Kulturhus Skellefteå Sammanställning av dialog kring framtidens bibliotek

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kulturhus Skellefteå Sammanställning av dialog kring framtidens bibliotek"

Transkript

1 Kulturhus Skellefteå Sammanställning av dialog kring framtidens bibliotek savdelningen Therese Bäckström Zidohli

2 savdelningen Innehållsförteckning 1 INLEDNING BAKGRUND GENOMFÖRANDE Organisation Arbetssätt RESULTAT FRÅN DIALOG OMRÖSTNING INKOMNA SYNPUNKTER... 6 Dokumentnamn: Kulturhus Skellefteå_dialog framtidens bibliotek sammanställning Sida 2 (40)

3 1 Inledning I arbetet med hur stadsbiblioteket ska utformas i det kommande kulturhuset är det viktigt att involvera allmänheten för att få deras synpunkter och idéer om hur framtidens bibliotek ska se ut. 1.1 Bakgrund Syftet med Kulturhus Skellefteås dialoger är att skapa delaktighet och lyssna på föreningar, näringsliv, medborgare, kulturaktörer mm för att få kunskap om behov och prioriteringar så att ett bra beslutsunderlag kan tas fram. Nedanstående mål är övergripande för projektets dialog och har tagits fram för att kunna följa upp resultatet. Det ska vara en bred sammansättning av deltagare. Dialogen ska vara en del av beslutsunderlaget till politiker. Dialogen ska tillgängliggöras för intresserade aktörer. Deltagarna ska känna att de har fått bättre kunskap projektet. Deltagarna ska känna sig delaktiga i projektet. Nedanstående mål har tagits fram specifikt för deldialogen kring framtidens bibliotek. Få fler att använda och besöka biblioteket, speciellt ungdomar och unga vuxna. Få input i det fortsatta arbetet hur biblioteket bör planeras/utformas. Skapa engagemang och intresse hos de som inte besöker biblioteket idag. Förankring av utvecklingen hos personalen. 1.2 Genomförande Nedan beskrivs hur arbetet har genomförts Organisation Planeringen och genomförandet av dialogen har letts av: Therese Bäckström Zidohli, projektledare Kulturhus Skellefteå Petra Liuski, kommunikationsstrateg Support och lokaler Styrgrupp: Styrgruppen består av Kommunstyrelsens arbetsutskott samt ordförande i Kulturnämnden. Operativ ledningsgrupp: Kristina Sundin Jonsson, kommunchef Lars Hedqvist, planeringschef Ingrid Thylin, avdelningschef Samuel Lundkvist, ekonomichef Anders Bergström, förvaltningschef Skol- och kulturkontoret Arbetsgrupp: Therese Bäckström Zidohli, projektledare Kulturhus Skellefteå Sida 2 (40)

4 Petra Liuski, kommunikationsstrateg Support och lokaler Susanne Sinclair, bibliotekschef Skol- och kulturkontoret Eva Abrahamsson, biblioteksenhetschef Skol- och kulturkontoret Mikke Ejrevi, biblioteksenhetschef Skol- och kulturkontoret Personal från biblioteksenheten involveras i genomförandet av dialogen Arbetssätt Dialogen har innefattat en omröstning mellan tre bilder som symboliserar tre möjliga inriktningar för ett bibliotek, se nedanstående bild 1-3. Bilderna är inte färdiga alternativ som kommer att bli verklighet utan ganska extrema illustrationer av olika idéspår. Med omröstningen vill vi få fram vägvalet för det bibliotek som invånarna helst skulle vilja besöka i framtiden. Utöver omrösningen har man även kunnat ge utförliga kommentarer kring åsikter eller önskemål som man har. Bild 1 visar en lokal med bokhyllor i rader där hyllplanen är fyllda med böcker. Färgerna i inredningen är dova. I ena änden av lokalen står en lånedisk med en bibliotekarie som hyssjar för att påminna om att biblioteket ska vara en tyst plats. Ett par vuxna som letar böcker syns bland hyllorna. Två barn bär på böcker som de lånat. Ytterligare ett par barn står intill ett bokbord och bläddrar i var sin bok. Ansiktsuttrycken på personerna är generellt leende, lugna och fokuserade. Sida 3 (40)

5 Bild 2 visar en lokal som påminner om ett stort vardagsrum med sittgrupper, taklampor och bokhyllor. Väggarna är klädda med färgglada tapeter. Här finns även en rad arbetsplaster i form av skrivbord och ståbord. Här finns tryckta böcker att låna och läsa, såväl som digitala varianter. I ena änden av lokalen står en cafédisk med kaffemaskin och fikabröd, bakom disken står en bibliotekarie som också är cafébiträde. Människorna på bilden pratar i telefoner eller arbetar vid laptops. Ett barn sitter på golvet och lägger ett pussel. En grupp barn lyssnar till ett föredrag där föreläsaren visar bilder på en duk. I bakgrunden finns en stor bildskärm. Ansiktsuttrycken visar glada och avslappnade människor. Bild 3 visar en lokal där allt är uppkopplat, digitalt och högteknologiskt. Här finns interaktiva skärmar överallt och man ser google-glasögon, hörlurar och högtalare. I mitten av bilden syns en bibliotekarie i form av ett hologram och bakom det en robot. Det finns solceller i taket och arbetsplaster i olika futuristiska sfärer. Personerna på bilden använder teknik för att ta del av böcker och annat material, det finns inga tryckta böcker i lokalen. Ansiktsuttrycken visar leende och fokuserade personer. Målgrupp Dialogen ska fokusera på målgruppen 15-24år, men vara öppen för en bredare målgrupp. Aktiviteter Sida 4 (40)

6 18/10 Inflyttardagen presentation av projektet och premiärvisning av målbilderna vid Biblioteksenhetens bord. 18/10-8/11 Biblioteken runt om i kommunen monter med målbilder och möjlighet till omröstning och lämna förslag/åsikter. 18/10-8/11 Webben presentation av målbilderna och möjlighet till omröstning och lämna förslag/åsikter. 18/10-8/11 Skolor möjlighet att få material för diskussion kring framtidens bibliotek som en del av undervisningen 25/10 Aktivitet mot medborgarna - bokbussen i centrum med målbilder och möjlighet till omröstning och lämna förslag/åsikter. Kommunikation Dialogens aktiviteter har kommunicerats utifrån aktuell dialogplan för att skapa ett enhetligt intryck av projektet. Tidplan Startade 18/10 med inflyttardagen Avslutades 8/11 Återkoppling och dokumentation Återkoppling till deltagare i dialogen sker via webben i första hand. Alla aktiviteter som genomförs ska dokumenteras och sparas i arkiv i Byggnet. Sida 5 (40)

7 2 Resultat från dialog Nedan redovisas resultatet från dialogen om framtidens bibliotek. 2.1 Omröstning Totalt inkom 800 olika röster. Några deltagande hade röstat på två eller alla tre alternativ och några la blankröster. Bild 1 fick 182 röster Bild 2 fick 454 röster Bild 3 fick 192 röster Det mest populära alternativet var således Bild 2, följt av Bild 3 och till sist Bild 1. Antal röster Inget av alternativen 1 och 2 1 och 3 2 och 3 1, 2 och Inkomna synpunkter Totalt inkom 483 synpunkter. De mest populära nyckelorden var: Böcker, dator, fika, personal, barn Bra med utrymme för barnen. Men även trevligt med sittplatser för vuxna. Plats för barnvagnar Det får inte bli ett tillhåll för värmestuga Mer tidiga öppettider på morgonen Som idag! Sida 6 (40)

8 P-platser viktigt mera talböcker Ett bibliotek där man i lugn och ro kan läsa en tidning Erbjud "telefonkiosks-rum" - att med egen mobil prata ifred så man inte stör andra Bra böcker med skräck och fantasi och roliga Böcker tyst Datorer Gratiskaffe Det viktigaste ska fortfarande vara böckerna Mat och godis senaste böckerna Det är bra att det finns mycket på biblioteket Fika Plats att studera. familje"hörna" Fik. Senaste böckerna. Fräsha böker. Böcker på flera språk. Snälla bibliotikarier Centralt. Dra till sig dagens icke-besökare genom annat fika, spel, TV-spel. Men ändå erbjuda romaner & böcker som idag! Gärna ett mellanting mellan 1 och 2 Litteratur fysisk och digital. Mötesplats. Enklare mat och fika - bättre kvalitet än idag. Läshörnor. Internettillgång- Gör kulturhus av Tingshuset! Flytta tinget till gamla Folktandv.! 1- Böcker. 2-IT-teknik 3- Konferensrum 4- BARN O VUXEN teater 5- Mycket kultur + Sida 7 (40)

9 / Roliga arrangemang Lugn oas fylld med böcker. Personal som är kunnig o kan ge tips och råd Böcker kunskap fika Det ska kännas som att komma in i någons vardagsrum Datorer man kan låna. Det ska vara stort, med många nya böcker och en lekhörna för mindre barn Gratis ett låne kort Tyst fika Ett hörn med djur böker och ett med bak böker altså sama böker i hörn och dator man kan låna TV Fotöljer Kloka Fika Blomor Nhl sjärnor. Fotbolls sjärnor Ett fick och minecraft böker Fint/ränsat. Bra böker lite prat inte skrik. Snälla människor som jobbar där. Spännande och roliga böker Mer kp tidningar TV-spels Böcker. TV-spel. Datorer. Fika. NHL-böcker. Champions League- Böcker En PC. Spelmagasin. Stephen Hawking. Gabe Newell Datorer och elektronik De va kult Boksamtal vuxna/barn. Teater. Barnkul. 'Bokresor "för barn". Workshops. Författarbesök. Sida 8 (40)

10 Café Ett xbox one datorer. Lexion häst hund och katt. DATORER. Man ska syta upp listor på vegarna om vilken bok som kommer först i en seria datorer Hästar Det ska innehåla många barn böker på ena sidan och vuxen böcker på andra sidan. Det ska erbjuda bra pyssel böcker och böcker man lär sej av. Och djurböcker. Alla sårts-böcker Ett lugnt ställe glass godis ipad Ha olika böcker som passar alla. Datorer så man kan söka. Det ska vara lite lugnt. Böcker, bra hjälp om man typ inte hittar en bok. Skaffa in "nya" böcker ganska fort. BIBLIOTEK + BÖCKER = = SANT För att kuna spela fika och Böcker Det ska fan se ut som bild 2 :( :( :( :( :( att man ska kuna spela 19 h värd gjör om biblioteket för fan roligare att man inte behöver vara tyst. Böker, Dator, Pussle CS:GO och datorer CS GO på dator. Snabbare grafikkort Counter Strike Global Offensive på datorn Bra böcker som alla vill och kan läsa grisar och kor Sida 9 (40)

11 INTERNETT Counterstrike Global Offensive personal och böcker Godis TV-spel Godis läsk chips :-) Personal som kan inspirera och hjälpa till att hitta trevliga böcker. Mera personal tack! Plats för möten mellan böcker, människor, kultur m. m. Läsk chips godis :-) BÖCKER OCH PERSONAL!!!!! Böker och tiningar Mycket Astrid Lindgren böcker och mer lärolika böcker tidningar och böker Det ska befina sig i skolan. Snälla kasörskor. Sofor och fotöljer. Tidningar och böker och filmer Det ska innehåller massa mer tekniska saker Ett bibliotek med böcker och personal Läsk Lugnt och fridfult. Böcker från hela världen. Fri från kostnader. Lättillgängligt. Jag vill att det ska vara hyperteknologiska saker till exempel datorer överallt gärna lite böcker också. (men också datorer) överdriv inte tack. PSS! Jag älskar biblioteket Böcker + personal Sida 10 (40)

12 Fika typ. Spännande böcker. Fika vatten och twerkande människor Skoter tidningar Information om nya böcker och författare. Mötesplats. Inbjudande = Trevligt att besöka Tidningar Böcker Datorer Film Musik Spel PERSONAL!!! Kunnig Personel. Café med bra kaffe Förelösninga Korssamverkan med teater-konst Lyssna till personeler Ett bibliotek ska vara en plats för alla som vill läsa lyssna mm Köp av kaffe saft eller liknande TRÄFFPUNKT Ett stäälle med varierande böcler, DVD, CS Personal som kan tipsa om läsvärda böcker. Bokklubbar utställningar. Föreläsningar Tillgång till internet. Tillgång till dagstidningar i papper. En tyst läshörna. Och böcker!!! Mötesplats Kunnig personal Tidningar Böcker IT Café Sida 11 (40)

13 Så bra att bibliotek finns än. Gratis är till för alla. Bra böker Som det är nu! Allt som finns idag. Kanske lite fler lockelser för pensionärer! En källa till kunskap upptäcka böckernas värld, där den som läser ser en filmrulle inne i sitt huvud. Bra med e-böcker för de som inte har ett bibliotek nära där de bor Mycket böcker och någon att fråga! Viktigt. Böker Jag önskar bild 2. Bild 2. Trivsamt och lugnt Kunnig personal Allt medialt utbud Böcker snela Man ska kunna göra saker Massor med böcker!! Vill att det ska inbjuda till läsning. Lästips och kunnig personal Spännande böcker, bord (fina) och fina lampor och så mer fakta böker Böcker ska finnas bibliotek samt personal!!! Mer fantasi böker Biblotekets bökär är däst Byblan är bäst Böker. Snela pesonal. Stolar Mer stolar. Mer som i kåge Kan vara kul om besöket ned tex barnen kan bli en upplevelse. Tex kunna ta en fika, sitta ner en stund osv. Trevligt! Bra böcker CD Film Sida 12 (40)

14 Tal böcker Jag vill att det ska vara böcker och datorer. Inte bara datorer Det ska finnas minst två datorer och böcker för alla smaker Allt Böker datirer och tystnad Allt Böker Böcker! mer fotbollsböcker Bättre datorer Dagbok för alla mina fans Många dagbok för alla mina fans. Alla ska kunna vara inne på datorn Dagbok för alla mina fans Mer LasseMajas dektektivbyro Fika man kan köpa! Eller bara få! kunnig serviceminded personal datorer bra uppsättning samtida böcker studierum konst Mycket böcker Böcker, tidsskrifter & tidningar samt audio-böcker ska finnas. Gärna ett café, kanske en sagohörna för barn mjuka soffor fika, datorer, böcker, soffor en mötesplats Manga helst engelska manga olika, skräcklit Mycket mer Manga! Vara öppet då människor som jobbar och går i skola kan fara dit Ett bibliotek är för mig främst en plats för och med böcker. Det är primärt. Vid sidan om det kan det gott finnas arbetsytor, seminarierum o likn. Bild 1,5 passar nog mig bäst. Sida 13 (40)

15 Studieplatser Böcker, filmer, lugnt och fridfullt. Små grupprum att plugga i och sköna stolar och fotöljer och soffor samt ett café Trevlig personal Bilar. Skotrar. MC. Mycket bord så man kan plugga varmt! Mysigt, bra temperatur, harmoniskt, lugn och ro. Erbjuda bra med böcker, ett stort utbud från alla åldrar och olika språk. Ett mindre café kan vara mysigt böcker, böcker och mer böcker. Böcker som man kan ladda ber på mobilen och läsa där istället. Datorer och lugn plats att läsa Böcker. Datorer. GODIS Fika, musik, wifi Lugna platser att läsa på eller platser att studera på. Café. Tidningar & sköna fåtöljer dator. Böker. Grammatik böker med andra språket Datorer och grejer Kunskap, böcker, fakta, underhållning. Det skulle vara roligt att biblioteket innehåll en skärm där man kunde få söka information och se bilderna samtidigt Böcker är bättre än datorer! Tyst och lugnt ned stort erbjudande av finliterära böcker i allt från fantasy tilll drama. Ett ställe att slappna av och förskjutas till en annan värld böcker En plats att studera, umgås eller bara sitta och läsa/surfa. Gratis wi-fi! Gärna ett café Böker för barn och vuksna. Dator. Fika. Lekstelepusel. Gratis vatten. Järna man siter och läsa. :) Sittplatser!!! gemenskap Inte tv-spel och liknande. Plats för att studera!!! café är också mysigt! Böcker+datirer+soffor+massa sköna stolar Variation av böcker, databaser, tidsskrifter, arbetsplatser/pluggplatser Sida 14 (40)

16 fika, tävlingar Cafeteria. Mysiga sittplatser. Konst. Massor av böcker. Aktiviteter - bokpratskvällar, författarbesök, stickkvällar mm. Låna spel att sitta på bibblan och spela. Kunnig personal - TREVLIG personal. Mycket skyltningar av böcker. Läslust! Mycket fokus på barn och ungdomar En intellektuell miljö för framtida akademiker som mig själv kreativ miljö. Mycket sittplatser Mer böcker på andra språk än svenska & engelska. T.ex. franska, norska, tyska En kaféteria, många utbud av böcker, en lugn omgivning Ett café, mysiga rum och ett ställe där man kan komma efter skolan. Plugga också Ett tyst; fast ändå där man får prata bibliotek. Mysigt, sköna fåtöljer/soffor. Erbjuda filmer och få låna datorer. Sälja fika/bjuda på godis :3 Fika. Fåtöljer - myshörna. Pussel/pyssel. Frågespel. Fina saker att titta på. Böcker? Gärna ett mysigt café, soffor, datorer för plugg, mm ett ställe som erbjuder många böcker i varierande ämnen samt ett trevligt ställe att slappna av på! :) Allt, mycke variationer och många av samma tex bok för att ej behöva vänta :) Juliga böcker, trevlig personal, plats för mindre barn, soffor och fotöljer En tv, böcker och soffer Jag vill att man ska på prata med sin kompis och att man kan få ta vilken bok som man vill ha jag vill att de ska ha massor av spänande böker en tv och jag vill att de ska vara Sida 15 (40)

17 öppet mycke yta Spelböker Rita Tv Såfa Dador Surplatta Böcker cd skivor m.m. aktiviteter för barn!! i bureå Datår Böker Såfa Hylor fimler och bra sörvis Böcker, en café som man kan gå och fika gratis, och ha soffor, film, dator som barn kan spela på Både lugn och ro och en "icke tyst del" Böcker Filmer, böker, hjälp filmer, och många olika böker. Och en bra personal Böker, filmer och bra hjälp att hitta böcker om man behöver Biblioteket ska vara informationsrikt med mycket böcker, även dataskärmar och hologram med tillgång till internet. Låta gammalt nytt mötas Fika, mycket hjälp och spenande böcker Fika bra hjelp se bra ut snyg inredning Julböcker Fler roliga böcker Grattis fika Det ska inenhålla godis. Sida 16 (40)

18 Lugnhet, stillhet Nya och gamla böcker Trevlig personal. Bild rum där man kan rita och måla. HA KUL! Bild 3 Leksaker, filmer En storlekplats i bl (??) fimler och bra sörvis Tack Pingisbord Restaurang Gratisresor till USA Slalom bake Varmkorv Hamburgare Senap gratis Ett PS6 me GTA och en hockeyspel. Expåst me NHL Snacksbar! Koisk! Maskot! Visat på TV. PoI 1000 kv-m parckörbana. Gratis gass Det nya torjet i bure. Balånger och glas. En gång pär år gratis Det ser lugnast ut säger Viola 6 år ett kafe och en TV 80-tum och ett Xbox 360 Slim och popmusik 100-ljud grattis flygbiljetter och flyg till USA Allt förutom slams Böker, filmer bra hjälp om man behöver Och fika! Fimler och bra Sida 17 (40)

19 sörvis Allting tack Böcker, sittplatser. Inte nödvändigtvis fika, mer böcker och fotöljer och soffor. Viktigt BÖCKER!!!!! gillar som det är! Korv Korv Korv Korv med senap en sviming pol och vad man vill ha Jag tycker att det är bra som det är nu. Mysiga sittplattser Fler datorer Fler anställda Den ska vara trevlig och man ska inte vänta för länge på en bok! :) Läshörnor avskilt Barnvänligt Mysigt fik Färgglatt Sagostunder. Jag vill ha det som det är nu. Det är mysigt och väldigt fint. Keep it simple! Lassemajas detektivbyrå Ett biblotek tycker jag ska vara en tyst plats där man kan hitta bra böcker inte att det bara ska vara elektronik! Böcker BÖCKER. mindre media. Hälsningar hela min familj Ta hem aktuella böcker, som tidigare. Ordna aktiviteter med "teman" som bl.a. kan handla om livsöden-föredrag om olika ämnen o.s.v. Personalen ska vara hjälpsamma. Öppet mera En artikel har bifogats med titeln "Pappersböcker gör oss skärpta" Jag vill att de ska se lika dand Ett bibliotek ska erbjuda böcker Sida 18 (40)

20 jag vill att biblioteket ska vara en lungn plats Tystnad. Böcker. Dagstidn. Cafehörna. Avdelning utan mobilprat o surfande Ett bibliotek bör vara ett lugnt ställe dit alla som vill kan gå för att samlas och ta del av det exklusiva litteraturutbudet som erbjuds. En lugn oas fylld med kunskap. Jag vill också få möjlighet att lyssna till föredrag, författarbesök. Böcker i första hand Bra faktatidskrifter o en tyst, lugn miljö Gymnasium Nivå böcker. - Uttryck (idiomatiska böcker). (Bild 3) mycket pengar slöseri 1- Music, klassic, från P2 Radiostation. 2- Öppnar: Må-Tors, Fre 3- Vara öppet från 13:00 också. Till Ex: Må. Från 11:00-18:00 Jag är mycket tacksam med all respect Bra intresserad o hjälpsam personal som på Moröbacke. Beroende på lokalens yta skulle B. 2 vara bra. Liten lokal B 1 Jag tycker att det ska finnas datorer och en TV. Det ska fortarande finnas massa böcker och kanske lite fika. Kanske lite fler bokhyllor och lite fackta DVD:er. Så man kan lära småbarn. Bra böker för stora och små! Bibliotikarie - Kunskap - Personligt engagemang - IT för de som behöver det - DVS som i Ursviken Mysigt. Inte bara hyllor och böcker. Mysigt Fika (cafe) utställningar. Mycket olika böcker. Moderna möbler alltså mycket att erbjuda. Jag tycker att dem ska ha nya och gamla böker och fika är bra! Jag tycker det är bra och inte för mycket utan mellan och snyggt tycker jag det är bra och jag gillar stilen. Jag vill att Bibloteket ska vara välkomnande och erbjuda ficka och saft och Mycket Nya böker. lite mera rosa men jag tycker att det var fint nu men kan bli bätre För att jag vill inte högteknologisk och inte tyst och stränkt och jag vill ha en fika bar. Sida 19 (40)

21 Gärna utställningar som en förlängning av det som museer erbjuder. Serier som är en riktig serie och som slutar när man har läst 10 serier. jag vill att ni ska ta in petre böker. Jag vill att dom ska ha lite fler ljudböker som handlar om kärlek och några fler datorer. Det skulle vara mysigt med lite mer färger.! Det ska vara barnvänligt och lite mer t.ex. kakor och roliga pussel typ. Men det här biblioteket är bättre än dom i Stockholm (jag bor där) Hälsar bara på mormor och morfar! /Olle 10 år Böcker. Mötesplats för kulturella aktiviteter. Trevlig atmosfär. Ljuddämpad men 'tillåtande' miljö på samma gång Ett bibliotek ska erbjuda böcker och bra aktiviteter och lite information av datorer En massa hyllor med böcker, soffor & fotöljer så man kan sitta/ligga och läsa. Böckerna bör vara uppdelade efter genre. I närheten av skolan så man kan gå dit på rasten. Mjuka soffor Jag önskar att biblioteket var öppet från måndag till fredag heltid Tack så mycket. Mysigt o. hemtrevligt. Mkt böcker och personal Precis som där är för närvarande, för det är bra med stort utbud! Böcker. Fler datorer och fint! Ta hem mer mystiska tonårsböcker de ska ha lite av varge de tys Mycket böcker Trevlig miljö Det ska vara enkla och svåra böker. Ett trevligt ställe för alla Låna böcker såklart, arrangement som barnteater, musik o.a. Jag tycker att det ska vara lite sådär Välkomnande, en mötesplats som är mysig. Personlig hjälp, inte enbart teknik. Café, tidningar. Sida 20 (40)

22 Jag tycker att de ska vara lite av varge Jag tyker att bibliotekt ska se ut såm tvoan Kunnig och trevlig personal, och ett varierande utbud av böcker och tidskrifter Hjälpsam personal som på Morö Backe biblioteket böcker dator Bra tidningsutbud te.x musik och MC magasin. fik. Dagstidningar. Bra böcker Centralt och det ska vara helst personal och ny teknik Tidskrifter Böcker film musik trivsel kväll föreläsn författarbesök Bokcirklar sticka pyssel nätutb. telefon internet bra böker roliga böcker bra böcker Jag vill att dem ska massor av skoj filmer och bjuder på fika då blir det värden bästa roligaste bibliotek Goda saker Mat! Gillar bild 3 Jag gillar bild 3 för den är cool. Korv och bröd. Fika. Soffa. Sköna stolar En skön soffa! Sida 21 (40)

23 pool eller basäng. gratis fika och godis. Ipads. Musik, tårta, Ipads, studsmatta, saft, bullar, tv. Ipads böcker och modern teknik. musik och popcorn Musik, tårta, popcorn, Ipads, Hoppborg, studtsmattor, saft, fika, TV godis, glass, soffa, korv, bröd, fika Jag hoppas att biblioteket blir bild 3. Jag hopas att biblioteket blir miljövänliga. Biblioteket ska byga om Bild 3 Jag hoppas dom blir miljövänliga.(: //Simon datorer o spel datorer och spel Dator fika teve Gärna öppet från 7.30 via Scandic, det är väldigt bra att det är öppet den vägen! plus digital service Viktigt med parkeringsplatser. En samlingspunkt ökade öppetider, kan vara obemannat Cafe Författarbesök Bokcirkel mm. Biblioteket ska vara en mötesplats för alla. Det ska finnas ett rum för avkoppling utan wifi, men också ett rum med uppkoppling. Det ska vara ett öppet rum för kulturinslag. Böcker ska alltid finnas i ett bibliotek men kanske i nya former! Mysigt, upptäckande, spännande, Framtidsväckande. Vi kan inte ha ett kultur mitt i stan, när det inte finns en vettig lösning på trafikföde och parkeringar. En centrumbro först Mångfald i uttryck Boken, it, människor Biblioteket kan vara där det är. Ett kulturhus mitt på torget - NEJ. Motivering: Vad gör man med all trafik P-platser när man vill ha bort trafiken från centrum. Sida 22 (40)

24 Nordanå är ett annat alternativ än förlägga bibliotek/kulturhus. Ett klassiskt bibliotek med långa öppettider. Det ska finnas riktiga böcker och vara tyst. Absolut mobilförbud. Ett bibliotek ska bjuda på något för alla sinnen. inspirera till att utforska båda vid att läsa, se, höra m.m. Motorikken är vigtig för att kunna läsa. Böcker behövs och även IT Det ska finnas massor massor av böcker och bibliotekarier som hjälper en hitta rätt bok. Det ska finnas tysta ställen här och där bland böckerna där man kan sitta och läsa. Gärna med skrivbord till några av sittplatserna, ifall man vill anteckna när man läser. Det ska finnas vissa platser där man kan sitta flera vid samma ställe och samarbeta. På barnboksavdelningen ska det finnas soffa där man kan läsa högt för sina barn, men också barnmöbler där barnen kan sitta och läsa själva och mysig plats för att lyssna på lyssna-böcker. Det ska vara lätt för barnen att plocka bland barnböckerna, och faktaböcker för barn ska stå så barnen lätt kan se dem, inte bara böcker för småbarn. Det ska finnas krokar där barnen kan hänga upp sina jackor medan de är på biblioteket. Slutligen ska det finnas tidnings-ställe med café så man kan läsa tidningen och dricka kaffe och där får man gärna prata också. Och fika även för allergiker. Och fikat ska vara kravmärkt! Och så ska det finnas uppsatt busstidtabellerna så man slipper ta fram mobilen och kolla när bussen hem går. Det ska vara mobilfritt. Ja lite datorer behövs väl också, men det är inte poängen med ett bibliotek tycker jag. Jag tycker om statsbibliotekets temaveckor. De tar fram böcker om vatten, böcker av nobelpristagaren, böcker om aktuella ämnen, som står just där man går in. Jag vill se tema religiös litteratur! Jag vill ha mer tillfälliga konstutställningar. Konst och litteratur hör ihop! Låt lokala konstnärer ställa ut i till exempel entren eller i cafeet så det ofta finns något nytt att titta på när man kommer till biblioteket! Ett bibliotek ska erbjuda böcker, tidningar, tystnad, lugn och ro. Även personal som kan hjälpa mej vid boklån och förfrågningar. Vill man fika eller sitta och umgås på annat sätt så finns det andra ställen att gå till. För mej är det viktigt att det finns en plats i biblioteket där det är TYST. Där man kan läsa tidningar, litteratur och studera utan att bli störd av barn som leker Sida 23 (40)

25 och stojar eller mobiltelefoner som ringer. Hälsningar Christer Ett bibliotek ska erbjuda böcker, lugn och ro. Vill jag fika eller umgås med andra människor så finns det andra platser jag kan besöka. Om utrymmet är begränsat så bör BÖCKER få stå i centrum. Enbart på bibliotek kan man få tag på och läsa böcker som inte längre är omskrivna och helt aktuella.. (bokhandlar har så kort livslängd på vad som finns.) Jag uppskattar bredden. Bredd även på Daisy böcker och andra talböcker. Barn och Ungdoms böcker behöver en central plats i en stad som i övrigt är helt inställt på idrott. Finns sen utrymme kvar så är ju ett fika och läs hörn alltid uppskattat. Tycker att skellefteå bibliotek är duktiga på att anordna "händelser" både för vuxna och barn, men drömmer om lite mera för de ungdommar som inte är musik eller idrotts intresserade. Tack till alla hjälpsamma brinnande eldsjälar! Ska erbjuda fina böcker och stimulera läsning på olika sätt - det är en bristvara i dagens samhälle! IT har vi övernog av - låt barnen komma in i böckernas och berättandets värld med hjälp av levande människor, så kommer de också att klara studier och arbete mycket bättre! I Sverige har vi helt okritiskt hoppat på teknik (surfplattor etc) även för små barn, och det ser vi konsekvenserna av nu! Vill kunna låna böcker av utbildad personal under vissa öppet tider, böcker som är aktuella men också få tips om material och så vidare. Sen vill jag ha en möjlighet att låna, hämta beställda böcker under tider då biblioteket är stängt. ( Lövånger ) med kortsystem. Sammanfattningsvis är att biblioteket har en viktig funktion som mötesplats och för att sprida kultur i vår IT värld Ett bibliotek ska vara en lugn och tyst plats där man kan njuta av en god bok eller hitta en ny bokvärld att förlora sig i. Ett bibliotek ska erbjuda böcker med service till låntagarna samt även läxhjälp till skolbarnen för att hjälpa igång egenläsningen framför allt till invandrarna så att svenskan blir deras huvudspråk. Böcker och andra medier. Utrymme för personliga möten och gemensam tystnad/lugn och ro - det finns få sådana offentliga utrymmen. Särskilt viktiga är de för den som av olika anledningar har svårt att sortera och skärma av intryck. Biblioteket fyller en viktigt funktion som en trygg plats där det går bra att ta det stilla och att koncentrera sig och de som behöver det är kanske inte nödvändigtvis den röststarkaste gruppen. Med det inte sagt att hela biblioteket måste vara på ett och samma sätt. Det får gärna finnas utrymmen som fungerar som 3 (som känns mer som ett lab, t.ex umevatoriet eller humlab) eller 2 också (även om jag hoppas att det är en bibliotekarie eller en biblioteksassistent som står vid bullarna, en annan viktig del av biblioteken är att de inte är caféer/kommersiella utrymmen där bokhyllorna är inredningsdetaljer. Det är det fritt tillgängliga innehållet som är det viktiga). Men om samma princip ska gälla i hela biblioteket så känns 1 Sida 24 (40)

26 viktigast eftersom den sortens miljöer är en bristvara samtidigt som det finns ett starkt behov av dem - vilket lätt glöms bort när samhällstrenderna går åt andra hållet. Däremot kunde det vara finare färgsättning (tyst behöver inte betyda fult och tråkigt) och en snällare bibliotekarie (tyst behöver inte betyda auktoritärt och skarpt). Den miljön går att få till på ett annorlunda och bättre sätt, jag upplever inte att den framställs på ett känsloneutralt/likvärdigt sätt i denna illustration. Biblioteket bör innehålla en mängd tidskrifter. De tidskrifter som erbjuds i det nuvarande biblioteket är mycket omfattande och variationsrikt. Sittplatserna måste i första hand vara bekväma och sittriktiga, design får komma i andra hand! Bra belysning är ett måste. Det pladdras något oerhört på biblioteket emellanåt, det blir svårt att koncentrera sig på läsandet. Detta störande har tilltagit med åren och upplevs av många som ett stort problem. Det är viktigt att biblioteket inte blir en värmestuga för pladdrande individer. Den risken ökar om biblioteket placeras för centralt. Nuvarande läge intill Scandic Hotel är faktiskt mycket bra med ljusa, trevliga och ändamålsenliga lokaler. Dessutom får man anstränga sig lite för att ta sig hit! Öppettiderna kunde gärna förlängas något. Till slut vill jag bara tillägga att personalen är mycket tillmötesgående. Jag tycker 2 är bäst. Liknar mycket som det är idag. Förbättringar: Bra utrymmen för att läsa tidskrifter. Bra utrymmen för att studera/forska i. Gärna mera kring släktforskning. Varför inte slå ihop med Kunskapskällan på Nordanå? Ska var placerad så det är lättillgängligt både med allmänna kommunikationer och bil = bra parkeringsmöjligheter. Jag anser att ett bibliotek är en väldigt viktig del av en demokrati. Bibliotekets roll är att ge alla oavsett social klass, inkomst eller ursprung tillgång till kultur och kunskap. Det ska främst handla om böcker men även andra former ska finnas. Det ska även vara en mötesplats för kulturella evenemang med inriktningar för både barn, ungdomar, unga vuxna, småbarnsföräldrar, medelålders och äldre. Det kan vara i form av sagostunder med mera för barn. Workshops i skrivande och berättande. Temakvällar med olika inriktningar. Författarbesök med mera. Jag är väldigt glad över satsningen på Skelleftebygden läser och tycker att det är något som borde köras var annat eller var tredje år ungefär. All media Mycket ljudböcker i MP3 eftersom fler än jag lyssnar i mobilen. Sida 25 (40)

Kulturhus Skellefteå Sammanställning av dialog kring framtidens bibliotek

Kulturhus Skellefteå Sammanställning av dialog kring framtidens bibliotek 2014-11-14 Kulturhus Skellefteå Sammanställning av dialog kring framtidens bibliotek savdelningen Therese Bäckström Zidohli savdelningen Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 2 1.1 BAKGRUND... 2 1.2 GENOMFÖRANDE...

Läs mer

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9 1 Vi har under tre veckor (20/6 8/7 2011) fått arbeta med att göra en marknadsundersökning om vad ungdomar tycker om biblioteken i Mjölby kommun. Det har inneburit att vi har intervjuat ungdomar på olika

Läs mer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer Fråga 1 6 Barnens kommentarer Detta är en sammanställning av barnens kommentarer som lämnats i enkäten. Kommentarerna har grupperats efter fråga. För bättre läsbarhet har stavfel korrigerats. Ett stort

Läs mer

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012 Datum: 1114 Sida: 1 (9) Enkät Mariestads Stadsbibliotek 12 Mariestads Stadsbibliotek fick i uppdrag av kulturnämnden att göra en enkät om bibliotekets verksamhet. Enkäten fanns på biblioteket samt kommunens

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 1. Är du kvinna eller man? Är du kvinna eller man? A. Kvinna 103 83,7 B. Man 20 16,3 Total 123 100 100% (123/123) 2. Hur gammal är du? Hur gammal är du? A. 0-18 1 0,8 B.

Läs mer

Resultat brukarundersökningen hösten 2010

Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Om du tänker på bemötandet i stort. Hur nöjd är du då med personalens bemötande? Bemöter personalen dig lika bra som du hoppades? Tänk dig ett perfekt bemötande.

Läs mer

Medborgardialog Sjöbo bibliotek

Medborgardialog Sjöbo bibliotek Medborgardialog Sjöbo bibliotek 1 Hur gammal är du? Namn Antal % Yngre än 15 11 13,8 16-20 4 5 21-30 4 5 31-40 9 11,2 41-50 11 13,8 51-60 18 22,5 61-70 13 16,2 71-80 7 8,8 Äldre än 80 3 3,8 Total 80 100

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 32 32 B. Kvinna 65 65 C. Annan 3 3 Min ålder A. yngre än 25 år 24 24 B. 26 45 år 31 31 C. 46 65 år 27 27 D. äldre än 65 18 18 Tid för mitt besök A. 8 13

Läs mer

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013 Lidköping kommun sammanställning biblioteksundersökning 2013 1 Sammanfattning Nya ökade möjligheter ger nya utmaningar I det stora hela är Lidköpingsborna nöjda med sitt nya bibliotek. Resultatet indikerar

Läs mer

Stadsbibliotekets enkätundersökning

Stadsbibliotekets enkätundersökning Stadsbibliotekets enkätundersökning Enkäterna delades ut torsdag 2 april 26 till och med onsdag 26 april 26 med jämn spridning avseende tidpunkt för besök, kön och ålder. Dock kan man i svaren notera att

Läs mer

Enkät 1; Om din läsning (7-11 år)

Enkät 1; Om din läsning (7-11 år) Modul: Stimulera läsintresse Del 1: Att stimulera elevers läsintresse ett samverkansuppdrag Enkät 1; Om din läsning (7-11 år) 1. Vem är du? Hur gammal är du? På vilka språk läser du? 2. Hur mycket tycker

Läs mer

Redovisning av enkäter genomförda vid Huvudbiblioteket, Bokbussen, Kronan bibliotek och Syltebiblioteket vintern 2013.

Redovisning av enkäter genomförda vid Huvudbiblioteket, Bokbussen, Kronan bibliotek och Syltebiblioteket vintern 2013. Redovisning av enkäter genomförda vid Huvudbiblioteket, Bokbussen, Kronan bibliotek och Syltebiblioteket vintern 2013 Januari 2014 Syftet med enkäten har varit att ta reda på vad våra besökare vid biblioteken

Läs mer

SÖDERMÖRES MEDBORGARPANEL. 25 september 2 oktober 2014. Tema: dialog om biblioteksverksamheten i Södermöre kommundel.

SÖDERMÖRES MEDBORGARPANEL. 25 september 2 oktober 2014. Tema: dialog om biblioteksverksamheten i Södermöre kommundel. SÖDERMÖRES MEDBORGARPANEL 25 september 2 oktober 2014 Tema: dialog om biblioteksverksamheten i Södermöre kommundel Metod: E-enkät 1 67 av 158 har svarat, 42,4% svarsfrekvens 2 har påbörjat enkäten men

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 38 30,6 B. Kvinna 83 66,9 C. Annan 3 2,4 Min ålder A. yngre än 25 år 21 16,9 B. 26 45 år 17 13,7 C. 46 65 år 30 24,2 D. äldre än 65 56 45,2 Tid för mitt

Läs mer

Enkät 2; Om din läsning (12-15 år)

Enkät 2; Om din läsning (12-15 år) Modul: Stimulera läsintresse Del 1: Att stimulera elevers läsintresse ett samverkansuppdrag Enkät 2; Om din läsning (12-15 år) 1. Vem är du? Hur gammal är du? På vilka språk läser du? 2. Hur mycket tycker

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 27 26,7 B. Kvinna 72 71,3 C. Annan 2 2 Min ålder A. yngre än 25 år 23 22,8 B. 26 45 år 19 18,8 C. 46 65 år 30 29,7 D. äldre än 65 29 28,7 Tid för mitt besök

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 25 22,5 B. Kvinna 86 77,5 C. Annan 0 0 Min ålder A. yngre än 25 år 21 18,9 B. 26 45 år 32 28,8 C. 46 65 år 38 34,2 D. äldre än 65 20 18 Tid för mitt besök

Läs mer

Framtidens barnbibliotek

Framtidens barnbibliotek Framtidens barnbibliotek Samtidighet Delaktighet Ömsesidighet Tankar och synpunkter från verksamma inom Kalmar läns barnbibliotek Process startad 5 oktober 2009, fortsatt 2 februari 2010 Region Kalmars

Läs mer

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Fråga 1. Personalen lyssnar, förstår och respekterar mig. 64% 34% JA IBLAND SÄLLAN NEJ 0% 0% 0% 0% 0% 0% 2% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% Kvinna Man Eg.def

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är Man 17 19,5 Kvinna 63 72,4 Annan 7 8 Min ålder yngre än 25 år 19 21,8 26 45 år 25 28,7 46 65 år 23 26,4 äldre än 65 20 23 Tid för mitt besök 8 13 9 10,3 13 17

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 38 36,2 B. Kvinna 65 61,9 C. Annan 2 1,9 Min ålder A. yngre än 25 år 16 15,2 B. 26 45 år 28 26,7 C. 46 65 år 26 24,8 D. äldre än 65 35 33,3 Tid för mitt

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 24 25,8 B. Kvinna 60 64,5 C. Annan 9 9,7 Min ålder A. yngre än 25 år 40 43 B. 26 45 år 18 19,4 C. 46 65 år 17 18,3 D. äldre än 65 18 19,4 Tid för mitt besök

Läs mer

Välkommen till biblioteket

Välkommen till biblioteket Välkommen till biblioteket Utbud på Simrishamns bibliotek Kultur- och fritidsförvaltningen informerar Biblioteken i Simrishamn Folkbiblioteken i Simrishamns kommun finns på följande orter: Borrby, Gärsnäs,

Läs mer

Jönköpings Stadsbibliotek

Jönköpings Stadsbibliotek Jönköpings Stadsbibliotek 1 Foto: Magdalena Angslycke Jönköpings stadsbibliotek invigdes 1969. Arkitekterna Jan Wallinder och Johan Hedborg ritade en vacker och funktionell byggnad, som tar vara på ljuset

Läs mer

Historier om Höganäs biblioteks MAGISKA MÖTESPLATSER

Historier om Höganäs biblioteks MAGISKA MÖTESPLATSER Historier om Höganäs biblioteks MAGISKA MÖTESPLATSER WWW.BIBLIOTEKFH.SE 5 MÖTESPLATSER FÖR AVKOPPLING OCH UPPKOPPLING Mötesplatser med skön miljö för inspiration, samtal och läslust. Det är så vi vill

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S) ordf Bayram Uludag (MP) Fredrik Andersson (V) Anders Runelund (M) Karin Fernstedt (S)

Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S) ordf Bayram Uludag (MP) Fredrik Andersson (V) Anders Runelund (M) Karin Fernstedt (S) MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Kommunikation och områdesarbete 2012-04-18 Referens Lena Hellström Dag och tid Onsdag den 18april 2012 Plats Närvarande Alby bibliotek Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK

VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK VÄLKOMMEN! S:T MATTEUS FÖRSAMLINGSBIBLIOTEK HISTORIK Det var en tid då nästan alla innerstadsförsamlingar hade ett eget bibliotek. Idag finns endast två kvar, det ena är S:t Matteus Församlingsbibliotek

Läs mer

Enkät 2011 - Umeåregionen

Enkät 2011 - Umeåregionen Enkät 2011 - Umeåregionen Jag är A. Man 26 26,3 B. Kvinna 73 73,7 Min ålder A. yngre än 25 år 18 18,2 B. 26-45 år 42 42,4 C. 46-65 år 24 24,2 D. äldre än 65 15 15,2 Tid för mitt besök A. 8-13 20 20,2 B.

Läs mer

Enkät bibliotek 2014 Är du kvinna eller man? Namn Antal Svarsfrekvens Hur gammal är du? Namn Antal Svarsfrekvens Vetlanda kommun

Enkät bibliotek 2014 Är du kvinna eller man? Namn Antal Svarsfrekvens Hur gammal är du? Namn Antal Svarsfrekvens Vetlanda kommun Enkät bibliotek 2014 Är du kvinna eller man? A. Kvinna 50 72,5 B. Man 19 27,5 Total 69 100 98,6% (69/70) Hur gammal är du? A. 0-18 0 0 B. 19-34 6 8,6 C. 35-64 28 40 D. 65-36 51,4 Total 70 100 100% (70/70)

Läs mer

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal Elevenkät Våren 2012 Genomfördes under mars 2012 Antal svar: 186 Jag är 116 70 flicka pojke Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år 13 Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal 10

Läs mer

Verksamhetsplan. Biblioteket Elof Lindälvs gymnasium 2012-2015

Verksamhetsplan. Biblioteket Elof Lindälvs gymnasium 2012-2015 Verksamhetsplan Biblioteket Elof Lindälvs gymnasium 2012-2015 1 1 Bakgrund 3 2 Vision 4 3 Verksamheten 5 3.1 Organisation... 5 3.2 Lokaler och bemanning... 5 3.3 Bibliotekssamarbete... 5 4 Verksamhetens

Läs mer

BESÖKARENKÄT. Borlänge bibliotek

BESÖKARENKÄT. Borlänge bibliotek BESÖKARENKÄT Borlänge bibliotek April 8 Antal besvarade enkäter 137 68 47 Ej uppgivit kön 22 Vad är ditt ärende på biblioteket idag? Låna skönlitteratur 54 19 13 86 Låna faktaböcker 18 13 8 39 Låna musik-cd

Läs mer

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm ELEVFRÅGOR International Association for the Evaluation of Educational Achievement Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm Instruktioner I det här häftet finns frågor om dig själv och

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING. SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 2013

REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING. SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 2013 REDOVISNING BRUKARUNDERSÖKNING SÄG VAD DU TYCKER OM VINGÅKERS BIBLIOTEK v. 46 213 Redovisning brukarundersökning Vingåkers bibliotek v. 46 213 Enkäten genomförd bland låntagarna under vecka 46, 213. Jämförs

Läs mer

Nacka bibliotek. Brukarundersökning. November Genomförd av Enkätfabriken

Nacka bibliotek. Brukarundersökning. November Genomförd av Enkätfabriken Nacka Brukarundersökning November 2016 Genomförd av Enkätfabriken Innehållsförteckning 1. Bakgrund 3 2. NKI 4 3. Generell nöjdhet 5 4. Bakgrundsfrågor 8 5. Nöjdhet verksamheten 12 6. Personal och öppettider

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK

BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK Välkommen till Sandvikens Folkbibliotek Vi gör det möjligt för alla i Sandvikens kommun att växa och utvecklas. Som människor och samhällsmedborgare. VISION

Läs mer

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna 1. Statistik 1.1 Statistik över förslagslämnare Figur 1. Åldersfördelning av total andel förslag (196 st) Figur 2. Fördelningen på bostadsområde

Läs mer

Användarenkät om högskolebiblioteket 2013 - Snabbrapport alla

Användarenkät om högskolebiblioteket 2013 - Snabbrapport alla Användarenkät om högskolebiblioteket 2013 - Snabbrapport alla 1. 1.1 Kön Kommentar: skulle gärna ha fått vara fler. Vi lade ut enkäten på högskolans hemsida och försökte locka med biobiljetter. Det totala

Läs mer

...så här om Sofielunds fritidsgård

...så här om Sofielunds fritidsgård Sofielunds fritidsgård = stämmer bäst) Flicka:,9 Pojke: Genomsnitt:,7 Flicka:,8 Pojke:, Genomsnitt:, Flicka:, Pojke:, Genomsnitt:, Flicka:, Pojke:,7 Flicka:,8 Pojke:,7 Flicka:,8 Pojke:,8 Pojkar: Att gå

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Bakgrund och frågeställning

Bakgrund och frågeställning Bakgrund och frågeställning Jag har i flera åkt besökt Berlin. Den internationella och mångkulturella atmosfären gör att så fort jag sätter min fot i staden känner jag mig välkommen. Så när det var dags

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun 1 Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun Markaryds kommun har skrivit en plan om kulturen och biblioteken i kommunen. Planen beskriver hur kommunen vill att det ska bli och vad kommunen ska

Läs mer

Uppdrag Madängen. ett diskussionsunderlag för utvecklingsarbete vid Huskvarna bibliotek. Ann Wiklund Konsult

Uppdrag Madängen. ett diskussionsunderlag för utvecklingsarbete vid Huskvarna bibliotek. Ann Wiklund Konsult Uppdrag Madängen ett diskussionsunderlag för utvecklingsarbete vid Huskvarna bibliotek Ann Wiklund Konsult September - oktober 2014 Folkbiblioteket mitt i byn Det går en röd tråd genom bibliotekens arbete.

Läs mer

ATT LETA SIG UT UR BIBLIOTEKET. Bokleffe i Älvdalen

ATT LETA SIG UT UR BIBLIOTEKET. Bokleffe i Älvdalen ATT LETA SIG UT UR BIBLIOTEKET Bokleffe i Älvdalen 1 Det är såklart viktigt att alla människor läser, inte bara unga män. Men denna kategori ligger extra risigt till när det gäller läsning. 2 3 Bokleffe

Läs mer

Socialarbetarna MÅSTE ha ett enskilt samtal med vaije barn utan deras föräldrar, oavsett ålder, som kommer in till socialtjänsten.

Socialarbetarna MÅSTE ha ett enskilt samtal med vaije barn utan deras föräldrar, oavsett ålder, som kommer in till socialtjänsten. Inledning Maskrosbarn är en ideell förening som arbetar med att förbättra uppväxtvillkoren för ungdomar som lever med föräldrar som missbrukar eller föräldrar som är psykiskt sjuka. Syftet med rapporten

Läs mer

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Ht 2015

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Ht 2015 Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Ht 2015 Fråga 1. Personalen lyssnar, förstår och respekterar mig. 7 64% 6 5 4 3 2 34% JA IBLAND SÄLLAN NEJ 1 Kvinna Man Eg.def Ej uppge SNITTVÄRDE (4-1): 4,0

Läs mer

Mera temasatsningar, såsom ni gjorde med biografier om jag minns rätt. SVAR: Håll utkik på utställningsytan.

Mera temasatsningar, såsom ni gjorde med biografier om jag minns rätt. SVAR: Håll utkik på utställningsytan. Sammanställning från fråga 12 Vad tycker du Karlskoga bibliotek kan förändra för att bli det perfekta biblioteket och fråga 13 Lämna gärna övriga synpunkter. Beröm Jag tycker att vi har ett jättebra bibliotek

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever 2014-04-11 1 ARBETSMILJÖ (FYSISK OCH SOCIAL) Fräscha och fina toaletter. Fräschare och vackrare toaletter Renare toaletter Renovera toaletterna

Läs mer

Rapport Färgelanda Bibliotek. Ej Besökare

Rapport Färgelanda Bibliotek. Ej Besökare Rapport Färgelanda Bibliotek Ej Besökare 1 Innehållsförteckning SAMMANFATTANDE PUNKTER ÖVER VAD BIBLIOTEKET KAN GÖRA FÖR ATT LOCKA FLER BESÖKARE.... 4 SAMMANFATTANDE PUNKTER ÖVER VAD BIBLIOTEKET KAN GÖRA

Läs mer

Projektet Eddies hemliga vän

Projektet Eddies hemliga vän Projektet Eddies hemliga vän Eddies hemliga vän Vårt bidrag är en pop upbok som handlar om att minska vår energiförbrukning. Det är en barnbok som ska få barn att bli medvetna om att energiförbrukningen

Läs mer

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder BARN & UNGA Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Vi hoppas att ni vill besöka oss i höst, då vi har en mängd spännande aktiviteter och program för alla åldrar! Nytt för terminen är bland annat Kulturögonblick

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Patientenkät Väntrumsmilj

Patientenkät Väntrumsmilj Patientenkät Väntrumsmilj 1. I vilket väntrum sitter du? 1. I vilket väntrum sitter du? n A. Sunderby sjukhus 79 100 100 100 179 100 B. Kalix vårdcentral 0 0 0 0 0 0 C. Hortlax vårdcentral 0 0 0 0 0 0

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Välkommen. till biblioteken i Nässjö

Välkommen. till biblioteken i Nässjö Välkommen till biblioteken i Nässjö Lånekort Det är gratis att skaffa bibliotekskort, men du måste visa legitimation. Bibliotekskortet kan användas på alla bibliotek i Nässjö kommun. Du är ansvarig för

Läs mer

Lärarmaterial. Rosa och Sally. Vem handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Mål att arbeta med utifrån Lgr11

Lärarmaterial. Rosa och Sally. Vem handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Mål att arbeta med utifrån Lgr11 Lärarmaterial sidan 1 Böckerna om Rosa Författare: Iben Harboe Vem handlar böckerna om? Rosa är en liten tjej som bor tillsammans med sin stressade mamma och sin busiga storebror Max. Rosa har sköldpaddan

Läs mer

TISDAG 19 NOVEMBER, KL 18-20 MUSIK LIVE & ONLINE TORSDAG 21 NOVEMBER, KL 18-20

TISDAG 19 NOVEMBER, KL 18-20 MUSIK LIVE & ONLINE TORSDAG 21 NOVEMBER, KL 18-20 MAKRAMÉ & VIRKNING MUSIK LIVE & ONLINE ON/OFF I LJUSDAL BRÄDSPEL & KINECT LÄSA PÅ OLIKA SÄTT TISDAG 12 NOVEMBER, KL 18-20 MAKRAMÉ & VIRKNING För alla som vill prova på handarbete. Du som redan kan, kom

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Analys och kommentarer gällande genomförd användarenkät på Melleruds bibliotek 2014

Analys och kommentarer gällande genomförd användarenkät på Melleruds bibliotek 2014 Analys och kommentarer gällande genomförd användarenkät på Melleruds bibliotek 2014 Syfte Vårt syfte med den genomförda enkäten var att skapa en dialog med våra biblioteksanvändare och att skapa positiva

Läs mer

Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1)

Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1) Marknadsundersökning Eksjö Stadsbibliotek 2013 (ver1) Antal respondenter: 2458 : 378 Svarsfrekvens: 15,38 % Hur ofta besöker du biblioteket? Hur ofta besöker du biblioteket? Minst en gång i veckan 53 (14,1%)

Läs mer

Biblioteksplan 2014--2018

Biblioteksplan 2014--2018 Biblioteksplan Datum 2014-11-07 Beslutad Kommunfullmäktige 242, 2014-12-16 1(7) Dnr 14/714-880 Biblioteksplan 2014--2018 Biblioteken i Mörbylånga kommun består av tre folkbibliotek, Mörbylånga, Färjestaden

Läs mer

folk- och skolbibliotek

folk- och skolbibliotek folk- och skolbibliotek 2016-2018 LAGAR OCH RIKTLINJER Det gröna Ockelbo: I det natursköna Ockelbo värnar vi om det gröna och har en nära relation till det spirande växtriket. Folkbiblioteket ser miljön

Läs mer

INRED SOM DU VILL LEVA

INRED SOM DU VILL LEVA Inter IKEA Systems B.V. 2008 IKEA Katalogtema 2009 INRED SOM DU VILL LEVA PE228269 IKEA.se katalog TEMA Ett hem som passar för vardagsliv PE228270 Välkommen till ett hem som är planerat för vardagsliv!

Läs mer

Manual för att genomföra Fri som en fågel eller annan liknande utställning

Manual för att genomföra Fri som en fågel eller annan liknande utställning Manual för att genomföra Fri som en fågel eller annan liknande utställning Sammanställd av Djurens Rätt Göteborg 1 Djurens Rätt Göteborg genomförde i december 2012 en utställning på Frölunda kulturhus

Läs mer

Vad kan jag låna på biblioteket?

Vad kan jag låna på biblioteket? Startsidan / Vad kan jag låna på biblioteket? Vad kan jag låna på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker böcker och tidningar på andra språk e-böcker e-ljudböcker lättlästa böcker böcker med extra

Läs mer

Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Kommunal vuxenutbildning

Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Kommunal vuxenutbildning Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Kommunal vuxenutbildning Respondenterna är komvux studerande från Kalmar/Nybro, Växjö/Uppvidinge/Älmhult och Karlskrona/Ronneby/Olofström. 2005 svarade 229 komvux

Läs mer

Ö ppna svar MTM Taktila Barnbö cker 7-12 a r

Ö ppna svar MTM Taktila Barnbö cker 7-12 a r Ö ppna svar MTM Taktila Barnbö cker 7-12 a r Innehåll Utveckla gärna varför ni inte tycker att "Punktskriftsböcker som innehåller punktskrift och svällpappersbilder" är bra, vad kan göras för att förbättra

Läs mer

ÄNGELHOLMS KOMMUN STUDIERESA 20 SEPTEMBER Politisk styrgrupp fastighetsfrågor

ÄNGELHOLMS KOMMUN STUDIERESA 20 SEPTEMBER Politisk styrgrupp fastighetsfrågor ÄNGELHOLMS KOMMUN STUDIERESA 20 SEPTEMBER 2017 Politisk styrgrupp fastighetsfrågor INNEHÅLL BAKGRUND 4 ÄNGELHOLMS STADSBIBLIOTEK 5 VARBERGS STADSBIBLIOTEK/KULTURHUS KOMEDIANTEN 7 HALMSTADS STADSBIBLIOTEK/KONSTHALL

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst?

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Nr 1 INNEHÅLL Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA Sid 3. Intervju med Ms Ekholm Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Sid 6-7 Vad tyckte eleverna om teatern Tant Meier? Sid

Läs mer

14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster

14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster 14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster Varför marknadsföring? Nätverksarbete med bibliotekscheferna 2005: Vilken är den viktigaste utvecklingsfrågan för biblioteket?

Läs mer

Biblioteksplan. för Härjedalens kommun 2014-2018

Biblioteksplan. för Härjedalens kommun 2014-2018 Biblioteksplan för Härjedalens kommun 2014-2018 1 Syftet med biblioteksplanen är att formulera en lokal bibliotekspolitik, ta tillvara de biblioteks- och medieresurser som finns i kommunen samt skapa en

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN ~ ORSA ~

BIBLIOTEKSPLAN ~ ORSA ~ BIBLIOTEKSPLAN ~ ORSA ~ Information Kultur Läslust 1 BIBLIOTEKSPLAN Biblioteksplanen är ett politiskt förankrat dokument som ska ge en överblick över bibliotekens verksamheter samt ansvarsfördelningen

Läs mer

Digitala verktyg! Spaning Bölets förskola!

Digitala verktyg! Spaning Bölets förskola! Digitala verktyg Spaning Bölets förskola Vi fick i uppdrag att undersöka hur man använder olika digitala hjälpmedel på vår förskola. På vår förskola är vi fem avdelningar med två yngre avdelningar och

Läs mer

Biblioteksundersökning Linköping 2012 Användare

Biblioteksundersökning Linköping 2012 Användare Biblioteksundersökning Linköping 2012 Användare 300 telefonintervjuer med användare De som under de senaste 12 månaderna besökt Linköpings stadsbibliotek eller dess webbplats. (inklusive närbibliotek/bokbuss,

Läs mer

Inskolning. Lämning. Hämtning. Barnens egna lekar

Inskolning. Lämning. Hämtning. Barnens egna lekar Inskolning Mål: Barnet skall introduceras på avdelningen för att lära känna lokaler, barn och personal. Barnet visas runt på avdelningen. Barnet får bekanta sig med de andra barnen och personal. De gamla

Läs mer

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna Rapport Sida 1 (17) 2015-01-05 Sida 2 (17) Brukarundersökning Ungdomens Hus 2014 En webbenkät genomfördes under november/ december 2014. 47 ungdomar på Ungdomens Hus svarade på enkäten. Betydligt färre

Läs mer

3. Ange ditt telefonnummer, så att vi kan kontakta dig om vi undrar över något svar:

3. Ange ditt telefonnummer, så att vi kan kontakta dig om vi undrar över något svar: Hej! Tack för att du lämnar 2013 års uppgifter om kommunens folkbibliotek. Frågorna är desamma som vid föregående mätning. Notera hur lång tid det tar att sammanställa uppgifterna och fylla i enkäten,

Läs mer

Inspiration till Bamses må bra tidning

Inspiration till Bamses må bra tidning Inspiration till Bamses må bra tidning Inspirationen är sammanställd av personal vid Förskolorna i Dals-Eds kommun. Förslag till arbetsgång Informera föräldrar om projektet och Bamses må bra tidning och

Läs mer

Biblioteksplan

Biblioteksplan Biblioteksplan 2017-2023 Vision Text kommer från presidiet. Text kommer från presidiet. Text kommer från presidiet. Text kommer från presidiet. Text kommer från presidiet. Inledning I bibliotekslagen (SFS

Läs mer

Varför är det viktigt att ditt barn läser?

Varför är det viktigt att ditt barn läser? LUST ATT LÄSA Många av oss föräldrar drar en lättnadens suck när barnen lärt sig läsa och vill börja läsa själva. Och visst är det en milstolpe att fira, men även efter detta har du möjlighet att uppleva

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK

BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK BIBLIOTEKSPLAN FÖR SANDVIKENS FOLKBIBLIOTEK Dokumentnamn : Biblioteksplan Dokumenttyp : Plan (Benämning efter bibliotekslagen) Beslutad av: Kommunfullmäktige 2013-02-11, 3 Diarienummer: KS2012/438 Giltighetstid:

Läs mer

Rapport från besöksenkät vid biblioteken under slutet av november och början av december månad 2008

Rapport från besöksenkät vid biblioteken under slutet av november och början av december månad 2008 1(6) KFN 2009/0029 Rapport från besöksenkät vid biblioteken under slutet av november och början av december månad 2008 1 Kvalitetssäkringsmetoden Boken Boken omfattar olika enkät- och intervjuundersökningar

Läs mer

Resultatredovisning av kundundersökningen inom bibliotek och kulturhus 2013

Resultatredovisning av kundundersökningen inom bibliotek och kulturhus 2013 0-0- () TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KUN 0/ Kulturnämnden Resultatredovisning av kundundersökningen inom bibliotek och kulturhus 0 Förslag till beslut Kulturnämnden noterar redovisningen till protokollet Sammanfattning

Läs mer