishockey, oavsett kunskaps och ambitionsnivå. Och på så vis kunna behålla så många spelare som möjligt i verksamheten och på Mälaröarna. Skå IK och Ekerö IK med respektive ordförande i huvudföreningarna i spetsen, kommer träffas 2 gånger per år (juni respektive december) för att stämma av att samarbetet fungerar och att verksamheten bedrivs utifrån villkoren och det övergripande syftet i avtalet. Ishockeyverksamheten Den övergripande målsättningen med verksamheten i Mälarö Hockeyförening skall vara: - Ett A-lag i division 2 eller bättre, dock med merparten av spelarna från, eller med direkt anknytning till, Ekerö Kommun. Gärna med B-lag om underlag finns. -Juniorverksamhet för både junior elit & junior bredd.

2 Skå IK och Ekerö IK har frånsagt sig sina platser i seriesystemet avseende A-lag, AJ och BJ till förmån för Mälarö Hockeyförening. Och detta är godkänt av Stockholms Ishockeyförbund. Skå IK och Ekerö IK har i avtalet förbundit sig att inte bedriva konkurrerande ishockeyverksamhet dvs Seniorlag (A-lag/B-lag), A-Junior eller B-Junior. På samma sätt har Mälarö Hockeyförening förbundit sig att inte bedriva någon ishockeyverksamhet för barn och ungdomar, d v s från Hockeyskola (barn 5-7 år) och upp till U16 under avtalsperioden. En särskild Sportkommitté kommer utses med representanter (Motsvarande Sportchef eller Utbildningsansvarig) från de tre föreningarna som inför varje säsong (juni) skall diskutera och föreslå hur den övergripande sportsliga verksamheten i Mälarö Hockeyförening ska bedrivas kommande säsong, samt vilka lag som skall anmälas utifrån underlag av spelare osv. Sportkommitén får även årligen uppdraget att diskutera och föreslå på vilket sätt som Mälarö Hockey skall medverka i ungdomsverksamheten i Skå IK och Ekerö IK med fokus på utbildningen och rekryteringen av barn och ungdomar. Beslut i dessa frågor fattas sedan av styrelsen i Mälarö Hockeyförening Säsongen har Mälarö Hockey anmält följande lag till seriespel: A-lag i Div 2 B-lag i Div 4 (2x20 min) AJ i Div 1 2 st BJ i Div 2 Anläggningar Ishallarna driftas av Skå IK respektive Ekerö IK enligt gällande avtal mellan Skå IK, Ekerö IK och Ekerö Kommun. Vart man förlägger träning och matcher för de olika lagen i Mälarö Hockey är en fråga som vi förstås gemensamt behöver diskutera och besluta om inför varje ny säsong utifrån förutsättningarna. Utgångspunkten i avtalet är dock att Mälarö Hockeyförenings A-lag ska träna och spela sina matcher i båda hallarna 50/50. Juniorverksamheten skall i största möjliga mån också bedrivas till lika stor del i båda ishallarna. Ev. kostnad för nyttjande av istid skall Skå IK och Ekerö IK solidariskt stå för, oavsett vart träningar och matcher förläggs. Ekonomi Intäkter från sponsorpaket som parterna själva säljer var för sig, tillfaller till 100% den förening som säljer sponsorpaketet/exponeringen.

3 Dock upplåter Skå IK och Ekerö IK under avtalsperioden fritt all sargreklam i både Allhallen samt Vikingahallen till Mälarö Hockeyförening att sälja till egna sponsorer. Övriga ytor disponerar Skå IK respektive Ekerö IK i sina ishallar. Café-intäkter stannar i respektive förening enligt nuvarande upplägg. (Skå IK i Allhallen och Ekerö IK i Vikingahallen.) Dessutom har både Skå IK och Ekerö IK lovat att stötta Mälarö Hockey genom att ta en del initiala kostnader för Mälarö Hockey under de första åren. Organisation och föreningsadministration Föreningen är bildad och har idag 4 medlemmar: -Per Wernström: Ordförande -Anders Nilsson: Sekreterare -Peter Magnusson: Kassör -Eva Liljeros: Adjungerad i styrelsen, samt ansvarig för den löpande ekonomiska administrationen i föreningen -Magnus Wahlquist är dessutom utsedd som Tävlingsansvarig -Mats Nissling hjälper till med mycket av den övergripande föreningsadministrationen samt webbida osv. Styrelsen i Mälarö Hockeyförening ska enligt stadgarna till lika antal bestå av medlemmar i Skå IK respektive Ekerö IKs Hockeystyrelser Övriga medlemmar i respektive hockeystyrelse har varit med och kommer även fortsättningsvis hjälpa till med övergripande frågor i Mälarö Hockeyförening. Men framför allt: Mälarö Hockeyförening är Skå IK och Ekerö IKs gemensamma nya Hockeyförening, där respektive huvudförening via sina ordförande Anders Huldt och Gunnar Mossberg, skrivit under ett mångårigt samarbetsavtal som reglerar grundförutsättningarna för samarbetet. Och därmed berör detta ALLA inom Skå IK och Ekerö IKs samtliga sektioner och medlemmar! Per Wernström har av styrelsen fått huvudansvaret för att ta fram förslag på bemanning av de olika funktionerna, både de sportsliga och de övriga operativa funktionerna. Per Wernström blir även sammankallande i den operativa Sportgruppen med ansvar för rekrytering och löpande kontakt med tränare, ledare och spelare. Vi har/vill engagera följande huvudtränare och tränare för säsongen : A-lag: Alexandr Patchev B-lag: Vakant AJ: Per Zetterberg BJ: Fredrik Wikman

4 Assisterande tränare Christer Danielsson (+1 vakant) Målvaktstränare: Fredrik Söderström Vidare har vi engagerat Lennart Älgekrans för den långsiktiga utbildningen och rekryteringen av juniorer, samt som stöd för samtliga tränare inom Mälarö Hockey (Inkl officiell roll som Assisterande tränare för A-laget) Övriga funktioner runt lagen bör tillsättas snarast möjligt Ekonomi Huvudsakliga intäktsposter i Mälarö Hockeyförening: -Sponsorer (inkl frivaror material) -Avgifter från juniorer 3.700:- per spelare och säsong samt lok-stöd -Entreéer och intäkter från diverse matchevents -Medlemsavgifter Medlemsavgiften skall vara 150:- per person samt 500:- för familjemedlemsskap. Samtliga spelare och ledare måste lösa medlemskap för att få vara med i verksamheten. Material är en stor post i kostnadsbudgeten. Både sådant som behöver betalas med kontanta medel och sådant som kan finansieras via s.k. frivaror. Per Wernström och Peter Magnusson, Rickard Lind och Magnus Wahlquist har fått i uppdrag att försöka få till ett optimalt avtal med leverantörer avseende frivaror. En inventering skall genomföras av befintligt material som idag ägs av Skå IK respektive Ekerö IK som nu inte längre behövs men som ev Mälarö Hockey skulle kunna ha nytta av. Och sedan tar vi en diskussion med respektive förening om hur man i så fall kan lösa så att Mälarö Hockey kan nyttja sådant material. Vi är i behov att hitta Sponsorer så snart som möjligt. (Se Sponsorpaket nedan) Övriga praktiska frågor -Mälarö Hockey kommer enligt beslut i styrelsen ha svarta tröjor, svarta byxor och svarta damasker med blå (EIK) och gröna (Skå IK) inslag. Bortaställ: Vit tröja. -Sportnik-sida inkl registrering av domän (malarohockey.se) är på gång. (Mats Nissling kommer initialt sköta Mälarö Hockeys websida tills dess att verksamheten kommit igång och andra operativa krafter kan ta över detta ansvar.) -Bemanning/organisation runt våra lag i övrigt samt inventering/registrering av alla spelare bör ske inom de närmsta dagarna/veckorna. Sponsormöjligheter Mälarö Hockey :

5

6 Sponsor Policy Mälarö Hockey är som sagt ett samarbete mellan Skå IK och Ekerö IK, med syfte att kunna erbjuda många barn och ungdomar i vårt upptagningsområde en aktiv och värdeskapande fritid. Och vi betraktar Skå IK och Ekerö IK som Mälarö Hockeyförenings viktigaste partners och sponsorer. En viktig förutsättning för sponsorarbetet i Mälarö Hockeyförening är därför att våra nya sponsorer inte avstår ett annat sponsorengagemang i Skå IK eller Ekerö IK till förmån för Mälarö Hockeyförening. Samtliga befintliga sponsorer som vill vara med även i Mälarö Hockeyförening är förstås välkomna, men med den reservationen! Välkommen till Mälarö Hockeyförening! Styrelsen

Code of Conduct

Code of Conduct Bakgrund. Ekerö IK Hockey är en del av Ekerö IK vars verksamhet bedrivs på Mälaröarna väster om Stockholm. Föreningen har förutom hockey även fotboll, innebandy, badminton samt bordtennis i verksamheten.

Läs mer

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010

Boo IF. Hockey. Verksamhetsplan 2009/2010 Boo IF Hockey Verksamhetsplan 2009/2010 Innehåll 1. Inledning 2. Mål säsongen 2009-2010 3. Junior och A-lag 4. Styrelsens sammansättning 5. Aktiviteter, Säsong och Kalendarium 6. Utbildning 7. Ekonomi

Läs mer

Värnamo Hockey 5-års plan grundverksamheten. 5-årsplan Värnamo Hockeys grundverksamhet. Skapad våren 2015 på uppdrag av styrelsen

Värnamo Hockey 5-års plan grundverksamheten. 5-årsplan Värnamo Hockeys grundverksamhet. Skapad våren 2015 på uppdrag av styrelsen Värnamo Hockey 5-års plan grundverksamheten 5-årsplan Värnamo Hockeys grundverksamhet Skapad våren 2015 på uppdrag av styrelsen 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.2 Syfte... 3 2. Verksamhetsmål...

Läs mer

Följ med på vår. framtidsresa!

Följ med på vår. framtidsresa! Följ med på vår framtidsresa! Detta är Halmstad Hockey! Ishockey är väldigt mycket för väldigt många. Framförallt är det något väldigt kul! Ishockey består av lek, träning och tävling. Den ger oss fysisk,

Läs mer

Förtext: Info från Sportgruppen:

Förtext: Info från Sportgruppen: Förtext: Inför säsongen 2015-16 är HCL igång med ett förändrings arbete som startar från styrelsen och sedan ska stråla nedåt i föreningen. Ett första steg i det är att man tillsatt en Sportgrupp som leds

Läs mer

Sponsorer sökes! Satsa på hockeyns framtid. Stöd DIF-lag 04 säsongen 2014-2015. Maila: lag04@difhockey.se

Sponsorer sökes! Satsa på hockeyns framtid. Stöd DIF-lag 04 säsongen 2014-2015. Maila: lag04@difhockey.se Sponsorer sökes! Satsa på hockeyns framtid. Stöd DIF-lag 04 säsongen 2014-2015 Maila: lag04@difhockey.se Säsongen 2013-2014 Vilken säsong killarna har haft! Laget har tränat, kämpat, haft roligt och spelat

Läs mer

ROSLAGEN ROSLAGEN HOCKEY JUNIORER

ROSLAGEN ROSLAGEN HOCKEY JUNIORER Informationsmöte Juniorsektionen Roslagen Hockey 2017-2018 Tre föreningar ett lag Agenda Bakgrund, mål och syfte Schematisk organisation Att samarbeta tre föreningar Kommande aktiviteter Ekonomi och spelaravgifter

Läs mer

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Föreningsorganisation 2016 Ordförande Min 4 Max 12 ledamöter Valberedning Klubbdirektör Ekonomiansvarig Sekreterare Revisorer Vice

Läs mer

Utvecklas med Ekerös största folkrörelse

Utvecklas med Ekerös största folkrörelse SPONSRING 2016 Utvecklas med Ekerös största folkrörelse Sponsringsarbetets syfte och mål: Ekerö IK har i över 90 år verkat för Mälaröarnas invånare och företagare. Ekerö IKs breda förankring i sin hembygd

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Agenda Hanhals IF - Kort om klubben Hockeyskolan - Vad är det? Organisationen - Hockeyskolan - Gruppen Utrustning - Vad behöver man? Träningsupplägg Rutiner

Läs mer

BIK Karlskoga ungdom

BIK Karlskoga ungdom BIK ungdom består idag av 9 lag med barn och ungdomar fördelade från team 07-08 som är ett gemensamt lag, sedan följer årskullarna varandra upp till team 99. Totalt finns ca xxxxx barn och ungdomar i BIK

Läs mer

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Sponsorfolder Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Bli en del av en för Sverige helt unik satsning på ishockey: Göteborgs Hockey Clubs flick- och damsatsning

Läs mer

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT 2008-06-30 Målet för Lycksele SK är att spela ishockey i den högsta möjliga divisionen, att vi i huvudsak ska ha spelare som är utbildade i föreningen och som bor på orten. För att göra detta möjligt skall

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Liten blir stor och snart har vi ingen chans att hänga på i föräldramatchen i slutet av säsongen men antar att det är något vi får leva med.

Liten blir stor och snart har vi ingen chans att hänga på i föräldramatchen i slutet av säsongen men antar att det är något vi får leva med. Laget Liten blir stor och snart har vi ingen chans att hänga på i föräldramatchen i slutet av säsongen men antar att det är något vi får leva med. Vi står nu redo och har sparkat igång ännu en säsong med

Läs mer

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy värdegrund vision mål riktlinjer för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy, värdegrund, vision, mål och riktlinjer för bordtennisklubben BTK Rekord Inledning Detta policydokument

Läs mer

Verksamhetsplan Falu IF

Verksamhetsplan Falu IF Verksamhetsplan 2018-2019 Falu IF Delaktighet Glädje och Gemenskap Respekt Allas rätt att vara med 1 Verksamhetsidé Falu IF skall verka för att alla som vill spela ishockey ska få de bästa förutsättningarna

Läs mer

Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte

Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte Tid: 4 aug 2014 Plats: Hemma hos Jörgen Lindahl, Lindersvägen 19, Lövnäs. Närvarande: Mathias Fransson, Håkan Gidebratt., Jörgen Lindahl, Peter Läth och Jakob Rubenson.

Läs mer

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC (1) Historia Föreningen registrerad som Västerås

Läs mer

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se WIF hockey 2011-2012 WIF Hockey - en självklarhet med stolt tradition. Valdemarsvik är en ort som präglas av stora skillnader mellan sommar och vinter. Det skärgårdsnära läget gör att orten lever upp under

Läs mer

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll.

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll. 1 Protokoll nr 5 2004/2005 2004-11-01 Sammanträde: Styrelsemöte Tid: 26 Oktober 2004 Plats: Närvarande: 1 Öppnande Jenny Nyström Skolan Lasse Törnqvist Niclas Hallberg Eva Lindh Marie Norregårdh Susanne

Läs mer

Utvecklas med Ekerös största folkrörelse

Utvecklas med Ekerös största folkrörelse SPONSRING 2016 Utvecklas med Ekerös största folkrörelse Sponsringsarbetets syfte och mål: Ekerö IK har i över 90 år verkat för Mälaröarnas invånare och företagare. Ekerö IKs breda förankring i sin hembygd

Läs mer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer Rev.dat 2018-02-01 1 Verksamhetens huvudmål Skapa en attraktiv aktivitet. Aktiviteten skall i möjligaste mån anpassas till individen. Vi skall utbilda hockeyspelare. Vi skall utbilda och utveckla goda

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Ansökan om projektbidrag - projekt Tjejhockey

Ansökan om projektbidrag - projekt Tjejhockey KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-01-22 KFN-2014/356.387 1 (2) HANDLÄGGARE Wesslén, Mats 08-535 317 37 Mats.Wesslen@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om

Läs mer

Informationsmöte AIK ISHOCKEY

Informationsmöte AIK ISHOCKEY Informationsmöte 150412 AIK ISHOCKEY Agenda Säsongen 2014/15 Framtid Organisation säsongen 2014-2015 I korthet September Säsongen börjar trevande sen går den uselt Oktober Ny styrelse utses November Ny

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Utvecklas med Ekerös största folkrörelse

Utvecklas med Ekerös största folkrörelse SPONSRING 2015 Utvecklas med Ekerös största folkrörelse Sponsringsarbetets syfte och mål: Ekerö IK har i över 90 år verkat för Mälaröarnas invånare och företagare. Ekerös IKs breda förankring i sin hembygd

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Nyhetsbrev juli 2012

Nyhetsbrev juli 2012 Nyhetsbrev juli 2012 Detta är andra nyhetsbrevet i en serie av nyhetsbrev som kommer att publiceras löpande under säsongen. Det händer mycket i föreningen nu och därför vill vi löpande kommunicera ut till

Läs mer

Motion: ansökan om att starta upp tennissektion inom AIK

Motion: ansökan om att starta upp tennissektion inom AIK Motion: ansökan om att starta upp tennissektion inom AIK Inledning Vi vill starta upp en sektion för tennis inom Allmänna idrottsklubben. Vi är ett gäng AIK:are som alla har relativt lång tennisbakgrund,

Läs mer

Välkommen till Karlbergs BK 2016

Välkommen till Karlbergs BK 2016 Välkommen till Karlbergs BK 2016 Karlbergs Bollklubb Karlbergs BK är en fotbollsförening baserad på Kungsholmen och i Vasastan i Stockholm. Vi har en seriös och gedigen fotbollsverksamhet med 820 spelare,

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018

Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018 Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018 Fotbollsklubben Fotbollsklubben har under 2017-2018 haft följande styrelse: Therese Gisslund, Ordförande Tobias Andersson, vice Ordförande Susanna Pärlfjärd,

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll

Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll Verksamhetsplan 2015 för BSK Herrfotboll Vår vision En högkvalitativ fotbollsverksamhet genom individuell spelarutveckling i en trygg, positiv och fostrande miljö! En verksamhet präglad av god utbildning,

Läs mer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Säsong 2017/2018 Hanhals IF FÖRENINGEN Hanhals IF är idag en av Sveriges största hockeyföreningar sett till antalet utövare. Vi har ca 500 ungdomar som spelar

Läs mer

Nästa säsong Presentation 18 mars Välkomna!

Nästa säsong Presentation 18 mars Välkomna! Nästa säsong Presentation 18 mars 2013 Välkomna! Agenda Därför är vi här Stockholmshockeyn utveckling Vår vita tråd och arbetet med Vinnande förening Laget före jaget Nästa säsong Ambitionsnivå Träningsgrupper

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Dalarnas Ishockeyförbund

Dalarnas Ishockeyförbund 2017-04-22 Distriktskonferens, Scandic Falun Närvarande: se bilaga 1 Öppnande Ordförande Sven-Åke Petters hälsar de närvarande välkomna. Delger information från Svenska Ishockeyförbundet om ekonomi och

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Sunderby Sportklubb GSSK Basket Fotboll Hockey Gymnastik Skidor Innebandy. Innebandysektionen. Verksamhetsplan

Sunderby Sportklubb GSSK Basket Fotboll Hockey Gymnastik Skidor Innebandy. Innebandysektionen. Verksamhetsplan Innebandysektionen Verksamhetsplan 2014-2015 Innebandysektionens verksamhetsplan säsongen 2014-2015... 4 Ledstjärnan... 4 Inledning och bakgrund... 4 Innebandysäsongen... 4 Långsiktiga Mål... 4 Mål för

Läs mer

REGIONSUTVECKLING

REGIONSUTVECKLING REGIONSUTVECKLING 2017-2018 I Frölundas sportsliga målsättningar ingår att ta ett ansvar för utvecklingen av ishockeyn i regionen. Med regionen menas i detta sammanhang Göteborg, Halland, Bohuslän-Dal

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

SK Lejons verksamhet

SK Lejons verksamhet SK Lejons Vision Kunna erbjuda alla som vill spela hockey möjlighet för detta oavsett kön, talang eller ekonomisk situation. Vara en klubb där utrymme ges både för de som spelar hockey för att det är kul

Läs mer

Utvecklas med Ekerös största folkrörelse

Utvecklas med Ekerös största folkrörelse SPONSRING 2016 Utvecklas med Ekerös största folkrörelse Sponsringsarbetets syfte och mål: Ekerö IK har i över 90 år verkat för Mälaröarnas invånare och företagare. Ekerö IKs breda förankring i sin hembygd

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 Verksamheten i stort Styrelsen och dess arbete Styrelsen har under året bestått av följande medlemmar Ordförande Bengt Sandell Viceordförande Christer Ahlberg Sekreterare

Läs mer

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 Innehållsförteckning 3. Syfte & Mål Vision 4. Värdegrund Hjärta & Vilja Förväntningar på ledare 5. Värdegrund Förväntningar på spelare Förväntningar på

Läs mer

PROPOSITIONER FRÅN STYRELSEN 2016 Järfälla Hockey Club

PROPOSITIONER FRÅN STYRELSEN 2016 Järfälla Hockey Club PROPOSITIONER FRÅN STYRELSEN 2016 Järfälla Hockey Club Proposition #1 PERSONAL Heltidsanställd till föreningen som Sportsligt utvecklingsansvarig Styrelsen föreslår att kansli/föreningsstrategtjänsten

Läs mer

SPONSRING )0$,&: 2013

SPONSRING )0$,&: 2013 SPONSRING 2013 Utvecklas med Ekerös största folkrörelse Sponsringsarbetets syfte och mål: Ekerö IK har i över 90 år verkat för Mälaröarnas invånare och företagare. Ekerös IKs breda förankring i sin hembygd

Läs mer

Protokoll från planeringskonferensen för år 2012 på Viksbergs Säteri den 2 och 3 december 2010

Protokoll från planeringskonferensen för år 2012 på Viksbergs Säteri den 2 och 3 december 2010 Skå IK Fotboll Protokoll från planeringskonferensen för år 2012 på Viksbergs Säteri den 2 och 3 december 2010 Närvarande Finn Dobson, Inger Ekdahl-Edevärn, Kjell Hellström, Torleif Bengts, Jörgen Gren,

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Säsong 2016/2017 Hanhals IF FÖRENINGEN Hanhals IF är idag en av Sveriges största hockeyföreningar sett till antalet utövare. Vi har ca 500 ungdomar som spelar

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

IFK Bankeryd/IK Cyrus

IFK Bankeryd/IK Cyrus IFK Bankeryd/IK Cyrus 2017-2018 Proffsig upplägg med planering och mål man ska veta vart man är på väg efter varje avslutad säsong en stor träningsgrupp med mycket matcher och nivå indelning efter ambition

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Policy för kläder. Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Bergdalens IK.

Policy för kläder. Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Bergdalens IK. Policy för kläder Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Bergdalens IK. Avvikeler från policy kan innebära disciplinära åtgärder. Version

Läs mer

EIK P09Gul Föräldramöte

EIK P09Gul Föräldramöte EIK P09Gul Föräldramöte 2016-10-10 Agenda Välkomna Presentation av ledarna Säsongen 2016 Laget Kommunikation Cafeterian 25 oktober kl17-21:00 (vem tar hand om den) Lagkassa/Inbetalning till kassör Föräldrar/lagfunktioner

Läs mer

Följande ungdomsspelare har mottagit ispiggen under åren:

Följande ungdomsspelare har mottagit ispiggen under åren: är en individuell umärkelse som delas ut en gång om året till en ungdomsspelare i Hisingen Hockey. instiftades av Åke Holmstedt 2005 och har delats ut sedan säsongen 2005/2006. Det är fritt fram för alla

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Bergkvara AIF får härmed lämna följande verksamhetsberättelse för 2013. Styrelsens sammansättning: Ordförande: Kent Johansson Vice ordförande: Lena

Läs mer

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Vår idé i sammanfattning 2-3 Policy 4 Allmän info 4 Säsongen 16-17 4 Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Sport 6 Målsättning 6 Träning och träningsfilosofi 6 Seriespel 7 Nivåanpassning 7 Samarbete

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

Revision: 2.0 MÅL & POLICY. Godkänd av Tyringe Hockeys styrelse

Revision: 2.0 MÅL & POLICY. Godkänd av Tyringe Hockeys styrelse MÅL & POLICY Godkänd av Tyringe Hockeys styrelse 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Revisionshistorik... 4 Godkännande... 5 Mål... 6 Grundläggande Mål... 6 Sportsliga Mål... 7 Klubben... 7 Tränarutbildning... 7 Policy...

Läs mer

Föräldra- och spelarinformation inför ishockeysäsongen Välkommen till en ny och spännande ishockeysäsong!

Föräldra- och spelarinformation inför ishockeysäsongen Välkommen till en ny och spännande ishockeysäsong! Ludvika Hockey. Föräldra- och spelarinformation inför ishockeysäsongen 2009-2010. Välkommen till en ny och spännande ishockeysäsong! Styrelsen för Ludvika Hockey vill härmed hälsa alla ishockeyfamiljer

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

FALKÖPING IK BLUE RIDERS

FALKÖPING IK BLUE RIDERS Rev. B Den blå tråden Revisionshistorik: Rev. Anledning: Datum: Fastställd av Nr: styrelsen: B Revidering av ursprungligt dokument. 2018-04-09 2018-06-04 1 (10) Innehållsförteckning FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Detta är ÖHK. En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB.

Detta är ÖHK. En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB. Detta är ÖHK En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB. Önnereds HK En förening i Väster som älskar handboll. Med en bred ungdomsverksamhet som är väl organiserad kommer sportsliga

Läs mer

Rönnängs IK Verksamhetsplan Upplaga 1.0

Rönnängs IK Verksamhetsplan Upplaga 1.0 Rönnängs IK Verksamhetsplan 2018-2019 Upplaga 1.0 Innehållsförteckning 1. Välkommen till Rönnängs IK 2. Målsättning 3. Organisation 4. Ungdomsverksamhet 5. Junior- och Seniorverksamhet 6. Domare 7. Evenemang

Läs mer

Värdegrund 2013/2014

Värdegrund 2013/2014 VER 1.0 STRÖMSBRO HOCKEY CLUB BROSCHYREN VÄRDEGRUND, SIDA 1 Transparens, kamratskap, hederlighet, glädje, tävling Värdegrund 2013/2014 Reviderad 2017-08-12, 2018-05-17 Strömsbro Hockey Club - ishockey

Läs mer

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg Till alla Välkommen till BK Höllviken 2012 - BK Höllviken bildas (BK Näset och Höllvikens GIF slogs samman) Ca 1000 spelare, 170 ledare/tränare/administratörer Skånes tredje största ungdomsförening BK

Läs mer

Organisationsplan IK Oskarshamn Ungdomssektion

Organisationsplan IK Oskarshamn Ungdomssektion Organisationsplan IK Oskarshamn Ungdomssektion Isschema/ Hockeygym Oskar Öberg **Emil Ivansson Robin Danielsson Styrgrupp ungdom J-20 - HS 1 *Roger Jönsson Sportchef Thomas Håkansson Styrelse Robert Karlberg

Läs mer

Informationshäfte UMEÅ

Informationshäfte UMEÅ Informationshäfte UMEÅ 2015-08- 25 Föreningens policy Trixas policy är uppdelad i mål att uppnå inom respektive lag, barn och unga i U10 samt för vuxna. Vår policy går i enligt med Riksidrottsförbundets

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015. Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom

Verksamhetsplan 2014/2015. Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom Verksamhetsplan 2014/2015 Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom Vår verksamhet Malmö Floorball Clubs organisation består idag av två föreningar. Malmö FBC, org.nr 802439-1164, och Malmö FBC Ungdom, org.nr 802419-4279.

Läs mer

IBF Gagnefs sponsorpaket ska locka fler företag och sponsorer till föreningens sponsornätverk.

IBF Gagnefs sponsorpaket ska locka fler företag och sponsorer till föreningens sponsornätverk. Sponsorpaket Sponsringsarbetets syfte och mål: IBF Gagnef har sedan 2008 verkat för Gagnefs invånare och företagare. IBF Gagnefs breda förankring hembygden gör klubben till en bra samarbetspartner för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM INLEDNING Detta dokument är framställt av Värmdö Hockey och godkänt av Värmdö Hockeys styrelse. Dokumentet skall följas av alla tränare, ledare, spelare och föräldrar

Läs mer

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Blåa tråden Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Sida 1(12) 1. Versionshistorik 1.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 27 december 2006. 2.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 5 oktober

Läs mer

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda:

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda: IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte 2017-09-19 Frejknuten 19.00 21.00 Närvarande: Styrelsen + Ledare Agenda: 1. Presentation styrelse & agenda 2. Alliansförening Mats H 3. Ledarutbildningar + GU Fredrik

Läs mer

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com

TYRINGE HOCKEY. VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com TYRINGE HOCKEY VI SKA UTBILDA EGNA SPELARE www.tsos.com VI HAR EN STOLT TRADITION GRUNDLÄGGANDE MÅL OCH POLICY Tyringe SoS bildades 1936 och har genom åren fostrat många duktiga spelare. Föreningen är

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den Rödvita tråden

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Forshaga Hockey 2014 / 2015

Verksamhetsberättelse. Forshaga Hockey 2014 / 2015 Verksamhetsberättelse Forshaga Hockey 2014 / 2015 SÄSONGSAVSLUTNING Forshaga Hockey 14/15 TKS + TKS Tjej Tre Kronors Skridskola Lek på is är en lekbaserad verksamhet som i första hand riktar sig till barn

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder.

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder. VERKSAMHETSIDÉ Idrottsföreningen Troja-Ljungby, i dagligt tal benämnd Troja, utövar idrotten ishockey. Föreningen, som bildades 1948 och har sin hemvist i Ljungby kommun, består av de fysiska personer

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Föräldramöte för P

Föräldramöte för P Föräldramöte för P06 2014-03-09 Agenda Utvecklingstrappan Sponsring Sportnik Avgifter Cafévecka och ansvarig Spelsammandrag Träningar VM i innebandy Ungdomsverksamhetens utvecklingstrappa Peter Eklund,

Läs mer

Styrelsen. Framtida vision och målsättning [2013-07-31]

Styrelsen. Framtida vision och målsättning [2013-07-31] Framtida vision och målsättning [2013-07-31] Innehållsförteckning Bakgrund:... 3 Vår målsättning:... 3 Våra värdegrunder:... 4 Riktlinjer för KRIF Hockeys Barn och Ungdomsverksamhet... 5 Vår målsättning...

Läs mer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer IFK FALKÖPING BLUE RIDERS Mål och riktlinjer VISION Genom professionellt arbetande organisation skall vi vara en ledande idrottsförening i Falköpings Kommun. FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE MÅL Ungdomsverksamheten

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2016 Beslutade av styrelsen 2015-12-15 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Verksamhetsidé IFK Luleå ska bjuda på god fotbollsunderhållning. Vision IFK Luleå ska tillhöra Svensk Elitfotboll

Verksamhetsidé IFK Luleå ska bjuda på god fotbollsunderhållning. Vision IFK Luleå ska tillhöra Svensk Elitfotboll Verksamhetsidé IFK Luleå ska bjuda på god fotbollsunderhållning Vision IFK Luleå ska tillhöra Svensk Elitfotboll Grundförutsättning Elitsatsning bygger på bred ungdomsverksamhet IFK LULEÅ 1 Länets lag

Läs mer

Styrelse Ekonomi Anläggning Arnäsdagen/Arnäsfesten Säsongen 2017 F04 Noteringar från mötet

Styrelse Ekonomi Anläggning Arnäsdagen/Arnäsfesten Säsongen 2017 F04 Noteringar från mötet Styrelse Ekonomi Anläggning Arnäsdagen/Arnäsfesten Säsongen 2017 F04 Noteringar från mötet Närvarande: Per-Anders U Sofia R Marit LB Cathrin Ö Mikael N Kenneth L Magnus H Sara R Mikael S Malin S Robert

Läs mer

Lycksele Sportklubbs mål och inriktning är att bedriva idrottsverksamhet med ishockey och brottning.

Lycksele Sportklubbs mål och inriktning är att bedriva idrottsverksamhet med ishockey och brottning. Sida 1 2009-06-14 Innehållsförteckning IDROTTENS MÅL OCH INRIKTNING...2 Skolan...3 Droger och doping...3 Andra idrotter...3 Transporter...4 Ledare...5 Föräldrar...5 ISHOCKEY...6 LEDARE...7 SPELARE...9

Läs mer