Bona tar fram det bästa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bona tar fram det bästa"

Transkript

1 Bona tar fram det bästa i varje trägolv

2 Vår passion för trägolv Med engagemang för helheten Bonas engagemang sträcker sig över trägolvets hela livslängd. Vi brinner för att leverera lösningar som håller golvet vackert och funktionellt år efter år. Bona är ett familjeägt företag som grundades Idag finns vi representerade genom dotterbolag och återförsäljare i fler än 70 länder världen över. Vårt långvariga engagemang och vår passion för trägolv innebär att vi kan erbjuda långsiktiga, hållbara resultat för såväl hantverkare som golvägare. Med Bona kommer golvet att hålla i generationer. Vårt unika produktsortiment, Bona System, innehåller allt som behövs för att ta fram det bästa i varje trägolv: UV-lacker, slipmaskiner, system för dammfri slipning, slippapper, limmer, lacker, oljor, infärgning och underhållsprodukter. Alla produkter är kompatibla och har tagits fram för att ge bästa tänkbara resultat vackra, hållbara trägolv som är lätta att sköta. Vår målsättning har alltid varit att ta fram det bästa i varje trägolv. Det är själva kärnan i vårt sätt att tänka och vår ambition inför framtiden.

3 Vår vision Bona ska genom att erbjuda optimala och innovativa lösningar för trägolv bli förstahandsvalet över hela världen. En god arbets- och hemmiljö Med hållbarhet som ledstjärna strävar Bona ständigt efter att lansera bättre produkter som tar hänsyn till golvet, hantverkaren samt inom- och utomhusmiljön. Bona var en pionjär inom vattenburna lacker 1979 och erbjuder idag ett komplett sortiment miljöanpassade produkter som omfattar alla behandlingar av trägolv. När vi utvecklar våra produkter fokuserar vi alltid på säkerhet, hälsa och miljö. Vårt omfattande erbjudande förenklar hantverkarens vardag och ger nöjda golvägare världen över. Kerstin Lindell, VD och koncernchef

4 Allt för trägolvet För Bona innebär ett trägolv en värld av möjligheter vare sig det handlar om att skapa en blank yta med halkskyddsegenskaper för en butik, en djup och varm färgton med hög slittålighet för ett kök eller helt enkelt att hålla ett trägolv rent och vackert. Bona har 90 års erfarenhet av att ta fram det bästa i varje trägolv. Idag kan vi med stolthet erbjuda ett komplett sortiment miljöanpassade produkter för att slipa, ytbehandla, limma och underhålla ett trägolv. Alla produkter är kompatibla och har tagits fram för att ge bästa tänkbara resultat och för att möta högt ställda krav på funktion och estetik. Bona fokuserar på utseende och funktion när vi tar fram våra produkter. Ett trägolv utsätts under sin livstid för olika påfrestningar. Genom att kontinuerligt vidareutveckla våra produkter har vi blivit ledande inom behandling av trägolv. Idag erbjuder vi lösningar för hantverkare, privatpersoner och parkettproducenter.

5 Ett urval ur vårt spännande sortiment Bona Prime Amberseal en unik, vattenburen grundlack som ger en intensiv och varm infärgning. Bonas ytbehandlingar utvecklade för att leva upp till alla de krav som ställs på ett trägolv, oavsett träslag eller användningsområde. Bona Speed System ett revolutionerande koncept för att snabbt limma trägolv. Förbehandlade parkettgolv UV-baserade lacker av hög kvalitet som ger trägolv ett enastående skydd. Bona Create en ny lösning som innebär att alla trägolv kan infärgas i moderna nyanser. Bona FlexiSand en multifunktionell maskin som kan slipa, rengöra, olja och polera Bona Traffic en vattenburen lack för golv där hög slittålighet krävs. Bona Floor Care produktsortiment allt som behövs för högkvalitativ golvvård, från rengöringsmedel till polish och moppar. Bona Optispread ett innovativt appliceringsverktyg för att effektivt och ergonomiskt limma ett trägolv. Bona Dust Containment System dammfri golvslipning innebär en mer hälsosam arbetsmiljö för hantverkaren och ett renare hem. Bona R580 Moisture Barrier en silanbaserad fuktspärr som används för att förbehandla fuktiga undergolv. Bona Outdoor produktsortiment ger trädäck det långvariga skydd som krävs för att stå emot vädrets makter och hålla däcket i bästa tänkbara skick.

6 Bona för hantverkare Prestation på högsta nivå Att skapa ett perfekt golv handlar om mer än ytbehandling. För att få ett varaktigt resultat handlar det också om att förstå det hantverksmässiga arbetet bakom. För Bona är därför en av våra viktigaste utmaningar att ta fram produkter som fungerar perfekt tillsammans med varandra, golvet och hantverkaren.

7 Vi är stolta över att kunna erbjuda Bona System ett komplett sortiment av högpresterande produkter som är smidiga, snabba och säkra att arbeta med. Med hjälp av våra referensgrupper världen över, bestående av forskare, återförsäljare och hantverkare, testar vi kontinuerligt våra produkter och fokuserar på att hitta nya lösningar som förbättrar arbetsmiljön för hantverkarna. En god arbetsmiljö Tack vare vårt långvariga engagemang och vårt kontinuerliga utvecklingsarbete har Bona gjort golvrenoveringar säkrare för hantverkaren. Med vattenburna lacker, ergonomiska slipmaskiner och silanbaserade limmer erbjuder Bona det mest hälsosamma sättet att renovera trägolv. Bonas introduktion av dammfri golvslipning gör det numera möjligt att helt undvika slipdamm under slipprocessen. Tillsammans med vårt antistatiska slippapper bidrar Dust Care System (DCS) till en mer hälsosam arbetsmiljö för hantverkare, och deras kunder slipper allt slipdamm. Trägolvets utseende och känsla Trägolv förstärker på ett unikt sätt ett rums personlighet, men det är många faktorer som påverkar helhetsintrycket. När man planerar ett nytt golv eller renovering av ett befintligt är det många olika funktioner som måste beaktas: slitstyrka, glans, färgton, friktion och halkskydd är alla viktiga faktorer i valet av ytbehandling. Det handlar om hur produkter och golv interagerar och skapar den yta som önskas. Bona uppfyller krav och önskemål från såväl arkitekter och inredningsarkitekter som hantverkare oavsett om det gäller att erbjuda en slittålig lack, en naturlig träkänsla eller ett snabbt resultat. Vi garanterar kompatibilitet och enkelhet i varje skede av arbetet. När 300 m² valnötsparkett skulle läggas och behandlas på Clarion Hotel Plaza i Karlstad använde sig hantverkarna av hela Bona Systemets utbud.

8 Bona för dig som gör det själv Steg för steg mot ett vackert resultat Utifrån vår långa erfarenhet inom branschen har Bona utvecklat ett unikt produktsortiment för konsumenter. Produkterna uppfyller de hårda krav som ställs på enkelhet, hälsa och säkerhet. Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter för alla typer av trägolv, såväl inomhus som utomhus. Med Bona håller ett golv i generationer.

9 Trägolv är naturligt vackra, estetiskt eleganta och en bra investering för hemmet. Det kan verka komplicerat att renovera och vårda ett trägolv, men Bonas Steg för stegguider för rengöring och underhåll av trägolv, inomhus och utomhus, erbjuder en hjälpande hand under processen. En värld av valmöjligheter Inget påverkar ett rums karaktär och atmosfär lika mycket som ett trägolv. Och ingen annan form av heminredning varar lika länge. Trä kan alltid slipas, färgas eller lackas om flera gånger, oavsett ytbehandling. Inomhus Vare sig ditt golv behöver glans, färg, halkskydd eller slitstyrka kan Bona erbjuda en lösning. Vårt produktsortiment för privatpersoner innehåller allt som behövs till golvet, från grundlacker till topplacker och oljor. Resultatet blir vackra, hållbara trägolv som är enkla att sköta. Utomhus Trädäck utsätts ständigt för naturens makter: piskande regn, bitande snö och brännande sol. Med Bona Olja för möbler och trädäck samt våra andra produkter för utomhusbruk får träet det långvariga skydd som krävs för att stå emot vädrets makter och trädäcket hålls i bästa tänkbara skick oavsett väder. Golvvård Eftersom trä skiljer sig från andra golvmaterial krävs det speciella rengörings- och underhållsprodukter för att ett trägolv ska behålla sin skönhet. Därför erbjuder Bona ett komplett sortiment av underhållsprodukter som säkrar att golvet sköts på rätt sätt. Bona Spray Mop Bona Spray Mop är alltid redo att användas och gör det lättare och roligare att städa golvet. Den särskilda metoden innebär att rätt dos rengöringsmedel sprutas ut på golvet, vilket minskar risken för att träet skadas.

10 Bona för parkettproducenter Enastående ytbehandling Som ledande trägolvsexpert blir Bona ett naturligt leverantörsval för parkettproducenter. Bona Industrial Coating (IC) erbjuder allt som behövs för tillverkningsprocessen, men också en rad användarvänliga underhålls- och renoveringsprodukter till slutkunden.

11 Bonas omfattande globala närvaro gör det möjligt för oss att alltid finnas tillgängliga för våra kunder. Vi befinner oss inte bara nära trägolvsproducenter över hela världen utan även nära slutkunder och försäljningsställen. Det innebär att trägolvsproducenterna kan fokusera på sin kärnverksamhet, att producera högkvalitativa trägolv, medan Bona erbjuder produkter för underhåll. Bona började introducera UV-lacker för mer än tjugo år sedan som ett utsläppsfritt och energibesparande alternativ till lösningsmedelsbaserade lacker. Sedan dess har vi utvecklat ett komplett sortiment UV-lacker som ger utmärkt vidhäftning till träet och uppfyller våra kunders krav på ett hållbart ytskikt. Stabiliteten hos Bonas lacker garanterar att de alltid håller samma kvalitet och ger ett varaktigt resultat. Trägolv var tidigare en lyx som bara ett fåtal hade råd med. Med dagens förbehandlade parkettgolv kan alla njuta av ett trägolv. Produktstabilitet garanterar bästa tänkbara resultat under produktionen och svarar mot vår ambition att ta fram det bästa i varje trägolv. Bona Lifetime Support Med Bona Lifetime Support kan golvägaren alltid räkna med att få den hjälp som behövs. Vår support runt om i världen är vårt sätt att dela med oss av vår erfarenhet och expertis för att göra det lättare att bibehålla en perfekt golvyta under trägolvets hela livslängd. Det är vårt löfte till golvägare: Så länge golvet har förbehandlats med Bonas UV-lacker eller slipats och lackats från grunden med ett av Bonas ytbehandlingssystem kommer vi hjälpa till att bibehålla en perfekt golvyta genom golvets hela livslängd. Detta erbjudande gör Bona unikt. UV-lacker av hög kvalitet Bona IC lägger stort fokus på att utveckla UV-baserade lacker av hög kvalitet. Våra UV-lacker är framtagna för att ge bästa vidhäftning till träet samt högsta möjliga slitstyrka och reptålighet. Till skillnad från konventionella lacker appliceras UV-lack på trägolven i produktionslinor direkt i fabriken. Bonas konventionella lacker är utvecklade för att vara kompatibla med Bonas UV-lack när överlackering görs på plats. Det ger våra slutkunder möjlighet att hålla sina golv i perfekt skick över lång tid. Den bästa designlösningen En lyckad designlösning handlar om att väga in den sammantagna kundnyttan, uppfylla designkraven samt ta hänsyn till totalkostnaden för att golvet ska fungera optimalt genom åren.

12 Vår väg mot en hållbar framtid Att skapa resultat driver vårt miljöarbete Vår målsättning är att ta fram det bästa i varje trägolv. Vi strävar hela tiden efter att lansera bättre produkter som både lyfter fram träets skönhet och innebär minskad miljöpåverkan. Detta har lett till ett antal revolutionerande produkter, från vattenburna lacker till dammfri golvslipning. Idag är vi stolta över att erbjuda ett komplett miljöanpassat sortiment för att slipa, lacka, limma och underhålla ett trägolv under hela dess livslängd.

13 Ett innovativt och systematiskt tillvägagångssätt Bona tar ett globalt ansvar. Vi arbetar proaktivt med att ta bort potentiellt skadliga kemikalier i linje med ny teknologi, och lever med råge upp till lagstadgade krav. Vårt innovativa och systematiska arbetssätt gör det möjligt för oss att bidra till global hållbarhet. Tack vare detta har vi gjort verklig skillnad när det gäller att skapa en bättre arbets- och hemmiljö. Vårt produktsortiment sträcker sig från dammfria, ergonomiska slipmaskiner till vattenburna lacker och limmer med låga halter lösningsmedel. Ända sedan 1970-talet har vi arbetat kontinuerligt med att ta bort lösningsmedel. Genom att erbjuda marknaden vattenburna lacker har vi lyckats undvika att släppa ut miljoner liter lösningsmedel, vilket innebär förbättringar för både miljön och hantverkaren. År 2010 uppnådde vi vårt mål då vi upphörde med att sälja lösningsmedelsbaserade lacker och limmer i EU. En grön inomhusmiljö Genom åren har det blivit allt viktigare att ta hänsyn till produkters inverkan på inomhusklimatet och att utvärdera dem utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Trenden med hållbart byggande (Green Building) påverkar alla i byggbranschen, och vi tror även att morgondagens konsumenter kommer att ställa allt högre krav på de material som används i deras hem. Bona har gjort en stor insats för bättre inomhusluft genom att få ner halterna av kemikalier som avges från våra lacker och limmer till en mycket låg nivå lägre än alla lagstadgade gränsvärden runt om i världen. GreenLabel Singapore Märkningen GreenLabel i Singapore tilldelas miljöanpassade produkter. Flera av Bonas vattenburna lacker, rengöringsmedel och silanbaserade limmer har kvalificerat sig för GreenLabel. Ecolabel Bona är stolta över att kunna sätta EU:s miljömärkning Ecolabel på vår golvlack för hemmiljö, Bona Novia. Kriterierna för EU Ecolabel bygger på hur produkten eller tjänsten påverkar miljön under hela sin livscykel. Greenguard Våra inomhusprodukter avger så låga halter kemikalier att de tillfredsställer de stränga krav som ställs av Greenguard Environmental Institute, en ledande, oberoende och ideell organisation i USA.

14 Bonas kontor Återförsäljare Bona i korthet I mer än 90 år har Bona varit ett säkert val av leverantör när det gäller att lägga och behandla trägolv. Professionella hantverkare, städfirmor och arkitekter litar på våra produkter eftersom de är utvecklade speciellt för trägolv. Golvägare över hela världen kan njuta av det vackra resultatet av ett Bona-behandlat golv. Bona Sportive System rekommenderas av FIBA, det internationella basketförbundet, för internationella tävlingar på högsta nivå, som VM och OS. Genom åren har Bonas produkter använts för att behandla golv över hela världen, från konstmuseet Eremitaget i Sankt Petersburg till Los Angeles Athletic Club, från Galeries Lafayette i Paris till House of Sweden i Washington. Bona har dotterbolag och återförsäljare i mer än 70 länder i Europa, Latinamerika, Asien och Nordamerika. Produktionsanläggningar finns i Sverige, Tyskland, Nordamerika och Kina. Bona Mega är världens mest använda lack för trägolv. Visste du - att Bonas produkter säljs på försäljningsställen i USA, försäljningsställen i Europa och försäljningsställen i Latinamerika? - att vi belönades med det prestigefulla Red Dot Design Award för vår Bona Mini Edge design? - att Bona Speed System vann pris som den mest innovativa produkten vid Barcelona Maderalia-mässan? - att Bona R850 är det bäst säljande silanbaserade limmet i världen? - att mer än Bona Spray Mops har sålts i USA? - att kvadratmeter golv behandlas med Bonas produkter varje år?

15 Milstolpar 1919 Bona AB grundas i Malmö, Sverige 1953 Bonas första dotterbolag etableras i Tyskland 1979 Bona introducerar vattenburna lacker 1981 Bona börjar producera UV-lacker 1987 Ett nytt dotterbolag grundas: BonaKemi USA Inc Bona börjar tillverka slipmaskiner 2000 Ett nytt dotterbolag grundas: BonaKemi Asia Pacific Pte Ltd 2001 Bona blir ISO certifierat 2001 Bona investerar i två nya fabriker i Sverige 2005 Dammfri slipning och det silanbaserade limmet Bona R850 lanseras 2006 Ny fabrik öppnas i Monroe, USA 2007 Bona Naturale lanseras 2007 Ny fabrik för UV-lacker öppnas i Kina 2008 Komplett sortiment av silanbaserade limmer 2009 Försäljningen av lösningsmedelsbaserade lacker upphör i EU 2009 Bona Novia erhåller miljömärkningen EU-blomman 2010 Nytt kontor och utbildningscentrum i Shanghai 2010 Försäljningen av lösningsmedelsbaserade limmer upphör i EU Över 90 år av passion På Bona är vi stolta över vår historia. År 1894 öppnade den 26-årige William Edner en liten speceributik i Malmö där han började sälja kaffe. Affärerna gick bra och under 1910-talet kom golvvax in i bilden en helt ny produkt på den svenska marknaden. Inom loppet av fem år tillkom polish, olja, rengöringsmedel, tillbehör och andra produkter för golvvård. Från denna enkla början har det mer än 90 år senare vuxit fram ett branchledande företag som sätter standarden över hela världen. Bona erbjuder innovation, pålitliga resultat och den högsta kvaliteten inom branschen. Vår omsorg om hälsa och miljö och vårt unika fokus är tecken på vårt engagemang. Det är därför som hantverkare har valt Bona sedan Bona Sportive System hjälper idrottare att få fotfäste När lönngolvet på NBA:s basketplan i New Orleans Arena behövde renoveras föll valet på Bona Sportive System. Bona Sportive, som är halksäker och har utmärkt skydd mot slitage, är i en klass för sig. Bona fantastiskt resultat på Barbican Bona Traffic, den mest slitstarka lacken för trägolv som Bona har tagit fram, användes för att lacka om det ursprungliga kubbekgolvet i Londons legendariska Barbican Centre.

16 Bona tar fram det bästa i varje trägolv Bona är ett familjeägt företag grundat Företaget har sitt huvudkontor i Sverige och har dotterbolag och återförsäljare i över 70 länder världen över. Vi erbjuder produkter för installation, underhåll och renovering av trägolv under hela deras livslängd, liksom UV-lacker till världens ledande producenter av trägolv. Bona System, vårt heltäckande produktsortiment, gör det möjligt att erbjuda våra kunder Lifetime Support. Vi utvecklar kontinuerligt nya innovativa produkter, alltid med långsiktig hållbarhet i åtanke. Med det menar vi inte bara själva golvet, utan även golvläggarens arbetsmiljö och vår yttre miljö. Huvudkontor Sverige Bona AB Box SE Malmö, Sverige Besöksadress: Murmansgatan 130 Tel: Dotterbolag Belgien Bona N.V. Horizon Park Leuvensesteenweg bus Zaventem Belgium Tel: Brasilien BonaKemi Pisos de Madeira do Brasil Ltda Avenida Sete de Setembro numero Conj 704 Bairro: Batel, CEP Edificio: Cond Business Offices Brazil Tel: Frankrike Bona SARL 15A Rue du Pont de Péage Geispolsheim France Tel: Holland Bona Benelux Postbus CC Haarlem The Netherlands Visiting address: Hulswitweg 6 Tel: Italien Bona S.r.l, Via Galvani, 7 I Ozzero Milano Italy Tel: Kina Bona Coatings (Dalian) Co., Ltd. Huai He Middle Road, No.99 #3A Dalian Development Area Liaoning Province P.C , P.R. China Tel: Bona Trading (Shanghai) Co., Ltd , Guangyan Road Zhabei District Shanghai P.R. China Tel: Polen Bona-Polska Sp. z o.o Wysogotowo ul. Wierzbowa 141a Przezmierowo Poland Tel: /61 Rumänien Bona S.R.L Bucharest, Bd. Preciziei nr.1 Preciziei Business Center Tronson 1 etaj 3, sector 6 Romania Tel: Singapore Bona Far East & Pacific Pte Ltd 390 Havelock Road # King s Centre Singapore Tel: Spanien/Portugal Bona Ibéria Pol Ind San Marcos C/ Pitagóras Getafe Madrid Spain Tel: Storbritannien Bona Limited 6 Thornton Chase Linford Wood Milton Keynes MK14 6FD, England Tel: Tjeckien/Slovakien Bona CR, spol. s.r.o. Sokolovská 100/ Praha 8 Karlín Czech Republic Tel: Tyskland Bona Vertriebsgesellschaft mbh Deutschland Jahnstrasse 12 D Limburg/Lahn Germany Tel: Ungern Bona Magyarország Kft. Kiss Erno u. 1-3 H-1046 Budapest Hungary Tel: USA BonaKemi USA, Inc S. Parker Road, Suite 600 Aurora, Colorado USA Tel: Österrike Bona Austria GmbH Mayrwiesstraße 21 A-5300 Hallwang bei Salzburg Austria Tel: Rep kontor Panama Bona AB Branch Panama Ubicada en Av. Balboa, entre Calles Nº 42 y 43 Torre BBVA, Piso Nº 13 Asignada como Oficina Ciudad de Panamá Kontakta oss Om du har några frågor eller vill veta mer om våra produkter och tjänster är du välkommen att kontakta din lokala återförsäljare eller besöka vår webbsida: Tryckt på ett FSC-certifierat papper. Producerad av Adentity, Sverige

Vi förenklar byggandet

Vi förenklar byggandet lindab koncernpresentation Vi förenklar byggandet Kanalsystem samt inneklimatlösningar för ventilation, byggkomponenter i tunnplåt och kompletta stålbyggnadssystem Vi på Lindab gillar utmaningar. Därför

Läs mer

KVALITET SOM BERÖR SE 14

KVALITET SOM BERÖR SE 14 KVALITET SOM BERÖR SE 14 TRÄKVALITET SEDAN 1857 Kährs ligger i småländska Nybro, på samma plats där allting började för mer än 150 år sedan. År 1857 startade Johan Kähr ett litet svarveri och började producera

Läs mer

NU BLIR VI NOBINA! Vi förenklar människors vardagsresor

NU BLIR VI NOBINA! Vi förenklar människors vardagsresor Vi förenklar människors vardagsresor NU BLIR VI NOBINA! Från och med den 1 december byter samtliga bolag inom Concordia Bus-koncernen (utom Swebus Express) namn till Nobina. Med det nya varumärket får

Läs mer

Vi gör det enklare att må bra

Vi gör det enklare att må bra Vi gör det enklare att må bra Apoteket på två minuter Apoteket erbjuder ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och hälsotjänster. Vi vill förebygga ohälsa, förbättra användningen av

Läs mer

Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina

Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina LÄRARHANDLEDNING Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina Sverige och Kina är ett inspirationsmaterial för gymnasieskolan i tre delar. Det har tagits fram av Svenskt Näringsliv tillsammans med

Läs mer

Hållbar utveckling inom detaljhandeln En fallstudie av Beijer Byggmaterial AB och Åhléns AB

Hållbar utveckling inom detaljhandeln En fallstudie av Beijer Byggmaterial AB och Åhléns AB Examensarbete Hållbar utveckling inom detaljhandeln En fallstudie av Beijer Byggmaterial AB och Åhléns AB Författare: Linda Andreen och Linn Wahlberg Handledare: Joachim Timlon Examinator: Bertil Hultén

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Det ansvarsfulla företaget 2014

Det ansvarsfulla företaget 2014 Det ansvarsfulla företaget 2014 Svensk Handels årliga undersökning om CSR- och hållbarhetsfrågor bland medlemsföretag och konsumenter. svenskhandel.se Rapporten är framtagen av Carin Blom HUI RESEARCH

Läs mer

SÅ KAN DITT FÖRETAG JOBBA MED ETIK OCH SOCIALT ANSVARSTAGANDE

SÅ KAN DITT FÖRETAG JOBBA MED ETIK OCH SOCIALT ANSVARSTAGANDE SÅ KAN DITT FÖRETAG JOBBA MED ETIK OCH SOCIALT ANSVARSTAGANDE Innehållsförteckning Inledning 3 Företagens handlingskraft viktig 4 Detta är csr 4 Socialt ansvarstagande kan öka din konkurrenskraft 7 Så

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

PRODUKT- REVOLUTIONEN

PRODUKT- REVOLUTIONEN EN TIDNING OM INGENJÖRSTJÄNSTER & PRODUKTINFORMATION # 3 2011 1MINESTO SKAPAR EL UNDER VATTEN 1 ABB DUBBLERAR VOLYM MED SAMMA FABRIK 1 SCIENCE FICTION MED NANOTEKNIK Kina tillverkar inte bara världens

Läs mer

Först med Svanenmärkt städ i. Norrland. miljösmart Sid 4 5 Häng med på lördagsdans på lagret! Sid 6 7. På polisuppdrag Sid 11 MAGASINET.

Först med Svanenmärkt städ i. Norrland. miljösmart Sid 4 5 Häng med på lördagsdans på lagret! Sid 6 7. På polisuppdrag Sid 11 MAGASINET. # 2 2014 ETT INFORMATIONS- & INSPIRATIONSMAGASIN FRÅN NORRLANDS MILJÖVÅRD MAGASINET NYhet Först med Svanenmärkt städ i Norrland Sid 12 13 Tema: Städa miljösmart Sid 4 5 Häng med på lördagsdans på lagret!

Läs mer

Vi antar utmaningen. Är du också med?

Vi antar utmaningen. Är du också med? Hela bilagan Hela bilagan är en är annons en annons från Volvo från Volvo Lastvagnar, Lastvagnar, Preem, Preem, Chalmers, Vägverket Vägverket och Schenker och Schenker Vi antar utmaningen. Är du också

Läs mer

KTH bygger broar. Länkar samman akademi och industri för hållbar infrastruktur. Standard Magazine. Alla talar om BIM. Från Kina till Kinna samma metod

KTH bygger broar. Länkar samman akademi och industri för hållbar infrastruktur. Standard Magazine. Alla talar om BIM. Från Kina till Kinna samma metod STANDARDER FÅR VÄRLDEN ATT FUNGERA STANDARD MAGAZINE GES UT AV SIS, SWEDISH STANDARDS INSTITUTE 14 sidor om bygg och anläggning Standard Magazine Nr 4 December 2013 Pris 65 kr BYGGBRANSCHEN Alla talar

Läs mer

Finsk modell visar vägen. 35 000 vägföreningar tittar mot öst och kräver en ändring av anläggningslagen. SAMHÄLLS- BYGGAREN 14

Finsk modell visar vägen. 35 000 vägföreningar tittar mot öst och kräver en ändring av anläggningslagen. SAMHÄLLS- BYGGAREN 14 Hög tid att ändra livsstil. Om vi vill ha en hållbar planet måste vi förändra vårt sätt att leva inte bara i tanken utan på riktigt. Finsk modell visar vägen. 35 000 vägföreningar tittar mot öst och kräver

Läs mer

INNEHÅLL. Modernt. Hållbart. Miljövänligt. Potentialen, effekten, är enorm, eller hur... CNN

INNEHÅLL. Modernt. Hållbart. Miljövänligt. Potentialen, effekten, är enorm, eller hur... CNN DET NYA TRÄET Modernt Potentialen, effekten, är enorm, eller hur... CNN INNEHÅLL En revolutionerande träprodukt 4 Vad är Kebony? 7 Många alternativ dolda fördelar 8 En lösning för framtiden 11 Kebony ger

Läs mer

The. The H&M Way H&M. Way

The. The H&M Way H&M. Way The H&M Way 1 The H&M way att leva med våra värderingar och riktlinjer varje dag H&M står på en stabil grund. Vår affärsidé Mode och kvalitet till bästa pris är lika tydlig som våra värderingar som utgår

Läs mer

Högtryckshydraulik. 70 300 MPa. Steget före tack vare högklassig teknik, säkerhetsfokus och lyhördhet för kundernas behov

Högtryckshydraulik. 70 300 MPa. Steget före tack vare högklassig teknik, säkerhetsfokus och lyhördhet för kundernas behov Högtryckshydraulik 70 300 MPa Högtryckshydraulik Steget före tack vare högklassig teknik, säkerhetsfokus och lyhördhet för kundernas behov 2 Innehåll Innehåll Innehåll En marknadsledande ställning är mer

Läs mer

Du kan bidra till att människor

Du kan bidra till att människor Du kan bidra till att människor lär, arbetar och mår bättre Vår mission och vision Ecophon erbjuder akustiklösningar som uppfyller de ökande kraven på en bra ljudmiljö där människor arbetar och kommunicerar

Läs mer

Balkonginglasning. Vi gör det. trevligare. att bo!

Balkonginglasning. Vi gör det. trevligare. att bo! Balkonginglasning Vi gör det trevligare att bo! Inglasning en långsiktig och lönsam investering! Att glasa in balkongen är ett klokt beslut oavsett om det gäller dig som bostadsrättsinnehavare, som bostadsrättsförening

Läs mer

INNEHÅLL. Legal årsredovisning 35 68

INNEHÅLL. Legal årsredovisning 35 68 Års redo vis ning 2010 INNEHÅLL VD-ord 2 Strategi och mål 4 Marknad 6 KappAhls mode på kartan 8 Kundgrupper 10 Dam 12 Herr 14 Barn 16 Värde kedjan 18 Idé och design 19 Inköp 20 Produktion 20 Distribution

Läs mer

GUIDE Minska kommunens miljöpåverkan genom miljöanpassad offentlig anskaffning

GUIDE Minska kommunens miljöpåverkan genom miljöanpassad offentlig anskaffning skånskt kompetenscentrum för miljöanpassad offentlig upphandling GUIDE Minska kommunens miljöpåverkan genom miljöanpassad offentlig anskaffning GUIDEN ÄR FRAMTAGEN INOM PROJEKTET MILOU Tryck: Wallin och

Läs mer

Volvokoncernen 2005. Kraftig resultatökning Offensiv produktförnyelse Stärkt konkurrenskraft

Volvokoncernen 2005. Kraftig resultatökning Offensiv produktförnyelse Stärkt konkurrenskraft Volvokoncernen 2005 Kraftig resultatökning Offensiv produktförnyelse Stärkt konkurrenskraft En global koncern 2 Organisation 4 Vision, uppdrag och värderingar 6 VD-kommentar 8 En bransch med långsiktig

Läs mer

QUARTZ HOVI GOLV MED HÖG PRESTANDA

QUARTZ HOVI GOLV MED HÖG PRESTANDA QUARTZ HOVI GOLV MED HÖG PRESTANDA Q UPOFLOOR QUARTZ GOLV MED HÖG PRESTANDA Enkelt att lägga och minimalt med spill Det PUR-förstärkta ytskiktet gör golvet enkelt att rengöra under hela dess livslängd

Läs mer

ABC I DESIGN OCH SOCIAL INNOVATION. En publikation från Mötesplats Social Innovation

ABC I DESIGN OCH SOCIAL INNOVATION. En publikation från Mötesplats Social Innovation ABC I DESIGN OCH SOCIAL INNOVATION En publikation från Mötesplats Social Innovation Utgivare: Mötesplats Social Innovation Redaktörer: Lotta Solding och Louisa Szücs Johansson Texter: Lotta Solding och

Läs mer

Varför syntetolja? Vi ger dig svaren.

Varför syntetolja? Vi ger dig svaren. Varför syntetolja? Vi ger dig svaren. Frågor och svar om syntetolja Förklara vad viskositet är. Det låter komplicerat. Viskositet är samma sak som tjocklek eller trögflutenhet. Ju högre viskositet desto

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

www.pwc.se Kvalitet service innovation

www.pwc.se Kvalitet service innovation www.pwc.se Kvalitet service innovation Vår vision Vår vision är att medverka till ett väl fungerande privat, offentligt och ideellt företagande som inger förtroende. PwC Sverige det här är vi Innehåll

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer