Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 18:31-18:51

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 18:31-18:51"

Transkript

1 1 (9) Tid: 18:00-18:55 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 18:31-18:51 Plats: Sessionssalen Paragrafer: Ledamöter: Per Carlsson (S), ordförande Kerstin Hermansson (C), vice ordförande Lennart Andreasson (V), andra vice ordförande Ninni Dyberg (S) Leif Johansson (S) Marie Sandberg (S) Anna-Karin Gunnarsson (MP) Åke Ekvad (KD) Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Övriga: Bill Bakkemose (M) ersätts av Anna-Clara Stenström (M) Mattias Karlsson (M) ersätts av Gunvie Peeker (M) Andreas Bäckman (SD) ersätts av Karolina Carlsson (SD) Anna Hedlund (V) Anna-Clara Stenström (M) Gunvie Peeker (M) Solveig Landegren (C) Karolina Carlsson (SD) Tjänstepersoner inom Stadsdelsförvaltningen Väster Monica Svensson, stadsdelschef Magnus af Klint, chef ekonomifunktionen Björn Linder, chef HR-funktionen Hayne Hedin, områdeschef skola Pernilla Landström, områdeschef kost, lokalvård och vaktmästeri Malin Länsberg, nämndsekreterare

2 2 (9) Justeringsdag: 30 november 2016 Anslaget på kommunens anslagstavla: 1 december 2016 Malin Länsberg Per Carlsson Marie Sandberg Sekreterare Ordförande Justerande ledamot

3 3 (9) 140 Allmänhetens frågestund Inga frågor ställs under allmänhetens frågestund. 141 Upprop och val av justerande person Marie Sandberg (S) väljs som justerande person med Karolina Carlsson (SD) som ersättare. 142 Stadsdelschefen informerar Nämndsammanträdet den 19 december startar klockan för Stadsdelsnämnden Väster i Norrbyhuset för en privat visning. Sammanträdet öppnar för allmänheten på Mötesplats Spinnaren/Restaurang Spinnrocken klockan med allmänhetens frågestund. Torsdagen den 1 december firar Stadsdelsförvaltningen Väster tillsammans med Stadsdelsnämnden Västers presidium medarbetare som arbetat inom staden i 25 år tillsammans med pensionärer. Stadsdelsförvaltningen Västers bokslut 2016 fattar Stadsdelsnämnden Väster beslut om i februari Tid för sammanträde kommer under december. 143 Fastställande av föredragningslista Föredragningslistan fastställs utan justeringar.

4 4 (9) /SDNV0035 Månadsrapport oktober 2016 Magnus af Klint, chef för ekonomifunktionen, presenterar månadsrapporten på sammanträdet. Rapporten avser perioden januari till oktober och en helårsprognos för För den stadsdelsegna verksamheten är periodens ekonomiska utfall ett överskott om 0,9 miljoner kronor. Helårsprognosen är ett överskott om cirka 2 miljoner kronor mot budget när nämnden utfördelat 13,3 av 14 miljoner kronor i buffert. Äldreomsorgen har tilldelats 11,1 miljoner kronor och IFO 2,2 miljoner kronor. Prognosen förutsätter att äldreomsorgen fullföljer handlingsplanen och når en kostnadsnivå vid årsskiftet som motsvarar ursprunglig årsbudget. Kommunövergripande verksamhet redovisar ett periodresultat om plus 2,9 miljoner kronor och en helårsprognos på plus 2,8 miljoner kronor beroende på vakanser och svårigheter att rekrytera personal inom IFO. Kommungemensam produktion redovisar ett periodresultat på 4,1 miljoner kronor. 1. Godkänna rapporten /SDNV0168 Begäran om förstudie Bergsäter förskolar Lokalförsörjningsförvaltningen har kontaktat stadsdelsförvaltningen då man nu kommit så långt i sin planering av en ny förskola i Bergsäter att man vill starta ett projekteringsuppdrag. Stadsdelsnämnden Väster har i sin lokalplan 2016 med en förskola i Bergsäter Backadalen 1.1. Kommunstyrelsen behandlade i oktober 2016 samrådsärendet avseende detaljplanen och tillstyrkte där projektet. Förskolan finns med i Lokalförsörjningsnämndens lokalplan och som investering från och med 2016 i Borås Stads budget Vid utformningen av projektet bör de erfarenheter som vunnits i projektet Silverpoppeln förskola i Götaområdet vara vägledande i projekteringen. 1. Begära hos Lokalförsörjningsnämnden att en förstudie genomförs för att bygga en förskola i Bergsäter i enlighet med SDN Västers lokalplan Att översända upprättad tjänsteskrivelse som Stadsdelsnämndens Västers begäran till Lokalförsörjningsnämnden.

5 5 (9) /SDNV0156 Yttrande över förslag till Program för jämställdhetsintegrering Syftet med jämställdhetsintegrering i Borås Stad är att förbättra verksamheterna, höja kvaliteten och säkerställa att resurser fördelas på ett likvärdigt oavsett kön, bakgrund och tillhörighet. Borås Stad är sedan 2009 ansluten till Council of European Municipalities and Regions deklaration för jämställdhet. Vidare undertecknade Borås Stad 2014 avsiktsförklaring för ett Jämställt Västra Götaland och anslöt sig därmed till den länsövergripande strategin för jämställdhetsintegrering. För att ett målmedvetet och långsiktigt arbete med jämställdhetsintegrering ska var framgångsrikt behöver det bli en del av det ordinarie arbetet. Jämställdhet ingår på flera olika sätt i verksamheternas uppdrag idag. Jämställdhet är ett av de övergripande förhållningssätten som Stadsdelsnämnden Väster i sin budget angett ska prägla all verksamhet, planering och uppföljning. I arbetet med ny budget ska en bedömning göras över hur det fungerar, vad har fungerat bra, vilka brister finns och hur det påverkar förslag till budget Det är väsentligt att det uppdrag som ges till nämnder och bolag i programmet möjliggör en samordning och integrering i de uppföljningar och rapporter som redan görs och att jämställdhet ska vara ett av de övergripande förhållningssätten som ska finnas med i budgetarbetet. 1. Godkänna upprättat yttrande samt översända det som Stadsdelsnämnden Västers yttrande till Kommunstyrelsen /SDNV0171 Budgetuppdrag Matkort Intentionen i uppdraget är att den som i kommunens verksamhet får mat serverad i hemmet, det vill säga matdistribution, ska få fler valmöjligheter. De äldre ska uppmuntras till fortsatt intresse av att gå ut och äta och träffa bekanta, vilket kan ge positiva effekter för den sociala situationen. I nuläget får den som inte kan ordna måltider själv bistånd till detta. För huvudmålet finns olika möjligheter. - Köp av färdiglagad mat från affär, för den som själv inte kan göra sina inköp. - Ledsagning till restaurang eller matlag, när det finns behov av social samvaro. - Hjälp att laga mat i hemmet, om personen själv kan ta del i matlagningen. Undersökning har gjorts om och hur matkort tillämpas i andra kommuner. I nuläget har ingen kommun som använder matkort som ett alternativ till matdistribution hittats. Den kommande Vård- och äldreförvaltningen bör få det fortsatta uppdraget att utifrån nuvarande eller alternativt reviderade riktlinjer utreda möjligheten till ett eventuellt införande av matkort.

6 6 (9) 1. Att godkänna nedanstående skrivelse angående matkort. 2. Att översända skrivelsen till Kommunfullmäktige /SDNV0172 Förslag handlingsplan för tillagningskök Kommunstyrelsen beslutade i oktober 2013 att inriktning för kostverksamheten inom förskolan och skolan ska vara att vid ny- eller ombyggnation av större enheter, planera för tillagningskök samt att fortsätta utveckla de befintliga mottagningsköken. Inriktning för kostverksamheten på gymnasieskolan ska vara att alla större kommunala gymnasieskolor har ett tillagningskök. Inriktning för kostverksamheten inom särskilt boende/korttid ska vara att laga mat på boendet. Ställningstagande ska göras vid ny- eller ombyggnad. Inom förskola, skola och äldreomsorg finns idag totalt 141 kök varav 57 är mottagningskök och 81 är tillagningskök. Under senare år (från 2012) har flera ny- och ombyggnation möjliggjort att antal funktionella tillagningskök har skapats. De enheter som fortfarande har mottagningskök är i de flesta fall enheter som är små och/eller har större renoveringsbehov. 1. Att godkänna förslag till handlingsplan. 2. Att översända förslag till Kommunfullmäktige. 3. Att översända förslag för beaktande till Lokalförsörjningsnämnden /SDNV0155 Förtydligande av beslut gällande Måltidspriser inom Borås Stad 2017 I oktober 2016 tog Stadsdelsnämnden Väster beslut om måltidspriser som ska gälla från och med Då det framkommit att det finns en otydlighet kring prissättningen för personer med LSS beslut gällande daglig verksamhet, med habiliteringsersättning och som äter på den dagliga verksamheten föreslås nu ett förtydligande av fattat beslut för denna målgrupp.

7 7 (9) Förtydligande Personer med LSS-beslut, med habiliteringsersättning och som äter på den dagliga verksamheten omfattas inte av beslutet om måltidspriser inom Borås Stad Att prissättning av måltider inom Borås Stads verksamheter i förskola, skola, gymnasieskola, äldreomsorg och omsorg ska gälla enligt reviderat förslag. 2. Prisjustering utifrån gällande index ska fortsättningsvis ske årligen av respektive ansvarig förvaltning. 3. Beslutet översänds för kännedom till berörda förvaltningar /SDNV0017 Uppföljning av handlingsplan för Borås Stads ungdomspolitiskt program Stadsdelsnämnden Västers svar avser främst uppföljningen av fritidsgårdarnas fråga om ungdomars delaktighet. Gällande skolan har Stadsdelsnämnden Norr, kommungemensam förskola och skola, avgett ett gemensamt svar för de tre stadsdelarna. På fritidsgårdarna är frågan om ungdomars delaktighet en högt prioriterad fråga men det finns utrymme för förbättring. Arbetet sker på flera sätt då inflytande kan ske på många olika nivåer. Fritidsgårdarnas lokaler är anpassade till funktionshindrade och personalen försöker kommunicera på ett sätt som är anpassad för varje individ. I all verksamhet såsom fritidsgårdar/badresor/barnkoloni efterfrågas besökarnas åsikter i hög utsträckning. I gårdarnas mötesplatsenkät 2015 anger 74 % av de svarande att personalen uppmuntrat dem till att komma med idéer och förslag när det gäller verksamheten samtidigt som 22 % svarar att de har någon typ av funktionsnedsättning (inkl. dyslexi, ADHD med mera). 1. Godkänna redovisningen och översända den till Kommunstyrelsen.

8 8 (9) /SDNV0173 Granskning av detaljplan för Dammsvedjan, Släpan 2, Borås Stad Syftet med planen är att möjliggöra en förtätning av Dammsvedjan genom att ersätta den befintliga kontorsbyggnaden med ett flerbostadshus. Det kan skapas cirka 27 nya bostäder. Dessutom ger planen förutsättningar för både handel, service och samlingslokaler i bottenvåningen. Efter samrådet har några smärre förändringar gjorts i detaljplanen. Förslaget finns med i bostadsbyggnadsprogrammet och har ingått i prognoserna för demografi som finns med i stadsdelens lokalplan Stadsdelsnämnden hade inte något att erinra mot detaljplanen då den togs upp vid samråd den 27 april Det finns inte heller något att nu erinra mot planförslaget. 1. Godkänna upprättat yttrande samt översända det som Stadsdelsnämnden Västers yttrande till Samhällsbyggnadsnämnden 152 Anmälningsärende Inkomna skrivelser a) Migrationsverkets beslut, Dnr (2015/SDNV0143) b) Skolinspektionens tillsyn och granskning 2016 (2016/SDNV0149) c) BEO anmälan om kränkande behandling (2016/SDNV0169) d) Beslut från Inspektionen för vård och omsorg (2016/SDNV0068) Upprättade/Utgående skrivelser e) Protokoll från Förvaltningens samverkansgrupp f) Utredning till Skolinspektionen (2016/SDNV0153) g) Utredning till Skolinspektionen angående inställda lektioner (2016/SDNV0164) 1. Anmälningsärenden a) g) läggs till handlingarna.

9 9 (9) 153 Delegationsärenden Listor med delegationsbeslut från verksamheterna a) Äldreomsorg b) Individ- och familjeomsorg (familjerätten) c) Skola Övriga delegationsbeslut d) Protokoll från Socialt utskott e) Utredning av anmälan om risk för missförhållande enligt Lex Sarah (2016/SDNV0146) f) Utredning av anmälan risk för missförhållande enligt Lex Sarah Hemtjänst Byttorp (2016/SDNV0122) g) Utredning Lex Sarah Vobo Hestra (2016/SDNV0138) h) Utredning av anmälan risk för missförhållande enligt Lex Sarah (2016/SDNV0137) 1. Delegationsärenden under a) - h) läggs till handlingarna.

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-19:45

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-19:45 1 (9) Tid: 18:05 20:00 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-19:45 Plats: Sessionssalen Paragrafer: 41-56 Ledamöter: Per Carlsson (S), ordförande Kerstin Hermansson

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:45-20:00

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:45-20:00 1 (10) Tid: 18:00-20:10 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:45-20:00 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 132-145 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:31-19:52

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:31-19:52 1 (14) Tid: 18:00-20:05 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:31-19:52 Plats: Sessionssalen, Stadsdelskontoret Väster Paragrafer: 117-139 Ledamöter: Kerstin Hermansson

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:10-19:25

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:10-19:25 1 (12) Tid: 18:00-19:40 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:10-19:25 Plats: Sessionssalen Paragrafer: 146-161 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kerstin Hermansson

Läs mer

Peter Maksinen (S) ersätter Marianne Hermansson (S) Bill Bakkemose (M) ersätter Pär Sundbaum (KD) Lennart Fritzson (FP)

Peter Maksinen (S) ersätter Marianne Hermansson (S) Bill Bakkemose (M) ersätter Pär Sundbaum (KD) Lennart Fritzson (FP) 1 (6) Tid: 18:00-18:30 Ajournering: Ingen ajournering görs. Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 144-150 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Övriga: Lennart Andreasson (V), Ordförande

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:05-19:20

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:05-19:20 1 (11) Tid: 18:00-19:30 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:05-19:20 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 114-131 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 20:15-20:35

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 20:15-20:35 1 (10) Tid: 18:00-20:45 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 20:15-20:35 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 62-77 Ledamöter: Per Carlsson (S), ordförande

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:25-18:40

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:25-18:40 1 (10) Tid: 18:00-18:55 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:25-18:40 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 69-82 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-20:05

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-20:05 1 (9) Tid: 18:00-20:20 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:35-20:05 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 78-92 Ledamöter: Per Carlsson (S), ordförande

Läs mer

Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl

Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl 1 (10) Plats och tid Ajournering Närvarande Stadsdelsförvaltningen Väster, Ramnåsgatan 1, Sessionssalen, 18.00 20.30 Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper kl. 19.55 20.15 Ledamöter Lennart Andreasson

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:35-18:45

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:35-18:45 1 (16) Tid: 18:00-19:15 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:35-18:45 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 1-19 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Per Carlsson

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:50-20:05

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:50-20:05 1 (12) Tid: 18:00-20:20 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 19:50-20:05 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 42-61 Ledamöter: Per Carlsson (S), ordförande

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:00-19:20

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:00-19:20 1 (10) Tid: 18:00-19:30 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:00-19:20 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 108-121 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:50 19:00

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:50 19:00 1 (12) Tid: 18:00-19:20 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:50 19:00 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 97-111 Ledamöter: Ersättare: Övriga: Lennart Andreasson

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:10 19:25

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:10 19:25 1 (11) Tid: 18:00-19:50 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 19:10 19:25 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 39-52 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:55 19:15

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:55 19:15 1 (11) Tid: 18:00-19:25 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 18:55 19:15 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 53-68 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 20:35-21:00

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 20:35-21:00 1 (18) Tid: 18:00-21:35 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 20:35-21:00 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 20-41 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 20:10-20:30

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 20:10-20:30 1 (14) Tid: 18:00-21:00 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggningar i partigrupper klockan 20:10-20:30 Plats: Sessionssalen Paragrafer: 162-179 Ledamöter: Per Carlsson (S), ordförande Kerstin Hermansson

Läs mer

Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl , Scandic Plaza Borås

Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl , Scandic Plaza Borås 2016-11-10 1(5) Tid och plats Torsdagen den 10 november 2016, kl. 15.00-17.15, Scandic Plaza Borås Omfattning 1-9 Beslutande ledamöter Leif Johansson (S) Marie Fridén (M) Linda Ikatti (S) Robert Sandberg

Läs mer

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar.

Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. PROTOKOLL 1(5) Tid och plats Kl 18.00 19.35 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 19.00 19.15 ajournering för partiöverläggningar. Omfattning 13-23 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf

Läs mer

Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18:

Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18: Instans 1(7) Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18:00-19.00 Beslutande Närvarande Övriga Ledamöter Per Carlsson (S), Ordförande Ulf Sjösten (M), 1:e vice ordförande Lennart Andreasson

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl tjg för Richard Klingvall (MP)

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl tjg för Richard Klingvall (MP) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 17.30 18.25 Omfattning 114 127 ande ledamöter Yvonne Persson (S) Heléne Vistbacka Roth (FP) Gunbritt Johansson (V) Ernad Suntic (S) Rauno

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 20:15-21:05

Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 20:15-21:05 1 (18) Tid: 18:00-21:30 Ajournering: Mötet ajourneras för överläggning i partigrupper klockan 20:15-21:05 Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 83-107 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare:

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.25. Beslutande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande 1-4 och 6-17

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.25. Beslutande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande 1-4 och 6-17 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.25 Omfattning 1-17 ande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande 1-4 och 6-17 Heléne Vistbacka Roth (FP) 1:e vice ordförande, 5

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 AN-2018/27 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-17:30, Växthuset,

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-02-23 1(5) Tid och plats Tisdagen den 23 februari 2016, kl. 16.00-16.20, Utbildningsförvaltningen Omfattning 16-27 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Tid och plats Måndagen den 12 december 2016, kl , Stadsdelsförvaltningen Norr

Tid och plats Måndagen den 12 december 2016, kl , Stadsdelsförvaltningen Norr 2016-12-12 1(6) Tid och plats Måndagen den 12 december 2016, kl. 15.30-18.20, Stadsdelsförvaltningen Norr Omfattning 10-21 Beslutande ledamöter Leif Johansson (S) ordförande Marie Fridén (M) 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 18.55. Seija Noppa (M) Solveig Landegren (C) tjg för Else-Marie Lindgren (KD) 61-68

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 18.55. Seija Noppa (M) Solveig Landegren (C) tjg för Else-Marie Lindgren (KD) 61-68 PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 18.55 Omfattning 61-73 ande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande Britt-Marie Halldén (FP) 1:e vice ordförande Gunbritt Johansson

Läs mer

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer:

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer: Tid: 17:00-18:20 Plats: Granlidens äldreboende Paragrafer: 279-303 Närvarande Beslutande Camilla Widman (S) ordförande tjg. ej p.g.a jäv 282 Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 2015-12-15 1 (23) Plats och tid ande Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Camilla Hindersson (S) Adele Olander

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-12-19 1 Innehållsförteckning Ärende 109 Uppföljning av nämndens riktlinjer för uppdrag hos enskild brukare... 3 110 Information om aktiviteter i äldrevisionens handlingsplan... 4 111 Månadsuppföljning

Läs mer

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 2017-05-18 1 (19) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 Anders Magnhagen (S), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf Linda Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Omsorgsnämnden. Datum och tid: Tisdagen den 20 september 2016 kl. 13:00

Omsorgsnämnden. Datum och tid: Tisdagen den 20 september 2016 kl. 13:00 KALLELSE 1(5) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Nämnd/Styrelse: Plats: Stenbocken, plan 3 Viktoria och tid: Tisdagen den 20 september 2016 kl. 13:00 Vid förhinder: Ordförande: Sekreterare: Michael Karlsson Hanna

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-01-26 1(5) Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl. 16.00-16.25, Utbildningsförvaltningen Omfattning 1-15 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Bruket, vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S), ordförande Margareta Krakowski (L),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 14.15 15. 00 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Grahn Gunnar (S) Långström Rolf (L) Monika Utter(MP) Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 08:30 09:20 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Rodret Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. ordförande Bo Pettersson (c) Ersättare:

Läs mer

Sessionssalen kommunhuset Karlsborg, onsdagen den 4 oktober 2017 kl17:00

Sessionssalen kommunhuset Karlsborg, onsdagen den 4 oktober 2017 kl17:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) l'hus och tid Sessionssalen kommunhuset Karlsborg, onsdagen den 4 oktober 2017 kl17:00 Ledamöter Leif Andersson (S), Ordförande Britt Blom (M), 1 :e vice ordförande Per-Olof

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/12

Sammanträdesprotokoll 1/12 Sammanträdesprotokoll 1/12 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Övriga närvarande Onsdagen den 24 april 2019 kl. 9.00 15.00 Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ajournering 41 kl 9.20-9.35

Läs mer

Tord Andersson (S) för Eva Axell (S)

Tord Andersson (S) för Eva Axell (S) Tid: kl. 9:00 10:37 Ajournering: kl. 9:54 10:30 Plats: Arbetslivsförvaltningen, Österlånggatan 72 Paragrafer: 6 13 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Mats Tolfsson (S), ordförande, Urban Svenkvist (M),

Läs mer

Justeringens plats och tid Arbetslivsförvaltningen,

Justeringens plats och tid Arbetslivsförvaltningen, Instans 1(21) Plats och tid Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72, tisdagen den 14 maj 2019 klockan 17:00 18:55 (information 17:00 18:45, beslutsmöte 18:45 18:55). Beslutande Ledamöter Lars-Åke Johansson

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman 2018-12-13 1 (20) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset vån. 1 kl. 13.30-16.15 Beslutande T Bohman (S), ordf.; L Lööw (S); M Högberg (VF); P Brannestam (VF); A Bengtsson (M); J-E Josefsson (KD); A Holmqvist

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

Tid och plats Kl Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl ajournering.

Tid och plats Kl Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl ajournering. PROTOKOLL 1(6) Tid och plats Kl 18.00 18.45 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 18.00 18.20 ajournering. Omfattning 1-12 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf M) Bertil Myhrberg, 1:e

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 16.35 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 16.00 16-25 Omfattning 108-119 Närvarande Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, tisdag den 16 maj 2017 kl 08:30-10:50 ande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson (S), ledamot Eivor Hallén (S), ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Sjöallén 9D, Kungsbacka Klockan 15-18.20 Ajournering 16.30-16.47 ande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S),

Läs mer

Personalföreträdare Abdulsalem Aksüngür Kommunal, Stefan Bladh TCO, Patricia Reschiglian SACO

Personalföreträdare Abdulsalem Aksüngür Kommunal, Stefan Bladh TCO, Patricia Reschiglian SACO Kallelse Tid: 15:00 Plats: s torg 13, Blå stället, Bamba Ledamöter Johan Fält (M) ordförande, Karolina Mildgrim (KD) förste vice ordförande, Yvonne Palm (V) andre vice ordförande, Shadiye Heydari (S),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

KALLELSE Sammanträdesdatum Social- och arbetsmarknadsnämnden. Beslutande ledamöter. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga

KALLELSE Sammanträdesdatum Social- och arbetsmarknadsnämnden. Beslutande ledamöter. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga Social- och arbetsmarknadsnämnden Tid Plats 13:00-16:00 Hörnet, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Veronica Wallgren (S) Inga-Britt Ritzman (S), vice ordförande Lena Gunnarsson (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset Höörsalen Torsdagen den 24 mars 2016 kl 13:00 15:00

Kommunhuset Höörsalen Torsdagen den 24 mars 2016 kl 13:00 15:00 2016-03-24 1 (23) Plats och tid ande Kommunhuset Höörsalen Torsdagen den 24 mars 2016 kl 13:00 15:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Program för jämställdhetsintegrering. i Borås Stad

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Program för jämställdhetsintegrering. i Borås Stad Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Program för jämställdhetsintegrering i Borås Stad Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2017-06-02 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 12 juni 2017 kl 14.00 Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 14 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter ÖVRIGA Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40

Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40 Östermalm stadsdelsnämnd Föredragningslista 26 oktober 2017 Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40 OBS! Den slutna delen av sammanträdet endast för nämndens

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (12) Ärendenummer BUN 2018/0280-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Bullarsalen, kommunhuset Tanumshede, kl 08.00 12.00 Ledamöter Se nästa sida. Övriga närvarande Helen Larsholt,

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 Beslutande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Lennart Wallensäter (S) Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (17) Diarienummer VOO 2019/0015 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund, klockan 17.00 20.35 Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-04-18 kl. 13:00 16:20 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

Protokoll nr 5 / Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll nr 5 / Rådet för funktionshinderfrågor Södermalms stadsdelsnämnd Protokoll nr 8/2016 Sida 1 (7) 20170608 Protokoll nr 5 / 2017. Rådet för funktionshinderfrågor NYTT Prioriterade ärenden till Södermalms SDN. För att belysa rådet ståndpunkter

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (SN)

Kallelse Föredragningslista Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (SN) Kallelse Föredragningslista 2016-03-17 Sammanträde Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (SN) Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl 9:00-12:00 torsdagen den 31 mars 2016 Ordförande Sekreterare

Läs mer

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L)

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L) REGISTER Datum 1(1) Tid: Plats: Justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00 Gullmarssalen på kommunhuset Forum 2019-06-17, kl 08:00 Leif Karlsson (S) Karin

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-29, kl. 18:30-20:33 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 433/2016. Datum: Klockan: 09:50-10:40, ajournering 10:15-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 433/2016. Datum: Klockan: 09:50-10:40, ajournering 10:15-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Protokoll Ks 433/2016 Kommunstyrelsen Datum: 2016-03-29 Klockan: 09:50-10:40, ajournering 10:15-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S), ordförande Lennart Bondeson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid ande Verksamhetsbesök på Kinnekulle förskola, klockan 16.00. Sammanträdet fortsatte sedan i Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 22 april 2015, mötet

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer

KALLELSE. Teminalvägen 1, Höör Onsdagen den 13 februari 2019 kl 13:00

KALLELSE. Teminalvägen 1, Höör Onsdagen den 13 februari 2019 kl 13:00 KALLELSE 2019-02-06 1 (22) Plats och tid Kallade ledamöter För kännedom Övriga kallade Teminalvägen 1, Höör Onsdagen den 13 februari 2019 kl 13:00 Bengt Hedlund (SPI), Ordförande Gunnar Sundström (L),

Läs mer