PROPOSITIONER FRÅN STYRELSEN 2016 Järfälla Hockey Club

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROPOSITIONER FRÅN STYRELSEN 2016 Järfälla Hockey Club"

Transkript

1 PROPOSITIONER FRÅN STYRELSEN 2016 Järfälla Hockey Club

2 Proposition #1 PERSONAL Heltidsanställd till föreningen som Sportsligt utvecklingsansvarig Styrelsen föreslår att kansli/föreningsstrategtjänsten förändras från en projektanställning till en tillsvidaretjänst som Sportsligt utvecklingsansvarig med start i juli månad. Motivering: För att fortsätta utveckla Järfälla Hockey in i framtiden. Ordning och reda, riktlinjer, utbildning samt finna nya vägar för ytterligare intäkter för föreningen. Kostnad: : Proposition #2 PERSONAL Deltidsanställd (50 75%) till kansliet som Kanslist/Föreningsstrateg med start i juli månad. Styrelsen föreslår en kanslitjänst, en projektanställning på deltid under 1 år med start tidigast i juli månad. Motivering: För att utveckla Järfälla Hockey organisatorisk behöver vi utöka föreningstjänsten med en tjänst till. Föreningen växer och vi kan inte längre bemanna alla administrativa uppgifter med endast en anställd samt ideella krafter. Med ytterligare anställning på kansliet får föreningen möjlighet att skapa än bättre administrativ struktur i föreningen. Under kommande säsong tillkommer tyngre interna uppgifter som istidsläggning, ansvarig för LOK stöd, ytterligare ekonomiuppgifter mm som tidigare skötts genom ideellt engagemang och där vi idag saknar ansvariga. Efter 1 år gör vi en utvärdering ifall föreningen vill fortsätta med denna deltidstjänst som en tillsvidareanställning. Kostnad: : troligtvis betydligt lägre. Proposition #3 HOCKEYSKOLAN Ge ansvaret till det yngsta laget. Styrelsen föreslår att det ska vara yngsta laget (U8) som tar hand om hockeyskolan (t.ex registering, alla administrativ uppgifter, tränare, kiosk) och föreningen ska ge till laget kr som start till lagkassan. Under första året behöver yngsta laget inte vara med som funktionär i andra föreningsaktiviteter. Kostnad: 5000 kr för en säsong.

3 Proposition #4 BELASTNINGSREGISTER Utdrag ur belastningsregister för föreningar På JHC:s årsstämma den 26 Maj 2015 beslutades att alla befintliga och nya tränare, ledare samt andra vuxna som är en del av lagens organisation eller arbetar med föreningen ska inkomma med ett utdrag från polisens belastningsregister (för föreningar m.m där personer ska arbeta med barn dok.nr ). Styrelsen föreslår att det ska vara obligatoriskt för alla nya ledare och andra vuxna som är en del av lagens organisation att visa sitt utdrag ur belastningsregister och att denna information ska stå i Järfälla Hockeys stadgar. Arbetet startades redan under säsongen efter att Årstämman hade röstat ja på förslaget. De flesta av föreningsledarna lämnade in sitt belastningsregister till styrelsen. Det är styrelsens ansvar att samla in belastningsregister samt utse och följa de ledare som verkar i föreningen. Lagen om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn innebär att en förening har möjlighet att be den som erbjuds en anställning, ett uppdrag eller en praktiktjänstgöring inom föreningens verksamhet om ett begränsat utdrag ur belastningsregistret, om arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn (upp till 18 år). Motivering: För att visa barnens föräldrar att våra ledare inte har någon belastning i polisens belastningsregister för sexuellt brott mot barn föreslår vi att alla ledare som ha kontakt med barn (upp till 18 år) begär att få ett utdrag som visar att dem inte är bestraffade för något sexuellt brott mot barn eller barnpornografibrott. Proposition #5 NIKLAS KRONWALL CUP Fördelningsprincipen vid arrangemang av 1 eller 2 Cuper Styrelsen föreslår att klubben håller fast vid samma fördelningsprincip vid arrangemang av cuper som tidigare år. Det vill säga att 50% av vinsten tillfaller laget och 50% av vinsten tillfaller föreningen. För att föreningen kommer att stå för alla istidskostnader under Cupen blir den verkliga vinstdelningen närmare 60/40. Motivering: Kronwall cuperna är en viktig intäkt för föreningen samtidigt som det är en viktig inkomst till lagens egna lagkassor. Med fördelningsprincipen 50% till klubben och 50% till laget får både lagen och klubben ta del av den vinst som lagens cuper inbringar. Proposition #6 JHCs stadgar justera och fastställa stadgar Styrelsen föreslår en updatering av sidor som saknas från stadgarna jämförelse med RF (Riksidrottsförbundet) normalstadgar. Styrelsen tillsammans med föreningens revisorer har gjort en genomgång av JHCs stadgar och identifierat att paragraferna 26, 27 och 28 bör förändras för att stämma överens med RF. Framför allt paragraf 26 som beskriver fördelningen av arbetet mellan rollerna ordförande, Sekreterare och Kassör bör förändras.

4 Paragraferna återfinns i separat dokument, se bilaga 1 RF normalstadgar för föreningar eller följ länken: Styrelsen kommer i fortsättningen arkivera alla fysiska papper i Järfälla kommunens arkivtjänst och Stockholms Ishockeyförbund skall ha kopior på våra årsmöteshandlingar efter årsstämman. Stadgeändring Styrelsen föreslår att det för att kunna ändra föreningens stadgar krävs ett beslut för detta på två av varandra följande föreningsstämmor. Föreningsstämmorna skall vara med minst sex månaders mellanrum. Det ena av dessa stämmor måste vara ett ordinarie årsmöte. Förslag till ändring av stadgarna får skriftligen avges av såväl medlem som styrelsen. Proposition #7 Skridskodisco U9 Styrelsen föreslår att det näst yngsta laget (U9) tar hand om Skridskodisco i samarbete med Friluftsfrämjandet i december för att kunna samla in pengar till lagkassan. Föreningen står för alla inköpskostnader. Omsättningen (intäkterna från Skridskodiscot) delas mellan U9 och föreningen med fördelningsprincipen 60 % till U9 och 40 % till föreningen. I princip får U9 behålla hela vinsten efter att föreningen har tagit bort alla inköptskostnader. Motivering: Föreningen vill stötta de yngsta lagen. Aktiviteten är till för de yngre barnen i Järfälla Kommun och det finns möjlighet till nyrekrytering till klubben i samband med aktiviteten då det är många barn som lockas av skridskoåkning. Proposition #8 TRÄNARE Styrelsen föreslår att klubben arvoderar tränare till A lag, J20 och J18 kommande säsong. Vidare arvoderas en målvaktstränare likt tidigare säsonger. Förslagsvis löper tränaravtalen med start i augusti 2016 till sista mars alternativt sista april Motivering: Föreningen behöver tränare till A lag och juniorlag som kan utveckla spelarna både individuellt och kollektivt med ett tydligt och konstruktivt ledarskap på träningar och som coach på matcher. Målvaktstränare behövs för specifika målvaktsträningar inom föreningen. Kostnad: ca kr per år inkl sociala avgifter. Proposition #9 Ledarkonferens under säsongen Styrelsen föreslår att pengar avsätts för en ledarkonferens för Järfälla Hockey. Motivering: Ledarkonferensen är ett bra tillfälle att tillsammans dra upp riktlinjerna för säsongen och fortsätta arbetet med JHCs värdegrunder. Konferensen är också ett bra tillfälle att lära känna de nya ledare som tillkommit till föreningen till säsongen. Kostnad: :

5 Proposition #10 SPELAR & MEDLEMSAVGIFT Avgifter säsong 2016/17 Styrelsen föreslår att vi ligger kvar på samma spelaravgifter samt kostnad för medlemskap som föregående säsong för A lag, ungdomslag, hockeyskola samt för veteranträning. Gällande eventuell damhockey föreslås avgift om 950 kr. Deltagande i föreningsverksamhet kräver medlemskap. Träningsavgift för juniorlag föreslås till kr för J18 samt J20. Styrelsen föreslår vidare att vid utebliven betalning kan påminnelseavgift samt kostnadsränta komma att debiteras. Räntan beräknas i så fall maximalt till referensränta + 8 procentenheter (i enlighet med räntelagen). Det nya verksamhetsåret börjar den 1 maj 2016, fakturerering av avgifter påbörjas under sommaren. Fakturan skickas till den mailadress som är registrerad för respektive medlem på My Club. Motivering: Utifrån fastställd budget för säsong 2016/17 utgår vi ifrån att spelaravgifterna från föregående säsong står kvar för samtliga ungdomslag (U8 U16). Med utgångspunkt ifrån klubbens intention att göra ishockey tillgänglig för så många som möjligt genom att hålla nere kostnaderna är det viktigt med ideellt engagemang bland annat på de arrangemang föreningen anordnar. Proposition #11 SÄSONGSFÖRLÄNGNING Förlängning av is säsongen Styrelsen föreslår att is säsongen förlängs med 5 veckor efter att kommunens issäsong upphör. Kostnaden för dessa veckor finansieras genom Spring Camp samt extra Cuper. Genom att styrelsen sedan förlänger säsongen med Spring Camp förutsätter vi att Sportrådet tillsammans med lagen kan presentera ett seriöst träningsupplägg för Spring Camp. Genom detta upplägg blir det ingen ytterligare kostnad för föreningen med förlängd istid. Proposition #12 Grafisk profil för föreningen Med nya matchdräkter skapas förutsättningar till förändring inom föreningens grafiska profil. Järfälla Hockey har tidigare använt ett teckensnitt som uppfattats problematiskt hos tryckeriet på Intersport. Man tittar just nu på olika typsnitt som fungerar bra i tryck, vilket det blir är ännu ej fastställt. Ändring av utformning av grafiska element I samband med detta föreslår styrelsen även att vi frångår policy om att trycka spelarnas fullständiga namn och spelarnummer på vår profilkollektion från Bauer. Detta för att säkerställa spelarnas säkerhet när de rör sig i klubbkläder ute i samhället och skall inte möjliggöra att vuxna människor kan angripa spelare (barn) med tilltalsnamn. Vidare kan vi inte garantera alla spelare i föreningen kan ha ett och samma spelarnummer från U9 till U16.

6 Spelarnas namn ersätts med initialer på höger bröst samt höger ben på alla plagg. Tryckfärg vit. Storlek på bokstäverna är 50 mm och skrivs med teckensnittet JHC Ledarnas namn och funktion trycks på höger bröst samt höger ben på alla plagg. Tryckfärg vit. Funktionen skrivs med JHC pt. Namn skrivs med samma typsnitt, 30 pt. Proposition #13 Styrelsen föreslår att säsongen 15/16 resultat behandlas enligt nedan Utbetalning kr/lag till följande lags lagkassor: A lag samt Team 08,07,06,05,04,03,02, Resterande del av vinst balanseras i föreningens egna kapital.

Järfälla Hockey Club Föreningen Förslag till Verksamhetsplan 2016/2017

Järfälla Hockey Club Föreningen Förslag till Verksamhetsplan 2016/2017 VERKSAMHETSPLAN Föreningen 2016-05-28 Järfälla Hockey Club Föreningen Förslag till Verksamhetsplan 2016/2017 Innehåller fastställda beslut i enlighet med ordinarie årstämma den 2 Juni 2016 ---------------------------------------

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

Järfälla Hockey Club Team03

Järfälla Hockey Club Team03 1(8) Järfälla Hockey Club Team03 Verksamhetsplan 2016/2017 Järfälla den 16 maj 2016 ---------------------------------------- --------------------------------------- Lars Nilsson/Edvin Frylén/Jonas Reistam

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Proposition om upptagande av yrkesföreningen Sveriges Förening för Arbets- och Organisationspsykologer

Proposition om upptagande av yrkesföreningen Sveriges Förening för Arbets- och Organisationspsykologer Proposition om upptagande av yrkesföreningen Sveriges Förening för Arbets- och Organisationspsykologer 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 0 Förbundsstyrelsens proposition om upptagande av Sveriges

Läs mer

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL. 08-580 347 11 EPOST KANSLI@JARFALLAHOCKEY.COM 1 VÄRDEGRUND VÅR VISION Stockholms bästa plantskola - för alla VÅR STRATEGI Järfälla HC fostrar duktiga ledare, ishockeyspelare och

Läs mer

1 INLEDNING VAD FÅR DU SOM UNGDOMSPELARE VAD KRÄVS ATT DU GÖR EKONOMI LAGUPPGIFT CUP... 3

1 INLEDNING VAD FÅR DU SOM UNGDOMSPELARE VAD KRÄVS ATT DU GÖR EKONOMI LAGUPPGIFT CUP... 3 Sidan / SPELARMAPP INLEDNING... 2 2 VAD FÅR DU SOM UNGDOMSPELARE... 2 3 VAD KRÄVS ATT DU GÖR... 2 EKONOMI... 2 5 LAGUPPGIFT... 3 6 CUP... 3 7 PROGRAMFÖRSÄLJNING... 3 8 MOVIT... 9 JOURMATCHER, UPPGIFTERNA

Läs mer

1 INLEDNING VAD FÅR DU SOM UNGDOMSPELARE VAD KRÄVS ATT DU GÖR EKONOMI LAGUPPGIFT CUP... 3

1 INLEDNING VAD FÅR DU SOM UNGDOMSPELARE VAD KRÄVS ATT DU GÖR EKONOMI LAGUPPGIFT CUP... 3 Sidan 1 / 8 SPELARMAPP 1 INLEDNING... 2 2 VAD FÅR DU SOM UNGDOMSPELARE... 2 3 VAD KRÄVS ATT DU GÖR... 2 4 EKONOMI... 2 5 LAGUPPGIFT... 3 6 CUP... 3 7 PROGRAMFÖRSÄLJNING... 3 8 MOVIT... 4 9 JOURMATCHER,

Läs mer

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning FBI TULLINGE Styrning och beslutsordning Förord Målsättningen med detta dokument är att skapa tydlighet gällande föreningens styrning och beslutsordning för att därmed underlätta beslutsfattandet i den

Läs mer

Föräldra- och spelarinformation inför ishockeysäsongen Välkommen till en ny och spännande ishockeysäsong!

Föräldra- och spelarinformation inför ishockeysäsongen Välkommen till en ny och spännande ishockeysäsong! Ludvika Hockey. Föräldra- och spelarinformation inför ishockeysäsongen 2009-2010. Välkommen till en ny och spännande ishockeysäsong! Styrelsen för Ludvika Hockey vill härmed hälsa alla ishockeyfamiljer

Läs mer

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Spelarmapp I denna mapp hittar Du all nödvändig information om föreningsavgifter, om jourveckor, vad Du får som medlem i föreningen samt olika åtagande.

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2016 Beslutade av styrelsen 2015-12-15 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Järfälla Hockey Club Föreningen Förslag till Verksamhetsplan 2017/2018 Innehåller fastställda beslut i enlighet med ordinarie årsstämma den 30 maj 2017 --------------------------------------- ---------------------------------------

Läs mer

Nyhetsbrev juli 2012

Nyhetsbrev juli 2012 Nyhetsbrev juli 2012 Detta är andra nyhetsbrevet i en serie av nyhetsbrev som kommer att publiceras löpande under säsongen. Det händer mycket i föreningen nu och därför vill vi löpande kommunicera ut till

Läs mer

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 Innehållsförteckning 3. Syfte & Mål Vision 4. Värdegrund Hjärta & Vilja Förväntningar på ledare 5. Värdegrund Förväntningar på spelare Förväntningar på

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet.

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet. 2015-09-21 HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16 Säsongen 2015/2016 Målsättning / vår verksamhet. Den verksamhet som Hudiksvalls Hockey Club

Läs mer

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

Östersund / Frösö Båt- & hamnförening. Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH

Östersund / Frösö Båt- & hamnförening. Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH Klubben bildades 2013-04-25 och har sin hemort/verksamhetsområde i Östersund.. 1 Ändamål Klubben är en ideell förening och har till ändamål att lokalt

Läs mer

SeniorNet Tyresö är en ideell klubb inom riksföreningen SeniorNet Sweden. Klubben verkar inom IT-området för sina medlemmar och övriga seniorer.

SeniorNet Tyresö är en ideell klubb inom riksföreningen SeniorNet Sweden. Klubben verkar inom IT-området för sina medlemmar och övriga seniorer. 2016-03-10 Förslag till nya stadgar för SeniorNet Tyresö Vi har tagit fram ett förslag till nya stadgar för SeniorNet Tyresö. Förslaget baseras på de normalstadgar för klubbar som utarbetats inom SeniorNet

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Agenda Hanhals IF - Kort om klubben Hockeyskolan - Vad är det? Organisationen - Hockeyskolan - Gruppen Utrustning - Vad behöver man? Träningsupplägg Rutiner

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse Ekonomipolicy Säsongen 2016-2017 Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse 2016-09-12 Innehåll Allmänt... 3 Styrelsens ansvar... 3 Allmänt... 3 Sponsring och reklamintäkter... 4 Förslag Ekonomiutskott...

Läs mer

Järfälla Hockey Club Föreningen Förslag till Verksamhetsplan 2018/2019 Innehåller fastställda beslut i enlighet med ordinarie årsstämma den 30 maj 2018 --------------------------------------- --------------------------------------

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junior- och Damlag säsongen

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 1 Ekonomiska riktlinjer för ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2018-2019 Bakgrund För att Björklöven skall kunna bedriva och utveckla hockeyverksamheten måste vi ha en ekonomi i balans. Därför har vi

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30 Föräldramöte HCDALEN Team 08 U10 2017/2018 Lördag 16/9 2017 Klocka: 09:30 2017-09-25 1 Agenda Information om ledarstab Avgifter Hemmavinsten / 1966klubben Föräldragrupp Träningar Cuper Information om kiosk

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB VERKSAMHETSBERÄTTELSE JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB 2016-05-01 2017-04-30 Organisation Styrelsen för Järfälla HC avger härmed följande berättelse för versamhetsåret. Styrelse och övriga funktionärer har varit:

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Information till KB P99

Information till KB P99 INFORMATIONSBREV 2015 2015-02-12 (ver 1.07) Information till KB P99 INLEDNING KB P99 är en del av KB fotbolls ungdomsverksamhet. KB Fotbolls ungdomsverksamhet består till stor del av föräldrars ideella

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2015-2016

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2015-2016 1 Ekonomiska riktlinjer för ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2015-2016 Bakgrund För att Björklöven skall kunna bedriva och utveckla hockeyverksamheten måste vi ha en ekonomi i balans. Därför har vi

Läs mer

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , ,

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , , Stadgar för FBI Tullinge bildad 1981 Antagna av årsmötet 2003-05-27 och reviderade av årsmöten 2009-06-01, 2010-05-25, 2013-06-13, 2015-05-24 Stadgar för Föreningen för Bollspel och Idrott (FBI) Tullinge

Läs mer

Spelarmapp ungdomsverksamhet

Spelarmapp ungdomsverksamhet Sidan 1 / 8 Spelarmapp ungdomsverksamhet 1 INLEDNING... 2 2 VAD FÅR DU SOM UNGDOMSPELARE... 2 3 VAD KRÄVS ATT DU GÖR... 2 4 EKONOMI... 2 5 LAGUPPGIFT... 3 6 CUP... 3 7 PROGRAMFÖRSÄLJNING... 3 8 MOVIT...

Läs mer

Förslag till nya stadgar Normalstadgar för Lokalföreningar till Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom. Beslutade av riksförbundet yyyy-mm-dd.

Förslag till nya stadgar Normalstadgar för Lokalföreningar till Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom. Beslutade av riksförbundet yyyy-mm-dd. Förslag till nya stadgar Normalstadgar för Lokalföreningar till Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom. Beslutade av riksförbundet yyyy-mm-dd. Riksförbundets stadgar gäller även för lokalförening då normalstadgan

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad )

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad ) 2018 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2017-11-16) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna P/F7-19 år

Läs mer

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.)

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) Protokoll från föräldramöte lördagen den 21 Dec 2013 ( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) 1 Josef öppnar mötet och hälsar alla

Läs mer

Glädje Passion Stolthet

Glädje Passion Stolthet LULEÅ HOCKEYS GPS Glädje Glädjen att få växa upp och utvecklas tillsammans är kärnan i vår förening. På isen visar vi glädje genom att vara positiva, berömma, bygga och hjälpa varandra. Glädje är att få

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom

Stadgar för Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom Stadgar för Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom Förbundet kallades tidigare Föreningen för Ehlers-Danlos syndrom och EDS, Ehlers- Danlos syndrom, Riksförbund. Tidigare stadgar antogs första gången vid

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 1 MOLLÖSUNDS 2016-06-15 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till ordinarie föreningsstämma Tid och plats: lördagen den 16 juli 2016 kl. 15.00 i Änggården Medlem i föreningen är ägare till fastighet eller därmed

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junioroch

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junioroch Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junioroch Damlag Bakgrund För att Björklöven skall kunna bedriva och utveckla hockeyverksamheten måste vi ha en ekonomi i balans. Därför har vi tagit fram

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

Medlems- och Spelaravgift 2018

Medlems- och Spelaravgift 2018 Sida 1 av 7 Information gällande Seniorlaget Avgifter och kostnader 2018 Styrelsen har inför säsongen 2018 fastställt årets avgifter och betalplan enligt nedan, detta för att kunna driva klubben på ett

Läs mer

Selectverksamhet. Kvalitetssäkring av. Varför kvalitetssäkring? Vad säger tävlingsbestämmelserna? Auktorisationsbestämmelser

Selectverksamhet. Kvalitetssäkring av. Varför kvalitetssäkring? Vad säger tävlingsbestämmelserna? Auktorisationsbestämmelser Kvalitetssäkring av Selectverksamhet Information från Svenska Ishockeyförbundet 1 Varför kvalitetssäkring? 2 Vad säger tävlingsbestämmelserna? 3 Auktorisationsbestämmelser 4 Ansökningsblankett för auktorisation

Läs mer

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund 2012-02-15 Dnr 35862-2011-1 Till medlemmarna i Tyresåns vattenvårdsförbund Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund Samtliga medlemmar i Tyresåns vattenvårdsförbund

Läs mer

Välkommen som förälder i IFK Eskilstuna!

Välkommen som förälder i IFK Eskilstuna! Välkommen som förälder i IFK Eskilstuna! IFK Eskilstuna allmänt: År 1897 bildades IFK Eskilstuna, eller egentligen IFK VII, Sjunde kretsen av Idrottsföreningen Kamraterna. IFK Eskilstuna är en ideell förening

Läs mer

Välkomna önskar Styrelsen

Välkomna önskar Styrelsen Välkommen till Södra Fräkne Fiberförenings ordinarie årsstämma. Årsstämman hålls söndagen den 16 juni klockan 12.00 på Ljungskiles Folkhögskola. Agenda ser ni på nästa sida. Revidering 1 avser Punkt 9

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Förälder i Karlslunds IF HFK. Riktlinjer för oss föräldrar i Karlslunds IF HFK. Funktioner och roller kring laget. Allmänt. Träning.

Förälder i Karlslunds IF HFK. Riktlinjer för oss föräldrar i Karlslunds IF HFK. Funktioner och roller kring laget. Allmänt. Träning. Förälder i KIF Innehåll Förälder i Karlslunds IF HFK... 2 Riktlinjer för oss föräldrar i Karlslunds IF HFK... 2 Allmänt... 2 Träning... 2 Match... 2 Funktioner och roller kring laget... 2 Tränare/Ledare...

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17)

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17) 2015 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2014-10-17) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna 6-18 år. Föräldraföreningar

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

FÖRÄLDRA- & SPELARAVTAL

FÖRÄLDRA- & SPELARAVTAL FÖRÄLDRA- & SPELARAVTAL INFORMATION OCH REGLER FÖR SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I MB HOCKEY. Viktigt att alla tar del av dokumentet. I samband med säsongsupptakten ska ledare, spelare och föräldrar ta del av

Läs mer

Årsmötesprotokoll , klockan Bruk i Baljan. Närvarande medlemmar. Närvarande övriga 1 (6) Årsmötesprotokoll 2015 Bruk i Baljan

Årsmötesprotokoll , klockan Bruk i Baljan. Närvarande medlemmar. Närvarande övriga 1 (6) Årsmötesprotokoll 2015 Bruk i Baljan 1 (6) Årsmötesprotokoll 2015-11-07, klockan 14-16 Närvarande medlemmar Anna Andersson Kristoffer Ärnbäck Sara Salkvist Jean-Pierre Salkvist Malle Andersson Jimmy Gripenstam Michaela Wedin Johanna Åberg

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. 2019 Genomgång och ändringar av

Läs mer

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 When you have bacon and eggs for breakfast, the chicken makes a contribution, the pig makes a commitment Fred Shero, head coach of the Philadelphia Flyers Hårt-Smart-Enkelt! Summering

Läs mer

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Styrelse i Göteborgs Ornitologiska Förening (GOF) föreslår årsmötet att anta nya stadgar vid ordinarie årsmöte 2017-04-02. För att dessa ska

Läs mer

Stadgar för Ängsholmens Båtsällskap

Stadgar för Ängsholmens Båtsällskap Stadgar för Ängsholmens Båtsällskap Klubben bildades den 18 November 2004 och har sin hemort/verksamhetsområde i Upplands-Bro. Stadgarna antagna 2004-11-18. Ängsholmens BS är i stadgarna nedan kallad klubben.

Läs mer

Verksamhetsplan Ekängens IF. Verksamhetsåret 2014

Verksamhetsplan Ekängens IF. Verksamhetsåret 2014 Verksamhetsplan Ekängens IF Verksamhetsåret 2014 2(6) 1 Innehåll 2 Föreningsutveckling 2014...3 2.1 Administration...3 2.1.1 Ekonomi...3 2.1.2 Byggnader och planer...3 2.1.3 Marknadsföring och varumärke...4

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

Föreningens namn är Kreditförsäkringsföreningen (förkortat KFF) med säte i Stockholm, (på engelska: the Swedish Credit Insurance Association).

Föreningens namn är Kreditförsäkringsföreningen (förkortat KFF) med säte i Stockholm, (på engelska: the Swedish Credit Insurance Association). STADGAR Dessa stadgar har antagits vid Föreningsstämma 23:e mars 2015 och är en uppdatering av ursprungliga Stadgar antagna på Ordinarie Föreningsstämma från 26:e juni 2013 samt uppdateringar vid extra

Läs mer

Västerhaninge Båtsällskaps Stadgar

Västerhaninge Båtsällskaps Stadgar Västerhaninge Båtsällskaps Stadgar STADGAR FÖR VÄSTERHANINGE BÅTSÄLLSKAP, VBS gällande från 1990-12-17, omarbetade 2009-02-23 Innehåll 1 ÄNDAMÅL 2 MEDLEMSKAP 3 RÄTTIGHETER 4 SKYLDIGHETER 5 BÅTPLATS OCH

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

Stadgar för PTC User Sweden

Stadgar för PTC User Sweden 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är PTC User Sweden. Dess postadress ska vara ordförandens företagsadress. Dess firma tecknas av ordföranden och kassören var för sig samt av övriga ordinarie styrelseledamöter,

Läs mer

Bilda förening. så funkar det

Bilda förening. så funkar det Bilda förening så funkar det Vad är en förening? En förening kan startas av ett antal personer som har samma intresse och vill göra något tillsammans. En förening är demokratisk. Det betyder att du som

Läs mer

SK Lejons verksamhet

SK Lejons verksamhet SK Lejons Vision Kunna erbjuda alla som vill spela hockey möjlighet för detta oavsett kön, talang eller ekonomisk situation. Vara en klubb där utrymme ges både för de som spelar hockey för att det är kul

Läs mer

Medlems- och Spelaravgift 2017

Medlems- och Spelaravgift 2017 Sida 1 av 7 Information gällande U15 Avgifter och kostnader 2017 Styrelsen har inför säsongen 2017 fastställt årets avgifter och betalplan enligt nedan, detta för att kunna driva klubben på ett bra sätt

Läs mer

Arbetsfördelning Ungdomslag

Arbetsfördelning Ungdomslag Arbetsfördelning Ungdomslag Under 2012 delar vi ut olika föreningsuppdrag som behöver bli utförda av klubbens medlemmar. Har ert lag blivit tilldelad en uppgift, men ni känner att ni hellre tar er an en

Läs mer

Info Ledare FIF 2016/2017

Info Ledare FIF 2016/2017 Info Ledare FIF 2016/2017 Info till ungdomsledare Inför varje säsong ska alla läsa igenom den blå tråden som finns på hemsidan. Finns under dokument på Fröjereds IF:s hemsida. Rapportera alltid all närvaro

Läs mer

STADGAR. för Pappersindustriarbetarnas arbetslöshetskassa

STADGAR. för Pappersindustriarbetarnas arbetslöshetskassa STADGAR för Pappersindustriarbetarnas arbetslöshetskassa Gällande från 27 juni 2016 1 Ändamål och firma Kassan ska i enlighet med bestämmelserna i lagen om arbetslöshetsförsäkring utge ersättning till

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Föräldramöte SSIF P Mars 2015 Föreningsgården

Föräldramöte SSIF P Mars 2015 Föreningsgården Föräldramöte SSIF P00-01 3 Mars 2015 Föreningsgården Föräldramöte SSIF P00-01, 3 Mars 2015 AGENDA Truppen Ledare/tränare Seriespel Kommunikation Matchkallelser Träning Tränings upplägg På gång Medlemsavgift

Läs mer

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK Stadgar för Obbola Båtklubb OBK 1 Ändamål Obbola Båtklubb bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Långhalsviken, Obbola. Klubben är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att

Läs mer

ROSLAGEN ROSLAGEN HOCKEY JUNIORER

ROSLAGEN ROSLAGEN HOCKEY JUNIORER Informationsmöte Juniorsektionen Roslagen Hockey 2017-2018 Tre föreningar ett lag Agenda Bakgrund, mål och syfte Schematisk organisation Att samarbeta tre föreningar Kommande aktiviteter Ekonomi och spelaravgifter

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

Vår vision: Mjölby IBK ska vara den mest attraktiva idrotts-klubben i Mjölby Kommun! Välkommen till vår verksamhet

Vår vision: Mjölby IBK ska vara den mest attraktiva idrotts-klubben i Mjölby Kommun! Välkommen till vår verksamhet Välkommen till säsongen 2017 2018 Välkommen till vår verksamhet Nu är det återigen hög tid att starta upp en ny säsong för våra innebandyälskande medlemmar och även för er som fortfarande inte har vågat

Läs mer

Föräldramöte Tre Kronors Hockeyskola - HCL

Föräldramöte Tre Kronors Hockeyskola - HCL Föräldramöte 20141024 Tre Kronors Hockeyskola - HCL 1 Dagens agenda HCLs röda tråd Vi och ni? Tips om material HCL informerar Om klubbkläder Kioskansvariga samt info om denna verksamhet Vad är Två-kronan?

Läs mer

Stadgar Göteborg Lacrosse

Stadgar Göteborg Lacrosse Stadgar Göteborg Lacrosse 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Göteborg lacrosse med smeknamnet Seadrakes. Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun. 2 Syfte Föreningens syfte är att främja

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid extra föreningsstämma 2018-05-20. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till

Läs mer

STADGAR FÖR KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENINGEN LINNÉA EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENINGEN LINNÉA EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENINGEN LINNÉA EKONOMISK FÖRENING Stadgarna är antagna på ordinarie föreningsstämma den 26 april 2014 samt vid ordinarie föreningsstämma 2015. Stadgeändring avseende punkt

Läs mer

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund STADGAR FÖR SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund KAPITEL 1: TILLHÖRIGHET OCH ÄNDAMÅL 1.1 Tillhörighet Seniorpsykologer i Sveriges Psykologförbund (Seniorpsykologerna) är en förening inom Sveriges

Läs mer

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening reviderad version: 2016-07-24 Inledning 1 Föreningens firma ska vara Mjövikens Ideella Bryggförening. Föreningens styrelse ska ha säte i Karlstads kommun. 2

Läs mer

Informationshäfte UMEÅ

Informationshäfte UMEÅ Informationshäfte UMEÅ 2015-08- 25 Föreningens policy Trixas policy är uppdelad i mål att uppnå inom respektive lag, barn och unga i U10 samt för vuxna. Vår policy går i enligt med Riksidrottsförbundets

Läs mer

Föreningen Ventus Stadgar

Föreningen Ventus Stadgar Föreningen Ventus Stadgar Namn 1 Föreningens namn skall vara Ventus och ha sitt säte i Malmö Målsättning 2 Föreningen har som mål: - att starta och driva en kulturförening med tyngdpunkt på musik. - att

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Lagföräldramöte ÖHK

Lagföräldramöte ÖHK Lagföräldramöte ÖHK 2018-02-28 Agenda Status FBC Vinga Peter & Yanick Status respektive lag - bordet runt - alla Feedback från lagen till styrelsen & frågor alla Sammanfattning Info & policy arbete - Yanick

Läs mer

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter Välkommen till Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter -Vad har man att rätta sig efter vad styr en förening -Styrelsens ansvar

Läs mer