Bona tar fram det bästa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bona tar fram det bästa"

Transkript

1 Bona tar fram det bästa i varje trägolv

2 Vår passion för trägolv Med engagemang för helheten Bonas engagemang sträcker sig över trägolvets hela livslängd. Vi brinner för att leverera lösningar som håller golvet vackert och funktionellt år efter år. Bona är ett familjeägt företag som grundades Idag finns vi representerade genom dotterbolag och återförsäljare i fler än 70 länder världen över. Vårt långvariga engagemang och vår passion för trägolv innebär att vi kan erbjuda långsiktiga, hållbara resultat för såväl hantverkare som golvägare. Med Bona kommer golvet att hålla i generationer. Vårt unika produktsortiment, Bona System, innehåller allt som behövs för att ta fram det bästa i varje trägolv: UV-lacker, slipmaskiner, system för dammfri slipning, slippapper, limmer, lacker, oljor, infärgning och underhållsprodukter. Alla produkter är kompatibla och har tagits fram för att ge bästa tänkbara resultat vackra, hållbara trägolv som är lätta att sköta. Vår målsättning har alltid varit att ta fram det bästa i varje trägolv. Det är själva kärnan i vårt sätt att tänka och vår ambition inför framtiden.

3 Vår vision Bona ska genom att erbjuda optimala och innovativa lösningar för trägolv bli förstahandsvalet över hela världen. En god arbets- och hemmiljö Med hållbarhet som ledstjärna strävar Bona ständigt efter att lansera bättre produkter som tar hänsyn till golvet, hantverkaren samt inom- och utomhusmiljön. Bona var en pionjär inom vattenburna lacker 1979 och erbjuder idag ett komplett sortiment miljöanpassade produkter som omfattar alla behandlingar av trägolv. När vi utvecklar våra produkter fokuserar vi alltid på säkerhet, hälsa och miljö. Vårt omfattande erbjudande förenklar hantverkarens vardag och ger nöjda golvägare världen över. Kerstin Lindell, VD och koncernchef

4 Allt för trägolvet För Bona innebär ett trägolv en värld av möjligheter vare sig det handlar om att skapa en blank yta med halkskyddsegenskaper för en butik, en djup och varm färgton med hög slittålighet för ett kök eller helt enkelt att hålla ett trägolv rent och vackert. Bona har 90 års erfarenhet av att ta fram det bästa i varje trägolv. Idag kan vi med stolthet erbjuda ett komplett sortiment miljöanpassade produkter för att slipa, ytbehandla, limma och underhålla ett trägolv. Alla produkter är kompatibla och har tagits fram för att ge bästa tänkbara resultat och för att möta högt ställda krav på funktion och estetik. Bona fokuserar på utseende och funktion när vi tar fram våra produkter. Ett trägolv utsätts under sin livstid för olika påfrestningar. Genom att kontinuerligt vidareutveckla våra produkter har vi blivit ledande inom behandling av trägolv. Idag erbjuder vi lösningar för hantverkare, privatpersoner och parkettproducenter.

5 Ett urval ur vårt spännande sortiment Bona Prime Amberseal en unik, vattenburen grundlack som ger en intensiv och varm infärgning. Bonas ytbehandlingar utvecklade för att leva upp till alla de krav som ställs på ett trägolv, oavsett träslag eller användningsområde. Bona Speed System ett revolutionerande koncept för att snabbt limma trägolv. Förbehandlade parkettgolv UV-baserade lacker av hög kvalitet som ger trägolv ett enastående skydd. Bona Create en ny lösning som innebär att alla trägolv kan infärgas i moderna nyanser. Bona FlexiSand en multifunktionell maskin som kan slipa, rengöra, olja och polera Bona Traffic en vattenburen lack för golv där hög slittålighet krävs. Bona Floor Care produktsortiment allt som behövs för högkvalitativ golvvård, från rengöringsmedel till polish och moppar. Bona Optispread ett innovativt appliceringsverktyg för att effektivt och ergonomiskt limma ett trägolv. Bona Dust Containment System dammfri golvslipning innebär en mer hälsosam arbetsmiljö för hantverkaren och ett renare hem. Bona R580 Moisture Barrier en silanbaserad fuktspärr som används för att förbehandla fuktiga undergolv. Bona Outdoor produktsortiment ger trädäck det långvariga skydd som krävs för att stå emot vädrets makter och hålla däcket i bästa tänkbara skick.

6 Bona för hantverkare Prestation på högsta nivå Att skapa ett perfekt golv handlar om mer än ytbehandling. För att få ett varaktigt resultat handlar det också om att förstå det hantverksmässiga arbetet bakom. För Bona är därför en av våra viktigaste utmaningar att ta fram produkter som fungerar perfekt tillsammans med varandra, golvet och hantverkaren.

7 Vi är stolta över att kunna erbjuda Bona System ett komplett sortiment av högpresterande produkter som är smidiga, snabba och säkra att arbeta med. Med hjälp av våra referensgrupper världen över, bestående av forskare, återförsäljare och hantverkare, testar vi kontinuerligt våra produkter och fokuserar på att hitta nya lösningar som förbättrar arbetsmiljön för hantverkarna. En god arbetsmiljö Tack vare vårt långvariga engagemang och vårt kontinuerliga utvecklingsarbete har Bona gjort golvrenoveringar säkrare för hantverkaren. Med vattenburna lacker, ergonomiska slipmaskiner och silanbaserade limmer erbjuder Bona det mest hälsosamma sättet att renovera trägolv. Bonas introduktion av dammfri golvslipning gör det numera möjligt att helt undvika slipdamm under slipprocessen. Tillsammans med vårt antistatiska slippapper bidrar Dust Care System (DCS) till en mer hälsosam arbetsmiljö för hantverkare, och deras kunder slipper allt slipdamm. Trägolvets utseende och känsla Trägolv förstärker på ett unikt sätt ett rums personlighet, men det är många faktorer som påverkar helhetsintrycket. När man planerar ett nytt golv eller renovering av ett befintligt är det många olika funktioner som måste beaktas: slitstyrka, glans, färgton, friktion och halkskydd är alla viktiga faktorer i valet av ytbehandling. Det handlar om hur produkter och golv interagerar och skapar den yta som önskas. Bona uppfyller krav och önskemål från såväl arkitekter och inredningsarkitekter som hantverkare oavsett om det gäller att erbjuda en slittålig lack, en naturlig träkänsla eller ett snabbt resultat. Vi garanterar kompatibilitet och enkelhet i varje skede av arbetet. När 300 m² valnötsparkett skulle läggas och behandlas på Clarion Hotel Plaza i Karlstad använde sig hantverkarna av hela Bona Systemets utbud.

8 Bona för dig som gör det själv Steg för steg mot ett vackert resultat Utifrån vår långa erfarenhet inom branschen har Bona utvecklat ett unikt produktsortiment för konsumenter. Produkterna uppfyller de hårda krav som ställs på enkelhet, hälsa och säkerhet. Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter för alla typer av trägolv, såväl inomhus som utomhus. Med Bona håller ett golv i generationer.

9 Trägolv är naturligt vackra, estetiskt eleganta och en bra investering för hemmet. Det kan verka komplicerat att renovera och vårda ett trägolv, men Bonas Steg för stegguider för rengöring och underhåll av trägolv, inomhus och utomhus, erbjuder en hjälpande hand under processen. En värld av valmöjligheter Inget påverkar ett rums karaktär och atmosfär lika mycket som ett trägolv. Och ingen annan form av heminredning varar lika länge. Trä kan alltid slipas, färgas eller lackas om flera gånger, oavsett ytbehandling. Inomhus Vare sig ditt golv behöver glans, färg, halkskydd eller slitstyrka kan Bona erbjuda en lösning. Vårt produktsortiment för privatpersoner innehåller allt som behövs till golvet, från grundlacker till topplacker och oljor. Resultatet blir vackra, hållbara trägolv som är enkla att sköta. Utomhus Trädäck utsätts ständigt för naturens makter: piskande regn, bitande snö och brännande sol. Med Bona Olja för möbler och trädäck samt våra andra produkter för utomhusbruk får träet det långvariga skydd som krävs för att stå emot vädrets makter och trädäcket hålls i bästa tänkbara skick oavsett väder. Golvvård Eftersom trä skiljer sig från andra golvmaterial krävs det speciella rengörings- och underhållsprodukter för att ett trägolv ska behålla sin skönhet. Därför erbjuder Bona ett komplett sortiment av underhållsprodukter som säkrar att golvet sköts på rätt sätt. Bona Spray Mop Bona Spray Mop är alltid redo att användas och gör det lättare och roligare att städa golvet. Den särskilda metoden innebär att rätt dos rengöringsmedel sprutas ut på golvet, vilket minskar risken för att träet skadas.

10 Bona för parkettproducenter Enastående ytbehandling Som ledande trägolvsexpert blir Bona ett naturligt leverantörsval för parkettproducenter. Bona Industrial Coating (IC) erbjuder allt som behövs för tillverkningsprocessen, men också en rad användarvänliga underhålls- och renoveringsprodukter till slutkunden.

11 Bonas omfattande globala närvaro gör det möjligt för oss att alltid finnas tillgängliga för våra kunder. Vi befinner oss inte bara nära trägolvsproducenter över hela världen utan även nära slutkunder och försäljningsställen. Det innebär att trägolvsproducenterna kan fokusera på sin kärnverksamhet, att producera högkvalitativa trägolv, medan Bona erbjuder produkter för underhåll. Bona började introducera UV-lacker för mer än tjugo år sedan som ett utsläppsfritt och energibesparande alternativ till lösningsmedelsbaserade lacker. Sedan dess har vi utvecklat ett komplett sortiment UV-lacker som ger utmärkt vidhäftning till träet och uppfyller våra kunders krav på ett hållbart ytskikt. Stabiliteten hos Bonas lacker garanterar att de alltid håller samma kvalitet och ger ett varaktigt resultat. Trägolv var tidigare en lyx som bara ett fåtal hade råd med. Med dagens förbehandlade parkettgolv kan alla njuta av ett trägolv. Produktstabilitet garanterar bästa tänkbara resultat under produktionen och svarar mot vår ambition att ta fram det bästa i varje trägolv. Bona Lifetime Support Med Bona Lifetime Support kan golvägaren alltid räkna med att få den hjälp som behövs. Vår support runt om i världen är vårt sätt att dela med oss av vår erfarenhet och expertis för att göra det lättare att bibehålla en perfekt golvyta under trägolvets hela livslängd. Det är vårt löfte till golvägare: Så länge golvet har förbehandlats med Bonas UV-lacker eller slipats och lackats från grunden med ett av Bonas ytbehandlingssystem kommer vi hjälpa till att bibehålla en perfekt golvyta genom golvets hela livslängd. Detta erbjudande gör Bona unikt. UV-lacker av hög kvalitet Bona IC lägger stort fokus på att utveckla UV-baserade lacker av hög kvalitet. Våra UV-lacker är framtagna för att ge bästa vidhäftning till träet samt högsta möjliga slitstyrka och reptålighet. Till skillnad från konventionella lacker appliceras UV-lack på trägolven i produktionslinor direkt i fabriken. Bonas konventionella lacker är utvecklade för att vara kompatibla med Bonas UV-lack när överlackering görs på plats. Det ger våra slutkunder möjlighet att hålla sina golv i perfekt skick över lång tid. Den bästa designlösningen En lyckad designlösning handlar om att väga in den sammantagna kundnyttan, uppfylla designkraven samt ta hänsyn till totalkostnaden för att golvet ska fungera optimalt genom åren.

12 Vår väg mot en hållbar framtid Att skapa resultat driver vårt miljöarbete Vår målsättning är att ta fram det bästa i varje trägolv. Vi strävar hela tiden efter att lansera bättre produkter som både lyfter fram träets skönhet och innebär minskad miljöpåverkan. Detta har lett till ett antal revolutionerande produkter, från vattenburna lacker till dammfri golvslipning. Idag är vi stolta över att erbjuda ett komplett miljöanpassat sortiment för att slipa, lacka, limma och underhålla ett trägolv under hela dess livslängd.

13 Ett innovativt och systematiskt tillvägagångssätt Bona tar ett globalt ansvar. Vi arbetar proaktivt med att ta bort potentiellt skadliga kemikalier i linje med ny teknologi, och lever med råge upp till lagstadgade krav. Vårt innovativa och systematiska arbetssätt gör det möjligt för oss att bidra till global hållbarhet. Tack vare detta har vi gjort verklig skillnad när det gäller att skapa en bättre arbets- och hemmiljö. Vårt produktsortiment sträcker sig från dammfria, ergonomiska slipmaskiner till vattenburna lacker och limmer med låga halter lösningsmedel. Ända sedan 1970-talet har vi arbetat kontinuerligt med att ta bort lösningsmedel. Genom att erbjuda marknaden vattenburna lacker har vi lyckats undvika att släppa ut miljoner liter lösningsmedel, vilket innebär förbättringar för både miljön och hantverkaren. År 2010 uppnådde vi vårt mål då vi upphörde med att sälja lösningsmedelsbaserade lacker och limmer i EU. En grön inomhusmiljö Genom åren har det blivit allt viktigare att ta hänsyn till produkters inverkan på inomhusklimatet och att utvärdera dem utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Trenden med hållbart byggande (Green Building) påverkar alla i byggbranschen, och vi tror även att morgondagens konsumenter kommer att ställa allt högre krav på de material som används i deras hem. Bona har gjort en stor insats för bättre inomhusluft genom att få ner halterna av kemikalier som avges från våra lacker och limmer till en mycket låg nivå lägre än alla lagstadgade gränsvärden runt om i världen. GreenLabel Singapore Märkningen GreenLabel i Singapore tilldelas miljöanpassade produkter. Flera av Bonas vattenburna lacker, rengöringsmedel och silanbaserade limmer har kvalificerat sig för GreenLabel. Ecolabel Bona är stolta över att kunna sätta EU:s miljömärkning Ecolabel på vår golvlack för hemmiljö, Bona Novia. Kriterierna för EU Ecolabel bygger på hur produkten eller tjänsten påverkar miljön under hela sin livscykel. Greenguard Våra inomhusprodukter avger så låga halter kemikalier att de tillfredsställer de stränga krav som ställs av Greenguard Environmental Institute, en ledande, oberoende och ideell organisation i USA.

14 Bonas kontor Återförsäljare Bona i korthet I mer än 90 år har Bona varit ett säkert val av leverantör när det gäller att lägga och behandla trägolv. Professionella hantverkare, städfirmor och arkitekter litar på våra produkter eftersom de är utvecklade speciellt för trägolv. Golvägare över hela världen kan njuta av det vackra resultatet av ett Bona-behandlat golv. Bona Sportive System rekommenderas av FIBA, det internationella basketförbundet, för internationella tävlingar på högsta nivå, som VM och OS. Genom åren har Bonas produkter använts för att behandla golv över hela världen, från konstmuseet Eremitaget i Sankt Petersburg till Los Angeles Athletic Club, från Galeries Lafayette i Paris till House of Sweden i Washington. Bona har dotterbolag och återförsäljare i mer än 70 länder i Europa, Latinamerika, Asien och Nordamerika. Produktionsanläggningar finns i Sverige, Tyskland, Nordamerika och Kina. Bona Mega är världens mest använda lack för trägolv. Visste du - att Bonas produkter säljs på försäljningsställen i USA, försäljningsställen i Europa och försäljningsställen i Latinamerika? - att vi belönades med det prestigefulla Red Dot Design Award för vår Bona Mini Edge design? - att Bona Speed System vann pris som den mest innovativa produkten vid Barcelona Maderalia-mässan? - att Bona R850 är det bäst säljande silanbaserade limmet i världen? - att mer än Bona Spray Mops har sålts i USA? - att kvadratmeter golv behandlas med Bonas produkter varje år?

15 Milstolpar 1919 Bona AB grundas i Malmö, Sverige 1953 Bonas första dotterbolag etableras i Tyskland 1979 Bona introducerar vattenburna lacker 1981 Bona börjar producera UV-lacker 1987 Ett nytt dotterbolag grundas: BonaKemi USA Inc Bona börjar tillverka slipmaskiner 2000 Ett nytt dotterbolag grundas: BonaKemi Asia Pacific Pte Ltd 2001 Bona blir ISO certifierat 2001 Bona investerar i två nya fabriker i Sverige 2005 Dammfri slipning och det silanbaserade limmet Bona R850 lanseras 2006 Ny fabrik öppnas i Monroe, USA 2007 Bona Naturale lanseras 2007 Ny fabrik för UV-lacker öppnas i Kina 2008 Komplett sortiment av silanbaserade limmer 2009 Försäljningen av lösningsmedelsbaserade lacker upphör i EU 2009 Bona Novia erhåller miljömärkningen EU-blomman 2010 Nytt kontor och utbildningscentrum i Shanghai 2010 Försäljningen av lösningsmedelsbaserade limmer upphör i EU Över 90 år av passion På Bona är vi stolta över vår historia. År 1894 öppnade den 26-årige William Edner en liten speceributik i Malmö där han började sälja kaffe. Affärerna gick bra och under 1910-talet kom golvvax in i bilden en helt ny produkt på den svenska marknaden. Inom loppet av fem år tillkom polish, olja, rengöringsmedel, tillbehör och andra produkter för golvvård. Från denna enkla början har det mer än 90 år senare vuxit fram ett branchledande företag som sätter standarden över hela världen. Bona erbjuder innovation, pålitliga resultat och den högsta kvaliteten inom branschen. Vår omsorg om hälsa och miljö och vårt unika fokus är tecken på vårt engagemang. Det är därför som hantverkare har valt Bona sedan Bona Sportive System hjälper idrottare att få fotfäste När lönngolvet på NBA:s basketplan i New Orleans Arena behövde renoveras föll valet på Bona Sportive System. Bona Sportive, som är halksäker och har utmärkt skydd mot slitage, är i en klass för sig. Bona fantastiskt resultat på Barbican Bona Traffic, den mest slitstarka lacken för trägolv som Bona har tagit fram, användes för att lacka om det ursprungliga kubbekgolvet i Londons legendariska Barbican Centre.

16 Bona tar fram det bästa i varje trägolv Bona är ett familjeägt företag grundat Företaget har sitt huvudkontor i Sverige och har dotterbolag och återförsäljare i över 70 länder världen över. Vi erbjuder produkter för installation, underhåll och renovering av trägolv under hela deras livslängd, liksom UV-lacker till världens ledande producenter av trägolv. Bona System, vårt heltäckande produktsortiment, gör det möjligt att erbjuda våra kunder Lifetime Support. Vi utvecklar kontinuerligt nya innovativa produkter, alltid med långsiktig hållbarhet i åtanke. Med det menar vi inte bara själva golvet, utan även golvläggarens arbetsmiljö och vår yttre miljö. Huvudkontor Sverige Bona AB Box SE Malmö, Sverige Besöksadress: Murmansgatan 130 Tel: Dotterbolag Belgien Bona N.V. Horizon Park Leuvensesteenweg bus Zaventem Belgium Tel: Brasilien BonaKemi Pisos de Madeira do Brasil Ltda Avenida Sete de Setembro numero Conj 704 Bairro: Batel, CEP Edificio: Cond Business Offices Brazil Tel: Frankrike Bona SARL 15A Rue du Pont de Péage Geispolsheim France Tel: Holland Bona Benelux Postbus CC Haarlem The Netherlands Visiting address: Hulswitweg 6 Tel: Italien Bona S.r.l, Via Galvani, 7 I Ozzero Milano Italy Tel: Kina Bona Coatings (Dalian) Co., Ltd. Huai He Middle Road, No.99 #3A Dalian Development Area Liaoning Province P.C , P.R. China Tel: Bona Trading (Shanghai) Co., Ltd , Guangyan Road Zhabei District Shanghai P.R. China Tel: Polen Bona-Polska Sp. z o.o Wysogotowo ul. Wierzbowa 141a Przezmierowo Poland Tel: /61 Rumänien Bona S.R.L Bucharest, Bd. Preciziei nr.1 Preciziei Business Center Tronson 1 etaj 3, sector 6 Romania Tel: Singapore Bona Far East & Pacific Pte Ltd 390 Havelock Road # King s Centre Singapore Tel: Spanien/Portugal Bona Ibéria Pol Ind San Marcos C/ Pitagóras Getafe Madrid Spain Tel: Storbritannien Bona Limited 6 Thornton Chase Linford Wood Milton Keynes MK14 6FD, England Tel: Tjeckien/Slovakien Bona CR, spol. s.r.o. Sokolovská 100/ Praha 8 Karlín Czech Republic Tel: Tyskland Bona Vertriebsgesellschaft mbh Deutschland Jahnstrasse 12 D Limburg/Lahn Germany Tel: Ungern Bona Magyarország Kft. Kiss Erno u. 1-3 H-1046 Budapest Hungary Tel: USA BonaKemi USA, Inc S. Parker Road, Suite 600 Aurora, Colorado USA Tel: Österrike Bona Austria GmbH Mayrwiesstraße 21 A-5300 Hallwang bei Salzburg Austria Tel: Rep kontor Panama Bona AB Branch Panama Ubicada en Av. Balboa, entre Calles Nº 42 y 43 Torre BBVA, Piso Nº 13 Asignada como Oficina Ciudad de Panamá Kontakta oss Om du har några frågor eller vill veta mer om våra produkter och tjänster är du välkommen att kontakta din lokala återförsäljare eller besöka vår webbsida: Tryckt på ett FSC-certifierat papper. Producerad av Adentity, Sverige

CloseUp. Hållbara innovationer för framtiden. Intåg i detaljhandeln. De senaste trenderna inom trägolv. Asien i närbild

CloseUp. Hållbara innovationer för framtiden. Intåg i detaljhandeln. De senaste trenderna inom trägolv. Asien i närbild CloseUp En årsöversikt för Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv 2012 Hållbara innovationer för framtiden Intåg i detaljhandeln De senaste trenderna inom trägolv Asien i närbild 1 Vår väg

Läs mer

CloseUp. Gemensam insats för hållbar tillväxt. Programmet Bona-certifierad hantverkare

CloseUp. Gemensam insats för hållbar tillväxt. Programmet Bona-certifierad hantverkare CloseUp En årsöversikt för Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv 2013 Gemensam insats för hållbar tillväxt Programmet Bona-certifierad hantverkare Ökad närvaro bland konsumenter Bona fortsatt

Läs mer

Bona dammfri golvslipning. Maskiner för professionell golvslipning

Bona dammfri golvslipning. Maskiner för professionell golvslipning Bona dammfri golvslipning Maskiner för professionell golvslipning Dammfri Golvslipning Bona DCS 70 Öka din verksamhet med dammfri slipning Bona DCS 70 har ett filter som håller länge och en dammpåse som

Läs mer

Ett liv på trä. Bonas ytbehandlingar Ett möte med livet på trägolv

Ett liv på trä. Bonas ytbehandlingar Ett möte med livet på trägolv Ett liv på trä Bonas ytbehandlingar Ett möte med livet på trägolv En livshistoria Trägolv är levande golv Ingenting gör så mycket för ett rums personlighet som ett trägolv. Trä är ett härligt material,

Läs mer

Oslagbar Prestanda. Bona Abrasives Slitstarkt och effektivt speciellt för trägolv

Oslagbar Prestanda. Bona Abrasives Slitstarkt och effektivt speciellt för trägolv Oslagbar Prestanda Bona Abrasives Slitstarkt och effektivt speciellt för trägolv Oslagbar slipprestanda Med mer än 90 års erfarenhet av att ta fram skönheten hos trägolv, erbjuder Bona ett unikt sortiment

Läs mer

Prestanda för varje behov

Prestanda för varje behov Bona Machine ELITE FLEET Prestanda för varje behov Komplett sortiment av högpresterande slipmaskiner Slipa i hemmiljö Uthyrning och DIY Dammfri golvslipning Slipa under trappor Slipa i trånga utrymmen

Läs mer

HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten

HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten www.htc-twister.com www.htc-twister.com HTC introducerar ett revolutionerande sätt att rengöra golv DCS Diamond Cleaning System är ett nytt sätt att mekaniskt

Läs mer

HTC EZwood Träslipningsguide

HTC EZwood Träslipningsguide HTC EZwood Träslipningsguide SE Vem som helst kan slipa sitt trägolv! Inga märken vid start och stopp Du kan slipa utan hänsyn till golvets fiberriktning Slipningen är i det närmaste dammfri Du kommer

Läs mer

J u N C K E R S u N D E R H å L L S S y S T E m F ö R T R ä G O LV Golv- behandling I N O m H u S

J u N C K E R S u N D E R H å L L S S y S T E m F ö R T R ä G O LV Golv- behandling I N O m H u S Junckers Underhållssystem för trägolv Golvbehandling Inomhus Lutbehandling För obehandlade eller slipade barrträgolv Produkten Golv av barrträ gulnar naturligt med åren. Om Du vill att golvet skall behålla

Läs mer

CloseUp. Välkommen till Bonas spännande värld. Fokuserat CSR-arbete

CloseUp. Välkommen till Bonas spännande värld. Fokuserat CSR-arbete CloseUp En årsöversikt för Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv 2015 Välkommen till Bonas spännande värld Fokuserat CSR-arbete Helhetslösningar för behandling av trägolv Vårt globala nätverk

Läs mer

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta.

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. Setra Trägolv Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. 1 Noga utvalt Det är något speciellt med massiva trägolv. De är genuina och rejäla, samtidigt som de har tidlös design och

Läs mer

Your partner in. sign making and digital print

Your partner in. sign making and digital print Your partner in sign making and digital print Mer än 30 års erfarenhet inom skyltindustrin och digitalt tryck. Kärnverksamheten är visuell kommunikation. Ända sedan 1976 har vår verksamhet varit inriktad

Läs mer

Bygg Swed Totalentreprenad AB

Bygg Swed Totalentreprenad AB Bygg Swed Totalentreprenad AB NYBYGG, OMBYGGNAD, TILLBYGGNAD, RENOVERING Bygg Swed Totalentreprenad AB Org. No. 556844-1843 Vänortsringen 48 BG. No. 192-6146 195 30 Stockholm Email: info@byggswedten.com

Läs mer

Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd. Du ställer kraven. Vi har lösningen.

Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd. Du ställer kraven. Vi har lösningen. Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd Du ställer kraven. Vi har lösningen. Skönhet som varar Vackra, sköna och slitstarka golv finns inte

Läs mer

Bona System. Produktkatalog 2010

Bona System. Produktkatalog 2010 Bona System Produktkatalog 2010 1 Verktyg & tillbehör Underhåll Golvslip Ytbehandling Introduktion Milstolpar 4 Din support hos Bona 6 Ytbehandling Topplack 10 Grundlack 12 Bona Naturale 15 Bona Sportive

Läs mer

DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS

DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS LACKA/OLJA GOLV INOMHUS Finns det något vackrare än ett nyslipat och nylackat trägolv? Träets ådring bildar ett naturligt och oregelbundet mönster.

Läs mer

Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö

Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö Följande text är ett utdrag är Kährs tekniska handbok. Den finns i sin helhet på www.kahrs.se 9.1 Skötsel och reparation av Kährs trägolv i bostadsmiljö

Läs mer

Herdins golvguide. Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack. Ytbehandla ditt trägolv

Herdins golvguide. Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack. Ytbehandla ditt trägolv Herdins golvguide Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack Ytbehandla ditt trägolv När du vill ha ett ljust och vackert trägolv Herdins Golvlut vit Lutbehandling med Golvlut, görs för att bromsa träets mörkergulning

Läs mer

Närbild2009. En presentation av Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv

Närbild2009. En presentation av Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv Närbild2009 En presentation av Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv Växande marknadsan Bona omsatte 1,3 miljarder kronor under 2008. I ett tufft affärsklimat ökade Bona sin marknadsandel

Läs mer

HTC Superfloor. It s brilliant! www.htc-sweden.com

HTC Superfloor. It s brilliant! www.htc-sweden.com HTC Superfloor It s brilliant! Ta fram styrkan i ditt golv! Betonggolv förtjänar mer än att bara trampas på. Med ett kommer du märka fördelarna med att ha betong som en exponerad golvyta. Ett grått, smutsigt

Läs mer

HTC Superfloor. It s brilliant! www.htc-floorsystems.com

HTC Superfloor. It s brilliant! www.htc-floorsystems.com SE HTC Superfloor It s brilliant! HTC Superfloor Ta fram styrkan i ditt golv! Betonggolv förtjänar mer än att bara trampas på. Med ett HTC Superfloor kommer du märka fördelarna med att ha betong som en

Läs mer

Siljan furugolv den nya generationen

Siljan furugolv den nya generationen Siljan furugolv den nya generationen etablerat 1897 Våra furugolv den nya generationen Det finns trägolv och det finns trägolv. Vi törs påstå att ett trägolv från Siljan är något extra. Det är tillverkat

Läs mer

Betsa på trä. Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä.

Betsa på trä. Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä. Betsa på trä Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä. Alcro Träbets Dekorfärg trä färgar träet och framhäver den naturliga ådringen! Med Alcro Träbets Dekorfärg trä kan du t ex färgsätta väggpanelen

Läs mer

flocath quick enklare än någonsin

flocath quick enklare än någonsin FLOCATH QUICK Enklare än någonsin Flocath Quick Alla goda ting är tre: tre gånger lägre friktion; mjuk beläggning, glider mjukt, smidigare än någonsin* Tre gånger så hög komfort tack vare den förlängda

Läs mer

Welins Gammeldags produkter

Welins Gammeldags produkter slutbehandlas. Till slutbehandling rekommenderas Timberex Heavy Duty UV eller annan opigmenterad/pigmenterad produkt ur Timberex sortiment, Gammeldags Träsåpa eller Gammeldags Träsåpa Vit. När yta som

Läs mer

Kundanpassade ställverk. Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation.

Kundanpassade ställverk. Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation. Kundanpassade ställverk Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation. Vi på Eldon sätter alltid kunden i centrum och gör allt vi kan för att leverera en optimal skåp- och ställverkslösning

Läs mer

Vad gör Activa golvvårdsprodukter unika?

Vad gör Activa golvvårdsprodukter unika? Produktguide 2008 Vad gör Activa golvvårdsprodukter unika? Vad är det som gör Activa golvvårdsprodukter unika och vad är fördelen med att använda just dessa produkter? Vi ska försöka ge en kortfattad förklaring.

Läs mer

NANOFLOOR PRO 2008. Nanofloor

NANOFLOOR PRO 2008. Nanofloor NANOFLOOR PRO 2008 Nanofloor Grundlack & Spackel Topplack Golvbets Underhållningsprodukter lackade golv Golvolja & lut Underhållningsprodukter oljade golv Slippapper Register 4 6 8 10 12 14 16 18 Grundlack

Läs mer

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id. www.htc-floorsystems.com

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id. www.htc-floorsystems.com SE HTC Professional Floor Systems HTC 80 id HTC 80 id Det är dags att ta kontroll. Alla företag söker efter sätt att göra sin verksamhet mer lönsam. Men en kedja är aldrig starkare än dess svagaste länk.

Läs mer

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET ENTREPRENAD LEVERANS AV INDUSTRIFÄRG BALLINGSLÖV STOBY FLYGAREGATAN12GATA ATANAN STOBY VÄXJÖ STOBY HALMSTAD BUTIK & ENTREPRENAD BUTIK, ENTREPRENAD, INDUSTRI & HUVUDKONTOR OKVÄGEN 6 BALLINGSLÖV STOBY NÄSSELVÄGEN

Läs mer

TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV

TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV HANDTÄLJDA EKGOLV TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV Trinity golvens handtäljda ekyta görs med en traditionell täljningsteknik. Att tälja golv har i århundraden varit ett vanligt sätt att förnya

Läs mer

Digitaltryckfärger Med siktet inställt på framtiden

Digitaltryckfärger Med siktet inställt på framtiden Digitaltryckfärger Med siktet inställt på framtiden Framtid genom innovation och kvalitet Ansvar för människa och miljö För Marabu är det av avgörande betydelse att inte bara kräva egenskaper som kvalitet,

Läs mer

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id II. www.htc-floorsystems.com

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id II. www.htc-floorsystems.com SE HTC Professional Floor Systems HTC 80 id II FÖRBÄTTRAD PÅ 8 OLIKA PUNKTER Se sid. 4 HTC 80 id II Finslipad in i minsta detalj. HTC s flaggskepp till stoftavskiljare, HTC 80 id II har fått en grundlig

Läs mer

Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård

Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård Extratjänster Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård Storstädning Den vanliga städningen behöver kompletteras med storstädning någon gång om året. Storstädning kan omfatta ytor

Läs mer

Bona System Produktkatalog 2012/2013 *Beställningsvara **Kan delas 1

Bona System Produktkatalog 2012/2013 *Beställningsvara **Kan delas 1 Bona System Produktkatalog 2012/2013 1 HOTEL RIVAL, STOCKHOLM, SVERIGE Hotel Rival är ett boutiquehotell med egen biograf beläget på Södermalm i Stockholm. Hotellet har utformats av dess ägare Benny Andersson

Läs mer

Företagspresentation. Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri

Företagspresentation. Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri Företagspresentation Produkter och system för Disk, Tvätt, Rengöring, Hygien och Desinfektion 2 Du är till för dina gäster. Vi är till för dig.

Läs mer

en dag med inspiration

en dag med inspiration en dag med inspiration 2014 en dag med inspirationion 2009 en dag med inspiration 2012 en dag med inspiration en dag med inspiration 2012 en dag med inspiration 2010 2013 1 2013-10-08 09.04 2014 Hösten

Läs mer

Ek, ask eller furu. ett uttryck för din personliga stil

Ek, ask eller furu. ett uttryck för din personliga stil Ek, ask eller furu ett uttryck för din personliga stil Ett äkta trägolv är mer än bara ett golv Massiva trägolv är en ren njutning. Kvaliteten syns, hörs och känns den vackra ådringen och färgskiftningarna,

Läs mer

2012-13 VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E. www.mystepfloor.se

2012-13 VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E. www.mystepfloor.se VINYL FLOORS 2012-13 L I F E W I T H C H O I C E www.mystepfloor.se 2 Välkommen till Vinyl Floors en värld av möjligheter VINYL COLLECTION VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E Vinyl floors innehåller

Läs mer

DEN HÅLLBARA FÄRGEN MÅLA GOLV ARBETSRÅD INOMHUS

DEN HÅLLBARA FÄRGEN MÅLA GOLV ARBETSRÅD INOMHUS DEN HÅLLBARA FÄRGEN MÅLA GOLV ARBETSRÅD INOMHUS MÅLA TRÄ- och BETONGGOLV INOMHUS Beckers erbjuder olika alternativ när du skall måla träoch betonggolv. Vilken produkt du väljer beror på typ av golvyta.

Läs mer

EN LYSANDE IDÉ. FÖRFINAD UNDER 20 ÅR.

EN LYSANDE IDÉ. FÖRFINAD UNDER 20 ÅR. EN LYSANDE IDÉ. FÖRFINAD UNDER 20 ÅR. Gipeco Triss är den enkla vägen till lägre kostnader och högre städkvalitet. När vi lanserade Triss 1992 innebar det en ny era för städarbetet. Med modernt processtänkande

Läs mer

2014-10 SE REPARATIONSHANDBOK. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.se

2014-10 SE REPARATIONSHANDBOK. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.se 2014-10 SE REPARATIONSHANDBOK AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.se REPARATION AV KÄHRS TRÄGOLV 2 INNEHÅLL ALLMÄNNA REKOMMENDATIONER OM MINDRE REPARATIONER

Läs mer

Industrigolv. Tilltalande skydd för golv och väggar. Högsta kvalitet för krävande industrier. För utrymmen med specifi ka krav

Industrigolv. Tilltalande skydd för golv och väggar. Högsta kvalitet för krävande industrier. För utrymmen med specifi ka krav Industrigolv Tilltalande skydd för golv och väggar Högsta kvalitet för krävande industrier För utrymmen med specifi ka krav Någon du kan lita på Välkommen till Indufl oor med fogfria lösningar för industrigolv

Läs mer

Tre träskikt och sju lager lack

Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv är ett treskiktsgolv som limmas ihop med en miljövänlig limning. Ytskiktet på 3,5 mm är tillräckligt tjockt för att tåla flera omslipningar

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

GOLV - ett naturligt val

GOLV - ett naturligt val GOLV - ett naturligt val A natural choice by moland - med blick för nya möjligheter Golv, märkta med FSC, visar, att produkten stödjer ansvarsfullt skogsbruk och är certifierad i överensstämmelse med FSC:s

Läs mer

Bara fötter förtjänar ett riktigt trägolv

Bara fötter förtjänar ett riktigt trägolv Norlida golv Bara fötter förtjänar ett riktigt trägolv Det är något speciellt med ett golv i massivt trä. Det är ett golv med naturlig värme som är mjukt och skönt att gå på. Det är dessutom vackert och

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING. Alla underlag som är stabila och utan sprickor. Här är några exempel på lämpliga ytor.

ARBETSBESKRIVNING. Alla underlag som är stabila och utan sprickor. Här är några exempel på lämpliga ytor. ARBETSBESKRIVNING Förbehandling av underlaget Underlaget ska vara väl rengjort, stabilt, torrt och fritt från spår av olja, fett, gammal färg eller andra ämnen som kan påverka vidhäftningen. Underlaget

Läs mer

AMM / AMS Plan- & bandtäckningsplåt

AMM / AMS Plan- & bandtäckningsplåt AMM / AMS Plan- & bandtäckningsplåt VINNER I LÄNGDEN 2 0 Å R S G A R A N TI VINNER I LÄNGDEN 2 0 Å R S G A R A N TI R I L ÄNGD VI EN E NN Plan& beslagsplåt ÅR S GARA VI R I L ÄNGD EN E NN NT I 2 0 Plan&

Läs mer

Experterna på Mattservice. www.initial.se

Experterna på Mattservice. www.initial.se Experterna på Mattservice www.initial.se Varför ska du ha entrémattor? 80 % av all smuts kommer utifrån 5 % via luften 15 % bildas av människorna inne i byggnaden En matta är som en papperskorg Den fylls

Läs mer

GOLV - ett naturligt val

GOLV - ett naturligt val GOLV - ett naturligt val Välkommen Välkommen Naturens material trä, är en väsentlig ingrediens i vardagen hos Molan och, medvetet eller omedvetet, också i de flesta människors vardag. I våra bostäder fungerar

Läs mer

Purus Line. En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum. www.purusline.se

Purus Line. En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum. www.purusline.se Purus Line En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum Purus är sedan många år anslutet till Säker Vatteninstallation, Byggkeramikrådet och Golvbranschens Riksorganisation. Det gör valet tryggt, oavsett

Läs mer

Experterna på Mattservice www.initial.se

Experterna på Mattservice www.initial.se Experterna på Mattservice www.initial.se Initial är experter på Mattservice. Fokus på kvalitet, miljö och kundanpassade lösningar har gjort oss till ett marknadsledande företag som håller vad vi lovar.

Läs mer

Modern Betong. Fogfria golvlösningar. Hållbara och dekorativa golv i polyuretan, epoxi och Ucrete

Modern Betong. Fogfria golvlösningar. Hållbara och dekorativa golv i polyuretan, epoxi och Ucrete Modern Betong Fogfria golvlösningar Hållbara och dekorativa golv i polyuretan, epoxi och Ucrete Polyuretan Den mest övertygande egenskapen hos polyuretan är dess förmåga att tillmötesgå olika krav genom

Läs mer

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Constructor Sverige AB Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Regionkontor Solna Torg 19 171 45 Solna Tel: 08-470 03 30 Fax: 08-83 40 06 Compactus Office

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

MORE THAN THE CORE CORENSO UNITED OY LTD SVENSKA

MORE THAN THE CORE CORENSO UNITED OY LTD SVENSKA MORE THAN THE CORE CORENSO UNITED OY LTD SVENSKA Råmaterial Hylskartongfabriker Hylsfabriker Primärfiber 10% Pori, Finland Varkaus, Finland Loviisa, Finland 20 000 t Pori, Finland 12 000 t Imatra, Finland

Läs mer

MILJÖTEKNIK FÖR AFFÄRSUTVECKLING & EXPORT

MILJÖTEKNIK FÖR AFFÄRSUTVECKLING & EXPORT MILJÖTEKNIK FÖR AFFÄRSUTVECKLING & EXPORT Sten Jeansson, VD Vilket golv tror du är miljövänligast? Energiåtgång / m² golv 22,9 kwh 11,2 kwh 26,9 kwh Plastgolv Linoleumgolv Trägolv Ser du det verkliga värdet?

Läs mer

Skötselanvisning LINOLEUM

Skötselanvisning LINOLEUM Skötselanvisning Allmän information Denna information gäller Linoleum i offentlig miljö Praktiska skötselråd för professionell städpersonal. För golv i bostäder finns separata detaljerade skötselråd. STOPPA

Läs mer

I-VAX. maxitgolv i publik miljö. Skötselsystem för. för en renare morgondag

I-VAX. maxitgolv i publik miljö. Skötselsystem för. för en renare morgondag I-VAX för en renare morgondag Skötselsystem för maxitgolv i publik miljö På ett naturligt vis Färre produkter enklare rutiner PLS verkar för enkla och kostnadseffektiva städmetoder. Vi arbetar med miljöbesparande

Läs mer

UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.

UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs. 2014-10 SE UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.se UNDERHÅLL AV KÄHRS TRÄGOLV 2 INNEHÅLL UNDERHÅLL

Läs mer

TUNDRA VARJE DAGS KVALITETS GARANTI ÅR

TUNDRA VARJE DAGS KVALITETS GARANTI ÅR TUNDRA VARJE DAGS KVALITETS GARANTI ÅR VARJE DAGS KVALITETS GARANTI Golvet TUNDRA är testat enligt de normer som gäller för golv i hemmiljö och offentlig miljö med lätt slitage (EN 13329). Golvet TUNDRA

Läs mer

Hur allting började. 1957 Albert Berner Sitter vid sitt arbetsbord i sin lilla skruvbutik i Künzelsau, Tyskland.

Hur allting började. 1957 Albert Berner Sitter vid sitt arbetsbord i sin lilla skruvbutik i Künzelsau, Tyskland. Berner Gruppen Hur allting började 1957 Albert Berner Sitter vid sitt arbetsbord i sin lilla skruvbutik i Künzelsau, Tyskland. hur det ser ut idag 9.000 Anställda 3 Separata koncerner 60 Företag > 25 Länder

Läs mer

SKÖTSELBIBELN. De bästa tipsen för. den perfekta golvvård

SKÖTSELBIBELN. De bästa tipsen för. den perfekta golvvård SKÖTSELBIBELN De bästa tipsen för den perfekta golvvård 2 SNABBT, ENKELT OCH NATURLIGT: SÅ VÅRDAR MAN GOLV I DAG. Rätt golvvård på ett enkelt sätt! Rätt golvvård bevarar värdet på ditt vackra golv och

Läs mer

NATURLIGA YTBEHANDLINGAR FÄRG & SKYDD FÖR INOMHUSBRUK

NATURLIGA YTBEHANDLINGAR FÄRG & SKYDD FÖR INOMHUSBRUK NATURLIGA YTBEHANDLINGAR FÄRG & SKYDD FÖR INOMHUSBRUK OM OSMO HÅLLBART OCH STABILT TRÄ. Det tar ett träd 100 år att växa till en solid kvalitet. Under sina 100 år som företag har Osmo samlat erfarenhet

Läs mer

Hjul finns i flera olika varianter, bland annat för hårda och mjuka golv. Du kan också utrusta stolen med glidknappar istället för hjul.

Hjul finns i flera olika varianter, bland annat för hårda och mjuka golv. Du kan också utrusta stolen med glidknappar istället för hjul. RH Support RH Support är en serie stödstolar speciellt framtagna för dig som behöver extra avlastning för rygg och ben när du arbetar stående i olika höjder. Stolens sits- och ryggvinklar kan ställas in

Läs mer

EcoSmartSolution ETT MILJÖSMART VAL

EcoSmartSolution ETT MILJÖSMART VAL KOSTNADSEFFEKTIVT MILJÖVÄNLIGT EcoSmartSolution ETT MILJÖSMART VAL BEKYMMERSFRITT VI ÄR BÄST PÅ MATTOR Vi har gjort mattor till vårt yttersta uppdrag. Vi arbetar inte med något annat utan har inriktat

Läs mer

KOSTNADSEFFEKTIVT MILJÖVÄNLIGT BEKYMMERSFRITT. EcoSmartSolution ETT MILJÖSMART VAL

KOSTNADSEFFEKTIVT MILJÖVÄNLIGT BEKYMMERSFRITT. EcoSmartSolution ETT MILJÖSMART VAL KOSTNADSEFFEKTIVT MILJÖVÄNLIGT BEKYMMERSFRITT EcoSmartSolution ETT MILJÖSMART VAL VI ÄR BÄST PÅ MATTOR Vi har gjort mattor till vårt yttersta uppdrag. Vi arbetar inte med något annat utan har inriktat

Läs mer

STÄDNING OCH UNDERHÅLL

STÄDNING OCH UNDERHÅLL STÄDANVISNINGAR OFFENTLIGA MILJÖER för CC Höganäs kakel och klinker. VÄRDA ATT VÅRDA Golv i offentliga miljöer väljs av speciella orsaker. I köpcentrumet ska golvet vara både funktionellt och vackert,

Läs mer

Setra Limträ. För små och stora konstruktioner. Starkt. Vackert. Formbart.

Setra Limträ. För små och stora konstruktioner. Starkt. Vackert. Formbart. Setra Limträ För små och stora konstruktioner. Starkt. Vackert. Formbart. 1 Genial produkt med tradition Limträ är en enkel och genial byggprodukt som använts ända sedan antiken. Precis som namnet antyder

Läs mer

KEIM Lignosil. Silikatfärg till trä

KEIM Lignosil. Silikatfärg till trä KEIM Lignosil Silikatfärg till trä Trä Ett byggmaterial med själ och karaktär Det finns knappast något annat byggmaterial som har så nära koppling till oss människor som trä. Ett gammalt ordspråk säger

Läs mer

Skötselanvisning. Enkelt! Ekonomiskt! Ergonomiskt! Linoleum Plast Parkett

Skötselanvisning. Enkelt! Ekonomiskt! Ergonomiskt! Linoleum Plast Parkett Skötselanvisning Enkelt! Ekonomiskt! Ergonomiskt! Linoleum Plast Parkett Byggstädning ANVISNING OM BYGGSTÄDNING EFTER GOLVLÄGGNING ANVISNINGEN GÄLLER: 1. Linoleumgolv: Marmoleum, Artoleum Plastgolv : Smaragd,

Läs mer

Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare.

Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare. Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare. Limträ. Styrka, formstabilitet och skönhet. Limträ är ett byggmaterial som skapar möjligheter. Både för professionella yrkesmän och hemmabyggare med visioner om

Läs mer

2400mm. Vi kan golv i alla former!

2400mm. Vi kan golv i alla former! 2400mm Vi kan golv i alla former! Vi kan kalla oss proffs Att kalla sig proffs betyder inte bara att man är mycket skicklig på sitt jobb och lämnar ett högkvalitativt resultat efter sig, det innebär också

Läs mer

KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS

KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS Golvvärme KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS V Ä R M E L E D A R E N V Ä R M E L E D A R E N Golvvärme energibesparande värmekablar med 10 års garanti Golvvärme är en av de mest effektiva och ekonomiska uppvärmningsmetoderna

Läs mer

Det här är Outokumpu

Det här är Outokumpu Det här är Outokumpu 02 Den globala ledaren inom avancerade material Våra städer blir bara större och vi reser alltmer. Befolkningtillväxten på jorden ställer allt högre krav på industrin att leverera

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

plast- och linoleumgolv

plast- och linoleumgolv I-VAX för en renare morgondag Skötselsystem för nya Forbo plast- och linoleumgolv På ett naturligt vis Färre produkter enklare rutiner PLS verkar för enkla och kostnadseffektiva städmetoder. Vi arbetar

Läs mer

Sortiment 2009. Introduktion. Furugolv. Ekgolv. Behandling. Sortiment. Kontakt NORRLANDS

Sortiment 2009. Introduktion. Furugolv. Ekgolv. Behandling. Sortiment. Kontakt NORRLANDS Sortiment 2009 Introduktion Furugolv Ekgolv Behandling Sortiment Kontakt NORRLANDS M A S S I V A T R Ä G O L V Att välja golv är ett av dina viktigaste val Att använda trä är ett sätt att förbättra klimatet

Läs mer

Att foga och täta. Handledning för dig som gör det själv

Att foga och täta. Handledning för dig som gör det själv Att foga och täta Handledning för dig som gör det själv När ska man foga och täta? Fogmassan fyller ut hålrum i en konstruktion där det finns risk för rörelser mellan olika byggnadsmaterial, till exempel

Läs mer

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM Hvad är Kebony? Kebony är det enda hållbara alternativet till tropiskt trä när estetik och prestanda är viktigt. Kebony -tekniken är en miljövänlig patenterad process utvecklad

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

Strategiska energilösningar för företag, industri och fastigheter. Vilka är de och hur gör man?

Strategiska energilösningar för företag, industri och fastigheter. Vilka är de och hur gör man? Strategiska energilösningar för företag, industri och fastigheter. Vilka är de och hur gör man? Therese Hindman Persson, Affärsområdeschef: Energy Solutions, Schneider Electric Schneider Electric 1 Vilka

Läs mer

PPG. Världsledande inom billackering. Make it happen. With PPG

PPG. Världsledande inom billackering. Make it happen. With PPG PPG Världsledande inom billackering Make it happen. With PPG The PPGDeltron Progress UHS System UHS Leverantör Direct med Gloss världsrenommé / Engine Bay / Envirobase / Clearcoats / Primers Du kan alltid

Läs mer

EXOTIC LIVING. outdoor deck by global timber

EXOTIC LIVING. outdoor deck by global timber EXOTIC LIVING outdoor deck by global timber Exotic living är en serie med olika trallprodukter anpassade efter svenska förhållanden. Du kan njuta av de sköna perioderna utomhus med en exklusiv känsla som

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

Skyddsnätsystem. en flexibel kantskyddslösning vid takbygge

Skyddsnätsystem. en flexibel kantskyddslösning vid takbygge Skyddsnätsystem en flexibel kantskyddslösning vid takbygge Föreskrifter och standarder Skyddsnätsystemet har genomgått grundliga tester med avseende på prestanda, användningsområden och förenlighet med

Läs mer

Vardagens slitage hemma ställer höga krav på golvet. Laminatgolvet GOLV är testat enligt de normer som gäller för golv i hemmiljö och offentlig miljö

Vardagens slitage hemma ställer höga krav på golvet. Laminatgolvet GOLV är testat enligt de normer som gäller för golv i hemmiljö och offentlig miljö GOLV laminatgolv Vardagens slitage hemma ställer höga krav på golvet. Laminatgolvet GOLV är testat enligt de normer som gäller för golv i hemmiljö och offentlig miljö med lätt slitage (EN 13329). Laminatgolvet

Läs mer

Nyöppnat i Haninge. Nilfisk ALTO Center. För proffs och hemmafixare

Nyöppnat i Haninge. Nilfisk ALTO Center. För proffs och hemmafixare Nyöppnat i Haninge Nilfisk ALTO Center För proffs och hemmafixare Högtryckstvättar och tillbehör för all sorts rengöring utomhus Städ och rengöring ansågs länge som ett fysiskt krävande arbete. Det skrubbades

Läs mer

form- och hydrauloljor FORM- OCH HYDRAULOLJOR

form- och hydrauloljor FORM- OCH HYDRAULOLJOR form- och hydrauloljor FORM- OCH HYDRAULOLJOR Telefon (08) 66 56 566 GREEN LINE BIONEDBRYTBAR PRODUKT BIOHAJOAVA TUOTE SIda 2 www.solmaster.se För en hållbar utveckling Det anrika familjeföretaget Solmaster

Läs mer

Den nya generationen mobillyftar.

Den nya generationen mobillyftar. Den nya generationen mobillyftar. LikoTM VikingTM Viking XS Viking S Viking M Viking L Viking XL Låt behoven styra ditt val. Sedan flera år har vår unika lyftfamilj LikoTM VikingTM satt standarden för

Läs mer

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Ledande inom färg, lack och verkstadsoptimering Nexa Autocolor är en av världens ledande färgleverantörer och finns i över 147 länder. Nexa Autocolor har

Läs mer

Baumit StarSystem. Livskvalitet. Minskar kostnaderna och sparar energi För nybyggnation och renovering Reducerar effektivt CO2 utsläpp

Baumit StarSystem. Livskvalitet. Minskar kostnaderna och sparar energi För nybyggnation och renovering Reducerar effektivt CO2 utsläpp Baumit StarSystem Livskvalitet Minskar kostnaderna och sparar energi För nybyggnation och renovering Reducerar effektivt CO2 utsläpp Visioner för framtiden. Baumit Star KVALITET OCH KUNSKAP Investeringar

Läs mer

Specialty Stainless Steel Processes

Specialty Stainless Steel Processes Specialty Stainless Steel Processes Bodycote Din självklara samarbetspartner Exakt det du behöver. Bodycote erbjuder en komplett serie servicetjänster värmebehandling, ytbehandling och het isostatisk pressning

Läs mer

Underhållsguide. Box 805 382 28 Nybro Tel: 0481-460 00 I Fax: 0481-178 31 info@kahrs.se I www.kahrs.se. Skötsel och reparation av Kährs trägolv 1

Underhållsguide. Box 805 382 28 Nybro Tel: 0481-460 00 I Fax: 0481-178 31 info@kahrs.se I www.kahrs.se. Skötsel och reparation av Kährs trägolv 1 Skötsel och reparation av Kährs trägolv 1 2013-01 SE Underhållsguide SKÖTSEL, UNDERHÅLL OCH REPARATION AV KÄHRS TRÄGOLV AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel: 0481-460 00 I Fax: 0481-178 31 info@kahrs.se

Läs mer

INNEHÅLLS DEKLARATION

INNEHÅLLS DEKLARATION INNEHÅLLS DEKLARATION INNEHÅLLSDEKLARATION MÖBLER Tillverkningsland Sverige TRÄRÅVARA Virke Vi använder virke från företag som är medvetna om sitt ekologiska ansvar och följer befintliga regler och normer.

Läs mer

LÄGGA TRÄGOLV. [ Trä ger trevnad hemma ]

LÄGGA TRÄGOLV. [ Trä ger trevnad hemma ] LÄGGA TRÄGOLV [ Trä ger trevnad hemma ] GOLV I MASSIVT TRÄ Denna broschyr gäller golv tillverkade av massivt trä (furu eller gran). Golvbräderna är spontade och har således en honoch hanspont. Numera är

Läs mer

STÄDANVISNINGAR HEMMILJÖ för CC Höganäs kakel och klinker.

STÄDANVISNINGAR HEMMILJÖ för CC Höganäs kakel och klinker. STÄDANVISNINGAR HEMMILJÖ för CC Höganäs kakel och klinker. VÄRDA ATT VÅRDA Vi vill börja med att gratulera till ett utmärkt val av keramiska plattor. Som allt kakel och klinker från CC Höganäs uppfyller

Läs mer

KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST?

KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST? KAN EN BETONGVÄGG SE UT HUR SOM HELST? 1 Vilka? Bild framsida: Hovsjöskolan i Södertälje 2 Ett stort småföretagande Ur ett grustag i Finja, tillsammans med en god portion entreprenörsanda, föddes 1957

Läs mer

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 KLASSISK STÅLHYLLA Funktionell, flexibel och estetisk 60/30 klassisk stålhylla är ett fristående hyllsystem som är resultatet av många års erfarenhet och framgång.

Läs mer