Bona tar fram det bästa

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bona tar fram det bästa"

Transkript

1 Bona tar fram det bästa i varje trägolv

2 Vår passion för trägolv Med engagemang för helheten Bonas engagemang sträcker sig över trägolvets hela livslängd. Vi brinner för att leverera lösningar som håller golvet vackert och funktionellt år efter år. Bona är ett familjeägt företag som grundades Idag finns vi representerade genom dotterbolag och återförsäljare i fler än 70 länder världen över. Vårt långvariga engagemang och vår passion för trägolv innebär att vi kan erbjuda långsiktiga, hållbara resultat för såväl hantverkare som golvägare. Med Bona kommer golvet att hålla i generationer. Vårt unika produktsortiment, Bona System, innehåller allt som behövs för att ta fram det bästa i varje trägolv: UV-lacker, slipmaskiner, system för dammfri slipning, slippapper, limmer, lacker, oljor, infärgning och underhållsprodukter. Alla produkter är kompatibla och har tagits fram för att ge bästa tänkbara resultat vackra, hållbara trägolv som är lätta att sköta. Vår målsättning har alltid varit att ta fram det bästa i varje trägolv. Det är själva kärnan i vårt sätt att tänka och vår ambition inför framtiden.

3 Vår vision Bona ska genom att erbjuda optimala och innovativa lösningar för trägolv bli förstahandsvalet över hela världen. En god arbets- och hemmiljö Med hållbarhet som ledstjärna strävar Bona ständigt efter att lansera bättre produkter som tar hänsyn till golvet, hantverkaren samt inom- och utomhusmiljön. Bona var en pionjär inom vattenburna lacker 1979 och erbjuder idag ett komplett sortiment miljöanpassade produkter som omfattar alla behandlingar av trägolv. När vi utvecklar våra produkter fokuserar vi alltid på säkerhet, hälsa och miljö. Vårt omfattande erbjudande förenklar hantverkarens vardag och ger nöjda golvägare världen över. Kerstin Lindell, VD och koncernchef

4 Allt för trägolvet För Bona innebär ett trägolv en värld av möjligheter vare sig det handlar om att skapa en blank yta med halkskyddsegenskaper för en butik, en djup och varm färgton med hög slittålighet för ett kök eller helt enkelt att hålla ett trägolv rent och vackert. Bona har 90 års erfarenhet av att ta fram det bästa i varje trägolv. Idag kan vi med stolthet erbjuda ett komplett sortiment miljöanpassade produkter för att slipa, ytbehandla, limma och underhålla ett trägolv. Alla produkter är kompatibla och har tagits fram för att ge bästa tänkbara resultat och för att möta högt ställda krav på funktion och estetik. Bona fokuserar på utseende och funktion när vi tar fram våra produkter. Ett trägolv utsätts under sin livstid för olika påfrestningar. Genom att kontinuerligt vidareutveckla våra produkter har vi blivit ledande inom behandling av trägolv. Idag erbjuder vi lösningar för hantverkare, privatpersoner och parkettproducenter.

5 Ett urval ur vårt spännande sortiment Bona Prime Amberseal en unik, vattenburen grundlack som ger en intensiv och varm infärgning. Bonas ytbehandlingar utvecklade för att leva upp till alla de krav som ställs på ett trägolv, oavsett träslag eller användningsområde. Bona Speed System ett revolutionerande koncept för att snabbt limma trägolv. Förbehandlade parkettgolv UV-baserade lacker av hög kvalitet som ger trägolv ett enastående skydd. Bona Create en ny lösning som innebär att alla trägolv kan infärgas i moderna nyanser. Bona FlexiSand en multifunktionell maskin som kan slipa, rengöra, olja och polera Bona Traffic en vattenburen lack för golv där hög slittålighet krävs. Bona Floor Care produktsortiment allt som behövs för högkvalitativ golvvård, från rengöringsmedel till polish och moppar. Bona Optispread ett innovativt appliceringsverktyg för att effektivt och ergonomiskt limma ett trägolv. Bona Dust Containment System dammfri golvslipning innebär en mer hälsosam arbetsmiljö för hantverkaren och ett renare hem. Bona R580 Moisture Barrier en silanbaserad fuktspärr som används för att förbehandla fuktiga undergolv. Bona Outdoor produktsortiment ger trädäck det långvariga skydd som krävs för att stå emot vädrets makter och hålla däcket i bästa tänkbara skick.

6 Bona för hantverkare Prestation på högsta nivå Att skapa ett perfekt golv handlar om mer än ytbehandling. För att få ett varaktigt resultat handlar det också om att förstå det hantverksmässiga arbetet bakom. För Bona är därför en av våra viktigaste utmaningar att ta fram produkter som fungerar perfekt tillsammans med varandra, golvet och hantverkaren.

7 Vi är stolta över att kunna erbjuda Bona System ett komplett sortiment av högpresterande produkter som är smidiga, snabba och säkra att arbeta med. Med hjälp av våra referensgrupper världen över, bestående av forskare, återförsäljare och hantverkare, testar vi kontinuerligt våra produkter och fokuserar på att hitta nya lösningar som förbättrar arbetsmiljön för hantverkarna. En god arbetsmiljö Tack vare vårt långvariga engagemang och vårt kontinuerliga utvecklingsarbete har Bona gjort golvrenoveringar säkrare för hantverkaren. Med vattenburna lacker, ergonomiska slipmaskiner och silanbaserade limmer erbjuder Bona det mest hälsosamma sättet att renovera trägolv. Bonas introduktion av dammfri golvslipning gör det numera möjligt att helt undvika slipdamm under slipprocessen. Tillsammans med vårt antistatiska slippapper bidrar Dust Care System (DCS) till en mer hälsosam arbetsmiljö för hantverkare, och deras kunder slipper allt slipdamm. Trägolvets utseende och känsla Trägolv förstärker på ett unikt sätt ett rums personlighet, men det är många faktorer som påverkar helhetsintrycket. När man planerar ett nytt golv eller renovering av ett befintligt är det många olika funktioner som måste beaktas: slitstyrka, glans, färgton, friktion och halkskydd är alla viktiga faktorer i valet av ytbehandling. Det handlar om hur produkter och golv interagerar och skapar den yta som önskas. Bona uppfyller krav och önskemål från såväl arkitekter och inredningsarkitekter som hantverkare oavsett om det gäller att erbjuda en slittålig lack, en naturlig träkänsla eller ett snabbt resultat. Vi garanterar kompatibilitet och enkelhet i varje skede av arbetet. När 300 m² valnötsparkett skulle läggas och behandlas på Clarion Hotel Plaza i Karlstad använde sig hantverkarna av hela Bona Systemets utbud.

8 Bona för dig som gör det själv Steg för steg mot ett vackert resultat Utifrån vår långa erfarenhet inom branschen har Bona utvecklat ett unikt produktsortiment för konsumenter. Produkterna uppfyller de hårda krav som ställs på enkelhet, hälsa och säkerhet. Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter för alla typer av trägolv, såväl inomhus som utomhus. Med Bona håller ett golv i generationer.

9 Trägolv är naturligt vackra, estetiskt eleganta och en bra investering för hemmet. Det kan verka komplicerat att renovera och vårda ett trägolv, men Bonas Steg för stegguider för rengöring och underhåll av trägolv, inomhus och utomhus, erbjuder en hjälpande hand under processen. En värld av valmöjligheter Inget påverkar ett rums karaktär och atmosfär lika mycket som ett trägolv. Och ingen annan form av heminredning varar lika länge. Trä kan alltid slipas, färgas eller lackas om flera gånger, oavsett ytbehandling. Inomhus Vare sig ditt golv behöver glans, färg, halkskydd eller slitstyrka kan Bona erbjuda en lösning. Vårt produktsortiment för privatpersoner innehåller allt som behövs till golvet, från grundlacker till topplacker och oljor. Resultatet blir vackra, hållbara trägolv som är enkla att sköta. Utomhus Trädäck utsätts ständigt för naturens makter: piskande regn, bitande snö och brännande sol. Med Bona Olja för möbler och trädäck samt våra andra produkter för utomhusbruk får träet det långvariga skydd som krävs för att stå emot vädrets makter och trädäcket hålls i bästa tänkbara skick oavsett väder. Golvvård Eftersom trä skiljer sig från andra golvmaterial krävs det speciella rengörings- och underhållsprodukter för att ett trägolv ska behålla sin skönhet. Därför erbjuder Bona ett komplett sortiment av underhållsprodukter som säkrar att golvet sköts på rätt sätt. Bona Spray Mop Bona Spray Mop är alltid redo att användas och gör det lättare och roligare att städa golvet. Den särskilda metoden innebär att rätt dos rengöringsmedel sprutas ut på golvet, vilket minskar risken för att träet skadas.

10 Bona för parkettproducenter Enastående ytbehandling Som ledande trägolvsexpert blir Bona ett naturligt leverantörsval för parkettproducenter. Bona Industrial Coating (IC) erbjuder allt som behövs för tillverkningsprocessen, men också en rad användarvänliga underhålls- och renoveringsprodukter till slutkunden.

11 Bonas omfattande globala närvaro gör det möjligt för oss att alltid finnas tillgängliga för våra kunder. Vi befinner oss inte bara nära trägolvsproducenter över hela världen utan även nära slutkunder och försäljningsställen. Det innebär att trägolvsproducenterna kan fokusera på sin kärnverksamhet, att producera högkvalitativa trägolv, medan Bona erbjuder produkter för underhåll. Bona började introducera UV-lacker för mer än tjugo år sedan som ett utsläppsfritt och energibesparande alternativ till lösningsmedelsbaserade lacker. Sedan dess har vi utvecklat ett komplett sortiment UV-lacker som ger utmärkt vidhäftning till träet och uppfyller våra kunders krav på ett hållbart ytskikt. Stabiliteten hos Bonas lacker garanterar att de alltid håller samma kvalitet och ger ett varaktigt resultat. Trägolv var tidigare en lyx som bara ett fåtal hade råd med. Med dagens förbehandlade parkettgolv kan alla njuta av ett trägolv. Produktstabilitet garanterar bästa tänkbara resultat under produktionen och svarar mot vår ambition att ta fram det bästa i varje trägolv. Bona Lifetime Support Med Bona Lifetime Support kan golvägaren alltid räkna med att få den hjälp som behövs. Vår support runt om i världen är vårt sätt att dela med oss av vår erfarenhet och expertis för att göra det lättare att bibehålla en perfekt golvyta under trägolvets hela livslängd. Det är vårt löfte till golvägare: Så länge golvet har förbehandlats med Bonas UV-lacker eller slipats och lackats från grunden med ett av Bonas ytbehandlingssystem kommer vi hjälpa till att bibehålla en perfekt golvyta genom golvets hela livslängd. Detta erbjudande gör Bona unikt. UV-lacker av hög kvalitet Bona IC lägger stort fokus på att utveckla UV-baserade lacker av hög kvalitet. Våra UV-lacker är framtagna för att ge bästa vidhäftning till träet samt högsta möjliga slitstyrka och reptålighet. Till skillnad från konventionella lacker appliceras UV-lack på trägolven i produktionslinor direkt i fabriken. Bonas konventionella lacker är utvecklade för att vara kompatibla med Bonas UV-lack när överlackering görs på plats. Det ger våra slutkunder möjlighet att hålla sina golv i perfekt skick över lång tid. Den bästa designlösningen En lyckad designlösning handlar om att väga in den sammantagna kundnyttan, uppfylla designkraven samt ta hänsyn till totalkostnaden för att golvet ska fungera optimalt genom åren.

12 Vår väg mot en hållbar framtid Att skapa resultat driver vårt miljöarbete Vår målsättning är att ta fram det bästa i varje trägolv. Vi strävar hela tiden efter att lansera bättre produkter som både lyfter fram träets skönhet och innebär minskad miljöpåverkan. Detta har lett till ett antal revolutionerande produkter, från vattenburna lacker till dammfri golvslipning. Idag är vi stolta över att erbjuda ett komplett miljöanpassat sortiment för att slipa, lacka, limma och underhålla ett trägolv under hela dess livslängd.

13 Ett innovativt och systematiskt tillvägagångssätt Bona tar ett globalt ansvar. Vi arbetar proaktivt med att ta bort potentiellt skadliga kemikalier i linje med ny teknologi, och lever med råge upp till lagstadgade krav. Vårt innovativa och systematiska arbetssätt gör det möjligt för oss att bidra till global hållbarhet. Tack vare detta har vi gjort verklig skillnad när det gäller att skapa en bättre arbets- och hemmiljö. Vårt produktsortiment sträcker sig från dammfria, ergonomiska slipmaskiner till vattenburna lacker och limmer med låga halter lösningsmedel. Ända sedan 1970-talet har vi arbetat kontinuerligt med att ta bort lösningsmedel. Genom att erbjuda marknaden vattenburna lacker har vi lyckats undvika att släppa ut miljoner liter lösningsmedel, vilket innebär förbättringar för både miljön och hantverkaren. År 2010 uppnådde vi vårt mål då vi upphörde med att sälja lösningsmedelsbaserade lacker och limmer i EU. En grön inomhusmiljö Genom åren har det blivit allt viktigare att ta hänsyn till produkters inverkan på inomhusklimatet och att utvärdera dem utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Trenden med hållbart byggande (Green Building) påverkar alla i byggbranschen, och vi tror även att morgondagens konsumenter kommer att ställa allt högre krav på de material som används i deras hem. Bona har gjort en stor insats för bättre inomhusluft genom att få ner halterna av kemikalier som avges från våra lacker och limmer till en mycket låg nivå lägre än alla lagstadgade gränsvärden runt om i världen. GreenLabel Singapore Märkningen GreenLabel i Singapore tilldelas miljöanpassade produkter. Flera av Bonas vattenburna lacker, rengöringsmedel och silanbaserade limmer har kvalificerat sig för GreenLabel. Ecolabel Bona är stolta över att kunna sätta EU:s miljömärkning Ecolabel på vår golvlack för hemmiljö, Bona Novia. Kriterierna för EU Ecolabel bygger på hur produkten eller tjänsten påverkar miljön under hela sin livscykel. Greenguard Våra inomhusprodukter avger så låga halter kemikalier att de tillfredsställer de stränga krav som ställs av Greenguard Environmental Institute, en ledande, oberoende och ideell organisation i USA.

14 Bonas kontor Återförsäljare Bona i korthet I mer än 90 år har Bona varit ett säkert val av leverantör när det gäller att lägga och behandla trägolv. Professionella hantverkare, städfirmor och arkitekter litar på våra produkter eftersom de är utvecklade speciellt för trägolv. Golvägare över hela världen kan njuta av det vackra resultatet av ett Bona-behandlat golv. Bona Sportive System rekommenderas av FIBA, det internationella basketförbundet, för internationella tävlingar på högsta nivå, som VM och OS. Genom åren har Bonas produkter använts för att behandla golv över hela världen, från konstmuseet Eremitaget i Sankt Petersburg till Los Angeles Athletic Club, från Galeries Lafayette i Paris till House of Sweden i Washington. Bona har dotterbolag och återförsäljare i mer än 70 länder i Europa, Latinamerika, Asien och Nordamerika. Produktionsanläggningar finns i Sverige, Tyskland, Nordamerika och Kina. Bona Mega är världens mest använda lack för trägolv. Visste du - att Bonas produkter säljs på försäljningsställen i USA, försäljningsställen i Europa och försäljningsställen i Latinamerika? - att vi belönades med det prestigefulla Red Dot Design Award för vår Bona Mini Edge design? - att Bona Speed System vann pris som den mest innovativa produkten vid Barcelona Maderalia-mässan? - att Bona R850 är det bäst säljande silanbaserade limmet i världen? - att mer än Bona Spray Mops har sålts i USA? - att kvadratmeter golv behandlas med Bonas produkter varje år?

15 Milstolpar 1919 Bona AB grundas i Malmö, Sverige 1953 Bonas första dotterbolag etableras i Tyskland 1979 Bona introducerar vattenburna lacker 1981 Bona börjar producera UV-lacker 1987 Ett nytt dotterbolag grundas: BonaKemi USA Inc Bona börjar tillverka slipmaskiner 2000 Ett nytt dotterbolag grundas: BonaKemi Asia Pacific Pte Ltd 2001 Bona blir ISO certifierat 2001 Bona investerar i två nya fabriker i Sverige 2005 Dammfri slipning och det silanbaserade limmet Bona R850 lanseras 2006 Ny fabrik öppnas i Monroe, USA 2007 Bona Naturale lanseras 2007 Ny fabrik för UV-lacker öppnas i Kina 2008 Komplett sortiment av silanbaserade limmer 2009 Försäljningen av lösningsmedelsbaserade lacker upphör i EU 2009 Bona Novia erhåller miljömärkningen EU-blomman 2010 Nytt kontor och utbildningscentrum i Shanghai 2010 Försäljningen av lösningsmedelsbaserade limmer upphör i EU Över 90 år av passion På Bona är vi stolta över vår historia. År 1894 öppnade den 26-årige William Edner en liten speceributik i Malmö där han började sälja kaffe. Affärerna gick bra och under 1910-talet kom golvvax in i bilden en helt ny produkt på den svenska marknaden. Inom loppet av fem år tillkom polish, olja, rengöringsmedel, tillbehör och andra produkter för golvvård. Från denna enkla början har det mer än 90 år senare vuxit fram ett branchledande företag som sätter standarden över hela världen. Bona erbjuder innovation, pålitliga resultat och den högsta kvaliteten inom branschen. Vår omsorg om hälsa och miljö och vårt unika fokus är tecken på vårt engagemang. Det är därför som hantverkare har valt Bona sedan Bona Sportive System hjälper idrottare att få fotfäste När lönngolvet på NBA:s basketplan i New Orleans Arena behövde renoveras föll valet på Bona Sportive System. Bona Sportive, som är halksäker och har utmärkt skydd mot slitage, är i en klass för sig. Bona fantastiskt resultat på Barbican Bona Traffic, den mest slitstarka lacken för trägolv som Bona har tagit fram, användes för att lacka om det ursprungliga kubbekgolvet i Londons legendariska Barbican Centre.

16 Bona tar fram det bästa i varje trägolv Bona är ett familjeägt företag grundat Företaget har sitt huvudkontor i Sverige och har dotterbolag och återförsäljare i över 70 länder världen över. Vi erbjuder produkter för installation, underhåll och renovering av trägolv under hela deras livslängd, liksom UV-lacker till världens ledande producenter av trägolv. Bona System, vårt heltäckande produktsortiment, gör det möjligt att erbjuda våra kunder Lifetime Support. Vi utvecklar kontinuerligt nya innovativa produkter, alltid med långsiktig hållbarhet i åtanke. Med det menar vi inte bara själva golvet, utan även golvläggarens arbetsmiljö och vår yttre miljö. Huvudkontor Sverige Bona AB Box SE Malmö, Sverige Besöksadress: Murmansgatan 130 Tel: Dotterbolag Belgien Bona N.V. Horizon Park Leuvensesteenweg bus Zaventem Belgium Tel: Brasilien BonaKemi Pisos de Madeira do Brasil Ltda Avenida Sete de Setembro numero Conj 704 Bairro: Batel, CEP Edificio: Cond Business Offices Brazil Tel: Frankrike Bona SARL 15A Rue du Pont de Péage Geispolsheim France Tel: Holland Bona Benelux Postbus CC Haarlem The Netherlands Visiting address: Hulswitweg 6 Tel: Italien Bona S.r.l, Via Galvani, 7 I Ozzero Milano Italy Tel: Kina Bona Coatings (Dalian) Co., Ltd. Huai He Middle Road, No.99 #3A Dalian Development Area Liaoning Province P.C , P.R. China Tel: Bona Trading (Shanghai) Co., Ltd , Guangyan Road Zhabei District Shanghai P.R. China Tel: Polen Bona-Polska Sp. z o.o Wysogotowo ul. Wierzbowa 141a Przezmierowo Poland Tel: /61 Rumänien Bona S.R.L Bucharest, Bd. Preciziei nr.1 Preciziei Business Center Tronson 1 etaj 3, sector 6 Romania Tel: Singapore Bona Far East & Pacific Pte Ltd 390 Havelock Road # King s Centre Singapore Tel: Spanien/Portugal Bona Ibéria Pol Ind San Marcos C/ Pitagóras Getafe Madrid Spain Tel: Storbritannien Bona Limited 6 Thornton Chase Linford Wood Milton Keynes MK14 6FD, England Tel: Tjeckien/Slovakien Bona CR, spol. s.r.o. Sokolovská 100/ Praha 8 Karlín Czech Republic Tel: Tyskland Bona Vertriebsgesellschaft mbh Deutschland Jahnstrasse 12 D Limburg/Lahn Germany Tel: Ungern Bona Magyarország Kft. Kiss Erno u. 1-3 H-1046 Budapest Hungary Tel: USA BonaKemi USA, Inc S. Parker Road, Suite 600 Aurora, Colorado USA Tel: Österrike Bona Austria GmbH Mayrwiesstraße 21 A-5300 Hallwang bei Salzburg Austria Tel: Rep kontor Panama Bona AB Branch Panama Ubicada en Av. Balboa, entre Calles Nº 42 y 43 Torre BBVA, Piso Nº 13 Asignada como Oficina Ciudad de Panamá Kontakta oss Om du har några frågor eller vill veta mer om våra produkter och tjänster är du välkommen att kontakta din lokala återförsäljare eller besöka vår webbsida: Tryckt på ett FSC-certifierat papper. Producerad av Adentity, Sverige

Vår väg mot en hållbar framtid Att skapa resultat driver vårt miljöarbete

Vår väg mot en hållbar framtid Att skapa resultat driver vårt miljöarbete Think Do Green Vår väg mot en hållbar framtid Att skapa resultat driver vårt miljöarbete Leva och arbeta med Bonas produkter Att skapa hållbara lösningar Bona tar hand om trägolvet genom hela dess livslängd.

Läs mer

Vår väg mot en hållbar framtid Att skapa resultat driver vårt miljöarbete

Vår väg mot en hållbar framtid Att skapa resultat driver vårt miljöarbete Think Do Green Vår väg mot en hållbar framtid Att skapa resultat driver vårt miljöarbete Vår väg mot en hållbar framtid Vår filosofi Vår mission är att ta fram det bästa i varje trägolv. Bona är ett familjeägt

Läs mer

Bona Floor Treatment Program

Bona Floor Treatment Program Silver Brons Guld Bona Floor Treatment Program Rätt svar till trägolvens olika förutsättningar Mitt hårdvaxoljade golv är skitigt och fläckigt. Mitt lackade golv börjar se matt och livlöst ut. Mitt oljade

Läs mer

Bona dammfri golvslipning. Maskiner för professionell golvslipning

Bona dammfri golvslipning. Maskiner för professionell golvslipning Bona dammfri golvslipning Maskiner för professionell golvslipning Dammfri Golvslipning Bona DCS 70 Öka din verksamhet med dammfri slipning Bona DCS 70 har ett filter som håller länge och en dammpåse som

Läs mer

CloseUp. Hållbara innovationer för framtiden. Intåg i detaljhandeln. De senaste trenderna inom trägolv. Asien i närbild

CloseUp. Hållbara innovationer för framtiden. Intåg i detaljhandeln. De senaste trenderna inom trägolv. Asien i närbild CloseUp En årsöversikt för Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv 2012 Hållbara innovationer för framtiden Intåg i detaljhandeln De senaste trenderna inom trägolv Asien i närbild 1 Vår väg

Läs mer

Vackra trägolv med Bona Oil System. Visuella effekter, skydd och underhåll

Vackra trägolv med Bona Oil System. Visuella effekter, skydd och underhåll Vackra trägolv med Bona Oil System Visuella effekter, skydd och underhåll The Unique Effects of Oiled Wooden Floors Vi tar passionen ett steg längre Det är något oemotståndligt med ett oljat golv. Den

Läs mer

Bona Sportive System Maximala prestationer ger resultat

Bona Sportive System Maximala prestationer ger resultat Bona Sportive System Maximala prestationer ger resultat Redo för en tuff match Ett komplett system för maximala prestationer Eftersom ett sportgolv ställer mycket höga krav på lack och färg är Bona Sportive

Läs mer

CloseUp. Gemensam insats för hållbar tillväxt. Programmet Bona-certifierad hantverkare

CloseUp. Gemensam insats för hållbar tillväxt. Programmet Bona-certifierad hantverkare CloseUp En årsöversikt för Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv 2013 Gemensam insats för hållbar tillväxt Programmet Bona-certifierad hantverkare Ökad närvaro bland konsumenter Bona fortsatt

Läs mer

CloseUp. Delad kompetens ger unika lösningar. Bona Oil System skapar innovativ 2D-effekt

CloseUp. Delad kompetens ger unika lösningar. Bona Oil System skapar innovativ 2D-effekt CloseUp En årsöversikt för Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv 2014 Delad kompetens ger unika lösningar Bona Oil System skapar innovativ 2D-effekt Programmet Certifierad hantverkare lanseras

Läs mer

CLOSEUP INNOVATION OCH HÅLLBARHET 02 NYHETER OM BONA SYSTEM 10 HÅLLBARHET ÄR EN GOD AFFÄRSIDÉ 13 TILLBAKA TILL FRAMTIDEN MED HÅLLBARA BYGGNADER 05

CLOSEUP INNOVATION OCH HÅLLBARHET 02 NYHETER OM BONA SYSTEM 10 HÅLLBARHET ÄR EN GOD AFFÄRSIDÉ 13 TILLBAKA TILL FRAMTIDEN MED HÅLLBARA BYGGNADER 05 CLOSEUP En presentation av Bona - företaget som tar fram det bästa i varje trägolv 2010 INNOVATION OCH HÅLLBARHET 02 TILLBAKA TILL FRAMTIDEN MED HÅLLBARA BYGGNADER 05 NYHETER OM BONA SYSTEM 10 HÅLLBARHET

Läs mer

Ett liv på trä. Bonas ytbehandlingar Ett möte med livet på trägolv

Ett liv på trä. Bonas ytbehandlingar Ett möte med livet på trägolv Ett liv på trä Bonas ytbehandlingar Ett möte med livet på trägolv En livshistoria Trägolv är levande golv Ingenting gör så mycket för ett rums personlighet som ett trägolv. Trä är ett härligt material,

Läs mer

CLOSEUP INNOVATION ÄR NYCKELN TILL TILLVÄXT 2 FRÅN ELD TILL FACEBOOK 4 INNOVATION 2.0 BRA INOMHUSKLIMAT 7

CLOSEUP INNOVATION ÄR NYCKELN TILL TILLVÄXT 2 FRÅN ELD TILL FACEBOOK 4 INNOVATION 2.0 BRA INOMHUSKLIMAT 7 CLOSEUP Bonas årsberättelse företaget som tar fram det bästa i varje trägolv 2011 Foto: Kari Palsila, Karelia-Upofloor Finska Paviljongen på Shanghai World Expo 2010 INNOVATION ÄR NYCKELN TILL TILLVÄXT

Läs mer

J u N C K E R S u N D E R H å L L S S y S T E m F ö R T R ä G O LV Golv- behandling I N O m H u S

J u N C K E R S u N D E R H å L L S S y S T E m F ö R T R ä G O LV Golv- behandling I N O m H u S Junckers Underhållssystem för trägolv Golvbehandling Inomhus Lutbehandling För obehandlade eller slipade barrträgolv Produkten Golv av barrträ gulnar naturligt med åren. Om Du vill att golvet skall behålla

Läs mer

Prestanda för varje behov

Prestanda för varje behov Bona Machine ELITE FLEET Prestanda för varje behov Komplett sortiment av högpresterande slipmaskiner Slipa i hemmiljö Uthyrning och DIY Dammfri golvslipning Slipa under trappor Slipa i trånga utrymmen

Läs mer

GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV

GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV EN GLOKAL LEDARE INOM GOLV Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. När vi arbetar med hållbarhetsfrågor,

Läs mer

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta.

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. Setra Trägolv Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. 1 Noga utvalt Det är något speciellt med massiva trägolv. De är genuina och rejäla, samtidigt som de har tidlös design och

Läs mer

HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten

HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten www.htc-twister.com www.htc-twister.com HTC introducerar ett revolutionerande sätt att rengöra golv DCS Diamond Cleaning System är ett nytt sätt att mekaniskt

Läs mer

Oslagbar Prestanda. Bona Abrasives Slitstarkt och effektivt speciellt för trägolv

Oslagbar Prestanda. Bona Abrasives Slitstarkt och effektivt speciellt för trägolv Oslagbar Prestanda Bona Abrasives Slitstarkt och effektivt speciellt för trägolv Oslagbar slipprestanda Med mer än 90 års erfarenhet av att ta fram skönheten hos trägolv, erbjuder Bona ett unikt sortiment

Läs mer

HTC EZwood Träslipningsguide

HTC EZwood Träslipningsguide HTC EZwood Träslipningsguide SE Vem som helst kan slipa sitt trägolv! Inga märken vid start och stopp Du kan slipa utan hänsyn till golvets fiberriktning Slipningen är i det närmaste dammfri Du kommer

Läs mer

Vissa saker är bättre tillsammans.

Vissa saker är bättre tillsammans. Vissa saker är bättre tillsammans. Bona Lacksystem. Vi introducerar Bona Lacksystem. Världens bästa skydd för trägolv. VISSA SAKER ÄR BÄTTRE TILLSAMMANS. På Bona utvecklar vi överlägsna produkter, sen

Läs mer

HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten

HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten SE HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten www.htc-twister.com www.htc-twister.com HTC introducerar ett revolutionerande sätt att rengöra golv DCS Diamond Cleaning System är ett nytt sätt att

Läs mer

en dag med inspiration

en dag med inspiration en dag med inspiration 2012 Malmö Tel 040-31 28 40 Helsingborg Tel 042-32 94 60 Halmstad Tel 035-21 24 10 Göteborg Tel 031-86 64 40 Keramiska golvplattor serie Design Evolution www.svenskakakel.se Vi har

Läs mer

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC ZERO PVC -FRITT GOLV UPOFLOOR ZERO PVC-FRITT GOLV Fritt från PVC, klor och mjukgörare Fritt från ftalater, halogener och tungmetaller Homogen sammansättning Utmärkt hållbarhet Lätt att lägga Ingen vaxning,

Läs mer

DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS

DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS LACKA/OLJA GOLV INOMHUS Finns det något vackrare än ett nyslipat och nylackat trägolv? Träets ådring bildar ett naturligt och oregelbundet mönster.

Läs mer

Polersystem. för bileftermarknaden

Polersystem. för bileftermarknaden Polersystem för bileftermarknaden The Magic of Polarshine I norra Europa händer det att märkliga ljusfenomen, norrsken, framträder på himlen. Ibland visar de sig som strålar, ibland som bågar. Ofta som

Läs mer

Your partner in. sign making and digital print

Your partner in. sign making and digital print Your partner in sign making and digital print Mer än 30 års erfarenhet inom skyltindustrin och digitalt tryck. Kärnverksamheten är visuell kommunikation. Ända sedan 1976 har vår verksamhet varit inriktad

Läs mer

BYT INTE GOLV VI HAR ETT BÄTTRE ALTERNATIV

BYT INTE GOLV VI HAR ETT BÄTTRE ALTERNATIV BYT INTE GOLV VI HAR ETT BÄTTRE ALTERNATIV UVElite RES GER EN RENOVERAD GOLVYTA SOM NÄRMAST KAN JÄMFÖRAS MED NYSKICK. RENOVERINGSSYSTEMET ÄR ETT KOSTNADSEFFEKTIVT, MILJÖANPASSAT OCH TIDSBESPARANDE ALTERNATIV

Läs mer

Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd. Du ställer kraven. Vi har lösningen.

Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd. Du ställer kraven. Vi har lösningen. Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd Du ställer kraven. Vi har lösningen. Skönhet som varar Vackra, sköna och slitstarka golv finns inte

Läs mer

Herdins golvguide. Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack. Ytbehandla ditt trägolv

Herdins golvguide. Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack. Ytbehandla ditt trägolv Herdins golvguide Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack Ytbehandla ditt trägolv När du vill ha ett ljust och vackert trägolv Herdins Golvlut vit Lutbehandling med Golvlut, görs för att bromsa träets mörkergulning

Läs mer

Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö

Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö Följande text är ett utdrag är Kährs tekniska handbok. Den finns i sin helhet på www.kahrs.se 9.1 Skötsel och reparation av Kährs trägolv i bostadsmiljö

Läs mer

Bygg Swed Totalentreprenad AB

Bygg Swed Totalentreprenad AB Bygg Swed Totalentreprenad AB NYBYGG, OMBYGGNAD, TILLBYGGNAD, RENOVERING Bygg Swed Totalentreprenad AB Org. No. 556844-1843 Vänortsringen 48 BG. No. 192-6146 195 30 Stockholm Email: info@byggswedten.com

Läs mer

Bona System. Produktkatalog 2010

Bona System. Produktkatalog 2010 Bona System Produktkatalog 2010 1 Verktyg & tillbehör Underhåll Golvslip Ytbehandling Introduktion Milstolpar 4 Din support hos Bona 6 Ytbehandling Topplack 10 Grundlack 12 Bona Naturale 15 Bona Sportive

Läs mer

Företagspresentation. Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri

Företagspresentation. Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri Företagspresentation Produkter och system för Disk, Tvätt, Rengöring, Hygien och Desinfektion 2 Du är till för dina gäster. Vi är till för dig.

Läs mer

CloseUp. Välkommen till Bonas spännande värld. Fokuserat CSR-arbete

CloseUp. Välkommen till Bonas spännande värld. Fokuserat CSR-arbete CloseUp En årsöversikt för Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv 2015 Välkommen till Bonas spännande värld Fokuserat CSR-arbete Helhetslösningar för behandling av trägolv Vårt globala nätverk

Läs mer

Vackra trägolv för användning i generationer

Vackra trägolv för användning i generationer Vackra trägolv för användning i generationer Omslagsbild: Furu massiv ljusgrå slät Ovan: Furu massiv obehandlad slät (samma utseende får du om du väljer klarvax) En av världens viktigaste och mest fantastiska

Läs mer

Vi är specialisterna på betong

Vi är specialisterna på betong Vi är specialisterna på betong Vi började med en fabrik i Sverige 1955 Allt startade 1955 då den svenske ingenjören och entreprenören Martin Thomas grundade företagets första betongfabrik i Karlstad. Martin

Läs mer

Forbo Flooring AS Hagaløkkveien 7 1383 Asker Tlf.: 66 77 12 00 Fax: 66 77 12 40 E-Mail: info.norway@forbo.com www.forbo.no

Forbo Flooring AS Hagaløkkveien 7 1383 Asker Tlf.: 66 77 12 00 Fax: 66 77 12 40 E-Mail: info.norway@forbo.com www.forbo.no Forbo flooring Systems ingår i den schweiziska Forbo-koncernen, världledande inom golv-, bindemedles- och transportbandssystem, och erbjuder ett komplett sortiment av golvprodukter för såväl företag som

Läs mer

Certifikat. Härmed intygas att ledningssystemet hos: Envac AB

Certifikat. Härmed intygas att ledningssystemet hos: Envac AB Certifikat Härmed intygas att ledningssystemet hos: Envac AB Fleminggatan 7, 3tr 112 26 Stockholm Sverige har utvärderats och godkänts av LRQA i enlighet med följande David Derrick Utfärdat av: LRQA Sverige

Läs mer

Grunden till ett perfekt resultat. Bonas silanbaserade limmer för trägolv.

Grunden till ett perfekt resultat. Bonas silanbaserade limmer för trägolv. Grunden till ett perfekt resultat. Bonas silanbaserade limmer för trägolv. Nästa generation är här För alla storlekar och alla typer av parkettgolv Bona Titan Lämplig för alla typer av parkettgolv, särskilt

Läs mer

Bona Sportive System En komplett guide

Bona Sportive System En komplett guide INSTALLATION UNDERHÅLL RENGÖRING Bona Sportive System En komplett guide Installation Installation Förberedelser för maximala prestationer UV-behandlad färdigparkett Färdigparkett behandlad med Bona Sportive

Läs mer

Om våra massiva och sköna trägolv.

Om våra massiva och sköna trägolv. Om våra massiva och sköna trägolv. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste du behöver veta om trägolven från Norrlands trä som grundades

Läs mer

Närbild2009. En presentation av Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv

Närbild2009. En presentation av Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv Närbild2009 En presentation av Bona företaget som tar fram det bästa i varje trägolv Växande marknadsan Bona omsatte 1,3 miljarder kronor under 2008. I ett tufft affärsklimat ökade Bona sin marknadsandel

Läs mer

Boon Edam Sweden AB Box 2034 S-183 02 Täby T (+46) 8-753 60 30 F (+46) 8-753 61 30. E info@boonedam.se I www.boonedam.se

Boon Edam Sweden AB Box 2034 S-183 02 Täby T (+46) 8-753 60 30 F (+46) 8-753 61 30. E info@boonedam.se I www.boonedam.se Boon Edam Sweden AB Box 2034 S-183 02 Täby T (+46) 8-753 60 30 F (+46) 8-753 61 30 E info@boonedam.se I www.boonedam.se Vi levererar ett brett utbud av innovativa och högkvalitativa entréprodukter och

Läs mer

Vad gör Activa golvvårdsprodukter unika?

Vad gör Activa golvvårdsprodukter unika? Produktguide 2008 Vad gör Activa golvvårdsprodukter unika? Vad är det som gör Activa golvvårdsprodukter unika och vad är fördelen med att använda just dessa produkter? Vi ska försöka ge en kortfattad förklaring.

Läs mer

Siljan furugolv den nya generationen

Siljan furugolv den nya generationen Siljan furugolv den nya generationen etablerat 1897 Våra furugolv den nya generationen Det finns trägolv och det finns trägolv. Vi törs påstå att ett trägolv från Siljan är något extra. Det är tillverkat

Läs mer

Manuell spänning och förslutning Pneumatisk spänning och förslutning

Manuell spänning och förslutning Pneumatisk spänning och förslutning Handverktyg för stålband Manuell spänning och förslutning Pneumatisk spänning och förslutning Fördelen med Strapex Handverktyg, band och service i ett paket Det rätta verktyget Det fi nns många olika varianter

Läs mer

Kärleken till ett golv

Kärleken till ett golv Kärleken till ett golv Kärleken till ett golv Visst kan man bli förälskad i vackra ting. I synnerhet om de består i all oändlighet och bara blir vackrare med åren. Ett trägolv är ett levande material som

Läs mer

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS QUALITY IN WOOD SINCE 1857 TRADITION INNOVATION DESIGN 1 2 3 Trä är det mest miljövänliga, vackraste och mest flexibla golvmaterial som finns. Det är därför som vi bara

Läs mer

Allt som krävs för en ren, säker och effektiv fordonsverkstad

Allt som krävs för en ren, säker och effektiv fordonsverkstad Nyhet! Allt som krävs för en ren, säker och effektiv fordonsverkstad Rent, säkert och effektivt Avgaser, slipdamm, oljespill, löst liggande kablar och slangar är bara några av alla säkerhetsrisker som

Läs mer

Ytterligare fem skäl att välja Kährs

Ytterligare fem skäl att välja Kährs Ytterligare fem skäl att välja Kährs Det finns många bra skäl till varför du ska välja ett golv från Kährs. Att de är naturligt sköna och tekniskt utsökta är bara några exempel. Här är de fem viktigaste!

Läs mer

Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård

Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård Extratjänster Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård Storstädning Den vanliga städningen behöver kompletteras med storstädning någon gång om året. Storstädning kan omfatta ytor

Läs mer

A revolution for your floor

A revolution for your floor A revolution for your floor SE Snabbversionen. Twister är en revolutionerande metod för daglig städning av alla typer av golv. Med miljarder av mikroskopiska diamanter både städar och polerar Twister-rondellerna

Läs mer

Welins Gammeldags produkter

Welins Gammeldags produkter slutbehandlas. Till slutbehandling rekommenderas Timberex Heavy Duty UV eller annan opigmenterad/pigmenterad produkt ur Timberex sortiment, Gammeldags Träsåpa eller Gammeldags Träsåpa Vit. När yta som

Läs mer

When people and products connect a workplace comes to life.

When people and products connect a workplace comes to life. 130906 Produktion: Valentin&Byhr. Tryck: Strokirk-Landströms. Papper: Munken Polar. When people and products connect a workplace comes to life. www.efg.se Om oss. EFG är en ledande europeisk leverantör

Läs mer

Exportsuccé, innovativ och hållbar 10 fakta om MÖBELNATIONEN SVERIGE

Exportsuccé, innovativ och hållbar 10 fakta om MÖBELNATIONEN SVERIGE Exportsuccé, innovativ och hållbar 10 fakta om MÖBELNATIONEN SVERIGE Rapport från TMF vi bygger och inreder Sverige, Januari 2015 Om rapporten Denna rapport är baserad på en större studie sammanställd

Läs mer

ZERO PVC -FRITT GOLV

ZERO PVC -FRITT GOLV ZERO PVC-FRITT GOLV UPOFLOOR ZERO PVC-FRITT GOLV Fritt från PVC, klor och mjukgörare Fritt från ftalater, halogener och tungmetaller Homogen sammansättning Utmärkt hållbarhet Lätt att lägga Ingen vaxning,

Läs mer

Kundanpassade ställverk. Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation.

Kundanpassade ställverk. Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation. Kundanpassade ställverk Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation. Vi på Eldon sätter alltid kunden i centrum och gör allt vi kan för att leverera en optimal skåp- och ställverkslösning

Läs mer

Inredningsskivor NYHET NYHET NYHET. SKIVOR i en rik palett av färger, mönster och strukturer ger många spännande möjligheter.

Inredningsskivor NYHET NYHET NYHET. SKIVOR i en rik palett av färger, mönster och strukturer ger många spännande möjligheter. Inredningsskivor SKIVOR i en rik palett av färger, mönster och strukturer ger många spännande möjligheter. TOPAN MDF DEKORIT CHOICE INNOVUS BYGGELITS INSPIRERANDE INREDNINGSPRODUKTER lämpar sig utmärkt

Läs mer

GOLV - ett naturligt val

GOLV - ett naturligt val GOLV - ett naturligt val A natural choice by moland - med blick för nya möjligheter Golv, märkta med FSC, visar, att produkten stödjer ansvarsfullt skogsbruk och är certifierad i överensstämmelse med FSC:s

Läs mer

MICRO-V HORIZON FLERSPÅRSREM DRIVSYSTEM FÖR HJÄLPAGGREGAT

MICRO-V HORIZON FLERSPÅRSREM DRIVSYSTEM FÖR HJÄLPAGGREGAT MICRO-V HORIZON FLERSPÅRSREM DRIVSYSTEM FÖR HJÄLPAGGREGAT MICRO-V HORIZON Helt nya Micro-V Horizon Den mest avancerade remmen som någonsin tillverkats Flerspårsremmar är avgörande för att moderna bilar

Läs mer

HTC Superfloor. It s brilliant! www.htc-sweden.com

HTC Superfloor. It s brilliant! www.htc-sweden.com HTC Superfloor It s brilliant! Ta fram styrkan i ditt golv! Betonggolv förtjänar mer än att bara trampas på. Med ett kommer du märka fördelarna med att ha betong som en exponerad golvyta. Ett grått, smutsigt

Läs mer

flocath quick enklare än någonsin

flocath quick enklare än någonsin FLOCATH QUICK Enklare än någonsin Flocath Quick Alla goda ting är tre: tre gånger lägre friktion; mjuk beläggning, glider mjukt, smidigare än någonsin* Tre gånger så hög komfort tack vare den förlängda

Läs mer

Moderna golv i äkta trä

Moderna golv i äkta trä Moderna golv i äkta trä Äkta trä - bara lite mindre Lightwood är ett lite smartare med alla de goda egenskaperna som bara riktiga trägolv har; varmt, skönt och med naturens variationsrika karaktär. Men

Läs mer

TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV

TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV HANDTÄLJDA EKGOLV TRINITY HANDTÄLJDA PARKETT- OCH PLANKGOLV Trinity golvens handtäljda ekyta görs med en traditionell täljningsteknik. Att tälja golv har i århundraden varit ett vanligt sätt att förnya

Läs mer

Experterna på Mattservice. www.initial.se

Experterna på Mattservice. www.initial.se Experterna på Mattservice www.initial.se Varför ska du ha entrémattor? 80 % av all smuts kommer utifrån 5 % via luften 15 % bildas av människorna inne i byggnaden En matta är som en papperskorg Den fylls

Läs mer

TÄNK LÄNGRE MILJÖMÄRKT VEDUMINREDNING

TÄNK LÄNGRE MILJÖMÄRKT VEDUMINREDNING TÄNK LÄNGRE MILJÖMÄRKT VEDUMINREDNING Vi på Vedum Kök & Bad har bestämt oss för att medverka till att skapa ett hållbart samhälle. Som ett led i vårt långsiktiga miljö- och kvalitetsarbete har vi därför

Läs mer

Tre träskikt och sju lager lack

Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv är ett treskiktsgolv som limmas ihop med en miljövänlig limning. Ytskiktet på 3,5 mm är tillräckligt tjockt för att tåla flera omslipningar

Läs mer

Professionell golvbehandling

Professionell golvbehandling Professionell golvbehandling tillverkas av Arboritec AB Välkommen till Duri. Framtidssäkra dina golv. Vår målsättning är enkel: Vi vill skapa ett nytt sätt att återställa eller förbättra ytskiktet på golvmaterial.

Läs mer

Värde: 45 kr DEMIDEKK FÄRGKARTA UTOMHUS TERRASSLASYR BLI EN DEMIDEKKARE DU OCKSÅ

Värde: 45 kr DEMIDEKK FÄRGKARTA UTOMHUS TERRASSLASYR BLI EN DEMIDEKKARE DU OCKSÅ Värde: 45 kr DEMIDEKK FÄRGKARTA UTOMHUS TERRASSLASYR BLI EN DEMIDEKKARE DU OCKSÅ TERRASSLIV Livet på terrassen njuter du bäst av när du kan göra just det alltså njuta utan att behöva tänka på underhåll

Läs mer

Massiv. Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES

Massiv. Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES Massiv Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES Ett golv som är lika personligt som du. Vår stavparkett i massivt trä ger alla utrymmen en exklusiv känsla. Varje unik stav kommer från

Läs mer

Industrigolv. Tilltalande skydd för golv och väggar. Högsta kvalitet för krävande industrier. För utrymmen med specifi ka krav

Industrigolv. Tilltalande skydd för golv och väggar. Högsta kvalitet för krävande industrier. För utrymmen med specifi ka krav Industrigolv Tilltalande skydd för golv och väggar Högsta kvalitet för krävande industrier För utrymmen med specifi ka krav Någon du kan lita på Välkommen till Indufl oor med fogfria lösningar för industrigolv

Läs mer

Välkommen till Heimdall Industrigolv

Välkommen till Heimdall Industrigolv Välkommen till Heimdall Industrigolv Om företaget Heimdall Industrigolv öppnade 2003 i Gävle och har sedan dess levererat polerad betong, massagolv, flytspackling och slipning i olika miljöer och infrastrukturer

Läs mer

2012-13 VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E. www.mystepfloor.se

2012-13 VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E. www.mystepfloor.se VINYL FLOORS 2012-13 L I F E W I T H C H O I C E www.mystepfloor.se 2 Välkommen till Vinyl Floors en värld av möjligheter VINYL COLLECTION VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E Vinyl floors innehåller

Läs mer

Duracon Det snabba industrigolvet Kemiindustrin

Duracon Det snabba industrigolvet Kemiindustrin Processindustrin Mekanisk industri Duracon Det snabba industrigolvet Kemiindustrin Livsmedelsindustrin Storkök Utomhusytor Information om golvbeläggningar för Industrigolv från Flowcrete Sweden AB - ett

Läs mer

HTC Superfloor. It s brilliant! www.htc-floorsystems.com

HTC Superfloor. It s brilliant! www.htc-floorsystems.com SE HTC Superfloor It s brilliant! HTC Superfloor Ta fram styrkan i ditt golv! Betonggolv förtjänar mer än att bara trampas på. Med ett HTC Superfloor kommer du märka fördelarna med att ha betong som en

Läs mer

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar Skillnaden ligger i detaljerna Främsta konkurrensfördelar med LG Solar FINANSIELL STYRKA HUR ÄR DEN AKTUELLA SITUATIONEN INOM SOLCELLSINDUSTRIN? Marknaden för solceller är under kraftig förändring. Minskande

Läs mer

Ek, ask eller furu. ett uttryck för din personliga stil

Ek, ask eller furu. ett uttryck för din personliga stil Ek, ask eller furu ett uttryck för din personliga stil Ett äkta trägolv är mer än bara ett golv Massiva trägolv är en ren njutning. Kvaliteten syns, hörs och känns den vackra ådringen och färgskiftningarna,

Läs mer

Fogfria golvbeläggningar för industriella miljöer

Fogfria golvbeläggningar för industriella miljöer Livsmedelsindustrin Läkemedelsindustrin Fogfria golvbeläggningar för industriella miljöer Bilindustrin Processindustrin Elektronikindustrin Kemiindustrin Information om golvbeläggningar för INDUSTRIELLA

Läs mer

Vårt engagemang för miljön. www.formica.com

Vårt engagemang för miljön. www.formica.com Vårt engagemang för miljön www.formica.com Inledning Innehåll 1. Inledning och översikt 3. Carbon Reduction Label 4. GGREENGUARD och inomhusluftkvalitet Certifierat trä och FSC COC 5. REACH Green Building

Läs mer

NYHET. NYHET: Megamat RS LÄTTGÅENDE SKJUTDÖRR. PATERNOSTERVERK Ett kompaktlager, som spar utrymme, tid och pengar! AUTOMATISK KEDJESPÄNNARE

NYHET. NYHET: Megamat RS LÄTTGÅENDE SKJUTDÖRR. PATERNOSTERVERK Ett kompaktlager, som spar utrymme, tid och pengar! AUTOMATISK KEDJESPÄNNARE Standard Solutions Vertical Carousel NYHET: Megamat RS PATERNOSTERVERK Ett kompaktlager, som spar utrymme, tid och pengar! NYHET MODERN DESIGN AUTOMATISK KEDJESPÄNNARE LÅG ENERGI- FÖRBRUKNING LÄTTGÅENDE

Läs mer

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id. www.htc-floorsystems.com

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id. www.htc-floorsystems.com SE HTC Professional Floor Systems HTC 80 id HTC 80 id Det är dags att ta kontroll. Alla företag söker efter sätt att göra sin verksamhet mer lönsam. Men en kedja är aldrig starkare än dess svagaste länk.

Läs mer

3 mg/3 ml Injektionsvätska, lösning. Kytril 2 mg - Filmtabletten 2 mg. 1 mg Injektionsvätska, lösning. 3 mg Injektionsvätska, lösning

3 mg/3 ml Injektionsvätska, lösning. Kytril 2 mg - Filmtabletten 2 mg. 1 mg Injektionsvätska, lösning. 3 mg Injektionsvätska, lösning BILAGA I FÖRTECKNING ÖVER LÄKEMEDLETS NAMN, LÄKEMEDELSFORMER, STYRKOR, ADMINISTRERINGSSÄTT AV LÄKEMEDLEN, INNEHAVARE AV GODKÄNNANDE FÖR FÖRSÄLJNING I MEDLEMSSTATERNA 1 Österrike Österrike Belgien Belgien

Läs mer

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM K S g a o M v n ( p K d E K To KIH VK Vad är Kebony? Kebony är det enda hållbara alternativet till tropiskt trä när estetik och prestanda är viktigt. Kebony -tekniken är

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

Källsortering i fokus Femtio års innovation

Källsortering i fokus Femtio års innovation Källsortering i fokus 1007 Femtio års innovation www.glasdon.com n Nexus 30 Tillverkad av återvunnet Hergestellt aus recyceltem Material n Nexus 30 Deluxe Ytan på Nexus 30 Deluxe är silverlackerad och

Läs mer

KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS

KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS Golvvärme KLINKER TRÄGOLV UTERUM VÄXTHUS V Ä R M E L E D A R E N V Ä R M E L E D A R E N Golvvärme energibesparande värmekablar med 10 års garanti Golvvärme är en av de mest effektiva och ekonomiska uppvärmningsmetoderna

Läs mer

plast- och linoleumgolv

plast- och linoleumgolv I-VAX för en renare morgondag Skötselsystem för nya Forbo plast- och linoleumgolv På ett naturligt vis Färre produkter enklare rutiner PLS verkar för enkla och kostnadseffektiva städmetoder. Vi arbetar

Läs mer

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM Hvad är Kebony? Kebony är det enda hållbara alternativet till tropiskt trä när estetik och prestanda är viktigt. Kebony -tekniken är en miljövänlig patenterad process utvecklad

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

Betsa på trä. Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä.

Betsa på trä. Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä. Betsa på trä Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä. Alcro Träbets Dekorfärg trä färgar träet och framhäver den naturliga ådringen! Med Alcro Träbets Dekorfärg trä kan du t ex färgsätta väggpanelen

Läs mer

MILJÖTEKNIK FÖR AFFÄRSUTVECKLING & EXPORT

MILJÖTEKNIK FÖR AFFÄRSUTVECKLING & EXPORT MILJÖTEKNIK FÖR AFFÄRSUTVECKLING & EXPORT Sten Jeansson, VD Vilket golv tror du är miljövänligast? Energiåtgång / m² golv 22,9 kwh 11,2 kwh 26,9 kwh Plastgolv Linoleumgolv Trägolv Ser du det verkliga värdet?

Läs mer

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id II. www.htc-floorsystems.com

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id II. www.htc-floorsystems.com SE HTC Professional Floor Systems HTC 80 id II FÖRBÄTTRAD PÅ 8 OLIKA PUNKTER Se sid. 4 HTC 80 id II Finslipad in i minsta detalj. HTC s flaggskepp till stoftavskiljare, HTC 80 id II har fått en grundlig

Läs mer

HTC Professional Floor Systems HTC 80 idh. www.htc-floorsystems.com

HTC Professional Floor Systems HTC 80 idh. www.htc-floorsystems.com SE HTC Professional Floor Systems HTC 80 idh HTC 80 idh Få kontroll över skadligt stoft HTC lanserar en ny version av HTC 80 id för att uppfylla säkerhetsstandarden EN 60335-2-69/AA och marknadens krav

Läs mer

INNEHÅLL. Tänk på att: GYM&FITNESS. - välja ett golv som passar in - ha rätt golv på rätt plats - dela in golvet i olika zoner

INNEHÅLL. Tänk på att: GYM&FITNESS. - välja ett golv som passar in - ha rätt golv på rätt plats - dela in golvet i olika zoner Gym & Fitness 04 Tänk på att: - välja ett golv som passar in - ha rätt golv på rätt plats - dela in golvet i olika zoner GYM&FITNESS Rätt golv - avgörande faktor Ljuddämpande golv Gummimattor 04 06 08

Läs mer

en dag med inspiration

en dag med inspiration en dag med inspiration 2014 en dag med inspirationion 2009 en dag med inspiration 2012 en dag med inspiration en dag med inspiration 2012 en dag med inspiration 2010 2013 1 2013-10-08 09.04 2014 Hösten

Läs mer

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET

STOBY ERBJUDER DIG IDÉ, KUNSKAP & KVALITET ENTREPRENAD LEVERANS AV INDUSTRIFÄRG BALLINGSLÖV STOBY FLYGAREGATAN12GATA ATANAN STOBY VÄXJÖ STOBY HALMSTAD BUTIK & ENTREPRENAD BUTIK, ENTREPRENAD, INDUSTRI & HUVUDKONTOR OKVÄGEN 6 BALLINGSLÖV STOBY NÄSSELVÄGEN

Läs mer

Måla medvetet. Om miljö och målning utomhus och inomhus

Måla medvetet. Om miljö och målning utomhus och inomhus Måla medvetet Om miljö och målning utomhus och inomhus Vår vision är att alla våra färger ska bli vattenburna All färg innehåller någon form av lösningsmedel vars uppgift är att göra färgen målningsbar

Läs mer

Sortimentsbroschyr Cascol trälim. Limning av trä och andra material

Sortimentsbroschyr Cascol trälim. Limning av trä och andra material Sortimentsbroschyr Cascol trälim Limning av trä och andra material Cascol trälim en ikon på marknaden 1953 lanserade Casco ett trälim som så småningom skulle bli det mest erkända trälimmet på marknaden.

Läs mer

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 2 IKEA VISION & AFFÄRSKONCEPT »Vår affärsidé är att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsprodukter till så låga priser att så många

Läs mer

NANOFLOOR PRO 2008. Nanofloor

NANOFLOOR PRO 2008. Nanofloor NANOFLOOR PRO 2008 Nanofloor Grundlack & Spackel Topplack Golvbets Underhållningsprodukter lackade golv Golvolja & lut Underhållningsprodukter oljade golv Slippapper Register 4 6 8 10 12 14 16 18 Grundlack

Läs mer